De slechtheid en het verraad van de EU

Mahalingam
Berichten: 49082
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De slechtheid en het verraad van de EU

Bericht door Mahalingam »

En opeens kan op heel korte termijn de Oekraïne lid gaan worden van de EU. Iets waarover de Balkan landen al vele jaren soebatten en waar geen enkele vooruitgang op is.
En Servië zit nog altijd in het verdomhoekje. Soms omdat ze cyrillisch schrift gebruiken net als de Russen?
Plots wil de Europese Unie de Balkan er wél bij

De Europese Unie loopt zich warm voor de introductie van een nieuw soort EU-lidmaatschap: dat van aspirant-kandidaat. Landen die nog helemaal niet aan de eisen voor toetreding aan de Unie voldoen, zoals Oekraïne, kunnen zo wel alvast meepraten.

Het was een beetje gênant, vorige week. Charles Michel, de voorzitter van de Europese Raad, moest in Sarajevo toegeven dat hij nog nooit eerder in Bosnië en Herzegovina was geweest. Hij maakte er een ongemakkelijk grapje over, duidelijk ingestudeerd. “We vergeten nooit onze eerste keer.”

Maar in Sarajevo lachte niemand. Het was iets te pijnlijk.

Bosnië en Herzegovina (dat is één land) wil al sinds 2016 serieus lid van de EU worden. Brussel heeft nooit ook maar enige haast getoond met die aanvraag. Het duurde tot 2019 voor de Europese Raad zich daar een mening over had gevormd.

Die mening was niet bepaald uitnodigend. Het land had nog wat werk te verzetten, is de korte samenvatting. Voor onderhandelingen kunnen starten, moeten er ‘grondige hervormingen’ zijn doorgevoerd in zo’n beetje alles. Want het land kreeg voor aspecten als ‘de staat van de democratie’, ‘staatsfunctioneren’, ‘rechtsstaat’ en ‘mensenrechten’ allemaal onvoldoendes van Brussel, en dat betekent dat Bosnië en Herzegovina voorlopig niet de status van kandidaat-lid van de Europese Unie kon krijgen.

Sindsdien moddert Bosnië en Herzegovina (BiH) aan. Soms is er vooruitgang op één terrein, dan weer valt het terug op een ander. Met enige regelmaat valt er in Sarajevo een rapport uit Brussel op de mat waarin staat dat het nog altijd niet genoeg is.

Oneerlijk voor de westelijke Balkan

Het was dan ook niet bepaald verbazingwekkend dat het land een beetje gepikeerd was toen Oekraïne zo snel door het Europese raderwerk leek te spurten. Alleen al het eerste deel, waar BiH drie jaar over had gedaan – een mening horen van Brussel over zijn mogelijke kandidatuur – kan bij Oekraïne, en ook bij Moldavië, veel sneller. De Europese Commissie beloofde beide landen dat ze in juni uitsluitsel krijgen over de vraag of ze kandidaat-lid van de Europese Unie mogen worden. Dat is geen jaren, maar een paar maanden nadat ze vroegen of ze lid konden worden.

Dat is niet helemaal eerlijk. Dat zei in ieder geval de Nederlandse premier, Mark Rutte. Die vertelde een ruime week geleden aan de Tweede Kamer dat het ‘oneerlijk’ zou zijn tegenover de landen in de westelijke Balkan, die al heel lang wachten op toetreding tot de Unie, als Oekraïne versneld lid zou worden.

In Bosnië vinden ze dat des te meer. “Als Oekraïne kandidaat-EU-lid wordt, dan moet de EU tegelijk die status aan BiH geven”, schreef de Bosnische Kroaat Zeljko Komsic namens de regering aan Brussel. Het is, zeggen ze daar, niet alleen een symbolisch gebaar van vriendschap als Oekraïne EU-kandidaat wordt, dat geldt net zo goed voor hen. “BiH heeft nu meer dan ooit een duidelijk signaal nodig dat de westelijke Balkan deel uitmaakt van Europa, nu een groot land zijn militair potentieel gebruikt om een buurland te bezetten”, schreef Komsic.
Spoiler! :
Maar als nu ook de hele westelijke Balkan per direct kandidaat-lid wil worden, wordt het besluit om Oekraïne tot EU-kandidaat te benoemen voor de Europese Commissie steeds ingewikkelder. Dat heeft al te maken met een Europees Parlement dat erop aandringt dat Oekraïne de kandidaat-status krijgt en met de Oekraïense president Zelenski, die voortdurend zegt dat die kandidatuur er komen moet.

De Commissie kan onmogelijk besluiten dat alleen Oekraïne die kandidatuur krijgt. Die status moet dan ook Moldavië krijgen. En dan zou het niet meer dan eerlijk zijn om ook bijvoorbeeld het onvolmaakte BiH toe te laten tot de poule van kandidaat-landen, en natuurlijk Georgië.

Zelenski’s herhaalde smeekbedes

De druk om tot en oplossing te komen is hoog. Aan Oekraïne is beloofd dat het in juni hoort of het land kandidaat-lid kan worden. Maar wat te doen? Behalve Nederland zijn er meer landen die het oneerlijk zouden vinden om de kandidatuur in één keer aan Oekraïne te geven, terwijl andere landen daar veel meer moeite voor moeten doen.

Afgelopen maandag, 30 mei, zei de Oekraïense president Volodimir Zelenski dat de 27 EU-lidstaten in juni aan Oekraïne de status van kandidaat-lidstaat moeten geven. Zijn herhaalde smeekbedes daarover hebben inmiddels een eisende toon aangenomen.

Maar het is maar de vraag of het land op de Europese top op 23 juni die begeerde status daadwerkelijk krijgt. De lidstaten lijken eerder van plan te zijn een nieuwe status in het leven te willen roepen, die een brug vormt tussen niet-lid en kandidaat-lid. Een soort status van aspirant-kandidaat of buitenlid.

Verbannen naar de buitenste ring

Achter de schermen werken Frankrijk, Duitsland en ook Nederland al een paar weken aan het nieuwe plan. Daarin moet de Europese Unie het middelpunt zijn, met zijn 27 lidstaten. Daaromheen cirkelen kandidaat-lidstaten, zo dicht bij de EU genaderd dat ze over sommige onderwerpen mogen meepraten. Hun studenten mogen op uitwisseling in heel Europa, hun onderzoekers kunnen gebruikmaken van Europese gelden.

Het nieuwe zit hem in het ontwerp van nóg een ring, waarin een groep landen zwermt die wel bij Europa horen, maar wat verder af staan van de kandidaat-status. Die voldoen nog niet aan de eisen die de EU daaraan stelt of willen eigenlijk geen deel uitmaken van de EU. In die buitenste ring kan dan ook het Verenigd Koninkrijk zitten, bijvoorbeeld.

Het moet ook mogelijk worden om van ring te wisselen. Landen uit de inner circles die zich niet aan de Europese waarden houden, kunnen worden verbannen naar de buitenste ring. Andersom kan ook: wie zich de Europese waarden eigen maakt, kan juist dichterbij komen wentelen.

Opgesloten in de wachtkamer

De afgelopen maanden is over dit plan druk gepraat tussen Charles Michel, voorzitter van de Europese Raad, Emmanuel Macron en Olaf Scholz, bondskanselier van Duitsland. Macron lanceerde het begin mei in Straatsburg. Hij ontvouwde daar een plan voor een ‘politieke gemeenschap’.

“De Europese Unie kan, ­gezien haar niveau van integratie en ambitie, op korte termijn niet het ­enige middel zijn om het Europese continent te structureren”, zei de Franse president. Hij wil een structuur bedenken waarin ook nieuwe wenskandidaat-landen als Oekraïne, Moldavië en Georgië passen, ook al zijn die nog mijlenver verwijderd van de strenge Europese toetredingseisen. De staten op de westelijke Balkan passen daar, en ook niet-EU-leden als Noorwegen of Zwitserland.

De ‘buitenring’, waarmee de 27 EU-lidstaten samen een ‘Europese Politieke Gemeenschap’ vormen, moet meer voorstellen dan de frustrerende ‘wachtkamer’ waar EU-aspiranten nu jaren in worden opgesloten. Ze zouden veel eerder al kunnen meedoen in overleg en samenwerkingsverbanden.

Na Macron was het de beurt aan Charles Michel, voorzitter van de vergadering van EU-landen. Michel ging op reis naar de Balkanlanden. Toen dus stond hij voor het eerst in BiH – negentien jaar nadat in Thessaloniki werd afgesproken dat het land op termijn lid kon worden van de Europese Unie.

Het plan klonk toen al iets concreter dan toen Macron het zei. In Albanië vertelde Michel premier Edi Rama: “We willen de westelijke Balkanlanden meteen politiek integreren zodra ze een bepaalde opdracht van de EU hebben voldaan.”

Een ellenlange examenreeks

Het huidige proces op weg naar het EU-lidmaatschap bestaat momenteel uit het verkrijgen van de kandidaatstatus: daarvoor moet een land aan een serie basiseisen voldoen. Is het eenmaal kandidaat-lid, dan volgt een serie van zogenaamde ‘hoofdstukken’ – een soort examens op verschillende onderwerpen. Michel stelde Rama dus voor om Albanië per afgesloten hoofdstuk meer toegang te verlenen tot de Unie. Is het onderwijs op orde, dan mag het land meepraten over onderwijs, om het simpel te zeggen.

Michel vindt het nu plotseling merkwaardig dat het proces voor toetreding tot de EU een ellenlange examenreeks is waarna pas helemaal aan het eind de beloning komt. “We moeten het proces effectiever en meer dynamisch maken”, vindt hij.

“De ministers van buitenlandse zaken kunnen op regelmatige basis meedoen aan de vergadering van ministers van buitenlandse zaken”, zo stelt Michel zich het voor.

‘Wat is de meerwaarde?’

De komende weken is het de beurt aan de Duitse bondskanselier Olaf Scholz om het plan te verkopen op de westelijke Balkan. Zijn rondreis begint binnenkort. Scholz is eerlijk over de motieven van Europa. “Het gaat niet alleen om onze geloofwaardigheid daar”, zei Scholz. “Het is op dit moment meer dan ooit ook in ons strategisch belang om onze beloften aan die landen gestand te doen.”

Ook de Nederlandse premier Rutte wil ermee de boer op gaan. Aan de Tweede Kamer vertelde Rutte vorige week dat hij graag helpt om het plan concreet te maken. “We hebben met de Fransen intensief contact om te kijken of we kunnen helpen bij de uitwerking van dit soort ideeën”, aldus Rutte.

“Ik denk dat het een oprecht voorstel is, maar het kan natuurlijk worden gezien als een handigheidje als je dat zou willen.” Dat is niet de bedoeling. “We moeten een beetje oppassen dat het niet een parkeerplaats wordt die heel ver weg van de kust af ligt. Dan wordt het een trucje.”

“Je hebt natuurlijk al heel veel van dit soort constructies. En wat is dan de meerwaarde?” vroeg Rutte zich wel af. “Maar het kan interessant zijn en laten we eens kijken wat eruit komt.”

Vier fases van toetreding

De ontwikkelingen worden met enige trots gadegeslagen door de Servische Milena Lazarevic, programmadirecteur van het European Policy Center in Sarajevo. Want het kan toeval zijn, maar haar denktank maakte eind vorig jaar een plan voor de westelijke Balkan dat precies zo werkt als Macron, Michel, Rutte en Scholz nu voorstellen.

In een promotiefilmpje van vorige week zegt ze in de camera: “Op dit moment gaat het veel over een gefaseerde toetreding tot de EU. Het European Policy Center heeft daar samen met het Center for European Policy Studies een voorstel voor gemaakt.”

In het voorstel, dat in het najaar van 2021 verscheen, is te lezen hoe het voorstel van Macron, Scholz en Michel mogelijk uit gaat werken. Het spreekt over vier fases van toetreding tot de Europese Unie. In de eerste zijn er samenwerkingsverbanden met de Unie, de laatste bestaat uit volledig partnerschap, inclusief vetorechten.

Lazarevic zegt dat het ‘onmogelijk’ is om aan de Europese eisen voor toetreding te voldoen. Die lat ligt hoog. De rechtsstaat, de democratie, de economie en de instituties in een land moeten op hoog niveau functioneren. “Niemand kan perfect zijn voor het bij de EU is. Er is politieke wil bij nodig.”

Uit het onderzoek dat zij deed blijkt dat de Europese instituties zich uitstekend lenen voor een gefaseerde toetreding. Ze vond uit dat het wettelijk mogelijk is en technisch te realiseren. “Als je dit op een goede manier uitvoert, dan kan er een heleboel positieve energie terugkomen in het toetredingsproces.”

Een mini-topje voor de Balkan

Lazarevic hoopt dat de komende weken het begrip van een ‘Europese gemeenschap’ plotseling is afgestoft. Dat de ene na de andere Europese leider erover begint en dat het dan vaste vorm krijgt op de volgende Europese top, eind juni, waar het plan op de vergadertafel ligt van Europese leiders.

De Balkanlanden mogen dan nog niet meepraten. Maar om ze het gevoel te geven dat ze er toch al een beetje bij horen, is er met hen een mini-topje gepland voor de werkelijke Europese vergadering. Ze zullen er allemaal zijn. Misschien gebeurt nu eindelijk echt iets.
https://www.trouw.nl/buitenland/plots-w ... ~b97ebec6/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49082
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De slechtheid en het verraad van de EU

Bericht door Mahalingam »

Wat fijn toch voor ons Gidsland Nederland dat we een echte heks van D66 , de beruchte Sophie in ’t Veld in kunnen zetten (als lid van de bende van drie: Sophie, Guy Verhofstadt en Luis Garicano) als waakhond om de EU democratie te beschermen.
In eerste instantie tegen bedreiging uit Polen en in tweede instantie tegen de dictatuur van Ursula.
Coronasteun Polen leidt tot motie van wantrouwen tegen Von der Leyen

De volgens sommigen veel te vroege deblokkering van 36 miljard coronaherstelsteun aan Polen, nog voordat de EU-lidstaat zijn rechtsstaat op orde heeft, komt Commissievoorzitter Ursula von der Leyen op een motie van wantrouwen te staan. Drie liberale Parlementsleden zijn maandagochtend begonnen daarvoor handtekeningen te verzamelen.

Von der Leyen, morgenmiddag plenair in debat met het Europees Parlement, is vuurrode lijnen overgegaan door rechtsstaatprincipes onderhandelbaar te maken en duidelijke uitspraken van de Europese rechter niet onvoorwaardelijk op te volgen, aldus het drietal, dat de steun heeft van het eigen partijcongres. Als voldoende Parlementsleden – 71, of 10 procent van het totaal - de motie steunen, ligt zij op tafel voor het debat met Von der Leyen begint. Zou zij daarna een twee derde meerderheid halen, dan moet de Commissie aftreden. Dat zou pas de tweede keer in de geschiedenis zijn, na de Commissie-Santer die in 1999 struikelde over een corruptiezaak.

Von der Leyen zelf houdt vol dat er geen cent naar Polen gaat tot het aan duidelijk geformuleerde Brusselse en Luxemburgse eisen (‘mijlpalen’) voldoet, maar volgens initiatiefneemster en rechtsstaatsspecialiste Sophie in ’t Veld (D66) zet de Duitse met haar te snelle deblokkeringsbesluit, tegen vijf van haar eigen Commissarissen in, ‘de hele Europese rechtsstaat en rechtsorde in de uitverkoop’. ,,Deze grootste fout uit haar carrière heeft desastreuze consequenties voor de Europese rechtsorde. Ze geeft het signaal af dat er over de rechtsstaat valt te onderhandelen, dat fondsen en waarden tegen elkaar uit te ruilen zijn. Voortaan zijn de uitspraken van het Hof vrijblijvende aanbevelingen, zonder consequenties.”

Afwaarderen

Met haar houding zet VDL ook andere lidstaten ertoe aan de rechtsstaat af te waarderen, aldus In ’t Veld. ,,Dat is goed nieuws voor criminelen en nodigt misstanden bij de overheid uit. Maar de grootste klap zal landen bij de Poolse rechters en democratische oppositie. De Europese Commissie is nu definitief geen medestander meer in hun strijd voor een eerlijke politiek en rechtspraak.”

Het Parlement zet al ruim een jaar druk op de Commissie om harder op te treden tegen Polen. Het stelde ultimata en klaagde de Commissie zelfs aan bij het Hof. Dat rekende in duidelijke arresten af met het willekeurige ontslag van rechters en met een tuchtraad die rechters na onwelgevallige uitspraken kan sanctioneren.

Volgens de drie initiatiefnemers – naast In ’t Veld de Belgische oud-premier Guy Verhofstadt en Luis Garicano van het Spaanse Ciudadanos – is Von der Leyen haar geloofwaardigheid als ‘hoedster’ van de Europese Verdragen kwijt. Ze heeft niet alleen Hofuitspraken, maar ook meerdere resoluties van het Parlement ‘flagrant genegeerd’, aldus het drietal. De kans dat de drie hun motie morgen kunnen indienen, is verre van denkbeeldig. Het liberale Renew alleen heeft al meer dan honderd leden; daarnaast betitelden vorige week ook PvdA en GroenLinks de te snelle deblokkering van steun aan Polen als ‘een historische vergissing’.
https://www.ad.nl/buitenland/coronasteu ... ~a10eaa8d/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49082
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De slechtheid en het verraad van de EU

Bericht door Mahalingam »

Dat Polen geld gaat krijgen van de EU is een misverstand. :Polen moet gewoon ook zijn boetes wegens ongehoorzaamheid blijven betalen.
De Commissie heeft het plan van de Poolse regering goedgekeurd. En Polen moet eerst door al die hoepels springen die de Commissie hun voorhoud. Dat kan jaren gerekt worden door de EU.
Von der Leyen: “Polen krijgt geen geld vooraleer hervormingen in justitie doorgevoerd zijn”

De Commissie kreeg vorige week heel wat kritiek te verduren omdat ze de formele aanbeveling gaf om het Poolse herstelplan goed te keuren. Daarmee krijgt Warschau uitzicht op 35,4 miljard euro aan subsidies en leningen om hervormingen en investeringen mee te helpen financieren.

Nochtans had de Commissie, bij monde van voorzitter Von der Leyen, eerder drie ‘mijlpalen’ vooropgesteld die gehaald moeten worden vooraleer er Europees geld naar Polen kan vloeien. Die hebben alle drie betrekking op de onafhankelijkheid van de Poolse rechterlijke macht. Polen heeft zich er ook toe geëngageerd die mijlpalen te realiseren.
[...]
De arresten van het Hof met betrekking tot het tuchtregime blijven bindend voor Polen, zei Von der Leyen. Ze blijft ook boetes opleggen aan Polen omdat het geen gevolg geeft aan de beslissingen van de rechters in Luxemburg. Tot nu vorderde de Commissie al 111 miljoen euro terug.
https://www.hln.be/economie/von-der-ley ... ~a6b2147c/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85745
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De slechtheid en het verraad van de EU

Bericht door Ariel »

Stille ommezwaai: ’Albanië en Noord-Macedonië welkom in EU’

Het kabinet maakt zich hard voor toetreding van Albanië en Noord-Macedonië tot de Europese Unie. Maar de meeste Nederlanders én een deel van de Tweede Kamer zitten niet te wachten op een nog grotere EU.

Een ommezwaai in stilte. Zo kan de koers van Nederland worden genoemd als het gaat om Albanië en Noord-Macedonië. Die twee Balkanlanden – behorend tot de armste naties van Europa – staan op het punt om te gaan onderhandelen over toetreding tot de EU. Mét goedkeuring van premier Mark Rutte, die tot een tijdje geleden nog fel tegenstander was deze EU-uitbreiding.

„Dat verzwakt de hele Unie”, zei Rutte in 2018 over het EU-lidmaatschap van de twee landen met een overdaad aan corruptie en weinig persvrijheid. Nederland blokkeerde toen onderhandelingen met Albanië en Noord-Macedonië. Nu trapt Rutte juist op het gaspedaal. Hij reist door Europa om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen.

„Er wordt echt voortgang geboekt in deze landen op het gebied van corruptiebestrijding, economische ontwikkeling en een onafhankelijke rechterlijke macht”, zei Rutte afgelopen november bij een bezoek aan Tirana, de hoofdstad van Albanië. „En het is belangrijk dat Rusland of China hier niet meer invloed krijgen”, voegde hij eraan toe.

Ook afgelopen maand, bij een bezoek van de Duitse bondskanselier Olaf Scholz aan Den Haag, benadrukte Rutte dat hij Albanië en Noord-Macedonië er maar al te graag bij wil hebben. „We moeten er met alle krachten in de EU voor zorgen dat de Westelijke Balkan stabiel blijft”, zei de premier voor een zaal met vooral Duitse journalisten.

Steun
De coalitiepartijen in de Kamer steunen de koers van Rutte, blijkt uit een rondvraag door De Telegraaf. „We kunnen deze landen niet nog tien jaar laten watertrappelen”, vindt CDA-Kamerlid Mustafa Amhaouch. Noord-Macedonië is sinds 2005 kandidaat-lidstaat, Albanië heeft die status sinds 2014. „Het is goed om deze landen weg te houden bij Rusland en China”, zegt Amhaouch. „Laten we het ook niet groter maken dan het is: deze twee landen hebben samen zo’n 5 miljoen inwoners. Dat is voor de EU goed te dragen.”

Albanië heeft de laatste jaren hard gewerkt, vindt Nederland. Volgens een Brusselse bron die betrokken is bij het beoordelen van kandidaat-lidstaten zijn alle Albaanse rechters doorgelicht. Die moesten de aanwezigheid van contant geld of het bezit van een vakantiehuis verantwoorden. „68 procent van de rechters is ontslagen of heeft opgezegd”, stelt de expert. Noord-Macedonië heeft zelfs zijn naam laten veranderen – door het woordje ’Noord’ toe te voegen – omdat Griekenland een regio met de naam Macedonië heeft en dreigde met een veto.

Een EU-diplomaat legt uit dat al die inspanningen niet eeuwig onbeantwoord kunnen blijven: „Als er niet een beloning volgt voor het vele werk, dan is voor de politici daar steeds moeilijker uit te leggen dat er allerlei lastige dingen moeten gebeuren om EU-lid te kunnen worden.”

Toch is het draagvlak voor EU-uitbreiding in Nederland zeer klein. Slechts 34 procent van de Nederlanders vindt dat de EU in de komende jaren moet uitbreiden, blijkt uit de Eurobarometer van begin dit jaar. Daarmee behoort Nederland tot de meest terughoudende landen van Europa, samen met Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland en Finland.

Donderdag praat de Tweede Kamer met experts over EU-uitbreiding. Niet doen, vindt SGP-Kamerlid Roelof Bisschop. „Het maakt de onbestuurbare en vrijwel oncontroleerbare EU nóg logger.” Ook JA21-voorman Joost Eerdmans trapt liever op de rem. „De EU lijkt als heilige opdracht te hebben om zichzelf steeds groter te maken, met alle negatieve gevolgen van dien voor Nederland. Financieel, omdat we als grote nettobetaler voor al die zwakke landen moeten opdraaien, maar ook op het gebied van bijvoorbeeld migratie.”

Volgens D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma wordt de soep niet zo heet gegeten. „Er is nog geen sprake van toetreding, het gaat er nu om dat de onderhandelingen gaan beginnen. Dat is vaak een zeer langdurig proces, van soms wel tientallen jaren, waarin deze landen moeilijke hervormingen moeten doorvoeren. Garantie tot toetreding is er niet, kijk maar naar Turkije.”

Volgens de VVD zijn de toetredingseisen – na de rommelige toetreding van tien Oost-Europese landen in 2004 en 2007 – aangescherpt. „We stemmen in met onderhandelingen, onder de voorwaarde dat er strikt op wordt toegezien dat de hervormingen ook echt structureel zijn en we anders de pauzeknop indrukken of zelfs een stap terugzetten”, zegt Kamerlid Roelien Kamminga.

Bulgarije verzet zich
Op dit moment verzet alleen Bulgarije zich binnen de EU tegen het starten van toetredingsonderhandelingen van Noord-Macedonië. Brussel heeft de onderhandelingen gekoppeld aan Albanië, waardoor het Bulgaarse veto de toetreding van twee lidstaten blokkeert. De Bulgaren noemden de Macedonische taal eerder een ’Bulgaars dialect’. Rutte was vorige maand in de Bulgaarse hoofdstad Sofia om de plooien glad te strijken. Nu Bulgarije sinds afgelopen najaar een nieuwe regering heeft, gaat het veto misschien van tafel.

Het enthousiasme in Europa voor snelle EU-uitbreiding op de Westelijke Balkan is nog nooit zo groot geweest. Dat komt door de uitdijende invloed van China in het gebied. Bovendien zijn er zorgen over buurland Servië, waar anti-Bosnische en pro-Russische sentimenten de overhand lijken te krijgen.

Maar de oorlog in Oekraïne voedt dat enthousiasme nog het meest. EU-voorzitter Frankrijk wil – net als Duitsland – een blok vormen tegen Rusland. Of zoals Rutte het afgelopen november zei bij zijn bezoek aan Albanië: „Het is belangrijk dat wij ook in dit stuk van de wereld onze voet aan de grond houden.”
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 49082
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De slechtheid en het verraad van de EU

Bericht door Mahalingam »

De EU eist (via woordvoerder Duitsland) dat Servië zich net zo braaf opstelt als Albanië en N-Macedonië.
Zoniet dan wordt lidmaatschap van de EU op de lange baan geschoven. En die baan was al heel lang.
Duitsland eist dat Servië EU-sancties tegen Rusland overneemt

Duitsland dringt er bij Servië op aan zich aan te sluiten bij de EU-sancties tegen zijn oude bondgenoot Rusland. Een land dat lid wil worden van de EU moet zich nu eenmaal ook voegen naar het buitenlandbeleid van de unie, hield bondskanselier Olaf Scholz in Belgrado zijn gastheer, president Aleksandar Vucic, voor.

Servië heeft de Russische invasie van Oekraïne wel veroordeeld, maar geen strafmaatregelen tegen Rusland genomen. Dat verwacht de EU wel van zogeheten kandidaat-lidstaten, waarvan Servië er ook een is.

Maar het Balkanland kan moeilijk anders, omdat het bijvoorbeeld erg afhankelijk is van Russisch aardgas, stelt Vucic. Servië is van oudsher cultureel en politiek nauw met zijn grote Slavische beschermheer verbonden.
https://www.trouw.nl/buitenland/oekraie ... ~be08828d/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49082
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De slechtheid en het verraad van de EU

Bericht door Mahalingam »

De bureaucraten van Brussel wensten voor zich een leuke pied-a-terre en die hebben ze zichzelf gegeven.
En nee, de kranen zijn niet van goud net zoals de WC pot.

Leuker wonen in New York: EU trakteert zichzelf op nieuw palazzo voor 20 miljoen euro

First things first: oorlog in Oekraïne, energiecrisis, chaos van de ECB en mega-inflatie kunnen wachten, nu koopt de EU-bureaucratie een mooie verblijfplaats voor de reizen van Brussel naar New York - ongeveer 20 miljoen euro van ons belastinggeld gaat naar de Upper East Side aankoop, het leren behang in de woning is van Ralph Lauren.

Het gepeupel van Europa moet nu wat besparen - de diplomatieke vertegenwoordiging van de Europese Unie, de Europese Dienst voor extern optreden (EDEO), voelt zich niet belast door de huidige economische crisis en eventuele gedachten over het stellen van een voorbeeld: zoals het tijdschrift "Politico" nu heeft onthuld De EU-bureaucratie kocht een appartement met 11 kamers aan East 65th Street 138 in de Upper East Side van New York - met 20 miljoen euro aan belastinggeld.

Het fijne huisje is net gerenoveerd voor zeven miljoen euro en ziet er best netjes uit: het is maar een paar minuten lopen naar het nabijgelegen Central Park en de locatie van de nieuwe EU-wijk kon niet beter gekozen worden.

Leren behang en sneeuwsmeltende tegels

Ook de EU-diplomaten zullen zich tijdens hun bezoek vast op hun gemak voelen binnen: Ralph Lauren ontwierp het leren behang voor de eetkamer. En voor de ingang zijn zojuist sneeuwsmeltende tegels opnieuw gelegd, zodat de Budapesters en Manolo Blahniks van de EU-delegaties geen last hebben van de winter. Ook de lift, die bekleed is met het fijnste leer, zou een schot in de roos zijn.

De EU-vertegenwoordigers zijn van mening dat de aankoop van het onroerend goed aan 138 East 65th St. een "veilige investering" is: de vastgoedprijzen zouden blijven stijgen en de 20 miljoen euro was goed geïnvesteerd.
Central Park ligt vlakbij het nieuwe EU Palazzo.

Elf slaapkamer palazzo voor de EU in de Upper East Side

Het is de vraag of alle EU-burgers die deze aankoop financieren met hun belastinggeld er zo over denken: in het algemeen zou ook kunnen worden besproken of de EU-leiders een palazzo met 11 kamers moeten kopen in een van de beste delen van New York.

En natuurlijk is alles ook een kwestie van tijd en optiek: terwijl Oekraïense soldaten in vuile loopgraven wachten op de dringend gevraagde leveringen van munitie en wapens door de EU, en Rusland de gastoevoer naar het ene Europese land na het andere afsluit, wonen kon -Actie van de Brusselse politieke kopstukken in New York worden enigszins kritisch bekeken.
https://exxpress.at/schoener-wohnen-in- ... onen-euro/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49082
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De slechtheid en het verraad van de EU

Bericht door Mahalingam »

Uit Brussel kwam de oekaze: "Jullie moeten allemaal 15 % gas gaan besparen".
En dat zagen een paar landen die helemaal niks met Russisch aardgas hebben, niet zitten.
Dus is er verdeeldheid die Putin in de kaart speelt. Dus snel allemaal solidair zijn met elkaar.!!
Hoe zit dat dan met de bijdrage aan de soliariteit van die ongehoorzamen?
Als die besparen dan houden ze LNG gas over dat ze aan de behoeftigen kunnen doorgeven.

Voor ons land is dat besparen geen probleem. Is al gebeurt. Bijna alle grootverbruikers zijn gestopt vanwege de aardgasprijs en de rest doet het zuinigjes aan.
Als landen moeite hebben met het houden aan de eis, moeten andere staten een gedeelte van de gasvoorraad aan dat land schenken. Ook kan de mindering verplicht worden als landen zich er niet genoeg aan houden. Het is dus vrijwillig, maar als men het niet doet wordt het verplicht.
Hè ja, zo kennen we onze Brusselse regenten weer.

Definitief EU-akkoord over verminderen gas: ‘Moeten ons verenigen tegen machtsspelletje Poetin’
https://www.ad.nl/buitenland/definitief ... ~a1cdb655/

En zo'n 'crisis' kunen de klimaathysterici prima gebruiken voor hun eigen zaakje:
,,Het is belangrijk dat we aan de slag gaan”, aldus Jetten. ,,We moeten besparen, besparen, besparen.” En Nederland heeft volgens hem aangetoond dat dat kan. ,,We zullen uiteindelijk als Europa helemaal van het Russische gas af moeten en sneller moeten inzetten op andere energiebronnen.
Daar zijn ze weer: die 'andere' energiebronnen. Een soort heilige graal voor de mensheid.
(Net zoals die kernfusie waar al 50 jaar lang van wordt gezegd : 'over 50 jaar'.)
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7608
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: De slechtheid en het verraad van de EU

Bericht door Ali Yas »

Mahalingam schreef:
di jul 26, 2022 1:33 pm
Definitief EU-akkoord over verminderen gas: ‘Moeten ons verenigen tegen machtsspelletje Poetin’
De EU speelt ondertussen zélf een machtsspelletje, waarbij Nederland opnieuw gedwongen zal worden de (in dit geval gas-) rekeningen te betalen van landen die zaken verkeerd hebben aangepakt. Inmiddels hebben we zó veel blaren om op te zitten dat we net zo goed kunnen blijven staan.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Mahalingam
Berichten: 49082
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De slechtheid en het verraad van de EU

Bericht door Mahalingam »

Zijn asieligen in de EU alleen maar welkom als ze geen Christen zijn? Soms lijkt dat er sterk op. Ook nu weer. Zie hier de heren zitten die collectief verantwoordelijk zijn voor indirecte doodvonnissen die ze uitspreken .

Afbeelding
European human rights court rejects Christian convert facing deportation to Iran

The European Court of Human Rights has rejected the case of an Iranian Christian convert who was denied protection in Germany and could face deportation, leaving him vulnerable to persecution upon his return to Iran.


Hassan, whose name has been changed to protect his identity and is recorded as H.H. on public documents, is a 44-year-old Iranian cabinetmaker. He applied for asylum in Germany in 2018 but was denied by the German authorities.

According to his advocates at the global legal advocacy group ADF International, the Iranian appealed to the Greifswald Administrative Court, which dismissed his case because it is "not particularly likely" that a Muslim would convert after his brother-in-law was killed and his wife abused for converting.
The Administrative Court declared that if such events did occur, they would have a "deterrent effect" on third parties.

"No one should be persecuted for their faith. Iran is one of the most dangerous countries in the world for Christians, and converts are particularly at risk. In the last year, religious persecution has greatly worsened," ADF International Legal Officer Lidia Rieder said in a statement.
"So-called 'religious deviants' can be given prison sentences, national security charges are continuously used to target religious minorities. The courts in Germany must take this into account when processing asylum applications."

Hassan told Federal Office for Migration and Refugees that he was introduced to Christianity by his brother-in-law, who was imprisoned for participating in a house church. According to ADF, his brother-in-law was killed for practicing his faith in jail. Hassan and his family gave their lives to Christ.

According to persecution watchdog organization Open Doors USA, the view of the Iranian government is that all ethnic Persians are by definition Muslim, and any Persian Christians are considered "apostates." Any Christian activity in the Persian language is considered illegal.

Once their new faith was discovered, security forces reportedly stormed Hassan's family home and confiscated books, the computer, their passports and their Bible. The family fled to Turkey and later to Germany.

"In Germany I share the Gospel. I organize prayer circles here in the accommodation," Hassan stated. "I want to be a good example, to win the others to faith in Jesus Christ. My greatest goal would be for my children to be able to find Christ in freedom and to do good."

Open Doors USA, which monitors persecution in over 60 countries, reports that Iranian asylum seekers are often suspected of feigning a conversion.

"There appears to be a tragic disregard for the application of a uniform and objective standard of examination for these kinds of dire asylum cases, in violation of international law," Rieder stated.
"When decision-makers and judges decide on asylum applications according to their own criteria and without regard for the on-the-ground situation in the countries of origin, it results in severe personal suffering. H.H.'s case is a very worrying example of this."
Hollywood stars David and Maria Barrera talk about raising strong children by trusting God

The country is ranked No. 9 on the organization's World Watch List, an annual ranking of 50 countries where Christians face extreme persecution.

As the U.S. Commission on International Religious Freedom (USCIRF) reported last August, Iran's then-President Hassan Rouhani signed amendments to Articles 499 and 500 of the country's penal code.

The amendment to Article 499 imposes prison sentences and fines on anyone who insults "divine religions or Islamic schools of thought recognized under the Constitutions with the intent to cause violence or tensions in the society."

The amendment to Article 500 penalizes those who conduct "any deviant educational or proselytizing activity that contradicts or interferes with the sacred law of Islam."

A report released last month by USCIRF titled "Religious Propaganda in Iran" warned that Iran's government uses official media to spread "falsehoods and misconceptions" about religious minorities to sway public opinion against them.

The report attributed the propaganda effort to a "systematic campaign to deny freedom of religion or belief to groups that do not conform to the government's singular interpretation of Ja'afri Shi'a Islam."

In February, the human rights watchdog Article 18 reported that Branch 34 of the Tehran Court of Appeal issued a ruling following an order last November by the Islamic Republic's Supreme Court for the lower court to review convictions against nine Christian converts.

The Iranian appeals court acquitted the nine converts serving five-year prison sentences on charges of "acting against national security" for their participation in house churches. The converts were also charged with "promoting Zionist Christianity."

Judges Seyed Ali Asghar Kamali and Akbar Johari found "insufficient evidence" that the accused acted against national security, arguing that Christians are taught to live in "obedience, submission and support of the authorities."

Article 18 Advocacy Director Mansour Borji said the court's decision was "unlike any other of its type" that he has seen. He said in a statement that "the judges have gone to considerable length to explain their verdict, listing nine different reasons based on the constitution, judicial principles, legal provisions and Islamic tradition."
https://www.christianpost.com/news/euro ... nvert.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49082
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De slechtheid en het verraad van de EU

Bericht door Mahalingam »

EU-regelneverij

Je fokt kippen, leghennen en verkoopt eieren. Je legt de duurzaamheidsregels indachtig zonnepanelen op de daken en op het grondgebied van je bedrijf. Om de kippen een dierwaardig bestaan te bieden laat je deze rondlopen onder de geplaatste zonnepanelen: win-win, denk je dan, grote scharreluitloop voor de kippen en tegelijkertijd draag je je steentje bij voor de redding van de aarde.

Niet toch. Schapen mogen eronder door lopen, maar kippen niet. Dubbelgebruik gaat in tegen de regels. Dat hebben de EU-bollebozen zo beslist. Begrijpe wie kan.
https://www.golfbrekers.be/eu-regelneverij/

Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85745
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De slechtheid en het verraad van de EU

Bericht door Ariel »

Niet toch. Schapen mogen eronder door lopen, maar kippen niet. Dubbelgebruik gaat in tegen de regels. Dat hebben de EU-bollebozen zo beslist.

Wie zijn toch die mensen die deze achterlijke regeltjes bedenken. :nietverstaan:
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85745
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De slechtheid en het verraad van de EU

Bericht door Ariel »

Afbeelding

Ook de toren van Babel moet verwarmd worden, en dat kost heel veel geld. Geld wat ze goed kunnen gebruiken als ze stoppen met de maandelijkse verhuizing van Brussel naar Straatsburg .

Volgens steeds meer parlementariërs is de maandelijkse verhuizing naar Straatsburg niet meer uit te leggen, maar toch gaat men door met deze dure verhuizing.
Europees Parlement wil geldverslindende verhuizing niet opgeven

Het Europees Parlement gaat miljoenen bezuinigen om de energierekening te kunnen betalen, maar het omstreden verhuiscircus tussen Brussel en Straatsburg blijft vooralsnog bestaan.

Uit interne documenten blijkt dat de elektriciteitsrekening voor de kantoorpaleizen in Brussel, Luxemburg en Straatsburg dit jaar ruim 14 miljoen euro meer gaat kosten dan begroot. De gasnota valt ruim 4 miljoen euro hoger uit.

Na schuiven met potjes staat het Europees Parlement nog altijd 6,7 miljoen euro in het rood. De EU-instelling zet daarom het mes in renovaties en verfraaiing.

Uit stukken die nieuwssite Politico heeft ingezien blijkt dat in Straatsburg, de officiële zetel van het parlement, niet langer 1,4 miljoen euro zal worden uitgetrokken voor nieuwe plantjes en tuinen. Ook een half miljoen euro kostende nieuwe bar met terras komt er voorlopig niet. In Brussel worden renovaties gestaakt: een nieuw aircosysteem is voorlopig van de baan, net als 250.000 euro aan nieuwe tapijten en 400.000 euro aan verlichting voor het EU-museum.

’Stop met Straatsburg’
Maar de maandelijkse verhuizing van Brussel naar Straatsburg gaat gewoon door. Dat ligt te gevoelig bij de lidstaten (lees Frankrijk). De Duitse Europarlementariër Daniel Freund deed onlangs een pleidooi richting parlementsvoorzitter Roberta Metsola om de vergaderingen in Straatsburg op te schorten en meer digitaal te werken.

Volgens de politicus van de Groenen is het niet uit te leggen dat lege kantoorgebouwen worden warm gestookt, terwijl alle Europeanen het verzoek krijgen om minder te consumeren of simpelweg de rekening niet meer kunnen betalen. De oproep van Freund krijgt steeds meer bijval. In Nederland vinden onder anderen Europarlementariërs van PvdA, VVD en SGP het een goed idee om vanwege de energiecrisis even te stoppen met het verhuiscircus.

Overigens hoopt het Europees Parlement bij de begrotingsonderhandelingen met de andere EU-instellingen weer flink wat extra belastinggeld binnen te harken voor een nieuwe topfunctie en extra medewerkers. Bij lidstaten is er veel kritiek op de spendeerdrift. Volgens een hoge diplomaat tasten ze in het duister over het doel van de extra bestedingen.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 49082
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De slechtheid en het verraad van de EU

Bericht door Mahalingam »

Met deze vijf ingrepen wil Brussel de energiecrisis in Europa te lijf gaan

Met vijf maatregelen wil de Europese Commissie ingrijpen om de energiecrisis in de Unie het hoofd te bieden. Hoe zien de plannen eruit, en zijn ze op korte termijn uitvoerbaar?
Ik vrees van niet.
Ten eerste: dat Russische gas komt binnen met kortlopende contracten. De Russen wensen langlopende kontracten vooral sinds de EU energietransitie plannen stellen over 10 jaar geen aardgas (van de Russen) meer nodig te hebben.
Het nadeel van die korte kontrakten is: er moet onderhandeld worden over nieuwe prijzen. En dat is nu wat een gek ervoor geeft.
Daarom wil de EU een maximale prijs waarvoor Europese afnemers nog gas via Russisch pijplijnen mogen afnemen. Hoe hoog die prijs moet zijn, en hoe dit precies is af te dwingen, vermeldt het voorstel niet. Het is ook de vraag of dat er echt toe doet. Het lijkt namelijk uitgesloten dat Rusland akkoord zal gaan met een maximumprijs. Dus betekent het voorstel in feite dat Europa afscheid neemt van Russisch gas.
Dus de gasstroom komt tot stilstand. En als er geen gas voor de EU via Oekraïne gaat en Nord Stream 1 stil ligt, dan kan ook wel eens het gas voor de Oekraïne stoppen.
Dat gas word nog wel betaald door de Oekraïne met 'geleend' geld van de 'bondgenoten'.
En door oorlogsschade aan een kernreactor is de levering van die electriciteit aan de Oekraïne gestopt.
En wat is het lichtpuntje? Dat de voorraden zijn aangevuld. Wat niet verteld wordt dat onze (Ned) volle voorraad voor 3 weken gas bevat voor burgers en electriciteitcentrales.
En als de LNG terminal in de Eemshaven volop bevoorraad wordt dan is dat 15% van wat er door de pijp uit Rusland kan komen.
‘Slim’ besparen op elektriciteit

De Commissie wil de vraag naar elektriciteit op piekmomenten verminderen. Bij grote vraag schiet de prijs immers omhoog. Daarom moet het stroomverbruik tijdens de piek met een verplicht percentage worden verminderd.

Uitvoering is lastig. Von der Leyen suggereert dat bedrijven verleid moeten worden met een bonus als ze tijdelijk minder elektriciteit afnemen, maar het probleem lijkt niet bij de industrie te liggen. De grootste piek in de stroomvraag ligt doorgaans tussen 5 en 8 uur in de avond, als iedereen thuiskomt, gaat koken, de e-auto aan de lader hangt en het licht aandoet. Op dat moment is de elektriciteitsprijs het hoogst.
Dat de prijs omhoog schiet komt doordat de enige centrales die deze piek kunnen opvangen allen op peperduur aardgas draaien.
En dus wordt nog een gedragsverandering opgedrongen: later gaan koken en pas om 9 uur (in plaats van 6 uur) gaan eten.
En ja, onze elite eet laat, de arbeider die van zijn zware werk thuis komt heeft honger en gaat niet 3 uur wachten om zijn honger te stillen en met een halfvolle maag te gaan slapen.
Winst afromen die groene stroomproducenten maken
[...]Deze overwinsten moeten afgeroomd en ten goede komen aan kwetsbare huishoudens en bedrijven, vindt de Europese Commissie. Hoe dat precies moet, is aan de lidstaten.
Onze regering kan via de winstbelasting die winsten overhevelen.
Tel je alles op dan gaat dan 50% plus 20% van je stroomkosten naar de staat.
En de niet-groene winsten? Ook die dienen overgeheveld te worden naar de staat.
Ook fossiele energiebedrijven moeten overwinsten inleveren

De klassieke oliemaatschappijen als Shell, BP en TotalEnergies boeken recordwinsten dankzij de sterk gestegen energieprijzen. Daar profiteren nu vooral aandeelhouders van. De Commissie wil een ‘solidariteitsbijdrage’ afdwingen, die lidstaten kunnen gebruiken om financieel kwetsbare burgers te helpen en om te investeren in duurzame energie. Nog onduidelijk is hoe hoog deze bijdrage moet zijn en hoe de Commissie dit afromen wil afdwingen. Shell is na zijn vertrek uit Nederland naar Engeland geen onderdeel meer van de EU, net als BP. TotalEnergies is in Frankrijk al gedwongen een deel van de winst terug te geven aan de consument, in de vorm van flink lagere prijzen aan de pomp. Er zijn natuurlijk meer fossiele energiebedrijven, maar de grootste vissen lijken lastig te vangen.
En dan is er de kwestie van de staatssteun. Er zijn nogal wat energieleveranciers aan het wankelen en die zijn, net zoals de banken vroeger, te groot om failliet te gaan..
Een fonds om wankelende energiebedrijven mee te stutten

Diverse landen hebben afgelopen maanden met miljarden euro’s moeten bijspringen om hun energiebedrijven overeind te houden. Door de hoge en snel fluctuerende energieprijzen moeten bedrijven enorme ‘margin calls’ storten. Dat komt erop neer dat zij waarborgsommen overmaken aan afnemers of leveranciers waarmee zij zakendoen.
https://www.volkskrant.nl/economie/met- ... ~b55e2f11/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49082
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De slechtheid en het verraad van de EU

Bericht door Mahalingam »

De bazen in Brussel hebben besloten dat plastic rietjes heel schadelijk zijn voor 'de natuur' en hebben ze dan ook verboden.
En als een restaurant het waagt om toch plastic rietjes te (laten) gebruiken wordt een milieuwet overtreden..
Dan lees je na een terrasbezoek dergelijk commentaar:
Onderweg nog heerlijk gegeten bij Perron 3, dit is zeker een aanrader, al blijf ik mij er wel over verbazen dat je bij een milkshake 🥤een doorzichtige beker van transparant plastic krijgt, met een transparant plastic deksel en met een rietje van papier, op een gegeven moment zit je op een bolletje papier te sabbelen " wie dat bedacht heeft" 🤬 .
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49082
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De slechtheid en het verraad van de EU

Bericht door Mahalingam »

Vroeger kon volstaan worden met 1 opgeheven vingertje.
Onze Big Sister doet het met twee:

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49082
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De slechtheid en het verraad van de EU

Bericht door Mahalingam »

Openbaring 12:
En er werd een groot teken gezien in den hemel; namelijk een vrouw, bekleed met de zon; en de maan was onder haar voeten, en op haar hoofd een kroon van twaalf sterren;
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85745
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De slechtheid en het verraad van de EU

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:
vr sep 16, 2022 10:33 am
Openbaring 12:
En er werd een groot teken gezien in den hemel; namelijk een vrouw, bekleed met de zon; en de maan was onder haar voeten, en op haar hoofd een kroon van twaalf sterren;
:no1: No, no, no...Not she.
De vrouw blijkt het volk Israël te zijn, voor wie de dromen van Jozef over zon, maan en sterren dus in vervulling gaan . De vrouw heeft geboorteweeën. Dat wil zeggen: barenspijn. Er komt nieuw leven, maar eerst komt er lijden voor het Joodse volk. Dat is het lijden van de grote verdrukking. Het gaat hier over de weeën die aan de komst van het Messiaanse vrederijk vooraf gaan.
Laten we Openbaring 17 en 18 gebruiken.

Brussel als Babylon

Afbeelding
En een uit de zeven engelen, die de zeven fiolen hadden, kwam en sprak met mij, en zeide tot mij: Kom herwaarts, ik zal u tonen het oordeel der grote hoer, die daar zit op vele wateren;

Met welke de koningen der aarde gehoereerd hebben, en die de aarde bewonen zijn dronken geworden van den wijn harer hoererij.
[-]
En hij zeide tot mij: De wateren, die gij gezien hebt, waar de hoer zit, zijn volken, en scharen, en natien, en tongen.
En de vrouw, die gij gezien hebt, is de grote stad, die het koninkrijk heeft over de koningen der aarde.

En na dezen zag ik een anderen engel afkomen uit den hemel, hebbende grote macht, en de aarde is verlicht geworden van zijn heerlijkheid.

En hij riep krachtelijk met een grote stem, zeggende: Zij is gevallen, zij is gevallen, het grote Babylon, en is geworden een woonstede der duivelen, en een bewaarplaats van alle onreine geesten, en een bewaarplaats van alle onrein en hatelijk gevogelte;

Dewijl uit den wijn des toorns harer hoererij alle volken gedronken hebben, en de koningen der aarde met haar gehoereerd hebben, en de kooplieden der aarde rijk zijn geworden uit de kracht harer weelde.

En ik hoorde een andere stem uit den hemel, zeggende: Gaat uit van haar, Mijn volk, opdat gij aan haar zonden geen gemeenschap hebt, en opdat gij van haar plagen niet ontvangt.

Want haar zonden zijn de ene op de andere gevolgd tot den hemel toe, en God is harer ongerechtigheden gedachtig geworden.

Vergeldt haar, gelijk als zij ulieden vergolden heeft, en verdubbelt haar dubbel, naar haar werken; in den drinkbeker, waarin zij geschonken heeft, schenkt haar dubbel.

Zoveel als zij zichzelve verheerlijkt heeft, en weelde gehad heeft, zo grote pijniging en rouw doet haar aan; want zij zegt in haar hart: Ik zit als een koningin, en ben geen weduwe, en zal geen rouw zien.

Daarom zullen haar plagen op een dag komen, namelijk dood, en rouw, en honger, en zij zal met vuur verbrand worden; want sterk is de Heere God, Die haar oordeelt.

En de koningen der aarde, die met haar gehoereerd en weelde gehad hebben, zullen haar bewenen, en rouw over haar bedrijven, wanneer zij den rook haar brands zullen zien;

Van verre staande uit vreze van haar pijniging, zeggende: Wee, wee, de grote stad Babylon, de sterke stad, want uw oordeel is in een ure gekomen.

En de kooplieden der aarde zullen wenen en rouw maken over haar, omdat niemand hun waren meer koopt;
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 49082
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De slechtheid en het verraad van de EU

Bericht door Mahalingam »Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49082
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De slechtheid en het verraad van de EU

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding

En nu denkt Brussel dus dat het moment gekomen is om het overheidstoezicht op mensen die tijdelijk ergens verblijven op te schroeven.
In hotels moet men zich inschrijven in een register maar wat met al die overnachtingen bij particulieren? Die ontsnappen aan overheidstoezicht. Dat dient te veranderen.
Brussel wordt strenger voor Airbnb

De Europese Commissie wil verhuurders via platformbedrijven als Airbnb meer regels opleggen. Ze moeten voortaan maandelijks verslag uitbrengen.

De Europese Commissie wil bedrijven als Airbnb en Booking.com meer regels opleggen. Woningbezitters bieden via zulke platforms hun huizen aan voor vakantieverhuur. Door alle verhuurders een verplicht registratienummer te geven, hoopt de commissie dat lokale autoriteiten meer grip zullen krijgen op de markt.

De verhuur van particuliere woningen was even ingezakt tijdens de coronapandemie, maar inmiddels worden er weer miljoenen woningen verhuurd via websites. In de eerste zes maanden van dit jaar verbleven in Parijs bijvoorbeeld zo’n drie miljoen toeristen in particuliere woningen en in de Franse Alpen nog een miljoen meer. Ook Amsterdam kreeg honderdduizenden toeristen via grote en kleine platforms.

Die stad heeft de afgelopen jaren de tijdelijke verhuur flink aan banden gelegd. Huizenbezitters in Amsterdam mogen hun huis nog maar dertig dagen per jaar verhuren, in andere Nederlandse gemeenten gaat het om maximaal zestig dagen. Ook is er in Nederland sinds dit jaar een registratienummer ingevoerd voor verhuurders.

Een verplicht registratienummer voor alle EU-landen


De Europese Commissie wil een dergelijk nummer nu verplicht gaan maken voor alle landen in de EU. Daarna moeten ze iedere maand aan de lokale autoriteiten vertellen hoeveel gasten er in hun woning waren en hoelang ze zijn gebleven. De plaatselijke overheden kunnen dan zelf beslissen of ze verdere regels willen invoeren.

Nieuw in het voorstel is dat de Europese Commissie wil dat ook andere organisaties toegang kunnen krijgen tot de gegevens, die voor dat doel worden geanonimiseerd. Zo kunnen onderzoekers voortaan ook onderzoek doen naar toerisme en kunnen winkels zien waar mogelijke klanten verblijven.

De Europese Commissie stelt de regels voor omdat de zogeheten kortetermijnverhuur inmiddels een kwart uitmaakt van de toeristenaccommodaties in de EU. Waar dat misschien goed nieuws is voor de toeristenindustrie, heeft het ook grote nadelen. De explosieve verhuur van woonhuizen aan toeristen zorgt er ook voor dat het aanbod van woningen voor lokale inwoners daalt en de huizenprijzen stijgen.

Overheid moet weer grip krijgen op de woningmarkt

Als het Europees Parlement en de 27 lidstaten het eens zijn met het voorstel, worden de 22 verschillende regelsystemen vervangen door één, dat overal gelijk is.

De Nederlandse GroenLinks-parlementariër Kim van Sparrentak, die zich heeft toegelegd op internetwetgeving, is blij met het voorstel. “Vakantieverhuurplatforms weigeren vaak elke medewerking met overheden.” Van Sparrentak wil vooral dat overheden weer grip krijgen op de woningmarkt. “Af en toe een lege kamer verhuren is natuurlijk prima. Maar het zijn vooral investeerders die actief zijn op de platforms”, zegt zij.
https://www.topics.nl/brussel-wordt-str ... brand/trw/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16555
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Vrouwen zijn anders in de EU

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Afbeelding

Zo gaat Europa naar de ratsmodee . . .
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst en verkondig eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Mahalingam
Berichten: 49082
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De slechtheid en het verraad van de EU

Bericht door Mahalingam »

Ze doen alsof Hongarije het enige land van de EU is waar corruptie en vriendjespolitiek bestaat. (o.k.: ook Polen)
En sinds wanneer is Hongarije de gebeten hond? Sinds de link/groenen daar de verkiezingen verloren. (en Orban de democratisch gekozen baas werd)
7,5 miljard euro voor Hongarije moet worden bevroren, vindt de Europese Commissie

Eerste keer dat rechtstaat-maatregel wordt opgelegd

 De Europese Commissie wil miljarden euro's die gereserveerd zijn voor Hongarije bevriezen. Voor de Commissie is de maat vol, zij vindt dat het land veel te weinig doet om corruptie en fraude tegen te gaan. Het gaat om een bedrag van zo'n 7,5 miljard dat op de EU-begroting voor de lidstaat is gereserveerd. Hongarije loopt hiermee het risico 20% van zijn EU-budget te moeten missen. Dat meldt de NOS.

Voor het eerst treedt de EC met het rechtstaatmechanisme op tegen een land. De maatregel kan worden ingezet als de rechtstaat in een lidstaat niet wordt gerespecteerd. De rechtstaat in Hongarije staat zwaar onder druk. Overheidsacties tegen onafhankelijke rechters, officieren van justitie en journalisten en grootschalige corruptie komen veelvuldig voor. De Europese Rekenkamer heeft daarbij vastgesteld dat geld van de EU vaak niet terechtkomt waar dat zou moeten.

Een lichtpuntje voor Hongarije is dat het geld uit het coronaherstelfonds al zijn toegekend. Daarmee krijgt het land nog zo'n 5,8 miljard euro. Wel zijn hier 27 strenge voorwaarden aan verbonden. Onder meer het invoeren van een onafhankelijk toezichtsorgaan dat corruptie tegengaat en de Europese fraudewaakhond moet alle ruimte krijgen om onderzoek te doen.

Dat die voorwaarden geen wassen neus zijn heeft Polen afgelopen jaar ervaring. Dat land heeft de coronamiljarden nog niet ontvangen omdat het niet aan de eisen voldoet. De belofte is niet afdoende voor Europa, aan de voorwaarden moet echt voldaan worden. De lidstaten moeten wel nog instemmen met de beslissing om het geld vooralsnog niet uit te keren. Voor 19 moeten zij hun goedkeuring geven, dan wordt het fonds bevroren.
https://www.nieuwnieuws.nl/5158420/75-m ... commissie/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49082
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De slechtheid en het verraad van de EU

Bericht door Mahalingam »

EU-landen aarzelen met sanctie Hongarije, vrezen wraak Orbán

Rechtsstaattoets
De Europese ministers van Financiën namen dinsdag geen besluit over het bevriezen van 7,5 miljard euro aan EU-geld voor Hongarije.


Door hun besluit uit te stellen hopen EU-landen een frontale botsing met de Hongaarse regering van Viktor Orbán te voorkomen. Dinsdagochtend besloten Europese financiënministers tijdens een gespannen vergadersessie nog niet in te stemmen met een voorstel van de Europese Commissie om EU-fondsen voor Hongarije te bevriezen. Officieel om meer tijd te hebben de feiten te bestuderen, maar achter de schermen groeit de vrees voor de wraak van Orbán.
Lees ook Europese Commissie deinst niet terug en wil Hongarije miljarden onthouden

Vorige week stelde de Europese Commissie in een historisch besluit voor 7,5 miljard euro aan EU-gelden voor Hongarije te bevriezen. Volgens Brussel heeft Hongarije onvoldoende maatregelen genomen om fraude en corruptie met EU-fondsen te voorkomen. Met dat oordeel maakt de Commissie voor het eerst gebruik van een nieuwe ‘rechtsstaattoets’, die het mogelijk maakt rechtsstatelijke voorwaarden te stellen aan de uitbetaling van EU-subsidies.

Om dat besluit te bekrachtigen moet een ruime meerderheid van de EU-landen er vóór 19 december mee akkoord gaan. Maar tijdens een vergadering deinsden ministers van Financiën daar dinsdagochtend voor terug. Sommige Oost-Europese lidstaten, waaronder bijvoorbeeld Polen en Slowakije, voelen er überhaupt weinig voor Hongaarse fondsen te bevriezen. Maar ook lidstaten als Duitsland, Frankrijk en Italië willen dat de Commissie eerst nog een keer goed bekijkt of Hongarije recent niet toch nieuwe maatregelen heeft genomen om corruptie en fraude voldoende te bestrijden.

Hongaarse veto’s

In werkelijkheid speelt vooral de angst voor Hongaarse veto’s een beslissende rol. Tijdens de vergadering dinsdag moesten twee besluiten waar de EU al lang tegenaan hikt voor de zoveelste keer worden uitgesteld, nadat Hongarije er wéér niet mee wilde instemmen. Het eerste is een plan om 18 miljard euro te lenen om financiële steun aan Oekraïne te geven, het tweede is een nieuwe minimumbelasting voor multinationals. Beide besluiten vereisen unanimiteit.
https://www.nrc.nl/nieuws/2022/12/06/eu ... n-a4150559
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49082
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De slechtheid en het verraad van de EU

Bericht door Mahalingam »

“Diversiteit is in gevaar in het EU-parlement”


Prof. Ryszard Antoni Legutko (Pools parlementslid van de ECR-fractie: Europese Conservatieven en Hervormers) leest de EU-schouwstukken de les tijdens zijn tussenkomst:

Mevrouw de voorzitster, eerste ministers, twee minuten waarheid, bittere waarheid: de bittere waarheid is dat het Europese parlement veel schade veroorzaakt heeft in Europa. Het heeft een valse boodschap gestuurd. Het vertegenwoordigt het Europese "demos" (volk). Er is geen en er zal ook nooit een Europees "demos" zijn.

Het parlement infecteerde Europa met schaamteloze partijdigheid en de ontsteking werd zodanig besmettelijk dat het zich verspreidde in andere instituten, zoals de EUropese Commissie.
Het parlement heeft de fundamentele functie - de vertegenwoordiging van de mensen - over boord gegooid en in de plaats daarvan werd het een machine voor het zgn. "EUropese project", waarbij miljoenen kiezers genegeerd werden.

Het parlement werd een vehikel van links om hun monopolie op te leggen met een krachtige onverdraagzaamheid ten opzichtige van eender welke afwijkende mening. Maakt niet uit hoe dikwijls je het woord "diversiteit" herhaalt, diversiteit wordt een uitgestorven soort in de Europese Unie en dan vooral hier, in deze zaal.

Het parlement is een nep-parlement omdat het de essentie van de parlementsziel verwerpt, nl. verantwoording afleggen. Een (volks)vertegenwoordiger is gekozen door de kiezers en moet verantwoording afleggen aan de kiezers die hem gekozen hebben. Dat is niet het geval in de Europese Unie. Het idee dat Spaanse, Duitse, Franse... enz... volksvertegenwoordigers verantwoordelijk zouden zijn t.o.v. hun eigen nationaal electoraat, dat zij iets kunnen opleggen aan bv. Hongaren of anderen, aan dewelke zij geen verantwoording kunnen afleggen en die hen niet tot de orde kunnen roepen, is gewoon belachelijk.

Noem het zoals je wilt, maar het is géén "democratie". Kortom: het parlement vertegenwoordigt het "volk" dat niet bestaat, werkt voor het project dat de werkelijkheid en de wet negeert, vermijdt verantwoording, keert miljoenen mensen de rug toe en dient de belangen van één politieke richting en dit is slechts het topje van de ijsberg."
https://www.golfbrekers.be/diversiteit- ... parlement/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85745
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De slechtheid en het verraad van de EU

Bericht door Ariel »

Belgische justitie onderzoekt vermeende corruptie in Europees Parlement: ’Qatar wilde ze omkopen’

De Belgische justitie doet onderzoek naar vermeende corruptie binnen het Europees Parlement. De politie heeft vrijdagochtend, toevallig op de internationale dag tegen corruptie, 14 huiszoekingen verricht in Brussel. Volgens Knack en Le Soir heeft WK-gastland Qatar geprobeerd om assistenten van Europarlementariërs om te kopen.

Het OM heeft vrijdag bekendgemaakt al maanden onderzoek te doen naar een Golfstaat. Of het om Qatar gaat, wil men niet bevestigen. De mogelijke omkoping zou hebben plaatsgevonden met ’substantiële geldbedragen’ en ’grote geschenken’.

Volgens Knack zijn er vier Italianen meegenomen voor verhoor. De huiszoekingen zouden zijn verricht in panden van lobbyisten, een ex-Europarlementariër, assistenten van politici en een ambtenaar van het Europarlement. Bij een iemand werd een half miljoen euro aan contanten in beslag genomen, zo weet het Vlaamse weekblad.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 49082
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De slechtheid en het verraad van de EU

Bericht door Mahalingam »

Er worden nu namen genoemd.
‘Vicevoorzitter Europees Parlement opgepakt in corruptieonderzoek’

De vicevoorzitter van het Europees Parlement is opgepakt vanwege een onderzoek tegen corruptie binnen he
t parlement. Dat zeggen bronnen tegen Belgische media en persbureau AFP.

Het zou gaan om de Griekse Eva Kaili van de Progressieve Alliantie van Socialisten en Democraten (S&D). Ze is één van de veertien vicevoorzitters van het parlement. Het Belgische federaal parket wil nog geen namen bevestigen.

De Belgische media Knack en Le Soir schreven vrijdag dat er sprake zou zijn van omkoping door Qatar. De Golfstaat zou invloed hebben willen kopen door mensen rond Europarlementariërs te betalen.

De politie heeft vrijdagochtend vroeg zestien huiszoekingen uitgevoerd in Brussel, bevestigt het Belgische Openbaar Ministerie. Vier personen zijn meegenomen voor verhoor. Het OM zegt dat de operatie met name was gericht op medewerkers van het Europees Parlement en een voormalig parlementslid.

Volgens Knack en Le Soir gaat het om Italianen rond de sociaaldemocratische fractie in het Europees Parlement. Onder meer vakbondskopstuk Luca Visentini en oud-Europarlementariër Pier Antonio Panzeri zouden zijn opgepakt.

‘Derden met een belangrijke politieke en/of strategische positie in het Europees Parlement’ kregen ‘substantiële geldbedragen’ en ‘grote geschenken’, laat het Openbaar Ministerie weten. De opzet was om zo ‘de economische en politieke besluiten van het parlement te proberen te beïnvloeden’.

Het OM wil niet bevestigen dat Qatar de boosdoener is, maar houdt het op ‘een Golfstaat’.
https://www.trouw.nl/buitenland/vicevoo ... ~b174676d/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie