De politiek in Engeland

Mahalingam
Berichten: 52141
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De politiek in Engeland

Bericht door Mahalingam »

Corbyn gaf uiteraard de pers de schuld

De Duitsers hebben er een mooi woord voor: Verneinung. Dat is het psychische afweermechanisme dat soms optreedt wanneer iemand met feiten wordt geconfronteerd die hij zo moeilijk kan accepteren dat hij ze verdraait of ontkent.

Goed, dan maken wij nu vanuit Duitsland een reuzenstap, helemaal over Nederland en de Noordzee heen, naar het perfide Albion. Op dit moment hebben veel Britten namelijk last van Verneinung. Dat wil zeggen: veel linkse en links-liberale Britten, pro-Europa en oververtegenwoordigd bij de BBC en kranten als The Guardian en The Independent.

Komt u dat ook zo bekend voor?

Donderdag gingen ze genadeloos af. De Grand National van de Lagerhuisverkiezingen leverde geen fotofinish op, zoals voornoemde media de laatste dagen gretig voorspelden, maar een overwinning van Boris Johnson met twintig lengtes, die zelfs tot een absolute meerderheid van zijn partij leidde en dientengevolge wellicht tot een snelle invoering van Brexit.

Eens te meer – ik verwijs ook maar weer naar de laatste Amerikaanse presidentsverkiezingen – bleek de wens de vader van de gedachte toen zij, in Nederland van harte bijgestaan door hun links-liberale collega’s (lees: zo’n beetje alle traditionele media behalve De Telegraaf), hun voorspellingen deden. Dat er buiten de hoofdstad ook nog een leven is realiseerden ze zich weer eens niet (goh, ook dát komt mij bekend voor). Zelfs toen ze keihard de deksel op de neus kregen wilden ze domweg niet zien wat er aan hand was.

Ik zei het al: Verneinung.

Jamaren
Een paar jaar terug introduceerde ik het werkwoord jamaren, een samenstelling van ja en maar. Welnu, dat deden ze naar hartenlust, jamaren. Ja maar dit was een overwinning voor het populisme. Ja maar het nepnieuws had een beslissende rol gespeeld. Ja maar Johnsons bedrog en leugens gaven de doorslag. En niemand bleek in staat tot het trekken van de enige juiste conclusie: het Britse volk is het jarenlange Brexit-gejeremieer zat en heeft in meerderheid niks met de EU.

Het geldt met name voor de working class die vroeger in grote meerderheid Labour stemde maar zich inmiddels veel minder door die partij vertegenwoordigd voelt, omdat-ie geleid werd/wordt door een slappe, ook aangaande Brexit besluiteloze, ultralinkse zonderling met antisemitische trekjes, genaamd Jeremy Corbyn, die vorig jaar nog (!) door Lodewijk Asscher als een lichtend voorbeeld werd gezien.

En wie gaf Corbyn de schuld voor zijn onthutsende nederlaag?

Zijn zoveelste klassieke fout: de pers.

Alsof BoJo niks over zich heen kreeg.

Oók Verneinung.

Ik zag een foto voorbijkomen. Er stond een stel Britse bouwvakkers op, toffe jongens in met verf besmeurde overalls, met veiligheidshelmen op. Meer working class kon je het niet krijgen. En wat droeg de man in het midden? Een groot kartonnen bord waarop in rode letters ’We love Boris’ stond geschreven.

Ze voelen zich in de steek gelaten, die mannen.

Hoogste tijd voor een Verjahung.

Rob Hoogland
https://www.telegraaf.nl/watuzegt/20972 ... -de-schuld
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51240
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De politiek in Engeland

Bericht door Pilgrim »

Geert Wilders (PVV) blij met Britse uitslag: 'Meer landen zullen nu volgen'
13 dec. 2019

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 52141
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De politiek in Engeland

Bericht door Mahalingam »

Corbyn na desastreuze nederlaag: onze tijd komt nog

‘We hebben het debat gewonnen, maar het spijt me dat we er niet in zijn geslaagd dit om te zetten in een meerderheid voor verandering.’ Met deze woorden heeft Jeremy Corbyn in het weekeinde teruggekeken op de desastreuze nederlaag van zijn Labour Partij tijdens de Britse ‘Brexit-verkiezingen’.

Terwijl Labour piekerde en rouwde, bracht een triomfantelijke Boris Johnson een bezoek aan Sedgefield, een van de vele rode districten in Noord-Engeland die ‘Conservatief’ zijn geworden.

Labour-leider Corbyn blijft erbij dat er eerst ‘een periode van bespiegeling’ nodig is alvorens hij opstapt. Hij wil zelf zijn opvolging regelen. Het is een opvallend verschil met Neil Kinnock, die in 1992 na twee verloren verkiezingen ruiterlijk verklaarde dat, hoewel de partij onder zijn leiderschap goede momenten heeft mogen beleven, had gefaald en er niets anders overbleef dan meteen te vertrekken. Corbyn zelf had in 2005 geëist dat Tony Blair, na diens derde verkiezingszege, zo snel mogelijk zou vertrekken.

Stoïcijns

The Sunday Times wist te melden dat Corbyn tijdens de verkiezingsnacht stoïcijns was gebleven onder het vallen van ‘De Rode Muur’, zoals de voormalige Labour-gebieden in Midden- en Noord-Engeland worden genoemd. ‘Oh well’, zou hij herhaaldelijk hebben gezegd.

Corbyn kreeg zondag steun van zijn oude kameraad John McDonnell, die op de BBC-televisie beweerde dat ‘de ramp’ geheel aan hem te wijten is, omdat hij Corbyn had aangezet tot een Remain-vriendelijker koers.

De Brexit en de aanvallen van de media worden door de Corbyn-getrouwen gezien als de redenen van het verlies, maar kiezersonderzoeken hebben gesuggereerd dat de meeste Labour-kiezers vooral moeite hadden met de persoon van de leider zelf. Binnen de partij heerst nu haat en nijd. Emily Thornberry, de woordvoerder Buitenlandse Zaken die het Noord-Londense district Islington vertegenwoordigt, zou tegen een verslagen collega uit het noorden hebben gezegd dat haar ‘kiezers gelukkig niet zo dom zijn als de jouwe’.

Koers

De partij staat nu voor de keuze of zij wil terugkeren richting het midden, of de socialistische koers wil doorzetten die sinds Corbyns aantreden in 2015 is ingezet. Voor de leider zelf is het duidelijk. In een videoboodschap aan zijn loyale aanhangers beweerde de 70-jarige dat ‘hoewel dit niet ons moment was, onze tijd zal komen’. Hij riep mensen op lid van de partij te worden, ‘van het verzet tegen Boris Johnson en zijn politiek van de angst’. Tevens haalde hij uit naar de rijke persbaronnen.

Dat strijdlustige sentiment klonk ook bij de partijdenkers, zoals Ash Sarkar, de 27-jarige pleitbezorger van het ‘luxe-communisme’ die politiek doceert op het Sandberg Instituut. Tegenover de televisiecamera’s praatte ze haar partijgenoten moed in. ‘Het heeft na 1979 achttien jaar geduurd om de Conservatieven weg te krijgen. Niet alles is verloren.’ De Conservatieve Partij is sinds 2010 weer aan de macht en dat zal 14 jaar zijn als Boris Johnson zijn eerste termijn heeft voltooid.

Johnson bracht een zaterdag een bezoek aan het voormalige kiesdistrict van Tony Blair waar de Tories nu de baas zijn. De premier staat voor de gigantische taak om nieuw leven te blazen in de voormalige industriesteden, vooral in de infrastructuur, van wegen, spoorlijnen tot breedband. Hij zal zo snel mogelijk zijn kabinet reorganiseren. Later deze week zal de koningin de plannen van haar regering bekendmaken in haar tweede troonrede binnen drie maanden.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~bf9ec567/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 52141
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De politiek in Engeland

Bericht door Mahalingam »

Oud-premier Blair: Labour onder Corbyn achterhaald en overbodig

De Britse oud-premier Tony Blair heeft gematigden binnen zijn Labour Partij opgeroepen de macht terug te pakken van leider Jeremy Corbyn. Labour dreigt anders achterhaald en overbodig te worden. Corbyns „quasi revolutionaire socialisme” heeft gefaald, aldus Blair woensdag.

Corbyn heeft zijn vertrek aangekondigd na de enorme verkiezingsnederlaag van eerder deze maand. Labour haalde slechts 203 zetels, tegen 365 voor de Conservatieven; het slechtste resultaat sinds 1935. Hij stopt evenwel pas na een periode van bezinning in de partij. Blair wil dat de partijleider meteen aftreedt.

„De overname van Labour door extreemlinks heeft de partij veranderd in een veredelde protestbeweging met sekteachtige trekjes die onmogelijk een geloofwaardige regering kan vormen”, oordeelde Blair. „De keus waar Labour nu voor staat is zichzelf te vernieuwen als serieuze, progressieve tegenstander van de Conservatieven in de strijd om de macht in Groot-Brittannië, of zich daaruit terug te trekken en op termijn vervangen te worden door iets anders.”

’Oninteressante ideeën’

Blair legt de schuld van de historische nederlaag bij Corbyn. Die had ideeën waar de kiezer helemaal geen interesse in had. „Hij is de politieke verpersoonlijking van een idee, een merk van quasi-revolutionair socialisme waarin extreemlinks economisch beleid wordt gemixt met diepe vijandigheid tegen westerse buitenlandse politiek”, stelde hij. „Dit heeft traditionele Labourkiezers nooit aangesproken, zal dat nooit doen en was een combinatie van misleidende ideologie en opperste dwaasheid die ze beledigend vonden.”

Volgens Blair ligt, gezien de staat waarin Labour verkeert, een decennium van Conservatieve regeringen op de loer. Als de partij niet verandert, bestaat het gevaar dat de partij nooit meer aan de macht komt.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/6132905 ... -overbodig
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 52141
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De politiek in Engeland

Bericht door Mahalingam »

Labour: “Not surprising” that 47% of Tories think Islam is a threat to UK

Labour has said it is “not surprising” that a new HOPE not hate poll shows 47% of Conservative Party members think Islam is a threat to the British way of life given the Prime Minister’s own history of Islamophobic remarks.

The research from the anti-racism charity, which was submitted to the Tory inquiry into “all forms of racism including Islamophobia”, also indicated that a majority of party members held negative attitudes towards Muslims.

The HOPE not hate poll of over 1,000 Conservative Party members showed that 47% of those consulted thought Islam was a threat to the UK way of life, with only 27% thinking it was compatible with living in Britain.

Of those who felt Muslims were a “threat”, 50% agreed with the statement: “Islam breeds intolerance for free speech and calls for violent actions against those who mock, criticise or depict the religion in ways they believe are offensive.”
[...]
The decision led the general secretary of the Muslim Council of Britain Harun Khan to argue that the Conservative Party was following its “customary approach to Islamophobia, that of denial, dismissal and deceit”.
Het is een poging tot een tu quoque . De beschuldigingen aan het adres van Labour over antisemitisme in hun kringen wordt 'ontkracht' door te wijzen op anti-Islam uitingen bij de Tories.

https://labourlist.org/2020/09/labour-n ... ourList%29
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 52141
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De politiek in Engeland

Bericht door Mahalingam »

Een voorbeeld van links praten en rechts zakkenvullen.
Burgemeester van Liverpool gearresteerd op verdenking van corruptie

De burgemeester van Liverpool, Joe Anderson, is gearresteerd op verdenking van corruptie bij bouwprojecten. Samen met de 62-jarige socialist zit ook Derek Hatton vast, de beruchte trotskist die in de jaren tachtig de burgemeester was van de havenstad. Na zijn politieke carrière werd Hatton succesvol projectontwikkelaar.

De zaak betreft een nieuwbouwproject aan de oever van de Mersey. Anderson wordt ervan verdacht zijn macht te hebben misbruikt door bouwcontracten te geven aan politieke vrienden. Labour heeft hem hangende het politieonderzoek geschorst.

De arrestaties zijn het resultaat van een lang onderzoek waarbij meerdere projectontwikkelaars zijn betrokken. Een hoofdrol is weggelegd voor Hatton, die in de jaren tachtig als leider van de trotskistische organisatie Militant een schrikbewind voerde in Liverpool. Hij werd indertijd door Neil Kinnock uit de Labour Partij gegooid.

Zeeman

Joe Anderson begon zijn carrière op zijn 16de als zeeman. Daarna werd hij sociaal werker. Hij zit al 22 jaar in de gemeenteraad van Liverpool en was in 2012 een van de eerste gekozen burgemeesters in het Verenigd Koninkrijk. Tijdens de coronapandemie verwierf hij bekendheid met zijn plan om alle inwoners van Liverpool te testen. Een van zijn broers is eerder dit jaar aan Covid-19 overleden.

Ook Andersons zoon en Hattons assistent zouden zijn gearresteerd, eveneens op verdenking van poging tot omkoping en intimidatie van getuigen.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... bb0d3a8c8/

"intimidatie ". De vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 52141
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De politiek in Engeland

Bericht door Mahalingam »

Net zoals de PvdA bij ons, heeft Labour in Engeland het kontakt met de arbeiders verloren.
En dat ze zich als voorstander van de BLM en alle andere identity politics en gender gedoe voordoen, helpt ook niet om de 'hearts and minds' van de lagere klassse terug te winnen.
En dan is nog het moslimknuffelen van ze dat ook niet helpt.
Labour verder in verval nu Engeland Conservatief kiest (maar de Schotten duidelijk niet)

Binnen de Britse Labour Partij is het opnieuw hommeles na desastreuze verkiezingsresultaten. Bij regionale verkiezingen werd de partij in de oude industriesteden weggevaagd door Boris Johnsons Conservatieven, terwijl een tweede termijn voor Sadiq Khan als Labour-burgemeester van Londen allerminst zeker is. Alleen in Wales hield Labour stand. De positie van oppositieleider Keir Starmer wordt nu ter discussie gesteld.


De grootste klap kreeg Labour in Hartlepool, een havenstad in Noordoost-Engeland. Daar vond een tussentijdse verkiezing plaats nadat de plaatselijke afgevaardigde, een sociaal-democraat, moest opstappen wegens seksueel overschrijdend gedrag. Als diens opvolger had Labour een eurogezinde kandidaat aangewezen, terwijl in Hartlepool 70 procent voor de Brexit heeft gestemd. Het blijkt een blunder te zijn geweest.

Meer dan de helft van de kiezers koos voor de Conservatieve kandidaat - opmerkelijk in een stad die flink heeft geleden onder het thatcherisme, en waar ‘Tory’ jarenlang een vloek was. De onvrede in het rode bolwerk manifesteerde zich 19 jaar geleden al, toen de bewoners een 29-jarige burgemeester kozen die verkleed als aap, de mascotte van de plaatselijke voetbalclub, campagne had gevoerd.

Met het winnen van Hartlepool heeft Boris Johnson een nieuwe steen uit de zogeheten Rode Muur van Labour verwijderd. Onder de blonde premier, die goed ligt bij gewone kiezers, hebben de Conservatieven zichzelf opnieuw uitgevonden als arbeiderspartij. Met succes, zo bleek bij deze regionale verkiezingen waarbij ook de oude mijnwerkersstad Barnsley naar de Conservatieven ging.

Desillusie


Voor Labour rest de desillusie. Na het vertrek van de socialist Jeremy Corbyn dacht men het lek te boven water te hebben, maar diens gematigde opvolger Sir Keir Starmer is vooralsnog geen stemmentrekker. De eurogezinde advocaat ontbeert charisma en is in sociaal-cultureel opzicht te progressief voor de kiezers in Midden- en Noord-Engeland. De foto waarop hij samen met zijn plaatsvervanger knielt voor de Black Lives Matter-beweging is bijvoorbeeld slecht gevallen.

Starmer heeft bovendien een ellendige campagne achter de rug. In Bath werd hij door een woedende kastelein uit een kroeg gegooid en in Hartlepool poseerde hij voor de televisiecamera’s met een jonge kiezer die de kijkers vervolgens opriep toch vooral conservatief te stemmen. Starmers besluit om in de havenstad fish and chips te eten, met een biertje erbij, werd gezien als badinerend. Het deed denken aan het verhaal over Labour-coryfee Peter Mandelson, die in Hartlepool gestampte erwten in een viskraam aanzag voor guacamole.

In de aanloop naar de verkiezingen liet Starmer zich afleiden door de affaire omtrent de inrichting van de ambtswoning door Boris Johnson en zijn verloofde Carrie Symonds. Starmer liet zich zelfs fotograferen op de behangafdeling van warenhuis John Lewis (de Britse Bijenkorf). Voor politici en journalisten in Westminster is dit allemaal heerlijk scandaleus, maar onder de kiezers spelen heel andere problemen, zoals werkgelegenheid, huisvesting en het economische herstel van de lockdowns.

Binnen Labour is nu een stammenoorlog uitgebroken. De ene helft vindt Starmer te links, de andere te rechts. Labour wordt gezien als een partij van de jonge, progressieve middenklasse. Bij zijn vertrek als woordvoerder Defensiezaken beweerde Khalid Mahmood dat zijn partij min of meer is overgenomen door ‘een in Londen gecentreerde bourgeoisie, gesteund door brigades van woke strijders op de sociale media’.

Maar zelfs in Londen gaat het niet goed. Op basis van de opiniepeilingen ging men ervan uit dat Sadiq Khan makkelijk zou winnen, maar de onvrede over zijn teleurstellende beleid is groter dan gedacht. De sociaaldemocraat gaat nu nek-aan-nek met zijn Conservatieve tegenstrever Shaun Bailey. Het tellen van de tweede voorkeuren moet nu de doorslag geven. Op zijn vroegst wordt de uitslag zaterdagavond bekend.

Waar Engeland heeft gekozen voor de Conservatieven, loopt Schotland de andere kant op. De Scottish National Party (SNP) van minister-president Nicola Sturgeon is op weg naar een absolute meerderheid in het Schotse parlement: een mandaat voor een nieuw referendum over onafhankelijkheid. De eerste uitslagen zien er goed uit voor de progressieve SNP, maar een goed beeld over de toekomst van Schotland zal pas in de loop van zaterdag ontstaan.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~b79f20ed/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 52141
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De politiek in Engeland

Bericht door Mahalingam »

UK Labour leader wants Britain to recognize ‘Palestine’

Labour leader pushes Prime Minister Boris Johnson to recognize “the State of Palestine” at the upcoming G7 summit.


British Labour Party leader Sir Keir Starmer called on Prime Minister Boris Johnson Wednesday to recognize a Palestinian state at the upcoming G7 summit that will be held in England this weekend, the Jewish Chronicle reported.

In parliament, Starmer pushed Johnson during the regularly scheduled “Question Period” to recognize a state called Palestine alongside a “safe and secure Israel.”
“For too many people in Palestine, the promise of an end to the occupation and a recognized sovereign Palestinian state feels more distant than ever,” Starmer told the House of Commons.
“Will the Prime Minister take the opportunity this weekend to press for renewed international agreement to finally recognize the State of Palestine, alongside a safe and secure Israel, to stop the expansion of illegal settlements and to get a meaningful peace process back up and running?” Starmer asked.

Johnson replied that the government’s position on the Middle East remains support for a two-state solution.
“It’s been a long-standing objective of this government, and I think it’s common ground across this House, that the solution for the Middle East peace process is a two-state solution, and we continue to press for that,” the Prime Minister said.
“I’ve made that position plain both in my conversations with the Palestinian authority and of course with Israel,” Johnson said.

The Chronicle noted that Starmer’s Labour and Johnson’s Conservative parties are fighting in a tightly contested by-election in a constituency that is home to a large Muslim population who are vocal supporters of the Palestinians.

Labour Party member Steve Walker dismissed Starmer’s call as “spineless” pandering to the by-election and not seriously wanting to recognize an independent Palestine.

“Starmer didn’t tell Johnson for the UK to take the lead for other G7 nations by unilaterally recognizing Palestine,” Walker noted on his website The Sqwakbox. “He told him to ask other nations to come to an international agreement on recognizing Palestine – akin to calling for international agreement banning nuclear weapons or carbon. In other words, something in the long grass that is desirable but unlikely ever to happen.”

Walker said his party leader “is worried about the roughly one in five voters … who are Muslims” in the Batley and Spen riding where the by-election is taking place. One of the candidates is George Galloway, the rabidly anti-Israel former Labour member who was known for being friends with Iraqi dictator Saddam Hussein. Galloway is running for his own Workers Party that he established in 2019 and there are fears he might siphon off some of the Labour support.

Galloway is “said to still have some popularity among locals after his tenure as MP for nearby Bradford West, but [Starmer] can’t quite bring himself to tell Johnson that the UK should recognize Palestine and be done with it, setting an example for other nations to follow,” Walker said.
https://worldisraelnews.com/uk-labour-l ... palestine/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24951
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De politiek in Engeland

Bericht door King George »

Labour is er dus niet meer voor de arbeiders, maar dat wisten wij al. Labour is er dus ook niet meer voor de Britten. Maar dat wisten wij toch ook al?

Want is dit (nog) een Britse partijbijeenkomst te noemen?

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk




Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89711
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De politiek in Engeland

Bericht door Ariel »

Het wordt een spannende dag voor Boris. Britse conservatieven stemmen vandaag over zijn politieke toekomst.

Er komt een vertrouwensstemming over de positie van premier Boris Johnson, heeft de Conservatieve Partij besloten. Er is binnen de partij voldoende steun voor zo’n stemming.
Johnson is vooral door borrels en feestjes tijdens coronalockdowns onder vuur komen te liggen, maar hij ligt ook om andere redenen niet goed bij een aantal Conservatieven. Johnson heeft zijn verontschuldigingen over 'partygate' aangeboden en is niet van plan af te treden. Hij rekent erop dat zijn tegenstanders en critici in de minderheid zijn.

Maar als blijkt dat een meerderheid van de fractie niet achter Johnson staat, wordt hij afgezet als partijleider en premier. Daarna begint de Conservatieve Partij direct met de zoektocht naar een nieuwe partijleider die automatisch ook minister-president wordt. Als genoeg partijgenoten achter Johnson blijven staan, is hij het eerstvolgende jaar verzekerd van zijn positie als partij- en regeringsleider.

De stemming is maandagavond 19.00 uur Nederlandse tijd. De stemming duurt ongeveer twee uur. Om de premier weg te krijgen moeten er 180 parlementariërs voor de motie van wantrouwen stemmen.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 52141
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De politiek in Engeland

Bericht door Mahalingam »

Unprecedented leak exposes inner workings of UK Labour Party

Al Jazeera’s Investigative Unit (I-Unit) has obtained the largest leak in British political history, exposing how unelected officials undermined democracy within the Labour Party.

The leaked data comprises 500 gigabytes of documents, emails, video and audio files from the Labour Party dating from 1998 to 2021. The I-Unit will be releasing a series of reports on the leaked files over the coming week.

The data reveals how the party’s bureaucrats, whose nominal function is to serve the interests of the party, attempted to undermine members supportive of Jeremy Corbyn, Labour’s leader from 2015 to 2020.

Until his election as party leader in September 2015, Corbyn was a little-known figure in British politics, active in grassroots activism, from the anti-war movement to the Palestine Solidarity Campaign.

The first unequivocally socialist leader of the party since the 1980s, he rode a wave of popular discontent against the political establishment, standing on a platform of public ownership of key industries, a strengthened welfare state, and an end to the austerity measures imposed by the Conservative government at that time.

The Labour Files show, however, that inside the Labour Party discontent was brewing, leading to internal battles over which side of the party – the left-wing “Corbynites” or the pre-2015 centrists – would have control.

Party bureaucracy

The party bureaucracy, which Corbyn had inherited from his predecessors, played an important role in these battles.

At the time, that bureaucracy was led by Iain McNicol, who had been the general secretary of the Labour Party since 2011.

The Labour Files show how, before McNicol was replaced by Jennie Formby in 2018, the party was resistant to the political path Corbyn set.

While the party leader’s office sets the political direction of the party, internal affairs, including the party’s disciplinary process, comes under the remit of the general secretary, the highest non-political post in the party. The party’s disciplinary process is overseen by the Governance and Legal Unit (GLU).

False allegations

The files obtained by Al Jazeera contain Labour’s disciplinary records from 1998 to 2021 and document their handling by the GLU. They show how some supporters of Corbyn were smeared with false accusations of abusive behaviour submitted to the GLU, including homophobia and anti-Semitism, with the stated intention to suspend or expel them from the party.

In several instances, local branches of the party, known as Constituency Labour Parties (CLP) were suspended, preventing local members from holding Labour Party meetings. In other cases, individual members were suspended or expelled from the party on contested grounds.

In the CLP of Wallasey in northwest England, party members allied with local Member of Parliament (MP) Angela Eagle, who was challenging Jeremy Corbyn for the leadership of the party at that time. Following the UK’s Brexit vote, members of Corbyn’s shadow cabinet resigned en masse – Eagle then announced her leadership challenge against Corbyn, which she dropped out of in favour of Owen Smith.

Eagle’s Wallasey allies accused pro-Corbyn activists of making homophobic remarks and gestures during a party meeting in June 2016. The pro-Corbyn activists strongly deny these accusations.

These allegations were then used by officials in the GLU to suspend the constituency, thereby preventing local members from holding official party meetings.

Emails sent between party staff (pdf) found in the Labour Files show how the CLP was suspended on the wishes of Eagle, with staff writing “we have to do what Angela wants in these circumstances”.

Thwarted mayoral candidacy

In 2019, Corbyn resigned as leader after the party’s defeat in the December general election. He was eventually replaced by Keir Starmer, Britain’s former director of Public Prosecutions.

Soon after Starmer became the leader in April 2020, Formby resigned as general secretary. She was replaced by David Evans. The Labour Files reveal that he has continued the McNicol-era hostility towards left-wing members of the party.

In early 2021, Liverpool Councillor Anna Rothery made a bid to become the party’s candidate for mayor of that city.

A Labour Councillor since 2006 and the holder of the ceremonial position of Lord Mayor between 2019 and 2021, Rothery was aiming to become the city’s first Black elected mayor. She was aligned with Jeremy Corbyn.

After being selected alongside two other councillors to be on the shortlist of party candidates, Rothery – and the two other candidates – were unexpectedly recalled for a second interview by a five-person selection panel. Rothery describes the second interview as being hostile in tone.

‘Screaming banshee’

In preparation for their second interview with Rothery, David Evans forwarded the panel a letter he had received from former Liverpool Councillor Alan Dean in February 2021. That letter is included in the Labour Files.

Dean had been a Labour Councillor for 31 years and had represented the Princes Park ward alongside Rothery for 12 of those.

In the letter (pdf), he describes her as a “screaming banshee” with a “Jekyll and Hide [sic] character”. The letter also makes deeply personal comments about Rothery’s private life, which Al Jazeera has redacted to protect her privacy. Rothery strongly denies his characterisation of her, and all other accusations contained in the seven-page letter.

Dean’s letter also states that the “support” for Rothery among senior pro-Corbyn politicians was of “huge concern”.

Shortly after the panel’s interview, Rothery and the two other candidates were pulled from the shortlist. The party claimed it had taken the decision after giving “careful consideration to the additional information presented to it”.

Rothery sought an injunction at the High Court in order to force the party to keep her on the shortlist of candidates. As part of this, Rothery’s lawyers demanded that the party disclose all documents related to Rothery’s selection panel. Alan Dean’s letter was never disclosed to Rothery’s lawyer, nor to the High Court, documents obtained by Al Jazeera show.

Rothery lost her case and had to pay $90,000 in costs to the Labour Party. She has now left the party and started her own independent political group in the Liverpool City Council.
https://www.aljazeera.com/news/2022/9/2 ... bour-party
Responses to The Labour Files

The Labour Party declined to comment on any of the individual cases Al Jazeera will be featuring. It did, however, say that it was a rules-based organisation that properly followed its own rules and told us that it had been under no obligation to disclose the Dean letter to Rothery’s lawyers or the Court.

Iain McNicol told us that his sole focus had always been to secure victory for the Labour Party. He denied all the allegations made against him and said that he had always supported his professional staff at the party.

Those party officials who responded to Al Jazeera told us that they had always acted in compliance with the law, party rules, their job descriptions and proper standards of proportionality.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 52141
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De politiek in Engeland

Bericht door Mahalingam »

Labour gaat proberen om via de klimaathysterie de regering ten val te brengen.
Dat zal niet lukken ook al wordt de motie aangenomen. Het is geen motie van wantrouwen namelijk en de functie is 'zagen aan de stoelpoten van Truss'.
Government makes fracking ban vote test of Tory loyalty

Tory MPs have been ordered to oppose a Labour move to ban fracking to show their loyalty to Liz Truss, or face expulsion from the parliamentary party.

Labour is trying to use a vote in the Commons this evening to force the introduction of a draft law banning the extraction of shale gas.

The government has told Tory MPs it sees the vote as a confidence motion.
But former ministers Chris Skidmore and Tracey Crouch have said they cannot support fracking.
Backbencher Angela Richardson has also indicated she will not support the government.

Mr Skidmore tweeted: "As the former energy minister who signed Net Zero into law, for the sake of our environment and climate, I cannot personally vote tonight to support fracking and undermine the pledges I made at the 2019 general election.
"I am prepared to face the consequences of my decision."

Ms Crouch and Ms Richardson both retweeted his comments with the word "ditto".

A number of Conservative MPs oppose fracking, but they have been told they must oppose the Labour motion or face being expelled from the Conservative party in the House of Commons.
Ms Truss's press secretary has said the prime minister would not resign even if the government loses Wednesday's vote on fracking.

That is because Labour's motion does not amount to a formal vote of no confidence in the government.

Fracking was halted in 2019 following opposition from environmentalists and local concerns over earth tremors linked to the practice.

But last month, the UK government ended the fracking ban in England as part of its plan to limit rising energy costs.
Spoiler! :
Now Labour says it wants to give MPs a chance to overturn the decision, which broke a 2019 Tory manifesto promise. It will be voted on at 19:00 BST in Parliament.

Some MPs for the Scottish National Party - which opposes fracking - have told the BBC they will take part in the vote.

If Labour's motion is approved, a bill to ban fracking would be given priority to be debated and voted on in Parliament.

In a message to Tory MPs, deputy chief whip Craig Whittaker said the government "cannot, under any circumstances, let the Labour Party take control of the order paper and put through their own legislation".

He said the party was voting "no" on Labour's motion, enforcing what's known as a three-line whip.

"I know this is difficult for some colleagues, but we simply cannot allow this. Please speak with your whip with any issues," the message from Mr Whittaker reads.
Media caption,

Jacob Rees-Mogg has defended the return of fracking

The government hopes the Conservative MPs who oppose fracking will back down.

Meanwhile, Labour believes the government is walking into a trap. They want to make this a big dividing line, and have adverts ready attacking each MP who votes against a fracking ban.

One Conservative MP has told the BBC that many will be very unhappy about voting with the government on this issue.

Last week, some Tory MPs told the BBC they were talking to opposition parties about ways they could block the government's fracking plans.

One Labour source said MPs in areas impacted by fracking "will have to consider their constituents before they troop through the lobbies".

Shadow climate change secretary Ed Miliband said the motion gave Tory MPs a "simple choice" between banning fracking and allowing the government to "impose" the activity on communities.

When lifting the ban on fracking last month, the government said the practice would resume only where there was local consent, but did not say how this would be sought.

At Prime Minister's Questions, Liz Truss said the government "will consult on the robust system of local consent" and "give clear advice on seismic limits" before any fracking goes ahead.

The prime minister said Business Secretary Jacob Rees-Mogg "will be saying more about this later today".

The Liberal Democrats have urged Tory MPs to "show some backbone" by voting for a ban.

"Conservative MPs will not be forgiven if they give the go-ahead to fracking our countryside for more expensive gas instead of backing renewables," said the party's climate change spokesperson Wera Hobhouse.

A no-confidence vote is usually tabled by the opposition and if the government loses, the prime minister will be expected to resign or ask the King to dissolve Parliament, triggering a general election.

The Tory whips have described Wednesday's vote as "a confidence motion", but the government has the final say over how to respond to a defeat.

Nevertheless, defeat for the government would have political consequences. For example, Tory MPs who do not vote with the government on this motion have been warned they will no longer remain in the parliamentary party.

This could stir up discontent at a time when Ms Truss is trying to shore up her authority.
More on this story
https://www.bbc.com/news/uk-politics-63313824
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89711
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De politiek in Engeland

Bericht door Ariel »

Britse wet zorgt voor asielstop illegalen

De Britse strijd tegen illegale immigranten gaat een nieuwe fase in. Naar verwachting komt er vandaag een wetsvoorstel om het onmogelijk te maken voor buitenlanders die illegaal het land inkomen om asiel in het Verenigd Koninkrijk aan te vragen.

De plannen voor de wet bestaan al maanden. De maatregel is bedoeld om de stroom illegalen die met gemotoriseerde rubberboten het Kanaal vanuit Frankrijk naar Dover oversteken te stelpen. Vorig jaar maakten meer dan 50.000 illegalen de overtocht. Dit jaar worden er meer verwacht.

Tal van mensenrechtenorganisaties steigeren bij het plan. Volgens de nieuwe wet zullen illegalen immers naar een ‘veilig land’ worden gestuurd. Daarmee wordt waarschijnlijk Rwanda bedoeld. Vorig voorjaar sloot de Britse regering een overeenkomst met dat land om Britse asielprocedures daar te laten afwerken. Maar er zijn nog altijd juridische twijfels of dat acceptabel is.

Premier Rishi Sunak heeft begin dit jaar beloofd dat hij nog dit jaar een einde zal maken aan de grote stroom illegalen over het Kanaal. De levensgevaarlijke tocht wordt volgens hem mogelijk gemaakt door bendes mensensmokkelaars die goud geld verdienen aan hun handel. Het onmogelijk maken van het verkrijgen van asiel na de illegale Kanaalroute lost dit volgens hem op.

Het probleem is echter dat er geen andere manieren zijn voor bijvoorbeeld politieke vluchtelingen om naar het Verenigd Koninkrijk te komen. Legale immigratie is alleen mogelijk voor politieke vluchtelingen uit Afghanistan, Hongkong en Oekraïne. Sunak beloofde zondag nieuwe routes te openen, maar niemand weet hoe of wanneer.

Franse afspraak
Het wetsvoorstel zal waarschijnlijk door het Lagerhuis worden aangenomen, maar in het Hogerhuis, waar de Conservatieve Partij van Sunak geen meerderheid heeft, worden meer problemen verwacht. In de tussentijd bestaat de vrees dat de stroom illegalen zal aanzwellen, omdat migranten nog voor de invoering van de wet in het Verenigd Koninkrijk willen geraken.

Sunak hoopt echter op een mogelijk te ondertekenen overeenkomst met Frankrijk waarin het land ofwel serieuzer de immigrantenstroom probeert af te stoppen, of misschien zelfs wel zélf de immigranten terug zal gaan sturen.

De Franse president Emmanuel Macron zou daar nooit over hebben willen praten, maar zijn relatie met zijn Britse collega Sunak zou aanzienlijk beter zijn dan met diens voorgangers Liz Truss, Boris Johnson en ook Theresa May. Sunak bezoekt Macron deze week. Mocht het tot een dergelijke overeenkomst komen, dan heeft Sunak in twee weken meer bereikt met mede-Europese bondgenoten dan zijn voorgangers in de voorafgaande zes jaar.
Door het gehele land worden nu hotels ingezet om de illegale immigranten te huisvesten. Dit tot ergernis van vele Britten.

Afbeelding
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 17462
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: De politiek in Engeland

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ariel schreef:
di mar 07, 2023 1:04 pm
Vorig jaar maakten meer dan 50.000 illegalen de overtocht.
Volgens NPO1 radio vandaag ging het om 64.000 bootjes. Ach . . . elk bootje is er een teveel. Die ellendelingen zijn nadelig vanwege hun aanjaaggedrag van de overbevolking in Europa.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst wegens gebrek aan de vrije wil.
Mahalingam
Berichten: 52141
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De politiek in Engeland

Bericht door Mahalingam »

Ik lees in bovenstaand:
Volgens de nieuwe wet zullen illegalen immers naar een ‘veilig land’ worden gestuurd. Daarmee wordt waarschijnlijk Rwanda bedoeld. Vorig voorjaar sloot de Britse regering een overeenkomst met dat land om Britse asielprocedures daar te laten afwerken. Maar er zijn nog altijd juridische twijfels of dat acceptabel is.
Nu lees ik dat het geitenpaadje via Rwanda niet mag.
Britse regering mag asielzoekers niet naar Rwanda uitzetten, bepaalt beroepsrechter

De Britse regering mag asielzoekers voorlopig niet verplaatsen naar Rwanda om daar de asielprocedure voor het Verenigd Koninkrijk te doorlopen.

Dat heeft het Hof van Beroep in Londen bepaald in een zaak die door vluchtelingenorganisaties en een groep asielzoekers was aangespannen. Rwanda is ‘geen veilig derde land’ en mensen hier naartoe uitzetten is onwettig zolang het land zijn asielsysteem niet verbetert, oordeelde een 2-1 meerderheid van de rechters. Waarschijnlijk moet de zaak nu verder beslecht worden aan het Hooggerechtshof.

Het uitzetten van asielzoekers had in september moeten beginnen, maar dat lijkt nu van de baan. Alle asielzoekers die na 1 januari 2022 via illegale weg het Verenigd Koninkrijk zijn ingekomen, hadden naar Rwanda moeten kunnen worden verplaatst. Het gaat dan vooral om vluchtelingen die per boot het Kanaal overstaken. In 2022 ging het om 45.000 mensen, dit jaar tot dusver om ruim 10.000.
https://www.nrc.nl/nieuws/2023/06/29/br ... r-a4168519
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 52141
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De politiek in Engeland

Bericht door Mahalingam »

Zit het in de volksaard dat ze dol zijn op 'stiekem'?
Er worden heel veel boeken geschreven en films gemaakt over spionnen en zo. (007)
En politici lichten elkaar beentje via vuil uit hun prive-leven.
En nu komt er een boek uit waar die Engelsen van zullen smullen.

En dit citaat uit het boek valt wel mee. Ze keken toe en waren niet aan het wachten op hun beurt:
LONDEN - Een nieuwe week en een nieuw Brits seksschandaal. Bijna vanzelfsprekend opnieuw binnen de Conservatieve partij. Over een Conservatief parlementslid dat seks heeft met een prostituee op een biljarttafel. Dat is nog niet eens het meest opmerkelijke: naar het schijnt keken vier collega-Lagerhuisleden ademloos toe.
Seksschandalen Britse Conservatieven ’erger dan Sodom en Gomorra’

Of wat te denken van het Lagerhuislid dat een vrouwelijke collega een datedrug gaf en haar daarna verkrachtte. Of de sinistere politieke adviseur die seksfeestjes organiseerde waar Conservatieve politici maar al te graag aan deelnamen, om daarna fijntjes gemeld te krijgen dat er geheime opnames zijn van de seksuele uitspattingen.
Het zijn enkele van de bizarre openbaringen na drie dagen van voorpublicaties uit het boek The Plot (De Samenzwering) van de voormalige Conservatieve minister van Cultuur Nadine Dorries. Die ’Samenzwering’ heeft overigens vooral betrekking op de sinistere krachten binnen haar partij, die tot het vertrek van voormalig premier Boris Johnson leidden. Dorries is nog altijd een grote fan van Boris.

Stampertje en Bambi
De seksuele uitspattingen krijgen de meeste aandacht. Dat is deels te danken aan het feit dat Dorries weigert om de identiteiten van de personen die ze beschuldigt, te openbaren, waarschijnlijk vanwege de strenge lasterwetgeving in het Verenigd Koninkrijk. Ook de bronnen voor de onthullingen van het boek van Dorries blijven anoniem. Als succesvolle schrijfster van niet al te diepgravende romans heeft Dorries hun wel een bijnaam gegeven. Zo is er Stampertje die met een grote zucht constateert dat ’Sodom en Gomorra’ niets zijn vergeleken met de ontucht in Westminster. Stampertje wordt bijgestaan door Bambi die ook al hoofdschuddend haar ontboezemingen deelt.

Het meest verstrekkend is het verhaal over een verkrachtend Lagerhuislid dat de hand boven het hoofd wordt gehouden door de partijleiding. De Conservatieve Partij zou zelfs de kosten betalen van de kliniek waar een van zijn slachtoffers is opgenomen. Het bewuste Lagerhuislid zou nog altijd vrij rondlopen, hoewel een van de voormalige partijvoorzitters eind vorig jaar naar de politie zou zijn gestapt om bewijsmateriaal te overhandigen.
Huidig partijvoorzitter van de Conservatieven Oliver Dowden zegt de beschuldigingen ’zeer serieus’ te nemen.
Maar volgens Dorries gebeurde dat de afgelopen weken vooral door pogingen om te voorkomen dat het boek gepubliceerd zou worden. Zo weigerde Dorries een oekaze vanuit Downing Street om het boek te laten screenen door juristen rond het huidige kabinet van Rishi Sunak, een weigering die haar naar verluidt een mogelijke zetel in het Hogerhuis kostte.

Verdere onthullingen

Laat dat nu net de druppel zijn geweest die de spreekwoordelijke emmer deed overlopen voor Dorries. Bij zijn afscheid had Johnson haar die zetel in het Hogerhuis beloofd.
Huidig premier Sunak voorkwam dat volgens Dorries. Ze kan de man, die volgens haar deel uitmaakt van ’De Samenzwering’, niet luchten of zien. Dat bleef niet onopgemerkt.
Toen Labour vorige maand de door Dorries opgegeven zetel in het Lagerhuis in het door en door Conservatieve kiesdistrict Mid Bedfordshire won, verwelkomde Sunak hem met de verzuchting dat hij meer steun van hem verwachtte dan van de vorige vertegenwoordiger van het district.
Intussen zijn er nog enkele dagen te gaan voor The Plot daadwerkelijk in de winkel ligt. De krant The Daily Mail, waar Dorries net als trouwens Johnson een wekelijkse column heeft, zal de komende dagen vrijwel zeker gebruiken voor verdere onthullingen.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/7976586 ... en-gomorra
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie