De islamisering van Nederland (voorbeelden uit de praktijk)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79413
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De islamisering van Nederland (voorbeelden uit de praktijk)

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:
ma mar 08, 2021 10:41 am
Ondernemers voelen zich gepasseerd bij locatie voor nieuwe moskee in Arnhem
En de de Raad van Kerken in Arnhem deugen graag mee met de het stadsbestuur. De Aya Sofia-moskee moet kunnen verhuizen naar de Westervoortsedijk.
Voorzitter Johannes Kon hekelt het verzet vanuit het bedrijfsleven. Dat keerde zich tegen de komst van de moskee uit Klarendal naar de beoogde nieuwe plek aan de rand van de nieuwe woonwijk Nieuwe Kade Kwartier. Volgens hem komt dat er alleen maar op neer dat ze het gebedshuis niet in hun achtertuin willen hebben.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79413
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De islamisering van Nederland (voorbeelden uit de praktijk)

Bericht door Ariel »

Ineens klinkt tot schrik van inwoners de gebedsoproep ‘Allahu akbar’ door wijk in Zwolle: ‘Moslims hebben hier alle recht toe’

Ze sjokten nietsvermoedend door de tuin, toen ze ineens in verwarring gebracht werden door een onverwacht geluid. Het leek op een islamitische gebedsoproep. En dat was het ook, blijkt nu. Bewoners aan de rand van de Zwolse wijk Aa-landen zijn onaangenaam verrast door de azan die sinds vrijdag meerdere keren per dag klinkt vanaf de moskee iets verderop. Maar volgens de imam moeten ze er maar mee leren leven.

Imam Mohammed Cherief Goelab van de stichting Miesbahoel Islam Zwolle draait er niet omheen. Of het niet een onsje minder kan met de gebedsoproep die meerdere keren per dag klinkt vanaf de nieuwe moskee Masdjied-E-Awliya?

,,Het mag al sinds de jaren 80. Het is 2021, Nederland is een multicultureel land. Wij houden rekening met iedereen. Ook met de buurt, door de oproep voor het vroegste ochtendgebed over te slaan. Maar dan moet de buurt ook rekening met ons houden.’’

De nog met hekken omheinde moskee, die al jaren in aanbouw is en binnenkort een minaret krijgt, staat langs de Middelweg in Zwolle. Dit is de hoofdweg die de wijken Holtenbroek en de Aa-landen verbindt met Stadshagen. In de directe omgeving van het gebedshuis liggen diverse sportvelden voor meerdere clubs. De kritiek klinkt nu vanuit de woonbuurt achter die accommodaties: de rand van de Aa-landen, hemelsbreed op pakweg 500 meter afstand van de moskee.

Of ze daar boos zijn? Het is vooral verbazing die doorklinkt aan de Tjariet. Bewoners van dit straatje kijken vanuit hun achtertuin uit over de weilanden. Een rustig stukje Zwolle. Maar sinds vrijdag worden er wenkbrauwen gefronst.

Een bewoner, die anoniem wil blijven om ‘gezeur’ te voorkomen, vertelt hoe hij zaterdagmiddag in de tuin liep en ineens een onbekend geluid hoorde. Een soort oproep die hij vooral kende van vakanties in Turkije. ‘Allahu akbar.’ De azan ging als een lopend vuurtje door de buurt.

De teneur na een rondgang aan de Tjariet: een moskee in de omgeving is prima, maar mag het alsjeblieft zonder versterkte gebedsoproep? ,,Dit mag vast, maar je hebt er toch een ander gevoel bij dan bij kerkklokken. We horen ook weleens koeien loeien, maar dat is toch anders.’’

Een bewoner maakte in zijn woonkamer aan de Tjariet met het raam op kiepstand onderstaande geluidsopname van de gebedsoproep:

Een buurvrouw die eerst hardop de islamitische vrijheid verdedigt, mailt even later naar de redactie. Ze heeft de gebedsoproep nog niet gehoord, maar als die echt meerdere keren per dag klinkt, is het toch wel wat veel. Na de eerste bevindingen: ,,Ik heb nu opgelet en hoor inderdaad de moskee, ook in de kamer met de ramen dicht. Eén keer per week een oproep om naar de moskee te komen kan nog, maar dit gaat ook mij te ver.’’

En waarom zijn omwonenden überhaupt niet even op de hoogte gesteld, vragen ze zich af. De geloofsgemeenschap heeft vrijdag dan wel een bericht op Facebook gezet dat de speakers op het dak van de moskee aangesloten zijn, maar dat is toch niet de informatievoorziening waar ze aan de rand van de Aa-landen op zaten te wachten.

Imam Goelab, sinds de jaren 80 islamitisch voorman van de Zwolse geloofsgemeenschap: ,,Ja, dat zou misschien wel beter hebben gekund, het informeren van de buurt. Door corona is het natuurlijk wat lastig een bijeenkomst te houden. Anderzijds is het niet nieuw dat we als islamitische gemeenschap kritiek krijgen.’’

Om er meteen aan toe te voegen dat omwonenden van harte welkom zijn om een kijkje te nemen in de moskee. ,,Ik wil ze uitleggen wat we doen en misschien kunnen ze ons van adviezen voorzien.’’

Maar de versterkte gebedsoproep blijft, benadrukt Goelab nog maar eens. Net zoals op de vorige, tijdelijke locatie aan de Schubertstraat. Dat andere moskeeën andere keuzes maken en de oproepen wel laten vallen, is aan hen, zo stelt hij.

,,Wij zijn gelovigen en hebben ook rechten. De azan is voor moslims heel belangrijk. Het is jammer dat mensen negatief reageren op een gebedsoproep van twee minuten. We doen er niemand pijn mee. Het is ook geen oproep tot geweld, wat sommigen denken. Allah is de allergrootste en Mohammed zijn profeet, dat wordt gezegd. Het mag zes keer per dag, maar we doen het vier keer. Als het straks langer licht wordt en de laatste oproep later op de avond komt, laten we die ook vallen. Dan zijn het er nog maar drie per dag.’’

Goelab wijst op de geluidsinstallatie die in een speciale ruimte van de moskee staat. ,,Kijk, tot dit streepje gaan we.’’ Om maar aan te geven dat de islamitische gemeenschap zichzelf al afgeremd heeft qua geluidsniveau.

Het is even na één uur als dinsdagmiddag via twee microfoons de boodschap vanuit de moskee door vier luidsprekers op het dak over een deel van Zwolle wordt uitgestort. Op zangerige toon wordt de gelovige opgeroepen tot gebed. In de Aa-landen weten bewoners hoe laat het is. Ja, daar is ie weer. Wettelijk mag het dan toegestaan zijn, het belet ze niet meldingen van geluidsoverlast te doen.

Dit zegt de wet
De azan heeft sinds 1986 een plek in de Nederlandse wet, toen PvdA-Kamerlid Gerrit Jan van Otterloo daar het initiatief toe nam. De Wet openbare manifestaties werd destijds aangepast, waarmee geregeld is dat religieuze instellingen in de openbare ruimte zowel klokgelui als versterkte oproepen tot gebed mogen laten horen.

Acht jaar geleden speelde er in Deventer een soortgelijke discussie als nu in Zwolle. De Centrum Moskee wilde de azan laten horen, maar kreeg te maken met kritiek uit de buurt. De gemeente hield een peiling waaruit bleek dat de meerderheid er geen moeite mee had. De gebedsoproep mag dagelijks klinken, maar wel moest het moskeebestuur een geluidsbegrenzer plaatsen.
Gemeente adviseert buurt bij moskee aan te kloppen

De gemeente Zwolle laat in een reactie weten dat de stichting Miesbahoel Islam Zwolle onlangs bij haar geïnformeerd heeft naar de wettelijke mogelijkheden rondom gebedsoproepen. Het is toegestaan, maar ‘we hebben hen meegegeven dat het in dit soort gevallen goed is om de omliggende buurten te informeren’, stelt gemeentewoordvoerder Sam Rademaker.

‘Mocht er naar aanleiding van de gebedsomroepen behoefte zijn vanuit de wijk om hierover in gesprek te gaan, dan adviseren we hen om in eerste instantie rechtstreeks contact te zoeken met de moskee. Daarnaast zijn wij altijd bereid om uitleg te geven over onder meer de wettelijke voorschriften.’

Bij het Wijkservicepunt van de gemeente zijn volgens hem nog geen klachten of meldingen binnengekomen. Of er via een andere weg meldingen zijn gedaan, is bij Rademaker nog niet bekend.
Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43750
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van Nederland (voorbeelden uit de praktijk)

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43750
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van Nederland (voorbeelden uit de praktijk)

Bericht door Mahalingam »

Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43750
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van Nederland (voorbeelden uit de praktijk)

Bericht door Mahalingam »

Soheila Rodjan (nichtje van bovenstaande imam):
"Hier moet ik op reageren na een lange twitterpauze.. mijn maag draait om na het zien van het volgende filmpje..want geïnspireerd door Nadia Ezzeroili móet ik mijn mond opentrekken: 'En wanneer iemand zoveel fysiek of emotioneel geweld is aangedaan, dan mag je diegene ook niet kwalijk nemen het nest dat hem/haar had moeten beschermen onder te pissen. Sterker: gooi die woede eruit. Schreeuw van de daken wat voor shit jou is aangedaan..'

Waar moet ik beginnen.. deze imam ís mijn oom. Ik heb mijn jeugd toch wel íets minder vredelievend ervaren dan wat hij beweert in het filmpje. Ik weet precies hoe er gesproken wordt naar buiten toe en wat de handelingen zijn naar binnen toe. Zijn verhaal staat haaks op zijn daden. Hij stak zijn walging over niet-moslims/ homo's/joden etc niet onder stoelen of banken. Ik, in Zwolle geboren en opgegroeid, verliefd worden op een niet-moslim... deze man oa maakte mijn leven tot een ware hel! Als kind, playdates met niet-moslims: geen sprake van!

Hij praat over "onze vrouwen beschermen"?? Ik heb ervaren wat de positie is van de vrouwen daar. Géén zelfbeschikking, vastgestelde kaders en owee als je anders denkt of opzoek bent naar zelfontplooiing. Dus: wat je ziet is niet altijd hoe het werkelijk aan toe gaat. Dit soort mensen zijn meester om naar buiten toe een heel tolerant en progressief beeld te schetsen. Reken er maar niet op dat hij een uitzondering is. 'Niet-moslims getrouwd met moslims' Ha! Right..

Daarvoor werd ik van kind af aan al uitgemaakt voor hoer. Door dit alles ben ik mijn halve leven én alle geliefde gezinsleden kwijtgeraakt.. Dat is voor nu alles wat ik kan en wil zeggen.. ik ga het maar een plekje geven want dit doet pijn.. móet ik mijn mond opentrekken.
https://twitter.com/RodjanSoheilah/stat ... 5558614019
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22249
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De islamisering van Nederland (voorbeelden uit de praktijk)

Bericht door King George »

Taqiyya unmasked.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 43750
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van Nederland (voorbeelden uit de praktijk)

Bericht door Mahalingam »

De beroepsmoslim Imam Mohammed Cherief Goelab van de stichting Miesbahoel Islam Zwolle zal theologisch wel gelijk hebben dat de azan moet. En het egtuigt van tolerantie dat hij niet bij het ochtendgloren gaat roepen.
Maar zijn 'geleerden' van die ideologie die zeggen dat dit niet met Westerse technologie (= luidsprekers) mag gebeuren.
Muslims must give up azaan by loudspeakers. Even Prophet would have rejected it

From both religious and practical point of views, there is no justification for using loudspeakers at mosques for azaan recital.

An unseemly controversy has been breaking out every now and then for the last few years regarding azaan. Recently, the vice-chancellor of Allahabad University, Sangita Srivastava, complained to the district magistrate that the early morning azaan disturbed her sleep, which affected her productivity at work. Earlier, in 2017, singer Sonu Nigam was in the eye of a storm for tweeting, “I am not a Muslim and I have to be woken up by the Azaan in the morning. When will this forced religiousness end in India.” But the story of how the azaan should be rendered has a complicated history — from the Prophet himself choosing a human voice instead of a mechanical device, to the Muslim community seeing loudspeakers as shaitan in the 1970s.

Azaan is the Muslim call to prayer, made five times a day from a mosque, for believers to join the congregational prayer. Prophet Muhammad instituted this practice after he migrated to Medina, and built a mosque there. As to the method of calling people to the mosque for the five periodic prayers, he deliberated the issue with his companions. Some suggested ringing a bell, some blowing a horn, and some lighting a fire. But, under divine inspiration, the Prophet decided on the human voice, and chose a manumitted Black slave, Bilal, for making the call.

The human voice, even if it were the baritone of Bilal, couldn’t be as loud and couldn’t go as far as the mechanically produced sound of a bell or a horn. Yet, the Prophet chose the low-decibel human voice over the high-decibel mechanical sound. Clearly, there is a lesson in it for his followers who should consider whether the mechanically amplified sound of a loudspeaker remains the human voice that the Prophet might approve of. They would also do well to reflect on whether attaching religious import to the use of such a contraption amounts to a reprehensible novelty called bid’at, — that is, an innovation which distorts the religion.

Thus, from the religious point of view, there is no justification for the loudspeaker. In 2020, the Allahabad High Court said that though azaan was essential to the Islamic religious practice, the use of loudspeakers was not. This court drew upon the Supreme Court’s judgment of 2000 in the Church of God (Full Gospel) in India vs. KKR Majestic, wherein it was observed that “no religion or religious sect can claim that the use of loudspeakers or similar instruments for prayers or for worship or for celebrating religious festivals is an essential part of the religion which is protected under Article 25”. After all, loudspeaker is a 20th-century invention, but the religions are millennia old.
https://theprint.in/opinion/muslims-mus ... it/626407/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79413
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De islamisering van Nederland (voorbeelden uit de praktijk)

Bericht door Ariel »

In Alblasserdam zijn ze niet blij met een versterkte ’azan’. Geef moslims een vinger, en voordat je het weet pakken ze gehele arm.

Er is een oplossing om deze gekte te stoppen. Geef geen toestemming meer voor het bouwen van mosketen.
Christelijk Alblasserdam reageert vol ongeloof op plan gebedsoproep moskee

Veel bewoners van de overwegend christelijke gemeente Alblasserdam reageren vol ongeloof op de aankondiging van de Yunus Emre moskee om de oproep voor het vrijdagmiddaggebed te versterken, zodat deze in de wijde omgeving hoorbaar is.

Godsdienstvrijheid maakt het mogelijk
Burgemeester en wethouders van het Damdorp zijn ook hoogst ongelukkig met de gang van zaken. Het college benadrukt dat de godsdienstvrijheid in ons land het mogelijk maakt dat de zogeheten ’azan’ met behulp van luidsprekers ook buiten het islamitische gebedshuis te horen is. „Wel gelden lokale geluidsnormen.”

De Yunus Emre moskee in de Anjerstraat valt onder de koepelorganisatie Islamitische Stichting Nederland, die op haar beurt wordt aangestuurd door het Turkse ministerie van religieuze zaken Diyanet. In de afgelopen jaren zijn al meerdere moskeeën in ons land gestart met het versterken van oproep voor het gebed op vrijdagmiddag.

Het Alblasserdamse moskeebestuur heeft het college vorig jaar al op de hoogte gebracht van het plan om de twee minuten durende gebedsgroep op verzoek van de achterban voortaan door de wijk te laten schallen. Burgemeester en wethouders voelden direct op hun klompen aan dat deze aankondiging niet alleen met gejuich in het dorp zou worden begroet.

Daarom is het moskeebestuur meerdere keren geadviseerd om eerst te zorgen voor breed maatschappelijk draagvlak en zolang dat er niet is het plan in de ijskast te zetten.

„Wij zitten hier niet op te wachten”
Zonder het gemeentebestuur eerst in kennis te stellen ontvingen omwonenden vorige week een ’beste buren brief’ van de moskee. Daarin werd medegedeeld dat de ’azan’ voor het vrijdaggebed vanaf 9 april wordt versterkt. Daarnaast beweert het bestuur in het schrijven dat het college heeft aangegeven geen bezwaar te hebben. „De woorden ’geen bezwaar’ zijn door ons nooit gebruikt”, reageert het college op de ontstane ophef.

"Voor je er erg in hebt is het vijf keer per dag"
Veel omwonenden voelen zich namelijk overvallen door de aankondiging van de moskee. „Wij zitten hier niet op te wachten”, benadrukt een van hen. „Het gaat nu om een keer per week, maar voor je er erg in hebt is het vijf keer per dag.” Een buurvrouw reageert ook als door een adder gebeten. „Er schijnt vaste moskeebezoekers uit de buurt te zijn gevraagd wat zij er van zouden vinden. Als dat betekent dat er hier in de wijk draagvlak voor is, ben ik de koningin.”

Petitie door honderden getekend
Een petitie om het moskeebestuur op andere gedachten te brengen is inmiddels al door bijna 900 mensen ondertekend. Ook in de plaatselijke gemeenteraad die met elf van de negentien zetels door christelijke partijen wordt gedomineerd, heerst onvrede. Het verzoek van de SGP-fractie om een stokje te steken voor de versterkte oproep is volgens het college echter onhaalbaar.

Wel zullen gemeente, moskee en omwonenden op korte termijn met elkaar in gesprek gaan. Voorzitter Orhan Yilmaz laat weten geen behoefte te hebben om te reageren. De bewering van burgemeester en wethouders dat ze nooit hebben gezegd geen bezwaar te hebben, laat hem koud. „Ze kunnen zoveel zeggen.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79413
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De islamisering van Nederland (voorbeelden uit de praktijk)

Bericht door Ariel »

Moskee Zwolle bindt in: gebedsoproep gaat tandje zachter

De stichting Miesbahoel Islam Zwolle heeft maatregelen genomen om haar gebedsoproep vanaf het dak van de moskee minder ver te laten reiken. Na overleg met buren, wijkmanager en wijkagent is de afstelling van de speakers veranderd. ,,We willen elkaar niet het leven zuur maken.’’

Op het dak van de in aanbouw zijnde moskee Masdjied-E-Awliya langs de Middelweg in Zwolle is vorige maand de geluidsinstallatie aangesloten. Sindsdien klinkt vier keer per dag de zogeheten azan. Enkele bewoners van de straat Tjariet in de wijk Aa-landen voelden zich nogal overvallen door het ‘Allahu akbar’ dat plots tot in hun huizen te horen was.

Dat gesprek is nu alsnog geweest. Zes buren zijn onlangs met imam Mohammed Cherief Goelab, zijn zoon, de wijkagent en de gemeentelijke wijkmanager om tafel gegaan. Het resultaat: de speakers zijn bijgesteld, zodat het geluid minder ver reikt. ,,De buren hadden gelijk. Er zijn mensen van onze moskee in de buurt geweest en het was inderdaad heel goed te horen. We hebben de speakers nu naar het dak gedraaid.’’

Later deze maand komen bewoners en moskeebestuur opnieuw bij elkaar om de situatie te bespreken. ,,En het moet niet bij één gesprek blijven. Ze zijn hier altijd welkom. We willen elkaar niet het leven zuur maken.’’

Een maand geleden zei Cherief Goelab nog dat het moskeebestuur al rekening hield met de buurt door de volumeknop wat terug te draaien. ,,Het mag al sinds de jaren 80. Het is 2021, Nederland is een multicultureel land. Wij houden rekening met iedereen. Ook met de buurt, door de oproep voor het vroegste ochtendgebed over te slaan. Maar dan moet de buurt ook rekening met ons houden’’, meldde hij destijds in de Stentor.

imam Cherief Goelab, moskee Masdjied-E-Awliya
Hij is nu minder stellig. Ook over het belang van een azan die tot op grote afstand hoorbaar moet zijn. ,,We geven de azan, dat is voor mij het belangrijkste. Ik ben blij dat we voor deze middenweg hebben gekozen.’’

Een bewoner van de Tjariet laat desgevraagd weten dat er na het gesprek inderdaad wat veranderd is. Volgens hem zijn het volume en de frequentie nu wisselend. Over anderhalve week praten de partijen hierover door.

Gebedsoproep in de wet
De azan heeft sinds 1986 een plek in de Nederlandse wet. De Wet openbare manifestaties is destijds aangepast, waarmee geregeld is dat religieuze instellingen in de openbare ruimte zowel klokgelui als versterkte oproepen tot gebed mogen laten horen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79413
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De islamisering van Nederland (voorbeelden uit de praktijk)

Bericht door Ariel »

Moskeebestuur Alblasserdam houdt vol: gebedsoproep gaat door

De Yunus Emre Moskee in Alblasserdam houdt voet bij stuk: vanaf vrijdag klinkt wekelijks de gebedsoproep Azan vanaf de moskee aan de Anjerstraat.

Het bestuur legt een oproep tot uitstel van de gemeenteraad naast zich neer omdat het meent dat het voldoende draagvlak in de buurt gevonden heeft. Feitelijk klinkt de oproep donderdag al. Dan wordt de geluidsinstallatie getest.

Tijdens een bijeenkomst van de gemeenteraad maakte burgemeester Jaap Paans dinsdagavond duidelijk geen enkele mogelijkheid te hebben de gebedsoproep tegen te houden. De oproep tot gebed is immers onlosmakelijk verbonden met de in de Grondwet verankerde vrijheid van meningsuiting.

In theorie kan de gemeenteraad daar wel grenzen aan stellen door de algemene plaatselijke verordening aan te passen. ,,Maar dat kan nooit zo ver gaan dat het feitelijk onmogelijk wordt, door te bepalen dat het maar heel kort mag duren op een amper te horen volume.’’ Bovendien zou zo’n beperking ook voor kerkklokken gelden.

Contact met buurt door corona beperkt
Verschillende partijen drongen er bij de moskee op aan af te zien van het recht op een gebedsoproep: ,,Je hoeft je rechten niet te gebruiken’’, betoogde CDA’er Arco Strop. VVD’er Stavros Barzas: ,,De vrijheid van de één houdt wel op waar het gebruik een belemmering van de vrijheid van de ander wordt.’’

Het moskeebestuur had aanvankelijk geprobeerd de buurt mee te krijgen door slechts een klein groepje buurtbewoners om een reactie te vragen. Het vond het vanwege corona onverantwoord om een gesprek met veel mensen aan te gaan. Toen daarover commotie ontstond, organiseerde het alsnog twee informatieavonden waarop bijna 30 mensen afkwamen.

Daaraan ontleende het bestuur de gedachte dat het plan niet op onoverkomelijke problemen zou stuiten. Veel buurtbewoners voelen zich echter nog altijd niet gehoord, bleek uit een petitie van omwonenden en een serie insprekers tijdens de raadsbijeenkomst. De aankondiging dat de gebedsomroep niet uitgesteld wordt, maakte de weerstand bepaald niet kleiner.

Bijna alle fracties deden alsnog een oproep aan de moskee en omwonenden om toch met elkaar in gesprek te gaan. SGP-fractievoorzitter Jaco Brand vroeg zich hardop af wat voor zin een gesprek nog heeft als het besluit van de moskee toch al vast staat.

De bezwaren tegen de gebedsoproep beginnen bij de communicatie, maar zijn voor veel mensen principieel van aard. ,,Het doet ons pijn om in ons eigen huis te moeten horen dat Allah de grootste en de enige is’’, zei een buurtbewoner. De christelijke partijen herinnerden er aan dat daarin het verschil zit met klokgelui. Dat is geen geloofsbelijdenis. Overigens herinnerde Brand er aan dat de Oud-Gereformeerde Gemeente in Alblasserdam ooit afgezien heeft van de plaatsing van een kerkklok, nadat bleek dat de buurt niet op het geluid daarvan zat te wachten.

Laatste middaggebed voor de ramadan
Paans deed een ultiem beroep op het moskeebestuur om met concessies te komen. Hij werd verrast door de mededeling dat de gebedsoproep doorgaat, vertelde hij: ,,Ik begrijp dat men dat wil doen omdat dat het laatste middaggebed voor de ramadan is, maar doe het dan op zijn minst zonder geluidsversterking.’’ Volgens Paans heeft het moskeebestuur weliswaar een eerste stap gezet om in contact met de buurt te komen, maar moet er op dat vlak nog veel gebeuren.

Overigens koestert PvdA’er Wim van Krimpen een stille hoop dat de geluidstest donderdag tot een verrassend resultaat zal leiden: ,,Misschien ontdekken we dan dat één gebedsoproep van twee minuten op een aanvaardbaar volume helemaal niet zo veel overlast geeft.’’
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43750
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van Nederland (voorbeelden uit de praktijk)

Bericht door Mahalingam »

En dan te bedenken dat er super-Islamitische landen zijn die electronische versterking verboden hebben want dat is nieuwlichterij (bidah) die ongewenst is.

Wie weet gaan we dezelfde kant op als landen zoals Indonesië en Bangla Desh waar de azan gevolgd wordt door recitaties uit de Koran die soms wel langer dan een kwartier duren.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43750
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van Nederland (voorbeelden uit de praktijk)

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding

Dit is een gebedsruimte in het verpleeghuis Overrhyn, ingericht na advies van geleerden van de moskee.
Het begon met een vraag in oktober van een bewoner van Topaz Overrhyn in Leiden: ’Kan er ergens in het verpleeghuis ook een Islamitische gebedsruimte komen?’ Door de coronacrisis kan hij niet zelf naar de moskee. In de bestaande kapel van Overrhyn met zijn glas-in-loodramen en een groot kruis aan de muur, voelde hij zich niet thuis. Nog geen half jaar later gaat zijn wens in vervulling.
https://www.leidschdagblad.nl/cnt/DMF20210407_9244549
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79413
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De islamisering van Nederland (voorbeelden uit de praktijk)

Bericht door Ariel »

Het begon met een vraag in oktober van een bewoner van Topaz Overrhyn in Leiden.
Een bewoner van een verpleeghuis... Als de goeie man kan bidden op dat bidmatje, dan vind ik dat heel knap van hem. Dat zullen weinig bewoners van verpleeghuizen hem na doen.

De deugers hebben werkelijk overal aan gedacht.
Aan de muur hangt een schilderij van de hadj, de pelgrimage in Mekka, die iedere gezonde moslim met voldoende geld eens in zijn leven moet maken. ,,Normaal gesproken zie je geen afbeeldingen in gebedsruimtes’’, weet Schreuders. ,,Wij hebben hem vooral opgehangen voor onze bewoners met dementie. Mogelijk zien ze iets van herkenning omdat ze er zelf ook zijn geweest. We hopen dat ze erover gaan vertellen.’’ Ook over de plek van het schilderij is nagedacht. ,,Het hangt op de wand achter de biddende mensen en leidt dus niet af.’’
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79413
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De islamisering van Nederland (voorbeelden uit de praktijk)

Bericht door Ariel »

De Islamisering van de tweede kamer.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43750
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van Nederland (voorbeelden uit de praktijk)

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De islamisering van Nederland (voorbeelden uit de praktijk)

Bericht door Pilgrim »

Het kabinet-Rutte is de grootste schuldige van de islamisering van Nederland

Posted on April 9, 2021

De politieke ‘elite’ van West-Europa en van Nederland verschrikkelijke islam met open armen heeft ontvangen. De meeste politieke partijen in Nederland staan voor de massa-immigratie, voorliefde voor multikul, zelfhaat, diversiteitsgeneuzel, islamisering en de EU. Pim Fortuyn wilde “een koude oorlog tegen de islam”, want “moslims zijn op weg om West-Europa te veroveren”. En wie zei dit ook alweer? Saddam Hussein, Khadafi, Erdoğan en eigenlijk alle islamitische leiders. Intussen islamiseert Nederland steeds verder en rukt ook op in het openbaar bestuur. Islam nestelt zich zeer snel in de Tweede Kamer. Arib: beide ouders Marokkaan, Bergkamp: vader Marokkaan, Yasser Ferras: vader Marokkaan, Kaag: getrouwd met een Palestijn, Azarkan: beide ouders Marokkaan, Kuzu: beide ouders Turk, Bouchallikht: beide ouders Marokkaan, Bouali: beide ouders Marokkaan, Amhouch: beide ouders Marokkaan, etc., etc.... Je zou zo onderhand kunnen veronderstellen dat de islamisering al redelijk ver gevorderd is om ons parlement over te nemen. En dat heet natuurlijk gewoon meer diversiteit. Nederland heeft de handdoek geworpen en laat zich islamiseren, net als vroeger Mekka ...

Lees verder>>
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De islamisering van Nederland (voorbeelden uit de praktijk)

Bericht door Pilgrim »

Islamitische dictators en terroristische organisaties trekken aan de touwtjes in het Nederlandse parlement (dus in Nederland) via linkse politieke partijen

Posted on April 18, 2021

Afbeelding

Nederland islamiseert in rap tempo. Moskeeën, hoofddoekjes en minaretten domineren in steeds meer wijken het straatbeeld. Velen voelen zich hierdoor beperkt in hun vrijheid en een vreemdeling in eigen land. Iedere partij die de grenzen openlaat voor islamitische immigratie en diversiteit als doel hanteert, en daarmee dus onze joods-christelijke cultuur niet verdedigt, maakt onze maatschappelijke samenhang kapot. En Rutte werkt daar hard aan. Een steeds groter deel van de bevolking begrijpt dat Nederland uit elkaar valt door de islam en ook door politieke correctheid. Tussen leiders en volk is de samenhang, waar we vandaag over spreken, in een paar decennia verdwenen, juist door de massa-immigratie. Tussen buren is de samenhang weg. De politieke correctheid sloopt samen met de islam onze universiteiten, de media, onze cultuur - Nederland. Rutte kabinet is geen kabinet, maar meer een sloopbedrijf, die van Nederland een Gaza strook maakt!...

De islam is de enige ideologie die ik wereldwijd ken, die letterlijk de wereld en de mensheid in tweeën deelt, waar moslims tellen namelijk altijd boven niet-moslims, met onderwerping van niet-moslims als doel. Wij krijgen tweedeling, geweld en onderwerping, dat is de doctrine van de jihad. Wij krijgen ook steeds grotere moskeeën, steeds meer hoofddoekjes, djellaba’s en nikabs, agressie, drugshandel, vrouwenonderdrukking, taghoet, asielcriminaliteit, verkrachting en meisjesbesnijdenis, wijken waar je je in de Rif waant, bestuurlijke infiltratie, DENK, islamitische scholen, jihadisten, moslimterreur, bijstandsfraude en -afhankelijkheid, ramadanagressie, druk op de woningmarkt en de zorg en in schoolklassen- daar zijn moslims tegenwoordig de baas-homohaat, antihomogeweld, toeterturken, Turkse verkiezingen, rellen tussen Marokkanen et cetera, et cetera, et cetera. De lijst is schier oneindig...

Er zijn een heleboel Kamerleden die bewust en onbewust werken voor islamitische dictators – ook voor islamitische terreurorganisaties, die via deze Kamerleden in de Tweede Kamer (de laatste bastion tegen de islamisering van Nederland), dus in Nederland, aan de touwtjes trekken. Sadet Karabulut SP, Bram van Ojik GL en Joel Voordewind CU namen onlangs een petitie in ontvangst van PGNL, die voorgezeten wordt door Amin Abu Rashed – een bekende Hamas-terrorist die ook bij de petitieaanbieding aanwezig was. Sadet Karabulut-SP werd in 2018 gefotografeerd tijdens een onderonsje met Amin Abu Rashed en ze verdedigde zich toen door te zeggen dat ze de terrorist destijds niet kende, en beweerde niets met Hamas te maken willen hebben. Maar, waarom ontmoet ze Rashed dan vorig jaar opnieuw? Rashed organiseerde eerder namens Hamas de zogeheten Gaza-flotilla’s vanuit Europa. Tevens werd hij in verband gebracht met de Holy Land Foundation, een organisatie die in de VS werd vervolgd wegens het financieren van Hamas. Rashed zit ook in de organisatie van de Palestinians in Europe Conference, volgens de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst een Hamas-organisatie. EPAL, een mediaorganisatie van Hamas, zit op hetzelfde Rotterdamse adres als Rasheds ‘hulpstichting’ ISRAA...

Op de website ‘Het Palestijnse Huis’, eveneens onder invloed van Hamas, werd Rashed als ‘verzetsstrijder’ gehuldigd door Ismail Haniyeh, de leider van Hamas. Hetzelfde Hamas wordt internationaal beschouwd als terroristische organisatie. Dat de partijen SP en GL antisemitisch zijn met een stiekeme bewondering voor islamitische terreur, was al bekend. Alleen durven ze er in het huidige politiekcorrecte klimaat steeds openlijker voor uit te komen. Wat Israël en de Joden aangaat denkt Sadet Karabulut (SP) precies hetzelfde als islamo-fascist Erdoğan over hen, zit er totaal geen verschil tussen. Het geweld dat Hamas gebruikt door raketten af te vuren op Israël vindt Kauthar Bouchallikht-GroenLinks helemaal prima. En de vergeldingsacties van Israël, die vindt ze schandalig. Tja, Israël beschermt en zorgt heel goed voor zijn onderdanen, schuilkelders, trainingen, gasmaskers, goed geolied waarschuwingssysteem. Als ze dat niet hadden, was het nu niet weinig doden, maar duizenden als gevolg van de dagelijkse raketaanvallen vanuit de Gaza strook...

Bouchallikht was ook aanwezig in 2014 bij een nazistische demonstratie. Op de vleugels van communistische GroenLinks, komt ook deze Bouchallikht de 2e kamer in, met dat hoofddoekje, die symboliseert een gewelddadige en intolerante fascistische ideologie. Bouchallikht (de dochter van een Moslimbroeder extremist) maakt deel uit van de Moslimbroederschap -een fundamentele georganiseerde islamistische club- met hetzelfde gedachtegoed als elke andere salafistische terroristische organisatie, die overal in het Westen probeert te infiltreren en politieke macht te verwerven om op die manier langzaam de sharia in te kunnen voeren. Hypocriet linkse tuig doet alsof het volksvertegenwoordigers zijn, maar zijn vijanden van het land, die van Nederland een islamitische-sharia staat willen maken...

Nu is bekend geworden dat Nederlandse hulpgelden zijn gebruikt voor het financieren van salarissen van enkele Palestijnse terroristen. Dat heeft het CDA-kamerlid Pieter Omtzigt bekend gemaakt via Twitter. Aangehecht bij de tweet was een reeks vragen die de Twentenaar heeft opgesteld samen met partijgenoot kamerlid Van Helvert. De vragen zijn gericht aan minister Kaag. De Nederlandse regering heeft ook een gewapende groepering (die veel misdaden heeft gepleegd) in Syrië gesteund (door ministers Sigrid Kaag -Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en Stef Blok -Buitenlandse Zaken), die door het Openbaar Ministerie als terroristisch is bestempeld. Het gaat om de strijdgroep Jabhat al-Shamiya. Nederland voorzag de islamistische beweging in 2017 in het geheim van onder andere uniformen en pick-uptrucks. Niet politiekcorrecte Tweede Kamerleden vroegen al jaren om toegang tot informatie over het NLA-programma, maar hield Nederland de namen van de gesteunde groepen geheim. Ook het specifieke type voertuigen dat Nederland naar Syrië stuurde werd tot staatsgeheim verklaard. Twee voormalige medewerkers van een Palestijnse organisatie die worden verdacht van een bomaanslag kregen een deel van hun salaris uitgekeerd met Nederlands belastinggeld. Bij de bomaanslag in augustus 2019 kwam een 17-jarig Israëlisch meisje om het leven. De twee verdachten zijn lid van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP). Deze organisatie staat op de Europese lijst van terroristische organisaties...

Er bestaat in Nederland ook een lange arm van Rabat. De tentakels van Marokko reiken overal in Nederland. Of het nu gaat om politieke opvattingen of persoonlijke leefwijze, de Marokkaanse staat ligt overal op de loer. Klaar om Marokkanen te bespioneren en corrigeren, waarbij alle middelen toegestaan zijn. In boek ‘De ontworsteling’ legt Ali Lahrouchi (die ontsnapte in 2001 uit Marokko) uit, hoe het Marokkaanse regime met gebruik van de islam en een netwerk van geheime diensten aanslagen in Europa organiseert en Marokkaanse migranten gebruikt als haar soldaten. Er bestaat ook in Nederland ook een lange arm van islamo-fascist Erdoğan, die gebruikt Turkse Nederlanders, Turken overal in Europa, zodat de sharia-macht van Turkije nog verder kan worden versterkt. Turkse inwoners van de EU worden in toenemende mate door Erdoğan ingezet als breekijzer voor zijn sharia-belangen...

“Ik ben er erg van geschrokken dat mensen binnen de Nederlandse politieke partijen feitelijk in dienst zijn van de Turkse staat. Sinds de jaren negentig hebben partijen als CDA, VVD en PvdA mensen van Milli Görüs en de Grijze Wolven op de lijst staan. Politieke partijen hebben zo hun eigen monster gecreëerd, met mensen met een verborgen agenda. Een ander doel is de islamisering van Nederland”, zegt de Turks-Nederlandse schrijver Celal Altuntas. De lange arm van Ankara is steeds minder nodig, want inmiddels bestaat er immers ook de lange arm uit Deventer, Rotterdam en uit andere steden waar veel Turken wonen. “Het Westen wil de waarheid pas kennen als het niet meer nodig is”. Dat zei Nobelprijswinnaar Aleksandr Solzjenitsyn. Hij had het toen over de dreiging van het communisme, maar zijn woorden zijn eigenlijk nog steeds actueel. Vervang namelijk de ene totalitaire ideologie door de andere, maak van ‘communisme’ bijvoorbeeld ‘islam’, en de uitspraak van de grote Solzjenitsyn gaat nog steeds op. NEXIT!

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

https://zlj13051967.wordpress.com/2021/ ... -partijen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79413
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De islamisering van Nederland (voorbeelden uit de praktijk)

Bericht door Ariel »

Burgemeester Zwolle buigt zich nu over gedoe rond versterkte gebedsoproep moskee

De Zwolse burgemeester Peter Snijders gaat zich hoogstpersoonlijk bezighouden met de aanhoudende onvrede over de versterkte gebedsoproep vanaf de moskee Masdjied-E-Awliya.

Omwonenden van het gebedshuis deden vanavond hun beklag in de digitale gemeenteraadsvergadering. Ze schermden met een vroegere toezegging van de imam dat er geen luide oproep zou klinken bij de nieuwe moskee langs de Middelweg.

Vier keer per dag horen ze sinds begin maart ‘Allahu akbar’ vanaf de moskee van de stichting Miesbahoel Islam Zwolle. Buren aan de rand van de wijk Aa-landen voelden zich overvallen. Imam Mohammed Cherief Goelab ging daarop met ze in gesprek, waarna afgesproken is dat de speakers zo afgesteld zouden worden dat de reikwijdte van de oproep beperkt zou worden.

Een gezongen geloofs­over­tui­ging is tot in de woningen te horen. Alsof die opgedron­gen en opgelegd wordt

Henry Smit, woordvoerder meerdere bewoners Aa-landen
Daar zijn buren nog niet zo van onder de indruk, laat Henry Smit namens de straten Tijnje en Tjariet en de diepenbuurt weten tegenover de Zwolse gemeenteraadsleden. ,,Er is grote willekeur in de frequentie en het volume van de gebedsoproep.’’

De buren wilden er vorige week met het moskeebestuur over doorpraten, maar die afspraak is volgens Smit door de imam afgezegd. ,,De impact van dit alles is groot op de buurt. Enkele bewoners hebben al aangegeven te gaan verhuizen. Een gezongen geloofsovertuiging is tot in de woningen te horen. Alsof die opgedrongen en opgelegd wordt.’’

Bocht
Wettelijk mag het moskeebestuur de versterkte oproep tot gebed (azan) laten klinken, maar volgens Gezina Middag is dat in dit geval te kort door de bocht. De bewoonster van de Urksteeg, op steenworp afstand van de moskee, spreekt van een afspraak met de imam tijdens een informatieavond in 2004, voordat de bouwvergunning afgegeven werd.

,,Er is ons toegezegd dat er geen oproep gedaan zou worden, dat bevestigen buren.’’ Het was een belangrijk argument om destijds akkoord te gaan met de bouw van het gebedshuis, zo houdt Middag de raadsleden voor.

Imam Goelab liet eerder in de Stentor al weten dat de buren vooraf beter geïnformeerd hadden moeten worden. Hij gaf na het gesprek met buurtbewoners aan dat de gebedsomroep niet meer tot in de wijk te horen zou zijn. Tevens meent hij omwonenden tegemoet te komen door de vroegste gebedsomroep te laten vallen. Goelab heeft vanavond nog niet gereageerd op vragen over de vroegere toezegging waar Middag naar verwijst.

Burgemeester Peter Snijders gaat nu proberen beide partijen alsnog tot elkaar te brengen, zo gaf hij vanavond aan. Hoe hij dat precies gaat aanpakken, is nog niet bekend. Snijders wil de buurt en de moskee er ‘op een zorgvuldige wijze in meenemen’. ,,Daar wil ik komende tijd graag de ruimte voor nemen.’’
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79413
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De islamisering van Nederland (voorbeelden uit de praktijk)

Bericht door Ariel »

Het staat zwart-op-wit: nieuwe moskee Zwolle zou géén luidsprekers krijgen op dak

Imam Mohammed Cherief Goelab heeft in 2004 toegezegd dat er geen luidsprekers op het dak van de nieuwe moskee langs de Middelweg in Zwolle zouden komen. Dit blijkt uit een gespreksverslag van een wijkbijeenkomst, in handen van de Stentor. Het bewijs is koren op de molen van buren die zich storen aan de luide gebedsoproep.

Vanaf de al jaren in aanbouw zijnde moskee Masdjied-E-Awliya in Zwolle klinkt vanaf begin maart vier keer per dag de azan, de islamitische gebedsoproep. Meerdere buurtbewoners voelden zich onaangenaam verrast. Er is een gesprek geweest met afgevaardigden van de moskee, het volume zou gedempt worden, maar omwonenden ervaren nog steeds overlast. Zwollenaar Henry Smit deed maandagavond namens meerdere bewoners uit de wijk Aa-landen nog zijn beklag, waarop burgemeester Peter Snijders toezegde zich over de situatie te gaan buigen.

Naar nu blijkt heeft imam Mohammed Cherief Goelab al in het najaar van 2004 aangegeven dat op de nieuwe moskee geen luidsprekers geplaatst zouden worden. Dit valt te lezen in een verslag van een wijkbijeenkomst in de Van der Capellen Scholengemeenschap in Holtenbroek, op 13 oktober van dat jaar. Goelab praat toehoorders daar bij over de bouwaanvraag van de stichting Miesbahoel Islam Zwolle.

Bewust buiten woonwijk
Hij krijgt diverse vragen over de keuze voor deze plek. ‘De heer Goelab zegt dat er meerdere locaties onderzocht zijn tussen Holtenbroek en Stadshagen. De meeste gezinnen komen uit Holtenbroek en Stadshagen. Daarom is een locatie hier geschikt. (...) De heer Goelab zegt dat juist voor een locatie buiten een woonwijk is gekozen om overlast te voorkomen.’

Maar hinder is er volgens meerdere omwonenden nu wel degelijk. Smit gaf maandagavond aan dat de azan tot in woonkamers te horen is. ,,De impact van dit alles is groot op de buurt. Enkele bewoners hebben al aangegeven te gaan verhuizen. Een gezongen geloofsovertuiging is tot in de woningen te horen. Alsof die opgedrongen en opgelegd wordt.’’

En dat terwijl ruim zestien jaar geleden door de imam nog gesteld werd dat er geen sprake zou zijn van een versterkte gebedsoproep. Bij een toelichting op de bouwaanvraag voor de moskee valt in het gespreksverslag te lezen: ‘De gemeenschap van de moskee telt ongeveer zestig gezinnen. Het zijn Zwolse moslims met een lange geschiedenis in Zwolle. Het zijn Blauwvingers, want men is hier geboren en spreekt Nederlands. Er is geen invloed van buitenaf. De gemeenschap heeft behoefte aan een multifunctioneel centrum, onder meer voor het opbaren, volgens de islamwet, van overledenen. In het multifunctioneel centrum komen een gebedsruimte, een vergaderruimte, een ruimte voor de vrouwen- en de jongerengroep. Het is belangrijk dat de jongeren niet op straat lopen, maar onder toezicht van de ouders zijn. Er komen geen luidsprekers op het gebouw.’

Goelab reageert de afgelopen dagen niet op telefoontjes en berichten van de Stentor. In een eerder interview gaf hij aan dat de versterkte gebedsoproep een wettelijk recht is en dat de moskee rekening houdt met de buurt door het vroege ochtendgebed te laten vallen.

Voor Smit, woordvoerder namens meerdere buren uit de straten Tijnje en Tjariet en de Diepenbuurt, is de nieuwe informatie over de vroegere toezegging reden om in te zetten op het volledig dempen van de luidsprekers. In eerste instantie pleitte hij voor het terugdringen van de gebedsoproep naar één keer per week. Die frequentie hield de stichting Miesbahoel Islam Zwolle ook aan op haar vorige plek in Holtenbroek.

Burgemeester Snijders laat weten met de kwestie aan de slag te gaan en er nu verder nog niks over te kunnen zeggen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43750
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van Nederland (voorbeelden uit de praktijk)

Bericht door Mahalingam »

Een voorbeeld van hoe diversiteit leidt tot een ruimere keus voor de consumenten.
In Leiden vieren ze een Ontzet van heel lang geleden.( Toen waren hier Spanjaarden.)
En daarbij horen speciale dingen zoals: haring en wittebrood en hutspot van aardappelen met wortels en uit. En een stuk taai vlees geheten 'klapstuk'. Die aardappelen waren er vroeger niet.
Veerkrachtig Leidens Ontzet krijgt vegetarische en halal hutspot

Bij de viering van Leidens Ontzet worden dit jaar tenminste drie soorten hutspot geserveerd tijdens de grote hutspotmaaltijd. Naast de reguliere stamppot van aardappelen, peen, ui en klapstuk kan er bij de viering dit jaar ook worden gekozen voor een vegetarische variant en wordt er ook halal hutspot geserveerd. Of er ook veganistische hutspot op het 3 oktobermenu komt is nog onderwerp van overleg en daardoor nu dus nog onduidelijk.

De samenstelling van de hutspot was een van de vooraf ingezonden vragen bij de algemene ledenvergadering die noodgedwongen, net als vorig jaar, digitaal werd gehouden. Een andere vraag, of zorg, die binnen was gekomen ging over het uitdelen van haring. De vragensteller was bang dat de inschrijving voortaan altijd online zal gaan plaatsvinden. Die angst is ongegrond. Zodra het weer mag en kan, vindt de inschrijving en de uitdeling van haring en wittebrood gewoon weer plaats in De Waag.
https://sleutelstad.nl/2021/05/07/veerk ... l-hutspot/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22249
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De islamisering van Nederland (voorbeelden uit de praktijk)

Bericht door King George »

Leids Ontzet wordt dus Leids Bezet.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7149
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Met de islamisering van Nederland zijn alleen moslims gediend

Bericht door hans van de mortel »

Moslims zijn parasieten op onze kenniseconomie en beschaving.

Wie dat nog niet doorheeft heeft waarschijnlijk een voorliefde voor het dragen van oogkleppen waardoor het zicht op de werkelijkheid vertroebeld wordt conform de wensen van vooral de linkse politiek.

Dus verwacht uit de hoek van de moskee-ellende geen respect voor onze cultuur, beschaving, en anderszijn. Voor moslims telt maar één ding conform dat vieze haatboek Koran, en dat is dat de leer van de historische vieze smerige Arabische zwak begaafde ongeletterde heidense pedofiele racist, sadist, psychopaat en oorlogsmisdadiger Mohammed, inhoud geeft aan de Koran.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79413
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De islamisering van Nederland (voorbeelden uit de praktijk)

Bericht door Ariel »

:razz:
Zó werd Leiden ontzet en niet anders

In de categorie opmerkelijk: tijdens het Leidens Ontzet worden dit jaar drie, misschien zelfs vier soorten hutspot geserveerd. Naast de traditionele peen met ui en klapstuk komt er een vegetarische variant, een halal-versie en mogelijk een veganistische stamppot.

Over die laatste mogelijkheid gaat de organiserende 3 October Vereeniging zich nog buigen, want het is een gevoelige kwestie die zorgvuldig dient te worden afgewogen. Niet dat het van die moeilijke eters zijn, die Leidenaren. Nee, deze beslissing werd genomen tijdens de algemene ledenvergadering omdat een inwoner van de stad een vraag had gesteld over de samenstelling van de hutspot.

Eén vraag, en we zullen de geschiedenis moeten herschrijven.

Brood of overgave
Het was in het jaar 1574 dat de Spanjaarden de stad belegerden. Honger en pest grepen om zich heen en de situatie werd zo nijpend dat de inwoners het stadsbestuur smeekten om brood of overgave. Burgemeester Pieter Adriaanszoon van der Werff weigerde te capituleren en sprak de beroemde woorden: „Eten heb ik niet, maar ik weet dat ik eens moet sterven. Als gij dan door mijn dood geholpen zijt, slaat de handen aan dit lichaam, snijdt het in stukken en deel het uit zover als mogelijk is!”

Dat ging er bij de Leidenaren niet in. De burgemeester was immers niet halal, en al helemaal niet vegetarisch. Om de inclusieve samenleving te waarborgen zat er niets anders op dan maar door te hongeren.

Kookpotten
In een wanhoopspoging besloten de Staten van Holland de dijken door te steken in de hoop de Spanjaarden te verdrijven. Dat lukte. In de nacht van 2 op 3 oktober, onder bescherming van het duister, kozen zij het hazenpad. In de vroege morgen was het de weesjongen Cornelis Joppenszoon die als eerste ontdekte dat de Spanjaarden waren gevlucht, zo halsoverkop, dat hun kookpotten nog pruttelden.

In één pot vond Cornelis door elkaar gehusselde wortelen, pastinaak, varkensvlees en ui. In een andere pot zat hetzelfde, maar dan zonder vlees. Bij de volgende kookpot kon Cornelis zich niet inhouden. Hij nam een hapje en proefde dat deze husselpot was voorzien van exotisch gekruid schapenvlees. De laatste pot echter, daar zat geen kraak of smaak aan. Toch maar meenemen, besloot de weesjongen.

Je kunt van die Spanjaarden zeggen wat je wilt, dacht Cornelis, maar zij zijn hun tijd ver vooruit als het gaat om gezondheid, voedsel, multiculturele én sociale inclusiviteit!

Alpro soja
Later die dag arriveerden de Geuzen met hun platbodems in de stad. Zij brachten niet alleen haring en wittebrood mee, maar ook spelt, zuurdesem, donkervolkoren, meergranen, matzes, Turks en glutenvrij brood. Er was roomboter, plantaardige margarine en Alpro soja; de door de Geuzen duurzaam gevangen haring kwam met uitjes en zuur apart en de inwoners die helemaal geen dierlijke producten aten, werden getrakteerd op een eetlepel lijnzaadolie om toch de broodnodige voedingsstoffen binnen te krijgen.

Zo werd Leiden ontzet.

En niet anders.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79413
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De islamisering van Nederland (voorbeelden uit de praktijk)

Bericht door Ariel »

Dit is een foto uit Den Haag. Heeft Den Haag stiekem moslima's met hoofddoek in dienst genomen? Iemand?

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22249
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De islamisering van Nederland (voorbeelden uit de praktijk)

Bericht door King George »

Wat een neutraliteit straalt dat uit zeg, zo'n kopvod waarmee dat hoofd ingezwachteld zit. Niet dus.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Plaats reactie