Antisemitisme anno tegenwoordig

Bestaat God? Wat is de waarde van religie? Mag je een dogma in twijfel trekken?
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89893
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Bericht door Ariel »

Lakse overheid is sponsor antisemitisme

NAUSICAA MARBE

Volgende week is het vijf maanden geleden sinds Hamas Israël binnenviel en pogroms aanrichtte. Maar het voelt alsof het elke dag 7 oktober is. Niet omdat Hamas nog steeds kan huishouden in het buurland, maar omdat die barbaarse mentaliteit van de Jodenmoordenaars in onze samenleving welig tiert. De onheilspellende ellende mag zich dagelijks manifesteren, van school tot universiteit, van station tot stadhuis, van concertgebouw tot de Tweede Kamer. Allemaal mogelijk gemaakt door bestuurders die in de waan verkeren dat ze ’anti-zionistische kritiek’ respecteren.

Anti-zionistisch? Maak het de kat maar wijs dat met ’zionist’ geen Jood wordt bedoeld. Wie zijn die gevaarlijke ’zionisten’ dan die dood moeten van de hordes? De postzegelverzamelaars die op enveloppen het portret van Theodor Herzl bewaren? De bijbelexegeten van ’Christenen voor Israël’? De abonnees van het Nieuw Israëlietisch Weekblad dat om veiligheidsredenen neutraal verpakt wordt? Natuurlijk wordt met zionisten Joden bedoeld. De camouflageterm waarmee je bij politie en justitie wegkomt.

Wie zich informeert en luistert naar wat geroepen wordt, hoort de wens dat Joden vernietigd worden. Maar waarom worden Nederlandse Joden bedreigd? Ze maken het beleid van dat Israël niet en voeren het niet uit, ze organiseren geen massademonstraties die geweld tegen Palestijnen verheerlijken. Ze vormen een verwaarloosbaar kleine groep, heel verdeeld qua opvattingen en beleving van het ’Joods zijn’. Ze zijn onzichtbaar. Maar daar denkt de actiegroep ’Workers for Palestine’ anders over. Die willen de ’bevrijding van het historische Palestina vanuit Nederland’ door een eind te maken aan de ’zionistische bezetting van de Nederlandse kunst en de sociale, academische en politieke instituten.’ Toe maar. Afgelopen week riepen ze dat in het gesubsidieerde Amsterdamse Paradiso. Dat maakt de overheid tot sponsor van antisemitisme.

Taboe
Een vraag die niet beantwoord wordt door bestuurders die de ’anti-zionisten’ paaien: wat is dat toch met sommige Nederlanders van Turkse en Marokkaanse komaf dat ze automatisch in de ’zionisten’-haatstand schieten als Israël zich militair verdedigt? Wat hebben ze te maken met wat er in dat land gebeurt, terwijl andere conflicten waar nota bene geloofsgenoten elkaar of anderen afslachten ze onberoerd laten? Dit is geen antisemitisme, wordt ons ingepeperd, maar wat is het dan wel?

"Joden hier hebben niets uit te leggen"
Zulke vragen zijn taboe. Er wordt in bestuurlijke kringen een andere werkelijkheid gecreëerd die Jodenhaat moet verhullen en van blaam moet verschonen. Wat begon met de weigering de Israëlische vlag te hijsen terwijl burgers van dat land enorm leed is aangedaan, gaat door met het weigeren in te zien dat Joden in Nederland geen aandeel hebben in de Gaza-oorlog en de onrust in Nederlandse steden. Toch moeten ze op stadhuizen opdraven om met moslims te praten over ’gevoelens’. Maar Joden hebben niets uit te leggen, zij zijn niet verantwoordelijk voor onlusten, bedreigingen, aanvallen en support aan terreurorganisaties. Dít zou er op alle stadhuizen moeten gebeuren: de agressors die dagelijks om de zuivering van Joden schreeuwen zouden hun excuses moeten aanbieden voor hun acties vol rassenhaat, waarna aangifte volgt en justitie haar werk kan doen. Maar deze normale gang van zaken is ondenkbaar in het Nederland van nu.

Om dit sociaal-culturele fiasco en morele faillissement te verhullen, kwamen de koning en de koningin in de Amsterdamse ambtswoning praten over ’elkaars pijn begrijpen’. Waardevolle gesprekken, zei de koning achteraf, die maken dat we met elkaar kunnen samenleven. Sorry hoor, maar door wie kunnen we niet in rust samenleven? Zetten de paar Joden in Amsterdam de boel op z’n kop?

Afbeelding

Weggemoffeld
Dat die gesprekken toneelstukjes zijn, dat het luisteren niet wederkerig is en de Jodenhaat weggemoffeld wordt, bewijst het hypocriete Amsterdamse stadhuis waar ze lak hebben aan de boodschap van de koning. Daar haalden ze een interview met Rob Oudkerk van de site waarin hij zijn ’pijn’ uitte over het explosief groeiende antisemitisme. De smoesjes voor deze censuur waren bedroevend: het zou onduidelijk zijn van wie het interview kwam en de reacties waren ongewenst. Onzin. Het ging om een Jood van vlees en bloed die vrijuit praatte over zijn familie in WOII, de Joodse Raad en zijn angsten van vandaag. Dat vindt Amsterdam vandaag de dag aanstootgevend. Dan komen er klachten binnen. En dan had die arme Oudkerk nog z’n best gedaan om empathie te tonen. ’Ik was bij een Palestijnse ’sit in’ op het Centraal Station en daar zaten 1000 zeer vredelievende mensen’, zegt hij. En: ’Femke Halsema doet het heel goed. Pro Palestijnen zijn is prima. Dat ben ik ook.’ Daar sta je dan, ingedekt met je beste bedoelingen, maar alsnog afgekeurd door antisemieten die je verhaal bewust mislezen en die gesteund worden door het stadhuis dat je censureert en je ’pijn’ van de site weghaalt.

Aan de voordeur van de ambtswoning glimt de misleiding van de pacificatie, in de krochten van het stadhuis schuilen de angst en de afkeer die in de jaren dertig Nederland en Europa rijp maakten voor de Holocaust. Waarom beloont het stadhuis diegenen die zich verzetten tegen het wanhopige verhaal van de bezorgde, sociale Oudkerk, een man van Joodse komaf? Omdat dit de nieuwe orde is, de nieuwe moraal, de nieuwe gang van zaken. Een nieuwe cultuur met een rassencode. Niet alleen in Amsterdam, maar in de hele samenleving.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89893
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Bericht door Ariel »

Afbeelding
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89893
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Bericht door Ariel »

Een Joodse Berkeley studente zei dat ze maandagavond bijna werd gewurgd door demonstranten. De menigte sloeg op het glas en brak uiteindelijk het gebouw binnen.
A Jewish UC Berkeley student, who requested anonymity, told the Journal in a phone interview that she was choked by pro-Palestinian protesters Monday evening. The protestors were trying to shut down an event featuring a former Israeli Defense Force (IDF) soldier as a speaker.

The event, “Israel at War: Combat the Lies” and organized by Bears for Israel (BFI), Students Supporting Israel at Berkeley (SSIB) and Tikvah, was set to feature former Israel Defense Force (IDF) soldier Ran Bar-Yoshafat speaking before being canceled due to the pro-Palestinian protest.

“Minutes before the event was to start, a crowd of some 200 protesters began to surround the building,” University Chancellor Carol Christ and Executive Vice Chancellor and Provost Benjamin Hermalin said in a message to the campus community on Tuesday afternoon. “Doors were broken open and the protesters gained unauthorized entry to the building. The event was canceled, and the building was evacuated to protect the speaker and members of the audience.”
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89893
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Bericht door Ariel »

Antisemitische leus ’NAM Jeude’ op schutting Joodse Itamar: ’Ik was er stil van’

Afbeelding

Op een schutting van Itamar Kool en Eveline van Duyl in Westerwijtwerd is in koeienletters een antisemitische leus gekalkt. De tekst ’NAM Jeude’, zichtbaar vanaf de openbare weg, is een verwijzing naar Kools Joodse roots.

Itamar Kool en Eveline van Duyl uit Westerwijtwerd konden hun ogen niet geloven. Afgelopen dinsdagmiddag rond 12 uur appte iemand dat er een ’walgelijke tekst’ op hun schutting was gekladderd. Kool wist nergens van, liep om hun huis heen en zag met grote letters ’NAM Jeude’ staan. „Ik was echt stil. Ik dacht: nou, zeg.”

Onder de tekst heeft de dader iets geschilderd wat in de verte lijkt op een hakenkruis. Maar iemand van de gemeente die hen dinsdag belde, wist hen te vertellen dat het meer weg heeft van het NAM-logo.

De tekst is duidelijk gericht tegen Kool, die Joods is. Jeude is Gronings voor Jood. Hij voelt zich persoonlijk aangevallen. „Dit had er niet gestaan als ik niet Joods was geweest.”

Hij vertelt dat hij zich nog nooit gediscrimineerd heeft gevoeld. „Ik ben ook nog steeds niet bang voor discriminatie. Deze actie heeft dat effect niet. Maar ik kan niet anders concluderen dan dat dit een antisemitische uiting is.”

Haat, nijd of afgunst opgewekt
Kool kan alleen maar gissen naar de motieven. „Wij zijn heel goed uit de versterkingsoperatie gekomen en hebben een prachtig nieuw huis gekregen. Dat moet wrang zijn voor degenen die daar nog steeds problemen van ondervinden. We hebben daar nooit iets voor gedaan, anders dan dat we een goeie bouwbegeleider hadden. Wij hebben gewoon veel geluk gehad, maar dat hebben er veel meer.”

Tegelijk wonen Kool en Van Duyl op een plek die heel zichtbaar is, aan het begin van Westerwijtwerd vlakbij de doorgaande weg tussen Middelstum en Loppersum. Het lichte, kubusvormige huis wijkt sterk af van de omliggende bebouwing. „Ook Eveline en ik wijken misschien af van het gangbare”, zegt Kool. Hij is filmmaker, Van Duyl beeldend kunstenaar. „Al die aspecten trekken de aandacht en kunnen haat, nijd of afgunst hebben opgewekt.”

Op de eerste dag dat ze de tekst zagen vond Van Duyl het nog niet zo erg. „Pas op de tweede dag drong de ernst echt tot me door.” Ik vind het nog steeds vervelend om ’s avonds alleen „thuis te komen.” Van Duyl heeft direct na het constateren aangifte gedaan.

’Je leest erover, je hoort erover.’
Kool: „Antisemitische uitingen: je leest erover, je hoort erover. En nu worden wij er zelf mee geconfronteerd. De verbazing daarover is heel sterk. Er zijn geen andere uitingen in deze omgeving die daarmee vergelijkbaar zijn.”

De tekst is niet makkelijk te verwijderen van de schutting, die is gemaakt van cortensstaal. Aanstaande woensdag komt burgemeester Ben Visser van Eemsdelta bij Kool en Van Duyl langs om de afschuw over deze wandaad te delen. Kool benadrukt dat ze er niet alleen met ontsteltenis maar ook met humor op reageren. „Grappen zijn hier niet van de lucht. Zo hebben we onze klaagmuur al omgedoopt tot scheldmuur.”
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89893
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Bericht door Ariel »

Het voordeel van het wonen in een dorp.
Noaberschap in Westerwijtwerd: dorp poetst antisemitische leus van schutting

Afbeelding

Enkele tientallen dorpsgenoten uit Westerwijtwerd schrobden maandag aan het einde van de dag de antisemitische leus van de schutting van Itamar Kool en Eveline van Duyl. „Dit pikken we niet.”

Vol ongeloof zagen Anneke Schmidt en Celine Koch uit Westerwijtwerd in het Dagblad van het Noorden een foto van de schutting van Itamar Kool en Eveline van Duyl. Met een witte spuitbus was daarop de tekst ’NAM Jeude’ gespoten. Ze twijfelden geen moment en stuurden in overleg met de dorpsvereniging een berichtje naar iedereen die ze kennen in hun dorp met als onderliggende boodschap: steun Itamar en Eveline.

„Iedereen reageerde meteen enthousiast”, zegt Schmidt. En zo staan er rond half zes een dertigtal dorpsbewoners met emmers, (staal)borstels en zelfs een stoommachine bij Kool en Van Duyl voor de deur. Het tweetal had geen idee van de actie. „Dit is fantastisch”, zegt Kool. „Ik heb er kippenvel van.” In de ochtend stonden er ook al mensen op de stoep met een hogedrukreiniger, geeft hij aan. Intussen blijven mensen komen met bossen bloemen.

’Meer mensen zijn hier boos over’
„Heel verontwaardigd”, beschrijft Anneke Schmidt haar gevoel bij het zien van de antisemitische leus. De tekst was in koeienletters, zichtbaar vanaf de weg, op de schutting gekalkt. De tekst ’NAM Jeude’ is een verwijzing naar de Joodse roots van Itamar Kool en vermoedelijk het feit dat hij een nieuwe woning heeft gekregen als gevolg van de aardbevingsproblematiek. Schmidt: „We wilden dat Itamar en Eveline voelden dat meer mensen hier boos over zijn.”

Die boodschap komt over, zegt Kool. „Het is overweldigend”, beschrijft hij zijn gevoel, terwijl hij dorpsgenoten ziet schrobben. „Ik was verrast door de actie, maar tegelijk is het ook weer niet verrassend want zo is Westerwijtwerd gewoon. De gemeenschap pikt dit niet.”

Terwijl dorpsgenoten elkaar afwisselen met borstels, is van de oorspronkelijke leus in het wit weinig meer te zien. De schutting is gemaakt van cortenstaal, wat maakt dat de tekst moeilijk van de schutting te verwijderen is. Maar na een tijdje blijven alleen zwarte vlekken over. „Je kunt nu in ieder geval niet meer lezen wat er staat”, zegt Celine Koch tevreden. Missie geslaagd.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 52318
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Bericht door Mahalingam »

In vroegere tijden (misschien nu nog) werden bloot-tijdschriften in een 'blanco couvert' bezorgd door de postbode.
Postbode zijn was toen ook nog een heel eerzaam beroep. Nu hoor je geregeld van postbezorgers die hun werk niet zo nauw nemen.
En het kan zijn dat het een baantje is geworden waar je veel Mohammedanen in aantreft.
Joden durven hun ‘Nieuw Israëlietisch Weekblad’ niet meer openlijk te ontvangen

Het Nieuw Israëlietisch Weekblad (NIW) wordt uit angst voor Jodenhaat in een anonieme wikkel naar de abonnees verstuurd. ‘Het is een treurig signaal.’

Het NIW is het weekblad voor de Joodse gemeenschap - en het oudste opinieweekblad van Nederland, begonnen in 1865. “We versturen het NIW tussen witte schutbladen”, zegt Achsa Vissel van het NIW. Zo kan het magazine, oplage 12.000, wekelijks anoniem worden bezorgd. “Die keus hebben we moeten maken.”

Dat heeft verschillende redenen die samenhangen met anti-Joodse sentimenten. “We vermoeden dat de slechte bezorging veroorzaakt wordt doordat er Israëlietisch op het blad staat. Dat is een ouder woord voor ‘Joods’, maar dat weten de meeste mensen niet en ze denken aan Israël.”

Kritiek en irritatie jegens Israël


De kritiek die de staat Israël oogst met haar Gaza-oorlog straalt daardoor af op het NIW. Maar ook de Joodse identiteit van het weekblad wekt irritatie, of haat. Dat leidde er volgens Vissel toe dat exemplaren van het NIW bij abonnees “naar binnen zijn gegooid met een hakenkruis erop, of met woorden als ‘kut-jood’.”

Na de aanslagen van Hamas op 7 oktober 2023 en de daaropvolgende vergeldingsoorlog in Gaza is het aantal antisemitische incidenten in Nederland ‘enorm toegenomen’, zegt Eddo Verdoner, Nationaal Coördinator Antisemitismebestrijding.

Postbezorgers

Dat stemt de hoofdredacteur van het NIW, Esther Voet, somber. “Zo pessimistisch als ik nu ben, ben ik nooit geweest”, zei ze eerder dit jaar in het Haarlems Dagblad. “Het gif is te groot.” Ze zag ‘op de middellange termijn geen toekomst meer voor Joden in Nederland’.

Uit het Joodse lezerspubliek van haar weekblad kwamen na het uitbreken van de Gaza-oorlog verzoeken om het blad voor verzending te anonimiseren, zodat niemand kon zien wat er in hun brievenbus belandde. Vissel: “Ze willen liever niet hebben dat de postbezorgers weten dat op dat adres Joden wonen. Er heerst angst.”

Gepolariseerde sfeer

Coördinator antisemitismebestrijding Verdoner komt die angst vaak tegen. Hij signaleert een gepolariseerde sfeer waarin Joden in toenemende mate te maken krijgen met antisemitisme.

“Die witte wikkel om het NIW is een van de vele gevolgen van Jodenhaat. Joden vertellen op hun werk of school niet meer dat ze Joods zijn of stoppen op weg naar de synagoge hun keppel in hun zak. Een oudere, die de oorlog nog heeft meegemaakt, verzwijgt contact te hebben met het Joods Maatschappelijk Werk, mensen halen de mezoeza, een gebedsrolletje, van de deurpost. En ze durven het NIW niet meer openlijk te ontvangen. Ik vind het verschrikkelijk, een heel treurig signaal, zo onveilig voelen Joden zich inmiddels.”
https://www.trouw.nl/binnenland/joden-d ... ~b5dedea7/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 17488
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Mahalingam schreef:
do mar 14, 2024 3:59 pm
Postbode zijn was toen ook nog een heel eerzaam beroep. Nu hoor je geregeld van postbezorgers die hun werk niet zo nauw nemen.
En het kan zijn dat het een baantje is geworden waar je veel Mohammedanen in aantreft.
Niet dat mij bekend is. Ik zie eerder armoedige typetjes. :*)
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst wegens gebrek aan de vrije wil.
Mahalingam
Berichten: 52318
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Bericht door Mahalingam »

Tüteren tegen Joden.

Afbeelding

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89893
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:
vr mar 15, 2024 12:40 pm
Tüteren tegen Joden.
:angry: kutlui.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89893
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Bericht door Ariel »

Nederland kan kopstuk terreurorganisatie niet weigeren: ’Dit is een schande’

Nederland kan een sleutelfiguur van een terroristische organisatie die komt spreken in Amsterdam niet weigeren. Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft gekeken of het Samidoun-kopstuk kon worden tegengehouden maar dat blijkt lastig, vooral omdat hij in België een verblijfsvergunning heeft.

Mohamed al-Khatib is Europees coördinator van de omstreden beweging Samidoun en staat ook te boek als lid van de verboden terroristische organisatie Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), waarvan Samidoun een mantelorganisatie is. Vrijdag komt hij spreken in het Dokhuis in Amsterdam over ’de rol van de Palestijnen in Europa bij de bevrijding van Palestina’. Met een verblijfsvergunning in een EU-land kan hij alleen met zwaarwegende gronden worden geweigerd en daarvoor heeft het ministerie te weinig in handen.

Samidoun, met vestigingen door Europa, is verboden in Duitsland omdat leden zoetigheid uitdeelden op straat na de slacht- en verkrachtingspartij van 7 oktober in Israël door Hamas.

Vierkant achter Hamas
Ook de Nederlandse tak van de beweging staat vierkant achter Hamas en bazuinde op Facebook triomfantelijk dat „het verzet succesvol door de koloniale blokkade heen is gebroken in een gedurfde en heldhaftige operatie.”

De groep was zondag ook aanwezig bij de verstoring tijdens de opening van het Nationaal Holocaustmuseum in Amsterdam. Het PFLP staat op de EU-lijst van terroristische organisaties. De groep pleegde aanslagen en vliegtuigkapingen. Leden deden ook mee aan de slachting op 7 oktober.

De Amsterdamse afdeling van JA21 vroeg aan de gemeente om al-Khatib te weren. Ze noemen Samidoun ’een haatclub’ die vorig jaar nog bij het Europees Parlement opriep om ’Europa, de VS en Israël te verslaan met kalasjnikovs, raketten en kogels’.

Exit naar Israël
Raadslid Pilgrim van Berkel waarschuwt dat ’dergelijke bijeenkomsten er mede voor zorgen dat steeds grotere aantallen Joodse Amsterdammers hun exit naar Israël plannen’.

De Nederlandse Samidoun-afdeling bestaat uit slechts een handvol studenten, maar internationaal heeft de beweging een flinke schare volgelingen in een tiental landen.

Canadese Kamer van Koophandel
De Nederlandse voorman Thomas Gerhard Hofland staat in het Canadese Kamer van Koophandel-register als bestuurslid, ontdekte publicist Kees Broer. Hij volgt de pro-Palestina-beweging al jaren op de voet en schreef er boeken over.

Samidoun is de meest extreme pro-Palestina-beweging in Nederland. „Hamas is geen terroristische organisatie”, verklaarde Hofland in een interview, een paar dagen voor het bloedbad. „Wij geloven in de rechtmatigheid van de Palestijnse gewapende strijd. Elk volk dat wordt bedreigd door kolonisatie heeft het recht zich te verzetten. De enige manier om dit te doen is door gewapende strijd.”

Volksfront
Voorzitter Naomi Mestrum van het Centrum Informatie en Documentatie Israël vindt het een schande dat Samidoun nog steeds niet is verboden in Nederland. Maar het Volksfront is dat wel, dus dat maakt het zonneklaar dat Al-Khatib de toegang moet worden geweigerd, stelt ze. „Wat voor zin heeft het om een lijst van verboden terroristische organisaties te hebben als de leden gewoon worden toegelaten?”

Een verbod is in Nederland nog niet aan de orde, antwoordde demissionair justitieminister Yesilgöz eerder op vragen van De Telegraaf. „Tegen organisaties die tot doel hebben om geweld te plegen tegen onschuldige burgers zal altijd hard worden opgetreden.” Hamas en PFLP staan als terroristische organisaties al op de sanctielijst, maar Samidoun mag vooralsnog zijn gang gaan.

Nederland heeft in oktober 2022 twee prominente Canadese PFLP-leden teruggestuurd vanaf Schiphol. Het ging om Charlotte Lynne Kates en haar man Khaled Barakat. De EU had hen ongewenst verklaard en ze moesten rechtsomkeert maken.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 17488
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Antisemitisme. Ach wat maakt het onze regering uit? Hoe meer moslims hoe beter.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ariel schreef:
vr mar 15, 2024 4:50 pm
Nederland kan kopstuk terreurorganisatie niet weigeren: ’Dit is een schande’

Nederland kan een sleutelfiguur van een terroristische organisatie die komt spreken in Amsterdam niet weigeren. Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft gekeken of het Samidoun-kopstuk kon worden tegengehouden maar dat blijkt lastig, vooral omdat hij in België een verblijfsvergunning heeft.
Afbeelding

Het Nederlandse politieke klimaat is een klimaat dat binnen de EU, met de meeste trots, de meeste kots genereert. Die politiek is smerig en rammelt aan alle kanten, veroorzaakt door losgeslagen foute politici bij wie de huichelarij met grote letters op hun voorhoofd staat af te lezen. De Turkse minister van Familiezaken die haar onverwachte opwachting in Nederland bij de Turkse gemeenschap in Rotterdam kwam maken vanwege verkiezingen in Turkije, werd door Rutte die uit was op persoonlijk gewin, onverrichterzake teruggestuurd naar Istanboel. Het Ministerie van Justitie kwam daar niet aan te pas. Laat staan dat er ergens naar gekeken werd. Dat zou ook raar zijn want politici hebben doorgaans oogkleppen op.

Ik ervaar het nu bij mijn eigen Cubaanse schoondochter die uiteraard legaal, al tien jaren in Nederland woont. Zij heeft haar zuster in Havana uitgenodigd om een paar maanden hier op bezoek te komen. Eerder was ook haar moeder hier op bezoek. Leuk toch? Helemaal niet. Het Nederlandse volk heeft geen flauw benul wat voor papieren rompslomp en onderzoeken daar allemaal aan vooraf gaan, dwangmatig opgelegd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken dat de grootste kots met de meeste stank verspreidt. Ik noem dit zo omdat ik het Ministerie anders voor gek zou verklaren. Ik heb voor mijn schoondochter de honneurs waargenomen. Ik zou alles nog even moet natellen, maar ik denk dat ik bijna 10 verschillende documenten moest verzamelen die in de ambassade in Havana getoond moesten worden door haar zus die zelf ook nog het een en ander zelf moest verhapstukken. En dat alles voor het verkrijgen van toestemming om Nederland binnen te komen, met behulp van een toeristenvisum. Op eigen titel een reisje naar het buitenland maken is er niet bij als Cubaan. Ook al bulk je van he geld. Dat gaat alleen op uitnodiging. De CIA is er niks bij > > > > >

Je moet namelijk heel wat bewijs aanleveren waaruit blijkt dat je niet het voornemen hebt om in Nederland achter te blijven.

Zo'n bewijs leveren is natuurlijk je reinste kolder. Dat slaat nergens op. Dat kan niet. Het is theatrale bekrompen poppenkast door een corrupte Overheid. Maar voor politiek getinte huichelachtige patsers is niets onmogelijk. Gaat er al een lichtje branden waarom het Nederlandse volk op Wilders zou moeten stemmen?

Hoe kun je in godsnaam politici nog serieus nemen?, wanneer zij overtuigd zijn dat hun handelen gebaseerd is op

Penny wise and pound foolish denken.

In Nederland dat propvol is met inwoners zonder beschikbare woonruimte, staat de deur wagenwijd open voor onder andere asieleisers uit Afrika die 2000 verschillende talen spreken waarin het woord Allah de grootste gemene deler is (GGD). En over al die Arabisch sprekende moslimlanden maar niet eens te spreken. Daar komen mensen vandaan wiens cultuur en geloof haaks staat op onze beschaving en waar zij ook nog eens op afgeven. [/b]

Maar voor slechts één familielid dat voor maximum drie maanden een zus wil bezoeken wordt een halt toegeroepen waar alleen de duivel wat van begrijpt. Bovendien is die vieze smerige kanker tyfus Nederlandse staat mensen aan het beledigen van heb ik jou daar. En die mensen, wie zijn zij? Ondergetekende als schoonvader, mijn zoon en schoondochter en hun drie dochters en ook de moeder van mijn zoon en alle bekenden en vrienden. Want je komt toch zo'n beetje als verdacht persoon gerekend die voor enorm veel overlast gaat zorgen, wat je van al die duizenden asieleisers natuurlijk niet hoeft te verwachten. Mijn schoondochter eist niks! Zij nodigt slechts haar zuster uit voor vakantie. Dat hele visumgedoe slaat nergens op en is pure discriminatie.

Weleens gehoord van een op onze kenniseconomie en beschaving parasiterende asieleiser die eerst netjes een visum aanvraagt alvorens naar Nederland af te reizen?
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89893
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Bericht door Ariel »

Organisatie demonstratie Dam distantieert zich niet van leuzen tegen Israël

Het CIDI is geschokt dat de Dam zaterdag stond te juichen na extremistische leuzen die geweld tegen Israël rechtvaardigen. Maar de organisatie van het protest distantieert zich niet. „Nederland heeft dat ook gedaan tegen nazi-Duitsland.”

De jaarlijkse manifestatie van Comité 21 Maart was op papier tegen discriminatie en racisme. Maar de tweehonderd aanwezigen, waarvan tientallen met Palestijnse vlag of sjaal, keerden zich vooral tegen Israël. Op dezelfde plek waar over zes weken de Nationale Dodenherdenking is, werd vanaf het podium opgeroepen tot strijdkreten als ’From the river to the sea’ en ’There is only one solution: intifada, revolution’, waar enthousiast gehoor aan werd gegeven.

Een Palestijnse Brit zweepte op tot ’One, two, three, four: Gaza broke the prison door’. Een verwijzing naar de aanval van Hamas. „Ik interpreteer dat als het prijzen van de actie van 7 oktober”, zegt arabist Jan Jaap de Ruiter van Tilburg University. „Alom bewonderen Arabieren wat Hamas deed die dag. Eindelijk hun verdiende loon, is de algemene reactie. Dat wordt in vele opzichten gesteund.”

Intifada
De spreker riep daarnaast dat onderdrukte volken het recht op gewapend verzet hebben, waarop de aanwezigen juichten. Dat op de Dam opgeroepen werd tot intifada en gewapende strijd, vindt De Ruiter maar merkwaardig. „Als jongens op de Westelijke Jordaanoever het roepen, kan ik mij er nog iets bij voorstellen. Die maken het onrecht mee. Op de Dam is het een ander verhaal. Je kunt dit indirect interpreteren als oproep tot geweld.”

„Hij is vrij om te zeggen wat hij denkt”, zegt Abdou Menebhi over de spreker. Menebhi is de voorman van het door de gemeente Amsterdam gesubsidieerde Comité 21 Maart. „We controleren de teksten niet vooraf.” Hij beschouwt Hamas als een verzetsorganisatie. „Zij maken fouten, maar het is een verzetsorganisatie tegen een koloniaal apartheidsregime.”

Apartheid
Menebhi veroordeelt de leuzen niet. „Hebben de Palestijnen geen recht op verzet? Nederland heeft dat ook gedaan tegen nazi-Duitsland. Hoe gaan Palestijnen anders hun land bevrijden? Moeten we apartheid, genocide en de dagelijkse dood van kinderen accepteren omdat het Israël is?”

Comité 21 Maart is zelf voor een staakt-het-vuren, zegt Menehbi. „Maar ik sta achter de strijd tegen het kolonialisme en de massamoord die Israël bezigt. Palestijnen kiezen voor gewapend verzet. Wie ben ik om dan ’nee’ te zeggen? Ik ben niet tegen revolutie, ik ben niet tegen intifada, ik ben voor vrede in de hele wereld.”

Naomi Mestrum van het Centrum Informatie en Documentatie Israel (CIDI) vindt de leuzen schokkend. „Zeker als aanwezigen gaan juichen. Dan is je moreel kompas stuk. Het is dubieus dat een organisatie die zich bezighoudt met antiracisme en -discriminatie hiervoor een bijeenkomst misbruikt.”

Oproepen tot gewapende strijd zal volgens Mestrum de vrede niet dichterbij brengen. „Ik denk ook niet dat Hamas uit is op daadwerkelijke vrede. Ze wisten dondersgoed wat er ging gebeuren na 7 oktober.”

PVV-leider Geert Wilders reageerde zaterdagavond met een X-bericht op het protest. „Wanneer worden deze Jodenhaters opgepakt”, vroeg hij richting het Openbaar Ministerie. „En wanneer worden hun smerige, antisemitische leuzen – die in andere landen al lang strafbaar zijn – eindelijk ook hier verboden”, wilde hij van minister Dilan Yesilgöz weten.

Sit-in
Felle anti-Israëlische protesten klinken al maanden in Amsterdam en andere steden. Met sit-ins op stations en universiteiten, en twee weken geleden werd de opening van het Nationaal Holocaustmuseum ontsierd door demonstranten. Een meerderheid van de Tweede Kamer besloot al dat de leus ’From the river to the sea’ een oproep tot geweld is. Het Openbaar Ministerie worstelt echter met een verbod en bekijkt de uitlatingen liever per geval.

De Ruiter ergert zich ’groen en geel’ aan de eenzijdigheid van protesten zoals dat van zaterdag. „Gewapend verzet is heel iets anders dan baby’s vermoorden en vrouwen verkrachten. Dat is pogrom, moord, klaar.” Op de demonstratie veroordeelde niemand het geweld door Hamas. „Ze vergeten een groot deel van het verhaal, dat maakt hun positie zwak en eigenlijk gevaarlijk.”

De Ruiter ziet veel sympathie voor de Palestijnse zaak, ook op zijn eigen Tilburg University. „Ook studenten kijken alleen maar wat Israël verkeerd doet. Het lijkt wel of Hamas niet meer bestaat.”
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 2519
Lid geworden op: do apr 14, 2016 8:43 pm

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Bericht door Pizzaman »

Ariel schreef:
zo mar 24, 2024 4:40 pm
Organisatie demonstratie Dam distantieert zich niet van leuzen tegen Israël

Het CIDI is geschokt dat de Dam zaterdag stond te juichen na extremistische leuzen die geweld tegen Israël rechtvaardigen. Maar de organisatie van het protest distantieert zich niet. „Nederland heeft dat ook gedaan tegen nazi-Duitsland.”
Spoiler! :
De jaarlijkse manifestatie van Comité 21 Maart was op papier tegen discriminatie en racisme. Maar de tweehonderd aanwezigen, waarvan tientallen met Palestijnse vlag of sjaal, keerden zich vooral tegen Israël. Op dezelfde plek waar over zes weken de Nationale Dodenherdenking is, werd vanaf het podium opgeroepen tot strijdkreten als ’From the river to the sea’ en ’There is only one solution: intifada, revolution’, waar enthousiast gehoor aan werd gegeven.

Een Palestijnse Brit zweepte op tot ’One, two, three, four: Gaza broke the prison door’. Een verwijzing naar de aanval van Hamas. „Ik interpreteer dat als het prijzen van de actie van 7 oktober”, zegt arabist Jan Jaap de Ruiter van Tilburg University. „Alom bewonderen Arabieren wat Hamas deed die dag. Eindelijk hun verdiende loon, is de algemene reactie. Dat wordt in vele opzichten gesteund.”

Intifada
De spreker riep daarnaast dat onderdrukte volken het recht op gewapend verzet hebben, waarop de aanwezigen juichten. Dat op de Dam opgeroepen werd tot intifada en gewapende strijd, vindt De Ruiter maar merkwaardig. „Als jongens op de Westelijke Jordaanoever het roepen, kan ik mij er nog iets bij voorstellen. Die maken het onrecht mee. Op de Dam is het een ander verhaal. Je kunt dit indirect interpreteren als oproep tot geweld.”

„Hij is vrij om te zeggen wat hij denkt”, zegt Abdou Menebhi over de spreker. Menebhi is de voorman van het door de gemeente Amsterdam gesubsidieerde Comité 21 Maart. „We controleren de teksten niet vooraf.” Hij beschouwt Hamas als een verzetsorganisatie. „Zij maken fouten, maar het is een verzetsorganisatie tegen een koloniaal apartheidsregime.”

Apartheid
Menebhi veroordeelt de leuzen niet. „Hebben de Palestijnen geen recht op verzet? Nederland heeft dat ook gedaan tegen nazi-Duitsland. Hoe gaan Palestijnen anders hun land bevrijden? Moeten we apartheid, genocide en de dagelijkse dood van kinderen accepteren omdat het Israël is?”

Comité 21 Maart is zelf voor een staakt-het-vuren, zegt Menehbi. „Maar ik sta achter de strijd tegen het kolonialisme en de massamoord die Israël bezigt. Palestijnen kiezen voor gewapend verzet. Wie ben ik om dan ’nee’ te zeggen? Ik ben niet tegen revolutie, ik ben niet tegen intifada, ik ben voor vrede in de hele wereld.”

Naomi Mestrum van het Centrum Informatie en Documentatie Israel (CIDI) vindt de leuzen schokkend. „Zeker als aanwezigen gaan juichen. Dan is je moreel kompas stuk. Het is dubieus dat een organisatie die zich bezighoudt met antiracisme en -discriminatie hiervoor een bijeenkomst misbruikt.”

Oproepen tot gewapende strijd zal volgens Mestrum de vrede niet dichterbij brengen. „Ik denk ook niet dat Hamas uit is op daadwerkelijke vrede. Ze wisten dondersgoed wat er ging gebeuren na 7 oktober.”

PVV-leider Geert Wilders reageerde zaterdagavond met een X-bericht op het protest. „Wanneer worden deze Jodenhaters opgepakt”, vroeg hij richting het Openbaar Ministerie. „En wanneer worden hun smerige, antisemitische leuzen – die in andere landen al lang strafbaar zijn – eindelijk ook hier verboden”, wilde hij van minister Dilan Yesilgöz weten.

Sit-in
Felle anti-Israëlische protesten klinken al maanden in Amsterdam en andere steden. Met sit-ins op stations en universiteiten, en twee weken geleden werd de opening van het Nationaal Holocaustmuseum ontsierd door demonstranten. Een meerderheid van de Tweede Kamer besloot al dat de leus ’From the river to the sea’ een oproep tot geweld is. Het Openbaar Ministerie worstelt echter met een verbod en bekijkt de uitlatingen liever per geval.

De Ruiter ergert zich ’groen en geel’ aan de eenzijdigheid van protesten zoals dat van zaterdag. „Gewapend verzet is heel iets anders dan baby’s vermoorden en vrouwen verkrachten. Dat is pogrom, moord, klaar.” Op de demonstratie veroordeelde niemand het geweld door Hamas. „Ze vergeten een groot deel van het verhaal, dat maakt hun positie zwak en eigenlijk gevaarlijk.”

De Ruiter ziet veel sympathie voor de Palestijnse zaak, ook op zijn eigen Tilburg University. „Ook studenten kijken alleen maar wat Israël verkeerd doet. Het lijkt wel of Hamas niet meer bestaat.”
Het CIDI heeft geld zat en zou eens moeten overwegen een proces te starten tegen die lui.
En (pas op, vooroordeel...) misschien zijn er ook wel Joodse advocaten die zich geroepen voelen.

Comité 21 Maart kan ook failliet, tenslotte. Pak ze maar in de portemonnee. Stel ze aansprakelijk en maak het fiks duur voor ze.
Immers zuigen ze toch alleen maar aan de subsidietiet, het verdwijnen van dergelijke parasieten kan ik alleen maar toejuichen.
En als ze de bak in draaien zullen de criminelen ook blij zijn met het verse maagdelijke vlees. :victory:
Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89893
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Bericht door Ariel »

Pizzaman schreef:
ma mar 25, 2024 12:06 pm

Comité 21 Maart kan ook failliet, tenslotte. Pak ze maar in de portemonnee. Stel ze aansprakelijk en maak het fiks duur voor ze.
Probleem is volgens mij dat er geen rechter in Nederland is die ze schuldig gaat verklaren.

Justitie worstelt nu al met het verbod op omstreden leus ’from the river to the sea’.
De omstreden pro-Palestijnse leus ’from the river to the sea..’ moet volgens de Tweede Kamer in een antisemitische context worden geplaatst, waardoor ertegen kan worden opgetreden. Maar weken nadat een voorstel met die oproep is aangenomen, klinkt dat het Openbaar Ministerie (OM) worstelt met een verbod.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 2519
Lid geworden op: do apr 14, 2016 8:43 pm

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Bericht door Pizzaman »

Ariel schreef:
ma mar 25, 2024 12:16 pm
Pizzaman schreef:
ma mar 25, 2024 12:06 pm

Comité 21 Maart kan ook failliet, tenslotte. Pak ze maar in de portemonnee. Stel ze aansprakelijk en maak het fiks duur voor ze.
Probleem is volgens mij dat er geen rechter in Nederland is die ze schuldig gaat verklaren.
Dat maakt geen reet uit, het gaat er om wie het langer volhoudt en wie de diepste zakken heeft.
Of had jij nog het idee dat er zoiets bestaat als 'gerechtigheid'. Wie de langste adem heeft, wint.
Cancel culture kan ook twee kanten op werken. Als men maar wat ballen heeft.

Ariel schreef:
ma mar 25, 2024 12:16 pm
Justitie worstelt nu al met het verbod op omstreden leus ’from the river to the sea’.
De omstreden pro-Palestijnse leus ’from the river to the sea..’ moet volgens de Tweede Kamer in een antisemitische context worden geplaatst, waardoor ertegen kan worden opgetreden. Maar weken nadat een voorstel met die oproep is aangenomen, klinkt dat het Openbaar Ministerie (OM) worstelt met een verbod.
Het probleem is vooral dat niemand er geld tegenaan durft te smijten.
Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89893
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Bericht door Ariel »

Groepsuitje van de stichting.

Waarom zien die verwende snotneuzen er zo ongewassen uit. :nietverstaan:
Pro-Palestijnse activisten blokkeren ingang filmhuis Maastricht rond vertoning Israëlische speelfilm

Afbeelding

Leden en supporters van een aantal pro-Palestijnse bewegingen hebben zondagavond luidruchtig gedemonstreerd bij filmhuis Lumière in Maastricht. Daar werd op dat moment een Israëlische speelfilm vertoond.

Zo’n veertig demonstranten verzamelden zich rond half vijf met protestborden, spandoeken en flyers op het grasveld voor het filmhuis aan het Bassin. Met leuzen demonstreerden ze tegen de eenmalige vertoning van de Israëlische speelfilm The Other Story (2018), een liefdesdrama dat een paar jaar geleden een groot bioscoopsucces was in Israël. Ze riepen op tot het staken van de vertoning en een culturele boycot van Israël.

Beveiliging
Volgens filmhuisdirecteur Aard de Boode hadden International Socialists Limburg, Free Palestine Maastricht en Boycott, Divestment, Santions (BDS) per mail een beroep op hem gedaan om de vertoning te cancelen. „Daar hebben we even over nagedacht. Wij zijn niet blind voor al het leed daar. Maar wij zijn geen politiek platform. We vertonen films van over de hele wereld uit artistieke overweging. We zijn er voor iedereen. Soms mag het schuren. En dan kunnen we daar een goede discussie over voeren. Films om politieke redenen schrappen, zou een deel van ons bestaansrecht wegnemen.” Lumière had de film al ingekocht voordat het conflict in Israël en Gaza in oktober losbarstte.

Voor de demonstratie was een vergunning afgegeven door de gemeente Maastricht. Er waren beveiligers en boa’s aanwezig. Aanvankelijk verliep het protest rustig. De sfeer werd grimmiger toen demonstranten ingangen blokkeerden met menselijke ketens. Boa’s en medewerkers van Lumière wisten bezoekers, waarvan velen voor andere films kwamen, via nooduitgangen toch binnen en buiten te laten.

Volgens woordvoerder Fanny, die haar achternaam niet wil noemen en De Limburger ook niet uitgebreid te woord wil staan, heeft Lumière bloed aan de handen door mee te doen aan wat ze ’art-washing’ noemt. „Een tactiek van Israël om hun imago op te vijzelen met propaganda in kunst. Lumière moet zich schamen.”

’Wij wel, zij niet’
Directeur De Boode wijst erop dat Lumière twee weken geleden nog een Palestijnse film vertoond heeft. „Sommige van deze actievoerders waren daar bij. Ik vind het jammer dat ze een ’wij wel - zij niet-mentaliteit’ hebben.”

Volgens de vergunning mocht de actie tot acht uur duren. Even voor die tijd bestormden actievoerders de hoofdingang. De bewakers en boa’s wisten, met hulp van politieagenten die ongezien het pand waren binnengegaan, te voorkomen dat er demonstranten binnendrongen. Kort daarna vertrokken ze. Er is niemand aangehouden
.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 2519
Lid geworden op: do apr 14, 2016 8:43 pm

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Bericht door Pizzaman »

Ariel schreef:
ma mar 25, 2024 12:35 pm
Groepsuitje van de stichting.

Waarom zien die verwende snotneuzen er zo ongewassen uit. :nietverstaan:
Anders herkent de geit ze niet meer. :thinking:
......
’Wij wel, zij niet’
Directeur De Boode wijst erop dat Lumière twee weken geleden nog een Palestijnse film vertoond heeft. „Sommige van deze actievoerders waren daar bij. Ik vind het jammer dat ze een ’wij wel - zij niet-mentaliteit’ hebben.”
.
Het wordt eens tijd dat er terug-gecanceld wordt. :greeting2:
Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.
Mahalingam
Berichten: 52318
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Bericht door Mahalingam »

Jodenhaat is zeer virulent onder Mohammedanen. Minder onder de marxisten, maar ja ook die zijn van "Alle groot-kapitalisten zijn joden".

Voor zover mij bekend kennen Mohammedanen geen borreltafel in hun sociale leven.
En dan toch komen ze met een krantenkop aanzetten:
‘Sta op tegen Jodenhaat’ is nog niet zo eenvoudig: ‘Het begint aan de borreltafel’
https://www.volkskrant.nl/binnenland/st ... ~b145a78c/
En het begint ook in de moskee.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 52318
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Bericht door Mahalingam »

In Leiden staat een zich politiek theater' noemende club van kritische en geëngageerde makers die het tot hun taak rekent om kinderen te indoctrineren. (met jodenhaat soms?)
Elke maand nodigen wij inspirerende, kritische en geëngageerde makers uit die voor én samen met kinderen een mooi, boos, dwars en prachtig theaterspektakel maken. De Tor is een plek waar kinderen serieus genomen worden, want zij zijn de toekomst. Als politiek theater stimuleren we kinderen graag om buiten de lijntjes te kleuren, om een eigen mening te vormen en laten we hen zien dat zij invloed hebben om de wereld een fijne plek te maken.
https://theaterdegenerator.nl/17-april- ... g-julia-7/

Nu achten zij het nodig om met een mission-statement te komen:
Naar aanleiding van de eis van 10 rechtse en neoliberale partijen aan de cultuursector om op te staan tegen Jodenhaat, reageren wij als theater. We vragen iedereen om zich snoeihard uit te spreken tegen de Nederlandse overheid die meewerkt aan de genocide op Gaza middels het leveren van wapens. Zolang Israël onschuldige mensen blijft vermoorden, hoort de overheid geen materiële of morele steun te geven in welke vorm dan ook.
[...]
Ook roepen we collega’s op om selectief te zijn in hun programmering wanneer het gaat om mensen als Lenny Kuhr die openlijk de genocidale militaire campagne van Israël tegen de Gazanen steunt (bron link in bio). Wij zouden iemand die deze statements maakt, nooit programmeren.
https://theaterdegenerator.nl/statement ... generator/

Er is reactie uit joodse hoek:
Zwaar gesubsidieerd Leids theater weert Joodse artiesten


En weer wordt er een stap verder gegaan in de wildgroei van openlijk antisemitisme in ons land. In een reactie op de oproep van de Tweede Kamer stelling te nemen tegen Jodenhaat, doet Theater De Generator in Leiden precies het tegenovergestelde en verkondigt doodleuk ‘iemand als Lenny Kuhr nooit te zullen programmeren’.

Sterker nog, de Leidse theatermakers beschuldigen ’10 rechtse en neoliberale partijen’ (sic) in de Tweede Kamer van antisemitisme. Voor de goede orde, onder de partijen die de Kameroproep ondertekenden zijn GroenLinksPvdA, D66, de SP, Volt, de ChristenUnie en de Partij voor de Dieren. Volgens De Generator ‘werkt de Nederlandse overheid mee aan genocide’ en ‘blijft Israël onschuldige mensen vermoorden’.

Op de website van het theater is verder te lezen dat de ‘overheid Joden niet beschermt, maar hen instrumentaliseert om af te leiden van het gegeven dat er geen actie wordt ondernomen tegen de gruwelijke daden van Israël sinds 7 oktober 2023’. Wat er op die dag gebeurde, laat De Generator verder in het midden (geen woord over de Hamas-massamoord, marteling, verkrachting, het verbranden van Joodse burgers en het in koelen bloede afslachten van kinderen), maar het theater vindt deze ‘instrumentalisering van Joden’ door de overheid antisemitisch.

Zouden al deze gulle gevers weten dat hun geld wordt gebruikt voor het uitsluiten van Joodse artiesten en het actief promoten van antisemitisme?

Verder beschuldigt het Leidse theater, gevestigd aan de Middelstegracht in de Sleutelstad, Lenny Kuhr ervan ‘openlijk genocide te steunen tijdens haar tour’. Daarnaast betitelt men Kuhr als ‘extreemrechts’ en zou zij ‘nooit welkom zijn in De Generator‘. Kortom: voor Joden verboden, tenzij ze de Joodse staat veroordelen en antisemitische complottheorieën onderschrijven.

Maar misschien het meest opvallende is dat dit volgens de IHRA-definitie door en door antisemitische theater subsidie krijgt van een groot aantal donor-instellingen. Wij noemen: het grotendeels door Leids belastinggeld gefinancierde Cultuurfonds Leiden, het VSBfonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Norma Fonds van de Stichting Norma, het Fentener van Vlissingen Fonds, het Fonds 1818, het Hendrik Muller Fonds en natuurlijk … de gemeente Leiden. Zouden al deze gulle gevers weten dat hun geld wordt gebruikt voor het uitsluiten van Joodse artiesten en het actief promoten van antisemitisme?
https://niw.nl/zwaar-gesubsidieerd-leid ... artiesten/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 52318
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Bericht door Mahalingam »

Ontsteltenis bij de activisten van het marxistische theater voor kinderen. Help !! De Subsidie !!
Ze krijgen politieke rugdekking van Gr. Links.
wethouder Yvonne van Delft (GroenLinks) haakt in op
"...zich snoeihard uit te spreken tegen de Nederlandse overheid die meewerkt aan de genocide op Gaza middels het leveren van wapens’"
om te beweren:
" Kritiek op de overheid mag en vrijheid van meningsuiting is een groot goed. Dat de Generator een activistisch theater is, is bovendien genoegzaam bekend. "
Wat wil ze met dat laatste zeggen? Dat kan je van dergelijk soort volk verwachten?
Er is dus niets antisemitisch aan.
Maar dan die "’mensen als Lenny Kuhr’ "uitspraak. Hoe dat goed te praten?
,,Er kan zich zomaar een beeld opdringen dat de Generator verboden is voor Joden, of in ieder geval sommige Joden'', zei Krol over dat gedeelte van de tekst.
Maar dat is niet zo, aldus de baas van het theaterspul.
Boetekleed:
"Dat klopt, erkende Van Delft, al heeft de Generator dat niet zo bedoeld. Het was ongelukkig geformuleerd en daardoor door velen inderdaad zo geïnterpreteerd."
En de hele toestand is de schuld van de stomme media.
"Doordat anderen op sociale media bovendien selectief uit het bericht citeerden, werd dit beeld verder versterkt en groeide de ophef alleen maar."
En voor de rest: het is een vuile jodenstreek om ons tot antisemieten te bestempelen.
’Als mensen net als ons, daadwerkelijk geven om het bestrijden van antisemitisme, zouden we liever zien dat we de krachten kunnen bundelen als medestrijders tegen antisemitisme, in plaats van onwaarheden te verkondigen.’
Hoezo, mag Lenny Kuhr opeens wel bij jullie optreden?
Spoiler! :
Verklaring n.a.v statement tegen antisemitisme

Ons statement omtrent antisemitisme in de Tweede Kamer afgelopen week heeft tot veel reacties geleid. Wij hebben helaas gemerkt dat onze boodschap door een aantal mensen verkeerd is geïnterpreteerd en uit de context is getrokken. Wij voelen ons dan ook genoodzaakt nadere toelichting te geven.

Wij hebben ons statement geplaatst als een kritische reactie op de vraag vanuit de Tweede Kamer aan de culturele sector om stelling te nemen tegen Jodenhaat. Wij zijn van mening dat de Nederlandse regering hiermee de aandacht wil afleiden van het feit dat zij geen actie onderneemt om de gruwelijke daden van Israël af te keuren en te doen stoppen. Officiële instanties als de VN, het Internationaal Gerechtshof (ICJ) en organisaties als Oxfam Novib sterken ons in onze afschuw van het militaire handelen van Israël in Gaza.

Antisemitisme is verschrikkelijk, en het mag geen plaats hebben in onze samenleving. En artiesten mogen nóóit geweerd worden ómdat ze Joods zijn. Maar kritiek hebben op het beleid van de staat Israël of protesteren tegen mensen die dat beleid ondersteunen is iets heel anders dan mensen discrimineren of aanvallen vanwege hun Joodse achtergrond. Als theater en productiehuis voor maatschappelijk geëngageerd theater vinden we het problematisch om deze zaken op één hoop te storten. We zien het als onze plicht, als progressief en activerend theater, om ons publiek aan te spreken hier alert op te zijn.

Als mensen net als ons, daadwerkelijk geven om het bestrijden van antisemitisme, zouden we liever zien dat we de krachten kunnen bundelen als medestrijders tegen antisemitisme, in plaats van onwaarheden te verkondigen.

Overigens zijn wij een klein en voornamelijk op vrijwillige uren draaiend theater dat de eindjes aan elkaar moet knopen om de wereld een beetje rechtvaardiger en meer solidair te maken middels theater en kunst. Onze reviews op Facebook & Google worden bestookt, dus mocht je ooit in ons theater zijn geweest en het heeft je een beetje positief veranderd: laat een reactie achter, dat waarderen we.

We hebben de overtuiging dat eerlijkheid en rechtvaardigheid het langste duurt.

Lieve en idealistische groeten van ons team.
https://theaterdegenerator.nl/verklarin ... semitisme/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89893
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:
do apr 04, 2024 10:20 pm
Ontsteltenis bij de activisten van het marxistische theater voor kinderen. Help !! De Subsidie !!
We hebben de overtuiging dat eerlijkheid en rechtvaardigheid het langste duurt.
Lieve en idealistische groeten van ons team.

We hebben het al vaker gezegd hier. Go woke, go broke.
Nou ja, na het as op hun hoofd, en het gekruip en de excuses , maken de "Lieve en idealistische groeten van het team," alles weer goed.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 52318
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Bericht door Mahalingam »

Extra veiligheidsmaatregelen rond concert Lenny Kuhr in synagoge Emmen


Zangeres Lenny Kuhr treedt zondag op in de synagoge in Emmen, maar wel met extra veiligheidsmaatregelen. Rond het gebedshuis houden politieagenten een oogje in het zeil en de Joodse stichting heeft zelf beveiliging ingehuurd.

Dat meldt voorzitter Margot Maynard van stichting Emmer Sjoel Sjemmesj. "We gaan ervan uit dat alles goed gaat, maar je moet ook eerlijk zijn. Er is altijd een risico, en bij alles wat we doen is al extra beveiliging. Maar na wat er eind vorige maand is gebeurd, is de situatie serieuzer dan normaal."

Beveiliging
Maynard brengt in herinnering dat het gaat om een klein en oud gebouw. "Niet gemaakt om te moeten beveiligen. Dat maakt het kwetsbaar", onderstreept ze. "Maar het gaat om de veiligheid van het publiek en van Lenny."
De synagoge heeft drie beveiligers ingeschakeld, van wie er twee bij de ingang posten. Een derde persoon zit in het publiek om eventuele onlusten voor te zijn.

In aanloop naar het concert kwamen enkele onvriendelijke reacties binnen bij de stichting, al bleven ernstige bedreigingen uit. Maynard spreekt van 'nare reacties' op sociale media en via e-mail. "Maar er is niet gezegd: we komen langs, of het mag niet doorgaan. We hebben het doorgegeven aan gemeente Emmen."

Concert Waalwijk ruw verstoord

Een concert van Kuhr, een Joodse vrouw, werd eind vorige maand verstoord door pro-Palestijnse activisten. Zij liepen het podium van Theater De Leest in Waalwijk op en riepen leuzen als "from the river to the sea, Palestine will be free". Dat is een omstreden tekst, omdat het grondgebied van de staat Israël tussen de rivier de Jordaan ("the river") en de Middellandse Zee ("the sea") ligt.
Ook zwaaide een van de demonstranten met een Palestijnse vlag en werden er flyers door de zaal gegooid. Verder werd Kuhr uitgemaakt voor moordenaar en terrorist. Ze deed naderhand aangifte van belediging, smaad en laster.

'Extra veiligheidsmaatregelen zijn voorlopig nieuwe realiteit'

Na dat incident zijn voor meer optredens van Kuhr veiligheidsmaatregelen getroffen. Zo legde Theater Geert Teis in Stadskanaal de kaartverkoop stil. Het concert verliep overigens zonder problemen.
Kuhrs voorgaande concert in Monster zegde ze af vanwege stemproblemen. Volgens Rob Frank, haar man en manager, is ze inmiddels hersteld. "De afgelopen week was best emotioneel voor haar", zei hij tegenover persbureau ANP. "De extra veiligheidsmaatregelen zijn voorlopig een nieuwe realiteit", vreest hij verder.
De Joodse stichting in Emmen onderhoudt contact met Kuhr. "Ze wil heel graag dat het concert doorgaat. Het is niet haar eerste, en wordt ook niet haar laatste", verzekert Maynard. "Ze wil bij alle synagoges een keer hebben opgetreden. In Emmen dus ook."
https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/164118 ... goge-emmen
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89893
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Bericht door Ariel »

Overigens richt de Jodenhaat zich niet alleen tot individuen. Ook bekende Joodse instellingen en organisaties, zoals het Centraal Joods Overleg, krijgen een recordhoeveelheid haatmail, post en andere schriftelijke uitingen te verduren, waaronder doodsbedreigingen. In de teksten wordt onder andere geopperd dat ‘kankerjoden moeten doodvallen’ en dat ‘ze jullie vergeten zijn te vergassen’.
CIDI: aantal antisemitische incidenten in Nederland ’schrikbarend toegenomen’

Het aantal antisemitische incidenten in Nederland is in 2023 ’schrikbarend toegenomen’. Dit concludeert het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) in de jaarlijkse antisemitisme-monitor.

Volgens het CIDI explodeerde het aantal meldingen van antisemitische incidenten sinds het uitbreken van de oorlog in Gaza. „Maar ook vóór 7 oktober, de dag van de pogrom door Hamas, zagen we al een toename”, aldus CIDI-directeur Naomi Mestrum (43). „Het aantal meldingen was toen al even hoog als over heel 2022. De kleine Joodse gemeenschap in Nederland, zo’n 40.000 zielen, heeft te maken met disproportioneel veel haat.”

Van in totaal meer dan 1500 meldingen kon in 380 gevallen worden vastgesteld dat het daadwerkelijk ging om Jodenhaat. Mestrum: „Vooral op scholen, onder jongeren, hebben dergelijke incidenten plaats, maar we zien ook dat praktisch elke Joodse instelling antisemitisch is bejegend, via e-mail of telefoontjes.” Ten opzichte van het jaar 2022 nam het aantal meldingen toe met maar liefst 245 procent, constateert het CIDI. „Een historisch dieptepunt in de meer dan veertig jaar dat wij dit rapport uitbrengen.”

Jodendom geassocieerd met Israël
De belangrijkste katalysator is de aanslag door Hamas op 7 oktober en de daaropvolgende oorlog in Gaza, zegt Mestrum. „Joden en het Jodendom worden geassocieerd met het beleid van de staat Israël met als gevolg: bedreigingen, beledigingen, ook fysieke aanvallen, zowel op straat als online. Israël wordt gebruikt om Joden mee te slaan.”

Over oktober werd een stijging waargenomen van ruim 800 procent, vergeleken met de gemiddelde cijfers van dezelfde maand in de drie jaar ervoor. Dat niet alle meldingen de antisemitisme-monitor halen komt doordat ze ’niet of slechts deels’ voldoen aan de definitie van antisemitisme, omdat ze ’alleen Israël-kritiek’ behelzen of omdat ’niet onomstotelijk kon worden vastgesteld’ dat aan het incident een antisemitisch motief ten grondslag lag. Volgens het CIDI geeft het hoge aantal meldingen wel aan ’dat het veiligheidsgevoel onder Joodse Nederlanders tanende is’. Mestrum: „Dit is alleen wat mensen melden. We verwachten dat dit slechts het topje van de ijsberg is.”

Bedreigingen
De dramatische stijging van het aantal incidenten op scholen – vijfmaal meer dan in 2022 – noemt het CIDI ’het meest zorgwekkend’. ’Joodse scholieren zijn geconfronteerd met beledigingen, bedreigingen en zelfs met geweld door medeleerlingen, zoals een jongen die met een mes werd bedreigd om zijn Joods-zijn. Sommige Joodse leerlingen voelden zich zozeer onveilig dat zij langdurig thuis bleven of moesten overstappen naar een andere school. Onder onderwijzend personeel zagen we een gebrek aan kennis of daadkracht om de kwesties aan te pakken en een veilig leerklimaat te garanderen voor iedere leerling’, aldus de opstellers.

Met name het aantal schriftelijke antisemitische uitingen steeg. Joodse instellingen, organisaties en individuen ontvingen haatmail en haatpost; via telefoon en WhatsApp lag het aantal meldingen vijf keer hoger. Mestrum: „Denk aan teksten als ’Val dood, kankerjood’ of ’Ze zijn jullie vergeten te vergassen’.” Ook werden complottheorieën over Joden verspreid.

Het CIDI pleit voor een ’zero tolerance-beleid’ in de aanpak van antisemitisme. Mestrum: „Op scholen en sociale media, in het maatschappelijk debat: er mag geen ruimte zijn voor Jodenhaat. We moeten alert zijn, maatregelen nemen waar we kunnen en ons uitspreken als dit moet.”
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89893
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Bericht door Ariel »

Hitlerteksten in WhatsApp-groep van school, Yesilgöz vindt dat inspectie ‘aan de slag moet’

Het aantal incidenten waarbij Joden in Nederland met de dood zijn bedreigd, belaagd en uitgescholden is nog nooit zó hoog geweest als in 2023. In totaal kwamen er 379 serieuze meldingen binnen, bijna 2,5 keer meer dan het jaar ervoor. Vooral op scholen is de haat jegens Joden ‘schrikbarend’ toegenomen, blijkt uit de Monitor Antisemitische Incidenten. De onderwijsinspectie moet hiermee aan de slag, zegt minister Dilan Yesilgöz.

Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) spreekt van een ‘historisch dieptepunt’ in de meer dan 40 jaar dat het hierover rapporteert en vreest dat de cijfers over dit jaar nog hoger gaan uitvallen.

De cijfers vinden steun in verhalen van docenten en van lokale bestuurders. Afgelopen vrijdag luidden meerdere partijen in de Rotterdamse gemeenteraad in een brief de noodklok over de in hun ogen toenemende bedreiging en intimidatie van Joden in de stad. Ook de provinciebesturen van Zuid-Holland en Noord-Holland spraken zich vorige week openlijk uit.

Verspreid over het hele land kwamen vorig jaar in totaal 1550 meldingen van Jodenhaat binnen. Een kwart daarvan (379) wordt gezien als daadwerkelijk antisemitisme. Dat komt omdat niet bij alle incidenten onomstotelijk kan worden vastgesteld dat het motief gelinkt is aan expliciete Jodenhaat. Daarnaast telt het CIDI alle openbare uitingen van Jodenhaat op bijvoorbeeld sociale media niet mee in de monitor, want dat is ‘té omvangrijk om bij te houden’. Privéberichten zijn wel meegenomen.

Antisemitisme groeit vooral op scholen, constateren ook geschiedenisdocenten. Zo werd een 8-jarig Joods jongetje vorig jaar door medescholieren uitgescholden voor ‘kankerjood’. Een andere Joodse scholier werd in dezelfde periode benaderd door een leerling die beweerde dat hij ‘net als Hitler wil zijn en dat hij hetzelfde met Joden wil doen’ als hij later groot is. In de WhatsApp-groep van een andere school werd een Joodse scholier zelfs getagd met de woorden: ‘Revive Hitler’.

Het zijn incidenten met nadrukkelijke gevolgen. Sommige Joodse leerlingen voelden zich dusdanig onveilig dat zij langdurig thuis bleven of zelfs moesten overstappen naar een andere school, onthulde deze site eerder. Volgens het CIDI is het aantal incidenten op scholen vervijfvoudigd en dat is reden tot zorg. Scholen die structurele Jodenhaat niet tijdig aanpakken, houden zich volgens de Onderwijsinspectie niet aan de wet. De inspectie grijpt in bij scholen waar geen structurele maatregelen worden genomen om het veiligheidsgevoel te veranderen, beloofde een woordvoerder eind vorig jaar in gesprek met deze site.

Volgens demissionair justitieminister en VVD-leider Dilan Yeşilgöz moeten jongeren op school én thuis meer leren over de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog. Scholen zijn volgens Yeşilgöz al verplicht kinderen te onderwijzen over de holocaust. ,,Wat wij veel horen, is dat docenten het heel lastig vinden”, zegt de bewindsvrouw bij OP1. Steun van het schoolbestuur is dan ‘ḧeel belangrijk’. Ook de onderwijsinspectie moet hiermee ‘aan de slag’, zegt de minister. Tegelijkertijd mag het wat Yeşilgöz betreft niet afhankelijk zijn van scholen of kinderen iets meekrijgen van de gevolgen van Jodenhaat. ,,Het moet thuis beginnen.”

Behalve kinderen zijn ook Joodse volwassenen al maanden het doelwit. De Joodse Shevan krijgt sinds de Hamas-aanslag flyers met Hitler en Anne Frank door de brievenbus, wordt met de dood bedreigd op social media en zijn slaapkamerraam wordt beklad met een hakenkruis en een davidster.

Eind vorige maand werd een rabijn aangevallen in een winkelcentrum in Utrecht. Burgemeester Sharon Dijksma sprak toen ‘op alle mogelijke manieren haar afschuw uit over dit incident ‘en het antisemitisme dat in mijn stad de kop opsteekt’.

‘Ze zijn jullie vergeten te vergassen’
Overigens richt de Jodenhaat zich niet alleen tot individuen. Ook bekende Joodse instellingen en organisaties, zoals het Centraal Joods Overleg, krijgen een recordhoeveelheid haatmail, post en andere schriftelijke uitingen te verduren, waaronder doodsbedreigingen. In de teksten wordt onder andere geopperd dat ‘kankerjoden moeten doodvallen’ en dat ‘ze jullie vergeten zijn te vergassen’.

De grootste katalysator van het groeiende antisemitisme is de aanslag door Hamas op 7 oktober 2023 en de daaropvolgende oorlog in Gaza, meldt het CIDI. In oktober alleen al werd een stijging van ruim 800 procent waargenomen, vergeleken met de gemiddelde cijfers van oktober in de drie jaar ervoor. Het CIDI benadrukt overigens dat het aantal incidenten vóór oktober al bijna net zo hoog was als in heel 2022.

Vrees voor dit jaar
Nationaal Coördinator Antisemitismebestrijding (NCAB) Eddo Verdoner noemt het ‘beschamend dat het zo ver heeft kunnen komen in ons land’. ,,De situatie verslechtert zienderogen”, zegt hij. ,,Achter deze cijfers gaan schrijnende verhalen schuil van kinderen en volwassenen die belaagd en beschimpt worden vanwege hun Joodse identiteit. Dat is onacceptabel”, zegt Verdoner. ,,Het is ijdele hoop te denken dat de geest vanzelf weer in de fles gaat. Er is actie nodig.” In heel de samenleving moet de kennis over Joden worden vergroot, want ‘onbekend maakt onbemind’, stelt Verdoner.

Om het groeiend antisemitisme in Nederland terug te dringen moet een hoop gebeuren, zegt het CIDI. Het centrum pleit voor meer aandacht voor antisemitisme in het onderwijs, een betere registratie van haatmisdrijven en dat socialemediabedrijven gedwongen worden daadwerkelijk op te treden tegen antisemitisme. Ook wil de organisatie een zerotolerancebeleid bij strafrechtelijke vervolging. Als dat allemaal niet gebeurt, zullen de cijfers voor 2024 nog hoger uitvallen dan afgelopen jaar, verwacht het CIDI.

Jodenhaat is strafbaar en daders worden wel degelijk gepakt en veroordeeld, verzekert Yeşilgöz. Maar zij hoort in de Joodse gemeenschap ook dat de bereidheid om aangifte te doen afneemt, omdat mensen het gevoel hebben dat er toch niks mee wordt gedaan. Zij gaat met politie en justitie bespreken hoe het beter kan.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89893
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Antisemitisme anno tegenwoordig

Bericht door Ariel »

Afbeelding
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Plaats reactie