Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Gebruikersavatar
Maarten
Berichten: 761
Lid geworden op: di mar 21, 2017 3:00 pm
Locatie: Twente

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door Maarten »

Dat Arabische zooitje dat in Israel woont, in Lod en andere Israelische steden moet je gewoon deporteren naar Gaza. Met hun geweld jegens de Joodse inwoners hebben zij hun recht om in Israel te wonen en er de voordelen van een democratische rechtstaat te genieten, gewoon verspeeld.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79380
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door Ariel »

Laatste nieuws van Joop Soesan.

Een onbemand vliegtuig kwam honderden meters Israëlisch grondgebied binnen vanuit Gaza en explodeerde boven een Israëlische gemeenschap in de Sha'ar Hanegev-regio, waarbij geen slachtoffers vielen, meldt Channel 12-nieuws.

Hamas zegt dat het een nieuw type precisie raket gebruikt, dat grote delen van Israël zou kunnen bereiken

In de Israëlische media verschijnen berichten dat Hamas heeft gedreigd raketten richting Ramon vliegveld bij Eilat af te vuren , nu Ben Gurion Airport is gesloten en de vluchten naar Israël daar landen

`Deze 3 Islamic Jihad commandanten zullen geen terreur operaties meer uitvoeren

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79380
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door Ariel »

Duitse synagogen aangevallen in anti-Israëlische protesten

Sinds dinsdag zijn verschillende synagogen in Duitsland aangevallen in anti-Israëlische protesten. De belangrijkste Joodse groepering in Duitsland heeft de protesten scherp veroordeeld als “puur antisemitisme”.

In verschillende Duitse steden, waaronder Berlijn, Hamburg en Hannover, hebben de afgelopen dagen anti-Israëlische protesten plaatsgevonden. Ten minste twee synagogen werden daarbij aangevallen, en verschillende Israëlische vlaggen werden neergehaald en verbrand sinds de laatste uitbarsting van geweld in Israël en de Gazastrook. Op video’s is te zien hoe ze in de Duitse straten met Palestijnse en Turkse vlaggen zwaaiden en scheldwoorden over Joden riepen.

In Gelsenkirchen, een stad in Noordrijn-Westfalen in het Ruhrgebied, moest de politie woensdag tussen komen en de betogers uiteen drijven. Maar ook in andere delen van het land meldden de autoriteiten de afgelopen dagen verschillende incidenten. Zo werden er Israëlische vlaggen aan stadhuizen, die waren opgehangen ter herdenking van het begin van de Duits-Israëlische diplomatieke betrekkingen op 12 mei 1965, neergehaald en verbrand.

Met stenen vernield
Dinsdagavond al hield de politie in Münster 13 verdachten aan in de buurt van een synagoge, nadat daar een Israëlische vlag was verbrand. Ook in de westelijke stad Bonn zouden verschillende mensen de ingang van een synagoge met stenen hebben beschadigd en vlaggen hebben verbrand. In het nabijgelegen Düsseldorf verbrandde iemand vuilnis bovenop een gedenkteken voor een voormalige synagoge.

Ook in Berlijn verzamelden zich woensdagavond ongeveer 100 mensen voor een pro-Israël bijeenkomst voor de Brandenburger Tor van de stad, zwaaiend met Israëlische vlaggen en met een spandoek met de tekst “Wij staan achter Israël - nu en voor altijd”. Verschillende steden en deelstaten in Duitsland hebben sindsdien hun beveiliging verhoogd en de aanwezigheid van politie voor Joodse instellingen verhoogd, meldde dpa.

De Duitse regering heeft de aanslagen scherp veroordeeld en gezworen dat “de daders moeten worden gevonden en verantwoordelijk gehouden en dat Joodse instellingen grondig moeten worden beschermd”.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7149
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door hans van de mortel »

Zal ik het nog eens herhalen voor de nieuwe bezoeker op dit forum?

Moslims zijn de ultieme hedendaagse niet meer uit Europa weg te slaan parasieten op onze kenniseconomie en beschaving.

Hun gedrag heeft te maken met hun geloof en verering voor de historische walgelijke onmenselijke Arabische perverse smeerlap pedofiel, psychopaat, sadist pur sang en oorlogsmisdadiger Mohammed.

Zij noemen zich moslim, maar zijn de facto mohammedanen, volgelingen van Mohammed, conform de uitleg van de stiekeme salafistische burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb.

Wat de stiekeme corrupte salafist Aboutaleb er niet bij vermeldde is dat de Profeet een smeerlap, walgelijke sadist en oorlogsmisdadiger was, niet geschikt om als acceptabel volwaardig mens door het leven te gaan.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79380
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door Ariel »

Joodse en Arabische lynch-meutes gaan elkaar te lijf

Israël staat in brand. Lynch-meutes trekken door de straten van gemengde steden. Groepen Joden slaan Arabieren in elkaar en vice versa. Hier en daar worden zelfs vuurwapens ingezet, terwijl een soldaat in kritieke toestand in het ziekenhuis ligt na te zijn aangevallen in Jaffa. Synagoges gaan in vlammen op, restaurants en winkels liggen in puin. Als er al sprake was van coëxistentie, lijkt die nu aan diggelen te liggen.

„We hebben op het moment geen grotere dreiging dan deze pogroms”, waarschuwt premier Netanyahu, terwijl de afgelopen dagen toch ook ook meer dan 1500 raketten vanuit Gaza op Israël zijn afgeschoten. Het geeft de ernst van de situatie weer. Hamas zit achter een muur, maar dit geweld vindt middenin de samenleving plaats. Mensen durven in sommige delen van het land ’s avonds de straat niet meer op. Netanyahu wil het leger inzetten.

Op de Ben Gurion straat aan de boulevard in Bat Yam, vernoemd naar Israëls ‘vader des vaderlands’, zijn twee Arabische zaken kort en klein geslagen door een radicale Joodse meute. Een dag later likken de eigenaren én de bevolking de wonden. De gesprekken gaan met name over de Arabische man die hier door een grote groep Joden volledig in elkaar werd geslagen. De gruwelijke beelden waren live op tv te zien.

Pogroms
„Het kan toch niet dat honderd man een enkele Arabier te grazen nemen”, zegt een verontwaardigde Yossi, die een potje backgammon speelt, een van die dingen waar zowel Joden als Arabieren een grote voorliefde voor hebben. „Hoezo niet?” vraagt tegenspeler Shalom. „Zij steken onze synagoges in brand, dan moeten wij toch iets terug doen?” Hij is lang niet de enige Jood bij wie de beelden van brandenden gebedshuizen en bange mensen die zich thuis achter deuren barricaderen associaties oproept met de pogroms uit het verleden in Europa.

Even verderop, bij shoarma-zaak Sahara, neemt manager Abed de schade op. De glazen voorgevel ligt volledig in puin. „We gaan de troep zo snel mogelijk opruimen, ik wil zo snel mogelijk weer open.” Hij spreekt feilloos Hebreeuws en als hij het over Israël heeft, dan spreekt hij over ‘onze staat’. „Ik hoop dat dit een incident was, we zullen toch met elkaar verder moeten.”

Arabieren maken zo’n 20 procent van de Israëlische bevolking uit. In steden als Jaffa, Haifa en Lod leken zij lange tijd redelijk vreedzaam met hun Joodse buren samen te leven. „De geest is nu uit de fles”, zegt dr. Arik Rudnitzky, verbonden aan het Moshe Dayan centrum van de universiteit van Tel Aviv. Hij is gespecialiseerd in de relatie tussen Joden en Israëlische Arabieren.

Ramadan
Volgens hem was het de grote cumulatie aan incidenten tijdens de ramadan waardoor de bom nu is gebarsten, met de beelden van Israëlische agenten die die Al-Aksa moskee binnengingen als dieptepunt. Aanstichters zijn volgens hem met name criminele Arabische jeugdbendes. „Voor hen is nu alles gelegitimeerd. Zij hebben niets te verliezen. Het is gevaarlijk, want zij beschikken over veel wapens.”

Joodse extremisten zijn als antwoord ook de straat opgegaan, op zoek naar Arabieren. Voor een deel is het de radicale aanhang van de beruchte voetbalclub Beitar Jeruzalem, La Familia. „Zij zijn goed georganiseerd en krijgen steun van andere jongeren”, aldus Rudnitzky. „Het is echt hardcore.” Er is volgens hem weinig dat de politiek momenteel kan doen. „De politie is nu aan de beurt en daarna zal tijd de wonden moeten helen.”

Die wonden zijn het diepst in Lod, een stadje niet ver van het nationale vliegveld. Daar was het geweld de afgelopen dagen het grootst. Er is nu een avondklok van kracht en na 17.00 uur wordt niemand meer toegelaten. De toegang tot Lod oogt overdag als een oorlogszone. Een in brand gestoken vrachtwagen smeult nog na, overal op straat roetvlekken en ingeslagen autoruiten.

Kolonisten
Volgens de burgemeester was er eerder deze week sprake van een ‘Kristallnacht’ toen - in de woorden van de doorgaans verbindende president Rivlin - ‘bloeddorstige Arabische bendes’ door de straten trokken en onder meer drie synagogen in brand staken. Later gingen ook Joden de straat op, gesteund door radicale kolonisten uit de bezette Westelijke Jordaanoever.

Twee Arabische jongeren, van een jaar of 16 oud, komen rap aanlopen, hun gezichten deels bedekt met een doek. „Vuile Jood”, schreeuwen zij in het Hebreeuws. Na het tonen van een perskaart komen ze enigszins tot bedaren. „Het is genoeg geweest”, zegt de een. „We moeten Al-Aksa ten koste van alles verdedigen.” Door Joodse winkels in brand te steken? „Daarmee geven we een boodschap af”, zegt de ander.

Verveeld
Toch is er nog hoop. Bij een koffieshop zitten oudere Joden en Arabieren gebroederlijk naast elkaar. Zij komen allemaal tot dezelfde conclusie: het zijn de verveelde jongeren die voor onrust zorgen. Daarmee is Rudnitzky het eens. „De stille meerderheid zit gewoon braaf thuis. Van een volledig gedeelde samenleving zal waarschijnlijk nooit sprake zijn, maar het is mogelijk om vreedzaam naast elkaar te leven.” Wel pleit hij ervoor dat regering werk maakt van de armoede en ongelijkheid van Arabieren. „Anders blijft dat een bron van onrust.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79380
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door Ariel »

Live update:

Israel pummels northern Gaza with airstrikes, artillery and tank fire.

Huge bombardment in the north and the east of gaza strip , involving gunboats, fighter jets, and helicopters
The Israel Defense Forces launches a massive bombardment on targets in the northern Gaza Strip, using planes, helicopters and other aircraft, as well as tanks and various artillery batteries.

This is not yet a ground invasion, but appears to be the largest round of strikes conducted by Israel so far in this round of fighting.
IDF order all Israelis living within 4km of Gaza border into bomb shelters

The Israel Defense Forces orders everyone within 4 kilometers (2.5) miles to enter a bomb shelter and remain there until further notice.

This appears to be a precautionary measure as the military anticipates a significant retaliation from terror groups in the Strip as Israeli forces conduct a massive barrage on targets in northern Gaza.
En dit is eigenlijk wel grappig. Filmpje An errant rocket shot by Hamas hits a main electricity line and Gaza is now in the dark. Watch!

Persbureau: Israël valt Gaza binnen met grondtroepen

Israëlische grondtroepen zijn de Gazastrook binnengetrokken, meldt het Franse persbureau AFP op basis van een Israëlische legerwoordvoerder. Andere bronnen hebben dat nog niet bevestigd.

Grondtroepen hebben met luchtsteun de aanval ingezet, meldt het leger zelf op Twitter. Eerder vanavond bestookten Israëlische tanks en artillerie al doelen in de Gazastrook.

Of het Israëlische leger met grote troepenaantallen de Gazastrook is binnengetrokken, is nog niet duidelijk. Wel werd eerder al gemeld dat Israëlische troepen zich hebben verzameld bij de grens en dat duizenden reservisten zijn gemobiliseerd.

Palestijnse families zijn hun huizen in het noorden van de Gazastrook en het oosten van Gaza-Stad ontvlucht. Een groep van 200 mensen zou naar een school zijn gevlucht die is gebouwd is door de Verenigde Naties. Volgens Israël zijn vanuit de Gazastrook de afgelopen dagen 1750 projectielen op Israël afgevuurd. De meeste zijn onschadelijk gemaakt door de Israëlische luchtafweer.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79380
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door Ariel »

Daar gaan ze. Op weg naar hun 72 maagden.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79380
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door Ariel »

Anti-Israëlische protesten in Duitsland houden aan, agenten grijpen in

Het opgelaaide geweld tussen Israëliërs en Palestijnen zorgt ook in Duitsland voor onrust. De autoriteiten hebben de bewaking bij synagogen opgevoerd na vlagverbrandingen door demonstranten en andere incidenten.

In de noordelijke stad Bremen gingen donderdag zo’n 1500 mensen de straat op. Demonstranten hadden Palestijnse en Turkse vlaggen meegenomen en scandeerden onder anderen „God is de grootste” in het Arabisch. De politie riep betogers herhaaldelijk op zich aan coronaregels te houden en voldoende afstand van elkaar te houden.

Agenten zagen zich woensdagavond genoodzaakt in te grijpen bij een anti-Israëlische betoging in Hannover. Daar hadden zich zo’n 500 mensen verzameld en probeerden betogers een Israëlische vlag in brand te steken. De politie voorkwam ook dat een groep van circa 180 betogers in Gelsenkirchen naar een Joods gebedshuis kon trekken.

In Mannheim sneuvelde het raam van een synagoge en in Berlijn stalen twee personen een Israëlische vlag die voor het hoofdkwartier van regeringspartij CDU hing. Partijbestuurder Paul Ziemiak had het ophangen van die vlag eerder omschreven als een blijk van solidariteit met „slachtoffers van terroristische raketaanvallen.”

Bestuurders hebben kritiek geuit op het vandalisme. President Frank-Walter Steinmeier zei dat mensen die vlaggen verbranden misbruik maken van het demonstratierecht. Minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas stelde op zijn beurt dat aanvallen op synagogen niet getolereerd mogen worden.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79380
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door Ariel »

Nieuwe tactieken van Palestijnse David tegen Israëlische Goliath

Hamas trekt lering uit het verleden

Hamas presenteert zich tot ieders verrassing al dagen als een formidabele tegenstander van Israël. De terreurbeweging heeft duidelijk geleerd van eerdere conflicten.

Zo kiest zij er nu voor om gigantische raketbarrages af te schieten en op die manier de Iron Dome, het Israëlische luchtafweergeschut, af te troeven. Terreurgroepen vuurden bij de laatste oorlog, in 2014, een kleine 5000 raketten af in 51 dagen tijd. Nu zitten zij op iets minder dan 2000 in vijf dagen. Het betekent dat Hamas snel door het raketarsenaal heengaat. Een Israëlische functionaris schatte dat de terreurbeweging inmiddels al 40 procent van zijn voorraad erdoorheen heeft gejaagd, al weet niemand werkelijk hoe groot die is. Schattingen over het arsenaal van alle terreurgroepen tezamen in Gaza lopen uiteen van 5000 tot 30.000 raketten.

Barrages
Zij beschikken met name over raketten die maximaal een afstand van een kilometer of 40 kunnen afleggen, een van de redenen waarom met name de gemeentes in het zuiden van Israël voortdurend onder vuur liggen. Daarom was Israël ook enigszins verrast door de vele raketbarrages op Tel Aviv en omgeving.

Het is duidelijk een nieuwe tactiek van Hamas. Haar huidige leider in Gaza, Yahya Sinwar, zat 20 jaar in een Israëlische cel, leerde Hebreeuws en weet waar hij Israël pijn moet doen. Dat zijn niet de gemeentes in het zuiden, waar de bevolking als een soort tweederangsburgers worden gezien, maar in het commerciële en dichtbevolkte hart van het land.

Hamas valt ook doelbewust de nationale luchthaven net buiten Tel Aviv aan, in een poging het vliegverkeer van en naar de Joodse staat lam te leggen. Dat deed zij tijdens de oorlog van 2014 pas na vele weken strijd. Het betekende destijds een gigantische klap voor Israël, vooral psychologisch. Israëli’s hebben al het idee dat ze op een eiland wonen omringd door vijanden, maar toen werd ook nog de enige ’vluchtroute’ afgesneden. Een groot deel van de bevolking voelde zich gevangen.

De terreurbeweging heeft ook een raket afgevuurd op Eilat, waarnaartoe Israël een deel van de vluchten had omgeleid. Zij gebruikte daarvoor een nieuw type, vernoemd naar een beroemde terrorist, dat 250 kilometer kan afleggen. Een PR-stunt voor Hamas, dat toch een beetje gezien wordt als de beweging van de houtje-touwtje aanvallen, zoals het sturen van ballonnen met brandbommen of het graven van terreurtunnels.

Mohammed Deif, de leider van de militaire vleugel van Hamas die Israël in het verleden al verschillende keren heeft geprobeerd uit te schakelen, riep internationale luchtvaartbedrijven op om met „directe ingang hun vluchten naar elk vliegveld in bezet Palestina te staken.” Verschillende grote Amerikaanse en Europese luchtvaartmaatschappijen hebben inmiddels hun vluchten naar Israël tijdelijk gestaakt.

Ultimatums
Hamas stelt Israël ook ultimatums en houdt zich daar vervolgens ook aan. „Als jullie niet voor 18.00 uur vertrekken van de Tempelberg, dan komen wij in actie.” Zo geschiedde, met het openingssalvo op Jeruzalem. „Als jullie flatgebouwen in Gaza platbombarderen, dan vallen wij Tel Aviv aan.” Ook dat geschiedde.

Ondanks dat Hamas steun krijgt uit Iran bij de opbouw van het raketarsenaal, weet ze dat Israël veel sterker is. De projectielen worden niet meer, zoals in het verleden deels gebeurde, via Egypte Gaza binnengesmokkeld, maar met de knowhow uit Teheran zelf gebouwd.

Hamas is ook niet uit op om Israël te verslaan, maar heeft een ander doelwit: Mahmoud Abbas, de Palestijnse president op de Westelijke Jordaanoever. De terreurbeweging presenteert zich nu naar de bevolking als de enige beschermer van Al-Aksa. Van Abbas wordt al dagen nauwelijks iets gehoord. In aanloop naar - de nu afgeblazen - verkiezingen van later deze maand, zakte Hamas in de peilingen. Zouden er nu verkiezingen worden gehouden, dan is er weinig twijfel over wie er als winnaar uit de bus zou komen.

Vicieuze cirkel
Hamas weet in zijn lange heerschappij in Gaza de bevolking op sociaal, economisch en tal van andere gebieden helemaal niets te bieden. De enige troef die zij heeft, is om zich te presenteren als de enige Palestijnse groep die zich werkelijk verzet tegen de bezetting. Daarom zijn ze nu populair, maar als de wapens zwijgen, zal de onvrede over Hamas onder de bevolking in Gaza weer toenemen.

Het is een van de belangrijkste redenen dat Gaza en Israël al jaren in een vicieuze cirkel van geweld verwikkeld zijn.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79380
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door Ariel »

Meerdere demonstraties in Nederland voor Palestijnen

In meerdere Nederlandse steden zijn de komende dagen pro- Palestijnse demonstraties naar aanleiding van de escalatie van het Palestijns-Israëlisch conflict. Zo is er vrijdagmiddag onder de noemer 'Free Palestina' vanaf 17.00 uur een betoging op het Jaarbeursplein in Utrecht.

De actie is bedoeld om solidariteit met de Palestijnse bevolking te tonen. „Het minste wat we kunnen doen is laten zien dat we onze broeders en zusters ook supporten”, stellen de initiatiefnemers.

Op zaterdag zijn er pro-Palestijnse betogingen op meerdere plekken in Den Haag. Demonstranten komen bijeen op de Hofplaats (vanaf 14.00 uur) en het Plein (vanaf 15.00 uur). Mogelijk is er vanaf 14.00 uur ook op het Malieveld een actie voor de Palestijnen. Ook is een demonstratie op het Vrijthof in Maastricht (18.00 uur) aangekondigd.

Op zondag verzamelen betogers zich om 13.00 uur in het centrum van Nijmegen en zijn er vanaf 14.00 uur solidariteitsacties op de Dam in Amsterdam en de Grote Markt in Groningen. In Eindhoven komen pro-Palestijnse demonstranten om 14.30 uur bijeen op het Stadhuisplein.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79380
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door Ariel »

Israël valt tunnelnetwerk Hamas aan

Israël heeft vrijdag aanvallen uitgevoerd op de tunnels van Hamas onder de Gazastrook. Het leger meldt dat veertig tanks en 160 vliegtuigen hiervoor werden ingezet. De aanvallen duurden in totaal veertig minuten.

Het uitgebreide netwerk van tunnels, dat ook wel ’de Metro’ wordt genoemd, wordt door Hamas onder meer gebruikt om mensen en goederen te verplaatsen. Het is niet duidelijk in hoeverre deze tunnels zijn beschadigd.

De tanks van Israël stonden op eigen grondgebied. Het leger zei eerder dat de troepen in de Gazastrook met een grondoffensief waren begonnen, maar een woordvoerder verklaarde later dat er sprake was geweest van een intern communicatieprobleem. In de nacht van donderdag op vrijdag werden zoals in de afgelopen dagen ook raketten afgevuurd.

119 doden
In de Gazastrook, waar Hamas aan de macht is, zijn minstens 119 mensen om het leven gekomen. Daarnaast hebben 830 anderen verwondingen opgelopen. In Israël ligt het dodental op acht. Het was al weken onrustig in Israël door een reeks incidenten tussen Palestijnen en Joden, maar de situatie liep maandag verder uit de hand.

Het conflict escaleerde nadat Hamas doelen in Israël met raketten had bestookt. Dat gebeurde na botsingen tussen de Israëlische politie en Palestijnse betogers die in Jeruzalem protesteerden tegen de geplande uitzetting van Palestijnse gezinnen in de stad. Die gezinnen moeten plaatsmaken voor Joodse kolonisten.

Er zijn geen tekenen dat het grootste conflict tussen Israël en Hamas sinds 2014 op korte termijn zal afnemen. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zei donderdag dat de actie tegen Hamas „meer tijd in beslag zal nemen” en dat de groepering flink moet worden afgeschrikt voordat er een wapenstilstand komt.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79380
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door Ariel »

Er is beeld vrijgekomen van de anti-Israeldemonstratie in Den Haag. Kijk hoe de Israëlische vlag wordt neergehaald. ⁦

POL_DenHaag stond erbij en keek ernaar.
Demonstratie bij Israëlische ambassade in Den Haag

Bij de Israëlische ambassade in Den Haag hebben enkele honderden mensen vanmiddag gedemonstreerd tegen Israël. Ze droegen overwegend Palestijnse vlaggen en luisterden naar toespraken. Ze hielden zich lang niet allemaal aan de coronamaatregelen, is te zien op beelden.

Ook werden Israëlische vlaggen vertrapt en kapotgescheurd. Toen de demonstratie was afgelopen, waren er korte tijd verkeersproblemen in de buurt omdat mensen over de openbare weg liepen.

Gisteren was er een soortgelijke demonstratie in Rotterdam.

De politie zegt tegen de NOS dat er geen signalen zijn dat de beveiliging van Joodse gebouwen in Nederland is opgeschaald. "Die beveiliging is overigens al goed op orde", zegt een woordvoerder.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79380
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door Ariel »

Pallywood krijgt het ook weer druk.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79380
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door Ariel »

Israëlische vlag verscheurd bij demonstratie, Haagse VVD wil opheldering

DEN HAAG - De VVD in Den Haag heeft vragen gesteld aan het stadsbestuur over een anti-Israëldemonstratie in Den Haag. Op beelden is te zien dat demonstranten op de Johan de Wittlaan een Israëlische vlag naar beneden halen en verderop proberen te verscheuren. 'Wij zijn geschokt door deze beelden', zegt VVD-fractievoorzitter Frans de Graaf die stelt dat ook het verkeer flink werd gehinderd door de demonstratie.

De VVD wil weten waarom de politie niet heeft ingegrepen en of de demonstratie was aangemeld. 'Natuurlijk mag je demonstreren, zeker in Den Haag, maar wel binnen de regels van de wet en met respect voor de rechtstaat', aldus De Graaf. 'Dat was hier overduidelijk niet het geval en ik snap niet waarom de politie niet heeft ingegrepen.'


De politie laat weten 'prioriteit te hebben gegeven aan het beveiligen van de ambassade en de directe omgeving'. De demonstranten werden door de politie aangesproken, omdat ze stokken met vlaggen bij zich hadden. 'Daarop veranderde de stemming in de groep. De organisatie van de demonstratie heeft de deelnemers vervolgens via de megafoon aangekondigd dat de demonstratie om 17.00 uur ten einde zou zijn en riep de mensen op naar huis te gaan', legt de politie uit.

'Beveiligen ambassade prioriteit'
Een groot deel van de demonstranten gaf daaraan geen gehoor en probeerde de ambassade, aan de overkant van de weg, te bereiken. 'Daarop hebben de agenten een linie gevormd om de demonstranten tegen te houden.' Op dat moment zag een van de demonstranten kans de Israëlische vlag uit de mast te halen.

'Dat was een trigger voor de groep om te gaan rennen over de openbare weg, met alle gevaren voor de eigen veiligheid en die van het verkeer tot gevolg', zegt de politie. 'De groep spatte in kleine groepjes uiteen waarop besloten is de prioriteit te geven aan het beveiligen van de ambassade en de directe omgeving.'

De gemeente Den Haag laat weten dat de demonstratie was aangemeld voor dertig personen. Er waren er meer aanwezig, oplopend tot zo'n 120 personen, maar dat gebeurt vaker. De demonstratie zou tot 18.00 uur duren maar is dus een uur voor de afgesproken eindtijd stopgezet. 'De organisatie is aangesproken op het niet naleven van de coronaregels. Vervolgens heeft de burgemeester de demonstratie ontbonden. Deze praktijk geldt voor alle demonstraties', aldus de gemeente. Wel gaat de gemeente aangifte doen van diefstal, aangezien de gemeente eigenaar is van de vlag.

Conflicten in Israël
De demonstratie had te maken met de escalerende conflicten in Israël, waar het al weken onrustig is door een reeks incidenten tussen Palestijnen en Joden. Sinds deze week lopen de conflicten verder uit de hand en zijn er raketaanvallen. Er zijn ook geen tekenen dat het grootste conflict tussen Israël en Hamas sinds 2014 op korte termijn zal afnemen
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79380
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door Ariel »

Ik noem het geniaal.
Hele wereld én Hamas om de tuin geleid

Met een geniepige slimme - of geniale - operatie heeft Israël Hamas een gigantische klap toegediend. Het leger deed er donderdagavond alles aan om de terreurbeweging ervan te overtuigen dat een grondoffensief ophanden was, mogelijk zelfs door de buitenlandse pers te misleiden. De eerste linie van Hamas trok zich daarop terug in tunnels, waarna liefst 160 gevechtsvliegtuigen plots in actie kwamen. De zwaarbewapende terroristen zaten als ratten in de val toen deze hun bommen dropten.

De spanningen waren al de hele dag opgebouwd met het oproepen van extra reservisten en de mobilisatie van troepen rond Gaza. Israëlische politici en andere functionarissen lieten gedurende de dag het woord ’grondoffensief’ geregeld vallen. Laat in de avond maakten de soldaten en tanks rond de grens zelfs bewegingen die erop zouden kunnen duiden dat zij op het punt stonden de Gazastrook binnen te trekken.

Rond middernacht zond een legerwoordvoerder een tweet de deur uit. ’De luchtmacht en grondtroepen van de IDF voeren momenteel aanvallen uit in de Gazastrook.’

Niet alleen dat, verschillende buitenlandse verslaggevers waren ’on the record’ gebriefd dat een grondoperatie was begonnen. Verwarring alom, terwijl grote internationale media als The Washington Post en Amerikaanse tv-zenders het nieuws prominent brachten. Israëlische journalisten zeiden van niets te weten en spraken het tegen.

Niets van waar
Er was ook helemaal geen grondoffensief begonnen. De gevechtsvliegtuigen en artillerie openden tegen die tijd massaal de aanval op wat bekend staat als Hamas’ „Metro-netwerk”, een wirwar van tunnels in de Gazastrook waar strijders zich verschuilen en waar wapens vervoerd worden. Het is gebouwd na de oorlog van 2014 en zou vele tientallen kilometers lang zijn.

De eerste verdedigingslinie nam er na de stortvloed aan berichten hun posities in, met hun antitankwapens, ervan overtuigd dat zij elk moment in actie moesten komen. Maar het gevaar kwam van boven.

Slagveld
Volgens het leger van Israël zijn tientallen Hamas-strijders omgekomen bij de gigantische aanval, die zo’n veertig minuten duurde en waarbij 450 raketten op 150 doelen werden afgevuurd. Er zouden ook enkele topcommandanten zich hebben schuilgehouden in de tunnels.

Een flinke escalatie, waardoor het er niet naar uitziet dat er snel een einde komt aan het conflict. „Hamas dacht dat zij zich kon verstoppen, maar dat kunnen zij niet”, aldus premier Netanyahu. „Dit is nog niet voorbij.”

Mocht het leger echter bewust de internationale pers om de tuin hebben geleid dan heeft dat zeer kwalijke gevolgen voor de geloofwaardigheid van het instituut. De woordvoerder heeft inmiddels zijn excuses aangeboden. Toch blijft het vreemd dat het IDF het nieuws van een grondoffensief via verschillende kanalen een uur lang bleef volhouden. Maar is er ook lof. „Het blijkt een zeer slimme tactiek te zijn geweest”, aldus Michael Stephens, een Midden-Oosten-expert, tegenover de de BBC.

Israël heeft wel eerder de vijand in de luren gelegd. Zo publiceerde het enkele jaren geleden foto’s van een een soldaat die aan de Libanese grens gewond zou zijn bij een aanval van Hezbollah. Het was volledig in scène gezet om de terreurbeweging ervan te overtuigen dat hun aanval succesvol was en dat zij zich kon terugtrekken.

Het geweld in en rond Gaza houdt onverminderd aan, maar is ook verplaatst naar de Westelijke Jordaanoever, waar het tot flinke botsingen kwam tussen Palestijnse relschoppers en Israëlische troepen. Daarbij kwamen acht Palestijnen om, terwijl meer dan 150 mensen verwondingen opliepen.

Grote groepen demonstranten verzamelden zich ook aan de Libanese en Jordaanse zijde van de grens. Het leger vuurde tankgranaten af op Libanezen die over het grenshek wisten te klimmen. Daarbij viel zeker een dode, een 21-jarige man uit Libanon.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79380
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door Ariel »

Juist. icon_thumbup.gif Aan pakken die gasten.
Noodbevel in Utrecht na Palestijnse demo: jonge betogers ingesloten bij moskee

In het centrum van Utrecht en in omliggende wijken is vrijdagavond een noodbevel uitgevaardigd door de burgemeester, omdat een groep deelnemers van de ontbonden demonstratie van het Jaarbeursplein zich ongecontroleerd verplaatst door de stad. Iedereen „van wie een redelijk vermoeden bestaat uit te zijn op wanordelijkheden” moet het gebied verlaten. Anders krijgen ze mogelijk een boete of worden ze aangehouden, meldt de gemeente op Twitter. Op beelden is te zien dat het erg onrustig is op straat: er wordt volop getoeterd, gezwaaid met vlaggen en mensen lopen over de weg.

Het noodbevel is naast het centrum ook van kracht in de wijken Lombok, Nieuw Engeland en de Dichterswijk. De ME heeft een groep met voornamelijk jongeren bij de moskee langs de Kanaalstraat ingesloten. De politie roept om dat mensen die het gebied niet verlaten worden aangehouden. Er zijn bussen ingeschakeld om mensen die gearresteerd zijn weg te voeren. De ME heeft met politiehonden een linie gevormd op het Moskeeplein.

Het Jaarbeursplein naast het station werd eerder op de avond schoongeveegd door de ME, waar nog tientallen demonstranten stonden van een Pro-Palestijnse demonstratie. Die demonstratie was ontbonden door de burgemeester omdat de organisatie niet in staat was te garanderen dat de coronamaatregelen werden nageleefd. Ook was het maximum van 500 bezoekers bereikt.

Een groep van tientallen mensen bleef nog hangen op het het stationsplein. Vervolgens is te zien dat de ME over het plein trekt om het schoon te vegen. Volgens een ANP-fotograaf is er met stenen naar de ME gegooid.

Het protest zou volgens een flyer van de organisatie eigenlijk tot 19.00 uur duren. Israël is door een van de sprekers, die een gebed tot Allah leidde, onder meer een ’apartheidsstaat’ genoemd.

Vanaf 17.00 uur was de betoging ’Free Palestina’ begonnen op het Jaarbeursplein, naar aanleiding van de escalatie van het Palestijns-Israëlisch conflict. „Het minste wat we kunnen doen is laten zien dat we onze broeders en zusters ook supporten”, stellen de initiatiefnemers. Wat ze precies voor ogen hebben als oplossing voor het conflict is niet duidelijk. Sommigen dragen ook de Turkse en Marokkaanse vlag bij zich. Ook in het Zeeuwse Terneuzen hebben actievoerders zich verzameld.

Bij een demonstratie voor de Israëlische ambassade in Den Haag donderdag werd een Israëlische vlag uit een mast op straat gehaald en kapot gescheurd door jongeren. Beelden daarvan gaan rond op sociale media. De politie greep niet in. De Haagse VVD heeft er vragen over gesteld.

Dit weekend wordt ook in andere Nederlandse steden gedemonstreerd voor de Palestijnse zaak. Zo zijn er zaterdag pro-Palestijnse betogingen op meerdere plekken in Den Haag. Demonstranten komen bijeen op de Hofplaats (vanaf 14.00 uur) en het Plein (vanaf 15.00 uur). Mogelijk is er vanaf 14.00 uur ook op het Malieveld een actie voor de Palestijnen. Ook is een demonstratie op het Vrijthof in Maastricht (18.00 uur) aangekondigd.

Op zondag verzamelen betogers zich om 13.00 uur in het centrum van Nijmegen en zijn er vanaf 14.00 uur solidariteitsacties op de Dam in Amsterdam en de Grote Markt in Groningen. In Eindhoven komen pro-Palestijnse demonstranten om 14.30 uur bijeen op het Stadhuisplein.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door Pilgrim »

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22247
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door King George »

Wie is het trouwens ook al opgevallen dat nu Joe Biden die vol op het orgel van Fatah, Hamas etc. te appeasen en Israël te muilkorven president is de Islamitische agressie tegen Israël weer in volle hevigheid is losgebarsten?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79380
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door Ariel »

Wie er ook was in Utrecht bij een pro-Palestijnse demonstratie? Etienne van Basten, leider van de 'Germaanse Jeugd Nederland' (van de NVU). Zijn goede vriend Tinus Koops (van 'Nederland in opstand') was er ook bij. Stelde zich op voor de ME.

Afbeelding

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79380
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door Ariel »

En kijk wie staat daar.....Tunahan Kuzu (DENK) sprak woensdag in Den Haag op een door de door de Palestijnen van pro-Hamas-activist Abou Rashed (rechts) gehouden demonstratie in Den Haag.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79380
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door Ariel »

Hetze van links tegen Israël stinkt

Door NAUSICAA MARBE

In Israël en de Palestijnse gebieden sterven onschuldige burgers in een escalerende geweldsspiraal. In Nederland wordt dit conflict leugenachtig versimpeld en hatelijk uitgebuit, door straattuig én politici.

Ik bespaar u de antisemitische verwensingen op internet. In dat schuimbekfestival van Jodenhaat wil iemand nog weleens doceren over waarom ‘de zionisten’ uit het Midden-Oosten moeten verdwijnen: een proeve van ons faliekant falende geschiedenisonderwijs en de onmacht om hier te lande antisemitisme te bestrijden. Want dat is het. Met kritiek op Israël heeft het niets te maken, de selectieve woede manifesteert zich niet wanneer islamitische regimes slachtoffers maken.

Steunbetuigingen
Bij een synagoge in het Duitse Gelsenkirchen gingen van de week alle remmen los toen een uitzinnige allochtone meute Joden uitschold. Rotterdam kende ook een demonstratie van jeugdige ‘antizionisten’, met wapperende Palestijnse vlaggen en steunbetuigingen voor het Hamas-terreurbewind dat Israël wil vernietigen. Ook bij de Israëlische ambassade in Den Haag was het raak. Ex-PVV’er Arnoud van Doorn deelde glunderend een op dreunende jihadrock gemonteerd filmpje waarin de vlag met de Davidster van de stok werd gerukt. De Haagse politie liet dat toe. In Amsterdam verschenen posters met de mededeling: ‘Israel is killing children again. Enjoy your weekend. #Freepalestine.’ Niet toevallig in de Rivierenbuurt, waar veel Joodse Amsterdammers wonen.

Vaak hoor je dat het conflict uit het Midden-Oosten naar onze straten wordt geïmporteerd. Het conflict? Er is hier tijdens de Hamas-verheerlijkende demonstraties geen discussie over historische feiten, over de rol van Hamas’ wapenleverancier Teheran in de jongste conflicten, laat staan over welke politici garen spinnen bij een militaire escalatie. Wat de grotendeels allochtone reljeugd op straat ventileert is onversneden Jodenhaat. Zulke uitbarstingen zijn het topje van een antisemitische ijsberg in ons land, weten we uit onderzoek.

Eddo Verdoner
Precies daarom is er begin april 2021 een Nationaal Coördinator Antisemitismebestrijding (NCAB) benoemd. Eddo Verdoner heet-ie. Ooit iets van hem vernomen? Onlangs misschien? Verdoner is sinds zijn aanstelling muisstil, alsof hij een overbodig mandaat van minister Grapperhaus kreeg. Een raadsel waarom hij werkeloos toekijkt terwijl er Jodenhaat aanzwelt. Zijn collega in de EU sprak zich daar wel helder veroordelend over uit. ‘Hoogste tijd voor Kamervragen over Verdoner’, tikte ik vrijdagochtend nog. Maar vlak voor het ter perse gaan van de krant liet de NCAB alsnog van zich horen met een opdracht aan burgemeesters om scherp op te letten: ‘Jodenhaat is geen vorm van politiek protest, het is een ontoelaatbaar kwaad in onze samenleving.’ Iemand heeft hem gelukkig op tijd wakker geschud.

Durft hij ook iets over opruiende politici te zeggen? De SP vraagt de minister van Buitenlandse Zaken erop aan te sturen dat de EU de banden met Israël verbreekt. GL en PvdA ondertekenden een Kamerbrief waarin Stef Blok verzocht wordt Israël te veroordelen: ‘Bent u op de kortst mogelijke termijn bereid om het gedrag van Israël te veroordelen? Welke maatregelen gaat u, al dan niet in Europees verband, nemen tegen Israël?’ Daar blijft het bij. Hamas voert een militaire vernietigingsoorlog, ook tegen de Gaza-bevolking, maar de in het Midden-Oosten niet bijster geïnteresseerde Blok moet van onze linkse partijen alleen Israël veroordelen. Ook de vraag of de EU de corrupte Palestijnse autoriteit moet blijven financieren, aangezien ons belastinggeld via diverse kanalen terroristen spekt – minister Kaag stopte daarom sommige betalingen – stellen de progressieve partijen niet. Liever nemen ze het narratief van de ayatollahs over, waarin Israël de duivel is. Daarmee steunen ze de Jodenhaat die hier bij elk Gazaconflict aanzwelt. Zo ziet gepolitiseerd antisemitisme eruit.

’Orgie van haat’
‘Het wordt tijd dat Nederland het stilzwijgen gaat doorbreken’, twitterde PvdA’er Kati Piri, die de brief aan Blok ondertekende. Welk stilzwijgen? Nederland stemt braafjes mee met anti-Israël resoluties van de VN. Wat bezielt deze Piri, die op Twitter wel beelden deelt van de ‘orgie van haat’ van Joodse religieuze extremisten die Palestijnen willen uitroeien, maar niet de bestaande beelden van uitzinnige Palestijnse meutes die hetzelfde over Joden scanderen of van de Hamaspropaganda die de totale Jodenvernietiging belooft? Door deze eenzijdige communicatie maakt deze woordvoerder buitenland van de PvdA zich schuldig aan het verspreiden van hetzerige informatie die alleen Joden in Israël als gewelddadige partij voorstelt. PvdA-leider Liliane Ploumen deed niets aan deze veelzeggende misser – waarom?

Ervaringen met eerdere Gaza-oorlogen leren dat Palestijns leed in het Westen ranzig geëxploiteerd wordt door antisemieten die elke verantwoordelijkheid van islamitische terreurregimes voor leed en slachtingen onder de eigen bevolking ontkennen. Benieuwd of Blok gehoor zal geven aan de partijen die een hetze jegens Israël willen ontketenen, niet in de laatste plaats om hun allochtone electoraat te bedienen. Benieuwd of Eddo Verdoner voet bij stuk houdt over de haatdemonstraties. Want dit is geen voorbijgaande jeugdige recalcitrantie. Het is dezelfde rabiate Jodenhaat die het conflict in het Midden-Oosten voedt en aandrijft, alle ontkenningen ten spijt. Eén pot stinkend nat is het.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
mercator
Berichten: 19405
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door mercator »

King George schreef:
za mei 15, 2021 8:35 am
Wie is het trouwens ook al opgevallen dat nu Joe Biden die vol op het orgel van Fatah, Hamas etc. te appeasen en Israël te muilkorven president is de Islamitische agressie tegen Israël weer in volle hevigheid is losgebarsten?
Dat was helemaal te verwachten. Maar links krijgt het klaar om dit nu ook weer in de schoenen van Trump te schuiven. Doordat Trump Jeruzalem erkend heeft als hoofdstad van Israël hebben de Pallies geen andere keuze dan te rellen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79380
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door Ariel »

Ook vandaag in de regen op het Maliveld. Denk steun aan de Palesteinen hij stond zij aan zij met Meneer Amin Abou Rashed de Palestijns activist met de Nederlandse nationaliteit.

Afbeelding

En wie was er op de Dam aanwezig? Farid Azarkan

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7149
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door hans van de mortel »

mercator schreef:
za mei 15, 2021 1:26 pm
King George schreef:
za mei 15, 2021 8:35 am
Wie is het trouwens ook al opgevallen dat nu Joe Biden die vol op het orgel van Fatah, Hamas etc. te appeasen en Israël te muilkorven president is de Islamitische agressie tegen Israël weer in volle hevigheid is losgebarsten?
Dat was helemaal te verwachten. Maar links krijgt het klaar om dit nu ook weer in de schoenen van Trump te schuiven. Doordat Trump Jeruzalem erkend heeft als hoofdstad van Israël hebben de Pallies geen andere keuze dan te rellen.
Mijn vader zaliger voorspelde het 65 jaar geleden al: Het Palestijnse probleem zal nooit ophouden te bestaan.
Ik heb geen idee waarom ik dat altijd onthouden heb.

Wat we weten is dat de Arabieren zo smerig zijn om het probleem bewust in stand te houden. Dat is ook wat mijn vader uitlegde aan mij. Het vluchtelingenprobleem zal in stand worden gehouden en moet dienen om de joden te (blijven) haten. En wie toch al wat tegen joden heeft vindt in dit door de Arabieren opgeworpen probleem al gauw een stok om in de jodenhaat te voorzien.

Laten we niet uit het oog verliezen dat de Arabische Palestijnen nooit vrede hebben gewild met de joden van Israël ondanks de vele toenaderingspogingenvan Israël. Trouwens, net zoals de historische vieze achterbakse onbetrouwbare pedofiele psychopaat, sadist en oorlogsmisdadiger Mohammed, zijn ook de Arabische landen diverse oorlogen begonnen tegen Israël. Maar linkse Gutmenschen doen hun uiterste best om dit te vergeten. Niet Israël is de agressor, maar geheel in de leer van profeet Mohammed, de Arabieren.

Islam is niet voor niets een bedenkelijk en besmettelijk virus waar mohammedanen de dragers van zijn.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79380
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door Ariel »

Vanavond lag Tel Aviv onder een spervuur van raketten. De raketten waren niet te tellen. De IDF beantwoorde de aanval met zeer zwaar artillerievuur op Gaza. De huizen van Hamas kopstukken zijn gebombardeerd door de IDF, en Hamas zou om een humanitair staakt-het-vuren hebben gevraagd.

In de Israëlische kuststad Tel Aviv is in de nacht van zaterdag op zondag (lokale tijd) opnieuw het raketalarm afgegaan. „Hamas heeft aangekondigd dat het om middernacht raketten zal afvuren op Tel Aviv”, twitterde het Israëlische leger. „Ermee dreigen om een stad als doelwit uit te kiezen - om de bevolking te terroriseren - is op zichzelf al een schending van het internationaal recht. Als Hamas zijn dreigement uitvoert, zal het opnieuw het internationaal recht schenden door burgers als doelwit te kiezen”, staat in het twitterbericht.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Plaats reactie