Het eerbetoon van foute leiders aan Arafat

Bestaat God? Wat is de waarde van religie? Mag je een dogma in twijfel trekken?
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51244
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Het eerbetoon van foute leiders aan Arafat

Bericht door Pilgrim »

Een fotogalerij van de bezoekers van het graf van Arafat

Geplaatst op 29 februari 2020

Afbeelding

Meerdere vooraanstaande politici van het Westen hebben in een mausoleum in Ramallah het graf van Yasser Arafat bezocht. Enkelen legden daar een krans neer en maakten een buiging. Er zijn veel meer naar de Palestijnse Autoriteit gekomen en hebben het graf niet bezocht, hoewel velen vermoedelijk werden verzocht dat te doen. Democratische politici die het graf van de terreurleider bezochten, zouden in een negatief licht bekeken moeten worden. Het is intussen in sterke mate bekend dat Arafat na de Akkoorden van Oslo terreuraanslagen op Israël bleef plannen.

Arafat begon in het midden van de jaren-2000 een terreuroorlog tegen Israël. Na een zelfmoordbomaanslag in augustus op een restaurant in Jeruzalem, waarbij 14 mensen werden vermoord, liet minister-president Ariel Sharon het Oriënt House, een gebouw in Oost-Jeruzalem, in beslag nemen, dat een machtsbasis van Arafat was geworden. Er werden meer dan 500.000 documenten, geluidstapes, harde schijven, posters en films in beslag genomen. Een door de wetenschapper Michael Widlanski aangevoerd team werkte aan de vertaling van de documenten. Daartoe behoorde een lijst van betalingen aan Palestijnse terroristen en moordenaars die door Arafat ondertekend was. Widlanski zei dat de documenten “zijn schriftelijke veranderingen betreffende de betalingen aan iedere moordenaar zouden bevatten.”

Wie zijn die democratische vooraanstaande politici die het graf van de man in Ramallah eerbiedigden, die de terroristische moorden op Israëlische burgers financierde? De laatste belangrijke westelijke bezoeker is waarschijnlijk de Oostenrijkse president Alexander Van der Bellen geweest. Een dag na zijn bezoek aan Yad Vashem in februari 2019 legde hij een krans neer bij het graf van Arafat. Van der Bellen, lid van de Oostenrijkse Groenen, won in 2016 de Oostenrijkse presidentsverkiezingen tegen de kandidaat van de “rechts-extreme” FPÖ, Norbert Hofer. Het is uitermate twijfelachtig of Hofer een bezoek gebracht zou hebben aan Arafat´s graf.

De Duitse president Frank-Walter Steinmeier, een socialist, bezocht Arafat´s graf in 2017 en legde er een krans neer. Toen hij de Israëlische president Reuven Rivlin in januari 2020 in de Duitse Bondsdag verwelkomde, zei Steinmeier: “Ik zie het als verplichting om de hand, die Israël ons heeft toegestoken, waardig te zijn”, en: “President Rivlin, wij willen Israël en de wereld laten zien dat ons land zal voldoen aan het nieuw geschonken vertrouwen. Dat is onze taak, de taak, die ons opgelegd wordt door de herinnering.” In mei 2017 boog Steinmeier bij het graf van de leidende Palestijnse moordenaar van Joden. In 2020 boog hij in Yad Vashem voor de door zijn landgenoten in de Holocaust vermoorde Joden.

In 2013 begon de Franse socialistische president François Hollande zijn bezoek aan de Palestijnse Autoriteit met het neerleggen van een krans bij Arafat´s graf. In 2018 legde de Servische viceminister-president en minister van Buitenlandse Zaken Ivica Dacic bij hetzelfde graf een krans neer. Een jaar eerder bezocht Xavier Bettel, minister-president van Luxemburg, Arafat´s graf. Een van de eerdere bezoekers was de Britse minister van Buitenlandse Zaken van de Labour Party, Jack Straw, in het jaar 2014.

Er bestaat een bijzonder verhaal over het bezoek van de Canadese minister van Buitenlandse Zaken, Pierre Pettigrew, aan het graf van Arafat in het jaar 2005. Minister van Justitie Irwin Cotler was de eerste minister van de liberale Canadese regering van minister-president Paul Martin geweest die de Palestijnse Autoriteit bezocht. Hij wees de Palestijnse oproep om een bezoek te brengen aan het graf van Arafat af. Cotler vertelde mij – met de toestemming om dit te publiceren – dat hij met Pettigrew zou hebben gesproken voor diens reis. Cotler zei tegen hem dat de Palestijnen hem ertoe zouden oproepen Arafat´s graf te bezoeken en dat hij dit zou moeten afwijzen. Desondanks bezocht Pettigrew het graf. Toen hij in Canada terugkeerde, vroeg Cotler aan Pettigrew waarom hij dat gedaan had. Die antwoordde dat hij er niet naartoe had willen gaan, maar dat de Canadese-joodse leiders, die hem tijdens het bezoek vergezelden, tegen hem gezegd zouden hebben dat hij dit zou moeten doen.

Dat is niet echt een lange lijst, maar het is verbluffend dat mensen, die zogenaamd democraten zijn, niet aarzelen om een man te eren die moordenaars erop uit stuurde om burgers te doden en hen daarvoor beloonde.

Er zijn nog andere bezoekers bij het graf geweest, bijvoorbeeld de secretaris-generaal van de VN Antonio Guterres. Hij zei tegen de media dat hij zich “zeer gemotiveerd” gevoeld zou hebben om “de zaak van het vredesproces tussen Israël en de Palestijnen te bevorderen”. Hij voegde er niet aan toe: “…door een Palestijnse terrorist te eren”. Andere bezoekers waren zijn voorgangers als secretaris-generaal van de VN, Ban Ki-moon en Kofi Annan.

De voormalige Democratische Amerikaanse president Jimmy Carter, een man die erom berucht is weg te kijken bij Palestijnse misdaden, bezocht Arafat´s graf in 2008. Anderen zijn evenmin verrassend, zoals de Indiase minister-president Narendra Modi, de Russische president Vladimir Poetin, de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov, de linkse Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva en de Saoedische prins Al-Walid bin Talal.

Bijna al vanzelfsprekend bezochten ook enkele Joden het graf. Een groep van J-Street bezocht het graf van Arafat. Deze Amerikaans-joodse organisatie beweert voor Israël en voor vrede te zijn. Als dat waar zou zijn, dan zou J-Street zichzelf moeten opheffen. De partijvoorzitster van Meretz, Tamar Zandberg, bezocht in 2017 het graf van Arafat en postte beelden van haar bezoek.

Een groep studenten uit Harvard bracht in 2014, gefinancierd door de “Combined Jewish Philantropies” uit Boston, een bezoek aan het graf. De “Forward” publiceerde een artikel dat het bezoek rechtvaardigde. En tenslotte, om volledig duidelijk te maken welke omgang de hierboven genoemden hebben, vond in 2004 het bezoek van de ultraorthodoxe Israël-haters van de “Naturei Karta” plaats.

Het zou een lonend idee kunnen zijn om op internet een fotogalerij van alle bezoekers aan het graf te plaatsen. Deze zou men “Eerbetoon aan de belangrijkste Palestijnse moordenaar” kunnen noemen.

Bron: https://heplev.wordpress.com

Door: Dr. Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/02/29 ... an-arafat/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Plaats reactie