De Servische "schurken"

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Servische "schurken"

Bericht door Pilgrim »

Demonstratieve vernedering van Servië: Clinton en Albright bij de herdenking van de NAVO-aanvalsoorlog in Pristina

Geplaatst op 16 juni 2019

Afbeelding
Madeleine Albright en Bill Clinton.

Het komt overeen met een hernieuwde vernedering: in het demonstratieve bijzijn van vooraanstaande Amerikaanse politici, zoals ex-president Clinton en de voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Madeleine Albright, werd vandaag in Pristina de 20e verjaardag van de beëindiging van de Kosovo-oorlog in 1999 herdacht.

Destijds had de NAVO tegen het volkerenrecht, maar ook tegen de NAVO-statuten in Joegoslavië aangevallen en 78 dagen lang gebombardeerd. Daarbij leed het Joegoslavische leger, dat zijn apparatuur goed gecamoufleerd of verstopt had, nauwelijks noemenswaardige verliezen. In plaats daarvan werd er echter zware schade toegebracht aan de civiele infrastructuur van het land. De bommen van de NAVO vielen o.a. op talrijke scholen, bruggen en fabrieken. Als voorwendsel voor de bombardementen, waaraan ook de Duitse luchtmacht deelnam, dienden zogenaamde bloedbaden op Kosovo-Albanezen en het zogenaamde “Hoefijzer-plan” van de Joegoslavische regering, waarmee o.a. de toenmalige minister van Defensie van de SPD, Scharping, de deelname van Duitsland aan de NAVO-agressie motiveerde. Het “Hoefijzer-plan” bleek later een botte propagandavervalsing te zijn.

Onder druk van het bombardement verlieten uiteindelijk op 12 juni 1999 de Joegoslavische troepen en Servische politie-eenheden de provincie Kosovo, de NAVO-troep KFOR trok binnen.

Na de oorlog werd Kosovo jarenlang door de VN bestuurd. In 2008 verklaarde het parlement van Kosovo de onafhankelijkheid. Tot op de dag van vandaag wijst Servië de onafhankelijkheid van Kosovo af. Een normalisatie van de betrekkingen tussen Belgrado en Pristina is niet in zicht.

In het kader van de herdenkingsplechtigheden vandaag werd in Pristina een buste van de voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Madeleine Albright, onthuld en werd er een plein naar haar genoemd. Aan Clinton zijn in de hoofdstad al lang een “boulevard” en een standbeeld gewijd. Albright geldt als maatgevend figuur achter de schermen van de Amerikaanse agressie.

Servië had al op 24 maart de agressie door de NAVO, zoals president Aleksandar Vučić het tijdens een herdenkingsbijeenkomst uitdrukte, herdacht.

Bron: http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/06/16 ... -pristina/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 8645
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: De Servische "schurken"

Bericht door sjun »

Een Narco-staat en ankerplaats voor jihadisten waarbij de oorspronkelijke bevolking in de loop van de eeuw is vervangen door immigranten uit Albanië die vooral leven op de zak van de Europese nettobetalers huldigt de misdadiger Bill Clinton. Sommige verbanden zijn logisch.

Daarnaast valt er een les te leren van het experiment Joegoslavië waarin men verschillende volken in een land bijeenzette. Momenteel loopt er in Europa een soortgelijk experiment terwijl de afloop daarvan op iets kleinere schaal en wat minder cultureel divers dan in Joegoslavië toch als bekend beschouwd mag worden.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
mercator
Berichten: 19406
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: De Servische "schurken"

Bericht door mercator »

sjun schreef:Een Narco-staat en ankerplaats voor jihadisten waarbij de oorspronkelijke bevolking in de loop van de eeuw is vervangen door immigranten uit Albanië die vooral leven op de zak van de Europese nettobetalers huldigt de misdadiger Bill Clinton. Sommige verbanden zijn logisch.
Ik herinner me nog heel goed de walgelijke pro-moslim propaganda in de media in 1999. De Albanezen als moedige helden tegen de verderfelijke Serviërs. Nu is het niet anders, nu mogen de IS beulen en hun gebroed gewoon terug komen, zowaar uit "menselijkheid". Alle moslim smeerlapperijen vanaf WTC tot Bataclan hebben daar niets aan kunnen veranderen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8405
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: De Servische "schurken"

Bericht door xplosive »

Het gaat vandaag weer over Srebrenica :

Hoge Raad: Nederlandse Staat verminderd aansprakelijk voor val Srebrenica

Natuurlijk weer geen woord over de destijds door moslims vermoorde christenen.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Servische "schurken"

Bericht door Pilgrim »

Genocide op Serviërs in Srebrenica

Posted on September 15, 2019 by The Balkans Chronicles

Afbeelding

Heeft de iemand ooit de Islam-declaratie van moslimpresident Alija Izetbegovic gelezen? Hierin pleitte hij voor de vestiging van een fundamentalistische moslimstaat in Bosnië. Het ging op de Balkan om een botsing van het christendom van de Serviërs met de islam van de Bosniërs. Ratko Mladic en Karadzic in feite kwamen zij op voor hun eigen volk, dat door de import moslims werd uitgeroeid... Srebrenica werd een centrum van terroristische jihad-activiteiten, onder leiding van de 28ste moslimdivisie, die onder aanvoering stond van monster Naser Oric, en met de aanwezigheid van Arabische moedjaheddien. Niemand minder dan Osama bin Laden heeft de Bosniërs gesteund. In 1993 verkreeg bin Laden een Bosnisch paspoort via de Bosnische ambassade in Wenen. Volgens sommige bronnen heeft hij het land zelfs tot tweemaal toe bezocht. Hij heeft de Bosnische manschappen aangevuld met internationale jihadstrijders en hen voorzien van geld...

Westen koos kant van moslims/jihad en verklaarde Serviërs tot schurken. Vooral Duitsland, het Vaticaan en de VS volgden daar hun eigen belangen... De vermoorde moslims van Srebrenica, waar de hele wereld om treurt, leiden de aandacht af van de talloze vergeten slachtoffers van deze wrede oorlog, met name de talloze Servische burgers (vrouwen en kinderen) die werden vermoord in de dorpen rondom Srebrenica, precies door de mannen (moslimsoldaten) die nu als “onschuldige slachtoffers” worden aangeduid. En waarom krijgen wij in het Westen dan uitsluitend een zeer eenzijdige versie te horen, een waarbij moslims schijnbaar uitsluitend weerloze slachtoffers mogen zijn, en de (christelijke) Serviërs enkel wrede daders, zoals ook in de rechtbank in Den Haag weer gebeurde?...

De moord op Serviërs nabij Srebrenica is de échte genocide, waarbij ouderen, vrouwen en kinderen werden gedood. Tussen 1300 en 2000 Servische burgers geliquideerd rond Srebrenica (met ijzeren staven, bijlen, messen, voorhamers, vlammenwerpers, veel onthoofdingen) door islamitische troepen. En tientallen Servische dorpen werden vernietigd, de inwoners verbannen en hun huizen verbrand... Monster Naser Oric over de moord op de rechter van Srebrenica, Slobodan Ilic: “Ik klom op zijn borst. Hij had een baard en was harig als een dier. Hij keek me aan zonder een woord te zeggen. Ik pakte de bajonet en stak het meteen in een oog en dan draaide ik het heen en weer. Hij maakte geen enkel geluid. Daarna stak ik het mes in het andere oog... ik kon het niet geloven dat hij niet reageerde. Eerlijk gezegd werd ik toen voor de eerste keer bang; dus sneed zijn keel direct door.” Over funniest home video´s gesproken: in februari 1994 liet Nasr Oric trots een videoband zien van een uitgebrand dorp en van onthoofde lichamen van Serviërs aan John Pomfret van The Washington Post...

´Stelselmatige uitvallen van moslimstrijders tegen Bosnisch-Servische doelen rondom de enclave hebben de spanning rond Srebrenica verhoogd en zijn door de Bosnische Serviërs aangegrepen om hun offensief tegen de enclave te rechtvaardigen´, schreef minister Voorhoeve aan de Tweede Kamer... ‘Deze actie heeft tot doel terroristen uit te schakelen en is niet gericht tegen burgers of VN-troepen’, schreef Mladic tijdens de aanval op Srebrenica aan de Britse commandant Rupert Smith. Generaal Philippe Morillon verklaarde zijn overtuiging dat de aanval op Srebrenica een directe reactie was op de moordpartijen door monster Nasir Oric en zijn strijdkrachten in 1992 en 1993... De westerse media heeft deze feiten bewust achtergehouden...

De bewering van Bosnische moslims dat na de val van Srebrenica in 1995 meer dan achtduizend moslims slachtoffer werden van genocide, is een mythe. Het aantal 7,000-8,000 vermiste Bosnische moslims, aan het publiek gepresenteerd als de slachtoffers van een oorlogsmisdaad, is een van de grootste leugens en manipulaties. De VN commissie ging het NIET om het aantal slachtoffers. maar alleen om het aantal VERMISTEN! ... Wat er gebeurde in Srebrenica is eenvoudig: de moslims vielen de Serviërs aan, zodat de Serviërs hen doodschoten. Ongeveer 1200 Bosnische Srebrenica soldaten kwamen om op het slachtveld en enkele honderd werden geëxecuteerd. De meeste moslims zijn omgekomen tijdens de militaire uitbraak van de troepen van Naser Oric, die met mannen en ‘jongens’ van strijdbare leeftijd stad Tuzla probeerden te bereiken. Volgens de internationale verdragen een legitiem militair doel. Volgens de UNHCR ,ongeveer 5000 moslims soldaten bereiken Zenica, Tuzla (BiH) door de bossen. Nicholas Burns van het State Department verklaarde dat 800 Srebrenica-gevangenen in kampen in Servië waren vastgehouden en dat de VS er 214 als vluchteling asiel zou geven... “Ten minste vijfhonderd moslims uit Srebrenica, die in juli 1995 door het Bosnisch-Servische leger zouden zijn vermoord zijn nog in leven”, dat zei directeur Mirsad Tokaca/moslim/ van het Centrum voor Oorlogsdocumentatie in Sarajevo. Hun namen staan echter nog steeds op de officiële lijst van slachtoffers... Elke moslim die stierf in Srebrenica gedurende de hele oorlog, maar ook eerder, voor de burgeroorlog in Joegoslavië zelfs begonnen, werd genoemd als gedood in juli van 1995?! ...

De voormalige VN-generaal, de Canadees Lewis Mackenzie zij dat er heeft zich in Srebrenica geen genocide op 8000 moslimmannen voorgedaan! Hij schat het aantal omgekomen moslimstrijders op hooguit 2000... Volgens Mladic vielen er maar 3200 doden: 1200 aan Servische kant, 2000 bij de moslims. “Ik begrijp niet wie die leugens bedenkt, het dodental bewust verhogen.”... Op het monument in Potocari (Srebrenica) zie je de namen van meer dan 8.000 moslimmannen. De lijst omvat niet alleen mannen uit Srebrenica, maar uit zeven of acht andere dorpen en gemeenschappen in de regio! En ieder jaar op 11 juli worden mensen in Potocari begraven. Dat zijn geen Srebrenica-slachtoffers, maar doden die lukraak uit Bosnië worden opgegraven en die ‘meedoen’ aan de jaarlijkse rituelen...

Opzettelijk beschrijven de grote mediaconcerns de gebeurtenissen in Srebrenica als ‘de ernstigste gruweldaden in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog of sinds de Holocaust, soms als de ergste massamoord op burgers etc. Doelbewust halen zij de Holocaust en nazi’s tevoorschijn om Srebrenica te verbinden met genocide, Serven met nazi’s, en moslims als onschuldige slachtoffers... Ratko Mladic: “Onze bussen brachten ongeveer 30.000 burgers en SOLDATEN, die zich hadden overgegeven naar de linies van de moslims, richting Kladan en Tuzla. En dat moet genocide heten?”...

Wat is genocide? Dit is het volkerenmoord, uitroeiing van een volk, ras of bevolkingsgroep. De Serven evacueerden de vrouwen, kinderen en ouderen die ze vonden in het VN-kamp Potocari-Srebrenica. Zulke daden kunnen niet gerekend worden tot genocide. Er was een bloedbad, maar het was een reactie op een eerder bloedbad, het was wraak, en er werden geen vrouwen en kinderen bij gedood... Zonder monster Naser Orić en jihadstrijders zou er geen Srebrenica zijn. Als het monster Naser Orić en jihadstrijders Servische dorpen rond Srebrenica niet hadden aangevallen, was er niets aan de hand!... MOORDENAARS VAN DE SERVISCHE KINDEREN,VROUWEN,OUDE MENSEN KUNNEN NIET SLACHTOFFERS ZIJN!

VIDEO: Servische kinderen gedood in Srebrenica door ISlamofascisten...Het Joegoslavië-Tribunaal heeft geen wettelijke basis en is illegaal opgericht. Het ICTY is niet meer dan een middel van de VS, een wapen om tegenstanders uit te schakelen. NAVO-woordvoerder Jamie Shea zei in mei 1999, tijdens de bombardementen: “Natuurlijk steunt de NAVO het Internationaal Joegoslavië-tribunaal. We hebben het zelf opgericht.”... Harold Pinter, de Nobelprijswinnaar literatuur van 2005 verklaarde: Het VS-tribunaal, dat Slobodan Milosevic moet beoordelen is altijd compleet onwettig geweest.”... Balkan in een koloniale bezetting door de VS en EU! Dat was het plan, kapitaal om daar voet aan de grond te krijgen. De Federale Republiek Joegoslavië voerde een onafhankelijk beleid en was een voorbeeld voor de hele regio. Dit voorbeeld werd gezien als mogelijkheid om te komen tot een grotere Balkan Federatie met een sterke onafhankelijke politiek en economie. Dit streven ging in tegen de belangen van de VS en werd gezien als een obstakel voor hun plannen voor de nieuwe wereldorde, globalisering en het nieuwe kolonialisme.https://zlj13051967.wordpress.com/2019/ ... rebrenica/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Servische "schurken"

Bericht door Pilgrim »

Serviërs pleegden geen genocide in Srebrenica

Posted on July 7, 2020 - by The Balkans Chronicles

Afbeelding

De oorlog in Bosnië was het gevolg van de expansiedrift van moslimfundamentalisten, die Bosnië niet wilden delen met de etnische Serviërs en Kroaten. De SDA (moslimpartij) van Alija Izetbegovic riep al in 1991(voordat de oorlog begon!) op te strijden voor een panislamitisch Bosnië. Het staatshoofd van Bosnië-Herzegovina van 1990 tot 2000, Alija Izetbegovic, schrijft in zijn boek ‘Islamitic Declaration’ een pleidooi voor het invoeren van de sharia: “Er kan geen vrede bestaan tussen het islamitische geloof en een niet-islamitische samenleving. De islam sluit alles wat niet-moslim is uit van zijn eigen leefgebied. De islamitische beweging moet en mag de macht grijpen zodra ze daar de numerieke en morele kracht voor heeft, niet alleen om de niet-islamitische macht te breken.” “Tussen ons en u is vijandigheid en haat VOOR ALTIJD, totdat u gelooft in Allah alleen! (Koran -60.4)”...

Opzettelijk beschrijven de grote mediaconcerns de gebeurtenissen in Srebrenica als ‘de ernstigste gruweldaden in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog of sinds de Holocaust’, soms als de ergste massamoord op burgers etc. Doelbewust halen zij de Holocaust en nazi’s tevoorschijn om Srebrenica te verbinden met genocide, Serven met nazi’s, en moslims als onschuldige slachtoffers. Srebrenica werd een centrum van terroristische jihad-activiteiten, onder leiding van de 28ste moslimdivisie, die onder aanvoering stond van monster Naser Oric, en met de aanwezigheid van Arabische moedjaheddien (er zijn ook documenten en video’s die dit bewijzen). Deze stad een militair bolwerk van de moslims was en niet de gedemilitariseerde zone die het volgens afspraken had moeten zijn. Tussen 1992 en 1995 werden ongeveer 1300 Servische burgers (ook kinderen, vrouwen en ouderen werden gedood-ECHTE GENOCIDE!) afgeslacht met ijzeren staven, bijlen, messen, voorhamers, vlammenwerpers. Er vonden veel onthoofdingen in de dorpen rond Srebrenica plaats door islamitische troepen in Srebrenica...

In februari 1994 liet monster Nasr Oric trots een videoband zien van een uitgebrand Servische dorp en van onthoofde lichamen van Serviërs aan John Pomfret van The Washington Post. Volgens Britse journalist Joan Philips had Naser Oric (in Srebrenica) tegen eind maart 1993 1.200 Serviërs vermoord, 3.000 verwond, waren 26 van de 29 Servische dorpen vernietigd en moesten duizenden Serviërs vluchten. Dit was de voorloper en reden van het beruchte Servische juli 1995 offensief tegen die stad. Deze misdaden moesten natuurlijk gestopt worden en de Servische troepen, waaronder veel soldaten uit de omliggende dorpen onder aanvoering van Ratko Mladic starten op 6 juli 1995 een offensief. Generaal Philippe Morillon verklaarde zijn overtuiging dat de aanval op Srebrenica een directe reactie was op de moordpartijen door Nasir Oric en zijn strijdkrachten in 1992 en 1993. Als Naser Oric -de leider van die moslimbende- de dorpen rond Srebrenica niet had aangevallen, was deze verovering nooit nodig geweest. Serviërs namen wraak, omdat hun families waren afgeslacht. En ik weet niet hoe jij reageert als je tegenover de moordenaars van je broertjes en zusjes en moeder staat?...

In Srebrenica hebben oorlogsmisdaden plaatsgevonden, maar er is geen sprake geweest van genocide. Het aantal omgekomen moslims is opzettelijk verdubbeld, om de kwalificatie genocide te kunnen waarmaken. De VN commissie ging het NIET om het aantal slachtoffers, maar alleen om het aantal VERMISTEN-8000! Op 2 augustus 1995 voegt de Britse Times de volgende bevestiging toe: “Duizenden van de vermiste Bosnische moslimsoldaten van Srebrenica, die centraal staan in rapporten over mogelijke massa-executies door de Serviërs, zijn in veiligheid ten noordoosten van stad Tuzla (BiH). Volgens de UNHCR bereiken ongeveer 5000 moslimsoldaten (nu slachtoffers) de steden Zenica en Tuzla door de bossen.” En het wordt ook bevestigd door islamitische gen Enver Hadzihasanovic, die getuigde in Den Haag tribunaal...

De voormalige VN-generaal, de Canadees Lewis Mackenzie zij dat “er heeft zich in Srebrenica geen genocide op 8000 moslimmannen voorgedaan”. Hij schat het aantal omgekomen moslimstrijders op hooguit 2000. “Daarbij zijn lijken van slachtoffers uit de oorlog, die er drie jaar woedde”, zei Mackenzie. Enkele honderden de gesneuvelde Servische soldaten zijn ook meegeteld in dit getal 8000 - alle uitgegraven lijken worden geteld als moslim slachtoffers. De militaire VN-waarnemer Carlos Martino Branco zei: “Er bestaat weinig twijfel dat minstens tweeduizend Bosnische moslims zijn omgekomen in de strijd tegen de beter getrainde en beter aangestuurde VRS/BSA (Servische eenheden).”... Phillip Corwin, hoofddeskundige van de VN-Coördinatie voor Civiele Zaken in Bosnië, zei: “Wat is er gebeurd in Srebrenica was niet een grote slachting van moslims door de Serviërs, maar eerder een reeks van zeer bloedige aanvallen en tegenaanvallen over een periode van drie jaar, die op een crescendo uitliepen in juli van 1995.” ...

Ibran Mustafic (een voormalige soldaat in het Bosnische leger), de oorlogsvoorganger van de gemeenteraad van Srebrenica, zei tijdens het proces tegen Naser Oric in Sarajevo dat “alles rond Srebrenica een leugen en oplichterij was en dat de moslims zelf 500 tot 1000 van hun landgenoten in Srebrenica vermoordden, omdat ze niet in leven mochten komen als gevaarlijk getuigen tegen Naser Oric.” ... Deze gedode moslims worden ook meegeteld in de ‘genocide’ van Srebrenica. Mustafic is de auteur van het boek ‘Planirani Haos 1990-1996’ (‘Geplande chaos’), een boek over oorlogsmisdaden gepleegd door de Bosnische bevelhebber Naser Orić in Srebrenica tijdens de Bosnische oorlog...

Alle gesneuvelden worden misbruikt in de Screbrenica leugen. In de pers worden ‘oorlogsgraven’ als ‘massagraven’ aangeduid. Elke moslim, die stierf in Srebrenica gedurende de hele oorlog werd genoemd als gedood in juli van 1995. HET ICTY HEEFT NOOIT EEN ONDERZOEK GEDAAN, HOE EN WANNEER DE SLACHTOFFERS OMGEKOMEN ZIJN! “Ten minste vijfhonderd moslims uit Srebrenica, die in juli 1995 door het Bosnisch-Servische leger zouden zijn vermoord, zijn nog in leven”. Dat zei directeur Mirsad Tokaca (moslim) van het Centrum voor Oorlogsdocumentatie in Sarajevo. Hun namen staan echter nog steeds op de officiële lijst van slachtoffers. Nicholas Burns van het State Department verklaarde dat 800 Srebrenica-gevangenen in kampen in Servië waren vastgehouden en dat de VS er 214 als vluchteling asiel zou geven. Dus, tel op het aantal van de VN -VERMISTEN- 8000, met deze vermelde nummers -gesneuvelden en overlevenden-, hoeveel krijgen we dan geëxecuteerde moslim soldaten? Mackenzie zij dat al! Dit is wat de wereld verzwegen wordt over Srebrenica...

Harold Pinter, de Nobelprijswinnaar literatuur van 2005, verklaarde: “Het VS-NAVO-tribunaal dat Slobodan Milosevic moet beoordelen, is altijd compleet onwettig geweest.”... Het is een leugen dat het ICTY een instelling van de Verenigde Naties zou zijn. Het tribunaal is ingesteld door de aanstokers en ‘overwinnaars’ van de oorlog in Joegoslavië: de NAVO, die ter ‘goedkeuring’ is voorgelegd aan de, door landen van de NAVO gedomineerde, Veiligheidsraad. Niet aan de Algemene Vergadering van de VN... ICITY dient slechts één doel: De Serviërs tot monsters te verklaren, en dit zand in de ogen van de hele wereld strooien. NAVO- woordvoerder Jamie Shea zei in mei 1999, tijdens de bombardementen in Balkan: “Natuurlijk steunt de NAVO het Internationaal Joegoslavië-tribunaal. We hebben het zelf opgericht!” Opgericht en gefinancierd door George Soros. Met zulke sponsors is het logisch dat het ICTY alleen vijanden van de VS en Golfstaten (Bahrein, Koeweit, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten) vervolgt. Het tribunaal heeft hier en daar wel een Kroaat en een moslim opgepakt en om de schijn te wekken dat het Joegoslavië-tribunaal ‘eerlijk’ werkt, werden kleine garnalen in de gevangenis gegooid, terwijl de leiders ongemoeid worden gelaten...

Er wonen 2 miljoen Serviërs in Bosnië, en dat is dankzij Karadzic en Mladic zo gebleven. Karadzic en Mladic redden 2 miljoen Serviërs van een exodus, genocide, jihad. Voor de mensen in Bosnië en Servië zijn beiden protagonisten echte helden. OPEN JE OGEN, VOOR DE ISLAM ZE SLUIT!

https://zlj13051967.wordpress.com/2020/ ... rebrenica/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 8645
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: De Servische "schurken"

Bericht door sjun »

Het klopt wat hierboven staat uitgeschreven. Maar Bill Clinton had wat afleiding nodig van al zijn sores rondom het Witte Huis dus kon het hele verhaal mooi gebruikt worden om een Amerikaanse basis in de regio gestationeerd te krijgen.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Servische "schurken"

Bericht door Pilgrim »

Politiek en media blijven 25 jaar na Srebrenica hetzelfde eenzijdige verhaal vertellen

Posted on 11/07/2020

Afbeelding
Ondanks tal van getuigenverklaringen sprak het VN oorlogstribunaal Naser Oric, commandant van de moslimstrijdkrachten in Bosnië, vrij van het vernietigen en uitmoorden van minstens 50 Servische dorpen in de periode 1992 – 1993, wat de aanleiding was van de gebeurtenissen in Srebrenica in 1995. (Afbeelding: (3)).

Wraakactie direct gevolg van massamoorden op Servische burgers door moslims – ‘Bevel massamoord op moslims afkomstig van president Bill Clinton’

Tijdens de herdenking van de ‘massamoord op duizenden mannen en jongens’ bij Srebrenica verklaarde premier Rutte het ‘te betreuren dat de internationale gemeenschap niet in staat was om een kwetsbare groep te beschermen.’ EC-voorzitter Ursula von der Leyen noemde de gebeurtenissen op 11 juli 1995 ‘nog steeds een open wond in het Europese geweten’. Dat geweten lijkt dan wel erg selectief te zijn, want ook na een kwart eeuw blijven politiek en media een zeer eenzijdig verhaal vertellen, en wordt nog altijd geen woord gewijd aan de massamoorden die de Bosnische moslims eerst op de Serviërs pleegden, nota bene met door de NAVO geleverde wapens.

De gebeurtenissen in Srebrenica en de burgeroorlog in Joegoslavië waren veel complexer dan het simplistische en daardoor misleidende plaatje dat door de media werd en wordt geschetst, ook vandaag weer. In 2015 vroeg bijvoorbeeld de Servische journalist-auteur Nikola Zivkovic zich af waarom er geen enkele getuige kon worden gevonden, en er tevens geen enkele (satelliet)foto van de slachtpartij bestaat, en dat terwijl het gebied constant door Amerikaanse satellieten in de gaten werd gehouden.

Er waren wèl getuigen van de oorlogsmisdaden van Naser Oric, commandant van de moslimstrijdkrachten in Srebrenica. De verhalen van Nederlandse blauwhelmen over wat er zich in het kamp van de jihadsoldaten afspeelde, worden door foto’s bevestigd. Op die (van datums voorziene) foto’s zijn leden van het islamitische executiecommando te zien, terwijl ze poseren naast hun vastgebonden Servische slachtoffers. De executies werden ook gefilmd en gebruikt als propagandamateriaal voor buitenlandse geldschieters, en zelfs als ‘cadeau’ overhandigd aan de Bosnische president Alija Izetbegovic.

‘Vergeten’ feit: Serviërs namen wraak omdat hun families waren afgeslacht
Het klopt dat bij de verovering van Srebrenica veel moslims door de Serviërs zijn vermoord, volgens officiële schattingen zo’n 8000. Wat er nooit bij wordt gezegd is dat die Serviërs wraak namen voor het feit dat eerder duizenden van hun gezins- en familieleden door moslims waren afgeslacht. Dat is natuurlijk geen excuus, maar plaatst de gebeurtenissen wel in een veel genuanceerder licht. Waarom krijgen wij in het Westen na 25 jaar nog steeds een zeer eenzijdige versie te horen, waarin moslims enkel als weerloze slachtoffers, en de (christelijke) Serviërs enkel als wrede daders worden afgeschilderd?

Tijdens de Joegoslavische burgeroorlog bezetten VN- en NAVO troepen Srebrenica en enkele andere, voornamelijk door Serviërs bewoonde gebieden. De Serviërs werden gedwongen ontwapend, maar de moslims niet; die kregen zelfs moderne wapens van de NAVO overhandigd. Die vielen daarmee vervolgens de omliggende Servische dorpen binnen –zelfs vanuit de door VN blauwhelmen beschermde zones, ook bij Srebrenica!-, waar de bewoners vervolgens werden mishandeld en afgeslacht als het hen niet was gelukt om tijdig op de vlucht te slaan.

‘Westen koos kant van moslims en verklaarde Serviërs tot schurken’
De in 2017 overleden professor Edward Herman (Pennsylvania Universiteit) verklaarde in een interview met Zeitenschrift dat er in werkelijkheid geen volkerenmoord in Srebrenica heeft plaatsgevonden. ‘Het Westen schaarde zich al snel aan de kant van de Bosnische moslims, en riep de Serviërs tot de schurken uit. Vooral Duitsland, het Vaticaan en de VS volgden daar hun eigen belangen… Het demoniseren van de Serviërs was heel effectief… Ja, ze deden vreselijke dingen, maar hun etnische rivalen net zo. Denk alleen maar aan Naser Oric, de leider van de moslim strijdkrachten… Hij liet filmpjes van onthoofde Serviërs zien, en pochte dat hij er bij één actie 114 had vermoord.’

‘Maar de blik was enkel op de Servische misdaden gericht. De media verloren bij hun berichtgeving over de oorlog iedere objectiviteit, en speelden de propaganda van de NAVO en Bosnische moslims af. De destijds in Bosnië gestationeerde Amerikaanse militair John Sray noemde deze verslaggeving een ‘onuitputtelijke bron van desinformatie’.’

De Amerikanen en Duitsers speelden in de oorlog de kwalijkste rol, want zij bewapenden opzettelijk de moslims om daarmee etnische zuiveringen onder de Serviërs aan te richten. De NAVO en het Westen weigerden een oplossing door middel van onderhandelingen te aanvaarden, en beloonden de extremistische afscheidingsbewegingen met politieke en militaire steun. De Bosnische moslims kregen te horen dat zij iedere overeenkomst met de Serviërs moesten afwijzen, en hun strijd tegen hen moesten voorzetten, en dat de NAVO hen militair zou bijstaan.

Tientallen Servische dorpen op rituele wijze uitgemoord
Professor Hermann wees erop dat moslimleider Naser Oric vele duizenden Serviërs heeft laten vermoorden, zonder dat iemand daar vragen over stelde – ook niet generaal Philippe Morillon, commandant van de VN troepen in Bosnië. ‘Het Westen gedenkt ieder jaar enkel de ‘volkerenmoord’ op Bosnische moslims in Srebrenica, maar vergeet de Servische slachtoffers.’

En dus werd Oric ondanks tientallen getuigenverklaringen door het Joegoslavië Tribunaal vrijgesproken van het vernietigen en uitmoorden van (christelijke) Servische dorpen in de periode 1992-1993. Deze moordpartijen waren een directe aanleiding voor de wraakacties bij Srebrenica in 1995. Bedenk dat het uitmoorden van die dorpen een vastgesteld feit is, en daarom nooit ter discussie werd gesteld.

Uit streng vertrouwelijke Bosnische documenten bleek dat het wel degelijk Oric was die al in het begin van de oorlog de bewoners van zeker 50 Servische dorpen rond Srebrenica op rituele wijze had afgeslacht. Zo werden veel bewoners aan bomen gekruisigd, een openlijk anti-christelijke methode. ‘Vrouwen, kinderen en bejaarden werden op wrede wijze gedood. Daarom werd Srebrenica een gehate enclave in Servisch gebied,’ wordt in de Noorse documentaire ‘Srebrenica- De Verraden Stad’ gesteld. Daarin wordt er ook op gewezen dat Oric miljoenen verdiende met de verkoop van (Westerse) humanitaire hulpgoederen, en dat er in Srebrenica in werkelijkheid geen volkerenmoord op moslims heeft plaatsgevonden.

‘Bevel massamoord op moslims afkomstig van Bill Clinton’
Daarbij komen niet de minsten aan het woord. Haikia Meholjic was destijds het hoofd van de politie en de tweede man in Srebrenica. Meholjic vertelt dat hij van Alija Izetbegovic het bevel kreeg om 5000 moslims door Servische ‘Tschetniks’ te laten vermoorden, om de Amerikaanse president Bill Clinton een voorwendsel te geven voor een militaire interventie tegen de Serviërs. Clinton zelf zou Izetbegovic om die massamoord hebben gevraagd.

Meholjic kon niet geloven dat Izetbegovic bereid was duizenden van zijn eigen mensen in Srebrenica op te offeren, maar dat gebeurde toch. ‘We werden verraden, door Izetbegovic, en door de internationale gemeenschap,’ aldus Meholjic. ‘Er zijn goede en slechte mensen, en Izetbegovic was een slechte. Hij heeft ons allemaal begraven, en heeft de verantwoordelijkheid voor wat er in Srebrenica is gebeurd met zich mee het graf in genomen.’

Historicus: ‘Geen bewijs voor genocide, wel voor andere gang van zaken’
Ook historicus Jelene Guskova, hoofd van het onderzoekscentrum voor Balkan Crises van de Russische Wetenschappelijke Academie, heeft geen bewijs voor genocide op moslims door de Bosnische Serviërs gevonden. ‘Er zijn steeds meer aanwijzingen dat het om een geplande operatie van islamitische geheime diensten ging… Het aantal slachtoffers van 8000 wordt door niet één feit ondersteund. Wel zijn er documenten opgedoken waaruit een andere versie naar voren komt, waarmee het aantal dodelijke slachtoffers kan worden gecorrigeerd.’

Tussen 2003 en 2006 werden 2442 doden in de massagraven bij Srebrenica gevonden. 914 van hen bleken echter een jaar later te hebben meegedaan met de verkiezingen van 1996. Experts van het Joegoslavië Tribunaal constateerden dat van maar liefst 92,4% van de aangetroffen lijken de doodsoorzaak niet kon worden vastgesteld. Bovendien kon er niet één VN soldaat of journalist worden gevonden die de massamoord op 8000 moslimmannen met eigen ogen had gezien.

‘Afgedwongen schuldbekentenis gebruikt om NAVO bommen te rechtvaardigen’
Hoewel de Serviërs onder druk van de EU schuld bekenden, vond Guskova dat ze dat niet hadden moeten doen zolang niet alle feiten en omstandigheden over Srebrenica bekend zijn. ‘Anders geldt deze bekentenis als een bevestiging van de bewering van de NAVO dat (alleen) de Serviërs de schuldigen waren van wat er in de jaren ’90 op de Balkan gebeurde, en waarmee de NAVO zijn bombardementen in 1999 op Servië rechtvaardigde.’

Ook in de ARD documentaire ‘Het begon met een leugen’ werd duidelijk welke leugenpropaganda er tijdens de Balkanoorlog via de massamedia werd verspreid. Zo blijken tal van beelden van ‘onschuldige vermoorde moslims’ in werkelijkheid van soldaten en terroristen te zijn geweest. Deze leugens waren ook de basis van de inzet van Nederlandse F-16’s tegen de Servische troepen en luchtmacht.

Wanneer worden de uitgemoorde Serviërs herdacht?
Het zou Nederland en de internationale gemeenschap sieren als in het vervolg ook de duizenden uitgemoorde Serviërs worden herdacht, en eindelijk eens een eerlijk beeld wordt geschetst van de gruwelijke gebeurtenissen op de Balkan in de jaren ’90. Dat hoeven we echter niet snel te verwachten. We zien namelijk al jaren overal dezelfde trend: of het nu voormalig Joegoslavië, Syrië, Irak, Nigeria, Soedan, Pakistan, Iran of China is – als de slachtoffers geen islamitische, maar een christelijke identiteit hebben, verliezen de Westerse media en politiek al hun interesse.

Xander*

(* In verband met de actualiteit heb ik bij uitzondering besloten om een eerder artikel uit 2017 grotendeels opnieuw te plaatsen).

(1) Epoch Times
(2) Fassadenkratzer
(3) Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur ICTY staff. Original uploader was Srebrenica Genocide Blog at www.icty.org , bron http://srebrenica-genocide.blogspot.com ... cence.html, disclaimer: “These photographs may be reproduced by other agencies on the condition that a clear credit is provided to the ICTY.”

https://www.xandernieuws.net/algemeen/p ... vertellen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Servische "schurken"

Bericht door Pilgrim »

De waarheid over Srebrenica

Posted on February 4, 2021 by The Balkans Chronicles

Afbeelding

Dit is wat de wereld over Bosnië/Srebrenica verzwegen wordt: Hoofdoorzaak van de oorlog in Bosnië-Herzegovina was de toenmalige leider van de Bosnische moslims, Alija Izetbegovic, die vanaf 1991 de volledige controle over Bosnië wilde om er een fundamentalistisch-islamitisch regime te installeren. De Bosnische leiders hebben deze oorlog aangewakkerd om zoveel jaren na de Ottomaanse nederlagen sinds 1683 opnieuw een islamitische enclave in het ‘Avondland’ te hebben. In de ‘islamdeclaratie’ van Izetbegovic pleitte hij voor de vestiging van een fundamentalistische moslimstaat in Bosnië: “Er kan geen vrede bestaan tussen het islamitische geloof en een niet-islamitische samenleving. De islam sluit alles wat niet-moslim is uit van zijn eigen leefgebied. De islamitische beweging moet en mag de macht grijpen zodra ze daar de numerieke en morele kracht voor heeft, niet alleen om de niet-islamitische macht te breken.” Dus, alle andere personen (die geen moslim zijn) zullen worden bestreden, vermoord of tot vluchten worden gedwongen. En het uitroepen van de onafhankelijkheid van Bosnië op 5 april 1992 door moslimpresident Alia Izetbegovic is volgens Karadjic en Mladic het startschot voor de jihad. En dus het startschot voor de Servische ‘verdediging’...

Oorlog uit te lokken vanwege het ideaal van de Bosnische leiders, om zoveel jaren na de Ottomaanse nederlagen sinds 1683, opnieuw een islamitische enclave in het ‘Avondland’ te hebben. Bah! Voor veel Serviërs in Bosnië en Servië is Mladic een oorlogsheld, die na vele jaren van verdrukking, moord en terreur door moslims op (orthodoxe) christenen, eindelijk terugvecht. Mladic heeft zich verzet tegen de islamitische wandaden in zijn land. Elke Dutchbatter weet dat achter hun rug om gewapende ‘Bosnische moslims’ elke nacht uitbraken en omliggende (‘Servische’) dorpen, steden en huizen in brand staken, vrouwen en mannen vermoorden en ‘s ochtends vroeg terugkwamen in Srebrenica en net deden als of ze van de prins geen kwaad wisten. Srebrenica was een roversnest – van de ‘Bosnische moslims’, zeg maar moslim-extremisten. En de NATO wist dat. Toch deden de verantwoordelijke politici en de verantwoordelijke media in Nederland en elders niet veel. Ze keken de andere kant op...

Er hoorden in die Srebrenica save area’s geen wapens te zijn. Dat was een VN besluit. “Deze actie heeft tot doel terroristen uit te schakelen en is niet gericht tegen burgers of VN/troepen”, schreef Mladic tijdens de aanval op Srebrenica aan de Britse commandant Rupert Smith. Helaas stonden westerse politici aan de kant van de oprukkende islam. De “Serviërs in Srebrenica werden bewust, willens en wetens geprovoceerd”, dat schrijven de journalisten B. Rijs en F. Westerman in de derde druk van hun boek ‘Srebrenica: het zwartste scenario’. Zij vonden papieren bewijzen dat moslimsoldaten van het Tweede Bosnische legerkorps in Tuzla, majoor Ramiz Becirovic, het bevel kregen om “met terreurdaden paniek te zaaien” onder de Servische bevolking en in Servische dorpen buiten Srebrenica...

Als moslims Servische dorpelingen (die onder bescherming zaten van de VN) niet aanvielen, dan was er niks gebeurt! Srebrenica was volledig de schuld van haar inwoners, die plunderend en moordend de dorpen in de omgeving, afgingen tot de Serviërs het zat waren en wraak namen. Srebrenica werd een centrum van terroristische jihad-activiteiten, onder leiding van de 28ste moslimdivisie, die onder aanvoering stond van monster Naser Oric en met de aanwezigheid van Arabische moedjaheddien-keeldoorsnijders/onthoofders. In februari 1994 liet Naser Oric trots een videoband zien van een uitgebrand dorp en van onthoofde lichamen van Serviërs aan John Pomfret van The Washington Post...

De vermoorde moslims van Srebrenica, waar de hele wereld om treurt, leidden de aandacht af van de talloze vergeten slachtoffers van deze wrede oorlog, met name de talloze Servische burgers (ouderen, vrouwen en kinderen) die werden vermoord in de dorpen rondom Srebrenica, precies door de mannen (moslimsoldaten) die nu als ‘onschuldige slachtoffers’ worden aangeduid. Monster Naser Oric en zijn keelsnijders hebben zich niet aan de Geneefse conventies gehouden toen ze hele Servische dorpjes op brute wijze uitmoordden, waarbij Servische burgers op gruwelijke wijze zijn vermoord. Tussen 1300 en 2000 Servische burgers zijn vermoord rond Srebrenica (met ijzeren staven, bijlen, messen, voorhamers, vlammenwerpers, veel onthoofdingen) door islamitische troepen. En dan is het onmogelijk om te verwachten, dat de tegenpartij zich vervolgens wel volledig aan die conventies gaat houden...

Men zou eens bij zichzelf te rade moeten gaan, hoe men zou reageren wanneer je je familie, je vrouw, je kinderen, je ouwe moeder enz. onteerd, verkracht en met overgesneden keel in een plas bloed aantreft. “De moord op Servische burgers nabij Srebrenica is de echte genocide, waarbij ook ouderen, vrouwen en kinderen werden gedood. Wat is genocide? Dit is het volkerenmoord, uitroeiing van een volk, ras of bevolkingsgroep. En dat deden moslims in Srebrenica. Onze bussen brachten ongeveer 30.000 moslims burgers en soldaten die zich hadden overgegeven naar de linies van de moslims, richting stad Kladan en Tuzla in Bosnië. En dat moet genocide heten?”, zei Servische generaal Ratko Mladic. Hij noemt zich ‘soldaat die zijn land verdedigde tegen jihad’. MOORDENAARS VAN DE SERVISCHE KINDEREN, VROUWEN, OUDE MENSEN ROND SREBRENICA ZIJN NOOIT SLACHTOFFERS!...

Het aantal omgekomen moslims in Srebrenica is opzettelijk verdubbeld om de kwalificatie genocide te kunnen waarmaken. Alle Bosnische gesneuvelden worden misbruikt in de Screbrenica leugen. In de pers worden ‘oorlogsgraven’ als ‘massagraven’ aangeduid. Het aantal van zo’n achtduizend namen op de lijst die het Rode Kruis na de val van de enclave samenstelde, is inmiddels gezakt naar zevenduizend en de forensische experts van het Joegoslavië-tribunaal hebben bij Srebrenica tot nu toe iets meer dan tweeduizend doden gevonden. Waar zijn de andere vijf of zesduizend lijken? Op 2 augustus 1995 voegt de Britse Times de volgende bevestiging toe: “Duizenden van de vermiste Bosnische moslim soldaten van Srebrenica, die centraal staan in rapporten over mogelijke massa-executies door de Serviërs, zijn in veiligheid ten noordoosten van stad Tuzla-Bosnië.” Het cijfer van 3.000 soldaten die overleefden werd ook bevestigd door islamitische Gen Enver Hadzihasanovic, die getuigde in Den Haag. Meer dan tweeduizend mannen-moslims, die als vermist in Srebrenica worden beschouwd, hun stem hadden uitgebracht bij de verkiezingen in Bosnië...

In april 2010,ten minste vijfhonderd moslims uit Srebrenica die in juli 1995 door het Bosnisch-Servische leger zouden zijn vermoord, zijn nog in leven. Dat zei directeur Mirsad Tokaca (moslim) van het Centrum voor Oorlogsdocumentatie in Sarajevo. Hun namen staan echter nog steeds op de officiële lijst van slachtoffers. Dit is nog een bewijs dat de Bosnische moslims jaren manipuleren met het aantal slachtoffers. De meeste moslims zijn omgekomen tijdens de militaire uitbraak van de troepen van Naser Oric, die met mannen en ‘jongens’ van strijdbare leeftijd Tuzla probeerden te bereiken. Volgens de internationale verdragen een legitiem militair doel. De voormalige VN-generaal, de Canadees Lewis Mackenzie zij dat er heeft zich in Srebrenica geen genocide op 8000 moslimmannen voorgedaan! Hij schat het aantal omgekomen moslimstrijders op hooguit 2000. De massaslachting zou grotendeels het werk zijn van de Scorpions, een soort paramilitaire special forces groep die niet onder Servisch bestuur viel. De eenheden waren professionele huurlingen...

Het Joegoslavië-Tribunaal heeft geen wettelijke basis (niet opgericht door de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties) en is illegaal opgericht. De rol van het Joegoslavië-tribunaal als instrument van de Verenigde Staten en de andere NAVO-landen was al duidelijk tijdens de NAVO-oorlog tegen Joegoslavië in 1999. Hoewel de bombardementen een ernstige schending vormden van het internationaal recht, het oorlogsrecht en het humanitair recht, weigerde het Joegoslavië-tribunaal deze misdaden te onderzoeken. Kohl, Genscher, van de Broek en later Clinton, Blair en Kok waren en zijn dus oorlogsmisdadigers in de zin van de wetten van het Neurenberg tribunaal... Het zijn de NAVO-landen die het tribunaal oprichtten en financieren. NAVO-woordvoerder Jamie Shea zei in mei 1999, tijdens de bombardementen: “Natuurlijk steunt de NAVO het Internationaal Joegoslavië-tribunaal. We hebben het zelf opgericht!” Harold Pinter, de Nobelprijswinnaar literatuur van 2005 verklaarde: “Het VS-tribunaal, dat Slobodan Milosevic moet beoordelen is altijd compleet onwettig geweest.” Het ICTY is niet meer dan een middel van de VS, een wapen om tegenstanders uit te schakelen. Door Slobodan Milosevic te arresteren en te berechten, wil het Westen-NAVO afrekenen met elk consequent verzet tegen de kolonisering van Joegoslavië door het Westen.

Opzettelijk beschrijven de grote mediaconcerns de gebeurtenissen in Srebrenica als ‘de ernstigste gruweldaden in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog’ of ‘sinds de Holocaust’, soms als ‘de ergste massamoord op burgers’ etc. Doelbewust halen zij de Holocaust en nazi’s tevoorschijn om Srebrenica te verbinden met genocide, Serven met nazi’s, en moslims als onschuldige slachtoffers. Wat er gebeurde in Srebrenica is eenvoudig: de moslims vielen de Serviërs aan, zodat de Serviërs hen doodschoten. Veel stierven in de strijd en sommige werden geëxecuteerd. Actie vraagt om reactie, je oogst wat je zaait. Oog om oog, tand om tand, al eeuwen op de Balkan!

https://zlj13051967.wordpress.com/2021/ ... rebrenica/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22272
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De Servische "schurken"

Bericht door King George »

Goed dat je dit nogmaals onder de aandacht brengt. icon_thumbup.gif
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Servische "schurken"

Bericht door Pilgrim »

Servië: Duitse ambassadeur in Belgrado rechtvaardigt NAVO-luchtaanvallen van 1999

Geplaatst op 11 april 2021

Afbeelding

De Duitse ambassadeur in Servië, Thomas Schieb, kon zich nu als olifant in de porseleinkast profileren. Hij noemde de NAVO-luchtaanvallen op het voormalige Joegoslavië in maart 1999 “noodzakelijk”. Daar deed de man uit Berlijn zichzelf in Servië geen plezier mee.

In een interview met de publiekrechtelijke zender “Radio Televizija Vojvodine” hallucineerde Schieb dat de bombardementen op Servië in het jaar 1999 noodzakelijk geweest zouden zijn om een volkerenmoord in Kosovo te verhinderen (de zogenaamde plannen daarvoor, bijvoorbeeld het zogenaamde “hoefijzerplan”, dat door de toenmalige Duitse minister van Defensie, Scharping, tegenover journalisten uit de hoed toverde, zijn al lang als grove vervalsing ontmaskerd). Hij zou de luchtaanvallen als een “moeilijke, maar juiste beslissing” beschouwen, die men genomen zou hebben toen de diplomatieke middelen uitgeput zouden zijn, zei Schieb.

Om de maat aan tactloosheid vol te maken, liet Schieb het niet na om ook tegelijk de erkenning van de onafhankelijkheid van Kosovo van Belgrado te eisen – de ministaat, die als gevolg van de bombardementen van 1999 in het leven geroepen werd, fungeert sindsdien vooral als overslagplaats van drugs en het witwassen van geld en als NAVO-protectoraat.

Boze en verontwaardigde Servische geluiden lieten niet lang op zich wachten. Zo verklaarde de chef van de regering van de autonome provincie Vojvodina, Igor Mirović, dat de uitlating van de Duitse ambassadeur “ondiplomatiek, onwaar en onverstandig” zou zijn. “Een dergelijke uitlating komt niet overeen met de status van een ambassadeur in een soevereine staat.”

Ook de Servische minister voor Innovatie en Technologische Ontwikkeling, Nenad Popović, toonde zich weinig gelukkig met de onderrichtingen van Schieb: “De beschaamde uitlating van de Duitse ambassadeur in Belgrado, Thomas Schieb, dat de bombardementen op Servië in 1999 noodzakelijk geweest zouden zijn om een volkerenmoord te verhinderen, is een toppunt van cynisme en een voortzetting van de campagne van enkele westelijke landen om het Servische volk van volkerenmoord te beschuldigen”, verklaarde hij.

Het zou een teken van “bijzondere valsheid” zijn dat Schieb zijn uitlating uitgerekend gebezigd zou hebben in de dagen, waarin het Servische volk de 80e herdenking van het bombardement op Belgrado tijdens de Tweede Wereldoorlog zou herdenken, aldus Popović. Dit zou een poging tot geschiedvervalsing zijn. Popović riep de Duitse ambassadeur ertoe op om zich te verontschuldigen.

Ook de Servische minister van Binnenlandse Zaken en ex-minister van Defensie, Aleksandar Vulin, wees op de 80e herdenkingsdag van het bombardement in de Tweede Wereldoorlog, waarbij tienduizenden inwoners van Belgrado om het leven waren gekomen. Een Duitse ambassadeur zou op zo´n moment begraafplaatsen, waar de slachtoffer zouden zijn begraven, hebben moeten bezoeken en daar kransen hebben moeten neerleggen, zei hij. “In plaats daarvan rechtvaardigt de heer Schieb de bombardementen op Servië in het jaar 1999. Zo´n brutaliteit zou gepast hebben bij een Duitse bezettingscommandant, maar zeker niet bij een Duitse ambassadeur in Servië”, aldus Vulin.

Bron: zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2021/04/11 ... -van-1999/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Servische "schurken"

Bericht door Pilgrim »

Tsjechische president Zeman: “Ik vraag het Servische volk om vergeving”

Geplaatst op 21 mei 2021

Afbeelding
De Tsjechische president Miloš Zeman (links) en de Servische president Aleksandar Vučić.

Het komt niet vaak voor dat een politicus de moed bezit om zich in het openbaar op de borst te kloppen voor fouten die hij in functie gemaakt heeft. Maar exact dat deed de Tsjechische president Miloš Zeman op dinsdag 18 mei in Praag toen hij zijn Servische collega Aleksandar Vučić ontving.

Opstand Albanese rebellen in Kosovo

In 1999 werd het voormalige Joegoslavië – bestaande uit Servië en Montenegro – met een opstand van Albanese rebellen in zijn historische zuidelijke provincie Kosovo geconfronteerd – waar de Albanezen in de late 19e eeuw de meerderheid werden. De westelijke landen gingen meestal aan de kant van de Albanezen staan, wier eenzijdige onafhankelijkheidsverklaring zij ondersteunden. Om het Servische verzet tegen de verordeningen van de VS en de EU te breken, nam de NAVO de beslissing om Joegoslavische steden te bombarderen. Een beslissing, waartoe de Tsjechische Republiek, die in maart 1999 tot het Atlantisch bondgenootschap was toegetreden, in feite toe gedwongen werd om deel te nemen, terwijl Miloš Zeman president was. Bij de bombardementen kwamen ongeveer 500 Servische burgers om het leven.

“Ik wil me graag voor de luchtaanvallen verontschuldigen”
“Ik wil graag van deze gelegenheid gebruikmaken om me te verontschuldigen voor het bombarderen van het toenmalige Joegoslavië […]

Ik wil me graag verontschuldigen voor de luchtaanvallen op het voormalige Joegoslavië. Ik vraag het Servische volk om vergeving. Dit heeft me vanaf het begin niet met rust gelaten. De beslissing over de luchtcampagne werd slechts enkele weken na onze NAVO-toetreding genomen. Wij waren het laatste land dat groen licht gegeven heeft”, zei Miloš Zeman dinsdag tegenover Aleksandar Vučić in Praag. Hij verklaarde dat hij vergeefs geprobeerd zou hebben zich te verzetten tegen de beslissing van de NAVO. Hij en zijn regering waren uiteindelijk voor de verordeningen van het Westen gebogen, wat Zeman “gebrek aan moed” noemde. “Met dit verzoek om vergeving hef ik een langjarig trauma op, want berouw is bevrijdend. Ik heb het gezegd en mijn ziel gered.”

Tsjechen broedervolk van de Serviërs
De Servische president Vučić waardeerde de geste van Miloš Zeman en antwoordde:

“Vanaf deze dag zal het Servische volk de Tsjechen niet alleen maar als een bevriende natie, maar ook als een broedervolk beschouwen. Het Servische volk zal Zeman´s woorden niet vergeten, we zullen hem eeuwig dankbaar zijn, want datgene wat hij over de bombardementen heeft gezegd, werd nog door geen andere verantwoordelijke [voor de aanvallen op Joegoslavië in 1999] gezegd.”

Bron: unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2021/05/21 ... vergeving/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22272
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De Servische "schurken"

Bericht door King George »

We zullen maar zeggen: Voortschrijdend inzicht. Helaas pas achteraf en het kwaad is reeds onomkeerbaar geschied. Wij hebben destijds inzake Servië een historische fout gemaakt door hen te brandofferen aan de Islam. En wat we daar aan dankbaarheid van de Islamitische zijde voor terug kregen zagen we twee jaar later in New York. We zijn twintig jaar verder en de oogkleppen zijn nog steeds niet afgegaan.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8405
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: De Servische "schurken"

Bericht door xplosive »

 
Als dank voor het beschermen van zijn medeburgers tegen een mosliminvasie :
 
Oud-generaal Ratko Mladic ook in hoger beroep veroordeeld tot levenslang
 
Daaruit :
 
Mladic vroeg ook deze keer om vrijspraak. Wat hem betreft deed hij tijdens de oorlog in Bosnië (1992-95) niet meer dan zijn plicht: "Ik verdedigde mijn volk."
De straf voor Mladic is nu definitief. Er is geen beroep meer mogelijk.
 
Dit is de les : Europa keert zich tegen allen die zich tegen de islamisering en zich tegen islamitisch geweld verzetten.
 
 
De islamitische schoft Naser Orić daarentegen loopt nog steeds vrij rond. Een bericht uit 2008 :
 
Moslimcommandant Srebrenica vrijgesproken
 
Daaruit :
 
Het Joegoslavië Tribunaal in Den Haag heeft de als oorlogsmisdadiger aangeklaagde voormalige moslimcommandant in het Bosnische Srebrenica, Naser Oric, van alle beschuldigingen vrijgesproken.
 
Opdat wij niet vergeten.
 
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8405
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: De Servische "schurken"

Bericht door xplosive »

   
Door Mitra Nazar, 18-11-2017

In de werkkamer van Darko Mladic in Banovo Brdo, een buitenwijk van Belgrado, hangt een groot schilderij aan de muur. Het is onmiskenbaar een portret van de Bosnisch-Servische generaal Ratko Mladic, uit 1994.

"Dit is mijn vader", zegt Darko trots. Hij vertelt dat het schilderij De geboorte van de Republiek Srpska heet en deel is van een drieluik. De andere twee schilderijen hangen in de woonkamer van de familie Mladic.

Darko Mladic woont met zijn gezin in het huis waar zijn vader na de oorlog nog jaren in vrijheid woonde. Hij heeft een IT-bedrijf aan huis.

Voor het eerst praat 'de zoon van' met buitenlandse media. Hij hield zich jarenlang op de achtergrond, terwijl hij zijn vader eens in de paar maanden bezocht in de Scheveningse gevangenis. Aanstaande woensdag doet het Joegoslaviëtribunaal uitspraak in de zaak-Mladic.

Ratko Mladic werd op 25 juli 1995, direct na de val van Srebrenica, aangeklaagd door het tribunaal in Den Haag. Pas in mei 2011, nadat hij jaren onvindbaar was geweest, werd hij gevonden in Lazarevo, een dorpje zo'n honderd kilometer ten noorden van de Servische hoofdstad Belgrado. Een paar dagen later werd hij overgebracht naar Den Haag.

"Ik verwachtte geen eerlijk proces en ik verwacht nu ook geen eerlijke uitspraak", zegt Darko. Hij is ervan overtuigd dat zijn 74-jarige vader onschuldig is.

"Ons standpunt als familie - en de meeste Serviërs denken er zo over - is dat generaal Mladic een dappere militair was. Hij deed wat hij moest doen om de Serviërs in Bosnië te verdedigen."

Mladic is aangeklaagd voor genocide, misdaden tegen de menselijkheid en het schenden van het oorlogsrecht. De aanklager van het Joegoslaviëtribunaal heeft levenslang tegen hem geëist. Op basis van honderden getuigenverklaringen, beeldmateriaal en schriftelijke bronnen werd Mladic aangewezen als hoofdverantwoordelijke voor de genocide in Srebrenica.

Hij staat ook terecht voor misdaden tijdens de belegering van Sarajevo en de moorden, plunderingen en verkrachtingen in andere delen van Bosnië tijdens de oorlog (1992-1995). Maar in Servië en de Bosnische Republiek Srpska wordt heel anders gedacht over de gebeurtenissen in de oorlog. Daar is veel steun voor Mladic.

"Serviërs staan achter mijn vader, dat durf ik wel te zeggen", zegt Darko. "Ik word vaak in het centrum van Belgrado aangesproken, vreemden wensen me sterkte en zeggen dat mijn vader een held is. Sommigen huilen."

Geen vertrouwen

Voor Darko Mladic staat het proces tegen zijn vader symbool voor een hetze tegen de Serviërs. Hij vindt dat het Joegoslaviëtribunaal alleen hen berecht en de Bosniakken (Bosnische moslims) en de Kroaten de hand boven het hoofd houdt. Hij maakt zich vooral kwaad over de onlangs vrijgesproken moslimcommandant Naser Oric. Oric werd door het tribunaal tot twee jaar cel veroordeeld, maar werd jaren later opnieuw voor de rechter gesleept in Bosnië.

"Waarom wordt de logica van het Joegoslaviëtribunaal niet tegen de moslims en Kroaten gevoerd, maar alleen tegen de Serviërs?" Hij zegt het beheerst, maar met felheid in zijn ogen. "Dat is de reden dat we dit tribunaal niet vertrouwen."

Dat de aanklagers bewijs hebben dat Ratko Mladic met voorbedachten rade 8000 mannen en jongens executeerde in Srebrenica, daar heeft Darko geen boodschap aan. In zijn ogen is er iets heel anders gebeurd.

"De tragische gebeurtenissen in Srebrenica vonden plaats toen mijn vader in Belgrado was. Hij wist er niks van", zegt Darko. "Hij heeft daar nooit opdracht voor gegeven. Dat was niet zijn strategie of zijn tactiek."

Slachtoffers waren er zeker, gaat hij verder. "Het is gebeurd, maar in veel mindere aantallen dan de aanklagers beweren. Zeker geen genocide."

Het Joegoslaviëtribunaal ziet Mladic als een man met een 'zieke geest' die bewust moslims wilde afslachten. Bovendien is hij, als baas van het Bosnisch-Servische leger, verantwoordelijk te houden voor de daden van zijn militairen.

Veel bewijsmateriaal is afkomstig uit massagraven. Ook dat betwist Darko. Hij vertrouwt het instituut dat onderzoek pleegt op de stoffelijke overschotten niet. "Veel slachtoffers zijn soldaten die zijn gedood op het slagveld. Ze proberen het eruit te laten zien alsof het onschuldige burgers waren."

In aanloop naar de uitspraak was er veel commotie over Mladic' gezondheidssituatie. Zijn advocaten vroegen meermaals om uitstel van de uitspraak, omdat hij niet gezond genoeg zou zijn om terecht te staan. Ze wilden een onderzoek door Servische artsen, maar het Joegoslaviëtribunaal wees dat af. Er zou voldoende medische zorg aanwezig zijn in Den Haag.

Darko Mladic is ervan overtuigd dat de Nederlandse artsen hem niet voldoende behandelen. De zoon beweert dat medische dossiers verborgen worden gehouden voor de familie. Mladic (74) heeft meerdere hartaanvallen en beroertes gehad. "We zijn bang dat de dag van de uitspraak te veel voor hem wordt."

Darko Mladic vliegt maandag naar Nederland om tijdens de uitspraak dicht bij zijn vader te zijn. Hij vindt dat Ratko Mladic vrijspraak verdient, maar verwacht dat het niet zo positief zal uitpakken. Hij spreekt zijn vader elke dag aan de telefoon en weet dat ook hij de realiteit onder ogen moet zien.

"Hij bereidt zich voor op een negatieve uitspraak. Ik denk dat hij zijn lot als soldaat heeft geaccepteerd. Hij ziet zichzelf als een krijgsgevangene van de NAVO", zucht hij. "Mijn vader is onschuldig. Hij verdedigde zijn land, het land waar hij is geboren."
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Plaats reactie