Naar Mohammed toewerken.

Deze afdeling dient niet voor discussies. Het is een databasis van documenten, websites, boeken en andere bronnen teneinde sceptici te voorzien in materiaal om hun artikels op te stellen, zodat ze islam kunnen weerleggen. Plaats uw links in de juiste topic. Indien u een nieuwe topic wil inleiden, gelieve mij dat dan eerst te laten weten, we willen gelijklopende topics vermijden. Geen copy paste. Geef volledige referenties en ga na of uw bron betrouwbaar is. Indien u één van de aangehaalde bronnen wil weerleggen, vragen wij u dat te doen in de andere afdelingen van dit forum.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10656
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Naar Mohammed toewerken.

Bericht door sjun »

Reproductie van UV2 naar aanleiding van deze post

Naar Mohammed toe werken
Fascistoïde inspanningen van multiculturele helpertjes op gemeenschapskosten om onwelgevallige meningen gejuridiseerd te krijgen.

Afbeelding
16 mei 2008

Wie herinnert zich nog het drama waarbij een AT binnenviel bij de striptekenaar Gregorius Nekschot omdat hij het waagde islam haar bekeerling Jilles van de Ven en haar sharia satirisch te laten bezien in prenten? Het krijgt na krap twee jaar een vervolg.
Meningsuiting Vervolging 'willekeurig'
Cartoonkenner verdedigt Nekschot
Door: Kustaw Bessems

In de zaak tegen ‘Gregorius Nekschot’ heeft een ‘cartoondeskundige’ een ontlastende verklaring afgelegd. Een arabist noemt de rechter-commissaris vooringenomen.

pseudoniem Gregorius Nekschot, is vrijwel klaar. Daarna beslist het OM of Nekschot, die bijna twee jaar geleden door tien man van zijn bed werd gelicht en een nacht werd vastgezet, wordt vervolgd voor groepsbelediging, discriminatie en aanzetten tot haat tegen moslims en allochtonen. Het is ‘geen kwestie van maanden’ eer dat besluit valt, zegt een woordvoerder van het OM.

Op verzoek van de verdediging zijn getuigen gehoord, onder wie Koos van Weringh, ooit hoogleraar criminologie, tegenwoordig kenner van de politieke prent. Van Weringh is niet bereikbaar voor commentaar en ook Nekschots advocaat Max Vermeij wil niet zeggen wat die heeft verklaard, maar dat laat zich makkelijk afl eiden uit een stuk dat Van Weringh schreef voor vakblad De Journalist.

‘Wat deze tekenaar is overkomen lijkt mij een sterk staaltje van machtsvertoon van het politiële en justitiële apparaat. Mij is uit de Nederlandse geschiedenis geen voorbeeld bekend van een gearresteerde karikaturist.’ Van Weringh memoreert slechts dat in 1936 onder druk van Duitsland de maker van een spotprent over Adolf Hitler werd vervolgd wegens belediging van een bevriend staatshoofd. Die werd na een aanvankelijke veroordeling in hoger beroep vrijgesproken. Het komt op Van Weringh ‘willekeurig’ over waarom de ene prent tot vervolging leidt en de andere niet. ‘In het geval-Nekschot is het Landelijk Expertisebureau Discriminatie eraan te pas gekomen. En dan geldt het nieuw-testamentische woord: Zoekt en gij zult vinden (Mattheus 7,7).’ Dat expertisebureau hoort bij het OM in Amsterdam.

Laf
Ook arabist en oud-hoogleraar Hans Jansen is gehoord. Hij heeft daarover gepubliceerd op weblog Hoeiboei. Volgens hem bestrijdt Nekschot ‘de ideologie van de taliban met potlood en papier, niet met vuurwapens’.

‘Deze justitiewerkers zijn laf’, schrijft Jansen in een toelichting aan deze krant. ‘Zouden ze even dapper bij oorlogsveteranen binnenvallen?’

Jansen heeft voor de rechter-commissaris verklaard – als kennelijke legitimering voor de spotprenten van Nekschot over de islam – dat de sharia het belangrijkste deel van de islam is, dat over de inhoud van die sharia als volwaardig juridisch systeem grote overeenstemming bestaat onder moslimgeleerden en dat de sharia ‘scherp verschil maakt tussen mannen en vrouwen, moslims en anderen, tussen slaaf en wie vrij is’. Maar hij heeft er weinig vertrouwen in dat die boodschap is overgekomen. ‘De rechter-commissaris trachtte de sharia te reduceren tot een vorm van canoniek recht’, aldus de arabist. ‘Vergelijkbaar met de bloedeloze Hervormde Kerkorde of de Roomse reglementen omtrent het celibaat. Dat is een dwaling.’

Jansen ‘hoopt dat hij zich vergist’, maar meent dat de rechtbank hem probeert te diskwalificeren. Hij maakt dat op uit hoe zijn verklaring werd vastgelegd. Van een lang betoog over de islamitische geloofsbelijdenis, aldus Jansen, ‘bleef over: ‘De geloofsbelijdenis van de islam is agressief’. Dat geeft zonder de context een krachtig signaal dat ik niet objectief of deskundig zou zijn, en daar gaat het de rechtbank natuurlijk om.’
De bewuste rechter-commissaris laat via een woordvoerster weten: ‘Als Jansen klachten heeft, moet hij zich tot ons wenden, niet tot de krant.’
DePers, 22.03.10

De bewuste rechter commissaris kan zeer veel laten weten maar zo'n verdoofpottingsstrategie en ridiculiseringspoging om te kunnen komen tot nieuwsprekende 'recht'svinding moet juist niet opgaan. Menigmaal lijken onze magistraten volkomen losgezongen van de alledaagse praktijk. Ook deze ijver om bewustmakende uitingsvrijheid met een gulle lach aan banden te leggen ten gunste van lange tenen in islam baart grote zorgen. Slechts een revolte en een paradigmaverandering lijkt zo'n tendens nog tijdig afgestopt te kunnen krijgen.
Zijn potloodje is harder
Hans Jansen

Soms zeggen mensen iets dat zo ver buiten mijn bevattingsvermogen ligt, dat ik het niet versta, of achteraf denk dat ik het verkeerd heb onthouden. Zo las ik een paar dagen geleden in de krant dat Britse soldaten die uit Afghanistan terugkomen, bij thuiskomst uitgejouwd worden. Hoewel het er niet bij stond, begreep ik wel door wie.

Pal daarop had ik een gesprek met twee juristen, de een advocaat, de andere lid van de rechterlijke macht. Ik heb het gesprek niet goed verstaan, of verkeerd onthouden. Ik probeerde uit te leggen dat Nederland net als Engeland in Afghanistan aan het vechten is tegen de Taliban. Dat de cartoonist Gregorius Nekschot de ideologie van de Taliban met potlood en papier bestrijdt, niet met vuurwapens. Maar dat Nekschot door een arrestatieteam van de Nederlandse Officier van Justitie Mr Paul Velleman van zijn bed is gelicht, en in de cel geworpen.

Mr Velleman is deskundig op het gebied van discriminatie. Ondanks zijn grote en alom erkende deskundigheid heeft hij nog steeds geen dagvaarding jegens Nekschot uitgebracht, het blijft bij (in de meest letterlijke zin van het woord:) verdacht maken, op rekening van de belastingbetaler.

Wanneer zulke dingen overkomen aan iemand die alleen met een potloodje de Taliban bestrijdt, vroeg ik de beide heren, wat voor risico’s lopen soldaten dan wel niet die met echte vuurwapens oog in oog staan met de Taliban? Een van de juristen zeide grijnzend dat er inderdaad regelmatig militairen opgepakt werden wegens het niet goed opvolgen van de geweldsinstructies.

Waar sloeg die grijns op? Op mijn domheid? Op de domheid van de Afghanistangangers die zich in goed vertrouwen hadden laten uitzenden? Had ik deze man wel goed verstaan? Had ik koorts?

In de Wikipedia heb ik de rubriek ‘Mr Paul Velleman’ opgezocht. De man is een held, een strijder voor het vrije woord, zij het, helaas, niet ieders vrije woord. Volgens de Wikipedia heeft hij besloten dat Gretta Duisenberg niet vervolgd wordt wegens antisemitisme, hoewel haar woorden (een onbetekenend grapje, iets met zes miljoen?) mogelijk ‘krenkend en kwetsend’ geweest kunnen zijn ‘voor Joden’. Ook voor niet-Joden, zou ik zeggen. Hij heeft besloten dat de predikant Sheikh Fawaz niet vervolgd wordt vanwege de niet of nauwelijks verhulde oproepen tot moord die hij tijdens zijn preken in de moskee vanaf de kansel gedaan heeft en doet.

Mr Velleman heeft ook besloten dat daarentegen Gregorius Nekschot wel voor de rechtbank moet komen, althans daar permanent mee bedreigd moet worden.
Immers, het potloodje van Nekschot is harder dan de wapens van de Nederlandse soldaten in Afghanistan.

Het is te hopen dat de Afghanistan-veteranen even zachtaardig op het arrestatieteam van Mr. Velleman zullen reageren als Gregorius Nekschot gedaan heeft. Nu ja, een aantal Afghanistan-gangers is gesneuveld en zal wel niet zo veel hebben tegen te werpen. Maar voordat het arrestatieteam de overlevenden op gaat halen, goed controleren of de laatstgenoemden bij thuiskomst hun vuurwapens wel hebben ingeleverd, zou ik zeggen.
Hoeiboei 22.03.10

Destijds voegde ik er daar het navolgende commentaar aan toe:

Misschien kan er eens gesproken worden over de gedienstigheid van Mr. Paul Velleman die nu al met een offensief van ongewenste meningssmoring lijkt te zijn begonnen door in Amsterdam een striptekenaar tijdelijk in hechtenis te laten nemen.

Waar stopt dit opvallende naar Mohammed toewerken analoog aan hoe er ruim een halve eeuw geleden opvallend naar Adolf Hitler werd toegewerkt? Altijd leuk zo'n bewustmakend onderwerp op een feestje. Vroeger werd in Amsterdam Voltaire gedrukt, na negen jaar Job Cohen vervolgt men er satirische striptekenaars op gemeenschapskosten.

In het Amsterdam dat Job Cohen en zijn PvdA hebben geboetseerd kun je beter beter als lid van een groep kansenjongeren auto's in de fik gaan steken rondom het August Allebeplein dan maatschappelijke misstanden via de pen aan de kaak stellen.

Voor Gregorius geen kop thee en een aai over de bol. Laat staan eerherstel terwijl de controlerende instantie naar huis gestuurd wordt zoals met gemeenschapsgeld sjoemelende PvdA-raadsleden in Amsterdam Zuidoost overkwam.

sjun de martelaere

Afbeelding
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10656
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Naar Mohammed toewerken.

Bericht door sjun »

Meningsuiting Vrijwel alle klachten volgden op oproep webfora
Prediker nekte Nekschot
Door: Kustaw Bessems

De zaak tegen cartoonist Gregorius Nekschot is het gevolg van een actie door de fundamentalistische islampreker Abdul Jabbar van de Ven.

Het Openbaar Ministerie buigt zich momenteel over de vraag of het de cartoonist ‘Gregorius Nekschot’ zal vervolgen. In zijn dossier zitten de 88 meldingen die in 2005 over Nekschot binnenkwamen bij het Meldpunt Discriminatie Internet. Naar aanleiding van deze klachten deed het meldpunt aangifte tegen hem.

Uit een analyse van de meldingen – die deze krant bij het meldpunt inzag – blijkt dat zij vrijwel allemaal volgden op een oproep die de fundamentalistische islampreker Abdul Jabbar van de Ven deed via webfora.

Nekschot wordt verdacht van groepsbelediging, discriminatie en aanzetten tot haat. Maar wie zijn de slachtoffers? De meldingen zijn van belang omdat het meldpunt zelf niet overtuigd was van de strafbaarheid van Nekschots cartoons. ‘Meestal doen wij alleen aangifte als wij een sterk vermoeden hebben dat een uiting strafbaar is’, zei toenmalig directeur Niels van Tamelen na Nekschots arrestatie. ‘In dit geval wisten we het niet. Omdat het aantal klachten zo hoog was, vonden we het toch goed om aangifte te doen.’

Ook in zijn jaarverslag van 2008 stelt het meldpunt dat ‘niet met zekerheid te zeggen was of dergelijke cartoons strafbaar waren’. Behalve dat ze grof waren en ‘structureel gericht tegen minderheden’ was een reden om aangifte te doen dat ‘de cartoons kennelijk voor veel commotie en onrust zorgden bij internetgebruikers’.

Maar de site van Nekschot was destijds obscuur. Het is de vraag of er ‘commotie’ was ontstaan zonder Van de Vens oproep, mét instructies en mailadres van het meldpunt.

75 van de 88 meldingen werden in maart 2005 gedaan in de dagen dat Van de Vens oproep op fora verscheen. Niet één klacht is van daarvóór. Vrijwel alle meldingen hebben de strekking: de islam en moslims worden beledigd. Zeventien meldingen bevatten letterlijke fragmenten uit Van de Vens tekst. Dertien andere gaan over een cartoon waarop een beul Van de Ven de ogen uitsteekt met de stangen van een tafelvoetbalspel. Een handvol klagers laat merken de site van Nekschot niet te kennen.

Tot dusver relativeerde het Meldpunt Discriminatie Internet steeds het aandeel van Abdul Jabbar van de Ven in de klachtenregen over cartoonist Gregorius Nekschot. ‘We kregen ruim tachtig meldingen van moslims of hun organisaties en van donkere mensen die beledigd waren’, zei toenmalig directeur Van Tamelen in NRC Handelsblad. Zowel allochtonen als autochtonen hadden volgens hem gereageerd.

En in het jaarverslag stond dat ‘een groot deel van de meldingen een andere oorsprong had’ dan de oproep van Van de Ven.

Maar dit is na bestudering van de – geanonimiseerde – meldingen niet meer vol te houden.

Sille Jansen, de huidige coördinator van het Meldpunt Discriminatie Internet, erkent dat de meldingen ‘mogelijk getriggerd’ zijn door de actie van Van de Ven. ‘Al weet je dat nooit zeker. Het is vaker zo dat we plotseling veel meldingen over een bepaalde site binnen krijgen. En oproep of geen oproep, mensen bepalen zelf of ze iets melden of niet.’

Volgens Nekschots advocaat Max Vermeij maakt het voor de strafbaarheid van Nekschots cartoons en geschriften niet veel verschil hoe de aangifte tegen de tekenaar ooit tot stand is gekomen. ‘Maar ik wilde toch controleren of er inderdaad veel mensen hadden geklaagd, zoals in de aangifte van het meldpunt staat.’

Daarbij is het opmerkelijk dat juist Van de Ven zo viel over, zoals hij het noemde, ‘zwaar beledigende tekeningen en opmerkingen ten opzichte van moslims’. Want hij maakt zelf ruimhartig gebruik van de vrije meningsuiting. Zo preekte hij ooit over een bepaalde stroming in de islam dat ‘er geen vrede kan zijn voordat deze leugenaars en bondgenoten van de Joden uitgeroeid zijn’. In Trouwvergeleek hij Nederland met ‘de kanker’ (en islamitische landen met ‘de griep’) en zei hij dat de joodse lobby Amerikaanse nieuwsmedia bezitten.

En op tv zei hij op aandringen van interviewer Andries Knevel dat hij er niet rouwig om zou zijn als Geert Wilders aan kanker overleed.

‘Het valt mij op’, zegt raadsman Vermeij daarnaast, ‘dat het meldpunt heel andere cartoons aandroeg bij het OM dan waarover was geklaagd.’ Jansen van het meldpunt verklaart dat nogal wat klachten gingen over Nekschots site in het algemeen. En het OM maakte weer een eigen selectie tekeningen die vaak over etniciteit gaan en niet uitsluitend over geloof.

Het OM beslist binnenkort over een eventuele vervolging.
De Pers 26 maart 2010

Typisch gevalletje van naar Mohammed toewerken van overijverige ambtenaren. Maar er is meer.
Terugblik De wereld na Theo Van Gogh
Vijf jaar op eieren lopen
Door: Kustaw Bessems / Camil Driessen

Sinds de moord op Theo van Gogh is censuur én zelfcensuur in de westerse wereld aan de orde van de dag. We buigen voor geweld en bedreigingen van fundamentalistische moslims.

Kunstwerken die niet meer tentoongesteld worden omdat ze een verdwaalde moslim kunnen kwetsen. Een columniste die stopt na doodsbedreigingen. Sinds de moord op Theo van Gogh is het doodnormaal en hebben radicale moslims hun zin gekregen.

Maandag is het vijf jaar geleden dat Mohammed Bouyeri filmmaker en columnist Van Gogh van zijn fiets schoot en de keel doorsneed. Omdat die de profeet Mohammed had beledigd. Terugkijkend is de moord een succes. Kritische, provocerende geesten doen er het zwijgen toe. Op een enkeling als politicus Geert Wilders na, maar die is ook meteen de best beveiligde man van het land.

Censuur en zelfcensuur vieren hoogtij, in Nederland én in de rest van de westerse wereld. Ingezet door de moord op Van Gogh, verhevigd door de Deense cartoonrellen. Cartoons die werden gepubliceerd omdat een kinderboekenschrijver na de moord op Van Gogh niemand kon vinden die zijn boek over de profeet wilde illustreren.

Soms is men terughoudend vanwege protest, dreigen of geweld, maar vaker is het uit voorzorg. Want je zóu maar eens zo’n ‘gevaarlijke moslim’ op de tenen kunnen trappen.

Wat volgt is een – niet uitputtend – overzicht van bekende gevallen van censuur. In werkelijkheid is de lijst veel langer. Al is het maar omdat niemand weet welke stukken niet zijn geschreven, welke films niet gedraaid en welke grappen niet gemaakt, omdat de angst onder onze huid is gekropen.

Januari 2005 Submission niet op filmfestival
De film van Theo van Gogh en Ayaan Hirsi Ali wordt toch niet als hommage aan de vermoorde regisseur vertoond op het International Film Festival Rotterdam. Productiemaatschappij Column Productions stelt de film niet ter beschikking op basis van veiligheidsadviezen.

Januari 2005 Schilder belaagd
De Amsterdamse kunstenaar Rachid ben Ali wordt op straat bedreigd en belaagd. Oorzaak zijn Ben Ali’s schilderijen in het Cobramuseum, waarmee hij protesteert tegen een starre islam en haatzaaiende predikers, onder meer door kontneukende imampjes te schilderen. Een half jaar daarvoor lag hij al twee weken in het ziekenhuis nadat hij met een stuk hout op zijn hoofd was geslagen door een groep Marokkanen.

Mei 2005 Muurschildering
Kunstenaars Loes Diephuis en John Prop schilderen hun vernielde muurschildering van Theo van Gogh in het Amsterdamse stadsdeel Oost-Watergraafsmeer over. In plaats van een afbeelding van de vermoorde filmmaker als engel met duivelshoorns, komt er de tekst ‘Alle Menschen werden Brüder (?)’. De oude afbeelding werd tot twee maal beklad met grijze verf. ‘We hadden het gevoel dat de muurschildering leidde tot iets meer afstand tussen de mensen’, aldus Prop. ‘Daarom dat we nu een hoopvolle spreuk hebben geschilderd.’

Oktober 2005 Tate Gallery
Het kunstwerk ‘God is Great’ van kunstenaar John Latham wordt door de Londense Tate Gallery verwijderd. Het toont een in stukken gescheurde Koran, Bijbel en Talmoed. Volgens het museum zou de kunst in ‘het gevoelige klimaat na de aanslagen’ sommige moslims kunnen beledigen.

Oktober 2005 Cartoonrellen
Denemarken is in rep en roer nadat de krant Jyllands-Posten twaalf spotprenten van de profeet Mohammed afdrukt. Twee tekenaars moeten na doodsbedreigingen onderduiken en de ambassadeurs van elf moslimlanden tekenen protest aan bij premier Anders Fogh Rasmussen. De krant publiceerde de tekeningen nadat een kinderboekenschrijver had geklaagd dat niemand zijn boek over profeet Mohammed wilde illustreren. Jyllands-Posten vroeg zich af of meer kunstenaars aan zelfcensuur doen als het om islam gaat. De cartoons zorgen begin 2006 voor een storm van – soms gewelddadig – protest in de Arabische en islamitische wereld, met zo’n 140 doden tot gevolg, en leiden tot een boycot van Deense goederen in landen als Jemen, Egypte en Saoedi-Arabië.

Juni 2006 Hoogleraar schrapt passages afscheidsspeech
Na druk van de rector magnificus van de Universiteit van Utrecht past hoogleraar Nieuwe Testament Pieter W. van der Horst onder protest zijn afscheidsspeech aan. Volgens Van der Horst moest hij passages over islamitisch antisemitisme schrappen omdat ‘de islamitische studenten stennis zouden schoppen en de rector niet kon instaan voor mijn veiligheid’.

September 2006 Geen opera in Berlijn
Ondanks zware politieke kritiek haalt de Opera in Berlijn Mozarts Idomeneovan het programma. Tijdens het slotstuk van de opera rollen de koppen van Neptunus, Jezus, Boeddha en Mohammed. Met die scène wil de regisseur laten zien dat een intellectueel en weldenkend mens zelf beslissingen neemt en de consequenties daarvan aanvaardt. Daarvoor dient de mens zijn ’goden’ te onthoofden. Na een waarschuwing van het Berlijnse Landeskriminalamt besluit het operahuis om vier reprisevoorstellingen af te gelasten. Al was de voorstelling tussen 2003 en 2004 gewoon in het operahuis aan de Berlijnse Bismarckstraße te zien. Na kritiek wordt de opera uiteindelijk in december toch vertoond in het door de ME omsingeld gebouw. Er gebeurt niets.

Oktober 2006 Naakte poppen
Een dag voor de tentoonstelling opent, besluit The Whitechapel Art Gallery in Londen om een aantal werken van de Duitse surrealist Hans Bellmer weg te halen om de mosliminwoners van Oost-Londen niet te shockeren. Bellmer maakt levengrote naakte poppen van meisjes.

Januari 2007 Zelfcensuur cabaretiers
Cabaretier Ewout Jansen (23) van het cabaretduo Ewout en Etienne wordt met de dood bedreigd door een bezoeker van de Assoena moskee in Amsterdam omdat hij grapt over de islam. Youp van ’t Hek zegt in 2005 al tegen HP de Tijd dat hij met regelmaat zelfcensuur hanteert en gevoelige onderwerpen vermijdt. Hans Teeuwen trekt in zijn Engelse shows aan de penis van God, maar zegt steevast dat het niet Allah is. Hij loopt namelijk liever tegen woede aan dan tegen kogels, grapt hij.

Augustus 2007 Doodsbedreigingen Ehsan Jami
De oprichter van een comité voor ex-moslims, die de profeet Mohammed een crimineel noemt en met Osama bin Laden vergelijkt, ontvangt tientallen doodsbedreigingen. Daarnaast wordt hij mishandeld door drie mannen van allochtone afkomst. PvdA-leider Wouter Bos reageert door onder andere te zeggen dat ‘je geen belediging nodig hebt’ om voor het recht op geloofsafval te strijden.

September 2007 Bange terrorismecoördinator
Nationaal coördinator terrorismebestrijding Tjibbe Joustra uit in het AD zijn vrees voor de gevolgen van de toon die sommigen aanslaan in de discussie over moslims. Daarbij doelende op Geert Wilders en Ehsan Jami. ‘Zulke radicale uitspraken kunnen individuen die op de rand van geweld staan, het laatste duwtje geven.’

Oktober 2007 Nederland weigert beveiliging Ayaan Hirsi Ali
Nederland weigert de internationaal geroemde islamcritica en voorvechter van vrouwenrechten te beveiligen nadat zij naar de VS verhuist. Al wordt zij nog zo bedreigd. Alle partijen behalve GroenLinks en D66 zijn het roerend eens dat Nederland daar niet eeuwig voor kan opdraaien. Als ze naar Nederland komt, wordt ze beschermd, maar premier Balkenende heeft dat liever niet. ‘Het kan niet zo zijn dat iemand zegt: ik ga naar Nederland, want daar word ik beveiligd.’

December 2007 Museum weigert kunst Soorah Hera
Onder het motto ‘wij hangen in ons museum geen dingen op die mensen beledigen’ besluit directeur Wim van Krimpen van het Haagse Gemeentemuseum om twee kunstwerken over moslims en homoseksualiteit van de Iraanse Soorah Hera te weren, nadat hij die eerst juist om hun kwaliteit had geselecteerd. Hera reageert verbolgen. ‘De enige conclusie die ik kan trekken is dat Allah heel groot is en dat in Nederland de angst regeert.’ Ook de KunstRAI weigert de werken. In musea in Gouda en Milaan en tijdens Art Amsterdam worden de kunstwerken wel tentoongesteld. Hera kan er zelf niet heen, om veiligheidsredenen. Ze kiest voor een leven in de anonimiteit.

Februari 2008 Bang kabinet
Een reeks CDA-prominenten onder wie minister Verhagen van Buitenlandse Zaken doet een beroep op Wilders om zijn anti-islamfilm Fitna niet uit te zenden. Volgens NRC Handelsblad heeft het kabinet onderzoek laten doen naar de mogelijkheid van een verbod voor de film, maar dat blijkt juridisch te ingewikkeld. Premier Balkenende legt de verantwoordelijkheid voor eventuele reacties bij de PVV-leider: ‘Er kunnen economische sancties komen, aanslagen, dreiging. Degene die daar aanleiding toe geeft, is daarvoor verantwoordelijk.’ Op de vraag of een terrorist niet verantwoordelijk is voor een aanslag, antwoordt de premier: ‘Die is verantwoordelijk voor de feitelijke handeling, maar die legitimeert hij met de film. Dat is niet los te zien.

Mei 2008 Lange broek
Islamitische bewoners van de wijk Stedenwijk-Noord in Almere klagen over de korte broeken van bouwvakkers. Ondanks de hitte besluit de uitvoerder van het project dat de werklieden lange broeken moeten dragen.

Mei 2008 Arrestatie Cartoonist Nekschot Cartoonist Gregorius
Nekschot wordt in zijn huis in Amsterdam door een politie-overmacht gearresteerd op verdenking van het aanzetten tot haat en discriminatie. Volgens het OM zijn acht van Nekschots cartoons beledigend voor moslims en mensen met een donkere huidskleur. De arrestatie volgt op een aangifte uit 2005 door het Meldpunt Discriminatie Internet. Daar zijn veel klachten binnengekomen door een actie van de salafistische prediker Abdul Jabber van de Ven. Iemand die zelf bijvoorbeeld over Ahmadiyya-moslims zei dat ‘er geen vrede kan zijn voordat deze leugenaars en bondgenoten van de Joden uitgeroeid zijn.’

Mei 2008 Borstjes in Huizen
De gemeente Huizen verwijdert schilderijen van naakte vrouwen uit een expositie in het gemeentehuis. Reden is kritiek van moslims en baliemedewerksters. De doeken worden verplaatst naar een ruimte waar geen publiek komt. Kunstenares Ellen Vroegh reageert onthutst en wijst erop dat het gaat om figuratieve kunst, waarbij de geslachtsdelen niet te zien zijn: ‘Alleen twee borsten en houtjes als vagina.’ Een half jaar na de commotie besluit de gemeente dat naakt voortaan wel mag.

Mei 2008 Adan en Eva
Hanneke Koene, de uitbaatster van kinderboekhandel De Boekenwurm uit Maastricht weigert het nieuwe kinderboek van Ayaan Hirsi Ali te verkopen. Adan en Eva gaat over een Marokkaanse jongen en een joods meisje. Volgens Koene vergroot Hirsi Ali in het kinderboek culturele meningsverschillen uit ‘met het doel om haat te zaaien’.

September 2008 Publicatie ondanks bom
Ondanks een brandbom die voor zijn huis wordt gegooid besluit uitgever Martin Rynia om het boek The Jewel of Medina gewoon uit te geven. Sherry Jones, de schrijver van het boek over de kinderbruid van profeet Mohammed, reageert bij monde van haar woordvoerder verheugd. ‘Dit is een van de belangrijkste redenen dat we deze uitgeverij hebben gekozen. We wisten dat ze moedig zouden zijn.’ Eerder had de gerenommeerde uitgever Random House besloten haar boek niet uit te brengen.

Oktober 2008 Verbod op belediging
Minister Hirsch Ballin probeert het verbod op belediging uit te breiden zodat het strafbaar kan worden om iets te zeggen over een God, religie of religieus symbool. Hij wordt later teruggefloten door de Hoge Raad en de Kamer.

Februari 2009 Geen toegang tot Engeland
Geert Wilders wordt de toegang tot Engeland ontzegd. Hij wil zijn film Fitna in het Britse parlement laten zien, maar mag het land niet in omdat zijn aanwezigheid een gevaar zou vormen voor de openbare veiligheid. Het Britse ministerie van binnenlandse zaken stelt iedereen die 'extremisme, haat en gewelddadige boodschappen in onze gemeenschappen wil verspreiden' de toegang tot Groot-Brittannië te ontzeggen. Na een succesvolle gang naar de rechter mag Wilders in oktober wel het land in. Er gebeurt niets.

Februari 2009 Wilders óók op eieren?
Volgens defensiespecialist Rob de Wijk heeft Geert Wilders zijn film Fitna aangepast. ‘Die was in eerste instantie veel heftiger.’ In Pluspost zegt De Wijk: ‘Ik vind dat het hem siert. Hij heeft nog wel zoveel fatsoen, dat als een halve burgeroorlog dreigt, hij dat heftige einde terugtrekt.’ Ook het kabinet zegt dat Wilders zijn film heeft bijgesteld. Wilders ontkent.

Augustus 2009 Yale schrapt plaatjes
De prestigieuze Amerikaanse Yale Universiteit haalt alle afbeeldingen van Mohammed uit een boek over de cartoonrellen, uit angst voor geweld van moslims. Het boek gaat nota bene over de gevolgen van de prenten die nu dus niet mogen worden afgedrukt. ‘Het is geen anti-islamboek’, volgens de schrijfster Jytte Klausen. Maar na het raadplegen van 20 deskundigen besloot Yale de cartoons te verwijderen omdat het Amerikaanse belangen zou schaden en zou leiden tot geweld tussen moslims en christenen. Onzin volgens Klausen. ‘Ik heb met die tekeningen onder de arm door het Midden-Oosten gereisd, er zelfs met de Moslimbroederschap over gesproken.’

September 2009 Roman
Vlak voor de publicatie van Wem Ehre gebührt besluit de Duitse uitgever het boek terug te trekken uit vrees voor de veiligheid van zijn werknemers en zijn familie. Op het einde van Gabriele Brinkmanns Krimi komen namelijk zinsneden voor als ‘je duwt die koran maar in je...’

September 2009 Hoteleigenaren gearresteerd voor beledigen moslima
Een christelijk stel uit Liverpool wordt gearresteerd omdat ze in hun hotel een moslima beledigen tijdens een discussie over de verschillen tussen Islam en Christendom. De vrouw zou islamitische klederdracht hebben beschreven als bondage, terwijl de man Mohammed vergeleek met een krijgsheer. Volgens de politie braken ze daarmee de openbare orde.

September 2009 Rode hakken
Een kunstwerk van felrode en verlichte vrouwenschoenen, te midden van islamitische gebedsmatjes en mannenschoenen, kan blijkbaar niet in Brussel. Moslims zien het als een provocatie dus sluit de Franse kunstenaar zijn galerie na pogingen om de ruiten in te gooien.
DePers 29.10.09

Ik schreef er destijds over:
In oktober 2007 kreeg ik mijn eerste bedenkingen bij meneer Balkenende, Februari 2008 heeft hij het definitief verziekt door niet pal te staan voor de vrijheid van meningsuiting. Jan Peter bleek hier geen jongen met VOC mentaliteit. In oktober 2008 liet Ernst Hirsch Ballin zien wat er met je politieke mandaat gebeurt als je op het CDA stemt. In augustus 2007 liet Wouter Bos zien hoe je migranten publiek afvalt die hun mond open doen over misstanden. Kortom van CDA en PvdA valt voorlopig nog niets te verwachten als het op pal staan voor Westerse verworvenheden als uitingsvrijheid aankomt.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10656
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Naar Mohammed toewerken.

Bericht door sjun »

Ouders willen islamlessen op openbare scholen

Ouders van kinderen op openbare basisscholen in Slotervaart willen dat er verplichte islamlessen op deze scholen komen. Voor alle leerlingen. Dat heeft het stadsdeel onderzocht.

Scholen zijn wettelijk verplicht om godsdienstlessen te geven als genoeg ouders daarom vragen. "In deze lessen zou de islam centraal moeten staan," vinden de meeste ouders van de Louis Bouwmeesterschool.

Ook aandacht voor andere religies
Wel vinden de meeste ouders dat er naast de islam "ook aandacht besteed zou moeten worden aan andere religies". Veel ouders zeggen ook dat ze hun handtekening willen zetten om de school te dwingen om islamlessen te gaan geven.

Verplicht voor alle leerlingen
"In principe zijn de lessen verplicht voor alle leerlingen," zegt een woordvoerder van het stadsdeel. "Ook niet-islamitische kinderen."

Gaat het ook echt gebeuren?
"Het is nog geen gelopen race" zegt Caspar Itz van het stadsdeel. "Minimaal 15 ouders per school moeten een aanvraag indienen. Tot nu is dat nog niet gebeurd omdat ouders denken dat de school hun wensen toch niet serieus neemt."

Scholen lijken niet enthousiast
Basisschool de Vlaamse Reus staat niet te springen. Zij zeggen in het onderzoek: "Religie en levensbeschouwing kun je niet in een apart vak stoppen. Lessen in de islam zouden de segregatie bevorderen. De enige integratie die plaatsvindt is op gemengde scholen: wees hier zuinig op.
"Buurtleven.nl 16 april 2010

Destijds schreef ik:
Binnenkort groene scholen (als variant op de zwarte scholen) in Amsterdam Slotervaart. De segmentalisering van de stad krijgt verder vorm middels enclavevorming als dit PvdA-beleid van Marcouch verder vorm krijgt en de openbare school religieus groen verkleurt op gemeenschapskosten. Ik zou het volkomen begrijpen als mensen besluiten te verhuizen om hun kind op zeer beïnvloedbare leeftijd nog niet aan daw'a bloot te stellen. Overigens is dit niets nieuws, waar islam komt legt het uiteindelijk een claim op de publieke omgeving. Precies daarom moeten de wortels van islam belicht, haar heilig verklaarde teksten becommentarieerd en de levensloop van haar ideaalmens in beeld gebracht worden voorbij de suikerislam die ter versluiering van deze zaken wordt aangeboden.

De totalitaire ideologie van islam is in mijn optiek een politieke beweging die zich religieus presenteert om een voorkeursbehandeling geclaimd te krijgen. Dankzij dit verborgen misbruik of 'handige' gebruik van religieuze voorzieningen moeten er maatregelen genomen worden die minder agressieve religieuze overtuigingen ook zullen raken. Vergelijk het maar met misbruik van de gezondheidszorg die extra controlekosten met zich meebracht die door iedereen moeten worden opgebracht.

In feite moet er een goed beeld komen van de monniken en hun kappen om te bezien of het principe van gelijke monniken gelijke kappen wel terecht geclaimd wordt. En dat wordt nog een opgave gezien de roodverpolitiekte sociale wetenschappen die eerst en vooral sociaalwenselijke geluiden uitbraken om der wille des onderzoekers carrièreperspectief. De volgelingen van de beste listensmid* dwingen elke maatschappij die hen de ruimte laat tot zeer kritisch volgen van hoe die ruimte daadwerkelijk gebruikt wordt om te voorkomen dat haar eigen ankerpunten en instituties worden gebruikt om haar te ondermijnen.

*Soera 3, Vers 54 En ze smeedden listen, en Allah smeedde listen; en Allah is de beste listensmid
Deze tekst brengt ons op de steeds beter zichtbaar wordende tactiek van taqiyya.


Dat laatste valt ook te omschrijven als Het recht op versluiering De tactiek van taqiyya is gewoon een consequentie uit de leer als overgeleverd in koran, hadith en soenna waarin het mensbeeld van Mohammed duidelijk wordt: de devaluatie van de andersdenkende. Er bestaat tegenover een mens die niet als lid van de gemeenschap van de gelovigen wordt erkend, geen verplichting tot oprechtheid. Daarom heeft de islam bij het doorzetten van zijn eigen machtsaanspraken slechts één instrumentele relatie tot de ongelovigen: De ongelovige wordt – als hij niet openlijk kan worden bestreden, bekeerd of vernietigdgebruikt. Dit gebeurt:
 • door de samenleving van de ongelovigen er door de daar levende moslims toe te brengen om de islamitische diaspora te tolereren en niet uit hun samenleving te verjagen en
 • door de uitbreiding van de islamitische gemeenschap en de navolging van haar doelen mogelijk te maken en te stimuleren. (Hierbij kun je denken aan de strategie van de baarmoeder, zoveel mogelijk gebruik maken van subsidiepotten en bezetten van strategische politieke posities in een maatschappij om islam te verspreiden)
Aangezien dit gelijkstaat aan een vernietiging van de samenleving van het gastland door zichzelf, kan dit alleen worden bereikt wanneer de eigenlijke bedoelingen worden verborgen. Deze kunnen echter door de verspreiding van de koran, hadith en soenna en de daarmee samenhangende leerstellingen ook bij de ongelovigen bekend zijn. Zie hiervoor bijvoorbeeld: Precies daarom moeten deze in de koran, hadith en soenna genoemde doelen ontkend respectievelijk als historisch of metaforisch gerelativeerd worden. Een regelmatig gebruikte tactiek door moslimfunctionarissen en islamapologeten in het westen.
Afbeelding
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10656
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Naar Mohammed toewerken.

Bericht door sjun »

Naar Mohammed toewerkende media in Nederland zouden eens elders kunnen kijken hoe het ook kan:

Australian Reporter grills Muslim Apologist "You denounce democracy, and you exploit the freedoms"

Afbeelding

Goed opletten hoe de geïnterviewde bij de vraagstelling gehouden wordt. In beeld komt ook het gedraaikont, de pogingen tot afleiding en omkering die je steevast treft als je in discussie gaat met mensen die wat beter communiceren.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10656
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Naar Mohammed toewerken.

Bericht door sjun »

Ook opmerkelijk

Australian Muslim Refuses to Condemn IS
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10656
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Naar Mohammed toewerken.

Bericht door sjun »

Moslimapologetie in Nederland

Fred Leemhuis
http://nos.nl/audio/30783-hoogleraar-le ... fitna.html
Fred zwetst en komt met een overdrijvende toeschrijving om Wilders af te rekenen, een engelse vertaling erbij pakken in plaats van de Fred Leemhuis suikerkoranvertaling geeft uitsluitsel. Wantrouw daarom uw rode media en deskundigen.

Zie ik dat ineens de audiofragmenten die duidelijke dhimmitude aantonen weggemaakt zijn?

Maar dan zijn er altijd nog wel Varafragmenten te vinden...


Er zijn meer verzen en niet enkel in de koran maar ook in de hadith en soenna. Leemhuis lult en probeert via mijn status indruk te maken op mensen. Goed kijken wat er nog meer staat Fred, en helemaal geen suikerislamvertaling produceren die met een blik op de engelse en duitse koran meteen door de mand valt. Opmerkelijk dat Leemhuis daar gewoon mee wegkomt maar hier kan het alsnog even tegen het licht gehouden worden. Ridiculiseerbare voorbeelden zoeken en via een voice-over ramen dat Fred Leemhuis gehakt zou hebben gemaakt. Je reinste VARApropaganda. Wie zelf al die boeken doorgenomen heeft weet wel beter dan wat de Arabist Fred Leemhuis welbewust probeert te versuikeren en versluieren. Voor wie het nog niet weet ligt er erg veel kennis van zaken op openbaarmaking en bediscussiëring te wachten.

Fred L. is niet de enige islam-apologieet:

Jan Michiel Otto

Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10656
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Naar Mohammed toewerken.

Bericht door sjun »

Geert Wilders populair in het buitenland (Netwerk-reportage 10 juni 2009)
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10656
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Naar Mohammed toewerken.

Bericht door sjun »

Wafa Sultan: De islamitische helpers: westerse uitverkoop aan de sharia

Afbeelding

Het lijdt geen twijfel, dat de vrijheid van meningsuiting, het fundament voor democratie en civilisatie, in veel westerse landen door een aantal vooraanstaande organisaties en individuen, die samengingen met islamitische instellingen, is blootgesteld aan een gevaarlijke aanval. Zij allemaal verbreiden het sprookje van het islamitische slachtofferschap en dwingen het Westen ertoe moslims voortdurend in bescherming te nemen, hun wreedheden te negeren en zich te onderwerpen aan hun toenemende eisen.

Rondom de wereld dwingen moslims niet-moslims tot volgzaamheid en tot opzettelijke versluiering van de omvang van de islamitische bedreiging – van de heilige oorlog (Jihad) tot de behandeling van vrouwen onder de islam. Zoals de sharia het voorschrijft, proberen moslims niet-moslims te verbieden kritisch over de islam te spreken.

Hoe krijgen ze dat voor elkaar? Ze noemen iedereen, die zijn best doet voor een eerlijke controle van islamitische teksten een fanaticus of van haat vervuld, of ze noemen hem een “islamofoob”. Tegenspraak zorgt voor willekeurige rechtszaken vanwege “haat zaaien”/volksophitsing, net zoals het dreigen met opstanden, geweld en boycots. In het ergste geval doden moslims niet-moslims evenals de moedige moslims, die het wagen zich te verzetten tegen de gedachtecontrole en onderdrukking.

Onlangs nog werd de moedige Lars Hedegaard, op grond van zogenaamde racistische uitlatingen, schuldig verklaard aan volksophitsing. Maar meneer Hedegaard sprak de waarheid uit. Hij heeft de afstotelijke, wijdverbreide praktijk van “eer”moorden publiek gemaakt, waarbij familieleden eraan gehouden zijn vrouwelijke familieleden te doden, om, zoals het heet na “misdaden” zoals verkrachtingen, de “familie-eer te herstellen”- vaak door leden van deze familie. De vrouwen worden altijd schuldig verklaard, nooit de verkrachters – evenals voor zogenaamde ontucht, ook als er geen bewijs is, slechts op grond van “een gevoel” dat de rechter kan hebben. Zoals in het geval van Henas in Bangladesh, die tot 300 zweepslagen werd veroordeeld en tijdens de uitvoering van de straf stierf.

Gedurende de 30 jaar, die ik in Syrië woonde, heb ik talloze gevallen van gruwelijk geweld en brutaliteit van dichtbij meegemaakt. Als praktiserend arts heb ik ontelbaar veel mishandelde vrouwen behandeld, die met de stilzwijgende instemming van de sharia en de “familie-eer” brutaal geslagen en verkracht werden. De slachtoffers die ik behandelde, waren evenzo slachtoffers van het “eergeweld” als diegenen naar wie Lars Hedegaard verwees en waarvoor hun nu door hen bestraft werd, van wie wordt aangenomen dat ze dezelfde waarden zouden delen die wij in het Westen zouden waarderen. Met de onderdrukking van de vrijheid om de afschuwelijkheden en mishandelingen tegen islamitische vrouwen bloot te leggen, ondermijnt het Westen echter hun status als gerespecteerde en gewaardeerde vrouwelijke burgers. Is dat het wat de leiders van de regeringen willen bereiken? Zijn islamitische vrouwen, die immens, ook in het Westen, onder de sharia lijden het niet waard om door regeringen beschermd te worden?

Als arts ben ik gealarmeerd over de gecoördineerde inspanningen van de islamisten en hun helpers in het Westen om het fundamentele recht om vrijuit te spreken en te ontmaskeren wat er verbeterd moet worden, te vernietigen.

De gruwelijke aanslag van 11 september bracht het feit aan het licht, dat er geen enkele plek op de wereld bestaat die veilig is voor de islam. Mijn eigen persoonlijke verhalen, mijn professor voor oogchirurgie werd op de medische universiteit is Syrië voor onze ogen doodgeschoten, omdat hij lesgaf aan vrouwen, hebben met ons allemaal te maken. Zolang er moslims binnen onze samenlevingen zijn die werven voor de islamitische sharia en er voortdurend aan werken deze op te leggen aan onze vrije samenlevingen, moeten we geïnformeerd, waakzaam en actief onze vrijheid verdedigen. Dat is een aangelegenheid waarvoor we samen moeten zorgen en waartegenover we uiterst waakzaam moeten zijn.

Ik ben hier niet om iemand tegen moslims op te stoken. Begrijpt u alstublieft, dat moslims mijn mensen zijn en ik ben met geen mogelijkheid in staat om mijn vel af te stropen en iets anders te zijn dan een vrouw uit een islamitisch land en van de islamitische cultuur. Maar ik ben hier om het ware gezicht van de islam als een van haat vervulde en intolerante ideologie, met daarin vooral de behandeling van vrouwen, te ontmaskeren.

Osama Bin Laden is nu dood en verleden tijd. Maar de genadeloze en ondraaglijke wet van de sharia, die hij zo gelovig praktiseerde, is levendig en gedijt. Het leven van Bin Laden en zijn afschuwelijke misdaden zijn er een duidelijk bewijs voor, dat islamisten slachtoffer van een onhoudbaar dogma zijn, dat hen weglokt van hun aangeboren verstand en hen in menselijke beesten verandert. Op zeer jonge leeftijd worden ze onderworpen aan een hersenspoeling, die hen doet geloven dat de islam ertoe zou zijn geroepen om de hele wereld te controleren en het zou hun missie op aarde zijn om voor deze om te strijden voor het bereiken van dit doel. Daarvoor heiligt het doel alle middelen, daarvoor is het vernederen, martelen en vermoorden van anderen een heilige missie.

Lara Logan, de journaliste van CBS, die verslag deed over de jongste revolutie in Egypte, doorbrak in de televisie-uitzending “60 minutes” de muur van stilzwijgen, toen zij over het seksuele geweld berichtte dat haar, een buitenlandse journaliste ter plaatse, werd aangedaan. In haar eigen woorden zei ze, dat het Egyptische gepeupel, dat haar aanviel: “… echt genoot van mijn kwelling en mijn leed. Dat spoorde het aan – tot nog meer geweld”.

Voor velen in het westen is dit een levendige kijk in de schokkende behandeling en ononderbroken vernedering van autochtone en ook buitenlandse vrouwen in Egypte. Deze praktijk duurt voort door de islamitische inenting van vijandigheid en de bespotting van vrouwen. Om nog zout in de wonden te strooien, geven moslims uitsluitend de schuld aan de slachtoffers vanwege het zogenaamde zich niet houden aan de kledingvoorschriften of islamitische gedragsregels. Ongelukkig genoeg onderwierp Logan zich in het interview aan de bestaande political correctness door heel zorgvuldig de woorden “moslim” of “islam” i.v.m. de afschuwelijke seksuele pijniging niet te gebruiken.

Laat me nog een paar persoonlijke verhalen met u delen. Het zijn berichten, die Lara Logan´s schokkende ontmoeting bevestigen en die de voortdurende mishandeling van vrouwen in de islamitische wereld bewijzen. Mijn eigen nicht werd gedwongen om met haar neef te trouwen toen ze 11 jaar oud was en hij over de 40. Haar huwelijk was rechtsgeldig onder de sharia, want de profeet Mohammed trouwde met zijn tweede vrouw, Aisha, toen ze 6 jaar oud was en hij over de 50. Mijn nicht werd jarenlang vreselijk mishandeld en had niet het recht een scheiding te eisen. Ze vluchtte het huis van haar man uit naar dat van haar vader en smeekte hem: “Laat me hier blijven alsjeblieft. Ik beloof je jouw maagd te zijn tot het einde van mijn leven. Hij is zo wreed; ik kan deze pijn niet langer verdragen.” Toen zei haar vader: “Het is een schande voor een vrouw om haar man zonder toestemming te verlaten. Ga terug. Ik beloof je, ik zal met hem praten”.

Op 28-jarige leeftijd pleegde mijn nicht zelfmoord. Ze stak zichzelf in brand en liet vier kinderen achter. Gedurende mijn tijd als arts in Syrië heb ik in mijn omgeving veel misdaden mee moeten aanzien die in naam van de islam werden gepleegd. Toen ik destijds in een kleine plaats werkte, kwam er een vrouw van achter in de 30 bij me, die klaagde over misselijkheid, braken en rugpijn. Een onderzoek wees uit, dat ze zwanger was in de derde maand. Zodra ik haar dat had verteld, stortte ze in haar stoel in elkaar en begon te gillen en zichzelf in het gezicht te slaan. “Ik smeek u, dokter, om me van dit ongeluk af te helpen. Mijn zoon zal me doden. Mijn eigen leven interesseert me niet. Ik verdien het te sterven, maar ik wil niet dat mijn zoon zich met mijn bloed de handen besmeurt”.

“Wat is er dan zo erg, Fatima?”, vroeg ik. “Mijn man overleed vijf jaar geleden en liet mij achter met vier kinderen. Zijn broer verkracht me iedere dag in ruil voor eten voor mijn kinderen. Als hij erachter zou komen dat ik zwanger ben, dan zou hij, voordat hij zichzelf blootstelt aan openbare schande, mijn zoon, die 15 jaar oud is, ertoe brengen mij te doden”.

Ik stuurde haar naar een gynaecoloog. Toen ze ongeveer twee weken later terugkwam, zag ze er mager uit, met ingevallen wangen. “Ik kwam om u te bedanken”, zei ze, “maar ze hebben de operatie, waarbij de foetus wordt verwijderd, zonder verdoving gedaan. Ik had niet genoeg geld om de medicijnen voor de verdoving te betalen, dus moest de dokter zonder verdoving opereren. De pijn was bijna ondraaglijk. Ik ging bijna dood”.

En mijn eigen verhaal. Mijn man ging een jaar eerder dan ik naar Amerika. Toen ik een aanvraag voor paspoorten voor mijn kinderen indiende, weigerde de dienstdoende officier deze aan te nemen. Onder de islamitische wet van de sharia gold ik als geestelijk niet in staat legale voogd van mijn kinderen te zijn. Daarom verlangde men van mij een mannelijk familielid van mijn man mee te nemen, zodat we de paspoorten voor mijn kinderen konden krijgen.

Geen van de familieleden van mijn man woonde bij ons in de stad, behalve een van zijn neven. Die was alcoholicus en vanwege zijn slechte karakter had mijn man ons nooit kennis met hem willen laten maken. Kortom. Ik ging naar zijn huis en kocht hem om met 50 Syrische Ponden, dat komt overeen met één dollar. Toen ik het aanmeldingsbureau verliet, ontkwam ik er niet aan over deze absurditeit na te denken waarmee wij vrouwen in de islamitische wereld worden geconfronteerd: als arts was ik niet geschikt om voogd te zijn over mijn eigen kinderen, maar een dronken man kon mijn hele lot bepalen.

Het is duidelijk, dat de leren van mijn geloof niet overeenstemmen met mijn fundamentele rechten en mij zeer zeker niet als werkende vrouw respecteren. Onder de wet van de sharia wordt bijvoorbeeld aan mannelijke moslims ruimte gegeven tot de volledige controle over hun vrouwelijke familieleden. Een vader kan zijn dochter op iedere leeftijd zonder haar toestemming aan iedere man van zijn keuze uithuwelijken. Tragisch genoeg zijn deze beschrijvingen, die ik met u deel, geenszins op zichzelf staande gebeurtenissen.

Ze vertegenwoordigen de tragische verhalen van miljoenen islamitische vrouwen overal ter wereld, hier in Europa en in Noord-Amerika. Iedere dag zijn er talloze gevallen van huiselijk geweld tegen islamitische vrouwen: verkrachting en “eermoorden”, die door de zogenaamde “progressieven”, die er voor zichzelf aanspraak op maken de grote ondersteuners van de mensenrechten te zijn, regelmatig worden genegeerd. Veel leden van het establishment vervolgen strafrechtelijk moedige mensen, die het wagen de duistere realiteit van het geweld tegen islamitische vrouwen, net zoals de grimmige realiteit van de islamitische sharia, aan de kaak te stellen. Velen verbieden het onze samenleving de islamitische discriminatie en mishandeling van vrouwen te benoemen. Ogenschijnlijk zijn de consequenties voor diegenen, die dit wagen, zoals we op dit moment vooral meemaken in Europa, zwaarwegend.

Laat me dus iedereen, die aan de verkeerde kant van de historie staat, uitdagen: hoe kan een islamitische vrouw een rechtschapen, vriendelijk kind opvoeden, wanneer zij zelf onderdrukt wordt? Met zekerheid zal een jongen, die ermee opgroeit dat zijn moeder respectloos behandeld, buitengesloten en mishandeld wordt bijna onvermijdelijk de verdraaide zienswijze hebben, dat zo´n gedrag tegenover vrouwen geoorloofd en normaal is en zal hij daardoor tot de soort gruwelijkheid in staat zijn, zoals deze door het gepeupel Lara Logan werd aangedaan. Is dat geen dilemma, dat de relatie van het Westen tot de islamitische wereld betreft? Treurig genoeg zullen de moslims en hun helpers ermee doorgaan om diegenen van ons, die tegenspreken, te bestrijden. We moeten een keuze maken. We kunnen ermee doorgaan toe te geven of we kunnen mensen voor ons winnen door duidelijk te maken dat onze vrijheid, onze cultuur en ons erfgoed beschermd wordt, koste wat het kost.

Bill Maher, een Amerikaanse cabaretier, zei de vorige maand in zijn show: “De islam is de enige religie die je doodt als je tegenspreekt. Ze claimen: kijk, wij zijn de religie van de vrede… en als je tegenspreekt, snijden we je kop eraf.” Maher voorspelt, dat “er waarschijnlijk maar weinig mensen zullen zijn, die hen daarop zullen aanspreken.” Wij zijn enkele van deze weinigen die hen daarop aanspreken. Wij zijn hier met overtuiging, om kenbaar te maken, om bloot te leggen en we hopen de vijanden van de vrije wereld terug te dringen. Wij zijn hier om de vernietiging van onze waarden door diegenen, die er naar streven om ons tot slaaf te maken onder de genadeloze boeien van de sharia, te verhinderen.

Wanneer vrouwen, die onder de sharia leven, emigreren, kan dit tot een complete verandering leiden; dat overkwam mij. Nu, omdat ik vrij ben, hoef ik niet meer toestaan door een of andere religie of politieke autoriteit mishandeld te worden. In de VS ben ik een persoon – gelijk aan alle anderen. Maar hoe kunnen we van al die andere islamitische vrouwen in alle delen van de vrije wereld verwachten om zich te emanciperen wanneer er juridische instellingen bestaan, die meehelpen de vrijheidswil te onderdrukken door diegenen te bestraffen die proberen deze te beschermen? Zo is het o.a. mensen zoals Lars Hedegaard, Geert Wilders, Elisabeth Sabaditsch-Wolff, Kurt Westergaard, Jesper Langballe, Ezra Levant, Rachel Ehrenfeld, Joe Kaufman en Mark Steyn vergaan. Het zijn moeilijke tijden.

Ik persoonlijk beschouw mijn rechten niet als gegarandeerd en daarom zal ik doorgaan met vechten om deze rechten te beschermen. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor alle andere islamitische vrouwen. Als burgers van de vrije wereld moeten we de morele kracht hebben om te vechten en, door het aan de kaak stellen van het totalitaire geweld van de islam tegen vrouwen, onze vrijheid te beschermen. De vijand heeft ze allebei, onwetende en kwaadaardige helpers. Wij zijn verplicht diegenen aan te klagen, die zich onderwerpen aan de onderdrukkende, islamitische doctrine. We kunnen niet verzoenen. We kunnen geen compromissen aangaan. We moeten de vijanden herkennen en ze tegenhouden waar ze opdringen.

We zullen onze taal niet intomen. We zullen de passende woorden gebruiken om de dingen bij de naam te noemen. We zullen doorgaan met het streven naar morele duidelijkheid, naar een openlijke intellectuele discussie met exacte definities van onze doelen – tegen hun doelen. Laten we vanaf nu een nieuwe term gebruiken, “waarheidsfoben”, tegen diegenen die ons “islamofoben” noemen. Want hun irrationele angst voor de waarheid is een schadelijke factor voor ons samenleven als vrije volkeren.

De bittere realteit van de islamitische doctrine van de sharia mag niet genegeerd worden. Een echte overwinning kan alleen in de geest van de eerlijke analyse, van transparantie en van het onverschrokken streven naar de waarheid worden behaald. Een cultuur, die de helft van de bevolking niet respecteert, kan niet bloeien en succesvol zijn. Daaruit volgt, dat iedere poging om kritiek op de islam door wetten te verbieden en te bestraffen, door alle mensen die van de vrijheid houden onverbiddelijk wordt afgewezen. Toen ik in Syrië woonde, huilde ik vaak, want ik leed. Nu ik vrij ben, huil ik nog steeds, maar voor al die andere islamitische vrouwen op de wereld. Ik droom van een toekomst, waarin alle islamitische vrouwen de smaak van de vrijheid kunnen proeven. Dat zou een droom van de hele mensheid moeten zijn en het is onze taak om er onverbiddelijk in te zijn dit doel te bereiken. Ik roep iedereen, die verantwoordelijk is voor het proces tegen Lars Hedegaard, ertoe op om na te denken over de vreselijke gevolgen van de absurde beschuldigen tegen hem. Laten we in Europa niet naar de Middeleeuwen terugkeren.

Laat de vrijheid van meningsuiting zegevieren.


Afbeelding

Bronnen:
Vertaald uit het Duits door E.J. Bron op Hoeiboei.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10656
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Naar Mohammed toewerken.

Bericht door sjun »

Terwijl Europa Sliep

In het Noors betekent snill 'aardig' en met het woord snillester wordt soms (door degenen die de dingen bij hun naam durven noemen) verwezen naar domme personen zoals Jeanette Sky: politiek correcte individuen voor wie aardig gevonden worden het belangrijkst is. De Noorse snillister beschouwen zichzelf als pro-moslim. Doordat ze geen kwaad zien in de autocraten die de moslimgemeenschap leiden, zijn ze feitelijk de vijand van degenen binnen die gemeenschap die de autocratische tirannie verafschuwen, vrij wensen te zijn en gelijke burgers willen zijn in een westerse democratie.

Walid al-Kubaisi is een dergelijke allochtoon. Hij komt oorspronkelijk uit Irak en publiceerde in 1996 een fantastisch boek getiteld 'Mijn geloof, jouw mythe' (Min tro din myte), waarin hij een gesprek beschrijft met een typische snillist die een 'Noors cultureel centrum' leidde. Het centrum bood onderdak aan verscheidene activiteiten van verschillende etnische groepen, en zorgde ervoor dat iedere groep zijn eigen ruimte had. Toen Al-Kubaisi deze regeling bekritiseerde omdat het gettovorming in de hand werkte, maakte de directeur bezwaar en benadrukte hij zijn bedoeling: andere culturen laten zien en voor een 'exotische atmosfeer' zorgen.

“Maar is het niet belangrijker [vraagt Al-Kubaisi] dat allochtonen kennis vergaren over de Noorse cultuur en Noorse waarden, in plaats van dat ze voor jou en andere Noren een beetje een exotisch sfeertje creëren?”
“Het is niet onze taak ze iets van de Noorse cultuur bij te brengen.” antwoordde hij. “Ze kunnen dat zelf wel beslissen, als ze dat willen. Buitenlanders hebben een rijke cultuur. Je moet zo niet denken. Dat levert grote moeilijkheden op. Wij hebben onze cultuur en jij hebt de jouwe.”
“Nee, ik denk bijvoorbeeld aan waarden zoals vrijheid van meningsuiting en godsdienstvrijheid,” antwoordde ik.
“Ja, natuurlijk gaan deze Noorse waarden jullie moslims ook aan. Wij kennen godsdienstvrijheid, en vandaar dat jullie moslims jullie islam hier vrij mogen belijden... Je kunt, als je dat wilt, een baard en een tulband dragen en niemand zal dat afkeuren... Je kunt dieren op een islamitische manier slachten zodat je islamitisch vlees kunt eten, je hebt het recht je kinderen te besnijden... Je kunt gebruikmaken van je vrijheid van meningsuiting om anderen over de islam en je boeiende cultuur te vertellen; je kunt Noorse racisten bekritiseren, en wij helpen je bijeenkomsten te organiseren en moedigen jullie aan ons te vertellen over de omstandigheden waaronder jullie gevlucht zijn...”

Maar hoe staat het, vroeg Al-Kubaisi, met de vrijheid van de moslims om hun godsdienst te bekritiseren – of zich te bekeren? De directeur werd boos.
“Je bent een moslim, Walid, en je mag je identiteit niet verloochenen. Als je een Noor wordt, zullen wij je niet meer zien zoals je bent. Je moet jezelf blijven.”
“Maar geloof je dat ik mijn identiteit verloochen als ik in de vrijheid van meningsuiting geloof en als ik een van mijn landgenoten toesta een andere godsdienst te kiezen of zich te laten bekeren tot een ander geloof?” vroeg ik hem.
“Je cultuur is erg rijk. Je cultuur was al rijk toen er hier nog nauwelijks van cultuur sprake was,” zei hij.
“Dankjewel, maar ik wil alleen maar weten of ik mijn identiteit verloochen als ik varkensvlees eet en me bekeer tot het christendom?” vroeg ik plagend.
“Luister. Dat is iets wat je zelf moet beslissen. Maar je houding geeft aanleiding tot veel problemen. We willen een multiculturele samenleving creëren en we willen de vreemde culturen niet laten verdwijnen. Je houding gooit roet in ons eten. Die zorgt voor conflicten tussen allochtonen. Ik ben een cultureel werker, niet iemand die conflicten oplost,” zei hij.

Deze opmerkingen van een culturele klerk tonen de politieke correctheid van de Europese gevestigde orde mooi aan. Terwijl etnische Europeanen beschouwd worden als individuen, worden zelfs moslims die zich openlijk proberen te distantiëren van de moslimgemeenschap toch gezien als groepsleden wier gemeenschappelijke identiteit geheel bepaald wordt door de huidskleur, etniciteit en godsdienstige achtergrond. Als etnische Europeanen mogen kiezen bij welke godsdienst ze willen horen, of als ze bij geen enkele godsdienst willen horen, wordt toch van ze verwacht dat ze de wet respecteren, maar moslims zijn 'van nature religieuze wezens' en als zodanig kan 'niet van hen verwacht worden dat ze zich aan de Europese wet en cultuur conformeren'. Een dergelijke gedachtegang, merkt Al-Kubaisi op, 'leidt vanzelf naar de visie dat de moslim inferieur is' – en, zo kun je daaraan toevoegen, dat houdt niet alleen de integratie tegen, maar lijkt die ook te beschouwen als volstrekt onwenselijk.

Het gesprek met de 'cultureel werker' stond voor Al-Kubaisi niet op zich. Nadat hij in het openbaar slavernij en besnijdenis van vrouwen in de islamitische wereld had bekritiseerd, werd Al-Kubaisi niet alleen aangevallen door een imam (die hem dreigend vergeleek met Salman Rushdie), maar ook door het hoofd van een Noorse overheidsinstelling voor vluchtelingen, die openlijk de imam steunde en Al-Kubaisi berispte omdat hij de gevoelens van de moslims had gekwetst. Bij een andere gelegenheid werd een Noorse schrijver, die zelf kritiek leverde op het christendom, boos over een essay van Al-Kubaisi waarin hij kritiek had op de islam, omdat (zei hij) het zou aanzetten tot racisme. De boodschap van dergelijke anekdotes zal duidelijk zijn: allochtonen die de vrijheid van meningsuiting en persoonlijke rechten omarmen kunnen grote afkeuring verwachten van de Noorse elite voor het bekritiseren of verloochenen van hun cultuur of religie; allochtonen die de democratische waarden veroordelen uit naam van hun cultuur of religie kunnen ervan uitgaan dat ze daarvoor geprezen worden.*

* Helaas, sinds de invasie van zijn geboorteland Irak heeft Al-Kubaisi verschillende artikelen geschreven waarin hij de Verenigde Staten bitter aanvalt en de terroristische opstand karakteriseert als een legitieme verzetsbeweging.

Afbeelding
Terwijl Europa Sliep - de dreiging van de radicale islam, Bruce Bawer,
Meulenhoff 2006, ISBN 9789029077866


Bron: Hoeiboei 22.07.11
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10656
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Naar Mohammed toewerken.

Bericht door sjun »

Misschien kan Fred -de 'sloper'- Leemhuis hier ook iets over zeggen

Islam & Mental Illness (Arabic with Subs.)
http://www.dailymotion.com/video/x2osyf4
reeds gecensureerd bij youtube maar nog bij dailymotion te vinden

Niet bij de Nederlandse VARA vanwege de politieke agenda van horigheid

Arab-American Psychiatrist Wafa Sultan Harshly Criticizes the Status of Women in Islam
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10656
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Naar Mohammed toewerken.

Bericht door sjun »

Ook al niet bij de pc-tv van VARA en VPRO maar wel via het wereldwijde web beschikbaar ter kennisname.

Falsche Islam-Interpretation?


Goed luisteren islamapologeten. Wie geeft er nog een kwartje voor de reputatie van Fred Leemhuis die welbewust mensen misleidt in zijn koranvertaling en zich daar ook nog eens publiek op laat voorstaan.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10656
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Naar Mohammed toewerken.

Bericht door sjun »

En er is meer:

Mohammed: tötet meine Kritiker!


Wat jij Fred, allemaal verkeerd begrepen zeker.... Hoog tijd dat hier een fel licht op komt.

DER PROPHET DES ISLAMS UND SEINE KRITIKER
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10656
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Naar Mohammed toewerken.

Bericht door sjun »

 • Gefeliciteerd Janny Groen (@volkskrant)
  Spoiler! :
  Gefeliciteerd Janny Groen (@volkskrant)
  2015/05/12 Victor Onrust

  Afbeelding

  Je bent de druppel die de emmer deed overlopen. Wees er maar trots op. Ik zeg de Volkskrant na meer dan 30 jaar op. “Speelde de rol van nar in Arabistenland met verve.” Dat noem ik een vreugdedans op het graf van Hans Jansen. Van een zeer erudiet persoon die als enige de andere arabisten, in meerderheid mede mogelijk gemaakt door onze Salafistische vrienden, van repliek diende. Bijna was Arnon Grunberg vorig jaar met de eer gaan strijken met zijn “Een stem tegen het Europese project is een stem op de fascisten”.

  Die emmer was behoorlijk groot. Ik ben een tolerant en geduldig mens. Onder leiding van de onvolprezen Philippe Remarque is die tot de rand toe volgelopen. Niet zonder herhaalde pogingen om enig begrip van de kant van de redactie te krijgen. Te prijzen valt dat Remarque mijn mails beantwoordde. Jammer dat hij ze niet eerst goed las. Hij schijnt te denken dat ik er op uit ben om alleen mijn eigen mening in de krant te lezen. Ik heb geschreven dat ik graag zou zien dat kranten weer meer een eigen kleur krijgen en niet in navolging van de politiek alle mensen te vriend willen houden. Dat is wel iets anders en het was slechts een vrome wens voor de wat verdere toekomst. Mijn kritiek was heel wat eenvoudiger.

  Om te beginnen zou er een eind moeten worden gemaakt aan de framing, beter gezegd het schelden, dat in mijn waarneming vooral de rechterzijde treft. “Nar”, “populistisch”, “extreem-rechts”, “racistisch”, “haatzaaien”, “fascisme”,”islamofoob” het zijn termen waarvan vaste columnisten en tijdelijke opinieurs zich vrijelijk mogen bedienen. Om te beginnen duidt dit op een tekort aan algemene ontwikkeling bij de desbetreffende scribenten. Het gebruik van dergelijke adjectieven is een teken van zwakte en kan slechts in bijzonder duidelijke gevallen toegepast worden. Is het geval wat minder duidelijk dan is enig bewijs noodzakelijk, maar dat wordt niet gegeven. Overigens duiken deze termen ook in journalistieke nieuwsberichten regelmatig op.

  Een tweede, verwante wens is om degenen die uiteindelijk de ondergang van de Westerse beschaving, meestal gepersonifieerd in de joden/Israël op de agenda hebben staan niet meer aan het woord te laten. Ook niet met een enkele kritische alinea ernaast in een kadertje. Dit wordt de lezer door de strot geduwd onder het mom van de vrije meningsuiting. Ik vrees dat met dit argument Joseph Goebbels in 1930 ook die ruimte zou hebben gekregen om maar eens een Godwin te gebruiken. Het zijn over het algemeen gewiekste propagandisten die het nog net in het nette houden. Twee recente voorbeelden:
  In “Met een tweet Israël bestoken” (Robert-Jan Friele, 15 oktober 2014) wordt in zogenaamd neutrale maar in feite bewonderende bewoordingen over de boycot-terreur van de organisatie BDS geschreven.
  “Is dit de haatimam?” (Stieven Ramdharie, 11 april 2015), krijgt al-Khamees alle ruimte om over twee pagina’s vrijwel onweersproken zijn gang te gaan, begeleid door foto’s met een hoog knuffelgehalte.

  Wat is de meerwaarde van het toestaan van deze zaken? Zouden er veel mensen een abonnement op de Volkskrant nemen omdat Wilders er regelmatig voor racist wordt uitgemaakt? Of kost het eigenlijk alleen maar abonnees doordat mensen zoals ik daar op een gegeven moment genoeg van krijgen? Is het welbewust de koers van de redactie? Ik heb wel een suggestie om de scribenten op te voeden: Bij iedere overtreding verplicht een redevoering van Hitler zelf aanhoren of een hoofdstuk uit “Mein Kampf” lezen. (Voor mensen die de Duitse taal onvoldoende machtig zijn eerst een spoedcursus). Eventueel af te wisselen met wat minder prettige soera’s uit de Koran. En three strikes is out natuurlijk.

  Afbeelding

  Meer in het algemeen zou er wat beter op het niveau van de stukken gelet moeten worden. Afgezien van het verwerpelijke taalgebruik zitten er te vaak ongefundeerde meningen, om niet te zeggen emotionele uitspattingen tussen, vooral van linksdraaiende tijdelijke opinieurs. Het zijn stukken waar je niet tegenin kunt gaan omdat er geen betoog wordt opgebouwd waarbij dat zou kunnen. Je kunt slechts naar het hoofd grijpen en je afvragen waar de redactie toch mee bezig is. Zou je het onverwachts toch proberen dan is de kans dat je reactie geplaatst wordt vrijwel nihil. Het moet wel “leuk” blijven en er is altijd het excuus dat er zoveel brieven en stukken binnenkomen. Betreft je kritiek een vaste kracht dan kun je er wel zeker van zijn dat die niet de kolommen bereikt. Tenzij je een imposante naam er onder zet natuurlijk.

  Schrijven over godsdienst, atheïsme, de vrije wil en het bewustzijn heeft mijn speciale aandacht. Dat is geen toevallige hobby; het is het fundament onder het mensbeeld en daarmee een belangrijk uitgangspunt in de politieke discussie. Ook daar scoort de Volkskrant een onvoldoende. In de eerste plaats omdat er geen vorderingen in worden gemaakt. Door de jaren heen vindt een vervelende herhaling van zetten plaats, waarbij degenen die het vrij zwevende individu dat geloof als een persoonlijke keuze beschouwt op de troon zetten de overhand hebben. En dat ondanks de overdreven en ook weer onkritische aandacht die aan personen als Lamme (“de vrije wil bestaat niet”) en Swaab (“Wij zijn ons brein”) krijgen. De oprisping van twee pagina’s die Wilma de Rek 11 april 2015 over de non-valeur “Swijnenberg, de Vrolijke Atheïst” ten beste kan geven moet hier ook vermeld worden. Ik hoopte dat met “Geen vrije wil? Wat een denkfout” (Interview met Daniel Dennett door Peter Giesen, 17 nov 2011) een stap in de goede richting gezet zou worden, maar kwam van een koude kermis thuis toen Marcel Hulspas in “Het ‘ik’ als illusie” (9 nov 2013) zijn totale onbegrip van Dennett’s denken met één ster gelardeerd in een hoekje van de boekbesprekingen mocht etaleren.

  Behalve correspondentie met de redactie, journalisten en ombudspersonen, bij elkaar een heel dossier, heb ik vanaf 2008 de volgende blogs geschreven over de Volkskrant: Groeten aan Sylvia Witteman, Martin Sommer, Aleid Truijens, Peter de Waard, Peter de Wit, Peter van Straten, Chris Rutenfrans en anderen die mij er lang bij hielden. Ik zal jullie missen.
 • Van blinddoek naar oogklep
  Spoiler! :
  Van blinddoek naar oogklep
  2015/04/01 Victor Onrust

  Afbeelding

  De blinddoek is het merkteken van Vrouwe Justitia. Het symboliseert de onafhankelijkheid van de rechter, van het rechtssysteem. Dat zou moeten werken “zonder aanzien des persoons”. Van het begin af was het een dubieus symbool, zoiets als tegenwoordig de aanduiding “groen” of “duurzaam”. Voor de bühne.

  Van advocaten wisten we al dat ze het niet zo nauw nemen met de vraag of iemand schuldig of onschuldig is, het is meer van u vraagt en wij draaien, als u maar betaalt. Ook de aanklagers en het bijbehorende politieapparaat gaan niet erg zorgvuldig te werk. Dit mede door het kwaadaardige werk van diezelfde advocaten, die via hun professorale lobby’s bij wet of via steun van rechters steeds dollere eisen kunnen stellen aan bewijsvoering en procedures. Dit zogenaamd om de veroordeling van onschuldigen te voorkomen.

  De afgelopen decennia lijken de rechters zelf ook steeds grotere gaten in hun blinddoek te hebben geknipt. Er is een steeds grotere empathie met de daders, door hun advocaten steevast als slachtoffers afgeschilderd van onze wrede maatschappij of van het wereldgebeuren. Het zal niet toevallig het resultaat zijn van het toenemend aantal vrouwelijke, D66 georiënteerde rechters en strafrechtadvocaten. Feminisering.

  Pas echt eng is de heiligverklaring van “recht”: een eenmaal aangenomen wet, gerechtelijke uitspraak (jurisprudentie) of getekend verdrag kan eigenlijk niet meer gewijzigd of herzien worden. Ja, in veel gevallen is het ter discussie stellen al een vorm van hoogverraad.

  De limiet wordt wel bereikt met het betoog van asielrechtadvocaat Inge Hidding tegen Martin Sommers “Heerlijk die schone handen” in de Volkskrant van 27 maart. Zij verwijt hem “gebrek aan kennis van zaken” in zijn nog zeer gematigde betoog om het “asiel”-“recht” op Europese schaal af te schaffen. Volgens mij volkomen terecht heeft Sommer het over vluchtelingen die niet netjes aanbellen omdat ze weten dat ze dan kansloos zijn, maar illegaal Europa binnenkomen en compleet geïnstrueerd hun papieren weggooien en zielige verhalen ophangen. De getallen over “migranten” en “asielzoekers” waarmee mevrouw zwaait zijn weinig overtuigend maar maken ook niet de kern uit van het betoog van Sommer. In haar betoog wordt duidelijk dat zij zelf met enorme oogkleppen op naar de vluchtelingen kijkt. Niet naar de bootjes en andere illegale middelen. Niet naar de duidelijke maatschappelijke ontwrichting en kosten die onder het tapijt geschoven worden. Nee, “kennis van zaken”, dat is als je met empathie naar degenen die zich in jou praktijk hebben ingeschoven kijkt. In plaats van een blinddoek oogkleppen opzetten. Zo help je de wereld vooruit.

  In het verlengde daarvan is het nog potsierlijker verwijt van ene Bregman (geen advocaat) dat het betoog van Sommer “feitenvrij” zou zijn. Ik moet het eerste betoog over een onderwerp dat in de maatschappelijke belangstelling nog tegenkomen dat “feitenvrij” is. Zo’n betoog lijkt me volstrekt irrelevant, oninteressant en onleesbaar. Het is misselijkmakend dat iemand het in zijn hoofd haalt om te proberen feiten die hem niet bevallen domweg te ontkennen. Nee, er varen geen door smokkelaars volgepropte wrakke bootjes op de Middellandse Zee, Rutger Bregman. Hoe ene Max Pam in het in zijn hoofd haalt om Sommer te verdedigen door te verkondigen dat een “column feitenvrij moet zijn” ontgaat me volledig. Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig.
 • Nieuw bij de Volkskrant: Wetenschap gekaapt door Gutmensch
  Spoiler! :
  Nieuw bij de Volkskrant: Wetenschap gekaapt door Gutmensch
  2012/11/09 Victor Onrust

  Kunnen we de wetenschapsredactie van de Volkskrant nog serieus nemen?
  Onder de kop “Bedankt, meneer Wilders, voor uw bijdrage aan de islamisering van Nederland” schrijft Maarten Keulemans, chef van de wetenschapsredactie van de Volkskrant, een pamfletje waar de honden geen brood van lusten. Het doet ernstig twijfelen aan zijn geschiktheid als redacteur van dit serieuze katern of voor welke functie bij een serieuze krant dan ook. Ook kan, helaas niet voor de eerste keer, de vraag gesteld worden wat voor criteria de redactie van de opiniepagina’s van de Volkskrant er eigenlijk op na houdt. Mijn vermoeden wordt steeds sterker dat zij alleen kijken naar de status van de auteur en vervolgens alle bagger ongezien plaatsen als die status aan bepaalde vereisten voldoet.

  Het eerste wat opvalt is de onbeschofte vlegelachtige toon waarmee hij Wilders als een totale nitwit en kleuter weg probeert te zetten. Alleen al hierom zou een in de krant te publiceren excuus van de heer Remarque op zijn plaats zijn. Ik maak er verder geen woorden aan vuil. Deze toon dient als retorische truc om iets goed duidelijk te maken zegt Maarten zelf op Twitter. Als het iets duidelijk maakt is het de afwezigheid van argumenten op zijn stelling dat Wilders iets aan de islamisering heeft bijgedragen.

  De volgende feiten staan min of meer vast:
  • Er is een toename van de islamitische gezindheid bij bepaalde bevolkingsgroepen, zowel kwalitatief als kwantitatief.
  • De islam is een gevaarlijke en gewelddadige ideologie (voor de onwetenden: alle godsdiensten zijn ideologieën).
  • Er is een mechanisme waardoor mensen die om wat voor reden in de hoek zitten waar de klappen vallen zich tot ideologieën wenden die een beter leven beloven. Deze ideologieën legitimeren vaak geweld tegenover degenen die daarvoor verantwoordelijk worden gehouden.
  Dit is zo ongeveer alles wat hierover te zeggen valt. Maarten Keulemans doet een lachwekkende maar ook kwaadaardige poging om Wilders verantwoordelijk te maken voor bovengenoemde feiten. Een bekend fenomeen: “Shoot the messenger”.
  @VictorOnrust

  Victor tracht nog de exclusieve positie van islam als tot geweld jegens andersgelovigen oproepende religie te maskeren. Naarmate de influx vordert zal islam zich meer en meer mani(e)festeren als gewelddadige maatschappelijontwrichtende component. Niet elke moslim gedraagt zich zo, maar de leer is er volkomen duidelijk over.
Afbeelding
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10656
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Naar Mohammed toewerken.

Bericht door sjun »

Wat was er toch ook weer met Mohammed?

20 PROBLEMS WITH THE prophet Mohammed
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10656
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Naar Mohammed toewerken.

Bericht door sjun »

Dhimmitude by Weapon of Musical Defense


Zie ook: Geen leven voor christenen onder de islam
Strijd een goede strijd en laat niemand in je leefomgeving die komt met beweringen als
Islam is vrede of het valt allemaal wel mee nog onweersproken met zulk omkerend en/of bagatelliserend politiekcorrect gezwatel wegkomen.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10656
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Naar Mohammed toewerken.

Bericht door sjun »

Soms geeft een plaatje zeer duidelijk de mate van zelfislamisering weer. De kerststol is vast herbenoemd.

Afbeelding

Appie heeft er weer wat winkeldochters bij nu bewustmaking via het internet plaatsvindt.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85752
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Naar Mohammed toewerken.

Bericht door Ariel »

Ook bij de Jumbo. De feeststol en feestbrood. Het beste is om geen stol bij deze zaken te kopen, en in de winkel te vragen waar je de kerststol kan vinden.

AfbeeldingAfbeelding
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10656
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Naar Mohammed toewerken.

Bericht door sjun »

Afbeelding

Afbeelding
Dirk van de Broek

Afbeelding

En daarna zeggen: Als het zo verpolitiekt moet, laat u maar.
Afbeelding
Ik denk dat de bakker goede dagen krijgt.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10656
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Naar Mohammed toewerken.

Bericht door sjun »

Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24092
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Naar Mohammed toewerken.

Bericht door King George »

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Plaats reactie