De situatie in Oekraïne

Mahalingam
Berichten: 49120
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De situatie in Oekraïne

Bericht door Mahalingam »

De economie is sinds 2014 bergafwaarts gegaan. En zal nooit meer worden wat die ooit was omdat het industriëele deel (in het oosten van het land) verloren is gegaan. Over gebleven is een agrarisch land dat steeds meer feodaal wordt.
En dus dienen de vrienden een grote geldstroom hun richting op te sturen.
Oekraïne wil 500 miljoen dollar van Duitsland - maandelijks

Kiev. Om de staat ondanks de oorlog tegen Rusland te kunnen blijven financieren, eist Oekraïne nu enorme financiële hulp. De regering van president Volodymyr Zelenskyj eist dat alleen Duitsland elke maand een half miljard dollar aan Kiev overmaakt. Ondertussen is bondspresident Frank-Walter Steinmeier aangekomen in Oekraïne voor besprekingen. Later op de dag zal hij ook Zelenskyy ontmoeten.

“We hebben elke maand vier tot vijf miljard dollar nodig voor ons budget. We denken dat Duitsland ongeveer $ 500 miljoen per maand zou kunnen geven, vooral met het oog op 2023. We hopen op ongeveer $ 2 miljard per maand van de EU als geheel", vertelde Zelensky's economisch adviseur, Alexander Rodnyansky, aan de Funke-kranten. De oorlog in Oekraïne heeft echter nu al fatale gevolgen voor de Duitse economie.

Oekraïne gerangschikt 122e voor corruptie

Reden: "De staat moet functioneren, de pensioenen moeten worden uitbetaald." Duitsland zou dit nu grotendeels moeten overnemen. Maar hoe zeker is het dat het geld daar komt? Oekraïne staat op de 122e plaats in de wereldwijde corruptie-index.

"Vóór de laatste aanvallen werd de schade aan de infrastructuur geschat op ongeveer 120 miljard dollar", voegde Rodnyansky eraan toe. Volgens berekeningen van de Wereldbank bedraagt ​​de schade aan de economie zo'n 200 tot 250 miljard dollar. De adviseur van Selenskyj: "Volgens de prognoses zal het bruto binnenlands product dit jaar met zo'n 35 procent instorten."

Scholz signaleert concessies

Daarnaast eist Oekraïne noodhulp van Duitsland en het Westen. Volgens Rodnyansky moeten dit dieselgeneratoren, noodgeneratoren of mobiele energiecentrales zijn.

Op de Duits-Oekraïense conferentie over de wederopbouw van maandag schatte de Oekraïense premier Denys Schmyhal de financiële behoefte op 750 miljard dollar. Bondskanselier Olaf Scholz (SPD) toonde concessies. Want bedacht moet worden dat het Oost-Europese land in de toekomst lid moet worden van de EU.
https://jungefreiheit.de/politik/auslan ... monatlich/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85795
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De situatie in Oekraïne

Bericht door Ariel »

Tja... :scratch: Ik raad jou aan een artikel in de krant te schrijven Mahalingam waarin je vraagt aan Brussel dat je graag maandelijks 1500 euro van de EU op je rekening gestort wil zien worden, omdat ook jouw economie sinds 2022 bergafwaarts gegaan is dank zij de oorlog in Oekraïne.

Het is te gek om te vertellen dat Oekraïne dit soort verzoeken durft te doen.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16564
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Zelensky weet het altijd beter. Opgeleid als clown.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Wie durft god Zelensky als weigeraar in het onderhandelen met Poetin nog langer tegen te spreken?

Deze zelfverzekerde arrogante hufter stelt onophoudelijk eisen aan de leiders van andere landen.

Deze volksproleet eist dat je uitsluitend vóór hem bent en hem met alle ter beschikking staande middelen van dienst bent. Doe je dat niet, dan hoor je in het rijtje criminelen thuis volgens de Oekraïnse dictator en zwaait er wat. Nu was Israël, geloof ik aan de beurt om kleur te bekennen. En wie anders dan onze waardeloze constant smoesjes verzinnende list en bedrog minister-president Rutte was ter plekke in Israël om Zelensky's eisen kracht bij te zetten.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst en verkondig eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Mahalingam
Berichten: 49120
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De situatie in Oekraïne

Bericht door Mahalingam »

Het begrotingstekort van Oekraïne in 2022 bedraagt ​​tot nu toe ongeveer 13 miljard euro en de EU heeft aan steun voor dit jaar al 22 miljard uitgegeven.
Oekraïne staat in de corruptieindex op één lijn met Swaziland en wordt omlijst door landen als Gabon, Niger en Zambia.
In 2022 heeft de EU al 22 miljard euro uitgegeven aan Oekraïne, waarvan 3 miljard euro voor militaire hulp en 19 miljard euro voor humanitaire, financiële en economische hulp; dit bedrag is exclusief directe wapenleveranties uit EU-lidstaten. Dat zei de hoge vertegenwoordiger van de EU voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid, Josep Borrell, donderdag in Münster in de marge van een bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken van de G7-landen.

“De EU heeft al 22 miljard euro verstrekt om Oekraïne te steunen. 22 miljard euro! En dan reken ik de bilaterale militaire hulp van de lidstaten niet mee. Ik tel gewoon de miljarden euro's die beschikbaar zullen worden gesteld via de Europese Vredesfaciliteit [voor wapenleveringen] en 19 miljard euro voor financiële en economische steun aan Oekraïne om humanitaire hulp te bieden aan Oekraïners om ze de winter door te krijgen." zei Borell .

Tegelijkertijd benadrukte hij dat de hulp aan Kiev verder moet worden opgevoerd.
https://www.anti-spiegel.ru/2022/die-eu ... 7207031250
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85795
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De situatie in Oekraïne

Bericht door Ariel »

De Russische minister van Defensie Shoigu geeft Russische troepen de opdracht zich terug te trekken van de westelijke oever van de Dnipro. Dat meldt persbureau Reuters. De Russen groeven zich de afgelopen weken in rond Cherson, de grootste stad die de Russen tot nu toe veroverden.

Als de Russen zich terugtrekken van de westelijke oever, zou dat ook betekenen dat ze Cherson opgeven. Het mogelijke verlies van Cherson wordt door internationale experts gezien als een grote nederlaag voor president Poetin.

Militaire kenners waarschuwen echter dat de stad kan worden gebruikt als een hinderlaag, mochten Oekraïense militairen erin slagen de stad binnen te trekken. De strategisch belangrijke stad Cherson ligt op de westelijke oever van de Dnipro, in de door Rusland geannexeerde gelijknamige regio.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 49120
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De situatie in Oekraïne

Bericht door Mahalingam »

Het geld klotst tussen de plinten voor de regering. Er was een begrotingstekort van 13 miljard en ze kregen 20 miljard binnen.
Waar zouden die 7 miljard zijn gebleven? hier misschien?
Kritiek op Zelenskyj: hulpfondsen vernietigd in geval van faillissement van de crypto-uitwisseling FTX

In maart presenteerde de Oekraïense regering onder Volodymyr Zelenskyj met trots de nieuwe manier om donaties te verhogen: de crypto-uitwisseling FTX zou meer moeten verdienen met 100 miljoen - nu is FTX failliet. Het vermoeden: enorme sommen hulpgeld zijn weg.

Het plan was simpel en bedoeld om het hulpgeld dat sinds februari van dit jaar naar Oekraïne was gestroomd aanzienlijk te verhogen. De Oekraïense regering lanceerde een inzamelingsactie voor alle aanhangers van het oorlogvoerende land met Sam Bankman-Fried's (30) crypto-exchange FTX. Na een gehoopte appreciatie in FTX, zouden de fondsen dan naar de Oekraïense Nationale Bank moeten gaan in Fiats (d.w.z. in een bekende valuta van een staat).

In Kiev waren deze bedragen vervolgens gepland voor twee belangrijke gebieden van de regering van Volodymyr Zelenskyj: een deel zou worden geïnvesteerd in humanitaire hulp, het andere deel zou voor het leger worden gebruikt.

De crypto-uitwisseling FTX hielp om enorme sommen geld naar Kiev te brengen van particulieren of overheidsinstanties die niet officieel willen verschijnen als supporters van Oekraïne. Er circuleert ook een gerucht in Amerikaanse financiële kringen dat enorme hoeveelheden extra onofficiële Amerikaanse militaire hulp aan de Oekraïense regering via FTX zouden kunnen zijn gestroomd - en dus absoluut veilig om te worden blootgesteld.

Aan het begin van deze campagne meldde het nieuwsplatform CoinDesk in maart dat slechts enkele uren na de start van “Aid for Ukraine” al 48 miljoen euro was gestort. Waarschijnlijk zijn er in de afgelopen maanden tot en met de vorige week veel grotere bedragen binnengekomen.

Samengewerkt met crypto-uitwisseling - maar nu is FTX failliet

Echter: de crypto exchange FTX crashte - zo meldde de eXXpress - en is nu failliet. Uitstaande bedragen van tien tot 50 miljard euro worden gecompenseerd door nul eigen vermogen. Nu stellen insiders van de crypto-business natuurlijk de vraag: wat is er gebeurd met de momenteel beheerde hulpfondsen voor Oekraïne?

En een andere serieuze beschuldiging wordt online geuit in de "Hal Turner Radio Show": Oekraïne zou niet alleen herhaaldelijk hebben gespeculeerd op de crypto-uitwisseling FTX met de hulpfondsen "op korte termijn", maar ook "miljarden" in FTX in de lange termijn hebben geïnvesteerd, waaronder naar verluidt enorme hoeveelheden Amerikaanse militaire hulp.

De huidige verdenking, die nu ook zou kunnen wegen op de Oekraïense president Volodymyr Zelenskyj: Oekraïne zou hebben gespeculeerd op de crypto-exchange FTX met hulpgelden bedoeld voor de oorlog tegen Rusland - en nu is alles verloren.

Trouwens: FTX-oprichter Sam Bankman-Fried (30) was in 2021-2022 de op één na grootste donor van de Democraten met in totaal $ 39,8 miljoen aan donaties.
https://exxpress.at/kritik-an-selenskyj ... ernichtet/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16564
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Biden grootste supporter van Zelensky

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Afbeelding

Vers geld is alweer onderweg van de VS naar Oekraïne.

Het domme Amerikaanse volk ondersteunt massaal de oorlog. Eerst Vietnam, nu de bodemloze put Oekraïne.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst en verkondig eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85795
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De situatie in Oekraïne

Bericht door Ariel »

Oekraïense staatssecretaris: ’Oorlog is in lente van 2023 voorbij’

De Oekraïense strijdkrachten zouden al aan het einde van dit jaar de door de Russen bezette Krim heroverd kunnen hebben. Dat heeft de staatssecretaris van Defensie, Volodimir Havrilov, zaterdag gezegd in een interview met Sky News. De oorlog met Rusland zal volgens hem in de lente van 2023 voorbij zijn.

Havrilov zegt dat Oekraïne nooit zal stoppen met vechten totdat de overwinning binnen is. Hij houdt daarbij zelfs rekening met de mogelijkheid van een Russische kernaanval, maar acht de kans dat het Kremlin daartoe besluit klein. „Zo’n stap zou een drama zijn. God weet welk scenario zoiets voor iedereen zou opleveren, maar het is geen dreiging die ons er van zal weerhouden door te gaan met de strijd.”

Hij benadrukt daarnaast dat Kiev pas vredesbesprekingen wil als „Russische troepen de bereidheid hebben getoond elk stukje grondgebied van Oekraïne te verlaten.” Daarbij inbegrepen zijn het in 2014 geannexeerde schiereiland de Krim en de oostelijke delen van het land, de Donbas, waar pro-Russische separatisten het de afgelopen acht jaar voor het zeggen hadden.

„De Oekraïense gemeenschap is vastberaden: ze gaan tot het uiterste. De mensen hebben met veel bloed en inspanningen betaald voor tot zover is bereikt. Iedereen weet dat elke vertraging of bevriezing van het conflict alleen een verlenging van de oorlog is”, aldus Havrilov.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 49120
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De situatie in Oekraïne

Bericht door Mahalingam »

Inval in orthodoxe kerken levert Oekraïne genoeg bewijs voor ‘subversieve activiteiten’ op

Een grootschalige Oekraïense operatie tegen ‘Russische inmenging’ vanuit kerkgebouwen in eigen land heeft geleid tot aanhoudingen en inbeslagname van geld en materiaal.


Agenten van de Oekraïense veiligheidsdienst SBU hebben de afgelopen dagen een grootschalige zoekactie verricht in Kiev en in de westelijke provincie Rivne. In totaal 350 kerken en gebouwen, die tot voor kort vielen onder het gezag van patriarch Kirill in Moskou, kwamen de autoriteiten op bezoek.

Alle gebouwen behoren toe aan één tak van de Oekraïense orthodoxe kerk, die meer dan vijftien jaar geleden uiteen is gevallen over de houding jegens Moskou. De acties richten zich tegen de laatste pro-Russische tak, die pas in mei heeft gebroken met de Russisch-Orthodoxe zusterkerk.

Deze kerk staat in Oekraïne nog steeds onder verdenking van pro-Russische sentimenten en activiteiten. Priesters van deze kerk zouden in de bezette Oekraïense gebieden hebben gecollaboreerd met het Russische leger.

Propaganda

Ook in niet-bezet Oekraïne zijn priesters ‘betrapt’ op pro-Russische preken, en op het verspreiden van het idee dat Oekraïne bij Rusland hoort. De gemeenschappelijke religie speelt een belangrijke rol in de oorlogspropaganda die Rusland gebruikt. Maar in Oekraïne doet die voorstelling van zaken het al jaren stukken minder goed, zeker sinds de grootschalige inval van februari dit jaar en de oorlogsellende die Rusland aanricht.

De Oekraïense autoriteiten vermoeden dat Russische agenten de kerk gebruiken voor spionageactiviteiten. Gevoelig in Rusland lag vooral de zoekactie in het wereldberoemde Holenklooster in Kiev. In de doorzochte kerken en bijgebouwen werden pro-Russische pamfletten aangetroffen, aldus de SBU. Een bedrag van omgerekend meer dan 150.000 euro, in dollars, Oekraïens en Russisch geld, werd in beslag genomen. De dienst zei aanvankelijk ook te zoeken naar wapens, maar die zijn kennelijk niet aangetroffen.

Leugendetector

Volgens de dienst werden vijftig personen verhoord, waarbij ook een leugendetector werd ingezet. Onder hen bevonden zich volgens de dienst ook vermoedelijke Russen, die vervalste Oekraïense papieren op zak hadden, of alleen Sovjet-identiteitsbewijzen konden overleggen. Zij worden nader aan de tand gevoeld, aldus de dienst.

Het Kremlin veroordeelt de huiszoekingen als onderdeel van een ‘oorlog’ die de Oekraïense regering tegen de orthodoxe kerk zou voeren. Maar Oekraïense gelovigen die al veel eerder hebben gebroken met Moskou wijzen die kritiek van de hand. Onze kerk is al evenmin van Rusland als het (onlangs bevrijde) Cherson, schreef priester Mikolaj Danilevitsj, een van woordvoerders van de kerk, op Telegram.
https://www.trouw.nl/buitenland/inval-i ... ~b2a249f7/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24105
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Biden grootste supporter van Zelensky

Bericht door King George »

Hans v d Mortel sr schreef:
ma nov 14, 2022 12:36 am
Afbeelding

Vers geld is alweer onderweg van de VS naar Oekraïne.

Het domme Amerikaanse volk ondersteunt massaal de oorlog. Eerst Vietnam, nu de bodemloze put Oekraïne.
En hoeveel vers geld is er inmiddels van Europa, dus betaald door de Europese belastingbetalers, onderweg naar Oekraïene?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24105
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De situatie in Oekraïne

Bericht door King George »

Ariel schreef:
zo nov 20, 2022 2:04 pm
Oekraïense staatssecretaris: ’Oorlog is in lente van 2023 voorbij’

De Oekraïense strijdkrachten zouden al aan het einde van dit jaar de door de Russen bezette Krim heroverd kunnen hebben. Dat heeft de staatssecretaris van Defensie, Volodimir Havrilov, zaterdag gezegd in een interview met Sky News. De oorlog met Rusland zal volgens hem in de lente van 2023 voorbij zijn.

Havrilov zegt dat Oekraïne nooit zal stoppen met vechten totdat de overwinning binnen is. Hij houdt daarbij zelfs rekening met de mogelijkheid van een Russische kernaanval, maar acht de kans dat het Kremlin daartoe besluit klein. „Zo’n stap zou een drama zijn. God weet welk scenario zoiets voor iedereen zou opleveren, maar het is geen dreiging die ons er van zal weerhouden door te gaan met de strijd.”

Hij benadrukt daarnaast dat Kiev pas vredesbesprekingen wil als „Russische troepen de bereidheid hebben getoond elk stukje grondgebied van Oekraïne te verlaten.” Daarbij inbegrepen zijn het in 2014 geannexeerde schiereiland de Krim en de oostelijke delen van het land, de Donbas, waar pro-Russische separatisten het de afgelopen acht jaar voor het zeggen hadden.

„De Oekraïense gemeenschap is vastberaden: ze gaan tot het uiterste. De mensen hebben met veel bloed en inspanningen betaald voor tot zover is bereikt. Iedereen weet dat elke vertraging of bevriezing van het conflict alleen een verlenging van de oorlog is”, aldus Havrilov.
Zullen we hem daar aan houden als het lente in 2023 is? Dan hoeven we ook niet meer mee te betalen.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85795
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De situatie in Oekraïne

Bericht door Ariel »

King George schreef:
vr nov 25, 2022 1:35 pm

Zullen we hem daar aan houden als het lente in 2023 is? Dan hoeven we ook niet meer mee te betalen.
Dan komen de echte kostenposten pas. Rutte en Hoekstra hebben beloofd om hun steden weer op te bouwen. Ik hou mijn hart vast.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24105
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Zelensky weet het altijd beter. Opgeleid als clown.

Bericht door King George »

Mahalingam schreef:
di okt 25, 2022 10:46 am
De economie is sinds 2014 bergafwaarts gegaan. En zal nooit meer worden wat die ooit was omdat het industriëele deel (in het oosten van het land) verloren is gegaan. Over gebleven is een agrarisch land dat steeds meer feodaal wordt.
En dus dienen de vrienden een grote geldstroom hun richting op te sturen.
Oekraïne wil 500 miljoen dollar van Duitsland - maandelijks
Spoiler! :
Kiev. Om de staat ondanks de oorlog tegen Rusland te kunnen blijven financieren, eist Oekraïne nu enorme financiële hulp. De regering van president Volodymyr Zelenskyj eist dat alleen Duitsland elke maand een half miljard dollar aan Kiev overmaakt. Ondertussen is bondspresident Frank-Walter Steinmeier aangekomen in Oekraïne voor besprekingen. Later op de dag zal hij ook Zelenskyy ontmoeten.

“We hebben elke maand vier tot vijf miljard dollar nodig voor ons budget. We denken dat Duitsland ongeveer $ 500 miljoen per maand zou kunnen geven, vooral met het oog op 2023. We hopen op ongeveer $ 2 miljard per maand van de EU als geheel", vertelde Zelensky's economisch adviseur, Alexander Rodnyansky, aan de Funke-kranten. De oorlog in Oekraïne heeft echter nu al fatale gevolgen voor de Duitse economie.

Oekraïne gerangschikt 122e voor corruptie

Reden: "De staat moet functioneren, de pensioenen moeten worden uitbetaald." Duitsland zou dit nu grotendeels moeten overnemen. Maar hoe zeker is het dat het geld daar komt? Oekraïne staat op de 122e plaats in de wereldwijde corruptie-index.

"Vóór de laatste aanvallen werd de schade aan de infrastructuur geschat op ongeveer 120 miljard dollar", voegde Rodnyansky eraan toe. Volgens berekeningen van de Wereldbank bedraagt ​​de schade aan de economie zo'n 200 tot 250 miljard dollar. De adviseur van Selenskyj: "Volgens de prognoses zal het bruto binnenlands product dit jaar met zo'n 35 procent instorten."

Scholz signaleert concessies

Daarnaast eist Oekraïne noodhulp van Duitsland en het Westen. Volgens Rodnyansky moeten dit dieselgeneratoren, noodgeneratoren of mobiele energiecentrales zijn.

Op de Duits-Oekraïense conferentie over de wederopbouw van maandag schatte de Oekraïense premier Denys Schmyhal de financiële behoefte op 750 miljard dollar. Bondskanselier Olaf Scholz (SPD) toonde concessies. Want bedacht moet worden dat het Oost-Europese land in de toekomst lid moet worden van de EU.
https://jungefreiheit.de/politik/auslan ... monatlich/
Ariel schreef:
di okt 25, 2022 11:44 am
Tja... :scratch: Ik raad jou aan een artikel in de krant te schrijven Mahalingam waarin je vraagt aan Brussel dat je graag maandelijks 1500 euro van de EU op je rekening gestort wil zien worden, omdat ook jouw economie sinds 2022 bergafwaarts gegaan is dank zij de oorlog in Oekraïne.

Het is te gek om te vertellen dat Oekraïne dit soort verzoeken durft te doen.

Hans v d Mortel sr schreef:
di okt 25, 2022 2:33 pm
Wie durft god Zelensky als weigeraar in het onderhandelen met Poetin nog langer tegen te spreken?

Deze zelfverzekerde arrogante hufter stelt onophoudelijk eisen aan de leiders van andere landen.

Deze volksproleet eist dat je uitsluitend vóór hem bent en hem met alle ter beschikking staande middelen van dienst bent. Doe je dat niet, dan hoor je in het rijtje criminelen thuis volgens de Oekraïnse dictator en zwaait er wat. Nu was Israël, geloof ik aan de beurt om kleur te bekennen. En wie anders dan onze waardeloze constant smoesjes verzinnende list en bedrog minister-president Rutte was ter plekke in Israël om Zelensky's eisen kracht bij te zetten.
Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 49120
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De situatie in Oekraïne

Bericht door Mahalingam »

Kijk, dat is nou symboolpolitiek.
Met een miljoen generatoren zou er overal stroom zijn, met een paar honderd generatoren die met veel poeha en publiciteit omgeven door Duitsland aan de Oekraïne weggegeven worden zullen in dit corrupte land alleen de betere wijken en de upperclass stroom hebben.
Elektriciteit voor Oekraïne – Baerbock overweegt het gebruik van treingeneratoren

Annalena Baerbock wil Oekraïne voorzien van generatoren.

Oekraïne staat een strenge winter te wachten. Een humanitaire catastrofe kan niet worden uitgesloten vanwege de vernietiging van civiele infrastructuur door het Russische leger. Het land heeft generatoren nodig om elektriciteit te produceren. Minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock wil hiervoor treintechnologie inzetten.

Volgens minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock zou technologie uit treinen kunnen helpen om Oekraïne van noodstroom te voorzien. Mensen breken hun hersens over hoe ze generatoren uit treinlocomotieven kunnen halen en ze vervolgens per vrachtwagen of trein naar Oekraïne kunnen vervoeren, zei de groene politicus dinsdag aan de zijlijn van een NAVO-bijeenkomst in Boekarest . Het land heeft grote generatoren nodig om de door Rusland gebombardeerde elektriciteitscentrales te vervangen. Naast geld is ook “enige creativiteit” vereist.
https://www.rnd.de/politik/strom-fuer-d ... HHVO4.html

Het is al langer in brede kring bekend dat Annalena Baerbock niet bepaald een groot licht is.
Niemand heeft haar ooit kunnen betrappen op technisch inzicht in wat dan ook.

Diesel-electrische locomotieven hebben een generator aangedreven door een dieselmotor.
De stroom drijft electrische motoren aan. Waarom? Geen kwetsbare versnellingbak nodig en heel veel kracht bij het opgang brengen van goederentreinen.
Wat de zin is van het demonteren van die locomotieven (hebben ze die niet zelf nodig?) en alleen de generator naar de Oekraïne te brengen ontgaat mij.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85795
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De situatie in Oekraïne

Bericht door Ariel »

Zelenski woedend op Von der Leyen: verklapt EU-bobo geheime Oekraïense dodental?

Hoeveel Oekraïners er sinds het uitbreken van de oorlog omgekomen zijn, is nogal gevoelige informatie, blijkt na uitspraken van Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie. Zij sprak in een toespraak over 100.000 doden aan Oekraïense kant. Dit kwam haar op stevige kritiek te staan.

Zo’n uitspraak kan iemand in een dergelijke positie niet doen, stelt een woordvoerder van president Zelenski. Alleen de Oekraïense opperbevelhebber of een minister van Defensie zou een serieuze schatting kunnen maken van het aantal doden aan Oekraïense kant, klinkt het. De uitspraak van de bewindsvrouw zou ‘ver van de realiteit’ zijn. Na deze kritiek kwam Von der Leyen terug op haar woorden door te zeggen dat ze sprak over doden én gewonden.

Het aantal slachtoffers in de Oekraïne-oorlog is omgeven door mist. Oekraïne publiceert elke dag cijfers over het aantal omgekomen Russische soldaten, maar cijfers over doden aan Oekraïense kant worden niet gegeven. Op 30 november schreef het Oekraïense ministerie van Defensie over ‘ongeveer 88.000 doden bij de vijand’, op 28 november waren dit er nog 87.900. Het is echter de vraag of het mogelijk is dat dagelijks meer dan 300 Russische soldaten sterven. Zelenski had het een paar maanden geleden nog over 200 gedode Russen per dag.

Voor journalisten is het bijna onmogelijk om het aantal doden aan beide kanten te verifiëren. Schattingen worden dan ook vrijwel niet gemaakt. Het is ook niet helemaal duidelijk op basis van welke informatie Oekraïne aan deze cijfers komt. Generaal Valeri Zaloezjny sprak eind augustus over 9000 gestorven soldaten aan Oekraïense kant. Dat zou betekenen dat er in drie maanden 90.000 Oekraïners zijn omgekomen.

100.000 doden
Generaal Mark Milley sprak van 100.000 doden en gewonden aan beide kanten. In principe geldt voor het aantal doden en gewonden de vuistregel dat een dode gepaard gaat met twee of drie gewonden. Het aantal burgerslachtoffers ligt volgens de Amerikaanse generaal nog veel hoger: op 40.000. Twee keer zo veel als wat Von der Leyen veronderstelde (20.000). De Verenigde Naties hebben het dinsdag nog over 6650 doden en 10.368 gewonden. Wel wordt hier de kanttekening bij geplaatst dat het daadwerkelijke aantal doden en gewonden waarschijnlijk veel hoger ligt. In september sprak Rusland voor het laatst over het aantal doden aan eigen kant. Generaal Sjojgoe had het toen over 5937 gesneuvelde soldaten.

De algehele mobilisatie van 300.000 Russische mannen speelt een grote rol in het conflict. Soldaten zijn de afgelopen tijd namelijk met slecht materieel en slechte training naar het front gestuurd. Soms letterlijk als kanonnenvoer. Hierdoor heeft het aantal Russische doden hoogstwaarschijnlijk een toevlucht genomen.

Het aantal doden zal verder afhangen van de manier waarop deze oorlog gevoerd wordt. Gebieden innemen kost over het algemeen meer levens in plaats van ze te verdedigen. Oekraïne lijkt de komende tijd meer gebieden te willen innemen, vooral in het zuiden. Daar zouden 200.000 tot 300.000 Oekraïense soldaten tegenover 100.000 Russische staan. De Oekraïners lijken beter uitgerust te zijn met beter materieel. Een bevroren grond maakt het makkelijker voor gepantserde voertuigen om gebied in te nemen. Het staat vast dat er nog veel soldaten in beide kampen deze oorlog niet zullen overleven.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 49120
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De situatie in Oekraïne

Bericht door Mahalingam »

Dit gaat niet over de situatie in Oekraïne zelf maar over het Oekraïens verzet in de vreemde. Over het Monaco Bataljon.
Bye, bye Kiev. Hello Luilekkerland!

Sinds het begin van het militaire offensief van Rusland in Oekraïne hebben de VS, de EU en hun bondgenoten Kiev $ 126 miljard aan hulp verstrekt, een cijfer dat bijna gelijk is aan het volledige bnp van het land. Bovendien hebben miljoenen Oekraïners hun toevlucht gevonden in de EU, waar ze huisvesting, voedsel, werkvergunningen en emotionele steun kregen. De omvang is enorm, zelfs naar westerse maatstaven. Gezien het feit dat de EU-landen Oekraïne hebben gefinancierd terwijl ze zelf te maken hebben met een eigen economische en energiecrisis, is de hulp misschien vooral daarom des te opmerkelijker.

Kiev baseert zijn eindeloze verzoeken, of eerder eisen, voor financiële steun op de ineenstorting van zijn economie, als gevolg van de oorlog, en zijn noodzaak om “weerstand te bieden aan de Russische agressie”. Maar bereikt de hulp de beoogde bestemming?

Het Monaco Bataljon

Terwijl Oekraïne een algemene mobilisatie uitriep voor alle mannen onder de 60, verhuisden talrijke voormalige en huidige hooggeplaatste functionarissen, politici, zakenlieden en oligarchen naar veiliger oorden in het buitenland – meestal naar EU-landen.

De massale vlucht van Oekraïense elites gebeurde zelfs al voordat het gewapende conflict begon. Op 14 februari 2022 werden 37 afgevaardigden van de Oekraïense parlementaire fractie (Dienaar van het Volk), de partij van president Zelensky, plotseling vermist. Indien het de volgende dag niet verboden werd voor parlementsleden het land te verlaten, zouden anderen zeker ook aangestoken zijn geweest door de reismicrobe. Voormalige hoge ambtenaren en oligarchen genoten echter meer bewegingsvrijheid. Volgens de Italiaanse krant La Repubblica stegen op 14 februari ook 20 zakenjets (privé of gecharterde vliegtuigen) op vanaf de luchthaven Boryspol in Kiev.

Met vooraan in de rij ‘s lands tycoons. Ondernemer en parlementslid Vadim Novinsky, zakenlieden Vasily Khmelnitsky en Vadim Stolar, Vadim Nesterenko en Andrey Stavnitzer verlieten allemaal het land met chartervluchten.

Miljonair-politicus Igor Abramovich boekte een privévlucht naar Oostenrijk voor 50 personen – familieleden, zakenpartners en partijgenoten vlogen met hem mee. Oligarchen vlogen van Kiev naar Nice, München, Wenen, Cyprus en andere EU-bestemmingen. Een andere groep zakenlieden steeg op vanuit Odessa met privévliegtuigen. De eigenaar van Vostok Bank vloog naar Israël, terwijl het hoofd van de Transship-groep Limassol (Cyprus) als bestemming koos. Een ex-gouverneur van de regio Odessa, Vladimir Nemirovsky van Stalkanat, verliet ook het land.

De krant Ukrainska Pravda maakte in de zomer en vroege herfst 2022 verschillende documentaires over dienstplichtige Oekraïense miljardairs en hogere ambtenaren tijdens hun “vakantie” aan de Azurenkust. Een film met de ironische titel “The Monaco Batallion” toont Oekraïense oligarchen die rusten in hun villa’s, herenhuizen en op jachten. In het eerste deel ziet u zakenman Konstantin Zhevago, die op de “gezocht”-lijst staat van Interpol voor de verduistering van 113 miljoen dollar, zich van geen kwaad bewust, ontspannen op zijn privéjacht ter waarde van 70 miljoen dollar. Met de Azurenkustlijn als decoratie, ziet u Zhevago’s familie die van boord gaat. Kharkov-ondernemer Alexander Yaroslavsky, die beloofde zijn yacht te verkopen en het geld over te maken voor de heropbouw van Charkov, ziet u langszij varen.

Ukrainska Pravda-journalisten kregen in Frankrijk ook een glimp te zien van de gebroeders Surkis, die momenteel appartementen huren voor de luttele som van € 2 miljoen per jaar. Ondertussen werd een Bentley van 300.000 dollar van de Oekraïense zakenman Vadim Ermolaev opgemerkt in de buurt van het casino in Monaco. Eduard Kohan, de mede-oprichter van Euroenergotrade, werd gezien in een van de chique hotels van Monte Carlo.

Een hele kolonie Oekraïense oligarchen heeft blijkbaar zijn intrek genomen in de Franse elitegemeente Cap-Ferrat. Landontwikkelaar Vadim Solar, oligarchen Dmitry Firtash, Vitaly Khomutynnik en Sergey Lovochkin behoren tot degenen die midden in de oorlog een luizenleventje leiden. De villa Cap-Ferrat, ooit eigendom van koning Leopold II van België, werd gekocht door de rijkste Oekraïense oligarch Rinat Akhmetov. Zijn buren zijn Alexander Davtyan, voorzitter-ceo van de investeringsgroep DAD LLC, en Vladislav Gelzin, een voormalige afgevaardigde van de regionale raad van Donetsk.

Wordt vervolgd.

P.S. Het YT-kanaal Ukrainska Pravda vermeldt over zichzelf:
Oekraïense waarheid (Ukrainska Pravda) is een onafhankelijke online publicatie over sociaal-politieke en economische gebeurtenissen in Oekraïne. Politicologen, economen, schrijvers, culturele figuren, bekende journalisten zijn vaste auteurs van artikelen in de Oekraïense Pravda. Sinds de oprichting in 2000 heeft de site verbluffend stabiele bezoekersaantallen bereikt - honderden miljoenen lezers per jaar.Elke dag bezoeken meer dan drie miljoen unieke lezers de site van de Oekraïense Waarheid en worden er tot wel 5 miljoen pagina's bekeken.
Mocht het Russisch-gezind of van Russische makelij zijn, dan zou u het niet kunnen raadplegen, vermits het dan door YT zou gecensureerd geworden zijn, zoals RT en andere Russische zenders en nieuws- en opiniekanalen.
https://www.golfbrekers.be/bye-bye-kiev ... ekkerland/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49120
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De situatie in Oekraïne

Bericht door Mahalingam »

Zullen gelovigen net zoals tijdens Stalin in kampen worden opgesloten? Het gaat wel die kant op.
Een kerk verbieden en de bezittingen naar de staat overhevelen. Dat is vaker in de geschiedenis van Europa gebeurt. Voor hedendaagse democraten is dat een gruwel.
‘Geen imperium in de Oekraïense ziel’: Kiev wil pro-Russische kerk per wet verbieden

Oekraïense autoriteiten gaan door met een grote operatie tegen de Russisch-gezinde tak van de orthodoxe kerk. De afgelopen dagen zijn weer invallen gedaan bij een aantal kloosters en kerkgebouwen in West-Oekraïne. De Nationale Garde en USB-beambten doorzochten gebouwen in de provincies Zjitomir, Rivne en Transkarpatië.

De acties begonnen vorige maand, toen agenten het wereldberoemde Holenklooster in Kiev betraden. Ook in drie andere provincies werden kerkgebouwen doorzocht, en mensen gefouilleerd, ondervraagd en aangehouden voor verhoor. Volgens Kiev is de operatie gericht tegen sabotage-activiteiten van de Russische geheime dienst. Die zou de kerken gebruiken als dekmantel voor spionage. Onder de aangehouden personen zouden zich ook Russen bevinden.

De veiligheidsraad, een orgaan waarvan de Oekraïense president Volodimir Zelenski voorzitter is, heeft de regering vrijdag gevraagd met een wet te komen die een verbod stelt op religieuze organisaties die hun centrum in Rusland hebben. Mikpunt van dat verbod is het deel van de Oekraïense orthodoxe kerk dat pas eind april, twee maanden na de grootschalige Russische inval, brak met de Russisch-orthodoxe moederkerk en het gezag van patriarch Kirill in Moskou. Kirill stelt de oorlog in Oekraïne voor als een strijd om het behoud van de christelijke beschaving. Hij roept Russen op tot vechten, en zo hun zonden weg te wassen.

Processietochten met relieken

Zijn kerk maakt zich allang hard voor de ‘eenheid’ van de Russisch-orthodoxe wereld, waarvan ook Wit-Rusland en Oekraïne onlosmakelijk onderdeel zijn. Het Moskouse patriarchaat was ook lang voor de grootschalige invasie in februari voertuig van de Russische agressiepolitiek tegen Oekraïne.

Dat bleek bijvoorbeeld treffend begin 2014. Op dat moment stookte Rusland volop in de Oekraïense Donbas, en maakte het aanstalten de Krim te bezetten. De Russisch-orthodoxe kerk hield toen processietochten in Moskou, op de Krim en in Kiev met de ‘Gaven van de Drie Wijzen’: een gouden kist uit het Griekse Athosklooster, met daarin de mirre, het goud en de wierook die Jezus bij zijn geboorte zou hebben gekregen.

Drijvende kracht achter de ‘religieuze’ bijeenkomsten om de ‘Russische eenheid’ te promoten, was Igor Girkin. Deze Rus, onlangs veroordeeld in het MH-17-proces, werd pal na de reliekentour ‘separatistenleider’ van de Oekraïense provincie Donetsk. Een tweede organisator was Sergej Aksjonov, die snel na de reliekentocht gepromoveerd werd tot politiek leider op de door Rusland bezette Krim.

Strijd om kerkbezit

De meeste Oekraïense orthodoxe kerken hebben zich allang afgewend van het Moskouse patriarchaat. Jarenlang heeft er strijd gewoed over de kerkgebouwen: het Moskou-patriarchaat en het Kiev-patriarchaat maakten na de breuk aanspraak op dezelfde gebouwen. Volgens sociologisch onderzoek staat nog maar 4 procent van de Oekraïners achter de Moskou-gezinde orthodoxen.

De vleugel die trouw bleef aan Moskou kapte de banden pas in mei, maar niet iedereen in deze kerkvleugel was het daarmee eens. Berichten bleven binnenkomen over pro-Moskouse preken en diensten. Volgens de autoriteiten werd in de doorzochte gebouwen veel ‘propagandamateriaal’ aangetroffen, zoals pamfletten die de Russische annexatie van Oekraïense gebieden goedpraatten, of teksten van pro-Russische gezangen.

Ook sommen contant geld werden in beslag genomen. Maar er zijn geen mededelingen gedaan of aangehouden personen verdacht worden van banden met de Russische geheime dienst FSB.

President Zelenski verdedigde donderdag in een videoboodschap de acties tegen de kerk met het argument dat Oekraïne zijn onafhankelijkheid ook op religieus gebied moet verdedigen: “We zullen nooit iemand toestaan een imperium in de Oekraïense ziel te bouwen”.
https://www.trouw.nl/buitenland/geen-im ... ~b2a4e746/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49120
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De situatie in Oekraïne

Bericht door Mahalingam »

Bye, bye Kiev. Hello Luilekkerland! (2)

Zoals u in de eerste bijdrage (zie bovenaan) van het gelijknamige artikel kon vernemen, verlieten volks’vertegenwoordigers’ en zakenlieden van “pro-Russische” parlementaire fracties Oekraïne tijdens de oorlog. Zij waren niet de enigen; ook talrijke actieve aanhangers van de huidige Zelensky-regering gaven er de voorkeur aan het vaderland vanuit het buitenland te verdedigen.

Het Wenen Bataljon

Ukrainska Pravda slaagde erin om Andrey Kholodov, een parlementslid van Vladimir Zelensky’s ‘Dienaar van het Volk’-partij, tot een gesprek te verleiden vanuit zijn huidige residentie in Wenen.
  • “Hier, in Wenen, rijden er nu zo veel Oekraïense wagens rond dat je soms denkt in Kiev te zijn. En het zijn bijna nooit goedkope auto’s, maar wel veel dure auto’s.” stelt de reporter, “En, in tegenstelling tot in Monaco, waar iedereen rijk is en er weinig aandacht aan elkaar besteed wordt, hier merk je dat de Oostenrijkers, de plaatselijke bevolking, een reactie tonen op de dure luxe auto’s. Je ziet dat ze verrast zijn omdat 1) het vluchtelingen zijn en 2) omdat er zo veel rijke vluchtelingen uit een arm land als Oekraïne komen.”
De Oostenrijkse hoofdstad werd ook gekozen door de nationalist Nikita Poturaev en Sergey Melnichuk, een voormalige leider van het Aidar-bataljon dat bekend staat om oorlogsmisdaden zoals aangeklaagd door Amnesty International.

Ook het voormalige hoofd van het Constitutionele Hof van Oekraïne, de 59-jarige Alexander Tupitsky, en de 45-jarige ex-procureur-generaal van Oekraïne, Ruslan Ryaboshapka gaven de voorkeur aan een supportersrol bij de verdediging van het vaderland vanuit buitenlandse ‘loopgraven’.

Leden van het Oekraïense parlement zien zelfs in oorlogstijd de hoogdringendheid niet in om levensbelangrijke wetten voor het land te stemmen. Volgens het Telegram-kanaal Volyn News waren op 11 maart meer dan 20 parlementsleden om niet nader toegelichte redenen naar het buitenland verhuisd. Hun bestemmingen kunnen verschillen: Groot-Brittannië, Polen, Qatar, Spanje, Frankrijk, Oostenrijk, Roemenië, Hongarije, VAE, Moldavië, Israël, enz. In maart startte het openbaar ministerie van Oekraïne een onderzoek naar het reilen en zeilen van zes volksvertegenwoordigers die naar het buitenland trokken en er bleven.

Blijkbaar kunnen oorlog noch strafmaatregelen hen verleiden terug aan het werk te gaan. Slechts 99 van de 450 afgevaardigden woonden de zitting van het Parlement op 20 juli bij. Vermoedelijk waren ze er niet helemaal met hun gedachten bij, afgeleid door de zomer, de Azurenkust, de Malediven en het spelevaren… Het verdedigen van Oekraïne? Laat dat maar over aan de buitenlandse vrijwilligers, zeggen ze.
met video: https://www.golfbrekers.be/bye-bye-kiev ... kerland-2/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49120
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De situatie in Oekraïne

Bericht door Mahalingam »

Bye, bye Kiev. Hello Luilekkerland! (3)


Waar gaat alle militaire en humanitaire hulp naartoe?

Sommige westerse weldoeners hebben onlangs gemerkt dat het grootste deel van de militaire en humanitaire hulp nooit het Oekraïense leger of de gewone burgers bereikt heeft.

In een originele documentaire meldde CBS dat ongeveer 70% van de militaire hulp zijn weg niet gevonden naar de beoogde begunstigden en dat donorlanden vaak niet in staat zijn om het beoogde gebruik te controleren. Volgens de makers van het CBS-filmverslag wordt een deel van de wapens op de zwarte markt verkocht. Zoals Andy Milburn, veteraan van het US Marine Corps, bevestigde: “Ik kan je onomwonden zeggen dat deze dingen niet aan het front geraken: drones, stiletto’s, EHBO-pakketten. Ze zijn er gewoon niet, of kogelvrije vesten, helmen, noem maar op.”

De Grayzone schrijft dat wapens en humanitaire hulp die door het Westen aan het Oekraïense leger wordt verstrekt, onderweg worden gestolen en nooit de soldaten bereiken. Tegelijkertijd gaven Oekraïense parlementsleden zichzelf onlangs een loonsverhoging van 70%. De auteur van het artikel stelt dat miljarden dollars van de VS en de EU zijn weggesluisd.

Een Oekraïense soldaat genaamd Ivan vertelde journalisten over westerse fondsen die nooit het front bereikten: “Stel je voor dat je aan een Amerikaanse soldaat vertelt dat we hier onze persoonlijke auto’s in de oorlog gebruiken, en daar bovenop zijn we ook verantwoordelijk voor het betalen voor reparaties en brandstof. We kopen zelf onze eigen kogelvrije vesten en helmen. We hebben geen observatietoestellen of camera’s. Dus moeten soldaten hun hoofd naar buiten steken om te zien wat er op hen afkomt, wat betekent dat op elk moment een raket of tank hun hoofden eraf kan schieten.”

Samantha Morris, een arts uit de VS, vestigde de aandacht op de diefstal van medische benodigdheden en de algehele corruptie: “De hoofdarts van de militaire basis in Sumy heeft verschillende keren medisch materiaal besteld bij en voor het leger, en hij heeft 15 vrachtwagens met benodigdheden volledig laten verdwijnen,” zei ze. De artsen konden zelfs geen cursussen voor medische assistenten op poten zetten totdat een vriend van de gouverneur van de regio Sumy tussenbeide kwam.

CNN sprak met een gepensioneerde Amerikaanse kolonel die stelde dat Oekraïense troepen een tekort aan voorraden hebben. Handvuurwapens, medische apparatuur, veldhospitalen en nog veel meer staan onder het beheer van particuliere organisaties, die meer bezorgd zijn over het stelen van geld dan het redden van de levens van hun landgenoten.

Zoals Stephen Myers, een voormalig lid van het Adviescomité voor Internationaal Economisch Beleid van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, benadrukte: “Er is weinig dat een veldcommandant ervan weerhoudt om een deel van de apparatuur om te leiden naar kopers, zoals Russen, Chinezen, Iraniërs of wie dan ook, terwijl hij beweert dat de apparatuur en wapens vernietigd werden …”

Duizenden tonnen humanitaire hulp worden gestolen. In september bewees het Nationale Anticorruptiebureau van Oekraïne (NABU) dat het hoofd van het bureau van de president, Andrey Yermak, zijn plaatsvervanger Kirill Timosjenko, voorzitter van de Partij van het Volk (Zelensky’s partij), David Arakhamiya, en zijn vriend Vemir Davityan achter de grootschalige diefstal van humanitaire hulp in de regio Zaporozhye zaten. Zaporozhye-functionarissen Starukh, Nekrasova, Sherbina en Kurtev kweten zich slechts oppervlakkig van hun taak om de hulpgoederen te verdelen. In zes maanden organiseerden ze de diefstal van 22 zeecontainers, 389 treinwagons en 220 vrachtwagens. Humanitaire hulp werd verkocht in ATB- en Selpo- supermarkten, eigendom van respectievelijk Gennady Butkevich en Vladimir Kostelman. Natuurlijk werden Timosjenko, Nekrasova en Davityan allemaal ‘vluchtelingen’ en vonden ze asiel in Wenen.

Toegegeven, niet iedereen is op de vlucht. Andrey Yarmolsky, de schandalige voormalige plaatsvervangende leider van de regionale regering van Volyn – beschuldigd van het stelen van humanitaire hulp, het leveren van defecte kogelvrije vesten en het illegaal uit het kabd smokkelen van verplaatsen van mannen – werd gepromoveerd. Hij werkt nu voor de Nationale Veiligheids- en Defensieraad.

Wordt vervolgd.
https://www.golfbrekers.be/bye-bye-kiev ... kerland-3/

Ukraine war veterans on how Kiev plundered US aid, wasted soldiers, endangered civilians, and lost the war
https://thegrayzone.com/2022/08/18/ukra ... diers-war/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85795
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De situatie in Oekraïne

Bericht door Ariel »

Meer, meer, meer.. Geef geld, geef wapens, geef steun. Vladimir Zelensky is niet te verlegen om Europese wapens te vragen. En Kajsa Ollongren die een hekel aan Rusland heeft, maakt het niet uit dat wij ons straks niet zelf meer kunnen verdedigen omdat we geen wapen over houden.
Door militaire steun aan Oekraïne is bodem van Nederlandse wapenkist in zicht

Nederland heeft bijna een miljard euro militaire steun aan Oekraïne geleverd en de bodem van onze eigen wapenkist is in zicht. Toch vertoont de vastberadenheid om de Oekraïners met wapens te spekken nauwelijks barsten. De volgende stap is het sturen van F-16’s.

De Oekraïense behoefte aan westers wapentuig en vooral aan munitie is nog altijd groot. Die boodschap kreeg ook minister Wopke Hoekstra (Buitenlandse Zaken) weer ingepeperd toen hij half november op bezoek was in Kiev. Het gesprek ging ’in de allereerste plaats over wapens’, zei Hoekstra bij terugkomst.

De eerste Nederlandse wapenzending van eind februari bestond ’slechts’ uit een paar duizend helmen en honderd snipergeweren met munitie. Later volgden onder meer antitankwapens, raketten en auto’s. Inmiddels wordt al gepraat over de – indirecte – levering van Nederlandse gevechtsvliegtuigen.

Uitgebeend
Is de rek er niet uit bij de toch al uitgebeende krijgsmacht? In een ambtelijk stuk van minister Kajsa Ollongren (Defensie) valt te lezen dat het einde van de voorraden in zicht is. Twee Defensie-directies stellen dat de bodem is bereikt: ’Verdere levering uit eigen voorraad is niet zonder verdere consequenties voor eigen gereedstelling en inzet.’ En de ambtenaren schrijven ook: ’Door de leveringen komt de voorziene groei van voorraden minder snel tot realisatie dan gewenst.’ Kortom: het Nederlandse leger heeft flink te lijden onder de wapenleveranties aan Oekraïne. „Ik hoor ook dat het nu gaat knellen”, zegt VVD-Kamerlid Peter Valstar.

Dat is voor het kabinet geen reden om gas terug te nemen. „Het op orde brengen van de eigen krijgsmacht is zeer belangrijk, maar misschien iets minder urgent”, zei minister Hoekstra deze week nog in een Kamerdebat. Hij wijst erop dat Nederland ’onorthodoxe paden bewandelt’ om Oekraïne te helpen.

Zo heeft Nederland vorige maand 100 miljoen euro in een Brits fonds gestopt waaruit wapentuig voor Oekraïne wordt aangeschaft. Ook betalen we 45 miljoen euro mee aan Tsjechische T-72 tanks. „Omdat de impact voor onze krijgsmacht zo klein mogelijk moet zijn, worden die sporen nu uitgelopen”, zegt een woordvoerder van Ollongren. Toch sluit Defensie niet uit dat de eigen voorraden vanaf nu ongemoeid worden gelaten. „Het ligt er ook aan wat Oekraïne nodig heeft”, aldus de woordvoerder. „Eerst was er vooral behoefte aan zwaardere wapens. Later kwam daar de vraag naar raketverdediging bij en nu ook naar spullen om de winter door te komen.”

Staat onze krijgsmacht op de laatste benen, zoals afgeleid kan worden uit waarschuwende woorden van de twee Defensie-directies? „Dat kun je zo niet zeggen”, vindt de woordvoerder. „We wegen elke keer af wat de gevolgen zijn van leveranties uit eigen voorraad.”

Toen Nederland in april pantserhouwitsers ging doneren uit de eigen krappe voorraad, klonk gemor vanuit de landmacht. Maar dat geluid is weer afgezwakt, zeggen betrokkenen. Generaal buiten dienst Hans Damen bezocht een grote militaire conferentie in Boedapest en hoorde daar niemand roepen dat Europese landen de eigen weerbaarheid op dit moment moeten laten voorgaan op leveringen aan Oekraïne.

„Als je verzuimt om je eigen brandblussers te gebruiken om het huis van de buren te blussen, dan gaat je eigen woning ook in de fik”, zo vat Damen de heersende mentaliteit samen. „Inlichtingenbronnen zeggen dat de Russen waren doorgestoomd naar de Baltische staten als ze meer succes hadden gehad in Oekraïne. Dan waren wij als NAVO ook aan de beurt geweest.”

Luitenant-kolonel Niels van Woensel, voorzitter van de Nederlandse Officieren Vereniging, hoort ook nog geen signalen dat de maat bij zijn achterban vol is. „Tanks komen rechtstreeks uit de fabriek en we leveren een mobiel ziekenhuis samen met Noorwegen en Estland. Dat gaat buiten de defensiebegroting om, het gaat dus niet ten koste van de eigen krijgsmacht. Ik denk dat die vorm van steun wat langer vol te houden is.”

Risico’s
Generaal buiten dienst Ton van Loon verwoordt het kernachtig: „Ik wil best wat risico’s nemen met onze gereedheid. Maar op één voorwaarde: dat er een goed plan klaarligt voor hoe we op de lange termijn in Europa onze eigen broek op kunnen houden.” Volgens Van Loon ’loop je groot gevaar als het conflict in Oekraïne zich uitbreidt en je moet zeggen: we hebben al onze wapens weggegeven’. Ook de Tweede Kamer wil dat het kabinet een plan maakt voor langdurige militaire ondersteuning van Oekraïne, waarbij de eigen landsbescherming niet uit het oog mag worden verloren.

Ondertussen is Nederland van plan om afgeschreven F-16’s naar Oost-Europese landen als Slowakije en Polen te sturen, zodat die landen MiG-straaljagers aan Oekraïne kunnen doorschuiven. Bronnen bevestigen aan De Telegraaf dat hier achter de schermen over wordt gesproken. Deze ’wisseltruc’ met jachtvliegtuigen zou niet ten koste gaan van de eigen slagkracht. Daarmee gaan de Nederlandse leveranties wel een nieuwe fase in: tot nu toe werd het leveren van gevechtsvliegtuigen gezien als een te grote bemoeienis met het conflict.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 49120
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De situatie in Oekraïne

Bericht door Mahalingam »

Bye, bye Kiev. Hello Luilekkerland! (4)

We vervolgen: Waar gaat alle militaire en humanitaire hulp naartoe?

Sommige westerse weldoeners hebben onlangs gemerkt dat het grootste deel van de militaire en humanitaire hulp nooit het Oekraïense leger of de gewone burgers bereikt heeft.

Ook medische benodigdheden worden gestolen. The Telegraph meldde dat “sommige van de geschonken benodigdheden later hun weg vonden naar de uitstallingsrekken der ziekenhuisapotheken: te koop aangeboden en voorzien van een prijsetiket.” Personeel actief in de gezondheidszorg legt beslag op medicijnen, verband en medische apparatuur en verkopen ze door aan patiënten, die ze eigenlijk gratis hadden moeten verstrekt worden.

Een soortgelijk verhaal werd verteld door de eerder genoemde arts Dr. Morris: 
“Ik kreeg een telefoontje van een verpleegster in een militair ziekenhuis in Dnipro. Ze zei dat de directeur van het ziekenhuis alle pijnstillers had gestolen om ze door te verkopen en dat de gewonde soldaten die daar werden behandeld geen pijnmedicatie hadden. Ze smeekte ons om haar persoonlijk pijnstillers te bezorgen. Ze zei dat ze ze zou verbergen voor de ziekenhuisdirecteur, zodat ze bij de soldaten zouden kunnen geraken. Maar wie kun je vertrouwen? Stal de ziekenhuisdirecteur echt de medicijnen, of probeerde de verpleegster aan de telefoon ons te misleiden om haar persoonlijk pijnstillers te geven die ze dan vervolgens zou kunnen verder verkopen of gebruiken? Wie weet… Iedereen liegt.”
Oorlog voor sommigen, Gucci voor anderen

Enorme geldstromen uit westerse landen worden voortdurend gebruikt door corrupte Oekraïense functionarissen voor hun persoonlijke verrijking en/of om luxegoederen te verwerven.

In een onlangs opgerold corruptiesysteem smokkelde de douane van Odessa shirts, rugzakken, sportschoenen, riemen en andere luxeartikelen van Givenchy, Gucci, Polo, Dolce & Gabbana, Michael Kors, Chanel, Louis Vuitton en Armani onder het mom van legeruitrusting. De documenten, waarin de lading werd aangegeven als “voor de behoeften van de strijdkrachten van Oekraïne” werden ondertekend door het waarnemend hoofd van de douane van Odessa, Vitaly Zakolodyazhny. Volgens parlementslid Aleksandr Doebinski is dit een veel voorkomend diefstalsysteem. “Het werk van de douane is onbevredigend, want terwijl sommigen aan het front vechten, verdienen anderen geld door hun douane-uniform te misbruiken,”, aldus Doebinski.

Een ander voorbeeld: in mei 2022 schaften westerse landen de douanerechten voor Oekraïne af. Binnen een week werden meer dan 14.000 personenauto’s in het land geïmporteerd. Zoals de vice-minister van infrastructuur, Mustafa Nayem, opmerkte: “Aangezien we een land in oorlog zijn, waren onze partners in Polen, Slowakije en Roemenië behoorlijk verrast door deze snelle upgrade van ons wagenpark.”

Terwijl ze luxe kleding en auto’s kopen, zorgen de dieven er ook voor om kapitaal uit Oekraïne te trekken.

Volgens het Bureau of Economic Security of Ukraine mist de Oekraïense begroting 4,5 miljard UAH* aan belastingen van zgn. agrotraders (handelaars in agrarische producten): 

“In augustus-september 2022 werd bijna 12 miljoen ton graangewassen en olie geschat op 137 miljard UAH* geëxporteerd via het douanegebied van Oekraïne. Daarvan werd bijna 4 miljoen ton geëxporteerd door nepbedrijven die alleen op papier bestonden.” 


*Wisselkoers UAH – euro

Bovendien zijn “de meeste niet in Oekraïne geregistreerde firma’s waarheen graan wordt geëxporteerd een hoog risico en betrokken bij strafrechtelijke onderzoeken.” 

Is dit de ‘graandeal’ die de wereldgemeenschap toejuicht? Het lijkt erop dat Oekraïense fraudeurs niet alleen hun eigen land corrumperen, maar ook buitenlandse staten. En dit is slechts één voorbeeld uit vele.

Toen de gebroeders Surkis Oekraïne verlieten (… nu residerend in Frankrijk, zie deel 1), namen ze 17 miljoen dollar mee. Maar dat is slechts een kleinigheid vergeleken met de ‘helden van de Euromaidan’. Volgens voormalig Oekraïens volksvertegenwoordiger Oleg Tsarev stuurden vooraanstaande Oekraïense politici na het uitbreken van de vijandelijkheden zowel hun geld als hun families naar het buitenland.

Hij vermeldt dat de ouders en familieleden van Zelensky en zijn vrouw allemaal het land hebben verlaten. Zijn voorganger, voormalig president Pjotr Porosjenko, verhuisde niet alleen zijn kinderen, maar ook ongeveer een miljard Amerikaanse dollar in contanten naar het Verenigd Koninkrijk.

Hetzelfde geldt voor andere belangrijke Oekraïense functionarissen: voormalig binnenminister Arsen Avakov, het hoofd van het bureau van de president, Andrey Yermak, de tweede president van Oekraïne, Leonid Koetsjma, voormalig premier Arseny Yatseniuk en vele anderen namen allemaal hun families en fortuinen, geschat op ongeveer een miljard dollar, mee naar het buitenland. En dan hebben we het nog niet eens over de vele politiek gelieerde oligarchen.

Kleinere vissen-oplichters kunnen ook “individueel naar een EU-lidstaat getrokken zijn”. Mannen van een militaire leeftijd kunnen / konden mits omkoping het land verlaten. Volgens Izvestia ligt / lag de vergoeding tussen tussen de $ 8.000 en $ 10.000. Tendens stijgend. De Oekraïense media berichten ook actief over mensen die betalen om de grens over te steken.

De sympathie van westerlingen voor een land in oorlog is begrijpelijk. Maar terwijl sommige landen hun uiterste best doen om Oekraïne te helpen – zelfs terwijl ze zelf met een economische crisis worden geconfronteerd – gebruiken corrupte Oekraïense functionarissen de royale financiering om persoonlijke fortuinen te vergaren en een luizenleventje te leiden in chique, luxueuse verblijfplaatsen. En dat allemaal op kosten van de westerse belastingbetaler.

In 2015 verklaarde Arseny Yatseniuk, toen hij het premierschap voor gezien hield, openlijk dat hij miljardair was geworden. Het is nog maar de vraag hoeveel nieuwe Oekraïense superrijke tycoons – onderhouden door buitenlandse militaire hulp – tegen het einde van het conflict in het westen zullen verschijnen.
Met video: https://www.golfbrekers.be/bye-bye-kiev ... kerland-4/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49120
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De situatie in Oekraïne

Bericht door Mahalingam »

Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49120
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De situatie in Oekraïne

Bericht door Mahalingam »

Wereldbank: nog eens 610 miljoen dollar steun aan Oekraïne

De Wereldbank heeft goedkeuring gegeven aan een nieuw steunpakket van 610 miljoen dollar, omgerekend 575 miljoen euro, aan Oekraïne. Het geld wordt vooral ingezet voor financiering van gezondheidszorgdiensten, overheidsinstellingen en nutsbedrijven.

In een toelichting zegt Wereldbank-president David Malpass dat de Russische invasie van het land "verwoestende economische en humanitaire gevolgen heeft voor Oekraïne die de gezondheidssector, kritieke energie-infrastructuur en transportnetwerken raken". Hij stelt dat er inmiddels al 18 miljard dollar aan noodfinanciering voor Oekraïne door de Wereldbank is gemobiliseerd sinds het begin van de oorlog in februari en dat daarvan reeds 15 miljard dollar is uitgekeerd.

De extra steun gaat naar toeslagen voor kinderen en families, de lonen van overheidsmedewerkers en betalingen voor nutsbedrijven. De Wereldbank stelt dat deze publieke voorzieningen van cruciaal belang zijn om het menselijk leed te verminderen en het land en de economie te herbouwen na de oorlog. Volgens de Wereldbank zijn tot dusver ongeveer 12 miljoen mensen in Oekraïne geholpen door de steunpakketten van de instelling. (ANP)
https://www.trouw.nl/buitenland/zelensk ... ~bffe5509/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85795
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De situatie in Oekraïne

Bericht door Ariel »

Zegetocht van Zelenski in Washington. Zelenski kreeg gedurende zijn toespraak maar liefst achttien, soms minutenlange staande ovaties. Dat liet de Oekraïense president niet onberoerd: hij leek op een bepaald moment een traantje weg te pinken. Maar ondanks dit theater is er nog altijd wel de harde realiteit en die is dat de Republikeinen niet zomaar akkoord gaan met alle verzoeken om hulppakketten voor Oekraïne van de Democratische president Biden.

Bij thuiskomst in Kiev kan de 44-jarige president in ieder geval melden dat hij weer een nieuw Amerikaans hulppakket heeft geregeld ter waarde van 1,85 miljard dollar. Een belangrijke component van dit nieuwe pakket is een Patriot-batterij. Dat Oekraïne deze luchtdoelraketten nu krijgt van de VS toont aan hoezeer het Amerikaanse vertrouwen in de militaire capaciteiten van Oekraïne is toegenomen. Aan het begin van de oorlog waren de Patriots namelijk nog een stap te ver voor de Amerikanen, uit angst om het Kremlin te provoceren.

De schoonmoeder van Michiel Vos was er ook bij.

Afbeelding


En er is kunst gemaakt.
Spoiler! :
Afbeelding
Iemand in Europa was "not so amused" dat Zelensky naar Amerika afzakte. Waarom, waarom naar Amerika :nietverstaan: vroeg hij zich verbijsterd af. Zijn wij niet goed genoeg voor Zelensky, wij steunen hem toch ook?"

En die iemand schreef....
Guy Verhofstadt

Zelensky visiting Washington, not Brussels, first…

Clearly we still haven’t solved the Kissinger question: who to call when you need Europe… even for a country that wants to join !
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 49120
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De situatie in Oekraïne

Bericht door Mahalingam »

En de EU maakt zich maar zorgen om de staat van de rechtsstaat in Polen en Hongarije.
In de Oekraïntaat de gerechterlijke macht onder curatele van de USA. En dus hoeven we ons geen zorgen te maken over het democratisch gehalte nietwaar?.

Een nieuwe klucht over corruptie in Oekraïne


Het hoofd van de Oekraïense rekenkamer wilde zijn werk doen en het gebruik van westerse hulpgelden controleren. Hij moest toen zijn functie neerleggen.


Er is nog een farce toegevoegd aan het epische verhaal van corruptie in Oekraïne. Het hoofd van de rekenkamer van Oekraïne wilde zijn werk doen en het gebruik controleren van de miljarden die vanuit het Westen naar Kiev worden overgemaakt. Dat kostte hem al snel zijn baan. Ik zal eerst het bericht vertalen en daarna de achtergrondinformatie geven die nodig is om het te begrijpen.

Begin van de vertaling:
Het hoofd van de Nationale Rekenkamer van Oekraïne heeft ontslag genomen nadat hij had besloten een controle uit te voeren op de defensie-uitgaven

Volgens Valery Patskan werd hij aangeklaagd als de initiatiefnemer van de test

Het hoofd van de Oekraïense rekenkamer, Valeriy Patskan, heeft ontslag genomen na beschuldigingen tegen hem na zijn initiatief om het Nationale Bureau voor Corruptiebestrijding van Oekraïne (NABU) te herzien en een audit uit te voeren van de defensie- en wetshandhavingssectoren.

"Ik heb mijn ontslagbrief geschreven. Waarom? De Rekenkamer heeft audits gepland op het gebied van defensie, veiligheid, corruptiebestrijding en wetshandhaving. De oorlog kost miljarden, en het is onze taak om te zien of ambtenaren helpen. We hebben een audit door NABU gepland en aangekondigd. Maar NABU besloot niet te wachten tot wij naar hem toe kwamen en kwam als eerste op bezoek. Bij die gelegenheid beschuldigden ze mij ervan de initiatiefnemer van het proces te zijn", schreef hij op zijn Facebook-pagina.

“Je werk niet doen is verachtelijk. De ogen sluiten voor de moedwillige verspilling van geld is misdadig. Maar het voeren van politieke strijd is middelmatig. Ik zal daar niet aan deelnemen', voegde Patskan eraan toe.

Op 24 oktober kondigde het Nationale Bureau voor Corruptiebestrijding van Oekraïne aan dat het bureau, samen met het Gespecialiseerde Bureau voor Corruptiebestrijding, een aanklacht heeft ingediend tegen een voormalige plaatsvervanger die een hoge functie bekleedt in de Rekenkamer wegens het accepteren van illegale huurbetalingen. Zoals Oekraïense media meldden, ging het over Patskan.
einde vertaling

Wie de Oekraïne niet kent, kan de explosieve aard van dit rapport niet begrijpen. Dus laten we nu eens naar de achtergrond kijken.

De NABU

Na de Maidan richtten de VS NABU op, het anticorruptiebureau van Oekraïne. Sindsdien is niet langer het parket verantwoordelijk voor corruptie in Oekraïne, maar NABU. En NABU krijgt zijn instructies rechtstreeks van de Amerikaanse ambassade in Kiev. In de beginjaren was Karen Greenway, de FBI-vertegenwoordiger op de Amerikaanse ambassade in Kiev, hiervoor verantwoordelijk. Ik heb hier jaren geleden in detail over gerapporteerd , omdat NABU een van de sleutels is tot de Amerikaanse controle over Oekraïne.

Als NABU corruptie vermoedt, kan het de tegoeden van de betrokkene bevriezen. Verdenking is voldoende, er is geen bewijs of zelfs een schuldig vonnis van een rechtbank nodig. Dit is een zeer effectief hefboommiddel, en daarom heeft NABU die Oekraïense politici en zakenlieden beschuldigd van corruptie die de VS en hun belangen in Oekraïne in de weg hebben gestaan, of die zich hebben bemoeid met Amerikaanse grote bedrijven en miljardairs die zich vrij kunnen bewegen. in Oekraïne verrijken.

Ik wil een voorbeeld geven van hoe dit werkt: Artem Sytnik werd door de VS geselecteerd om NABU te leiden. In Oekraïne werd jaren geleden een opgenomen gesprek gepubliceerd, waarin Sytnik openlijk uitlegde hoe hij onder druk van de Amerikaanse ambassade in Kiev op zoek moest gaan naar belastend materiaal tegen Trumps omgeving om Hillary Clinton te helpen bij de verkiezingscampagne van 2016. Dit is allerminst een complottheorie. In december 2018 werd Sytnik hiervoor in Oekraïne veroordeeld . De rechtbank oordeelde dat de daden van Sytnik "leidden tot inmenging in het Amerikaanse verkiezingsproces van 2016 en de belangen van de staat Oekraïne schaadden".

Maar het wordt nog beter. In december 2019 werd Sytnik in een ander proces schuldig bevonden aan corruptie . Maar hij is nog steeds het hoofd van het anticorruptiebureau van Oekraïne, ironisch genoeg zou je kunnen zeggen dat hij op zijn minst enige relevante werkervaring heeft. Sytnik is een van de weinige sleutelfiguren in de Oekraïense regering die zijn baan niet verloor toen president Porosjenko overstapte naar president Zelensky. Loyaliteit aan de Amerikaanse Democratische Partij loont.

NABU staat onder controle van de VS en de vraag rijst waarom NABU – de facto Washington – een onderzoek verhindert naar het gebruik van de westerse miljarden die naar Kiev zijn gestroomd en zullen blijven stromen. Daar komen we op terug.

Hoe de VS de corruptie in Oekraïne 'bestrijdt'

Ik zou nog een voorbeeld willen noemen om de acties van de VS in Oekraïne te illustreren. Voor de Maidan was ene heer Slotschevsky minister van Milieu in Oekraïne, en hij gaf de meest winstgevende vergunningen voor frackinggas aan een bedrijf genaamd Burisma, waarvan hij toevallig zelf de eigenaar was. Na de Maidan vreesde hij dat hij verantwoordelijk zou worden gehouden door de Maidan-regering. Hij voorkwam dat door de zoon van de toenmalige Amerikaanse vice-president Joe Biden en verschillende andere belangrijke figuren uit het Westen in de raad van bestuur van Burisma te plaatsen, waarvoor ze elk een salaris van $ 50.000 per maand ontvingen.

Joe Biden was op zijn beurt destijds verantwoordelijk voor Oekraïne onder Obama en regeerde de facto over het land. Toen de toenmalige Oekraïense procureur-generaal Shokin Burisma wilde onderzoeken, zorgde Biden ervoor dat Shokin werd ontslagen. De officiële reden: Shokin zou geen actie hebben ondernomen tegen corruptie. Joe Biden vertelde het verhaal later trots zelf .

Lutsenko, de opvolger van Shokin, stopte toen zoals gevraagd het onderzoek naar Burisma. Toen begin 2019 duidelijk werd dat Porosjenko de verkiezingen van Zelensky zou verliezen, werd Lutsenko nerveus en zei in een interview dat de Amerikaanse ambassade hem een ​​lijst had gegeven van mensen die hij onder geen beding mocht onderzoeken. En hij maakte van de gelegenheid gebruik om de Burisma-zaak te heropenen.

Lutsenko werd ontslagen door de nieuwe Oekraïense regering en vervangen door de heer Ryaboshapka. Op zijn eerste werkdag, 2 september 2019, was zijn eerste officiële daad het stopzetten van het onderzoek naar Burisma. Als gevolg hiervan publiceerde een Oekraïense wetgever zoveel documenten over de corruptie van Biden en Burisma dat Ryaboshapka gedwongen was het onderzoek te heropenen. Maar zijn dagen als procureur-generaal waren snel geteld, hij viel uit de gratie en werd in februari 2020 ontslagen. Een van zijn laatste officiële handelingen was het overhandigen van de onderzoeksdossiers tegen Burisma aan NABU, om hen zo te beschermen tegen verder onderzoek door Oekraïense openbare aanklagers.

Hiermee werden de Burisma-zaak en onderzoeken naar de corruptie van Biden in Oekraïne afgesloten.

Onmiddellijk nadat Joe Biden in januari 2021 aantrad als president van de VS, heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken een nieuwe medaille in het leven geroepen die wordt uitgereikt aan buitenlanders voor hun diensten in de strijd tegen corruptie in hun thuisland. Ze worden geprezen als "wereldkampioenen in de strijd tegen corruptie". Ryaboshapka was een van de eerste twaalf mensen die de bestelling in februari 2021 ontvingen .

Deze Amerikaanse medaille voor Ryaboshapka laat op indrukwekkende wijze zien dat Joe Biden de mensen dankbaar is die in het verleden hebben geholpen zijn corruptie in de doofpot te stoppen. Meer details over deze aflevering zijn hier te vinden , een overzicht van Biden's algehele corruptie is hier te vinden, en veel details over Biden's "handelen" in Oekraïne zijn te vinden in dit gelinkte artikel.

Westerse financiële hulp aan Oekraïne

Ik heb al gemeld dat alleen de EU dit jaar meer geld naar Oekraïne heeft overgemaakt dan nodig is, en dat het volkomen onduidelijk is waar het geld naartoe gaat. Ook in de VS wordt de vraag opgeworpen waar al het geld dat naar Kiev wordt overgemaakt naar toe gaat. En het belangrijkste is dat mensen in Washington zich afvragen waarom niemand controleert wat er gebeurt met alle wapens die naar Oekraïne worden gestuurd. Europol waarschuwt ook dat veel van de geleverde wapens op de internationale zwarte markt terechtkomen.

Er zijn geen controlemechanismen, noch voor de financiële hulp die naar Kiev wordt overgemaakt, hoewel de EU alleen dit jaar al 22 miljard heeft overgemaakt , noch voor de wapenleveranties aan Oekraïne.

Voor degenen die zich op de belangrijkste punten van het corrupte Oekraïne bevinden, is het in handen krijgen van tientallen miljarden aan contanten of wapens waar niemand controle over heeft, een vrijbrief om geld te drukken. En uit het verleden van Joe Biden en zijn zoon in Oekraïne blijkt dat Biden en de mensen om hem heen heel goed weten hoe ze snel veel geld kunnen verdienen in Oekraïne.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat het de Amerikaanse Republikeinen zijn die eindelijk controlemechanismen eisen, zodat het mogelijk is om te begrijpen wat er met al het geld gebeurt. En het is ook niet verwonderlijk dat het de Amerikaanse Democraten zijn die dergelijke controlemechanismen verhinderen.

Het aftreden van Patskan

Hiermee zijn we terug bij het begin van dit artikel. Dit alles wetende, is het niet verwonderlijk dat NABU een onderzoek naar corruptie heeft geopend tegen Valerij Patskan, het hoofd van de Oekraïense Rekenkamer. Laten we de chronologie even bekijken.

Patskan kondigt aan dat het van plan is audits uit te voeren, zowel op het gebruik van westerse fondsen en wapens als op NABU zelf. De NAVU start vervolgens een corruptieprocedure tegen Patskan en brengt hem een ​​bezoek. Na dit bezoek kondigt Patskan zijn ontslag aan. Met Patskan zal ook het idee verdwijnen om het gebruik van westerse hulpgelden te controleren. En zoals het toeval wil, wordt NABU gecontroleerd door de Verenigde Staten, of beter gezegd, door de Amerikaanse Democraten.

Een schurk die er kwaad over denkt. Waarschijnlijk heeft iemand in Kiev - niet Valeriy Patskan natuurlijk - een goede startpositie veiliggesteld voor de volgende toekenning van de US Order for Fighting Corruption.
https://www.anti-spiegel.ru/2022/eine-n ... 6875000000
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie