Slavernijverleden Akwasi.

Bestaat God? Wat is de waarde van religie? Mag je een dogma in twijfel trekken?
Dewi
Berichten: 18
Lid geworden op: za mei 31, 2008 1:03 pm

Slavernijverleden Akwasi.

Bericht door Dewi »

Slavernijverleden? Wie?

Afbeelding

Onderzoekers onderschatten stelselmatig de omvang van de christenslavernij in Noord-Afrika in de zestiende tot achttiende eeuw, zegt arabist Maurice Blessing. Vaak wordt alleen gedacht aan zwarte slaven, maar ook het aantal Europese slaven in Afrika liep in de miljoenen. Gisteren vond de 'nationale herdenking' van het 'Nederlandse slavernijverleden' plaats. Bij het heuse slavernijmonument in Amsterdam zal onder meer onze dappere en daadkrachtige VOC-premier Balkenende het woord voeren.

Afbeelding

Het beeld van slavernij wordt in Nederland echter vooral bepaald door de transatlantische slavenhandel, het brengen van zwarte slaven uit Afrika naar Amerika. Maar volgens arabist Maurice Blessing is het aantal slaven dat in diezelfde periode in de islamitische wereld gehouden werd, vele malen groter. Een deel daarvan bestond uit West-Europeanen, de zogenaamde christenslaven, die in Noord-Afrika moesten dienen. 'Hun precieze aantallen zijn heel moeilijk vast te stellen', zegt Blessing. 'Maar volgens recente schattingen gaat het om miljoenen mensen.'

Blessing deed onderzoek naar de aard en omvang van deze christenslavernij. Nederlandse historici hebben volgens de arabist een politiek correcte plank voor de kop om de werkelijke omvang van de christenslavernij te benoemen. 'Enerzijds heeft dat te maken met het feit dat tot in de negentiende eeuw vooral de kerken deze vorm van slavernij benoemden. In het negeren hiervan kan dus een antiklericaal element zitten. Daarnaast is de christenslavernij altijd als motief voor de kolonisatie aangevoerd. Na de dekolonisatie is men ervan uitgegaan dat dit motief niet klopte.'

Schuldgevoel


In het bagatelliseren van de christenslavernij speelt mogelijk ook een aangepraat postkoloniaal 'schuldgevoel' mee. Blessing: 'Onderzoekers hebben zich helemaal op de transatlantische slavenhandel gericht als een unieke, schrijnende gebeurtenis. Daarbij is slavenhandel in andere regio's gemakshalve veronachtzaamd.' Nog steeds is het volgens de arabist een heel gevoelig onderwerp in sommige kringen. 'Dat heeft ermee te maken dat het over moslims gaat en daar reageren bepaalde mensen tegenwoordig erg overspannen op.'

De vergelijking tussen de handel in Afrikaanse slaven en Europese is juist bijzonder nuttig, meent Blessing. 'Veel wrok van moslims ten opzichte van het Westen komt voort uit een eenzijdig beeld van de geschiedenis: alsof alleen westerse landen imperialistisch waren en mensen hebben uitgebuit. Door een eerlijke vergelijking tussen slavenhandel door westerse en Noord-Afrikaanse landen, kun je die wrok misschien wegnemen.'

Wat de discussie ook gevoelig maakt, is dat de sharia, de islamitische wet, het houden van slaven toestaat. Moslims tekenen daarbij aan dat allerlei regels gelden voor een goede behandeling van slaven. Sommigen beweren daarom dat christelijke slaven in Noord-Afrika behoorlijk goed behandeld werden. Blessing: 'Er is op basis van de bronnen geen aanleiding dat te denken. Ook de VOC had regels voor de behandeling van slaven. Maar in de praktijk werd de meerderheid van de slaven, waar ook ter wereld, uitgebuit en onderdrukt.'

Zo, weten we dat ook alweer. De kans dat er een monument komt voor onze miljoenen christelijke slaven die voor de 'vreedzame' muzelmannen moesten zwoegen is overigens uitermate klein. Dat past immers niet in het links-multiculturele sprookje van zielige, gekleurde medemensen en beestachtige blanken.

---------------
Lees ook:

Afbeelding
Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5268
Lid geworden op: vr mei 09, 2008 10:12 pm

Bericht door Scarlatti »

goh! dan hebben die ontvluchte slaven uit het Conradhotel in Brussel zeker overdreven.. :shock: ze hadden t dus goed.. werden dus niet slecht behandeld of geslagen of uitgescholden of 24/7 in dienst, of onderbetaald of helemaal niet betaald.. en idd deze slaven hebben t dan nog goed vergeleken bij deze plaatjes.. je moet er toch niet aan denken! :mad:

ben benieuwd of dit onder bakellende's aandacht geschoven kan worden en dan wil ik m wel eens zien daar bij dat standbeeld... mijn god we zijn allemaal 'verkracht' door deze geschiedkundige vervalsingen!
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)
BFA
Berichten: 11583
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Bericht door BFA »

mijn god we zijn allemaal 'verkracht' door deze geschiedkundige vervalsingen!
Moslims hebben ongeveer evenveel slaven uit Europa gehaald, als Europeanen, Afrikaanse slaven naar Amerika gestuurd hebben.
Deze Afrikaanse slaven werden op de markt gebracht door Moslims.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17353
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Bericht door Manon »

BFA schreef:
mijn god we zijn allemaal 'verkracht' door deze geschiedkundige vervalsingen!
Moslims hebben ongeveer evenveel slaven uit Europa gehaald, als Europeanen, Afrikaanse slaven naar Amerika gestuurd hebben.
Deze Afrikaanse slaven werden op de markt gebracht door Moslims.
Zeker niet "evenveel". Stel gerust een VEELVOUD.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
wahlers
Berichten: 368
Lid geworden op: vr nov 17, 2006 8:27 pm

Bericht door wahlers »

Feitje:
De slavenhandel is pas officeel en formeel in 1962 in Saoedi Arabië, bakermat van de ware Islam, afgeschaft.
Echter, in de praktijk worden veel aziaatische huishoudhulpen daar nog steeds als slaven behandeld.

Zie ook:
In 1962, Saudi Arabia outlawed slavery, freeing about 10,000 slaves out of an estimated 15,000-30,000.[22] Slavery was ended by neighboring Qatar in 1952, the Yemen Arab Republic in 1962, the UAE in 1963, South Yemen in 1967, and Oman in 1970. Some of these states, such as Yemen, were British protectorates. The British left South Yemen without forcing it to give up slavery, but did pressure the UAE into giving it up. In 2005, Saudi Arabia was designated by the United States Department of State as a Tier 3 country with respect to trafficking in human beings. Tier 3 countries are "Countries whose governments do not fully comply with the minimum standards and are not making significant efforts to do so."
...oh ja, dit valt dan nog mee!
Enkele maanden geleden is iemand officieel ter dood veroordeeld wegens hekserij. Maar dat is weer een heel ander verhaal.


MvG, Wim Ahlers.
Only two things are infinite: the universe and human stupidity;
and I'm not certain about the universe. (Albert Einstein, 1879-1955)
Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8527
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Bericht door H.Numan »

Eh, de jure is slavernij in Saoedi Arabie afgeschaft. De facto zeer beslist niet. Mensen inhuren voor een bijzonder slecht loon, slecht huisvesten en hun paspoort afnemen om weglopen moeilijk te maken is nog steeds heel gewoon in het Midden Oosten.

Jullie moeten eens weten hoeveel problemen daar over bestaan. De kranten in de Fillipijnen en ook Thailand staan er regelmatig bol over.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem
Mahalingam
Berichten: 48647
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Slavernijverleden? Wie?

Bericht door Mahalingam »

Ook in Frankrijk worden islam-vrije slavernijherdenkingen gehouden.
Zouden daarbij ook de Fransen herdacht worden die als slaaf weggevoerd zijn door de rovende Mohammedanen, dan zou het Front National anders reageren. Maar nu niet bij zo een eenzijdige herdenking.
'Die geest van boetedoening en permanente zelfkastijding, we beginnen er moe van te worden' zei verkozen burgemeester Franck Briffaut van Villers-Cotterêts.
Nu moeten de burgers die zo graag willen herdenken dat zelf regelen en betalen.
Front National veroorzaakt rel rondom slavernijherdenking
http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/ ... king.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85272
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Slavernijverleden? Wie?

Bericht door Ariel »

Stop de slavernijherdenking

Er wordt schande over gesproken dat een burgemeester van het Front National in een klein Frans stadje wil stoppen met de slavernijherdenking.

Volgens mij heeft de goede man volkomen gelijk.

Slavernij is gruwelijk. Het zou uit de wereld verbannen moeten worden. Het is goed dat er actie tegen gevoerd wordt.

Er zijn nu zo’n dertig miljoen slaven. De slavernij vindt nu vooral plaats in delen van Afrika en in Azië. Niet in het Westen. Toch worden wij in het Westen geacht ons het meest schuldig te voelen over de slavernij.

En dat is omdat we bij ‘slavernij’ allemaal dienen te denken aan één vorm van slavernij; die door de blanken plaatsvond, van Afrika naar Amerika.

Wat we niet geacht worden te herinneren is dat deze slavernij onderdeel was van een algemeen slavernijpatroon, waarbij het juist geen regel was dat ‘zwart’ het slachtoffer was en ‘wit’ de dader. Eerst werden massaal blanke slaven door andere blanken verscheept vanuit Europa, omdat dit goedkoper was. Een feit dat helemaal uit ons collectieve geheugen verdwenen is. Omdat we het niet zo interessant vinden om ons dat te herinneren.

En dan de slavernij door de Arabieren. Daar is iets meer over bekend. Ze namen op enorme schaal blanken als slaven. Iets waar uiteraard geen herdenking over bestaat. Al is het maar omdat de Arabieren zich er niet schuldig over voelen en omdat wij, blanken, het niet politieke correct vinden om moslims daaraan te herinneren.

De Arabieren hebben naar schatting ook nog eens 10 tot 18 miljoen zwarte slaven meegenomen uit Afrika.

En dat herdenkt uiteraard ook niemand.

Wist u trouwens dat er in de Middeleeuwen slavenroutes bestonden vanuit het Noorden van Europa, met name Finland naar het Midden Oosten omdat blonde jongens en meisjes golden als een luxe artikel? Waarschijnlijk niet. We vinden dat hier in het Westen allemaal niet zo interessant. Het enige dat we interessant vinden is zoeken naar redenen om de blanken neer te zetten als het grootste tuig wat ooit op de aarde heeft rondgelopen. En dat er eigenlijk maar één conflict in de wereld is wat er werkelijk toe doet, namelijk wat de zwarten werd aangedaan door de blanken.

We vinden dat allemaal zozeer het ergste wat er is, dat er Hollywood blockbusters zijn om heerlijk in dat schuldgevoel weg te zakken. Al eens een Hollywood film gezien over blanke slaven? Tuurlijk niet. Blanken zijn geen slachtoffers. Blanken zijn alleen daders.

Precies om die reden heeft burgemeester Franck Briffaut van Villers-Cotterêts het grootste gelijk van de wereld om te stoppen met deze disproportionele en walgelijke slavernijherdenking die niets meer is dan pathetische zelfkwelling.

Joost Niemöller
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10435
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Slavernijverleden? Wie?

Bericht door sjun »

Het lijkt mij juist goed om veel te gaan openbaren over de geschiedenis van de slavernij en wat het zelfs vandaag de dag nog in stand houdt.

Slavery in Africa and Islam_ the untold story of the Muslim slave trade of blacks
:smartass:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10435
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Slavernijverleden? Wie?

Bericht door sjun »

Ook interessant en om een of andere reden nooit bij de publieke omroep te zien

ATLANTIC JIHAD:The Untold Story of White Slavery
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85272
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Slavernijverleden? Wie?

Bericht door Ariel »

Afbeelding
Jakkes....Protest bij nationale slavernijherdenking. De betogers kwamen in ontbloot bovenlijf en deden zich voor als geketende en geboeide slaven. Ze droegen een bord bij zich met de tekst: Nog steeds geen excuses.

Dit soort betogers hebben een flinke trap onder hun kont nodig en moeten met ontbloot bovenlijf het vliegtuig in geschopt worden naar een Afrikaans land van eigen keuze.. Als ze daar dan veilig geland zijn krijgen ze hun duizendmaal excuses en de boodschap dat ze nooit meer welkom zijn in Nederland.

Aanpakken die lui. We moeten duidelijk naar deze negers zijn wat werkelijk respectloos is. Bijten in de hand die je voedt. Ik heb geen zin in een gezamelijke toekomst met dit soort lui.
Tijdens de nationale herdenking van het slavernijverleden in Amsterdam heeft dinsdagmiddag een groep van zo'n 20 personen. Ze lieten van zich horen vlak voordat vicepremier en minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Lodewijk Asscher een toespraak wilde houden. „Lodewijk Asscher vertegenwoordigt de Nederlandse regering, dezelfde regering die de zwarte gemeenschap respectloos behandelt”, riepen ze.

Asscher begon daarna alsnog met zijn speech. Hij zei daarbij: „Ik ben dankbaar dat ze hun woede en emotie uiten, je moet van je hart geen moordkuil maken.” Volgens de minister missen ze echter de kans op verzoening. „Als je boos bent en pijn hebt, schreeuw het uit, maar realiseer je dat onze toekomst gezamenlijk is.”

De betogers kwamen in ontbloot bovenlijf en deden zich voor als geketende en geboeide slaven. Ze droegen een bord bij zich met de tekst: Nog steeds geen excuses. Het is niet duidelijk wie er achter het protest zit.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85272
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Slavernijverleden? Wie?

Bericht door Ariel »

De protest negerslaven in beeld. Ze zullen niet opvallen in Nigeria.

Afbeelding

Volgens mij is er nog nooit een slaaf opgehangen in Nederland. Misschien moeten ze eens afreizen naar Amerika.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17353
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Slavernijverleden? Wie?

Bericht door Manon »

Ik zou die ketenen nog wat zwaarder gemaakt hebben. Een beetje plastiek meer of minder zal het toch niet maken zeker?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85272
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Slavernijverleden? Wie?

Bericht door Ariel »

Leuke foto slavenoptocht.

Afbeelding

En kijk hier eens...Hier loopt een vrouwelijke mohammedaanse slavin. Ik wist niet dat ze bestonden.

Afbeelding

Een verslag van deze mooie dag vindt je hier.

En het bleef nog heel lang gezellig.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Iznogoodh
Berichten: 1716
Lid geworden op: ma jun 14, 2004 6:14 pm

Re: Slavernijverleden? Wie?

Bericht door Iznogoodh »

Ariel schreef:Aanpakken die lui. We moeten duidelijk naar deze negers zijn wat werkelijk respectloos is. Bijten in de hand die je voedt. Ik heb geen zin in een gezamelijke toekomst met dit soort lui.
Jij bent werkelijk van alle goede geesten verlaten.
Onze Vader...
Die in de Hemel zijt...
Blijf daar...
Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3962
Lid geworden op: di mei 12, 2009 8:11 pm

Re: Slavernijverleden? Wie?

Bericht door Eliabe »

Begin augustus ga ik van mijn rust genieten. Heb er dan 40 jaar slavernij opzitten. icon_wave.gif
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85272
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Slavernijverleden? Wie?

Bericht door Ariel »

Afbeelding

Volgens Verene Shepherd, die veel kritiek uitte op het sinterklaasfeest en het fenomeen Zwarte Piet, ontbreekt het veel mensen aan kennis over het koloniale verleden van Nederland. De werkgroep ziet bijvoorbeeld dat scholen, middelbare scholen en universiteiten te weinig aandacht geven aan slavenhandel en de koloniale tijd. „Het gebrek aan kennis voedt racisme en intolerantie”, aldus Shepperd.
VN-werkgroep concludeert: NL blind voor racisme

In het Nederlandse onderwijssysteem wordt niet genoeg aandacht gegeven aan de koloniale tijd en slavenhandel. Dat concludeert de Werkgroep van Experts op het gebied van Mensen van Afrikaanse Afkomst van de Verenigde Naties. De expertgroep bezocht Nederland de afgelopen dagen en presenteerde vrijdag in Den Haag zijn eerste bevindingen.

Voorzitter van de werkgroep Mireille Fanon-Mendes-France benadrukte dat de Nederlandse overheid goede stappen zet om racisme tegen te gaan. Maar de samenleving heeft weinig oog voor mensen die zich gediscrimineerd voelen, vindt de werkgroep. Die is dan ook verbaasd dat het sinterklaasfeest door veel mensen niet als racistisch wordt ervaren.

BRON
Om woest te worden. Ik onhoud me van commentaar. :scratch:
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8527
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: Slavernijverleden? Wie?

Bericht door H.Numan »

Shepherd is GEEN VN medewerker. Ze is een politieke activiste. Als zodanig is ze alles behalve neutraal. Haar doel is zo veel mogelijk (streef bedrag is 40 miljard) geld lospeuteren.

Dit is exact hetzelfde als de voorzitter van Stivoro leiding te geven over een commissie die een compromis moet vinden voor roken in kleine kroegen. Die man zal maar 1 compromis zien: een totaal verbod op roken, overal in de samenleving en om te beginnen in kleine kroegen. De economische gevolgen daarvan interesseren hem voor geen moer.

Het is te gek voor woorden dat zelfs de Stelegraaf deze politieke activiste de status van VN medewerker aanmeet.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem
Mahalingam
Berichten: 48647
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Slavernijverleden? Wie?

Bericht door Mahalingam »

Ja, daar is de eis voor doekoe:
Nederland krijgt uitnodiging slavernijclaim
PARAMARIBO - Ruim 150 jaar na de afschaffing van de slavernij wordt Nederland gevraagd om te komen praten over herstelbetalingen. Het samenwerkingsverband van Caribische landen Caricom stuurt Nederland als oud-kolonisator van Suriname binnenkort een aanklacht voor zijn rol in de slavernijperiode.

Tegelijkertijd nodigt de organisatie Nederland uit om daar in een conferentie met andere betrokken landen over te komen praten. Ook Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje en Portugal zullen zo'n uitnodiging ontvangen.

De conferentie zal eind 2014 of begin 2015 worden gehouden. Als de Europese landen niet ingaan op het onderhandelingsverzoek, zullen de voormalige koloniën naar de rechter stappen.
http://www.telegraaf.nl/binnenland/2282 ... aim__.html
Dus een aanbod dat men niet kan weigeren.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7595
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Slavernijverleden? Wie?

Bericht door Ali Yas »

Iznogoodh schreef:
Ariel schreef:Aanpakken die lui. We moeten duidelijk naar deze negers zijn wat werkelijk respectloos is. Bijten in de hand die je voedt. Ik heb geen zin in een gezamelijke toekomst met dit soort lui.
Jij bent werkelijk van alle goede geesten verlaten.
Voeg Iznogoodh daar maar aan toe (en what's in a name!)
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24027
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Slavernijverleden? Wie?

Bericht door King George »

Slaven van de islam: De “versluierde volkerenmoord” van de Arabieren

Geplaatst op 2 juli 2012 door E.J. Bron

Afbeelding
Mohammed Tidiane N´Diaye

Met gebeden heeft men hen gelokt en daarna hun leven tot een hel gemaakt. De Arabieren brengen met de islam de vermoedelijk wreedste en langste slavenhandel in de geschiedenis naar Afrika. De Senegalese antropoloog Tidiane N´Diaye wil dat de slavernij van de moslims wordt onderzocht. In zijn boek beschrijft hij de “versluierde volkerenmoord”.

“De islamitische slavenhandel was de langste in de geschiedenis van de mensheid”, aldus N´Diaye. “Hij duurde 1300 jaar lang en eiste veel meer slachtoffers dan de slavenhandel naar Amerika – die 400 jaar duurde. En het meest droevige hieraan is, dat de meeste van de tot slaaf gemaakte jongens/ mannen geen kinderen konden krijgen, omdat ze gecastreerd werden.”

Afbeelding

Dood en castratie

De zwarte Afrikanen werden naar de Arabische wereld, naar Turkije, naar Perzië en naar India verscheept. Of ze werden door de Sahara naar Noord-Afrika gedreven. Velen sterven al bij de overvallen op de dorpen, velen aan de ontberingen tijdens het transport. Wie op de slavenmarkten aankomt, wordt gecastreerd. Vier van de vijf Afrikanen sterven aan deze gevaarlijke operatie. Ook de jongens en mannen, die het zwaarte werk op plantages of in mijnen moeten doen, worden ontmand – niet alleen de eunuchen, die die in de huishouding werken of de harems bewaken.

Eunuchen vindt men nog in het begin van de 20e eeuw. “Arabieren en Noord-Afrikanen waren racisten, ze verachtten de zwarten”, aldus N´Diaye. “Daarom wilden ze niet dat ze in hun landen kinderen kregen. Dat verklaart waarom daar nu geen grote zwarte diaspora bestaat zoals in de VS – dit vereist een onderzoek naar deze geschiedenis en ook een schadeloosstelling.”

Afbeelding Op het Senegalese eiland Gorée wordt herinnerd aan de slavenhandel van de Europeanen. Daar werden duizenden bijeen gedreven en naar Amerika verscheept. Zulke herdenkingsplaatsen eist N´Diaye ook voor de nog brutalere mensenhandel van de moslims. Voor de antropoloog is dit een volkerenmoord, want de castratie van de slaven vernietigt de daarna komende generaties. Een volkerenmoord, gepleegd in naam van Allah – die alleen het tot slaaf maken van moslims verbiedt. De koran zou de slavernij op zich nooit hebben verboden, zegt N´Diaye. “Integendeel, op veel plaatsen in de koran wordt het tot slaaf maken van niet-moslims aanbevolen. En in tegenstelling tot het verbod op slavernij in het Europa van de Verlichting is er nooit ook maar één enkele Arabische intellectueel geweest die zich voor de zaak van de zwarten heeft ingezet.”

Heilige oorlog tegen zwarten

In Soedan, waar nog steeds duizenden mensen door hun landgenoten in het noorden tot slaaf worden gemaakt, roepen de Arabieren al in de 7e eeuw de Jihad uit, de heilige oorlog tegen de zwarten. De moslims, die tegenwoordig in de moskeeën van Afrika bidden, weten niet dat de islam werd misbruikt om hun voorouders te knechten. De Arabieren chanteerden eeuwenlang de Afrikaanse koningen om zich aan de islam te onderwerpen en slaven te leveren als beschermingsgeld. “Door de islamisering werden de Afrikaanse koningen medeplichtigen”, aldus N´Diaye. “Wie zich onderwierp aan de islam kon theoretisch ontkomen aan het tot slaaf maken. Wie geen moslim wilde worden, moest bewust worden opgejaagd. Dat was de reden voor de collaboratie en ontketende vele oorlogen tussen de Afrikaanse volkeren.”

Afbeelding

De Europeanen keken tot in de vroege 20e eeuw toe. Hoewel ze de mensenhandel al lang verboden hadden, werd deze door de koloniale legers ter plaatse geduld – en ze profiteerden er zelfs van: Tussen 1860 en 1890 deporteerden de Arabieren meer slaven dan de Europeanen in een hele eeuw. Een centrum van de smerige handel was het Oost-Afrikaanse eiland Zanzibar. Hier sloot men de mensen na het verbod op de slavernij op in ondergrondse kerkers. De mensenhandel maakte van de beruchte Tippu Tip de op één na rijkste man van Zanzibar. En nog na 1920 zwoegden er slaven op de plantages van het eiland.

Onderzoeken wil men deze 1300 jaar slavernij echter noch ion de islamitische wereld noch in Afrika, want men voelt zich medeschuldig. “Er bestaat een solidariteit tussen de Afrikanen en de Arabieren – vanwege de gemeenschappelijke religie, de islam”, aldus N´Diaye. “Men geeft er de voorkeur aan om niet te praten over deze pijnlijke geschiedenis en richt de aandacht liever op de schuldigen die iedereen al kent: de Europeanen en de Amerikanen”. Tidiane N´Diaye wil zich hier niet bij neerleggen – noch als intellectueel noch als moslim, noch als kleinzoon van een belangrijke Senegalese koning. Religie mag geen dekmantel zijn voor racisme en slavernij.

Afbeelding


Bron:

http://www.3sat.de/page/?source=/kultur ... index.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(http://www.ejbron.wordpress.com)
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24027
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Zeg niet dat je het niet geweten hebt!

Bericht door King George »

Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51244
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Slavernijverleden? Wie?

Bericht door Pilgrim »

De slavenhalers uit Noord-Afrika

Door Ronald Sörensen, zaterdag 22 nov 2014

Bij een bezoek aan IJsland kreeg ik van een gids te horen dat op de rede van Reykjavik op een dag een Noord Afrikaans schip verscheen waarvan de bemanning van boord ging en sommigen uit de bevolking doodde en anderen meevoerden in slavernij. Een deel van hen werd later door de Deense koning vrijgekocht.

Mijn Noorse overgrootvader werd als jongen van achttien in Alexandrië gekidnapt en als blanke slaaf tewerkgesteld. Een jaar later wist hij te ontsnappen en klom aan boord van een Nederlands schip, dat hem naar Rotterdam bracht.

Slavenkassen
In alle Hollandse steden waar zeevarenden vertrokken werden zogeheten ‘slavenkassen’ aangelegd. Alle kooplieden en zeelui legden geld in om bij eventuele gevangenneming door Noord-Afrikaanse kapers, ook wel Barbarijnen genoemd, vrijgekocht te kunnen worden.
Sommige historici menen dat hier de grondslag is gelegd voor verzekeringsmaatschappijen. Ook omdat de latere raadspensionaris Johan de Witt het stelsel verder uitbouwde.

Afbeelding

Waren de Engelsen en Hollanders op het water absolute concurrenten, toch hebben ze in de 18e eeuw gezamenlijk enkele raids op Noord-Afrika gevoerd om de slavenhalers aan te pakken. Het eerste optreden van de Amerikaanse vloot buiten de Amerikaanse wateren had ook tot doel de Noord-Afrikaanse zeerovers c.q. slavenhalers een les te leren.*)

Niet afgeschaft
Dat de regeringen van enkele Noord-Afrikaanse staten de slavernij nooit officieel hebben afgeschaft is logisch omdat de hen toen koloniserende mogendheid Frankrijk dat deed. Dat het na de onafhankelijkheid niet alsnog gedaan is komt waarschijnlijk door het feit dat alle Noord-Afrikaanse staten islamitisch zijn.
Geen enkele islamitische staat heeft officieel de slavernij afgeschaft. Sterker nog, er bestaat het vermoeden dat in sommige landen nog - al of niet verkapt - slavernij bestaat. (De auteur heeft zelf een getuigenis uit eerste hand over Mali en Soedan van een oud ontwikkelingswerker).
Op zich logisch, omdat in de Koran – het onherroepelijke woord van het Islamitische Opperwezen – uitgebreide instructies staan hoe gelovigen dienen om te gaan met slaven (voor die tijd vrij humaan overigens).

Het grote voorbeeld van alle moslims is Mohammed uit Mekka. Deze uitverkorene was in praktijk ook slavenhandelaar. Als hij na een conflict met de Joden in de oase Khaybar alle gevangen mannen laat onthoofden verkoopt hij de vrouwen en kinderen als slaven. **)

Afbeelding
Het eerste optreden van de Amerikaanse vloot buiten de Amerikaanse wateren had ook tot doel de Noord-Afrikaanse zeerovers c.q. slavenhalers van het toenmalige Barbarije (zie het kaartje van rond 1630) een les te leren.

Verwondering
Ik kom tot deze korte historische beschouwing, omdat ik me voor de zoveelste keer uitermate verwonder over een uitspraak van Nourdin El Ouali, woordvoerder van NIDA Rotterdam de islamisten in onze stad. Hij meende te moeten zeggen, dat wij Nederlanders (generalisatie) ons maar eens bewust moeten worden van ons slavernijverleden! ***)
Een volkomen overbodige aanbeveling, omdat in alle curricula dit beladen verleden uitvoerig wordt belicht. Ik vertelde er als geschiedenisdocent altijd bij dat pas dertig jaar na het afschaffen van de slavernij in ons eigen land de kinderarbeid echt werd afgeschaft!
Verwonderlijker aan die uitspraak, die dus een totaal gebrek aan inzicht over ons lesmateriaal geeft, is het feit dat Nourdin El Ouali zich voorstaat op zowel zijn braaf volgen van de Koran als zijn Noord-Afrikaanse afkomst. Daartoe heeft hij in ons land het recht, maar is dit nu een achtergrond om anderen de historische les te lezen over slavernij?

Er dringt zich een vergelijking op: Hij ziet de splinter in andermans oog, maar niet de balk in zijn eigen oog. Mattheüs 7, 1-6.
Rest verder de vraag, waarom hij zo’n hekel heeft aan de bevolking van het land dat hem de kans geeft zijn stupiditeiten openlijk te debiteren.
Ik denk dat ik daar ook het antwoord op weet: het staat zowel in het Oude Testament (Genesis 4) als in de Koran (Soera 5).
De reden waarom Kaïn zijn broer Abel doodsloeg!

Afbeelding
Was jaloezie de reden waarom Kaïn zijn broer Abel doodsloeg?

*) Michael B. Oren: ‘Power, Faith, and Fantasy, America in the Middle East, 1776 to the Present’. W.W. Norton & Company

**) Prof. dr. Hans Jansen, ‘De historische Mohammed’, AP, Amsterdam

***) Rotterdams Dagblad 21-10-2014

http://www.vandaagenmorgen.nl/opinie/52 ... frika.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 48647
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Slavernijverleden? Wie?

Bericht door Mahalingam »

Annabel Nanninga heeft een organogram ( zo heet dat toch?) gemaakt van de eisers van herstelbetalingen voor het slavernij-leed van hun over-grootouders en de anti-Pieten.

Afbeelding

Het was al eerder opgemerkt: dat de anti-Piet stroming samenvalt met de herstelbetaling bende.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85272
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Slavernijverleden? Wie?

Bericht door Ariel »

Ach ja...Protest bij film première Michiel de Ruyter. Het zal niet. Werkeloze ongewassen afa lieden en wat zwarte sukkel medemensen hebben weer iets gevonden om tegen te demonstreren. Zwarte Piet is even weg dus moeten ze ergens anders over zeiken ! Succes jongens... icon_wave.gif

Afbeelding
Mischiel de Ruiter is een crimineel en een dief.
Actiegroep Michiel de Rover heeft een demonstratie aangekondigd bij de première van de "nationalistische propagandafilm" Michiel de Ruyter in het Amsterdamse Scheepvaartmuseum 26 januari aanstaande. Volgens de actiegroep was De Ruyter "beschermheer van de Nederlandse slavenhandel" en is de demonstratie gericht tegen de "verheerlijking" van de zeeheld.

Op hun Facebookpagina schrijven de activisten: ,,Door middel van lawaai en andere middelen zullen we ter plekke ons ongenoegen laten blijken over de verering van De Ruyter en over het nationalistische feestje rond de wereldpremière."

De actiegroep is van mening dat de rol van De Ruyter als "militaire beschermheer van de slavernij" wordt verzwegen: ,,In 1665 heroverde hij na strijd tegen de Engelse koloniale concurrenten in West-Afrika slavenfort Gorée en beschermde hij slavenfort Elmina, waardoor hij de Nederlandse slavenhandel veilig stelde. Dat moet niet worden geëerd, maar juist verafschuwd."

Behalve tegen de film over De Ruyter wordt ook gedemonstreerd tegen de aanwezigheid van VOC-schip De Amsterdam bij het Scheepvaartmuseum. ,,Alsof koloniale overheersing en onderdrukking een leuk tafereeltje is om naar te kijken." Bovendien zal de "kwalijke rol" van het museum bij de verering van "zeeschurk" De Ruyter worden bekritiseerd.

Volgens Het Parool is het persbericht over de demonstratie verstuurd door het steunpunt De fabel van de illegaal in Leiden.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Plaats reactie