Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79413
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door Ariel »

Wildfires raging in Galilee, arson suspected

Several wildfires are raging in the Galilee region of northern Israel.

Ynet reports fires at least six sites and says they are believed to have been the work of arsonists.

The fires come amid widespread protests and riots by Arab Israelis across the country and an escalating military confrontation with terror groups in Gaza.
In first correspondence since US election, Biden sends letter to Abbas

A senior US diplomat hand-delivered a letter from President Joe Biden to Palestinian Authority President Mahmoud Abbas on Monday, a White House National Security Council spokesman tells The Times of Israel, confirming what appears to be the first correspondence the American leader has had with his Palestinian counterpart since taking office.

“Earlier this year, President Abbas sent a letter congratulating President Biden on the election. Palestinian Affairs Unit Chief George Noll delivered President Biden’s response,” the spokesman says, declining to reveal the contents of the letter, which appeared to have been drafted prior to the recent escalation of violence in Israel and Gaza.

The official PA news agency WAFA says the letter dealt with “the latest political developments, the current situation and bilateral relations between the United States and the State of Palestine.”

“This is part of this administration’s ongoing outreach with the Palestinian leadership on a range of issues of mutual interest, including ongoing efforts to de-escalate violence and restore calm,” the NSC spokesperson says.
Video shows Arab rioters in Lod firing on police with automatic weapons

Video from the riots in the mixed Arab-Jewish city of Lod appears to show Arab protesters firing toward police with automatic weapons.

Earlier, Israel declared a state of emergency in the city.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22249
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door King George »

Dit is gewoon stratenoorlog in Lod. En in hoeveel steden kan zoiets ook losbarsten?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22249
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door King George »

Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Maarten
Berichten: 762
Lid geworden op: di mar 21, 2017 3:00 pm
Locatie: Twente

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door Maarten »

'Palestijnen grijpen gouden kans voor escaleren conflict'

http://www.israeltoday.nl/NewsItem/tabi ... fault.aspx

Het is verleidelijk om de huidige uitbarsting van geweld in Israël te zien als een spontane Palestijnse reactie op een Israëlische provocatie, zoals een groot deel van de wereld beweert. Maar Dr. Kobi Michael zegt dat dat een vergissing is: 'Alles was van tevoren goed voorbereid'.

Dr. Michael is de voormalige adjunct-directeur-generaal van het Ministerie van Strategische Zaken en een senior research fellow aan het Israëlische Instituut voor Nationale Veiligheids­studies (INSS). Hij is ook redacteur van het tijdschrift 'Strategic Assessment' van het instituut.

Dr. Michael legde maandag in een interview met de Jerusalem Press Club uit dat zowel de Pales­tijnse Autoriteit op de West Bank als Hamas in Gaza reeds bestaande beweeg­redenen hadden om het conflict op dit moment te laten escaleren, en de basis daarvoor reeds hadden gelegd.

'Alles was van tevoren goed voorbereid. We kunnen nu veel foto's vinden op sociale media, over de stenen, flessen en andere middelen die door de Pales­tijnen worden gebruikt in hun geweld,' merkte dr. Michael op. 'Die middelen en voorwerpen zijn niet gisteren of eergisteren naar de Tempelberg gebracht. Ze zijn gedurende een lange periode voorbereid, en al deze escalatie is iets dat van tevoren door de Palestijnen is voorbereid om de situatie te laten escaleren, om Israël in de hoek te duwen, om Israël agressief te laten reageren, omdat de agressieve reactie eigenlijk de belangen dient van degenen die de situatie hebben laten escaleren.'

Wachten op een katalysator

Toen alles op zijn plaats stond, hadden de Palestijnen alleen nog het juiste excuus nodig, en dat vonden ze in een perfecte storm of, zoals Dr. Michael het uitdrukte, een 'gouden kans' die zich voordeed door een reeks gebeurtenissen:

►Palestijnse frustratie over de annulering van de verkiezingen,
►de religieuze hartstocht, die heerst tijdens het einde van de vastenmaand Ramadan,
►de toenemende demonstraties over de Sheikh Jarrah controverse.

De leider van de Palestijnse Autoriteit, Machmoud Abbas, probeert 'de aandacht af te leiden van zijn strategisch falen met betrekking tot de verkiezingen, en van de publieke kritiek en de erosie van zijn legitimiteit,' zei dr. Michael.

'Voor Hamas was het een gouden kans om zichzelf te presenteren als de verdedigers van Jeruzalem in de ogen van de Palestijnen, om Abbas in verlegenheid te brengen, en om de spelregels met Israël te veranderen.'
Tot dusver heeft Hamas van de situatie gebruik gemaakt door 200 raketten af te vuren op Israëlische steden, waaronder Jeruzalem, en het land maakt zich op voor minstens enkele dagen van zwaar gewapend conflict.

Hoe zal Israël reageren?

Dr. Michael beschouwt het feit dat de Palestijnen, en vooral Hamas, dachten dat ze hiermee weg konden komen als een falen van de Israëlische afschrikking.

'Helaas heeft de Israëlische reactie op [de recente raketaanvallen] de veronderstellingen van Hamas met betrekking tot [zelfopgelegde] Israëlische beperkingen bevestigd,' merkte de deskundige op. 'Israël wil de situatie in Gaza niet laten escaleren, dus gaat Hamas ervan uit dat het lanceren van tientallen raketten geen grotere Israëlische reactie zal uitlokken dan het lanceren van slechts een handvol.'

Deze keer, benadrukte Dr. Michael, moet Israël hun ongelijk bewijzen. 'De Israëlische reactie zal deze keer zeer hard zijn. Ik denk, dat als de Israëlische reactie niet hard genoeg zal zijn, Israël zich in de komende dagen in een zeer complexe en problematische situatie zal bevinden,' waarschuwde hij.

Zal dat het einde ervan zijn? Als Hamas afziet van verdere vergeldings­acties naar aanleiding van de Israëlische represailles, dan gelooft Dr. Michael dat beide partijen tevreden kunnen zijn met hun 'prestaties': Hamas voor 'het aantonen dat Oost Jeruzalem deel uitmaakt van het evenwicht,' en Israël voor 'de harde reactie op de raketten' en het tonen aan Hamas dat er een prijs te betalen is.

Anders kunnen we op een oorlog afstevenen.

Het huis van Israël op orde brengen

Dr. Michael zei dat Israël een duidelijk signaal moet afgeven dat de huidige uitbarsting van Palestijns geweld niet zal worden getolereerd, maar dat het er ook voor moet waken de situatie niet onnodig te laten escaleren.

'De Israëlische politie moet haar operationeel beheer verbeteren en geen cruciale fouten maken, en Israël moet afrekenen met zijn eigen extremisten in Oost-Jeruzalem, voornamelijk in Sheikh Jarrah,' verklaarde hij.

Tot nu toe zijn er geen doden gevallen tijdens de bijna twee weken van demonstraties en rellen over de kwestie Sheikh Jarrah. Ambtenaren vrezen dat zelfs één enkele dode tot een explosie kan leiden, die veel erger is dan wat we vandaag zien.

Externe spelers waaronder Turkije

De situatie is ook geen uitsluitend lokale aange­legen­heid. Dr. Michael legde uit, dat er regionale krachten in het spel zijn, zowel in de Sheikh Jarrah rellen als in de escalatie van Hamas.

'Turkije ziet Oost-Jeruzalem en de Tempelberg als een nieuwe arena in zijn bredere campagne voor invloed en hegemonie in het Midden-Oosten,' zei de deskundige.

'De Turken willen eigenlijk de speciale status van de Jordaniërs op de Tempelberg ondermijnen en uithollen,' vervolgde hij. 'Ze willen ook de stabiliteit van de Palestijnse Autoriteit verstoren en Hamas versterken, want Turkije is de grootste aanhanger van de politieke islam, en Hamas is de Palestijnse versie van deze politieke islam. Daarom is Oost-Jeruzalem een zeer geschikte arena of theater voor de Turken om de situatie te laten escaleren en hun belangen in de bredere context te bevorderen.'
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79413
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door Ariel »

Joop Soesan Die dagelijks nieuws uit Israel geeft, krijgt veel vragen. Eén vraag is waarom de Hamas top niet wordt uitgeschakeld. Antwoord, die zitten in ondergrondse bunkers onder het ziekenhuis van Gaza stad. Dat betekend dat je dan het ziekenhuis moet plat bombarderen.

Afbeelding

Dit is het o.a. met EU geld gebouwde Shifa ziekenhuis in Gaza stad waaronder diep onder de grond een soort bunkerstad is gebouwd waar de top van Hamas schuilt
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22249
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door King George »

Ziekenhuiscapaciteit zat daar dus in Gaza. Mooi, dan hoeven er geen gewonden uit Gaza meer behandeld te worden in Israëlische ziekenhuizen. Die hebben hun eigen medische capaciteit al hard genoeg nodig voor zichzelf.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22249
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door King George »

Even iets over die huisuitzettingen, zoals deze in die media valselijk geframed worden:

Het betreft hier gewoon tientallen jaren huurschuld. Vraagje: Waar kan ik een verhuurder vinden bij wie ik het me kan permitteren om 30-40 jaar geen huur te betalen? Dan ga ik morgen nog verhuizen.
40 jaar aan procedures

Al sinds 1982 wordt geprocedeerd over de bewuste huizen. Volgens Israelische wetgeving kunnen Israeli’s met geldige eigendomsaktes op vastgoed in gebieden die in 1948 door Jordanië werden overgenomen, hun eigendom via de rechter opeisen. In Sheikh Jarrah gaat het over enkele woningen die in de late 19e eeuw gebouwd werden door Joden rondom het graf van ‘Simon de rechtvaardige’, een opperpriester uit de derde eeuw voor de gewone jaartelling en een Joods heiligdom. De buurt kwam Nahalat Shimon te heten, en daar is de stichting ook naar vernoemd.

De Rechtbank Jeruzalem oordeelde eerder in de jaren ’80 dat de huidige Palestijnse bewoners van de huizen weliswaar niet de rechtmatige eigenaars waren, maar als bewoners rechtsbescherming genoten en niet zomaar hun woningen uitgezet mochten worden. Er werd een vaststellingsovereenkomst getekend met de stichting Nahalat Shimon waarin erkend werd dat de stichting eigenaar was van de gebouwen, maar dat de bewoners huur moesten betalen, en geen onrechtmatige aanpassingen aan de gebouwen mochten aanbrengen.

Sinds 1993 wordt geprocedeerd door de stichting Nahalat Shimon over het feit dat er nooit huur betaald is, en verschillende illegale aanpassingen aan de gebouwen door de bewoners zijn gedaan. In 1997 voerde een van de bewoners aan dat hij in 1961 een eigenaarstitel uit de Ottomaanse tijd had gekocht, maar deze titel had hij nooit eerder ingebracht in de verschillende procedures, en volgens een forensisch laboratorium zou het om een vervalsing gaan.

Na nog eens jaren van procederen, oordeelde de Rechtbank van Jeruzalem dat families in de buurt die geen huur hadden betaald en/of schade aan de eeuwenoude gebouwen hadden toegebracht, uitgezet mochten worden. Dit gebeurde voor het eerst in 2009, en recenter in deze zaak van Nahalat Shimon tegen vier Palestijnse families. Zij gingen in beroep bij het Israelische Hooggerechtshof, dat nu de inbreng van de procureur afwacht voordat zij uitspraak doen. Procureur Mandelblit verwacht een paar weken tot een maand nodig te hebben om zich in te lezen, voordat hij besluit om zich in de zaak te mengen of niet, en om een eventueel advies op te stellen.

In eerdere rechtszaken over de wet in kwestie werd eveneens een advies van de procureur verzocht door de families die uitgezet zouden worden. Vaak was het dan zo dat er voor een oplossing gekozen werd waarbij deze families in hun woning mochten blijven, zoals de oorspronkelijke vaststellingsovereenkomst na de zaak uit 1982, en meer recentelijk na een advies van de procureur in 2015.
https://www.cidi.nl/hooggerechtshof-wac ... kh-jarrah/
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79413
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door Ariel »

Binnenkort gaat het gezellig druk worden in den Haag en Maastricht als er weer een pro Palestijnse demo wordt gehouden.

Misschien kan de politie alvast de waterkanonnen prominent op Plein 2 en het Vrijthof neer zetten, dan weten de moslims waar ze aan toe zijn.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79413
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door Ariel »

Zo werkt het Israëlische raketschild Iron Dome

In de verdediging tegen de raketten van Hezbollah is een hoofdrol weggelegd voor de Irone Dome. Een door de Israëlische defensie-industrie ontwikkelde koepel van luchtafweerraketten die vijandelijke projectielen uit de lucht halen.

De Iron Dome heeft zijn wortels in de jaren negentig, toen terreurbeweging Hezbollah op grote schaal het noorden van Israël begon te beschieten met raketten. De traditioneel altijd buitengewoon goed uitgeruste krijgsmacht wilde daar zijn eigen antwoord op kunnen geven in de vorm van een systeem dat op relatief korte afstand en lage hoogte projectielen kon onderscheppen.

Het bereik van de Iron Dome zou gelijke voet moeten houden met dat vijandelijke raketten; grofweg zo’n zeventig kilometer. Onder luchtverdedigers geldt dat als dichtbij.

De Amerikaanse bondgenoten waarschuwden dat zelf zo’n systeem ontwikkelen buitengewoon risicovol is vanwege de hoge kans op falen.

Tweede Libanonoorlog
Het initiatief van eigen bodem kreeg desondanks vaart en een sterke stimulans tijdens de tweede Libanonoorlog van 2006. Hezbollah liet het toen duizenden Russische Katusyha raketten regenen op Israël. 44 Israëliërs kwamen om het leven en een miljoen mensen in het land moesten de schuilkelders in om aan de raketdreiging te ontkomen.

"Systeem kostte 210 miljoen dollar"
Het jaar erop gaf het Israëlische kabinet groen licht voor het Iron Dome project. Het is ontwikkeld door Rafael Defense Systems in samenwerking met het Israëlische leger. Het kostte 210 miljoen dollar.

Artilleriegranaten
De virtuele koepel werkt zowel met raketten als 155 millimeter artilleriegranaten. De afvuur-installaties en kanonnen die deze verschieten, zijn gekoppeld aan de radarinstallaties die de vijandelijke raketten detecteren. Ze sturen de tegenprojectielen naar de juiste plek.

"Leger heeft tien batterijen die samen Iron Dome vormen"
In totaal heeft het leger nu tien batterijen die samen de Iron Dome vormen. Het is de bedoeling dit aantal uit te breiden tot vijftien stuks. Zo’n batterij bestaat uit drie tot vier lanceerinstallaties die twintig raketten per stuk bevatten.

Een deel van de specificaties van het systeem is vertrouwelijk. Met name de hoeveelheid vierkante kilometer die een batterij kan beveiligen. Volgens Israëlische media zou het om 150 vierkante kilometer gaan.
Tel Aviv getroffen door rakettenregen, Arabische bendes gaan tekeer in Lod
Vast staat dat de Iron Dome technologisch vele malen geavanceerder is dan de dreiging waaraan hij tegenwicht moet bieden.

Uitbreiding
Desondanks is het de ambitie de Iron Dome verder te ontwikkelen. Israël wil het bereik uitbreiden tot 250 kilometer en het mogelijk maken een installatie dreigingen uit twee verschillende richtingen tegelijk te laten bestrijden.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22249
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door King George »

Ariel schreef:
wo mei 12, 2021 1:08 pm
Binnenkort gaat het gezellig druk worden in den Haag en Maastricht als er weer een pro Palestijnse demo wordt gehouden.

Misschien kan de politie alvast de waterkanonnen prominent op Plein 2 en het Vrijthof neer zetten, dan weten de moslims waar ze aan toe zijn.
Spoiler! :
Afbeelding
Me dunkt dat ze genoeg hebben geoefend op het Museumplein en op het Malieveld. Maar iets geeft me in dat er in dit geval weer sprake zal zijn van selectieve wetshandhaving, iets met het grondrecht op demonstreren en het uitzonderlijke doel van de demonstratie.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79413
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door Ariel »

Hoe ervaren in Israel wonende Nederlanders deze oorlog.
Nederlanders onder vuur in Tel Aviv: ’Ik laat mijn kinderen niet zo achter’

Nederlanders in Tel Aviv stonden duizend angsten uit toen hun stad met honderden raketten onder vuur werd genomen door Hamas en andere terreurgroepen in Gaza. De meeste zijn wel wat gewend, maar nooit eerder werd de commerciële hoofdstad van Israël zo zwaar bestookt.

„Het was eng”, zegt Chantal Azachi. „Het was anders dan normaal. Heel veel knallen en het ging lang door. De kinderen hebben eerder luchtalarmen meegemaakt, maar ook zij schrokken van de hoeveelheid en nabijheid.” Azachi heeft, net als veel Israëli’s, een speciale gepantserde kamer in huis. „Gelukkig is dat bij ons de slaapkamer van de kinderen. Daar dank ik bij elke aanval nog steeds God op z’n blote knieën voor.”

De zesjarige dochter van Azachi, Olivia, durfde na de explosies niet meer alleen te zijn. „Zij begon te gillen toen papa ging douchen. „Waar is papa, waar is papa?” Haar achtjarige zoon, Noam, begon vooral heel veel vragen te stellen. „Dan ben je midden in de nacht aan het uitleggen hoe de Iron Dome werkt, hoe lang een raket er over doet om van Gaza naar Tel Aviv te komen en dat het leger ons zal beschermen.”

Nu, na een roerige nacht, merkt de psychologe dat haar kinderen, thuis omdat de scholen zijn gesloten, toch wel een tik hebben opgelopen. „Ze zijn sneller geïrriteerd en praten heel weinig.” Vooral dat laatste, er niet over spreken, baart haar zorgen. „Maar het moeilijkste van alles is dat kinderen hier het voorrecht wordt ontnomen om de wereld als een veilige plek te ervaren.”

Zwanger
Veel Nederlandse ouders in en rond Tel Aviv zijn nog te van slag om over de gebeurtenissen van afgelopen nacht te vertellen. Dana Yair Blazer wil wel haar verhaal doen. Zij staat op het punt moeder te worden. „Het was niet fijn”, zegt ze eufemistisch. „Normaal schiet ik in de stress van dit soort situaties, maar dat kan nu niet, omdat ik 38 weken zwanger ben.” Blazer woont al zeven jaar in Petach Tikva, op zo’n twintig minuten van Tel Aviv, maar ook daar ging het flink tekeer.

Terug naar Nederland
„Normaal zou ik nu terugvliegen naar Nederland, maar dat gaat met mij zwangerschap niet.” Zorgen over de naderende bevalling heeft ze minder. „Het ziekenhuis is twee minuten van mijn huis vandaan en daar worden bevallingen nu in beveiligde ruimtes gedaan.”

Wel maakt ze zich zorgen over de toekomst. „Ergens wil ik dat hij in Nederland opgroeit, net als ikzelf, zonder oorlogen.” Haar man heeft echter een goede baan en het is moeilijk om zomaar de koffers te pakken. „We hebben het er wel serieus over, ik wil niet dat hij met raketten opgroeit.”

Menno de Vries was ook thuis, in het centrum van Tel Aviv, toen het luchtalarm afging. „Wij hebben geen schuilruimte, dus vluchtten we naar het trappenhuis. Daar zaten we met vier gezinnen en in totaal zeven kinderen. De kinderen, waaronder mijn dochter van zes, beleven opvallend rustig toen de explosies begonnen. Gelukkig, want als er een in paniek raakt…”

Discussie
Wel ontstond er een intense discussie. „De Israëlische autoriteiten adviseren om naar het trappenhuis te gaan, maar dat is bij ons juist aan de kant van Gaza. Mijns inziens dus gevaarlijker dan onze woning, die aan de andere kant is.” De Nederlandse gids verloor de discussie uiteindelijk van zijn Israëlische vrouw, die vervolgens aan hun dochter Ariel probeerde uit te leggen wat er precies aan de hand was.

"Ik wil niet dat hij met raketten opgroeit"
„Zij zien natuurlijk ook op het nieuws dat er iets aan de hand is en dan leg je uit dat er hier nu eenmaal af en toe wordt gevochten.”

Crèche gesloten
De Vries, die al jaren in Israël woont, relativeert de aanval ook enigszins, ook al was het de grootste raketbarrage ooit op Tel Aviv. „Kijk, de mensen in het zuiden liggen voortdurend onder vuur, hier zijn we voornamelijk boos dat vandaag de crèche is gesloten.” Toch geeft hij toe dat het extreem was. „Normaal vertrouw je op de Iron Dome, maar je begint te twijfelen of die zo veel raketten uit de lucht kan schieten. Elk systeem heeft zijn limiet.”

"Elk systeem heeft zijn limiet"
Hamas en islamitische jihad vuurden gisteravond en afgelopen nacht een barrage van raketten af op Tel Aviv en omgeving. De laatste salvo was om drie uur ’s nachts. De Vries: „Toen moesten we ons vlug aankleden en weer naar dat trappenhuis.”

Koningsdag
Nu zit hij thuis met zijn dochter en vraagt hij zich af of de door hem georganiseerde Koningsdag, die vrijdag wordt gehouden en waar doorgaans honderden Nederlanders op afkomen, nog door kan gaan.

„Het is hopen op een wapenstilstand. Kijk, het is hier vaker onrustig. Maar als de scholen morgen weer opengaan, dan hoop ik ook dat we Koningsdag kunnen vieren.”

Achazi, de moeder van Olivia en Noam, was van plan komende vrijdag alleen naar Nederland te vliegen. „Ik weet niet of die vlucht überhaupt nog doorgaat, maar als de situatie zo blijft, ga ik sowieso niet. Ik laat niet mijn kinderen zo achter.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79413
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door Ariel »

Honderden demonstranten lopen op de weg bij ambassade van Israël in Den Haag

Honderden demonstranten zorgen voor de nodige onrust vlakbij de ambassade van Israël aan de Johan de Wittlaan in Den Haag. De actievoerders lopen op de weg, zwaaien met Palestijnse vlaggen en roepen leuzen.

De politie is met veel agenten aanwezig om de situatie onder controle te krijgen. Volgens omstanders kan de politie echter niets anders doen dan de weg afsluiten.

De demonstranten voeren actie omdat het al dagen onrustig is in het Midden-Oosten. Israël en de Palestijnen vallen elkaar over en weer aan met raketten en er zijn al tientallen doden gevallen.

Op sociale media gaan beelden rond van de demonstranten in Den Haag die zich niet aan de coronamaatregelen houden en de aanwijzingen van de politie negeren.

Op de beelden is te zien dat iemand met een joodse vlag achterna wordt gezeten. De vlag wordt uiteindelijk afgepakt en kapot gemaakt.
Uiteraard behoren de demonstraten tot de usual suspects.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79413
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door Ariel »

Wat sfeerbeelden. De politie moest de meute wat kalmeren .lol. maar kon verder niks doen.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

FILMPJE
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79413
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door Ariel »

En in Duitsland. Het kan verkeren. In Duitsland kiest ook antifa-links partij voor Israël.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79413
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door Ariel »

En voor de geïnteresseerde...De IDF heeft zes hamas kopstukken naar Allah gestuurd, en zoals verwacht is hamas not amused en is begonnen met een volgende bommenregen op Tel Aviv en omstreken.
Hoge Hamas-commandant gedood bij Israëlische luchtaanval

Israël zegt dat het leger enkele belangrijke Hamas-commandanten heeft gedood. Volgens de krijgsmacht gaat het om mannen die een prominente plaats innamen in de generale staf van Hamas en die dicht bij Mohammed Deif, de leider van de gewapende tak van de beweging, stonden.

Hamas, de streng islamitische groepering die de macht heeft in Gaza en door het Westen en Israël als terreurbeweging wordt gezien, heeft de dood van een van zijn militaire leiders bevestigd. Het gaat om de commandant van Gaza-Stad. Deze Bassem Issa is volgens het Amerikaanse persbureau AP de hoogstgeplaatste Hamas-militair die door Israël is omgebracht sinds de Gaza-oorlog in 2014. Ook leden van zijn entourage kwamen om het leven.

Barrage aan raketten
De in totaal zestien doden vielen vandaag bij luchtaanvallen in Gaza-Stad en Khan Younis, zegt de Israëlische inlichtingendienst Shin Bet. Onder de doden is volgens de dienst ook een leider van het raket- en cyberprogramma van Hamas.

Ook vandaag gaan de beschietingen tussen Israël en de militante bewegingen op de Gazastrook door. Het Israëlische leger spreekt van een spervuur aan raketten vanuit Gaza op het zuiden van het land. Het leger heeft naar eigen zeggen verschillende raketinstallaties onschadelijk gemaakt.

Ook werd een gebouw vernietigd waarin verschillende mediabedrijven, onder meer van Hamas, gevestigd waren. Het Israëlische leger laat weten vooraf te hebben gewaarschuwd dat dit zou gebeuren.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79413
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door Ariel »

Dit zijn de 6 hamas topdogs die vandaag geen suikerfeest vieren.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22249
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door King George »

Ze gaan dan wel niet naar het Suikerfeest, maar ze hebben wel hun eigen feestje elders. In Allah's bordelen.

Afbeelding
https://twitter.com/IDF/status/1255421560996999168
Laatst gewijzigd door King George op do mei 13, 2021 8:47 am, 1 keer totaal gewijzigd.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22249
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door King George »

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7002
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door Ali Yas »

Ariel schreef:
wo mei 12, 2021 6:03 pm
Uiteraard behoren de demonstraten tot de usual suspects.
Ja, maar wat wíllen ze nou eigenlijk? Dat Duitsland bij de EU gaat aandringen op een anti-Israël-beleid? :roll:
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79413
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door Ariel »

Een kleine update van wat er vannacht gebeurt is.

Afgelopen nacht werd in een parkeergarage onder een flatgebouw in Haifa tientallen auto's in brand gestoken. 59 mensen behandeld voor ademhalingsproblemen, tientallen auto's uitgebrand.

100.000 man op de Tempelberg vanmorgen, zingen liederen met steun voor Hamas.

Afbeelding

De IDF heeft vannacht ook niet stil gezeten. Het gebouw van de Bank van Gaza bestaat niet meer, en terreurtunnels in Gaza werden vernietigd. Onder de door de IDF aangevallen doelen in Gaza waren terreurtunnels zoals deze die onder een school en woningen liep.

Afbeelding

Komt er een grondoorlog? IDF heeft plannen om Gaza in te trekken . Tanks zijn onderweg naar Gaza. Dit betekent een uitbreiding van de gevechten en mogelijk veel slachtoffers
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22249
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door King George »

Ariel schreef:
do mei 13, 2021 10:23 am
Een kleine update van wat er vannacht gebeurt is.

Afgelopen nacht werd in een parkeergarage onder een flatgebouw in Haifa tientallen auto's in brand gestoken. 59 mensen behandeld voor ademhalingsproblemen, tientallen auto's uitgebrand.

100.000 man op de Tempelberg vanmorgen, zingen liederen met steun voor Hamas.

Afbeelding

Dit is waar het Hamas om gaat. Er zijn voor het eerst sinds 15 jaar verkiezingen op handen. En het gaat om de slag om Jeruzalem tegen in de eerste plaats hun naaste concurrent Fatah. En het lijkt er op dat ze deze slag gaan slaan. Denk overigens niet dat Fatah gematigder is. Van Hamas weet je wat hun agenda is. Met Fatah viel ook nooit wat overeen te komen, want met hun werkelijke agenda hadden al hun beloftes en afspraken ook geen waarde.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22249
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door King George »

Ariel schreef:
do mei 13, 2021 10:23 am


Afbeelding

Komt er een grondoorlog? IDF heeft plannen om Gaza in te trekken . Tanks zijn onderweg naar Gaza. Dit betekent een uitbreiding van de gevechten en mogelijk veel slachtoffers
Toch denk ik dat zo'n oorlog nodig is. Al zal het helaas ook veel slachtoffers onder onze kameraden van de IDF gaan vragen. Zaak is dat er zoveel mogelijk infrastructuur van en zoveel mogelijk wapens en munutie van Hamas onschadelijk wordt gemaakt, een flink aantal hoge piefen van Hamas worden uitgeschakeld. Dus Hamas een heel hoog prijskaartje in rekening te gaan brengen. Een prijskaartje dat hoger is dan hun verdienmodel. Voor Hamas is oorlog tegen Israël voeren ook een verdienmodel. Dus is het zaak dat verdienmodel te ontmantelen.

Hamas richtest terror group worldwide - Second only to IS
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79413
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door Ariel »

:thinking: Zal ik het ze vertellen of wil iemand van jullie dat doen.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79413
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door Ariel »

:vhappy; We hebben gewonnen.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79413
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door Ariel »

Why won’t Israelis let themselves be killed?

The global woke loathing for Israel is taking an even darker turn.

Two weeks ago Turkish forces launched a military assault in the Duhok region of Iraqi Kurdistan. Villagers were forced to ‘flee in terror’ from raining bombs. It was only the latest bombardment of the beleaguered Kurds by Turkey, NATO member and Western ally. It did not trend online. There were no noisy protests in London or New York. The Turks weren’t talked about in woke circles as crazed, bloodthirsty killers. Tweeters didn’t dream out loud about Turks burning in hell. The Onion didn’t do any close-to-the-bone satire about how Turkish soldiers just love killing children. No, the Duhok attack passed pretty much without comment.

But when Israel engages in military action, that’s a different story. Always. Every time. Anti-Israel fury in the West has intensified to an extraordinary degree following an escalation of violence in the Middle East in recent days. Protests were instant and inflammatory. Israeli flags were burned on the streets of London. Social media was awash with condemnation. ‘IDF Soldier Recounts Harrowing, Heroic War Story Of Killing 8-Month-Old Child’, tweeted The Onion, to tens of thousands of likes. Israel must be boycotted, isolated, cast out of the international community, leftists cried. Western politicians, including Keir Starmer, rushed to pass judgement. ‘What’s the difference?’, said a placard at a march in Washington, DC showing the Israeli flag next to the Nazi flag. The Jews are the Nazis now, you see. Ironic, isn’t it?

This is the question anti-Israel campaigners have never been able to answer: why do they treat Israel so differently to every other nation on Earth? Why is it child-killing bloodlust when Israel takes military action but not when Turkey or India do? Why must we rush to the streets to set light to the Israel flag but never the Saudi flag, despite Saudi Arabia’s unconscionable war on Yemen? Why is it only ‘wrong’ or at worst ‘horrific’ when Britain or America drop bombs in the Middle East but Nazism when Israel fires missiles into Gaza? Why do you merely oppose the military action of some states but you hate Israel, viscerally, publicly, loudly?

The judgement and treatment of Israel by a double standard is one of the most disturbing facets of global politics in the 21st century. That double standard has been glaringly evident over the past few days. Israel is now the only country on Earth that is expected to allow itself to be attacked. To sit back and do nothing as its citizens are pelted with rocks or rockets. How else do we explain so many people’s unwillingness to place the current events in any kind of context, including the context of an avowedly anti-Semitic Islamist movement – Hamas – firing hundreds of missiles into civilian areas in Israel? In this context, to rage solely against Israel, to curse its people and burn its flag because it has sent missiles to destroy Hamas’s firing positions in Gaza, is essentially to say: ‘Why won’t Israelis let themselves be killed?’

No other nation would be expected not to respond either to internal disarray – Hamas supporters have rioted in parts of Jerusalem and around Al-Aqsa Mosque – or to foreign attack. Imagine if the Isle of Wight was home to a movement whose founding constitution expressed loathing for all ethnic Britons and which regularly fired hundreds of missiles into Sussex, Kent, Hampshire. Wouldn’t the British military respond? Of course it would. But the woke demonisation of Israel is now so acute that Israel is expected to take the military assaults of the radical Islamists to its south. To Western activists who find the very existence of Israel abhorrent, any effort Israel makes to protect its borders or its citizens is an affront to global peace and decency. They cannot understand why Israel doesn’t hate itself as much as they hate it, and therefore will not allow itself to be punished by its righteous enemies. How dare you live?

In relation to Israel-Palestine, local context is always crushed by the narrative and prejudice of Western observers. So the current violence is seen as stemming from Israel’s ‘ethnic cleansing’ of the Arab neighbourhood of Sheikh Jarrah in East Jerusalem. ‘The latest Israel-Palestine crisis [is about] ethnic cleansing’, said MSNBC. First, the events in Sheikh Jarrah, while undoubtedly distressing and unpleasant, are more complex than many observers will allow. Secondly, and more importantly, the depiction of the current tensions as a battle between an expansive Israel and a beleaguered Palestinian community overlooks the intra-Palestinian conflict that is playing out right now.

Much of the current instability actually stems from Mahmoud Abbas’s announcement two weeks ago that he was cancelling elections in the West Bank. Abbas is the leader of Fatah and the Palestinian president. He has been president since 2005. It was meant to be a four-year term, but it has lasted 16 years. Democracy has disappeared in the Palestinian Territories. As one report points out, no Palestinian under the age of 34 has ever taken part in national elections. Abbas said his most recent cancellation of elections was down to the disagreements over East Jerusalem, but many suspect his real concern is that Hamas would beat Fatah and would come to dominate both Gaza and the West Bank. Hamas’s recent actions have primarily been a response to Abbas and an attempt to position Hamas as the true representative of Palestinians against Israel.

And in this, Hamas has been fully and foolishly assisted by the anti-Israel obsessives of the West. Westerners’ hyper-moralisation of the current tensions, their depiction of the conflict as a black-and-white story of Evil Israel vs the plucky defenders of the Arabs of East Jerusalem, has enormously benefitted Hamas in its intra-Palestinian conflict of legitimacy with Fatah. The naive anti-Israel lobby is witlessly helping to elevate a radical Islamist organisation as the leader of all Palestinians. Indeed, some anti-Israel activists are even rallying behind the repugnant Hamas slogan ‘From the river to the sea, Palestine will be free’, which is essentially a call to wipe Israel off the map. This represents a vile consummation of the unholy marriage between the Western left and radical Islam.

Here’s the irony of anti-Israel commentary and activism in the 21st century: it has the form of anti-imperialism but the substance of imperialism. Witness how campaigners brand Israel a ‘rogue state’, borrowing from the language of modern Western imperialism. Observe how they call on the Western powers to isolate and chastise Israel and to enforce sanctions against it. Or see how, in its more extreme form, anti-Israel activism promotes a racial caricature of Israelis as bloodthirsty, as uniquely dangerous, as a very particular threat to world peace. Anti-Israel sentiment adopts the postures of 20th-century national liberation while in fact pushing an agenda of Western chauvinism that views Israel as a distinctly problematic state in need of our virtuous punishment.

There is nothing positive in contemporary Israel-bashing. In its naivety, it assists the rise of Hamas. In its arrogance it empowers the West to determine the fate of the Middle East. All of this stores up more conflict and hatred for the future.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Plaats reactie