Stukje Marokkaanse geschiedenis

Plaats reactie
Tukkerin
Berichten: 1797
Lid geworden op: vr jul 30, 2010 1:11 pm
Locatie: het land van duizend-en-een heilig graf

Stukje Marokkaanse geschiedenis

Bericht door Tukkerin »

De Marokkaanse Abdelkrim Ghattabi die tegen de Spaanse en Franse bezetters van Marokko vocht en zei: We willen vrij en onafhankelijk leven zodat niemand buiten Allah ons mag regeren! Altijd interessant om je te verdiepen in de geschiedenis van je vaderland en voorouders die zelf ook gevochten hebben tegen de bezetters.

Deel 1:

http://www.youtube.com/watch?v=vx-j_KiAs-c" onclick="window.open(this.href);return false;
Umm Rania
Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8527
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: Stukje Marokkaanse geschiedenis

Bericht door H.Numan »

Inderdaad, vooral als je daar geboren en woonachtig bent.
In Nederland dus niet van toepassing.
Off topic
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem
BFA
Berichten: 11583
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Stukje Marokkaanse geschiedenis

Bericht door BFA »

Tukkerin schreef:We willen vrij en onafhankelijk leven zodat niemand buiten Allah ons mag regeren!
Zie je de grote contradictie van deze zin niet in.
Tukkerin schreef: Altijd interessant om je te verdiepen in de geschiedenis van je vaderland en voorouders
Zeker als het geloof in de contradictoire achterlijkheid van hun uitspraken laat merken dat je nog niets geëvolueerd bent.
Tukkerin schreef: die zelf ook gevochten hebben tegen de bezetters.
Er waren maar een paar tienduizend Fransen en Spanjaarden in Marokko. Als je zulk een klein aantal bezetters noemt, hoe moeten wij jullie miljoenen hier in Europa dan noemen. Je weet het, je hebt zojuist gezegd wat we met jullie moeten doen.
Fransen en Spanjaarden in Marokko kon je nog beschavingbrengers noemen. Jullie die hier zijn, beschavingvernietigaars.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7919
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Stukje Marokkaanse geschiedenis. Onbelangrijk verder.

Bericht door hans van de mortel »

BFA schreef:
Tukkerin schreef:We willen vrij en onafhankelijk leven zodat niemand buiten Allah ons mag regeren!
Zie je de grote contradictie van deze zin niet in.
Eigenlijk een retorische vraag, mijn beste. Ja, soms vraag ik mij ook weleens af hoe oud dat kind eigenlijk is. Dat - als we al haar postings beschouwen - ergens tussen de vier en zes jaar moet liggen. En dan doel ik natuurlijk niet op haar fysieke leeftijd, maar op haar mental age! :roll2:
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16501
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Marokkaanse geschiedenis. Update.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Volgens mij verloopt de geschiedenis van Marokko voorspoedig. De meest ongeschikte woestijn wezens van Marokko bevinden zich nu in Nederland. Ga maar eens op verkenning in de Amsterdams Marokkaanse moslimwijken. Daar zie je ze lopen op straat in een eigenaardige jurk die als een soort uitheems religieuze pyjama hun achterlijkheid bevestigt.

Richten we de blik omhoog dan zien we afgrijselijk uit de mode zijnde op de profeet afgestemde haatbaarden. En dan bezien wij al hun dochters in de moslimwijk, frivool en vol hysterisch overtuigd godsdienstwaanzinnig geloof in de krachtpatserij van de fata morgana 'allah', de onzichtbare knecht van de historische Mohammed, die met een hoofddoek zijn toegetakeld.

Misschien kom je dit soort onwenselijke taferelen van onze moderne tijd nog tegen in onherbergzame gebieden en de woestijndorpen in Marokko. Maar de dynamiek van de aan onze kennisbeschaving gerelateerde steden in Marokko ademen een andere sfeer uit. Die van psychisch op orde zijnde beschaving anno NU.

Wat betekent dit? Dat je in het straatbeeld van de grote steden in Marokko waarschijnlijk dit soort islamitische kermisachtige middeleeuws achterlijke vertoningen niet zult waarnemen zoals in Nederlndse steden. Nadat 9/11 had plaatsgevonden werden al dit soort baardapen en in vrouwenkleren uitgedoste moslims in Marokko opgepakt door de politie voor een nader onderzoek en streng verhoor.

Opgetekend door HvdM aan de hand van verklaringen van mijn goede, wijze, en super intelligente Marokkaanse vriend Ab.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7595
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Marokkaanse geschiedenis. Update.

Bericht door Ali Yas »

'Hans van de Mortel' schreef:Wat betekent dit? Dat je in het straatbeeld van de grote steden in Marokko waarschijnlijk dit soort islamitische kermisachtige middeleeuws achterlijke vertoningen niet zult waarnemen zoals in Nederlndse steden.
Mogelijk, maar Marokko is wel een religieuze dictatuur, niet bepaald een voorbeeld voor Nederland.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10413
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Stukje Marokkaanse geschiedenis

Bericht door sjun »

Het arme kind weet waarschijnlijk helemaal niks van de geschiedenis van voor de invaserende legers van islam. Toen Marokko nog uit Vrije Mensen bestond.
:scratch:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10413
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Stukje Marokkaanse geschiedenis

Bericht door sjun »

Bovendien is er ook West Saharaanse geschiedenis van voor de bezetting door Marokko. Resistance


Sinds 1975 wordt drie kwart van de Westelijke Sahara bezet door Marokko. Een groot deel van de oorspronkelijke bevolking leeft vandaag nog steeds in vluchtelingenkampen in Algerije. Zij die in het thuisland achterbleven worden door de Marokkaanse bezetters onderworpen aan ernstige mensenrechtenschendingen. Al meer dan 40 jaar wachten de Saharawi op de uitoefening van hun legitiem recht op zelfbeschikking.

Sinds de annexatie van West-Sahara is de Marokkaanse bezettingsmacht veelvuldig beschuldigd van het hardhandig kidnappen en gevangen zetten van Saharanen. Mensenrechtenorganisaties zoals Amnesty International hebben meermalen bij de Marokkaanse regering aangedrongen op informatie over deze Saharanen en hebben gelobby’d voor de vrijlating van deze politieke gevangenen. Volgens schattingen zijn er meer dan duizend Saharanen tijdens de Marokkaanse bezetting ‘verdwenen’.

Pas in 1991 zijn 270 Saharanen, die 16 jaar illegaal zijn vastgehouden, onder druk van de internationale gemeenschap vrijgelaten. Hiervoor ontkende de Marokkaanse regering het bestaan van deze gevangenen. Deze Saharanen mochten na hun vrijlating niet over hun ervaringen vertellen en werden gedwongen zich continu bij de Marokkaanse politie te melden. Degenen die erin geslaagd zijn ondanks de bewaking te ontsnappen, hebben bevestigd dat op grote schaal werd gemarteld. Veel van hun lotgenoten zijn in Marokkaanse gevangenissen gestorven en honderden andere ‘verdwenenen’ zitten nog vast.

De vrijgelaten Saharanen zijn niet te weten gekomen waarom zij illegaal vast werden gehouden en zij hebben evenmin schadevergoedingen gekregen. De nabestaanden van Saharanen die in Marokkaanse gevangenissen zijn omgekomen, hebben geen bevestiging van de dood van hun familieleden gekregen en weten evenmin waar ze begraven zijn.

Internationale mensenrechtenorganisaties veroordelen jaar in jaar uit de schrikbarend slechte staat waarin de mensenrechten zich in Marokko bevinden, vooral als het gaat om de Saharanen in de bezette gebieden. Ondanks internationale druk en de aanwezigheid van een VN-vredesmacht blijft Marokko onveranderd de mensenrechten in de bezette gebieden schenden. Om een of andere reden vernemen wij daar niets meer van bij de NPO zo het ooit al werd medegedeeld. Daar bepaalt men de aandacht om hen moverende redenen liever buitenpropertioneel bij Gaza en de West Bank.
:thinking:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Plaats reactie