Moslimlanden die weigeren afgewezen asielzoekers weer op te nemen

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79448
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Moslimlanden die weigeren afgewezen asielzoekers weer op te nemen

Bericht door Ariel »

Marokko schoffeert Nederland opnieuw

Nederland is opnieuw door Marokko geschoffeerd. Een afspraak tussen staatssecretaris Broekers-Knol (Justitie) en de ambassadeur van het Noord-Afrikaanse land is op de valreep door laatstgenoemde afgezegd.

Er zou eindelijk worden gesproken over uitgeprocedeerde asielzoekers die door Marokko maar zeer mondjesmaat worden teruggenomen. Broekers-Knol liet eerder tot verbijstering van de Tweede Kamer weten dat ze in Rabat niet aan tafel kwam bij de juiste persoon. Nu blijkt zelfs dat de ambassadeur op het laatste moment afzegt op de dag dat de VVD-bewindsvrouw een gesprek met hem verwacht te hebben.

Een woordvoerster van Broekers-Knol laat alleen weten ’dat de Marokkaanse ambassadeur heeft laten weten dat de afspraak van vanmiddag over migratie met de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid geen doorgang kan vinden’. Desondanks blijft de staatssecretaris proberen met een Marokkaanse overheidsfunctionaris om tafel te gaan. „Nederland en Marokko delen de wens om met elkaar in gesprek te blijven, over de hele breedte van de relatie”, meldt de zegsvrouw. „In samenspraak tussen Buitenlandse Zaken en Justitie en Veiligheid is en blijft de inzet om te komen tot een bezoek van de staatssecretaris aan Marokko.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43775
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Moslimlanden die weigeren afgewezen asielzoekers weer op te nemen

Bericht door Mahalingam »

Dat noem je nu diplomatiek gezwets:
„Nederland en Marokko delen de wens om met elkaar in gesprek te blijven, over de hele breedte van de relatie”,
Maar er is zo blijkt overduidelijk geen wens om in gesprek te gaan over uitgewezen asieligen. Zoals ik al eerder zei: als je als Marokkaan asiel aanvraagt dan ben je voor de Marokkaanse regering een verrader die ze niet terug wensen. Asielaanvragers blijven maar weg, nooit meer terug!
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79448
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Moslimlanden die weigeren afgewezen asielzoekers weer op te nemen

Bericht door Ariel »

Kamerleden fel over Broekers in Marokko-zaak: 'dom' en 'amateuristisch'

Tweede Kamerleden reageren fel nadat de Marokkaanse ambassadeur een gesprek met staatssecretaris Broekers op het laatste moment had afgezegd. "Wat een gemiste kans", reageert CDA-Kamerlid Van Toorenburg. "Hoe denkt de staatssecretaris dat dit werkt in de diplomatieke wereld? Wat een onvermogen dat ze geen afspraak kan maken met de Marokkanen."

Ze spreekt van diplomatiek onhandig handelen van Broekers, door het alleen over migratie te willen hebben in het gesprek met Marokko. "En dat is niet voor het eerst. Hoe dom kun je zijn?" Ik zie acteren dat niet tot resultaat leidt, vervolgt Van Toorenburg. "En daar stoor ik me aan. Wij hebben iets van Marokko nodig."

Stevig gesprek
Er is geen reden genoemd voor het afzeggen. Haagse bronnen spreken van een diplomatieke belediging. Volgens de bronnen zou Marokko protesteren tegen het feit dat Broekers het wil hebben over het terugkeerbeleid van uitgeprocedeerde Marokkaanse burgers die geen recht hebben op asiel of verblijf in Nederland.

"Dit is bizar", zegt VVD-Kamerlid Becker. Ze wil dat er met Marokko een "stevig gesprek" komt over strengere maatregelen als het intrekken van investeringsgelden, visa en landingsrechten voor hooggeplaatste personen. "Dit soort hardere sancties moeten we betrekken bij gesprekken met Marokko", zegt Becker die vragen heeft aangemeld voor het vragenuur van volgende week.

Ook Kamerlid Van Dijk van de SP wil het erover hebben: "Broekers heeft wat uit te leggen, want waarschijnlijk was het vorige keer dus ook geen misverstand", zegt hij verwijzend naar een eerder afgeketst gesprek met Marokko. "Broekers moet zich niet langer laten piepelen door Marokko."

Eind november was ophef in de Kamer ontstaan omdat de Kamerleden uit de woorden van Broekers opmaakten dat ze niet welkom was in Marokko. Later in het debat zei Broekers dat dat niet zo was. FvD-Kamerlid Hiddema was toen degene die de bal aan het rollen bracht.

Broekers 'onmachtig' en 'amateuristisch'
"Ze zei toen dat ze alleen als toerist naar Marokko kon en dat ze de juiste mensen niet kon spreken", zegt Hiddema. "Maar het is nu duidelijk dat Broekers onmachtig is. Ze krijgt ín Nederland niet eens toegang tot de Marokkanen. Dat is een belediging en een vernedering."

Van Ojik van GroenLinks stelt dat Nederland de kwestie onhandig heeft aangepakt. "Eerst zeggen dat Marokko ons niet wil ontvangen, dat dan weer terugnemen en dan jezelf alsnog uitnodigen zonder duidelijk te maken wat je te bieden hebt. Een schoolvoorbeeld van amateuristische diplomatie."
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16301
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Moslimlanden die weigeren afgewezen asielzoekers weer op te nemen

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Afbeelding

TWEE- TOT DRIEMAAL PER DAG LOOPT MEN IN SPANJE DE KANS GECONTROLEERD TE WORDEN OP PAPIEREN WANNEER JE IN HET BEZIT BENT VAN EEN MAROKKAANS UITERLIJK.

Geweldig! Waarom gebeurt dat niet in Nederland?

Dat heeft geen zin. Want Marokko neemt geen in Nederland verblijvende illegale Marokkanen terug, ook al betreft het maar een klein aantal. Wel duizenden uit een ander EU-land: Spanje. Een EU-land dat bereid is met het fascistische smerige islamitisch regime te onderhandelen en zich keer op keer beet laat nemen door de maffiastaat Marokko. Hahaha! Wie nadenkt begrijpt dat Marokko waarschijnlijk zelf verantwoordelijk is dat dezelfde illegalen weer naar Spanje terugkeren. Spanje als EU-lid ligt in de greep van het chantage-offensief door de islamitische Marokkaanse fascisten. De video van Nieuwsuur uit 2017 neemt de Marokkaanse islamitische fascistenstaat onder het fileermes van de waarheid die nu eenmaal bijna altijd onaangenaamheden met zich meebrengt. Vooral voor 1,8 miljard aanhangers van de verderfelijke weerzinwekkende walgelijke achterlijke primitief heidense zandbakreligie Islam.

Marokko is van oudsher een smerige fascistenstaat met een fascistisch islamitisch dictatoriaal koningshuis dat geld wil zien voor zijn bereidwillige 'koninklijke' maffiose houding tegenover Spanje. Vandaar dat Spanje een arm land is in de EU. Het is de angstdiplomatie die in Europa overheerst waar Marokko als fascistische moslimstaat slim op inspeelt.

Het bewijst maar weer eens overduidelijk dat de geestelijke gesteldheid van het Marokkaanse fascistische koningshuis, dat op dezelfde leest geschoeid is als de historische perverse oorlogsmisdadige profeet Mohammed, duizendmaal slimmer is dan het onderdanige tolerante zwakke beleid van de 'sterke' EU-landen met aan het bewind eersteklas slapjanussen als leiders.De onderstaande reactie van Andres B. op de video is van een eigenaardig kaliber. De knul verklaart indirect de reportage als onwaarheid zonder dit met zoveel woorden duidelijk te maken en draait alles 180 graden om. Mogelijk een Marokkaans dom rot joch uit België die interessant wil doen en ook van zich wil laten horen. [icon_lol.gif]
Ik kom vaker in Spanje. Heb daar vrienden en familie wonen. Spanje voert helemaal geen strenge controles op illegaliteit. Dat is onzin. Illegalen kunen in Spanje staan en zitten waar ze willen. En in Spanje is toegestaan dat een illegaal bij iemand een huis adres heeft en mag hij dat samen met de huisbaas aan de gemeente in Spanje door geven. Nou dan heeft hij recht op een zorgpremie. En als hij inderdaad ook nog eens naar school gaat voor Spaanse les dan heeft hij binen 3 jaar verblijfsvergunning. Juist daarom trekt Spanje veel aandacht van iligalen. Een Europese land waar wel strenge controles op straat uitgevoerd worden om iligalen opsporen dat heb ik zelf gezien met mijn eigen ogen dat is België .vooral Antwerpen. De vragen buiten aan iedereen een legitimatie. Wie het niet kan aan tonen wie hij of zij is word in de politie busje gedumpt en naar het politie kantoor gebracht. Ze hebben keer in 1 dag tijd veel Marokkanen en Irakezen die illegaal zijn in Antwerpen opgepakt. En België mag van Marokko wél Marokkanen terug sturen. Heeft te maken dat België goede band heeft met Marokko. Dus Nederland en Spanje daar doet marokko bewust irritant tegen. Dus als deze 2 landen intelligent zijn sturen ze iligalen Marokkanen naar België en België stuurt ze terug naar Marokko.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22272
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Moslimlanden die weigeren afgewezen asielzoekers weer op te nemen

Bericht door King George »

Willen we meer of willen we minder Marokkaanse asielzoekers?

Marokkanen vragen steeds vaker (kansloos) asiel aan
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1832147 ... -asiel-aan

AMSTERDAM - Steeds vaker vragen Marokkanen asiel aan in Nederland, terwijl de kans op een verblijfsvergunning bijna nul is. Volgens cijfers van de immigratie- en naturalisatiedienst (IND) ging het in de eerste negen maanden van dit jaar al om 1032 verzoeken.
Veel overlast door asielzoekers uit veilige landen

De Nederlandse overheid probeert al langer de stroom asielzoekers uit het land in te dammen, zo werd in 2016 het land als veilig bestempeld. Eenmaal in Nederland zorgen de asielzoekers uit veilige landen zoals, Marokko, Algerije en Albanië voor overlast. Het gaat dan voornamelijk om winkeldiefstallen en intimidatie.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79448
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Moslimlanden die weigeren afgewezen asielzoekers weer op te nemen

Bericht door Ariel »

Twijfel over Broekers-Knol na afwijzing Marokko

Vanuit de Tweede Kamer wordt openlijk getwijfeld over het functioneren van staatssecretaris Broekers-Knol (Justitie). Kamerleden van links tot rechts geloven er niet in dat de VVD-bewindsvrouw in staat is om Marokko te bewegen om uitgeprocedeerde asielzoekers terug te nemen.

„We lijken eerder een stap verder weg dan dat we dichterbij zijn gekomen”, zei Kamerlid Van Toorenburg van coalitiepartij CDA. Ook D66 wil eindelijk eens van de staatssecretaris weten wat ze Marokko gaat bieden ’zodat wij hier vanaf zijn’, zei D66-Kamerlid Groothuizen.

De VVD-bewindsvrouw kwam na recente afwijzingen van het Noord-Afrikaanse land niet verder dan dat de situatie ’complex’ is en dat er met het hele kabinet ’keihard wordt gewerkt’ om de band met Marokko aan te halen. Onlangs zei de staatssecretaris dat ze in Marokko niet aan tafel komt om haar punt te maken. Donderdag haakte de ambassadeur van Marokko op het laatste moment af, waardoor Broekers-Knol zelfs niet met een vertegenwoordiger het gesprek aan kon gaan.

Stevig signaal afgeven
VVD-Kamerlid Becker stelde voor met de harde hand Rabat tot de orde te roepen. „Diplomatieke voorzichtigheid levert weinig op. De tijd van lief vragen is voorbij.” De liberaal denkt aan intrekken van visa en landingsrechten.

Partijgenoot Broekers-Knol kon de Kamer op geen enkele manier geruststellen. Ze kon bovendien niet uitleggen wanneer het mis is gegaan tussen Nederland en Marokko. „Het is complex, we werken hard samen. In het vroege voorjaar kom ik met een brief waarin ik laat weten wat we kunnen doen.” De schoffering van Marokkaanse kant ziet zij anders. „Die dingen kunnen gebeuren. Buitengewoon spijtig dat ik niet met hem heb kunnen spreken, maar we moeten het niet groter maken dan het is.”

Kamerleden van links tot rechts twijfelden openlijk aan het optreden van Broekers-Knol. De PvdA wil haar zelfs per direct van het dossier halen. „Ook de bewindspersoon faalt, omdat ze geen afspraak kan maken met Marokko”, zei PvdA-Kamerlid Kuiken. „Leg dit bij Buitenlandse Zaken neer. Dit kunnen we niet blijven verprutsen.”

De PVV, SP en SGP reageerden nog harder. „Bent u nog wel de geschikte persoon om dit te doen”, vroeg PVV-Kamerlid Emiel van Dijk. SP-Kamerlid Jasper van Dijk noemde het ’een puinhoop’. „Ze wordt gewoon afgewezen door Marokko.” SGP’er Stoffer benadrukte dat Nederland door Marokko ’in zijn hemd is gezet’. Er werd vanuit de Kamer op aangedrongen dat Broekers-Knol snel met een oplossing moet komen.

Er zou donderdag worden gesproken over uitgeprocedeerde asielzoekers die door Marokko maar zeer mondjesmaat worden teruggenomen. Na een eerdere afwijzing lijkt Nederland steeds minder kans te maken op een gesprek over terugname van uitgeprocedeerde asielzoekers.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22272
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Moslimlanden die weigeren afgewezen asielzoekers weer op te nemen

Bericht door King George »

Gratis geld voor Marokko van de EU. Hallo, wie verzint zoiet? Moeten de Europeanen daarvoor belasting betalen? Get the fuck!


En je verwacht dit toch niet hè? Maar gewoon gul gratis geld blijven geven, toelaten dat hier gedumpte illegale onderdanen niet worden teruggenomen, dan komen we er wel hoor!


Worden we door Gekke Henkies geregeerd of zo?


 • Miljoenen aan EU-steun voor Marokko hebben weinig effect

  Europese steun aan Marokko heeft nauwelijks resultaat, zegt de Europese Rekenkamer. Ieder jaar gaat er zo'n 130 miljoen euro aan Europese hulp naar Marokko, maar de doelen die daaraan verbonden zijn, worden vaak niet bereikt. De gezondheidszorg, rechtsstaat en vrouwenrechten verbeteren niet merkbaar door het Europese geld.

  Marokko krijgt geld van de EU, omdat het in het Europese nabuurschapsprogramma zit. Dat heeft als doel om de veiligheid en welvaart in buurlanden van de EU te verbeteren.

  Volgens de Rekenkamer wil de EU in Marokko op veel te veel terreinen hulp geven, met te weinig geld. Daardoor is het vrijwel onmogelijk om echt verbeteringen te bewerkstelligen. De doelen die gesteld worden, zijn laag: zo streeft de EU ernaar om minimaal dertien artsen op te leiden. Die maken in een land van 35 miljoen inwoners niet heel veel verschil.

  Geld gewoon overgemaakt

  De Europese Commissie betaalt subsidies vrijwel altijd uit, ook als de doelen die met die subsidies beoogd worden, niet worden gehaald. Zo moesten er meer huisartsen in landelijke gezondheidscentra in Marokko komen. Die kwamen er niet, maar het geld daarvoor uit Brussel werd gewoon overgemaakt.

  Een deel van de subsidies wordt uitgekeerd om de rechtsstaat in Marokko te verbeteren, maar ook dat gebeurt nauwelijks. De Rekenkamer-onderzoekers schrijven dat de Marokkaanse justitie nog steeds niet als onafhankelijk kan worden gezien en dat verdachten nog vaak voor hun proces gevangen worden gezet.

  Hulp is onzichtbaar

  De Rekenkamer vindt ook de onzichtbaarheid van de EU-hulp een probleem. Van alle internationale geldschieters betaalt de EU het meest aan Marokko, maar weinig Marokkanen weten dat. Er staan geen borden bij projecten die met EU-steun zijn betaald en er worden geen persberichten over verstuurd. Het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken vroeg andere ministeries zelfs expliciet om dat niet te doen.

  De relatie tussen de EU en Marokko was de afgelopen jaren al moeilijk. Het Europees Gerechtshof oordeelde in 2015 dat de Westelijke Sahara geen deel is van Marokko. Het land legde daarop alle politieke gesprekken met de EU stil tot januari dit jaar. De betaling van de Europese subsidie-gelden bleef in die jaren gewoon doorgaan.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79448
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Moslimlanden die weigeren afgewezen asielzoekers weer op te nemen

Bericht door Ariel »

Plannen terugsturen asielzoekers niet waargemaakt

Meer uitgeprocedeerde asielzoekers terugsturen naar hun land van herkomst is tot nu toe mislukt, meldt Nieuwsuur op basis van onderzoek. Drukmiddelen die in het regeerakkoord staan om andere landen te bewegen onderdanen terug te nemen, zijn in de afgelopen kabinetsperiode nooit toegepast.

Ook is nauwelijks werk gemaakt van het streven greep te krijgen op de grote groep vreemdelingen die jaarlijks in de illegaliteit verdwijnt. De Adviesraad voor Migratie zegt naar aanleiding van het Nieuwsuur-onderzoek dat op deze manier het asielbeleid wordt ondergraven.

Ongeveer een derde van de vreemdelingen die Nederland per jaar verlaten, keert daadwerkelijk terug naar het land van herkomst. Een kleiner deel wordt teruggestuurd naar het eerste EU-land waar de asielzoeker een aanvraag deed. Maar de helft laat Justitie volgens Nieuwsuur uit het zicht verdwijnen; deze mensen duiken vaak onder in de illegaliteit.

Weigering
Groot probleem is dat herkomstlanden weigeren mee te werken aan de terugkeer. In het regeerakkoord werd daarom afgesproken om drukmiddelen te gebruiken, zoals het intrekken van ontwikkelingsgeld, landingsrechten of weigeren van visa. Geen van die maatregelen is echter uitgevoerd, bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Een van de oorzaken, vertellen bronnen rond dit ministerie, is dat handels- en diplomatieke belangen zwaarder wegen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79448
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Moslimlanden die weigeren afgewezen asielzoekers weer op te nemen

Bericht door Ariel »

Hoe komt het dat het België wel lukt om criminele vreemdelingen uit te zetten, en ons niet? :thinking:
Dit jaar al 1.000 criminele vreemdelingen uitgewezen

De Dienst Vreemdelingenzaken heeft woensdagavond de 1000ste illegale crimineel uitgewezen. Dat meldt het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). Hoeveel van hen nog onder aanhoudingsmandaat stonden, is niet bekend.

In het eerste jaar van zijn mandaat stuurde Theo Francken 625 mensen in illegaal verblijf terug naar hun land van herkomst. Vorig jaar wees hij een record van 1.622 illegale criminelen uit. Nu staat de teller dus op 1.000 en het jaar is nog lang niet om. De kaap van 1.000 is dit jaar ook vroeger gehaald dan vorig jaar. Het gaat vooral om Marokkanen, Roemenen en Albanezen. En doorgaans hebben ze zware feiten op hun kerfstok. Ook de man die gisteravond op het vliegtuig is gezet, is een Marokkaan. Hij had een effectieve celstraf gekregen van 22,5 maanden gekregen voor diefstal met geweld en heling.

Sinds het begin van zijn aanstelling als staatssecretaris zet Francken fors in op de terugkeer van gedetineerden zonder recht op verblijf. En dat rendeert. Francken denkt er dan ook niet aan die aanpak te lossen. Boeven in illegaal verblijf uitzetten. Wie kan daar tegen zijn? Al zeker zijn achterban niet. Nochtans is er momenteel kritiek op het uitwijsbeleid van illegale criminelen. Denk maar aan de zaak-Safet Rustemi die flink wat stof deed opwaaien. De Albanese gangster kon aan een gevangenisstraf van 22 jaar ontsnappen doordat DVZ hem al naar Albanië had gerepatrieerd. De man was op borg vrij in afwachting van een tweede proces, maar werd in juni vorig jaar op het vliegtuig gezet. De federale politie plaatste Rustemi vorige maand op de most wantedlijst nadat was gebleken dat hij zijn criminele activiteiten in ons land vanuit Albanië voortzet. En dat terwijl hij anderhalf jaar geleden nog in handen was van De Dienst Vreemdelingenzaken. En deze week nog raakte bekend dat DVZ op het punt staat om een andere illegale Albanees uit te wijzen die op borg is vrijgelaten en nog veroordeeld moet worden. Een man van een ander kaliber weliswaar, hij had een blanco strafblad en werd betrapt met 15 grap cocaïne op zak. Hij wacht in een gesloten centrum op zijn uitwijzing.

Het is dan ook de vraag hoeveel van de uitgewezen criminelen nog onder een aanhoudingsmandaat stonden toen ze het land werden uitgezet. Die cijfers kreeg de redactie nog niet vast. 147 van de 1.000 criminelen in illegaal verblijf die dit jaar al werden uitgewezen, werden wél niet veroordeeld. 853 mensen werden wel veroordeeld, waarvan 240 meerdere keren.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43775
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Moslimlanden die weigeren afgewezen asielzoekers weer op te nemen

Bericht door Mahalingam »

Het is water naar de zee dragen, maar ja zelfs een klein druppeltje is al een politiek succes nu er verkiezingen gaan komen.
Normaal gesproken werkt Marokko slecht mee als het gaat om het terugnemen van haar onderdanen, maar toen Blok vorig jaar een bezoek bracht aan hoofdstad Rabat bleek het land daar toch toe bereid. Blok kwam met zijn Marokkaanse ambtgenoot overeen om op korte termijn een zogeheten 'Terugkeer en Overnameovereenkomst' (T&O) in te stellen, en daarbij 52 dossiers te verifiëren.
[...]
Afgesproken werd dan ook dat Justitie het plan voor terugname verder zou uitvoeren. Twee maanden na het bezoek van Blok ontving het ministerie een lijst van Marokko, waarop het land de Marokkaanse nationaliteit van zestig onderdanen vaststelt. Met die vaststelling kon de terugkeer van de groep worden geregeld.
Mooi toch. En allemaal tegelijk in een vliegtuig naar het thuisland is ook goedkoper.
Maar waar zijn ze? Joost mag het weten.
Maar toch ging het mis. Justitie heeft slechts één Marokkaanse vreemdeling van de betreffende groep kunnen uitzetten. Het grootste deel van de illegalen kon het ministerie niet meer vinden, dat bevestigt het ministerie van Justitie bij navraag.

Justitie had de meesten al geregistreerd onder de categorie "vertrek zonder toezicht", een term waarmee het ministerie vreemdelingen aanduidt die ze uit het zicht heeft laten verdwijnen. De meeste vreemdelingen die zodanig worden geregistreerd, gaan verder in de illegaliteit, of reizen door naar een ander EU-land. Niemand weet precies waar ze zijn gebleven.
En Min. BuZa is boos op Min. Just.
Uit gesprekken die Nieuwsuur voerde met bronnen rondom het ministerie van Buitenlandse Zaken - dat contacten onderhoudt met landen van herkomst - blijkt dat er frustratie bestaat over het beleid van Justitie, dat jaarlijks zo'n grote groep mensen onder de noemer "vertrek zonder toezicht" uit het zicht laat verdwijnen. Het gaat om de helft van de vreemdelingen die het ministerie jaarlijks registreert als 'vertrekker'.

Dit beleid leidt ertoe dat ook als herkomstlanden beter meewerken aan het terugnemen van hun uitgeprocedeerde onderdanen, er in de praktijk amper extra mensen worden teruggestuurd.
https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/231853 ... kwijt.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22272
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Moslimlanden die weigeren afgewezen asielzoekers weer op te nemen

Bericht door King George »

Ariel schreef:
Plannen terugsturen asielzoekers niet waargemaakt
Spoiler! :
Meer uitgeprocedeerde asielzoekers terugsturen naar hun land van herkomst is tot nu toe mislukt, meldt Nieuwsuur op basis van onderzoek. Drukmiddelen die in het regeerakkoord staan om andere landen te bewegen onderdanen terug te nemen, zijn in de afgelopen kabinetsperiode nooit toegepast.

Ook is nauwelijks werk gemaakt van het streven greep te krijgen op de grote groep vreemdelingen die jaarlijks in de illegaliteit verdwijnt. De Adviesraad voor Migratie zegt naar aanleiding van het Nieuwsuur-onderzoek dat op deze manier het asielbeleid wordt ondergraven.

Ongeveer een derde van de vreemdelingen die Nederland per jaar verlaten, keert daadwerkelijk terug naar het land van herkomst. Een kleiner deel wordt teruggestuurd naar het eerste EU-land waar de asielzoeker een aanvraag deed. Maar de helft laat Justitie volgens Nieuwsuur uit het zicht verdwijnen; deze mensen duiken vaak onder in de illegaliteit.

Weigering
Groot probleem is dat herkomstlanden weigeren mee te werken aan de terugkeer. In het regeerakkoord werd daarom afgesproken om drukmiddelen te gebruiken, zoals het intrekken van ontwikkelingsgeld, landingsrechten of weigeren van visa. Geen van die maatregelen is echter uitgevoerd, bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Een van de oorzaken, vertellen bronnen rond dit ministerie, is dat handels- en diplomatieke belangen zwaarder wegen.
We gaan even drie jaar terug in de tijd en nemen onder de loupe hoe in de Kamer de partijen stemden inzake drukmiddelen inzetten jegens landen die het terugnemen van uitgeprocedeerde asielzoekers en illegalen meenden aan hun laars te kunnen lappen.

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Moslimlanden die weigeren afgewezen asielzoekers weer op te nemen

Bericht door Pilgrim »

De gevolgen van landen van herkomst die weigeren om de illegale migranten weer terug te nemen.
Zet Bosnië-Herzegovina weldra tienduizend migranten uit richting West-Europa?

Geplaatst op 26 april 2020

Afbeelding

In Bosnië-Herzegovina bevinden zich op dit moment tienduizenden migranten uit allerlei landen die al maandenlang op een gelegenheid wachten om illegaal verder te reizen naar West-Europa. En dat zou wellicht spoedig het geval kunnen zijn, want het Balkan-land weigert verder te fungeren als “de tussenstop” voor de illegale immigranten.

Migranten willen niet vrijwillig terugkeren

Net als in Italië of Griekenland bevinden zich ook in Bosnië-Herzegovina duizenden illegale migranten uit het Arabische en Afrikaanse gebied. Het zijn diegenen die vanuit Griekenland de EU binnen willen en van daaruit in richting Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland verder willen, echter op de Balkan (Servië, Bosnië-Herzegovina) zijn “blijven hangen”, omdat vooral Hongarije en Kroatië hun grenzen gesloten hebben respectievelijk streng bewaken. En het zijn ook deze migranten, die nu in de provisorische en overvolle kampen weigeren het land weer te verlaten. Ze staan erop verder te reizen. De Bosnische autoriteiten pakken daarom de zaak nu serieus aan.

Minister van Veiligheidszaken Fahrudin Radoncic kondigde aan dat zijn land niet langer de “parkeerplaats van illegale migranten in Europa” zou zijn. De directeur van het Bureau voor Buitenlandse Aangelegenheden in Bosnië-Herzegovina, Slobodan Ujic (foto), verklaarde dat inspecteurs van de vreemdelingendienst er al mee zijn begonnen illegale migranten te identificeren en voor te bereiden op de uitzettingsprocedure. Maar dat gaat moeizaam, want de migranten in de opnamecentra weigeren elke vorm van medewerking, laat staan een vrijwillige terugkeer. Tot nu toe zou er nog geen een illegaal geweest zijn die vrijwillig naar zijn thuisland zou willen terugkeren. Omdat velen van hen geen persoonsbewijzen of andere documenten bij zich hebben – deze raken vaak “kwijt” op de reis – worden nu biometrische data vastgesteld.

10.000 illegalen dienen uitgezet te worden
Als men blijft weigeren mee te werken, dan dreigt voor de meer dan 10.000 illegalen in het land de uitzetting. De enige uitzondering hierop vormen immigranten uit Syrië. Omdat dat land zich nog in oorlog bevindt, zou men die staatsburgers niet uitzetten. Minister Radoncic benadrukte dat de migranten de levensbasis van veel Bosniërs zouden bedreigen en buitendien in veel gevallen afkomstig zijn uit landen, die “rijker” zijn dan Bosnië-Herzegovina.

Radoncic trekt ook de aandacht met een andere uitspraak: het EU-geld, dat Bosnië-Herzegovina krijgt voor de verzorging van de illegalen, zou men er beter voor kunnen gebruiken om hen naar hun thuislanden te transporteren. Ook de thuislanden sprak hij aan op hun verantwoordelijkheid. Die zouden echter ook niet bereid zijn om mee te werken.

Geen land bereid tot terugname
De ambassades van de diverse landen, waaronder Marokko, Pakistan, Afghanistan of Algerije, weigeren eveneens mee te werken met de Bosnische autoriteiten en de terugname van de migranten te accepteren of zelfs te organiseren. Vooral Pakistan toonde zich een negatief voorbeeld. Daar weigerde men welke informatie dan ook te geven over de eigen staatsburgers. Zonder dralen dreigde Radoncic er daarom mee om de Pakistaanse ambassadeur tot “persona non grata” te verklaren.

Hij benadrukte eveneens dat op dit moment geen land bereid zou zijn om bij de terugkeer van zijn burgers uit Bosnië-Herzegovina samen te werken en dat dit dus een probleem zou zijn waarmee “heel Europa” geconfronteerd wordt.

Zoeken migranten nu wegen naar West-Europa?
Dat zou in laatste consequentie kunnen betekenen dat de illegale migranten alle mogelijkheden zullen gebruiken om toch nog op de een of andere manier de EU binnen te komen, voordat ze gedwongen uitgezet worden. Of echter dat de Bosnische autoriteiten het voor hen mogelijk maken om wegen over de grens te vinden om zodoende het probleem op andere landen af te wentelen. Want de gedwongen uitzetting van meer dan tienduizend migranten zou het kleine Balkanland al snel voor een logistiek en financieel probleem plaatsen. Vooral als geen derde land hen wil opnemen. Dreigt zodoende sneller dan gedacht de volgende grote “vluchtbeweging” uit de Balkan?

Bron: https://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/04/26 ... st-europa/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22272
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Moslimlanden die weigeren afgewezen asielzoekers weer op te nemen

Bericht door King George »

Hebben Jesse Klaver en Rob Jetten zich al over hen ontfermd en de regering aangemaand hen in Nederland op te moeten nemen?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Moslimlanden die weigeren afgewezen asielzoekers weer op te nemen

Bericht door Pilgrim »

Asielcrisis: Steeds minder landen van herkomst bereid om “vluchtelingen” terug te nemen

Geplaatst op 28 maart 2021

Afbeelding

Eigenlijk verbaast dat niet: steeds meer arme landen halen opgelucht adem wanneer veel van hun jonge mannen, die in hun thuisland geen baan en geen perspectief hebben, vertrekken richting Europa – ook al hebben ze daar überhaupt geen recht op asiel.

Opdat deze jonge mannen steeds weer vers “Europees geld” naar de landen van herkomst overmaken en zodoende indirect voor een klein beetje welvaart zorgen, zonder daar veel voor te hoeven doen, moeten ze natuurlijk wegblijven uit hun thuislanden. De lijst met zulke landen is nu – logischerwijze – tamelijk lang geworden:

Voor 13 landen in Azië en Afrika dreigen nu echter restricties bij de verstrekking van visa voor het Schengen-gebied. Ze staan op een zwarte lijst van de Europese Commissie, waarover de “Welt am Sonntag” bericht. Daar zou de bereidheid “onvoldoende” zijn om de volkenrechtelijke verplichting na te komen de eigen burgers terug te nemen.

Het gaat daarbij vooral om mensen wier asielaanvraag in Europa is afgewezen. Men zou echter niet van plan zijn om de toestemmingen om Europa binnen te komen te schrappen of te beperken, deelde de Europese Commissie mee aan de “Welt am Sonntag”. Brussel wil volgens het bericht eerst “een dialoog starten” met Irak, Iran, Libië, Senegal, Somalië, Mali, Gambia, Kameroen, de Republiek Kongo, Egypte, Eritrea, Ethiopië en Guinee-Bissau.

Mocht de samenwerking niet verbeteren, dan zou men vanaf de zomer aan de Europese Raad kunnen voorstellen om restricties uit te vaardigen. In een eerste fase zouden dit volgens de informatie de opheffing van de op dit moment geldende limiet van 15 dagen bij de verwerking van een visumaanvraag of de opschorting van de vrijstelling van visumkosten voor bezitters van een diplomatiek paspoort zijn. In een tweede fase zouden de visumkosten van € 80,- naar € 160,- verhoogd kunnen worden.

De vicefractievoorzitter van de CDU, Thorsten Frei, eiste een merkbare toepassing van de visumhefboom: “Alleen wanneer we kunnen bewijzen dat Europa betrouwbaar afgewezen asielzoekers kan terugsturen, zullen we vooruitgang boeken bij de gemeenschappelijke Europese asielpolitiek”, zei hij tegen de “Welt am Sonntag”. De Europese Commissie zou de druk op bovengenoemde landen aanzienlijk moeten verhogen. “Daarbij volstaat het niet om te dreigen met hogere visumkosten of een kortere geldigheidsduur. Aanvragen uit landen die bijzonder weerspannig zijn, moeten helemaal onder op de stapel gelegd worden, zodat het in deze gevallen tot een duidelijke reductie van de verstrekte visa komt”, aldus Frei.

Zelden zo gelachen. Blablabla en veel holle frasen. Als de EU een dialoog start, kun je er van uitgaan dat deze niets oplevert. En de genoemde landen zullen zich nog steeds “in hun handen wrijven”. Of dat nu met of zonder visumaanvragen is.

Bron: journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2021/03/28 ... -te-nemen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22272
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Moslimlanden die weigeren afgewezen asielzoekers weer op te nemen

Bericht door King George »

Heet je laten chanteren samenwerking?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79448
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Moslimlanden die weigeren afgewezen asielzoekers weer op te nemen

Bericht door Ariel »

’Marokkaanse vreemdelingen die wachten op uitzetting mogen niet vastgezet’

Door een uitspraak van de Raad van State wordt het nog lastiger om ongewenste vreemdelingen uit Marokko het land uit te zetten. De hoogste rechtsprekende instantie oordeelde vrijdag dat er een streep moet door vreemdelingenbewaring voor Marokkanen, doordat het thuisland in de praktijk nauwelijks meewerkt aan het terugnemen van onderdanen.

Drie Marokkaanse vreemdelingen hadden hoger beroep ingediend tegen het besluit van de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid (J&V) om hen tot hun uitzetting in bewaring te stellen. De Raad van State stelde de personen in het gelijk, doordat het thuisland geen reispapieren afgeeft. Om die reden is er geen uitzicht op terugkeer, waardoor de basis voor de vreemdelingenbewaring wegvalt.

Marokko heeft in heel 2020 geen enkele zogenoemde laissez-passer uitgegeven, zag de Raad van State. Wanneer in 2019 voor het laatst iemand vanuit bewaring met een dergelijk paspoort is uitgezet naar Marokko, is onduidelijk. Ook weet de staatssecretaris niet wanneer de situatie verandert. Daarmee wordt er volgens het oordeel van de Raad van State niet voldaan aan de voorwaarde van zicht op uitzetting binnen een redelijke termijn.

Met die uitspraak kan het drietal, dat in hoger beroep ging, niet langer worden vastgehouden. Hun bewaring wordt dan ook per direct opgeheven.

Een woordvoerder van de staatssecretaris laat weten dat er nog „circa tachtig vreemdelingen met de Marokkaanse nationaliteit in vreemdelingenbewaring zitten.” Het ministerie van J&V zoekt uit wat de uitspraak betekent voor deze mensen en voor hun uitzetting.

Op vrije voeten
Waar de drie vreemdelingen naartoe gaan nu zij niet meer in detentie worden gehouden, is onduidelijk. De J&V-woordvoerder zegt dat zij „vrij zijn, ze mogen zelf weten waar ze heen gaan.”

De Nederlandse overheid zit al langer in zijn maag met asielzoekers uit Marokko. De vreemdelingen maken namelijk vrijwel geen kans op asiel, maar zijn naar verhouding vaak betrokken bij overlast in en rond asielzoekerscentra. Doordat detentie nu niet is toegestaan, wordt het voor de vreemdelingen nog makkelijker om de illegaliteit in te verdwijnen.

Vluchtelingenwerk kent de individuele zaken niet, maar in het algemeen kiest „een deel om te vertrekken naar het land van herkomst of een ander land en een deel komt in de daklozenopvang terecht”, aldus een woordvoerder. „Mensen hebben geen verblijfsrecht in Nederland, er wordt van hen verwacht dat ze vertrekken.”

Vluchtelingenwerk zegt dat er al vaker geprobeerd is onderzoek te doen naar waar mensen heen gaan, maar omdat ze vaak in de illegaliteit belanden, is dat lastig.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79448
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Moslimlanden die weigeren afgewezen asielzoekers weer op te nemen

Bericht door Ariel »

Goed nieuws als het waar is, maar eerst zien en dan pas geloven.
Marokko gaat alleenreizende minderjarigen terugnemen uit EU

Marokko neemt voortaan onbegeleide Marokkaanse minderjarigen terug die illegaal naar de Europese Unie waren gereisd. Koning Mohammed VI heeft daar opdracht voor gegeven, liet de regering in Rabat dinsdag weten.

Vorige maand wisten 8000 mensen de Spaanse enclave Ceuta in Noord-Afrika vanuit Marokko te bereiken omdat Marokkaanse grenswachten niet ingrepen. Velen werden gelijk teruggestuurd, maar dat mag niet zomaar met minderjarigen.

Een en ander gebeurde nadat een diplomatiek conflict tussen Spanje en Marokko over de Westelijke Sahara was geëscaleerd. Spanje had rebellenleider Brahim Ghali van onafhankelijkheidsbeweging Polisario over laten komen uit Algerije voor een medische behandeling. Marokko beschouwt hem als terrorist en was woedend dat het niet was geïnformeerd.

Een hof in Spanje besloot dinsdag dat Ghali niet hoeft te worden vastgezet omdat er geen bewijs is aangeleverd dat hij schuldig zou zijn aan onder meer marteling, moord en genocide. Madrid zei vervolgens te hopen dat de relatie met Marokko weer normaal wordt. De rechter moet binnenkort beslissen of er een rechtszaak tegen Ghali kan worden gevoerd in Spanje.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79448
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Moslimlanden die weigeren afgewezen asielzoekers weer op te nemen

Bericht door Ariel »

Asielhopper ongrijpbaar: terugsturen naar EU-land van aankomst mislukte 46.000 keer


Afbeelding


Europese afspraken over het terugsturen van asielhoppers blijken in praktijk helemaal niet te werken. Nederland haalt bij het uitzetten van deze asielzoekers drie op de vier keer bakzeil. Dat blijkt uit cijfers die De Telegraaf heeft opgevraagd bij het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Het is Nederland in de afgelopen zeven jaar 46.000 keer niet gelukt vreemdelingen terug te sturen naar de EU-lidstaat van hun eerste aanvraag. Slechts in 13.670 gevallen lukte de uitzetting wel.

De asielzoekers nemen de benen of andere landen willen hen niet terug. Dat terwijl de regels op papier glashelder zijn: migranten moeten terugkeren naar het EU-land van aankomst voor een asielprocedure.

Volgens het ministerie is het ’vertrek met onbekende bestemming’ de voornaamste reden dat een uitzetting spaak loopt. De meeste asielzoekers worden namelijk niet vastgezet. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk met de noorderzon verdwijnen, door simpelweg de asielopvang uit te lopen. Ook de coronapandemie belemmert volgens het ministerie de overdracht.

Dublinregels
EU-regels schrijven voor dat het land waar migranten het eerst voet aan wal zetten verantwoordelijk is voor een asielaanvraag. Op basis van de zogeheten Dublinregels mogen lidstaten mensen dan terugsturen naar het land van binnenkomst. Zo moet worden voorkomen dat migranten keer op keer een nieuwe asielpoging kunnen doen in een ander land binnen de Europese Unie.

Sommige asielzoekers kiezen er toch voor om op doorreis te gaan en in een ander land voor asiel aan te kloppen. Volgens betrokkenen gebeurt dat soms zelfs aan de lopende band. ’Asielhoppers’ verblijven zodoende in verschillende EU-landen zonder dat ze een verblijfsvergunning krijgen.

Een woordvoerder van Justitie en Veiligheid benadrukt in een reactie dat er achter de cijfers een complexe wereld van obstakels schuilgaat: „Op basis van de cijfers kan dus niet zomaar geconcludeerd worden naar welk land overdrachten goed verlopen en naar welk land minder.”

"Meestal verdwenen met de noorderzon"
Maar uit cijfers blijkt dat die Europese afspraken in praktijk weinig opleveren. De solidariteit is ver te zoeken en landen nemen om uiteenlopende redenen niet de verantwoordelijkheid die Nederland van ze vraagt. In totaal lukt het dus nog niet eens bij een kwart van de pogingen om migranten over te dragen naar een ’EU-partner’. Nederland blijft in afwachting van een overdracht wel verantwoordelijk voor de vreemdelingen. Een Dublinprocedure neemt in de praktijk geregeld maanden in beslag. In de tussentijd houden de asielzoekers recht op opvang, medische zorg en andere voorzieningen.

Sommige EU-landen vallen in negatieve zin op. Zo werden er bij Griekenland ruim 3000 verzoeken ingediend voor overname. De Grieken gingen maar 50 keer akkoord met zo’n verzoek en minder dan tien keer vond er ook daadwerkelijk een overdracht plaats.

Rechtsbijstand
Daar is volgens de woordvoerder van Justitie en Veiligheid een reden voor. „Nederland mag bijvoorbeeld vanwege uitspraken van de Raad van State asielzoekers die al in Griekenland asiel hadden aangevraagd alleen terugsturen als zij daar toegang tot rechtsbijstand hebben.” Bovendien komen er in Griekenland door de ligging veel asielzoekers aan in de EU.

Maar ook de Hongaren hebben nauwelijks een boodschap aan zo’n verzoek. Slechts in 2,5 procent van de gevallen wordt een asielzoeker daadwerkelijk overgenomen. Italië liet Nederland in die periode ook zitten met zo’n 10.000 asielzoekers, aangezien een zogenoemde Dublinclaim maar in 16,5 procent van de gevallen tot een overdracht leidt. Ook in Italië zetten relatief veel migranten voor het eerst voet op Europese bodem.

Het Verenigd Koninkrijk (44,1 procent) en België (44,4 procent) nemen het vaakst wél een migrant terug als Nederland daarom vraagt. Maar zelfs bij die landen gebeurt dat dus in minder dan de helft van alle gevallen succesvol.

Denemarken wil asielzoekers buiten Europa gaan opvangen
De cijfers werpen nieuw licht op Europese asielsamenwerking die volgens toonaangevende politici cruciaal is, aangezien er binnen de EU geen grenscontroles zijn. In Brussel wordt gewerkt aan een nieuwe Europese asielovereenkomst. Eurocommissaris Ylva Johansson heeft eerder te kennen gegeven de Dublinovereenkomst te willen herzien.

Verplichtingen
Volgens Justitie en Veiligheid is er geen zicht op hoeveel asielzoekers in Nederland verblijven voor wie eigenlijk een ander EU-land verantwoordelijk is. De zegsman van het ministerie vertelt dat de Nederlandse inzet was om EU-landen te korten op EU-fondsen als afspraken niet worden nagekomen. „Lidstaten die hun verplichtingen niet naleven, zouden moeten worden gekort op de Europese middelen die deze lidstaten ontvangen. Dit voorstel is niet overgenomen.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79448
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Moslimlanden die weigeren afgewezen asielzoekers weer op te nemen

Bericht door Ariel »

Probleem asielhoppers: op eigen houtje kan Nederland weinig

Nederland zit als het om asiel gaat klem tussen Europese besluiteloosheid en eigen onmacht. Dat de Dublin-regels in praktijk niet werken, is al eerder erkend door betrokkenen. Niet voor niets gaf Eurocommissaris Ylva Johansson al aan dat ze moeten worden herzien.

De cijfers van het ministerie van Justitie en Veiligheid tonen aan dat het wel erg droevig is gesteld met het systeem dat zou moeten zorgen voor een goede verdeling van vreemdelingen die aankomen in de Europese Unie. De verordening schrijft voor dat het land waar iemand aankomt, verantwoordelijk is voor de procedure. Het moet voorkomen dat asielzoekers van lidstaat naar lidstaat trekken om overal een poging te wagen.

Nu blijkt dat EU-lidstaten om uiteenlopende redenen slechts in een kwart van de gevallen daadwerkelijk een asielzoeker terugnemen als Nederland met een verzoek daartoe komt. Als dat systeem niet werkt, hebben migranten met kansloze aanvragen vrij spel in de EU waarbinnen geen grenscontroles zijn. Juist door die groep kalft draagvlak voor hulpbehoevende asielzoekers af.

"Voor iedere ingrijpende wijziging naar Brussel"
Experts concluderen dat Nederland op eigen houtje nauwelijks potten kan breken. Zo moet voor bijna iedere ingrijpende wijziging van het asielstelsel worden aangeklopt in Brussel. Opeenvolgende bewindspersonen op het ministerie van Justitie en Veiligheid probeerden migranten sneller vast te zetten in aanloop naar een uitzetting, maar Brussel lag volgens hen dwars. Ook een stelsel waarbij een asielaanvraag in ’de regio’ moet worden gedaan, kan niet zelfstandig worden afgedwongen.

Toch blijkt uit de Turkije-deal dat een ingrijpende gezamenlijke afspraak wel degelijk zoden aan de dijk kan zetten. Daarin is tussen Turkije en de EU vastgelegd dat Turkije de migrantenstroom naar Europa zou stoppen door de migranten zelf op te nemen. In ruil daarvoor krijgt het land miljarden euro’s steun.

Afwachten
Sindsdien blinkt de EU op het gebied van migratie en asiel uit in onenigheid en besluiteloosheid. Johansson hoopt dat ’verplichte solidariteit’ landen als Polen en Hongarije overtuigt. Beide landen hebben de laatste jaren meermaals geweigerd om vreemdelingen op te nemen. Nederland kan voorlopig niet anders dan die onderhandelingen in Brussel afwachten en hopen op nieuwe afspraken die wél goed worden nageleefd.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22272
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Moslimlanden die weigeren afgewezen asielzoekers weer op te nemen

Bericht door King George »

Wij kunnen toch ook gewoon weigeren migranten op te nemen? Wat je niet opneemt hoef je ook geen pardon te geven. En dat begrijpen Polen en Hongarije heel goed.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Plaats reactie