Kosovo, schurkenstaat in de EU

Mahalingam
Berichten: 40231
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Kosovo, schurkenstaat in de EU

Berichtdoor Mahalingam » Vr Mar 30, 2018 11:59 am

Nee, het was geen kidnapping maar een heuse legale arrestatie en uitlevering. Om Erdogan blij te maken?
Minister Kosovo ontslagen na uitzetting Turken
PRISTINA - Premier Ramush Haradinaj van Kosovo heeft vrijdag de minister van Binnenlandse Zaken en de chef van de geheime dienst ontslagen na de arrestatie en uitlevering aan Turkije van zes Turkse staatsburgers.

De premier had gezegd dat hij niet op de hoogte was van de operatie om de zes te deporteren. Die waren donderdag in Kosovo gearresteerd omdat ze banden zouden hebben met scholen die gefinancierd worden door de Fethullah Gülen-beweging. Ankara geeft die de schuld voor de mislukte coup van 2016.

,,Beiden worden ontslagen vanwege de arrestaties die gisteren hebben plaatsgevonden", zei een hoge regeringsfunctionaris.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1856505/minister-kosovo-ontslagen-na-uitzetting-turken
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44657
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Kosovo, schurkenstaat in de EU

Berichtdoor Pilgrim » Wo Aug 22, 2018 12:10 am

Geen Kosovo-oplossing in zicht: Serviërs merendeels tegen VN-toetreding van Kosovo

Geplaatst op 21 augustus 2018

De Serviërs zijn – niet echt verrassend – merendeels tegen een opname van Kosovo in de Verenigde Naties. Volgens het dagblad “Blic” sprak zich daar in een opiniepeiling door het opinieonderzoekinstituut “Faktor Plus” in juli 59% van de geënquêteerden tegen uit. Volgens de peiling was 22% voor een VN-lidmaatschap van Kosovo.

Uit dezelfde peiling bleek eveneens dat 44% een eventuele deling van Kosovo afwijst, waarbij de door Serviërs bewoonde Noord-Kosovaarse gemeenten bij Servië zouden komen. 32% was hier echter voor. Het instituut ondervraagt voor zijn peilingen normaal gesproken 1200 burgers. De nieuwste peiling hield zich bezig met een eventueel Kosovo-referendum.

De Servische president Aleksandar Vučić had zich onlangs uitgesproken voor een “grenstrekking” met Kosovo. Deze week kondigde Vučić aan dat de burgers van Servië zich d.m.v. een referendum zullen kunnen uitspreken over een oplossing van de kwestie Kosovo. Op dit moment zou er echter nog geen oplossing zijn. Hij zou er ook niet zeker van zijn dat men deze zou kunnen vinden, zei Vučić.

De door de Europese Unie in 2011 geïnitieerde “normaliseringsdialoog” tussen Belgrado en Pristina moet met een juridisch bindend akkoord worden afgesloten. Belgrado wijst het echter nog steeds af om de in februari 2008 uitgeroepen onafhankelijkheid van zijn voormalige provincie Kosovo te erkennen. De EU op haar beurt maakt een definitief bijleggen van de Kosovo-ruzies tot voorwaarde voor een Servische EU-toetreding.

Bron: http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/08/21 ... an-kosovo/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44657
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Kosovo, schurkenstaat in de EU

Berichtdoor Pilgrim » Do Okt 04, 2018 11:36 pm

Kosovaarse president marcheert met speciale eenheid Servische enclave binnen

Geplaatst op 4 oktober 2018

Afbeelding

Al die vele miljarden belastinggeld van de EU-burgers, die onze politici aan Kosovo hebben geschonken, hebben niets geholpen. Kosovaarse speciale eenheden hebben de president van Kosovo, Hashim Thaçi, illegaal begeleid naar een Servische enclave, wat voor Servië nu aanleiding was om zijn strijdkrachten in een hogere staat van paraatheid te brengen.

Hashim Thaçi was volgens een bericht van de Raad van Europa tot het eind van de jaren-90 de baas van een op de maffia lijkende organisatie. Hij zou o.a. in orgaanhandel, huurmoorden en andere misdaden verwikkeld zijn geweest, waarin ook westerse machten verstrikt zouden zijn geweest. Als beloning werd hij president van Kosovo. Blijkbaar kan hij zijn criminele energie niet afzweren, die hij nu politiek uitleeft.

Troepen van de regionale operatieve ondersteuningseenheid (ROSU), die VIP´s persoonsbescherming biedt, werden zaterdag rondom het Meer van Gazivoda en de waterkrachtcentrale ingezet om voor veiligheid voor Thaçi te zorgen, die het gebied blijkbaar zonder overleg met de Servische autoriteiten had betreden.

De troepen zouden ook in het Centrum voor Ecologie en sportontwikkeling in Zubin Potok in de buurt van de centrale zijn binnengedrongen. Korte tijd later verlieten ze het gebied weer.

Volgens berichten werden meerdere Servische burgers tijdens de “mini-oorlog” tegen Servië opgepakt.

Afbeelding

De Servische president Aleksandar Vučić bracht zijn leger in de hoogste staat van paraatheid. Minister van Binnenlandse Zaken Nebojša Stefanović beval de politie alle speciale eenheden van de politie in Servië in de hoogste staat van alarm in Servië te brengen.

“Servië heeft alle internationale instellingen over de gebeurtenis in Gazivoda geïnformeerd, maar we hebben noch van de EU noch van de NAVO antwoord gekregen”, aldus Vučić.

De criminele Kosovo-regering heeft jarenlang geweigerd de eigenlijk afgesproken autonomie van de Servische minderheid mogelijk te maken. Daarom komt het steeds opnieuw tot spanningen.

Bron: https://dieunbestechlichen.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/10/04 ... ve-binnen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44657
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Kosovo, schurkenstaat in de EU

Berichtdoor Pilgrim » Wo Nov 14, 2018 1:03 am

“Normalisatieonderhandelingen” mislukt: Servië en Kosovo staken onderhandelingen

Geplaatst op 13 november 2018

De Servische president Vučić staat met zijn rug tegen de muur: als voorwaarde voor een opname van Servië in de EU eist Brussel van hem dat alle geschillen met de voormalige Servische provincie Kosovo uit de weg geruimd moeten worden. Maar daar kan Vučić nauwelijks op ingaan, het gaat immers onder andere om het lot van de in het nauw gebrachte Servische minderheid in Kosovo.

De actuele ronde gesprekken, waarbij door de EU bemiddeld wordt, tussen Vučić en zijn Kosovaarse collega Thaçi in Brussel leverde alleen maar wederzijdse beschuldigingen op. Vučić dreigde nu op de Servische staatstelevisie: “Niemand van ons zal hier weer verschijnen zolang illegale beslissingen (van de Kosovaarse leiding) niet worden teruggenomen.”

De Servische president maakte daarmee een toespeling op de door Pristina in het begin van de week aangekondigde invoering van heffingen op goederen uit Servië en Bosnië-Herzegovina. Ook de door Kosovaarse zijde aangekondigde stationering van het toekomstige Kosovaarse leger in het Servisch bevolkte noorden van het land is voor Belgrado absoluut onacceptabel. Vučić zei: “Dat zal niet gebeuren”.

Nu is goede raad duur. In de “normalisatieonderhandelingen”, die sinds november 2011 plaatsvinden, waarbij op dit moment bemiddeld wordt door de Hoge vertegenwoordiger van de Unie voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid, Federica Mogherini, zit nauwelijks enige vooruitgang. In september waren ze opgeschort, nadat Vučić zich door uitlatingen van Kosovaarse politici gekrenkt had gevoeld. Na de gespreksronde van donderdag jongstleden werd geen nieuwe datum voor een voortzetting genoemd.

Bron: http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/11/13 ... ndelingen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44657
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Kosovo, schurkenstaat in de EU

Berichtdoor Pilgrim » Zo Nov 25, 2018 2:28 am

Kosovo, drama in Europa’s achtertuin

Afbeelding
De Slag op het Merelveld (1389).

In de achtertuin van Europa voltrekt zich langzaam een drama, dat niet los gezien kan worden van andere ontwikkelingen in ons werelddeel: Kosovo werd onafhankelijk. Een Servische provincie, ooit het hartland van de Servische - lees: orthodox-christelijke - cultuur, valt in handen van de moslims uit Albanië. Een eeuwenlang proces komt plotseling in een stroomversnelling. De wereld erkent grotendeels de nieuwe moslimstaat in de hoop dat de rust op de Balkan verder wordt bestendigd. Dat riekt naar meer...!

Terwijl Kosovo nog werd bestuurd door de Verenigde Naties grijpt de bovendrijvende groep mensen, die een voorlopige regering vormen, vooruit op de situatie en roept de onafhankelijkheid uit. De natie Kosovo is een feit. De eeuwenlange islamitische onderdrukking van de Serviërs wordt beloond met een eigen staat voor de Albanese moslims. Het begon in 1389 met een historische nederlaag tegen de oprukkende Turken, die hun Ottomaanse rijk vestigden op de Balkan, in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika. In 1453 viel het (christelijke) Byzantijnse rijk ten prooi aan de agressieve veroveringsoorlogen van de islamitische Turken en verviel het Oost-Romeinse rijk. Constantinopel (genoemd naar keizer Constantijn - 4e eeuw) werd Istanbul en werd vervolgens de hoofdstad van het Ottomaanse Rijk. Aan dat Turkse Rijk - een ‘kalifaat’, een moslimstaat dus - kwam tijdens de Eerste Wereldoorlog in 1917 een einde. Mustafa Kemal Atatürk (1881-1938) wist het moederland Turkije van verdere ontmanteling te redden, maar hij schafte wel het kalifaat af. Aan de moslimheerschappij in Turkije kwam een einde. Er kwam scheiding tussen moskee en staat.

De erfenis van het Ottomaanse rijk is een islamitische staat in Europa, namelijk Albanië. Onder Ottomaans bestuur groeide het aantal etnische Albanezen in Kosovo en trokken steeds meer Serviërs weg uit Kosovo. De Turken voerden een bewuste politiek om het christelijke Kosovo te islamiseren. Bij bestuurlijke hervormingen in 1864 deden zich massale volksverhuizingen voor van moslims uit Albanië en ook uit Turkije naar Kosovo. De moslims werden een meerderheid en eisten steeds meer op, ten koste van de oorspronkelijke Servische cultuur. Grote aantallen moskeeën werden gebouwd en veel kerken werden omgebouwd tot moskee. Dat zorgde voor een diep ingevreten frustratie bij de achterblijvende Serviërs. Nu zijn zij een minderheid in het eigen, oorspronkelijk rijk bloeiende, Servische vaderland Kosovo.

In de jaren ’90 begonnen de islamitische Albanezen in Kosovo hun strijd voor onafhankelijkheid. Ze richtten een eigen leger op, de KLA (Kosovaars Bevrijdings Leger). Eén van de topmannen werd Hashim Thaci (39), nu de eerste premier van de nieuwe staat Kosovo, een soennitische moslim. Omdat sommige rapporten en politieke beschouwingen meldden dat Kosovo een gevaarlijk schurkenstaatje in Europa zou kunnen gaan worden, is het interessant om te kijken wie de nieuwe en door de Albanezen bejubelde nieuwe premier van Kosovo is. De Washington Post meldde destijds al dat het Bevrijdingsleger van Kosovo (toen nog een provincie van Servië) werd gefinancierd met geld uit drugscriminaliteit, vooral richting West-Europa. Het zogenaamde bevrijdingsleger voerde terreurdaden uit, vermoordde Servische politieagenten tijdens overvallen op overheidsgebouwen en politiebureaus. Hoewel de KLA werd verboden tijdens de regering van Slobodan Milosevic werd die in 1999 opnieuw opgericht onder de naam Kosovaarse Beschermingsmacht, maar met dezelfde strijders erin. Tevens werd toen de ‘Democratische Partij van Kosovo’ opgericht, ook geleid door deze zelfde strijders. Zo kreeg het bevrijdingsleger ook alle politieke macht in Kosovo. Op lokaal en regionaal niveau betekent dat tot op vandaag voortdurend manipulatie en intimidatie van politieke tegenstanders en de bescherming van criminele praktijken. Premier Thaci speelt in dit alles een centrale rol. Zijn zelfbenoemde regering (hoezo ‘democratische partij’?) is geheel met crimineel geld gefinancierd.

Tegen deze achtergrond moet dan ook de oorlog (1998) van de Serviërs tegen de moslims (etnische Albanezen) in Kosovo worden verstaan. Servië duldde geen afscheiding van haar provincie Kosovo. Vanuit Kosovo begon de propagandamachine van de Albanezen op gang te komen. Men verspreidde geruchten van massagraven van Albanezen, die vermoord zouden zijn door de Serviërs. Groot nieuws in de Westerse media. De NAVO zegt fotografische bewijzen te hebben van zeker drieënveertig massagraven. Na een officieel onderzoek door de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) kwam op 19 april 1999 het bericht dat deze bewijzen ten enenmale ontbraken! Maar dat was toen nauwelijks meer ‘nieuws’. De trend was gezet ten gunste van islamitische propaganda vanuit Kosovo. “We moeten zelfstandigheid krijgen”, riepen de moslims in Kosovo en ook in het naburige Macedonië. De tijd was rijp, mede dankzij de NAVO-politiek op de Balkan, om de eisen tot zelfstandigheid te formuleren. Geweld, terreur en propaganda lonen, zo hebben de moslims in Kosovo ontdekt. Het Kosovaarse bevrijdingsleger werd tot 1998 redelijk ongemoeid gelaten door de Serviërs, totdat de terreur op Serviërs noopte tot ingrijpen. De Serviërs hadden het op het internationale niveau en vooral op de televisie allang verloren. De moslims brachten klachten in omloop dat het Westen de arme Albanezen in Kosovo niet hielp in de strijd tegen de agressieve Serven. De NAVO had zich inmiddels diep in de oorlog gemengd door de voortdurende bombardementen op Servische doelen. Het lijkt meer op een ‘politiek steekspel’ met Rusland, de vroegere aartsvijand van de NAVO, om uit te proberen of Rusland wel zijn tanden wil laten zien. Op 1 april 1999 stuurt Rusland zeven oorlogsbodems naar de Middellandse Zee. Grondtroepen van de NAVO zouden de oplossing moeten bieden, maar verdeeldheid daarover maakt dit onmogelijk. De bombardementen op Servië worden steeds meer bron van politieke verdeeldheid. Regeringen van Frankrijk, Duitsland en Engeland spannen zich in om aan de eigen bevolking duidelijk te maken waarom er bommen moeten worden gegooid. De twijfels erover bleven. De waarnemers van de OVSE hebben in Kosovo grote moeite met beide(!) partijen, niet alleen met de Serviërs, maar ook met de Albanezen, verklaart het hoofd van de missie, William Walker. Op 9 juli 1998 wordt door de ‘internationale gemeenschap’ voor het eerst publiekelijk toegegeven dat het Kosovaarse Bevrijdingsleger wel degelijk een rol speelt in het conflict over Kosovo. Met andere woorden: de eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat dit ook niet zulke frisse jongens zijn; het zijn moordenaars en terroristen en niet alleen in de ogen van Servië.

Voor de NAVO-bommen op Servië bestond nimmer de goedkeuring van de VN-Veiligheidsraad en waren derhalve, internationaal gezien, dus illegaal. Het was een aanval op een soeverein land door een buitenlandse militaire alliantie en dat schept een gevaarlijk precedent. De NAVO en Amerika zijn daardoor onbetrouwbaar geworden in de wereld. Van die situatie maakt nu het Rusland van Poetin gebruik om de eigen positie, ook militair, opnieuw te bezien. De groeiende sfeer van overleg met Rusland, sinds Gorbatsjov, is grondig bedorven door een falende strategie van Europa en Amerika op de Balkan.

De politieke oplossing van Milosevic - uitmondend in de verdrijving van burgers uit hun huizen en dorpen – is uiteraard niet te rechtvaardigen. Het gooien van bommen in 1999 door de NAVO om de militaire macht van het Servische leger te breken, inclusief bommen op de Servische hoofdstad Belgrado en op de Servische infrastructuur, was politiek gezien niet ongevaarlijk. Dat de Russen de Serviërs niet militair te hulp zijn geschoten, mag een wonder heten. Ten tijde van de koude oorlog zou het tot een wereldoorlog geleid kunnen hebben. Maar wat vooral het gevolg is op langere termijn is dat de overwinningsroes van de Albanese islam in Kosovo haar uitstraling zal hebben op de rest van de islamitische wereld, vooral ook in Europa. Want de boodschap is: als je maar lang genoeg doorgaat met terreur en oorlog en nooit opgeeft, zal de islam overwinnen. Kijk maar naar Kosovo. Stel dat moslims zich verenigen in een Bevrijdingsorganisatie in de provincie Zuid-Holland, eerst autonomie eisen en vervolgens onafhankelijkheid van de rest van Nederland. Groepen van het bevrijdingsleger vermoorden politieagenten in Rotterdam en Gouda en blazen overheidsgebouwen in Den Haag op. Zo ongeveer liggen de kaarten als het om Kosovo gaat. Hoe zal de Nederlandse regering reageren? Hoe zal de Nederlandse bevolking reageren?

Bovendien vinden nu ook de Koerden in Irak en Turkije, de Turken op Cyprus en de Basken in Spanje en Zuid-Frankrijk dat ze recht hebben op onafhankelijkheid. Maar ook de moslims op de Filippijnen, de Tamil Tigers op Sri Lanka en zo zijn er nog wel een paar te noemen. Als je maar doorgaat, soms twee stapjes vooruit, dan weer een terug, maar steeds doorgaan. Zo ziet ook de politieke islam eruit in Europa. De Westerse onnozelheid in het zogenaamde politiek correcte denken zal eens hard worden afgestraft nu Europa haar eerste moslimstaat, Kosovo, rijk is.

Een verijdelde aanslag op de Amerikaanse legerbasis Fort Dix in New Jersey in 2007 door zes moslimextremisten, bracht aan het licht dat vier van hen afkomstig waren uit Kosovo - zij zijn etnische Albanezen uit Kosovo. Een buitengewoon interessant artikel in de Washington Post van 10 mei 2007 bracht naar buiten dat verder onderzoek uitwees, dat er allerlei ondergrondse banden bestaan tussen islamisten in Kosovo met gelijkdenkenden in Bosnië-Herzegovina en van daaruit ook met Al-Qaida van Osama bin Laden, met Hamas en met Hezbollah. De politieke islam ziet de Balkan en met name ook Kosovo, als belangrijke uitvalsbasis naar West-Europa. Al eerder was van de Israëlische inlichtingendiensten vernomen dat Hezbollah en Hamas wapens betrekken van criminele groepen op de Balkan. Bij allerlei gelegenheden heeft Bin Laden zich uitgelaten over Bosnië als ideale uitvalsbasis om West-Europa te ondermijnen en uiteindelijk op de knieën te dwingen voor de islam.

In Europa hebben we een soort mantra (meditatiespreuk), dat de politieke islam maar een heel kleine minderheid is van de islamieten in Europa. De zwijgende meerderheid denkt democratisch, zo beweert men steeds. Maar dat zal nog blijken. Kosovo verklaart veel.

Feike ter Velde

https://ejbron.wordpress.com/2018/11/24 ... chtertuin/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44657
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Kosovo, schurkenstaat in de EU

Berichtdoor Pilgrim » Zo Nov 25, 2018 3:58 am

Nog meer spanningen tussen Belgrado en Pristina: Kosovo verhoogt invoerrechten op Servische producten met 100%

Geplaatst op 24 november 2018

Afbeelding

De spanningen tussen Servië en Kosovo escaleren. Nu probeert de regering van Kosovo met draconische middelen Belgrado tot erkenning van de onafhankelijkheid van Kosovo te dwingen: op goederen uit Servië en Bosnië-Herzegovina moeten in het vervolg 100% meer invoerrechten worden betaald. Zolang Servië Kosovo niet erkend zou hebben, zouden de invoerrechten in stand blijven, verklaarde minister-president Haradinaj tegenover de media.

Actuele reden voor de escalatie zou wel eens de afwijzing van Kosovo als lidstaat bij Interpol kunnen zijn. Bij de stemming afgelopen dinsdag had Pristina niet de vereiste stemmen gekregen. De Kosovaarse regering beschuldigt Belgrado er nu van de sollicitatie doelbewust getorpedeerd te hebben.

Viceminister-president Enver Hoxhaj sprak van een “agressieve campagne tegen Kosovo”. Daarbij komen de jongste ruzies over het oprichten van een Kosovaars leger, de mislukte onderhandelingen over een gebiedsruil tussen Servië en Kosovo en de afwijzing door Servië van visumvrijheid voor Kosovaren.

Hiervoor waren goederen uit Servië en Bosnië-Herzegovina in feite vrij van invoerrechten. Waarnemers spreken van een “onverstandige gefrustreerde reactie” van Kosovaarse zijde. Ook de Servische president Aleksandar Vučić waarschuwde na een bijeenkomst van de Nationale Veiligheidsraad voor “gevolgen die niet te overzien zijn” – “niet alleen voor Servië, maar voor de hele regio. Vučić benadrukte dat de dialoog met Kosovo pas weer zou worden opgepakt wanneer de invoerrechten teruggedraaid zouden worden.

Kosovo had in 2008 eenzijdig zijn onafhankelijkheid van Servië verklaard. Inmiddels hebben meer dan 110 landen de onafhankelijkheid van Kosovo erkend. Servië beschouwt het grotendeels door Albanezen bewoonde Kosovo echter nog steeds als zijn provincie.

Bron: http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/11/24 ... n-met-100/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44657
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Kosovo, schurkenstaat in de EU

Berichtdoor Pilgrim » Do Dec 06, 2018 2:53 am

Kosovo: Nog een ISlamitische staat in het hart van Europa!

Posted on December 3, 2018

Afbeelding

Saoedi-Arabië en Turkije willen op de Balkan het Kalifaat oprichten. De Oostenrijkse minister-president Sebastian Kurz ziet de invloed van Turkije en Saoedi-Arabië op de westelijke Balkan zienderogen toenemen. Feit is dat het islamo-fascisme dank zij het UÇK en de Westerse inmenging op de Balkan nu een stevige poot aan de grond heeft in Zuidoost-Europa... Sluiers, boerka’s en islamitische baarden bepalen in toenemende mate het straatbeeld in Kosovo en Bosnië. Minaretten rijzen als paddenstoelen uit de grond. De grootste moskee van Europa staat tegenwoordig in Sarajevo, de Koning Fahd-moskee, die meer dan 20 miljoen dollar heeft gekost. De moskee heeft een reputatie als een magneet voor islamitische fundamentalisten, waar de wahabieten en andere extremisten ongestoord hun gang gaan en zelfs leden van internationale misdaadgroepen ontmoeten. Men weet in het Westen niet dat de islam daar met het uur groeit en radicaler, extremer en gevaarlijker wordt...

“Het is een schande dat Saoedische haat- en geweldpredikers ongestoord hun gevaarlijke ideologieën kunnen verspreiden”, zegt parlementariër Sevim Dagdelen. In Kosovo is een door de NAVO geleide internationale vredesmacht actief die de vrede en veiligheid in het land bewaakt. “Onder de ogen van KFOR heeft het Balkanland zich ontwikkeld tot het centrum van terreur in de regio”, waarschuwt de Duitse politicus Sevim Dagdelen... Turkije de Balkan als een prioriteit ziet in zijn buitenlandbeleid. De uitspraak van de Turkse dictator Erdogan dat zijn land zich nu over Bosnië-Herzegovina ontfermt, zorgde voor heel wat opschudding in de Balkan. Maar analisten zijn niet verbaasd. Ze weten al langer dat Turkije deze regio als een prioriteit in zijn buitenlands beleid beschouwt... Er zijn twee Turkse universiteiten in Sarajevo. In de staatskleuterscholen van Sarajevo is islamles ingevoerd, boerka en nikaab bepalen steeds vaker het straatbeeld in Sarajevo. De regering-Erdogan wil zich als regionale grootmacht opwerpen in de gebieden van het voormalige Ottomaanse rijk, niet alleen in de Balkan, ook in het Midden-Oosten en in de gewezen Sovjetrepublieken met een islamitisch verleden...

De IS-netwerken in de Balkanlanden niet zomaar kan ook genegeerd worden. Niet België, maar Kosovo is het Europese land dat per hoofd van de bevolking de meeste strijders naar Syrië zond om daar voor islamitische rebellengroepen te gaan strijden. De afgelopen twee jaar sloten 314 Kosovaren zich aan bij Islamitische Staat. Zo noemde Andreas Ferrarese, de Italiaanse ambassadeur in Kosovo, onlangs het Kosovaarse plaatsje Restelica als mogelijke broedplaats en opleidingsplaats voor jihadisten. Hetzelfde geldt voor Bosnië en Albanië, waar men in afgelegen bergdorpen trainingskampen voor jihadisten vermoedt en waar al eerder werd vastgesteld dat er aan sommige huizen IS-vlaggen wapperen. In Bosnië werden vorig jaar vier Bosniërs/moslims en een Zweed aangehouden, toen zij op het punt stonden een zelfgemaakte bom naar Zweden te smokkelen. Twee van de meest gezochte terroristen ter wereld komen uit Bosnië: Bajro Ikanovic, jarenlang commandant van een van de grootste IS-trainingskampen in het noorden van Syrië, en Nusret Imamovic, een van de leiders van al-Nusra...

Toen de Albanezen de Serven terroriseerden in Kosovo en Servië ingreep in hun provincies, is Servië met de grond gelijk gemaakt. De Amerikaanse minister van Defensie Cohen beweerde dat er in Kosovo waarschijnlijk 100 duizend doden waren gevallen. Na de oorlog, staat de teller op minder dan drieduizend doden, een cijfer dat zowel de slachtoffers aan Servische zijde omvat, als de Albanezen die tijdens de oorlog omkwamen. De NAVO steunde gangsterbendes, drugsmaffia en terroristen. De speciale gezant van Washington in de Balkan, Robert Gelbard, had zelf tot drie keer toe voor de internationale pers bevestigd, begin 1998, dat “die lui van het UCK terroristen zijn.” Maar drie maand later heetten die terroristen plots “vrijheidsstrijders” en zou de NAVO hun luchtmacht worden... Ex-premier Ramush Haradinaj (de koningen van de “Kosovo Killing Fields”) werd in Den Haag vrijgesproken van oorlogsmisdaden, niet omdat hij niet schuldig zou zijn aan het organiseren van de verkrachting en moord op duizenden Serviërs en Roma, maar omdat in de aanloop naar het proces alle negen getuigen werden vermoord zodat de aanklacht niet langer kon worden hard gemaakt... Over Kosovo is de ex-CIA-agent Robert Baer duidelijk: “Kosovo is om twee redenen ingenomen. Ten eerste vanwege de natuurlijke hulpbronnen en ten tweede omdat Kosovo een legerbasis van de NAVO is. In het hart van Europa is het de grootste legerbasis.”... En de Duitse generaal Klaus Naumann, voorzitter van de militaire commissie van de NAVO: “de oorlog tegen Joegoslavië was in de eerste plaats bedoeld om de westerse militaire en economische overheersing in dit deel van Europa te versterken”...

De Serviërs beschouwen Kosovo als de wieg van hun beschaving en een belangrijk onderdeel van hun collectieve identiteit. Centraal in deze opvatting staat de Slag op het Merelveld /Kosovo Polje op 15 juni 1389. De Servische prins Lazar Hrebeljanović wilde iets doen tegen de oprukkende Turken. De Slag bij het Merelveld is de plek, waar op 28 juni 1389 de Ottomaanse legers van sultan Murad I de Serviërs onder leiding van Prins Lazar platwalsten. Deze slag was bepalend voor de geschiedenis van het gebied. Beide partijen leden wel grote verliezen. Murat I stierf tijdens de slag, prins Lazar sneuvelde. De slag zelf eindigde in een soort remise. Maar terwijl de Serviërs hun verliezen niet meer te boven kwamen, bracht Bayazid, de zoon van de gesneuvelde Murat, een jaar later alweer een sterk leger in het veld. Van een totale onderwerping van de Balkan was daarmee nog geen sprake. Pas in het midden van de 15e eeuw zouden de Ottomanen overgaan tot volledige bezetting van de Balkan. De Ottomanen konden putten uit een groot reservoir aan troepen, terwijl de Serviërs door hun manschappen heen waren. ... De echte naam van deze Servische provincie is: Kosovo en Metochia. En voor de goede orde, Metochia betekent: Land van de kerk. En de kerk is nog steeds eigenaar van grote delen van Kosovo en Metochia. Nog steeds herbergt het de belangrijkste 1300 oude orthodoxe kloosters, kerken en historische monumenten van de Serviërs in Kosovo. De Albanezen waren nomaden en trokken met hun kudden door de bergen. Hun huizen waren meestal niet permanent en er zijn daarom geen echt oude Albanese monumenten bekend. De vroegste documenten die enig zicht geven op de etnische samenstelling van Kosovo en Metochia, zijn kloosterregisters uit de 13e en de 14e eeuw. Daaruit blijkt dat destijds 2 procent van de bevolking Albanees was. Na de Osmaanse verovering van de Balkan trokken veel Albanezen naar Servische Kosovo. Die verruilden het rooms-katholicisme massaal voor de islam. Tegelijkertijd sloegen veel Serviërs, na verschillende mislukte opstanden, op de vlucht in noordelijke richting. Van Servisch-orthodox werd Kosovo langzaam Albanees-islamitisch...

De Albanese meerderheid in Kosovo, zelf het product van de anti-Servische bevolkingspolitiek van Mussolini, communistische dictator Tito en van recente Albanese terreur, is er vastbesloten om zich volledig van Servië los te maken. Onder Mussolini hadden de Kosovaarse Albanezen hun groot-Albanië, wat hun de gelegenheid gaf om vele Serven te verdrijven, wier plaats ingenomen werd door inwijkelingen uit Albanië. Na de oorlog werd Joegoslavië een communistische republiek, die met harde hand werd geregeerd door Kroaat Tito. De Kroaat had veel begrip voor de wensen van de Kosovaarse Albanezen. Na etnische onlusten in de jaren ’60, verleende hij hun in 1974 een verregaande vorm van autonomie. Tito liet de Servische verdrevenen niet toe om terug naar hun haardsteden te trekken, terwijl onder zijn bewind de inwijking van Albanezen verder ging. En zo verloren de Serven hun Kosovo...

De Fin Marti Ahtisaari, voormalige speciale afgezant voor Kosovo die het pad heeft geëffend voor de afscheuring van de Servische provincie, ontving 2 miljoen Euro voor bewezen diensten, overgemaakt via een Zwitserse bankrekening van... de Albanese maffia. Deze omkoping is goed gedocumenteerd en bewezen. In het Westen wordt het doodgezwegen, niets in de pers, geen vragen in geen parlement, ook de VN reageren niet op de aantijging... UCK-commandant Seidi Veseli geeft in ‘de Volkskrant’ openlijk toe dat hij en zijn mede-islamieten strijden voor een groot Albanië, dat Albanië, Kosovo en delen van zowel Montenegro en Macedonië zou moeten omvatten. “Dit is al dertig jaar ons doel”, zegt hij onder andere. Dit rechtvaardigt maar weer eens de verdedigingspolitiek van Milosevic. Tevens werpt het een ontluisterend licht op de steun die de NAVO verleent aan de veroveringsneigingen van de Albanezen. En nee, het is dus niet zo dat het terroristische UCK ontstond als reactie op de intrekking van de beperkte autonomie van de regio. Het Groot-Albanië-ideaal bestaat immers al veel langer...

Kosovo heeft de potentie uit te groeien tot de grootste overheidsgestuurde criminele organisatie die de wereld ooit heeft gezien. En die de wereld laat begaan. De drugshandel op de Balkan is goed gedocumenteerd en wordt gebruikt voor de financiering van etnische oorlogen, met medeplichtigheid van de Verenigde Staten en de NAVO. Het systeem van verhulde steun, door middel van het recyclen van narco-dollars, is vast onderdeel van clandestiene CIA-operaties sinds de Sovjet-Afghaanse oorlog. Volgens documenten van de Amerikaanse drugsbestrijding (DEA) hebben leden van de beruchte Albanese maffia banden met smokkelkartels in Pristina. Dit kartel staat onder leiding van etnische Albanezen die lid zijn van het Kosovo National Front (KNF). De gewapende tak van het KNF is het UCK. De documenten van de DEA laten ook zien dat het hier gaat om één van de machtigste organisaties op het gebied van heroïnesmokkel in de wereld en dat de winsten naar het UCK worden gesluisd die er vervolgens wapens van koopt...

In Priština woonden vroeger 45.000 Serviërs op een bevolking van 125.000 zielen – nu zijn het er 100 op een bevolking van 500.000 (meer dan 200.000 Serviërs zijn verbannen uit Kosovo). In gestolen Kosovo leven etnische minderheden, met name Serven, in een maatschappelijk isolement. Prikkeldraad, wegversperringen en rondrijdende pantserwagens geven de enclaves het aanzien van een getto. Orthodoxe kerken zijn steevast voorzien van een hoge, door KFOR bemande wachttoren... Zo diep zit de haat van de Albanezen, dat zelfs bejaarden worden vermoord. Vlakbij stad Obilic, onlangs werd het bejaarde echtpaar vermoord door Albanese fascisten. En ook kinderen zijn niet bespaard. In een Servische enclave in het westen van Kosovo, twee Kosovo-Servische jongeren zijn vermoord. De daders sloegen toe toen een groep jongeren uit het dorp Gorazdevac aan het zwemmen was in de Bistrica. Ze schoten van een afstand van vijftig meter met kalasjnikovs op de Servische zwemmende kinderen. Twee jongens van veertien en achttien werden gedood...

Regelmatig vinden door heel Kosovo ook aanslagen op Serven. Een paar jaar geleden werd een complete bus met Serven opgeblazen. En Albanees uit Kosovo Florim Ejupi is door een internationale rechtbank veroordeeld tot 40 jaar cel voor deze aanslag... De Serviërs hebben niemand meer die hen helpt. Geen regering, geen leger, geen politie. Ze konden zich alleen wenden tot de Kfor. Maar als ze die ter hulp riepen, gooiden de Albanese tolken de telefoon meteen dicht...Heeft de iemand ooit de Islam-declaratie van Alija Izetbegovic/ex president van Bosnië gelezen? Hierin pleitte hij voor de vestiging van een fundamentalistische moslimstaat in Bosnië... De komst van de moedjaheddien in Bosnië en de rol van de CIA (en andere inlichtingendiensten) na het uiteenvallen van Joegoslavië, wordt uitvoerig beschreven in het recent verschenen boek “Wie der Dschihad nach Europa kam. Gotteskrieger und Geheimdienste auf dem Balkan” van Jürgen Elsässer (NP Buchverlag, Wenen, ISBN 3-85326-376-3). Het behandelt de ontwikkelingen in en rond Bosnië-Herzegovina tijdens en na het uiteenvallen van Joegoslavië. Volgens de auteur werd op de Balkan en dan met name in Bosnië en Kosovo het oude bondgenootschap tussen de CIA en de Moedjaheddien tot nieuw leven gewekt. Buitenlandse (dat wil zeggen Soedanese, Libische, Egyptische, Filipijnse, maar ook Britse) strijders, financieel gesteund door allerlei Saoedische, Soedanese, Iraanse en andere charitatieve fondsen; materieel gesteund door de VS (en soms door Duitsland), met open armen binnengehaald door fundamentalistische leiders van Bosnië, zoals Izetbegovic, spelen een doorslaggevende rol bij de burgeroorlogen in Bosnië (met de blijkbaar daarbij behorende onthoofdingen) en Kosovo...

De gedachte achter politiek van Clinton was dat het ‘succes’ van Islamistische strijders in de strijd tegen de Sovjet Unie in Afghanistan in Europa gewoon herhaald kon worden. De Verenigde Staten onder Clinton braken het VN-wapenembargo op Bosnië door nachtelijke wapenvluchten. Echter niet alleen wapens uit Turkije en Iran arriveerden, maar ook geld (onder andere uit Saoedi-Arabië, Brunei, Maleisië) en moedjaheddien strijders... Na de gevechten op de Balkan verdween een aantal van de moedjaheddien naar andere gebieden, zoals Tsjetsjenië. Een groot deel vestigde zich in Bosnië en verkreeg snel (en slinks?) de Bosnische nationaliteit. Enkele anderen vertrokken naar veiliger havens, onder anderen naar Roubaix, Wenen en Hamburg. Onder deze laatste bevonden zich diegenen die de aanslagen van 11 september 2001 in de VS voorbereiden of pleegden. De aanslagen op de Amerikaanse ambassades in Oost Afrika (7 augustus 1998) blijken een reactie te zijn op de arrestaties en uitlevering aan Egypte van de in Albanië wonende moedjaheddien te zijn (pagina 129). Verder blijken er relaties te zijn tussen de bomaanslagen op de ondergrondse in Londen van juli 2005 en Islamistische oud Bosnië strijders...

Zoals in elke oorlog is het eerste slachtoffer de vrije pers, met overheidspropaganda vermomd als nieuwsfeiten. Vandaar de systematische beïnvloeding van de openbare mening in West Europa en de VS. Bijvoorbeeld de aanslag van 5 februari 1994 op de markt van Sarajevo, die door de media onmiddellijk in de schoenen van de Serven geschoven wordt. Elsässer geeft onder andere Unprofor bronnen, die stellen dat het hier om een aanslag door Bosnische moslims ging. Maar de bewijzen hiervoor worden door Amerikaanse officieren in Sarajevo van de tafel geveegd (pagina 77/78)... Bosnië blijkt dus een oefengebied geweest te zijn (volgens Elsässer is dat nog steeds het geval) voor islamistische terreur en terrorisme. Namen van oud Bosniëstrijders duiken op als verdachten of betrokkenen bij (geplande) aanslagen in Los Angeles, Brussel, Djerba, Réunion, Bali, Lackawanna (Michigan), Manilla en Madrid. Ook bij de aanslagen van november 2003 op het Britse consulaat en de HSBC Bank in Istanbul bleken oud-strijders uit Bosnië betrokken.

https://zlj13051967.wordpress.com/2018/ ... an-europa/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44657
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Kosovo, schurkenstaat in de EU

Berichtdoor Pilgrim » Ma Dec 10, 2018 8:35 pm

Kosovo wil eigen leger. Servië dreigt met militaire interventie

Geplaatst op 10 december 2018

Afbeelding

Servië vreest etnische zuiveringen. NAVO en Rusland zijn bang voor de veiligheid in de regio.

Zowel de NAVO als Rusland maken zich zorgen om de situatie in Kosovo en Servië. Tot nu toe heeft Kosovo geen eigen leger. Buitenlandse troepen zorgen voor veiligheid en stabiliteit. Deze troepen maken deel uit van de zogenaamde KFOR-missie van de NAVO.


Maar de regering van Kosovo is ontevreden met de situatie. Met het oog op het feit dat steeds meer landen Kosovo als onafhankelijk erkennen, wil men ook een eigen leger opbouwen [zie bericht “Zeit-Online”].

Het idee vindt buiten Servië geen weerklank. Zowel de NAVO als Rusland zien hierin een bedreiging van de veiligheid in de regio. En Belgrado staat er zeer afwijzend tegenover. Men vreest dat Kosovo met eigen troepen tegen de etnische Serviërs in het gebied zou kunnen optreden. In dit geval zou Belgrado een militaire interventie niet uitsluiten.

Bron: www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/12/10 ... terventie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44657
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Kosovo, schurkenstaat in de EU

Berichtdoor Pilgrim » Do Dec 27, 2018 10:03 pm

Opnieuw een dwarsligger uit Pristina: In plaats van verbod legalisering van illegale wapens in Kosovo

Geplaatst op 27 december 2018

Afbeelding

Kosovo, waarvan de status als zelfstandige staat uiterst omstreden is, blijft een haard van onrust. Onlangs nog zorgde de aankondiging van de regering in Pristina om de huidige veiligheidstroepen te veranderen in een regulier leger voor nieuwe conflictstof. Nu wil Kosovo, dat wereldwijd een twijfelachtige naam heeft als centrum van illegale zaken en NAVO-protectoraat, ook nog miljoenen illegale vuurwapens legaliseren.

Dit verlangen staat diametraal tegenover de inspanningen van de EU, die meer wil optreden tegen de zwarte handel in wapens. De landen van de regio werd voor miljoenen ondersteuning toegezegd. Ook Duitsland en Frankrijk ondersteunen nadrukkelijk de strijd van de westelijke Balkanlanden tegen illegale wapens. Daarvan zouden er in het hele Balkangebied nog tussen de drie en zes miljoen in privébezit zijn. In Brussel ziet men daarin ook een gevaar voor de Europeanen, want steeds opnieuw duiken er illegale wapens uit de Balkan ook op bij terroristen in West-Europa.

Maar Kosovo bewandelt de omgekeerde weg. Daar begonnen de autoriteiten onlangs een legaliseringsactie. Volgens schattingen zouden er tussen de 240.000 en 260.000 illegale vuurwapens in omloop zijn. Het gaat om een legalisering op vrijwillige basis, die de komende zes maanden moet duren. De burgers dienen hun illegaal verworven wapens in privébezit bij de verantwoordelijke veiligheidsautoriteiten te melden.

Bron: http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/12/27 ... in-kosovo/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44657
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Kosovo, schurkenstaat in de EU

Berichtdoor Pilgrim » Zo Feb 10, 2019 10:46 pm

Permanent conflict om Kosovo: Bemiddelingsmissie van de EU is mislukt

Geplaatst op 10 februari 2019

Afbeelding

Voor de achtergrond van de aanhoudende spanningen in de voormalige Joegoslavische provincie Kosovo, die zichzelf formeel in 2008 onafhankelijk verklaard heeft, tekent zich steeds meer een mislukken van de bemiddelingsinspanningen van de Europese Commissie af. Een feit is, dat de Servische regering niet bereid lijkt te zijn om onvoorwaardelijk te voldoen aan alle eisen van Kosovaarse zijde om de EU bijvoorbeeld milder te stemmen over een Servische EU-toetreding.

De politicologe Jelena Vukoicic bracht nu in een interview met de Russische nieuwssite “Sputnik” haar twijfel tot uitdrukking dat de EU-leiding – niet alleen de huidige, maar ook de toekomstige – in principe in staat zou zijn de Kosovo-kwestie te regelen. Brussel zou genoeg tijd gehad hebben, maar zou nu met alle bemiddelingspogingen zijn mislukt. De deskundige wijst er bovendien op dat de Kosovo-Albanezen de mening van de EU-leiding gewoon negeren en uiteindelijk alleen maar de Amerikaanse regering gehoorzamen. Het jongste initiatief van eurocommissaris Hahn noemde Vukoicic “Brussels klassieke schijnheiligheid”.

Letterlijk: “Iedere keer wanneer de Kosovo-Albanezen de dialoog af remden, wanneer zij door middel van chantage, dreigingen en provocaties probeerden Servië tot toegeven te dwingen, bestrafte de EU om de een of andere reden zowel Belgrado als Pristina – of riep beide partijen tot ontspanning en tot voortzetting van de dialoog op.”

Vukoicic is er eveneens van overtuigd dat Brussels nieuwste initiatief een gecamoufleerde capitulatieoproep aan Belgrado zou zijn: “We zien hoe zij bij alles wat de Albanezen aanrichten een oogje dichtknijpen en erop staan dat Belgrado de onderhandelingen voortzet, terwijl Pristina probeert de industriecombinatie Trepča in handen te krijgen, dat grotendeels van de Republiek Servië is en van strategische betekenis is voor de Serviërs. Bovendien weigert Kosovo om de importheffingen af te schaffen en driegt met de bezetting van het noorden. Daaruit kun je concluderen dat de EU wellicht wil dat wij de onderhandelingen voortzetten, opdat de Albanezen alles en de Serviërs niets krijgen.”

Volgens de deskundige spant Brussel zich ervoor in dat het permanente conflict met Pristina eindigt in de ondertekening van een akkoord, volgens welk Servië Kosovo erkent, zodat de zelfbenoemde republiek lid van de VN kan worden. En: “De dialoog waartoe Brussel oproept, is in werkelijkheid geen dialoog. Het is druk, die al jarenlang op Servië wordt uitgeoefend, opdat wij datgene erkennen wat het Westen al gedaan heeft; opdat we namelijk ´de realiteit erkennen, waarin Kosovo een onafhankelijke staat is´, zoals men dat in het Westen pleegt te zeggen. (...) Alles wat de Albanezen op dit moment doen, is dermate aanmatigend en radicaal, dat ik werkelijk niet begrijp hoe de autoriteiten in Belgrado onder zulke omstandigheden akkoord zouden kunnen gaan met de voortzetting van de onderhandelingen. De sfeer is gewoon catastrofaal. Die was sowieso tamelijk slecht, maar is nu nog duizend keer zo erg geworden. Er zouden nu alleen nog maar zulke politici aan de onderhandelingstafel gaan zitten, die vanaf het begin bereid zouden zijn te verliezen.”

Bron: http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/02/10 ... s-mislukt/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44657
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Kosovo, schurkenstaat in de EU

Berichtdoor Pilgrim » Zo Sep 15, 2019 1:25 am

NAVO-protectoraat Kosovo: ook Praag wil erkenning herroepen

Geplaatst op 14 september 2019

Afbeelding

De Tsjechische president Miloš Zeman wil de erkenning door zijn land van Kosovo ongedaan maken. Dit verklaarde hij woensdag tijdens zijn bezoek aan de Servische hoofdstad Belgrado. Zeman wil daarover onderhandelen met de hoogste regerings- en parlementsvertegenwoordigers in Praag.

Een land, waarin oorlogsmisdadigers aan de top zouden staan, zou niet in de gemeenschap van democratische landen thuishoren, benadrukte Zeman. Het Tsjechische persbureau ČTK citeert hem met de woorden: “Ik zal vragen of dit (de herroeping van de erkenning) gedaan kan worden, omdat ik blij ben dat minister van Defensie Lubomír Metnar al heeft gezegd dat het een fout zou zijn geweest om Kosovo te erkennen.”

Volgens informatie van ČTK zouden de vertegenwoordigers van Kosovo na de uitlatingen van Zeman prompt hun deelname aan de voor donderdag geplande topontmoeting van de Visegrád-landen in Praag afgezegd hebben. De Kosovaarse minister-president Ramush Haradinaj was in juli afgetreden, nadat een speciale rechtbank ter vervolging van oorlogsmisdaden tijdens de Kosovo-oorlog in Den Haag hem voor een hoorzitting had gedagvaard.

Mocht de Tsjechische Republiek haar erkenning van Kosovo daadwerkelijk herroepen, dan zou dit al het 15e land zijn dat deze stap neemt. Het laatst was dit gedaan door de Centraal-Afrikaanse Republiek vorig jaar juli.

De Servische autonome provincies Kosovo en Metochië hadden in februari 2008 eenzijdig de onafhankelijkheid verklaard. In het jaar 2010 werd de onafhankelijkheid van de regio door het internationaal gerechtshof erkend. Desondanks wordt de voormalige Joegoslavische deelrepubliek Kosovo, dat nu in feite een NAVO-protectoraat met de zwaarbewapende Amerikaanse militaire basis “Camp Bondsteel” is, door minder dan 100 landen erkend.

Bron: https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/09/14 ... herroepen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44657
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Kosovo, schurkenstaat in de EU

Berichtdoor Pilgrim » Ma Sep 30, 2019 1:50 am

De gestolen Servische Kosovo is nu een ISlamitische enclave in Europa

Posted on September 29, 2019

Afbeelding

De Servische autonome provincie Kosovo en Metohija werd in 1999 gestolen van Servië door toedoen van westerse mogendheden en militair ingrijpen van de NAVO. De Fin Marti Ahtisaari, voormalige speciale afgezant voor Kosovo, die het pad heeft geëffend voor de afscheuring van de Servische provincie, ontving 2 miljoen Euro voor bewezen diensten, overgemaakt via een Zwitserse bankrekening van de Albanese maffia. Deze omkoping is goed gedocumenteerd en bewezen. In het Westen wordt het doodgezwegen, niets in de pers, geen vragen in geen parlement, ook de VN reageren niet op de aantijging...

Kosovo is van oudsher de bakermat van de Servische cultuur. In 1389 de plek van het heroïsch gevecht van prins Lazar tegen de Turken. Na de Ottomaanse verovering van Kosovo, groeide het aantal etnische Albanezen en trokken steeds meer Serviërs weg uit Kosovo, waardoor het tot een volledige ontvolking leidde in 1690... Door in de Tweede Wereldoorlog met Hitler en Mussolini te collaboreren, konden Albanezen de Serviërs weer verdrijven. En in de laatste oorlog/1999,werden meer dan 200000 Serviërs uit Kosovo verdreven. Zo werd Servische provincie Kosovo overwegend Albanees. De Kosovo-Albanezen/de Balkan-Talibanen vormen nu meer dan 90 procent van de bevolking van Kosovo...

Er was nooit een genocide gepleegd in Kosovo tegen Albanezen. De finale som van de doden in Kosovo was niet 100.000, maar 2788. Daar zaten zowel strijders tussen van beide zijden als burgers, naast Albanese Kosovaren waren dat Servische Kosovaren en Roma-Kosovaren, die vermoord werden door het pro-NAVO Kosovaarse extremistische UCK. De NAVO en Bill Clinton-aanval was zowel bedrog als een oorlogsmisdaad. NAVO-bombardementen doodden honderden burgers in ziekenhuizen, scholen, kerken, parken en televisiestudio’s en vernietigden de Servische economische infrastructuur. Deze invasie kunnen volgens de normen van de oorlogsprocessen in Nuremberg (1945-1946) als grove misdaden worden bestempeld. Allen steunen ze op mediapropaganda. Servië heeft de mediaoorlog vanaf het begin verloren. Camp Bondsteel in Kosovo, de Amerikaanse militaire basis nabij Ferizaj en de op één na grootste in Europa, wijst op het geopolitieke belang...

Hashim Thaci, eerste minister van Kosovo van 2008 tot 2014 en gesteund door de VS en de NAVO, was in 1998-1999 hoofd van het UCK, een paramilitaire organisatie, die droomde van één groot etnisch homogeen Albanië. Tot 1997 werd het UCK door de VS gezien als een terroristische organisatie. Volgens de Sunday Times in Londen, hebben veiligheidsdiensten deelgenomen aan militaire vorming van het ‘Kosovaars Bevrijdingsleger’, het UCK, voor de bombardementen van de NAVO op Servië... In de loop van 2001, zo schrijft Del Ponte in haar memoires, kwamen de ambtenaren van UNMIK (de VN-administratie in Kosovo) te weten dat in de zomer van 1999 driehonderd jonge Serviërs met vrachtwagens over de grens naar Noord-Albanië werden gevoerd. In de omgeving van de Albanese stad Burrell, in de dorpjes Kukes, Tripoje, Elbasan, Fljora en Drac waren kampen voorzien waar de weggevoerden werden vastgehouden, door dokters onderzocht en gekeurd, om vervolgens in een geïmproviseerde operatieruimte in een afgelegen huis bezuiden Burrell ontdaan te worden van hun organen. Harten, nieren en levers werden op bestelling via de luchthaven van Rinas in de buurt van de Albanese hoofdstad Tirana naar het Westen gevlogen en voor grof geld verhandeld in klinieken aldaar...

Servische vluchtelingen wonen nu in “beschermde” enclaves/in open gevangenissen/in Kosovo, vergeten van de hele wereld. De Servische inwoners wagen zich niet buiten enclaves, op gevaar van hun leven. De politieagenten doet boodschappen voor hun. En Servische kinderen gaan naar school in zwaar gepantserde leger transporteurs... Moslimland Kosovo is nu de grootste overheidsbestuurde criminele organisatie, die de wereld ooit heeft gezien. Meer dan 50% van de bevolking is werkloos. En enkel dankzij westerse financiële steun/miljoenen Euro’s van belastinggeld en geld dat door Kosovaren in het Westen naar hun familie wordt opgestuurd, is Kosovo levensvatbaar...

Kosovo, Bosnië en Herzegovina en Albanië proportioneel de meeste Syrië-strijders uit Europa aanleveren. Kosovo telt het grootste aantal jihadi’s van Europa, stelt het Combatting Terrorism Center van de militaire academie West Point in de VS.In Venetië/2017/ zijn vier mensen opgepakt die mogelijk een bomaanslag wilden plegen. Ze zouden de beroemde en drukbezochte Rialtobrug als doelwit hebben gekozen. Volgens Italië-correspondent Pauline Valkenet was het plan om honderden mensen bij de brug de dood in te jagen. De drie volwassenen die zijn opgepakt komen uit Kosovo. Over de minderjarige arrestant is dat niet bekend gemaakt. Ze hadden een verblijfsvergunning en woonden in het centrum van Venetië... De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Angelino Alfano, tijdens zijn bezoek aan de Albanese hoofdstad Tirana, formuleerde: “Dit deel van de wereld, de Balkan, kan beschouwd worden als een thuisbasis voor terroristen.De Kosovaren/Albanezen komen openlijk uit voor hun goede relaties en nauwe banden met Saudische geldschieters, met extremisten van de Muslim Brotherhood en jihadi-warriors van IS. De neerslag van dit salafistisch verbond zijn de honderden nieuwe moskeeën, die het laatste decennium zijn gebouwd in Kosovo, terwijl tussendoor de Albanezen vernietigen overal de honderden kerken -een culturele genocide- met buldozers en bedekken de grond met zand. Soms nemen zij zelfs de fundamenten weg, zodat van de christelijke beschaving geen spoor overblijft. Feit is dat het islamo-fascisme dank zij het UCK en de Westerse inmenging op de Balkan nu een stevige poot aan de grond heeft in Zuidoost-Europa. En Nederland, net als Servisch Kosovo of Bosnië zal ook onvermijdelijk islamitisch gebied worden...https://zlj13051967.wordpress.com/2019/ ... in-europa/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44657
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Kosovo, schurkenstaat in de EU

Berichtdoor Pilgrim » Wo Nov 13, 2019 9:10 pm

Albanië, een maffia-narcostaat in Europa

Posted on October 19, 2019

Afbeelding

Albanië heeft als fundering een modderig mengsel van islam, communisme, dictatuur, criminaliteit en corruptie. De Albanese overheid staat bekend als een van de meest corrupte ter wereld. Albanië is uniek binnen Europa in de zin dat drugsbaronnen geen randfiguren zijn, maar juist diepgaande connecties hebben met de politieke leiders van het land, en vaak samenwerken met de mensen wiens taak het is om hen op te sporen. De laatste twee ministers van Binnenlandse Zaken in het kabinet van premier Edi Rama zijn betrokken geweest bij drugsschandalen... ‘De Albanese georganiseerde misdaad is uitgegroeid tot een referentiepunt voor alle criminele activiteiten van vandaag. Alles gaat via de Albanezen. De weg naar drugs en wapens en mensen, waaronder illegale immigranten die bestemd zijn voor Europa, zijn allen in Albanese handen,’ zei Cataldo Motta van Italiaanse politie...

‘In de Belgische media verschenen honderden artikels over Albanese misdaad in België, over drugsbaronnen en andere topcriminelen, maffiapraktijken in de horeca, dievenbendes en meer. Dat lijkt nu over te waaien naar Nederland, dat door de centrale ligging net zo aantrekkelijk is voor de Albanese maffiapraktijken als het buurland. De mensensmokkel richt zich bijvoorbeeld op Groot-Brittannië, terwijl drugs in België en Nederland worden aangekocht, om naar elders uit te voeren’ zegt de Belgische criminologe Jana Arsovska...

Als er in Nederland één criminele groepering stevig aan de weg timmert, is het de Albanese maffia. Albanese bendes melden zich steeds nadrukkelijker in het criminele circuit in Nederland. Ze zijn vooral betrokken bij zware delicten in de georganiseerde misdaad. In 2015 waren er ongeveer 300 incidenten met Albanese verdachten. Een jaar later was het aantal gegroeid tot 1000. Dat blijkt uit een onderzoek van de Amsterdamse en Rotterdamse politie en het Regionale Informatie en Expertise Centrum (RIEC) Amsterdam. Van de circa vierhonderd zware criminelen op de Interpol-lijst van meest gezochte personen komt iets minder dan de helft uit Albanië. Alles wat maar enigszins riekt naar islam heeft nog NOOIT ergens aan vooruitgang bijgedragen, en dat zal ook nooit gebeuren...Sinds 2010 kunnen Albanezen vrij reizen in de Europese Unie. De EU-elite is vastbesloten om ons continent naar de verdommenis te helpen, dat is wel duidelijk...De Serviërs en de moslim-Albanezen staan namelijk al sinds de nadagen van het Ottomaanse Rijk tegenover elkaar. De Ottomaanse sultan Moerad I rukt vanuit het verzwakte Byzantijnse rijk op naar de Balkan. Op het Kosovo Polje stuit hij op Servische leger van prins Lazar. Volgens de Turkse kadasterregistraties uit de vijftiende eeuw, die als redelijk betrouwbaar te boek staan, wonen in Kosovo dan overwegend Serviërs. Dat verandert als in de eeuwen daarna veel Albanezen zich bekeren tot de islam en de Turkse onderdrukkers steunen. Meer dan duizend de historische gebouwen, kloosters en kerken spreken elk voor zich boekdelen over de geschiedenis van Kosovo...

De Serviërs, die Kosovo als de bakermat van hun staat zien, zeiden onafhankelijkheid van Kosovo nooit te zullen accepteren. Er was nooit een genocide gepleegd in Kosovo tegen Albanezen. De finale som van de doden in Kosovo was niet 100.000, maar 2788. Daar zaten zowel strijders tussen van beide zijden als burgers, naast Albanese Kosovaren waren dat Servische Kosovaren en Roma-Kosovaren, die vermoord werden door het pro-NAVO Kosovaarse extremistische UCK.Tot 1997 werd het UCK door de VS gezien als een terroristische organisatie. De eerste premier van de nieuwe nepstaat Kosovo Hashim Thaçi was volgens een bericht van de Raad van Europa tot het eind van de jaren-90 de baas van een op de maffia lijkende organisatie. Hij zou o.a. in orgaanhandel, huurmoorden en andere misdaden verwikkeld zijn geweest, waarin ook westerse machten verstrikt zouden zijn geweest... Sinds 1999 vloeide al meer dan 5 miljard euro/weggegooid geld/ van de EU naar Kosovo.Duizenden moslimextremisten uit de regio hebben zich aangesloten bij Islamitische Staat in Syrië en Irak. Tijdens zijn bezoek aan de Albanese hoofdstad Tirana, zei de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Angelino Alfano: “Dit deel van de wereld, de Balkan, kan beschouwd worden als een thuisbasis voor terroristen.”...

https://zlj13051967.wordpress.com/2019/ ... arcostaat/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44657
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Kosovo, schurkenstaat in de EU

Berichtdoor Pilgrim » Do Dec 12, 2019 11:53 pm

Nobelprijs voor Literatuur voor Handke: Kosovo boycot uitreiking in Stockholm

Geplaatst op 12 december 2019

Afbeelding

Uit protest tegen de uitreiking van de Nobelprijs voor Literatuur aan de schrijver Peter Handke wil Kosovo de uitreikingsceremonie dinsdag boycotten. Het “ministerie van Buitenlandse Zaken” van de minirepubliek, waarvan de onafhankelijkheid tot op de dag van vandaag internationaal omstreden is en die tot de NAVO-overval op het voormalige Joegoslavië een deelrepubliek van het land was, deelde nu via Facebook mee dat de ambassadrice van Kosovo in Zweden, Shkendije Geci Sherifi, niet aan de ceremonie in het Concerthuis in Stockholm zou deelnemen.

Sherifi zou de manifestatie boycotten “vanwege de omstreden Nobelprijswinnaar Peter Handke, een vriend en aanhanger van de politiek van Milošević”, schreef de Kosovaarse minister van Buitenlandse Zaken, Behgjet Pacolli, op Facebook. Traditioneel worden alle in Zweden gevestigde buitenlandse ambassadeurs uitgenodigd voor de prijsuitreiking.

Daarvoor was al bekend geworden dat ook Peter Englund, lid van de Zweedse Academie, zijn deelname aan de ceremonie heeft afgezegd. “Ik zal dit jaar niet aan de Nobel-week deelnemen. Om de Nobelprijs van Peter Handke te vieren, zou voor mij een grote huichelarij zijn”, schreef de 62-jarige schrijver, die in de jaren-90 voor de Zweedse krant “Dagens Nyheter” over de Balkanoorlog had bericht.

Vanwege zijn pro-Servische, beter gezegd: NAVO-kritische houding tijdens de Balkan-crises van de jaren-90 zorgt Handke tot op de dag van vandaag voor verwondering. Ook in 2006 provoceerde hij kritiek met een toespraak bij de begrafenis van de voormalige Servische staatschef Slobodan Milošević.

Bron: https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/12/12 ... stockholm/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 40231
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Kosovo, schurkenstaat in de EU

Berichtdoor Mahalingam » Ma Mar 16, 2020 11:04 pm

Mij staat bij dat Kosovo ontstond omdat grootmachten (NATO+USA) wensten dat Servië ontdaan werd van grondgebied. Dat gebeurde met 'humanitaire' bombardementen.
En later deed Rusland hetzelfde (maar zonder geweld en met een volksstemming) met de Krim.
Het eerste dienen wij toe te juichen, het tweede niet.
Geruzie binnen de Navo: moeten er troepen in Kosovo blijven of niet?
Een officieel besluit om Amerikaanse militairen uit Kosovo terug te trekken ligt er niet. Maar vanuit Washington kwamen er vorige week wel verschillende hints in die richting. Zo twitterde de Republikeinse senator Paul Rand dat het tijd is ‘om onze troepen na zo veel jaren thuis te brengen’.

Zo’n 700 Amerikaanse militairen zijn in Kosovo gestationeerd als onderdeel van de Navo-missie die met ongeveer 3500 troepen de veiligheid in het land moet waarborgen. Die aanwezigheid moet worden heroverwogen, twitterde ook Rands collega David Perdue, als Kosovo zich niet genoeg inzet voor vrede. ‘Kosovo moet zijn deel doen en de importtarieven die het Servië heeft opgelegd, opheffen.’

Kosovo legde in november 2018 importtarieven van 100 procent op Servische producten op.
[...]
Maar de handelstarieven vormen nog steeds een heikel punt. Binnen Kosovo zelf voeren verschillende politici ondertussen de druk op hun regering op om ze volledig op te heffen uit angst anders Amerikaanse steun kwijt te raken. Premier Albin Kurti heeft inmiddels toegezegd dat gedeeltelijk te zullen doen, maar dat gaat Washington vooralsnog niet ver genoeg.
https://www.trouw.nl/buitenland/geruzie-binnen-de-navo-moeten-er-troepen-in-kosovo-blijven-of-niet~bbfaa190/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19951
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Kosovo, schurkenstaat in de EU

Berichtdoor King George » Di Mar 24, 2020 10:14 am

Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 40231
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Kosovo, schurkenstaat in de EU

Berichtdoor Mahalingam » Do Mar 26, 2020 1:11 pm

Kosovaarse regering valt te midden van coronacrisis
De regering van Kosovo is woensdagavond gevallen nadat een meerderheid van de parlementariërs had ingestemd met een motie van wantrouwen, meldt persbureau Reuters. Hiermee strandt de regering van premier Albin Kurti al na twee maanden. Het is vooralsnog onduidelijk hoe een nieuwe regering gevormd zal worden, aangezien verkiezingen onmogelijk lijken door de uitbraak van het coronavirus.

De motie van wantrouwen was ingediend door leden van coalitiepartij Democratische Liga van Kosovo (LDK) en volgde op een verhit debat over de coronacrisis. De regeringspartijen konden het niet eens worden over de beslissing om de noodtoestand af te kondigen. LDK was vóór, maar volgens premier Kurti was de maatregel te drastisch. Hierop ontsloeg hij LDK-binnenlandminister Agim Veliu, volgens LDK zonder overleg.

Door Veliu op deze manier te ontslaan heeft de premier het de coalitie onmogelijk gemaakt door te gaan, vinden LDK-parlementariërs. Zijn ontslag lijkt echter niet de enige reden voor de regeringscrisis, het rommelde ook al voor het coronadebat in de coalitie. De regeringspartijen waren het onder meer oneens over een importtarief van 100 procent voor alle producten uit Servië. Dit tarief werd eind 2018 ingevoerd en zou pas afgeschaft worden als Servië Kosovo erkent.

In Kosovo zijn momenteel 71 besmettingen met het coronavirus dat Covid-19 veroorzaakt bekend. In het land is voor zover bekend één persoon overleden aan de ziekte. Het zorgstelsel in het land is kwetsbaar, waardoor men vreest voor veel slachtoffers als het virus zich verder verspreidt.
https://www.nrc.nl/nieuws/2020/03/26/kosovaarse-regering-valt-te-midden-van-coronacrisis-a3994971
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73845
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Kosovo, schurkenstaat in de EU

Berichtdoor Ariel » Do Mar 26, 2020 1:24 pm

Mahalingam schreef:
Kosovaarse regering valt te midden van coronacrisis


Echt slim om tijdens zo'n crisis de regering te laten vallen. :no1:
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten