Massa-immigratie naar Griekenland

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76663
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Massa-immigratie naar Griekenland

Bericht door Ariel »

Brussel stuurt steun voor kinderen vluchtelingenkamp Lesbos

De Europese Commissie stuurt geld naar Griekenland voor de directe verplaatsing naar het vasteland van vierhonderd kinderen en tieners zonder familie uit het vluchtelingenkamp Moria op het eiland Lesbos. Ook financiert het dagelijks EU-bestuur hun nieuwe verblijf aldaar. Volgens EU-commissaris Ylva Johansson (Binnenlandse Zaken) is „veiligheid en onderdak prioriteit” voor alle bewoners van het door brand verwoeste kamp, twitterde de Zweedse na overleg met de Griekse autoriteiten.

Migratiecommissaris Margarítis Schinás, een Griek, heeft woensdagmorgen telefonisch gesproken met de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis en hem „verzekerd dat de Europese Commissie bereid is Griekenland in deze moeilijke tijden op alle niveaus rechtstreeks bij te staan.”

Ook EU-president Charles Michel is in contact met de Grieken en „klaar om steun te mobiliseren”, tweet hij. „Mijn gedachten gaan uit naar allen die gevaar hebben gelopen in kamp Moria.” Namens de EU-landen betuigt hij „volledige solidariteit met de inwoners van Lesbos.”

Moria is het grootste vluchtelingenkamp in Griekenland, maar ook in Europa, en is al jarenlang zwaar overbevolkt. De Europese sociaaldemocraten roepen op een „einde te maken aan de onmenselijke omstandigheden en ellende” voor vluchtelingen en migranten in de kampen, en voor de 13.000 getroffen mensen in Moria voor bescherming en onderdak op het vasteland te zorgen.
EU-commissaris Johansson heeft op Twitter sterkte betuigd aan de inwoners van Lesbos, „in het bijzonder de migranten en het personeel dat werkt in Moria.” :huh:

Johansson had beter de inwoners van Lesbos extra veel sterkte kunnen betuigen. Die leven al nu al jaren met tussen al die migranten, en leuk zal dat niet zijn.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76663
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Massa-immigratie naar Griekenland

Bericht door Ariel »

:nietverstaan: En ik maar denken dat Frontex onze zee grenzen moet bewaken. Het is ook nooit goed.

En waar bemoeid Belingcat zich mee. : nono3:
'Europese grensbewaker betrokken bij illegaal terugsturen asielzoekers'

Schepen van de Europese grensbewakingsorganisatie Frontex zijn in zeker zes gevallen betrokken geweest bij het illegaal terugsturen van asielzoekers op zee naar Turkse wateren. Dat melden onderzoeksjournalisten van onder meer Bellingcat vrijdag.

Een gezamenlijk onderzoek van Belingcat met Lighthouse Reports, Der Spiegel, ARD en TV Asahi brengt aan het licht dat tussen april en augustus van dit jaar bij zeker zes gevallen schepen van Frontex pogingen hebben gedaan om bootjes van asielzoekers te belemmeren om Griekse wateren te bereiken, meestal in samenwerking met de Griekse kustwacht.

Immigranten die de Griekse wateren bereiken, hebben volgens internationale afspraken het recht om asiel aan te vragen en Frontex is verplicht om opvarenden van overvolle boten te redden. De organisatie maakt zich volgens Bellingcat dan ook schuldig aan illegale praktijken.

Op beelden die door de onderzoeksjournalisten zijn geanalyseerd, is echter te zien dat een schip van Frontex in juni een opblaasboot met 47 passagiers aan boord ten noordoosten van Lesbos hindert door er rakelings langs te varen. Het bootje drijft door de golven weer terug naar Turkse wateren, geholpen door de Griekse kustwacht. In Turkse wateren werden de opvarenden vervolgens opgepikt door de Turkse kustwacht.

Ook bij vijf andere gelegenheden waren schepen van Frontex in de buurt toen Griekse kustwachtschepen bootjes terugduwden, zo blijkt uit het onderzoek. Frontex zou in alle gevallen niet hebben ingegrepen en bovendien de incidenten niet hebben gerapporteerd.

Frontex zegt in een schriftelijke reactie dat de incidenten zijn gemeld aan de Griekse kustwacht, die een intern onderzoek zouden zijn gestart.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41991
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Massa-immigratie naar Griekenland

Bericht door Mahalingam »

Die bootjes zijn in Turkije gemaakt, waren aangemeerd in Turkije en de bemanning komt uit Turkije.
En Turkse schepen mogen de Griekse wateren niet in. Dat mag Griekenland stellen volgens de internationale verdragen hierover.
En dus mogen die boten teruggestuurd worden naar Turkse wateren. Het doet er niet toe wat de bemanning wil, de motivatie is van geen belang; de zeeverdragen zijn daar duidelijk over. Die gaan over daadwerkelijke aanwezigheid en niks anders.
En drenkelingen moeten gered worden, dat is vanzelfsprekend maar daar is hier geen sprake van.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76663
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Massa-immigratie naar Griekenland

Bericht door Ariel »

Asielcriminelen plunderen Samos na aardbeving

Voor een deel van de illegale immigranten op Samos was de aardbeving van 6.6 op de schaal van Richter gisteren een kans om winkels te plunderen ten koste van de lokale bevolking.

Terwijl mensen in paniek waren door de aardbeving waarbij gebouwen instortten en 2 kleine kinderen omkwamen, grepen groepen illegalen de gelegenheid aan om huizen en winkels binnen te gaan en begonnen ze alles te roven wat ze konden vinden.
Dit lokte de woede van de eilandbewoners uit.

Zodra de tsunami na de aardbeving toesloeg en er water in de winkels kwam, kwamen crimigranten uit het migrantencentrum en pakten uit de winkels wat ze konden. Sommigen van hen werden naar verluidt gearresteerd toen ze een alcoholwinkel binnengingen en plunderden.

Op de vraag van SKAI-televisie over hoeveel “plunderaars er waren”, antwoordden de bewoners:

“Ik zag 5-6 groepen achterna gezeten worden door de politie en de havenautoriteiten.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Plaats reactie