EU en BREXIT

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16301
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

EU en BREXIT

Bericht door Hans v d Mortel sr »

mercator schreef:
Ariel schreef: Rusland zet twee Nederlandse diplomaten uit als vergelding voor de eerdere uitzetting van Russische diplomaten in Nederland. Dat heeft de Nederlandse ambassadeur zojuist te horen gekregen.
Dat is niet meer dan een gepaste reactie op de Navo provocatie tegen Rusland . Wat heeft Nederland nu te maken met een troebele moordpoging ergens in Engeland. Het illustreert alleen maar dat jullie regering een slaafse onderdaan van EU/Navo is.
In Zwitserland voelt men zich al jaren democratisch gelukkig met het referendum.

Begrijpen wij nu waarom de Nederlandse politiek faliekant tegen is? Met een referendum is de kans groot dat wij uit de EU stappen. De kans is klein geef ik toe. Want ik hoor niet anders dan enorme doem-scenario's over wat er straks met Groot-Brittannië staat te gebeuren. Wat een onzin allemaal. Groot-Britannië heeft al lang geleden zijn ellendige status ingezet met zijn arrogante houding ten aanzien wat in Engeland vanuit de industrie geproduceerd werd en van een superieure enorme hoge onaantastbare kwaliteit was. HELEMAAL NIET. Auto's, motoren, slagkruisers, het kon allemaal naar de schroot van inferieure kwaliteit.

Een voorbeeld. In de Argentijnse oorlog met GB over een of ander eilandje voor de kust van Argentinië vlogen schepen van de Engelse vloot gemakkelijk in de fik als er een bommetje opviel. Als gevolg van een foute goedkope brandbare legering van de opbouw. En dan de zogenaamde beroemde Landrover. Expedities naar Afrika moesten altijd minstens twee reserve assen meenemen omdat die nogal eens door midden braken.

Het begon in Engeland trouwens al kort na de oorlog met de beruchte stakingen aan de lopende band, toen linkse 'weg-met-ons' vakbonden het voor het zeggen hadden en hun linkse leden altijd fout op fout veroorzaakten in de productieketen. Het volk koos voor 'value for money' van de Japanse industrie die het zoveel beter deed en met zijn tijd meeging en vooruit wist te kijken.

Laat Groot-Britannië maar lekker uit de EU treden. Het zal niet veel uitmaken voor de Britten. De euro is immers ook nooit van de grond gekomen op dat eiland van dwazen en arrogantie vasthoudendheid. Wat heeft de EU ons eigenlijk gebracht? Voogdij en niks anders dan voogdij over van alles en nog wat. De EU had zich nuttig kunnen maken door vanuit vasthoudendheid aan het gezonde verstand moslims en andersoortige aan onze beschaving vervreemde parasieten te weren.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51257
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: EU en BREXIT

Bericht door Pilgrim »

In het Verenigd Koninkrijk stijgen de werkgelegenheid en de inkomsten, maar de Europese economieën blijven haperen

Geplaatst op 12 september 2019

Afbeelding

De economische situatie voor het Verenigd Koninkrijk blijft positief, waarbij de laatste cijfers een nieuwe stijging van het aantal mensen met een baan en loonstijgingen in Groot-Brittannië laten zien, terwijl de aanwijzingen voor de Europese Unie geleidelijk verslechteren. Terwijl anti-Brexit politici en de reguliere media uitvoerig zijn ingegaan op de economische schade die zal worden veroorzaakt als het VK de Europese Unie verlaat, blijft de feitelijke economie het beter doen dan de pessimistische voorspellingen beweren.

Uit de laatste cijfers van het Bureau voor de Nationale Statistiek blijkt dat het aantal werkenden in het laatste kwartaal met 31.000 is gestegen. Het totale werkloosheidspercentage blijft ongewijzigd op het historisch lage percentage van 3,8%.

Er was ook goed nieuws voor degenen die al aan het werk zijn, aangezien de lonen inclusief de bonussen sinds de wereldwijde financiële crisis tot het hoogste niveau zijn gestegen. Het wekelijkse inkomen uit arbeid is in het afgelopen jaar met 4% gestegen.

Dit nieuws volgt op een rapport van Bloomberg Monday, waarin de “onverwacht sterke prestaties” van de Britse economie werden toegegeven, die er volgens het rapport zijn, ondanks dat het land bezig is de Europese Unie te verlaten. Het BBP [bruto binnenlands product] steeg met 0,3% en het groeide in alle kwartalen.

De goede economische cijfers voor het Verenigd Koninkrijk staan in sterk contrast met die in heel Europa, het economische blok waarvan anti-Brexit politici volhouden dat de Britse economie eraan gebonden moet blijven of dat dit anders in vergetelheid zal raken. Recente Duitse industriële productiecijfers werden door een econoom uitgelegd en door de Associated Press aangehaald als “verwoestend, zonder enige opsmuk”, terwijl de fabrieksorders dalen en daarvan wordt gezegd dat dit weinig goeds voorspelt voor de economie in zijn geheel.

Er is slecht nieuws op komst voor de grootste economie van Europa, met een sterk en snel dalend ondernemersvertrouwen en duidelijke tekenen van een komende recessie voor Duitsland. In 2018 was de groei van het VK inderdaad het hoogst van de belangrijkste economieën in Europa, terwijl Italië op hetzelfde lage niveau bleef en Duitsland kromp.

Deze economische resultaten staan in schril contrast met de dreigende waarschuwingen die werden gegeven vóór het Brexit-referendum van 2016, met gewijzigde versies van hetzelfde ‘Project Angst’ die de reguliere mediadiscussie rond het verlaten van de Europese Unie door Groot-Brittannië bezig blijft houden. In 2016 zei de toenmalige Britse minister van Financiën George Osborne – de baas van de paniekzaaiers van de ‘remain’ campagne – tegen het Britse volk, dat hoofdzakelijk stemde voor het verlaten van de Europese Unie, dat het daadwerkelijk hiermee doorgaan een onmiddellijke recessie zou veroorzaken.

De voorspellingen van [het EU en Brexit] Project Angst zijn vervolgens geaccepteerd als “onjuist en partijdig”, hoewel anti-Brexit politici een veronderstelde schade van de groeiende Britse economie blijven aanhalen als reden om de terugtrekking van Groot-Brittannië uit de EU te herroepen.

Bron: www.breitbart.com

Door: Oliver JJ Lane

Vertaald uit het Engels door: “Wachteres”

https://ejbron.wordpress.com/2019/09/12 ... n-haperen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79348
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: EU en BREXIT

Bericht door Ariel »

Kijk nou eens. Juncker is weer in beeld. En nog een bijzonderheid...Er staat geen drank op tafel maar flessen water.


Afbeelding

Afbeelding

Verder verliep de ontmoeting niet naar wens.
Juncker heeft geen werkbare oplossingen gehoord van Johnson

Het Verenigd Koninkrijk en de EU lijken nog niet veel dichter bij een akkoord over de brexit te zijn gekomen. Jean-Claude Juncker en premier Boris Johnson ontmoetten elkaar vanmiddag voor het eerst, maar Juncker wacht nog steeds op een werkbare oplossing, zo liet de Europese Commissie in een persbericht weten.

Juncker vindt het de verantwoordelijkheid van het Verenigd Koninkrijk om met een werkbare oplossing te komen voor de scheidingsovereenkomst. Met minder dan zeven weken tot de brexit is er nog geen deal met Brussel over de voorwaarden van de Britse uittreding. Voor de backstop, een harde voorwaarde van de EU over de Ierse grens, is nog geen goed alternatief gevonden.

De verwachtingen die er waren voor de lunch kwamen vooral vanuit het Verenigd Koninkrijk. "We gaan nu toch echt met iets komen, dat soort geluiden hoorde je", vertelt correspondent Thomas Spekschoor. "Maar dat valt nu wel tegen. Vanuit Europese hoek waren er minder hoge verwachtingen."

Voorzichtig enthousiast
Voor de lunch liet Johnson weten dat hij voorzichtig enthousiast over de ontmoeting was. Juncker, die op de lunch trakteerde, zei op de vraag wat hij ervan verwachtte: "We zullen zien!" Brexitminister Stephen Barclay en brexitonderhandelaar Michel Barnier waren ook bij het gesprek.

De ontmoeting in een restaurant in de binnenstad van Luxemburg duurde ongeveer twee uur. Beide partijen hadden het in persverklaringen na afloop over een constructief overleg.

De EU is volgens Juncker nog steeds eensgezind. De bal ligt volgens hem bij het Verenigd Koninkrijk maar de commissie wil graag meedenken over nieuwe voorstellen die voldoen aan de Europese voorwaarden voor de Ierse grenskwestie.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6993
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: EU en BREXIT

Bericht door Ali Yas »


Als deze wet door de Engelse Eerste Kamer komt, kan Boris waarschijnlijk niets anders dan de Brexit opnieuw uitstellen, want in Brussel gaat men echt niet voor een deal waar Boris mee voor de dag kan komen.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51257
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: EU en BREXIT

Bericht door Pilgrim »

Waarom het Verenigd Koninkrijk de grote winnaar van Brexit is

Door Germen Roding · 10 september 2020

In de Nederlandse main stream media wemelt het van de doemverhalen over de gevolgen van de Brexit voor het Verenigd Koninkrijk. Het ultieme doemscenario zou de harde Brexit zijn. Maar klopt dit wel?

Harde Brexit voordelig voor de Britten

Het Verenigd Koninkrijk is een netto importeur van fysieke goederen. Dit geeft het Verenigd Koninkrijk een ijzersterke onderhandelingspositie met de Europese Unie, omdat hun beste optie zonder onderhandeling, de harde Brexit, meer kosten voor de Europese Unie zal meebrengen dan voor de Britten. Immers, de Britten kunnen naar believen hun importtarieven laag houden of opschroeven naar het maximum wat door de Wereldhandelsorganisatie is toegestaan. Als netto-importeur vormen ze een een aantrekkelijke partij voor de rest van de wereld om vrijhandelsverdragen mee te sluiten. De voornaamste export van de Britten naar de Europese Unie is aardolie[1]. Door importtarieven voor Britse aardolie in te stellen, zal de Europese Unie zich enorm in haar eigen vlees snijden, namelijk nog afhankelijker worden van Rusland en het Midden Oosten. Dit zullen ze dus niet doen. Omgekeerd kunnen de Britten vrij gemakkelijk vervangers vinden voor Nederlandse snijbloemen of groenten, of Duitse auto’s (wegvoertuigen vormen met 40 miljard pond per jaar de grootste import uit de EU). Als EU-lid waren de Britten gebonden aan de handelsverdragen die de EU met de rest van de wereld had gesloten. Zo worden de Europese boeren beschermd door heffingen op producten als kaas, wijn, olijfolie en kip van buiten de Europese Unie. Hierdoor betalen de Britten meer voor landbouwproducten uit de rest van de wereld. Er is nu de mogelijkheid om vrijhandelsverdragen te sluiten met bijvoorbeeld Mercosur, Japan, NAFTA en ASEAN, zonder dat de machtige landbouwlobbies van continentaal Europa de onderhandelingen bemoeilijken. Het is dus de vraag of prijzen in Britse winkels inderdaad hoger worden. Mogelijk is dus zelfs het omgekeerde denkbaar.

Afbeelding
Na de Brexit wordt Ierland geografisch min of meer gegijzeld door de Britten. Copyright: Visionair.nl

Het opslokken van Ierland
De grootste handelspartner van Ierland is het Verenigd Koninkrijk. Een tweede reden voor Ierland om verbonden te blijven met het Verenigd Koninkrijk is de landgrens met het Britse Noord-Ierland en verder natuurlijk de geografie. Ongeveer negentig procent van de Ierse import en export loopt via de zeeroute Dublin-Holyhead op het eiland Groot-Brittannië en vervolgens over land richting de Kanaaltunnel. Dat geeft de Britten een sterke onderhandelingspositie om Ierland te pressen om de EU te verlaten in ruil voor een Britse douane-unie. [3] Zeker als de plannen voor een vaste-oeververbinding tussen Schotland en het Ierse eiland doorgaan. Niet dat de Ieren hier erg blij mee zullen zijn – het ressentiment tegen de voormalige kolonisator zit diep – maar ze zullen weinig keuze hebben.

Lange termijn vooruitzichten voor de Britten erg gunstig
Uit economische analyses blijkt dat de economische macht van het Verenigd Koninkrijk die van Duitsland zal evenaren, of zelfs overvleugelen. Dit ligt voornamelijk aan de sterk groeiende bevolking van het Verenigd Koninkrijk, waar die van Duitsland krimpt[2]. Ook is het Verenigd Koninkrijk nu niet meer gedwongen aan EU-verdragen, maar kan een selectief migratiebeleid voeren.

Bronnen

1. Statistics on UK-EU trade, British House of Commons Library, 2020
2. UK could remain a top-10 global economy in 2050 – despite Brexit, Price Waterhouse Coopers, ongedateerd (op basis van een rapport uit 2017)
3. Brexit: The return of the UK land bridge dilemma, Tony Conelly (opinieartikel), RTÉ, 2020

https://www.visionair.nl/politiek-en-ma ... brexit-is/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 43712
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: EU en BREXIT

Bericht door Mahalingam »

Nog steeds is de koers van de EU: maak het zo beroerd mogelijk voor de Engelsen. Dan zullen andere landen het wel uit hun hoofd halen om ook uit te treden. Afschrikking !!

En een manier is: de kwestie Noord-Ireland weer op te rakelen. Het vuurtje weer lekker aanwakkeren.
Europese Commissie start inbreukprocedure tegen VK wegens ‘dreigende overtreding’ brexitakkoord

De Europese Commissie start een inbreukprocedure op tegen het Verenigd Koninkrijk omdat het land het brexitakkoord dat in 2019 gesloten werd met de voeten dreigt te treden. Dat heeft voorzitter Ursula von der Leyen gezegd tijdens een korte verklaring.

Het probleem is de Britse ‘Internal Market Bill’. Die wet zit nog in de ontwerpfase en ligt voor goedkeuring voor in het Lagerhuis, maar heeft nu reeds als gevolg dat het Verenigd Koninkrijk zijn verplichtingen in het kader van het terugtrekkingsakkoord en het eraan gekoppelde Noord-Ierse protocol niet naleeft. Dat protocol werd mee met het brexitakkoord onderhandeld en regelt de bijzondere status van Noord-Ierland na het Britse vertrek uit de Europese Unie.

Met de wet wil de regering van Boris Johnson naar eigen zeggen de integriteit van het VK vrijwaren in het geval de onderhandelingen met de Europese Unie over een handelsakkoord mislukken en het op 1 januari 2021 alsnog tot een harde brexit komt. Het land verliet de Europese Unie op 31 januari 2020, maar na die ‘politieke brexit’ ging tot eind dit jaar een overgangsperiode in waarbij het VK deel blijft uitmaken van de Europese interne markt en de douane-unie. Zonder onderhandeld akkoord dreigt de ‘economische brexit’ over drie maanden chaotisch te verlopen, met alle gevolgen vandien.

Afspraken over Noord-Ierland

Met het Noord-Ierse protocol creëerden Brussel en Londen vorig jaar net een vangnet dat in alle omstandigheden de vrede op het Ierse eiland moet vrijwaren. Het wetsontwerp van de regering-Johnson zou de Britse ministers en het parlement evenwel de mogelijkheid bieden bepaalde verplichtingen die uit dat akkoord voortvloeien - op het vlak van staatssteun en douaneformaliteiten - naast zich neer te leggen, iets dat de regering met zoveel woorden heeft erkend.

Ook al moet de wet nog worden gestemd in het Lagerhuis, overtreedt Londen volgens de Commissie nu al het terugtrekkingsakkoord. Beide partijen hebben zich er namelijk toe verbonden al hun verplichtingen “te goeder trouw” uit te voeren. Dat doet Londen dus niet, meent de Commissie. Als de wet in zijn huidige vorm wordt aangenomen, zal hij helemaal een inbreuk vormen op het Noord-Ierse protocol, luidt het.

“We hadden onze Britse vrienden gevraagd om de problematische onderdelen van de Internal Market Bill tegen eind september te verwijderen. Dat is ondanks het verstrijken van de deadline niet gebeurd”, legde von der Leyen uit. “We hebben hen dan ook een ingebrekestelling gestuurd, als eerste stap in een inbreukprocedure.” De Commissie geeft Londen 1 maand de tijd om te antwoorden, maar een woordvoerder liet in een eerste reactie weten dat de Britse regering achter de wet blijft staan.

Intussen blijven de gesprekken over een handelsakkoord lopen. Boris Johnson wil tegen de Europese top van 15 oktober een akkoord, maar vooralsnog blijft een doorbraak uit. De vordering van de gesprekken wordt straks besproken op de top die vandaag en morgen in Brussel plaatsvindt.
https://www.demorgen.be/nieuws/europese ... ~b520b02b/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43712
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: EU en BREXIT

Bericht door Mahalingam »

En er is nog iets bedacht om Engeland het mes op de keel te zetten. De migranten.

"Pogingen om de Fransen zover te krijgen om vertrekkende migranten tegen te houden hebben vooralsnog weinig geholpen."
Er zijn ook verhalen dat Franse schepen helpen om de migrantenbootjes door de gevaarlijke zeeroutes te helpen.

De Engelse regering denkt nu na over een soort Lesbos-oplossing. Er liggen Britse eilanden vlak voor de Franse kust. En er zijn een heleboel onbewoonde eilanden in het verre Noorden (Schotland) waar het onbewoond, koud, winderig en nat is.

Het wordt allemaal in de media in het lacherige getrokken:
ze naar Papoea Nieuw-Guinea eiland Nauru vliegen
naar Ascention Island brengen
naar Sint-Helena (bekend van Napoleon)
De Shetlands zijn nog niet genoemd maar dat komt nog wel.

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~b503a01b/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51257
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: EU en BREXIT

Bericht door Pilgrim »

Vastgestelde termijn verstreken: komt nu de “harde” Brexit?

Geplaatst op 20 oktober 2020

Afbeelding

Nieuws van het Brexit-front: de Britse premier Boris Johnson verwacht vanaf nu naar eigen zeggen geen verdragsmatig geregelde uittreding uit de EU meer, maar bereidt de bevolking voor op een “harde” Brexit per 1 januari 2021. De EU zou blijkbaar niet geïnteresseerd zijn in een door Groot-Brittannië gewenst vrijhandelsakkoord zoals met Canada, verklaarde Johnson nu. Dientengevolge zou men nu een relatie zoals met Australië verwachten, dus zonder verdrag.

Johnson had eigenlijk overeenstemming willen bereiken tot de EU-topontmoeting op 15 oktober gewild, wat niet lukte. Daarna nam de premier het afbreken van de onderhandelingen in aanmerking, maar heeft daar tot nu toe geen definitieve uitspraak over gedaan. In laats daarvan kondigt hij nu de voorbereiding op een breuk zonder verdrag aan.

De EU had Johnson nogmaals geïntensiveerde onderhandelingen voor de komende twee tot drie weken aangeboden met het doel tot eind oktober of begin november tot overeenstemming te komen. Tegelijkertijd verlangt de EU echter concessies van Londen. Zonder een EU-uittredingsverdrag dreigen invoerrechten en hoge handelshorden. De economie aan beide kanten van Het Kanaal waarschuwt voor aanzienlijke moeilijkheden. Verliezen zijn nu al te merken.

Bron: https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/10/20 ... de-brexit/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51257
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: EU en BREXIT

Bericht door Pilgrim »

“De ware schurk in het Brexit-drama is Angela Merkel”

Geplaatst op 2 december 2020

Afbeelding
David Cameron en Angela Merkel.

Het nieuwe boek van de Britse bestsellerauteur en EU-voorstander Tom Bower kan gedetailleerd bewijzen dat de eigenlijke schuldige aan de Brexit de Duitse bondskanselier Merkel was. Haar onbuigzame houding in de vluchtelingencrisis heeft de trek van de Britten in de EU definitief bedorven.

De Britse bestsellerauteur Tom Bower beschrijft in zijn nieuwe boek over de Britse premier Boris Johnson uitvoerig de omstandigheden waaronder het wel tot de Brexit moest komen. In een interview met “Der Spiegel” vat hij kort samen wat hij in het boek uitvoerig kan bewijzen: bondskanselier Angela Merkel is de schuld van de Brexit.

Merkel´s vluchtelingenwaanzin choqueerde de Britten
Bower zelf is een overtuigd aanhanger van de EU en heeft tegen de Brexit gestemd. Des te harder is zijn oordeel “dat de ware schurk in dit hele Brexit-drama Angela Merkel is.”

Hij ziet dit oordeel bevestigd door zijn analyse van de gebeurtenissen in verband met de mislukte deal tussen de Duitse bondskanselier en de toenmalige Britse premier David Cameron.

“Cameron had een concessie nodig, vooral bij het thema immigratie, maar heeft die niet gekregen. Als Merkel hem tegemoetgekomen zou zijn, dan zou de Brexit nooit hebben plaatsgevonden. Volgens mij is haar onbuigzaamheid verantwoordelijk voor de Britse EU-uittreding” – aldus Bower in het interview met “Der Spiegel”.

Gewone mensen, geen linkse politieke luchtbel
Johnson zou een heel ander type dan de machtsgeile Merkel zijn: “Hij is een individualist, zijn grootste ondersteuners waren altijd de gewone mensen, geen politici”. Dat zou Johnson al hebben laten zien in de jaren toen hij burgemeester van Londen was:

“In deze acht jaar heeft hij een record aantal huizen laten bouwen. Hij heeft zich hartstochtelijk ingezet voor een betere opvoeding, vooral voor kinderen van de arbeidersklasse, opdat die betere toekomstkansen hebben.”

Er zouden nu grote opgaven voor Johnson staan, die hij de baas zal worden en daardoor weer zal stijgen in de populariteit van de Britten: “Als hij een Brexit-deal met de EU krijgt, en mocht de coronacrisis in het voorjaar dankzij het nieuwe vaccin beëindigd zijn, dan zal hij eens temeer weer opstaan!”

Bron: philosophia-perennis.com

Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/12/02 ... la-merkel/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79348
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: EU en BREXIT

Bericht door Ariel »

Echtscheiding EU en VK formeel afgerond

BRUSSEL - De Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk hebben de echtscheiding formeel afgerond. Het terugtrekkingsakkoord wordt daardoor per 1 januari van kracht.

Het geeft volgens EU-commissaris Maroš Šefčovič zekerheden over de rechten van EU-burgers die in het VK wonen en omgekeerd aan Britten in de unie. Ook biedt het de garantie dat het Goede Vrijdag-vredesakkoord niet wordt geschonden, doordat er geen harde grens tussen Ierland en Noord-Ierland komt.

Šefčovič en zijn Britse tegenhanger Michael Gove hebben de zaak donderdag per videosessie afgehandeld. De Slowaak noemde dat „een mijlpaal.”

Eerder deze maand werd op de valreep nog een conflict over Britse wetgeving die tegen afspraken in het terugtrekkingsverdrag druisten uit de weg geruimd. Šefčovič en Gove hebben afgesproken elkaar volgend jaar elk kwartaal een keer te spreken over de implementatie van de regelingen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43712
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: EU en BREXIT

Bericht door Mahalingam »

Spuit 11 geeft ook modder.
Waar bemoeien ze zich mee?
Als de baasjes het bevelen dan blaffen de hondjes.
Het Europees Parlement stelt een ultimatum aan de immer zwoegende brexit-onderhandelaars: jullie hebben tot zondag

Om de nog immer doorzwoegende brexit-onderhandelaars nog verder onder druk te zetten, heeft het Europees Parlement een nieuw ultimatum toegevoegd aan de eindeloze reeks van dit jaar. Uiterlijk zondagavond om middernacht moet er een akkoord liggen over de nieuwe handelsbetrekkingen tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk. Als dat later wordt, heeft het parlement naar eigen zeggen geen tijd meer om de overeenkomst te bestuderen en goed te keuren vóór 1 januari, de dag van de harde economische brexit.

Als er rond de kerstdagen en zelfs vlak voor de jaarwisseling nog steeds onderhandeld wordt – en dat wordt een reële mogelijkheid – zou dat kunnen betekenen dat 2021 hoe dan ook begint met een rommelige no-dealperiode, mogelijk een korte. De beoogde afspraken zouden dan in januari kunnen worden geratificeerd door het Europees Parlement en dezelfde maand van kracht kunnen worden.

En dan is er natuurlijk nog steeds de kans dat er helemaal geen brexit-akkoord komt. Dan heeft het parlement helemaal het nakijken. “Maar dat moeten we echt uit alle macht vermijden”, zegt Kati Piri (PvdA), een van de twee brexit-rapporteurs van het Europees Parlement.
https://www.trouw.nl/buitenland/het-eur ... ~b5388887/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51257
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: EU en BREXIT

Bericht door Pilgrim »

Peace of our times???

Afbeelding

We gaan het meemaken. Nog even geduld. Andere tijden, andere acteurs. Other times, other actors...
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 43712
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: EU en BREXIT

Bericht door Mahalingam »

Onze volksvertegenwoordiging moet er nog aan wennen dat ze macht aan Brussel hebben overgedragen en daardoor er niet meer toe doen.
Ze doen net of ze nu pas ontdekken dat de EU-besluitvorming geen democratisch gebeuren is.
Tweede Kamer is ongelukkig met ondemocratische totstandkoming van brexitdeal

De Tweede Kamer wil weten hoe het parlement alsnog democratische medezeggenschap kan krijgen, en eist een schriftelijke garantie dat de commissie dit nooit meer doet.

Dat bleek gisteren tijdens een debat in de inderhaast bijeengeroepen Tweede Kamer over de brexitdeal die op kerstavond werd afgesloten. De Kamer was blij dat er tenminste een deal met de Britten is afgesloten voordat het land 1 januari 2021 daadwerkelijk uit de EU stapt. Het akkoord werd gisteren alleen overschaduwd door onvrede over de wijze waarop het gebeurt, namelijk door nationale parlementen buitenspel te zetten.
SP-Kamerlid Renske Leijten vatte het als volgt samen: “We zitten nu in de cynische situatie dat de Britten een referendum wonnen omdat ze meer zeggenschap wilden, en wij nu met een handelsverdrag zitten waarover alle achtergebleven EU-parlementen minder democratisch te zeggen hebben”.
Ja, daarom wilden de Britten juist weg: hun parlement had niets meer te zeggen net zoals alle achtergebleven EU-parlementen minder democratisch te zeggen hebben.

https://www.trouw.nl/politiek/tweede-ka ... ~b71980eb/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51257
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: EU en BREXIT

Bericht door Pilgrim »

“Welkom in de Brexit”: Nederlandse douaniers nemen broodjes van vrachtwagenchauffeurs in beslag

Geplaatst op 13 januari 2021

Afbeelding

Blijkbaar vinden Nederlandse douaniers het hartstikke leuk om belegde broodjes in beslag te nemen. Op de vraag van de vrachtwagenchauffeur of hij dan in ieder geval zijn broodje zonder beleg zou mogen houden, krijgt hij het spottende antwoord: “Nee, we nemen alles in beslag. Welkom in de Brexit”.

Sinds de uittreding van de Britten uit de EU gelden er voor de invoer van levensmiddelen op het continent strenge regels. Vlees, melk en melkproducten zoals kaas, vis – verboden, ook voor het persoonlijk gebruik van de hongerige vrachtwagenchauffeurs.

De Nederlandse douaniers schijnen er echt lol in te hebben om deze sinds 1 januari geldende regels te handhaven. Aan Britse zijde heeft men echter totaal geen begrip voor deze bekrompenheid van de kant van de Nederlanders, want per slot van rekening zou levensmiddelenproductie plaatsvinden op hoog niveau.

“Dit is bekrompen bureaucratie, die complet krankzinnig is geworden”, vindt Mark Francois, voorzitter van de European Research Group (ERG) van het Britse parlement. “De EU heeft zich altijd zorgen gemaakt dat een dynamisch, vrij handelend Groot-Brittannië buiten de EU op zeker moment op de wereldmarkten haar middageten zou kunnen afpakken. Nu neemt ze wraak door te proberen om in plaats daarvan het middageten van onze vrachtwagenchauffeurs te stelen! Het is echt erbarmelijk”, aldus de Britse conservatief volgens “MailOnline”.

In een videoclip zijn Nederlandse douaniers te zien, die de nieuwe voorschriften genoeglijk uitleggen, in voertuigen woelen en alle levensmiddelen die ze daarin vinden omhoog houden en zeggen dat ze in beslag genomen zouden zijn.

Verzet heeft geen zin: wanneer een vrachtwagenchauffeur vanaf de veerboot uit Groot-Brittannië vroeg of hij zijn broodje dan zonder beleg mocht houden, krijgt hij in plaats daarvan het desbetreffende antwoord geserveerd: “Nee, alles wordt in beslag genomen – welkom bij de Brexit, meneer. Het spijt me”, zegt de ambtenaar lachend.

Sinds de officiële uittreding van Groot-Brittannië uit de EU op 1 januari 2021 bestaan er al problemen bij de levensmiddelenvoorziening. In de fruit- en groenteschappen van supermarkten ontstaan al de eerste tekorten, blijkbaar omdat de leveringen door de bureaucratie van de Brexit in de havens belemmerd worden.

Kropsla, bloemkool, sinaasappelen, aardbeien, frambozen en bosbessen behoren tot de verse producten die op de website van de supermarktketen Tesco genoteerd staan als “niet voorradig”.

Deskundigen van de levensmiddelenindustrie vrezen dat de problemen in de havens zouden kunnen escaleren. Na de pauze met Oud & Nieuw zou het aantal vrachtwagens dat door Dover en de Kanaaltunnel rijdt weer tot een normaal niveau toenemen en dankzij de Fransen, die uiterst nauwkeurige grenscontroles uitvoeren, weer eindigen in kilometers lange files.

“De chaos is begonnen. De organisatie van zelfs de meest eenvoudige lading naar Europa is op grond van de op 1 januari in werking getreden bureaucratische inzet bijna een onmogelijke taak geworden”, denkt de vrachtdeskundige John Shirley.

Volgens de transportorganisatie Road Haulage Association (RHA) zou er al sprake zijn van files en zou de situatie escaleren wanneer de grenscontroles met Frankrijk deze dagen uitgebreid worden. DE RHA schat dat van de 2000 uitgaande vrachtwagens per dag door Dover en de Kanaaltunnel in de afgelopen week er één op de vijf werd afgewezen. De problemen zouden toenemen wanneer deze aantallen stijgen naar de normale 6000 per dag. Vrachtwagenchauffeurs worden om verschillende redenen teruggestuurd, o.a. omdat ze geen geldige Covid-test hebben of omdat hun documenten zogenaamd niet naar behoren ingevuld zijn. De EU neemt hier duidelijk meedogenloos wraak met het oog op de brutaliteit van de Britse uittreding.

Bron: journalistenwatch.com

Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2021/01/13 ... in-beslag/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79348
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: EU en BREXIT

Bericht door Ariel »

Pilgrim schreef:
wo jan 13, 2021 5:23 pm
“Welkom in de Brexit”: Nederlandse douaniers nemen broodjes van vrachtwagenchauffeurs in beslag
En hier!!!!
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43712
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: EU en BREXIT

Bericht door Mahalingam »

Het zal ongeveer in 2020 zijn geweest dat ik bij een Aalsmeerse firma was die drie grote (bijna antieke (toen al) ) printers had staan voor het uitprinten van alle documenten (in drie formaten) in 4-voud (dus met carbon papier en doorslagen) die nodig waren om een vrachtwagen met groente naar Engeland te rijden. Per vrachtauto zo'n 9 documenten.

Nu met de verdere digitalisering maakt de bureaucratie er een nog veel grotere papierwinkel (eventueel digitaal) van.
Of nu chauffeurs met een nog grotere baal aan documenten op reis gaan weet ik niet.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51257
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: EU en BREXIT

Bericht door Pilgrim »

Ariel schreef:
wo jan 13, 2021 6:29 pm
Pilgrim schreef:
wo jan 13, 2021 5:23 pm
“Welkom in de Brexit”: Nederlandse douaniers nemen broodjes van vrachtwagenchauffeurs in beslag
En hier!!!!
En ik voegde daar dus nog wat additionele informatie aan toe. (Het is niet helemaal hetzelfde.) :wink2:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79348
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: EU en BREXIT

Bericht door Ariel »

Trotse Britten lachen ons uit om vaccintekort

Daily Mail: Brexit toch gunstiger dan gedacht

Britse media hebben het grootste plezier om de rel die is uitgebroken rond een tekort aan Covid-19-vaccins in de EU. ‘No, EU can’t have our vaccins’, schreeuwt The Daily Mail van haar voorpagina. The Daily Express doet er nauwelijks voor onder. ‘Wait your turn’ (wacht op je beurt).

Het gaat allemaal om een door de universiteit van Oxford en AstraZeneca ontwikkeld vaccin tegen het coronavirus. De Belgische fabriek van de farmaceutische onderneming heeft problemen. Daardoor zou de EU de eerste maanden niet haar bestelde 100 miljoen vaccins ontvangen, maar slechts 25 miljoen.

De EU wil dat AstraZeneca vaccins vanuit Engelse fabrieken opstuurt. Dat heeft de Britse regering vooralsnog tegengehouden. Al vinden er, volgens een woordvoerder, constructieve gesprekken plaats met de EU. Minister Michael Gove liet donderdagochtend voor de BBC-radio weten dat er geen sprake van is dat de EU-eisen het Britse vaccinatieprogramma kunnen ‘verstoren’.

Trots
De Britten zijn, terecht, trots op hun eigen vaccinatieprogramma. Een op de tien Britten heeft inmiddels een vaccin ontvangen. Het land is op weg om de voor half februari beloofde vijftien miljoen Britten die ouder zijn dan zeventig jaar, of kwetsbaar, of werkzaam in de gezondheidszorg, te vaccineren. In Nederland is dat slechts 1% van de bevolking, meldt dezelfde Daily Mail. Het succes is volgens de krant het ‘beste bewijs’ dat Brexit gunstiger is dan kon worden bedacht.

"Britten drie maanden sneller met het tekenen van vaccincontract"
De discussie over wie welke vaccins krijgt wordt hoog opgespeeld. Volgens de EU moet AstraZeneca gewoon aan haar verplichtingen voldoen. De EU heeft meer dan 350 miljoen euro geïnvesteerd in de ontwikkeling van het vaccin. Het gaat hier niet om een bestelling bij de slager waar geldt dat wie het eerst komt het eerst maalt, zegt Stella Kyriakides, EU-commissaris voor Gezondheid.

Treiteren van EU
Het treiteren van de EU over de in de ogen van de Britse media lakse benadering rond het inkopen en goedkeuren van vaccins is al langer aan de gang. De Britten waren namelijk drie maanden sneller met het tekenen van een contract dan de EU. AstraZeneca-ceo Pascal Soriot meldt dat de vertraging bij de EU betekende dat aanloopproblemen met de Britten eerder konden worden opgelost.

Soriot meldde deze week al dat landen als Nederland en Duitsland tegelijkertijd met de Britten gereed waren om een contract te tekenen. Dat werd vertraagd als gevolg van instructies met de EU, aldus Soriot.

Britse onderneming
Een deel van het probleem wordt veroorzaakt door het feit dat AstraZenevca een Britse onderneming is. De Universiteit van Oxford was aanvankelijk van plan om samen te werken met Merck, een Duitse farmaceut. De Britse regering intervenieerde in maart vorig jaar en stelde honderden miljoenen geld beschikbaar als er zou worden samengewerkt met AstraZeneca.

Eerder kreeg de EU de volle lading van Britse kranten toen er berichten waren dat er administratieve hobbels zouden worden gecreëerd om de levering van het door Pfizer en BioNTech ontwikkelde Covid-vaccin te bemoeilijken.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79348
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: EU en BREXIT

Bericht door Ariel »

Kafkaiaanse toestanden voor de Britten in Spanje.
Britten die in Alicante wonen weggestuurd om Brexit

De Spaanse autoriteiten hebben tientallen Britten teruggestuurd die met het vliegtuig naar kustplaats Alicante waren gevlogen. Britten die in Spanje wonen hebben vanwege de Brexit een speciaal verblijfsdocument nodig, de Tarjeta de Identidad de Extranjero (TIE). Op de luchthaven stond volgens expatkrant Olive Press een bord met het opschrift „Geen Tie. Geen toegang.”

Zo’n veertig Britten beschikten maandag niet over de juiste papieren en zouden met hetzelfde vliegtuig zijn teruggestuurd naar het Engelse Manchester. Een 47-jarige man deed daar zijn beklag over.

Hij vertelde de krant dat sommige reizigers tevergeefs een brief lieten zien met het verzoek hun TIE-kaart op te halen in Spanje. „Wat voor bewijs heb je nog meer nodig dat mensen hier wonen?”

Volgens de Britten is sprake van een Catch-22: zij moeten het land in om een TIE te halen, maar om het land in te kunnen, hebben zij eerst een TIE nodig.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43712
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: EU en BREXIT

Bericht door Mahalingam »

Het EU parlement heeft ingestemd met de Brexit regelingen. Niemand had anders verwacht, immers hun taak is het om als 'rubber stamp' college te fungeren.
Maar niet zonder een bescheiden blafje om blijk te geven van hun arrogantie:

"But a draft resolution will invite MEPs to declare the UK's exit from the EU an "historic mistake"."
Brexit: European Parliament backs UK trade deal
The European Parliament has ratified the post-Brexit EU-UK trade deal - a key move to ensure that tariff-and quota-free trade continues.
https://www.bbc.com/news/world-europe-56899831
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79348
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: EU en BREXIT

Bericht door Ariel »

“Normandië is klaar voor oorlog”: Britse én Franse oorlogsschepen stomen naar Jersey nu rel over visserij uit de hand dreigt te lopen

Een rel over visserijrechten rond het Britse Kanaaleiland Jersey tussen het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk dreigt uit de hand te lopen. De Britten hebben donderdagochtend twee oorlogsschepen naar het eiland gestuurd, de Fransen reageerden daarop door zelf een oorlogsbodem naar het gebied te sturen. Een ambtenaar van het Franse departement Normandië én de Britse tabloids lieten zelfs al weten “klaar te zijn voor oorlog”.

De detachering van de oorlogsschepen is het laatste incident in een potje dat al sinds het begin van de week staat te koken. Toen bleek dat de lokale overheid op Jersey – amper 22 kilometer voor de Franse kust – amper 41 Franse vissers vergunningen had toegekend (op 344 die toelating gevraagd hadden), met daarin bovendien de voorwaarde dat ze moesten bewijzen dat ze in het verleden ook al in het gebied hadden gevist, dat ze korter actief zouden kunnen zijn in het gebied, en dat ze minder soorten uit het water zouden mogen halen.

Maar die voorwaarden liggen volgens de Fransen niet in lijn met de regels die werden afgesproken in het Brexit-akkoord, bij het vertrek van de Britten uit de EU. Visserijrechten waren een belangrijk (symbolisch) onderdeel van die onderhandelingen.

Oorlogsschepen stomen op

De Franse minister van Visserij, Annick Girardin, had daarop dan ook erg boos gereageerd. Een naar eigen zeggen “gedegouteerde” Girardin dreigde meteen met “vergeldingsmaatregelen”, en diende ook een klacht in bij de Europese Commissie (die haar gelijk gaf). Dinsdag dreigde Frankrijk de stroomvoorziening van het eiland uit te schakelen.

Donderdag liep het spierballengerol helemaal uit de hand, nadat de Britten twee oorlogsschepen naar Jersey stuurden. Volgens de Britse regering om er “de situatie te monitoren” in de aanloop naar een geplande demonstratie op zee door Franse vissers (en om een potentiële blokkade te verijdelen), volgens de Fransen regelrechte intimidatie. Die stuurden dan ook op hun beurt een oorlogsbodem naar het gebied “om er de veiligheid van iedereen te garanderen” – en dan met name van de vloot van 25 Franse vissersboten die zou protesteren in de haven van St. Helier, de belangrijkste haven van Jersey.

Protest

Finaal daagden een vijftigtal Franse vissersboten op, maar de soep werd niet zo heet gegeten als gevreesd. Er werd wat geroepen, er werd door de Fransen wat gemanoeuvreerd in de nabijheid van de Britse oorlogsschepen, en vanop het eiland schoot een inwoner van Jersey in een eeuwenoud militair kostuum met een musket richting de Fransen. Tot een nieuwe Honderdjarige Oorlog kwam het voorlopig nog niet. Verwacht wordt dat de Franse vissers in de vroege namiddag terugkeren naar hun havens.
'We're ready to restage the Battle of Trafalgar': The sabre-ratting French fishing boats blocking Jersey harbour in post-Brexit face-off with Royal Navy

Afbeelding

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Plaats reactie