Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door Pilgrim »

Oorlog en burgeroorlog in Israël

Geplaatst op 14 mei 2021

Afbeelding

In het Midden-Oosten komt het niet tot twisten of een conflict, zoals in talrijke mediaberichten bagatelliserend gezegd wordt, maar Israël bevindt zich in oorlog. Niets anders komt er voort uit het aantal raketaanvallen van islamitische terreurorganisaties zoals Hamas en de defensieve aanvallen van het Israëlische leger. Daar bovenop stapelen de meldingen van een burgeroorlog in talrijke steden zich op. De situatie dreigt ook in Duitsland door het grote aantal islamitische immigranten te escaleren.

Op dit moment woedt in Frankrijk het debat over een dreigende burgeroorlog in het land. Meer dan honderd hoge officieren en duizend andere militairen hebben zich tot de politieke leiding in Parijs gericht en haar er indringend toe opgeroepen om met prioriteit tegen het voortschrijdend verval van het land op te treden. Anders zou Frankrijk als laatste consequentie een burgeroorlog met talloze doden dreigen.

De brandbrief van de Franse militairen laat zien hoe dramatisch de situatie in Frankrijk ondertussen is. De decennia lange, praktisch ongecontroleerde immigratie van vooral immigranten uit voormalige Franse kolonies in Afrika heeft het land in een etnisch en sociaal kruitvat getransformeerd, dat blijkbaar kort voor ontploffen staat. De Europese vluchtelingencrisis, die Frankrijk in de afgelopen jaren bijna een half miljoen extra immigranten van vooral het Afrikaanse continent bezorgde, heeft deze gevaarlijke ontwikkeling nog aanzienlijk versneld.

Parallellen in Frankrijk, Israël en Duitsland – geweld door islamitische mannen
De oorzaken van het eeuwenoude conflict tussen Israël en de Arabieren dient hier geen onderwerp te zijn, maar alleen de gevolgen van het toenemende islamitische bevolkingsaandeel in het land. De bevolking van Israël telt meet dan 9 miljoen mensen. Ongeveer 6,7 miljoen (ongeveer 74%) Joden en 1,9 miljoen (ongeveer 21%) Arabieren. Er zijn steden en regio´s, waarin het Arabisch bevolkingsaandeel 30% en meer bedraagt.

En exact in deze regio´s is het nu tot pogromachtige onlusten en lynchjustitie gekomen. Deze omschrijvingen zijn niet afkomstig van de schrijver, maar van Israëlische politici, die anders in de mainstream media voor hun uitgewogen en terughoudende taal geprezen worden. In de industriestad Lod woedde de burgeroorlog zo hevig, dat de autoriteiten de uitzonderingstoestand moesten uitroepen over de 75.000 inwoners tellende stad.

De bevolking daar wordt als 80% joods en ongeveer 20% islamitisch beschreven. Veel van de “Arabieren” bezitten een Israëlisch staatsburgerschap, maar de gebeurtenissen ontmaskeren een van de grootste leugens van de voorstanders van ongecontroleerde migratie, ook in Duitsland.

Dat er paspoorten en zodoende staatsburgerschappen in grote aantallen worden verstrekt, mag weliswaar bij de manipulatie van statistieken over buitenlandercriminaliteit en ontvangers van sociale uitkeringen een instrument zijn, maar over de daadwerkelijke integratie in een land en de cultuur daar zegt het stuk papier niets, maar dan ook helemaal niets.

Een meute uit beide kampen trok gewelddadig door de straten. De meute Arabieren stak een synangoge in brand, liet een spoor van verwoesting achter zich, viel Joden aan en verwondden deze deels zwaar. Maar ook joodse extremisten maakten jacht op hun Arabische buren en doodden daarbij minstens een Arabische Israëli. De 32-jarige Mussa Hassuna werd bij de onlusten doodgeschoten. Tijdens zijn begrafenis kwam het opnieuw tot gewelddadige onlusten: Arabische mannen gooiden met stenen en Molotovcocktails en staken auto´s in brand. Meldingen uit veel andere steden en regio´s berichtten eveneens van op burgeroorlog lijkende onlusten. Vooral in Haifa, Akko en Bat Yam woedde de meute bijzonder heftig.

De president van Israël, Reuven Rivlin, die vanwege zijn terughoudende taal door de bevolking gewaardeerd wordt, sprak met het oog op deze golf van geweld van een “pogrom”, waarvoor hij hoofdzakelijk een “bloeddorstige Arabische meute” verantwoordelijk maakte. En de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu eiste een einde van het geweld in de steden. “Niets rechtvaardigt het lynchen van Arabieren door Joden, en niets rechtvaardigt het lynchen van Joden door Arabieren”, luidden zijn exacte woorden. Dit zijn ondertussen de toestanden in Israël.

“Veiligheidsrisico islam” – Jodenvijandige onlusten in Duitsland
De islamitische Jodenhaat laat ook in veel Duitse steden zijn lelijke tronie zien. Behalve Palestijnse vlaggen droegen de haatmeutes veel Turkse vlaggen met zich mee. Bij de eerste opgespoorde daders gaat het om een Syriër en een Duitse Libanees.

Over het “Veiligheidsrisico islam” heeft de schrijver al een bestseller geschreven en ook in zijn actuele boek “De burgeroorlog komt” – De voorbodes van opstand en revolutie in Duitsland´s steden” worden geweld en bedreiging van de binnenlandse veiligheid door islamitische immigranten gedocumenteerd en geanalyseerd.

De politiek incorrecte feiten en statistieken zijn deels rechtstreeks afkomstig van de federale binnenlandse veiligheidsdienst en de procureur-generaal bij het hoogste federale gerechtshof in Duitsland en worden in het boek voor het eerst gepubliceerd en met bronnen bewezen. Burgeroorlog is een groot woord, maar de actuele gebeurtenissen houden geen rekening met de gevoeligheden van gezindheidjournalisten en de Merkel-regering.

Frankrijk, Israël en weldra ook in Duitsland?

Bron: kopp-report.de

Door: Stefan Schubert

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2021/05/14 ... in-israel/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22272
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door King George »

Ariel schreef:
zo mei 16, 2021 1:00 am
Vanavond lag Tel Aviv onder een spervuur van raketten. De raketten waren niet te tellen. De IDF beantwoorde de aanval met zeer zwaar artillerievuur op Gaza. De huizen van Hamas kopstukken zijn gebombardeerd door de IDF, en Hamas zou om een humanitair staakt-het-vuren hebben gevraagd.

In de Israëlische kuststad Tel Aviv is in de nacht van zaterdag op zondag (lokale tijd) opnieuw het raketalarm afgegaan. „Hamas heeft aangekondigd dat het om middernacht raketten zal afvuren op Tel Aviv”, twitterde het Israëlische leger. „Ermee dreigen om een stad als doelwit uit te kiezen - om de bevolking te terroriseren - is op zichzelf al een schending van het internationaal recht. Als Hamas zijn dreigement uitvoert, zal het opnieuw het internationaal recht schenden door burgers als doelwit te kiezen”, staat in het twitterbericht.
Hamas is altijd voor staakt het vuren, namelijk staken voor Israël en vuren voor Hamas. Humanitair hè?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
mercator
Berichten: 19406
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door mercator »

Ariel schreef:
zo mei 16, 2021 1:00 am
Vanavond lag Tel Aviv onder een spervuur van raketten.
Nu weten we ineens waaraan de gul uitgedeelde ontwikkelingshulp besteed wordt.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79454
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door Ariel »

Joods monument in Cuijk beklad met witte verf en tekst ‘Free Palestina’

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79454
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door Ariel »

In de Berlijnse wijken Neukölln en Kreuzberg zijn zaterdag bij pro-Palestijnse demonstraties 93 agenten gewond geraakt, meldt de politie in de Duitse hoofdstad.

Bijna zestig mensen werden gearresteerd voor ordeverstoring, geweld, aanvallen op politiemensen en het bevrijden van betogers die waren aangehouden. Nog eens 150 mensen krijgen een proces-verbaal voor minder zware vergrijpen.

De politie was met 900 man aanwezig om de vier betogingen tegen Israëls optreden in de Gazastrook in goede banen te leiden in de stadsdelen met veel inwoners van Arabische of Turkse komaf.

Het werd gewelddadig toen de politie een bijeenkomst opbrak waar de coronaregels niet werden gerespecteerd. Agenten werden bekogeld met stenen, flessen en vuurwerk, waarop de politie pepperspray inzette.
Ook elders in Duitsland - en in andere Europese landen - werd gedemonstreerd tegen de lucht- en artillerie-aanvallen waarmee Israël reageert op raketaanvallen van met name Hamas in de Gazastrook.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7150
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door hans van de mortel »

Misschien heb ik het eerder gepost - ik weet het niet meer . . .

Ik vroeg mij af wanneer Hamas weer eens aan de slag zou gaan. Ach, maar natuurlijk. Er gaat wat tijd overheen voordat je alle Europese subsidie - hartelijk dank - hebt ontvangen en je het rakettenarsenaal ermee hebt aangevuld tot aan de top van de moskee. Het moest wat langer duren, want Trump had de Amerikaanse terroristensteun acuut stopgezet. Niets is leuker voor Hamas dan aan te vallen in de sfeer van de Russische raketaanvallen op het Duitse leger in WO-II die een regen van raketten via de stalinorgels op de moffen liet neerdalen en het begin inluidde van de ondergang van het Europese rijk der Nazi's.

Heil Hamas! Heil Hamas! Links Europa steunt Hamas. Joden aan het gas!
Het is een groot spektakel door Hamas aan de wereld gepresenteerd - niet met poppen - maar met levende doelwitten. Het onmenselijke dramatische is dat Hamas dit alles met opzet uitlokt om onder zijn gelederen zoveel mogelijk burgerslachtoffers te genereren zodat de wereld weet hoe erg de joden zijn.

De wereld sluit de ogen in de waan voorbij te moeten gaan aan de gruwelen zoals eerder door het historische voorbeeld van alle Palestijnen is begaan: Mohammed. Deze onmenselijke psychopaat was een eersteklas schoft en sadist. Dat hij zich aan pedofilie verlekkerde was niks bijzonders voor Arabieren. Arabieren zijn nu eenmaal per traditie slavendrijvers en kindneukers. De reputatie van Arabieren staat nog altijd fier overeind. Aan de bende van Hamas zal het niet liggen. Want de mohammedaanse terroristische bendeleden zijn stuk voor stuk aanhangers van de met bloed doordrenkte sporen van de historische Arabische walgelijke onmenselijke sadist en oorlogscrimineel Mohammed.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79454
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door Ariel »

Hamasleider even rationeel als meedogenloos

Hij is even meedogenloos als rationeel. Een jihadist die beseft dat er af en toe ook onderhandeld moet worden, zelfs met de grootste vijand. Yahya Sinwar, de leider van Hamas in de Gazastrook, leidt zijn beweging nu voor het eerst in een oorlog tegen Israël. Zijn huis werd zondag platgebombardeerd, maar hijzelf bevindt zich waarschijnlijk al dagen diep onder de grond.

Sinwar bracht een groot deel van zijn leven door in een Israëlische cel. Hij werd tot vier keer levenslang veroordeeld wegens het beramen van de moord op twee Israëlische soldaten.

Capituleren
De extremist probeerde verschillende keren te ontsnappen, maar kwam uiteindelijk in 2011 vrij bij een gevangenenruil. Als het aan hemzelf had gelegen, was hij echter in zijn cel blijven zitten. Israël liet meer dan duizend Palestijnen vrij in ruil voor een door Hamas ontvoerde soldaat. Maar zelfs dat betekende voor Sinwar capituleren voor de vijand.

De terrorist leerde Israël goed kennen tijdens zijn gevangenschap, leerde Hebreeuws in zijn cel en weet nu precies waar hij de Joodse staat pijn moet doen. Zoals nu blijkt met de grote raketbarrages op de nationale luchthaven net buiten Tel Aviv, waardoor bijna alle buitenlandse luchtvaartmaatschappijen hun vluchten op Israël hebben gestaakt.

’Mars van Terugkeer’
Sinwar, die in 2017 de macht in Gaza overnam, werd twee maanden geleden met de hakken over de sloot herkozen. Er is binnen Gaza kritiek op hem, zoals over de ’Mars van Terugkeer’ die hij organiseerde.

Palestijnen hielden maandenlang gewelddadige protesten langs de Israëlische grens om betere condities af te dwingen. Honderden Palestijnen kwamen om, duizenden raakten gewond, met als mager resultaat dat er nu af en toe een diplomaat uit Qatar met koffers geld naar Gaza komt.

Militaire tak van Hamas
Sinwar komt voort uit de militaire tak van Hamas, hij richtte een van de inlichtingendiensten op, en heeft daarom goede contacten met Iran. Het politieke leiderschap, waartoe hij nu behoort, kan het traditioneel beter vinden met landen als Turkije en Qatar.

Sinwar zei een paar jaar geleden nog in een speech dat Hamas haar offensieve capaciteit te danken heeft aan de steun van Iran. „De Arabische natie heeft ons verlaten in deze moeilijke tijden, terwijl Iran ons heeft geholpen met wapens, materieel en expertise.”

Banden met Egypte
Tegelijkertijd overheerst op een ander punt de ratio: hij haalde de banden met Egypte enigszins aan door ervoor te zorgen dat terroristen van IS niet voortdurend de grens met dat land over zouden steken. President Al-Sisi is een tegenstander van Hamas, die uit de Moslimbroederschap voortkomt, de beweging die Al-Sisi in eigen land keihard aanpakt.

De 58-jarige Hamas-leider, geboren in een straatarm vluchtelingenkamp in Gaza, is onder zijn aanhangers populair vanwege zijn eenvoudige levensstijl. Net als Sinwar zelf hebben veel Gazanen een broertje dood aan Hamas-kopstukken die van het ene naar het andere luxehotel in Turkije en Qatar trekken.

Langdurig staakt-het-vuren
Hoewel hij de jihad voorstaat, beseft hij ook dat het leven in Gaza moet worden verbeterd zodat zijn beweging aan de macht kan blijven. Daarom waren er afgelopen jaren veel - indirecte - gesprekken met Israël over een langdurig staakt-het-vuren.

Ook probeerde hij het overleg aan te gaan met Fatah, die de baas is op de Westelijke Jordaanoever. Dat laatste ging geen kant op en Sinwar zag nu de uitgelezen mogelijkheid om de partij van president Mahmoud Abbas definitief af te troeven, al gaat dat wel ten koste van een eventuele langdurige rust met Israël.

Aanvallen op Gaza
Het is een gok waarvan nog moet blijken hoe die uitpakt.

Door de aanval op Israël te openen, zet hij zijn beweging met succes neer als de ’verdediger van Jeruzalem’, maar sindsdien hebben de Israëlische aanvallen op Gaza, dat nauwelijks meer over elektriciteit en schoon drinkwater beschikt, zo veel schade berokkend, dat nog maar moet blijken of hij ook voor langere tijd door de bevolking op handen zal worden gedragen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79454
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door Ariel »

:scratch: Mmmm. Zal dit statement van onze MP induk maken?
Verklaring premier Rutte na gesprekken met de Israëlische premier Netanyahu en de Palestijnse president Abbas

Ik heb zojuist gesproken met premier Netanyahu en president Abbas. In mijn gesprekken heb ik aangedrongen op het zo snel mogelijk beëindigen van de gevechten en mijn steun uitgesproken voor bemiddeling door Egypte en de Verenigde Naties om tot een staakt het vuren te komen.

Nederland staat klaar om te helpen, gebruik makend van onze goede banden met Israël, de Palestijnse Autoriteit, Egypte en de andere buurlanden, en de Verenigde Staten. Minister Blok zal als follow up van deze gesprekken en aansluitend op zijn contacten in de regio, contact opnemen met de Egyptische minister van Buitenlandse Zaken Shoukry en mogelijk andere ministers van Buitenlandse Zaken in de regio. Nederland zal ook met VS verder contact opnemen. Een verdere escalatie en nog meer Palestijnse en Israëlische burgerslachtoffers moeten voorkomen worden. Ik ben bezorgd dat steeds meer burgers, waaronder veel kinderen, slachtoffer worden van het geweld. Ik heb bij allebei mijn medeleven betuigd met de slachtoffers. Ik heb de raketbeschietingen op Israël veroordeeld. Israël heeft het recht zichzelf daartegen te verdedigen, maar moet als juist een sterk land ook diens verantwoordelijkheid nemen en bij zijn zelfbescherming proportioneel handelen binnen de grenzen van internationaal recht.

Ik heb in mijn gesprekken ook mijn zorgen geuit over de situatie op de Westelijke Jordaanoever en beide leiders gevraagd hun best te doen om daar verdere confrontaties te voorkomen. Met premier Netanyahu en president Abbas heb ik ook gesproken over de gebeurtenissen die aan de gevechten vooraf gingen, zoals de situatie in Jeruzalem. Ik heb erop aangedrongen de Palestijnse families in Sheikh Jarrah die bedreigd worden met uitzetting, permanent in hun huis te laten blijven en opgeroepen tot het respecteren van de status quo op de heilige plaatsen en daarbij ook Jordanië te betrekken. Met premier Netanyahu heb ik gesproken over hoe de spanningen tussen groepen in Israël kunnen worden verminderd. Premier Netanyahu, president Abbas en ik onderstreepten hoe belangrijk het is dat alle politieke en maatschappelijke leiders afzien van uitspraken die de spanningen verder kunnen doen toenemen.
Statement by Prime Minister Rutte after speaking with Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu and Palestinian President Mahmoud Abbas

Diplomatic statement | 16-05-2021

I just spoke with Prime Minister Netanyahu and President Abbas. In both these conversations I stressed the importance of ending the fighting as soon as possible, and expressed my support for mediation efforts by Egypt and the United Nations in order to reach a ceasefire.

The Netherlands stands ready to help, using our good ties with Israel, the Palestinian Authority, and Egypt and other neighbouring countries. As a follow-up to these conversations and earlier contacts with partners in the region, Minister of Foreign Affairs Stef Blok will contact his Egyptian counterpart Sameh Shoukry and possibly other foreign ministers in the region. The Netherlands will also be in further contact with the United States. A further escalation and more civilian casualties among Palestinians and Israelis must be prevented. I am concerned that more and more civilians, including many children, are falling victim to the violence. I expressed my sympathy to both leaders for the victims on both sides. I condemned the rocket attacks on Israel. Israel has the right to defend itself against these attacks, but precisely because it is a strong country, it also has a responsibility to act proportionately within the bounds of international law.

In both these conversations I also expressed my concerns about the situation in the West Bank, and asked both leaders to do their best to prevent further confrontations there. I also spoke to Prime Minister Netanyahu and President Abbas about the events leading up to the fighting, including the situation in Jerusalem. In addition, I urged that the Palestinian families in Sheikh Jarrah under threat of eviction be allowed to remain in their homes permanently. I called upon the parties concerned to respect the status quo at the holy sites and to involve Jordan in efforts to this end. I spoke to Prime Minister Netanyahu about ways of reducing tensions between groups in Israel. Prime Minister Netanyahu, President Abbas and I underscored how important it is that all political and social leaders refrain from making any statements that could further enflame tensions.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22272
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door King George »

Mark Rutte buigt om bij Sjoerd Sjoerdsma, Jesse Klaver in de kont te kunnen kruipen en krabbelt terug van zijn eerdere tweet.Nuancering Rutte na ’eenzijdige tweet’

Door ONZE PARLEMENTAIRE REDACTIE

Updated 14 min geleden
Gisteren, 22:05 in BINNENLAND


DEN HAAG - Nederland hoopt dat Israël en de Palestijnen bemiddeling van Egypte en de Verenigde Naties accepteren om tot een staakt-het-vuren te komen. Demissionair premier Rutte veroordeelt de raketbeschietingen op Israël, maar wijst dat ’sterke land’ ook op zijn ’eigen verantwoordelijkheden’ bij ’zelfbescherming’.


Afbeelding

Dat schrijft Rutte in een verklaring na gesprekken met de Israëlische premier Netanyahu en de Palestijnse president Abbas. Rutte hoopt dat de gevechten zo snel mogelijk beëindigd worden om verdere escalatie en meer burgerslachtoffers te voorkomen: „Ik ben bezorgd dat steeds meer burgers, waaronder veel kinderen, slachtoffer worden van het geweld.”

Rutte wijst ook op de rol van Israël: „Ik heb de raketbeschietingen op Israël veroordeeld. Israël heeft het recht zichzelf te verdedigen, maar moet als juist een sterk land ook diens verantwoordelijkheid nemen en bij zijn zelfbescherming proportioneel handelen binnen de grenzen van internationaal recht.”

Het is een iets ander geluid dan een eerdere verklaring op Twitter, waar Rutte aan refereert. Daarin noemde Rutte het vrijdag ’onacceptabel dat Hamas willekeurig raketten op de burgerbevolking afvuurt’.

De premier zei toen: „Nederland steunt het recht van Israël op zelfverdediging, binnen de grenzen van het internationaal recht en proportionaliteit.”

De eerste reactie van Rutte vrijdag via Twitter kon op de nodige kritiek uit de Nederlandse politiek rekenen. Een ’ongelooflijk eenzijdige tweet’, zei SP-Kamerlid Van Dijk. Maar ook de potentiële regeringspartners D66 en GL vonden dat de minister-president het te veel opnam voor de Israëlische zijde. „Waarom zwijgt Rutte bij nederzettingenbouw, onteigeningen? Waarom zwijgt Rutte als Israël duizenden Palestijnen verwondt in Gaza in 2018?”, reageerde D66-Kamerlid Sjoerdsma. „Waar is de steun voor de rechten van de Palestijnse burgerbevolking? Het recht op zelfbeschikking, op een waardig leven?”, vroeg GL-leider Klaver zich af.

Rutte laat zondag weten dat Nederland ’klaar staat om te helpen’ bij een oplossing voor het conflict, ’gebruik makend van onze goede banden met Israël, de Palestijnse Autoriteit, Egypte en de andere buurlanden, en de Verenigde Staten’. Minister Blok (Buitenlandse Zaken) gaat volgens Rutte contact opnemen met in elk geval zijn collega-minister in Egypte en mogelijk andere ministers van Buitenlandse Zaken in de regio.

„De meeste Nederlandse politici zijn helaas te laf om een visie te verwoorden waarin zij ook de problemen van deze tijd -zoals de import van conflicten uit het Midden-Oosten en Afrika- durven te benoemen”, zegt Telegraaf-verslaggever Wierd Duk in een nieuwe podcast:


De Telegraaf
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22272
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door King George »

Wir hatten es nicht gewusst...


Maar de pers daar wist niet dat er terroristen vanuit hun eigen gebouw/ kelder raketten afvuurt op doelen in Israël en het dan vreemd vinden dat je gebouw een militair doelwit wordt
https://twitter.com/RemB1972/status/1393670048473092096
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22272
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door King George »

King George schreef:
wo mei 12, 2021 1:07 pm
Even iets over die huisuitzettingen, zoals deze in die media valselijk geframed worden:

Het betreft hier gewoon tientallen jaren huurschuld. Vraagje: Waar kan ik een verhuurder vinden bij wie ik het me kan permitteren om 30-40 jaar geen huur te betalen? Dan ga ik morgen nog verhuizen.
40 jaar aan procedures
Spoiler! :
Al sinds 1982 wordt geprocedeerd over de bewuste huizen. Volgens Israelische wetgeving kunnen Israeli’s met geldige eigendomsaktes op vastgoed in gebieden die in 1948 door Jordanië werden overgenomen, hun eigendom via de rechter opeisen. In Sheikh Jarrah gaat het over enkele woningen die in de late 19e eeuw gebouwd werden door Joden rondom het graf van ‘Simon de rechtvaardige’, een opperpriester uit de derde eeuw voor de gewone jaartelling en een Joods heiligdom. De buurt kwam Nahalat Shimon te heten, en daar is de stichting ook naar vernoemd.

De Rechtbank Jeruzalem oordeelde eerder in de jaren ’80 dat de huidige Palestijnse bewoners van de huizen weliswaar niet de rechtmatige eigenaars waren, maar als bewoners rechtsbescherming genoten en niet zomaar hun woningen uitgezet mochten worden. Er werd een vaststellingsovereenkomst getekend met de stichting Nahalat Shimon waarin erkend werd dat de stichting eigenaar was van de gebouwen, maar dat de bewoners huur moesten betalen, en geen onrechtmatige aanpassingen aan de gebouwen mochten aanbrengen.

Sinds 1993 wordt geprocedeerd door de stichting Nahalat Shimon over het feit dat er nooit huur betaald is, en verschillende illegale aanpassingen aan de gebouwen door de bewoners zijn gedaan. In 1997 voerde een van de bewoners aan dat hij in 1961 een eigenaarstitel uit de Ottomaanse tijd had gekocht, maar deze titel had hij nooit eerder ingebracht in de verschillende procedures, en volgens een forensisch laboratorium zou het om een vervalsing gaan.

Na nog eens jaren van procederen, oordeelde de Rechtbank van Jeruzalem dat families in de buurt die geen huur hadden betaald en/of schade aan de eeuwenoude gebouwen hadden toegebracht, uitgezet mochten worden. Dit gebeurde voor het eerst in 2009, en recenter in deze zaak van Nahalat Shimon tegen vier Palestijnse families. Zij gingen in beroep bij het Israelische Hooggerechtshof, dat nu de inbreng van de procureur afwacht voordat zij uitspraak doen. Procureur Mandelblit verwacht een paar weken tot een maand nodig te hebben om zich in te lezen, voordat hij besluit om zich in de zaak te mengen of niet, en om een eventueel advies op te stellen.

In eerdere rechtszaken over de wet in kwestie werd eveneens een advies van de procureur verzocht door de families die uitgezet zouden worden. Vaak was het dan zo dat er voor een oplossing gekozen werd waarbij deze families in hun woning mochten blijven, zoals de oorspronkelijke vaststellingsovereenkomst na de zaak uit 1982, en meer recentelijk na een advies van de procureur in 2015
.
https://www.cidi.nl/hooggerechtshof-wac ... kh-jarrah/
Deze Syrische vrouw legt in 1.39 minuten haarfijn uit hoe het zit met de huisuitzettingen van de 4 families. Kijk het en je begrijpt het
https://twitter.com/JoopSoesan/status/1 ... 3930569730
This is just crazyDubbel uitroepteken Syrian blogger Maggie Khozam explains to the Arab world everything about what is happening in Sheikh Jarrah.
It is amazing that a girl from Syria knows better than many people from the western world
Watch! You will not be disappointed!
https://twitter.com/YosephHaddad/status ... 2426486785


Hier in ons eigen land volstaat 3-4 maanden huurschuld al om op straat te kunnen belanden. Hier kan je het je echt niet permitteren de huurschuld op te laten lopen tot 30-40 jaar betalingsachterstand.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79454
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door Ariel »

Pro-Palestijnse buschauffeur De Lijn: “Allah geef ons de overwinning op kleinkinderen van apen en varkens”

Afbeelding

"Deze comment staat haaks op wat wij van onze chauffeurs verwachten", bevestigt een woordvoerster van De Lijn aan PAL

M.A., een buschauffeur van Syrische origine die werkt voor een onderaannemer van De Lijn liet zich op 14 mei erg grof en beledigend uit tegenover Israëli’s en joden. “Overwinning voor onze mensen in Palestina, o Allah, geef ons de overwinning op de kleinkinderen van apen en varkens.” Jihadexpert Peter Velle merkte het bericht op en diende een klacht in bij De Lijn. Aan PAL NWS bevestigt een woordvoerster van De Lijn dat betrokkene zal “aangesproken worden op zijn uitlatingen door zijn leidinggevende”.

Het Israëlisch-Palestijnse conflict verhit meer en meer ook in ons land de gemoederen. In diverse Vlaamse steden zoals Antwerpen en Gent verzamelden gisteren pro-Palestijnse betogers om te protesteren tegen de oorlog in Gaza. Daarbij zijn onder meer in Gent een Israëlische vlag verbrand en in Brussel zijn diverse antisemitische slogans gescandeerd.

Alle betogingen waren verboden, maar zowel in Antwerpen, Gent als in Brussel liet de politie begaan.

Buschauffeur M.A., is afkomstig uit Syrië en woont in Halle. Volgens zijn Facebookprofiel werkt hij al sinds augustus 2019 als buschauffeur voor de Vlaamse openbare vervoersmaatschappij De Lijn.

Woordvoerster De Lijn: “Deze commentaar staat haaks op wat wij van onze chauffeurs verwachten”
In een reactie aan de klager neemt De Lijn alvast afstand van de uitspraken van de buschauffeur:

“De Lijn tolereert geen enkele vorm van discriminatie, in geen enkele situatie. Wij verwachten van onze chauffeurs een correcte houding naar alle klanten, ongeacht afkomst, voorkomen, religie, gender, handicap enz. ook op sociale media. Omgekeerd ook: chauffeurs en klanten moeten respectvol met elkaar omgaan”, klinkt het.

“Deze comment staat haaks op wat wij van onze chauffeurs verwachten”, besluit de klantendienstmedewerker in zijn reactie aan Velle.

Een woordvoerster van De Lijn aan wie we de screenshots lieten zien bevestigt het standpunt van De Lijn en zegt dat de betrokken chauffeur zich zal moeten verantwoorden aan zijn leidinggevende. Over de mogelijke verdere gevolgen van deze uitspraak wil De Lijn niet communiceren, “wegens privacy-redenen”.

Ondertussen liet Ine Pieters, woordvoerster van De Lijn weten “dat de heer M.A. geen personeelslid blijkt te zijn van De Lijn zelf, maar wel van een van onze onderaannemers”. Het dossier is intussen aan hen overgemaakt voor verdere opvolging.

“Ik verwacht een sterk signaal van De Lijn, want dit is voor mij jodenhaat”, reageert Peter Velle. “Ik heb veel joodse vrienden en rij zelf ook vaak met tram of bus. Zulke moslimextremisten willen wij liever niet als chauffeur”, besluit hij.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22272
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door King George »

Ariel schreef:
za mei 15, 2021 11:22 am
Wie er ook was in Utrecht bij een pro-Palestijnse demonstratie? Etienne van Basten, leider van de 'Germaanse Jeugd Nederland' (van de NVU). Zijn goede vriend Tinus Koops (van 'Nederland in opstand') was er ook bij. Stelde zich op voor de ME.

Afbeelding

Afbeelding
Etienne van Basten strijdend samen met de mocro's, dat had je een week geleden ook niet geloofd.

https://twitter.com/jaap0101/status/1393319586582482953
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79454
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door Ariel »

IDF bombardeert tunnelnetwerk van Hamas


Israëlische gevechtsvliegtuigen hebben maandagochtend een nieuwe reeks zware luchtaanvallen uitgevoerd op verschillende locaties in de Gazastrook, waaronder een netwerk van ondergrondse tunnels van 15 kilometer lang.

Gedurende 20 minuten schoten 54 straaljagers van de Israëlische luchtmacht zo’n 110 raketten op 35 doelen af. Het was de derde nachtelijke aanval op het tunnelnetwerk van Hamas en onderdeel van een bredere operatie van de IDF om het ondergrondse tunnelsysteem van de terreurorganisaties in Gaza te beschadigen.

Inwoners van Gaza noemden de Israëlische aanval in de vroege ochtend de zwaarste sinds de gevechten een week geleden zijn begonnen. De luchtaanvallen veroorzaakten stroomstoringen en beschadigden honderden gebouwen, aldus de autoriteiten in Gaza.

De IDF zei dat het ook een door Hamas gegraven tunnelschacht had uitgeschakeld in de buurt van een kleuterschool en een moskee in het zuiden van Gaza. De IDF benadrukte dat het bij het onder vuur nemen van dit soort doelen zoveel mogelijk voorzorgsmaatregelen neemt om schade aan burgers te beperken.

Een dag eerder vielen vliegtuigen van de Israëlische luchtmacht 9 woningen aan die toebehoorden aan hooggeplaatste Hamas-commandanten waar onder andere wapens waren opgeslagen. De huizen die werden beschoten waren van de Beit Hanoun-bataljonscommandant, Beit Hanoun-compagniescommandant, een compagniescommandant van het Sabara-bataljon in de stad Gaza en een compagniescommandant van het Shati-bataljon.

Palestijnse gezondheidsfunctionarissen zeiden dat 42 mensen bij deze aanvallen zijn gedood, waaronder 10 kinderen.

Volgens de IDF zijn tussen zondagavond 19:00 uur en maandagochtend 07:00 uur ongeveer 60 raketten vanuit Gaza op Israël afgeschoten. Ongeveer 10 raketten ontploften in de Gazastrook. Zeker 9 raketten waren gericht op Beersheba en werden onderschept door Iron Dome of vielen op open plekken. Ashkelon en omliggende gemeenschappen waren ook het doelwit. Er waren geen onmiddellijke meldingen van verwondingen.

Sinds afgelopen maandag zijn er door Palestijnse terreurgroepen ongeveer 3150 raketten op Israël afgevuurd, waarvan er 460 zijn geëxplodeerd in Gaza.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79454
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door Ariel »

Voorlopig nog geen staakt-het-vuren

De VN roept op tot een staakt-het-vuren tussen Israël en de Palestijnen

Volgens Channel 12 News zijn er verschillende initiatieven voorgesteld om de rust te herstellen, maar is het politieke leiderschap van Israël voorstander om de gevechten nog een aantal dagen door te laten gaan om de IDF in staat te stellen de missies die het wil uitvoeren tegen Hamas in Gaza te voltooien. Er werden geen details gegeven over deze doelstellingen.

Tegelijkertijd vinden er de komende week discussies over een staakt-het-vuren plaats. Hoewel Israël gelooft dat het nog steeds diplomatieke manoeuvreerruimte heeft, is men zich ervan bewust dat dit niet onbeperkt is, aldus het verslag van Channel 12 News.

Bemiddelaars zijn voorzichtig optimistisch over de mogelijkheid van een staakt het vuren over enkele dagen.

Terreurgroepen in Gaza hebben duidelijk gemaakt dat ze bereid zijn een door Egypte bemiddeld staakt-het-vuren te accepteren. Hamas gelooft dat het de overwinning heeft behaald tijdens deze confrontatie en zal waarschijnlijk eisen stellen, inclusief eisen met betrekking tot Jeruzalem, die Israël niet kan accepteren.

Volgens Khaled Mashaal, voormalig leider van Hamas, is de terreurgroep klaar voor een staakt-het-vuren, maar heeft het geen reactie ontvangen van Israël. Hij zei dat de VS en Rusland bij de besprekingen zijn betrokken. Ook een andere Hamas-functionaris vertelde dat er geen vooruitgang was geboekt bij de onderhandelingen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door Pilgrim »

Held!

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22272
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door King George »

Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22272
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door King George »

Ariel schreef:
ma mei 17, 2021 1:13 pm
Voorlopig nog geen staakt-het-vuren
Spoiler! :
De VN roept op tot een staakt-het-vuren tussen Israël en de Palestijnen

Volgens Channel 12 News zijn er verschillende initiatieven voorgesteld om de rust te herstellen, maar is het politieke leiderschap van Israël voorstander om de gevechten nog een aantal dagen door te laten gaan om de IDF in staat te stellen de missies die het wil uitvoeren tegen Hamas in Gaza te voltooien. Er werden geen details gegeven over deze doelstellingen.

Tegelijkertijd vinden er de komende week discussies over een staakt-het-vuren plaats. Hoewel Israël gelooft dat het nog steeds diplomatieke manoeuvreerruimte heeft, is men zich ervan bewust dat dit niet onbeperkt is, aldus het verslag van Channel 12 News.

Bemiddelaars zijn voorzichtig optimistisch over de mogelijkheid van een staakt het vuren over enkele dagen.

Terreurgroepen in Gaza hebben duidelijk gemaakt dat ze bereid zijn een door Egypte bemiddeld staakt-het-vuren te accepteren. Hamas gelooft dat het de overwinning heeft behaald tijdens deze confrontatie en zal waarschijnlijk eisen stellen, inclusief eisen met betrekking tot Jeruzalem, die Israël niet kan accepteren.

Volgens Khaled Mashaal, voormalig leider van Hamas, is de terreurgroep klaar voor een staakt-het-vuren, maar heeft het geen reactie ontvangen van Israël. Hij zei dat de VS en Rusland bij de besprekingen zijn betrokken. Ook een andere Hamas-functionaris vertelde dat er geen vooruitgang was geboekt bij de onderhandelingen.
[/spoiler]
Israël moet nu uitpakken en doorpakken. Doorgaan met het stoepje vegen. Dus kopstukken en infrastructuur van Hamas blijven uitschakelen. Anders gaat Hamas niet terug in z’n hok.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79454
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door Ariel »

King George schreef:
ma mei 17, 2021 11:22 pm

Israël moet nu uitpakken en doorpakken. Doorgaan met het stoepje vegen. Dus kopstukken en infrastructuur van Hamas blijven uitschakelen. Anders gaat Hamas niet terug in z’n hok.
Daar zijn ze nu hard mee bezig.

Beschieting vanaf zee op Gaza
IDF is weer begonnen met roof- knocking in Gaza.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22272
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door King George »

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22272
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door King George »

Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Maarten
Berichten: 763
Lid geworden op: di mar 21, 2017 3:00 pm
Locatie: Twente

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door Maarten »

kijk, de palestijnen zullen nooit de staat Israël accepteren,...dit heeft de recente onrust duidelijk gemaakt.Sterker nog, Israël zal wel gek zijn een Palestijnse staat naast de hunne te laten ontstaan. Gaza zit vol met raketten, waarmee ze Tel Aviv terroriseren. Vanuit een Palestijnse staat, vanuit de Westbank kan een Palestijnse militaire interventie in rap tempo de middellandse zee bereiken. Dit is de politieke realiteit.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22272
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door King George »

OF COURSE, THEY KNEW!

MAY 17, 2021 BY BARENAKEDISLAM 12 COMMENTS

Did the Associated Press (AP) and Al Jazeera know they were sharing office space with Hamas, effectively making them human shields?

Did AP and Al Jazeera Know They Were Sharing Office Space With Hamas?The Israel Defense Forces on Saturday destroyed a building in the Gaza Strip that housed the local offices of several international media outlets, including Associated Press and Al Jazeera.

According to the IDF, the complex was used by Hamas’ intelligence unit, and contained military assets belonging to Palestinian Islamic Jihad. Over the last week, these US-designated terrorist groups have fired over 2,500 rockets at the Jewish state.

AP and Al Jazeera were quick to condemn the strike, followed by journalists around the world. But few are asking a crucial question: Did these news organizations know they were sharing space with terror organizations?

While the official AP line is that it was unaware, a former staffer begs to differ. In 2014, Matti Friedman wrote an op-ed claiming that Hamas regularly operated in and around the AP office in the Gaza Strip.

Instead of lambasting Israel, journalists should be asking: Why do Gaza-based terrorists continue to put them in harm's way?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22272
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal

Bericht door King George »

Waar is Joe Biden mee bezig? Is Joe Biden de trekpop van Ilhan Omar?

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Plaats reactie