Logica. En het taboe op de logica

Bestaat God? Wat is de waarde van religie? Mag je een dogma in twijfel trekken?
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16564
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Logica. En het taboe op de logica

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Religie, filosofie, psychologie, darwinisme, leven na de dood - alles is interessant en kan boeiend en leerzaam zijn, zolang we maar niet zondigen tegen de logica. Helaas verwijdert de logica zich vandaag-de-dag steeds verder van ons af, net zoals men beweert dat wij mens zijn in een uitdijend heelal. Is dat heelal dan onbetrouwbaar en niet halal? Waarom moet een heelal uitdijen en waardoor? Ik heb een topic gemaakt dat het logische denken en redeneren een nieuwe kans geeft. Komt u iets tegen in de logica dat u dwars zit of in strijd is met de logica, geneer u niet en deponeer het in deze topic. Ter lering en vermaak.

Vanzelfsprekend geef ik hier de aftrap. Aan de hand van een eerdere post door Ariel.
Hoofddoekjes uitproberen in Den Haag

DEN HAAG - Een groep moslimvrouwen uit Den Haag is een project gestart waarbij andere niet-moslim vrouwen zelf even het dragen van een hoofddoek, de 'hajib', kunnen uitproberen. Dit organiseren ze in het kader van de World Hijab Day van zaterdag.

Het initiatief voor het hoofddoek passen komt van de Haagse Rezlin Ebnoulfakir. 'We willen in gesprek gaan met vrouwen op straat om als geboren islamitische Hagenezen toenadering te zoeken en begrip voor de hoofddoek creëren.'
Toenadering zoeken tot wie? Jawel, toenadering zoeken tot een hoofddoek als dood element en niet tot de mens. Typisch heidens islamitisch gebruik. Net zoals al die anderhalf miljard dwaze moslims in de wereld die graag toenadering willen zoeken tot de steen in de doos te Mekka. Kan het nog heidenser? Walgelijke heidense sekte die islam! Voor mij volkomen onlogisch dat de mens begrip heeft voor iets dat zelf geen begrip heeft en niet leeft.

Moslima Rezlin Ebnoulfakir vraagt begrip voor de hoofddoek. Niet voor de levende mens, maar voor dode materie! Net zoals hun hysterisch dwaze begrip voor de dode materie van de historische Mohammed. Dat is hetzelfde als begrip tonen voor een bloempot of baksteen of de eerste de beste stoeptegel voor je deur.

Mohammedanen combineren traditiegetrouw een cultuur gebonden dwaasheid met een nooit meer weg te cijferen enthousiasme voor afgoderij!

Het is niet alleen de steen in Mekka die als dode materie vereerd wordt. Welnee, zij vereren ook de hoofddoek als bevestiging van hun geliefde schaamtereligie. De moslima ziet zichzelf dan ook als een waarlijk dood element. De islam beschouwt de gehuwde vrouw namelijk als een seksobject, een gebruiksvoorwerp. Dat lezen we in sura 2:223 - "Uw vrouwen zijn akker voor u . . . " en zo verder.

Kan iemand mij iets aan de logica duiden van islam? Alles in islam is tegengesteld aan het logisch denken van de zelfstandig kritisch denkende mens. Je gaat bijna denken dat een mohammedaan geen mens is, maar iets anders. Iets wat bij dode materie thuishoort of zo.
Laatst gewijzigd door Hans v d Mortel sr op vr dec 20, 2019 8:53 am, 8 keer totaal gewijzigd.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst en verkondig eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51243
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: In strijd met de logica

Bericht door Pilgrim »

Interessante topic. Ik zal hier later meer op ingaan.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16564
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Moeten wij tegen Poetin zijn vanwege de homo's?

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Er wordt wat afgebabbeld over het wel of niet met een (kleine) delegatie naar de olympische winterspelen af te reizen. Om Poetin de les te lezen. Om hem duidelijk te maken dat wij niet tegen maar voor homo's zijn. Het liefst zouden ook alle sportbeoefenaars moeten wegblijven volgens de linkse Goedmenschen. Is dat logisch?

NEE!

Maar er is toch zoiets als de Rechten van de Mens die zijn vastgelegd in het Handvest van de VN?
Ja, nou en? Dat kinderen plezier hebben in wat er in een poppenkast gebeurt wil nog niet zeggen dat kinderen werkelijk geloven dat wat zij zien ook echte mensen in de werkelijkheid zijn.

De hele wereld is een grote poppenkast. Leiders zijn gekwalificeerde kermis attracties die dienovereenkomstig wat hun bestuurlijke kwaliteiten betreft over een bijbehorend kermis diploma beschikken. Wat anders kan het zijn dat hun kwaliteiten zo misleidend doet uitblinken?

Poetin weet heus wel hoe wij in Nederland tegenover homo's staan. Dat hoeft geen Nederlander hem uit te leggen. Laat staan de les te lezen! Dat iemand iets tegen homo's heeft is zijn goed recht. Alleen . . . handjes thuis. Maar Rusland is niet Nederland. Wij hebben als superieure huichelachtige natie toch ook geen enkele vorm van kritiek op Saoedi-Arabië, is het niet?

Het is bepaald niet moeilijk om over alle misstanden in Nederland een dik boek te schrijven. Ik heb het eerder al eens gerapporteerd dat nog niet zo lang geleden dit arrogante betweterige kut landje in de Top Tien stond op de internationale lijst van Schenders van de Mensenrechten.

Poetin is de baas. Dus hij bepaalt. Dat geldt immers toch ook voor God? Logisch denken is simpel. Maar simpel denken past blijkbaar niet bij intellectueel geschoolde universitaire wetenschappelijke kopstukken. Stel je voor . . . een wetenschapper die niets weet toe te voegen aan de geleerdheid van de wereld. Dat kan toch niet.

Alle wetenschap heeft ons geen steek verder gebracht als mens. In tegendeel. Alles is bij het oude gebleven. Er is eigenlijk niks veranderd. Nou ja, de verpakking dan. Die ziet er tegenwoordig werkelijk schitterend uit. Mij als logicus gaat het om de inhoud en niet om de verpakking. Hetzelfde vind ik van mooie vrouwen of mooie mannen. Brrrrr . . . ik moet er niet aan denken om met een domme vrouw of man door het leven te moeten. Laat ze alsjeblieft wat minder knap zijn.

Als homo's in Rusland het niet langer naar hun zin hebben komen ze toch lekker naar Nederland? Wij zullen hen met open armen ontvangen. Want bij al die Afrikaanse moslims passen ook nog wel een meute homo's.

Het enige wat mij van homo's tegenstaat is wat ik waarneem op de TV bij de jaarlijkse Gay-pride boottocht door Amsterdam. Daarbij stel ik de vraag: Moet dat nou perse?
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst en verkondig eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
mercator
Berichten: 19601
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: In strijd met de logica

Bericht door mercator »

Wat mij zo binnenschiet als bijzonder onlogisch, is het begrip ERKENDE GODSDIENST . We hebben er hier 4 in België denk ik, Jodengedoe, Christengedoe, Protestantisme en Islam. Waarom het aanbidden van heilige eiken en Satan bijv. GEEN kwaliteitslabel krijgt en die andere 4 dwaasheden wél, dat tart volgens mij elke-zelfs primitieve-logica.
Waarom mogen die 4 eerstgenoemde godsdiensten vrij verkocht worden en de andere niet ? Ik snap dat niet.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Ozes
Berichten: 5833
Lid geworden op: za sep 17, 2011 4:05 pm

Re: In strijd met de logica

Bericht door Ozes »

Een ware religie verenigt een samenleving door de burger zich deel te laten voelen van iets groters, promoot bepaald gedrag wat bij protestantisme bijvoorbeeld leid tot een beschaafde samenleving met vrijwel geen misdaad. Na de jaren 60 steeg de misdaad duidelijk in Nederland, wat kwam door een specifieke seculiere revolutie waarin god werd vertegenwoordigt door het relativisme, of marx, freud of weber, kies maar.

De reden dat het aanbidden van een Eikenboom niet word gezien als erkende godsdient is omdat er waarschijnlijk geen serieuze beweging is die zich hier mee bezig houd, en omdat, wat zelfs een atheist moet erkennen, het weerleggen van de zogenaamde krachten van een eikenboom een stuk makkelijker is dan het weerleggen van de mogelijke krachten van een onzichtbare god. De eikenboom kan je bijvoorbeeld omhakken, je zou god handmatig kunnen uitroeien, je kan duidelijk aantonen dat het niks bijzonders doet of kan. Een onzichtbare God, die volgens atheïsten slechts Fortuna vertegenwoordigt, is al lastiger te weerleggen, er is meer wetenschappelijke kennis voor nodig en een verder ontwikkeld begrip van filosofie en logica.
"There is no need to exaggerate the part played in the creation of Bolshevism and in the actual bringing about of the Russian Revolution, by these international and for the most part atheistical Jews, it is certainly a very great one; it probably outweighs all others.

~Winston Churchill.
mercator
Berichten: 19601
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: In strijd met de logica

Bericht door mercator »

k Ben geen godsdiensthater, t is een hobby zoals een andere. En ik pleit ook niet voor het intrekken van de "vergunning" voor deze of gene godsdienst. k Verbaas me gewoon over de mechanismen die de ene godsdienst aanvaardbaar doen lijken en de andere niet. Vroeger waren de Romeinen-en nu de Japanners-veel logischer: alle godsdiensten waren aanvaard, hoe gek ook, en ongeacht het aantal van de Gelovigen.
Dat godsdienst ooit een beschavende invloed zou gehad hebben is m.i. een onmogelijk te bewijzen stelling.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
mercator
Berichten: 19601
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: In strijd met de logica

Bericht door mercator »

Ozes schreef: Na de jaren 60 steeg de misdaad duidelijk in Nederland, wat kwam door een specifieke seculiere revolutie waarin god werd vertegenwoordigt door het relativisme, of marx, freud of weber, kies maar.
Nee, dat kwam door de vanaf toen toenemende import van allochtonen. OOk nu nog is nauwelijks een paar procent van de gevangenispopulatie in België en Nederland autochtoon-blank-nietmoslim.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16564
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Markus 12:17

Bericht door Hans v d Mortel sr »

mercator schreef:Wat mij zo binnenschiet als bijzonder onlogisch, is het begrip ERKENDE GODSDIENST . We hebben er hier 4 in België denk ik, Jodengedoe, Christengedoe, Protestantisme en Islam. Waarom het aanbidden van heilige eiken en Satan bijv. GEEN kwaliteitslabel krijgt en die andere 4 dwaasheden wél, dat tart volgens mij elke-zelfs primitieve-logica.
Waarom mogen die 4 eerstgenoemde godsdiensten vrij verkocht worden en de andere niet ? Ik snap dat niet.
Onze (simpele) logica is niet de logica van de broeierige op list en bedrog uit zijnde dames en heren politici. Wat is het geval? Er bestaan zeker zo'n 10.000 religies. Is dat zo? Nou nee. Er bestaan 10.000 sektes. Ja maar, hoe zit het dan met die erkende godsdiensten? Aha! Daar wringt hem de schoen. Maar dat heb jij al uitgelegd in drie regels. Het heeft te maken met kwantiteit en niet met kwaliteit. NOOIT!

In bijna elke sekte speelt Jezus de hoofdrol
Ga maar even na. Bijna al die zogenaamde religies worden sekte genoemd. Omdat ze klein zijn, geen jarenlange traditie hebben. Bij machthebbers geldt nu eenmaal het recht van de sterkste. En dat durft zich brutaal liberaal democratisch sportief te noemen. Welnee. Wie nu nog niet begrijpt dat politici doorgaans bijna allemaal huichelachtige zelfingenomen bedriegers zijn begrijpt er helemaal niets van. Na jaren van gekanker door mij op dat kortzichtige koningsmokkel Beatrix, heeft haar opvolger eindelijk God buiten de deur gelaten. Ten faveure van andersdenkenden, de atheïsten. EINDELIJK! Dat wil niet zeggen dat God niet bestaat, het heeft alleen met fatsoen te maken. Je mag jezelf dan wel als majestueuze dame beschouwen, maar dat wil nog niet zeggen dat je fatsoenlijk bent. Beatrix is namelijk altijd onfatsoenlijk geweest. Een kwestie van logisch denken dat niet aan haar besteed was.

De ware godsdienst
Er bestaat een godsdienst die het recht heeft op erkenning. Het gaat tenslotte om de enige echte ware traceerbare God nietwaar? En dankzij mannetjesputter JHWH (Jehovah) komen we vanzelf uit bij het jodendom. Punt uit! Al het andere betreft afvalligen die zich daarna verenigd hebben in een sekte met een naam. Het christendom en de islam bijvoorbeeld, die naam hebben gemaakt als glorieuze op macht op mensen uitoefende gevaarlijke sektes met een scala aan wanprestaties en smerige praktijken. Want dat smerige kunstje wat Paulus flikte om zich boven joden te verheffen door geen besnijdenis meer toe te passen als uitvinder van het christendom, zou ook aan anderen niet onthouden mogen worden. Gelovige joden hebben christenen met rust gelaten, maar christenen zijn gaan neerkijken op joden en zijn hen gaan verachten als de moordenaars van Jezus, in plaats van hen eeuwig dankbaar en vol lof te zijn.

Zaterdag wordt zondag, dag van de zon
Paulus hield zich tenminste nog aan de zaterdag als opgedragen rustdag van God. Pas toen hij de pijp aan Maarten gaf werd er van het christendom een grote klerentroep gemaakt en werd door de nieuwe baas, de heidense keizer Constantijn, de voorgeschreven rustdag van God ingeruild voor de heidense zondag. Vanaf dat moment is het nooit meer goed gekomen met het vermeende oorspronkelijke christendom. Want je kan God niet beter kwetsen dan hem te negeren en niet serieus te nemen. Maar weet de gelovige massa veel, die is dom, heel erg onnadenkend schaapachtig dom. Vandaar dat van christenen onder meneer Hitler zonder probleem moordmachines gemaakt konden worden.

Poppenkast
En deze op Jezus gebaseerde poppenkast heeft een wettelijke status gekregen als erkende godsdienst. Schande! Het christendom is een tweedehands religie. Gemengde wijn met een zelfbedacht vijfsterren etiket die alle nieuwe concurrentie verbood, dankzij de smerige praktijken van vorsten en geestelijke machthebbers. Nou ja, de afloop is bekend. Uit die ene erkende grootschalige sekte ontstonden nieuwe groepjes. Een virus dat zich over de hele wereld verspreidde, net zoals de islam. Het Jezus-virus is tegenwoordig zo goed als uitgewoekerd, dat van de islam is net begonnen.

Het muntje van Jezus
Ach, ik begrijp het eigenlijk niet. Het is allemaal zo onlogisch. Jehovah's Getuigen zijn ook ooit klein begonnen en kregen direct het sekte stempel opgedrukt, ondanks dat zij Jezus Christus heel hoog in hun vaandel hadden staan en in navolging van zijn leer weigerden andere mensen te doden. Tsja, een mens moet keuzes maken in zijn leven, en die vaak in raadselen en met dubbele bodem orerende halfslachtige orthodoxe jood Jezus was zo ‘slim’ om toekomstige despoten een handvat voor op God gebaseerde machtsuitoefening aan te reiken. Hoe? Dat staat in Markus 12:17 – Jezus sprak tot hen:
“Geeft dan den keizer, wat den keizer toekomt; en geeft aan God wat God toekomt.” En ze stonden verbaasd over Hem.
Religie is een vat vol domme tegenstrijdige leugens, list en bedrog. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg is een logisch beredeneerd gezegde dat hout snijdt in deze tijd van wereldwijde ontbossing. Want op basis van dit woordelijke hoogstandje van de zoon van God in logisch redeneren, konden zo goed als alle christenen overgehaald worden om de andere mens af te slachten waar het gaat om de ‘kleren van de keizer’. En de Jehovah’s Getuigen? Die gingen voortvarend dwars tegen de leringen van Jezus in. Zij weigerden massaal de militaire dienstplicht en lieten hierdoor Hitler en Jezus in zijn hemd staan.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst en verkondig eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
mercator
Berichten: 19601
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Markus 12:17

Bericht door mercator »

'Hans van de Mortel' schreef:Jezus was zo ‘slim’ om toekomstige despoten een handvat voor op God gebaseerde machtsuitoefening aan te reiken. Hoe? Dat staat in Markus 12:17 – Jezus sprak tot hen:
“Geeft dan den keizer, wat den keizer toekomt; en geeft aan God wat God toekomt.” En ze stonden verbaasd over Hem.
.
Dat was heel slim gezien van Jezus-of wie dan ook dat tekstje geschreven heeft- want het verzekert de christen van de medewerking van de autoriteiten, welke dat ook zijn. Zo konden christenen zonder gewetensvragen Joden gaan oppakken bijv.
Ik snap dus niet dat de Getuigen van Jehovah, die zichzelf toch als de ware volgelingen van Jezus zien, dat aan hun laars lappen. Ik zal volgende maal s aan de ouderling vragen hoe dat zit.
Zo beveelt de keizer(de autoriteit) aan alle Belgen om elke 4 jaar te gaan stemmen, en de Getuigen doen dat dus NIET. Ze riskeren dan niet alleen een boete van 500 € maar toch ook de afkeuring van Jezus himself? Hier klopt iets niet in de logica.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16564
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Geef ALLE bijstandstrekkers meer geld! Of niet.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Mahalingam schreef:Volgens de peilingen gaat het slecht met de PvdA in Amsterdam. En de verkiezingen komen eraan.
Hoog tijd dus om het kiesvee blij te maken (en dankbaar voor de PvdA).
Arme Amsterdammertjes krijgen jas of zwemles
Amsterdamse kinderen uit minimagezinnen krijgen van de gemeente een zogeheten kindpakket. Hierin zitten bonnen voor spullen en activiteiten, zoals een winterjas of zwemles. In totaal kunnen 6000 kinderen tussen de 11 en 13 jaar oud zo'n pakket krijgen, maakte de gemeente vandaag bekend.
http://www.ad.nl/ad/nl/1041/Amsterdam/a ... mles.dhtml
Je wordt toch kotsmisselijk van die huichelachtige politieke rotstreken van de PvdA! Geef als overheid ALLE bijstandstrekkers in Nederland een verhoging in de maandelijkse uitbetaling als je als politieke fractie in de regeringscoalitie meent dat je als twee handen op één buik (PvdA en VVD) hierin tekort schiet naar de armlastigen in onze (kennis)beschaving. Maar wat gebeurt er? De PvdA in de links socialistische gemeente Amsterdam speelt voor Sinterklaas met het geld van de NEDERLANDSE belastingbetaler. Daar heb ik maar één verklaring voor: TUIG VAN DE RICHEL!

Wat de PvdA in Amsterdam doet is discriminatie in optima forma. Typisch walgelijk kenmerk bij links socialistische Goedmenschen.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst en verkondig eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16564
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Domme ING Bank

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Afbeelding

Dit is een reclame in een abri van de ING Bank. Haast onleesbaar rechts onderin staat de afzender. Ik begrijp dat. Voor dit soort onzin kun je beter maar niet je naam in het groot eraan verbinden. Dit nu is een eersteklas getuigenis van de onlogica. Denk niet aan je toekomst! lees ik. Dus verwacht ik een volgende tekst in de geest van Denken moet je aan een paard overlaten. Maar nee hoor, je moet juist iets aan je toekomst doen. Hoe? Door daarover NIET na te denken. Althans volgens de pedagogen van de ING. Je steekt toch ook niet zo maar de straat over zonder eerst te denken?

'Denk niet aan je toekomst' zou een passende slogan zijn in de islam. Daar denkt men weliswaar, maar altijd in de verkeerde richting. Want de toekomst van de islam schijnt exclusief in het verleden te liggen. Waar precies? In de nabijheid van de historische pedofiel, analfabeet, sadist en oorlogscriminele roverhoofdman Mohammed. :sheik:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst en verkondig eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16564
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Islamitisch denkende parasiet

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Mahalingam schreef:
Heb je een USB-stick? Dan heb je een paar centen licentierechten betaald die naar Israël vloeien.
  • USB flash drives were invented by Amir Ban, Dov Moran and Oron Ogdan, all of the Israeli company M-Systems, who filed US patent 6,148,354 in April 1999.[8]
• Kennen wij een in de koran en dwaas Mohammed gelovige mohammedaan die geen USB-stick gebruikt?
• Moslims zijn gek op patat met mayonaise. Daar zit dus wel varkensvet in verwerkt.

Dit soort type mensen :sheik: beschouw ik als dwaze hinderlijke parasieten van de logica.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst en verkondig eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16564
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Jezus was een zondaar

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Religie komt altijd uit de koker van een mens. En alle christelijke religies leren ons dat de mens zondig is. Hoe kan dan in godsnaam een verlosser of nieuwe oprichter van een sekte zoals het christendom vrij van zonden prediken? Ook voor Jehovah's Getuigen zijn afvalligen dood. Hardstikke dood. Ze laten de doodsteek echter over aan Jezus Christus bij het laatste oordeel. En maar volhouden dat Jezus vredelievend was. Inderdaad WAS. Maar ook een gestorven mens kan blijkbaar van mening veranderen. Krankzinnig zooitje geestelijk ontspoorden daar bij de Jehovah's Getuigen. Ik WAS een van hen. Erg logisch is het allemaal niet.

Religie is één grote beerput van tegenstrijdige babbels vanjewelste.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst en verkondig eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16564
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Nederlandse taal is niet logisch

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Dat ik de Nederlandse taal een kut taal vind moge genoegzaam bekend zijn. Waarom? Vanwege de eindeloze misverstanden en onlogica die erin zit. Mijn Tsjechische ex die de Nederlandse taal vrij snel onder de knie had, zei over de Nederlandse taal: "De Nederlandse taal kun je niet leren, die moet je onthouden."

Ik stel mijzelf regelmatig de vraag: "Wat wordt hier nou eigenlijk bedoeld?" Zo ook nu op de nieuwsberichtensite van msn.

Zoet van PSV wint dankzij katachtige Heracles

Waar gaat dit over? Wie is Zoet? Is hij van Heracles?

De zin had moeten luiden: PSV wint van Heracles dankzij katachtige doelman Zoet.

Nog zo'n onbegrijpelijk 'knap' verwarrend stukje Nederlandse taal bij de volgende vraag: Wie stuurde keizer Napoleon naar Nederland toe?
Deze vraag werd gesteld door de directeur van een lager school die borg stond voor de Nederlandse taalles.

Werd keizer Napoleon naar Nederland gestuurd? Nee natuurlijk niet! Wat dan?
Spoiler! :
Keizer Napoleon was degene die zijn broer naar Nederland stuurde.

De vraag had dan ook moeten luiden: Wie werd door keizer Napoleon naar Nederland gestuurd?
Laten we het er maar op houden dat het onderwijs in Nederland KUT is! En de verantwoordelijke klootzakken zitten allemaal in Den Haag.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst en verkondig eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16564
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Ozes is in strijd verwikkeld met de logica

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ozes schreef:De straffen gelden wel, maar de christen mag ze niet uitvoeren.
Het is verboden soft drugs te produceren en te verhandelen. Verkopen in de coffee shops mag wel. Maar Ceasar (de wet) gaat de illegale wiettelers niet straffen. De coffee shops rijzen vervolgens de pan uit. De overlast van illegale wiettelers is vervolgens met geen pen te beschrijven. Maar de wetshandhaver (Ceasar) doet niks. Hij is een tegenstrijdig fenomeen. Precies zoals Ozes zich maar al te graag profileert op FFI. :unhappy:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst en verkondig eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16564
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Islam: leugens, list en bedrog

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Pilgrim schreef:
Vrouwen hebben er dezelfde rechten als mannen en zijn op universiteiten net zo sterk vertegenwoordigd. Vorige maand besloot het grondwetscomité dat Tunesië een civiele rechtsstaat wordt en dat het zich niet baseert op de moreel-religieuze codes van de sharia. Wel wordt islam de staatsreligie.

Bron: Trouw
Het onderstreepte geeft de islamitische logica aan die in onze kennisbeschaving wordt aangemerkt als onlogica. Het is niet voor niets dat islam bekend staat als een achterlijke religie die nooit ophoudt inconsequent te zijn en de hele wereld uitdaagt de islam niet serieus te nemen. Gewoon dus te beschouwen als een achterlijke religie die veel weg heeft van een kermis attractie voor geesteszieke godsdienstwaanzinnig gestoorde mensen. :sheik:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst en verkondig eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
mercator
Berichten: 19601
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Ozes is in strijd verwikkeld met de logica

Bericht door mercator »

'Hans van de Mortel' schreef:
Ozes schreef:De straffen gelden wel, maar de christen mag ze niet uitvoeren.
Het is verboden soft drugs te produceren en te verhandelen. Verkopen in de coffee shops mag wel. Maar Ceasar (de wet) gaat de illegale wiettelers niet straffen. De coffee shops rijzen vervolgens de pan uit. De overlast van illegale wiettelers is vervolgens met geen pen te beschrijven. Maar de wetshandhaver (Ceasar) doet niks. Hij is een tegenstrijdig fenomeen. Precies zoals Ozes zich maar al te graag profileert op FFI. :unhappy:
Ozes verwijst m.i. naar de christelijke gewoonte om het bestraffen over te laten aan de Wereldlijke autoriteiten. In het gevallen van ketters bijv. overhandigde de Inquisiteur de "patiënt" aan de schout of baljuw, die dan op zijn beurt voor het hout van de brandstapel en de beul zorgde. Dat was helemaal niet onlogisch, maar een uitgekookte manier om alle partijen de kans te geven om de verantwoordelijkheid bij de ander te leggen. Niemand hoefde dus een schuldgevoel te hebben na de executie.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16564
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Ozes is in discussie verwikkeld met het Gods fatsoen

Bericht door Hans v d Mortel sr »

mercator schreef:
'Hans van de Mortel' schreef:
Ozes schreef:De straffen gelden wel, maar de christen mag ze niet uitvoeren.
Het is verboden soft drugs te produceren en te verhandelen. Verkopen in de coffee shops mag wel. Maar Ceasar (de wet) gaat de illegale wiettelers niet straffen. De coffee shops rijzen vervolgens de pan uit. De overlast van illegale wiettelers is vervolgens met geen pen te beschrijven. Maar de wetshandhaver (Ceasar) doet niks. Hij is een tegenstrijdig fenomeen. Precies zoals Ozes zich maar al te graag profileert op FFI. :unhappy:
Ozes verwijst m.i. naar de christelijke gewoonte om het bestraffen over te laten aan de Wereldlijke autoriteiten. In het gevallen van ketters bijv. overhandigde de Inquisiteur de "patiënt" aan de schout of baljuw, die dan op zijn beurt voor het hout van de brandstapel en de beul zorgde. Dat was helemaal niet onlogisch, maar een uitgekookte manier om alle partijen de kans te geven om de verantwoordelijkheid bij de ander te leggen. Niemand hoefde dus een schuldgevoel te hebben na de executie.
Binnen de begrippen van het satanisme niet onlogisch. Maar WEL in mijn beleving. Elke religie staat bekend en bol van expressieve vormen van huichelarij.

Christelijke gewoonte - juist JA! - om voortaan in The New Age de geboden van God uit het OT met een korreltje zout te nemen. Paulus is de grote aanstichter, de verbeteraar van de denkbeelden van Jezus. En daarbij behoort volgens de ideeën van ex-terrorist Paulus dat het gedachtegoed van het OT vervangen dient te worden door de hersenspinsels van Paulus. Al dat gelul ten eigen bate, ik word er doodziek van. Maar niet heus. Want ik lul zelf ook ten eigen bate. [icon_lol.gif]
Laatst gewijzigd door Hans v d Mortel sr op vr feb 28, 2014 3:29 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst en verkondig eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85810
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Ozes is in discussie verwikkeld met het Gods fatsoen

Bericht door Ariel »

mercator schreef: Ozes verwijst m.i. naar de christelijke gewoonte om het bestraffen over te laten aan de Wereldlijke autoriteiten. I
Nou nee...Ozes verwijst m.i. naar teksten zoals "Gij zult niet oordelen" en "Wie zonder zonde is werpt de eerste steen."
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16564
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Ozes is in discussie verwikkeld met het Gods fatsoen

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ariel schreef:
mercator schreef: Ozes verwijst m.i. naar de christelijke gewoonte om het bestraffen over te laten aan de Wereldlijke autoriteiten. I
Nou nee...Ozes verwijst m.i. naar teksten zoals "Gij zult niet oordelen" en "Wie zonder zonde is werpt de eerste steen."
Grappig! Hier ontspint zich een soort exegese in de leer van Ozes. Ik had de verdorven historische Mohammed graag een paar vragen willen stellen. Kan niet. Met Ozes is niks mis mee en hij is in beeld, dus de vraag aan hem om het een ander nog maar eens toe te lichten en als scheidsrechter op te treden. Niet voor mij, maar voor Mercator en Ariel.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst en verkondig eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16564
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Wie vraagt moet worden overgeslagen. Geldt alleen voor G.W.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Wilders stelde een eenvoudige vraag in de kroeg.

(dat heeft bij deskundige denkers blijkbaar de associatie opgeroepen met Hitler's redevoeringen in een biertent)

De grens van de Goedmensch kent slechts één grens. Een grens met hoog prikkeldraad onder een hoog stroom voltage. Daarom moesten alle Goedmensch-aanhangers gemobiliseerd worden. Waarom? Omdat de Goedmensch beschaving nu eenmaal eist: 'Wie naar de bekende weg vraagt moet worden overgeslagen.' De vraag van de gehate Wilders beviel de Goedmensch leiders niet. Maar ook het antwoord viel bij de Goedmensch leiders in ongenade.

Dat kan, dat mag. Maar het is te dwaas voor woorden dat de enige juiste vragen en antwoorden bepaald moeten worden, zeg maar moeten worden afgedwongen door de rechter en eigenlijk alleen maar stilzwijgend tussen de oren mogen plaatsvinden. Als dit niet gelijk staat met fascisme, ben ik afkomstig van Mars. Fascisme? Jazeker! Want men laat het niet bij afkeuringen, men wil Wilders straffen, door hem uit te sluiten, door hem achter de tralies op te bergen, door hem te negeren, dus dood te zwijgen. Aanleg voor fascisme zit ons blijkbaar in het bloed.

Dit lijkt verdomd veel op het fascisme van de organisatie van Jehovah's Getuigen. Bloedtransfusie is verboden, uitsluiting is de straf.

Wat hier gebeurt in onze zogenaamde up-to-date beschaving is pure machtsuitoefening over mensen. Dat noem ik pas walgelijk. Wilders heeft zelfs het vrije recht de vraag te stellen of Marokkanen criminelen zijn. Dat heeft hij NIET gedaan. Hij was alleen nieuwsgierig of men voor méér of minder Marokkanen was. Stel nu eens dat zijn aanhang luidkeels had geroepen: "Wij willen MEER Marokkanen."

Stel dat men niet voor MINDER Marokkanen geroepen zou hebben, zou men dan voor MEER Marokkanen gestemd hebben? Zal men dan vanuit de samenleving Wilders ook neersabelen, aangestuurd en opgehitst door personen 'van aanzien' vanwege zijn verboden vraag? Of hem de hemel in gaan prijzen, in de watten gaan leggen, en hem een professoraat als buitengewoon hoogleraar aanbieden in de Goedmenschelogie?

De mensheid is om van te kotsen! Ik ben blij dat ik voor de rest een gelukkig mens ben. Dankzij een stel leuke, humoristische wijze vrienden. Ik verwacht dat een ieder nu ook begrijpt waarom er altijd geweld heerst onder de mens. DOOR ZIJN ONBEHEERSBARE AGRESSIEVE BEMOEIZUCHT die wordt ingegeven door het Goedmensch-denken.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst en verkondig eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2541
Lid geworden op: za apr 24, 2010 3:20 pm

Re: In strijd met de logica

Bericht door silkyboxershortXL »

'Hans van de Mortel' schreef:DOOR ZIJN ONBEHEERSBARE AGRESSIEVE BEMOEIZUCHT die wordt ingegeven door het Goedmensch-denken.
Het gutmensch denken bestaat uit reflexen, zij concretiseren alleen wat de übermensch voor ze bedacht hebben.
Reflexen zijn handig en kun je programmeren maar dat laat je je natuurlijk niet door Jan en Alleman gebeuren. Tot op zekere hoogte zijn ook mensen die gutmenschen als theatrale individuen beschouwen zelf ook in de kleinste hoekjes van het verstand nog wel wat gutmensch. Vertrouwen geven is iets dat met de paplepel is ingegeven- typisch een reflex waar übermenschen handig gebruik van maken. Het tegenovergestelde van übermensch is niet gutmensch.
Maar gutmensch staat wel voor kritiekloos volgen van 'de sterke man' en zo wordt het begrijpelijk hoe enorm gevoelig gutmenschen zijn voor de vrije gedachte. Want vrije gedachtes snijden opeenvolgende reflecties die als rode draad fungeren door. Dat is waar eigenwaarde en zelfbeeld aan ontleend wordt, Stuurloosheid dreigt. Men identificeert zich immers met 'de sterke man'
De gedachten van een doorsnee gutmensch laten zich lezen en sturen en hebben de teneur als of je in de koran bladert.
De meest typerende en menselijke eigenschap, het denken, is gekaapt onverschillig of dat door de sekte islam de marxist of media gebeurt Gutmensclichkeit is het meest verwerpelijke wat je een mens kunt toedichten en aandoen. Het beest wordt dan losgelaten als gutmenslichkeit de norm is. Want alleen met rede en een set morele en liefdevolle waarden kunnen mensen het beest stoppen.
Ubermensch word je door alle moraal aan de kant te zetten.
Hoop is geen strategie.
WWG1WGA
mercator
Berichten: 19601
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: In strijd met de logica

Bericht door mercator »

silkyboxershortXL schreef:[De meest typerende en menselijke eigenschap, het denken, is gekaapt onverschillig of dat door de sekte islam de marxist of media gebeurt .
Als je aan de Gutmensch vraagt of hij democraat is zal hij automatisch zeggen natuurlijk!
omdat hem geleerd is democratie=goed. Zonder erbij na te denken. Zo komt de Gutmensch nu met die Wilders rel in een onmogelijk conflict met zichzelf. Wilders stelt een vraag aan zijn aanhangers en krijgt een antwoord: minder Marokkanen graag. Waarop de politicus Wilders antwoordt: dan gaan we dat regelen! Democratischer kan niet. Maar de Gutmensch reageert als door een wesp gestoken, als doordesemde fascist ! Eigenlijk zouden alle "democratische" partijen en figuren die nu Wilders verketteren morgen een manifest moeten publiceren, zeggende vanaf heden zijn wij geen democraten meer maar fascisten.[/b
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16564
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

De onlogica van nooit meer discrimineren

Bericht door Hans v d Mortel sr »

circe schreef: Mij ga je niet horen zeggen dat ik minder Afrikanen in Belgique wil! Want dat is racisme, xenofobie, en discriminatie allemaal bijeen. Damagie!

WELKOM ALLEN! Ocmw is tweede straat rechts. volg de bordjes met centjes als je niet kan tellen of lezen.
Het realistisch grappige hiervan is, dat wanneer Afrika zo goed als leeg gelopen is naar Europa en wij als autochtonen met z'n allen naar Afrika zouden verhuizen, met het achter laten van alle fabrieken en hulpmiddelen, Afrika binnen de kortste keren in bloei staat en in het vervolg als welvarend werelddeel in de top van machtigen der aarde meedraait. Ra ra ra hoe kan dat nou? En Europa? Dat zien we in rap tempo omhoog glijden op de schaal van Richter.

Overigens lijkt dit van Circe en mij geen slecht idee. Maar laat dan wel de tolerante ezel zich geen twee keer aan dezelfde steen stoten en er voor waken dat al die Afrikanen niet weer terug naar Afrika gaan roeien of zwemmen wanneer het in Europa een grote smeerboel en wildernis is geworden.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst en verkondig eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16564
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Het doel van het leven

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Het doel van het leven is overleven.

Dat kan met uitstekende gezondheidszorg en minder islam.

Het laatste is makkelijk te bereiken. Het eerste is al een stuk lastiger. M I L J O E N E N jaren van evolutie perikelen en goddelijke perikelen zijn hier aan vooraf gegaan. Wie het weet mag het uitleggen. Er is al veel gezegd en uitgelegd. Alles is kinderachtig makkelijk te begrijpen. God die zo oud is als de weg naar Rome en de evolutie die maar niet raakt uit geëvolueerd met de meest lachwekkende insinuaties als suggestieve bewijsstukken. Alles verpakt in een smakeloze saus van miljarden jaren geleden. Daarom klopt er geen reet van. Je kan natuurlijk wel ergens lang over doen, maar zo lang is enorm overdreven.

Doorgaan is het advies. Stilstand is achteruitgang. Daar weten moslims alles van met hun door geestelijke en fysieke armoede doorspekte heidense woestijnreligie islam.

De meest belachelijke uitspraak ooit: De sterkste overleeft. Waar is Napoleon gebleven? En Hitler, Lenin, Stalin, Pol Pot, Mao, en last but not least: Mohammed? Om over Jezus maar te zwijgen. Die haalde net de dertig! Belachelijk! Hij had ons nog zo veel sterke verhalen te vertellen. [icon_lol.gif]
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst en verkondig eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Plaats reactie