Nieuws over islam in Indonesië

Mahalingam
Berichten: 51312
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws over islam in Indonesië

Bericht door Mahalingam »

De Grote Moskee van Jakarta is niet meer. Komt door loodgieters en de wil van Allah.


Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 88853
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws over islam in Indonesië

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:
do okt 20, 2022 2:37 pm
De Grote Moskee van Jakarta is niet meer. Komt door loodgieters en de wil van Allah.
Wat zonde. Zo'n mooie moskeet. :hypocrite:

Wanneer plegen loodgieters werkzaamheden aan de Kaäba in Mekka?
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 51312
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws over islam in Indonesië

Bericht door Mahalingam »

Meer Islam in de wetgeving:
Indonesië stelt seks voor het huwelijk en ongehuwd samenleven strafbaar in nieuwe wetgeving

Het Indonesische parlement heeft dinsdag een nieuw en omstreden wetboek van strafrecht goedgekeurd. Het nieuwe wetboek stelt onder meer buitenechtelijke seks, seks voor het huwelijk en ongehuwd samenleven strafbaar.

Met de parlementaire goedkeuring komt een einde aan jarenlange politieke strijd over het nieuwe wetboek. President Joko Widodo wilde het in 2019 al invoeren, maar stuitte toen op grootschalige landelijke demonstraties. Het parlement zwakte de bepalingen in het wetboek op enkele punten af, en nam het voorstel dinsdag unaniem aan. Dit keer is er aanzienlijk minder openbare weerstand, met in de hoofdstad Jakarta slechts kleine demonstraties op maandag en dinsdag.

De meest in het oog springende wijzigingen zijn die over seks en samenleven buiten het huwelijk. Voor dit soort overtredingen kunnen gevangenisstraffen van zes maanden tot een jaar worden opgelegd. Een belangrijke wijziging ten opzichte van een eerdere versie is dat alleen naaste familieleden zoals echtgenoten, ouders of kinderen hiervan aangifte kunnen doen.

Het nieuwe wetboek, dat over drie jaar van kracht wordt, maakt ook godslastering en het promoten van anticonceptie verboden. Bovendien wordt de belediging van de president en overheidsinstellingen strafbaar. Beledigingen aan het adres van een zittende president kunnen tot drie jaar gevangenisstraf leiden. Daarnaast wordt het houden van een niet-aangekondigde demonstratie en het verspreiden van opvattingen die in strijd zijn met de staatsideologie verboden.

Het Indonesische parlement koos ervoor om de doodstraf niet af te schaffen. Wel komt die voortaan met een proeftijd: elke ter doodveroordeelde gaat eerst tien jaar de gevangenis in. Als de veroordeelde zich gedurende die periode goed gedraagt, kan de straf worden omgezet in 20 jaar cel of levenslang. De strafmaat voor corruptie is verlaagd.

Mensenrechtenorganisaties zien het nieuwe wetboek als een ernstige beperking van rechten en vrijheden in het traditioneel tolerante land en als een stap richting islamitisch fundamentalisme. Ook vrezen ze dat het leven van Lhbti’ers moeilijker wordt gemaakt. Zo wekt een wetsartikel over gewoonterecht de vrees dat conservatieve regio’s plaatselijke regelingen in kunnen voeren geïnspireerd op de sharia. Overigens is een wetsvoorstel waarbij seks met hetzelfde geslacht verboden zou worden, na felle beraadslagingen ingetrokken.

Human Rights Watch is onder andere kritisch op het verbod op belediging van de president, omdat dat inbreuk kan maken op de vrijheid van meningsuiting. ‘Het gevaar van onderdrukkende wetten is niet dat ze breed toegepast zullen worden, maar dat ze een mogelijkheid bieden voor selectieve handhaving’, aldus Andreas Harsono, een onderzoeker van de mensenrechtenorganisatie. ‘Deze wetten geven de politie de mogelijkheid om steekpenningen af te dwingen, om politieke tegenstanders in de gevangenis te zetten, bijvoorbeeld met het verbod op godslastering.’

Organisaties uit het bedrijfsleven uitten eveneens hun zorgen. Zij vrezen dat de wetsartikelen, die ook voor buitenlanders gelden, gevolgen zullen hebben voor het toerisme en Indonesië ook minder aantrekkelijk zullen maken voor expats. Om het bedrijfsleven en kritische parlementsleden enigszins tegemoet te komen is daarom in de teksten over seks en ongehuwd samenleven opgenomen dat alleen echtgenoten, ouders of kinderen aangifte kunnen doen.

In Indonesië is decennialang gediscussieerd over een nieuw wetboek van strafrecht. Het huidige wetboek van strafrecht stamt uit 1918 en is nog opgesteld door de Nederlanders. De laatste wijziging vond plaats in 1958.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~b695d524/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 51312
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws over islam in Indonesië

Bericht door Mahalingam »

Imam Panji moet brommen: hij liet een vrouw voorgaan in de moskee

Zelfverzekerd en met de duim omhoog. Zo arriveerde vorige week de Indonesische kostschooldirecteur en imam Panji Gumilang, 77 jaar oud, bij het politiebureau na zijn arrestatie. Voorlopig zit hij twintig dagen vast. Dat kan ontaarden in vijf jaar cel.

Om niets, tenminste volgens Nederlandse maatstaven. Maar maatstaven zijn niet overal gelijk, zeker als de almachtige God dringend menselijke bescherming nodig heeft. Zijn zelfbenoemde lijfwachten zijn, net als Panji, predikers van Gods woord. Ondersteund door laffe, ja-knikkende rechters en opgejut door schreeuwlelijken op sociale media.

Panji’s ‘vergrijp’: in april liet hij bij het suikerfeest in zijn onderwijsinstelling in het oosten van Java een gebedsdienst houden waarbij mannen en vrouwen niet van elkaar waren gescheiden. Ook liet hij een vrouw optreden als voorganger. In een doorsnee Europees land zou hij zich geen zorgen hoeven te maken. Ieder zijn meug. Maar in zijn vaderland ligt dat anders.

Haat-taal

Collega-geestelijken klaagden hem aan. Ook omdat hij betoogt dat de Koran geen onderscheid maakt tussen mannen en vrouwen. Dat mocht hij niet zeggen want sinds 1965 zijn in Indonesië afwijkende interpretaties van de Koran verboden. Godslastering, oordeelden de collega’s bars. Ook betrapten ze Panji op ‘haat-taal’.

Het is niet alles. Hij liet zijn leerlingen een Hebreeuws lied zingen. Misschien omdat hij het mooi vond klinken? Kom op zeg! Met zo’n naïeve kluit laten sociale media zich niet in het riet sturen. Ze waarschuwen dat de kostschool een synagoge herbergt. Een huiveringwekkende gedachte. Zelfs als het niet waar is.

De krant The Jakarta Post steunt Panji en noemt de aanklacht godsdienstige vervolging. Althans volgens internationale standaarden. Maar hoe internationaal zijn die? Want er zijn bedroevend veel andere landen die net als Indonesië hopeloos zakken voor het eindexamen godsdienstvrijheid. Vaak zijn ze islamitisch, maar niet altijd. Zeer berucht is moskeeën-sloper China.

Indonesië is geen Afghanistan, Pakistan of Saoedi-Arabië. Een Indonesische moslim kan van religie veranderen. Dat is uitzonderlijk in de islamitische wereld. Twee jaar geleden was er een spectaculair voorbeeld: Sukmawati Sukarnoputri, dochter van Indonesië’s eerste president Soekarno, werd hindoe.

Eigen interpretatie van de heilige tekst


In schril contrast tot die tolerantie staat het toenemende aantal bizarre vonnissen wegens blasfemie. Veel aandacht trokken de twee jaren cel voor de christelijke ex-gouverneur van Jakarta, Ahok. In 2016 verwees hij in zijn verkiezingscampagne naar een koranvers. Zijn tegenstanders gebruikten dat tegen hem, zei hij. Hij verstoutte zich tot een eigen interpretatie van de heilige tekst, wat hem die twee jaar opleverde.

Eerder trof een andere ongelukkige dezelfde sanctie. Zijn uitglijder: als hij voorging bad hij niet alleen in het Arabisch maar ook in de nationale taal Bahasa. En in 2010 moest een zonderling die zich een profeet waande en meldde dat hij tweemaal de hemel had bezocht, voor die opschepperij een jaar brommen.

De Indonesische grondwet noemt God het fundament van de staat. Prima, maar zeg er wel bij dat de duivel de schepper is van alle blasfemiewetten op deze planeet, ook de Indonesische. Met dat ellendige juridische gedrocht neemt de bokkepoten-schurk imam Panji te grazen.
https://www.trouw.nl/religie-filosofie/ ... ~b3701ecb/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 88853
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws over islam in Indonesië

Bericht door Ariel »

Zucht.. Als ze maar niet hier naar toe komen.
Zorgen om uittocht Rohingya: gezinnen op de vlucht

De Verenigde Naties en mensenrechtenorganisaties slaan alarm over een nieuwe exodus van Rohingya die de erbarmelijke omstandigheden in de vluchtelingenkampen in Bangladesh proberen te ontvluchten.

Afbeelding

Rohingya-vluchtelingen komen aan land in Atjeh, nadat ze tijdelijk toestemming water en voedsel in te slaan.

Drie boten arriveerden afgelopen week in Indonesië aan de oostkust van Atjeh met in totaal bijna zeshonderd uitgeputte mensen aan boord. De passagiers van de eerste twee boten mochten blijven. Maar de derde boot met circa 249 mensen aan boord stuitte op weerstand van de lokale bevolking, die het schip terug de zee op stuurde.

Teruggeleid
Toen de boot iets verder naar het zuiden voor de tweede keer probeerde aan land te komen, werden vluchtelingen die het strand op strompelden volgens ooggetuigen teruggeleid naar het krakkemikkige schip. Vissers gaven een aantal van hen voedselpakketten en flessen water mee.

Honderden wanhopige Rohingya sprongen vervolgens van de boot en zwommen terug naar het strand. Op beelden is te zien hoe laat op de avond uitgemergelde mensen, waarvan sommigen nauwelijks konden lopen, door bewoners de zee in werden gesleept en met geweld teruggebracht naar de boot.

„Alle boten hebben veel vrouwen en kinderen aan boord, en ook veel complete gezinnen. Voorheen waren het vooral jonge mannen die aan de gevaarlijke tocht begonnen en daarna meisjes die hen achterna gingen om te trouwen. Dit is absoluut een nieuwe trend.”

De bevolking van Atjeh verwelkomde eerder vluchtelingen, die tijdelijk in een kamp verblijven, voordat ze naar andere delen van Indonesië worden gebracht. Maar in de afgelopen jaren arriveren steeds meer Rohingya en de spanningen zijn toegenomen.

Kinderen
„De beelden van gezinnen met baby’s en jonge kinderen, die alleen maar proberen veiligheid en onderdak te vinden, zijn hartverscheurend en ondraaglijk. Mensen verkeren op zee in extreem gevaar”, zegt Usman Hamid, directeur van Amnesty International Indonesië.

De 22-jarige Tahera Begum zat met haar 25-jarige man en hun twee jonge kinderen in de tweede boot die Indonesië bereikte, in navolging van haar zwager een jaar eerder. „We besloten de riskante reis te wagen, omdat we geen inkomen hebben en geen enkele toekomst voor onze kinderen. Het rantsoen van WFP is niet genoeg om van te leven”, vertelt de uitgeputte vrouw per telefoon vanuit Atjeh.

Tahera ontvluchtte met meer dan 700.000 lotgenoten haar vaderland Myanmar, nadat het leger in augustus 2017 een meedogenloze ’schoonveegoperatie’ lanceerde na berichten dat een rebellengroep van de Rohingya politieposten had aangevallen. De Rohingya werden massaal verkracht, gemarteld, vermoord en hun dorpen platgebrand door de militairen.

Genocide
Vijf Europese landen, waaronder Nederland, en Canada willen zich aansluiten bij een zaak die Gambia heeft aangespannen bij het hoogste gerechtshof van de Verenigde Naties, waarin Myanmar wordt beschuldigd van genocide.

Het Internationale Gerechtshof (ICJ) zei donderdag dat Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Nederland en Groot-Brittannië samen met Canada een „verklaring van interventie in de zaak” hadden ingediend. Ook aanklagers van het Internationaal Strafhof (ICC) onderzoeken misdaden tegen de Rohingya.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Plaats reactie