De handel in de mensensmokkel

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

De handel in de mensensmokkel

Bericht door Pilgrim »

Libanese familieclan doet in grote stijl mee aan mensensmokkel

Geplaatst op 10 november 2015

Afbeelding

Italië heeft zijn maffia, Duitsland Turks-Arabische familieclans. De meest beruchte van deze clans is in heel Duitsland bekend als de “Miri-clan”. Een van deze Libanezen-clans werd nu het doelwit van een grote razzia in de deelstaten Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen en Baden-Württemberg. Deze clan incasseerde tot € 10.000,- per “vluchteling”. De criminele dienstverlening omvat ook luxe mensensmokkel met het vliegtuig voor hele gezinnen. Kosten: € 90.000,-. Belastingvrij, contant en van te voren betaald uiteraard.

Door het uitstekend georganiseerde netwerk werden vooral Syriërs en Libanezen gesmokkeld, meestal diende de luchthaven van Istanbul als draaipunt. De smokkel maakt ook gebruik van de open grenzen van het Schengen-gebied, omdat de illegalen deels tijdelijk in Frankrijk en Denemarken werden geparkeerd voordat de reis verderging.

De “vluchtelingen” werden van tevoren met valse papieren uitgerust en daarna verder gevlogen naar Duitsland of gewoon in de bus gezet. De duurste, maar ook met afstand de meest comfortabele variant van de illegale binnenkomst is de smokkel per vliegtuig.

Men eiste steeds van tevoren contante betaling. Mochten de valse papieren ontdekt worden, dan lag het financiële risico alleen bij de “vluchteling”. Klachten of zelfs een 14-daags recht om te ruilen bestaan in de criminele parallelwereld niet.

´s Morgens om 06.02 uur ramden de speciale eenheden in totaal 24 woningen open. De leiding was in handen van de landelijke politie, die met 571 agenten aan de actie meedeed. Op grond van het gevaar en de bewapening van clanleden werd ook de antiterreureenheid GSG 9 ingezet.

Er werden computers, vervalste identiteitspapieren, vijf kilogram springstof, laservizieren voor geweren, pistoolmunitie, € 12.000,- contant geld en twee machetes in beslag genomen, waarvan eentje met bloed aan de kling.

Het zwaartepunt van dit smokkelnetwerk ligt in Essen, waar een 24-jarige Duits-Libanees werd gearresteerd. Hij bleef ook de enige die op die dag werd gearresteerd. Weliswaar wordt tegen in totaal 17 clanleden een onderzoek ingesteld wegens illegaal binnensmokkelen van buitenlanders en oorkondevervalsing, de resterende 16 verdachten werden echter weer op vrije voeten gesteld.

De “Mhallaliye-Koerden”, een Arabisch sprekende volksgroep, zijn afkomstig uit 50 dorpen in het zuidoosten van Anatolië in Turkije. In de jaren-20 emigreerden velen als economische vluchtelingen uit Libanon en van daaruit, in de jaren 1975 tot 1990, in drie golven naar Duitsland, vooral naar Berlijn, Bremen en Essen.

Natuurlijk zijn er daar ook enkele individuele successtory´s te vermelden, maar het grootste deel van deze clan leeft van Hartz IV, kinderbijslag en criminele zaken: de clanleden worden beschuldigd van moord, drugshandel, chantage, diefstal, roof en overvallen.

De vrouwelijke leden van de familie leven zelf meestal afgescheiden tussen de eigen vier muren en dragen een sluier. Zij hebben vooral tot taak het ene naar het andere kind ter wereld te brengen, zoals de 44-jarige Nadja K. uit Essen, die al 14 kinderen heeft.

De staat betaalt deze familie meer dan € 2800,- in de maand. De vader is vier jaar geleden naar het buitenland gevlucht, omdat hij er geen zin in had te beginnen een lange gevangenisstraf uit te zitten.

Gezinnen met 15, 16 kinderen zijn in deze cultuurkring eerder regel dan uitzondering, net zoals dat de neef trouwt met zijn nicht. Alleen al in Bremen leven 2.600 Mhallamiye-Koerden in 31 grote families.

Meer dan de helft van hen, 1466, heeft zich al schuldig gemaakt aan een strafbaar feit, waaronder 207 veelplegers en 66 zware criminelen. Van simpele diefstal tot aan moord toe. Alleen al met drugshandel zou de Miri-clan in Bremen per jaar 50 miljoen euro omzetten.

In Essen wonen tot 5000 clanleden, in totaal leven er ongeveer 15.000 Mhallamiye in Duitsland. En het zijn deze families die complete stadswijken in de veel geciteerde No-Go-Areas hebben veranderd. Uit de clan wordt niemand uitgezet, noch als afgewezen asielzoeker, wat het grootste deel van de totale “Libanon-Koerden” is, noch als zwaar criminele misdadiger of moordenaar.

Duitse politici ondernemen geen inspanningen om dit falen van de staat eindelijk te doorbreken. De clanleden vernietigen bij binnenkomst gewoon hun paspoorten en documenten. Dat alleen is voldoende om de staat al tientallen jaren lang om de tuin te leiden.

Integendeel, de autoriteiten beloonden deze rechtsbreuk ook nog door meer dan de helft van de volksgroep het Duitse staatsburgerschap te verlenen. Zodoende is uitzetting nooit meer mogelijk.

Het ontbreekt bij deze familie niet aan spectaculaire misdaden: van gewapende overval op een internationaal pokertoernooi in Berlijn via het monopolie op drugshandel in bepaalde regio´s en prostitutiemilieus tot aan huurmoorden toe. De Libanezen-clans hebben overal een vinger in de pap.

De Berlijnse islamonderzoeker Ghadban ziet in de gevestigde stamverhoudingen de belangrijkste oorzaak voor de mislukte integratie. “De tribale structuren leiden ertoe dat de leden van een stam iedereen buiten hun families als vijanden beschouwt.”

In het Libanese milieu is spelen voor eigen rechter en bloedwraak wijdverbreid. Zelfs moorden in opdracht worden gepleegd, de daders zitten al lang in het volgende vliegtuig naar Turkije of Libanon als de politie nog op de plaats delict is.

Ook de islamitische achtergrond van de families verscherpt de situatie. Faris A. schoot Abdul L. in Essen-Katernberg als teken van zijn macht doelbewust in zijn voet. Slechts enkele weken later nam de broer van het slachtoffer wraak met een schot in het been en was zich van geen kwaad bewust, omdat hem volgens islamitisch recht vergelding zou zijn toegestaan.

Mocht het toch een keer in het kader van de criminele daden tot een proces komen, eindigen deze meestal met vrijspraak van de beschuldigde. Getuigen worden geïntimideerd of gekocht en zwijgen voor de rechtbank en trekken hun aanklachten weer in.

Bij de weinige processen die plaatsvinden, ontwikkelt zich vaak een erbarmelijk beeld van de rechtsstaat: de banken voor toeschouwers zijn volledig bezet met familieleden van de beschuldigde, die schreeuwen en er niet voor terugdeinzen zelfs nu nog rechters, officieren justitie en getuigen te bedreigen en te intimideren.

Onlangs zaten drie broers wegen het toebrengen van gevaarlijk lichamelijk letsel op het strafbankje en dreigden de officier van justitie: “We weten waar uw zoon zich ophoudt.”

Auteur: Stefan Schubert

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2015/11/10 ... ensmokkel/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De handel in de mensensmokkel

Bericht door Pilgrim »

Handel in illegale migranten nu bijna zo groot als in drugs

Door Joost Niemöller, 17 januari 2016

Afbeelding

Merkel zal de illegale migratie en daarmee de massale verkrachting van Duitse vrouwen, de roof op de burgers, het geweld, de islamisering, pas kunnen stoppen, wanneer ze een daad stelt, en die daad is het sluiten van de grenzen en het onmiddellijk uitzetten van de grote groepen jonge mannen die totaal geen aanspraak kunnen maken op enige vluchtelingenstatus. Ze zal schrik aan moeten jagen. Ze zal geweld niet mogen schuwen.

Maar ook dan zal het heel moeilijk worden. Simpelweg omdat er veel te veel mee wordt verdiend. Vandaag vertelde het hoofd van Europol aan de Engelse krant The Independent On Sunday dat de mensensmokkel in Europa bijna net zo groot is als de drugshandel. Er werd het afgelopen jaar door mensensmokkelaars tussen de drie en zes miljard dollar mee verdiend.

Dit op basis van de simpele rekensom dat met iedere illegale immigrant tussen de drie en zes duizend dollar wordt verdiend:

“We also know that, on average, each migrant is paying between $3,000 and $6,000 to a criminal facilitator for their journey. So you do the simple math, and you’re up to a turnover in 2015 of between $3bn- $6bn. They are big figures. It’s running into billions of dollars made by criminal networks in one year alone in Europe.”

Om zo’n lucratieve criminele handel te stoppen, die begint in landen met zelf al corrupte overheden als Turkije, of in Afrikaanse failed states, moet een opsporingsapparaat opgezet worden dat de krachten van de EU ver te boven zal gaan.

De criminele netwerken strekken zich uit van Afrika tot Scandinavië. Volgens Europol verdienen er meer dan tienduizend mensen een boterham mee; Van taxichauffeurs en paspoortvervalsers tot de top van grote misdaadsyndicaten.

The criminal networks stretch from sub-Saharan Africa to Scandinavia, with tens of thousands of people involved in the trade. Mr Wainwright said that Europol identified 10,700 suspects last year alone, hinting at the scale of the illicit enterprise. The facilitators range from petty criminals, making fake passports, to taxi drivers taking migrants across countries and over borders, to established organised crime syndicates.

Langs de hele route zijn de mensensmokkelaars actief. Drugscriminelen zijn deels overgegaan op de mensensmokkel. Soms doen ze beiden tegelijk. Soms worden de illegale migranten gebruikt voor de drugshandel. En dan is het moslimterrorisme, sowieso al verweven met de misdaad, er nog eens bij betrokken.

Zelfs in het meest zwarte scenario hebben we nog geen idee wat we hebben binnengehaald met het verraderlijke gebaar dat Merkel maakte. Ze heeft daar de Duitse wet mee overtreden. Een prominente Duitse rechter wil haar daar nu voor vervolgen. Maar ook een veroordeling zal de chaos waarin Merkel Duitsland heeft gestort niet terugdraaien.

http://joostniemoller.nl/2016/01/handel ... -in-drugs/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De handel in de mensensmokkel

Bericht door Pilgrim »

“Mensensmokkel levert 3 tot 6 miljard op”

Geplaatst op 23 februari 2016

Afbeelding
“Vluchtelingen” die net over de grens van Macedonië en Griekenland zijn gekomen, stappen op een trein naar Servië.

In 2015 werden miljarden verdiend in wat volgens Europol de “snelst groeiende criminele markt” is in Europa. Vorig jaar is naar schatting 3 tot 6 miljard euro verdiend aan mensensmokkel in Europa. Dat staat in een maandag verschenen rapport van Europol. Daarin wordt een helder beeld geschetst van hoe mensensmokkelaars opereren. Volgens de Europese politieorganisatie kunnen de opbrengsten verdubbelen of verdrievoudigen, als de omvang van de migratiecrisis aankomend jaar standhoudt. Europol spreekt van de “snelst groeiende criminele markt in Europa”. Ook zou het een “zeer aantrekkelijk criminele tak van sport” zijn, door grote winsten en een kleine pakkans.

Meer dan een miljoen migranten zijn vorig jaar de Europese Unie illegaal binnengekomen. Ruim 90 procent van de migranten wordt volgens Europol geholpen tijdens hun tocht naar de Europese Unie, in de meeste gevallen door criminele organisaties. Zij bieden vaak transport, accommodaties en vervalste documenten aan, tegen hoge prijzen. Verdachten van mensensmokkel zijn afkomstig uit meer dan honderd landen. Onder andere Roemenië, Bulgarije, Egypte, Polen, Hongarije, Egypte, Pakistan en Irak worden genoemd als landen waar bendeleden, die bij Europol in het vizier zijn, vaak vandaan komen. 44 procent van de criminele organisaties zou bestaan uit uitsluitend leden van buiten de EU. 30 procent zou bestaan uit uitsluitend criminelen van binnen de EU en 26 procent uit een mix. In Nederland werken relatief veel Bulgaren, Turken en Polen in de mensensmokkel.

Adverteren op internet
In netwerken van mensensmokkelaars is er volgens Europol vaak sprake van een aantal leiders, die de algehele smokkelpraktijken overzien. Zij hebben alleen contact met een beperkt aantal kernleden van de organisatie. Er zijn ook lokale leiders, die bijvoorbeeld prijzen vaststellen, vluchten boeken en coördineren op lager niveau. Criminelen op een nog lager niveau worden vaak ingezet als chauffeur, scout, of recruiter. Er zit een grote doorloop in deze bendeleden. Vervalsers van documenten werken vaak voor meerdere organisaties tegelijk. 22 procent van de verdachte mensensmokkelaars in beeld bij Europol heeft ook een link met drugssmokkel. Een andere opvallende conclusie van Europol: sommige mensensmokkelaars gebruiken sociale media om te adverteren.

Routes van migranten
De meeste migranten kwamen vorig jaar binnen via Griekenland, Italië stond op nummer twee. Geliefde bestemmingen zijn Duitsland, Zweden en Groot-Brittannië. Vaak geldt: hoe veiliger de smokkelroute, des te meer geld mensensmokkelaars vragen. Mensensmokkelaars richten zich op zogenoemde hotspots, plekken waar veel migranten langs reizen of gunstig zijn qua infrastructuur. Binnen de EU liggen die bijvoorbeeld in Kopenhagen, Calais, Berlijn, Parijs, Wenen en Warschau. In Nederland is Hoek van Holland volgens Europol een hotspot en in België Zeebrugge.

Europees centrum in Den Haag
Het rapport van Europol werd gepubliceerd op de dag dat in Den Haag een Europees centrum tegen mensensmokkel opende. Het European Migrant Smuggling Centre (EMSC) maakt deel uit van Europol en heeft als belangrijkste taak EU-lidstaten te helpen bij het ontmantelen van criminele mensensmokkelnetwerken. Het centrum zou het voor EU-lidstaten ook makkelijker moeten maken om informatie te delen.

Bron: www.nrc.nl

https://ejbron.wordpress.com/2016/02/23 ... iljard-op/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 43779
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De handel in de mensensmokkel

Bericht door Mahalingam »

Europees centrum bestrijdt smokkel van migranten
In Den Haag is maandag een Europees centrum gelanceerd dat de smokkel van migranten moet bestrijden. Het agentschap (EMSC) maakt deel uit van de Europese politieorganisatie Europol.

Het EMSC krijgt als belangrijkste taak EU-lidstaten te helpen bij het ontmantelen van criminele mensensmokkelnetwerken. Vorig jaar kwamen meer dan een miljoen migranten de EU binnen. Verreweg het grootste deel (90 procent) deed dat met de hulp van mensensmokkelaars.

,,We hebben de oorlog verklaard aan smokkelaars'', zei EU-commissaris Dimitris Avramopoulos (Migratie) bij de presentatie. Het centrum moet een cruciale rol spelen in het intensiveren van de relatie met niet-EU-landen.
Europol heeft al soortgelijke afdelingen om terrorisme en cybercrime te bestrijden.
http://www.ad.nl/ad/nl/36281/Vluchtelin ... nten.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79454
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De handel in de mensensmokkel

Bericht door Ariel »

,,We hebben de oorlog verklaard aan smokkelaars'', zei EU-commissaris Dimitris Avramopoulos (Migratie) bij de presentatie.
Nou, van zijn woeste woorden zullen de smokkelaars van onder de indruk raken. :no1: De smokkelaars weten nu vast al dat hun straf een eitje is. Het geld is binnen, de asielzoeker is binnen, en zij zitten ook even binnen in een comfortabele gevangenis. Eind goed al goed.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De handel in de mensensmokkel

Bericht door Pilgrim »

Bestuurslichamen in Zuid- en Oost-Europa werken vaak samen met mensensmokkelaars

Geplaatst op 30 oktober 2016

De mensensmokkelaars kunnen blijkbaar vertrouwen op welwillend gedrag van overheidsambtenaren in Zuid- en Oost-Europa.

Internationale mensensmokkelaar-bendes worden door corrupte medewerkers van overheidsinstanties langs de vluchtroutes ondersteund. Bij 12 van de 35 onderzoeken die de Duitse federale politie in 2015 betreffende georganiseerde criminaliteit heeft uitgevoerd, hebben mensensmokkelaar-bendes samengewerkt met corrupte medewerkers van het openbaar bestuur in Zuid- en Oost-Europa. Bij één geval was volgens informatie van “Bild am Sonntag” zelfs een politicus betrokken.

De 35 onderzoeken van de federale politie waren gericht tegen 382 verdachten. De beide grootste bendes bestonden uit 39 respectievelijk 41 verdachten. Dieter Romann, de president van de federale politie, tegen “Bild am Sonntag”: “Juist de georganiseerde criminaliteit op het gebied van de mensensmokkel laat zien dat het hier niet om ´vluchthulp´ gaat, maar om de pure winst.”

De prijzen voor het smokkelen van Turkije via de Egeïsche Zee en dan verder via de Balkan-route naar Duitsland zouden volgens informatie van de federale politie tegenover “Bild am Sonntag” inmiddels verdubbeld zijn naar € 5000,- tot € 7000,- De Duitse federale politie kon in 2015 in totaal 716 binnen gesluisde “vluchtelingen” op Duitse luchthavens in de kraag vatten.

Bron: www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/10/30 ... okkelaars/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De handel in de mensensmokkel

Bericht door Pilgrim »

“Asielzoekers” komen binnen op gekochte visa

Geplaatst op 26 november 2016

Afbeelding

Een nieuwe praktijk van internationale bendes mensensmokkelaars houdt de autoriteiten bezig. Syriërs uit de Golfstaten, die daar een heel normaal leven leiden, komen als “vluchtelingen” naar Duitsland en vragen daar asiel aan. De “vluchtelingen” komen op een toeristenvisum de EU, hoofdzakelijk Polen, binnen en dienen daarna een asielaanvraag in Duitsland in. Door middel van een gekochte uitnodiging krijgen ze de mogelijkheid om bij de Poolse ambassade in Koeweit een toeristenvisum aan te vragen.

De smokkelaar-bende, die zich dit € 8.000,- laat kosten, levert ook alle andere benodigde documenten. “Je moet in Poznań landen, niet in Warschau. In Poznań wordt niet gecontroleerd. Daar wacht dan een taxichauffeur op je. Van hem krijg je een mobiele telefoon. Dan bel je de chef op om te bevestigen dat je bent aangekomen. Dan geef je de rest van het geld aan de taxichauffeur. Die zorgt dan voor een treinticket of een auto om je naar Duitsland te brengen. Mijn neef kreeg een grote bestelwagen. Ze brengen je overal naartoe waar je maar wilt”, bericht een anonieme insider aan de MDR. Aangesproken door de MDR op deze truc zegt Markus Pfau, de verantwoordelijke inspectieleider van de criminaliteitsbestrijding voor Midden-Duitsland, dat dit in deze vorm nog niet bij de autoriteiten bekend zou zijn. Een gelijksoortige handelwijze kon echter met op slinkse wijze verkregen verblijfsvergunningen voor onderwijsdoelen worden vastgesteld.

De MDR bericht van minstens 100 personen die op deze manier een asielaanvraag in Duitsland ingediend zouden hebben. De smokkelaar-bende zou hier minstens € 800.000,- aan verdiend hebben.

Bron: http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/11/26 ... chte-visa/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De handel in de mensensmokkel

Bericht door Pilgrim »

Frontex: hulpverleners ‘spannen samen’ met mensensmokkelaars

Tom Reijner, 15 dec 2016

Afbeelding

Een harde, maar niet onvoorstelbare beschuldiging van EU-grensagentschap Frontex. Hulpverleners die actief zijn in het gebied rond de Middellandse Zee zouden samenspannen met mensensmokkelaars die migranten overzetten.

Dat is te lezen in een vertrouwelijk rapport dat The Financial Times heeft ingezien. Migranten zouden ‘heldere aanwijzingen hebben gekregen’ over hoe precies de verschillende non-gouvernementele organisaties (ngo’s) te bereiken, en welke richting op te gaan, stond in een rapport dat vorige maand werd uitgebracht.

Toenemende mate zelf reddingacties op touw gezet
In een andere, recentere rapportage wordt gemeld dat er een eerste, concreet geval bekend is waarin migranten door criminele organisaties naar een activistenboot worden gebracht. Het rapport, dat is verspreid onder EU-officials, maakt melding van migranten die onder geen beding willen meewerken met de autoriteiten, omdat ‘de ngo’s hen hadden gewaarschuwd niet samen te werken met de Italiaanse kustwacht noch met Frontex’.

Hiaat in Turkijedeal: migranten komen via Grieks vasteland >

Volgens The Financial Times zouden deze activisten in toenemende mate zelf reddingacties op touw zetten. De ngo’s reageerden op meer dan 40 procent van alle (redding)acties. In het begin van het jaar lag dat percentage nog op 5 procent.

Verweer tegen de beschuldigingen
De beschuldigde organisaties wijzen de beschuldigingen met klem van de hand. ‘We zoeken nu eenmaal naar boten die een noodsignaal uitzenden. We zijn er gewoon eerder bij. Het is een respons op wat we zien gebeuren op zee. Is dat samenspannen (met mensensmokkelaars, red.)? Ik dacht het niet,’ zegt een adviseur van Artsen zonder Grenzen tegen de krant.

Update 16.33
In een aanvullende verklaring laat Artsen zonder Grenzen weten opheldering te eisen van Frontex. ‘Dit is een poging om hulporganisaties in diskrediet te brengen die duizenden mannen, vrouwen en kinderen van de verdrinkingsdood hebben gered,’ zegt landencoördinator Jens Pagotto van de internationale hulporganisatie. ‘Deze ongegronde beschuldigingen zijn zeer ernstig en schadelijk. Artsen zonder Grenzen eist een onmiddellijke uitleg van FRONTEX en roept op tot een bijeenkomst van alle betrokken partijen.’

Syp Wynia: bezwaren tegen migratie? Dan heb je mondialiseringsangst!

Frontex is een organisatie van de EU die zich richt op de bewaking van de EU-buitengrenzen. Het grensagentschap probeert mensensmokkelaars de pas af te snijden als zij met hun bootjes migranten overzetten van bijvoorbeeld Libië naar het Europese vasteland.

Meedogenloze criminelen
Het is bekend dat deze criminelen meedogenloos zijn. In een aantal gevallen krijgen de bootjes te weinig benzine, waardoor ze oversteek niet eens halen. Ook worden migranten overboord gegooid. Dit jaar zijn bijna 173.000 migranten naar Italië overgestoken.

Dat is 20 procent meer dan vorig jaar. Tijdens de migratiecrisis op de Balkan waren er al verhalen over activisten die migranten actief hielpen bij hun tocht. Met hulp-apps en door migranten te wijzen op allerlei sluiproutes – waarmee ze ook nog eens in gevaar werden gebracht. Spelen met mensenlevens, zei de Griekse premier Alexis Tsipras in maart vorig jaar.

http://www.elsevier.nl/buitenland/achte ... isDialogue&
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De handel in de mensensmokkel

Bericht door Pilgrim »

Mensensmokkelaars verdienen miljoenen op de zwarte markt met de verkoop van organen van kindermigranten

Geplaatst op 6 januari 2017

Afbeelding

Wrede mensensmokkelaars, die de wanhopige Afrikanen beloven hen naar Europa te brengen, ontweien hen om met hun organen miljoenen te verdienen. Als een migrant niet in staat is om de buitengewoon hoge kosten voor de illegale reis van Afrika naar Europa te betalen, worden ze vaak aan de “orgaanmaffia” doorverkocht.

Men neemt aan dat er van vluchtelingen een prijs van ongeveer € 12.000,- verlangd wordt en dat zij in veel gevallen in de klauwen van Egyptische bendes terechtkomen, die grote sommen geld verdienen met het doorverkopen van hun organen.

In Italië werd deze week een netwerk van 23 mensensmokkelaars gearresteerd, van wie er eentje heel openlijk vertelde over het gruwelijke lot dat veel jonge migranten wacht. Hij zei:

“Vaak hebben de migranten geen geld om de lange reis te betalen of om een plaats in de vluchtelingenboten te krijgen. Men vertelde mij dat deze vluchtelingen voor ongeveer $ 15.000,- aan de Egyptenaren worden verkocht. Die zijn in staat ´om organen van hen af te nemen´, die ze daarna in gekoelde zakken verder transporteren. Daarbij worden zelfs kinderen niet gespaard.”

De migranten moeten ongeveer € 4000,- betalen om binnen Afrika, bijvoorbeeld vanuit Libië of Eritrea, in richting Europa verder te worden gevlogen.

Dan verlangen ze nog meer geld om een gegarandeerde plaats in een van de rubberboten te krijgen. Daarna worden ze de Middellandse Zee opgeduwd, waar velen dan op weg naar de Griekse eilanden of het Italiaanse eiland Lampedusa verdrinken.

Volgens de liefdadigheidsorganisatie “Missing Migrants” kwamen er ongeveer 5.000 migranten bij de overtocht over de Middellandse Zee om het leven.

Michael Rauschenbach, de chef van de Europa-afdeling voor georganiseerde misdaad, bevestigde dat de smokkelaar-industrie bloeit. Hij zei:

“Het is een sterk toenemende business. We hebben duidelijke signalen dat de criminelen steeds meer geld uit de illegale smokkel proberen te halen.”

Afbeelding

Er waren ook berichten over migranten die door smokkelaars in geïmproviseerde kampen worden vastgehouden, waarbij Giovanna di Benedetto van “Save the Children”bericht dat ze deels gepijnigd worden door brandende sigaretten op hun achterste uit te drukken en velen worden zelfs in hun hoofd geschoten. Ze zei:

“Ze behandelen de vluchtelingen als dieren, of zelfs nog erger. Als levenloze objecten. Voor hen heeft het leven van een mens geen waarde.”

Bron: http://1nselpresse.blogspot.nl

Bron oorspronkelijk artikel: www.express.co.uk

Auteur: Patrick Christys

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/01/06 ... migranten/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 43779
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De handel in de mensensmokkel

Bericht door Mahalingam »

De motor van een aftands busje vol migranten begeeft het en de chauffeur stapt over in de volgauto en is foetsie.
Hoe het ze lukte om van Irak naar Beieren te reizen, wordt niet verteld.
Vluchtelingen achtergelaten in ijskoude truck bij -20°C
De vluchtelingen zaten in het onverwarmde laadruim toen de chauffeur van de vrachtwagen er vandoor ging. Zij werden ontdekt toen zij twee automobilisten aanspraken. Reddingsdiensten bekommerden zich over de veertien volwassenen en vijf minderjarigen.

Naar eigen zeggen zijn de vluchtelingen afkomstig uit Irak en betaalden ze tussen de 500 en 800 euro voor hun rit. De vrachtwagen had Britse nummerplaten.
http://www.demorgen.be/buitenland/vluch ... -b8b0df8f/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De handel in de mensensmokkel

Bericht door Pilgrim »

Europol: Mensensmokkelaars gebruiken Facebook als contactbeurs en reclameplatform

Geplaatst op 11 maart 2017

Afbeelding

Als dat geen schandaal is: volgens een mededeling van de EU-politie Europol maken ongeveer 17.400 mensensmokkelaars reclame op Facebook voor de actuele migrantenroutes naar Europa. Bovendien worden via het sociale netwerk ook vervalste paspoorten en arbeidsvergunningen aangeboden. Een overtocht wordt op Facebook voor ongeveer € 3.500,- aangeboden.

Europol deelt bovendien mee dat meer dan 90% van de migranten juist van deze groep mensensmokkelaars gebruikmaakt om hun overtocht over de Middellandse Zee te organiseren. In 2015 werden 148 gebruikers gevonden, die via Facebook op zoek waren naar geïnteresseerde migranten. In 2016 waren dit al 1.150 gebruikers. Het eerste doel van de immigranten is normaal gesproken Italië, omdat ze vanuit Afrika de Italiaanse kusten het snelst kunnen bereiken.

Het bericht van Europol noemt bovendien het weinig verrassende feit dat ook de strijders van de terreurmilitie “Islamitische Staat” (ISIS) zich vrij en zonder controle in de Schengen-zone kunnen bewegen.

Europol vat samen: “Criminelen gebruiken meer en meer sociale netwerken, en dit maakt het nog moeilijker hen te observeren en te bestraffen. Deze groepen zijn al wijdverbreid, en ze kopen inmiddels meerdere ambassades van niet-EU-landen om, om op deze manier aan noodzakelijk, maar valse documenten te komen.” De criminele organisaties maken hier enorme winst mee.

Bron: http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/03/11 ... eplatform/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 43779
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De handel in de mensensmokkel

Bericht door Mahalingam »

Mensensmokkelaar bijna gelyncht
ROME - Migranten hebben in Italië een mensensmokkelaar herkend en hem bijna omgebracht. Hij zou in een vluchtelingenkamp in Libië migranten hebben mishandeld.

De Italiaanse politie liet zaterdag weten dat de 20-jarige Ghanees eerder deze maand met een boot is aangekomen op het Italiaanse eiland Lampedusa. Hij is aangehouden.

De Ghanees zou betrokken zijn geweest bij het vasthouden van circa achthonderd mensen in vier containers in Libië. Volgens enkele migranten diende hij vluchtelingen elektroshocks toe, terwijl hij telefonisch contact had met familieleden van zijn slachtoffers. Op die manier zette hij de familieleden onder druk om losgeld te betalen. Ook zou de mensensmokkelaar kokend water over migranten heben gegoten.
http://www.telegraaf.nl/buitenland/2783 ... cht__.html
Raar verhaal. Als je de buit binnen hebt, ga je dan naar Italië als arme vluchteling? En gratis in een kamp gaan leven? Met dit risico?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43779
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De handel in de mensensmokkel

Bericht door Mahalingam »

Die migranten geven verrijking. Als je het maar slim en leep aanpakt.
Arabische Mafia kassiert bei Flüchtlingswohnungen ab
https://jungefreiheit.de/politik/deutsc ... nungen-ab/

Diverse bendes hebben zich opgeworpen als huisvesters van landgenoten.
Per stuk en per dag vangen ze 25 euro.
Er is geen controle of inderdaad gehuisvest wordt. Steekproeven wijzen er op dat maar 1 op de 10 daar is waar die adminstratief zou moeten zijn.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De handel in de mensensmokkel

Bericht door Pilgrim »

Nederlandse schepen betrokken bij mensensmokkel

Redactie, 11-04-17

Afbeelding

De Italiaanse justitie gaat onderzoeken of twee onder Nederlandse vlag varende hulpschepen betrokken zijn bij samenwerking tussen hulporganisaties en mensensmokkelaars in Libië. Het zou gaan om de organisaties Sea Watch en Jugend Rettet die varen met twee Nederlandse schepen, meldt De Telegraaf.

Criminele bendes sturen de vluchtelingen uit Afrika in rubber bootjes de zee op. Ze krijgen telefoons en nummers mee om zelf contact op te nemen met hulporganisaties die weer afspraken hebben met de bendes.

De hulporganisaties bellen vervolgens met de Italiaanse kustwacht om door te geven dat er mensen in nood zijn. Hierna waarschuwt de kustwacht schepen in de buurt. Vrijwilligers van organisaties als Sea Watch en Jugend Rettet gaan er vervolgens op af en brengen de migranten in veiligheid.

Nederlands recht
Volgens de Italiaanse justitie zouden de organisaties op deze wijze mensensmokkel bevorderen en indirect zou Nederland met de schepen hieraan dus meedoen. De vaartuigen zijn aangeschaft door Duitse hulporganisaties, één schip is geregistreerd in Rotterdam. Aangezien de schepen varen onder de Nederlandse vlag, geldt aan boord het Nederlands recht.

Volgens de Siciliaanse officier van justitie Carmelo Zuccaro is er nog niemand officieel in staat van beschuldiging gesteld. ,,Hulp bij migratie kan onder bepaalde omstandigheden wel strafbaar zijn.'' Hij stelt in De Telegraaf dat het wel het aantal bootvluchtelingen spectaculair toenam sinds de hulpoperaties begonnen.

http://www.ed.nl/binnenland/nederlandse ... ~a4f0a9bf/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De handel in de mensensmokkel

Bericht door Pilgrim »

Razzia tegen smokkelaars wegens massaal asielbedrog: Honderden schijnasielzoekers geproduceerd

Geplaatst op 26 april 2017

Afbeelding
Federale politie blaast netwerk van asielsmokkelaars op: Honderden schijnasielzoekers met schijn-bekeringen tot het christendom.

Asiel “all-inclusive”

Asiel “all-inclusive”: Zo zou je het motto van het systematische en massale asielbedrog in Duitsland kunnen noemen: In Duitsland wonende moslims richtten een smokkelaar-systeem op dat voor de “asielzoekers” alles beschikbaar stelde: Valse passen, fake-bekering tot het christendom, onderricht over het christendom, inclusief het van buiten leren van bepaalde centrale Bijbel-citaten.

Gekkenhuis Duitsland

Merkel heeft van ons land een gekkenhuis gemaakt. Met niet eerder vertoonde aantallen massale verkrachtingen, moorden op Duitsers, terroristische aanslagen en typische migrantencriminaliteit. Dat eersteklas Duitse politie-commando’s de top van deze criminele ontwikkeling steeds weer kunnen afkappen, verandert niets aan het feit dat het tóch slechts het topje van een steeds groter wordende ijsberg is.

De grootste smokkelaarster is Merkel en het voor haar werkende politieke establishment. Zonder haar politiek van bevokingsuitwisseling en van open grenzen zou er van deze weergaloze bedreiging van de Duitsers in vredestijd geen sprake zijn.

(Michael Mannheimer)

Uit: “Welt.de”, 15-04-2017

Razzia tegen smokkelaars wegens massaal asielbedrog
De Duitse politie is in meerdere deelstaten opgetreden tegen smokkelaars. Die blijken honderden migranten een “All inclusive”-verzorging te hebben verschaft tot aan asielbedrog toe – inclusief schijn-bekering tot het christendom.

Plotseling komt een blauwe transportwagen in de rustige Spielstrasse de hoek om, speciale commando’s van de GSG 9 springen eruit, aldus ooggetuigen. Aan het einde van de straat, op de bovenste verdieping van het appartementengebouw in de gemeente Wennigsen (Niedersachsen), woont Hadi K. met zijn gezin. Bij hem vinden vinden de elite-agenten een alarmpistool en vervalste documenten. Het is slechts het begin van een razzia over de hele Bondsrepubliek tegen een netwerk van smokkelaars, die de hele dinsdag voortduurt. De Duitse politie slaat deze dag een slag tegen de georganiseerde smokkelaars-criminaliteit en het asielmisbruik.

“Bij het thans aan het licht gekomen systeem gaat het om de poging het fundamentele recht op asiel op perfide wijze te slim af te zijn,” zegt Helgo Martens, eenheidsleider van de federale politie tegen de “Welt.” Behalve de 37-jarige Iraniër wordt ook een tweede hoofddader, een 54-jarige Duitser, in de omgeving van Hannover gearresteerd. Daarbij doorzochten agenten van de eenheid een kantoor in het centrum van de hoofdstad van de deelstaat. Tegelijkertijd doorzochten agenten over de hele Bondsrepubliek 22 woningen en werkplaatsen van mogelijke mededaders, onder andere in de deelstaten Berlijn, Nedersaksen, Sleeswijk-Holstein, Noordrijn-Westfalen en Beieren.

In de loop van het ongeveer één jaar durende onderzoek hebben de rechercheurs een hoog, tweevoudig aantal daden gedocumenteerd en arrestatiebevelen uitgevoerd. Volgens informatie van de “Welt”gaat de federale politie ervan uit dat minstens 700 “asielzoekers” met hulp van de beschuldigden een verblijfsvergunning in de wacht hebben gesleept.

De veiligheidsautoriteiten beschuldigen de vermoedelijke hoofddaders ervan een soort “All inclusive” smokkelarij te hebben gevestigd vanaf het vertrek tot aan de succesvolle aanvraag: Ze zouden vooral Iraniërs en Afghanen Duitsland binnengeloodst hebben en hen systematisch hebben voorbereid op het verhoor bij het Bondsbureau voor Migratie en Vluchtelingen. (BAMF).

Daartoe bekeerden de mensen zich in Duitsland slechts voor de schijn tot het christendom om hun kansen om als asielzoeker te worden erkend te verbeteren. Daartoe leerden ze bijvoorbeeld centrale Bijbel-passages als de “gelijkenis van de verloren zoon” uit het Evangelie volgens Lucas van buiten en lieten bevestigen dat ze kerkdiensten bezochten. De smokkelaars zouden de mensen ook hebben aangeraden om zich het liefste reeds in hun land van herkomst te laten fotograferen met een kruis.

Lees hier het hele artikel: www.welt.de

Bron: https://michael-mannheimer.net

Door: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door: Theresa Geissler

https://ejbron.wordpress.com/2017/04/26 ... roduceerd/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De handel in de mensensmokkel

Bericht door Pilgrim »

Lucratieve “vluchtelingen”-business: Smokkelaars verdienen € 31 miljard per jaar

Geplaatst op 2 juni 2017

Afbeelding

De massale smokkel van “vluchtelingen” over de Middellandse Zee naar Europa is een gigantische business. Zoals inmiddels bekend werd, zijn hierbij ook zogenaamde “NGO´s” (non-gouvernementele organisaties) betrokken, die stilzwijgend met de smokkelaars samenwerken om “migranten” illegaal naar Europa te brengen.

Nu is er een onthullend cijfer over de smokkelhandel bekend geworden: volgens informatie van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) verdienen smokkelaars met hun criminele activiteiten een ongelooflijke $ 35 miljard (ruim € 31 miljard). Daarmee zou de mensensmokkel na de handel in wapens en drugs de op twee na belangrijkste business voor criminelen zijn, zei de chef van de IOM, William Lacy Swing.

Een groot deel van het geld zouden de smokkelaars verdienen aan mensen die via de route over de Middellandse Zee de ellende uit hun landen van herkomst zouden willen ontvluchten.

Bron: http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/06/02 ... -per-jaar/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7011
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: De handel in de mensensmokkel

Bericht door Ali Yas »

En nu kun je je dus afvragen of die 31 miljard wordt onttrokken aan de straatarme landen waar de reizigers vandaan komen, of aan de landen waar ze naartoe gaan.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De handel in de mensensmokkel

Bericht door Pilgrim »

$ 450,-: NGO´s betalen voor “immigranten” die zich een overtocht naar Europa niet kunnen veroorloven

Geplaatst op 11 juni 2017

Afbeelding
De “Topaz Responder”, een schip onder de vlag van de Maltese NGO “Moas” en het Italiaanse Rode Kruis.

“Goed bedoeld, maar stom”: NGO´s betalen voor “migranten” die zich een overtocht naar Europa niet kunnen permitteren. Een luitenant-kolonel van de Libische kustwacht heeft nu kennelijk bewijzen voor de afspraken.

Zoals de Britse krant “Daily Mail” bericht, betalen NGO´s mensensmokkelaars, opdat zij “migranten” naar hun schepen brengen.

Zo zei de luitenant-kolonel van de Libische kustwacht, Tarek Shanboor, o.a. “bankgegevens en telefoongesprekken te hebben die dat bewijzen en eveneens aantonen dat de NGO´s ook geld voor migranten betalen die de dure overtocht naar Europa zelf niet kunnen betalen.”

“De NGO´s versterken de crisis door dit gedrag. We kunnen nu bewijzen dat ze onder één hoedje spelen met de smokkelaars. De smokkelaars bellen rechtstreeks met de hulporganisaties en er bestaan ook directe zakelijke betrekkingen tussen hen.”

En verder: “Ze betalen tot $ 450,- per migrant aan de criminele bendes. Dat mag allemaal goed bedoeld zijn, het is echter stom en leidt ertoe dat er steeds meer op weg gaan”, aldus Shanboor.

Het Italiaanse openbaar ministerie bezit eveneens bewijzen voor de handel
Liefdadigheidsorganisaties, die voor de kust van Libië onderweg zijn, beweren daar alleen maar heen en weer te varen om eventuele “vluchtelingen” te redden. De redding moedigt echter smokkelaars en “immigranten” aan om ook op weg te gaan.

Ook een Italiaanse officier van justitie beschikt naar eigen zeggen over bewijzen, volgens welke meerdere hulporganisaties bij de redding van “vluchtelingen” in de Middellandse Zee samenwerken met Libische mensensmokkelaars.

Frontex, het Europese agentschap voor de grens- en kustbewaking, had vorig jaar december al gelijksoortige beschuldigingen als de Italiaanse officier van justitie geuit en gesproken van een soort taxidienst tussen Libië en Italië.

De chef van Frontex, Fabrice Leggeri, wees er in februari op dat twee vijfde deel van de hulpacties in de Middellandse Zee privé-initiatieven zouden zijn. De hulporganisaties wijzen de beschuldigingen categorisch van de hand en spreken van een campagne tegen hen.

Bron: www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/06/11 ... roorloven/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De handel in de mensensmokkel

Bericht door Pilgrim »

Hoe ik mensen van Nigeria naar Europa smokkel
Gepubliceerd op 26 jun. 2017

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De handel in de mensensmokkel

Bericht door Pilgrim »

Illegale immigratie: Het Roemeense Timișoara nieuwe hotspot voor mensensmokkel naar Duitsland

Geplaatst op 18 februari 2018

Afbeelding

Volgens de Duitse federale politie is Timișoara in het westen van Roemenië het nieuwe centrum voor mensensmokkelaars om migranten per vrachtwagen via de Balkan-route bij voorkeur naar Duitsland te brengen.

“Germoney” blijft nog steeds verzorging-zoekers lokken, om het even hoe hoog de prijs voor de smokkel naar het droomland ook is, want wie eindelijk over de Duitse grens strompelt – alternatief gereden wordt – en “asiel” zucht, die krijgt onvoorwaardelijk en bereidwillig van de staat sociale uitkeringen. Dit rondom verzorgingspakket, met of zonder paspoort, is de ware vluchtoorzaak en de daarmee verbonden handel van de smokkelaar-bendes, niet bescherming of veiligheid, zoals constant van de kant van de politiek beweerd wordt. Zolang het aantrekkelijke aanbod – geld, gratis woningen, gratis stroom- en verwarmingskosten, gratis inrichting en gratis ziekenzorg, gratis school en crèche enz. geldt, zolang zal de stroom verzorging-zoekers voortduren – tenzij het Duitse sociale stelsel onder de druk in elkaar stort.

[...] Smokkelaar-bendes gebruiken de stad Timișoara in het westen van Roemenië steeds meer om mensen naar Duitsland te smokkelen. De federale politie beschouwt de stad als een nieuwe hotspot voor de gevaarlijke mensensmokkel met vrachtwagens, waarbij steeds opnieuw mensen om het leven komen.

“De stad Timișoara speelt voor de criminele smokkelorganisaties een wezenlijke rol als hotspot met betrekking tot de Balkan-route”, zei het presidium van de federale politie in Potsdam tegen de “Welt am Sonntag”. De route zou als “spil” gelden voor de verdeling en de doorvoer van migranten door smokkel-bendes. Hiermee bevestigde het presidium een interne analyse van de federale politie met de titel “Bestrijding van de smokkelcriminaliteit”, volgens welke Timișoara de “nieuwe hefboom voor mensensmokkel in vrachtwagens op de Balkan-route” geworden zou zijn. In de stad in de buurt van de Hongaarse grens zouden migranten in vrachtwagens worden verborgen om via Hongarije verder gebracht te worden naar Midden-Europa.

De regering in Boedapest zou hier al op gewezen zijn. volgens informatie moest bijvoorbeeld een Syriër voor de smokkel van zijn uit meerdere personen bestaande gezin voor de ongeveer 1000 kilometer lange rit naar Duitsland € 5.500,- betalen. Na de vlucht uit het land van herkomst had de vader al in Turkije contact opgenomen met een smokkelorganisatie. Volgens het presidium van de Duitse federale politie is een groot deel van de door de smokkelaars langs de Balkan-route gebruikte vrachtwagens afkomstig “uit het Zuid- en Zuidoost-Europese gebied”.

Volgens informatie van de “Welt am Sonntag” staat een groot deel van zulke vrachtwagens op naam van ondernemingen in Turkije. Volgens de informatie is de vastgestelde zogenaamde “laadruim-smokkel” onlangs gestegen. Dat ligt o.a. aan de strengere grenscontroles. De bendes letten bovendien steeds minder op de veiligheid van de migranten. In de vrachtwagens zit vaak een dubbele bodem. In de overblijvende tussenruimte met een hoogte van 40 tot 50 cm heerst volgens de politie vaak een groot tekort aan zuurstof. Daardoor zouden de criminelen ook de dood van migranten op de koop toenemen.

Bron: https://politikstube.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/02/18 ... duitsland/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79454
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De handel in de mensensmokkel

Bericht door Ariel »

Smokkelaars verdienden 7 miljard dollar aan migranten

In 2016 is de reis van minstens 2,5 miljoen migranten via smokkelaars verlopen. Die genereerden daarmee een inkomen van meer dan 7 miljard dollar, blijkt uit een gisteren gepubliceerd een onderzoek van het VN-Bureau voor Drugs en Misdaad (UNODC).
Het is het eerste onderzoek in zijn soort door het UNODC, dat stelt dat het bedrag van 7 miljard dollar gelijk is aan het bedrag dat de Verenigde Staten en de Europese Unie in dat jaar uitgaven aan humanitaire hulp.

De smokkelaars richten zich op de “kwetsbaarsten onder de kwetsbaren”, zegt Jean-Luc Lemahieu, UNODC-directeur Beleidsanalyse en Publieke Zaken. “Het is een wereldwijd misdaad die om wereldwijde actie vraagt, inclusief betere regionale en internationale samenwerking en nationale actie.”

Middellandse Zee
De vraag naar smokkelaars is vooral hoog onder vluchtelingen die geen andere middelen hebben hun gewenste bestemming te bereiken. De data uit het onderzoek suggereren dat veel smokkelroutes, waarvan de dertig belangrijkste worden beschreven in het rapport, ook gebruikt worden door kinderen die alleen reizen. Zij zijn extra kwetsbaar voor misleiding en misbruik. In 2016 kwamen bijna 34.000 kinderen onbegeleid aan in Griekenland, Italië, Bulgarije en Spanje.

Volgens de Internationale Organisatie voor Migratie van de Verenigde Naties (IOM), leiden de smokkelactiviteiten jaarlijks tot duizenden doden. Migranten verdrinken of sterven tijdens ongelukken, of door extreem weer of in onherbergzaam terrein. De Middellandse Zee is statistisch gezien de dodelijkste route. Daar valt ongeveer 50 procent van het totale aantal doden.

Systematische corruptie
Langs smokkelroutes worden migranten soms vermoord, maar ze zijn ook kwetsbaar voor een aantal andere misdrijven, zoals geweld, verkrachting, ontvoering en mensenhandel. Wereldwijd zijn de meeste vluchtelingen relatief jonge mannen, maar in sommige delen van Zuidoost-Azië is dat anders. Daar is het merendeel vrouw.

Volgens het rapport maken de smokkelnetwerken zich vaak schuldig aan systematische corruptie, variërend van plaatselijk tot internationaal niveau. Ze arrangeren onder meer nephuwelijken of beloven werk dat er niet is, vervalsen reisdocumenten en kopen hoge functionarissen om.

De auteurs doen aanbevelingen om de migrantensmokkel te verminderen. Ze pleiten onder meer voor meer legale migratiemogelijkheden vanuit de landen van herkomst en vluchtelingenkampen en bewustwording bij migranten.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De handel in de mensensmokkel

Bericht door Pilgrim »

Verdenking bevestigd: Groenen nemen actief deel aan smokkelen van migranten!

Geplaatst op 13 juli 2018

Afbeelding
Schandaal: Groenen betrapt bij smokkel van migranten!

De nieuw opgerichte NGO “Civilfleet” is gevestigd in het Huis van de Groenen en de verantwoordelijke is een hoge functionaris van de Groenen.

Het verzamelen van illegale immigranten voor de kust van Libië wordt door steeds meer Europeanen heel juist “mensensmokkel” genoemd. Want wie zichzelf moreel boven alle anderen plaatst en de autochtone belastingbetaler opzadelt met de exorbitant hoge kosten voor zijn bedrijvigheid, zou zich maar beter niet al te lang door onverbeterlijke teddybeer gooiers moeten laten bejubelen. Hij handelt misdadig – niets anders!

Waarlijk geen grote verrassing dat de smokkel nu volledig officieel plaatsvindt onder het dak van de Groenen – “Civilfleet” is, net zoals de partij die weigert de realiteit te zien, in het Haus am Platz vor dem Neuen Tor 1 in Berlin-Mitte gevestigd. En dat is niet de enige parallel: in de colofon van de organisatie op internet wordt Erik Marquardt genoemd. Hij is lid van het bestuur van Bündnis 90/Die Grünen. Bij de parlementsverkiezingen in 2017 stond hij kandidaat als afgevaardigde.

Dat de Groenen nu via een duidelijke voorbereidende organisatie in de lucratieve smokkelbusiness stappen, hebben ze, hoewel niet meer dan voor de hand liggend, tot nu toe altijd verzwegen. Met behulp van de prominent Klaas Heufer-Umlauf, die al ijverig geld aan het inzamelen is, zal “Civilfleet” eerstdaags voor Afrika kruisen en op “vluchtelingen” wachten, die de organisatie rechtreeks overhandigd krijgt van Libische smokkel-bendes, om hen naar het beloofde land Germoney te brengen.

Of dit verenigbaar is met de partijwetgeving zal uitgezocht moeten worden. Het is in ieder geval niet in de zin van de Duitse burgers.

Bron: https://politikstube.com

Door: “PS”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/07/13 ... migranten/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De handel in de mensensmokkel

Bericht door Pilgrim »

Migrantensmokkel verschuift naar België: “Minste weerstand”

Geplaatst op 14 augustus 2018

Afbeelding

België is bijzonder populair bij migrantensmokkelaars. Dat stelt Nico Paelinck, korpschef van de politiezone Westkust aan De Tijd. “De havens van Zeebrugge en Oostende blijven zo lek als een mand. Zolang daar niets aan gebeurt, zullen smokkel-bendes massaal migranten blijven aanvoeren”, aldus Paelinck. In Frankrijk is de beveiliging strenger, waardoor smokkelaars het pad van België kiezen.

De problematiek van illegalen en transitmigranten (illegalen die geen asiel willen aanvragen in ons land, maar willen doorreizen) sleept al jaren aan. Momenteel zouden er in België ongeveer 200.000 illegalen verblijven, wat in bepaalde streken voor veel overlast zorgt. Vooral in West-Vlaanderen (maar ook in Brussel) ondervindt men de gevolgen van het talrijke aantal illegalen. Burgemeester van Brugge Renaat Landuyt (sp.a) trok twee weken geleden nog aan de alarmbel.

Volgens korpschef Paelinck hoeft het niet te verwonderen dat onze kuststreek overspoeld wordt met (transit)migranten. Migrantenmokkelaars kiezen namelijk de weg van de minste weerstand, en die weg loopt door ons land.

Verschuiving
In Frankrijk, waar men vroeger ook veel te maken kreeg met het probleem van transitmigranten, heeft men de voorbije maanden enkele harde maatregelen genomen om het probleem aan te pakken. “De Fransen hebben de voorbije maanden een aantal migrantenkampen bij Calais en Duinkerke ontmanteld, de politiepatrouilles zijn fors opgeschroefd en de Noord-Franse havens en snelwegparkings zitten potdicht”, stelt Paelinck aan De Tijd.

Frankrijk krijgt daarvoor hulp van de Britten, die technische hulp en douaniers ter beschikking stellen. Maar daarnaast maakt Frankrijk ook in grote mate gebruik van privébewaking en camerasystemen. In ons land worden minder harde maatregelen genomen dan in Frankrijk, war voor een verschuiving van de migrantensmokkel heeft gezorgd.

“Bij ons zijn er wel bewakingsmaatregelen genomen, maar veel minder ingrijpend, waardoor havens en parkings zo lek als een mand blijven. De smokkelaars weten dat ze vanuit Zeebrugge en straks ook Oostende (waar binnenkort een nieuwe ferrylijn opstart) een goede kans hebben op een succesvolle overtocht. Dus blijven ze migranten aanvoeren”, klinkt het. “Je lost het probleem niet op door de parkings langs de snelweg E40 en de havens van Zeebrugge te beveiligen met een omheining en vier camera’s.”

Smokkelbendes: altijd prijs
Smokkelbendes verplaatsen hun operaties dus meer en meer van Frankrijk naar België. “Het zijn vooral Koerden, Albanezen en Eritreeërs. Wij krijgen hier het meest te maken met Koerdische bendes”, stelt Paelinck. Een tijdje geleden werd in Duinkerke een migrantenopvang opgezet op vraag van de lokale groene burgemeester. Het kamp werd intussen ontruimd, maar wordt nog steeds gebruikt als uitvalsbasis voor de smokkelbendes.

De formule van de smokkelbendes is er één van ‘altijd prijs’. “De bende bedient mensen die iets kapitaalkrachtiger zijn omdat ze met een abonnementsformule werken. De overtocht is gegarandeerd, hoeveel pogingen het ook vraagt, en betaling gebeurt pas bij aankomst in Engeland.” Ook de familie van de dode peuter Mawda maakten gebruik van die abonnementsformule.

“Dat verklaart mee waarom de migranten in het busje, waarin Mawda en haar ouders zaten, niet willen meewerken aan het onderzoek. Ze hebben een lopend abonnement met de smokkelbende.”

https://sceptr.net/2018/08/migrantensmo ... weerstand/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De handel in de mensensmokkel

Bericht door Pilgrim »

Syriër “vluchteling” verdiende duizenden euro’s met kindersmokkel naar Schiphol

Donderdag 23 augustus 2018

Afbeelding

Een man uit Syrië is veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, waarvan vier maanden voorwaardelijk, voor het smokkelen van kinderen. De man haalde in ruim een jaar tijd vijf kinderen illegaal uit Griekenland via Schiphol naar Nederland. Dat gebeurde tussen december 2016 en februari 2018.

Volgens het Openbaar Ministerie is de man zelf uit Syrië gevlucht. Hij verklaarde in de rechtbank uit elkaar gevallen gezinnen te willen helpen. Het smokkelen van de kinderen zou een uiting van ‘liefdadigheid’ zijn geweest.

Eigen kinderen werden ingezet
De rechtbank denkt daar anders over. Met de smokkel waren duizenden euro’s gemoeid. Daarnaast zette de man zijn eigen kinderen in bij de smokkel. Hij liet zijn kinderen meereizen om op die manier geloofwaardiger over te komen als ‘reizend gezin’. De rechtbank noemt dat ‘bijzonder ernstig’.

‘Door mensensmokkel wordt bijgedragen aan het in standhouden van een illegaal circuit (...) terwijl het beeld en de positie van de “echte” asielzoeker daardoor kan worden geschaad’, valt er te lezen in het vonnis.

Of de vijf gesmokkelde kinderen en hun ouders nog in Nederland zijn, is onduidelijk.

https://www.at5.nl/artikelen/185646/twe ... a-schiphol
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De handel in de mensensmokkel

Bericht door Pilgrim »

Smokkel-hotspot midden in de Deense Oostzee

Geplaatst op 28 oktober 2018

Afbeelding

Ærø, een klein eiland in de Oostzee dichtbij de Duitse grens, is het huwelijksparadijs voor Pakistani, Indiërs, Tunesiërs, Libanezen, Syriërs, Marokkanen of mensen uit Kameroen geworden en verdient er prachtig aan. De burgerlijke stand wordt dagelijks bezocht door trouwlustige mensen uit de hele wereld, vaak om vermoedelijk een schijnhuwelijk aan te gaan en daarna met echte huwelijksaktes ter legalisering van het verblijf in de EU-regio te verdwijnen.

Middellandse Zee? Hoezo! Een nieuw knooppunt voor smokkel in grote stijl bevindt zich midden in Europa in de “Deense Zuidzee”, namelijk de schitterende archipel rondom Funen in het zuiden van Denemarken. Het 6000 inwoners tellende eiland AErø met zijn schilderachtige dorpjes als Marstal of Aerøskøbing is niet alleen populair bij Duitse zeilers, maar sinds geruime tijd ook bij mensensmokkelaars en hun klandizie om schijnhuwelijken te sluiten, bericht de “Welt am Sonntag” van 28-10-2018 in haar gedrukte versie. Omdat trouwen daar heel gemakkelijk gaat en de pas getrouwde echtgenoten daarna een volledig legaal verblijfsdocument voor het EU-gebied op zak hebben.

Dat gaat zo: een niet-EU-vrouw uit bijvoorbeeld Roemenië of Bulgarije trouwt met een bruidegom uit India, die op een visum of met valse papieren Europa binnengekomen is. Ze ontmoeten elkaar op AErø, blijven een nacht, trouwen volgens Deens gebruik en vertrekken weer. De dames, een paar honderd euro rijker, naar hun Zuidoost-Europese thuisland, de heren zouden zich enkele jaren later al kunnen laten scheiden, een verblijfsvergunning kunnen aanvragen en een vrouw uit hun vaderland over laten komen, bericht de “Welt am Sonntag”.

Wat de strenge Duitse burgerlijke stand zou afkeuren, zien de liberale Denen minder bureaucratisch. Trouwen gaat hier van een leien dakje. Geboorteaktes bijvoorbeeld zijn niet nodig. Eén nacht in het “Las Vegas van het Noorden” volstaat, de ceremonie duurt 15 minuten. Alleen al dit jaar zouden op AErø tot nu toe 54 Deense stellen en 4079 huwelijksparen uit het buitenland elkaar het jawoord hebben gegeven.

Het principe zou in alle EU-landen hetzelfde zijn: als een partner afkomstig is uit een EU-land, verkrijgt de ander met het huwelijk een zogenaamd afgeleid vestigingsrecht, kan legaal Europa binnenreizen en op de lange termijn hopen op een vast verblijf. Duitsland erkent Denemarken-huwelijken, er bestaat zelfs een speciale overeenkomst voor. Dat trekt smokkelaars aan.

De business boomt, omdat velen op AErø er lekker van profiteren. De Bed&Breakfast etablissementen, de kapsalons, de fotografen. De huwelijken zouden volgens de “Welt am Sonntag” per jaar ongeveer € 4 miljoen opleveren voor het eiland met zijn mooie havenstadjes zoals het bedrijvige Marstal, waarvandaan vroeger honderden harde zeelieden vooral naar de stormachtige gebieden van de wereld voeren en winstgevende handel dreven.

Als de smokkel-spin in het web geldt een familie in Hamburg. Haar chef reist vaak met een sportvliegtuig naar AErø. De service van de verheven variant van de smokkel midden in Europa is niet gratis: een huwelijksarrangement kost ongeveer € 1000,-. Als er vervalste documenten nodig zijn, dan kan de prijs ook wel eens stijgen tot € 5000,-. Speciale rechercheurs van de Duitse en de Deense politie, die in juni een razzia in meerdere gebouwen en ook op de burgerlijke stand van het eiland uitvoerden, denken 50 van de 1000 gevallen juridisch te kunnen bewijzen. Het gaat hen erom een einde te maken aan de schijnhuwelijken voor illegale immigratie.

Ook Denemarken wil harder optreden. Alle aanvragen voor buitenlandse huwelijken moeten vanaf januari 2019 naar een centrale regeringsinstantie gestuurd worden. Gemeenten zoals AErø mogen dan pas na controle een afspraak met de huwelijkspartners maken.

Bron: www.pi-news.net

Door: “Realsatire”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/10/28 ... e-oostzee/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Plaats reactie