Beschouwingen over de massa-immigratie

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Beschouwingen over de massa-immigratie

Bericht door Pilgrim »

Wetenschapper bekritiseert: “We importeren migranten met een te laag IQ”

Geplaatst op 10 april 2021

Afbeelding

Jaren geleden schreef professor Helmuth Nyborg het essay “Het verval van de westelijke civilisatie: dubbel versoepelde Darwinistische selectie”. In het essay analyseerde hij het convergente effect van lage geboortecijfers bij Europeanen en hoge geboortecijfers bij immigranten met een laag IQ. De studie kwam tot de conclusie dat de mensen van het Westen weldra een minderheid in Europa zullen zijn en dat, als dat het geval is, het gemiddelde IQ zo ver zal dalen dat welvaart, democratie en beschaving nog slechts een vage herinnering zullen zijn. Grof gezegd: Europa zal een kleiner Afrika zonder de bronnen van Afrika zijn.

In een nieuwe bijdrage verklaarde professor Nyborg in de Deense krant “Jyllands-Posten” dat de huidige immigratiepolitiek ons slechts drie alternatieven biedt: onderwerping, massale repatriëring of burgeroorlog.

Wanneer Europa niet onmiddellijk begint om een verantwoordelijke en door de evolutietheorie geleide immigratiepolitiek te bedrijven, is volgens de wetenschapper een burgeroorlog het meest waarschijnlijke scenario dat ons te wachten staat.

Verder schrijft hij: “Men ruimt het probleem van de explosieve bevolkingsgroei niet uit de weg met de beschuldiging van rechts-extremisme.”

De wetenschapper beschuldigt zijn collega´s ervan er bang voor te zijn om de waarheid te zeggen. Namelijk bang voor de uitspraak dat de import van mensen met geringe kwalificaties geen verrijking is, maar een belasting voor toekomstige generaties.

Professor Nyborg letterlijk: “Het aantal immigranten met een laag IQ en een relatief hoge vruchtbaarheid heeft ervoor gezorgd dat Denemarken en een groot deel van Europa aan de andere kant van het Point of no Return is gebracht.”

Hij voegt er aan toe: “We kunnen het feit niet ignoreren dat een laag IQ correleert met een verhoogde vatbaarheid voor criminaliteit.” En hij verklaart dat het IQ genetisch bepaald is en daarom niet “elastisch” genoeg om de grote kloof tussen Europeanen en Afrikanen of Arabieren uit de weg te ruimen, bijvoorbeeld door “integratieve maatregelen”. In plaats daarvan, zegt hij, “moeten we terugkeren naar Darwin. Helaas hebben hierbij niet alleen de academici gefaald en het welzijn en de mensen daardoor in gevaar gebracht. Bovendien hebben ook bisschoppen en priesters, feministes, humanitaire organisaties, NGO´s zoals ´Save the Children´, het Rode Kruis en enkele anderen zich medeschuldig gemaakt.”

Professor Nyborg sluit af: “Dit alles plaatst ons voor de keuze: onderwerping, repatriëring of burgeroorlog. Bepaal uw keuze.”

(Bron: “VoxNews”)

Bron: unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2021/04/10 ... e-laag-iq/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79457
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Beschouwingen over de massa-immigratie

Bericht door Ariel »

CBS: Harder werkende vrouw remt migratie

’We hebben migranten niet nodig voor de arbeidsmarkt’

Als werkende Nederlandse vrouwen een stapje extra zetten, zijn er de komende dertig jaar in potentie bijna een miljoen minder migranten nodig op de arbeidsmarkt, blijkt uit berekeningen van het onderzoeksinstituut Nidi en het CBS.

„Het vrouwelijk arbeidspotentieel is enorm”, vertelt onderzoeker Joop de Beer (Nidi) die meeschreef aan Verkenning Bevolking 2050 waarin wordt geschetst hoe ons land er over dertig jaar mogelijk bijstaat. Het rapport werd op verzoek van de Tweede Kamer opgesteld en beschrijft verschillende demografische scenario’s.

Twee tot drie keer zoveel 80-plussers
Een ontwikkeling staat als een paal boven water. Nederland vergrijst in rap tempo. Over vijftig jaar zijn er twee tot drie keer zoveel 80-plussers, schrijven de onderzoekers. Op de arbeidsmarkt zal het vacatures regenen. Vooral in de zorg lopen de tekorten steeds verder op. Arbeidsmigranten zijn in de toekomst nodig om de gaten op te vullen.

Al kan het ook anders. Als Nederlandse vrouwen tenminste massaal stoppen met deeltijdwerken. Terwijl feministen moord en brand schreeuwen over ’gender-ongelijkheid’ zijn de échte scheve verhoudingen tussen man en vrouw vooral op de arbeidsmarkt zichtbaar: 75 procent van alle vrouwen werkt deeltijd, tegen 20 procent van alle mannen.

Een mogelijke oplossing
En daar zit een mogelijke oplossing voor toekomstige krapte op de arbeidsmarkt, zegt De Beer. Het vereist niet eens een radicale omslag: als vrouwen wekelijks een half dagje extra gaan werken - 33 uur in plaats van 29 - kunnen in de toekomst maar liefst 700 duizend extra voltijdbanen worden vervuld. „Bijna de helft van de bevolking is vrouw, dus dat tikt heel snel aan”, zegt de onderzoeker die in zijn berekeningen veronderstelt dat mannen – zoals nu – in de toekomst massaal voltijds blijven werken.

Dit vrouwelijk arbeidspotentieel is vergelijkbaar met de instroom van zo’n 900 duizend migranten, die gezamenlijk 600 duizend voltijdvacatures zouden vervullen, berekende De Beer. Daardoor zou de komende dertig jaar het migratiesaldo structureel met dertig duizend per jaar omlaag kunnen.

Nieuwe vormen van migratie
„Het zijn voor een deel communicerende vaten”, zegt CBS-demograaf Ruben Van Gaalen die meeschreef aan het rapport. Al kan deze ontwikkeling ook nieuwe vormen van migratie op gang brengen, legt hij uit. „Als vrouwen massaal gaan werken zijn er misschien meer schoonmakers nodig die mogelijk weer uit het buitenland komen.” Maar de berekening geeft volgens Van Gaalen vooral ’houvast’. „Welke kant willen we als Nederland op? Er zijn opties waar je uit kunt kiezen.”

Van Gaalen: „Niet alleen vrouwen met kleine kinderen zouden meer kunnen werken. Ook veertigers en vijftigers met kinderen die zichzelf kunnen redden. Er is nog heel veel te halen. We zijn in Nederland heel erg gewend aan die deeltijdnorm. Veel vrouwen selecteren er al op voor. Terwijl ze hoogopgeleid zijn en geen kinderen hebben, maar wel vier dagen gaan werken.”

Oprekken van de vrouwelijke werkweek
Het voordeel van het oprekken van de vrouwelijke werkweek is evident, zegt demograaf Jan Latten. Anders dan arbeidsmigranten, hebben deeltijd werkende vrouwen doorgaans al onderdak. Dit leidt niet tot extra druk op de woningmarkt of een verdere bevolkingsgroei in het ’drukke Nederland’. Bovendien zijn er geen integratie-inspanningen nodig.

„Wat je ziet is dat het eeuwige mantra: we hebben migranten nodige vanwege de arbeidsmarkt, dus gewoon niet klopt”, zegt Latten. Dat in deeltijd werkende mensen de gaten op zouden laten vullen door arbeidsmigranten is volgens de demograaf ’bijna een welvaartsverschijnsel’. Al blijft de komst van nieuwkomers in specifieke sectoren, wel nodig erkent hij.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43779
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Beschouwingen over de massa-immigratie

Bericht door Mahalingam »

In 5 jaar tijd ruim 35.000 migranten uit India naar ons land: ‘Zijn slim en werken hard’

De instroom van het aantal immigranten uit India is de afgelopen jaren verdubbeld, blijkt uit cijfers van het CBS. Na Syriërs vormen ze nu de grootste groep niet-westerse immigranten.

Kwamen er in 2012 nog 3955 Indiase immigranten onze kant op, in 2017 waren dat er al 8630. In die vijf jaar kwamen in totaal 35.490 Indiërs hierheen. Het betreft vrijwel allemaal hoogopgeleide werknemers die in de ICT komen werken. Grote bedrijven halen hen via de populaire kennismigrantenregeling hierheen. Mits aan enkele eisen wordt voldaan - zo moet een bepaald minimumsalaris worden betaald - verstrekt de IND relatief gemakkelijk een visum.

Vinay Dasa is niet verbaasd over de groeiende populariteit van Indiase werknemers. Zelf kwam hij in 2008 op 25-jarige leeftijd uit India naar Nederland om als software-ingenieur bij Philips te werken. Met zijn zelf opgerichte bedrijf Teamexpat rekruteert hij tegenwoordig landgenoten voor grote bedrijven in de Brainport-regio, zoals ASML en Philips.

,,India telt de grootste ICT-arbeidsmarkt ter wereld. Er wonen 1,3 miljard mensen, dat is een enorme vijver vol talent. En India was lange tijd een Britse kolonie, iedereen spreekt goed Engels. Dat maakt Indiase werknemers zeer aantrekkelijk voor Nederlandse bedrijven."

Cricket en lezen

Frank Korf, met zijn bedrijf WorldEmp uit Velsen werft hij Indiase werknemers, steekt eveneens de loftrompet. ,,Indiërs zijn slim, leergierig, werken hard en integreren doorgaans goed. Als je vraagt wat hun hobby's zijn krijg je twee antwoorden: cricket en véél lezen. Dan bedoelen ze geen Harry Potter, maar vakliteratuur om zich te kunnen ontwikkelen.”

Met name multinationals en techbedrijven willen Indiërs, ziet Teamexpat oprichter Dasa. ,,Bedrijven als Philips, Shell, Booking.com hebben eigen onderzoekscentra en hebben daarvoor hoogopgeleide werknemers nodig." Dasa haalt ze uit de regio Bangalore. ,,Dat is het Silicon Valley van India.”

Zelf koos Dasa destijds voor Nederland omdat zijn vrouw, eveneens ICT’er, van de IND hier ook mocht werken. ,,Dat mocht in de VS, waar we ook heen konden, niet." Hij had destijds niet vermoed dat hij nu nog in Nederland zou verblijven. ,,Ik had destijds nog nooit van het land gehoord en kende alleen Amsterdam.”

Hoewel Indiërs modelwerknemers zijn, is goede scouting wél vereist, zegt Korf van WorldEmp. Hij ziet dat veel werkgevers zelf op LinkedIn gaan zoeken. ,,Dat werkt meestal niet, lang niet elke werknemer is geschikt en kan hier aarden." Zelf bezit WorldEmp daarom een eigen kantoor in Pune, bij Mumbai. ,,Wij hebben psychologen in dienst die testen of werknemers zich sociaal en cultureel kunnen aanpassen. Als een werknemer niet happy is, is dat slecht voor hemzelf én de werkgever.”

CBS-cijfers laten zien dat het overgrote deel van de Indiase immigranten opvallend genoeg in slechts enkele gemeenten terechtkomen: Amsterdam, Den Haag, Amstelveen, Eindhoven, Rotterdam en Delft. Meest opvallend is hun aanwezigheid in Amstelveen, waar op 90.000 inwoners zeker 5000 Indiërs wonen. De stad geldt inmiddels in de volksmond als 'Little India' of 'Mumbai aan de Amstel'.

Volgens Vinay Dasa is het logisch dat Indiase immigranten voor de grote steden kiezen. ,,In kleine dorpen voelen ze zich minder welkom, zo open zijn Nederlanders niet. Indiërs willen hun kinderen bovendien naar een internationale school sturen. In de stad zijn verder Indiase restaurants en winkels beschikbaar en kunnen ze bij elkaar in de buurt wonen.”

Probleem is wel de huisvesting, stelt Dasa. Het is in Eindhoven erg lastig om woningen voor Indiase immigranten te regelen. ,,Zeker vorig jaar was crazy, toen rekruteerden bedrijven op grote schaal. Dit jaar lukt het wat beter."

Expatregeling

Hetzelfde geldt voor Amsterdam met zijn recordhuizenprijzen, zegt Frank Korf van WorldEmp. Het is mede de reden dat het bedrijf tegenwoordig scoort met 'virtuele werknemers'. ,,Zij werken in India vanuit ons kantoor en houden via video contact met hun werkgever in Nederland." Vraag is of de sterke groei van Indiase immigranten doorzet. De salarissen voor knappe ICT-koppen zijn in India zo gestegen dat het steeds moeilijker wordt mensen hierheen te halen, ziet Vinay Dasa. Minpunt is verder dat het kabinet de expatregeling, waarbij buitenlandse werknemers over 30 procent van hun inkomen geen belasting hoeven te betalen, heeft verkort van acht naar vijf jaar.
https://www.bndestem.nl/economie/in-5-j ... tijl.nl%2F
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79457
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Beschouwingen over de massa-immigratie

Bericht door Ariel »

Afbeelding
Spoiler! :
’Miljoenen inwoners extra? En waarom dan?’

’Hoe wilt u dat Nederland eruitziet in 2050? Miljoenen inwoners extra? En waarom dan?’ Dat zouden de hoofdvragen moeten zijn in de formatiegesprekken, oppert Jan Latten. „Maar hoewel deze vragen cruciaal zijn voor hoe Nederlanders hier straks leven, mijdt de politiek ze.”

„Over dertig jaar ziet Nederland er heel anders uit. Denk aan meer dan 21 miljoen inwoners, woontorens van meer dan 200 meter in de grote steden, stoepen vol rollators en een bonte diversiteit aan uitheemse culturen. Althans dat is een beeld dat opdoemt uit de toekomstverkenningen van het NIDI en het CBS. Die zouden leidend moeten zijn in de formatiebesprekingen. Bevolkingsgroei is het fundament voor de toekomst. De eerste vraag van een formateur zou daarom moeten zijn: „Hoe wilt u dat Nederland eruitziet in 2050?”

Immigratie cruciaal
Cruciaal voor het toekomstig aantal inwoners zijn de immigranten die komende jaren naar Nederland komen en hun nakomelingen. Dat kan optellen tot miljoenen extra inwoners. De vraag is: ’Wilt u dat, en waarom dan?’

Tot nog toe werd voortdurend gewezen op de noodzaak van immigratie om de vergrijzing op de arbeidsmarkt op te vangen. Want wie zou het geld moeten verdienen als steeds meer mensen met pensioen zijn? Maar dat blijkt overdreven. De komende vergrijzing hoeft helemaal geen belemmering te zijn om het land draaiende te houden. Uit berekeningen van NIDI en CBS blijkt dat één extra werkdag per deeltijdwerker gelijk zou zijn aan 700.000 extra fulltime werkenden. Als deeltijdwerkers iets meer uren maken, zijn er minder mensen uit het buitenland nodig. Zeker omdat ook de pensioenleeftijd opschuift. Ongeremde immigratie als noodzaak vanwege vergrijzing is daarmee als argument ontkracht.

Natuurlijk zullen er mensen uit het buitenland nodig blijven. Niet alle talenten zijn hier beschikbaar. Er zullen ook altijd vluchtelingen worden opgevangen. Maar vluchtelingen moeten ook vaker meedoen dan nu.

Door immigratie onder controle te houden, kan een perspectief van 21,5 miljoen inwoners voor 2050 uit zicht blijven. Wat wél in zicht komt is een eerder einde aan het woningtekort, minder afhankelijkheid van het buitenland en minder integratieproblemen. Het zit allemaal in de keuzemomenten van nu. Het is aan de politici om te zeggen wat zij willen.

Babyschaamte
Teleurstellend in de toekomstverkenningen is de eenzijdige economische benadering. De vraag hoeveel kinderen er nodig zouden zijn om bestaande generaties werkenden in 2050 te vervangen, wordt niet gesteld. Dat weerspiegelt een verwaarlozing van het belang van gezin en familie. Jongeren worden al langer onbedoeld gehinderd in hun stap naar ouderschap en het kindertal blijft maar dalen.

De coronapandemie zal dat versterken. Een opkomende ’babyschaamte’ uit milieuoverwegingen zorgt voor nog minder opvolgers en voor mogelijk meer ongecontroleerde immigratie. Denk aan de toenemende schaarste aan ruimte, kosten van immigranten die niet integreren of spanningen door culturele contrasten. Politici, wat wilt u? Zegt u het maar.

Diverse routes
Er is niet één route naar de toekomst, er zijn er diverse. Hoe we alles betalen staat niet los van hoeveel we werken. Bevolkingsgroei staat niet los van het aantal nakomelingen of immigranten. Langer leven staat niet los van langer werken. Echt progressieve politici durven die dwarsverbanden bij de formatiegesprekken ter sprake te brengen. Maar of dat ook gebeurt? Het grootste politieke zwaktebod is om het thema bevolkingsgroei te mijden omdat het een natuurverschijnsel zou zijn. De meeste Nederlanders hebben al ontdekt dat het een mythe is.”

Prof. dr. Jan Latten is demograaf
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43779
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Beschouwingen over de massa-immigratie

Bericht door Mahalingam »

Er is een wekelijkse instroom van 400 a 500 asieligen.
Wat zijn de maatschappelijke kosten voor hun van-de-wieg-tot-het-graf verzorgeng?
Dr. Jan van de Beek
@demo_demo_nl
"Als je asiel aanvraagt in Denemarken, weet je dat je naar een land buiten Europa wordt gestuurd", zei politicus Rasmus Stoklund, migratiewoordvoerder van de sociaaldemocratische regeringspartij. "Dus we hopen dat mensen stoppen met het aanvragen van asiel in Denemarken."
https://twitter.com/demo_demo_nl/status ... 6289364994
Dr. Jan van de Beek
@demo_demo_nl
·
4 Jun
Asiel is openeinderegeling.
Asielmigranten zijn gemiddeld relatief laagopgeleid.
Incl. volgmigratie en 2e generatie kost één primaire asielmigrant de schatkist orde grootte €1 miljoen.
Aanpassen VN-vlv zou beste oplossing zijn.
Maar dit Deense ontmoedigingsbeleid is second best.
https://twitter.com/demo_demo_nl/status ... tijl.nl%2F
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie