De strijd tegen het antisemitisme

Bestaat God? Wat is de waarde van religie? Mag je een dogma in twijfel trekken?
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De strijd tegen het antisemitisme

Bericht door Mahalingam »

"Ja, er zijn vreedzame moslims, kijk naar de Soefi's. Of er een vreedzame islam is weet ik niet zeker, daar laat ik me ook niet over uit.", zo lees ik.

En Sufi en Peace zijn als 'aap' en 'noot'. Maar met de vredelievendheid van die sekte valt het wel mee. Bottum line: er moet meer Islam komen.
The dark side of Sufism
The typical modern dichotomy of ‘religion’ vs. ‘mysticism’ is utterly useless to describe Islamic mysticism for what is generally called ‘Sufism’ is, in fact, a rather ‘normative’ form of the Islamic tradition.
This norm only gradually started shifting because of modernist influences and contemporary geopolitics. However, acknowledging these facts doesn’t imply that one should get carried away by yet another modernist assumption when trying to understand the place of mysticism within Islam. That is to say, apart from mistakenly seeing ‘Sufism’ as a ‘marginal’ form of Islam, many a Westerner also mistakenly sees it as something that solely has to do with ‘love, peace and music’.
https://medium.com/re-visioning-religio ... cd8d2e8fd4
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51243
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De strijd tegen het antisemitisme

Bericht door Pilgrim »

Twee Amerikaanse Jodenbashers Ilhan Omar en Rashida Tlaib niet welkom in Israël

15 augustus 2019

Afbeelding

De vice-minister van Buitenlandse Zaken van Israël bevestigde dat vertegenwoordigers Rashida Tlaib en Ilhan Omar het land niet mogen binnenkomen. Minister Tzipi Hotovely zei aan de Israëlische publieke omroep Kan:

We zullen niet toestaan dat degenen die ons recht om te bestaan in deze wereld ontkennen, Israël binnenkomen. In principe is dit een zeer terechte beslissing.

De verklaring kwam kort nadat in een rapport van de Washington Post werd gesteld dat premier Benjamin Netanyahu overwoog om de twee moslimvrouwen de toegang tot het land te weigeren, die eerder te kennen hadden gegeven om naar de Palestijnse gebieden te reizen. Ze zouden naar verluidt op zondag 18 augustus de Joodse staat bezoeken.

De twee Amerikaanse Jodenbashers Ilhan Omar en Rashida Tlaib, die in het Congres zetelen voor de linkse Democratische Partij, zijn beide actief in de antisemitische boycot-Israël beweging BDS en zijn uitgesproken critici van Israël op het antisemitische af. De Israëlische wet laat toe dat BDS-aanhagers de toegang tot het land kunnen geweigerd worden.

Kort na het bericht in The Washington Post stuurde president Donald Trump via Twitter een bericht de wereld rond dat het voor Israël “een teken van grote zwakte” zou zijn als het de twee Congresvrouwen zou binnenlaten. “Zij haten Israël en alle Joodse mensen. Ze zijn een schande!”

Afbeelding

Op een bijeenkomst een dag eerder op woensdagavond in North Carolina, intensiveerde hij de druk op ‘The Squad’ (de vier antisemitische Congresleden) nog verder. Een bewonderende menigte zong ‘send her back’ toen Trump een sneer gaf naar Ilhan Omar die ingeweken is uit Somalië en Rashida Tlaib die van Palestijnse afkomst is:

Afbeelding
____________________________________________________________

Bronnen:

♦ Naar een artikel “Israel confirms it is banning Tlaib and Omar from entering country” en een artikel “Israel seemed poised to admit Tlaib, Omar — and then Trump weighed in” van 15 augustus 2019 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)
♦ Naar een artikel “Trump vraagt dat Israël de toegang weigert aan Amerikaanse Congresleden Ilhan Omar en Rashida Tlaib” van 15 augustus 2019 op de site van VRT NWS

https://brabosh.com/2019/08/15/pqpct-okh/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85800
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De strijd tegen het antisemitisme

Bericht door Ariel »

Pilgrim schreef:
Twee Amerikaanse Jodenbashers Ilhan Omar en Rashida Tlaib niet welkom in Israël
Links spreekt er schande van, maar dat miljoenen Joden niet welkom zijn in Islamitische landen, daar hoor je ze niet over.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51243
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De strijd tegen het antisemitisme

Bericht door Pilgrim »

Verrassing bij de Verenigde Naties

Geplaatst op 16 augustus 2019

Afbeelding
De “Palestijnse president” Mahmoud Abbas.

Iedereen was verbaasd. Al decennia lang hebben de Verenigde Naties om onverklaarbare redenen (tenzij ze er een hieraan ten grondslag liggende agenda op na houden) zich in allerlei bochten gewrongen om de Palestijnse nationalistische zaak te ondersteunen en grove Palestijnse schendingen van zowel ondertekende akkoorden als van de mensenrechten onder het tapijt te vegen.

Vergeet niet, dat de zogenaamde “Palestijnse” Arabieren de enige “vluchtelingenbevolking” onder vele daadwerkelijke vluchtelingengroepen in de wereld zijn, die over een eigen VN-orgaan, de VN vluchtelingenhulporganisatie UNRWA, beschikt.

Bedenk ook, dat de mensenrechtenraad van de Verenigde Naties de Palestijnse Autoriteit nog nooit wegens gedocumenteerde, geïnstitutionaliseerde mishandelingen gecensureerd heeft, ook al veroordeelt ze Israël routinematig, vaak alleen maar op basis van horen zeggen.

Maar deze week leken de rollen omgedraaid te zijn, ook al was het maar een klein beetje.

Voor het eerst werd een vertegenwoordiger van de Palestijnse Autoriteit (hij werd in werkelijkheid als vertegenwoordiger van de fictieve “Staat Palestina” aangesproken) door mede-vertegenwoordigers van de Verenigde Naties wegens overtredingen van zijn regime tegen internationale normen en wetten aan de schandpaal genageld.

De leden van de VN-commissie ter verwijdering van rassendiscriminatie wilden vooral weten, en dit was des te ongebruikelijker, waarom de Palestijnse Autoriteit beweerde tegen rassendiscriminatie op te treden, terwijl er anderzijds in de door haar gebruikte schoolboeken voor kleine kinderen heel openlijk tegen Joden wordt opgehitst.

Er dient op gewezen te worden, dat het onderwerp door de leider van de Braziliaanse delegatie werd aangesproken, wat gezien de steeds nauwere betrekkingen van zijn land met Israël niet verrassend is. Deze ene vertegenwoordiger in de commissie was genoeg om andere vertegenwoordigers voor de veroordeling van de Palestijnen te winnen.

“Wat er deze week is gebeurd, is uniek”, werd Hillel Neuer, directeur van UN Watch, door de “Times of Israel” geciteerd. “Sinds 1974, toen Yasser Arafat en de PLO bij de Verenigde Naties werden opgenomen, werd de schijnwerper van de wereld voor het eerst officieel op Palestijns racisme, de Palestijnse discriminatie en het Palestijns antisemitisme gericht.”

De Palestijnse vertegenwoordiger, de plaatsvervangend minister van Buitenlandse Zaken voor multilaterale aangelegenheden, Ammar Hijazi, wees, zoals verwacht, de kritiek af en praatte alleen maar de zogenaamde oppositie van Ramallah tegen het racisme na.

Ongeacht de dubbelzinnigheid van Hijazi was de vonk ontbrand. En het is niet moeilijk om je voor te stellen hoe de Amerikaanse president Donald Trump en de president van Brazilië, Jair Bolsonaro, tegen deze vonk blazen tot er een echt vuur uit ontstaat, dat alles zal afbranden wat de Palestijnse Autoriteit in de afgelopen 25 jaar denkt bereikt te hebben.

Bron: www.israelheute.com

Door: Ryan Jones

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/08/16 ... de-naties/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24105
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De strijd tegen het antisemitisme

Bericht door King George »

Ariel schreef:
Pilgrim schreef:
Twee Amerikaanse Jodenbashers Ilhan Omar en Rashida Tlaib niet welkom in Israël
Links spreekt er schande van, maar dat miljoenen Joden niet welkom zijn in Islamitische landen, daar hoor je ze niet over.
Rashida Tlaib kreeg uiteindelijk wel toestemming om haar grootmoeder te kunnen bezoeken, maar dat vond ze kennelijk niet interessant of belangrijk genoeg. Ze kreeg haar speeltje haat tegen Israël verspreiden niet en kwam toen maar niet.


https://brabosh.com/2019/08/16/pqpct-om ... ment-29211
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51243
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De strijd tegen het antisemitisme

Bericht door Pilgrim »

Tsjechisch parlement veroordeelt BDS-beweging als zijnde antisemitisch

25 oktober 2019

Afbeelding

Het Lagerhuis van het Tsjechische parlement heeft een resolutie aangenomen die alle vormen van antisemitisme veroordeelt, waaronder “oproepen tot boycots van de staat Israël”.

De niet-bindende motie roept de regering van Tsjechië op om maatregelen te nemen om antisemitisme tegen te gaan. Zo moet “meer veiligheid” geboden worden aan zowel mensen als instellingen die doelwit kunnen zijn van antisemitische aanvallen. Daarnaast maant de resolutie tot het niet verlenen van financiële steun aan groepen die pleiten voor een boycot van Israël. Het voorstel is met 120 voorstemmen en slechts 20 tegenstemmen aangenomen.

De resolutie werd in het Lagerhuis geïntroduceerd door Jan Bartošek, hoofd van de christen-democratische fractie. In zijn betoog voor de motie verwees hij naar “toenemend antisemitisme in Europa”, en noemde hij als voorbeeld de recente aanval bij een synagoge in het Duitse Halle. Het is noodzakelijk om een duidelijk standpunt tegen deze trend in te te nemen, aldus het parlementslid.

In zijn betoog noemde Bartošek Israël een “strategische partner en bondgenoot in het Midden-Oosten”. Het Tsjechische ministerie van Buitenlandse Zaken zou geholpen hebben met de formulering van de motie, aldus het hoofd van de christen-democratische fractie.

De Israëlische overheid verwelkomt de resolutie. De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Yisrael Katz noemt de aangenomen motie “een weerspiegeling van de ware vriendschap” tussen Israël en Tsjechië. Hij roept andere parlementen op het voorbeeld te volgen. De Israëlische ambassadeur in Praag Daniel Meron spreekt in vergelijkbare bewoordingen zijn dank uit.

Tsjechië en Israël hebben een geschiedenis van warme relaties. In 2016 veroordeelde het Tsjechische parlement bijvoorbeeld de resolutie van de raad van bestuur van de Verenigde Naties voor onderwijs, wetenschap en cultuur (UNESCO) die de Joodse connectie met Jeruzalem, de Tempelberg en de Westelijke Muur ontkende. In 2017 verwierp het een resolutie van UNESCO die de Israëlische soevereiniteit over Jeruzalem ontkende en riep het op de financiering van de organisatie stop te zetten

In mei nam de Duitse Bundestag al een motie aan die stelt dat oproepen tot BDS antisemitisch kunnen zijn. Vergelijkbaar met de Tsjechische resolutie wordt in Duitsland de regering opgeroepen “geen gebouwen en faciliteiten onder de administratie van de Bondsdag ter beschikking te stellen aan organisaties die zich in antisemitische bewoordingen uitdrukken of het bestaansrecht van Israël ter discussie stellen.”
________________________________________________________

Bronnen:

♦ Naar een artikel “Czech Lawmakers Blast Anti-Israel BDS Movement with New Resolution” van 23 oktober 2019 op de site van United With Israel
♦ Naar een artikel van Elkan Van Der Raaf “Tsjechisch Lagerhuis veroordeelt BDS-beweging als antisemitisch” van 22 oktober 2019 op de site van CIDI.nl

https://brabosh.com/2019/10/25/pqpct-ppa-2/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51243
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De strijd tegen het antisemitisme

Bericht door Pilgrim »

Dr. Manfred Gerstenfeld erkend als vooraanstaand antisemitismeonderzoeker

Geplaatst op 31 december 2019

Afbeelding
Machla Abramovitz overhandigt de onderscheiding aan Dr. Gerstenfeld.

Dr. Manfred Gerstenfeld was op 1 december 2019 de hoofdspreker op het jaarlijkse gala van het “Canadian Institute for Jewish Research” (CIJR) in Montreal. Op het gala werd aan Gerstenfeld de onderscheiding “International Lion of Judah” van het CIJR voor “uitnemende diensten voor Israël en het Joodse volk” uitgereikt. Hij werd die avond aangekondigd als de erkende vooraanstaande internationale autoriteit op het gebied van het antisemitisme.

In zijn toespraak vermeldde Gerstenfeld drie strategische prioriteiten in de strijd tegen bijna grenzeloze antisemitische bedreigingen; daarvoor verklaarde hij dat er volgens de globale studie van de Anti-Defamation League wereldwijd meer dan een miljard antisemieten bestaan. Dit aantal heeft betrekking op het klassieke religieuze en etnisch-nationale antisemitisme. Dus exclusief mensen, die zichzelf alleen maar beschouwen als anti-Israëlisch. Hij merkte op dat dit te vertalen is naar ongeveer 75 antisemieten op elke Jood, inclusief baby´s en zichzelf hatende Joden.

Gerstenfeld definieerde zijn drie prioriteiten als volgt:
  • Hij eiste de oprichting van een agentschap voor propagandabestrijding, die voor de Israëlische regering de hoogste prioriteit zou moeten hebben. Alleen zo´n organisatie kan zich systematisch bezighouden met de wijdverbreide haatcampagnes tegen Israël en de Joden wereldwijd. Israël bezit de financiële middelen om zo´n organisatie op te richten en te onderhouden. Zo´n agentschap zou onschatbare hulp kunnen bieden aan de vele pro-Israëlische organisaties en individuele personen. Gerstenfeld noemde voorbeelden hoe gemakkelijk het was om pro-BDS academici ervan af te schrikken deze antisemitische activiteit te ondersteunen.
  • De tweede prioriteit bestaat er volgens Gerstenfeld in om in de eerste plaats niet-joodse politici en andere prominenten ervan te overtuigen toe te geven dat antisemitisme meer dan duizend jaar lang een integraal bestanddeel van westelijke cultuur geweest is. Hoe de cultuur zich ontwikkelde, ontwikkelde zich ook het antisemitisme en zijn mutaties.
Gerstenfeld gebruikte als voorbeeld daarvoor het verschrikkelijk foutieve idee dat Joden absoluut slecht zijn. In het christendom bestond zulk kwaad erin dat Joden voor de dood van de beweerde zoon van God, Jezus, verantwoordelijk gemaakt werden. In de ergste verschijningsvorm van etnisch nationalisme, het nationaalsocialisme, waren de Joden het absolute kwaad, omdat zij als inferieure en verdierlijkte mensen werden beschouwd. Als ongedierte of bacteriën, besloten de nazi´s, zouden Joden uitgeroeid moeten worden.

Verder accentueerde Gerstenfeld dat het nationaalsocialisme en de planning van volkerenmoord nu de symbolen van het absolute kwaad zijn. In het meest kwaadaardige anti-Israëlisme wordt het handelen van Israël tegenover de Palestijnse Arabieren op valse wijze gelijkgesteld aan dat van de nazi´s tegenover de Joden. Hij voegde er aan toe dat Israël bovendien ten onrechte wordt beschuldigd van de planning van volkerenmoord op de Palestijnse Arabieren. Meer dan 150 miljoen van 400 miljoen volwassen EU-burgers geloven deze laster.

Gerstenfeld voegde er aan toe dat pas wanneer geaccepteerd wordt dat westelijke cultuur doordrongen is van antisemitisme het gemakkelijker wordt om veel hedendaagse gevallen van antisemitisme in historisch perspectief aan het licht te brengen. Wanneer Joden en niet-Joden het hierover eens zijn, wordt het mogelijk om effectiever tegen deze oude haat op te treden.
  • Als derde, maar niet minder belangrijke, prioriteit dan de eerste twee noemde Gerstenfeld de noodzaak om joodse masochisten te ontmaskeren. Hij zei dat er in de joodse traditie een langdurige stroming van het masochisme bestaat. Hedendaagse joodse masochisten in Israël en in het buitenland beweren dat Israël perfect zou moeten zijn, terwijl anderen dat niet hoeven zijn. Zij zullen zelden tegen iemand zeggen, als ze het überhaupt al zeggen, dat Israël´s vijanden iets verkeerds doen. Dat is volgens de meest erkende definitie van antisemitisme een antisemitische instelling; dat is de definitie van de “International Holocaust Remembrance Alliance” (IHRA).
Joodse masochisten, vervolgt hij, zijn de ideale nuttige idioten om door Israël´s vijanden gemanipuleerd en gebruikt te worden. Die kunnen altijd steunen op uitlatingen van deze masochisten om Israël te bekritiseren. Een voorbeeld van een prominente joodse masochist, zei Gerstenfeld, is een van de presidentschapskandidaten van de Amerikaanse Democraten, Bernie Sanders. Sanders heeft Netanyahu een racist genoemd, terwijl hij zweeg over Mahmoud Abbas, die schreef dat er in de toekomstige Palestijnse staat geen Israëli´s zullen leven.

Gerstenfeld zei dat veel joodse activisten, die joodse masochisten kennen, tegen hen zeggen dat zij, door Israël af te zonderen en te zwijgen over de criminaliteit van de Palestijnen, antisemitisch handelen.

Verder benadrukte hij dat de centrale krachten, die in de westelijke publieke opinie haat op Israël verbreiden, afkomstig zijn uit liberaal links. Islamitische fanatiekelingen en rechts-extremisten zijn veel gewelddadiger, die zijn echter marginaal in de mainstream media en de politiek.

Gerstenfeld sprak bovendien het thema vrijheid van meningsuiting aan. Vrijheid van meningsuiting in sociale media heeft tot een explosie van hatespeech geleid. Diegenen, die voor de onbeperkte vrijheid van meningsuiting zijn, ondermijnen indirect de westelijke democratie. Hij vervolgde dat de interactie van Joden met de hele samenleving het mogelijk maakt om dit en veel andere problemen veel duidelijker te herkennen.

Gerstenfeld werd door de voormalige Canadese minister van Justitie en vooraanstaand internationaal mensenrechtenactivist Irwin Cotler voorgesteld, die ter ere van hem sprak en hem een universeel geleerde noemde. Bovendien waren er lovende video´s van rabbi Abraham Cooper, de vertegenwoordiger van de decaan van het Simon Wiesenthal Center in Los Angeles, en Hillel Neuer, de directeur van UN-Watch in Genève. Professor Alvin Rosenfeld, de directeur van het “Institute for the Study of Contemporary Antisemitism” aan de Indiana University, stuurde een geschreven brief vol lof, die door professor Fred Krantz, de directeur van het CIJR, werd voorgelezen.

Al eerder werden aan Gerstenfeld, voormalig voorzitter van het “Jerusalem Center for Public Affairs”, door het “Journal for the Study of Antisemitism” een onderscheiding voor zijn levenswerk evenals de “Inernational Leadership Award” van het Simon Wiesenthal Center, uitgereikt.

Bron: https://heplev.wordpress.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/12/31 ... derzoeker/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51243
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De strijd tegen het antisemitisme

Bericht door Pilgrim »

Nederland gaat antisemitisme bestrijden maar geen geld voor beveiliging van Joodse instellingen

4 juli 2020

Afbeelding
Vooraanstaande joodse organisaties veroordeelden de Belgische regering zondag omdat ze heeft besloten de militaire bewakers uit synagogen in de stad Antwerpen te verwijderen

Het Nederlandse parlement heeft een aantal moties aangenomen die spreken van de noodzaak om antisemitisme te bestrijden. Een ontwerp-motie waarin de regering werd verzocht de veiligheid rond de synagogen te betalen, werd echter niet aangenomen.

Over de moties is eerder deze week gestemd in de Tweede Kamer van het Nederlandse parlement, in het kader van een tweedaagse zitting van de commissie Justitie en Veiligheid.

In de afgewezen motie werd gesteld dat de joodse gemeenschap in Nederland ‘vaak niet over de middelen beschikt om hun infrastructuur, evenementen en synagogediensten adequaat te beschermen’ en riep de regering op om hiervoor de financiën te verstrekken.

De motie die werd ingediend door Geert Wilders en Gidi Markuszower van de Partij voor de Vrijheid (PVV), kreeg 28 stemmen achter zich in de 150 leden tellende Tweede Kamer.

De regerende liberale VVD van Mark Rutte, de Partij van de Arbeid (PvdA), de Socialistische Partij (SP) en de progressieve partijen D66 van Alexander Pechtold en GroenLinks van Jesse Klaver, stemden tegen de motie.

Instellingen van de Nederlands-joodse gemeenschap, die tot een minderheid van ongeveer 40.000 mensen behoren, geven jaarlijks ruim 1,2 miljoen dollar uit aan beveiliging, aldus gemeenschapsleiders.

Moties die wel werden aangenomen, waren onder meer een niet-bindend verzoek aan de regering om een nationale coördinator voor de strijd tegen het antisemitisme aan te wijzen en speciale politie-eenheden in het leven te roepen die zich bezighouden met antisemitische misdaden.

Ook deze week heeft het Nederlandse parlement een motie aangenomen waarin de regering wordt opgeroepen sancties tegen Israël voor te bereiden als het haar soevereiniteit zou toepassenop delen van Judea en Samaria, op aanwijzing van de Belgische wetgevers.

Ook in België
Ook in België maakt de Joodse gemeenschap zich duidelijk zorgen. Volgens de krant De Tijd zouden de militairen uit het straatbeeld verdwijnen vanaf september 2020 en mogelijk zelfs al per 1 augustus 2020. De krant Het Nieuwsblad baseert zich op uitspraken van Defensieminister Philippe Goffin (MR) afgelopen woensdag in de Kamer. De inzet van militairen om synagoges, Joodse scholen en instellingen te bewaken worden door sommigen betwijfeld.

Gewapende militairen werden in België voor het eerst ingezet op 17 januari 2015 acht dagen na de aanslagen in Parijs op de redactie van Charlie Hebdo en de Joodse supermarkt Hyper Casher waarbij alles samen 6 Joden werden vermoord en elf anderen niet-Joodse Fransen. De dreiging was dermate toegenomen dat de Belgische staat het nodig achtte om zijn minderheden – waaronder ook de Joodse – beter te beschermen.

Een half jaar eerder op 24 mei 2014 vond een bloedige aanslag plaats op het Joodse museum waarbij een Israëlisch echtpaar en twee medewerkers van het museum koelbloedig werden afgemaakt. De moordenaar was de moslim Syrië-strijders Mehdi Nemmouche die snel kon gevat worden.

Op het hoogtepunt van de terreurdreiging telde België 1.800 militairen op straat, doorheen de jaren is dat aantal verminderd en werd ook de opdracht bijgestuurd: van statische opdrachten naar een mobiel optreden in een gedefinieerde zone. Momenteel zijn er nog 415 militairen die permanent patrouilleren, maar dat aantal kan volgens Goffin verlaagd worden tot 200 effectieven en 100 in reserve.

Bronnen:

♦ Naar een artikel van Cnaan Liphshiz “Dutch parliament votes to fight anti-Semitism, but against funding Jewish security costs” van 2 juli 2020 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

https://brabosh.com/2020/07/04/pqpct-uti/
De strijd tegen het antisemitisme stelt in Nederland dus niet veel voor...
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51243
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De strijd tegen het antisemitisme

Bericht door Pilgrim »

De verklaring van de EU over de strijd tegen antisemitisme

Geplaatst op 4 januari 2021

Afbeelding

De Europese Raad bestaat uit de regeringsleiders van zijn lidstaten. Hij stelt de politieke agenda van de EU vast door onderwerpen van belang te identificeren en hierover maatregelen vast te stellen. Op 2 december 2019 nam de Europese Raad een verklaring over het inbinden van de strijd tegen het antisemitisme op politieke terreinen aan. Als je de tekst analyseert, dan stel je vast dat het minstens net zo belangrijk is om er over te discussiëren wat er aan de tekst ontbreekt als wat hij wel bevat.

De verklaring zegt dat de Europese Raad “uitdrukking verleent aan zijn zorgen met het oog op de toename van de dreigingen tegen joodse mensen in Europa en de heropleving van samenzweringstheorieën, vooral in de context van de Covid-19-pandemie, evenals de toename van antisemitische incidenten en haatmisdaden.”

De tekst zegt ook: “Het antisemitisme heeft zich in verschillende vormen ontwikkeld en moet met een aanvullende openlijke politiek van richtlijnen bestreden worden. Illegale haatredes en online geplaatste terroristische inhouden moeten door de serviceprovider direct en consequent verwijderd worden. Er is eveneens een krachtige en systematische juridische reactie op antisemitische daden nodig.”

De verklaring eindigt ermee dat de lidstaten “ook de beslissing van de Europese Commissie begroeten om voorrang te geven aan de strijd tegen antisemitisme evenals de institutionele basis voor de coördinatrice van de bestrijding van het antisemitisme en de verzorging en beoefening van joods leven te versterken.”

Wat staat niet in de verklaring wat er eigenlijk wel in had moeten staan? Ze moest kort en krachtig blijven, maar zou desondanks beslissende dingen over het antisemitisme hebben moeten noemen. Die zouden vele verklaringen kunnen vullen die de tekst niet zou bevatten. Ten eerste zou de verklaring hebben moeten verwijzen naar een definitie van antisemitisme. De meest geaccepteerde is die van de IHRA. Opdat deze tekst in de IHRA geaccepteerd werd, was de toestemming van alle leden noodzakelijk. Tot hen behoort de overwegende meerderheid van de EU-landen.

Europees antisemitisme is al meer dan duizend jaar ouder dan de creatie van Europa. Het is niet alleen zo dat het antisemitisme tegenwoordig toeneemt. Het is duidelijk dat het gaat om een integraal bestanddeel van Europese cultuur, dat in Europese samenlevingen wijdverbreid is. De Europese Raad zou duidelijk gemaakt moeten hebben dat zonder een diepgaande analyse van het extreme foute gedrag tegenover de Joden het niet mogelijk zou om te concluderen hoe actuele politiek er uit zou moeten zien. Als je alleen maar verwijst naar hetgeen onlangs gebeurde, neem je het historisch perspectief weg. De infrastructuur voor nationaal/etnisch antisemitisme werd door extreem christelijk antisemitisme gelegd. Dat leidde daarna tot de volkerenmoord op de Joden in de Holocaust.

De verklaring verwijst ook niet naar een andere belangrijk feit: ondanks alle woorden die zij door de jaren heen over antisemitisme heeft geuit, bezit de Europese Commissie nog steeds geen vergelijkbare data uit haar lidstaten over het daar plaatsvindende antisemitisme.

Er wordt in de verklaring niet verwezen naar de relatie tussen immigratie en antisemitisme. Immigranten, die naar de EU komen, worden er niet op gecontroleerd of de persoon er antisemitische opvattingen op nahoudt. Dat geldt vooral voor islamitische immigranten, onder wie het aandeel antisemieten veel hoger is dan binnen de al bestaande bevolking.

Bondskanselier Angela Merkel´s politiek van de bijna niet gecontroleerde massa-immigratie sinds 2015 heeft van Duitsland de grootste importeur van antisemieten gemaakt. Dat leidde ertoe dat een nieuwe rechtse partij, de AfD, groter werd. Haar extreme vleugel vertegenwoordigt fascistoïde meningen. Individuele leden zouden er zelfs nog radicalere meningen op na kunnen houden (opm. vertaler: wat betreft antisemitisme en de AfD wijkt de mening van de schrijver van het artikel duidelijk af van de mening van de vertaler! De AfD is namelijk de enige partij in de Duitse Bondsdag die altijd pro-Israëlisch en pro-Joods stemt!)

De Europese Commissie heeft alle statistieken geïgnoreerd die de wijdverbreide overtuigingen tonen dat Israël van plan zou zijn de Palestijnen uit te roeien of “zich tegenover hen als nazi´s gedraagt”. Er wordt in de verklaring niet naar verwezen dat de strijd tegen antisemitisme gevoerd zou moeten worden door een gevolmachtigde op het hoogste niveau van de Europese Commissie.

Volgens de maatstaf van de IHRA-definitie kan het stempatroon van Europese landen over anti-Israëlische resoluties bij de VN en de tot haar behorende commissies vaak als antisemitisch handelen beschouwd worden. De beslissing van de Europese Commissie om producten uit de omstreden gebieden van de zogenaamde “Westbank” te kenmerken, zonder datzelfde te doen bij door andere democratische landen bezette gebieden, was een antisemitische handeling.

De vraag of de financiële hulp van de EU en meerdere van haar lidstaten aan de Palestijnse Autoriteit (PA) een antisemitische daad is, zou opgevoerd hebben moeten worden. Daarmee zou vooral rekening mee gehouden moeten zijn gezien het feit dat de PA met haar geld terroristische Jodenmoordenaars beloont. Bovendien bestaan er beschuldigingen dat de EU NGO´s met contacten tot de terreur financiert.

Een onderwerp dat in de verklaring zou hebben moeten staan, is het antisemitisme tegen Joden die zich in de meest kwetsbare posities bevinden. Onder hen vallen scholieren. Vaak moesten joodse slachtoffers van pesterijen hun scholen verlaten, terwijl de daders mochten blijven.

De echte lakmoesproef voor de EU zal echter komen wanneer het document van de Europese Commissie over haar strategie ter bestrijding van het antisemitisme gepubliceerd wordt. Dan pas kan men gedetailleerder zien hoe serieus deze commissie het bedoelt met de oprechte bestrijding van de oudste haat ter wereld.

Bron: heplev.wordpress.com

Door: Dr. Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2021/01/04 ... semitisme/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51243
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De strijd tegen het antisemitisme

Bericht door Pilgrim »

Antisemitismedeskundige Dr. Manfred Gerstenfeld overleden

Geplaatst op 26 februari 2021

Afbeelding

Dr. Manfred Gerstenfeld, schrijver en vooraanstaand expert op het gebied van antisemitisme, is op 84-jarige leeftijd overleden. Hij werd donderdagmiddag begraven.

Dr. Gerstenfeld schreef 27 boeken en werd beschouwd als een van de meest vooraanstaande autoriteiten van zijn generatie op het gebied van antisemitisme.

Dr. Gerstenfeld was heel lang adviseur betreffende strategische onderwerpen voor de besturen van verschillende belangrijke multinationale ondernemingen in Europa en Noord-Amerika. Hij was bestuurslid en voormalig voorzitter van het Jerusalem Center for Public Affairs en drager van de Lifetime Achievement Award (2012) van het Journal for the Study of Anti-Semitism.

In 2013 verklaarde de journalist van “Haaretz”, Anshel Pfeffer, dat Dr. Gerstenfeld “zonder twijfel op dit moment de grootste autoriteit op het gebied van antisemitisme” was. In 2015 schreef Isi Leibler voor de Jerusalem Post dat Gerstenfeld “vandaag beschouwd zou worden als de meest gekwalificeerde analist van het hedendaags antisemitisme, met een focus op anti-Israëlisme”.

Dr. Gerstenfeld was een fel criticus van Europees antisemitisme en van het camoufleren van antisemitisme als anti-Zionisme. Zijn boek “The War of a Million Cuts” gaf een veelomvattend beeld van het “nieuwe” antisemitisme, dat zich sinds het jaar 2000 ontwikkelde en wat er aan gedaan zou kunnen en kan worden.

Dr. Gerstenfeld werd in 1937 geboren in Wenen en groeide op in Amsterdam, waar hij een master´s degree in organische chemie haalde aan de Universiteit van Amsterdam. In 1964 verhuisde hij naar Parijs, waar hij Europa´s eerste financieel analist werd die gespecialiseerd was in de farmaceutische industrie. In 1968 emigreerde hij naar Israël en werd directeur van een economisch consultancybedrijf van de destijds grootste bank in Israël, Bank Leumi. Hij was eveneens bestuurslid van de Israel Corporation en verschillende andere Israëlische bedrijven.

(Webmaster: ik kende Manfred Gerstenfeld niet persoonlijk, maar op zijn verzoek heb ik veel artikelen vanuit het Duits voor hem vertaald en op de site geplaatst. Zijn overlijden is een groot verlies in de strijd tegen het woedende antisemitisme. R.I.P. Manfred)

Bron: israelnationalnews.com

Vertaald uit het Engels door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2021/02/26 ... overleden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Plaats reactie