De islamisering van Nederland (voorbeelden uit de praktijk)

Mahalingam
Berichten: 41941
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van Nederland (voorbeelden uit de praktijk)

Bericht door Mahalingam »

Ik kom het getal vijf weer eens tegen in verband met geweld. En dan twijfel ik niet over de persuasie van de vijf daders.
Groep minderjarigen opgepakt na in elkaar slaan tiener (15)

De politie in Zeeland heeft vijf jongens opgepakt van 13 tot 15 jaar oud voor het in elkaar schoppen van een 15-jarige jongen. Beelden van de afranseling gaan rond op sociale media. De politie roept op die te verwijderen.

Het geweld tegen de tiener zou afgelopen maandag zijn gebruikt. In een video is te zien hoe het slachtoffer door de groep jongens wordt aangesproken en vervolgens in het gelaat geslagen, meldt Omroep Zeeland. Daarna volgt de rest.

Door tussenkomst van een voorbijkomende vrouw komt er een eind aan het geweld. De jongens rennen weg. Donderdag werden vier jongens aangehouden, de politie pakte vrijdag de vijfde verdachte op. De jongens zijn tussen de 13 en 15 jaar oud en komen allemaal uit Vlissingen. Ze zijn - in afwachting van de rechtszaak - weer in vrijheid gesteld.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1642668 ... -tiener-15
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76583
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De islamisering van Nederland (voorbeelden uit de praktijk)

Bericht door Ariel »

Emmauscollege Rotterdam: Vijf jaar lang hing er een cartoon in de klas in Rotterdam. Maandag eisten leerlingen verwijdering.
Rotterdamse docent duikt onder om cartoon in klas

Een docent van het Emmauscollege in Rotterdam die eerder bedreigd is wegens een spotprent die in zijn klaslokaal hing, is ondergedoken.

Dat meldt NRC. Het prikbord in het lokaal van de docent hing vol met uitspraken van onder meer spiritueel leraar Krishnamurti. Ook hing er een cartoon van Joep Bertrams over de aanslag op satireblad Charlie Hebdo, die in 2015 de Inktspotprijs won. Daarop staat een onthoofde man in een Charlie Hebdo-shirt die zijn tong uitsteekt naar de jihadist die hem zojuist heeft onthoofd.

Een aantal islamitische meisjes wilde dat de cartoon van het bord zou verdwijnen. Ze zeiden dat de docent zich schuldig maakte aan „godslastering.” Op internet verscheen daarna een foto van de tekening, stiekem gemaakt door een leerling. Er wordt gezegd dat de cartoon „een spotprent van onze profeet” is die als provocatie door de docent zou zijn opgehangen. „Als dit niet heel snel weg wordt gehaald”, schrijft iemand op Instagram, „dan gaan we dit anders aanpakken.” Volgens de politie zijn er ook online bedreigingen tegen de leraar.
Dit is de gewraakte cartoon.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76583
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De islamisering van Nederland (voorbeelden uit de praktijk)

Bericht door Ariel »

Hier is het cartoon artikel uit de NRC.
Docent duikt onder om cartoon in klas

Emmauscollege Rotterdam Vijf jaar lang hing er een cartoon in de klas in Rotterdam. Maandag eisten leerlingen verwijdering. De docent is nu ondergedoken.

Op het Emmauscollege hing de vlag maandag halfstok. Net als andere scholen, herdacht de Rotterdamse havo- en vwo-school de Franse docent Samuel Paty, die werd vermoord omdat hij een spotprent van profeet Mohammed toonde tijdens een les. Nog geen dag later zit een docent van de school zélf ondergedoken, na bedreigingen over een tekening.

De herdenkingsdag voor Samuel Paty begint maandag rustig op het katholieke Emmauscollege, vertelt een betrokkene binnen de school die om veiligheidsredenen anoniem wil blijven. Het kabinet had scholen opgeroepen mee te doen aan de herdenking. Er wordt een minuut stilte gehouden, de rector houdt een praatje. Sommige leerkrachten kiezen ervoor om met leerlingen de cartoonkwestie te bespreken, wat volgens deze betrokkene al tot de nodige spanningen zou hebben geleid. Maar aan het eind van de dag loopt het helemaal mis.

Een aantal islamitische meisjes stapt een lokaal binnen waarover zij hoorden dat er een spotprent van de profeet zou hangen. Het is het lokaal van een leraar die bekendstaat om zijn filosofische inslag. Het prikbord in zijn lokaal hangt vol met uitspraken van onder meer spiritueel leraar Krishnamurti en een foto van de Pakistaanse vrouwenactivist Malala. In de klas hangen ook wel eens afbeeldingen van Socrates of Anne Frank. De docent grijpt de beelden soms aan voor een discussie in de les. In 2015 komt er een tekening bij: een cartoon van Joep Bertrams over de aanslag op satireblad Charlie Hebdo, die dat jaar de Inktspotprijs wint. Daarop staat een onthoofde man in een Charlie Hebdo-shirt, die zijn tong uitsteekt naar de jihadist die hem zojuist heeft onthoofd.

De meisjes willen dat de cartoon van het bord verdwijnt. Ze zeggen dat de docent zich schuldig maakt aan „godslastering”. Er worden andere leerkrachten bijgehaald. De docent probeert uit te leggen dat de man op de cartoon niet de profeet is, maar een jihadist. Het lukt niet tot de meisjes door te dringen. De discussie loopt hoog op en als ze vertrekken, is de cartoon van het prikbord gehaald.

De schooldag is klaar – maar op Instagram en Facebook gaat de rel door. Daar verschijnt een foto van het prikbord met de cartoon, stiekem door een leerling gemaakt. Er wordt gezegd dat de cartoon „een spotprent van onze profeet” is. De docent zou het als bewuste provocatie hebben opgehangen.

Digitaal rechercheonderzoek
Op Instagram wordt de foto breed gedeeld. „Als dit niet heel snel weg wordt gehaald”, schrijft een Instagram-gebruiker, „dan gaan we dit anders aanpakken”. Volgens de politie zijn er ook online bedreigingen tegen de leraar. Intussen loopt er een „fors” digitaal rechercheonderzoek om de afzenders te achterhalen, zegt de politiewoordvoerder. Nog niemand is aangehouden. De wijkagent was de hele dag op school om „de verbinding te zoeken” met leerlingen. Rector Raoul Majewski wil niet ingaan op specifieke vragen, maar laat in een algemeen bericht weten dat er aangifte is gedaan van bedreiging en dat ouders per brief geïnformeerd zijn over de gebeurtenis. De school heeft een ‘zorgteam’ klaar staan om met leerlingen te praten. „Samen moeten we ervoor zorgen dat we in verdraagzaamheid met elkaar in gesprek blijven.”

De bedreigingen worden, in het licht van de aanslagen in Frankrijk en Oostenrijk, zeer serieus genomen. De inschatting van autoriteiten is dat er op dit moment maar weinig nodig is om jihadisten te triggeren tot een daad. Meerdere docenten van het Emmauscollege voelen zich niet meer veilig en de bedreigde docent zit volgens bronnen ondergedoken. Wrang genoeg, zegt een leraar, kunnen de leerlingen die verantwoordelijk zijn voor de lastercampagne, wél weer gewoon naar school.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76583
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De islamisering van Nederland (voorbeelden uit de praktijk)

Bericht door Ariel »

Ook incident op school in Den Bosch na les over vrijheid van meningsuiting

Los van de rel op het Rotterdamse Emmauscollege, waar een docent is ondergedoken vanwege een cartoon die hij in de klas had hangen, heeft zich ook op een school in Den Bosch een soortgelijk incident voorgedaan. Dat blijkt uit een Kamerbrief van Onderwijsminister Arie Slob.

Een woordvoerder van het ministerie wil niet ingaan op de precieze aard van het incident. Ook bronnen uit onderwijsland kennen de kwestie niet. Uit de brief van Slob blijkt dat het gaat om ’onrust’ of ’zelfs bedreigingen’. Aanleiding waren de lessen van maandag die door het hele land werden gegeven over de vrijheid van meningsuiting naar aanleiding van de terroristische moord op de Franse docent Samuel Paty. Die werd onthoofd nadat hij tijdens een van zijn lessen maatschappijleer een spotprent van Mohammed had getoond.

In Rotterdam leidden de lessen tot een discussie met vijf meisjes die meenden dat er een spotprent in een klaslokaal hing die e profeet beledigde. Een heimelijk gemaakte opname van de prent – waar Mohammed niet op staat – belandde op sociale media. Dat leidde tot bedreigingen aan het adres van het Emmauscollege en de betrokken docent. Die zit inmiddels ondergedoken.

Polarisatie
„Verschrikkelijk dat een docent moet onderduiken na les over vrijheid van meningsuiting. Dit is volstrekt onacceptabel, politie en onderwijsinspectie zitten er bovenop. We staan vierkant achter deze leraar”, liet Slob weten over de situatie. Ook onderwijsbond AOB is verbolgen over de situatie. „Deze docent deed juist wat we graag willen. Namelijk het gesprek aangaan. Het is afschuwelijk dat mensen zo hun werk moeten doen.”

De VO-Raad, de vereniging voor scholen in het voortgezet onderwijs, ziet het als een incident, laat een woordvoerder weten. Maar wel één die past in een steeds meer gepolariseerde sfeer. Zowel de VO-Raad als de AOB constateert dat het probleem ontstond door het feit dat beelden van de prent online belandden. „Wat hier fout gaat, is het gebruik van sociale media. Daardoor belandt het buiten de school, waar ook de bedreigingen vandaan komen.”

Charlie Hebdo
Raadslid Tanya Hoogwerf van Leefbaar Rotterdam, die onderwijs in haar portefeuille heeft, constateert dat het vaker mis gaat. „Na de aanslag op Charlie Hebdo werden spotprenten van de muren gescheurd. En tijdens de ramadan worden docenten bedreigd die een kopje thee drinken tijdens de les. Kinderen krijgen tijdens Koran-onderwijs andere waarden mee en nemen die mee naar de reguliere scholen.”

Hoogwerf hoort van ouders dat die zich zorgen maken over de veiligheid van hun leerlingen. „Er is sprake van intimidatie. Als de angst gaat overheersen, is er geen redden meer aan. Het kan niet zo zijn dat vijf meisjes bepalen hoe wij communiceren op scholen.”

Of de leerlingen die verantwoordelijk zijn voor de rel die leidde tot de bedreiginen harder moeten worden aangepakt, laat ze in het midden. De woordvoerster van het AOB constateert tot haar tevredenheid dat de zaak heel serieus wordt opgepakt door zowel de politie, de inspectie als de school zelf.

Wie durft zich nog uit te spreken over de radicale islam als je daarmee je eigen veiligheid in gevaar brengt? En waarom zou je dit risico lopen als het overgrote deel van Nederland zwijgt? Telegraafverslaggever Wierd Duk hekelt de houding van Nederlandse politici:

Wijkagent
De politie laat weten de zaak inderdaad uiterst serieus en zorgvuldig op te pakken. Hoeveel bedreigingen zijn binnengekomen, of er verdachten op het oog zijn en of er extra toezicht wordt gehouden bij het Emmauscollege, wil de politie niet kwijt. Een wijkagent houdt contact met alle betrokkenen en geeft adviezen. „Voor nu zijn er ons geen andere signalen bekend. Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat er incidenten zijn die ons niet bereiken.”

De school zelf was vooralsnog niet voor commentaar bereikbaar. Onder meer het Instagram-account en de Facebook-pagina van het Emmauscollege zijn offline gehaald.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76583
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De islamisering van Nederland (voorbeelden uit de praktijk)

Bericht door Ariel »

Cameraploeg PowNed belaagd door leerling Emmauscollege in Rotterdam

Een cameraploeg van PowNed is vandaag belaagd tijdens opnames bij het Emmauscollege in Rotterdam. De journalisten waren daar nadat een docent bedreigd werd omdat hij een spotprent in de klas had hangen.

Twee journalisten van PowNed stonden vandaag voor de school te draaien toen een leerling vanaf het schoolplein zijn capuchon over zijn hoofd trok en begon te schreeuwen dat ze moesten stoppen met filmen. De jongen liep op de verslaggever af en probeerde de camera af te pakken.

Die maande hem rustig te blijven en gaf aan dat de jongen niet gefilmd werd en dat beelden waarop hij te zien was, gewist konden worden. De jongen liep weg, maar kwam weer terug en gaf de journalist van PowNed een klap tegen zijn gezicht. Hij liep rondjes om hem heen en probeerde hem vervolgens te schoppen. De cameraman stak zijn hand uit om de schop te weren. De schop was zo hard dat het even leek alsof hij botjes in zijn hand had gebroken.


Na een bezoek aan het ziekenhuis blijkt het om een kneuzing te gaan. De cameraman maakt het goed, laat omroepbaas Dominique Weesie weten. Maar hij is wel erg geschrokken. Bij de school waren veel getuigen aanwezig. De vader van de jongen is gelijk benaderd en er wordt aangifte gedaan.

Feit is dat verslagge­vers het veel zwaarder hebben dan enkele jaren terug

Dominique Weesie
,,Het is de laatste tijd schering en inslag. Het is gewoon een stuk ruwer geworden op straat”, zegt Weesie. ,,Feit is dat verslaggevers het veel zwaarder hebben dan enkele jaren terug. Een paar keer per maand is het wel raak en er zijn steeds vaker beveiligers nodig.”

Spotprent
PowNed was bij de school aanwezig omdat een docent van het Emmauscollege is ondergedoken. De leraar had in zijn lokaal een spotprent hangen waarmee Joep Bertrams in 2015 de Inktspotprijs won. Op de afbeelding is een jihadist te zien die zojuist een redacteur van Charlie Hebdo heeft onthoofd. Die steekt alsnog zijn tong uit naar de terrorist met het mes. De cartoon heeft de naam Onsterfelijk.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41941
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van Nederland (voorbeelden uit de praktijk)

Bericht door Mahalingam »

Een pracht gelegenheid zo met de verkiezingen in aantocht, voor onze politici om ferme taal uit te slaan en te laten weten dat ze VvM heel belangrijk vinden. Er kunnen deugpuntjes uitgedeeld worden.
Kamer woedend over aanval op cameraploeg PowNed bij school

„Waar gaat dit heen?” vraagt VVD’er Dilan Yesilgöz zich af na het incident. „Deze terroristen moeten NU van onze straten af”, zegt ze tegen justitieminister Ferd Grapperhaus. „Oppakken en aanpakken!”

SGP-Kamerlid Chris Stoffer noemt het „ongehoord” wat er in Rotterdam is gebeurd. „Van journalisten blijf je af. Trouwens van alle andere mensen ook.”

Tijdens een debat met mediaminister Arie Slob vroeg de PvdA de Kamer zich uit te spreken tegen intimidatie van en geweld tegen journalisten. Zo’n pleidooi blijkt „helaas ook vandaag weer actueel”, zegt Kamerlid Kirsten van den Hul. „Van journalisten blijf je af. Punt.”

Volgens GroenLinks-Kamerlid Lisa Westerveld is intimidatie en bedreiging op school en richting journalisten zelfs „het begin van het einde van de democratie. Dit mogen we nóóit normaal gaan vinden.” Ze wenst de cameraploeg van PowNed veel sterkte.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/4616521 ... bij-school
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41941
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van Nederland (voorbeelden uit de praktijk)

Bericht door Mahalingam »

Vrouw aangehouden in onderzoek bedreigingen docent Emmauscollege

Een 18-jarige vrouw uit Rotterdam is vrijdagochtend aangehouden in het onderzoek naar de bedreigingen van het Emmauscollege in Rotterdam en een docent van die school.

De vrouw wordt verdacht van opruiing. Ze zou een bericht op sociale media hebben gezet waardoor zij anderen heeft aangezet tot het plegen van "strafbare feiten richting de school en docent", meldt de politie.

Omdat het onderzoek nog loopt, doen het Openbaar Ministerie en de politie geen verdere mededelingen.
https://www.trouw.nl/binnenland/vrouw-a ... ~b5f889d7/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41941
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van Nederland (voorbeelden uit de praktijk)

Bericht door Mahalingam »

Cameraploeg van PowNed belaagd op Rotterdamse school

Een cameraploeg van publieke omroep PowNed is donderdag belaagd op het Emmauscollege in Rotterdam, de school die eerder deze week in het nieuws kwam nadat leraren bedreigd werden omdat er een spotprent over Charlie Hebdo in een klaslokaal hangt. Donderdagochtend kwam er al eerste informatie over de belaging naar buiten, nu weet het Rotterdams Dagblad te melden dat twee journalisten voor de school stonden te filmen toen een leerling met een capuchon op zijn hoofd op het duo af kwam lopen en begon te schreeuwen dat er gestopt moest worden met filmen.

Daarna probeerde de leerling de camera van de journalisten af te pakken. Nadat de verslaggever in gesprek ging met de jongen en hem beloofde dat beelden waarop hij te zien was verwijderd zouden worden, droop de leerling af, maar erna keerde hij terug en gaf hij de verslaggever een klap in zijn gezicht. Vervolgens probeerde de jongen de journalist te schoppen, maar de journalist stak zijn hand uit om zichzelf te beschermen. Volgens het Rotterdams Dagblad "was de schop zo hard dat het leek alsof hij de botjes in zijn hand gebroken had".

Na ziekenhuisbezoek bleek het om een kneuzing te gaan, de verslaggever is verder ongedeerd maar is wel geschrokken. PowNed en de journalist hebben aangifte gedaan. Er zouden veel getuigen zijn geweest, de vader van de betreffende jongen is direct door de school benaderd. Powned-directeur Dominque Weesie ziet dat "het er steeds ruwer aan toegaat op straat" en dat zijn journalisten "het steeds zwaarder hebben en steeds vaker beveiliging nodig hebben".
Met video van het gebeuren: https://www.nieuwnieuws.nl/5150378/came ... se-school/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21025
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De islamisering van Nederland (voorbeelden uit de praktijk)

Bericht door King George »

Bij de collega-journalisten van de NOS nauwelijks verontwaardiging over hetgeen hier is voorgevallen en solidariteit met Powned. Eén stickertje op de camerawagen van de NOS en de hel breekt los.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21025
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De islamisering van Nederland (voorbeelden uit de praktijk)

Bericht door King George »

Mahalingam schreef:
vr nov 06, 2020 12:58 pm
Vrouw aangehouden in onderzoek bedreigingen docent Emmauscollege

Een 18-jarige vrouw uit Rotterdam is vrijdagochtend aangehouden in het onderzoek naar de bedreigingen van het Emmauscollege in Rotterdam en een docent van die school.

De vrouw wordt verdacht van opruiing. Ze zou een bericht op sociale media hebben gezet waardoor zij anderen heeft aangezet tot het plegen van "strafbare feiten richting de school en docent", meldt de politie.

Omdat het onderzoek nog loopt, doen het Openbaar Ministerie en de politie geen verdere mededelingen.
https://www.trouw.nl/binnenland/vrouw-a ... ~b5f889d7/
Het zal mij benieuwen en in het geheel niet verbazen hoeveel (allochtone Islamitische) medeleerlingen volledig achter deze bedreigingen staan en vinden dat de docent deze bedreigingen verdient. Was het niet in 2004 dat bleek op hoeveel bijval van zijn (allochtone Islamitische) medeleerlingen Murat Demir die vanwege zijn schorsing conrector Hans van Wieren doodschoot in het gebouw van het Terra College? Toen waren de reacties onder hen ook veelal dat hij het verdiend had. Dit speelde zestien jaar geleden al. Toen al bleek hoe het was gesteld met de parallelle samenleving en de verwijdering van de Islamitische immigranten met onze samenleving. En het is sindsdien alleen maar erger geworden.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 41941
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van Nederland (voorbeelden uit de praktijk)

Bericht door Mahalingam »

Verdachten rond bedreigingen op Emmauscollege weer vrij

De politie heeft de verdachten die in het weekeinde zijn opgepakt in het onderzoek naar bedreigingen op het Emmauscollege in Rotterdam vrijgelaten. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Amsterdam en een 18-jarige man uit Den Haag, die zaterdag werden aangehouden op verdenking van bedreiging en opruiing.
Een politiewoordvoerster zegt dat de twee jongeren wel verdachte blijven. Hetzelfde geldt voor de 17-jarige jongen die kort vastzat voor het mishandelen van een verslaggever van PowNed bij de school.
https://www.ad.nl/binnenland/verdachten ... ~aabba535/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41941
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van Nederland (voorbeelden uit de praktijk)

Bericht door Mahalingam »

Waarom wij salafistische organisaties moeten ontmantelen

Ontmantel de salafistische organisaties die onderhuids het geweld legitimeren en onze kinderen verleiden tot daden, betoogt de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch.

De docent die onderdook, is verstandig. En dat is een ramp. Als eerste de ramp te leven zonder vrijheid van meningsuiting. Zonder meningen die heen en weer gaan, gewikt en gewogen tot opvattingen, levensader voor de democratie. Zonder uitspraken over en weer die nieuwe kennis brengen, de motor van onze wetenschap. Zonder ideeën die rondgaan, de bron voor kunst en cultuur. En ook een levend geloof bestaat niet zonder theologische denkers die inzichten uitwisselen. Dat kan zeer doen, leren gaat schoksgewijs, gaat ‘van au’. Docenten die de vrijheid van meningsuiting overbrengen, geven onze leerlingen het kostbaarste dat zij hebben.

Wat veel docenten niet weten, is dat moslimmeisjes, zoals de meisjes die bij de ondergedoken docent in Rotterdam de spotprent kwamen opeisen, al jaren in de greep zijn van de salafistische weekendscholen. Docenten vermoeden het, want als zij op vrijdag levendige leerlingen uitzwaaien, krijgen zij die op maandag verlamd terug: alsof de vreugde van het vragen stellen in het weekend is weggehamerd met instructies over geboden en verboden. Veel koranscholen hebben het godsdienstonderwijs sterk verbeterd, met moslimouders die hier nadrukkelijk om vragen. Het gevaar zit in de circa honderd salafistische koranscholen die in Nederland ongestoord duizenden moslimkinderen tussen de vier en zestien jaar injecteren met de gevaarlijke ideologie dat salafisme heet.

In elke druppel zit als vijandige boodschap: keer je af van dit zondige land met zijn afvalligen. De kinderen hebben vanaf de wieg de boodschap meegekregen: ‘wij zijn anders, beter’. Wie zo opgroeit, wordt klaargestoomd de schepping te schaden, ramp nummer twee.

Dat kinderen op straat van kennissen herhaaldelijk horen dat Nederland hun land niet is, dat bedrukt hen en dat moet stoppen. Maar dat onze kinderen daarnaast systematisch elk weekend, jaar in jaar uit, worden geïndoctrineerd met het salafistische gedachtengoed dat leven in Nederland haram (onrein) is en dat zij horen te zijn in een te verwerven islamitische staat, dat is ramp drie. Het is ongelofelijk dat wij deze gifmengers onze kinderen laten vernietigen. Ze groeien op met haatdragende predikers die zwaar worden gefinancierd door dictators uit het Midden-Oosten, net zoals de YouTube-filmpjes en de boekjes worden vertaald en uitgegeven in onze wijken. Zij kunnen eenlingen verleiden de daad bij het woord te voegen. Het is pijnlijk om te zien hoe ook ontwikkelde moslims wegkijken en zwijgen.

Hoeveel wake-upcalls in Parijs, Nice of Wenen zijn nog nodig? In Nederland kan zonder een aanslag een docent nu tot zwijgen worden gebracht: de angst en zelfcensuur – de vierde ramp. Loopt het zo’n vaart? Veel wetenschappers hopen op vredige salafistische richtingen, verdoofd door de religie als bedding, kundig misbruikt door salafisten die de islam kaapten voor hun streven naar macht met een eigen staat. Maar wij kunnen het pure salafisme toch onderscheiden van het heerszuchtige wahabisme, rond 1800 vernoemd naar de oprichter Mohammed Abdel Wahab? Nee! Het salafisme is het wahabisme. Ontdek het met de lakmoesproef: vraag een salafist of hij afziet van geweld. Hij zegt: ‘Hier wel’. Hij zegt geen ‘nee’. Hij denkt: ‘Tot wij sterk genoeg zijn om te winnen’. Ook de veiligheidsdiensten weten: de salafistische organisaties zijn vindplaats voor jihadisten.

Verboden

Kijk naar Marokko, waar de salafistische organisaties al zestien jaar zijn gesloten en ontmanteld. Sinds die tijd floreert een levendig geloof, gevoed door theologie. Aanslagen kwamen niet meer voor en de Marokkaanse inlichtingendienst hielp Frankrijk de terroristen te ontmaskeren die Charlie Hebdo aanvielen.

Dus overheden, wijkagenten, leraren en jongerenwerkers, haal de serieuze moslims naar u toe. Zij begrijpen dat het salafisme de profeet Mohammed een grote gruwel zou zijn. Leefde de profeet nog, dan zou hij willen wonen in een West-Europees land waar met de vrijheid, gelijkheid en broederschap de geest van de islam tot zijn recht komt, juist niet in het machtsbeluste dictatoriale Midden-Oosten.

Ontmantel de salafistische organisaties, die onderhuids het geweld legitimeren en onze kinderen ertoe verleiden om aan het ideologische gedachtengoed gevolg te geven met daden. Maak vaart met het verbod dat onze openbare orde en veiligheid beschermt. Het ligt nu bij de Eerste Kamer. Geef onze moslims de kans met dit verbod het salafisme uit de buurt weg te krijgen. Opdat de docenten weer tevoorschijn kunnen komen.
https://www.volkskrant.nl/columns-opini ... ~bdb0ad9d/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76583
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De islamisering van Nederland (voorbeelden uit de praktijk)

Bericht door Ariel »

Burgeroorlog Islamitische wereld slaat over naar hier: ’Dat werkt fanatisme in de hand’

In hoeverre moet een samenleving zich voegen naar de eisen van een religieuze minderheid? Moeten we voorzichtig omspringen met spotprenten omdat moslims daar aanstoot aan nemen? „Het gaat mis als religie te zeer het leven van mensen bepaalt.”

Het was een opmerkelijke scène. Nadat een docent in Rotterdam moest onderduiken wegens een spotprent van een moordende jihadist, vroegen ook niet-islamitische scholieren zich af of hun leraar niet te ver was gegaan. Anderen beledigen, dat moeten we niet willen; daar kwam hun kritiek op neer.

Klap voor hun kanis
Is dit een voorbeeld van zelfopgelegde ’islamisering’? Van onnodig toegeven aan eisen vanuit de islamitische minderheid? Publicist Syp Wynia (67), die sinds 2007 de ’islamisering’ van Nederland documenteert, begrijpt de scholieren wel. „Als je in een omgeving verkeert met assertieve medescholieren die zeggen dat zij zich belaagd voelen door een cartoon, en je hebt te maken met bange leraren en met ouders die weinig steun bieden, dan is het niet vreemd dat die kinderen meegaan in een opgedrongen mening. Ze hebben ook weinig alternatieven, want in het slechtste geval krijgen ze een klap voor hun kanis.”

Wiskundeleraar Siep de Haan (62) uit Utrecht merkt dat de sfeer in zijn klassen verhardt. „Ik ben homoseksueel en zie de tolerantie afnemen. Islamitische jongeren proberen in toenemende mate hun ideeën op te dringen aan autochtone tieners”, legt hij uit. „Een les over LHBT’ers geef ik niet meer zo snel.”

Intimidatie en angst
In Turkije, waar hij woonde, heeft columnist en schrijver Erdal Balci (51) gezien waar intimidatie en angst toe kunnen leiden. De islamistische beweging van president Erdogan snoerde – vaak seculiere – andersdenkenden de mond. Inmiddels gaat de autoritaire Turkse leider ook tekeer tegen Europese collega’s, die de islam zouden beledigen. „Turkse moskeeën in Nederland worden aangestuurd vanuit Ankara”, zegt Balci. „Daarom begrijp ik niet dat hier niet veel vaker seculiere vertegenwoordigers uit de migrantengemeenschappen aan het woord komen. Wij weten waar toegeven aan de islam toe kan leiden. Waarom praten bestuurders en politici altijd met moskeebesturen? Daarmee geef je de boodschap af dat allochtonen niet meer zijn dan hun religie. Het is paternalistisch en je voedt er religieus separatisme mee.”

De neiging om de emoties van minderheden te ontzien, betreft niet alleen moslims, merkt socioloog en islamdeskundige Ruud Koopmans (59) op. „Je ziet het ook heel sterk in het debat over Zwarte Piet: het subjectieve gevoel van gekwetstheid is tegenwoordig bepalend. Als een groep activisten vindt dat Zwarte Piet racistisch en discriminerend is, tellen objectieve argumenten niet meer en moet daaraan toegegeven worden. Zo redeneren die scholieren in Rotterdam ook: hun islamitische medeleerlingen voelen zich gekwetst? Oké, dan houden we daar rekening mee.”

Zo komt het dat relatief kleine, maar luidruchtige groepen als Kick Out Zwarte Piet en Bij1 van Sylvana Simons hun opvattingen over slachtofferschap kunnen opdringen aan een meerderheid, zegt Syp Wynia. „Als je de baas bent van de moraal, ben je de baas van het land. Dan bepaal je mede het beleid.”

Lachwekkend
Voor imam Azzedine Karrat (33), die veelvuldig optreedt in de media, is rekening houden met de gevoeligheden van minderheden vanzelfsprekend in een multiculturele samenleving. „Ik vind daarom de vraag of moslims onvoldoende geïntegreerd zijn als ze die spotprenten afwijzen lachwekkend. Moslims draaien allang mee als burgers in de Nederlandse samenleving, sommige burgemeesters zijn islamitisch. Wat bereik je met het tonen van die cartoons? Ik vind dat niet pedagogisch verantwoord. Maar mensen bedreigen is natuurlijk altijd de verkeerde reactie.”

Ook Wynia wijst erop dat ’de periode waarin we spraken over integratie voorbij is’. „Na de discussie over immigratie kwam het debat over integratie en inmiddels gaat het over ’inclusie’. Steeds vaker wordt nu van de autochtone meerderheid geëist om zich te voegen naar de wensen van een minderheid, of dit nu moslims zijn of Black Lives Matter-activisten.”

Strijd tegen institutioneel racisme
Volgens Ruud Koopmans maken islamitische woordvoerders handig gebruik van de ’strijd tegen institutioneel racisme’, die is komen overwaaien uit de Verenigde Staten. „Zij zijn ontzettend goed in het benutten van termen als democratie, mensenrechten en de vrijheid van meningsuiting. Die moslimorganisaties zetten nu dat subjectieve verhaal over ’gekwetstheid’ strategisch in, bijvoorbeeld door alle islamkritiek af te doen als ’islamofobie’ en ’racisme’.”

Daarbij, zegt Wynia, ontmoeten die activisten in Nederland opmerkelijk weinig weerstand. „In hun zelfverzonnen werkelijkheid gaan vooral linkse partijen en progressieve christenen er vanuit dat de basiswaarden van de mensen die wij hier opnemen dezelfde zijn als de onze. Wij zijn een gidsland, ook voor immigranten, denken zij; geheel voorbijgaand aan wat wel eens de ware drijfveren van die nieuwkomers zouden kunnen zijn. Het is totale zelfoverschatting. Franse imams zeiden ooit: Nederland is als een pakje boter, je snijdt er zo doorheen.”

Bewuste keuze
Is invoering van de sharia, de islamitische wet, voor moslims zo’n drijfveer? Zien we op onze scholen al een voorproefje van de (zelf)censuur die hier in de toekomst zal heersen? Azzedine Karrat, die een ’islamitische omroep’ wil opzetten, moet lachen om de suggestie: „Dat Nederland islamiseert wordt al jaren geroepen. Maar dit is geen islamitisch land en dat zal het nooit worden. Dat moslims hier zijn is een bewuste keuze, zij willen een positieve bijdrage leveren – wat ze ook al doen. Stop met denken in hokjes.”

Wynia is sceptisch: „Je hebt genoeg aan een paar honderd fundamentalisten om in wijken waar de islam de dominante cultuur zal uitmaken mensen te intimideren, uit te sluiten en een electoraat op te bouwen voor islamistische partijen als Denk en Nida.” En dan kan het snel misgaan, is ook Erdal Balci’s ervaring: „Ik was kind in de jaren 70 in Turkije en heb gezien wat er gebeurt als religie te zeer het leven van mensen bepaalt. Dat werkt fanatisme in de hand.”

Burgeroorlog
Volgens Balci en Koopmans hangt veel af van de uitkomst van de huidige conflicten in de islamitische wereld. Koopmans: „Daar is een burgeroorlog gaande, die is te vergelijken met onze godsdienstoorlogen in de 16e en 17e eeuw. Zullen de fundamentalisten winnen, of krijgen meer gematigden – cultuurmoslims – en ook seculieren een kans?”

Balci ziet ook in Nederland ’steeds meer allochtonen die zich verzetten tegen de druk van de religie’. „Onder Berbers bijvoorbeeld neemt het aantal seculieren snel toe. Maar je hoort hun stem nauwelijks terug in media en politiek. Terwijl zij de echte bondgenoten zijn van Nederland.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41941
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De islamisering van Nederland (voorbeelden uit de praktijk)

Bericht door Mahalingam »

We hebben geen fundi Mohammedanen nodig om meer islam te krijgen.
Dat kunnen we met onze eigen kweek islamologen vast wel voor elkaar krijgen.
Ik vraag mij altijd af: de 'islam-deskundigen', zijn die soms ook Moslim of doen ze maar van niet?
Hier een tekst van
Pieter Coppens is universitair docent Islamic Studies aan de Faculteit Religie & Theologie van de Vrije Universiteit;
Johan Roeland is universitair hoofddocent Media, Religie & Populaire Cultuur aan deze faculteit.
De vrijheid van meningsuiting biedt de mogelijkheid van kwetsen

Het incasseren van spot is makkelijker voor wie in het centrum van de macht zit, en dat geldt dus níét voor moslims hier in Nederland, betogen Peter Coppens en Johan Roeland.

Moslims moeten maar eens eelt creëren en niet zulke lange tenen hebben. In het ­inmiddels haast ritueel geworden maatschappelijke debat over vrijheid van meningsuiting duikt dit idee met regelmaat op. Niet zelden wordt daaraan toe­gevoegd dat christenen immers ook allang geleerd hebben te accepteren dat hun religieuze overtuigingen onderwerp van spot en satire zijn. Afgelopen week passeerde dit argument opnieuw de revue in een televisie­debat tussen Gert-Jan Segers, imam Azzedine Karrat en Jort Kelder bij Op1.

En ja, het klopt: er zijn christenen in Nederland die hebben leren incasseren. Sommige christenen gaan zelfs zover dat ze satirische vormen van blasfemie en iconoclasme als gezonde religiekritiek zijn gaan zien, die de eigen heilige huisjes laat sneuvelen. Incasseren is goed, is het idee: het brengt je terug tot de kern van je geloof. Dat mag allemaal waar zijn, maar wat voor de een incasseren is, kan door de ander heel anders ervaren worden. Dat verschil heeft niet zozeer te maken met het persoonlijke incasseringsvermogen, maar met het feit dat je soms zo veel te incasseren hebt gehad, dat je beurs geslagen bent.

Moslims incasseren dagelijks


Waar in de oproep tot incasseren gemakkelijk aan voorbij wordt gegaan, is dat moslims in de Nederlandse setting, sinds Bolkestein begin jaren ’90 het ‘islamdebat’ in de Nederlandse politiek introduceerde, werkelijk dagelijks onderwerp van gesprek zijn, elke dag de meest kwetsende dingen over zichzelf moeten horen in media en politiek, en ook in hun dagelijks leven op allerlei manieren met micro-agressie en racisme worden geconfronteerd. Er is wellicht geen andere groep in Nederland die al jarenlang zo veel moet incasseren en dat met zo veel geduld en zelfbeheersing draagt.

Laat er geen misverstand over bestaan dat kritische satire zinvol kan zijn en als zodanig gewaardeerd kan worden. Maar er wordt te vaak voorbijgegaan aan het feit dat satire per definitie contextgebonden en gelaagd is. Het maakt nogal uit wie het levert, wanneer, waar, hoe, waarom, en in welke machtsverhoudingen. Het opzettelijk beledigen van de religieuze gevoelens van een in veel opzichten gemarginaliseerde minderheid van kleur die geen noemenswaardige politieke of institutionele representatie kent, is wezenlijk anders dan wanneer dat gebeurt in een setting waar die religieuze groep de politieke macht heeft en religie zelf als instrument van onderdrukking gebruikt.

Er is een verschil tussen het gebruik van satire in Parijs en in Teheran. Het maakt nogal uit of satire over de Profeet op een overheidsgebouw geprojecteerd wordt door een seculiere elite in Parijs die zo (wellicht niet per se intentioneel) een gemarginaliseerde groep gewone moslims in de banlieus en in hun voormalige koloniën treft (meer dan de gewelddadige extremisten die men claimt te willen bestrijden), of wordt geuit door een gewelddadig onderdrukte oppositie in Teheran die aldus zijn onderdrukker wil tarten en het onderdrukkende complex van politiek en religie wil ondermijnen en doorbreken.

Satire die voortkomt uit het eigen culturele en geopolitieke speelveld en gericht is op een groep in de samenleving die, met uitzondering van de ‘paarse jaren’, zich eigenlijk altijd in het centrum van de politieke macht bevonden heeft, is niet te vergelijken met satire gericht op een groep die dagelijks zo veel moet ­slikken en weinig middelen heeft om zich te verweren. Voor Segers is het vanuit het centrum van de politieke macht een stuk makkelijker zijn schouders op te halen over een kunstwerk als Piss Christ, dan voor een moslim met migratie-achtergrond wiens bestaansrecht en burgerschapsrechten expliciet gekoppeld worden aan de bereidheid zulk gesar te accepteren. Dat was ook de teneur in het ­debat met Azzedine Karrat: Kelder en Segers zouden hem wel even uitleggen hoe ‘wij’ dat al eeuwenlang doen hier in Nederland.

Petitie staat voor burgerschap

Dat het opstellen van een petitie bij uitstek een teken is van burgerschap en rechtsstatelijkheid, van meegaan in hoe ‘wij’ het hier al eeuwenlang schijnen te doen, daar werd volstrekt aan voorbijgegaan. Het is niet zo dat men alleen geen geweld mag gebruiken, men mag blijkbaar überhaupt niet boos zijn als moslimburger. Veelzeggend is een populaire slogan onder mensen die oproepen tot een boycot van Frankrijk: ‘behalve de Profeet!’

Achter die slogan zit veel meer dan men in eerste instantie vermoedt. In deze slogan weerklinkt: ‘Jullie hebben onze landen gekoloniseerd, jullie hebben ons onze waardigheid afgenomen, jullie kennen ons een marginale plek toe in Europa zonder eerlijke kans op volwaardig burgerschap, jullie spelen geopolitieke spelletjes met ons, en dan komen jullie ook nog aan onze Profeet.’ Het gevoel al zo veel te moeten dragen en dan dit er nog eens bovenop, leeft breed onder moslims.

Een bevriende moslimhuisarts merkte onlangs droogjes op: ‘Als je te lang met eelt doorloopt, kan er een likdoorn ontstaan en dat doet erg veel pijn.’ De volgende keer dat men moslims belerend toespreekt eens wat eelt te creëren, kan het geen kwaad zich af te vragen of de eeltlaag na ruim 25 jaar ‘islamdebat’ niet allang een likdoorn is geworden. De vrijheid van meningsuiting biedt de mogelijkheid van kwetsen. Het devies tot incasseren is problematisch, zeker wanneer dit devies van Segers komt.

Het gevaar bestaat dat, in het hameren op de vrijheid van meningsuiting (een groot goed, dat staat buiten kijf, net als het onvervreemdbare recht op leven dat zo schandelijk is geschonden met de moorden van afgelopen weken), andere aspecten van die levensbeschouwelijke tradities (seculier en religieus) waarin deze vrijheid altijd gekoesterd is, aspecten als compassie, invoelingsvermogen, omzien naar elkaar, en empathie, naar de achtergrond verdwijnen.

Vrijheid van meningsuiting geeft ruimte om te kwetsen – maar een samenleving die het bewust kwetsen van minderheden tot kunst heeft verheven en de handelingsmogelijkheden van minderheden beperkt tot ‘incasseren’, moet zich ernstig achter de oren krabben en zich afvragen hoe menselijk ze nog is. Als het devies van medegelovigen als Segers, die in hun eigen religieuze geschiedenis momenten hebben ervaren waarin zij zelf een minderheid waren die met spot en spotprenten werd geconfronteerd (bekend is de Alexamenos Graffito uit de 3de eeuw, waarin Jezus als een gekruisigde ezel werd afgebeeld), enkel ‘incasseren’ is, moet men zich afvragen wat nog de waarde van die andere grote waarde is, die diep in het dna van veel religieuze tradities zit: de waarde van compassie.
https://www.volkskrant.nl/columns-opini ... ~b02feb2e/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76583
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De islamisering van Nederland (voorbeelden uit de praktijk)

Bericht door Ariel »

Wie zijn de schrijvers van dit artikel?

Pieter Coppens is universitair docent Islamic Studies aan de Faculteit Religie & Theologie van de Vrije Universiteit; Johan Roeland is universitair hoofddocent Media, Religie & Populaire Cultuur aan deze faculteit.

Het is dus niet verwonderlijk dat deze twee mannen veel compassie met islam en moslims hebben. .

Er is wellicht geen andere groep in Nederland die al jarenlang zo veel moet incasseren en dat met zo veel geduld en zelfbeheersing draagt.

Mijn hemel . :nietverstaan: Met die groep Nederlanders bedoelen ze moslims. Volgens mij is er juist geen andere groep op deze wereld die niet geduldig is, en zich beheersen. Er hoeft iemand maar één verkeerd woord over Mohammed te zeggen, en de islamitische wereld staat op de achterste poten.

Niet ruim 25 jaar ‘islamdebat’ in Nederland heeft gezorgd voor een likdoorn, maar die "likdoorn " is al eeuwen oud, en zit sinds Mo met zijn beweging begon in de voet van de moslim.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Plaats reactie