Dossier Afghanistan

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16510
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Dossier Afghanistan met christelijk tintje

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Afbeelding

Deze post is ook op Facebook geplaatst. En ja hoor! God schiep de mens met een kopvod (vies woord voor hoofddoek) en een volwassen vrouwelijke vagina zonder haren op de kut, maar is desondanks door de vieze smerige hypocriete computer gestuurde christelijke Amerikaanse waakhond binnen tien seconden onzichtbaar gemaakt. De moraal:

Walg van het menselijke lichaam dat God schiep uit wanhoop.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85280
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Dossier Afghanistan

Bericht door Ariel »

Afghaanse veroordeelden gegeseld in stadion vol toeschouwers

In Afghanistan zijn twaalf veroordeelde burgers gestraft met zweepslagen in een stadion vol toeschouwers. De drie vrouwen en negen mannen waren door een lokale religieuze rechtbank schuldig bevonden aan overspel en diefstal.

Ze kregen in het stadion van Puli Alam in Oost-Afghanistan tussen de twintig en veertig zweepslagen, terwijl het publiek toekeek. Vooraanstaande geleerden, stamleiders en ook de lokale bevolking waren door provinciale gouverneur uitgenodigd om de afstraffing bij te wonen. Ze kregen daarvoor een bericht via sociale media, schrijft persbureau AP.

Honderden toeschouwers
Een functionaris van de gouverneur, die anoniem wil blijven, zegt dat er honderden mensen in het stadion aanwezig waren. Het maken van foto's en video's was verboden.

De publieke afstraffing komt kort nadat rechters vorige week van de hoogste Talibanleider Haibatullah Akhundzada te horen kregen dat ze vaker lijfstraffen moeten geven.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 48658
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Dossier Afghanistan

Bericht door Mahalingam »

Het was een religieuze school van een religieuze minderheid.
Zeker 15 doden na explosie bij Afghaanse religieuze school: ‘Vooral kinderen en burgers’

Door een explosie bij een religieuze school in Afghanistan zijn veel kinderen omgekomen. Volgens de Taliban gaat het om zeker 15 doden, maar lokale media spreken al over 23 doden. Ook zouden er zo’n 30 gewonden zijn.


De ontploffing vond vandaag tijdens het gebed plaats in Aybak, een plaats in het noorden van Afghanistan waar veel Oezbeken en Tadzjieken wonen. Volgens de dokter van het plaatselijke ziekenhuis zijn alle slachtoffers ‘kinderen en burgers’. Het is nog onduidelijk wie verantwoordelijk is voor de explosie.

Sinds de Taliban de macht hebben overgenomen in 2021 komen bomaanslagen op burgers vaker voor. Die worden veelal opgeëist door lokale takken van de Islamitische Staat. Eind september werd een aanslag gepleegd op een onderwijsinstelling in de hoofdstad Kabul, waarbij 19 mensen om het leven kwamen. Die aanval leek gericht op mensen van de sjiitische Hazara-minderheid.
https://www.ad.nl/buitenland/zeker-15-d ... ~ac30695e/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie