Revoluties

Bestaat God? Wat is de waarde van religie? Mag je een dogma in twijfel trekken?
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51253
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Revoluties

Bericht door Pilgrim »

Dit zijn de 5 bloedigste revoluties uit de geschiedenis

Geplaatst op 5 januari 2021

Afbeelding

5. Haitiaanse revolutie

Afbeelding

Terwijl de revolutie in Frankrijk woedde, kwamen zwarte slaven in de Franse kolonie Saint-Dominique in opstand: van 1791 tot 1804. In de loop van deze 13 jaar stierven 200.000 Haitianen, 45.000 Britten en 75.000 Fransen. Dit zijn echter alleen de gesneuvelden – er werden ook burgers vermoord.

Na de Haitiaanse overwinning volgden bloedbaden op de blanke bevolking. Eerst werden de mannen vermoord, als laatste slachtte men kinderen en vrouwen af, nadat ze vaak verkracht waren. Voor veel vrouwen zou een gedwongen huwelijk met een zwarte de enige mogelijkheid om te overleven zijn geweest. In totaal werden er 25.000 kolonisten vermoord.

4. Franse revolutie

Afbeelding

Meer dan 50.000 mensen stierven in de revolutiegevangenissen of werden doodgeschoten. 16.594 werden door tribunalen ter dood veroordeeld en daarna onthoofd.

Nog eens 250.000 mensen, vooral katholieke boeren, priesters en ordebroeders, werden in de Vendée en andere regio´s vermoord. Die hadden zich tegen het bloedige regime in Parijs gekeerd en wilden hun vrijheid en geloof behouden.

3. Russische revolutie

Afbeelding

In de Februari- en Oktoberrevolutie van 1917 en in de Russische burgeroorlog tot 1.922 vermoordden de communisten in Rusland ontelbaar veel mensen. Ze schoten de tsarenfamilie dood, slachtten 300.000 tot 500.000 Kozakken en ontelbaar veel andere mensen af.

Hoewel de Russische communisten verantwoordelijk zijn voor een van de bloedigste revoluties uit de wereldgeschiedenis, was dit nog maar het begin: in de decennia daarna werden tot 61 miljoen mensenlevens vernietigd.

2. Chinese cultuurrevolutie

Afbeelding

De Chinese dictator Mao Zedong had na decennia lange rode heerschappij nog een revolutie nodig om zijn macht te behouden en het communisme dieper in het volk te verankeren. Deze cultuurrevolutie van de jaren-60 en de jaren-70 werd door Duitse linksen bejubeld. Ondertussen werd de oorspronkelijke Chinese cultuur grotendeels uitgeroeid. Jongeren en arbeiders werden opgehitst en voor bloedbaden beloond.

Kinderen werden ertoe gebracht hun leraren te lynchen. Tijdens zogenaamde “vleesbanketten” werden politieke tegenstanders geslacht en hun hart, lever en genitaliën opgegeten – en wel zonder hongersnood. In totaal eiste de cultuurrevolutie tot 7 miljoen mensenlevens.

1. Communistische revolutie in China

Afbeelding

Het is onmogelijk te zeggen hoeveel slachtoffers Mao Zedong´s revolutie en burgeroorlog geëist hebben. Door de communisten werden ongeveer 1,5 miljoen nationalistische soldaten gedood. Daar kwamen 2 tot 5 miljoen mensen bij, die vermoord werden in zuiveringsacties. Het niet officiële aantal is gigantisch.

En dat is exclusief zinloos opgeofferde communisten, zoals de 80.000 doden tijdens de lange mars – die Mao een overwinning noemde. Om maar helemaal te zwijgen van de 45 tot 60 miljoen mensen die na de revolutie moesten sterven door onteigening, honger en internering.

Bron: flinkfeed.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2021/01/05 ... chiedenis/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Plaats reactie