De Duitse politiek

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44573
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek

Berichtdoor Pilgrim » Za Dec 08, 2018 12:23 am

Promotie van een kamenierster: Annegret Kramp-Karrenbauer volgt Merkel op

Geplaatst op 7 december 2018

Afbeelding
De nieuwe en oude partijvoorzitster van de CDU: Anneghret Kramp-Karrenbauer en Angela Merkel.

DDR-Volkskammer stemming bij de CDU: Angela Merkel kreeg wel negen minuten applaus na haar afscheidsrede van haar partij in Hamburg. Daarna hebben de gedelegeerden van de CDU-partijdag de voormalige kamenierster en gewenste kandidate van Merkel, Annegret Kramp-Karrenbauer, tot nieuwe voorzitter gekozen.

Wie het kan volhouden, kan hieronder de afscheidsrede van Merkel van het partijvoorzitterschap en het applaus van de Volkskammer nogmaals bekijken en beluisteren. Onder de toehoorders bevond zich o.a. Aiman Mazyek als uitgenodigde eregast:Achter de coulissen in gesprek met individuele gedelegeerden klinken er echter heel andere geluiden: “Eindelijk is de herrie afgelopen”, zou een gedelegeerde tegen RT-Deutsch gezegd hebben. Maar is de trammelant echt afgelopen? Merkel zal worden opgevolgd door een vrouw, die overkomt als een kopie van de grote kanselier, die haar tot nu toe trouw diende als kamenierster.

In de eerste stemronde werden 999 geldige stemmen afgegeven. Daarvan kreeg Kramp-Karrenbauer al de meerderheid van 450 stemmen, dat is 45%, Merz kreeg 392 stemmen (39%) en Spahn kwam op de derde plaats met maar 157 stemmen. Maar 165 van de CDU-gedelegeerden zou Spahn graag als CDU-voorzitter hebben gezien.

Garantie voor de voortzetting van het systeem Merkel
Spahn deelde al voor de verkondiging van het door hem waarschijnlijk al vermoede teleurstellende resultaat mee dat het hij graag zou zien wanneer een heel team het voorzitterschap van de CDU zou overnemen en niet één enkele persoon.

Of Annegret Kramp-Karrenbauer dat ook van plan is en Spahn op een soort troostende functie in een driemanschap mag hopen, moet nog blijken. In ieder geval werd Kramp-Karrenbauer met de meerderheid van 517 stemmen tot nieuwe voorzitter van de CDU gekozen. Zodoende heeft de CDU veilig gesteld dat het systeem Merkel zijn oprichtster ook de komende tijd zal overleven.

Reacties: “De laatste conservatieve christendemocraten hebben hun strijd verloren”
Vreedzaam tevreden tot naïef is zelfs de “WerteUnion” in haar eerste statement: “De democratie heeft beslist. Hartelijk dank aan Friedrich Merz dat u zich beschikbaar heeft gesteld. Annegret Kramp-Karrenbauer van harte gefeliciteerd! Nu is het aan u om de CDU weer terug te leiden naar haar oude sterkte. Voor de CDU, voor Duitsland en voor onze toekomst!”

Alice Weidel vermoedt al hoe deze “sterkte” eruit ziet: “Met haar zal de linkse koers van de CDU zich voortzetten en zodoende hebben ook de laatste conservatieve christendemocraten hun strijd verloren en in de CDU geen politiek thuis meer.”

En Gottfried Curio – eveneens van de AfD – vraagt: “Merkel-kloon Annegret Kramp=Karrenbauer werd als CDU-partijvoorzitter op het schild geheven. Met haar bepaalt de kandidate van zwart-groen de koers. Annegret Kramp Karrenbauer noemt zichzelf “links van het midden”; Merkel heeft zichzelf altijd als midden gedefinieerd, war in werkelijkheid echter links. Hoe zit dat dan waarschijnlijk met Annegret Kramp-Karrenbauer?”

Ulf Poschardt, hoofdredacteur van de krant “Welt” ziet als eigenlijke winnares van deze keuze de AfD. Hij twitterde zojuist: “Hopelijk zal het terugblikkend geen goede dag voor de AfD geweest zijn. En haar rivaal Merz zal in de toekomst noch in het presidium noch in het bestuur zitten.”

Bron: https://philosophia-perennis.com

Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/12/07 ... merkel-op/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44573
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek

Berichtdoor Pilgrim » Zo Dec 09, 2018 1:54 am

Meuthen (AfD): CDU bezegelt eigen lot – Merkel merkelt verder – als Merkel 2.0

Geplaatst op 8 december 2018

Afbeelding
Annegret Kramp-Karrenbauer en Angela Merkel op het CDU-partijcongres in Hamburg.

Beste lezers, de CDU heeft gisteren bewezen dat zij niet in staat is om van fouten uit het verleden te leren, en heeft zodoende haar eigen lot bezegeld: Ze heeft Merkel´s gewenste kandidaat Annegret Kramp-Karrenbauer – binnen de partij AKK genoemd – tot opvolgster gekozen.

Nu is het duidelijk hoe het verder moet gaan als het aan de CDU ligt: MET Merkel, niet ZONDER. En wel in de bondskanselarij eerst met het origineel – en dan vanaf 2021 met de Merkel-kloon.

Deze beide vrouwen werken al jarenlang heel nauw op vertrouwelijk niveau met elkaar samen en zijn echte zusters in de geest. Precies dat was voor Merkel ook de reden om AKK als secretaris-generaal – derhalve haar partijinterne rechterhand – uit te kiezen.

AKK staat voor dezelfde luier-zachte linkse koers als haar grote voorbeeld Merkel. Vanuit Merkel´s zienswijze was zij de Conditio sine qua non, onder welke zij de scheiding van de functie van bondskanselier en partijvoorzitter alleen maar kon riskeren.

De belangrijkste en tegelijkertijd meest noodlottige oriëntering voor Duitsland, namelijk het mogelijk maken van de illegale massa-immigratie vanaf 2015, dient in ieder geval niet aangetast te worden, dat is waarschijnlijk Merkel´s grootste wens geweest – en precies daarvoor staat AKK, want zij zei onlangs immers dat deze nu niet meer omkeerbaar zou zijn. (https://jungefreiheit.de)

Dat echter zal de alles beslissende vraag voor de kiezers in Duitsland worden. De klaaglijke pogingen van de kartelpartijen om dit thema als beëindigd te beschouwen, zijn in het verleden grandioos mislukt. Gewoon, omdat de resultaten van die catastrofale foute beslissing van Merkel er nu eenmaal zijn – en niet weinig van hen aanzienlijke moeilijkheden in ons vaderland veroorzaken, tot aan de onmogelijkheid toe hen weer kwijt te raken, omdat zij voor de illegale immigratie hun papieren vernietigd hebben, zonder dat dit mevrouw Merkel en haar volgelingen, inclusief mevrouw Kramp-Karrenbauer, geïnteresseerd zou hebben.

De overgebleven rest-conservatieven in de CDU hadden gehoopt dat de zaken weer anders zouden gaan lopen met een nieuwe voorzitter Friedrich Merz. Zij hoopten vooral dat er een einde gemaakt zou worden aan de illegale immigratie.

Afgezien van het feit dat Merz zich inmiddels ontpopt heeft als een pseudo-conservatieve blindganger en er met hem daarom geen echte koerswijziging in deze kwestie te verwachten zou zijn geweest, zullen de allermeeste conservatieven in deze partij aan zichzelf nu de vraag stellen naar hun toekomstige politieke thuis.

Duidelijk is: de conservatieve kiezers zullen er met een AKK als toekomstige topkandidaat van deze partij in scharen vandoor gaan. Mocht Merkel het inderdaad tot 2021 volhouden, dan zullen de mensen geen inniger wens hebben dan deze vrouw, haar hele gevolg en de compleet mislukte politiek van de Merkel-kliek eindelijk kwijt te raken.

AKK daarentegen zal er voor staan om deze politiek voor de komende jaren, ja, tientallen jaren te consolideren. Ze zal de illegale immigranten niet het land uitzetten, ze zal de grenzen niet sluiten tegen nog meer toestroom, ze zal in Europa en de hele wereld het chequeboekje van de Duitse belastingbetaler blijven trekken, en ze zal de CDU nog meer sociaaldemocratisch maken, voor zover dit überhaupt nog mogelijk is.

Met conservatieve, liberale en patriottische politiek kan deze vrouw namelijk niets – en daarom hebben mensen, die verlangen naar exact deze oriëntering als leidend motief van de politiek in Duitsland, nog maar één keuze: namelijk onze burgerpartij.

Behalve de verkiezing van de Merkel-kloon spreekt hiervoor ook de instemming van de CDU gisteren met Merkel´s waanzinnige migratiepact – precies zo zet je de wissels in de richting van de afgrond voor ons vaderland.

Op het eerste gezicht mag de dag van gisteren dan een fantastische geweest zijn voor alle links gerichte krachten in Duitsland, omdat zij nu denken om dit land in de stijl van Merkel te kunnen blijven afschaffen en tegelijkertijd het geld van de vlijtige mensen met handenvol aan armoedemigranten uit de hele wereld uit het raam te kunnen gooien.

Ze zullen versteld staan dat steeds meer mensen hier niet meer aan mee willen doen. En precies daarom zal de CDU de SPD volgen op weg naar de politieke betekenisloosheid.

Tijd voor de resterende conservatieve, patriottische en liberale kiezers van de CDU om een nieuw politiek thuis te zoeken. Tijd voor de AfD.

Bron: https://politikstube.com

Door: “Victoria”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/12/08 ... erkel-2-0/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44573
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek

Berichtdoor Pilgrim » Ma Dec 10, 2018 12:39 am

Dr. Nicolaus Fest over Annegret Kramp-Karrenbauer en tot ziens, CDU! (+ Nederlandse vertaling!)

Geplaatst op 9 december 2018Goedendag! Gisteren werd AKK, Annegret Kramp-Karrenbauer, tot nieuwe voorzitter van de CDU gekozen. Wat betekent dat? Het betekent in de eerste plaats dat Merkel opnieuw gewonnen heeft. Ze heeft haar kandidate doorgedrukt – die kandidate, die overkomt als een kopie van haarzelf: kleurloos, intellectueel mutti-achtig, met een roulettetafel als politiek kompas: de ene keer zwart, de andere keer rood, en vaak de Groene nul! In de tweede plaats: Merkel kan haar vernietigende politiek voortzetten. Ze hoeft niet te vrezen voor partijinterne oppositie.

Dinsdag zal ze in Marrakesh het migratiepact ondertekenen, en verder ook alles doen wat Duitsland schaadt. Een paar miljard voor Frankrijk, een paar miljard voor de VN, een paar voor de EU – en voor diegenen die nog meer roepen. Alles behalve ontlasting voor Duitse werknemers. Die mogen betalen tot ze omvallen.

In de derde plaats laat de verkiezing van AKK zien: als conservatieve partij is de CDU doder dan dood. Friedrich Merz was haar laatste kans voor een koerswijziging. Deze kans heeft de CDU met een grote meerderheid weggegooid. De CDU is geen conservatieve partij meer. De stemming over het migratiepact heeft dat al overduidelijk laten zien: van de 246 CDU-parlementariërs hebben hoeveel tegen het pact gestemd? Vier! Vier eenzame sukkels. Maar vooraf heel veel poeha maken, vooral de leden van de zogenaamde “Waarden-unie”. En ook Jens Spahn, de vermeende toeverlaat. Maar toen het op stemmen aankwam , viel hij – boem – ook om! 229 van de 246 CDU/CSU-parlementariërs stemden voor het migratiepact. Ze stemden voor open grenzen, voor multiculti, voor islamisering, voor de volledige verzorging van alle migranten op kosten van de Duitsers! En tegelijkertijd stemden ze tegen het idee van de natie, tegen het zelfbeschikkingsrecht van de Duitsers, tegen binnenlandse veiligheid. In één woord: net zoals al bij het “huwelijk voor iedereen” liet de CDU/CSU alles wat conservatief was, vallen. Met de verkiezing van AKK heeft de CDU dat nogmaals bevestigd.

Daar zijn enkele mensen blij mee, ook in de AfD. Friedrich Merz, vinden zij, zou de grotere uitdaging geweest zijn – vooral als mogelijk kanselierskandidaat. Dat kan wel zijn. Dat weet ik niet zeker. Bij Friedrich Merz was, ondanks alle groteske aantijgingen van de afgelopen dagen, tenminste nog te hopen dat hij de democratische spelregels in acht neemt. Dat is bij AKK niet te verwachten. Ze heeft alle rechtsbreuken van de afgelopen jaren meegedragen: het illegale uitstappen uit de atoomenergie, de illegale opening van de grenzen, de illegale, alhoewel ineffectieve euro-redding. Ook heeft ze alle belasteringen van de regering tegen de inwoners van Chemnitz meegedragen; en net zo goed de ombuiging van de parlementaire gebruiken ten koste van de AfD.

De waarheid is: AKK is net zo´n cynische politieke apparatsjik als haar vriendin Merkel – berekenend, leugenachtig, gewetenloos, zonder ruggengraat of zin voor democratische regels. Een Duitse Claire Underwood – alhoewel optisch helaas alleen maar uit het Saarland.

Dingdong, de heks is dood, heet een beroemd Engels kinderliedje. Dat geldt helaas niet voor Duitsland. Hier is de oude heks springlevend, en er staat nu een tweede aan haar zij. Maar ook dat zal haar, zoals in het sprookje, niets helpen. Want uiteindelijk winnen het goede en de waarheid. En daar staan alleen wij voor!

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/12/09 ... vertaling/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44573
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek

Berichtdoor Pilgrim » Wo Dec 19, 2018 5:20 pm

Nog maar 8% in het oosten! Nieuwe rampzalige peiling voor Andrea Nahles van de SPD

Geplaatst op 19 december 2018

Afbeelding

Als er zondag aanstaande parlementsverkiezingen zouden worden gehouden in Duitsland, dan zou de SPD in de oostelijke deelstaten nog maar een armetierige 8%van de stemmen krijgen. Daarmee staat ze nog maar op de 5e plaats van de partijen, nog maar net voor de FDP met 6%.

Voor de SPD-verantwoordelijken kan het eind van het jaar vermoedelijk niet snel genoeg komen. Met iedere peiling suist de partij verder naar beneden in de richting van een splinterpartij respectievelijk onbelangrijkheid. Andrea Nahles, Maas, Stegner, Högl en hoe ze allemaal ook maar heten, is het in 2018 gelukt om van de ooit zo belangrijke SPD van Willy Brandt, Herbert Wehner en Helmut Schmidt een armzalig hoopje struikelende politieke analfabeten te maken. Om het even over welk thema een SPD-politicus zich uitlaat – met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid loopt het op niets uit.

De kiezers hebben deze ploeg allang de rug toegekeerd en zijn uit protest tegen het getoonde onvermogen in scharen naar de Groenen overgelopen. Dienovereenkomstig slecht zien ook de actuele resultaten van de peilingen eruit. Vooral in de oostelijke deelstaten wordt de SPD genadeloos afgestraft. Daar zou ze door nog maar net 8% (!) van de kiezers worden gekozen. Dat is de een na laatste plaats van de partijen die in het Duitse parlement komen; alleen de in de oostelijke regionen traditioneel zwakke FDP scoort nog minder, namelijk 6%.

In het oosten blijft de CDU met 29% (nog) op de 1e plaats staan, de AfD zit haar echter met 26% dicht op de hielen. De postcommunisten zakken verder weg: nog maar 16% stemt op de opvolger-partij van Erich Honecker, Egon Krenz en Erich Mielke. De Groenen merken in het oosten niet veel van de landelijk opkomst. Maar met 9% staan ook zij zelfs boven de SPD.

Bron: https://dieunbestechlichen.com

Door: Hanno Vollenweider

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/12/19 ... an-de-spd/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44573
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek

Berichtdoor Pilgrim » Za Dec 22, 2018 8:23 pm

AfD in Sachsen twee en een half keer zo groot als de SPD – voor de CDU dreigt het volgende debacle

Geplaatst op 22 december 2018

Afbeelding

Nog acht maanden tot de deelstaatverkiezingen in Sachsen, waarvoor niet weinig politici van de oude partijen, vooral in de CDU en de SPD, regelrecht bang zijn. Want één ding is waarschijnlijk nu al duidelijk: voor deze beide partijen dreigen opnieuw gevoelige verliezen. De AfD zal echter niet alleen dubbele cijfers halen, nee, ze zal, zoals het er nu naar uitziet de FDP, de Groenen, de SPD en Die Linke (SED) achter zich laten, en heeft goede vooruitzichten om meer dan een vierde deel van de zetels in het nieuwe deelstaatparlement te halen. Voor de CDU dreigt er nu nog iets anders, wat vooral de fan van Merkel, de minister-president van Schleswig-Holstein, Daniel Günther, niet zal bevallen.

Nu is ook de zwart-rode meerderheid weg

Enkelen van u zullen zich misschien nog herinneren hoe het er in de jaren-90 uitzag bij deelstaatverkiezingen in Sachsen. De CDU behaalde in haar bolwerk bijna 60% van de stemmen. Maar inmiddels komt ze in de actuele peiling van INSA nog maar op 29% en komt samen met de SPD niet eens meer op 40%. Eerst raakte ze de absolute meerderheid kwijt, en in 2014 ook die samen met de FDP en nu is zelfs de huidige CDU/SPD-regering met 39% mijlenver verwijderd van een meerderheid. De grote winnaar is echter volgens de huidige stand van zaken de AfD, die steeds groter wordt en nu al zoveel stemmen kan trekken als de SPD, de Groenen en de FDP samen, twee en een half maal zoveel als de SPD.

Sinds de Duitse hereniging was de CDU in Sachsen niet alleen constant met afstand de grootste partij, ze leverde sindsdien ook ononderbroken de minister-president. Van 1990 tot 2002 kon Kurt Biedenkopf zelfs een regering van alleen de CDU vormen. Na het aftreden van Georg Milbradt in mei 2008 nam Stanislaw Tillich de functie van minister-president over en ging tot de deelstaatverkiezingen van 2009 door met de al bestaande CDU/SPD-coalitie. In de vijf jaren daarna regeerde hij in een coalitie CDU/FDP. Maar bij de deelstaatverkiezingen op 31-08-2014 haalde de FDP de kiesdrempel van 5% niet. Ze viel van 10% terug naar 3,8%. Dus moest er weer een andere partner voor de CDU komen en men viel opnieuw terug op de SPD. Na het slechte verkiezingsresultaat van de CDU-Sachsen bij de landelijke verkiezingen in 2017 legde Tillich in december 2017 zijn functie neer en werd Michael Kretschmer tot nieuwe minister-president gekozen.

Inmiddels zouden niet alleen de CDU en de FDP samen geen regering meer kunnen vormen, maar ook de combinatie CDU/SPD zou hiertoe volgens de huidige stand van zaken niet meer in staat zijn. Kwamen de CDU en de SPD bij de deelstaatverkiezingen in 2014 samen nog op bijna 52% van de stemmen, nu komen ze samen nog maar op circa 39%. Zowel voor de CDU (volgens de huidige stand –10,4%!) als de SPD (die op dit moment circa één op de vijf kiezers zou kwijtraken) dreigen er enorme verliezen. Voor de SPD dreigt er in Sachsen zelfs, net zoals in Beieren twee maanden geleden, een resultaat van onder de 10%.

AfD stijgt van 9,7% naar 25% en is nu net zo groot als de SPD, de Groenen en de FDP samen
Ook de Groenen kunnen, overeenkomend met de algemene trend, procenten winnen. Ze zouden stijgen van bijna 6% naar circa 9% als er nu deelstaatverkiezingen gehouden zouden worden. Ook de FDP zou vooruitgaan, en wel van 3,8% naar circa 6%. Ze zou dus geen slechte vooruitzichten hebben om weer in het parlement van Sachsen te komen. Die Linke zal daarentegen licht verliezen.

De grote winnaar bij de deelstaatverkiezingen volgend jaar zal waarschijnlijk de AfD worden. Deze zou volgens de huidige stand van zaken stijgen van 9,7% naar circa 25% en is op dit moment duidelijk de nummer 2 in Sachsen. Hier het geheel in een overzicht:

1. CDU: 29%
2. AfD: 25%
3. Die Linke: 18%
4. SPD: 10%
5. Groenen: 9%
6. FDP: 6%
7. Overigen: 3%

Afbeelding

Winst en verlies
In vergelijking met de laatste deelstaatverkiezingen op 31-08-2014 zien we dus de volgende veranderingen:

1. AfD: + 15,3%
2. Groenen: + 3,3%
3. FDP: + 2,2%
4. Die Linke: – 0,9%
5. SPD: – 2,4%
6. Overigen: – 7,1%
7. CDU: – 10,4%

INSA enquêteerde tussen 10 en 17 december 1000 personen per telefoon en via een online-panel. De resultaten werden professioneel beoordeeld.

Regeringsvorming: CDU/SPD/FDP/Groenen of CDU/Die Linke of CDU/AfD
Met zo´n resultaat zouden naar alle waarschijnlijkheid noch de CDU/SPD noch de CDU/SPD/FDP en vermoedelijk ook niet de CDU/SPD/Groenen een parlementsmeerderheid kunnen behalen. En nu wellicht het belangrijkst van alles: ook voor de CDU/Die Linke zou het nu niet meer volstaan. Dat is in zoverre van grote betekenis, omdat de fan van Merkel, minister-president Daniel Günther van de deelstaat Schleswig-Holstein, zich er maanden geleden voor uit heeft gesproken dat de CDU in principe ook voor CDU/Die Linke coalities open zou moeten staan. Mochten de deelstaatverkiezingen over ruim acht maanden zo aflopen zoals INSA het nu in december onderzocht, dan zouden er echter nog maar twee mogelijkheden overblijven:

1. CDU+SPD+Groenen+FDP: 54% of
2. CDU+ AfD: 54%

CDU en Die Linke zouden dan nog maar 47% van de stemmen hebben, maar zouden echter ongeveer 48,5% moeten halen voor een meerderheid in het deelstaatparlement (geen 50% plus X, omdat de 3% voor de overige partijen niet tot uitdrukking komt in het deelstaatparlement).

Afbeelding

Zodoende zou het nu ook voor de laatste duidelijk moeten zijn: de AfD verandert al vijf jaar na haar oprichting fundamenteel de complete innerlijke structuur van de landelijke en de deelstaatpolitiek. En veel spreekt er voor dat hier aan toegevoegd kan worden: ...en dat is ook goed zo!

Bron: https://juergenfritz.com

Door: Jürgen Fritz

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/12/22 ... e-debacle/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44573
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek

Berichtdoor Pilgrim » Zo Dec 30, 2018 10:48 pm

Donkere wolken boven Duitsland met de jaarwisseling

Geplaatst op 30 december 2018

Afbeelding

De vooruitzichten voor het jaar 2019 in Duitsland zijn niet echt positief. Zowel maatschappelijk als democratiepolitiek gezien bevindt het land zich op ondergang-koers.

De vicevoorzitters van de Duitse Bondsdag hebben geklaagd over een ruwere toon. Juist diegenen die als bron van de ruwere toon waargenomen worden, wachten nu al een jaar lang op een hen toekomende vicevoorzitter van de Bondsdag. Hoe moet er verbaal in de Bondsdag tegen deze antidemocratische stroming van de oude partijen worden opgetreden? Wanneer zelfs de gematigde advocate Mariana Harder-Kühnel wordt afgestraft als deze functie niet waardig? Het percentage AfD-stemmers is ondanks de op elkaar afgestemde perscampagnes constant gestegen.

Merkt de regering nog wat er in het volk gebeurt? De kritiek van de Duitse politievakbond dat er een “controleverlies in de immigratiekwestie”, een “falen van de staat in de uitvoering van uitzettingen” zou bestaan en dat er “geen concept tegen criminele familieclans” zou bestaan – wordt die nog door de partijleidingen gehoord?

We hebben een in Duitsland een nooit voor mogelijk gehouden gebrek aan democratie. Angela Merkel heeft met haar dictatoriale walk-over in de vluchtelingenkwestie de democratische omgangsvormen in de BRD aangetast en betwijfeld.

Men kent uit andere dictaturen de toestand dat een individu of een groep er voor zichzelf aanspraak op maakt het best te weten wat goed is voor een volk. Maar hier begeven we ons op glad ijs – want uit zulke periodes komt altijd de instelling in kringen van de bevolking voor om zich met geweld te verzetten tegen zulke opgelegde concepten.

Over de fatale nabijheid van Merkel en Macron heb ik al vaker geschreven. De “gele hesjes” in Frankrijk waren een duidelijk symptoom van het genoemde. Macron had zich in 2017 als “onafhankelijke en onpartijdige advocaat” aan de gewone mensen voorgesteld, hoewel hij zijn opkomst heeft te danken aan de geldelite van Frankrijk. Net zoals Merkel´s leuze van de “onomkeerbaarheid” spreekt Macron graag van de aangebroken “nieuwe tijd” – waarop hij het antwoord zou zijn. Wanneer waren er voor het laatst zoveel woedende Fransen op straat? Wanneer kwam het in Frankrijk ooit tot zulk geweld? Welke wanhoop is er in een Europees land nodig om de politieke situatie zo te laten escaleren?

Nu is Frankrijk immers door vluchtelingenproblemen relatief onaangeroerd gebleven. De Duitse bevolking krijgt al heel lang geen eerlijke cijfers over migranten meer te horen, maar men ziet, om het even waar je komt, intussen een twee-klassen maatschappij bij ons. Hier de Duitsers, die in de kroeg en de Konditorei praten over het onbegrijpelijke onrecht van de immigratie – daar een mengeling van Oost-Europeanen, Turken en migranten die steeds meer het straatbeeld bepalen.

Wanneer op argumentatief niveau de AfD in de Bondsdag wordt overgeslagen en tegenargumenten als niet noodzakelijk beschouwd worden – hoe moet er dan nog een politieke cultuur bestaan?

Merkel heeft gemerkt dat ze niet meer gewild is. Karrenbauer probeert een “doorgaan zo” en doet alsof ze fris zou zijn, maar de waarnemer van politieke processen kan alleen maar waarschuwen voor gewelddadige escalatie in Duitsland. Aan welke kant de politie en het leger zouden staan, blijft onuitgesproken.

Bron: www.contra-magazin.com

Door: Dr. Hans-Jürgen Klose

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/12/30 ... wisseling/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44573
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek

Berichtdoor Pilgrim » Vr Jan 25, 2019 9:27 pm

Ondanks of juist dankzij de aanval van de Binnenlandse Veiligheidsdienst: AfD stijgt weer

Geplaatst op 25 januari 2019

De vermoedelijk door links ondermijnde Binnenlandse Veiligheidsdienst schijnt inmiddels alleen nog maar een stomp wapen te zijn. Gewoon, omdat het te duidelijk is dat deze zo belangrijke veiligheidsautoriteit zichzelf voor partijpolitieke doeleinden laat misbruiken en de burgers dit heel goed doorzien:

In de actuele “Sonntagsfrage” van het opinieonderzoeksinstituut Ifratest-dimap daalt de CDU/CSU licht in de kiezersgunst. In de “Deutschlandtrend” in opdracht van het ARD-Morgenmagazin komt de CDU/CSU op 28% van de stemmen en verliest zodoende 1% in vergelijking met de “Deutschlandtrend” van 10 januari. De SPD blijft op 15% van de stemmen staan.

De AfD wint 1% en staat nu eveneens op 15%. De percentages voor de FDP en de Groenen zijn niet veranderd. Op de FDP zou 9% van de burgers stemmen, op Die Linkse 8% en 20% op de Groenen.

In totaal zou de regeringscoalitie CDU/CSU-SPD zodoende op dit moment 43% van de stemmen krijgen. Infratest-dimap enquêteerde op 22 en 23 januari 2019 1.051 stemgerechtigden in heel Duitsland.

Zodoende is de “grote coalitie” definitief geschiedenis, maar voor Duitsland dreigt een CDU/CSU-Groenen coalitie van de waanzin. De Duitsers zullen nooit van hun fouten leren.

Bron: www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/01/25 ... ijgt-weer/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44573
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek

Berichtdoor Pilgrim » Di Jan 29, 2019 1:00 am

SPD Beieren: 6%

Geplaatst op 28 januari 2019

Afbeelding

SPD – een partij schaft zichzelf af. Volgens de “RTL/n-tv-Trendbarometer” van het opinieonderzoeksinstituut Forsa zou op dit moment nog maar 6% van de kiezers in Beieren op de SPD stemmen.

Eigenlijk is het instituut Forsa de rood-rood-groenen gunstig gezind. Maar de nieuwste cijfers voor de SPD zijn blijkbaar zo dramatisch dat zelfs Forsa niets meer kan mooipraten: de sociaaldemocraten lijken in de grootste Duitse deelstaat Beieren op weg naar de 5%-drempel. Forsa bericht: “Als er nu deelstaatverkiezingen in Beieren zouden plaatsvinden, dan zou de CSU met 38% het niet veel beter doen dan bij de verkiezingen in oktober 2017 (37,2%).

Ook bij de Freie Wähler, de FDP en Die Linke is er geen verandering. De Groenen zouden nog groter worden en nu op 23% uitkomen (17,5%), de AfD daalt naar 8% (10,2%).

Op dit moment zou nog maar 6% van de stemgerechtigden op de SPD stemmen.”

Weliswaar is Beieren met zijn bijzonder werknemer-vijandige en groen geworden SPD een speciaal geval, maar de signalen zijn duidelijk. De geschiedenis van de SPD nadert de finale. Ze is niet meer nodig. En de AfD moet oppassen dat ze niet in slaap valt in de vele comfortabele parlementszetels.

Bron: www.mmnews.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/01/28/spd-beieren-6/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44573
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek

Berichtdoor Pilgrim » Za Feb 16, 2019 6:22 pm

Prognose van de deelstaatverkiezingen in het oosten: de AfD zal de grote winnares worden, de SPD zal verdwijnen

Geplaatst op 16 februari 2019

Afbeelding

In de Duitse deelstaten Sachsen, Thüringen en Brandenburg vinden dit jaar verkiezingen plaats. En de prognoses spreken een duidelijke taal: de AfD zal de grote winnares van deze verkiezingen worden. Op de langere termijn zal zij zich tot de enige echte volkspartij van Midden-Duitsland ontwikkelen.

In tegelijk twee deelstaten zal – aldus de prognose van de “Welt”, die zich daarbij beroept op de “Wahlkreisprognose.de” – de SPD compleet van de politieke landkaart verdwijnen. De “Welt” schrijft daarover:

“Het zijn cijfers, die waarschijnlijk geen van de gevestigde partijen zal bevallen. Op de kaarten is heel veel blauw te zien: en die zeggen dat de AfD in Oost-Duitsland geen randfenomeen meer is, maar een vast bestanddeel van het politieke kleurenpalet. De AfD is daar opgeklommen tot volkspartij. De SPD en ook Die Linke spelen daarentegen nauwelijks nog een rol.”

Blijkbaar heeft de campagne van de Binnenlandse Veiligheidsdienst tegen de AfD in Midden-Duitsland geen effect gehad.

In Sachsen zou de AfD de grootste kunnen worden
De AfD zou op 1 september in Sachsen wel eens bijzondere successen kunnen boeken. Met 25 mandaten ligt ze vlak achter de CDU, de Groenen moeten met 3, Die Linke met 1 rechtstreeks mandaat genoegen nemen. Op dit moment kan de SPD op geen enkele hopen.

Op een identieke dominantie kan zwart-blauw (CDU/CSU-AfD) in Thüringen hopen, waar de dagen van Bodo Ramelow vermoedelijk geteld zijn:

“Ook voor de deelstaatverkiezingen in Thüringen op 27 oktober 2019 ziet de kaart er zwart-blauw uit: volgens actuele prognoses zou de CDU 29 rechtstreekse mandaten halen, de AfD 9, Die Linke 5, de SPD 1. De huidige minister-president Bodo Ramelow (Die Linke) zal waarschijnlijk zijn kieskring Erfurt III kunnen verdedigen, het ziet er echter niet uit naar nog eens vier jaar rood-rood-groene regering”, aldus de “Welt” verder.

Einde voor rood-rood in Brandenburg
Ook Brandenburg zal zichzelf vermoedelijk kunnen bevrijden van de rood-rode regering. Vooral daarom, omdat de opvolger-partij van de SED (“Die Linke”) nog maar met één rechtstreeks mandaat vertegenwoordigd zou kunnen zijn. De AfD wordt echter op dit moment “slechts” als op twee na grootste partij met 11 rechtstreekse mandaten (CDU 13) voorspeld.

Bron: https://philosophia-perennis.com

Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/02/16 ... erdwijnen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44573
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek

Berichtdoor Pilgrim » Di Feb 26, 2019 10:16 pm

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44573
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek

Berichtdoor Pilgrim » Do Jul 18, 2019 12:55 am

Merkel-kloon wordt de nieuwe minister van Defensie van Duitsland

17 juli 2019

Afbeelding

Zwakke minister Von der Leyen werd afgevoerd naar Brussel (want zo rolt de EU)

Annegret Kramp-Karrenbauer (op de foto samen met Merkel) wordt de nieuwe minister van Defensie in Duitsland. De leider van de CDU volgt in die functie haar partijgenote Ursula von der Leyen op. Het bestuur van de christendemocraten bevestigde die verrassende benoeming dinsdagavond aan het Duitse persbureau DPA.


Von der Leyen werd dinsdagavond door het Europees parlement gekozen als voorzitter van de Europese Commissie. Algemeen aangenomen werd dat Jens Spahn, nu minister van Volksgezondheid, binnen het kabinet van bondskanselier Angela Merkel zou doorschuiven naar Defensie.

Spahn wilde vorig jaar voorzitter worden van de CDU maar legde het af tegen Kramp-Karrenbauer (56). Deze zei bij die gelegenheid niet beschikbaar te zijn voor een kabinetsfunctie om zich volledig te kunnen concentreren op het leiden van de Duitse Christendemocratische Unie.

Von der Leyen verklaarde maandag direct te zullen opstappen als minister zodra ze in Straatsburg groen licht had gekregen van de Europarlementariërs. Merkel, die Kramp-Karrenbauer zeer geschikt acht om haar op te volgen als bondskanselier, liet weten dat een belangrijke post als Defensie zo snel mogelijk weer bezet zou worden.

https://tpo.nl/2019/07/17/merkel-kloon- ... duitsland/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44573
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek

Berichtdoor Pilgrim » Do Jul 25, 2019 3:27 am

Dwarsliggen i.p.v. politiek: CDU bekrachtigt samenwerkingsverboden met de AfD

Geplaatst op 24 juli 2019

Afbeelding

De CDU-districtsafdeling van Kaiserslautern heeft unaniem besloten om een partijuitsluiting procedure tegen een wethouder uit Frankenstein te starten. De districtsafdeling motiveerde haar besluit ermee dat de fractiesamenwerking van de CDU-politica Monika Schirdewahn met haar man en AfD-raadslid Horst Frans Schirdewahn in de gemeente Frankenstein in de Pfalz geldende besluiten zou overtreden.

De districtsvoorzitter van de CDU, Klein, deelde mee dat mevrouw Schirdewahn ongeacht de scherpe kritiek van haar partij een samenwerking aangegaan zou zijn met de enige vertegenwoordiger van de AfD in de gemeenteraad. Zodoende zou ze grote schade hebben toegebracht aan de CDU. In een mededeling van de districtsafdeling zegt men bovendien dat de gemeentepolitica opzettelijk en aanzienlijk de fundamentele principes en voorschriften van de CDU zou hebben geschonden.

Schirdewahn had de samenwerking met haar man gemotiveerd met een ruzie om de drinkwatervoorziening. “Het gaat niet aan dat men mij daarom uit de partij wil uitsluiten, alleen omdat de AfD me hier als enige partij hulp heeft aangeboden”, had ze volgens het persbureau dpa voor de vergadering van het districtsbestuur gezegd. Ze zou “tot in laatste instantie” vechten tegen een mogelijke uitsluiting.

De top van de CDU had eind juni in een besluit nogmaals coalities of andere vormen van samenwerking met de AfD uitgesloten. Al op het partijcongres eind verleden jaar werden bondgenootschappen met de AfD verboden. Vooral in de oostelijke deelstaten vinden er sinds de goede prestatie van de AfD bij de EU-verkiezingen afgelopen mei binnen de CDU discussies plaats over de zin en onzin van afgrenzingsbesluiten tegenover de AfD.

Bron: http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/07/24 ... et-de-afd/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44573
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek

Berichtdoor Pilgrim » Za Aug 17, 2019 7:57 pm

CDU: Maaßen dreigt uit de partij gezet te worden

Geplaatst op 17 augustus 2019

Afbeelding
Annegret Kramp-Karrenbauer en Hans-Georg Maaßen.

Annegret Kramp-Karrenbauer wil de voormalige chef van de Binnenlandse Veiligheidsdienst, Hans-Georg Maaßen (CDU), uit de partij gooien. Hij is te opstandig en rechts-conservatief.

Hans-Georg Maaßen, CDU-lid (daar ook van de conservatieve “Waarden-unie”) en voormalig president van de Duitse Binnenlandse Veiligheidsdienst, geldt als rechts-conservatieve law-and-order-politicus. Dit maakt hij ook steeds opnieuw duidelijk tegenover de media, waar hij zijn partijgenoten tot koerscorrecties oproept. Maar dit stuit bij zijn partijvoorzitster op onbegrip.

Nu brengt Annegret Kramp-Karrenbauer zelfs een uitsluiting uit de partij in het spel. “Er bestaan om goede redenen hoge horden om iemand uit een partij uit te sluiten. Maar ik herken bij de heer Maaßen geen houding die hem nog echt met de CDU verbindt”, zei Kramp-Karrenbauer tegenover de media.

“De CDU is ook een partij die gedragen wordt door een gezamenlijke burgerlijk-conservatieve houding. Een politiek te bedrijven onder dekmantel van de CDU die de politieke tegenstanders vooral binnen de eigen gelederen ziet, voldoet niet aan deze houding”, zei de partijvoorzitster. “Het is het goed recht van ieder lid om zijn mening te uiten. De poging echter om een heel andere partij te creëren, stuit bij mij op keihard verzet”, aldus Kramp-Karrenbauer verder.

De opvolgster van Merkel wil in haar partij een liberalere koers doordrukken en blijkbaar proberen deze op een mogelijke landelijke CDU/Groenen coalitie voor te bereiden. Conservatieve krachten zoals Maaßen zijn bij deze inspanningen echter een blok aan het been.

Bron: www.contra-magazin.com

Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/08/17 ... te-worden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44573
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek

Berichtdoor Pilgrim » Do Sep 05, 2019 11:22 pm

Grafiek

Afbeelding

De resultaten van de deelstaatverkiezingen in Brandenburg en Sachsen bij elkaar opgeteld:

1. AfD: 892.959 = 26,02 %
2. CDU: 892.483 = 26,01 %
3. SPD: 498.618 = 14,53 %
4. LINKE: 359.983 = 10,49 %
5. GRÜNE: 323.172 = 9,42 %
6. FDP: 149.029 = 4,34 %
7. Freie Wähler: 136.582 = 3,98 %
8. Anderen: 178.429 = 5,20 %

Bron: https://juergenfritz.com

https://ejbron.wordpress.com/2019/09/05/grafiek-3/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44573
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek

Berichtdoor Pilgrim » Zo Sep 22, 2019 1:30 am

Peiling deelstaatverkiezingen in Thüringen

Geplaatst op 21 september 2019

Afbeelding

(Door: Jürgen Fritz – Vertaling: E.J. Bron)

1. LINKE: 28 % (– 0,2)
2. AfD: 25 % (+ 14,4)
3. CDU: 22 % (– 11,5)
4. GRÜNE: 8 % (+ 2,3)
5. SPD: 7 % (– 5,4)
6. FDP: 5 % (+ 2,5)
7. Overigen: 5 % (– 2,1)

Lees HIER het volledige artikel

Bron: https://juergenfritz.com
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44573
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek

Berichtdoor Pilgrim » Zo Okt 27, 2019 8:37 pm

Prognose deelstaatverkiezingen Thüringen – geen meerderheid voor rood-rood-groen – AfD tweede partij

Geplaatst op 27 oktober 2019

Afbeelding

Bij de deelstaatverkiezingen in Thüringen wordt Die Linke volgens de om 18.00 uur door de ARD en het ZDF gepubliceerde prognoses duidelijk de grootste partij. De door “Infratest” en de “Onderzoeksgroep Verkiezingen” gehouden enquêtes na de verkiezingen zetten de partij van minister-president Bodo Ramelow op 29,5% en 30%. De CDU krijgt 22% tot 22,5%, de AfD 23% tot 24%.

De SPD haalt 8% tot 8,5%, de Groenen ongeveer 5,5%, de FDP moet met 5% tot 5,5% afwachten of ze in het deelstaatparlement vertegenwoordigd zal zijn. Zodoende is een reguliere regeringsvorming alleen onder deelname van de AfD of Die Linke mogelijk.

In 2014 was de CDU in Thüringen nog met 33,5% van de stemmen de grootste partij geworden, daarna volgden Die Linke met 28,2%, de SPD met 12,4%, de AfD met 10,6% en de Groenen met 5,7%. De FDP bleef met 2,5% buiten het deelstaatparlement en scoorde zelfs nog slechter dan de NPD, die in 2014 3,6% van de stemmen haalde.

Bron: www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/10/27 ... de-partij/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44573
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek

Berichtdoor Pilgrim » Zo Jan 12, 2020 9:52 pm

Ja, Nord Stream 2 is zonder alternatief

Geplaatst op 12 januari 2020

Afbeelding

Voor één keer heeft Merkel gelijk

Doet onze tamelijk idiote bondskanselier bij wijze van uitzondering een keer iets goeds, vliegt ze naar Poetin en verdedigt ze de Russische gasleiding Nord Stream 2 tegen de tamelijk brutale Amerikaanse sancties, die nota bene pas werden opgelegd nadat 80% van de pijpleiding al klaar was en betaald moest worden, en wat doet de krant “Die Welt”? Die serveert aan haar lezers weer volkomen eigenaardige, onlogische, door de Atlantik-Brücke* gedicteerde propagandastront, die geen enkel Duits belang dient.


Daarom voor “Die Welt” en andere media, die ons graag alleen maar Amerikaanse en NAVO-opvattingen zouden willen aansmeren, hier iets om mee te schrijven:

Duitsland schakelt idioot genoeg kolen en kernenergie vanwege de om zich heen grijpende groene achterlijkheid uit – en waardoor moet dit vervangen worden? We hebben dus, ten eerste, dringend het Russische gas nodig. Hoe meer energiebronnen we hebben, des te beter.

Ten tweede is het Russische gas definitief goedkoper dan het Amerikaanse, dat met schepen over de Atlantische Oceaan in nog te bouwen havens aangesleept zou worden.

Ten derde betrekken we al tientallen jaren lang Russisch gas, en de Russen hebben altijd op tijd en correct geleverd en ons nooit geboycot, zelfs niet in de Koude Oorlog, wat je van de Amerikanen niet kunt zeggen.

Om de vijf minuten legt Trump nieuwe sancties en boycots ergens in de wereld op, en wij moeten als domme marionetten volgen en miljarden verliezen slikken. Nee bedankt, de Russische politiek is beter!

Het enige probleem dat er de afgelopen 15 jaar was met Russisch gas, waren de leidingen tussen onze beide landen, toen bijvoorbeeld de Oekraïne en Bulgarije de pijpleiding, zonder te betalen, aftapten en onze verzorging bedreigden.

En juist daarom is het, ten vierde, juist dat er ook een pijpleiding rechtstreeks naar Duitsland loopt. Waarom zou het gas beter of veiliger of goedkoper zijn wanneer het eerst door Kiev of Warschau stroomt. Moeten wij ook financieel afgetapt worden? Willen jullie ons voor de gek houden?

Kortom, alles spreekt voor Nord Stream 2, een zinvol alternatief is er niet. Dat vindt ook de meerderheid van de lezers van “Die Welt”. En ook een vakantie op de Krim zou kunnen bevallen.

Bron: www.pi-news.net

Door: “kewil”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/01/12 ... ternatief/

*) De ‘Atlantik-Brücke’ is een lobbygroep.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44573
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek

Berichtdoor Pilgrim » Wo Jan 15, 2020 11:32 pm

SPD zakt onder de 13% – AfD wint er opnieuw 1% bij

Geplaatst op 15 januari 2020

Afbeelding

De SPD bereikt een nieuw niveau in haar duikvlucht, maar ook de CDU moet stemmen inleveren. Deskundigen maken daarvoor de discussie over een eventuele samenwerking met de opvolger-partij van de SED verantwoordelijk, waardoor nog meer burgerlijke kiezers bij de CDU zullen weglopen.

Opnieuw is het een peiling van INSA die in opdracht van de “Bild-Zeitung” werd uitgevoerd en voor de SPD een nieuw niveau op haar weg naar beneden bevestigt. Dat is – ook na de wisseling van de leiding in de SPD – de slechtste score sinds vijf maanden.

Een voormalige volkspartij op 12,5%
Wisselingen aan de partijtop zorgen meestal, zij het maar voor korte tijd, voor een opleving in de kiezersgunst. Maar ook dat schijnt de door en door geruïneerde en zich in een snelle neerwaartse spiraal bevindende SPD niet te helpen. Volgens de actuele zondagspeiling, uitgevoerd door het opinieonderzoeksbureau INSA, dat bekend staat om zijn exacte prognoses, komt de voormalige volkspartij SPD nog maar op 12,5%.

Maar ook de CDU verliest en staat nog maar op 27%. Dat betekent dat er nog nooit zo weinig mensen in Duitsland (39,5% van de daadwerkelijke kiezers) achter de regeringscoalitie staan. Ook de Groenen verliezen een ½%, blijven echter met 21% op een moeilijk te begrijpen hoog niveau. Een verklaringsmogelijkheid: klimaathysterie en verboden komen in de natie, die zich graag hysterisch laat meeslepen door ideologieën, op dit moment een extreme borderline stoornis meemaakt en glanst door de deugd van de onderdaan, bijzonder goed aan.

AfD eigenlijke winnaar
De eigenlijke winnaar is opnieuw weer de AfD, die met 15% op de 3e plaats blijft en er 1% bij wint. Ook dat zou eigenlijk tot veranderde strategieën van de AfD-paniekzaaiers in de omgang met de AfD moeten leiden – als je er niet van uitgaat dat de AfD het zonder deze strategieën van buitensluiten, sociale minachting en blokkadepolitiek in de parlementen, het tweemaal zo goed zou doen als ze nu doet.

De slechte cijfers van de CDU zijn vooral te danken aan de ruk naar links, gebezigd door Angela Merkel. “Het debat tussen een samenwerking tussen de linksen en de CDU schaadt vooral de CDU”, zegt de chef van INSA, Hermann Binkert, over de peiling-resultaten. Bij veel kiezers die affiniteit hebben met de CDU bestaat grote scepsis tegenover de linksen.” (bron)

Bron: https://philosophia-perennis.com

Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/01/15 ... euw-1-bij/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44573
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek

Berichtdoor Pilgrim » Za Feb 01, 2020 11:27 pm

Annegret Kramp-Karrenbauer wil dat katholieke priesters mogen trouwen

Geplaatst op 1 februari 2020

Afbeelding

Heeft de minister van Defensie en cheffin van de CDU nog niet genoeg problemen?

Tanks rijden niet, marineschepen verroesten, vliegtuigen en helikopters stijgen niet op, soldaten ontbreekt het aan ondergoed en gevechtslaarzen: het Duitse leger is slechts beperkt inzetbaar, heeft de leger-gevolmachtigde actueel vastgesteld. Bovendien staat het ministerie van Defensie wegens obscure miljoenen kostende adviseurscontracten onder druk.


Maar Merkel´s minister van Defensie Annegret Kramp-Karrenbauer, met bijbaantje CDU-cheffin, vindt nog tijd om zich bezig te houden met problemen van de katholieke kerk. Priesters moeten mogen trouwen, vindt het politieke stormkanon van de bondskanselier. Tot ziens celibaat?

Langzaam echter dringen zich bij de CDU-voorzitter overeenkomsten met de sociaaldemocratische pendant Saskia Esken op. Die doet ook bij ieder onderwerp haar duit in het zakje om in de media te verschijnen, houdt zich echter in ieder geval over algemene maatschappelijke vragen nog in.

Niet echter Annegret Kramp-Karrenbauer. Het staat haar als katholiek weliswaar vrij om zich uit te laten over zaken aangaande haar religie, maar in ieder geval zou de timing moeten kloppen. Als het eigen huis in brand staat, zou je niet moeten proberen om tegelijkertijd de brand in het huis van de buren te blussen.

Zeker niet wanneer de eigen argumenten als brandversnellers werken. Wie, zoals de CDU-voorzitter, denkt het bijna al pathologische misbruikprobleem in de katholieke kerk, gebrek aan priesters, lege kerken en toenemende aantallen uittredingen met één enkel celibatair handgebaar op te kunnen lossen, vergist zich enorm.

Wanneer de priester mag trouwen en papa mag worden (eventueel inclusief scheiding), dan zullen de biechtstoelen en kerkbanken nog leger worden. Want wie zou aan een getrouwde priester tegenwoordig nog vrijwillig zijn meest geheime zonden toevertrouwen? Het biechtgeheim, het oer-vertrouwen in priesters, die alleen maar verplichtingen hebben tegenover hun religie, verwordt tot een holle frase.

Het katholieke priesterambt wordt een wereldlijke baan zoals elke andere. Vast en zeker zullen er meer priesters komen, maar niet meer leden. Menig kerkbelasting katholiek zal met het oog op de sowieso fout functionerende katholieke kerk ook de laatste stap zetten en van de innerlijke opzegging overgaan naar de reële. De exodus bij de oude partijen is vergelijkend bewijs.

Kramp-Karrenbauer mengt zich in interne kerkelijke belangen, heel goed wetend dat het celibaat van priesters een hot item van de Duitse bisschoppen bij de synodale vergadering in Frankfurt is. Op de koop toenemend dat het Vaticaan en vooral de Duitse emeritus paus Benedictus XVI. ervoor waarschuwen om het gebod van het priesterlijke celibaat te versoepelen.

Daardoor wordt zij partijdig en wil de richting aangeven. Daarmee bewijst de CDU-cheffin de democratische aanspraak van de scheiding van kerk en staat een slechte dienst. Ze zou zich bezig moeten houden met haar politieke taken – daar heeft ze meer dan genoeg aan!

Bron: www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/02/01 ... n-trouwen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44573
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek

Berichtdoor Pilgrim » Do Feb 06, 2020 12:24 am

Het socialistische gespook in Thüringen is ten einde: Die Linke schuimbekt van woede

Geplaatst op 5 februari 2020

Afbeelding
De nieuwe minister-president van de Duitse deelstaat Thüringen, Thomas Kemmerich (links, FDP), en de oude, Bodo Ramelow (Die Linke).

Terwijl de mainstream media na de verkiezing van de FDP-politicus Thomas Kemmerich tot minister-president van de Duitse deelstaat Thüringen met de stemmen van de AfD het politiek grootst denkbare ongeluk uitroepen en “Die Linke” in Thüringen volledig doorslaat, heerst er grote vreugde bij de AfD.

Alice Weidel (AfD) was een van de eersten die de verkiezingsuitslag becommentarieerde: de linkse uitsluitingsstrategie tegen de AfD zou in Thüringen “krakend mislukt zijn. Gelukwensen aan Thomas L. Kemmerich (FDP) en de fractie van de AfD in het deelstaatparlement voor het smeden van een burgerlijke alliantie!”

De landelijk woordvoerder van de AfD, Jörg Meuthen, ziet in de minister-presidentverkiezing in Thüringen de eerste belangrijke mozaïeksteen van de dringend noodzakelijke politieke ommekeer in Duitsland:

“Deze minister-presidentverkiezing in Thüringen is de eerste belangrijke mozaïeksteen van een fundamentele politieke ommekeer in Duitsland. In Thüringen werd vandaag een nieuwe minister-president door de burgerlijke meerderheid, die de wil van de kiezer weerspiegelt, gekozen. Aan het socialistische gespook en de ambtsperiode van de postcommunist Ramelow is een einde gekomen. Mijn grote gelukwens gaat vandaag naar Thüringen!”

Burgerlijke krachten hebben zich laten gelden
Op gelijksoortige wijze verklaart de fractievoorzitter van de AfD in de Duitse Bondsdag, Alexander Gauland:

“Thüringen heeft een minister-president met een democratische meerderheid, die de wil van het volk weerspiegelt. De burgerlijke krachten hebben zich laten gelden. Het buitensluiten van de AfD functioneert niet. Wij feliciteren Thomas Kemmerich met zijn verkiezing en wensen hem een gelukkige hand.”

De vicefractievoorzitter Tino Chrupalla spreekt van een bedachtzaam politiek gedrag:

“Wij feliciteren de AfD Thüringen met haar bedachtzame politieke gedrag. Het toont aan dat de oude partijen de wil van de kiezer niet langer kunnen ignoreren en de AfD niet langer kunnen uitsluiten.”

CDU-Waardenunie: het verstand en het burgerlijke kamp hebben gewonnen
Maar ook prominente vertegenwoordigers van de CDU-Waardenunie waren blij met de verkiezingsuitslag – bijvoorbeeld de bekende media-advocaat Ralf Höcker uit Keulen. En zijn medestrijder in de Waardenunie, Alexander Mitsch, twittert: “Gefeliciteerd Thüringen en Duitsland, het verstand en het burgerlijke kamp hebben overwonnen.” (van Hans-Georg Maaßen geretweet).

Van haat vervuld gedrag bij “Die Linke”
Dat zij niets van democratie heeft begrepen en moet inzien dat haar tijd definitief gekomen is, laat “Die Linke” op indrukwekkende wijze zien: de fractievoorzitter van “Die Linke”, Hennig-Wellsow, gooit de nieuw gekozen minister-president Kemmerich de bos bloemen voor zijn voeten. En daarvoor wordt ze uitgerekend bejubeld door de “Spiegel”, die zichzelf ooit als stormkanon van de democratie beschouwde, nu echter volledig gelijkgeschakeld schijnt te zijn.

Deze reactie laat heel goed zien dat “Die Linke” blijkbaar nog altijd het democratiebegrip uit een tijd onderhoudt, toen zij wereldwijd alles andere dan de democratische “DDR” vertegenwoordigde en bekendstond als “muurmoordenaar partij”.

Dushan Wegner: “Linksen hebben niets meer aan te bieden, behalve hun haat”
Dushan Wegner becommentarieert: “De SED heeft mensen laten folteren en doodschieten – maar politici die er weinig problemen mee hebben wanneer haar juridische opvolgster de minister-president en andere functionarissen levert, zijn heel boos en verontwaardigd wanneer de AfD stemt op een uit Aken afkomstige politicus van de FDP. Het lijdt geen twijfel dat Thomas Kemmerich de wil van de kiezer beter weerspiegelt dan de andere kandidaat. Wie tegen de verkiezing van Kemmerich tot minister-president van Thüringen is, die is er in principe tegen dat de kiezer zelf bepaalt door wie hij geregeerd wordt. Enkele zogenaamde “journalisten” gaan er tegen tekeer dat en hoe de wil van de kiezers in Thüringen werd omgezet. Wat willen zij dan?! Dat een commissie van hoofdredacteuren van de Duitse mainstream media de politici in hun ambt benoemt, en wel rechtstreeks, zonder de gecompliceerde en niet altijd betrouwbare omweg van de opiniemakerij?!”

En concludeert: “Linksen hebben niets meer aan te bieden, behalve hun haat. Er is GEEN verontschuldiging meer om links te stemmen.”

Bron: https://philosophia-perennis.com

Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/02/05 ... van-woede/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44573
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek

Berichtdoor Pilgrim » Do Feb 06, 2020 1:02 am

De reactie op Thüringen laat zien: “De linksen hebben niets meer aan te bieden, behalve hun haat”

Geplaatst op 5 februari 2020

Afbeelding

De reactie van de linksen op de uitslag van de verkiezingen vandaag in Thüringen zal een nieuwe etappe in het rood-fascistische haatactivisme inluiden. De angst van de linkse fascisten dat de burgerlijk-conservatieven na een politieke ommekeer in Duitsland net zo met hen zouden kunnen omgaan als het links-groene systeem-Merkel jarenlang met andersdenkenden omgegaan is, zorgt bij hen voor angstzweet op het voorhoofd. Wie echter uit pure angst handelt om te overleven, wordt een echt gevaar.

Als er één ding is dat vandaag na de niet-verkiezing van Ramelow (Die Linke) tot minister-president van Thüringen is aangetoond, dan is het dit wel: “Linksen hebben niets meer aan te bieden, behalve hun haat.” (Dushan Wegner).

Wat de fractievoorzitter van “Die Linke”, Hennig-Wellsow, die de nieuw gekozen minister-president Kemmerich (FDP) een bos bloemen voor de voeten gooide, vandaag aan haat op onze democratische fundamentele orde en onze rechtsstaat heeft laten zien, zullen de komende weken heel veel kleine Henning-Wellsows op rood-fascistische manier op hun manier herhalen.

Infokraampje van de AfD aangevallen
En het begon al, toen het grootste denkbare ongeluk zich voor de opvolger van de muurmoordenaar partij SED in Erfurt aftekende: op de weekmarkt in Eicken werd woensdagmiddag een infokraampje van de AfD aangevallen.

Volgens de tot nu toe bekende informatie zijn tegen 12.30 uur drie vermomde personen, die zwarte kleding droegen, op de markt in Eicken rechtstreeks op de infokraam met drie AfD-leden afgestormd. Ze gooiden een tafel om waar reclamemateriaal op lag. Een van de vermomde personen sproeide traangas. Daarna vluchtten de aanvallers, vermoedelijk jonge mannen, over wie geen nadere persoonsomschrijvingen bekend zijn, over de markt van Eicken in richting Badenstraße.

Afbeelding

Bij de aanval met traangas raakten twee onschuldige burgers – twee mannen van 69 en 68 jaar – licht gewond.

Het rechercheteam van de politie Mönchengladbach stelt een onderzoek in en vraagt tips van getuigen, die op de weekmarkt en vooral ook daar omheen verdachte dingen hebben gezien.

Met de naderbij komende terugkeer van Duitsland naar het burgerlijke midden zal de agressiviteit van de rode fascisten toenemen
Uiteraard zullen velen hier nu tegenin brengen dat zulke aanvallen al langer voorkomen. En dat ze ondertussen niet meer alleen maar de AfD, maar ook andere, niet links-radicale broeders betreffen.

Maar één ding lijkt zeker: de pure angst van de linkse fascisten dat de burgerlijk-conservatieven na een politieke ommekeer in Duitsland net zo met hen zouden kunnen omgaan als het links-groene systeem-Merkel jarenlang met andersdenkenden is omgegaan. Wie echter handelt uit pure angst om te overleven, wordt onberekenbaar en een echt gevaar.

Bron: https://philosophia-perennis.com

Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/02/05 ... -hun-haat/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 40222
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Duitse politiek

Berichtdoor Mahalingam » Do Feb 06, 2020 10:45 pm

De lezer zal vast wel de video gezien hebben van het onfatsoenlijke gedrag van Nancy Pelosi na de rede van Trump. (demonstratief verscheuren)

Dit soort onfatsoen is normaal gedrag van linksen tegen de vijand.
In Türingen werd een FDP-er de baas (met behulp van de AfD ) en hoe werd hij gefeliciteerd?
Hoe dit Duitse cordon sanitaire eruitziet, werd glashelder toen de fractievoorzitter van de socialistische partij Die Linke weigerde om de kersverse FDP-premier te feliciteren: zij smeet een bos bloemen voor zijn voeten en draaide zich om.
https://www.elsevierweekblad.nl/americandreamers/opinie/2020/02/waarom-de-slechte-verliezers-in-amerika-en-duitsland-blijven-verliezen-736560/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40222
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De Duitse politiek

Berichtdoor Mahalingam » Vr Feb 07, 2020 12:50 am

Ik herinner mij hoe ooit Mevr. Clinton niet kon geloven dat ze verloren had.
En hoe reageert de ijzervreter van Die LInke bij zijn niet-verkiezing in Thuringen? Hij raakte in shock zo te zien:

Afbeelding

Hij is de man links. Die ander barstte in huilen uit.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44573
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Duitse politiek

Berichtdoor Pilgrim » Vr Feb 07, 2020 1:39 am

Onder druk van Merkel: Thomas Kemmerich treedt af

Geplaatst op 6 februari 2020

Afbeelding

Nieuwe verkiezingen in Thüringen uitgeschreven

Nu is het officieel; de pas woensdag gekozen minister-president (FDP) van de Duitse deelstaat Thüringen treedt af – en maakt nieuwe verkiezingen mogelijk. De druk van de links georiënteerde krachten op hem was waarschijnlijk gewoon te groot.


Het is waarlijk moeilijk te verdragen hoe onze Berlijnse regeringscoalitie en haar volgzame media het Vierde Rijk erbij fantaseren, alleen omdat de democratie en de rechtsstaat in Thüringen nog enigszins gefunctioneerd hebben. Omdat daar namelijk deelstaatparlementariërs, die volgens de grondwet alleen hun eigen geweten en uitdrukkelijk geen partijdoctrine hoeven volgen, hen bij de misbruikpoging om het land als “buit” onder elkaar te verdelen, een streep door de rekening hebben gemaakt. Nu moet er blijkbaar net zo lang gestemd worden tot het resultaat klopt. De woensdag dankzij de ondersteuning van de AfD gekozen man van de FDP maakt de weg vrij.

Wie serieus eist een democratisch legitieme verkiezing ongedaan te maken, zoals op dit moment de bondskanselier, gaat zonder twijfel op hetzelfde niveau staan met veel despoten en dictators van deze wereld, die men anders in zondagse redevoeringen zo graag aan de schandpaal nagelt. Zo iemand verliest stante pede elke morele aanspraak op een staatsfunctie. Veelmeer zou het nu juist zelfs geboden zijn om het onmiddellijke aftreden van Angela Merkel te eisen. Tegelijkertijd zou er een dwingend onderzoek door het Openbaar Ministerie wegens de beginnende verdenking van een overtreding van § 92 van het Wetboek van Strafrecht moeten worden ingesteld. Mocht Merkel en haar linkse entourage hier werkelijk mee wegkomen, dan zou dit niets anders zijn dan een putsch tegen democratische omstandigheden. Wat echter in tijden, waarin zelfs gestaalde communisten en DDR-goedpraters zoals kameraad Ramelow het “politieke midden” genoemd wordt, niet echt verwonderlijk zou zijn.

De met haat vervulde eigengerechtigheid van de zogenaamde goeden
Op dit moment kijkt men zorgelijk naar de toekomst. Wat zal er gebeuren wanneer voortaan andere verkiezingen, naar het voorbeeld van Thüringen, niet naar wens van onze bondskanselier verlopen? Worden de verkiezingsuitslagen dan ook net zo lang gecorrigeerd totdat men tevreden is? Met het oog op deze feiten – zou het dan niet consequent zijn om verkiezingen principieel van buiten aan te sturen, omdat de inwoners, volgens de overheid, nog niet rijp voor een democratie blijken te zijn? En: hoe kunnen Merkel en consorten er dan zeker van zijn dat hun methode van correctie van de uitslag niet pas echt tot een massale tegenreactie van de burgers leidt? Dan zou men de AfD met een krachtige repressieve handhaving kunnen bestrijden.

Was het überhaupt niet Merkel´s desastreuze politieke stijl die van de AfD de op één na grootste partij heeft gemaakt – en van haar eigen partij de op twee na grootste? Omdat onze madame naar eigen zeggen niets aan haar politieke stijl te veranderen, maar veel meer alleen maar de methodiek tot “politieke besluitvorming” van de burgers, laat duidelijk zien dat het haar al lang niet meer om instemming met haar politiek, maar overwegend om het opeisen van tributen gaat. Een zeer zorgwekkende ontwikkeling!

Wanneer deze verkiezing nu op aanwijzing van boven daadwerkelijk wordt teruggedraaid, dan is ons kiesrecht, onze rechtsstaat, onze grondwet geen cent meer waard! Dan is de democratie, zoals wij haar kennen, ten einde!

Bron: www.pi-news.net

Door: “Cantaloop”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/02/06 ... treedt-af/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19944
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De Duitse politiek

Berichtdoor King George » Vr Feb 07, 2020 1:51 pm

Merkelverraadlogica: Liever de ondergang als prijskaartje voor een cordon sanitaire te hebben beslecht dan realistisch beleid. Want dan zijn we tenminste lekker politiek correct bezig geweest. En de FDP zal gewoon braaf slikken dat ze een premierschap in een deelstaat hebben moeten inleveren, want dan kunnen ze veilig in de politiek correcte comfort zone de hielen van Die Linke, de SPD en de CDU mogen blijven likken. Dit is nou de politiek waarover de volksschrijver Friedricht Nietzsche eens opmerkte "En naar de heersenden keerde ik mijn rug toe toen ik zag wat zij met heersen bedoelen: Sjacheren, loven en bieden om de macht met het gepeupel." Toegegeven, het is wel datzelfde gepeupel wat als lemmingen braaf klakkeloos en kritiekloos middels hun stembriefje deze heersenden blijft dechargeren als waren zij een kudde makke schapen (En er is op zich niets mis met schapen, want schapen zijn lief.) die gewillig achter een valse herder aan de gang naar het hakblok maakt, terwijl een beetje weldenkendheid al volstaat dat valse herders ervoor zijn om hen naar het dorpsplein naar de guilotine te geleiden, bij wijze van spreken. En nou ben heus niet geil als boter op een veer in mijn eigen reet te steken, maar ik wil toch wel eventjes opmerken dat dat bij wijze van spreken zojuist door mij opgesteld wijs gesproken is.

Das Wirtschaftswunder? Das was einmal. Deutschland schabt sich ab. Hoe is het mogelijk dat een beschaving die ooit geboorte heeft gegeven aan wetenschappers en filosofen en aan innovaties welke zelfs wereldwijd het opgaan in de vaart der volken een boost hadden gegeven zo suïcidaal kan zijn door zich de vernietigingspolitiek van Wir schaffen das te laten welgevallen. Een normaal land koestert hun verwezenlijkte verworvenheden. Maar in Duitsland en in Zweden lijken ze wel geil als boter in hun geloof in omgekeerde zwaartekracht. Alsof sociale natuurwetten te tarten zijn. Wel, deze zijn niet te tarten. Importeer Middeleeuwse achterlijkheid en agressie en de verwezenlijkte moderniteit zal teloor gaan. Zo'n sociale natuurwet is niet te tarten. Verdomming, verarming en een toename van de onveiligheid zullen altijd een land hun deel zijn als het bronnen hiervan importeert.

Hoe is het mogelijk dat een land wat eens geboorte heeft gegeven aan bijvoorbeeld industriële ontwerpers zoals Hans Jorgen Benz en Ferdinand Porsche welke baanbrekend werk hebben verricht aan het wereldwijd meest fel begeerde produkt, te weten de eigen (supersnelle) auto voor de deur, geld uitgeeft aan bronnen van de eigen maatschappelijke afwaardering waar aan de gevolgen daarvan zo'n hoog maatschappelijk prijskaartje kleeft dat de arbeiders dermate worden uitgeperst en afgeperst dat de eigen auto voor de deur voor hen niet meer te betalen zal zijn? Hoe is het mogelijk dat een land wat eens geboorte heeft gegeven aan bijvoorbeeld Albert Einstein, waarvan zijn portret gelijk staat aan intelligentie, geld uitgeeft aan geïmporteerde domheid? Hoe is het mogelijk dat een land wat eens geboorte heeft gegeven aan Werner von Braun die als werknemer in dienst van zeer gerenommeerde vliegtuigenfabriek McDonell Douglas grensverleggend baanbrekend werk heeft verricht voor een zeer grote stap vooruit in het opgaan in de vaart der volkeren in de vorm van A Purchase to the Moon een politiek van een suïcidale Wilkommenskultur bedrijft middels de massale import van Middeleeuwse Islamitische primaten bij wie de voorgeprogrammeerde 7de eeuwse Middeleeuwse achterlijkheid nooit en te nimmer valt up te daten naar modern geëvolueerde kracht van de rede? Hoe is het mogelijk dat de simpele logica van naar de heersenden de rug toekeren toepassen omdat dezen sjacheren, loven en bieden om de macht met het gepeupel bedrijven niet geschiedt? In no time kan een volk zichzelf bevrijden van een kaste van cleptocratische incompetente bestuurlijke blunderaars en plunderaars aan de macht als het de weg van Friedrich Nietzsche met deze volzin volgt: "En naar de heersenden keerde ik mijn rug toe toen ik zag wat zij met heersen bedoelen: Sjacheren, loven en bieden om de macht met het gepeupel." En dat eenvoudig voldoen aan dit wijze gebod niet geschiedt, daar kan ik eventjes met mijn pet niet bij. :greeting2:
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam


Terug naar “Eurabia”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten