Nexit

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20187
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Nexit

Berichtdoor King George » Ma Feb 03, 2014 1:04 pm

MEERDERHEID NEDERLANDERS VOOR NEXIT

Aanstaande donderdag 6 februari presenteert het gerenommeerde Britse onderzoeksbureau Capital Economics het rapport over de economische gevolgen van NExit, het vertrek van Nederland uit de EU, op een door de PVV georganiseerde persconferentie in Nieuwspoort.

In aanloop daartoe heeft Peil.nl / Maurice de Hond in opdracht van de PVV een onderzoek verricht onder een representatieve groep van meer dan 2100 Nederlanders van 18 jaar en ouder. De belangrijkste uitkomst daarvan is dat een meerderheid van 55 procent van alle Nederlanders voor een vertrek van Nederland uit de EU (NExit) is als dit extra economische groei en banen oplevert. Behalve PVV-stemmers is ook een meerderheid van 58 procent van de VVD-achterban en 70 procent van de SP-achterban die mening toegedaan, evenals maar liefst 42 procent van de PvdA-ers.

Wilders: "Een sterk en soeverein Nederland buiten de EU is goed voor de Nederlandse economie, zorgt ervoor dat we weer de baas worden over onze eigen grenzen, ons eigen geld, onze eigen begroting en zelf bepalen wie van onze uitkeringen en voorzieningen gebruik mag maken. Net als in Zwitserland. Nederlanders hebben op 22 mei bij de Europese verkiezingen de kans om Nederland terug te veroveren van Brussel en ons land sterker te maken!"

Het onderzoek van peil.nl (zie bijlage) heeft als verdere uitkomsten:

81 procent van alle Nederlanders vindt dat Roemenen en Bulgaren geen recht hebben op Nederlandse sociale voorzieningen als toeslagen en uitkeringen. De achterban van alle politieke partijen is die mening toegedaan.

68 procent van alle Nederlanders is het oneens dat het kabinet voor miljarden bezuinigt en de belastingen verhoogt om te voldoen aan Brussels begrotingseisen. De meerderheid van de kiezers van PVV, VVD, CDA, PvdA en SP is die mening toegedaan.

66 procent van alle Nederlanders vindt dat NL weer de baas moet worden over haar eigen grenzen. Een meerderheid van PVV, VVD, PvdA en SP is het daarmee eens.

54 procent van alle Nederlanders tenslotte vindt het niet terecht dat Nederland moet meebetalen aan het redden andere EU-lidstaten.

Klik hier om alle resultaten van het onderzoek te lezen

Klik hier voor het bericht op Telegraaf.nl


Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20187
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Meerderheid Nederlanders voor Nexit

Berichtdoor King George » Ma Feb 03, 2014 6:33 pm

PEILING LEGT FLINKE EUROSCEPSIS BLOOT

’Uitkering niet voor migrant’

Een grote meerderheid van de Nederlanders vindt dat EU-migranten zoals Roemenen en Bulgaren geen recht hebben op Nederlandse sociale voorzieningen. Maar liefst 81 procent vindt dat zij hier geen toeslag of uitkering moeten krijgen.

Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond in opdracht van de PVV. Zelfs in de achterban van het pro-Europese D66 is twee derde van de ondervraagden het daarmee eens.

Over de nadelige gevolgen van het vrij verkeer van personen dat bij de EU hoort, is recent veel ophef. De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid waarschuwde eerder nog voor een multicultureel drama als de migratie van Bulgaren en Roemenen niet beter wordt begeleid.

De bevolking maakt zich duidelijk zorgen over de open grenzen in de EU waardoor Oost-Europeanen hier makkelijk kunnen komen. Uit de peiling van De Hond blijkt dat twee derde van de ondervraagden wil dat Nederland weer baas wordt over de eigen grenzen, ook PvdA-stemmers zijn het daarmee eens. „De achterban van Samsom en Pechtold is gelukkig minder eurofiel en onnozel dan de heren zelf”, zegt Wilders.

Vertrek

Voor Wilders is de belangrijkste uitkomst dat een meerderheid van de ondervraagden (55%) voor een vertrek uit de EU is als dit extra economische groei en banen oplevert. Niet alleen bijna alle PVV-stemmers (97 procent) vinden dat, maar ook de achterban van de VVD (58 procent) en de SP (70 procent) is voor een vertrek te porren als dat economisch gewin oplevert.

PVV-leider Wilders vindt de uitkomst ’overweldigend’. Donderdag presenteert het Britse onderzoeksbureau Capital Economics het rapport over de economische gevolgen van het vertrek van Nederland uit de EU. Dat onderzoek is in opdracht van de PVV gedaan. „Een sterk en soeverein Nederland buiten de EU is goed voor de Nederlandse economie, zorgt ervoor dat we weer de baas worden over onze grenzen, ons eigen geld, onze begroting en zelf bepalen wie van onze uitkeringen en voorzieningen gebruik mag maken”, zegt de fractievoorzitter.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20187
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Meerderheid Nederlanders voor Nexit

Berichtdoor King George » Ma Feb 03, 2014 6:35 pm

Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74435
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Meerderheid Nederlanders voor Nexit

Berichtdoor Ariel » Do Feb 06, 2014 10:50 am

Wilders: EU verlaten levert miljarden op

Geert Wilders heeft het onderzoek laten doen om munitie te hebben in de Europese verkiezingscampagne dit voorjaar. De PVV wil dat Nederland uit de euro en uit de EU stapt. Uit het rapport van Capital Economics blijkt dat een vertrek van Nederland uit de EU welvaart kan opleveren.

'In tegenstelling tot wat bangmakers beweren, zou onze economie dan niet tot stilstand komen', zegt Wilders in een gesprek met het AD. 'Volgens premier Rutte komt het gras op de kades van de Rotterdamse haven te staan. Maar we zouden juist miljarden meer verdienen dan nu.'

De cijferaars van Capital Economics gaan er bij hun berekeningen van uit dat Nederland toegang houdt tot de Europese markt. De winst zou, onder andere, worden behaald doordat Nederland geen geld meer hoeft af te dragen aan noodlijdende EU-partners en zelf vrijhandelsverdragen kan sluiten met snel groeiende economieën.

Wilders: 'Zwitserland heeft bijvoorbeeld al een vrijhandelsakkoord gesloten met China, waar de EU intern nog steeds verdeeld is over de voorwaarden van zo'n overeenkomst.'

Meer tijd voor begroting
Ook gaat Capital Economics er in het rapport van uit dat Nederland zonder de strenge Brusselse begrotingsregels meer tijd zal nemen om de begroting op orde te krijgen. En door minder te bezuinigen, groeit de economie op korte termijn harder.

De uitkomsten van het onderzoek lijken in tegenspraak met eerdere onderzoeken over de kosten en baten van het EU-lidmaatschap. Het Centraal Planbureau berekende dat die Nederland zo'n 2000 euro per persoon per jaar opbrengt.

Wilders benadrukt dat Capital Enonomics een gerenommeerd bureau is, en dat het onderzoek niet zomaar een uitkomst heeft die de partij goed uitkomt. 'In 2012 heeft het bureau de Wolfson-prijs gewonnen voor onderzoek naar het uiteenvallen van de euro, op de Nobelprijs na de belangrijkste prijs voor economie. Zo'n bureau gooit zijn naam niet te grabbel door zich voor een politiek karretje te laten spannen.''

Euro wisselen naar gulden
Wilders erkent dat een vertrek uit de euro en EU ook geld kost. 'In het begin is er een transitieperiode, bijvoorbeeld om de euro om te wisselen naar de gulden. Maar na die tijd zal de economie harder groeien dan nu. In 2024 10 procent extra en in 2035 13 procent.'

'Volgens Capital Economics brengt in de EU blijven juist meer risico's met zich mee dan eruit gaan. We zagen het dinsdag weer: minister Dijsselbloem zei dat we rekening moeten houden met wéér nieuwe miljarden voor Griekenland. Dat hoeven we straks niet meer te doen. Net als Zwitserland nu willen we verdragen sluiten met de EU om toegang te houden tot de Europese markt. Daarvoor moet je ook wel betalen, maar dat is een fractie van wat we nu afdragen aan Brussel.'

bron
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74435
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: PVV....Meerderheid Nederlanders voor NExit

Berichtdoor Ariel » Do Feb 06, 2014 2:34 pm

De eerste reacties voor het rapport zijn binnen, en die zijn zo als we zelf al wel begrepen niet positief...Wilders hé..die nemen we niet serieus.

Hoogleraar: rapport niet serieus te nemen

Het rapport van Wilders waarin staat dat een vertrek uit de EU miljarden aan economische groei oplevert, is niet serieus te nemen. Dat zegt Sylvester Eijffinger, hoogleraar financiële economie aan de Universiteit Tilburg, donderdag

Volgens hem zijn alleen de kosten, het geld dat richting Brussel gaat, in kaart gebracht. „Naar de baten is niet gekeken. De goederenstromen en de financiële stromen hebben ons juist heel veel voordelen opgeleverd. De baten zijn gigantisch”, aldus Eijffinger. Het uit de EU stappen zou Nederland volgens hem veel schade toebrengen.


De NOS.............Feiten over het 'NExit'-onderzoek

Wat zei Capital Economics eerder over een euro-exit?

Het onderzoeksbureau won dus een prijs met eerder onderzoek naar een euro-exit. Enkele uitkomsten uit Leaving the euro: A practical guide:

Plan de exit in het geheim met de premier, de minister van Financiën en de directeur van de centrale bank.

Informeer pas op het laatst hun collega's in de andere euro-landen.

Informeer het Internationaal Monetair Fonds, want hulp kan noodzakelijk blijken. Maar bel pas een paar uur van tevoren.

Als de premier de exit aan de pers heeft bekendgemaakt, sluit dan onmiddellijk alle banken en geldautomaten.

Als het nieuws toch eerder uitlekt en mensen gaan massaal euro's pinnen, maximeer dan het bedrag dat ze mogen pinnen.

Alle uitbetalingen, lonen en prijzen moeten onmiddellijk worden omgerekend in de verhouding 1 euro = 1 gulden.

De euro wordt pas een illegaal betaalmiddel als de guldenbriefjes en munten goed in omloop zijn;-

De waarde van de gulden stort waarschijnlijk onmiddellijk in door de internationale valutahandel, maar dat hoeft op termijn niet erg te zijn.

De staatsschuld wordt ook omgerekend naar guldens, en de minister van Financiën moet bekendmaken dat hij wil heronderhandelen over de voorwaarden van de leningen.

Het nationale bankensysteem heeft geld en andere hulp nodig van de centrale bank.

Lonen moeten verplicht worden bevroren.

Hervorming van de arbeidsmarkt moeten snel worden doorgevoerd.

De economie moet zich langzaam gaan herstellen door interne vraag naar producten.


En for sure zullen er nog vele reacties komen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45837
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: PVV....Meerderheid Nederlanders voor NExit

Berichtdoor Pilgrim » Do Feb 06, 2014 3:49 pm

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74435
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: PVV....Meerderheid Nederlanders voor NExit

Berichtdoor Ariel » Do Feb 06, 2014 5:05 pm

Oei!!! Een Belgische meneer vindt het ook niet leuk als wij uit de EU gaan. Maar niet doen dan? :thinking:

'Nederland uit de EU is kinderpraat'

De Belgische hoogleraar economie Paul De Grauwe reageert verbaasd en verontwaardigd op de conclusie van Geert Wilders dat een vertrek van Nederland uit de EU rendabel zou zijn.

„Hoe kan iemand zoiets zeggen? Niemand kan zoiets zeggen!”, zegt De Grauwe, die verbonden is aan de London School of Economics. „Als iemand mij genoeg betaalt, kan ik het omgekeerde bewijzen. Maar dat is een boutade, dat zal ik natuurlijk nooit doen.”

Dat Nederland volgens het rapport van Capital Economics veel gemakkelijker handelsbetrekkingen kan aangaan met andere landen wanneer allerlei EU-regels en verplichtingen wegvallen, is volgens De Grauwe „babytalk”. „Daar moet je een machtpositie voor hebben, en die heeft Nederland niet als het uit de EU stapt. Nederland is de Verenigde Staten niet. Nederland is 'peanuts'.”

„En als Nederland uit de EU stapt, dan moet het zich wel houden aan de Europese handelsregels. Kijk maar naar Noorwegen en Zwitserland, die moeten er ook aan voldoen, terwijl ze als niet-EU-landen niet kunnen meebeslissen.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74435
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: PVV....Meerderheid Nederlanders voor NExit

Berichtdoor Ariel » Do Feb 06, 2014 5:09 pm

En wat zegt Neelie Kroes tegen Wilders ?

„Een hint voor Wilders: wij zijn Nederlanders, geen Zwitsers, Noren of Chinezen.”


De verschillen in economische ontwikkeling met bijvoorbeeld de niet-EU-landen Noorwegen en Zwitserland kunnen niet eenvoudigweg aan de euro worden toegeschreven, zo verduidelijkt Kroes haar tweet tegen het ANP.

„Heb je wel eens gedineerd in Zwitserland en Noorwegen en naar de rekening gekeken?”, vraagt ze relativerend. „Net als met de euro nu, waren in de vorige eeuw ons economisch succes of onze economische crises nooit alleen afhankelijk van de gulden.”


Als Nederlanders zich echt willen spiegelen aan andere economisch succesvolle en concurrerende landen, „doen we er veel beter aan naar Duitsland met zijn economische groei en stabiliteit te kijken”, zo stelt Kroes. „Het is veel beter als we zeggen: laten we in de EU blijven en de euro houden, samen met de Duitsers. Zij doen het blijkbaar heel goed.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45837
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: PVV....Meerderheid Nederlanders voor NExit

Berichtdoor Pilgrim » Do Feb 06, 2014 7:13 pm

'Anti-EU-rapport' van Geert Wilders zorgt voor ophef

Redactie, 6/02/14 - Bron: Volkskrant.nl

Afbeelding
Geert Wilders vanmorgen bij de voorstellen van het rapport. © anp.

In Nederland is ophef ontstaan over een Brits rapport dat stelt dat een Nexit, een uitstap van Nederland uit de Europese Unie, voor onze noorderburen gunstig zou uitvallen. Het rapport is namelijk uitgevoerd in opdracht van PVV-leider en euroscepticus Geert Wilders, die blij is met de resultaten. Volgens minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem zou Wilders rapporten "bestellen om zijn standpunten te onderbouwen".

Het onderzoeksbureau Capital Economics zegt dat een vertrek uit de EU Nederland een kans biedt om de welvaart te laten toenemen in een mate die alleen lang geleden kon worden bereikt. De groei is mogelijk doordat allerlei regels en verplichtingen van de EU wegvallen. Zo zou Nederland bijvoorbeeld handelsbetrekkingen kunnen aangaan met andere landen.

"Buiten de Europese Unie zouden de kosten van het zakendoen in Nederland met minimaal 20 miljard euro per jaar kunnen verlagen tegen 2035", stelt het rapport. Het bbp zou bovendien met 240 miljard euro vermeerderen doordat Nederland niet meer moet deelnemen aan de bestedingsprogramma's van de EU. Een ander immigratiebeleid moet tot slot 7,5 miljard per jaar opbrengen.

Tien procent groei
PVV-kopstuk Geert Wilders zegt dat hij blij is met de conclusies, zo meldt de NOS. De economie kan volgens hem de komende tien jaar groeien met 10 procent. Wilders hoopt met het rapport in handen meer steun te krijgen voor een exit uit de EU.

Het bureau gaat er in het onderzoek van uit dat een overgang van de euro naar een eigen munt ordelijk verloopt. Ander uitgangspunt is dat de Europese landen zaken willen blijven doen met Nederland.

Uit het rapport: "Wij hebben weinig aanwijzingen gevonden die erop duiden dat, na een aanvankelijke en tijdelijke volatiliteit, de nieuwe gulden noemenswaardig in waarde zal toe- of afnemen. Als zodanig vormt de NExit geen bedreiging voor de stabiliteit van het bankwezen, of voor de positie van de Nederlandse overheidsschuld of pensioenen."

"Erg onverstandig"
De Nederlandse minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem zegt in een reactie op het rapport dat het "erg onverstandig" zou zijn om uit de EU de stappen. "De PVV had dit standpunt al en heeft er nu een rapport bij. Dat ga ik lezen, maar ik weet één ding heel zeker: Nederland is een economische grootmacht in Europa. We verdienen de bulk van ons geld in handel met EU-landen dus Nederland heeft heel veel belang bij een interne markt met makkelijke handel. Daar past ook één munt bij. Die is op het moment sterk en de eurozone staat er een stuk beter voor dan een paar jaar geleden. Er is geen enkele aanleiding om ons in nieuwe avonturen te storten. Ik zou daar zeer tegen zijn", aldus Dijsselbloem.

Risico's
Het Britse onderzoeksbureau Capital Economics is in 1999 opgericht door Roger Bootle, een conservatieve econoom. In mei vorig jaar schreven de onderzoekers nog dat terugtrekking ook gepaard gaat met grote risico's. NRC Handelsblad kreeg de correspondentie tussen het onderzoeksbureau en de PVV in handen: "Letterlijk schreven de onderzoekers ('Business in strict confidence') op 21 mei dat er wel degelijk grote risico's aan een Nederlandse uittreding verbonden zijn. 'Nervousness about redenomination costs and capital controls may lead to a credit crunch, which means the government would have to support the private sector - een nieuwe kredietcrisis dan wel kredietimplosie behoort dus ook volgens deze Britse onderzoekers wel degelijk tot de mogelijkheden."

Capital Economics won met het rapport 'Leaving the euro: A practical guide' in 2012 de prestigieuze Wolfson Economic Prize. Een reden voor Wilders om door dit bureau het onderzoek te laten uitvoeren. Het onderzoek kostte zo'n 270.000 euro, betaald uit partijsubsidie. Wilders kreeg daarvoor toestemming van de Kamer, met als voorwaarde dat het rapport niet wordt ingezet als campagnemateriaal.

http://www.hln.be/hln/nl/942/Economie/a ... phef.dhtml
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: PVV....Meerderheid Nederlanders voor NExit

Berichtdoor H.Numan » Vr Feb 07, 2014 1:57 am

Nederland is een economische grootmacht in Europa. We verdienen de bulk van ons geld in handel met EU-landen dus Nederland heeft heel veel belang bij een interne markt met makkelijke handel. Daar past ook één munt bij.

Klopt. De Gulden. :finger:
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20187
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: PVV....Meerderheid Nederlanders voor NExit

Berichtdoor King George » Ma Dec 01, 2014 12:24 pm

Terug naar de gulden?

In het diepste geheim heeft de Nederlandse overheid in 2012 een plan uitgewerkt om terug te keren naar de gulden. Dit was op het hoogtepunt van de eurocrisis. De Nederlandse minister van financiën Jeroen Dijsselbloem zegt dat de plannen van 2012 in het diepste geheim gemaakt zijn omdat alles moest berusten op vertrouwen. Deze plannen blijven nog altijd in dienst.

Op het hoogtepunt van de crisis stond Griekenland op het punt om uit de euro geweerd te worden. Spanje en Italië zaten in een ernstige schuldencrisis en dat leidde tot een besmetting van het financiële systeem met bijna de ineenstorting van de euro als gevolg. Deze systeemcrisis werd op het randje afgewend door het ontslag van de Griekse premier Giorgos Papandreou en de Italiaanse premier Silvio Berlusconi.

Duitsland was ook bezig met de plannen om de Duitse mark terug in te voeren bevestigde Jeroen Dijsselbloem op RTLZ.

Goud is het ultieme medium van vertrouwen als echte waarde. Dat is het al duizenden jaren.

Nederland heeft onlangs in het diepste geheim 122 ton goud van Amerika naar Nederland gerepatrieerd. Als er op een bepaalt moment stappen moeten ondernomen worden om een nieuw financieel systeem op te zetten met een eigen munt moet er inderdaad vertrouwen zijn. Dat komt op de eerste plaats, goud past perfect in dit scenario.

In 2013 was het Duitsland dat zijn goud wilde repatriëren uit Amerika. Dat werd geweigerd, verwijzend naar transport- en administratieve problemen. Het was wel mogelijk om de teruggave te spreiden over een periode van zeven jaar.

Duitsland en Nederland zijn tevens de landen met een lage schuldgraad en de meer gezondere economieën binnen de Europese Unie. Het zijn juist deze twee landen die hun goud echt in hun bezit willen.

Dijsselbloem is ook degene, als voorzitter van de Eurogroep, die nu vooral Duitsland aanmaant om zijn beleid meer toe te spitsen op de Europese economie om zo de euro meer te ondersteunen.

Nederland beraamt in het diepste geheim een plan om zelf terug te keren naar de gulden en maant Duitsland openlijk aan om het Europese gedachtegoed meer aanhangig te zijn.

Hoe een dubbeltje rollen kan, of moeten het guldens zijn.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74435
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nexit

Berichtdoor Ariel » Do Apr 04, 2019 7:35 pm

Hoe zeker is Forum voor Democratie over de nexit-wens?

Wil Forum voor Democratie dat Nederland zonder meer uit de EU stapt? Een paar maanden geleden was die vraag makkelijk te beantwoorden (volmondig ja), maar zo langzamerhand wordt het nexit-standpunt van de partij moeilijker te duiden.

Nieuwste bron van onduidelijkheid is een stemming in de Tweede Kamer dinsdag: Forum stemde tegen een motie van de PVV waarin de regering wordt verzocht een nexit "aan te kondigen". Een jaar geleden stemde de partij nog vóór een PVV-motie waarin de regering werd verzocht "het lidmaatschap van de EU op te zeggen".

Afbeelding

2 dagen geleden
Forum voor Democratie is vanaf het begin voorstander van minder macht in Brussel. In de sectie 'standpunten' op de website van de partij staat: "Het is tijd om te stoppen met de muntunie en de open grenzen, en daarna de EU te verlaten." Overigens staat er ook expliciet dat er wel eerst een referendum over uittreding moet worden gehouden.

Hoe dan ook is het een belangrijk punt voor de partij, waar leider Thierry Baudet zich vaak over roert, onder meer op Twitter:

Als je geen nexit wil moet je aanvaarden dat je in Verhofstadt’s United States of Europe terecht komt. Meer smaken zijn er niet.
1 jaar geleden


In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen van vorige maand leek er binnen de partij onenigheid te zijn over het nexit-standpunt. Eerste Kamer-lijsttrekker en mede-oprichter Henk Otten zei in een verkiezingsdebat dat Forum voor Democratie niet per se voor uittreding uit de EU is. "Laten we de interne markt behouden. Wat wij willen is terug naar de EEG, waarin we economisch samenwerkten."

Baudet zei kort daarop tegen de Volkskrant dat hij zich niet herkent in de uitspraak van zijn partijgenoot. "Ik ben ideologisch tegen de EU, tegen de interne markt, tegen de open grenzen, tegen de euro, tegen het hele ding. Dat staat in ons verkiezingsprogramma en is al jaren onze lijn."

Toch ziet ook politiek verslaggever Ron Fresen de onenigheid binnen de partij. "Forum lijkt intern niet 100 procent zeker van het nexit-standpunt." Hij weet wel een reden daarvoor: "Er zitten veel ondernemers in de achterban. Die hebben belang bij lidmaatschap van de EU en de vrije handel die daarbij komt kijken. Ondernemers zitten niet te wachten op onrust zoals je die nu ziet rond de brexit."

Maar een groot deel van de FvD-aanhang is wel degelijk voorstander van een nexit. Volgens recent onderzoek van EenVandaag is 59 procent van de FvD-stemmers voor uittreding en 30 procent tegen.

PVV-stemmers zijn als enigen minder gecharmeerd van de EU; 83 procent ziet Nederland het liefst vertrekken. Van het totaal aan respondenten vindt 29 procent dat Nederland uit de EU moet stappen, 64 procent is tegen een nexit.

Hoogleraar politieke communicatie Claes de Vreese doet onderzoek naar het beeld van de EU in verschillende Europese landen. Hij herkent het beeld dat ongeveer een kwart van de Nederlanders een nexit wil.

"Maar een groot deel van de mensen is juist heel genuanceerd over de EU", zegt hij. "Die vinden bepaalde aspecten goed, maar zijn weer fel gekant tegen andere aspecten." Dat ziet hij ook onder de mensen die eruit willen. "Een groot deel wil bijvoorbeeld vooral een kleinere EU, of alleen nog economische samenwerking."

Gestrekt been
Het zou hem dan ook niet verbazen als Forum voor Democratie worstelt met het standpunt hierover. "Veel mensen vinden zonder meer uittreden niet handig, mede vanwege de perikelen rond brexit. Partijen spelen daarop in; die gaan er wellicht wat minder met gestrekt been in."

Hoe dat uitpakt, gaan we de komende tijd zien, in aanloop naar de verkiezingen voor het Europees Parlement eind mei. Fresen: "Het wordt interessant om te zien hoe Forum voor Democratie hiermee omgaat in de campagne."

    Forum voor Democratie wil geen reactie geven aan de NOS over het nexit-standpunt. "Namens Thierry bericht ik je dat hij nu niet in zal gaan op je vragen", laat een woordvoerder weten.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45837
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nexit

Berichtdoor Pilgrim » Zo Apr 07, 2019 6:29 pm

NEXIT!!!

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45837
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nexit

Berichtdoor Pilgrim » Do Jul 18, 2019 12:28 am

Frankrijk en Duitsland zijn de EU en de rest van Europa dient zich aan te passen

Geplaatst op 17 juli 2019

Afbeelding

Het realisme keert terug bij de Nederlanders. Steeds meer mensen zien in dat dit kabinet de Nederlanders uitbuit, omdat er een mondiaal plan vanuit de VN is waaraan alle landen die lid zijn van de VN mee moeten doen. De VN werkt net zo dictatoriaal als de EU. Een krankzinnige mondiale ideologie, die ernaar streeft om uiteindelijk de mensheid te onderwerpen aan een totale controle.

De meeste Nederlanders willen niet van het gas af. Het is ook bezopen dat de burger moet betalen voor de plannen van de regering en zich in de schulden moet steken, terwijl de grote bedrijven worden ontzien.
www.telegraaf.nl

De tientallen agenten die de afgelopen weken door verschillende eenheden in het land zijn geschorst vanwege integriteitsproblemen en schending van het ambtsgeheim zijn het topje van de ijsberg... Volgens een geheim rapport ligt er nog een groot aantal zaken te wachten op onderzoek, maar door capaciteitsproblemen, gecreëerd door de Nederlandse regering, blijven die liggen.
www.ad.nl

Volgens Prof. Paul Cliteur is het Wilders-proces een doorzichtige afleidingsmanoeuvre van de regering, de politie en het Openbaar Ministerie om de aandacht af te leiden van hun eigen falen. Niet omdat Wilders geen gelijk heeft, maar juist omdat hij wel gelijk heeft wordt Wilders vervolgd. Datzelfde zien we met Marine Le Pen en Trump. De politici die de stem van de bevolking met passie laten horen en verdedigen, worden door het linkse politieke kartel gedemoniseerd en geprobeerd tot zwijgen te brengen.
https://tpo.nl

Matteo Salvini van Italië wil de marine en vliegtuigen inzetten tegen de NGO-smokkelboten. Het doel is een actievere bestrijding van de mensenhandel en ook zegt Salvini dat het ministerie van Defensie zijn actie tegen illegale immigratie met weinig overtuiging ondersteunt, bijna tegenwerkt...
https://ejbron.wordpress.com

Salvini’s realistische gedachtegoed, gedeeld door de grote meerderheid van de Italianen heeft ertoe geleid dat hij vijanden heeft gemaakt. Salvini heeft weer een doodsbedreiging ontvangen, een kogel in een enveloppe, en Salvini geeft linkse extremisten de schuld en zegt dat ook deze doodsbedreiging hem nog meer kracht en verlangen geeft om allerlei soorten criminelen te bestrijden.
www.breitbart.com

Ondertussen, door het wanbeleid vanuit Den Haag en Brussel, worden er elke dag mensen neergestoken in ons land. In Breda was het ook weer raak met steekpartijen en een zware mishandeling. Hoe u het ook wendt of keert, de feiten blijven dat door het krankzinnige beleid dat Den Haag aan ons dicteert ons land stukken onveiliger is geworden.
www.crimesite.nl

De burgemeester van Londen, in mijn ogen net zo’n wazige burgemeester als wij hebben in Amsterdam, die ook het gevaar van de islamisering en de grooming-gangs niet inziet en het beleid daarop aanpast, heeft 8 stadsdelen die als ergste zijn genoemd voor gewelddadige jeugdcriminaliteit. De realiteit is, net zoals in ons land het geval is, dat voor sommige mensen die vandaag opgroeien, geweld is genormaliseerd...
www.standard.co.uk

De EU wil een totalitair beleid uitrollen over de Europese bevolking waar er geen vrijheid van meningsuiting meer is (zie Tommy Robinson) voor patriotten en politici die de vrijheid van meningsuiting gebruiken en daarom worden aangepakt. In de gehele maatschappij, van de televisie tot op de scholen, wordt er door de EU/VN een anti-realistisch beeld gepromoot. Onafhankelijk filmmaker Michael Hansen heeft een nieuwe documentaire gemaakt, getiteld: “Killing free speech”. De documentaire toont een leraar in een school in New Jersey die collega’s aanmoedigt om hijabs en/of een boerka te dragen, die pamfletten verspreidt in solidariteit met moslims, en Hansen interviewt de schooldirecteur, die beweert er niets van te weten, maar personeelsmails bewijzen het tegendeel. Net zoals hier in Nederland gebruikt de politiek de scholen om haar politieke agenda te vergroten en te promoten en daar moeten we mijns inziens iets aan veranderen.
www.breitbart.com

De EU is er niet voor de Europese bevolking, behartigt de belangen ook niet van de Europese bevolking en Duitsland en Frankrijk geven het nu eerlijk toe. De EU is een Duits-Frans imperium, waaraan de rest van Europa zich zal moeten aanpassen.
www.elsevierweekblad.nl

Nexit is noodzakelijk voor een vrije en veilige toekomst voor ons en onze kinderen. Vrijheid is niet iets dat we gaan opgeven, vrijheid in denken, doen en geloven zijn de bouwstenen van ons Nederland en dat “onze” regering die waardes en dus ons, de Nederlandse bevolking niet serieus neemt en ons daarbij allang niet meer vertegenwoordigt, lijkt mij een gegronde reden om dit kabinet naar huis te sturen.

Dit gaat om uw (klein)kinderen, die vast niet in een islamitisch totalitair Nederland/Europa willen wonen, waar elke stap die ze doen geregistreerd zal worden via 5G/wifi/smartmeters/banksaldo’s en die in een centrale data/bio-ritmische gegevensdatabank zal worden opgeslagen, gekoppeld aan een sociaal kredietsysteem.

Door: “Elise Nijmegen”

https://ejbron.wordpress.com/2019/07/17 ... te-passen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45837
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nexit

Berichtdoor Pilgrim » Zo Dec 29, 2019 12:20 am

Nexit is pure winst

21 dec. 2019

De Europese Unie is een onwettig tot stand gekomen gedrocht onder druk van de geallieerden vanaf het moment dat het Derde Rijk viel. Nederlanders hebben als burger met de EU dus niets te maken, men heeft er niet om gevraagd en men heeft er niet over kunnen stemmen. Simpel.

Nederland en de EU zijn onverbrekelijk aan elkaar gebonden en veroordeeld – Nexit is dus een collectieve harakiri. Althans, als we regering, media en vooral het financieel-economische machtskartel moeten geloven. We staan voor een voldongen feit, het gaat met Nederland uitstekend en tekorten van € 20 miljard of meer lachen we gewoon weg. Met andere woorden: dat halen we uit de vette pensioenpotten, waar het geld tegen de plinten klotst, maar o zo problematische vooruitzichten hebben. Met die pensioenfondsen wordt de “stikstoftruc” uitgehaald, het doel heiligt de middelen. Pensioenfondsen bulken van het geld, maar de sombere prognoses worden gebaseerd op niet bestaande rente-voeten. Het maakt niet uit: als er maar een probleem is. Ondertussen worden de kassen van staatswege leeggeroofd, maar door alle rimram er omheen hebben we dat niet in de gaten.

De EU is dus onwettig en moet met terugwerkende kracht worden ontmanteld door Nederland de vrijheid terug te geven.

Nederland heeft de EU nodig, vandaar dat wij ieder jaar tegen de € 3 miljard het land uit sluizen? Dit is typisch politiek correct gedachtegoed. Iets beweren wat exact het tegenovergestelde moet zijn om de waarheid te weerspiegelen. Het is politiek correct geleuter voor: “De EU heeft Nederland nodig.”

De miljarden die worden rondgepompt is bij de wilde boskonijnen af.

We duikelden het volgende grafiekje voor u op.

Afbeelding
Nederland exportland

Inderdaad, Nederland is een succesvol exportland: € 2,6 miljard via Brussel naar de bufferstaten in Oost-Europa. Welke waanzin heeft zich van ons meester gemaakt door een land als Polen toe te laten? Duitsland draagt € 13 miljard af en Polen ontvangt € 12 miljard. Duitsland financiert Polen dus en strooit nog wat kruimels rond in andere landjes. Polen, een kunstmatig bolwerk van Rome houdt zelfs nog een enorme lap Duitsland bezet, maar niemand heeft het erover. Polen weigert de Euro in te voeren. Honderdduizenden Polen komen in het Westen werken en zuipen, al of niet als slingerende vrachtwagenchauffeurs, die de helft van de ongevallen en files op de Nederlandse wegen veroorzaken. Dat Polen dus. Zoals wij al eerder stelden is Polen een kunstmatige staat, die beter kan worden opgeheven en verdeeld onder de oorspronkelijke eigenaren Duitsland, Litouwen en Rusland.

Een land als Frankrijk financiert één van de grootste ontvangers met de grootste mond: Hongarije. Zelfs Italië is netto betaler. En wat denkt u van het heugelijke feit als het eveneens op te heffen sultanaat Turkije toetreedt? Of de fascistoïde nepstaat Oekraïne, de voormalige graanschuur van Europa.

Wie beweert dat Nederland is gebaat bij een lidmaatschap van de EU, moet zich grondig na laten kijken, ik zou even niet weten door wie, want iedereen lijkt wel van het padje af. De EU, de Euro en de NATO werken volgens een agenda onder The Crown. De bevolking staat buitenspel en heeft nergens over kunnen stemmen. Wij hoeven dus ook niet te stemmen voor een Nexit. Wat er niet rechtskundig in zit, hoeft er ook niet uit.

Alleen al door de betalingen aan Brussel te stoppen is pure winst. Als we dat met terugwerkende kracht doen, dan is de staatsschuld ook meteen afgelost. De geloofwaardigheid van de Nederlandse naoorlogse regeringen is nihil. De wetgeving is van nul en generlei waarde. Het hele staatsbestel kan op de schop. Nederland is niet soeverein en de burgers zijn niet vrij.

Probeer maar eens aan de belasting te vragen wat er met uw afdracht gebeurt en dat u zolang het antwoord op zich laat wachten, even niks betaalt. Wat u dan allemaal over u heen zult krijgen “in naam des konings” is inderdaad ook bij de wilde boskonijnen af.

https://www.stopdebankiers.com/nexit-is-pure-winst/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74435
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nexit

Berichtdoor Ariel » Di Jan 28, 2020 3:48 pm

Europees onderzoek. lol. Say no more. [icon_lol.gif] Nederlander zit totaal niet te wachten op Nexit. Echt wel.
Duizend interviews in ieder land. :nietverstaan: Mij is niks gevraagd. Aan wie hebben ze een uitnodiging gestuurd? Aan D66 en groen links leden?

Europees onderzoek: Nederlander zit totaal niet te wachten op Nexit

Nederland zit totaal niet te wachten op een Nexit. Dat blijkt volgens het Europees Parlement uit de meest recente Eurobarometer-peiling, uitgevoerd door onderzoeksbureau Kantar. Liefst 86 procent van de Nederlanders zou als er nu een referendum wordt gehouden, tegen de uittreding van ons land uit de Europese Unie (EU) stemmen.

Slechts acht procent zou vóór een Nexit stemmen, zes procent heeft geen mening. De 86 procent van Nederland is het hoogste percentage van de hele EU. Gemiddeld ziet 68 procent van de Europeanen het liefst dat zijn land lid van de EU blijft. De peiling van Kantar werd vorige maand uitgevoerd.

Waar Nederland ook in ‘uitblinkt’: nergens is de onwetendheid over de datum van de naderende Europese verkiezingen groter. Slechts twaalf procent van de Nederlanders wist vorige maand op te lepelen dat die verkiezingen in mei (op de 23e) zullen plaatsvinden. Ter vergelijking: volgens de onderzoekers was in Malta meer dan tweederde van de bevolking daarvan op de hoogte en was het gemiddelde in Europa 38 procent.

Klimaatverandering
Ruim zes op de tien geenquêteerde Nederlanders gaf aan te gaan stemmen. Aanpak van de klimaatverandering is daarbij het belangrijkste thema: 68 procent van de kiezers wil dat thema terugzien in de aankomende campagne.

Relatief veel landgenoten, namelijk 84 procent, zien de EU als ‘een goede zaak’. Dat is over heel Europa zestig procent. Slechts een krappe meerderheid vindt dat zijn of haar stem meetelt in de EU.

De Eurobarometer wordt opgesteld op basis van ongeveer duizend interviews in ieder land. De Nederlandse resultaten zijn hier terug te vinden.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45837
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nexit

Berichtdoor Pilgrim » Vr Jan 31, 2020 12:32 am

Na Brexit komt Nexit

Posted on January 29, 2020

Afbeelding

Ruim 3,5 jaar na het Brexit-referendum en talloze verschoven deadlines is het dan toch echt zo ver. Vrijdag om 24.00 uur ’s nachts verlaat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie. Nu nog een NEXIT!... De EU staat voor alles wat er mis is in Europa. Het is een megalomaan, ondemocratisch transnationaal monster, die slechts één agenda dient – die van de multinationale bedrijven. Dit bedreigt alles wat door mensen in Nederland en andere ontwikkelde lidstaten tijdens de laatste twee eeuwen is verworven: democratische rechten, economische zekerheid en de mogelijkheid om een menswaardig, productief en zinvol leven te leiden. Binnen de EU worden de belangrijkste beslissingen genomen door ongekozen instituties: de Europese Centrale Bank, de Europese Commissie, het Hof van Justitie. Deze instellingen hoeven bovendien geen verantwoording af te leggen of slechts zeer beperkt (de Europese Commissie) aan welgekozen organen. Het stemhokje is dus niet langer een manier om fundamentele verandering in de richting van het beleid aan te brengen...

De ‘massa-immigratie’ en de islamisering vormen een groot en groeiend gevaar, maar de schuld daarvan ligt vooral bij de Europese Unie, die ons dwingt om onze grenzen open te houden. Miljoenen niet-Westerse immigranten komen Europa binnen, vooral uit islamitische landen. Bezoek West-Europa en je zal merken dat het is beginnen lijken op Noord-Afrika en het Midden-Oosten. De binnensteden zijn gebieden geworden waar de islamitische sharia heerst. En dit zijn de verloren gebieden...

De Europese Unie is de negatie van alles wat Europa waardevol maakt. Deze unie bevat echter een groot zelfdestructief element. Zij vernietigt wat zij in stand zou moeten houden: een stabiele democratische omgeving. Deze EUSSR als zodanig dient zo spoedig mogelijk te worden ontmanteld en grenscontroles zullen opnieuw worden ingevoerd om de macht weer te verkrijgen over het eigen grondgebied. Een stem op de PVV is een stem tegen de neoliberale politiek in Brussel én Den Haag en een stem voor een sterk Nederland. Patriottisme is geen totalitaire ideologie die erop uit is om de wereld te controleren; het is liefde voor je eigen land en identiteit – en als zodanig is het de sterkste kracht tegen totalitaire ideologieën, die erop uit zijn de wereld te domineren.

https://zlj13051967.wordpress.com/2020/01/29/39114/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45837
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nexit

Berichtdoor Pilgrim » Vr Jan 31, 2020 11:49 pm

Column: Ik ben voor Nexit! Het is mooi geweest: de EU is mislukt, corrupt en richt zich tegen de bevolking

Door Jan Roos, 31 januari 2020

Afbeelding

Jan Roos is eruit. Na jarenlang gepleit te hebben voor groot onderhoud aan de steeds machtiger wordende EU, neemt de columnist vanaf vandaag een rigoureuzer standpunt in: Nederland moet gewoon helemaal uit de EU stappen. Een Nexit is wat we nodig hebben, aldus Jan. Want: “De Tweede Kamer is een soort amateurtoneelschap geworden dat schijngevechten levert in debatten, die nergens meer over gaan, aangezien ze daar helemaal niet de beslissingen meer kunnen maken.”

Ik ben officieel door de pomp. Tot voor kort was ik voorstander van zware hervormingen van de Europese Unie. Immers is economische samenwerking van levensbelang voor zo’n klein handelsland als het onze. Niets mooier dan een interne Europese markt zonder veel begrenzingen en hobbels. Goed voor de handel en dus goed voor ons land en volk. Die hervormingen zouden alle niet-economische factoren binnen de EU moeten schrappen. Maar dat zijn er zo verschrikkelijk veel geworden, en de onwil is zo groot bij de mensen die in Brussel uit onze naam zeggen te handelen, dat ik niet geloof dat het ooit zo ver zal komen. De hoop op hervorming is bij mij omgeslagen in de wil om uit te treden. En dat zo snel mogelijk.

En ja, dat zal heel veel pijn doen. En natuurlijk zullen ze ons, als één van de oprichters van die club, nog harder straffen dan de Engelsen bij hun Brexit. Maar ik denk dat, als we door die pijn heen bijten, het niet veel slechter is dan nu. Ik denk dat als de rook is opgetrokken we weer een trots en rijk land zullen zijn. Want laten we eerlijk zijn: dit land is in de verste verte niet meer van ons. De soevereiniteitsoverdracht is zo verschrikkelijk snel gegaan en groot geweest dat we helemaal niet meer over onszelf mogen beslissen. De Tweede Kamer is een soort amateurtoneelschap geworden dat schijngevechten levert in debatten, die nergens meer over gaan, aangezien ze daar helemaal niet de beslissingen meer kunnen maken.

Nexit was voor mij een stap te ver. Het was een te groot risico. Een referendum over een Nexit, zoals Forum voor Democratie wil, was ik wel al voor. Het is belachelijk dat we niet over onze eigen toekomst mogen beslissen. De uitslag is waarschijnlijk al bekend, want bij elk referendum over een EU-onderwerp werd tot nu toe tegen gestemd. Precies waarom die volksraadpleging er ook nooit zal komen. Maar ik ben nu ook gewoon voorstander voor uittreding. Het is mooi geweest. Het project is niet alleen mislukt, het is gecorrumpeerd en richt zich tegen de Europese bevolking.

EU-commissarissen willen bijvoorbeeld opeens een nieuw migratiepact. Eentje die migranten die hier niks te zoeken hebben uit kan zetten. Na jarenlang voor miljoenen kanslozen uit Afrika en het Midden-Oosten de poorten naar ons continent wagenwijd open te hebben gezet willen ze er wat tegen doen. Wie houden ze nou voor de gek? Het kwaad is al geschied. En voordat ze in Brussel zo’n nieuw pact er doorheen hebben zijn er nog miljoenen bijgekomen en wordt Europa verder ontwricht. Met het nieuwe migratiepact kunnen dit soort mensen, door afspraken te maken met landen van herkomst, wel worden teruggestuurd. Dat hebben we eerder gehoord. Daar moesten we niet zo heel lang geleden ook het pact van Marrakesh voor tekenen. En dat functioneert totaal niet aangezien die landen simpelweg weigeren hun eigen mensen terug te nemen. Het is dus een ongeloofwaardig geheel geworden. Daarom is genoeg genoeg.

Het laatste zetje richting Nexit is niet gegeven door de Britten, die vandaag afscheid nemen van dit antidemocratische, alles opslokkende, oikofobische moloch. Het was de reactie daarop in het Europees Parlement waar Nigel Farage, de man achter Brexit, door die kwade voorzitter werd gemaand zijn mond te houden en vooral op te houden met het zwaaien van de Union Jack. ‘Put your flags away’, riep ze bits door de microfoon.

En dat vat de EU prachtig samen. Onze mooie vlaggen van onze mooie landen moeten verdwijnen. Laat deze sekste verder gaan met hun collectieve zelfmoord, wij doen niet meer mee, als het aan mij ligt. Het rood, wit blauw mag nooit verloren gaan. Lang Leve Nederland!

https://www.dagelijksestandaard.nl/2020 ... bevolking/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45837
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nexit

Berichtdoor Pilgrim » Za Feb 01, 2020 8:17 pm

Echte Nederlanders eerst!

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45837
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nexit

Berichtdoor Pilgrim » Zo Feb 02, 2020 1:55 pm

Na de Brexit de Nexit

Geplaatst op 2 februari 2020

Afbeelding

Het Verenigd Koninkrijk is nu officieel helemaal uit de EU gestapt. Wat hoorde u? Tot niet zo lang geleden enkel over rampspoed. Als Engeland de EU verlaat dan ... valt de hemel naar beneden ... stort de economie in elkaar ... de Russen komen er aan ... Zo ongeveer alles behalve het scheuren van het kleed in de tempel. Zaterdag stapte Engeland uit de EU en u hoort helemaal niets. Enkel dat het gebeurd is. En al helemaal niet dat het prima gaat met de Engelse economie. Enne oh ja. De Russen komen er niet aan. Maar de Congolezen, Nigerianen en Somaliërs wel.

In het verleden heb ik altijd gezegd dat Nederland een filiaal van Duitsland is. Zeg maar dat we Duitsers zijn met een eigen taal en een eigen paspoort. Onze economie is voor 35% van Duitsland afhankelijk. In de jaren-80 probeerde Nederland onder de knoet van destijds Bonn uit te komen, maar dat mislukte. Het kostte ons een flinke economische crisis. Daarmee bevonden we ons in goed gezelschap, want Denemarken, Zweden en Oostenrijk hebben precies dezelfde ervaringen opgedaan. Ook die landen zijn grotendeels een kolonie van Duitsland geworden, en daar zijn ze net als wij niet blij mee. Dus in principe zal Nederland de EU pas verlaten als Rutte daartoe opdracht uit Berlijn ontvangt. Eerder niet. Zo’n opdracht komt echt niet. Duitsland is op dit moment het land dat dik verdient aan de EU. Zoveel dat ze regelmatig een douceurtje aan Parijs kunnen geven. De rest houden ze onder de (economische) knoet. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het niet kan. Engeland laat zien dat het best kan. En dat de negatieve gevolgen zwaar overdreven zijn. Zelfs als de gevolgen ernstig zouden zijn, dan is het nu hoog tijd het Britse voorbeeld te volgen. Want de EU is voor ons heel erg slecht nieuws aan het worden. In rap tempo.

De EU is nooit of te nimmer opgezet of ontworpen als een democratische instelling. Het idee kwam van ambtelijke werkgroepen af, om een mogelijke nieuwe Europese oorlog tussen Frankrijk en Duitsland te voorkomen. In de EU is democratie niet meer dan een decoratief kersje. Het stelt niets voor, het smaakt nergens naar, is eigenlijk nutteloos maar het staat wel aardig. Oh, de EU is democratisch, heeft u horen zeggen? Nou nee hoor. Ten eerste heeft het EU-parlement geen bal te vertellen. Elke EU-begroting is door hen afgewezen. Niet een paar, maar allemaal. Consequenties? Nul. Niks. Nakko. Nada. Want de werkelijke macht ligt bij de EU-ministerraad. Als de ministerraad bepaalt dat het EU-parlement in de lucht moet springen, is het enige wat EU-parlementariërs mogen doen is vragen hoe hoog.

Even logisch nadenken. Hoeveel is uw stem waard? Iets van 1:12 miljoen. Dat is in Nederland. In de EU is uw stem minder dan 1:150 miljoen waard. Dat is dus veel minder dan een tiende. Als u in Nederland niets te vertellen heeft, in Europa heeft u 10x minder te vertellen. Gesteld natuurlijk dat Nederland en de EU allebei democratisch waren. Beiden zijn verre van dat. Het is erger dan u denkt: beiden worden steeds minder democratisch. Mooi voorbeeld is de migratie (niet) crisis. Regeringsleiders zeggen allemaal – zelfs Merkel – dat de multiculturele samenleving een complete mislukking is geworden. Even zo vrolijk gaan ze gewoon door met meer steeds minder geschikte mensen Europa binnen te sluizen. Alsof er niets aan de hand is. Er is geen migratiecrisis, want die is zo op te lossen. Alleen niet als we in de EU blijven. Dat is alleen al een hele goede reden om uit de EU te stappen. Maar er is meer, veel meer.

Wist u dat er al een EU militaire politie bestaat? Jazeker, onze eigen Marechaussee is onderdeel van Eurogendfor. De EU is nogal bang voor haar eigen onderdanen. Dus een van de eerste duistere zaken die ze er op een regenachtige vrijdagmiddag doorheen jaste, was die Eurogendfor. De EU heeft geen eigen leger, dus een eigen militaire politie is overbodig. Tenzij die eigen militaire politie bedoeld is om haar eigen burgers onder controle te kunnen houden. Wat denkt u zelf? Behalve een niet bestaand vluchtelingenprobleem hebben we ook een niet bestaand klimaatprobleem. Nederlands grootste clown, Frans Timmermans, is net gewijd tot klimaatpaus met een ongelimiteerd budget om te doen wat hem goeddunkt. Franske was in zeven talen uitgekakt in de Nederlandse politiek. Nu krijgt hij 1 triljard (1000 miljard) om leuke dingen mee te doen. Weer een hele goede reden om dit soort clowneske EU-oplossingen vaarwel te zeggen. Dat geld moet ergens vandaan komen. U kunt er zeker van zijn dat dit niet uit Griekenland komt. Of uit Frankrijk, of uit Italië. Gekke Henkie en Ingrid uit Nederland mogen daar de poeplap voor trekken. Als Verrückter Heinrich und Ingrid of Galen Henrik och Ingrid uit Duitsland en Zweden dat graag willen betalen, moeten ze dat helemaal zelf weten. Dat ‘we kunnen niet anders doen dan de verdragen naleven’ is een hele goedkope dooddoener. Je hoort het enkel en alleen als Nederlanders boos worden vanwege een of andere krankzinnige EU-maatregel. Anders nooit. We kunnen onze wetten best veranderen. Dat gebeurt constant. De maatschappij verandert, en wetten veranderen iets later ook. Behalve EU-wetten. Die worden gebeiteld in stenen tafelen, zo lijkt het. Ik begrijp best dat Heinrich het van eminent belang vindt om de kromming van bananen te bepalen, of de exacte kleur van boerenmetworst. Dat doet hij dan maar in de EU waar wij veel beter uit kunnen stappen.

“Het kan niet, want dan zakt onze economie in elkaar. We leven van handel.” Ook een nietszeggende dooddoener. Wel eens van bilaterale verdragen gehoord? Dat Duitsland onze belangrijkste handelspartner is, wil niet zeggen dat wij in Duitse loondienst werken. Met bilaterale verdragen kunnen we prima zakendoen. Dat hebben we met veel succes eeuwenlang gedaan. Laten we eerlijk zijn en blijven: als Duitsland extra moeilijk doet om ons te dwingen binnen de EU te blijven, dan lijkt dat mij nou net een extra reden om zo snel mogelijk andere handelspartners te vinden. Nog afgezien van het feit dat Duitsland maar te leven heeft met het feit dat zijn grootste zeehavens Nederlands (Rotterdam, Amsterdam, Eemshaven) en Belgisch (Antwerpen) zijn. Met andere woorden: als de Duitsers rottig worden, kunnen wij dat ook. Laat u dus niet in de luren leggen.

Het is wat in de toekomst, en leeft niet echt onder de mensen. We hebben al een prima verdrag om uit te bouwen: het Benelux-verdrag. De Benelux op zich is groot genoeg om economisch onafhankelijk te zijn. Het hoort eigenlijk in de G20 en mogelijk zelfs in de G8-landen thuis. Nederland (en België) zeggen vaak dat ze de kleinste grote landen van Europa zijn, of de grootste kleine landen. Als Benelux kunnen we ons eigen beleid bepalen, of Frankrijk (België) of Duitsland (Nederland) dat nou leuk vinden of niet. Vooral nu Engeland uit de EU is gestapt, is het tijd om het Benelux-verdrag af te stoffen en op te poetsen.

Ander puntje is grensbewaking. Natuurlijk grappen de 66 dhimmies daar graag over. Alsof we in het verleden om de meter een douanier langs de grens geplaatst hadden. Wat onze regering gedaan heeft, is gewoon jatten. Doet ze vaker, en doet ze graag. De bedoeling was dat de buitengrenzen beter bewaakt zouden worden. Er is ons nooit gezegd dat de buitengrenzen opgeheven zouden worden. Dus de douaniers die dienst deden bij de Duitse en Belgische binnengrenzen hadden overgeplaatst moeten worden naar de havens en vliegvelden. Er is daar meer dan genoeg te doen. Dat is het budget voor grensbewaking jatten om o.a. Frans ‘met de zeven geldzakken’ Timmermans van te betalen.

Het belangrijkste argument is onze sociale zekerheid. Elke sociale zekerheid is een gesloten systeem. Het is alleen toegankelijke voor leden. Natuurlijk kunnen we op zeer beperkte schaal menslievend en extra humaan zijn. Dat is best mogelijk. Maar niet op de schaal waarop Eurofielen Moeder Theresa willen spelen. Iemand heeft pas recht op AOW als hij 40 jaar gewerkt heeft. Het is nogal krom om Marokkaanse of Turkse gastarbeiders die toen ze 30-40 jaar waren en in Nederland gingen werken volle AOW te geven. Het is nog veel krommer, zeg maar gerust: van de zotten om asieltoeristen een woning te geven en een budget van € 10.000,- om het leuk in te richten. Als dat moet omdat het een EU-eis is, dan kunnen we beter opstappen. Enne, als dat afkomstig is vanuit Den Haag. Dan kunt u beter op andere partijen stemmen. Maar over het algemeen komen dit soort super krankzinnige maatregelen uit Brussel. Dit is wat de EU doet, en zijn allemaal goede redenen om er zo snel mogelijk uit te stappen. Zo lang het nog kan, tenminste.

Door: H. Numan

https://ejbron.wordpress.com/2020/02/02 ... -de-nexit/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45837
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nexit

Berichtdoor Pilgrim » Wo Feb 26, 2020 9:56 pm

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45837
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nexit

Berichtdoor Pilgrim » Za Feb 29, 2020 11:14 pm

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45837
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nexit

Berichtdoor Pilgrim » Wo Mar 11, 2020 1:14 am

De Jensen Shop!

Afbeelding

Bestellen kan HIER!
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45837
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nexit

Berichtdoor Pilgrim » Vr Mar 13, 2020 12:02 am

De Corona-openbaring

Geplaatst op 12 maart 2020

Afbeelding

U zou het niet denken, maar het Corona griepje laat tot nu toe ook aan-alle-kanten-tegengewerkte (!) en daarmee volledig onhaalbaar geachte voordelen zien. Ineens hoeven ‘politici’ namelijk NIET meer ‘zo nodig’ met het vliegtuig over de hele wereld te reizen, maar kan het ook met Skype. Dus veel minder CO2-uitstoot! Ineens blijken vele dagelijkse forenzen hun werk gewoon vanuit huis te kunnen doen. Dus veel minder files, parkeerproblemen en derhalve veel minder CO2-uitstoot! EN (!) ineens blijken de grenzen WÈL dicht te kunnen! Althans, voor een griepje wèl, voor een steeds overheersender en dreigender Turks-Midden-Oosters-gestuurde islam-tsunami nog steeds NIET!

En dat laatste is uiteraard verklaarbaar, want er bestaat (nog!) geen ‘politieke’ (anti-)viruspartij, er bestaat geen discriminatie van virussen en virussen zelf denken ook niet ZWART/WIT of ‘religieus’. Eveneens maken virussen geen vermeend – ‘positief bedoeld’ maar uitermate discriminerend (!) – onderscheid tussen mannen en vrouwen (of anders geknutselden) en zijn virussen niet racistisch en ‘profileren’ derhalve niet vermeend ‘etnisch’. Want DÀT betreft uiteraard uitsluitend de ‘witte’ mens... De zwarte mens is zogenaamd volledig vrij van dergelijk racistische en discriminerende trekjes en/of haatgevoelens... En dat ziet u vooral in hun ‘gebied van afkomst’ overmatig terug. Wat een paradijselijke omgeving heeft men daar uiteindelijk weten te scheppen... Werkelijk fantastisch! Uitsluitend vrijheid, vrolijkheid en liefde... Werkelijk iedereen is er gelijk en men draagt er uitsluitend fleurige gewaden in vrolijke kleurstellingen. En dat willen ze maar wat graag naar Europa etaleren en over ‘komen’ brengen.

Wat het virusje echter WEL laat zien, is dat we in een onvoorstelbare Jetten/mietjes (!)-cultuur leven waarin vooral de leugen, de naïviteit en de ANGST regeren. Terwijl er genoeg VELE malen ernstiger dreigingen zijn van buitenaf, – bijvoorbeeld van landen en volkeren waar kleine kinderen op school al met wapens en geweld worden opgevoed/gehersenspoeld (Rusland, China, Afrika en de islam in het algemeen) – leggen de vermeende ‘deug’mensen (wie deze term verzonnen heeft, verdient een lintje!) de focus liever op de ‘plotseling’ stijgende aantallen van met het Corona-virus geïnfecteerde mensen, maar worden de aantallen van de inmiddels allang weer herstelde mensen liever vermeden...

Het Europese aantal zelfdodingen uit totale wanhoop (!) door VN/EU-gerelateerd ‘beleid’ ligt echter vele malen hoger. En ook het aantal door puur WÀNbeleid-in-de-zorg-overleden-ouderen onder negen jaar Rutte/VVD/PvdA ligt vele malen hoger! Maar DÀT wordt uiteraard nergens opgetekend...

De oplossing van elkaar een elleboog geven in plaats van een hand komt me Haags-gezien overigens niet ondenkbaar voor. Als er tenslotte één plaats is waar met de ellebogen, maar vooral ACHTER (!) de ellebogen wordt gewerkt is het DAAR wel. Blijft als enige vraag het mogelijke besmettingsgevaar van IN uw arm-holte hoesten en niezen om elkaar vervolgens ‘een elleboogje’ geven...

Nòg meer goed nieuws!
In Oostenrijk worden inmiddels 7 (naar men zegt Turkse) moskeeën gesloten en worden er 60 imams het land uitgezet. Men is er de buitenlandse beïnvloeding en de daaruit voortkomende islamitische parallelle ‘samenleving’ meer dan zat. Kijk eens aan; politici die wèl naar de bevolking luisteren en die wèl ballen hebben! Ze bestaan nog! Weg met die slappe zakken in de EU en weg met die nichterige mietjes die Nederland nichterig en stuurloos naar de verdommenis helpen.

Dom, dommer, Links!
Blijven over de 2 schoonste alternatieven voor het CO2-probleem: kernenergie voor onze dagelijkse behoeften en waterstof voor onze voertuigen. Schoner kunt u het niet krijgen, maar DÀT willen de VN, de EU, D66, PvdA en GroenLinks derhalve liever NIET! Want de producenten/geldschieters-voor-linkse-hobby’s die doen in zonnecellen-parken, windmolens en elektrische auto’s verdienen dan geen geld aan de kern- en waterstofbusiness...

Ik zeg NEXIT!!! Maar we moeten snel zijn, want anders gaan Oostenrijk, Denemarken, Griekenland, Polen en Italië ons voor en lopen we niet meer voorop...

Door: Drs. E.N. Schilder

https://ejbron.wordpress.com/2020/03/12 ... penbaring/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45837
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nexit

Berichtdoor Pilgrim » Di Mar 17, 2020 10:08 pm

CITAAT

Afbeelding

We kunnen de EU nu wel opheffen toch? Er gaat van alles in, maar er komt minder dan niets uit!

Geplaatst via: E.J. Bron (via Twitter; “WvO-N
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten