Slavernijverleden Akwasi. Kick Out Zwarte Piet.

Bestaat God? Wat is de waarde van religie? Mag je een dogma in twijfel trekken?
Mahalingam
Berichten: 51312
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Slavernijverleden Akwasi. Kick Out Zwarte Piet.

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding

Er waren ongeveer net zoveel agenten aanwezig als anti-Pieten die bescherming nodig hadden tegen boze inboorlingen.
De Lier tevreden over sinterklaasintocht, ondanks bekogelen KOZP-demonstranten met vuurwerk

Waar de meeste sinterklaasintochten in het land zaterdag rustig en vrolijk verliepen, kwam het in het Zuid-Hollandse De Lier tot een clash van actievoerders van Kick Out Zwarte Piet en honderden voorstanders van zwartgeschminkte pieten. De KOZP-betogers werden onder meer bekogeld met vuurwerk en eieren. Agenten hielden beide groepen uit elkaar. Ze gebruikten daarbij schilden en wapenstokken. Uiteindelijk werden negen mensen aangehouden. Lees hieronder ons liveblog terug over de landelijke intocht van Sinterklaas in Gorinchem en de escalatie tijdens de intocht in De Lier.

Liveblog
18:36

De situatie in De Lier is tot rust gekomen. Hierbij sluiten wij dit liveblog dan ook af. Bedankt voor het volgen van dit onderwerp en een fijne avond gewenst.
18:13

De organisatoren van de sinterklaasintocht in De Lier kijken tevreden terug op het evenement in het Zuid-Hollandse dorp. Ondanks het slechte weer en een demonstratie van actiegroep Kick Out Zwarte Piet die ruw werd verstoord, is het gelukt 'om een mooie middag voor kinderen te organiseren', zegt Sjaak Scheffers van het sinterklaascomité. Ook burgemeester Bouke Arends van Westland, waar De Lier onder valt, is niet ontevreden.

De actievoerders van KOZP demonstreerden op een plek langs de route en werden daar door voorstanders van zwartgeschminkte pieten bekogeld met vuurwerk en eieren. De politie gebruikte wapenstokken om de belagers te verdrijven. In totaal werden negen mensen aangehouden. Scheffers noemt het 'doodzonde' dat dit plaatsvond tijdens een kinderfeest. ,,Maar het gebeurde ook een beetje achter onze rug. Het beeld dat sommige media verspreiden vind ik overdreven." Hij kijkt vooral terug op een 'natte' intocht, zegt hij.

Ook burgemeester Arends vindt dat de intocht 'zonder ernstige wanordelijkheden' is verlopen, ondanks dat de politie in actie moest komen. Dankzij de inzet van gemeente, politie en organisatoren is het volgens hem gelukt de intocht 'veilig' te laten verlopen.
17:36

De sfeer is grimmig aan weerszijden van de zware politielinie in het Westlandse dorpje De Lier. Als er op de Hoofdstraat deze middag rookbommen, knalvuurwerk en eieren tussen de tientallen trommelende activisten van Kick Out Zwarte Piet worden gegooid, grijpt de politie in en verdrijft de grote groep tegendemonstranten. Burgemeester Bouke Arends vaardigt een tweede noodbevel uit. Lees hier het hele verhaal.


De gemeente en de politie hebben het demonstratierecht van Kick Out Zwarte Piet niet kunnen beschermen en daarom had de sinterklaasintocht in het Zuid-Hollandse De Lier afgeblazen moeten worden. Dat zegt voorman Jerry Afriyie in gesprek met deze site. ,,Demonstratierecht gaat boven het hebben van plezier. Het staat niet in de grondwet dat Sinterklaas gevierd moet worden."

Actievoerders van Kick Out Zwarte Piet demonstreerden zaterdag bij de intocht van Sinterklaas tegen het uiterlijk van de pieten. Enkele honderden voorstanders van zwartgeschminkte pieten gooiden vuurwerk, zwarte rookbommen, blikjes en pepernoten naar de mensen van KOZP. Agenten hielden beide groepen uit elkaar. Ze gebruikten schilden en wapenstokken om de groep te verdrijven die de actievoerders van KOZP bekogelde.

Aanhangers van KOZP voelden zich erg onveilig, zegt Afriyie. ,,We kregen van alles naar ons hoofd geslingerd: eieren, appels, volle blikken. Overal was vuurwerk. Velen van ons liepen daar met een capuchon rond. Het had veel erger af kunnen lopen met al die pijlen en vuurwerkbommen. De politie heeft er alles aan gedaan om ons te beschermen, en dat is gelukkig goed gelukt." Eén van de activisten raakte volgens Afriyie wel gewond. ,,Hij had een snee in het gezicht, ik weet niet hoe het nu met hem gaat."

Afriyie houdt een vervelend gevoel over aan de demonstratie. ,,We hebben de hele intocht niet gezien omdat we door de politie werden afgeschermd. We hebben daardoor onze stem niet goed kunnen laten horen. Dat vinden wij heel jammer." De gemeente had de intocht beter helemaal af kunnen blazen, zegt Afriyie. ,,Als zij niet in staat zijn om ons demonstratierecht te kunnen beschermen, in wat voor een samenleving leven we dan? Wij willen alleen dat het sinterklaasfeest voor iedereen inclusief en veilig is. Dat is nu niet het geval. Het is voor ons pas klaar als heel Nederland snapt dat heel veel zwarte Nederlanders zich jaarlijks onveilig en gediscrimineerd voelen door het in stand houden van zwarte piet."

In totaal werden negen mensen aangehouden rond de intocht. Voorafgaand aan de demonstratie werden bij de controle van een auto drie mensen aangehouden, omdat ze slagwapens bij zich hadden. Ook zijn vier mensen gearresteerd op verdenking van vernieling van politiecamera's. De camera's die in de Hoofdstraat waren opgehangen voor de veiligheid rond de intocht werden in de nacht van vrijdag op zaterdag met purschuim besmeurd.
16:13

Rondom de intocht van Sinterklaas in De Lier zijn negen mensen opgepakt, meldt de politie zaterdagmiddag.

In de ochtend werden vier personen aangehouden in De Lier die ervan verdacht worden meerdere politiecamera’s in de Hoofdstraat te hebben vernield. Ook werden drie personen aangehouden die na doorzoeking van een voertuig verschillende slagwapens bij zich bleken te hebben. Een persoon werd aangehouden voor het afsteken van illegaal vuurwerk, een ander voor openlijke geweldpleging.

Voor zover bekend raakte niemand gewond door de ongeregeldheden. Ondanks de escalatie kon de intocht verder gewoon plaatsvinden.
https://www.ad.nl/binnenland/de-lier-te ... a6745a2d5/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24730
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Slavernijverleden Akwasi. Kick Out Zwarte Piet.

Bericht door King George »

De gemeente en de politie hebben het demonstratierecht van Kick Out Zwarte Piet niet kunnen beschermen en daarom had de sinterklaasintocht in het Zuid-Hollandse De Lier afgeblazen moeten worden. Dat zegt voorman Jerry Afriyie in gesprek met deze site. ,,Demonstratierecht gaat boven het hebben van plezier. Het staat niet in de grondwet dat Sinterklaas gevierd moet worden."
Een zieke jankende en schreeuwende minderheid die coute que coute hun zin wil opleggen aan een normale, gezonde meerderheid en daarin volledig door de overheid gefaciliteerd en gesubsidieerd worden, dat is toch om schijtziek van te worden?
Afriyie houdt een vervelend gevoel over aan de demonstratie. ,,We hebben de hele intocht niet gezien omdat we door de politie werden afgeschermd. We hebben daardoor onze stem niet goed kunnen laten horen. Dat vinden wij heel jammer."
Misschien had de politie inderdaad gewoon weg moeten blijven. Dan zouden waarschijnlijk de bewoners er zelf voor hebben gezorgd dat ze uit gezichts- en gehoorafstand, dus veilig ver buiten bereik van kinderen gehouden werden tijdens een kinderfeest, de intocht van Sinterklaas.
De gemeente had de intocht beter helemaal af kunnen blazen, zegt Afriyie. ,,Als zij niet in staat zijn om ons demonstratierecht te kunnen beschermen, in wat voor een samenleving leven we dan? Wij willen alleen dat het sinterklaasfeest voor iedereen inclusief en veilig is. Dat is nu niet het geval. Het is voor ons pas klaar als heel Nederland snapt dat heel veel zwarte Nederlanders zich jaarlijks onveilig en gediscrimineerd voelen door het in stand houden van zwarte piet."
De gemeente had beter de demonstratie af kunnen blazen, dan wel verwijzen naar een industrieterrein of een weiland, ver buiten bereik van kinderen. Wel zo veilig voor de kinderen. En die staan tijdens een Sinterklaasintocht voorop.
Laatst gewijzigd door King George op do nov 30, 2023 5:28 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Het morele gelijk ligt bij het volk
Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 51312
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Slavernijverleden Akwasi. Kick Out Zwarte Piet.

Bericht door Mahalingam »

nobody expects the Spanish Inquisition
nobody expects the anti-Pieten

Het is altijd een verrassing voor vergaderende notabelen: anti-Pieten op bezoek.
En die dienen met fluwelen handschoenen aangepakt te worden om meer gezeur te vermijden.
Actievoerders van Kick Out Zwarte Piet verstoren raadsvergadering van Alphen aan den Rijn; politie komt tussenbeide

Circa vijftien demonstranten van Kick Out Zwarte Piet verstoorden donderdagavond de raadsvergadering van Alphen aan den Rijn. Pas na een uur, nadat de politie arriveerde, vertrokken ze weer.

De raadsvergadering was zo'n tien minuten aan de gang toen de demonstranten de raadzaal betraden. Op dat moment was raadslid Ank de Groot (Rijn Gouwe Lokaal) aan het woord. Ze schrok: ,,Jezus. Ga weg.'' Burgemeester Liesbeth Spies schorste daarop de vergadering.

De actievoerders namen plaats op de vloer in het midden van de raadzaal. Ze hadden een spandoek bij zich met daarop de woorden: ’Herdenkingsjaar’, ’Slavernijverleden’ en ’Geen Zwarte Piet in Alphen aan den Rijn'.

Een klein kwartiertje later heropende de burgemeester de vergadering. Ze had het verzoek van sommige raadsleden gekregen om vrijdagavond verder te gaan, maar stelde voor eerst een half uurtje koffie te gaan drinken. Intussen klonk luidkeels ’Kick out Zwarte Piet, Kick out Zwarte Piet.....’ De burgemeester schorste daarop opnieuw.

Misplaatst

Nog eens twintig minuten later, nam Spies opnieuw het woord. Ze stond achter het spreekgestoelte, omdat ze vanaf haar eigen voorzittersstoel geen zicht had op de raadsleden, die nog altijd geduldig wachtten totdat de vergadering zou doorgaan. Terwijl actievoerders opnieuw leuzen scandeerden, sprak de burgemeester duidelijk geïrriteerd tot hen: ,,Ik moet tot mijn verdriet constateren dat jullie de orde van de vergadering opnieuw verstoren. Alphen aan den Rijn is een inclusieve gemeente. Iedereen mag er zijn zoals hij of zij er wil zijn. Dat betekent dat wij vanavond jullie protest goed hebben gehoord, dat betekent ook dat jullie eis aan mij om ter plaatse een convenant te ondertekenen misplaatst is. Volstrekt misplaatst. Dat betekent ook dat ik de politie heb gevraagd jullie te verplaatsen.'' Het zou gaan om de ondertekening van de eis van de actievoerders om afstand te doen van het slavernijverleden.

Spies riep alle andere aanwezigen op om de raadzaal te verlaten. Nadat de politie was gearriveerd, verlieten de demonstranten de zaal. Omstreeks half tien werd de vergadering alsnog hervat.

KOZP is een actiegroep die tegen volledig zwart geschminkte pieten is. Onlangs schreven ze de gemeente een brief waarin ze demonstraties aankondigden als er tijdens sinterklaasintochten toch zwarte pieten zouden rondlopen. Koudekerk zwichtte, maar het was voor de organisator Job Bezuijen van de intocht reden om na twintig jaar te stoppen.
https://www.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20231123_82665948
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie