Joods masochisme

Bestaat God? Wat is de waarde van religie? Mag je een dogma in twijfel trekken?
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51243
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Joods masochisme

Bericht door Pilgrim »

Moderne joodse academici en de masochistische traditie

Geplaatst op 12 september 2019

Afbeelding

Op 17 mei besloot de Duitse Bondsdag dat BDS als antisemitisch moet worden afgewezen. Als reactie daarop schreven 240 joodse en Israëlische wetenschappers een brief, waarin deze vergelijking wordt afgewezen. Zij eisen van de Duitse regering dit besluit niet te ondersteunen, omdat dit de vrijheid van meningsuiting beschermt en respecteert – want die zou worden aangevallen.

Vanwege een hele serie redenen was dat een van de typische handelingen van modern joods masochisme. Vrijheid van meningsuiting heeft in Duitsland in het verleden tot de meest extreme handelingen tegen Joden in de hele geschiedenis geleid. Nu bestaan er nog levende getuigen die daarover iets kunnen zeggen. In de moderne Duitse maatschappij en regeringspolitiek bestaat eveneens een serie aanzienlijk antisemitisme bevorderende aspecten, waartegen deze 240 wetenschappers überhaupt niet op georganiseerde wijze geprotesteerd hebben.

Aan de volkerenmoord propagerende organisatie Hezbollah wordt het toegestaan vrij in Duitsland te ageren. Duitsland ondersteunt in de VN en daarbij aangesloten commissies veel anti-Israëlische resoluties, terwijl er tegen veel criminelere staten geen enkele vergelijkbare resolutie bestaat. Dat is volgens de belangrijke definitie van antisemitisme, namelijk die van de International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA), een antisemitische handeling. De genoemde joodse academici protesteerden ook niet tegen de immigratie van honderdduizenden antisemieten, die zich onder de islamitische vluchtelingen uit islamitische landen bevonden, die sinds 2015 naar Duitsland kwamen. Het moet duidelijk zijn dat deze geïmporteerde antisemieten in hun haat en vooroordelen geen onderscheid maken tussen masochistische en niet masochistische Joden.

Masochisme was en is een aanzienlijk verschijnsel in de Israëlische samenleving en de joodse wereld. Het is een duizenden jaren oude traditie, maar wordt compleet geïgnoreerd in de joodse publieke discussie. Zelfs in de oorsprong van het Jodendom kun je masochistische tendensen vinden. Als het slecht met hen ging, voegden heidense naties vaak nieuwe goden toe aan hun bestaande goden of vervingen ze hen, omdat ze hen voor hun ongeluk verantwoordelijk maakten. De Tanach (de Hebreeuwse Bijbel) haalt hiervoor de Assyrische heerschappij over het land Israël aan. Toen de nieuwe inwoners door leeuwen werden aangevallen, vroegen ze om een Israëlische priester, die aan hen de verering van de Heer zou moeten leren, terwijl zij eveneens hun oude goden bleven vereren. Daartegenover begonnen de Israëlieten onder voortdurende terechtwijzingen van hun profeten uiteindelijk alleen maar zichzelf voor hun ongeluk verantwoordelijk te maken.

Lang voor deze tijd spande de patriarch Abraham zich in een uitvoerige discussie met de Heer in om de zondige stad Sodom voor de vernietiging te behoeden. Maar toen de Heer hem beval om zijn zoon Isaac aan hem te offeren, was Abraham bereid om dit goddelijke bevel zonder tegenspraak op te volgen.

Je kunt dit masochisme ook in de Talmoed terugvinden, waar uitdrukkelijk gezegd wordt: “Rabbi Abahu zegt, behoor altijd tot de vervolgden en niet tot de vervolgers.” Je kunt het ook vinden in de joodse literatuur van de latere tijd en in het actuele joodse gebedsboek, zelfs meer voor de belangrijkste feestdagen. Op zelf-ironische wijze zegt Woody Allen in de film “Annie Hall”: “Voor een type dat is opgegroeid in Brooklyn ben ik redelijk normaal.”

Een andere Bijbelse tekst die tot masochisme kan leiden, is die van de profeet Jesaja dat de Israëlieten een “licht voor alle naties” zullen zijn. Het is een duidelijk masochistische houding wanneer Joden geloven dat de staat Israël gefaald zou hebben als hij niet 100% perfect handelt. Deze manier van denken leidt tot discriminerende kritiek, waartegen deze joodse masochisten de staat Israël niet kunnen verdedigen.

In Israël bestaan veel voorbeelden voor masochistische verschijnselen. Eentje daarvan is de herhaalde verwijzing naar het “bloedbad van Deir Yassin 1948”. Een boek van professor Eliezer Tauber van de Bar Ilan-universiteit heeft bewezen dat een groot deel van hetgeen als gruweldaden gepropageerd wordt, gewoon bedacht of om politieke redenen enorm overdreven werd. Deir Yassin verbleekt volledig wanneer je dit vergelijkt met de gigantische misdaden die door westelijke landen in koloniën en koloniale oorlogen werden gepleegd, bijvoorbeeld door de Britten, de Fransen, de Portugezen, de Nederlanders en anderen. Geen enkele van deze naties verwijst ook maar bij benadering zo vaak op historische misdaden zoals Deir Yassin in Israël genoemd wordt.

Onder de 240 ondertekenaars van de brief van de joodse en Israëlische wetenschappers aan de Duitse regering bevindt zich een hele serie verstokte anti-Israëlische ophitsers. Hier volstaan enkele voorbeelden. Een van de bekendste ondertekenaars is Noam Chomsky. Hij heeft de Franse academicus Robert Faurisson ondersteund, een van de vooraanstaande Holocaust-ontkenners van Europa. Chomsky creëerde een constructie, die beweert dat Hitler 6 miljoen Joden zou hebben kunnen vernietigen zonder antisemitisch te zijn.

En het is nog niet zo lang geleden dat hij Jeremy Corbyn verdedigde, de zelfbenoemde “vriend” en “broeder” van volkerenmoordterroristen. Chomsky zei in een interview dat hij op Corbyn zou stemmen, die hij een fatsoenlijk mens noemde. Hij waarschuwde voor de opkomst van joodse nazi-tendensen in Israël. Bovendien noemde hij de Gazastrook een concentratiekamp. Alan Dershowitz reclameert in zijn boek “The Case for Israel” dat Chomsky bij racisme met twee maten meet en alleen Israël verantwoordelijk maakt voor de crisis van 1948. Bovendien ondersteunde Chomsky in 2006 de bewapening van de Libanese Hezbollah. De lijst met perverse voorbeelden over deze academici kan naar believen langer gemaakt worden.

Iedereen die zijn naam zet onder een door Chomsky ondertekende tekst, zou serieuze bedenkingen moeten hebben. Dat kun je van de Amerikaanse academica Judith Butler niet verwachten, die in 2006 zei: “Om Hamas/Hezbollah te zien als sociale bewegingen, die progressief zijn, die links zijn, die deel van globaal links, is extreem belangrijk.”

Maar nog extremer is wellicht het feit dat er ook Holocaustonderzoekers behoren tot de ondertekenaars van de brief. Een van de meest problematische handtekeningen is die van Daniel Blatman, professor voor moderne joodse en Holocauststudies aan de Hebreeuwse Universiteit. Hij is eveneens hoofdhistoricus van de permanente tentoonstelling in het toekomstige museum van het getto van Warschau. Bovenop de massamoord op Joden door de Duitsers op Pools territorium vermoordden Polen veel meer Joden dan dat zij redden. Het feit dat Blatman de boven genoemde brief ondertekende, is nog een aanwijzing naar het feit dat men hem in het vervolg heel goed in de gaten moet houden voor wat betreft eventuele verdraaiingen. Toen Blatman over zijn plannen voor het museum in Warschau sprak, noemde hij de Poolse moorden op Joden tijdens de Holocaust niet eens.

Blatman viel in “Ha´aretz” ook de IHRA aan; hij beweerde dat zij een instrument zou zijn van de Israëlische regering. Hij beschuldigde haar ervan een antisemitisme definitie te hebben geformuleerd die de politieke belangen van de Israëlische regering dient.

Blatman werd door de erevoorzitter van de IHRA, Israëls vooraanstaande Holocaustonderzoeker Yehuda Bauer, heftig bekritiseerd. Hij antwoordde in dezelfde krant dat de bewering dat Israël de IHRA zou controleren een antisemitische leugen zou zijn. Hij voegde er aan toe dat Blatman blijkbaar tot hoofdhistoricus van een nieuw museum is benoemd, dat ondersteund wordt door de nationalistische regering van Polen, om als zijn joods-Israëlisch vijgenblad te dienen.

Bauer sloot af: “Ik zou me nooit hebben kunnen voorstellen dat een antisemitische aanval en kwaadaardige kritiek op een positief project, dat Holocaustherinnering bevordert, uitgerekend uit de Hebreeuwse Universiteit Jeruzalem op de Scopusberg zou komen en dat uitgerekend door die persoon, die dezelfde functie bekleedt die ik daar decennia lang had – Leider van het Instituut voor modern Jodendom. Maar je leert altijd bij, zelfs op mijn hoge leeftijd.”

Aan het veel te weinig onderzochte, duizenden jaren oude en toch moderne joodse masochisme zou veel meer aandacht geschonken moeten worden. Het is een grote bedreiging van het correct functioneren van de joodse wereld en van de staat Israël. Een ander resultaat van zulk masochisme is zijn negatieve effect op het internationale en binnenlandse imago van de Joden en de Israëli´s wereldwijd.

Bron: https://heplev.wordpress.com

Door: Dr. Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/09/12 ... -traditie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24074
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Joods masochisme

Bericht door King George »

Joodse stijl culturele zelfhaat dus.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Plaats reactie