De situatie in Oekraïne

Mahalingam
Berichten: 43750
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De situatie in Oekraïne

Bericht door Mahalingam »

De Grote Baas, de oligarch Zelenski voelde zich genoodzaakt om de informatie naar de burgers toe te verminderen. Het zal wel komen omdat een andere oligarch, Viktor Medvedtsjoek met zijn partij Oppositie Platform, de politieke beweging van de president inmiddels in de peilingen voor is.
Er wordt stevig geslagen op de anti-Russische trommel en de onverkozen bazen van de EU zien het welwillend aan. Er zullen wel weer de nodige miljoenen in de zakken van Zelenski en zijn vriendjes vloeien via EU-hulpfondsen.
Oekraïne zet pro-Russische televisiestations op zwart

De Oekraïense president Zelenski sloot per decreet drie tv-kanalen: zij zouden spreekbuis zijn van Russische propaganda. Volgens critici snoert hij zijn lastigste opponenten de mond.

Eén pennenstreek van de president, en een paar uur later gaan drie tv-stations op zwart. Het gebeurde afgelopen week in Oekraïne. De commerciële zenders NewsOne, 112 en ZIK bedienden samen zo’n 5 procent van de kijkersmarkt, en golden met talkshows en nieuwsmagazines als vaste waarde in de Oekraïense informatievoorziening.

De president, Volodomir Zelenski, verdedigde zijn decreet niet in het parlement of in de rechtszaal, maar op Twitter. De motivatie: staatsveiligheid. “Oekraïne steunt de vrijheid van meningsuiting, maar niet de propaganda, die betaald wordt door de agressor”, aldus de president, doelend op Rusland. “Informatie is tegenwoordig net zo’n krachtig wapen als raketten en tanks.”

Ook Zelenski’s voorganger, Petro Porosjenko, nam maatregelen om de Russische informatiestroom in te perken, nadat het conflict met het buurland in 2014 was uitgebroken. Onder zijn leiding werden Russische televisiezenders en sociale media geband. Maar bij Oekraïense tv-stations ontbrak het aan een wettelijke basis.

Illegale verkoop van kolen

Dat Zelenski daar nu wel actie tegen onderneemt, is ongekend. Dinsdag besloot de Nationale Veiligheidsraad de bedrijven van Taras Kozak – de eigenaar van de kanalen – te sanctioneren. Volgens de krant Ukrainska Pravda betaalt deze zakenman de zenders via de illegale verkoop van kolen vanuit de Donbas, het door Rusland gecontroleerde deel van Oost-Oekraïne. Dat valt voor de Veiligheidsraad onder ‘financieren van terrorisme’, en dat zou de sancties legitimeren.

De televisiezenders zijn niet onomstreden. Sinds Taras Kozak de kanalen opkocht, een paar jaar terug, staan ze bekend als spreekbuis van de invloedrijke politicus Viktor Medvedtsjoek. Die is net als zijn zakenpartner Kozak parlementariër van de pro-Russische oppositiepartij Oppositie Platform. Medvedtsjoek heeft nauwe banden met het Kremlin: hij is zelfs peetvader van de dochter van de Russische president Poetin. Bij ZIK stapten in 2018 verschillende journalisten op, omdat ze vreesden hun werk niet meer onafhankelijk te kunnen doen.

Mediawaakhond Detektor Media omschrijft Medvedtsjoek als “voornaamste doorgeefluik van Russische propaganda in Oekraïne”. De ngo noemt voorbeelden van journalisten en gasten die de annexatie van de Krim steunen, of Oekraïne verantwoordelijk houden voor het gewapende conflict in de Donbas. Op ZIK promootte Medvedtsjoek onlangs uitgebreid het Russische coronavaccin, door bij Poetin op bezoek te gaan en zich er ter plekke mee te laten inspuiten. President Zelenski bestrijdt de pandemie liever met hulp van het Westen – in elk geval niet van Rusland, dat een deel van zijn land bezet houdt.

‘Absoluut illegaal’

Viktor Medvedtsjoek zelf noemt het besluit van de president ‘absoluut illegaal’. Volgens de politicus wil Zelenski met de ban de oppositie muilkorven. Zijn partij, Oppositie Platform, verslaat de politieke beweging van de president inmiddels in de peilingen. “De burgers willen antwoorden op de vragen die hen bezighouden”, aldus Medvedtsjoek, “zoals over salarissen, pensioenen, de stijgende prijzen voor gas en elektriciteit, het coronavaccin en vrede in de Donbas.”

Vanuit de Europeesgezinde oppositie klonk vooral instemming met Zelenski’s maatregel. Alleen Sergej Tomilenko, het hoofd van de journalistenbond, uit zich kritisch. “Dit zou een schok moeten zijn voor internationale instituties die de rechten van journalisten en vrijheid van meningsuiting beschermen”, vindt hij. De Europese commissaris voor Nabuurschap, Olivér Várhelyi, sluit zich daarbij aan. “Het gevecht tegen desinformatie mag niet ten koste gaan van de persvrijheid”, sprak hij. Hij stelt de kwestie deze week aan de orde bij de Oekraïense premier.
https://www.demorgen.be/nieuws/oekraine ... ~b4f35465/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De situatie in Oekraïne

Bericht door Pilgrim »

Kiev speelt met vuur: Luchtruim boven de Krim aan de NAVO aangeboden

Geplaatst op 15 februari 2021

Afbeelding

De Oekraïne, dat zich sinds de Maidan-putsch zeven jaar geleden in het kielzog van het Westen beweegt, kan het met vuur spelen niet laten. Nu heeft de minister van Infrastructuur na een gesprek met de plaatsvervangend secretaris-generaal van de NAVO, Patrick Turner, aan het westelijke militaire bondgenootschap aangeboden het luchtruim boven de Krim voor militaire doeleinden te gebruiken.

Het gesprek vond woensdag in Brussel plaats in het kader van het bezoek van de Oekraïense delegatie, met aan het hoofd de Oekraïense minister-president Denys Shmyhal.

De Oekraïense minister van Infrastructuur bevestigde bij deze gelegenheid de koers van de Oekraïne in richting “integratie in de euro-Atlantische systemen van collectieve veiligheid”. Een van de belangrijke facetten van deze integratie zou de deelname van de Oekraïne aan de data-uitwisseling in het luchtverkeer zijn. En daarna letterlijk:

“Rekening houdend met het geactualiseerde EASA-luchtvaartveiligheidsbulletin in de luchtvaartinformatie regio Simferopol door de Amerikaanse luchtvaartautoriteit, stellen we voor dit deel van het luchtruim te gebruiken voor luchtoperaties van de NAVO voor het transport van troepen, uitrusting, vracht en dergelijke. Wij hopen op de ondersteuning van de NAVO bij de controle over de situatie in het luchtruim langs de grens met Rusland.”

Daarbij zou het zowel voor de Oekraïense minister als voor zijn NAVO-gesprekspartner heel duidelijk geweest moeten zijn dat het aanbod op een gevaarlijk spelen met vuur zou uitdraaien – sinds de succesvolle aansluiting van de Krim door Rusland in maart 2014 wordt door Rusland ook op het luchtruim boven het schiereiland aanspraak gemaakt. NAVO-vliegtuigen hebben daar niets te zoeken.

Bron: zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2021/02/15 ... angeboden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De situatie in Oekraïne

Bericht door Pilgrim »

Biden en Britten sturen Westen richting oorlog met Rusland

De afgelopen weken stuurde het Oekraïense leger grote aantallen troepen, tanks en ander materieel naar de pro-Russische enclaves Luhansk en Donetsk in het oosten van het land, en ook naar de grens met de Krim (5). Het regime in Kiev wordt daarbij aangemoedigd door Melinda Simmons, de Britse ambassadeur in Oekraïne die op 16 maart twitterde dat Rusland de Krim ‘moet teruggeven’ aan Oekraïne, terwijl de bevolking 7 jaar geleden bijna unaniem voor aansluiting bij Rusland stemde. Het schiereiland behoorde oorspronkelijk altijd al bij Rusland, en werd ten tijde van de Sovjet Unie enkel adminstratief aan bij Oekraïne ingedeeld. (2)

Volgens onbevestigde berichten zou het Oekraïense leger inmiddels het vuur hebben geopend, en zouden er ook Britse special forces in de Donbass regio operationeel zijn. Een niet bij name genoemde diplomaat zou hebben gezegd dat ‘het Westen een militaire zet maakt tegen Rusland’, en dat ‘dit een van de ergste besluiten is die het Westen ooit heeft gemaakt, die op een directe oorlog met Rusland zal uitlopen.’ (5) Laten we daarbij een ander net zo ernstig besluit niet vergeten, namelijk het automatisch en al op voorhand de schuld geven aan Rusland van de MH-17 ramp in 2014, die hoogstwaarschijnlijk een false flag operatie was van Oekraïne in samenwerking met de CIA en MI6.

Het heeft er daarom veel van weg dat de Westerse bevolking in snel tempo wordt voorbereid op deze door het Atlantische establishment geplande oorlog tegen Rusland, die mogelijk zal beginnen met een soort ‘false flag’, of met een ander voorwendsel om de Krim zogenaamd te ‘bevrijden’ van de Russische ‘bezetter’.

https://www.xandernieuws.net/algemeen/r ... e-stoppen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Maarten
Berichten: 762
Lid geworden op: di mar 21, 2017 3:00 pm
Locatie: Twente

Re: De situatie in Oekraïne

Bericht door Maarten »

Misschien denken de Britten dat een nieuwe oorlog om de Krim wel te accepteren is?

https://nl.wikipedia.org/wiki/Krimoorlog

Denk dat een oorlog voor niemand winnaars zal opleveren. Dwaze wereld.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De situatie in Oekraïne

Bericht door Pilgrim »

Wapengekletter in Kiev: Dreigt de volgende oorlog in de Donbas?

Geplaatst op 20 maart 2021

Afbeelding

Door de westelijke media nauwelijks opgemerkt, broeit er blijkbaar een nieuw conflict in de Oost-Oekraïne. Onafhankelijke waarnemers melden transporten van zware wapens en pantservoertuigen naar het front in de Donbas, ook de beschieting door het Oekraïense leger – ook op burgerdoelen – neemt weer toe.

Waarnemers gaan er van uit dat Kiev inmiddels stilzwijgend afstand heeft genomen van het “Akkoord van Minsk”, dat eigenlijk voorziet in de voorwaarden voor een wapenstilstand voor de regio, en zich zowel naar binnen als naar buiten toe voorbereidt op een nieuw militair conflict. Daar past bij dat in de afgelopen weken de laatste regeringskritische media verboden werden en zelfs de oppositieleider in het parlement in feite onteigend werd. Daarbij komen meldingen over nieuwe wapenleveranties door de VS.

Deze ontwikkeling is ook niet verborgen gebleven voor Russische media. In een actueel bericht van het Russische programma “Nieuws van de week” wordt de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmitry Kuleba geciteerd, die onomwonden de “volledige toegang tot de Krim in overeenstemming met het volkerenrecht en vooral het humanitair volkerenrecht” eist. Terwijl er van Russische zijde bijvoorbeeld voor toeristen of handelaren geen inreisbeperkingen voor de Krim gelden, dat sinds de succesvolle aansluiting in maart 2014 weer bij Rusland hoort.

In de uitzending werd er ook op gewezen dat er buitenlandse opleiders in de Donbas zouden zijn aangekomen. Ivan Filiponenko, officier van de persdienst van het ministerie van Defensie van de Oost-Oekraïne, deelde daaromtrent onlangs mee: “Volgens onze informatie is een groep buitenlandse militairen in het territorium, waarvoor de 80e brigade verantwoordelijk is, aangekomen in het gebied van het dorp Geevka. Het is de belangrijkste taak van de buitenlanders om scherpschutters van het Oekraïense leger op te leiden om provocaties uit te voeren, die door het Oekraïense commando voor het voorjaar van dit jaar werden gepland.” Het zou gaan om militairen uit Litouwen en Polen. Soldaten uit beide landen zouden als sinds 2014 en 2015 aan de kant van de Oekraïense strijdkrachten vechten.

In het Kremlin heeft men de bedrijvigheid in het vizier en waarschuwt voor een escalatie. De woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Sacharova, verklaarde vrijdag: “We willen graag het regime in Kiev, de ´heethoofden´ die het dienen of het manipuleren, waarschuwen voor een verdere escalatie en pogingen om een gewelddadig scenario in de Donbas in te voeren.”

Waarnemers willen niet uitsluiten dat de militaire situatie in de Oost-Oekraïne al in april of uiterlijk in mei weer escaleert. Anders dan Donald Trump is zijn opvolger in het Witte Huis, president Biden, niet geïnteresseerd in een stabilisering van de Amerikaans-Russische betrekkingen. Niet vergeten is ook dat Biden´s zoon Hunter al wegens louche zaken in de Oekraïne op de voorpagina´s terechtkwam en dat de huidige president nationalistische ophitsers en milities bij verschillende gelegenheden een steuntje in de rug gaf. Kiev kan dus minimaal zeker zijn van de stilzwijgende instemming met zijn koers door Washington. Een “hete” lente is niet uitgesloten.

Bron: zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2021/03/20 ... de-donbas/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De situatie in Oekraïne

Bericht door Pilgrim »

‘Russische tanks rijden Oekraïne in; Kremlin mobiliseert complete vloot’

Posted on 22/03/2021

Afbeelding
Rusland mobiliseert grote aantal troepen, tanks, schepen en vliegtuigen om een eventuele aanval van Oekraïne/de NAVO te kunnen afslaan. Afbeelding: Op enkele minuten vliegen afstand van Oekraïne oefenen TU22-M3 bommenwerpers voor eventuele missies (3).

Laatste nieuws: Amerikaanse strategische bommenwerpers met kernwapens simuleren op dit moment boven Canada een eventuele aanval over de Noordpool op Rusland – NAVO is ‘toevallig’ met grote militaire- en marine oefening in en rond Zwarte Zee bezig – 13 Russische oorlogsbodems in Oostelijke Middellandse Zee en 4 in het Kanaal, op schootsafstand van Londen, Parijs, Brussel en Den Haag

Gaan de Westerse oorlogsmenners in Washington, Brussel, Berlijn en ook Den Haag na jaren van desinformatie, propaganda, provocaties en het steunen van Oekraïense oorlogsoperaties tegen weerloze Russische burgers dan toch hun zin krijgen? Volgens nog niet bevestigde berichten zijn Russische tanks de grens met Oost Oekraïne overgestoken, nadat de Russisch sprekende regio’s Donetsk en Luhansk, die zichzelf onafhankelijk van Oekraïne hebben verklaard, het Kremlin om bescherming hebben gevraagd tegen het Oekraïense leger, dat de afgelopen twee weken weer grote aantallen troepen en materieel naar de opstandige ‘republiekjes’ stuurde. Tevens zou Rusland zijn complete vloot in de Middellandse Zee , Zwarte Zee en Baltische Zee hebben gemobiliseerd. Mocht dit bericht worden bevestigd, dan betekent dit dat het Kremlin na jaren van terughoudendheid een rode lijn trekt, en daadwerkelijk een oorlog verwacht.

Het lijkt erop dat Rusland niet werkeloos zal blijven toekijken hoe de bevolking in Luhansk en Donetsk opnieuw weerloos blijft tegen mogelijke nieuwe beschietingen en bombardementen door het Oekraïnse leger. Het regime in Kiev probeerde de afgelopen jaren ettelijk malen om een oorlog met Rusland te ontketenen, in de hoop – en vermoedelijk ook met de verzekering – dat het Westen dan militair te hulp zou schieten, waardoor de wereld op het randje van WO-3 zou worden gebracht.

‘Toevallige’ NAVO oefening in de buurt
De provocaties van het Oekraïense leger lijken dan ook niet uit de lucht te zijn gevallen, maar vallen precies samen met een grote NAVO oefening met marineschepen, vliegtuigen en zo’n 28.000 manschappen in en rond de Zwarte Zee. Zij staan ‘toevallig’ klaar om het Oekraïense leger bij te staan zodra de Westerse mainstream media de misleidende propaganda zullen verspreiden dat Rusland ‘de aanval op Oekraïne heeft geopend’, en het bondgenootschap daarom ‘geen andere keus heeft dan in te grijpen’.

De Russische tanks zouden inmiddels bij de plaats Horlivka, vlakbij de stad Donetsk, zijn aangekomen en daar ook al zijn gefilmd. De boodschap van het Kremlin aan het Oekraïense leger is duidelijk: het wordt oorlog als jullie het vuur op onze burgers openen. Ook zouden de schuilkelders zijn geopend (2).

‘President Oekraïne heeft bevel tot aanval ondertekend’
Volgens bronnen ter plekke zou Oekraïne maar liefst 90.000 soldaten, 450 tanks, 300 pantservoertuigen, 800 stuks artillerie en meer dan 100 vliegtuigen in de Donbass regio hebben verzameld. De Oekraïense president Zelensky zou reeds het bevel hebben ondertekend om tot de aanval over te gaan om Luhansk en Donetsk te heroveren.

Een niet bij name genoemde voormalige militaire official denkt dat als Oekraïne inderdaad een oorlog uitlokt, het nog drie andere regio’s zal kwijtraken: Kharkov, Zaporozhy en Odessa. 80% van de inwoners van de stad Kharkov zijn Russen.

Op basis van Flightradar valt op te maken dat Amerikaanse tankvliegtuigen naar Georgië (aan de Zwarte Zee) zijn gevlogen, en Britse SAS special forces van Roemenië naar Oekraïne zijn overgebracht. (1) Twee Amerikaanse marineschepen hebben zich gisteren bij twee Spaanse fregatten en een andere Amerikaanse oorlogsbodem in de Zwarte Zee gevoegd, naar verluid om ‘speciale oefeningen’ te houden bij de zuidwest kust van De Krim.

Rusland mobiliseert complete vloot, tanks, troepen en bommenwerpers
Als tegenreactie heeft Rusland tanks, special forces en paratroepen naar de grens tussen De Krim en Oekraïne gestuurd, alsmede ook naar militaire bases die buiten het bereik van Oekraïense raketten liggen, maar per vliegtuig snel extra troepen en materieel naar het eventuele oorlogsgebied kunnen transporteren. De Russische media berichten dat ‘Rusland zijn totale steun aan Donbass heeft toegezegd. Op deze manier heeft Rusland duidelijk gemaakt dat het actief militair betrokken zal zijn.’

De Russische luchtmacht heeft daarnaast TU-22M3 bommenwerpers op bases op enkele minuten vliegen vanaf Oekraïne gestationeerd. Vanwege de dreigende escalatie zou de Russische minister van Defensie Shoigu de complete vloot in de Middellandse Zee, de Zwarte Zee, de Kapsische Zee en de Baltische Zee hebben gemobiliseerd. In de Oostelijke helft van de Middellandse Zee varen inmiddels 13 Russische marineschepen, waarvan de meeste voor de kust van Syrië, Libanon en Israël. Gisteren voeren er ook al vier Russische schepen door het Kanaal. Deze oorlogsbodems hebben raketten aan boord die in luttele minuten zowel Londen, Parijs, Brussel als alle grote Nederlandse steden kunnen bereiken.

Mocht deze berichten allemaal kloppen, dan wijst dit erop dat het Kremlin zich daadwerkelijk voorbereid op een militaire confrontatie, niet alleen in Oekraïne, maar mogelijk met de complete NAVO. We zullen u niet hoeven uit te leggen wat dit voor gevolgen kan hebben, en hopen dat ‘koelere hoofden’ in Brussel en Washington Oekraïne zover zullen krijgen om zijn leger weer terug te trekken.

Laatste nieuws: Amerikaanse strategische bommenwerpers met kernwapens simuleren op dit moment boven Canada een eventuele aanval over de Noordpool op Rusland. (4)

Xander

(1) Hal Turner
(2) Hal Turner
(3) Russische ministerie van Defensie (YouTube)
(4) Hal Turner

https://www.xandernieuws.net/algemeen/r ... ete-vloot/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De situatie in Oekraïne

Bericht door Pilgrim »

NAVO commandant generaal Breedlove: Westen moet Oekraïne militair te hulp schieten

Posted on 24/03/2021

Afbeelding

‘Belarus zet Poolse ambassadeur het land uit, mobiliseert pantserdivisies’ – Oekraïne stelt luchtafweerraketten op bij grens met Belarus

NAVO commandant generaal Breedlove heeft afgelopen zondag in Brussel gezegd dat het Westen Oekraïne te hulp moet schieten tegen Rusland, ook militair. Op de vraag of er ‘defensieve wapens’ naar het land moeten worden gestuurd, antwoordde hij bevestigend. Ondertussen zou Belarus (Wit-Rusland) volgens een onbevestigd bericht de Poolse ambassadeur het land hebben uitgezet, en zijn beide gemechaniseerde pantserdivisies hebben gemobiliseerd. Op beelden zou te zien zijn hoe tanks en pantserwagens door de grensstad Grodno rijden (screenshot), vlakbij de grenzen met Litouwen en Polen, dus NAVO grondgebied.

Op de vraag of hij een voorstander is van het sturen van ‘defensieve wapens’ naar Oekraïne antwoordde de hoogste NAVO militair: ‘Wat we zien is dat er diplomatieke middelen, informatie middelen, militaire middelen, economische middelen worden gebruikt tegen Oekraïne. En dus denk ik dat het Westen als antwoord alle middelen moet overwegen. Kan dat destabiliserend zijn? Het antwoord is ja. Maar ook niets doen kan destabiliserend zijn.’

Volgens inwoners van de stad Mariupol is het aantal buitenlandse militairen in de stad fors toegenomen. De meesten spreken Engels en Pools, maar er zijn ook vertegenwoordigers uit de Baltische staten. Ze dragen zowel burgerkleding als uniformen. Tevens is het druk in de haven, waar schepen allerlei soorten uitrusting aanleveren. (1) Ook in de haven van Odessa zijn door het Amerikaanse vrachtschip Ocean Glory wapens afgeleverd.

Britten ‘zullen nooit accepteren dat De Krim bij Rusland hoort’
Een paar dagen geleden verklaarde de Britse ambassadeur in Oekraïne dat Groot Brittannië ‘nooit zal accepteren dat de Krim een deel van Rusland wordt’. Dat was op zich al een hoogst misleidende uitspraak, aangezien de Krim langer bij Rusland heeft gehoord als dat de VS bestaat, en het schiereiland ten tijde van de Sovjet Unie enkel administratief bij USSR-staat Oekraïne werd ingedeeld.

De ambassadeur noemde het referendum, waarin 97% van de bevolking voor hereniging met het moederland stemde, ‘nep’, daarbij gemakshalve vergetende dat onafhankelijke OVSE waarnemers destijds constateerden dat het referendum 100% eerlijk was verlopen. Maar zoals u weet zijn bijna alle normale waarden en normen in het Westen inmiddels compleet omgedraaid; eerlijke referenda verkiezingen zijn ‘nep’ als de uitslag de gevestigde orde niet bevalt, en worden pas ‘democratisch’ genoemd als deze zijn gemanipuleerd en/of gestolen om zo de gewenste uitkomst krijgen, zoals eind vorig jaar zo opzichtig en schaamteloos in de VS is gebeurd.

Biden hervat oorlogskoers
De onder team Obama/Clinton ingezette koers richting oorlog tegen Rusland is door Joe Biden onmiddellijk hervat, precies waar we al jaren voor waarschuwen. Of beter gezegd: door het Pentagon, want eigenlijk gelooft niemand dat de dementerende en uiterst zwak overkomende president daadwerkelijk iets te vertellen heeft.Hij is enkel een ‘poster boy’ die soms in het Witte Huis executive orders mag ondertekenen die hij hoogstwaarschijnlijk niet eens gelezen heeft.

Belarus mobiliseert pantserdivisies
Volgens onbevestigde berichten heeft Belarus gisteren de Poolse ambassadeur uitgezet, en heeft het zijn twee gemechaniseerde pantserdivisies gemobiliseerd. Vage camerabeelden laten tanks en pantserwagens in Grodno zien, een stad met ruim 317.000 inwoners vlakbij de grenzen met Litouwen en Polen. Het Belarussische leger is met 30.000 man slechts klein, maar kan in tijden van oorlog op de steun van Rusland rekenen.

De boodschap is duidelijk: als het tot een ‘hete’ oorlog tussen de NAVO en Rusland om Oekraïne komt, dan zal Wit-Rusland er alles aan doen om te voorkomen dat de NAVO vanuit Polen en de Baltische staten versterkingen kan aanvoeren. President Lukashenko zou inmiddels zijn militaire bases hebben opengesteld voor Russische strijdkrachten.

Oekraïne reageerde vrijwel onmiddellijk met het overbrengen van luchtafweerraketten naar de grens met Belarus. Daarop volgende gezamenlijke Russische-Belarussische militaire oefeningen met paratroepers in Mogilev, op zo’n 450 kilometer afstand van de Oekraïense hoofdstad Kiev.

‘Slaapwandelend naar Armageddon’
Het is speculeren waarom de Westerse mainstream media niets berichten over dreigende escalatie naar een grote oorlog in Oekraïne, waarvan niet zal hoeven worden uitgelegd dat deze op WO-3 kan uitlopen. Zoals u weet staan de media, ook de Nederlandse, volledig onder controle van Atlantische- en EU propagandisten. Op zijn best willen ze voorkomen dat de toch al zeer gespannen bevolking in paniek raakt; op zijn slechtst willen ze de doodsbange bevolking juist overvallen met het plotseling uitbreken van deze al jaren geplande grote oorlog, zodat er juist nog meer paniek ontstaat, en vrijwel iedereen automatisch de propaganda zal geloven dat Rusland de agressor is.

Enkele jaren geleden schreven we al dat het Westen ‘slaapwandelend naar Armageddon’ wordt gestuurd, al is het zeker niet gezegd dat deze – nogmaals: gewenste, gewilde en geplande – oorlog tegen Rusland nu al uitbreekt. President Vladimir Putin is er al vaker wonderwel in geslaagd om die te voorkomen. Denk aan 2013, toen het oorlogsteam Obama/Clinton een grote vloot bij Syrië had verzameld, en de NAVO bommenwerpers op de startbaan in Cyprus al stonden warm te draaien. Dankzij briljant optreden van de Russische president kon een grote oorlog om Syrië, die vrijwel zeker op WO-3 zou zijn uitgelopen, worden voorkomen.

Wie zijn hier de echte ‘bad guys’?
Mochten de oorlogshitsers in Washington, Brussel en Kiev er toch in slagen om deze oorlog uit te lokken, dan zal de geschiedenis naar mijn overtuiging keihard oordelen over de leiders en ook bevolkingen van het Westen. De leiders, omdat ze in al hun hoogmoed en met een fatale combinatie van arrogantie en domheid dachten dat ze hun totalitaire en moorddadige agenda zonder veel tegenstand ook aan Rusland konden opleggen. De bevolkingen, omdat het de meesten van hen helemaal niets kon schelen, en weigerden om zelf onderzoek te doen of hetgeen ze ’s avonds op het journaal hoorden nu wel allemaal klopte.

Meer dan 600 Amerikaanse militaire bases over de wereld (tegen 10 Russische), CIA-gestuurde staatsgrepen (in onder andere Oekraïne), eerst de Balkan en daarna het Midden Oosten en Noord Afrika met ‘democratische’ bommen en raketten in totale chaos gestort, glasharde leugens over massavernietigingswapens, door onrechtvaardige sancties totaal uitgeknepen landen, 700.000 burgerdoden in Irak, tienduizenden in Libië en honderdduizenden in Syrië, waar Obama vorig jaar in een interview verklaarde dat dit ‘noodzakelijk’ was – heeft u er ooit bij stilgestaan dat wij wel eens de ‘bad guys’ konden zijn?

Xander

(1) Hal Turner
(2) Hal Turner

https://www.xandernieuws.net/algemeen/n ... -schieten/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Maarten
Berichten: 762
Lid geworden op: di mar 21, 2017 3:00 pm
Locatie: Twente

Re: De situatie in Oekraïne

Bericht door Maarten »

Dat de amerikanen niet deugen is mij al jaren glashelder...Alleen denkt de massa dat wij Europeanen en Amerikanen bondgenoren zijn. [icon_lol.gif]
Niets is minder waar. Sinds 1945 wordt Europa geregeerd door de Amerikanen die er marionettenregeringen hebben gevestigd, de EU, massamigratie, NAVO; allemaal Amerikaanse instituten om ons te beheersen. Het feit dat Europeanen en massa luisteren naar Amerikaanse muziek, merikaanse films bekijken , en zo massaal altijd breed uitgebeeld de Amerikaanse verkiezingen ...mensen, wij moeten af van die Amerikaanse dominantie over ons volksleven.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De situatie in Oekraïne

Bericht door Pilgrim »

‘Oekraïense president tekent bevel tot verovering De Krim en daarmee oorlog tegen Rusland’

Posted on 25/03/2021

Afbeelding
De hagelnieuwe brug die De Krim met het Russische vasteland verbindt is een belangrijk doelwit als het Oekraïense leger inderdaad tot de aanval overgaat. (Afbeelding: (3)).

‘Russisch leger verplaatst compleet echelon pantserwagens via het spoor naar grens met Oekraïne om Russische bevolking te kunnen verdedigen’

Volgens inlichtingenbronnen in Oekraïne heeft president Zelensky gisteren decreet nr. 117/2021 getekend, waarmee hij het leger heeft geactiveerd om op bevel De Krim te veroveren op Rusland. Die operatie zal valselijk als een ‘herovering’ worden gepresenteerd. De Russisch sprekende bevolking van het schiereiland stemde in 2011 in een door de OVSE geldig verklaard referendum namelijk bijna unaniem voor heraansluiting bij het moederland. De eventuele daadwerkelijke uitvoering van het decreet betekent een openlijke oorlogsverklaring aan Rusland, en zou in de toekomstige geschiedenisboekjes (als die tenminste nog geschreven worden) wel eens als het begin van de Derde Wereldoorlog kunnen worden aangeduid.

Het militaire plan waar in het decreet naar wordt verwezen omvat ‘hybride oorlogsvoering’ waarmee De Krim en de belangrijke havenstad Sevastopol op Rusland moet worden veroverd. In het plan staat expliciet dat deze acties tot een ‘open oorlog’ met Rusland zullen leiden.

De Krim behoorde zo’n 300 jaar tot Rusland, totdat Sovjet leider Khrushchev besloot om het schiereiland bestuurlijk bij USSR republiek Oekraïne te voegen. Het regime in Kiev weigert echter de uitslag van het referendum, waarin 97% van de inwoners aangaf weer bij Rusland te willen horen, te accepteren. De Oekraïense regering wordt daartoe aangespoord door de VS, de EU en de NAVO, en weet zich daarom verzekerd van de militaire steun van het Westen. Het Oekraïense leger maakt zelf namelijk geen schijn van kans een oorlog tegen Rusland te kunnen winnen.

Treinen vol pantserwagens naar Oekraïense grens
De inlichtingenbronnen zeggen dat als Oekraïne de Russisch sprekende bevolking in Luhansk en Donetsk aanvalt, Rusland deze mensen niet alleen zal verdedigen, maar ook de tegenaanval zal inzetten en andere regio’s in Oekraïne zal innemen.

Er zijn beelden opgedoken van lange treinen volgeladen met pantserwagens die naar de grenzen met Oekraïne worden gereden. Dit materiaal is wellicht nodig om de Russische bevolking in de Donbass en op de Krim te verdedigen als Oekraïne inderdaad besluit om de aanval te openen. (2)

Hoopt het Westen soms op een Russische tegenaanval?
De stilte in de media kan als een uitermate zorgwekkend signaal worden gezien, omdat het erop kan wijzen dat het Westen op een Russische militaire tegenactie hoopt, om die vervolgens in de mainstream media valselijk als een ‘verrassingsaanval’ te presenteren. Zo krijg je de hele bevolking met pure desinformatie en propaganda achter het zogenaamd ‘militair te hulp schieten’ van Oekraïne, wat zomaar op de Derde Wereldoorlog zou kunnen uitlopen.

De krankzinnig geworden Westerse leiders houden er totaal geen rekening mee dat Rusland wel eens als eerste kernwapens kan gaan gebruiken als het zich weer zover in een hoek voelt gedrukt, dat het zich wel moet verdedigen om te overleven. Aangezien Rusland een langdurige oorlog tegen het Westen met conventionele middelen waarschijnlijk niet kan winnen, zou er voor het Kremlin mogelijk maar één ding kunnen opzitten, en dat is het Westen plotseling met kernwapens ‘onthoofden’.

Wij hopen dat president Putin net als in 2013 een briljante diplomatieke uitweg weet te vinden uit deze door het Westen al zo lang gewilde en aangewakkerde crisis. Als er iemand géén oorlog wil, is het Vladimir Putin wel, zo is al vaak gebleken. Maar of de oorlogshitsers in Washington, Brussel en Kiev zich deze keer ook van hun verschrikkelijke voornemens laten afhouden, moet nog worden afgewacht.

Xander

(1) Hal Turner
(2) Hal Turner

https://www.xandernieuws.net/algemeen/o ... n-rusland/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De situatie in Oekraïne

Bericht door Pilgrim »

Rusland stuurt meest ervaren elite luchtlandingsbrigade naar De Krim; eerste berichten over zware vuurgevechten in Donbass regio

Posted on 01/04/2021

Bijna alle alarmsignalen knipperen rood voor het mogelijk al spoedig uitbreken van een nieuwe grote (wereld?)oorlog. 35.000 Oekraïense soldaten en 300 tanks zouden oprukken naar de grens met de Donbass regio, en daar ook mijnenvelden leggen. Buitenlandse media halen onbevestigde berichten aan waaruit zou blijken dat het Oekraïense leger het bevel tot de aanval heeft gekregen, en de eerste vuurgevechten reeds hebben plaatsgevonden. De NAVO zegt op een dag 10 Russische militaire toestellen te hebben onderschept (3); Italië zet Russische diplomaten uit vanwege een ‘extreem ernstig’ genoemd spionage incident, en Rusland stuurt zijn allerbeste, meest ervaren en gevreesde elite luchtlandings-aanvalsbrigade naar De Krim.

De hoog onderscheiden 56e Russische luchtlandingsbrigade, zeer ervaren in het voeren van oorlog (Afghanistan 1979-1988, Tsjetsjenië 1994-1996 en 1999-2004), wordt naar De Krim gestuurd om een eventuele op handen zijnde Oekraïense aanval af te kunnen slaan. De brigade is expert in het uitvoeren van offensieve operaties, wat erop lijkt te wijzen dat Het Kremlin niet van plan is om het Oekraïense leger enkel tegen te houden.

Enkele Aziatische media schrijven dat de Oekraïense generaal Rusland Khomchak reeds het bevel heeft gekregen tot de aanval. Vanuit Oekraïne zijn er nog onbevestigde verklaringen dat het land eerst wacht op (materiële) NAVO versterkingen (wapens, voertuigen e.d.). Daar moeten we eigenlijk een vette ! achter zetten, want dat zou betekenen dat het Westen inderdaad direct betrokken zal raken bij dit militaire conflict. (2)

Onbevestigde berichten over eerste gevechten
Inmiddels komen ook de eerste onbevestigde berichten binnen over zware vuurgevechten tussen het Oekraïense leger en de Russische separatisten in de Donbass regio (Luhansk en Donetsk). Het Kremlin heeft een voorstel tot het verlengen van het staakt-het-vuren dan ook afgewezen. In Wit-Rusland zouden Russische eenheden op 28 kilometer van de grens met Oekraïne zijn gezien: (1)

Dit is op een locatie boven het uiterste westen van Oekraïne, wat erop kan wijzen dat Rusland in het geval van een oorlog wellicht meteen een einde zal willen maken aan het door het Westen geïnstalleerde regime in Kiev. [...]

https://www.xandernieuws.net/algemeen/r ... ass-regio/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De situatie in Oekraïne

Bericht door Pilgrim »

Kremlin: Over verplaatsing van Russische troepen in Rusland hoeven andere landen zich geen zorgen te maken

Geplaatst op 2 april 2021

Afbeelding

De perswoordvoerder van de Russische president Poetin, Dmitri Pekov, becommentarieerde donderdag de uitspraak van het Oekraïense leger over de toename van de Russische aanwezigheid langs de grens met de Oekraïne. Hij zei dat andere landen zich geen zorgen hoeven maken over de verplaatsing van Russische troepen op Russische grondgebied, omdat dit voor hen geen bedreiging vormt.

“De Russische Federatie verplaatst haar troepen zoals het haar goeddunkt. Daar hoeft niemand zich zorgen om maken, dit vormt geen bedreiging voor iemand.”

Peskov benadrukte dat Rusland alle noodzakelijke maatregelen zou nemen om de veiligheid van haar grenzen te garanderen. Hij verwees er ook naar dat “langs de Russische grenzen de troepen van de NAVO-landen, andere organisaties en individuele landen steeds actiever worden”. Dat alles zou Moskou ertoe verplichten op z´n hoede te zijn, aldus de woordvoerder van het Kremlin. Volgens berichten in de media zou het Russische leger in de afgelopen dagen vooral het zuidelijke en westelijke militaire district met een groot aantal verschillende wapensystemen versterkt hebben.

Peskov verklaarde bovendien dat Rusland niet zou deelnemen aan een gewapend conflict in de Oost-Oekraïne.

“Wat betreft de deelname van Russische troepen aan het gewapende conflict op Oekraïens territorium hebben de Russische troepen daar nooit aan deelgenomen en ze nemen daar ook nu niet aan deel.”

De woordvoerder van het Kremlin wees er opdat het om een “intern Oekraïens conflict” zou gaan.

“En wij, de Europese landen en alle wereldlanden, willen niet dat de burgeroorlog in de Oekraïne op grond van provocaties en provocatieve stappen van het Oekraïense leger weer oplaait.”

In de afgelopen weken had de situatie in het oosten van de Oekraïne zich opnieuw toegespitst, nadat de gevechten weer aan intensiteit hadden toegenomen. De Oekraïense stafchef Ruslan Chomtschak bevestigde onlangs nog in een interview dat zijn strijdkrachten goed voorbereid zijn op een mogelijk offensief in de Donbas.

Bron: RTDeutsch

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2021/04/02 ... -te-maken/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De situatie in Oekraïne

Bericht door Pilgrim »

‘Oekraïense artillerie opent vuur op Luhansk; eerste burgers omgekomen’

Posted on 03/04/2021

Gisterenavond laat heeft het Oekraïense leger het vuur geopend op Luhansk. Bij zware artillerie beschietingen zijn een onbekend aantal burgers omgekomen. Ook zijn MLRS raketwerpers en in Turkije gemaakte drones gebruikt. Pro-Russische milities in Luhansk hebben het vuur beantwoord. Bij Donetsk staat het Oekraïense leger eveneens klaar voor een offensief. In de buurt van Horlivka zijn eveneens zware gevechten gemeld (6). Rusland heeft de NAVO gewaarschuwd om Oekraïne niet militair te hulp te schieten, omdat dan ‘een beangstigende escalatie’ dreigt (7)(8). De Amerikaanse president Joe Biden heeft zijn Oekraïense collega Zelensky echter beloofd hem bij te zullen staan tegen ‘de Russische agressie’, en het land ‘nooit in de steek te laten’.

De stafchef van het Oekraïense leger kondigde enkele dagen geleden aan dat de pro-Russische separatisten in de Donbass met een kolossale aanval zullen worden vernietigd. Daarop zou de doorgaans zo bedachtzame Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov hebben gereageerd dat iedere poging om opnieuw een oorlog te beginnen op de verwoesting van Oekraïne kan uitlopen. Deze scherpe reactie kan vooralsnog niet bevestigd worden, maar is aannemelijk.
[...]
Zo’n 28.000 troepen, honderden vliegtuigen en schepen, en enkele duizenden stuks materieel uit de VS en 25 NAVO bondgenoten en partners nemen op dit moment deel aan de jaarlijks terugkerende militaire oefening ‘Defender Europe’, die voor het eerst ook de maritieme routes naar Noord Afrika en het Midden Oosten omvat.

De officiële verklaring van de NAVO maakt geen melding dat de ‘vijand’ waartegen ‘geoefend’ wordt Rusland is, maar niemand twijfelt eraan dat dit zo is (9), en zeker niet de Russen. Mikhail Sheremet, parlementariër van de De Krim, ziet hierin ‘het agressieve karakter van de NAVO bevestigd’, en waarschuwt de alliantie nog eens heel goed naar de geschiedenis te kijken alvorens er een oorlog tegen Rusland wordt gestart. (11)

De nieuwe brug over de Straat van Kerch naar De Krim zou nu zijn afgesloten en tot militaire zone zijn verklaard, wat aangeeft dat Moskou serieus rekening houdt met het uitbreken van een oorlog. (4).

https://www.xandernieuws.net/algemeen/o ... omgekomen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De situatie in Oekraïne

Bericht door Pilgrim »

EU en Kremlin spelen met vuur in Oekraïne: één belooft steun tegen Russische rebellen, ander zet troepen bij grens

Door Wout Willemsen, 5 april 2021

Afbeelding
De Oekraïense president Volodomir Zelensky en de President van de Europese Raad, Charles Michel. Bron: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Door het coronavirus en allerlei andere opgelaaide conflicten zou je het bijna vergeten, maar de oorlog in Oost-Oekraïne is nog in volle gang. Er wordt zelfs olie op het vuur gegooid, want de EU belooft steun in de strijd tegen pro-Russische rebellen en de Russen zetten troepen aan de grens met Oekraïne.

Het conflict in Oekraïne leek zomaar uit het niets te zijn ontstaan. Rusland ontkende troepen te hebben gestuurd en pro-Russische rebellen te hebben gesteund, terwijl de EU ook deed alsof het volstrekt onschuldig was. Jarenlang woekert die oorlog nu voort en het land lijkt in tweeën te zijn gespleten, zonder dat er echt progressie leek te worden geboekt.

Daar lijkt met deze tweet van EU-buitenlandchef Josep Borrell verandering in te komen. Hij beloofde onvoorwaardelijke steun van de EU in de strijd tegen pro-Russische rebellen, zo kondigde hij zondagavond op Twitter aan:
Josep Borrell Fontelles
@JosepBorrellF

Talked to Ukraine Foreign Minister @DmytroKuleba. Following with severe concern the Russian military activity surrounding Ukraine.

Unwavering EU support for sovereignty & territorial integrity. Will further discuss with @DmytroKuleba and EU Foreign Ministers at next FAC.

9:27 PM · Apr 4, 2021
Dat klinkt allemaal leuk en aardig, maar voor de Russen is dit een bevestiging van EU-zijde dat het een proxy-oorlog tegen Rusland wordt opgevoerd. Borrell reageert daarmee op de plotselinge Russische “troepenopbouw”, zoals de Oekraïense regering het omschrijft. Het Kremlin beweert natuurlijk dat dit niets is om ons zorgen over te maken en dat dit puur is om “de veiligheid van het land te waarborgen.”

Het vreemde aan dit hele gebeuren is dat de NAVO tot nu toe redelijk afzijdig is gebleven, maar dat de EU nu zo duidelijk steun zegt te zullen gaan verlenen aan de Oekraïense regering, terwijl Frankrijk en Duitsland juist de spanningen proberen te verminderen in dat land. Hoe de EU precies die “steun” gaat verlenen is nog volstrekt onduidelijk. Maar door krachtige zinnen als “onvoorwaardelijke steun voor soevereiniteit en territoriale integriteit” te gebruiken, kan het haast niet anders worden opgevat als (indirecte) militaire steun.

Eén ding is zeker: Rusland en de EU spelen met vuur in Oekraïne.

https://www.dagelijksestandaard.nl/2021 ... bij-grens/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De situatie in Oekraïne

Bericht door Pilgrim »

Oekraïne stevent af op de NAVO: Oorlogsgevaar neemt toe

Geplaatst op 7 april 2021

Afbeelding

Gevaar voor Duitsland

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky wil zijn land de NAVO binnenleiden. Dat verklaarde hij, zoals de “Frankfurter Allgemeine Zeitung” bericht, na een telefoongesprek met de secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg. Enkele dagen geleden nog heeft Zelensky een decreet ondertekend dat tot doel heeft de Krim te heroveren. Een verband tussen deze gebeurtenissen en de politieke wisseling in de VS is duidelijk. Al als vicepresident onder Obama heeft de opvolger van Trump, Joe Biden, de anti-Russische krachten in de Oekraïne ondersteund en doet dat nu opnieuw.


Deze agressieve politiek is spelen met vuur. Rusland kan en zal niet passief blijven toekijken hoe haar al verregaande omsingeling van NAVO-landen haar hoogtepunt zou kunnen krijgen in de toetreding tot de NAVO van de Oekraïne. Dit weet men in Washington heel goed, desondanks wordt sinds het begin van het presidentschap van Biden deze conflicthaard aangewakkerd. En er is al dagenlang een propagandistisch offensief in de westelijke media aan de gang, dat Rusland ervan beschuldigd met grote troepenbewegingen aan de grens met de Oekraïne voor onzekerheid en oorlogsangst te zorgen. Moskou betwist dat en wijst op Oekraïense provocaties tegen de gebieden van de separatisten in het oosten.

Vanzelfsprekend is de concrete situatie in het grensgebied van de beide landen hier vandaan moeilijk te beoordelen. Het lijdt echter geen twijfel dat de leiding van de Oekraïne zich door de politieke, economische en militaire ondersteuning door de nieuwe Amerikaanse regering ertoe aangemoedigd ziet om in het conflict met Rusland agressiever op te treden. Deze ontwikkeling is alarmerend voor de Duitse belangen. Want wanneer de VS inderdaad de toetreding van de Oekraïne tot de NAVO zouden bedrijven, dan neemt het oorlogsgevaar voor Europa aanzienlijk toe.

Het is nauwelijks aan te nemen dat Washington veel rekening zal houden met bedenkingen uit Berlijn tegen deze toetreding. Want de weer aan de macht gekomen oorlogsfractie in de VS en ook trans-Atlantische kringen in Europa zijn nog steeds niet alleen in de val van Poetin, maar ook in een versnippering van het reusachtige Russische territorium inclusief diens enorme bodemschatten geïnteresseerd. Zodoende zou bovendien de op dit moment versterkte samenwerking tussen de atoommachten Rusland en China worden opgeblazen.

De zich volledig in de ban van het virusgebeuren bevindende publieke opinie in Duitsland is in gevaar een net zo belangrijke als uiterst gevaarlijke buitenlandspolitieke nieuwe koers niet of slechts onvoldoende waar te nemen. Duidelijk moet echter zijn: wanneer het in het oosten tot een gewapend conflict komt, worden niet de verafgelegen en atomair uitstekend beschermde Verenigde Staten bedreigd, maar heel specifiek Duitsland. Noch de Amerikanen noch de Russen zullen in geval van oorlog rekening houden met de grotendeels gedemilitariseerde, extreem kwetsbare Europese centrale staat, integendeel.

Bron: pi-news.net

Door: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2021/04/07 ... neemt-toe/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De situatie in Oekraïne

Bericht door Pilgrim »

Bommenwerpers VS breken koers richting Rusland af, dat 10 kernraketten activeert

Posted on 08/04/2021

Afbeelding

Frankrijk oefent onverwacht met meer dan 50 vliegtuigen om nucleaire afschrikking te demonstreren – Serieuze discussie op Russische TV over mogelijke nucleaire waarschuwingsaanval om Westen van oorlog af te houden – Onbevestigd gerucht: NAVO stuurt 37.000 soldaten naar grens Oekraïne – De Krim

04.50 – Twee Amerikaanse strategische B-1 bommenwerpers zijn in één ruk vanuit de VS een rechtstreekse koers richting Rusland gevlogen, tot boven de Egeïsche Zee tussen Griekenland en Turkije, vanwaar de toestellen kruisraketten hadden kunnen lanceren op Russische doelen. De bommenwerpers keerden deze keer weer terug, maar de spanningen om Oekraïne dreigen snel te escaleren. Het Russische ministerie van Defensie publiceerde beelden van minimaal 10 mobiele kernraketten die uit hun silo’s zijn gereden (foto (4)). Op de Russische TV werd serieus gediscussieerd over een mogelijke nucleaire waarschuwingsaanval op open zee, om het Westen van het starten van een oorlog af te houden.

Rusland heeft altijd duidelijk gemaakt dat het gedwongen zal zijn zich te verdedigen als de VS of de NAVO besluit om raketten in Oekraïne op te stellen. Dat lijkt echer precies de bedoeling van Washington en Brussel te zijn.

10 mobiele kernraketten zijn ernstige waarschuwing
De minimaal 10 mobiele kernraketten die op weg werden gestuurd kunnen daarom als een zeer krachtige waarschuwing worden opgevat, niet alleen tegen het plaatsen van raketten, maar ook het sturen van troepen. Volgens een onbevestigd gerucht zou de NAVO namelijk van plan zijn om 37.000 troepen naar de grens met De Krim te sturen. Dat zou een extreem ernstige provocatie zijn, die het Kremlin er mogelijk toe dwingt om Oekraïne binnen te vallen.Overigens had het recente ondertekenen van een document door de Oekraïense president, waarin werd gesteld dat De Krim met geweld dient te worden ‘heroverd’ op Rusland, in Moskou al als een oorlogsverklaring kunnen worden opgevat.

Frankrijk oefent met nucleaire afschrikkingsmacht
Frankrijk heeft gisteren een onverwachte massale oefening met meer dan 50 vliegtuigen gehouden om zijn nucleaire afschrikking te demonstreren. De toestellen vlogen vanuit Bretagne naar de Pyreneeën, om vervolgens over de Middellandse Zee kust weer terug te keren en in centraal Frankrijk het afwerpen van een kernbom te simuleren.

Oekraïne weigert de-escalatie
De opstellers van de Minsk akkoorden, Frankrijk, Duitsland en Rusland, probeerden gisteren tevergeefs met elkaar te praten over de-escalatie, omdat Oekraïne – daarin hoogstwaarschijnlijk aangestuurd door de Amerikaanse regering – weigert daaraan mee te werken. Zoals onze lezers weten is het marionettenregime in Kiev na een door het Westen georganiseerde staatsgreep aan de macht gekomen, en heeft het sindsdien al ettelijke malen vergeefs geprobeerd om een oorlog tussen de NAVO en Rusland te ontketenen.

Uit Oekraïne blijven berichten komen over zware beschietingen in de Donbass. Enkele dagen geleden kwam een 5 jarig meisje om het leven bij een drone bombardement van het Oekraïense leger. Rusland stuurt ondertussen steeds meer troepen, tanks, pantserwagens richting de grens met Oekraïne.

Serieuze discussie op Russische TV over nucleaire waarschuwingsaanval
Op 5 april werd er op de Russische staatstelevisie een serieuze discussie gehouden over een mogelijke nucleaire waarschuwingsaanval op open zee, als een ultieme poging om het Westen te weerhouden van het starten van een grote oorlog, die in zeer korte tijd op een verwoestende WO-3 zou kunnen uitlopen:Een oorlog, die het Westen zal verliezen. En terecht, want mocht het inderdaad zover komen, dan hebben de onverantwoordelijke, totaal losgeslagen machtswellustelingen in onze hoofdsteden dat geheel en al aan zichzelf te wijten. Blijven hopen dan maar dat ‘cooler heads will prevail’, want daarvoor is het nog niet te laat.

Xander

(1) Hal Turner
(2) Hal Turner
(3) Hal Turner
(4) Russische ministerie van Defensie (YouTube)

https://www.xandernieuws.net/algemeen/b ... activeert/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De situatie in Oekraïne

Bericht door Pilgrim »

De NAVO beëindigt de oorlog in de Oekraïne als een brandstichter die het vuur blust

Geplaatst op 9 april 2021

Afbeelding

De inmenging en de ingrepen van de Amerikanen en hun NAVO-bondgenoten in de Oekraïne zijn onverantwoord grof en leiden tot een langzaam, kwellend conflict met verbrande aarde. De brandstichters moeten weg. Of Rusland zal moeten handelen.

Voordat hij de politiek inging om president van de Oekraïne te worden, was Volodymyr Zelensky beter bekend als tv-komiek. Zijn talent voor het absurde schijnt hij behouden te hebben. Deze week riep hij het militaire bondgenootschap NAVO ertoe op om het lidmaatschap van de Oekraïne te versnellen, omdat dit de beste manier zou zijn om de oorlog in dit land te beëindigen.

Zelensky stelde de absurde bewering op dat de Oekraïne met een “Russische agressie geconfronteerd zou worden, die een serieuze uitdaging voor de veiligheid van alle NAVO-leden en heel Europa” zou vormen.

In een telefoongesprek met de civiele chef van de NAVO, Jens Stoltenberg, beweerde de Oekraïense president dat een toetreding tot de alliantie “een echt signaal aan Rusland” zou sturen. En hij eiste de stationering van meer NAVO-troepen in de Zwarte Zeeregio.

Zelensky´s uitgesproken niet grappige uitspraken over hoe de oorlog in de Oost-Oekraïne te beëindigen zou zijn, zijn absoluut geen recept voor de vrede. Ze zorgen voor het tegendeel: het al lange tijd smeulende conflict zou zich kunnen uitbreiden tot een echte oorlog tussen Rusland en het door de VS aangevoerde NAVO-blok. Zijn oproep aan de NAVO om een einde te maken aan de oorlog betekent net zo veel als vragen aan een brandstichter om een brand te blussen.

Stoltenberg van de NAVO klonk ondersteunend en verklaarde de “onwrikbare ondersteuning” voor de soevereiniteit en de territoriale integriteit van de Oekraïne. Dergelijke uitspraken werden eveneens gedaan door de Amerikaanse president Joe Biden, de Britse premier Boris Johnson en de Europese Unie.

Maar dat is leeg gedoe. Niemand die bij z´n volle verstand is, zou het eens kunnen zijn met het appel van Zelensky om toe te treden tot de NAVO. Met het oog op de doctrine van de collectieve defensie zou het lidmaatschap van de Oekraïne het militaire bondgenootschap onvermijdelijk meesleuren in een oorlog tegen de door Rusland ondersteunde separatisten in de Oost-Oekraïne, ook bekend als de Donbas. Moskou heeft steeds opnieuw gewaarschuwd dat een toetreding van de voormalige Sovjetrepubliek tot de NAVO om redenen van de nationale veiligheid ontoelaatbaar zou zijn.

Het probleem is dat westelijke media en pro-NAVO-denktanks een narratief breien dat bijdraagt aan verwarring en een slecht oordeelsvermogen. Meerdere mediaberichten in de afgelopen weken steunen de beweringen van Zelensky en zijn regering in Kiev dat een uitbreiding van de Russische strijdkrachten langs de grens met de Oekraïne een bedreiging zou vormen. Moskou heeft verklaard dat de strijdkrachten binnen zijn grenzen geen bedreiging voor iemand anders vormen en dat de manoeuvres een legitieme binnenlandse aangelegenheid zijn.

Maar dat heeft westelijke deskundigen er niet van weerhouden om twee en twee op te tellen met de uitkomst vijf. De Atlantic Council, die nauw verbonden is met de NAVO, heeft deze week de Russische president Vladimir Poetin er van beschuldigd “de vastberadenheid van de Biden-regering en haar ondersteuning voor het regime in Kiev te testen”. De Atlantic Council liet de alarmbellen rinkelen door er over na te denken of Rusland op het punt zou staan de Oekraïne binnen te marcheren. De westelijke mediaverslaggeving wakkert daarmee het door anti-Russische Oekraïense nationalisten bezworen narratief aan.

En het lompe verwennen van Kiev door Biden, Johnson, NAVO-chef Stoltenberg en de Europese Unie moedigt Kiev, niet voor rede vatbaar, aan om het conflict niet op te lossen door de uitvoering van het Vredesakkoord van Minsk van 2015. Dit akkoord, dat Kiev ondertekend heeft – en waarbij Rusland, Duitsland en Frankrijk als sponsors niet betrokken waren – verplichtte tot de verlening van regionale autonomie voor de Donbas. Het regime in Kiev heeft hardnekkig geweigerd om het akkoord uit te voeren, en zo heeft het conflict zich verder ontwikkeld.

Laten we ons even herinneren hoe we tot deze droevige situatie gekomen zijn. Een door de NAVO ondersteunde staatsgreep in februari 2014 tegen een gekozen president bracht een ultranationalistisch regime in Kiev aan de macht. Dit startte daarna een gewelddadige campagne tegen de Russischtalige bevolking op de Krim en in de Donbas. De Krim besloot in maart 2014 in een referendum om zich aan te sluiten bij de Russische Federatie (wat door het Westen steeds opnieuw foutief als “annexatie” wordt voorgesteld), terwijl de regio Donbas gewapend verzet leverde tegen het offensief van de Oekraïense strijdkrachten en diverse neonazibrigades.

De oorlog in de Oekraïne gaat nu het zevende jaar in en er zijn geen signalen voor een einde. Er bestaan veel meer signalen voor dat de oorlog zou kunnen escaleren. Sinds de NAVO in het jaar 2008 ermee begon om de Oekraïne samen met Georgië tot een lidmaatschap te bewegen, werd het land in instabiliteit en geweld gestort.

Betrouwbare berichten uit de Donbas duiden erop dat het opvlammende geweld in de afgelopen weken door de krachten van het regime in Kiev werden aangewakkerd, zonder twijfel als truc om zich te garanderen van de steun van de NAVO.

Gemeenten in de Donbas zijn afgesneden van de stroom- en watervoorziening, omdat het Oekraïense leger openlijk verzorgingsinstellingen onder vuur neemt. Op 2 april werd volgens berichten een 5-jarig kind bij een drone-aanval in Alexandrowskoje gedood. De agressor is niet de Donbas militie, en nog minder Rusland. Het is het regime in Kiev dat werd aangemoedigd door de rugdekking van de NAVO.

De beschieting van civiele gebieden in de stad Donetsk werd deze week geïntensiveerd. Denis Puschilin, de president van de zelfverklaarde Republiek Donetsk, zegt dat de schendingen van de veiligheid door de door de NAVO ondersteunde regimekrachten van Kiev “exponentieel” toenemen.

Opgemerkt moet worden dat de schendingen van de wankele wapenstilstand in de Oost-Oekraïne ongeveer begonnen op het moment toen de regering-Biden aankondigde $ 125 miljoen aan dodelijke militaire hulp voor de Oekraïne vrij te maken. Nog meer Amerikaanse militaire hulp ter waarde van $ 150 miljoen is nog voor dit jaar gepland. Al met al heeft Washington het regime in Kiev minstens $ 1 miljard aan wapens ter beschikking gesteld, sinds het in 2014 de macht greep, toen Joe Biden vicepresident in de regering-Obama was.

Gezien tegen de achtergrond van de zich uitbreidende humanitaire crisis in de Donbas, is het dan een wonder dat Rusland zijn strijdkrachten naar de grens met de Oekraïne verplaatst? Rusland bezit een eeuwenlang gemeenschappelijk cultureel erfgoed met mensen die in hun thuisland gedood worden. De laatste keer dat er zo´n afschuwelijk scenario dreigde, was tijdens de Holocaust van de nazi´s, die door Oekraïense anti-Russische nationalisten mogelijk gemaakt werd.

Ongeacht de cynische verdraaiingen en desinformatie, die verbreid worden door westelijke media en NAVO-denktanks, heeft Moskou de rechtmatige plicht om zijn etnische broeders en zusters te beschermen.

Washington en de NAVO zullen vermoedelijk niet zo roekeloos zijn om aan de Oekraïne het lidmaatschap in hun militaire bondgenootschap toe te staan. Dat zou een catastrofe betekenen, en dat weten ze. Desondanks is de welwillendheid en de inmenging van de Amerikanen en hun NAVO-bondgenoten in de Oekraïne onverantwoord grof en leidt tot een langzaam, kwellend conflict met verbrande aarde. De brandstichters moeten weg. Of Rusland zal moeten handelen.

Bron: contra-magazin.com

Door: Finian Cunningham

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2021/04/09 ... uur-blust/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79413
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De situatie in Oekraïne

Bericht door Ariel »

De VS zal krachtig optreden . Nou, om eerlijk te zijn, vermoed ik niet dat Poetin onder de indruk zal zijn van deze waarschuwing.
Biden belt met Poetin over spanningen langs grens met Oekraïne en stelt top voor

De Amerikaanse president Biden heeft in een telefoongesprek met zijn Russische ambtgenoot Poetin zijn zorgen uitgesproken over de situatie in Oost-Oekraïne en op de Krim. In die gebieden is Rusland bezig met een opbouw van troepen. Vandaag riep NAVO-chef Stoltenberg Rusland op om de troepen terug te trekken.

Biden heeft Poetin in het gesprek uitgenodigd voor een top in de komende maanden "in een derde land" om alle onderwerpen die spelen tussen de landen te bespreken.

Hij heeft verder benadrukt dat de VS de Oekraïense soevereiniteit en territoriale integriteit steunt, laat het Witte Huis weten. De VS zal krachtig optreden tegen stappen van Rusland die daar tegenin druisen en ook inmenging op het gebied van verkiezingen en cyberaanvallen worden niet getolereerd, liet Biden weten.

Duizenden troepen langs de grens
De plotselinge opbouw van Russische troepen langs de grens met Oekraïne leidt tot bezorgdheid over een nieuwe confrontatie tussen Rusland en Oekraïne. Volgens het Kremlin is de troepenopbouw nodig voor de veiligheid van Rusland. De afgelopen weken heeft het land daar duizenden militairen gestationeerd. Oekraïne zegt dat Rusland het conflict in het oosten van het land opnieuw wil laten escaleren.

In 2014 annexeerde Rusland het Oekraïense schiereiland de Krim. Die stap werd internationaal veroordeeld. Ook riepen separatisten die loyaal zijn aan Rusland de zelfverklaarde republieken Donetsk en Loegansk in Oost-Oekraïne uit.

Het is niet bekend hoe Poetin op de uitnodiging van Biden heeft gereageerd. Eerder belde ook de Duitse bondskanselier Merkel met Poetin over de troepenopbouw. Ook zij heeft hem gevraagd de troepen terug te trekken. Poetin sprak van provocaties van Oekraïne, waardoor de spanningen aan de frontlinie zijn opgelopen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De situatie in Oekraïne

Bericht door Pilgrim »

Escalatie in het Oekraïne-conflict: Moskou dreigt met militaire interventie

Geplaatst op 15 april 2021

Afbeelding

Met het oog op de aanhoudende provocaties van en overvallen op de beide “volksrepublieken” Donetsk en Loehansk in het oosten van de Oekraïne heeft Moskou nu op niet mis te verstane wijze duidelijk gemaakt dat Rusland, indien nodig, ter bescherming van zijn burgers ook militair zou interveniëren.

Concreet verklaarde de woordvoerder van het Kremlin, Peskov, dat in geval van een opvlammen van gevechtshandelingen Rusland niet passief zou toekijken bij een mogelijke “menselijke catastrofe”. Rusland zou maatregelen nemen ter bescherming van zijn burgers. De Russischtalige inwoners van de gebieden Donetsk en Loehansk in het oosten van de Oekraïne staat Rusland sinds 2019 het Russische staatsburgerschap toe.

De nieuwe Amerikaanse regering onder president Biden speelt met het oog op de zich verscherpende situatie met vuur. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Antony Blinker, en zijn Franse en Duitse collega´s bevestigden na de aankondiging uit Moskou demonstratief hun ondersteuning voor de Oekraïne. Zij spraken van “provocatie”. Blinken en de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Heiko Maas, benadrukten “de betekenis van de ondersteuning van de Oekraïne tegen eenzijdige Russische provocaties” lang de grens.

Bron: zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2021/04/15 ... terventie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De situatie in Oekraïne

Bericht door Pilgrim »

‘Rusland stelt VS ultimatum: Binnen 6 dagen weg uit Oekraïne, of wij vallen aan’

Posted on 17/04/2021

05.50 – Donderdag 15 april werd de Amerikaanse ambassadeur John Sullivan op het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken ontboden. Daar kreeg hij volgens inlichtingenbronnen een zeer krachtige waarschuwing te horen: de VS dient binnen 6 dagen alle NAVO activiteiten in Oekraïne te stoppen, of Rusland valt het land aan. De Oekraïense president Zelensky lijkt echter niet van plan zijn agressie op te geven – integendeel. Op de vraag van een journalist wat de toekomst van Luhansk, Donetsk en De Krim zijn, antwoordde hij: ‘Die gaan een vergelijkbare toekomst als de afgesloten zone in Tsjernobyl tegemoet. Het zal een dood territorium zijn, erger dan Tsjernobyl.’ Dat is een nauwelijks verhuld dreigement met een kernoorlog.

Zelensky tekende onlangs een document waarin hij de verovering van De Krim op Rusland beval. Dat was een bijna openlijke oorlogsverklaring, en zo lijkt het dan ook in het Kremlin te zijn opgevat. Nadat Oekraïne vele tienduizenden soldaten met pantserwagens en tanks bij de ‘afvallige’ republieken Donetsk en Luhansk samentrok, en begon met nieuwe beschietingen waarbij ook burgerslachtoffers vielen, reageerde Rusland met het verplaatsen van grote aantallen troepen en materieel naar de grens met Oekraïne.

Op woensdag 21 april verloopt het Russische ultimatum aan de VS en de NAVO. Op die dag zal president Putin een gezamenlijke zitting van de Duma en de Federatie Raad toespreken. De verwachting is dat hij dan zal reageren op de verkapte oorlogsverklaring van de Amerikaanse president Joe Biden, die deze week een nationale noodtoestand uitriep, en Rusland tot een ‘buitengewone bedreiging voor de nationale veiligheid’ uitriep. Teven gaf Biden bevel om daar de nodige ‘voorbereidingen’ voor te treffen.

https://www.xandernieuws.net/algemeen/r ... allen-aan/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De situatie in Oekraïne

Bericht door Pilgrim »

Waanzinnige escalatie tegen Rusland: Biden roept “nationale noodtoestand” uit

Geplaatst op 17 april 2021

Afbeelding

De escalatie in het Oekraïne-conflict begint op snelheid te komen. Nu verkondigde de Amerikaanse president Biden zelfs de nationale noodtoestand – zogenaamd om de “Russische bedreiging” het hoofd te kunnen bieden. Daartoe ondertekende Biden donderdag een desbetreffend decreet. Hij beroept zich daarbij op de National Emergency Act en op de International Emergency Economic Powers Act. De president heeft zodoende verstrekkende militaire en economische beslissende macht.

Bovendien worden in het decreet meer sancties aan meer dan 30 personen en organisaties opgelegd. Bovendien heeft het Witte Huis tien diplomaten het land uitgezet.

Biden spreekt in het decreet van “bepaalde schadelijke buitenlandse activiteiten van de regering van de Russische Federatie – in het bijzonder inspanningen om de uitvoering van vrije en faire democratische verkiezingen en democratische instellingen in de VS en hun bondgenoten en partners te ondermijnen.” Hij beschuldigt Moskou bovendien van “boosaardige cyberactiviteiten tegen de VS en hun bondgenoten” evenals van het bevorderen van “transnationale corruptie” om “buitenlandse regeringen te beïnvloeden”.

Nationale noodtoestanden worden vaak gebruikt om sancties aan andere landen op te leggen en het vermogen van buitenlandse staatsburgers in de VS te bevriezen. Ze kunnen er echter ook voor gebruikt worden om de Nationale Garde op te roepen, om af te zien van milieubeschermingsmaatregelen, om federale wetten over aanstelling en loon te veranderen en loon-, gezondheids- en veiligheidsbescherming voor werknemers op te schorten.

Bron: zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2021/04/17 ... stand-uit/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 43750
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De situatie in Oekraïne

Bericht door Mahalingam »

Een beetje chantage helpt wel zo denken de oligargen.
Oekraïne dreigt met aanschaf kernwapens: ’Hoe kunnen we ons anders verdedigen?’

BERLIJN - Oekraïne dreigt met de aanschaf van kernwapens als het geen lid mag worden van de NAVO. Het land ziet anders geen andere mogelijkheid zichzelf te verdedigen tegen Rusland, zegt de Oekraïense ambassadeur in Berlijn. „Hoe kunnen we anders onze verdediging garanderen?”, aldus Andri Melnyk bij het radiostation Deutschlandfunk.

„We maken óf deel uit van een alliantie zoals NAVO en dragen bij aan de versterking van Europa, óf we hebben maar één optie: onszelf bewapenen”, zegt de ambassadeur. Hij wees daarbij op de mogelijkheid kernwapens te verwerven.

Oekraïne probeert al jaren lid te worden van de NAVO, maar gesprekken daarover zijn telkens afgewezen. Het land was ooit een grote kernmacht, maar de voormalige Sovjetrepubliek gaf haar nucleaire arsenaal in 1994 op na veiligheidsgaranties van de Verenigde Staten, Rusland en het Verenigd Koninkrijk.

Oplopende spanningen


De spanningen tussen Oekraïne en Rusland lopen recent opnieuw op, mede door de opbouw van grote concentraties Russische troepen aan de Oekraïense grens en op de Krim, een Oekraïens gebied dat in 2014 door Moskou is geannexeerd. De Russische mobilisatie vindt plaats tegen de achtergrond van oplaaiend geweld tussen het Oekraïense regeringsleger en de door Rusland gesteunde separatisten in Oost-Oekraïne.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1173263 ... -telegraaf
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De situatie in Oekraïne

Bericht door Pilgrim »

Rusland stuurt oorlogsschepen van de Kaspische Zee naar de Zwarte Zee om Oekraïne te isoleren
16 apr. 2021


Spoiler! :
Rusland stuurt oorlogsschepen van de Kaspische Zee naar de Zwarte Zee om Oekraïne te isoleren. Moskou stuurt 15 marineschepen van zijn Kaspische Flottielje naar wateren bij Oekraïne om daar deel te nemen aan militaire oefeningen. Zodra de 15 schepen van de Kaspische Flotilla en de 4 van de Baltische Vloot op hun plaats zijn, zal Rusland 50 oorlogsschepen in de wateren rond Oekraïne hebben, een troepenmacht die groot en krachtig genoeg is om de NAVO-schepen die tot nu toe de Zwarte Zee zijn binnengekomen tegen te gaan.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 43750
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De situatie in Oekraïne

Bericht door Mahalingam »

Russia to pull troops back from near Ukraine

After weeks of tension over a build-up of Russian troops close to Ukraine's border, Russian Defence Minister Sergei Shoigu has ordered a number of units in the area back to their bases.

The EU estimated that more than 100,000 Russian soldiers had amassed near the border as well as in Crimea, which was seized and annexed by Russia in 2014.

Speaking in Crimea, Mr Shoigu said units on exercise would return to base.
The aims of the "snap checks" had been achieved, he added.
"The troops have demonstrated their ability to provide a credible defence for the country," he said, adding that he had instructed the commanders of units from the 58th and 41st armies as well as several airborne divisions to start returning to their "permanent bases" on Friday and to complete the operation by 1 May.
https://www.bbc.com/news/world-europe-56842763
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De situatie in Oekraïne

Bericht door Pilgrim »

Witte Huis zegt: “Wij ondersteunen” de ambities van de Oekraïne om toe te treden tot de NAVO

Geplaatst op 10 mei 2021

Afbeelding

Geheel onverbloemd is uit het Witte Huis te horen dat men de ambities van de Oekraïne om toe te treden tot de NAVO zou ondersteunen. Dat zal de spanningen met Rusland verhogen.

Toen een journalist haar vroeg of het Witte Huis “de toetreding van de Oekraïne tot de NAVO ondersteunt”, antwoordde de plaatsvervangend perswoordvoerster met “Dat ondersteunen wij…ja”. Daarna probeerde ze snel duidelijk te maken dat er aan bepaalde “verplichtingen” zou moeten worden voldaan. Ze verklaarde: “De regering-Biden blijft verplicht om te garanderen dat de deur van de NAVO openblijft voor aspiranten wanneer zij bereid en in staat zijn aan de verplichtingen te voldoen.”

Tijdens de reis aan boord van de Air Force One voor het bezoek donderdag van president Joe Biden aan de staat Louisiana verklaarde de plaatsvervangend perswoordvoerster van het Witte Huis, Karin Jean-Pierre, geheel onverbloemd: “Wij ondersteunen” de ambitie van de Oekraïne om toe te treden tot de NAVO.

“Minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken is op dit moment in Kiev om onze ondersteuning voor de soevereiniteit, territoriale integriteit en onafhankelijkheid van de Oekraïne te bevestigen. Zijn reis onderstreept ook hoe belangrijk het is dat de Oekraïne belangrijke wetten aanneemt om de rechtsstatelijkheid, de corruptiebestrijding en de economische hervormingen te bespoedigen, die de democratie en de economie van de Oekraïne versterken en de euro-Atlantische integratie bespoedigen”, zei Jean-Pierre.

“De regering-Biden zet zich er voor in dat de deur van de NAVO openblijft voor toetredingskandidaten, wanneer deze bereid en in staat zijn om aan het lidmaatschap verbonden verplichtingen te vervullen en bij te dragen aan de veiligheid in het euro-Atlantische gebied”, maakte ze later duidelijk.

Zelden heeft het Witte Huis de omstreden kwestie zo direct beantwoord, vooral met het oog op de duidelijke toetredingsvoorwaarden van de NAVO, die zeggen dat een land dat in territoriale twisten met zijn buurlanden is verwikkeld, inclusief binnenlandse burgeroorlogen, niet voor een lidmaatschap in aanmerking komt. Dit ligt aan de duidelijke realiteit dat het onvermijdelijk snelle oproepen van Artikel 5 van de NAVO onmiddellijk tot een oorlog zou leiden.

De hernieuwde crisis in de afgelopen maand en de Russische troepenuitbreiding, die van het Rusland-Oekraïne-Krim-conflict weer internationaal voorpaginanieuws maakte, was voor officials in Kiev aanleiding om opnieuw luidkeels aan te dringen op een NAVO-toetreding. Kiev had na de Maidan-putsch in het jaar 2014 had zijn NAVO-toetredingsretoriek met het oog op de duidelijke belemmeringen voor een toetreding en het conflict met de door Rusland ondersteunde separatisten in het oosten van het land verminderd.

Beslissend aan de commentaren, die zeker voor meer alarm zorgen in Moskou, is het extra benadrukken door de woordvoerster van het Witte Huis dat de VS hervormingen van de Oekraïne “ondersteunt” (dezelfde hervormingen die bedoeld zijn om zijn toekomstige NAVO-lidmaatschap te garanderen) evenals “diens grensgeschil tegen de Russische agressie”.

De NAVO-kwestie zal waarschijnlijk door Vladimir Poetin naar voren gebracht worden wanneer de verwachte Biden-Poetin-topontmoeting in juni daadwerkelijk tot stand komt. Rusland beschouwt de NAVO-inspanningen van de Oekraïne en Georgië al lange tijd als “rode lijn”, die volgens het Kremlin zo goed als zeker voor oorlog zou zorgen.

Bron: contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2021/05/10 ... t-de-navo/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Plaats reactie