Zemmour en de zelfmoord van Frankrijk

Bestaat God? Wat is de waarde van religie? Mag je een dogma in twijfel trekken?
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51244
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Zemmour en de zelfmoord van Frankrijk

Bericht door Pilgrim »

Zal Duitsland zichzelf afschaffen en Frankrijk zelfmoord plegen?

Geplaatst op 5 december 2014

Afbeelding

Vier jaar geleden schokte Thilo Sarrazin, een gerenommeerde Duitse centrale bankier, die ook lange tijd lid was van de centrumlinkse sociaaldemocratische partij (SPD), het Duitse establishment toen hij een boek publiceerde waarin hij betoogde dat islamitische immigratie de Duitse samenleving ondermijnt. In het boek “Deutschland schafft sich ab” [Duitsland schaft zichzelf af] schreef Sarrazin dat islamitische immigranten de Duitse vrijheid en welvaart bedreigen, omdat ze niet bereid zijn om te integreren en overweldigend op sociale uitkeringen vertrouwen.

Hoewel Sarrazin’s partij, evenals de regerende christendemocraten van bondskanselier Angela Merkel zich van de auteur distantieerde – en islamitische organisaties hem voor de rechter probeerden te brengen op beschuldiging van aanzetten tot racisme – sloeg het boek bij het Duitse publiek in als een bom. Hij verkocht meer dan twee miljoen exemplaren en het werd een van de meest gelezen boeken die ooit in Duitsland werden gepubliceerd.

In oktober vorig jaar publiceerde de Franse journalist Éric Zemmour ook een boek, dat beschouwd kan worden als het Franse equivalent van Sarrazin’s boek. In “Le Suicide français” [De Franse zelfmoord] stelt Zemmour dat het beleid van de Franse politieke elite het land vernietigt. Zijn argumenten lijken op de argumenten van Sarrazin en het boek heeft dezelfde impact gehad. De omzet breekt alle records. Tot nu toe zijn in minder dan twee maanden meer dan een half miljoen exemplaren verkocht, ondanks het feit dat de Franse premier Manuel Valls heeft verklaard dat het boek “het niet verdient om gelezen te worden”.

Éric Zemmour, een 56-jarige journalist bij de conservatieve krant Le Figaro, werd geboren in Frankrijk als zoon van Joods-Algerijnse ouders die tijdens de Algerijnse onafhankelijkheidsoorlog in de jaren 1950 uit hun geboorteland waren gevlucht. Zemmour stelt dat Frankrijk wordt vernietigd door immigranten die weigeren zich te assimileren; dat door politieke correctheid en door supranationale organisaties zoals de Europese Unie (EU) de Franse natiestaat en de Franse economie wordt verstikt en ondermijnd.

Ondanks zijn enorme succes leidt Zemmour’s boek nauwelijks tot een ernstig intellectueel debat. Zijn critici hebben de term “zemmourisatie van de geest” bedacht om de ideeën te beschrijven die zo belachelijk zijn dat ze het niet verdienen te worden besproken. Anderen bespotten zijn ideeën door zijn boek “de Smurfenzelfmoord” te noemen en verwijzen naar de auteur als “Gargazemmour” – een verwijzing naar Gargamel, de boze tovenaar in de fictieve wereld van de Smurfen. Of ze vallen hem aan als racist. Volgens senator Esther Benbassa, een joodse politicus voor de Groene Partij, is Zemmour een antisemitische “Frankenstein van kwade trouw”.

Zemmour heeft het voor zijn critici gemakkelijk gemaakt door zeven van de 540 pagina’s van zijn boek te wijden aan het regime van de collaborateur Philippe Pétain tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op deze pagina’s beweert dat hij dat het Pétain-regime in staat was om een aantal Joden van de Duitse gaskamers te redden. Ook al is zijn visie op Pétain niet de essentie van het boek, deze zeven pagina’s hebben de meeste aandacht van Zemmour’s critici getrokken.

Het boek is ook typisch Frans in zijn kritiek op zowel de Verenigde Staten, die ervan worden beschuldigd het politiek correcte denken naar Frankrijk te hebben gebracht, en op het liberalisme van de vrije markt. Een van de argumenten van Zemmour tegen de EU is dat deze het “Duitse economisch denken” aan Frankrijk oplegt. Er is ook een verlangen naar de dagen van de veroveringen door het Franse imperium, met name in de Napoleontische tijd. Bonaparte is blijkbaar een van de nationale helden van Zemmour.

Een van de weinige Franse journalisten die openlijk Zemmour verdedigt is Élisabeth Lévy, die, net als Zemmour, van Joods-Algerijnse afkomst is. Ze bekritiseert Zemmour’s “Bonapartisme”, maar heeft ook wel het gedrag van premier Valls – en anderen die het boek aanvallen zonder het te hebben gelezen – “Stalinistisch en Orwelliaans” genoemd. Volgens Élisabeth Lévy verlangen de gewone Franse burgers naar het verleden – echter niet naar de dagen van Napoleon, maar naar de dagen toen de Franse voorsteden nog niet de bolwerken van de radicale islam waren geworden; toen de Franse samenleving nog was gebaseerd op de Franse waarden en toen mensen zich nog niet onzeker voelden serieus te worden genomen door politici.

Het enorme commerciële succes van Zemmour’s boek illustreert de diepe ontevredenheid van vele gemiddelde Franse burgers met hun politieke en culturele elite. Vier jaar geleden bleek uit Thilo Sarrazin’s boek dat veel gewone Duitsers niet willen dat de Duitse politieke elite Duitsland afschaft. Vandaag illustreert Éric Zemmour’s boek dat veel gewone Fransen niet bereid zijn om nationale zelfmoord te plegen.

Heeft Duitsland zichzelf afgeschaft? Nog niet. Heeft Frankrijk zelfmoord gepleegd? Nog niet. Wat de boeken echter aangeven, is dat Europa rijp lijkt voor politieke omwentelingen.

Bron: www.gatestoneinstitute.org

Auteur: Peter Martino

Vertaald uit het Engels door: Vederso

https://ejbron.wordpress.com/2014/12/05 ... more-76865
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
mercator
Berichten: 19601
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Zemmour en de zelfmoord van Frankrijk

Bericht door mercator »

Raar dat zulke boeken nu voor ophef zorgen. Tientallen jaren geleden waren er ook al denkers en schrijvers die de Afrikaanse bui zagen hangen. Jullie eigen Gerard Reve bijv. in zijn roman uit 1987 Bezorgde Ouders. Ook de linkse afwijzing van die boeken is exact dezelfde gebleven. Ik herinner me dat Joop Van Tijn het boek van Reve afdeed als een "fascistisch boek". Waar het natuurlijk helemaal niks mee te maken had.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85272
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Zemmour en de zelfmoord van Frankrijk

Bericht door Ariel »

Islamcriticus gaat te ver, vindt de Franse regering. Hij mag niet zeggen wat hij denkt. Stel je voor dat je moslims boos maakt. Ik denk dat Geert Wilders het goed met deze columnist kan vinden, en als zijn boek vertaald wordt het hier ok als warme broodjes over de toonbank zal gaan.
Het Franse publiek smult van Eric Zemmour. Zijn nieuwe boek 'De Franse zelfmoord', waarin hij fulmineert tegen immigranten, links en Europa, prijkt bovenaan de verkooplijsten. Maar de minister van binnenlandse zaken trapt nu op de rem. In een interview zou 's lands bekendste columnist te ver zijn gegaan.

Wil Zemmour, veelgevraagd talkshowgast en columnist van de rechtse krant Le Figaro, echt dat alle moslims in zijn land gedeporteerd worden? Toen een journalist van de Italiaanse krant Corriere della Serra hem laatst die vraag stelde, antwoordde Zemmour niet afwijzend. Het gebeurt vaker dat immigranten na verloop van tijd massaal terugkeren naar hun land van herkomst, stelde hij.

Even daarvoor had hij Franse moslims 'een volk in een volk' genoemd. "Ze wonen onder ons, in de voorsteden. De Fransen voelen zich gedwongen om te vertrekken." Zo'n situatie zal 'leiden tot chaos en burgeroorlog'.

'Meeste dealers zijn nu eenmaal zwart of Arabisch'
Dat Zemmour moslims en andere immigranten verantwoordelijk houdt voor het verval van zijn land is geen verrassing. In 2011 werd hij veroordeeld tot een taakstraf omdat hij in een talkshow had verzucht dat er niets vreemds aan was dat de politie vaak allochtone jongeren aanhoudt. "De meeste drugsdealers zijn nu eenmaal zwart of Arabisch", merkte hij op. In Frankrijk gelden dergelijke uitspraken als zeer politiek-incorrect.

In zijn dit jaar verschenen bestseller herleidt hij de 'Franse zelfmoord' op filosofen als Michel Foucault, Jacques Derrida en Gilles Deleuze. Die meenden dat traditionele structuren als het gezin, de staat, de school, het vaderland en seksuele identiteiten sociale constructies zijn en zouden daarmee de maatschappij hebben afgebroken. De Europese Unie zou het land daarna economisch hebben uitgekleed. Ook schuldig: homo's en feministen.

Veroordeeld 'op scherpst mogelijke wijze'
Het interview waarin de massa-deportatie ter sprake kwam, stamt al uit oktober, maar bereikte pas deze week de Franse media toen een linkse politicus zich er op zijn blog over opwond. Moslimorganisaties spraken direct hun bezorgdheid uit en mensenrechtenorganisatie SOS Racisme kondigde aan dat ze Zemmour gaat aanklagen voor haatzaaien.

Minister van binnenlandse zaken Bernard Cazeneuve publiceerde vervolgens een verklaring waarin hij 'op de scherpst mogelijke wijze' Zemmours ideeën over de moslimgemeenschap afwijst. Cazeneuve is solidair met 'moslims die worden aangevallen' en roept alle Fransen op blijk te geven van hun solidariteit.

Zemmour benadrukt ondertussen in televisieprogramma's dat hij het woord 'deportatie' nooit in de mond heeft genomen. Dat deed alleen de Italiaanse journalist. Afstand nemen van zijn uitspraken is daarom ook niet aan de orde. "Ik ga me niet distantiëren van een woord dat ik niet gebruikt heb", stelde hij in een uitzending van RTL. Achter zijn opmerkingen over een een burgeroorlog blijft hij wel staan. Die hangt in de lucht, meent Zemmour. "En als er een burgeroorlog komt, dan is alles mogelijk.

Bron trouw.
"

Het valt mij op dat veel reageerders in Trouw Zemmour gelijk geven. Worden Trouw lezers wakker ? Het blijkt dat Eric Zemmour een jood is van Noord-Afrikaanse origine en geen autochtone Fransman.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51244
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Zemmour en de zelfmoord van Frankrijk

Bericht door Pilgrim »

Vrijheid van meningsuiting ja of nee – ook in Frankrijk een heet hangijzer

Geplaatst op 22 december 2014

Afbeelding
Eric Zemmour

In Frankrijk heerst enorme opwinding rondom het ontslag van de bekende televisiejournalist en schrijver Eric Zemmour. De 56-jarige, uit Algerije afkomstige, Jood had in een interview met de Italiaanse krant Corriere della Sera gezegd dat een terugkeer van de 5 miljoen Franse moslims “onrealistisch” zou zijn, maar onder omstandigheden noodzakelijk om “chaos en burgeroorlog” te vermijden.

Daarop werd hij ontslagen door zijn werkgever, de 24-uurs nieuwszender i-Télé. Ook de radiozender RTL, waar hij tweemaal per week commentaar levert, komt steeds meer onder druk te staan. Terwijl de beslissing van de tv-zender bij antiracistische groeperingen en veel linkse politici op instemming stuitte, gaan er uit beide politieke kampen steeds meer stemmen op die hem het recht op vrije meningsuiting niet willen verbieden.

Dit interview bleef lange tijd onopgemerkt, totdat het door de linkse Franse politicus Jean-Luc Mélenchon ontdekt en vertaald werd. Op zijn blog had hij beweerd dat Zemmour zou hebben opgeroepen tot de “deportatie” van alle Franse moslims, ongeacht het feit dat velen van hen al in de tweede of derde generatie burgers van het land zouden zijn.

In Frankrijk roept het woord “deportatie” duistere herinneringen op aan het lot van honderdduizenden Joden en andere Fransen, die door de nazi´s naar de vernietigingskampen werden gestuurd.

Zemmour protesteerde en zei dat hij dit woord nooit gebruikt zou hebben.

De Italiaanse journalist bevestigde dat het woord “deportatie” in zijn vraag voorgekomen zou zijn, niet echter in het antwoord van Zemmour.

Het lot van de provocatieve en omstreden journalist en schrijver Eric Zemmour is intussen het belangrijkste thema in de Franse politiek. Zijn boek “De Franse zelfmoord” werd binnen de afgelopen drie maanden 250.000 maal verkocht. Daarin beweert hij dat Frankrijk´s eigenlijke identiteit vernietigd wordt door immigratie, feminisme, homoseksualiteit, Europa, vrije handel en de constante schuldvraag van de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog.

Bron: http://journalistenwatch.com

Auteur: Marilla Slominski

Bron oorspronkelijk artikel: www.independent.co.uk

Auteur: John Lichfield

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2014/12/22 ... more-78104
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 48647
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Zemmour en de zelfmoord van Frankrijk

Bericht door Mahalingam »

Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
mercator
Berichten: 19601
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Zemmour en de zelfmoord van Frankrijk

Bericht door mercator »

De massale deportatie van moslims uit West Europa is de enig mogelijke oplossing om de beschaving nog te redden. Raar dat deze waarheid als een koe een absoluut taboe blijkt te zijn. En voor mij draagt het woord DEPORTATIE geen andere betekenis dan dat het werkelijk heeft: weg-dragen van iets wat hier naartoe ge-dragen is.

De redenering van Zemour dat er iets moet gedaan worden "om een burgeroorlog te voorkomen" is totaal verkeerd. Die gaat er nooit komen omdat er simpelweg niet genoeg jonge Europese mannen meer zijn. De verdrijving van alle moslims is een middel om de ondergang van de beschaving te voorkomen maar blijkbaar durft niemand dat luidop te zeggen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16509
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

De zieke moslim lijdt aan het afschuwelijke smerige islam vi

Bericht door Hans v d Mortel sr »

mercator schreef:De massale deportatie van moslims uit West Europa is de enig mogelijke oplossing om de beschaving nog te redden. Raar dat deze waarheid als een koe een absoluut taboe blijkt te zijn. En voor mij draagt het woord DEPORTATIE geen andere betekenis dan dat het werkelijk heeft: weg-dragen van iets wat hier naartoe ge-dragen is.

De redenering van Zemour dat er iets moet gedaan worden "om een burgeroorlog te voorkomen" is totaal verkeerd. Die gaat er nooit komen omdat er simpelweg niet genoeg jonge Europese mannen meer zijn. De verdrijving van alle moslims is een middel om de ondergang van de beschaving te voorkomen maar blijkbaar durft niemand dat luidop te zeggen.
Dit alles kan voorkomen worden - JAZEKER, en zonder bloed vergieten - wanneer moslims zich eindelijk eens gaan fatsoeneren en aanpassen aan onze kennisbeschaving? Hoe? Niet door zich plotseling christen te gaan noemen - alhoewel daar niets verkeerds in schuilt - maar gewoon door te stoppen met hun weerzinwekkende propaganda voor de historische miserabele vieze man Mohammed. Kortom, hou op met je moslim te noemen. Zoiets staat gelijk met vloeken in onze kennisbeschaving, zeg maar onbeschoft en onbeheerst islamitisch primitief woestijn gedrag in het kwadraat.

Het is zo kinderlijk eenvoudig voor mensen van Marokkaanse komaf om respect te verdienen. Hoe? Door eindelijk eens te stoppen met respect te eisen voor hun weerzinwekkende plagiaat en tweedehands achterstandsreligie. Noem je in het nieuwe jaar geen moslim meer, maar buurman, collega of ook heel positief: vrijdenkende landgenoot.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
mercator
Berichten: 19601
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: De zieke moslim lijdt aan het afschuwelijke smerige isla

Bericht door mercator »

'Hans van de Mortel' schreef:Dit alles kan voorkomen worden - JAZEKER, en zonder bloed vergieten - wanneer moslims zich eindelijk eens gaan fatsoeneren en aanpassen aan onze kennisbeschaving?]
...maar dat gaat dus NIET gebeuren omdat zijn Islam het enige is waar de moslim zijn identiteit en zelfrespect uit haalt. Neem de moslim zijn Koranboekje af en wat overblijft is een zielige sukkel die al 1400 jaar totaal afhankelijk is van wat de Westerse beschaving hem toestopt. Moslims leven collectief in een fantaziewereld en die gaan ze niet uit eigen beweging opgeven. Het is het enige wat ze hebben.
Deporteren dus maar.
Dat het moet gebeuren staat als een paal boven water.
Hoe het moet gebeuren daar heb ik niet zo direct een waterdicht plan voor.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7595
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Zemmour en de zelfmoord van Frankrijk

Bericht door Ali Yas »

Natuurlijk kan er wel wat aan de islam worden gedaan.

Om te beginnen maar eens de groepsdruk wegnemen die het moslims moeilijk maakt ex-moslim te worden. Tegenover bedreigingen door (andere) moslims moeten bedreigingen van de Staat komen. Daarnaast moet er een nultolerantie worden ingesteld voor het dragen van gezichtsbedekkende kleding. In Zwitserland is dat binnenkort een feit en daarmee staat er een duidelijke streep in het zand. Verder moeten de preken en andere propaganda in en buiten moskeeën continue worden onderzocht op strafbare zaken. We zijn niet voor niets het meest intensief afgeluisterde volk ter wereld, daar moet nu ook maar eens wat nuttigs mee gebeuren.

Met dat soort maatregelen wordt de islam minder vrij en komt deze nepreligie terecht in het verdomhoekje waar deze hoort. Wie een beetje wil meetellen - en wie wil dat nu niet? - zal zich er dan aan ontworstelen.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
mercator
Berichten: 19601
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Zemmour en de zelfmoord van Frankrijk

Bericht door mercator »

Ali Yas schreef: Met dat soort maatregelen wordt de islam minder vrij en komt deze nepreligie terecht in het verdomhoekje waar deze hoort. Wie een beetje wil meetellen - en wie wil dat nu niet? - zal zich er dan aan ontworstelen.
Maar dat is het nu juist, een moslim heeft er niets bij te winnen om niet-moslim te worden. Dan moet hij zelf verantwoordelijkheid nemen voor zijn daden en het is veel eenvoudiger te vertrouwen op Allah en ontwikkelingshulp.
De meeste moslims in W Europa leven van uitkeringen en dat spoort helemaal met hun gebrek aan arbeidsethiek . Als de moslims hun Koranboekje weg gooien moeten ze aan het werk zoals iedereen en belastingen gaan betalen ipv die te ontvangen.
Natuurlijk kunnen we met allerlei maatregelen de moslims wat pesten, maar dat zal voor hen geen verschil maken en k moet nog de eerste moslim tegenkomen die terugkeert naar zandland omdat hij/zij de kopvod niet mag dragen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16509
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Europa pleegt zelfmoord door het innemen van teveel moslims

Bericht door Hans v d Mortel sr »

mercator schreef:
Ali Yas schreef: Met dat soort maatregelen wordt de islam minder vrij en komt deze nepreligie terecht in het verdomhoekje waar deze hoort. Wie een beetje wil meetellen - en wie wil dat nu niet? - zal zich er dan aan ontworstelen.
Maar dat is het nu juist, een moslim heeft er niets bij te winnen om niet-moslim te worden. Dan moet hij zelf verantwoordelijkheid nemen voor zijn daden en het is veel eenvoudiger te vertrouwen op Allah en ontwikkelingshulp.
De moslim vertrouwt op dooie kamelen uit de woestijn die door de historische Mohammed zijn bereden. Soepjurken, pluisbaarden en aan Allah opgedragen hoofddoeken zijn van mening dat het heden gedirigeerd moet worden door hun achterlijke verleden. Een verleden dat aan heidendom en analfabetisme is opgehangen.

Wie zich moslim noemt, verklaart zich daarmee automatisch tot aanhanger van het niet weten en niet willen weten. Vooral dat laatste zet vraagtekens bij de zin van het tot je willen nemen van moslims uit oogpunt van tolerantie, kunst, cultuur verrijking, beschaving, wetenschap en vooruitgang.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
mercator
Berichten: 19601
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Europa pleegt zelfmoord door het innemen van teveel mosl

Bericht door mercator »

'Hans van de Mortel' schreef:Wie zich moslim noemt, verklaart zich daarmee automatisch tot aanhanger van het niet weten en niet willen weten.
En op zich is daar niks mis mee, iedereen heeft het recht om dom te mogen blijven. Het is onze niet uit te roeien schoolmeestersnatuur om moslims en negers te willen "verheffen" tot ons beschavingsniveau. Het best is om al die exotische cultuurtjes gewoon met rust te laten.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Mahalingam
Berichten: 48647
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Zemmour en de zelfmoord van Frankrijk

Bericht door Mahalingam »

Brussel kijkt of Zemmour welkom is
Signeren in boekhandel Filigranes, een literaire lunch in de Cercle de Lorraine en daarna een lezing in Ukkel: het programma van Zemmour op 6 januari ligt al vast. Maar het Collectief tegen Islamofobie in België (CTIB) wil Zemmour liever niet in Brussel zien. De organisatie vraagt dat de procureur des Konings de uitspraken van de Franse journalist onderzoekt.

Eerder lieten ook al Brussels gemeenteraadslid Zoubida Jellab (Ecolo) en de moslimvereniging Empowering Belgian Muslims (EmBeM) weten dat ze niet opgezet zijn met het bezoek van Zemmour. Zij vragen de Brusselse burgemeester Yvan Mayeur (PS) om Zemmour de toegang tot Brussels grondgebied te verbieden. Iets wat eerder al gebeurde met de Franse komiek Dieudonné en prediker Tareq Al Suwaidan.
http://www.demorgen.be/tvmedia/de-vuils ... -a2168931/

Nawoord: de kop van het artikel waaruit ik citeer is:
"De vuilste mond van rechts Frankrijk komt naar België".

Bij een aanslag op een moskee in Créteil gisteren haalde de aanvaller Zemmour als inspiratiebron aan.
Die dader zal wel een gewone gek zijn en het heeft niets te maken met de Islam.
In dit geval denk ik eerder dat de dader een rechts-extremist zal worden genoemd en dat hij last heeft van islamofobie, aangewakkerd door Zemmour wat hem tot deze haatdaad bracht.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
mercator
Berichten: 19601
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Zemmour en de zelfmoord van Frankrijk

Bericht door mercator »

De Morgen is een Marxistisch voddenblaadje waar je elke dag de hele mei68 catechismus kan lezen zoals die al decennia geleden vastgelegd werd.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7595
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Zemmour en de zelfmoord van Frankrijk

Bericht door Ali Yas »

mercator schreef:k moet nog de eerste moslim tegenkomen die terugkeert naar zandland omdat hij/zij de kopvod niet mag dragen.
Maar dat is ook helemaal mijn bedoeling niet. Waar het mij om gaat is dat de deur naar de normale wereld moet worden opengezet, en daarbij helpt het als een niet-moslim in een wijk met moslims niet als zodanig opvalt door het niet-dragen van een sluier.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Mahalingam
Berichten: 48647
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Zemmour en de zelfmoord van Frankrijk

Bericht door Mahalingam »

Eric Zemmour strekt ook publiek in België:
Voor de gebouwen van de Cercle de Lorraine verzamelden wel een twintigtal militanten van de extreemrechtse groep Nation. Daarbij was ook een indrukwekkende politiemacht aanwezig.
http://www.demorgen.be/binnenland/frans ... -a2172751/
daar binnen vond een samenkomst plaats voor zijn boek.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24027
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Zemmour en de zelfmoord van Frankrijk

Bericht door King George »

Heb vernomen dat de uitkeringstrekkende schreeuwlelijk Abu Jaja wil dat Eric Zemmour het land wordt uitgezet.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51244
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Zemmour en de zelfmoord van Frankrijk

Bericht door Pilgrim »

Franse brandbom ontploft in Brussel

Geplaatst op 6 januari 2015

Afbeelding
Eric Zemmour

‘Er zijn nu zoveel buitenlanders, er is zoveel misdaad, er zijn zoveel nieuwe levenswijzen, dat autochtone Fransen op de vlucht slaan. Hele wijken en steden zijn aan het islamiseren. De drugshandelaar of de imam is er de baas.’ Zemmour kant zich tegen de ‘islamisering’ van Frankrijk.

SNEL


– Komst van Eric Zemmour naar Brussel zorgt voor controverse.
– Zemmours boek le suicide française klaagt onder meer de multiculturele samenleving aan.
– Vraag van Ecolo en moslimverenigingen om Zemmour een halt toe te roepen leverden niets op.

Aan het woord is Eric Zemmour, Frans journalist en sinds de publicatie van zijn boek Le suicide français vorig jaar de ambassadeur van rechts in Frankrijk. Politici zijn dwazen, moslimmigranten zijn gevaarlijk en de dominantie van vrouwelijke waarden in de maatschappij fnuikt alle lef.

De boodschap van Zemmour valt niet op een koude steen. Zijn boek verkocht al honderdduizenden exemplaren en Frankrijk valt uiteen in twee kampen: pro en contra de ‘brandbom’ die Zemmour het publieke debat inslingert. Eentje die hem trouwens net voor kerstdag nog zijn baan kostte bij betaalzender i-Télé. Zemmour zou in een interview met Corriere della Sera immers hebben laten uitschijnen dat hij een deportatie van vijf miljoen Franse moslims niet ongenegen is. Zijn verdedigers spreken van een heksenjacht en kwalijke intentieprocessen ter linker zijde van de analyse van Zemmour.

Vandaag brengt Zemmour die analyse naar Brussel. Hij geeft op de middag een literaire lunch in de zakenclub Cercle de Lorraine en ’s avonds nog eentje bij zakenclub B19 in Ukkel.

Dat valt niet bij iedereen in goede aarde. Verschillende moslimverenigingen maar ook Brussels gemeenteraadslid Zoubida Jellab (Ecolo) trokken aan de alarmbel. Zij hadden de Brusselse burgemeester Yvan Mayeur (PS) gevraagd om Zemmour de toegang tot Brussels grondgebied te verbieden, iets wat eerder bijvoorbeeld al gebeurde met de Franse rechtse komiek Dieudonné. Mayeur leek het idee eerst genegen. ‘Voor mij is deze man uiteraard niet welkom in Brussel’, liet hij verstaan. Maar het ziet er naar uit dat Zemmour vandaag toch zijn lezingen mag geven. Een derde evenement bij boekhandel Filigranes is wel geannuleerd.

Ook burgemeester Armand De Decker (MR) van Ukkel zal Zemmour niet stoppen. ‘Zemmour is een rechtse intellectueel. Ik geloof niet dat we hem in hetzelfde kamp kunnen plaatsen als Dieudonné. Een journalist schrijft niet zomaar iets’, klinkt het.

John-Alexander Bogaerts, de organisator van het debat in Ukkel, waarschuwt voor de gevolgen van een verbod. ‘Als we mensen een spreekverbod gaan opleggen, zeker in private kring, dan komen we dicht bij het extremisme.’

Bron: www.standaard.be
(abonnee-artikel)

https://ejbron.wordpress.com/2015/01/06 ... more-79063
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16509
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Brandhaard islam. Twee emmertjes bron water halen

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Eric Zemmour is niet welkom in Brussel. Maar waarom moslims wel?

Zemmour komt met een ogenschijnlijk nieuw idee op de proppen dat overigens teveel doet denken - volgens de moreel gezag uitoefende goedmens oppassers - aan de ideeën van de nazi's.

Onzin! Flagrante schending van de logica. Moslims zijn en blijven mensen. Alleen ze horen niet thuis in een kennisbeschaving. En hoe komt dat zo? Omdat zij dit zelf decennia lang aan ons duidelijk maken - nee - aan ons aan het opdringen zijn. De intolerantie van islam, het voortdurende en nooit aflatende opeisen van respect voor hun godsdienstwaanzinnig fascisme uit de achterlijke woestijn van Arabië. We zouden eraan gewend moeten zijn. Jawel, de politieke leiders in Europa, die zich ervan bewust zijn geworden dat het al te laat is. De wal is echter geestelijk te zwak om het respect opeisende islamitische kadaver, dat door zijn rottingsproces op exploderen staat, nog te keren.

Meneer Zemmour is van harte welkom op FFI. Hij zegt begrijpelijke en logische teksten waar we wat aan hebben. Maar de waarheid gaat zoals altijd gepaard met ongenoegens.

De Europese politieke leiders wensen geen olie op het vuur van de brandhaard islam in de wereld te zien.

Brandhaard. Straks een hoog oplaaiend vuur dat niet meer te blussen valt. Nou ja, met veel geweld dan misschien. Je kunt ook proberen het beste ervan te maken en moslims met hun ranzige ideeën de baas laten spelen over onze eeuwenlang gevormde cultuur en kennisbeschaving.

Het vernietigen van historisch cultureel erfgoed is overigens een bekend verschijnsel binnen de normen capaciteit van de moslims.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24027
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Zemmour en de zelfmoord van Frankrijk

Bericht door King George »

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51244
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Zemmour en de zelfmoord van Frankrijk

Bericht door Pilgrim »

Éric Zemmour: “Frankrijk bevindt zich in een overlevingsstrijd tegen de “grote vervanging”

Geplaatst op 26 mei 2021

Afbeelding

“Ik denk dat de angst voor het einde van Frankrijk zoals het was, de angst voor de grote vervanging, een globaal gevoel geworden is” Het Franse volk zou zich op dit moment in een overlevingsstrijd tegen de grote vervanging (Le Grand Remplacement) bevinden, zei de joods-Franse schrijver en filosoof Éric Zemmour (foto) in de politieke talkshow van de tv-zender CNews.

“Ik denk dat de angst voor het einde van Frankrijk zoals het was, de angst voor de grote vervanging, een globaal gevoel geworden is”, zei Zemmour. “De angst om niet meer Frankrijk te zijn, de angst voor de grote vervanging. Veel mensen beginnen te denken dat de islam ons zal vervangen. Het is een enorm gevoel geworden, een massa van 70 tot 80% van de Fransen.”

Het begrip “De grote vervanging” werd door de Franse schrijver Renaud Camus in zijn in 2010 verschenen boek “Le grand remplacement” geïntroduceerd, waarin hij de theorie opstelt dat de autochtone Franse bevolking demografisch door niet-Europese volkeren wordt vervangen.

“Donald Trump heeft een briljante formulering gebruikt, waarvan ik graag wil dat Frankrijk zich die ook eigen zou maken. We bevinden ons in een strijd om het overleven van Frankrijk zoals wij het kennen”, aldus Zemmour.

Frankrijk bevindt zich in een pijlsnelle demografische verandering en heeft de grootste islamitische bevolking in Europa. In maart van dit jaar zei ook de invloedrijke filosoof Michel Onfray dat de grote vervang reëel is, hoewel hij tegelijkertijd beweerde dat het om een rechts-extreme samenzweringstheorie gaat.

“Is er daadwerkelijk een grote vervanging? Demografen zeggen ja, die is er. Het is heel eenvoudig. Er zijn mannen en vrouwen, zij planten zich voort, men heeft een bepaald geboortecijfer, men doet berekeningen, maakt projecties, en dit zal een diagram tonen”, zei hij en wees er op dat diegenen die dit idee afdoen, zeggen dat dit alleen maar in een verre toekomst zal gebeuren, maar niet kunnen ontkennen dat de demografie verandert, met etnische Europeanen, die zich in de richting van een minderheidspositie in de landen van het Westen bewegen.

“Als iemand van links zegt ´de grote vervanging, dat zijn wij´, is de reactie ´heel goed´ , maar wanneer iemand van rechts zoals Renaud Camus zegt dat er sprake is van een ´grote vervanging´, schreeuwen ze direct ´fascisme´”, zei Onfray.

Franse ondernemingen in toenemende mate “woke”
In hetzelfde interview merkte Zemmour eveneens op dat ondernemingen zich weg bewegen van een op prestatie georiënteerd kapitalisme naar een systeem dat koste wat het kost inzet op diversiteit.

“In grote Franse ondernemingen vertellen de mensen mij hun wanhoop over de ideologische druk die door de verantwoordelijken voor het personeel uitgeoefend wordt en die op hen drukt. Met etnische diversiteit, de bevordering van seksuele en etnische minderheden... en ten nadele van verdiensten”, aldus Zemmour.

“Het argument is dat de strijd voor diversiteit een strijd tegen ongelijkheid is”, zei Zemmour. “In werkelijkheid is dit het instrument dat het kapitalisme gevonden heeft om de werkelijke strijd tegen de ongelijkheid te doen vergeten en – in het kader van de globalisering – de transfer van rijkdom en de verpaupering van de hele westelijke, Europese en Amerikaanse arbeidersklasse te stimuleren.”

Zemmour voegde er aan toe dat het aandringen op meer diversiteit alleen maar een middel was en is om de ware problemen toe te dekken.

“Ze zeiden dat gelijkheid achterhaald is, nu moeten we de verscheidenheid bevorderen, dus vrouwen, migranten enzovoort bevorderen”, zei hij. “Dat is een enorme illusie. Het is een val. In werkelijkheid is precies het tegendeel het geval. Het is de verscheidenheid zelf die de oorzaak voor de ongelijkheden is, en men moet opnieuw de middelen in het nationale kader vinden om de strijd voor de gelijkheid te herstellen. Ik denk dat we weer een manier moeten vinden om binnen een nationaal kader voor gelijkheid te strijden. We moeten de naties weer vinden, een minimaal beschermingsniveau van de naties vinden (…) en de bevordering van de verscheidenheid stoppen, want ze is een val, die de vernietiging van elke strijd voor gelijkheid mogelijk gemaakt heeft.”

Zemmour zei ook dat het Franse kapitalisme – evenals de Duitse versie – zijn vroegere waarden in naam van de globalisering geofferd heeft:

“Wij (de Fransen) hebben onze economie aan de globalisering uitgeleverd en in het kader daarvan de sociale en ecologische verdragen, die de samenleving zouden moeten leiden, verscherpt”, aldus Zemmour.

(Bron: rmx.news)

Bron: unser-mitteleuropa.com

Door: Dénes Albert en John Cody

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2021/05/26 ... ervanging/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Plaats reactie