Brexit: een feit!

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40622
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Brexit: een feit!

Berichtdoor Pilgrim » Di Aug 13, 2019 12:10 am

Establishment vreest bondgenootschap tussen Boris Johnson en Donald Trump

Geplaatst op 12 augustus 2019

Afbeelding
Boris Johnson en Donald Trump.

Johnson wil weg van Brussel. Hij is voor een snelle Brexit, met of zonder deal. In plaats daarvan spant hij zich met Donald Trump in voor een “Trade Deal”.

De Britse pers neemt Boris Johnson op de korrel. Als hardliner, als het om de Brexit gaat, zou hij het narratief van de Britse mainstream media schenden. Op een voorpagina van de “Economist” wordt er voor gewaarschuwd dat de tijd met hem als minister-president zal lijken op een ritje in een achtbaan.

De mainstream pers vreest vooral een bondgenootschap tussen minister-president Boris Johnson en de Amerikaanse president Donald Trump [zie bijvoorbeeld “Bloomberg”]. Deze nieuwe as Washington-Londen schijnt velen tegen de haren in te strijken. Dat was ten tijde van George W. Bush en Tony Blair of Barack Obama en David Cameron natuurlijk anders/

Boris Johnson gaat harder, strenger en met een sterkere wil met de EU, met Brussel om. Hij wil de Brexit, de uittreding van Groot-Brittannië uit de EU, met of zonder akkoord. Voor de laatste variant, dus die zonder “deal” met Brussel, wordt in de pers permanent gewaarschuwd. Maar hiermee wordt grotendeels angst aangewakkerd om de Brexit op zich op de lange baan te schuiven.

Trump en Johnson streven naar een bilaterale “Trade Deal”. Dit idee had Trump al direct na het referendum over de Brexit in het jaar 2016 aangekondigd, het jaar, waarin hij ook in het Witte Huis voor de ommekeer had gezorgd. Critici zeggen dat dit handelsakkoord sowieso zou lijken op het akkoord waar de VS met de EU naar zouden streven. Maar hoe men dit ook in detail wil beoordelen, het staat vast dat de Trump-regering en de Johnson-regering zich meer zullen verenigen.

Bron: www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/08/12 ... ald-trump/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40622
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Brexit: een feit!

Berichtdoor Pilgrim » Di Aug 13, 2019 8:30 pm

“Verenigde Staten gaan Britten na Brexit steunen met vrijhandelsakkoord”

Geplaatst op 13 augustus 2019

Afbeelding

De Amerikaanse president Donald Trump wil dat Washington de Brexit steunt met een vrijhandelsakkoord, vertelde nationaal veiligheidsadviseur John Bolton van de Verenigde Staten vandaag aan Britse functionarissen.

Over het vrijhandelsakkoord wordt onderhandeld door Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Robert Lighthizer en zijn Britse gelijke Liz Truss.

Bolton is twee dagen lang in Londen om te overleggen over de verhoudingen tussen de twee landen na de brexit. Volgens diplomaten zullen de Britten na hun uittreding uit de Europese Unie veel afhankelijker zijn van de VS.

Het bezoek van Bolton, die ook in gesprek gaat met Britse premier Boris Johnson, zou moeten bijdragen aan een betere relatie tussen de twee landen. Toen Theresa May nog premier was, waren de verhoudingen soms gespannen. May zou niet open hebben gestaan voor een vrijhandelsakkoord, aldus een Amerikaanse functionaris.

Volgens de functionaris noemde Trump de EU “als het aankomt op handelsonderhandelingen erger dan China, maar kleiner”.

Bron: www.srherald.com

https://ejbron.wordpress.com/2019/08/13 ... lsakkoord/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40622
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Brexit: een feit!

Berichtdoor Pilgrim » Wo Aug 14, 2019 11:24 pm

Johnson: tegenstanders Brexit ’heulen’ met EU

Geplaatst op 14 augustus 2019

Afbeelding

LONDEN – De Britse premier Boris Johnson (foto) heeft felle kritiek geuit op politici die hem willen dwarsbomen in het Lagerhuis. „Er is een verschrikkelijk soort samenwerking gaande tussen degenen die denken dat ze de Brexit in het parlement kunnen blokkeren en onze Europese vrienden”, zei de conservatieve leider tijdens een vragensessie op Facebook.

Johnson heeft steeds gezegd dat het Verenigd Koninkrijk op 31 oktober uit de EU stapt, desnoods zonder akkoord over de scheidingsvoorwaarden. In het Britse Lagerhuis bestaat veel verzet tegen zo’n Brexit zonder deal. Tegenstanders, ook binnen de Conservatieve Partij van Johnson, vrezen voor grote economische schade als het zover komt.

Oud-minister van Financiën Philip Hammond klaagde woensdag bij de BBC dat doelbewust wordt aangestuurd op een Brits vertrek uit de Europese Unie zonder akkoord. De regering stelt volgens hem eisen waarvan ze weet dat die onbespreekbaar zijn voor de EU.

„Het parlement is duidelijk tegen een vertrek zonder deal en de premier moet dat respecteren”, zei de prominente conservatief, die ontslag nam als minister toen Johnson aantrad. De nieuwe premier wees op zijn beurt met een beschuldigende vinger naar de EU. Hij verweet de „Europese vrienden” dat ze „helemaal geen compromissen sluiten.”

bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40622
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Brexit: een feit!

Berichtdoor Pilgrim » Ma Aug 19, 2019 7:02 pm

DE BREXIT IS FANTÁSTISCH!!

Geplaatst op 18 augustus 2019

Afbeelding

Herinnert u zich de millenniumwisseling nog? De wereld zou tot stilstand komen. Nu komt de Brexit er aan en Europa zal tot stilstand komen. Eerst was het Engeland alleen dat tot stilstand zou komen. De Engelse bedrijven zouden over elkaar heen buitelen om zich in Nederland en Europa te vestigen. Amsterdam zou Londen overnemen als financieel centrum van de wereld. Maar zoetjesaan verstommen de juichverhalen. Onze vaderlandse media, zoals gebruikelijk luid kakelend achter het Brussels hoen, zijn niet meer zo zeker van hun zaak. Nu wordt de Brexit ineens ook nadelig voor héél Europa en niet meer alleen voor Engeland. Het duurt nog even en dan zullen ze schoorvoetend toe moeten geven dat ze het nóg steeds niet bij het rechte eind hebben. Want als het zo doorgaat, is er straks maar één grote winnaar: Engeland. De Brexit heeft álles om het grote succes van de nieuwe kleinschaligheid te worden.

De Europese Unie loopt op haar eind

Ooit was de Europese Unie een veelbelovend project. Door samenwerking tussen de landen zouden handelsbelemmeringen opgeruimd worden en konden de deelnemende landen gemakkelijker profiteren van het goede uit ieder individueel land. Iedereen zou er beter van worden. In eerste instantie werkte dat heel goed. In materieel opzicht nam de welvaart in West-Europa met sprongen toe.

Eén ding heeft roet in het eten gegooid: sinds 1968 is Europa steeds meer in de greep terecht gekomen van de neo-marxisten. Politici die menen dat zij de maatschappij in kunnen richten naar een soort droombeeld. In dat droombeeld spelen zij de belangrijkste rol en wat nog belangrijker is: zij hebben ook ieders geld nodig om die droombeelden uit te voeren. Deze politici hebben zich ook meester gemaakt van de Europese Unie. Het gevolg is dat de Europese Unie in tegenstelling tot vroeger niet meer probeert de materiële welvaart in Europa te verhogen. Ze wil nu juist geld van de mensen af pakken om daarmee haar politieke ideologieën te bekostigen. Zo moeten de bewoners van Europa bijvoorbeeld gaan betalen voor import en onderhoud van moslims die henzelf op den duur moeten vervangen. Ze moeten gaan betalen voor vage milieuprojecten waarvan absoluut niet zeker is dat het geld énig rendement oplevert. Er komt op hún kosten een Europees leger dat henzelf onder de duim moet houden. En de politici zélf leven als God in Frankrijk. De geschiedenis heeft geleerd dat aan álle decadente clubs altijd een eind komt.

De twijfel aan de Europese Unie komt niet alleen uit Engeland
De Europese Unie werkt aan haar eigen ondergang. Door haar politieke opstelling stoot ze een hoop landen en volkeren voor het hoofd. De bezwaren van de diverse landen zijn niet allemaal volgens dezelfde motivatie. Door de komst van de Euro is de economische speelruimte van individuele landen enorm afgenomen. Eén van de landen die daar groot nadeel van had, was Italië, omdat dat land van oudsher ieder jaar flink wat lires drukte en een hogere inflatie kende. Bij de komst van de euro mocht ze ineens zelf geen geld meer drukken, maar moest ze dat gaan lenen met als gevolg een snel stijgende staatsschuld. Die situatie wordt nu tégen haar gebruikt en de reactie van Italië is begrijpelijk: dan maar weer onze eigen munt, al gaat dat ten koste van ons lidmaatschap van de EU. Engeland had dat probleem niet, omdat zij nooit meegedaan heeft met de Euro, maar haar eigen GB Pond heeft gehouden.

De Oost-Europese landen kijken er weer anders tegenaan: zij zijn veel later ingestapt en daar heeft de vrijhandelsgedachte grote opbrengsten: de welvaart neemt daar met sprongen toe. Daar zijn ze heel blij mee en dat is goed voor de welvaart van Europa. Wat die landen echter niet pikken, is dat de Brusselse communisten samen met Merkel en Macron eisen dat ze ook de moslims erbij moeten nemen en via de achterdeur eigenlijk ook opnieuw dat communisme. Zijn ze nét ontsnapt aan 40 jaar communisme en nu zou het via de EU weer binnenkomen. En samen met (slechts) 20% van de West-Europese bevolking zien ze dat al die cultuurverrijkers en vakkrachten die verplicht geïmporteerd worden niets toevoegen aan de bestaande culturen en vooral een heleboel ellende meebrengen. Daar zien ze helemaal niets in.

Handelsbelemmeringen
Handelsbelemmeringen zijn een uitvinding van overheden, niet van producenten. Producenten willen hun producten verkopen, daar maken ze die voor. Er zijn op zeker moment wel argumenten aan te dragen waarom er wel of niet handelsbelemmeringen moeten bestaan, maar zonder overheid zouden er geen handelsbelemmeringen zijn. Als je even logisch redeneert, dan zou de EU in beginsel mínder overheid op moeten leveren. Immers, door de vrijhandel zijn er minder douanebeambten nodig, minder papierwinkel, minder controles, minder grensposten etc. Dat beeld klopt ook aardig met de werkelijkheid. Van grote bedrijvige grensposten is tegenwoordig in het gunstigste geval een klein kantoortje over. Dat is op de grens tussen Frankrijk en Engeland niet anders. De grootste activiteit is daar vooral hoe men de tientallen gelukszoekers die naar Engeland willen uit de vrachtwagens en treinen kan houden. Er is dus niet veel meer aan de hand daar aan de grenzen.

Vreemd genoeg vinden de aan zelfoverschatting lijdende politici uit Brussel dat dit op één of andere manier thans nog hún verdienste is. Alsof zij een touwtje vasthouden waardoor de grens open is en als ze dat loslaten de grens ineens weer gesloten is. De grootste mop is dat ze suggereren dat ze bij een harde Brexit dat touwtje loslaten en er ineens niets meer naar Engeland vervoerd kan worden. Dat er in Engeland een soort hongersnood uitbreekt en er een groot gebrek gaat ontstaan aan medicijnen en andere noodzakelijke artikelen. Let op: Als dat gebeurt, is dat niet spontaan, maar wil dat zeggen dat de boel bewust gesaboteerd wordt.

Brexit geeft Engeland zijn soevereiniteit terug tot woede van de EU-elite
Het grootste brevet van onvermogen speldt de EU zichzelf op met dreigementen. Ze schiet zichzelf dan in haar eigen voet. Het belangrijkste dreigement is een soort handelsboycot: op een bureaucratische wijze het handelen met Engeland saboteren en frustreren. Van de handelsboycot van Rusland hebben ze helaas niet veel geleerd, want de schade voor de Europeanen is daar tot op de dag van vandaag vele malen groter dan andersom. Maar met de eigen bewoners hebben dit soort bestuurders weinig op. Bij een boycot van Engeland bestaat het gevaar dat weer de eigen bewoners van de EU getroffen worden: Europa voert meer uit naar Engeland dan andersom. Dan zijn er nog andere treitermogelijkheden, bijvoorbeeld om het vliegverkeer te frustreren met landingsrechten die er altijd zijn geweest en nu ineens niet meer zouden kloppen. De Engelse regering heeft al te kennen gegeven dat in principe het leven ná de Brexit gewoon doorgaat zoals voorheen.

Met gebruikmaking van gezond verstand moet dat ook gemakkelijk kunnen. Geen enkele Engelsman zal aan de grens een vrachtwagen met geneesmiddelen tegenhouden. Onze kwaliteitspers begint nu dan ook voorzichtig te melden dat het komt omdat de vrachtwagens niet uit Frankrijk mogen vertrekken, omdat de papieren niet in orde zijn en daarom niet in Engeland aan zullen komen. Kleine nuance, maar het geeft precies aan dat de problemen niet aan de Engelse grens te verwachten zijn.

De tegenstand van de EU-apparatsjiks heeft veel meer te maken met hun verlies aan macht. Hun toekomstdroom van één machtig Europees sociaal paradijs valt in duigen. De baantjes, het geld, de macht, het aanzien: alles dreigt in die val meegesleurd te worden. Engeland gaat weer haar eigen beslissingen nemen. Dat betekent een breuk met de trend van mondialisering. Dat betekent afstand nemen van de vastgelopen Europese (financiële) politiek, waar het enige beleid nog bestaat uit het in steeds groter tempo bijdrukken van miljarden euro’s met als effect het kapot maken van de pensioenen en op het eind de ontploffing van het systeem. Het betekent ook de terugkeer van de natiestaat, wat in de huidige verhoudingen een terugkeer betekent naar kleinschaligheid. Het geeft hoop op een daadwerkelijke terugkeer naar het gezonde verstand na een periode van wanstaltige politieke correctheid.

Europa hoeft zich geen enkele illusie te maken: als de goederen ná de Brexit niet uit Europa komen, staat de rest van de wereld in alle vriendelijkheid klaar meteen in het gat te springen. De EU zou er verstandiger aan doen een toontje lager te zingen en doet er beter aan om ervoor te zorgen dat er geen enkel verschil zit in de dag vóór en na de Brexit.

Door: “Weethetwel”

https://ejbron.wordpress.com/2019/08/18 ... ntastisch/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6138
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Brexit: een feit!

Berichtdoor Ali Yas » Ma Aug 19, 2019 11:45 pm

Pilgrim schreef:
De tegenstand van de EU-apparatsjiks heeft veel meer te maken met hun verlies aan macht.

Dat maakt ze erg gevaarlijk. Je zag al dat het VK werd geconfronteerd met een wurgcontract, nu dat feest niet doorgaat zal men echt wel wat anders verzinnen om de uittreders publiekelijk te straffen. Doet men dat niet, en het gaat het VK straks voor de wind, dan is het einde EU.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71569
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Brexit: een feit!

Berichtdoor Ariel » Ma Aug 19, 2019 11:50 pm

Ali Yas schreef:
Pilgrim schreef:
De tegenstand van de EU-apparatsjiks heeft veel meer te maken met hun verlies aan macht.

Dat maakt ze erg gevaarlijk. .


De EU dumpt de medicijnen liever in de noordzee dan dat men ze normaal doorstuurt naar Engeland.

En die hongersnood zal wel meevallen. Engeland heeft landbouw en veeteelt.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2426
Lid geworden op: Za Apr 24, 2010 3:20 pm

Re: Brexit: een feit!

Berichtdoor silkyboxershortXL » Ma Aug 26, 2019 3:41 pm

Britain First A.M. Waters :shock:
An EU Army is no fantasy:
Hoop is geen strategie.
WWG1WGA

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40622
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Brexit: een feit!

Berichtdoor Pilgrim » Di Aug 27, 2019 2:51 am

EU: harde Brexit of niet, Britten zullen € 40 miljard moeten betalen

Door: Redactie, 14:05, 26 augustus 2019

Afbeelding

Premier Boris Johnson heeft daar geen zin in

Het Verenigd Koninkrijk zal de financiële verplichtingen die voortvloeien uit het EU-lidmaatschap moeten voldoen, ongeacht of het met een scheidingsakkoord of zonder afspraken vertrekt uit de EU. Een woordvoerster van de Europese Commissie herhaalde maandag deze “welbekende” positie van de EU.


“Het vereffenen van rekeningen is essentieel om een nieuwe relatie op gelijke voet te beginnen”, aldus de zegsvrouw. Zij wilde niet ingaan op de vraag of er juridische acties in voorbereiding zijn.

De Britse premier Boris Johnson zei zondag dat zijn land wettelijk niet verplicht is om alle vertrekkosten te betalen aan de EU als er op 31 oktober geen akkoord is tussen Londen en Brussel. De rekening bedraagt volgens ramingen ruim € 40 miljard.

“Als het VK niet betaalt wat het verschuldigd is, zal de EU niet onderhandelen over een handelsakkoord”, twitterde Guy Verhofstadt, die zich namens het Europees Parlement bezighoudt met de Brexit. “Na een no deal zal dit de eerste voorwaarde zijn voor welke gesprekken dan ook.”

ANP

https://tpo.nl/2019/08/26/eu-harde-brex ... n-betalen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40622
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Brexit: een feit!

Berichtdoor Pilgrim » Wo Aug 28, 2019 10:03 pm

Johnson geeft parlement minder Brexit-tijd

Geplaatst op 28 augustus 2019

Afbeelding

De Britse premier Boris Johnson (foto) geeft het parlement minder tijd om te debatteren over de Brexit op 31 oktober. Hij stelt de officiële opening van het parlementaire jaar met vijf dagen uit.

Dat doet hij met een omstreden middel. Hij vraagt koningin Elizabeth de zitting van het parlement op 9 september te schorsen en later dan gebruikelijk haar zogenoemde Queen’s Speech (troontrede) te houden. Johnson ontkende dat hij met de schorsing het parlement buitenspel wil zetten bij de Brexit, zoals critici beweren.

Met de schorsing van het parlement en het uitstel van de opening van het parlementaire jaar hebben de parlementsleden tien dagen minder om te debatteren. Johnson wil het parlement op 21 en 22 oktober laten stemmen over zijn plannen.

De Britse premier wil op 31 oktober hoe dan ook de EU verlaten, ook als dat zonder overeenkomst moet.

Eerder deze week vroeg Johnson naar verluidt al om juridisch advies bij advocaat-generaal Geoffrey Cox over de mogelijkheid om het parlement vanaf 9 september voor vijf weken te sluiten. Dat meldde de Britse krant The Observer op basis van gelekte overheidscorrespondentie.

‘Grondwettelijke schande’
Parlementsvoorzitter John Bercow vindt het plan van Johnson ‘een grondwettelijke schande’, zo reageerde hij vandaag. Volgens Bercow is het duidelijk dat Johnson dit doet om parlementariërs minder tijd te geven om te debatteren over de brexit, al zegt de premier van niet.

,,Dit is ongehoord. Johnson kan het mooi verpakken, maar het is kristalhelder dat hij ‘prorogation’ gebruikt om het parlement te weerhouden van het uitvoeren van zijn functie’’, zegt Bercow tegen de BBC.

Juncker en Johnson
De Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker en de Britse premier Boris Johnson blijven in contact over het aanstaande Britse vertrek. De Europese Commissie wil echter niet reageren op het besluit de opening van het parlementsjaar in Londen uit te stellen. ,,We geven geen commentaar op interne procedures in lidstaten.”

Juncker en Johnson maakten gisteren in een telefoongesprek duidelijk dat beiden de voorkeur geven aan een vertrek met een akkoord. Juncker herhaalde zijn bereidheid te kijken naar werkbare Britse voorstellen die in overeenstemming zijn met het scheidingsakkoord. ,,Hoe eerder we die zien, hoe beter’’, aldus zijn woordvoerster.

Juncker onderstreepte nogmaals dat de EU goed is voorbereid op een no deal-scenario. Mocht het daartoe komen, dan is dat uitsluitend een besluit van het Verenigd Koninkrijk, voegde hij daaraan toe. Johnsons brexitadviseur David Frost is vandaag in Brussel voor technische gesprekken over de kwestie en ontmoet ook het hoofd van Junckers kabinet.

https://www.ad.nl/buitenland/johnson-ge ... ~a9b13878/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40622
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Brexit: een feit!

Berichtdoor Pilgrim » Wo Aug 28, 2019 10:59 pm

Britse koningin stuurt parlement op verzoek van Johnson naar huis tot 14 oktober

28 augustus 2019

Afbeelding
Koningin Elizabeth ontmoet premier Boris Johnson.

De Britse regering heeft koningin Elizabeth gevraagd om het parlement tot 14 oktober op te schorten, zodat de ministers genoeg tijd hebben om de Brexit af te ronden. De koningin heeft dat verzoek woensdag ingewilligd.

Het Verenigd Koninkrijk moet de Europese Unie uiterlijk 1 november verlaten hebben. De regering-Johnson heeft meerdere keren laten weten dat het land op 31 oktober zal uittreden, ongeacht of daar een overeenkomst met Brussel aan voorafgaat.

Het besluit om de start van het parlementaire jaar uit te stellen, kwam na overleg met premier Johnson op het zomerverblijf van de vorstin in Schotland.

Dit betekent dat het parlement enkele dagen na het einde van het zomerreces weer zal worden weggestuurd, tussen maandag 9 september en niet later dan donderdag 12 september. Op 14 oktober zal het nieuwe parlementaire jaar worden geopend met de traditionele troonrede van de koningin. Dat is enkele weken voor de Brexit-deadline op 31 oktober.

Volgens Johnson is de zogeheten 'prorogation' van het parlement nodig om zijn regering de tijd te geven een "opwindende wetgevende agenda" samen te stellen. Critici stellen dat de parlementariërs daardoor bijna geen tijd krijgen om wetsvoorstellen gepasseerd te krijgen die een 'no deal'-Brexit moeten voorkomen.

'Grondwettelijke schande'
John Bercow, de voorzitter van het Lagerhuis, noemde de stap van de regering Johnson woensdag een "grondwettelijke schande". Hij zei daarover: "Hoe het ook wordt aangekleed, het is overduidelijk dat het doel van het opschorten van het parlement is om te voorkomen dat parlementariërs debatteren over de Brexit en de parlementaire plicht uitoefenen om de koers van het land vorm te geven."

Parlementariërs die willen voorkomen dat er een uittreding zonder akkoord komt, zullen volgende week actie moeten ondernemen als het reces eindigt, zei de voormalige minister van Financiën, Philip Hammond, woensdagavond. Hammond is een partijgenoot van Johnson, maar steunt een harde Brexit niet.

Volgens de oud-minister zijn veel Lagerhuisleden het daarover met hem eens. Hij zegt dat zij tot eind september wilden wachten om Johnson de tijd te geven met een nieuwe uittredingsovereenkomst te komen. "Dat zal niet meer mogelijk zijn", zei hij tegen journalisten. "We zullen moeten proberen iets te doen als het parlement volgende week weer terug is."

'Heropenen onderhandelingen kan niet'
Ook de oppositie is niet over de zet van Johnson te spreken. Labour-leider Jeremy Corbyn heeft een brief aan koningin Elizabeth geschreven om zijn "ernstige zorgen" te uiten. Ook de Liberal Democrats, een kleinere oppositiepartij die altijd anti-Brexit is geweest, deed hetzelfde. Beide oppositiepartijen willen een gesprek met koningin Elizabeth.

De Ierse minister van Buitenlandse Zaken, Simon Coveney, reageerde op het nieuws uit het buurland door opnieuw te benadrukken dat het afschaffen van de backstop-regeling voor de grens tussen Ierland en Noord-Ierland geen optie is. Heronderhandelen binnen de zes tot tien weken die daar eventueel nog beschikbaar voor zijn, gaat niet lukken, aldus de minister.

Afbeelding

https://www.nu.nl/brexit/5984515/britse ... redirect=1
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2426
Lid geworden op: Za Apr 24, 2010 3:20 pm

Re: Brexit: een feit!

Berichtdoor silkyboxershortXL » Vr Aug 30, 2019 10:17 am

Farage on why he's concerned with Boris Johnson's Brexit plan

Even speciale notie van wat hij zegt op vanaf ±4min
'T is wat ik denk; De linkse globalisten, deepstate vechten voor hun voortbestaan. Zij menen dat alles daarvoor is toegestaan.
Hoop is geen strategie.
WWG1WGA

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40622
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Brexit: een feit!

Berichtdoor Pilgrim » Ma Sep 02, 2019 10:09 pm

Brexit-poker bereikt stilaan hoogtepunt: “Boris Johnson plant verkiezingen op 14 oktober als hij stemming verliest”

Redactie | 02 september 2019 | 18u54 | Bron: ANP, Belga

Afbeelding

De Britse premier Boris Johnson heeft vanavond tegengesproken dat hij verkiezingen wil uitroepen als een motie tegen een no-deal brexit wordt aangenomen. “Ik wil geen verkiezingen, niemand wil verkiezingen. We willen op 31 oktober uit de Europese Unie”, zei de premier eerst in een korte toespraak voor zijn ambtswoning Downing Street 10. Maar volgens een hooggeplaatste regeringsbron zou hij op 14 oktober toch nieuwe verkiezingen willen als rebellerende partijgenoten hem dwingen de brexit uit te stellen.

Meerdere parlementsleden willen morgen een motie in stemming brengen die een no-deal brexit moet voorkomen. Ze mikken op drie maanden uitstel. Johnson hoopt dat de motie wordt weggestemd, zodat ook nieuw uitstel van de brexit van tafel gaat. “Als de motie wordt aangenomen, slaan ze de poten onder onze onderhandelingspositie weg.”

“We moeten onze vrienden in Brussel nu tonen dat we verenigd zijn. De parlementsleden zouden moeten stemmen tegen het nutteloze uitstel van Corbyn (Labour-leider Jeremy Corbyn, red). Er bestaan geen omstandigheden waaronder ik Brussel om uitstel zou vragen”, zei Johnson eerder deze avond voor zijn ambtswoning. De toespraak werd net niet overstemd door anti-brexitbetogers die buiten de beveiligde zone stonden te demonstreren.

Een anonieme overheidsbron bevestigt nu dat premier Johnson bij een nederlaag in het Britse parlement een motie zal indienen voor vervroegde verkiezingen. Die heeft dan wel steun nodig van twee derde van alle parlementsleden. De datum van 14 oktober voor die eventuele stembusgang zou gevallen zijn tijdens een kabinetsbijeenkomst die vanavond plaatsvond.

Eerder had de top van de Britse Conservatieve partij rebelse parlementsleden gewaarschuwd dat ze uit de partij zullen worden gezet als ze het wagen om met de oppositie mee te stemmen in een ultieme poging een no-dealbrexit tegen te houden.

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/br ... ~a144863f/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2426
Lid geworden op: Za Apr 24, 2010 3:20 pm

Re: Brexit: een feit!

Berichtdoor silkyboxershortXL » Wo Sep 04, 2019 8:24 pm

Inmiddels in het parlement.....
Bo Jo heeft de 21 rebellerende tory leden ontslagen.....Die blijven zitten in de vorm van onafhankelijke leden. Dus nieuwe verkiezingen.....
Tjonge, nuchtere Engelsen?
Hoop is geen strategie.
WWG1WGA

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71569
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Brexit: een feit!

Berichtdoor Ariel » Wo Sep 04, 2019 11:50 pm

silkyboxershortXL schreef:Tjonge, nuchtere Engelsen?


Triest. Ik mis het oude Engeland...En denken die gasten nou werkelijk dat de EU de oplossing is?

In plaats van het geplande vertrek op 31 oktober, stuurt het Lagerhuis aan op een verlenging tot 31 januari.

Boris Johnson verzette zich, maar de door hem gewenste verkiezingen zullen pas worden gehouden nadat het Lagerhuis naar verwachting begin volgende week met een door de Koningin ondertekende wet een No Deal-Brexit heeft geblokkeerd. Het lagerhuis stemde vanavond met 327 tegen 299 stemmen voor die wet.

Uit de laatste stemming blijkt dat naast het twintigtal Conservatieven dat zich gisteren al tegen Johnson keerden, nu opnieuw twee Conservatieven die overstap hebben gemaakt, mogelijk op straffe van uitsluiting.

Johnson werd vanavond uiterst fel aangevallen door de leider van Labour, een aanval die hij gelaten en zonder weerwoord onderging. Volgens Corbyn heeft Johnson geen plan om uit de EU te stappen zoals de premier zelf steeds beweert, maar wil hij zonder enige overeenkomst de EU verlaten.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40622
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Brexit: een feit!

Berichtdoor Pilgrim » Wo Sep 11, 2019 11:56 pm

‘Boris Johnson is de juiste man op de juiste plaats’

Maurits Bredius, 11 september 2019, 9:29

Afbeelding
Boris Johnson dwong het parlement om in één week kleur te bekennen. Beeld AFP

De harde strategie van Boris Johnson lijkt de enige manier om de EU te bewegen actief mee te denken over een aanvaardbare uittredingsovereenkomst. Dat betoogt Maurits Bredius in dit opiniestuk.

De afgelopen dagen buitelden opiniemakers over elkaar heen om Boris Johnson te bekritiseren als een zwakke en incapabele premier. Johnson leed immers twee pijnlijke nederlagen in het Britse parlement – hij werd per wet gedwongen om uitstel voor Brexit aan te vragen en vond geen meerderheid om vervroegde verkiezingen uit te schrijven. Daarnaast royeerde hij 21 rebelse partijleden uit de Conservatieve Partij, waaronder de kleinzoon van zijn idool Winston Churchill.
advertentie

Tot overmaat van ramp stapten zijn eigen broer Jo en minister Amber Rudd op uit zijn regering uit onvrede met zijn harde lijn. Boris’ lot als “slechtste premier ooit” lijkt nu definitief te zijn bezegeld. Toch is hij momenteel de juiste man op de juiste plaats – sterker nog: de Britten hebben hem hard nodig.

Drie jaar geleden koos de meerderheid van het Britse volk voor uittreding uit de Europese Unie. Hoewel niemand wist hoe Brexit er precies uit moest komen te zien, waren de grote leiders duidelijk: zeggenschap over het nationale migratiebeleid, soevereiniteit op het gebied van wetgeving en rechtspraak en de mogelijkheid om onafhankelijk vrijhandelsverdragen met de rest van de wereld te sluiten.

Gevloekt
De implementatie van deze volkswens bleek complexer dan gedacht, maar de Britse politiek mag zich daardoor niet onttrekken aan haar plicht om Brexit te verwezenlijken – het liefst met een deal, maar als het moet zonder. Zo sprak de democratie.

Hoewel Theresa May deze visie tijdens haar ­onderhandelingen met de EU lang leek te ­delen, bleek zij uiteindelijk ongeschikt om de Britse uittreding in goede banen te leiden. Haar dreigement dat “geen deal beter was dan een slechte deal” werd immers nooit serieus genomen in Brussel.

Het resultaat? Een volstrekt onaanvaardbare uittredingsovereenkomst met een ‘backstop’- clausule, die Noord-Ierland voor onbeperkte tijd binnen de EU zou houden en een harde grens in de Ierse Zee zou betekenen. Zelden werd er zo gevloekt in de Anglicaanse Kerk en het plan werd tot drie maal toe afgestemd.

Door de voortdurende besluiteloosheid van de Britse politiek en het ontbreken van een reële dreiging van een no-deal-Brexit, heeft de EU geen prikkel om een actieve houding aan te nemen. Johnsons harde Brexit strategie lijkt de enige manier om deze prikkel te forceren en de EU te bewegen actief mee te denken over een alternatief voor de backstopclausule. Tegelijkertijd dwingt hij met zijn ramkoers het Britse parlement om eindelijk een duidelijke positie in te nemen.

Door zijn land in alle ernst voor te bereiden op een no-dealuitkomst, speelt Johnson slim in op de wens van de EU om toch nog tot iets van een overeenkomst te komen. Het is daarom niet ­ondenkbaar dat EU-leiders zich op de top op 17 oktober enigszins inschikkelijk tonen.

Pressurecooker
Het zou nét genoeg kunnen zijn om tot een overeenkomst te komen die ook op goedkeuring van het Britse parlement kan rekenen. Toegegeven, de kans hierop is niet erg groot, maar wat is het ­alternatief?

Johnsons harde lijn zorgde er ook voor dat de Britten antwoord kregen op deze vraag. Door het parlement maar geringe tijd te geven om over Brexit te debatteren als gevolg van de aanstaande opschorting van het parlement, stopte hij de Britse politiek als het ware in een pressurecooker.

Na drie jaar van besluiteloosheid en uitzichtloos uitstel, werden parlementariërs in één week gedwongen om kleur te bekennen. De meerderheid van hen blijkt een no deal uitkomst onder geen beding te accepteren.

Zelfs niet, zo bleek, als de Britten Johnson in een vervroegde verkiezing op 14 oktober zouden steunen. Daarom besloot de oppositie om vervroegde verkiezingen pas goed te keuren als het te laat zou zijn voor Johnson om het Verenigd Koninkrijk zonder akkoord uit de EU te leiden. Met dit standpunt geeft de oppositie blijk van weinig vertrouwen in de wijsheid van het Britse volk. Maar nog belangrijker, zij geeft hiermee aan dat zij de onderhandelingen het liefst hervat ziet worden op de tamme wijze van Theresa May. Dit zou leiden tot meer uitstel zonder enig uitzicht op een acceptabele uittredingsovereenkomst. Het heeft er dan ook alle schijn van dat de oppositie haar pijlen helemaal niet meer op Brexit gericht heeft, maar het Verenigd Koninkrijk het liefste binnen de EU ziet blijven.

Eenieder die nog enige hoop koestert op een verbeterde deal en die vindt dat, indien dit niet lukt, Brexit alsnog moet plaatsvinden om het referendumresultaat van 2016 te respecteren, kan niet anders dan hopen dat Johnson tóch nog een manier vindt om zijn strategie voort te zetten.

https://www.parool.nl/columns-opinie/bo ... -plaats%2F
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten