Roep om nieuwe grenscontroles

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 39647
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Roep om nieuwe grenscontroles

Berichtdoor Pilgrim » Di Sep 25, 2018 11:08 pm

Grenshekken – Estland houdt vast aan Hongarije

Geplaatst op 25 september 2018

Afbeelding

Tijdens zijn bezoek aan de Baltische landen Estland, Letland en Litouwen verlangt de vluchtelingenverwante paus Franciscus weer eens “tolerantie, gastvrijheid, respect en solidariteit” op. Maar het kleine Estland met zijn ongeveer 1 miljoen inwoners houdt wat betreft massa-immigratie liever vast aan Hongarije en zijn president Viktor Orbán.

De grenshekken, die door de Hongaarse minister-president werden opgericht en die meer dan 99% van de illegale immigranten eraan hinderde Europa binnen te dringen, zouden dienen ter bescherming van het continent, aldus de minister van Binnenlandse Zaken van Estland, Andres Anvelt (foto). Asielzoekers, die geen recht hebben op een verblijf in Europa, zouden vastgehouden moeten worden.

“Ik ben het er volledig mee eens dat we het probleem buiten de EU moeten oplossen”, zei de 48-jarige politicus volgens “news.err.ee” in een televisie-interview tegenover de staatstelevisie ETV: “We moeten naar derde landen gaan en daar beginnen onze grenzen te verdedigen. Ja, en om onze Europese waarden te verdedigen, zouden we ermee moeten beginnen om daar vluchtelingenkampen op te richten”, voegde minister van Binnenlandse Zaken Andres Anvelt er aan toe.

Bij een optreden in Studio 1 afgelopen donderdag zei de minister dat Orbán “Europa zou verdedigen” met de bouw van grenzen langs de EU-buitengrenzen. “Wij doen precies hetzelfde”, aldus Anvelt.

Anvelt verwees naar het wereldkampioenschap voetbal dit jaar in Rusland. Uit de Derde Wereld waren duizenden migranten naar het evenement gekomen, hadden tickets gekocht en waren via de Russisch-Estlandse grens verder gereisd naar de Europese landen van hun voorkeur.

Rusland zou voor het eerst openlijk hebben toegegeven dat er op deze manier minstens 10.000 mensen verdwenen zouden zijn, bericht de publieke omroep van Estland, “err.ee.”. “Dat waren exact dezelfde economische migranten uit Bangladesh, Senegal enzovoort, die verder getrokken zijn naar Europa.”

Op de vraag of de migratiepolitiek van Estland op die van Hongarije zou lijken en of Estland eveneens voorstander zou zijn van grenshekken, antwoordde Anvelt: “Om ons land te verdedigen – zeker.”

Bron: www.journalistenwatch.com

Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/09/25 ... hongarije/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 39647
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Roep om nieuwe grenscontroles

Berichtdoor Pilgrim » Zo Okt 21, 2018 2:05 am

Oostenrijks migratieplan zou “realistischer, maar niet goed” zijn

Geplaatst op 20 oktober 2018

Afbeelding
De Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz (links) en de Hongaarse minister-president Victor Orbán.

Het migratievoorstel van de voorzitter van de Europese Raad, Oostenrijk, zou “realistischer”, maar nog lang niet “acceptabel” zijn, zei de Hongaarse woordvoerder Zoltán Kovács onder verwijzing naar de Brusselse topontmoeting van de EU-staats- en regeringschefs. Kovács deelde de publieke omroepzender M1 gisteravond laat mee dat een effectieve grensbewaking bestaat en niet alleen op het land, maar ook aan de zeegrenzen georganiseerd kan worden.

De in Brussel en ook in Duitsland ondersteunde voorstellen zijn gericht op de legalisering van de migratie, voegde hij er aan toe. Hij zei dat er op de top geen overeenstemming zou zijn bereikt. Dit zou onder de huidige omstandigheden ook niet mogelijk zijn, zei hij, en verwees naar plannen voor een gemeenschappelijke grensbewaking en de instelling van een migratieagentschap.

Dit zou de soevereiniteit van de lidstaten duidelijk schaden, zonder aan een effectieve grensbewaking bij te dragen, voegde hij er aan toe. De Hongaarse regering zei de afgelopen drie jaar dat zij haar solidariteit met Europa tot uitdrukking brengt door de bepalingen ter bewaking van de grens “als een verplichting en als belang met grotere prioriteit” uit te voeren, zei Kovács.

Bron: http://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/10/20 ... goed-zijn/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 39647
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Roep om nieuwe grenscontroles

Berichtdoor Pilgrim » Za Jun 15, 2019 8:19 pm

Voorbereiding op nieuwe “vluchtelingen”stromen: Italië en Slovenië verscherpen grenscontroles

Geplaatst op 15 juni 2019

Afbeelding

Gaat het nu weer los op de “Balkanroute”? Italië en Slovenië verscherpen nu in ieder geval de controles aan de gezamenlijke grens om de illegale migratie te bestrijden. Er zullen gemengde Italiaans-Sloveense patrouilles ingezet worden, deelde het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken dinsdag mee in Rome. Ook wordt de ontwikkeling van een gezamenlijk programma gepland om illegale migranten naar hun thuisland te repatriëren.

Tussen begin januari en 10 juni 2019 kwamen er in Italië 2144 migranten over de Middellandse Zee aan, in dezelfde periode in 2018 waren dat er nog 14.339. Dat betekent weliswaar een vermindering van ruim 85%, maar dat is alleen te danken aan de consequente “havens dicht”-politiek van de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini.

Langs de zogenaamde “Balkanroute” zijn echter weer grotere bewegingen van illegalen te zien, die vanuit Griekenland via de Balkan naar Midden-Europa proberen te komen. Ook andere Balkan-landen bevinden zich al in staat van paraatheid.

Bovendien wil Italië de samenwerking met de Libische kustwacht voortzetten ter bestrijding van de illegale migratie, deelde het ministerie van Binnenlandse Zaken in Rome mee. Italië zal binnenkort tien schepen aan de Libische kustwacht leveren.

Bron: http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/06/15 ... controles/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 39647
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Roep om nieuwe grenscontroles

Berichtdoor Pilgrim » Di Jun 25, 2019 11:54 pm

Strengere grenscontroles: Italiaanse en Sloveense grenzen worden door gezamenlijke grenspatrouilles gesloten

Geplaatst op 25 juni 2019

Afbeelding

Grenzen sluiten heeft zoals bekend geen zin, zoals onze wijze “Füherin”, nog bondskanselier mevrouw Dr. Merkel verklaarde. Alleen vreemd dat de kerstmarkten achter hekken en betonblokken plaatsvonden, die toch eigenlijk grenzen zijn, en dat de links-groene migratie-voorstanders iedere keer een aanval van hyperventilatie krijgen zodra het thema “grensbewaking” opduikt. Als grensbewaking toch sowieso niets uitmaakt, waarover winden ze zich dan op?

Maar natuurlijk weten we allemaal dat je grenzen beschermen ook betekent je land en je volk te beschermen en dat dit – ondanks alle links-groene Merkelse bakerpraatjes van – de meest effectieve bescherming voor overvallen, bezetting en ongeregelde immigratie is sinds de mensheid bestaat. Daar hebben landen sinds oudsher een leger en grenzen voor. Maar destijds bestond er ook nog geen mevrouw de bondskanselier Dr. Merkel, die dit duizenden jaren oude principe met één zin kon wegvegen.

Zo heeft de nieuwe rijzende ster en volksheld Matteo Salvini (foto) samen met Slovenië opnieuw een zelfs duister plan bedacht: vanaf 1 juli 2019 moeten binationale grenspatrouilles de grens tussen Italië en Slovenië, in het oosten van Noord-Italië, veiliger maken. Zo dient de illegale immigratie verder beperkt te worden. Dat deelde het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken zaterdag jongstleden in Rome mee.

Minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini becommentarieerde het plan heel tevreden: “We hebben aan het bootje varen over de Middellandse Zee een einde gemaakt. Nu verscherpen we de controles ter bescherming van de grenzen op het land. Na jaren is Italië niet meer het vluchtelingenkamp van Europa!”

Het protocol betreffende de samenwerking tussen de Italiaanse en Sloveense grenspolitie werd zaterdag gezamenlijk in Rome ondertekend. Vanaf 1 juli beginnen deze grenspatrouilles te werken, net zoals bij de Italiaans-Franse grens in het westen van Noord-Italië. Het zou er om gaan de strijd tegen de massale mensensmokkel efficiënter en actiever te bevorderen.

“Natuurlijk wil ik aan alle aankomsten een einde maken”, zei minister van Binnenlandse Zaken Salvini. Hij zou echter “nog altijd voorstander zijn van een dialoog” met de Europese Unie. Zijn regering zou echter onderhandelingen voeren met niet-EU-landen zoals Albanië, Servië of Montenegro. In gesprekken “met alle partijen” zou men discussiëren over de omgang van de EU met migratie. Daarbij zou hij proberen “er het beste uit te halen”, zei minister van Binnenlandse Zaken Salvini. Dat is immers ook eigenlijk datgene wat het volk van zijn gekozen politici mag verwachten. Behalve Duitsland natuurlijk.

Triëst, de stad aan de grens tussen Slovenië en Italië, aan de Adriatische Zee hoog in het noorden, was altijd al een invalspoort voor migranten naar Italië. Weliswaar kwamen er vroeger wezenlijk meer migranten via de Balkanroute Italië binnen, maar na een tijdelijk laag niveau van de migratie zou het aantal via de Balkanroute binnen sijpelende migranten sinds 2019 weer toenemen: In Triëst werden 728 migranten in de buurt van de Sloveense grens opgepakt. Alleen vrijdag al werden in San Dorligo della Valle (in de buurt van Triëst) ongeveer 100 illegale migranten opgepakt, zaterdag waren het er 18. In dezelfde periode vorig jaar was dit aantal nog niet eens de helft. In Tarvis, in de buurt van de grens met Oostenrijk, pakte de grenspolitie 121 migranten op, liet het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken weten.

Ter vergelijking: Voordat Matteo Salvini de grenzen begon te beveiligen, kwamen er alleen al in februari 2016 DAGELIJKS (!) gemiddeld 580 migranten over de Sloveense grens het land binnen.

Stilzwijgend verlengde echter ook Duitsland in april 2019 zijn controles aan de grenzen met Oostenrijk voor een half jaar, alhoewel hier slechts bij drie grensovergangen überhaupt gecontroleerd wordt. Er zou nog steeds een groot aantal illegale grensoverschrijders geregistreerd worden. Ook hier zou sinds het begin van het jaar de druk via de Balkanroute, net zoals naar Italië, weer toenemen.

Terwijl Matteo Salvini graag als racist en rechts-radicaal wordt neergezet, zetten landen zoals Denemarken, Noorwegen, Zweden, Oostenrijk en Groot-Brittannië onopvallend, maar steeds consequenter in op strenge grenscontroles. Met succes en zonder dat de regeringen uitgescholden worden.

Bron: https://dieunbestechlichen.com

Door: Niki Vogt

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/06/25 ... -gesloten/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten