Nieuws uit Saudi-Arabië

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79373
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Saudi-Arabië

Bericht door Ariel »

OM: verdachte beschieting ambassade handelde met terroristisch oogmerk

De 40-jarige Zoetermeerder die vastzit op verdenking van het beschieten van de ambassade van Saoedi-Arabië in Den Haag, zou hebben gehandeld met een terroristisch oogmerk. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). Maandag werd al besloten dat de man langer vast blijft zitten.

'De man wordt verdacht van het plegen van geweld tegen een gebouw van een internationaal beschermd persoon, poging moord dan wel doodslag op de bewaker van dit gebouw en bedreiging, alles met een terroristisch oogmerk', laat het OM weten. 'Het terroristisch oogmerk blijkt eruit dat de verdachte met zijn daad zijn wil lijkt te willen opleggen aan de ambassade.'

De verdachte werd donderdagmiddag aangehouden in Zoetermeer. De politie is nog op zoek naar mensen die hem hebben gezien rond het moment dat er werd geschoten op de ambassade van Saoedi-Arabië in Den Haag.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7149
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: Nieuws uit Saudi-Arabië

Bericht door hans van de mortel »

Ach . . . wat heet oud nieuws in de ogen van de mislukte mensenstaat Saoedi-Arabië?

2 augustus 2019 - AD

Apple onderzoekt omstreden Saoedische vrouwenvolg-app


Apple-baas Tim Cook is niet bekend met de omstreden app waarmee Saoedische mannen hun vrouwen kunnen volgen, maar gaat het onderzoeken.
Cook zegt dat in gesprek met Amerikaanse radiozender NPR. De Apple-ceo werd gevraagd of hij bekend is met de app Asher, die zowel in de Apple App Store als de Google Play Store te downloaden is. De app wordt aangeboden door het Saoedische ministerie van Binnenlandse Zaken en biedt mannen de mogelijkheid om andere leden van hun gezin in de gaten te houden.

In Saoedi-Arabië is het voor vrouwen nog steeds verboden om zonder toestemming van een "voogd" te reizen, meestal is dat een hun echtgenoot, vader of oudere broer. Via Absher krijgen Saoedische mannen automatisch bericht als vrouwen hun paspoort gebruikt. Ook kunnen mannen via de app regelen dat vrouwen helemaal niet mogen reizen, of alleen op door hen bepaalde data, ontdekte Insider eerder deze maand.
Volgens de Saoedische regering heeft de app meer dan 11 miljoen gebruikers.
BRON
Het smerige vieze achterbakse primitieve geestelijk gestoorde moslimland heeft 34 miljoen inwoners die stuk voor stuk behoren tot de mislukte mensensoort. Hoe komt dat? Ten eerste is dat de schuld van de smerige vieze achterbakse primitieve geestelijk gestoorde profeet Mohammed die, niet toevallig, ook Arabier was. Ten tweede is het de schuld van het leven. De mens heeft geen vrije wil. Dus ook de historische ellendeling psychopaat Mohammed treft geen blaam.
De bewoners van de mensenwereld zijn blijkbaar niet in staat goed en kwaad van elkaar te onderscheiden en daar passende maatregelen bij te bedenken. Al die islamitische landen hadden, net zoals Japan in 1945, getrakteerd moeten worden op atoombommen. Hoezo? Ik ben die autoloze zondagen niet vergeten. Daar zijn die nutteloze, de vooruitgang in de weg zittende Arabieren, nog nooit voor gestraft.
In Nederland werden een aantal autoloze zondagen afgekondigd van november 1973 tot en met januari 1974. De benzine werd bovendien gerantsoeneerd; autobezitters kregen benzinebonnen die ze bij het tanken zouden moeten inleveren.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7149
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: Nieuws uit Saudi-Arabië

Bericht door hans van de mortel »

Zoals de wereld moet weten, komt alle wijsheid, door middel van Allah, de knecht van de Profeet, uit Saoedi-Arabië.

De Arabieren zijn de meest hulpeloze mensen die tot de mislukte mensensoort moslims behoren en achteraan de westerse beschaving aanhuppelen als paarden - herstel - ezels die achter de wagen zijn gespannen met behulp van hun onovertrefbare vasthoudendheid aan de waanzin van een psychopaat, genoemd Mohammed, 1400 jaar geleden.

Afbeelding
Allah تعالى zegt:

“En zij vragen jou betreffende menstruatie, zeg; dat het schadelijk is (om seksuele gemeenschap te hebben met de vrouw tijdens haar menstruatie). Blijf dus weg van de vrouwen tijdens hun menstruatie. En benader hen niet tot dat zij zich gereinigd hebben. En als zij zich gereinigd hebben, benader hen zoals Allah jullie opgedragen heeft. Voorwaar Allah houdt van degenen die berouw tonen en van degenen die zichzelf reinigen.” [al-Baqara (2): 222]

Voor de menstruerende vrouw gelden tijdens haar menstruatie en aan het einde een aantal regels die zijn gespecificeerd in het Boek van Allah en de Sunna:

Van deze regels, is dat de menstruerende vrouw niet bidt noch vast tijdens haar menstruatie. Hij (VZMH) heeft tegen Fāṭima bint Abī Ḥubaysh gezegd:

“Als de menstruatie komt, laat dan het gebed”.

En als een vrouw tijden haar menstruatie vast of bidt, dan is haar vasten en haar gebed niet correct, want de profeet (VZMH) heeft dit verboden. Het is zelfs zo dat zij daarmee Allah ongehoorzaam is.
BRON: https://www.ahloelhadieth.nl/?p=1124
Dankzij Trump kwam er enig zicht op verbetering uit het islamitische terroristen-reservaat van Saoedi-Arabië. Nu met Biden in de hoofdrol is het afwachten geblazen. Want met Obama hadden de Arabische moslims een dankbare vriend die begripvol en niet te beroerd was om voor de Arabische moslimkoning een diepe respectvolle buiging als slaaf van de islam te maken.

Afbeelding

Dat zijn de Amerikanen blijkbaar vergeten toen zij besloten om weer op een Democraat te stemmen. Weliswaar geen moslim, maar zoals ik links en rechts om mij heen heb vernomen, vindt men Biden een slap figuur. Vijftig jaar politieke ervaring hebben hem tot een van de meeste onbetrouwbare, onberekenbare en
manipuleerbare politici getransformeerd die hoogst waarschijnlijk binnen twee jaar vrijwillig gaat terugtreden ten faveure van Kamala Harris. Een grotere ramp is nauwelijks denkbaar.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Mahalingam
Berichten: 43723
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Saudi-Arabië

Bericht door Mahalingam »

Al 1400 jaar lang vechten deze sekten tegen elkaar.
Je kan in Iran beter geen Sunni zijn en in Arabië beter geen Shia.
Saudi Arabia orders demolition of Imam Hussein (AS) mosque in Qatif


Saudi authorities have ordered the demolition of a mosque in which Shia cleric Sheikh Nimr Baqir al-Nimr led the prayers.

According to Merat al-Jazeera website, the Imam Hussein (AS) Mosque in Qatif, Eastern Province, will be destroyed under the pretext of development projects.
Adel al-Saeed, a Saudi Arabian rights activist, revealed the news, saying the move is aimed at eliminating anything that reminds one of the martyred cleric.
He underlined, however, that no matter what the Saudi rulers do, the memory of Sheikh al-Nimr will live on in hearts.

On January 2, 2016, Saudi Arabia executed 47 prisoners, including Sheikh Nimr.

Sheikh Nimr was detained in July 2012 on charges of delivering anti-regime speeches and defending political prisoners.
His arrest in 2012 and execution in 2016 sparked widespread protests in the Arab country.
https://en.abna24.com/news//saudi-arabi ... 91370.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79373
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Saudi-Arabië

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:
za nov 14, 2020 3:59 pm
Kan iemand dit vertalen?
Mahalingam :victory:

Eindelijk bericht na 2 maanden de vertaling van het bord. Ik had de hoop al opgegeven.
Spoiler! :
Afbeelding
Met dank aan Islamic_Science2 van Internationaal.

بسم الله الرحمن الرحيم = Bismillah irahman irrahim = In the name of of Allah the Merciful

الخضير عليه السلام = Al Khadir, peace be upon him

مجمع البحرين = Council of Bahrain

٤ = 4 [4th day]
محرم ١٤٠١ =[month] Muharram [year] 1401
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43723
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Saudi-Arabië

Bericht door Mahalingam »

Het lijkt er dus op dat hij heel religieus denkt. En dat hij de clan van Saoud niet ziet als hoeders van het ware geloof. En dan maar kogels afschiet op de ambassade van die Saouds.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43723
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Saudi-Arabië

Bericht door Mahalingam »

Strijdbare feministes. Die bestaan in Arabië. Bij ons niet meer.
Saudische vrouwenrechtenactiviste veroordeeld tot celstraf

Een Saudische rechtbank die belast is met het behandelen van terrorismezaken heeft een prominente mensenrechtenactiviste uit het streng islamitische land veroordeeld tot een celstraf. Loujain al-Hathloul moet vijf jaar en acht maanden de gevangenis in.

Al-Hathloul (31) werd veroordeeld ondanks internationale druk op Saudi-Arabië om haar vrij te laten. Ze zit al sinds 2018 vast met minstens een tiental andere vrouwenrechtenactivisten. De tijd die ze al in hechtenis heeft doorgebracht, hoeft ze niet meer uit te zitten.

In 2015 was Al-Hathloul derde op een lijst van meest invloedrijke Arabische vrouwen van het zakentijdschrift Forbes. Twee jaar daarvoor kreeg Al-Hathloul bekendheid vanwege een video op sociale media, waarin te zien was dat ze een auto bestuurde in de Saudische hoofdstad Riyad. Al-Hathloul spande zich dan ook mede in voor het recht van Saudische vrouwen om auto te mogen rijden.
https://www.trouw.nl/buitenland/saudisc ... ~b38756d4/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7149
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: Nieuws uit Saudi-Arabië

Bericht door hans van de mortel »

Mahalingam schreef:
ma dec 28, 2020 1:18 pm
Saudische vrouwenrechtenactiviste veroordeeld tot celstraf

Loujain al-Hathloul moet vijf jaar en acht maanden de gevangenis in.

Al-Hathloul (31) werd veroordeeld ondanks internationale druk op Saudi-Arabië om haar vrij te laten.
Hoezo internationale druk? Het is de bekende druk op de ketel die net zo snel weer omlaag gaat als hij begonnen is.

Saoedi-Arabië is een vies smerig barbaars land dat zich quasi heeft aangepast aan de moderne tijd, maar waarin open riolen van geestelijk islamitische bagger nog altijd de gewoonste zaak van besmetting vormen voor alle moslims in de wereld: het virus islam waar moslims de ongeneeslijke onafscheidelijke dragers van zijn.

Achterlijkheid is de enige troefkaart waarover het corrupte koningshuis beschikt om naam mee te maken. Dankzij het zwarte goud wordt met die viezeriken aan de macht in de wereld rekening gehouden. Het laatste bewijs hiervan is Donald Trump. Ik neem het hem echter niet kwalijk. Hij is de president en behoort te doen wat het beste is voor zijn volk. Apple, Facebook, Twitter en alle in economisch voordeel vertaalde uitvindingen van de laatste decennia hadden allang hun export naar al die Arabische stinkende islamitische kutlanden moeten verbieden. Trump is een politicus. Hij is net zo smerig als ieder andere politicus waar dan ook op aarde. Dus dient juist hij de export te bevorderen. Zie hier het duivelse dilemma van de mens, waardoor de mens NOOIT zal deugen. Met dank aan God of Darwin. Tenslotte moet iemand de schuld hiervan dragen.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Mahalingam
Berichten: 43723
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Saudi-Arabië

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding
Saudische kroonprins wil stad bouwen van 170 kilometer lang

De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman kondigde zondag zijn nieuwste megaproject aan: een CO2-neutrale stad van 170 kilometer lang. Maar niet iedereen is hier even enthousiast over.

Hij heeft de oplossing: een nieuw soort stad. Eentje van maar liefst 170 kilometer lang. In deze langwerpige metropool – The Line genaamd – zullen ‘nul auto’s, nul straten en nul uitlaatgassen’ te vinden zijn. Het idee is dat inwoners van de stad nooit verder dan vijf minuten hoeven te lopen om alles wat ze nodig hebben te bereiken, en dat op een steenworp verwijderd van de meest prachtige natuur. En dit jaar begint de bouw al.

Het is de bedoeling dat The Line onderdeel wordt van Neom, een geplande superstad – maar liefst 33 keer groter dan New York – in het noordwesten van Saudi-Arabië, een project waar 500 miljard dollar voor is uitgetrokken. Het plan voor de bouw van Neom werd in 2017 al aangekondigd, maar na de moord op de journalist Jamal Khashoggi trokken veel investeerders zich terug. De aankondiging van The Line wordt door mensenrechtenactivisten dan ook gezien als een poging van het Saudische regime om het benodigde geld alsnog binnen te halen.
https://www.trouw.nl/buitenland/saudisc ... ~ba4a4549/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79373
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Saudi-Arabië

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:
wo jan 13, 2021 5:27 pm
Saudische kroonprins wil stad bouwen van 170 kilometer lang
En wie mogen er straks in die superstad wonen? Alle islamitische asielzoekers die nu naar Europa komen?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43723
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Saudi-Arabië

Bericht door Mahalingam »

Op de vraag: Waar is dat? Want Arabië is groot. Dit is het antwoord:
links onder is de zeestraat van Tiran, toegang tot de Golf van Akaba (en dus Eilat, Israël)
Hier een satellietbeeld:
https://www.google.com/maps/place/Polo+ ... !1b1?hl=nl
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7149
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: Nieuws uit Saudi-Arabië

Bericht door hans van de mortel »

Mahalingam schreef:
wo jan 13, 2021 5:27 pm
Het plan voor de bouw van Neom werd in 2017 al aangekondigd, maar na de moord op de journalist Jamal Khashoggi trokken veel investeerders zich terug.
Afbeelding

De fascistische super moslim, prins, psychopaat en baas in Saoedi-Arabië doet zijn geloof eer aan. Deze enorme walgelijke schoft die met alle egards van de wereldleiders, die boter op hun hoofd hebben als moederkoek van de lelijkste kopvodvrouw op aarde, lijkt als twee druppels water op de historische profeet Mohammed. Ook de Profeet was een psychopaat en een onmenselijk zwijn die zijn hoofdkwartier had in Mekka, de verdorven heidense Arabische stad met een nooit veranderde aureool van afgodenverering en onvoorstelbaar bijgeloof.

President Trump had terecht iets tegen moslims, maar hij vergat dat ook een van zijn beste maatjes, prins Mohammed Salman, moslim was.

Maar . . . ook Trump heeft een lading boter op zijn hoofd die gesmolten is zodra Biden, Trumps hoofd overneemt.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Mahalingam
Berichten: 43723
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Saudi-Arabië

Bericht door Mahalingam »

Vrijspraak voor Saudische christen; maar zorg blijft

Een Saudische bekeerling is onlangs vrijgesproken van diefstal. Familieleden beschuldigden hem uit wraak omdat hij zijn zus –eveneens christen– hielp het land te ontsnappen.


De Arabische christen, die om veiligheidsredenen alleen ”A.” wordt genoemd, moest eind vorige maand voor de rechter verschijnen. Zijn islamitische zwager beschuldigde hem van het stelen van geld. A. had zijn zus tegen de zin van de familie geholpen te ontsnappen uit Saoedi-Arabië omdat ze vanwege haar bekering tot het christendom werd mishandeld.

In de rechtszaal ontstond een geschil tussen de advocaten van de aanklager en de rechter. De zitting eindigde in een boze tirade van de rechter waarin hij tot de conclusie kwam dat er helemaal geen bewijs tegen A. was en hem vrijsprak, aldus Middle East Concern (MEC), een organisatie die opkomt voor verdrukte christenen.

„Dit antwoord op het gebed is een grote bemoediging”, verklaart MEC. „Niet alleen voor A., zijn vrouw en kinderen, maar ook voor de bredere gemeenschap van bekeerlingen in hun stad.” De organisatie vroeg daags voor de rechtszaak nog om gebed voor de bekeerling.

Ondanks de vrijspraak zijn de zorgen van de Saudische christen nog niet voorbij. Hij wordt er nog steeds van beschuldigd zijn zus te hebben geholpen Saudi-Arabië te verlaten. Daarnaast zou hij pogingen hebben gedaan om moslims tot het christendom te bekeren, iets dat streng verboden is in het koninkrijk op het Arabisch schiereiland.

In de afgelopen jaren zat A. vanwege zijn geloof en zijn hulp aan zijn zus al verschillende keren in de cel. Ook werd hij gegeseld. De zwager van de Saudische man dreigt daarnaast regelmatig met geweld tegen de vrouw en zoon van A. Hij is dan ook bezorgd dat zijn gezin aangevallen wordt als hij gevangen komt te zitten.

Open Doors schat het aantal christenen in het land op zo’n 1,2 miljoen. Het overgrote deel daarvan is echter arbeidsmigrant en woont slechts tijdelijk in de conservatieve Golfstaat. Deze christenen moeten zich houden aan strikte regels, met het risico op uitzetting als die overtreden worden. Zo mag alleen privé het geloof beleden worden en is het streng verboden om er met
moslims over te praten.

De weinige Saudische christenen met een moslimachtergrond staan nog meer onder druk. Zij worden als afvalligen beschouwd. Wanneer hun bekering openbaar komt, is de sociale druk om terug te keren enorm. Ook dreigt geweld door de familie en leggen de autoriteiten celstraffen op.

In het ergste geval kan het de rug toekeren van de islam leiden tot de doodstraf. De islam is staatsgodsdienst in Saudi-Arabië en het koninkrijk kent de sharia als de basis voor wetgeving.
Rechtbanken hebben voor zover bekend in de afgelopen jaren echter geen doodvonnissen uitgesproken voor afvalligheid. In een aantal gevallen hebben familieleden het recht in eigen hand genomen en de bekeerling om het leven gebracht.

Niettemin bespeuren waarnemers enkele lichtpuntjes. Zo neemt het kleine aantal Saudische christenen geleidelijk toe, aldus Open Doors. Bekeerlingen zijn moediger geworden in het delen van hun getuigenis. Desondanks blijft de situatie voor religieuze minderheden bijzonder slecht.
https://www.rd.nl/artikel/925999-vrijsp ... org-blijft
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43723
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Saudi-Arabië

Bericht door Mahalingam »

Wie heeft dat gedaan? Of toch gewoon een boze Allah?
Grootste schip Iraanse marine gezonken na grote brand’

Teheran - Het grootste schip van de Iraanse marine is woensdag na een 20 uur durende brand gezonken. De bemanning van de Kharg, zoals het grote schip heet, is volgens persbureau AP in veiligheid gebracht.

De Kharg is een bevoorradingsschip van de Iraanse marine. Het is onduidelijk hoe de brand kon onstaan. Door brandweerlieden zijn verwoede pogingen gedaan het schip te redden.

Volgens Iraanse media was het schip op een trainingsmissie in de golf van Oman.

Het is niet voor het eerst dat er brand uitbreekt bij een schip in de Golf van Oman. Sinds 2019 zijn verschillende meldingen gemaakt van ’mysterieuze’ ontploffingen op schepen in dat gebied.

Iran en Saudi Arbië hebben in het verleden geheime aanvallen uitgevoerd op vijandige schepen in de Straat van Ormoes, die vaak leken op een ’normale’ scheepsbrand.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/2009972 ... rote-brand
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie