De handel in de mensensmokkel

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43390
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De handel in de mensensmokkel

Berichtdoor Pilgrim » Di Jan 01, 2019 4:18 pm

Nieuwe hotspot van mensensmokkel in Het Kanaal

Geplaatst op 1 januari 2019

Afbeelding

Het Kanaal ontwikkelt zich tot nieuwe hotspot voor mensensmokkelaars en een blijkbaar betaalkrachtige clientèle, die bereid is om tot £ 13.000,- voor 40 kilometer in de rubberboot van Frankrijk naar Engeland te betalen. De Britten zijn gealarmeerd en hebben twee van hun schepen uit de Middellandse Zee teruggetrokken en voor hun kust gedirigeerd. Het gaat erom de grenzen te beschermen en een escalatie door doden in de gevaarlijke zeestraat te vermijden.

De feiten: in 2018 hebben volgens het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken 539 mensen geprobeerd om de zeestraat over te steken in kleine boten. 434 van hen alleen al sinds begin oktober. Door de Franse autoriteiten zouden nog 227 “migranten” zijn tegengehouden, schrijft de “Welt”. Met het oog op de bedreigende situatie heeft de Britse regering twee schepen voor patrouillewerk in Het Kanaal uit de Middellandse Zee teruggeroepen. Een van de beide schepen werd tot nu toe ingezet in de humanitaire missie voor het Europees grensagentschap Frontex.

“Het gaat erom mensenlevens te beschermen, maar ook om de bescherming van onze grenzen”, zei de Britse minister van Binnenlandse Zaken, Sajid Javid, na een crisiszitting. De situatie wordt gekwalificeerd als “zwaarwegende gebeurtenis”. Veel van de “migranten” geven aan afkomstig te zijn uit Iran. Volgens een bericht van de BBC worden ze door mensensmokkelaars vanwege de komende EU-uittreding van Groot-Brittannië onder druk gezet om de gevaarlijke overtocht nog deze winter te ondernemen. Daarna, aldus de dreiging, zouden de controles strenger worden.

In Engeland is de discussie erover ontbrand de opgepakte personen onmiddellijk naar Frankrijk uit te zetten en anderzijds of de uitgebreidere presentiemaatregelen van de Britse regering niet nog het zogenaamde zuigende effect voor de riskante smokkel zou versterken, omdat “redding” immers in de buurt zou zijn.

Het explosieve gebeuren in Het Kanaal raakt op de middellange termijn de activiteiten van privéorganisaties in de Middellandse Zee en zou daarom de toenemende kritiek daarop eerder nog groter maken. Want het “vluchtpatroon” over de Brits-Franse zeestraat ontmaskert de schijnheiligheid van het private zakenmodel “smokkel en redding op zee op bestelling” als flagrante leugen.

In Het Kanaal wordt de situatie ook nog bedorven door het feit dat er absoluut geen reële vluchtredenen herkenbaar zijn. Voor welke oorlog vluchten de vermeende Iraniërs uit Macron´s Frankrijk? Lijden ze daar honger, nood en vervolging? Bestaan er in het land van Merkel´s vriendje Emmanuel geen “veilige plaatsen” meer? Of gaat het de “bootvluchtelingen” er alleen maar om hun wensland uit te zoeken, zoals het zojuist besloten VN-migratiepact suggereert?

Het is de vraag hoe lang het zal duren tot ook de eerste Duitse zelfbenoemde privéredder op zee op jacht naar de “bootvluchteling” tussen Calais en Dover in actie komt. De “Professor Albrecht Penck” van Sea-Eye is hier immers onlangs, uitlopend vanuit Rostock, al doorheen gevaren.

Bron: www.pi-news.net

Door: “Jupiter”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/01/01 ... et-kanaal/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73252
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De handel in de mensensmokkel

Berichtdoor Ariel » Di Jan 01, 2019 4:23 pm

Pilgrim schreef:
[b]Het Kanaal ontwikkelt zich tot nieuwe hotspot voor mensensmokkelaars en een blijkbaar betaalkrachtige clientèle, die bereid is om tot £ 13.000,- voor 40 kilometer in de rubberboot van Frankrijk naar Engeland te betalen.


:shock: Hoe komen ze aan dat geld....
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43390
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De handel in de mensensmokkel

Berichtdoor Pilgrim » Di Jan 01, 2019 4:45 pm

Ariel schreef: :shock: Hoe komen ze aan dat geld....

Die 'vluchtelingen' zijn dus niet echt arm. :thinking:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73252
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De handel in de mensensmokkel

Berichtdoor Ariel » Di Jan 15, 2019 7:03 pm

N-VA-gemeenteraadslid Mechelen opgepakt voor fraude met humanitaire visa, mensensmokkel en afpersing

Slachtoffers betaalden tot 10.000 euro voor visum dat normaal gezien 350 euro kost

Melikan Kucam, gemeenteraadslid voor N-VA in Mechelen, is opgepakt omdat hij zich fors zou hebben laten betalen door christenen uit Syrië en Irak om hen aan humanitaire visa te helpen. Dat meldt het parket van Antwerpen. Hij zou tot 10.000 euro gevraagd hebben voor een visum. De N-VA reageert “geschokt”.
Kucam is opgepakt op verdenking van mensensmokkel, criminele organisatie, passieve omkoping en afpersing. Het onderzoek loopt al enkele maanden.

“De verdachte is gemeenteraadslid voor N-VA in Mechelen en heeft een belangrijke rol binnen de Assyrische gemeenschap”, zegt het parket. “Hij zou een cruciale rol spelen in de wijze waarop humanitaire visa in het kader van de zogenaamde humanitaire corridor voor christenen in Syrië en Irak worden toegekend.”

Een aanvraag heeft normaal een administratieve kost van 350 euro, maar op basis van het huidige onderzoek is aan het licht gekomen dat bedragen van 2.000 tot 10.000 euro moesten worden betaald aan de verdachte om mensen die zich in conflictgebieden bevinden in Syrië, Irak en de buurlanden, via een humanitair visum naar België te laten reizen. Op dit ogenblik is de precieze omvang van de feiten niet duidelijk.

Het parket benadrukt dat “in de huidige stand van het onderzoek, er geen aanwijzingen zijn dat de voormalige staatssecretaris (Theo Francken, red.) of iemand van het kabinet betrokken zou zijn bij de feiten”.

De verdachte zal voorgeleid worden voor de onderzoeksrechter in Antwerpen die binnen 48 uur een beslissing moet nemen over de aanhouding.

Pittig detail: in 2014 voerde de N-VA in de aanloop naar de verkiezingen nog campagne met Kucam “voor een eerlijke migratie”. “Melikan wil eerlijke migratie. En jij?”, vroeg de partij zich in een campagnefilmpje af. N-VA reageert nu geschokt op de aanhouding van Kucam. “Wij zijn verbouwereerd en geschokt door het nieuws over mijnheer Kucam. Wij wachten de resultaten van het onderzoek af en zullen op basis daarvan de gepaste stappen ondernemen.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 39827
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De handel in de mensensmokkel

Berichtdoor Mahalingam » Di Jan 15, 2019 10:51 pm

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 39827
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De handel in de mensensmokkel

Berichtdoor Mahalingam » Za Mar 02, 2019 6:12 pm

De asielbusiness is niet zonder risico voor alle betrokkenen.
Gevangenisstraffen voor mensensmokkelaars in Het Kanaal
De Franse rechter heeft drie mannen veroordeeld tot onvoorwaardelijke gevangenisstraffen tot anderhalf jaar wegens hun aandeel in de levensgevaarlijke mensensmokkel via gammele bootjes in Het Kanaal.

Sinds begin november hebben meer dan 220, vooral Iraanse, migranten geprobeerd om illegaal Het Kanaal over te steken naar Engeland. In verschillende gevallen op zulke slechte boten dat ze onderweg gered moesten worden door de Britse of Franse kustwacht.

Dat aantal van 200 is dus wat er onderweg door de kustwacht is opgepikt, niet het aantal de de UK bereikt heeft.
Een van de drie mensensmokkelaars die nu zijn veroordeeld is een 32-jarige Irakees. Hij zou leiding hebben gegeven aan een andere Irakees en een Iraniër die de transporten regelden. Na het uitzitten van hun straf mogen de drie niet meer in Frankrijk komen, zo bepaalde de rechter bovendien. De politie kwam de mensensmokkelaars op het spoor na een tip van een Frans bedrijf dat opblaasbare boten en ander nautisch materiaal verkoopt. Een verkoper kreeg argwaan en noteerde het kenteken van de klant. De Franse politie begon daarop een onderzoek waarbij de mannen enige tijd werden geschaduwd. Hun telefoons werden afgeluisterd. In januari werden ze gearresteerd.
https://www.ad.nl/buitenland/gevangenisstraffen-voor-mensensmokkelaars-in-het-kanaal~a4ed5f08/

Mensensmokkelaars rekenen tussen 1500 en 2000 euro per persoon voor de passage met rubberbootjes of vissersboten.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43390
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De handel in de mensensmokkel

Berichtdoor Pilgrim » Ma Mei 20, 2019 12:22 am

Mini-oorlog op de “Balkanroute”: Speciale eenheden in de strijd tegen smokkel-bendes

Geplaatst op 19 mei 2019

Afbeelding

De “Balkanroute” voor asielzoekers is absoluut niet “gesloten”, zoals politici sinds de grote asiel-bestorming van 2015/2016 beweren. Nu zagen Roemeense speciale eenheden zich genoodzaakt tot een klap tegen een in grote stijl opererende smokkel-bende en bestormden tegelijkertijd in totaal 16 huizen. Het criminele netwerk, aangevoerd door een Syriër, zou minstens 300 “vluchtelingen” via Hongarije naar Wenen hebben gesluisd, was te horen van de kant van de autoriteiten.

Bij de actie ging het om gebouwen in Arad, Timișoara en Boekarest. Bij de razzia werden 20 verdachten (Syriërs, Bulgaren, Turken) opgepakt. Bovendien zaten twaalf “vluchtelingen” in een schuilplaats te wachten om opgehaald te worden. Dit zou vermoedelijk nog enkele dagen geduurd hebben – want het principe van de mensenhandelaars luidt: smokkelvrachtwagens worden pas vanaf 80 passagiers (hoofdzakelijk Syriërs, Irakezen, Afghanen) verder gestuurd op weg naar Midden-Europa.

Ook de taakverdeling werd door de vermeende Syrische baas geregeld: een deel van de bendeleden ging in Turkije op “klantenjacht”, een tweede deel hield zich bezig met onderdak en transport en een derde deel ging over de financiën. Rechercheurs gaan op dit moment uit van minstens 300 gelukte smokkelzaken. Het onderzoek zou nog lang niet zijn afgesloten.

Bron: http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/05/19 ... el-bendes/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 39827
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De handel in de mensensmokkel

Berichtdoor Mahalingam » Ma Mei 27, 2019 10:58 am

Nederland is nu ‘transitland voor mensensmokkel’
Mensensmokkelaars loodsen steeds vaker grote groepen migranten in de containers van vrachtwagens via Nederland naar Engeland. De afgelopen twaalf maanden stuitten opsporingsdiensten „tientallen keren” op vrachtwagens met daarin 8 tot maximaal 34 migranten verstopt. Dit zeggen mensensmokkeldeskundigen van de politie en de Koninklijke marechaussee tegen NRC. André Peperkoorn, voormalig generaal-majoor van de marechaussee: „Nederland is van een bestemmingsland veranderd in een transitland.”
[...]
Aanvankelijk liftten deze migranten, ‘inklimmers’ genoemd, op eigen houtje mee met veerboten en vrachtwagens. Het afgelopen jaar werden 1.371 ‘inklimmers’ uit containers en laadbakken gehaald, in 2017 944.

Maar sommige migranten betalen voor een „gegarandeerde overtocht” per vrachtwagen naar Engeland, zegt Mirjam Blom, mensensmokkelofficier bij het Openbaar Ministerie Rotterdam. Pas als ze de overkant bereiken, betalen ze het laatste deel van hun schuld, volgens Blom. De vluchtelingen zien Engeland als het beloofde land. Het is moeilijk om binnen te komen, maar makkelijk(er) om onder de radar te leven dan in Nederland. Er is bovendien veel ‘zwart’ werk, bijvoorbeeld als afwasser in een restaurant.
https://www.nrc.nl/nieuws/2019/05/26/nederland-is-nu-transitland-voor-mensensmokkel-a3961645

En hoe werkt de justitieele aanpak?
In krap vijftien jaar halveerde het aantal smokkelaars dat een gevangenisstraf kreeg opgelegd, volgens cijfers die NRC opvroeg bij de Raad voor de Rechtspraak: van 162 in 2005 naar 72 in 2018 – eenderde van hen kreeg een gevangenisstraf van een jaar of langer. Vooral ‘kleine vissen’ worden veroordeeld. Er loopt momenteel een aantal onderzoeken naar de smokkel van grote groepen migranten, volgens officier Blom.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43390
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De handel in de mensensmokkel

Berichtdoor Pilgrim » Vr Okt 11, 2019 2:22 am

VIDEO´S: LBC infiltreert bij bende mensensmokkelaars in Noord-Frankrijk

LBC Infiltrates People Smuggling Gang In Northern France
LBC - 29 sep. 2019Dramatic Moment LBC Confront A People Smuggler... And He Runs For It
LBC - 3 okt. 2019

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43390
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De handel in de mensensmokkel

Berichtdoor Pilgrim » Za Okt 12, 2019 1:19 am

Nederlander opgepakt die bijna 100 migranten Kanaal over smokkelde

Frank Renout, 11-10-19

De Franse autoriteiten hebben een Nederlander aangehouden die wordt verdacht van mensensmokkel. Hij zou tegen betaling zes tot acht opblaasboten hebben geleverd aan migranten die het Kanaal wilden oversteken. Een van die migranten verdronk daarbij. Dat melden goed ingelichte bronnen bij de Franse politie.

De Nederlandse mensensmokkelaar, van Guinese afkomst, handelde niet alleen. Hij werd maandagavond met een Afghaanse verdachte aangehouden op een Franse snelweg. Een tweede Afghaan is opgepakt op zijn werk, in de omgeving van Parijs.

Het drietal zou in augustus en september in totaal bijna 100 migranten hebben ‘geholpen’ het Kanaal over te varen. De migranten betaalden daarvoor 1000 tot 3000 euro per persoon.

De politie startte een grootschalig onderzoek nadat een Iraanse vrouw overleed bij zo’n overtocht. De 31-jarige psychologe Mitra Mehrad stapte op 9 augustus samen met bijna 20 andere Iraniërs en Afghanen op zo’n opblaasboot aan de Franse kust, niet ver van Calais.

Onderschept
Ze werden op het water onderschept door de Britse marine, nadat hun boot zonder benzine kwam te zitten. Drie van de opvarenden, onder wie de Iraanse, sprongen in het water om zwemmend te ontkomen aan de autoriteiten. Twee mannen werden onderschept. Mehrad bleef spoorloos. Pas na anderhalve week werd haar stoffelijke overschot alsnog gevonden, in de buurt van IJmuiden, melden Britse politiebronnen.

Volgens een migrant die bij haar aan boord was, probeerde de vrouw zwemmend een andere migrantenboot te bereiken. ,,Ze deed wat ze kon om het hoofd boven water te houden. Ze stak haar arm uit en schreeuwde om hulp. Wel 15 minuten lang. Maar de golven en de stroming waren zo sterk dat ze onder water verdween’’, aldus Ahmed Nadi tegen de Britse zender Sky News. ,,We konden niks voor haar doen.’’

De Nederlander en de twee Afghanen die nu zijn opgepakt, 28 tot 45 jaar oud, worden voorgeleid aan de Franse rechter. Hen wordt ‘hulp aan illegalen’ en ‘doodslag’ ten laste gelegd.

Nieuwe route
De overtocht over het Kanaal met opblaasboten is een relatief nieuwe vluchtroute voor migranten die naar Engeland willen. In Calais en omgeving zijn treinen, vrachtwagens, wegen, de Kanaaltunnel en havens de laatste jaren steeds beter beveiligd. Voor mensensmokkelaars was het makkelijker om migranten op onbewaakte stranden op bootjes te zetten.

,,Sinds begin dit jaar hebben we al acht netwerken van mensensmokkelaars ontmanteld’’, aldus de speciale Franse opsporingsdienst OCRIEST. ,,In die periode telden we 237 boten die de overtocht maakten of probeerden te maken met in totaal meer dan duizend migranten aan boord.’’

https://www.ad.nl/buitenland/nederlande ... ~a1250f08/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73252
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De handel in de mensensmokkel

Berichtdoor Ariel » Za Okt 12, 2019 10:15 am

De Nederlandse mensensmokkelaar, van Guinese afkomst,


Nederlander????
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43390
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De handel in de mensensmokkel

Berichtdoor Pilgrim » Za Okt 26, 2019 1:56 am

Bij een grootschalige actie van de politie in Duitsland in vier deelstaten heeft de politie een vermoedelijke smokkelaar-clan van een Libanese familie vernietigd. In totaal zijn acht mensen beschuldigd van het smokkelen van Syrische vluchtelingen uit Libanon naar Duitsland en Nederland met vervalste visa.
www.berliner-zeitung.de
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 39827
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De handel in de mensensmokkel

Berichtdoor Mahalingam » Di Jan 21, 2020 9:15 pm

Arrestaties voor omvangrijke mensensmokkel naar Engeland

DEN HAAG - Vier mannen die verdacht worden van mensensmokkel zijn dinsdagochtend in Den Haag, Leiden en Krimpen aan den IJssel aangehouden. Ze maken deel uit van een mensensmokkelnetwerk dat volgens de Franse politie zo’n zevenhonderd personen in koelwagens of boten heeft overgezet naar Engeland, meldt het Openbaar Ministerie.
De marechaussee arresteerde de verdachten na een onderzoek in samenwerking met de Franse autoriteiten.

De verdachten zouden migranten in koelwagens of rubberboten overgebracht hebben naar Engeland, in ruil voor zo’n 5000 euro. In totaal verdienden de mensensmokkelaars ongeveer 4 miljoen euro.

Een 36-jarige verdachte uit Krimpen aan den IJssel en een 51-jarige verdachte uit Den Haag kochten onder andere de rubberboten. Zij worden overgeleverd aan Frankrijk. De andere twee verdachten, een 39-jarige man uit Den Haag en een 42-jarige man uit Leiden, worden in Nederland berecht. Zij worden verdacht van het smokkelen van migranten naar Nederland. De marechaussee trof tijdens huiszoekingen bij de verdachten meerdere mensen zonder verblijfsvergunning aan.

Nederlandse kentekens
De marechaussee arresteerde de verdachten na een onderzoek van de Koninklijke Marechaussee in samenwerking met de Franse autoriteiten. In het Franse onderzoek doken Nederlandse kentekens op die te linken waren aan een belangrijke tak van het netwerk in Den Haag.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1107518979/arrestaties-voor-omvangrijke-mensensmokkel-naar-engeland
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten