Vrijheid van meningsuiting bedreigd

Bestaat God? Wat is de waarde van religie? Mag je een dogma in twijfel trekken?
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24011
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Een land dat voor Islamitische tirannen zwicht...

Bericht door King George »

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7919
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: Vrijheid van meningsuiting bedreigd

Bericht door hans van de mortel »

De strijd tegen het salafisme in Nederland bestaat niet.
Of is nog in blijde verwachting.
Noem het een utopie voor mijn part.


Zondag ga ik de Raad van Rotterdam verblijden met een gelukwens.

Want zij mogen trots zijn om over de enige exclusieve onschendbare salafist in overheidsdienst te beschikken die zich er niet voor schaamt olie op het vuur van een rood gloeiende samenleving te gooien die maar niet kan wennen aan de overtuiging van moslims dat de historische profeet Mohammed de beste mens van de wereld was en niet een pedofiel, een wellustige verkrachter, een perverse Arabier, psychopaat, walgelijke onmenselijke sadist en oorlogsmisdadiger die zelfs na tien aanvalsoorlogen het buit maken van lekkere wijven niet kon laten.

De vieze vuile smerige profeet had ernstige problemen. Buiten het feit dat hij analfabeet en geestelijk gestoord was, demonstreerde hij zijn hele leven een oversekste viezerik te zijn. En de schaamteloosheid van de ongezonde leer van de islam deinst er niet voor terug om de wereld kond te doen van het historische feit dat de Arabische smeerlap Mohammed, die zijn vrouw Aisha huwde toen zij zes was, pas in staat was haar te neuken toen zij negen was. Het siert de moslimwereld dat zij nooit moeite hebben gehad met hun vuile was buiten te hangen. Een van de grootste bewonderaars van de Profeet bevindt zich in uw midden: Ahmed Aboutaleb. Een Marokkaan met een dubbel paspoort die geen moeite had op onze kenniseconomie en beschaving te parasiteren door heel Nederland te kakken te zetten met zijn uitgekookte arrogante hypocriete achterbakse Marokkaanse gedrag, niet alleen door zich salafist te noemen, maar door zich ook nog eens als jihadist te afficheren.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51244
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Vrijheid van meningsuiting bedreigd

Bericht door Pilgrim »

ISLAM...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51244
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Vrijheid van meningsuiting bedreigd

Bericht door Pilgrim »

Russia Today (RT): Rekeningen opgezegd – Oorlog tegen de vrijheid van meningsuiting volledig ontbrand!

Geplaatst op 10 maart 2021

Afbeelding

De oorlog tegen de vrijheid van meningsuiting wordt ondertussen op alle niveaus gevoerd, ook op commercieel niveau. Er worden niet alleen Twitter- en YouTube-accounts verwijderd, ook bankrekeningen worden opgezegd en contracten ontbonden.

Nu werden de Duitse rekeningen van RT (Russia Today) opgezegd. Helaas geen op zichzelf staand geval. De lijst van de commerciële discriminatie en uitsluiting is inmiddels lang geworden. Daarop staan ook bekende namen zoals Donald Trump (Deutsche Bank), de Desiderius Erasmus Stichting, de schrijver Akif Pirinçci, de vlogger Tim Kellner en – nomen est omen – de Vereniging van de vrije media. Dat zijn uiteraard slechts een paar van de bekendere namen, het topje van de ijsberg. Op alle beschikbare niveaus wordt inmiddels druk op critici en opinietegenstanders uitgeoefend.

Koop niet bij Joden?
De parallellen met de ontwikkelingen in Duitsland voor en na 1933 zijn net zo frappant als schrikbarend. Ook destijds begon het niet met arrestaties, marteling en moord, maar met discriminatie, uitsluiting, hetze en censuur.

Ook destijds werd zogenaamde “gruwelhetze” van opinietegenstanders (tegenwoordig “hatespeech” genoemd) als aanleiding genomen om constant nieuwe delicten te creëren, die uiteindelijk in de zogenaamde “valsheidwet” werden samengevat, waarmee kritiek op de regering verhinderd moest worden. “Gruwelhetze” is originele nazitaal, “hatespeech” de originele politiekcorrecte benaming. De begrippen veranderen, de intenties en de er achter zittende geest echter blijven.

Staatscensuur en vijandige bejegening – evenals rechtsvervolging van andersdenkenden – werden gelegitimeerd als noodzakelijk in de strijd tegen de zogenaamde “hetze” van opinietegenstanders in binnen- en buitenland – o.a. een imaginair wereldjodendom. Overeenkomsten met de netwerk doorzoekingwet (de “bedeesde” aankondiging van datgene dat vermoedelijk nog komt) zijn echter vanzelfsprekend puur toeval.

De politieke ongeremdheid maakt steeds meer vorderingen. En zowel destijds als nu heult het grootkapitaal met de wolven, of de wolven met het kapitaal, alleen de burgers en de grondwet worden het slachtoffer.

Bron: philosophia-perennis.com

Door: “Pommes Leibowitz”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2021/03/10 ... -ontbrand/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 48542
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Vrijheid van meningsuiting bedreigd

Bericht door Mahalingam »

Wat heeftde man gezegd? Daar is lastig achter te komen want net zoals bij blasfemie in Allahstan kunnen de woorden niet herhaald worden. Dat is een taboe.
Wel is zeker dat er geen oproepen in waren voor geweld.
Wat er wel is: een reeks seksistische en denigrerende opmerkingen. Niet fraai maar moet de man daarvoor een half jaar het gevang in, voor foute denkwijzen en meningen? Het zal toch niet? En zoja dan is hij een politieke gevangene.
Aanklager vraagt zes maanden cel met uitstel voor seksistische lezing Jeff Hoeyberghs


Plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs, die zich voor de strafrechter moet verantwoorden voor seksisme en discriminatie na zijn uitspraken aan de UGent in 2019, moet gestraft worden met zes maanden cel met uitstel en een geldboete van 8.000 euro. Dat heeft het openbaar ministerie dinsdag gevorderd voor de Gentse correctionele rechtbank

Op uitnodiging van de conservatieve Vlaamse studentenvereniging Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond (KVHV) gaf Hoeyberghs op 4 december 2019 een lezing aan de UGent waarin hij een reeks seksistische en denigrerende opmerkingen maakte.

Beelden van de lezing werden online geplaatst en er liepen uiteindelijk 1.489 meldingen binnen bij het Instituut voor gelijkheid van vrouwen en mannen. Ook Interfederaal Gelijkekansencentrum Unia kreeg 152 meldingen binnen voor discriminatie wegens “raciale criteria, fysieke kenmerken of gezondheidstoestand”.

De raadkamer besliste dat Hoeyberghs zich voor de strafrechter moest verantwoorden. Zijn advocaat Hans Rieder diende een verzoekschrift tot wraking in tegen de voorzitter van de correctionele rechtbank Jan Van den Berghe, maar het hof van beroep wees het verzoek af en ook het cassatieberoep werd afgewezen.

Hoeyberghs was vandaag niet aanwezig op de zitting. Zijn advocaat Hans Rieder pleitte er voor de vrijspraak. ‘Hij spuit een verwerpelijke mening, maar tussen de morele verwerpelijkheid en strafbaarheid bestaat er nog altijd een lijn. Als die wordt afgeschaft dan gaan de rechters morele oordelen vellen, zoals in Afghanistan en Iran’, zei Rieder.
https://www.standaard.be/cnt/dmf20211207_93834151

Discriminatie in woord is niet discriminatie in daad.
Een portier van een club die iemand niet toelaat omdat hij teveel kleur heeft is iets anders dan iemand die zegt dat negers goed kunnen dansen.

P.S.: over stereotypen: ik zie in video advertenties vaak negers. En bijna altijd zijn die een beetje kinderlijk blij of zijn ze aan het dansen. Net zoals in die films van de Zending uit Afrika in de 50-er jaren.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 48542
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Vrijheid van meningsuiting bedreigd

Bericht door Mahalingam »

Als een ongekozen regent zoals deze vette kat:

Afbeelding

het gaat hebben over "misbruik vrijheid van meningsuiting" dan weet je het wel: een pleidooi om de 'deplorables' monddood te maken.
Commissaris van de Koning van Zuid-Holland trekt fel van leer tegen misbruik vrijheid van meningsuiting: ’Het is tijd om grenzen te trekken’

Het is de hoogste tijd paal en perk te stellen aan het misbruik van de vrijheid van meningsuiting en weer te gaan debatteren met argumenten in plaats van geschreeuw en gedreig. De Zuid-Hollandse commissaris van de Koning Jaap Smit liet daar in zijn nieuwjaarstoespraak dinsdagavond geen misverstand over bestaan.

Smit waarschuwde voor verdere afkalving van gekoesterde vrijheden, pleit ervoor dat het zwijgende midden nu ook zijn stem laat horen en dat het over moet zijn met de almaar groeiende polarisatie. Het pluche dat tijdenlang bekendstond om zijn klevende eigenschappen, heeft volgens hem inmiddels meer weg van een kokosmat of spijkerbed.

,,Het is verontrustend en onacceptabel dat wetenschappers zich in toenemende mate beperkt voelen deel te nemen aan publieke debat. Het is onacceptabel dat bestuurders met grote verantwoordelijkheid beveiliging voor de deur krijgen. Wat betekent het dat onder het mom van de vrijheid van meningsuiting, tribunalen, volksgerichten worden aangekondigd voor hen die anders denken? Het is absurd. Het wordt tijd een grens te bepalen om die belangrijke vrijheden te kunnen behouden.’’

Strafbank

De commissaris haalde een recente opmerking van Kamervoorzitter Vera Bergkamp aan, dat zij niet van plan is om Kamerleden te gaan schorsen. Eerder beschouwt zij zich als een scheidsrechter die probeert de wedstrijd goed te leiden. Dat vindt Smit een mooi beeld, zei hij in zijn toespraak tijdens de online nieuwjaarsreceptie van de provincie Zuid-Holland.

Alleen vindt hij wel degelijk dat de Kamervoorzitter de middelen moet hebben harder in te grijpen. ,,Is dat dan een scheidsrechter die maar meehuppelt en af en toe zegt: ’Kom jongens, we houden wel een beetje netjes, hè? Wat is een scheidsrechter zonder gele en rode kaarten, of goed hoorbare fluit? Het wordt tijd om de voorzitter in de gelegenheid te stellen waar nodig een gele of rode kaart te trekken.’’ Beter nog wellicht, vindt hij de ijshockeyregels, waar spelers op de strafbank gezet kunnen worden: ,,Gaat u maar even van het ijs af om u even te bezinnen, dan mag u weer terugkomen als u zich weet te gedragen.’’

De commissaris beperkt zich niet tot de Tweede Kamer. ,,Er zijn steeds meer groepjes die zich opwerpen als de stem van het volk, zonder dat volk echt te vertegenwoordigen. We zullen een antwoord moeten vinden op mensen en groepen die vrijheden gebruiken om van alles en nog wat te roepen om diezelfde vrijheden kapot te maken.’’
https://www.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20220111_56741827
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 48542
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Vrijheid van meningsuiting bedreigd

Bericht door Mahalingam »

Hoge Raad: ontslag van kritische docent ROC Nijmegen moet opnieuw beoordeeld

Vrijheid van meningsuiting
Docent Paula van Manen schreef een kritisch boek over het veranderde onderwijs op het ROC en werd daarom ontslagen. De Hoge Raad oordeelt vrijdag dat een rechter dat besluit opnieuw moet wegen.


Het gerechtshof moet opnieuw beoordelen of het ROC Nijmegen de kritische docent Paula van Manen terecht heeft ontslagen. Dat heeft de Hoge Raad vrijdag besloten. Van Manen werd ontslagen omdat ze een kritisch boek schreef over het vernieuwde onderwijs van de school. Ze vocht haar congé aan tot aan het hoogste rechtsprekende orgaan van Nederland. Dat oordeelt dat „een causaal verband” bestaat tussen de publicatie van het boek en het ontslag en daarmee is sprake van „inmenging in het recht op vrijheidsuiting”.

Een rechter moet volgens de Hoge Raad opnieuw beoordelen of haar ontslag was gerechtvaardigd. Eerder besloot de kantonrechter dat het ROC haar mocht ontslaan op basis van een verstoorde werkverhouding. In 2021 ging Van Manen tevergeefs in hoger beroep bij het gerechtshof, die oordeelde dat „herstel van de arbeidsrelatie” niet meer mogelijk was en dat geen sprake was van een inbreuk op de vrijheid van meningsuiting. Wel kreeg ze een vergoeding van 40.000 euro.

Van Manen publiceerde haar kritische boek — getiteld Wanneer krijgen we weer les? — over het gepersonaliseerde onderwijs op het ROC in 2018. Verschillende collega’s deden hun beklag over de inhoud, omdat ze zichzelf herkenden in het boek, ondanks de gefingeerde namen. De docente werd tijdelijk geschorst en een bemiddeling via mediation met de schoolleiding liep op niets uit. Ondertussen gaf ze haar juridische strijd niet op en vocht ze de zaak in cassatie aan bij de Hoge Raad.

Onverwacht


Wanneer haar school in 2017 kiest voor gepersonaliseerd onderwijs en klassikale lessen in de ban doet, is Van Manen aanvankelijk nieuwsgierig, maar later wordt ze zeer kritisch. Ze besluit haar ervaringen met deze onderwijsvernieuwing vast te leggen in een boek, „zodat ook andere scholen daar hun voordeel mee kunnen doen”. „De eerste weken na verschijning was er geen vuiltje aan de lucht”, zei Van Manen vorig jaar april tegen NRC. „Daarna werden mijn collega’s uitgenodigd om zich met hun klachten te melden bij de directeur. Dat dit uiteindelijk tot mijn ontslag zou leiden, heb ik echt niet aan zien komen.”

Ze reageert verheugd op de uitspraak van de Hoge Raad. „Beter had niet gekund”, aldus Van Manen vrijdag. Ze spreekt van „een principiële uitspraak voor het onderwijs”. „Het is heel belangrijk dat de vrijheid van meningsuiting is meegewogen door de Raad.” De 53-jarige docent, die naast het lesgeven ook kinderboeken schrijft, vindt dat iedere leraar „een bijdrage moet kunnen leveren aan het maatschappelijk debat”. „Een kritische noot moet niet leiden tot ontslag. Daarom is deze uitspraak voor het hele onderwijs cruciaal.”

Het ROC van Nijmegen laat in een reactie weten de „uitspraak van de Hoge Raad te respecteren”. „Hieruit blijkt niet dat wij verkeerd zijn omgesprongen met de vrijheid van meningsuiting. Dat moet een gerechtshof opnieuw beoordelen en die uitspraak zien we met vertrouwen tegemoet.”

Van Manen stelt dat de vrijheid van meningsuiting de hoofdreden is voor haar juridische strijd. „Toen duidelijk was dat het ROC van me af wilde, had ik ook kunnen kiezen voor een flink geldbedrag en een geheimhoudingsplicht. Dat heb ik afgeslagen omdat ik als schrijver en docent grote waarde hecht aan het grondrecht van de vrijheid van meningsuiting.” De school zelf zegt dat is geprobeerd een „regeling” te treffen om te voorkomen dat een rechter zich over de zaak moest buigen. Volgens een woordvoerder is een geheimhoudingsplicht daar nooit onderdeel van geweest.
https://www.nrc.nl/nieuws/2022/10/07/ho ... d-a4144438
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie