Ken de geschiedenis !

Deze afdeling dient niet voor discussies. Het is een databasis van documenten, websites, boeken en andere bronnen teneinde sceptici te voorzien in materiaal om hun artikels op te stellen, zodat ze islam kunnen weerleggen. Plaats uw links in de juiste topic. Indien u een nieuwe topic wil inleiden, gelieve mij dat dan eerst te laten weten, we willen gelijklopende topics vermijden. Geen copy paste. Geef volledige referenties en ga na of uw bron betrouwbaar is. Indien u één van de aangehaalde bronnen wil weerleggen, vragen wij u dat te doen in de andere afdelingen van dit forum.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8906
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Ken de geschiedenis !

Bericht door xplosive »

Hierbij de opening van een reeks van beschouwingen over wat er in het verleden gebeurd zou zijn. Belangrijk omdat veel van wat er in het verleden gebeurde nog zijn nawerking heeft in het heden. Bovendien geeft het een kijk op de menselijke psyche.

Ik open met :

Ontstaan en oorzaken van de Eerste Wereldoorlog

Daaruit :
Waar men echter veel minder over spreekt, is bijvoorbeeld het feit van de Britse werelddominantie, de Britse zucht tot uitbreiding van haar koloniale rijk, de Britse buitenlandse politiek die geen concurrentie wenste, de Britse tegenwerking toen Duitsland trachtte zich op vreedzame wijze een plaats op de wereldmarkt te veroveren. Ook hoort men heel weinig over de Franse manipulaties in bijvoorbeeld Algerije en later in Marokko en nog minder over de aard en strekking van de Frans Russische geheime militaire alliantie, die toch de vernietiging van Duitsland als doelstelling had.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89893
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Ken de geschiedenis !

Bericht door Ariel »

Mag deze ook meedoen ? Obama die verteld dat er oorlog gevoerd moet worden in Syrie. Die de bevolking opstookt om Assad af te zetten. Waarschijnlijk om als leuke bijkomstigheid Islam te promoten, en een oorlog om een gaspijplijn?.

Afbeelding
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 17488
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Het begin van olierijkdom voor een geestelijk zwakke mensensoort

Bericht door Hans v d Mortel sr »

De vondst van olie veranderde niet de macht van Arabische moslims, noch hun arrogantie. Hun miserabele armoede en gebrek aan alles en nog wat werd dankzij andersdenkenden uit het westen omgezet in weelde en rijkdom. De tolerantie voor de intolerantie van moslims voor onze wetenschap en beschaving is blijvend onbegrijpelijk.
De roodverbrande, uit de kluiten gewassen kerel in tweedpak die zojuist op zijn dooie akkertje het Londense kantoor van het hoofd van de Admiraliteit is komen binnenwandelen, leunt lichtjes op zijn wandelstok. Hij wacht geduldig af tot de hooggeëerde voormalige minister van Binnenlandse Zaken kennisneemt van zijn aanwezigheid.

‘Hoe oud ben je?’
bast Churchill, nadat de Lord of the Admiralty een vluchtige blik op zijn opvallende bezoeker heeft geworpen. Deze vent is geen 25 jaar, en zelfs geen 35 – de minimum- en maximumleeftijden die Winston Churchill heeft laten vermelden op de rekruteringsposter voor de Royal Naval Division, zijn persoonlijke geesteskind dat het puikje van de zonen van het Empire moet gaan herbergen.

‘Bijna veertig, sir.’


‘Dat is een tikkeltje oud, vind je zelf ook niet?’


Zonder met zijn staalblauwe ogen te knipperen antwoordt de rekruut: ‘Het is exact uw leeftijd, sir.’

‘In dat geval ben je in de bloei van je leven,’ kaatst Churchill terug.

Zo komt het dat de Nieuw-Zeelander Frank Holmes, de man die de wereld de weg zou wijzen naar de aardolievelden van Arabië en onder Arabieren nog altijd bekendstaat als Abu Naft of ‘Vadertje Olie’, in september 1914 als majoor wordt ingeschreven bij de Britse strijdkrachten in oorlogstijd.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst wegens gebrek aan de vrije wil.
Plaats reactie