Tariq Ramadan

Gebruikersavatar
sprot
Berichten: 4147
Lid geworden op: ma jan 27, 2003 11:25 pm
Locatie: Hel
Contacteer:

Tariq Ramadan

Bericht door sprot »

Tariq Ramadan

Donderdag 2 december zal de Franse zender France 2- om 21h05- een bijdrage leveren in het magazine "Envoyé Special" over de fel omstreden Geneefse islamoloog Tariq Ramadan. Ramadan is de kleinzoon van Hassan Al Banna stichter van de Egyptische moslimbroeders in 1928 (frères musulmans) .Eén van hun doelstellingen was de oprichting van een politieke islam. Nadat eerder het magazine L'express een volledige voorpagina en dossier wijdde aan deze Islamist onder de titel "L'homme qui veut instaurer L'islamisme en France" (26/10/2004) en de journaliste Caroline Fourest in oktober een boek publiceerde "Frère Tariq" Grasset ISBN 2-246-66791-7 , waar zij de politieke strategie van deze prediker ontmaskerde, krijgt hij nu blijkbaar opnieuw tegenwind in een duidingsprogramma. De paniek slaat blijkbaar toe bij broeder Tariq, via de website Oumma.com en in een nieuwsbrief stuurt hij zijn protest uit over de plannen van de Franse zender .(http://oumma.com/article.php3?id_article=1286)
Wie niet bekend is met Tariq Ramadan is dit misschien een uitstekende gelegenheid kennis te maken, met deze bijzonder sluwe islamist . Ramadan waar veel jongeren uit moslimculturenn in Europa naar opkijken , kreeg begin augustus te horen dat hij de VS niet binnen mag. Ramadan zou aan de prestigieuze universiteit Notre-Dame, in de buurt van Chicago, vanaf 24augustus doceren over religie, conflict en bevordering van de vrede. Hij had op 5 mei een visum bekomen voor hem en zijn gezin en had zijn kinderen al in Amerikaanse scholen ingeschreven. maar op 2 augustus liet de VS-ambassade in Bern hem weten dat het werk- en verblijfsvisum was ingetrokken door het Homeland Security Department. Voor het volledige dossier van L'express kunt u surfen naar (http://www.lexpress.fr/info/societe/dos ... ossier.asp)
Eerder dit jaar schreef de Franse arabist Gilles Kepel (lid van de comissie Stasi ) reeds een onluisterend portret van Ramadan in zijn boek ( FITNA- guerre au coeur de L'Islam -NRF -ISBN 2-07-071297-4)
Ramadan is een meester in het toepassen van de tawryia , of liegen, verbergen, dubbele bodems, verbergen van de waarheid., een praktijk die toegelaten is binnen de Islam om hun geloof te beschermen. Ramadan werd in Frankrijk op slag beroemd of berucht toen hij in een debat met Nicolas Sarkozy tijdens het programma 5 minutes pour se convainvre, zich niet wilde uispreken tegen de doodstraf door steniging, voor overspel. Hij vroeg een moratorium aan voor deze vraag (Moratoire sur la lapidition) . Het groteske van dit standpunt opende de ogen van veel gematigde Fransen. Een uitzending om niet te missen.
Soms denk ik juist,soms denk ik fout,maar ik dénk tenminste
Dubitando ad Veritatem pervenimus (Cicero)
Sapere aude!
In het 'Huis van de Vrede' is het steeds Oorlog.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79376
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Tariq Ramadan

Bericht door Ariel »

:shock: Krijg nou wat...Gaan de Christelijke oogjes open?
CDA plaatst opnieuw vraagtekens bij Ramadan

DEN HAAG - Het CDA in de Tweede Kamer heeft er grote moeite mee dat Tariq Ramadan wekelijks een discussieprogramma over de islam presenteert op een Iraanse zender. De christendemocraten vinden dat Ramadan onmogelijk verder kan in zijn rol van integratie-adviseur voor de gemeente Rotterdam als hij actief blijft voor PressTV, dat door de Iraanse overheid wordt gefinancierd.

De Kamerleden Jan Jacob van Dijk en Mirjam Sterk stellen dat iemand die in Nederland een rolmodel vervult voor de integratie, onomstreden moet zijn. Ze hebben de ministers van Onderwijs en Integratie woensdag naar aanleiding van een bericht op de website van ScienceGuide gevraagd of Ramadan zich als wetenschapper aan de Erasmus Universiteit mag inlaten met een televisiestation dat de Iraanse regering ondersteunt.

Ramadan raakte dit voorjaar nog in opspraak als adviseur bij de gemeente Rotterdam door vermeende discriminerende uitspraken over vrouwen en homoseksuelen. Na een verhitte discussie mocht Ramadan aanblijven. Dat was voor de VVD reden om uit het Rotterdamse gemeentebestuur te stappen.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/4593 ... dan__.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
birdie
Berichten: 955
Lid geworden op: do mar 12, 2009 12:10 am
Locatie: Groningen

Re: CDA plaatst opnieuw vraagtekens bij Ramadan

Bericht door birdie »

Mooi, deze man valt steeds meer door de mand!

TARIQ RAMADAN BUIKSPREEKPOP VOOR IRAANS REGIME

Zo, hoe gaat Tariq Ramadan (aka de man met de twee gezichten, u weet wel, van dat relletje dat bijna leidde tot de val van het Rotterdamse college) zich hier nu weer eens uitpraten?

Een Rotterdamse hoogleraar heeft zijn eigen rubriek op het internationale nieuwsstation van het regime in Teheran. Prof. Tariq Ramadan verzorgt op Presstv het programma ‘Islam & Life’ en gaat daar ook na de repressie mee door.
(…)
Presstv wordt volledig bekostigd door de Iraanse overheid. Na de recente presidentsverkiezingen is de koers van het station zo militant geworden, dat een Britse presentator inmiddels is opgestapt. “I imagine they’ve been told what to do, and I can’t reconcile that with working there,” zei Nick Ferrari begin juli. Opmerkelijk is dat het station in Jordanië inmiddels niet meer mag uitzenden en ook zijn licentie als medium is kwijtgeraakt. De Britse Mediaraad heeft het station al eerder berispt wegens overmatige eenzijdigheid in anti-Israëlische berichtgeving en discussiebijdragen.

Professor Ramadan heeft in de weken na de verkiezingen en gedurende de repressie zijn uitzendingen voortgezet. Van enig bezwaar of protest tegen de gang van zaken of de handelwijze van het regime is niets merkbaar. Dit is te meer opvallend, omdat Ahmadinejad en zijn knokploegen in het bijzonder hebben huisgehouden op universitaire campussen en onder collega’s van de gelauwerde academicus.

Niet minder interessant is de lijst van medewerkers aan de programma’s van Presstv, een soort ‘Who’s Who’ van het internationale collaborateurswezen:

Zo is de Britse supporter van Saddam Hoessein, het Lagerhuislid George Galloway dat uit de Labourpartij is gezet vanwege zijn relaties met de Iraakse dictator, politiek commentator. Ook de Holocaust-ontkenner dr. Nicholas Kollerstrom wordt er instemmend aangehaald.

Deze astronoom is door het University College London geschrapt na een publicatie waarin hij de gaskamers te Auschwitz wegverklaarde en daar aan toevoegde: “Let us hope the schoolchildren visitors are properly taught about the elegant swimming-pool at Auschwitz, built by the inmates, who would sunbathe there on Saturday and Sunday afternoons while watching the water-polo matches; and shown the paintings from its art class, which still exist; and told about the camp library which had some 45,000 volumes for inmates to choose from, plus a range of periodicals; and the six camp orchestras at Auschwitz/Birkenau, its theatrical performances, including a children’s opera, the weekly camp cinema, and even the special brothel established there.”

Ach, ik weet het, omdat de linkse goegemeente hem kritiekloos steunt, zal ook dit natuurlijk weer zonder gevolgen blijven. Waarom zouden we ons immers zorgen maken over het feit dat de door de gemeente Rotterdam benoemde hoogleraar Identiteit en Burgerschap een buikspreekpop is voor het moorddadige islamofascistische regime in Teheran?

http://www.dagelijksestandaard.nl/2009/ ... /#comments
† 14 september 2012.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79376
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: CDA plaatst opnieuw vraagtekens bij Ramadan

Bericht door Ariel »

Rotterdam bezorgd over tv-rol Ramadan

ROTTERDAM - Het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam is bezorgd over de werkzaamheden die de islamoloog Tariq Ramadan voor het Iraanse station Presstv verricht. De gemeente en de Erasmus Universiteit Rotterdam willen Ramadan met spoed spreken, hebben ze donderdag laten weten.

Ramadan presenteert op de door de Iraanse overheid gefinancierde zender een wekelijks televisieprograma over de islam. Aan Rotterdam en de universiteit is hij verbonden als integratieadviseur.

Drie partijen in de gemeenteraad (Leefbaar Rotterdam, de SP en de VVD) vinden al langer dat Ramadan die rol niet langer kan vervullen. De PvdA heeft om opheldering gevraagd. De werkzaamheden voor het station waren bij de gemeente noch de universiteit bekend.

Ramadan raakte dit voorjaar in opspraak na een publicatie in de Gay Krant. De wetenschapper zou negatieve uitlatingen over homoseksuelen hebben gedaan. Onderzoek van het Rotterdamse college pleitte hem daarvan vrij. De kwestie leidde er wel toe dat de VVD uit het college stapte.

De PvdA was toen al verdeeld. Nu plaatst de grootste partij (18 zetels) in de raad ernstige vraagtekens bij zijn rol. „De berichtgeving over zijn werkzaamheden voor de Iraanse zender raken zijn geloofwaardigheid hier in Rotterdam. De zender wordt gefinancierd door het totalitaire Iraanse regime. Naar ik begrijp is ook het programma waaraan hij meewerkt heel discutabel”, aldus raadslid Peggy Wijntuin.

In de uitzendingen belicht islamoloog Ramadan de wereld vanuit moslimperspectief. De meest recente uitzending, op 6 augustus, ging over kunst en de islam. De website Science Guide, die de werkzaamheden van Ramadan aan het licht bracht, stelt dat Presstv in Jordanië niet meer mag uitzenden en ook zijn licentie als medium is kwijtgeraakt. In het verleden heeft de Britse mediaraad het station berispt wegens overmatige eenzijdigheid in anti-Israëlische berichtgeving.

Het CDA in de Tweede Kamer stelde er grote moeite mee te hebben dat Ramadan het discussieprogramma presenteert. De christendemocraten vinden dat de islamoloog onmogelijk verder kan in zijn rol van integratieadviseur voor de gemeente Rotterdam als hij actief blijft voor de zender.

Het CDA in Rotterdam heeft Ramadan tot op heden altijd gesteund. „Als hij het bekende geluid laat horen, is er wat mij betreft niets aan de hand. Als hij in zijn programma iets anders zegt dan de standpunten die hij in Rotterdam uitdraagt, dan kunnen we wel eens een probleem hebben”, aldus raadslid Beppie Hagenaars.

Het college gaat de informatie van de website onderzoeken en hoopt volgende week meer informatie te kunnen geven.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/4601 ... dan__.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17353
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: CDA plaatst opnieuw vraagtekens bij Ramadan

Bericht door Manon »

Ik probeer me een beeld te vormen van een toenmalige Engelse migrant die naar India uitweek, en de toenmalige "bruggenbouwer" aqa Ramadan.

Dat zou dan een Engelse professor geweest zijn die aan de Indiers de Engelse cultuur kwam uitleggen, zodat de Engelsen beter konden integreren in de Indische cultuur? :question:
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79376
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: CDA plaatst opnieuw vraagtekens bij Ramadan

Bericht door Ariel »

'Ik heb niks met regime Iran te maken'
Door STIJN HUSTINX

ROTTERDAM - De wederom in opspraak geraakte islamoloog Tariq Ramadan (46), die in Rotterdam integratie-adviseur is, zegt niets te maken te hebben met het Iraanse regime.

Vanuit het Afrikaanse Mauritius, waar de Zwitserse hoogleraar van de Erasmus Universiteit momenteel verblijft, laat hij weten dat hij niet over één nacht ijs is gegaan toen hij aan de slag ging als presentator bij Press TV. Dit televisiestation wordt gefinancierd door het strenge Iraanse regime, dat sinds de tumultueus verlopen verkiezingen afgelopen maanden verantwoordelijk is voor het gevangennemen en vermoorden van Iraanse burgers.

Zowel landelijke als Rotterdamse politici hekelen het feit dat Ramadan door diezelfde overheid wordt betaald in zijn rol als presentator. In zijn verklaring aan deze krant gaat Ramadan daar niet op in. Wel benadrukt hij op geen enkele manier door de Iraanse overheid onder druk te worden gezet bij de keuze voor onderwerpen in zijn programma.

‘Ik wil op feiten worden beoordeeld’

Het Iraanse televisiestation Press TV, waar de controversiële Rotterdamse hoogleraar Tariq Ramadan op de loonlijst staat, blijkt niet onomstreden. Ramadan (46) beraadt zich op zijn positie.

Zo staat er een Britse sympathisant van de Iraakse dictator Saddam Hoessein op de loonlijst van Press TV (het Britse Lagerhuislid George Galloway) en springt de omroep in de bres voor een holocaustontkenner (Nicholas Kollerstrom).

De Engelstalige omroep wordt volledig gefinancierd door het Iraanse regime, fulmineert raadslid Anita Fähmel van Leefbaar Rotterdam.

De Britse mediaraad heeft Press TV, dat wereldwijd is te ontvangen, al eens berispt wegens anti-Israëlische uitlatingen. In Jordanië is de zender uit de lucht gehaald.

Na de politieke onrust na de Iraanse verkiezingen, waarbij veel Iraniërs gevangen werden gezet of zelfs gedood, stapte de Britse radiopresentator Nick Ferrari op bij de zender. Waar Press TV volgens Ferrari in eerste instantie nog ‘redelijk oprecht’ was, liet de zender in verkiezingstijd haar oren hangen naar de machthebbers.

,,Schijnbaar is ze opgedragen wat ze moeten doen, dat kan ik niet verzoenen met mijn werk daar,’’ aldus Ferrari vorige maand in de Britse krant The Times.

Voor ‘Rotterdammer’ Ramadan lijkt dat vooralsnog geen enkele reden om zijn samenwerking met de zender op te zeggen. Gisteren presenteerde hij op Press TV een nieuwe aflevering van zijn discussieprogramma Islam and Life waar hij wekelijks tal van experts aan het woord laat over onderwerpen als ‘kunst en islam’, ‘de rol van liefde in islam’ en ‘het veranderen van Europa en de islam’.

Volgens Tariq Ramadan is er niets mis met zijn talkshow. ,,Ik heb rabbi’s, priesters, atheïsten, agnosten, praktiserende en niet praktiserende moslims uitgenodigd, nooit was er sprake van beperkingen of censuur.’’

Over drie weken, als hij terug is in Europa, gaat hij nog eens rustig nadenken over zijn positie bij Press TV. De Erasmus Universiteit en de gemeente Rotterdam hebben Ramadan inmiddels op het matje geroepen. Een woordvoerder van de gemeente verwacht al over een week duidelijkheid te hebben.

Ramadan heeft meer geduld: ,,Ik wil beoordeeld worden op de feiten en niets anders.’’ Als hij over drie weken terugkeert in Europa van zijn verblijf in het Afrikaanse Mauritius, zal hij de feiten nogmaals tegen het licht houden, belooft hij. ,,Dan neem ik een beslissing. Dat doe ik als een vrije geest, niet onder druk en op basis van mijn principes.’’ Hij doelt op het kunnen maken van een programma zonder Iraanse overheidsinmenging.

Press TV is een Engelstalige zender uit Iran. Het 24-uursnieuwsstation wil naar eigen zeggen een tegenwicht bieden aan westerse televisiezenders als BBC en CNN. De zender wil ‘aandacht schenken aan vaak negeerde stemmen en zienswijzen uit een groot deel van de wereld’. Press TV beschikt over 26 internationale correspondenten. Het hoofdkantoor staat in Teheran, verschillende programma’s worden opgenomen in een studio in Londen.

Press TV benaderde Ramadan twee jaar geleden met het verzoek of hij een talkshow wilde presenteren. Volgens Matthew Richardson van Press TV omdat Ramadan de nummer acht is van een mondiale lijst van intellectuelen.

Richardson kan zich niet voorstellen dat Ramadan opstapt bij zijn zender vanwege een paar ‘geïrriteerde en slecht geïnformeerde critici’ in Nederland. Hoeveel Ramadan bij de omroep verdient, wil de zegsman niet prijsgeven.

Richardson wuift alle kritiek op zijn zender weg. ,,Serieus, ik vraag me af of die critici wel eens naar Press TV hebben gekeken.’’

http://www.ad.nl/rotterdam/3429697/Ik_h ... maken.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43723
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: CDA plaatst opnieuw vraagtekens bij Ramadan

Bericht door Mahalingam »

"Art and Islam"" by Ramadan: (24 min.)
http://www.presstv.ir/programs/detail.a ... id=3510523
"Waiting for the Mehdi" is het aankijken waard omdat het zo vreselijk exotisch is: een soort variant op de wederkeer van JC.
http://www.presstv.ir/programs/detail.a ... 855#102855
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
naar boven
Berichten: 5046
Lid geworden op: do nov 16, 2006 10:14 pm
Contacteer:

Re: CDA plaatst opnieuw vraagtekens bij Ramadan

Bericht door naar boven »

De Engelstalige omroep wordt volledig gefinancierd door het Iraanse regime, fulmineert raadslid Anita Fähmel van Leefbaar Rotterdam.
En de Nederlandse omroep (het publiek bestel) wordt volledig gefinancierd door het Nederlandse regime (de regering).

Tariq Ramadan weet natuurlijk heel goed wat de ayatollahs van hem verwachten. Wat hij moet zeggen en wat vooral niet. Daar heeft hij geen directe bevelen voor nodig.

Maar zo functioneren de medewerkers van de Nederlandse Staatsomroep ook.
RTFM
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79376
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: CDA plaatst opnieuw vraagtekens bij Ramadan

Bericht door Ariel »

De schande van Rotterdam heet Tariq Ramadan
Amanda Kluveld, 14-08-2009

De omstreden islamtheoloog Tariq Ramadan is opnieuw in opspraak gekomen.
De positie van de geen woord Nederlands sprekende, uit Rotterdams gemeenschapsgeld betaalde bruggenbouwer, gemeenteadviseur en gasthoogleraar aan de Erasmus Universiteit, werd eerder ter discussie gesteld vanwege zijn uitspraken over homoseksuelen en vrouwen, die door de Gay Krant werden gepubliceerd.

Nu is de aandacht op Ramadan gevestigd, omdat hij een discussieprogramma presenteert voor de Iraanse televisiezender Presstv. Het landelijk CDA heeft daar grote moeite mee. In de Maasstad vragen Leefbaar Rotterdam, VVD en SP opnieuw om het per direct verbreken van alle banden van de gemeente Rotterdam met Ramadan.

Beschermheer Grashoff

De islamtheoloog heeft inmiddels op de ontstane commotie gereageerd. Hij stelt uitsluitend beoordeeld te willen worden op de feiten zoals hij die zelf naar voren brengt in zijn schriftelijke verklaring over zijn werkzaamheden voor Presstv. In zijn denkwereld is hij dus degene die zou mogen uitmaken hoe en op welke termen in ons land het publieke en politieke debat over zijn positie wordt gevoerd.

De arrogantie valt hem nauwelijks te verwijten. Van zijn beschermheer, grootste fan en persoonlijk exegeet, de GroenLinks-wethouder Integratie Rik Grashoff, is hij niets anders gewend. Die heeft hem altijd deze ruimte geboden. Grashoff heeft Ramadan laten bepalen wat hij als wethouder wel of niet over de bruggenbouwer moest geloven. Als Grashoff het niet meer weet vraagt hij aan Ramadan: zeg, is dat waar wat ze over je zeggen? Als Ramadan dan nee zegt, stelt Grashoff dat hij de kwestie grondig heeft onderzocht en tot de conclusie is gekomen dat er niets van waar is en dat zijn beschermeling dat heeft bevestigd.Het CDA en de PvdA, die deel uitmaken van het College van Rotterdam, hebben hem daar altijd in gesteund.

Bidden

Zo kon het gebeuren dat Henk Krol de hoofdredacteur van de Gay Krant, in de Rotterdamse gemeenteraad door GroenLinks, het CDA en de PvdA nog altijd wordt neergezet als een leugenaar. Dit terwijl al lang en breed is aangetoond, dat de door de Gay Krant gemaakte vertaling van Ramadans uitspraken over vrouwen en homo’s, inhoudelijk niet verschilt van de vertaling die het Rotterdams college liet maken.

Zo kon het ook gebeuren dat het feit dat Krol een melding deed bij de politie vanwege de intimiderende en bedreigende bejegening door Ramadan en zijn medewerker, door het Rotterdamse College is genegeerd en de beveiliging van de Gay Krant op last van de politie, volledig buiten de discussie is gehouden.

Zo kon het bovendien gebeuren dat het College van Rotterdam vond dat er niets aan de hand was toen bleek dat Ramadan in het openbaar had gebeden voor de islamitische martelaren in Palestina, Tsjetsjenië, Afghanistan, Marokko, Algerije, Tunesië, Egypte, Soedan en Kasjmir, voor de overwinning van de Palestijnen op de vijand van het geloof en voor het zegevieren van de islam.

Arie Boomsma

De islamtheoloog heeft Grashoff en het College van Rotterdam in zijn zak zitten en dus is het niet vreemd dat hij meent te mogen uitmaken waar wij wel en niet een oordeel over mogen geven. Welke feiten mogen wij van de bruggenbouwer van Rotterdam meewegen in ons oordeel? Als belangrijk feit noemt hij dat hij ongecensureerd alle onderwerpen in zijn programma Islam&Life naar voren kan brengen, als gast mag uitnodigen wie hij wil en nooit met het Iraanse regime te maken heeft. Bovendien is hij tegen de onderdrukking van burgers en voor de vrijheid van meningsuiting. Daar moeten we het mee doen.

Het is griezelig om te zien dat de partijen die deel uitmaken van het College van mijn geboortestad en mijn alma mater de Erasmus Universiteit het daar, geheel in de lijn van hun eerdere omgang met Ramadan, maar al te graag mee willen doen.

De Erasmus Universiteit spreekt over een privézaak. Waar hebben de Iraanse studenten van de Erasmus Universiteit dat aan verdiend? Arno Bonte van GroenLinks Rotterdam stelde dat Ramadan weliswaar een conservatief denker is, maar ook iemand die in Iran wel eens de rol van EO-boegbeeld Arie Boomsma zou kunnen vervullen.

In de Rotterdamse gemeenteraad zit dus iemand die zo stuitend onbenullig en getroebleerd is, dat hij denkt dat de EO vergelijkbaar is met een totalitair regime van mullah’s dat mensen vermoordt. Waar heeft de EO dit aan verdiend? Waar hebben de Iraanse vluchtelingen in ons land dit dédain van GroenLinks aan verdiend?

Whisky

Volgens Beppie Hagenaars van het CDA Rotterdam is er niets aan de hand als blijkt dat Ramadan in zijn programma voor Presstv het bekende geluid laat horen en geen andere standpunten uitdraagt dan hij in Rotterdam doet. Het is voor Hagenaars dus geen probleem dat de gemeenteadviseur op de loonlijst staat van een regime dat vreedzaam protesterende burgers neerknuppelt, gevangen zet, martelt en de vrijheid van informatie en meningsuiting schendt. Het is volgens Hagenaars dus niet zo erg dat de gemeente Rotterdam op dezelfde lijst van sponsors van Ramadan staat als het regime in Teheran.

Want daar draait deze zaak om. Een niet door Ramadan genoemd feit, en dus volgens zijn dictaat door ons te negeren in zijn oordeel over hem, is dat hij wat hij ook doet of zegt in het programma Islam&Life, dit doet en zegt in dienst van, gefaciliteerd en gefinancierd door een zender die een spreekbuis is van het moorddadige regime van Iran. Dit feit blijft staan.

Ook al zou hij in Islam&Life het portret van Ahmadinejad bespuwen, de Koran verscheuren, recepten voor varkensvleesgerechten voorlezen, een hele fles whisky soldaat maken, een ode brengen aan Pamela Andersons borsten, de Gay Krant aanprijzen of bijbels weggeven, Ramadan blijft een collaborateur. En erger nog, een collaborateur die niet eens uit Iran komt. Een ingehuurde luxecollaborateur dus. Een collaborateur die van de commotie gebruik maakt om reclame te maken voor Presstv en daarmee voor het regime die de zender in handen heeft. Een regime dat ontkende dat homoseksualiteit bestaat, wel homo’s ophangt en vervolgens homo’s de schuld gaf van de protesten die volgden op de verkiezingen. Een regime dat onschuldige mensen heeft vermoord.

Petit four

Het landelijk CDA heeft weliswaar vragen gesteld over Ramadan maar biedt de islamtheoloog nog een uitweg. De partij meent namelijk dat Ramadan niet door kan gaan met programma’s voor Presstv maken als hij tevens gemeenteadviseur is. Dat betekent dus dat als hij nu stopt met zijn werkzaamheden voor de zender, er niets aan de hand is.

Kennelijk is het niet van belang dat Ramadan daar na de verkiezingen in Iran, niet zelf op is gekomen. Hij heeft de zender niet de rug toegekeerd, hij heeft geen verklaring afgegeven. Mocht hij er nu mee stoppen, dan is dat alleen een teken van opportunisme en van niets anders.

Ramadan heeft laten weten dat hij nu drie weken door Mauritius reist en dat hij bij terugkomst een beslissing zal nemen. Dat is vrij vertaald hetzelfde als zeggen: ik schijt op jullie bordje. Als het aan het College van Rotterdam en de Erasmus Universiteit ligt, zouden wij deze zoveelste door Ramadan gepresenteerde en door Rotterdam en Teheran gesubsidieerde drol, als ware het een zoete lekkernij, dankbaar moeten verorberen. Want als Ramadan zegt dat die drol een kleurige multiculturele petit four is, dan zal dat ook de uitkomst van ‘het onderzoek’ van zijn schildknaap Grashoff zijn.

De schande van Rotterdam heet Tariq Ramadan.

http://extra.volkskrant.nl/opinie/artik ... iq_Ramadan" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79376
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: CDA plaatst opnieuw vraagtekens bij Ramadan

Bericht door Ariel »

Rotterdam moet af van deze islamist
Tariq Ramadan bouwt bruggen. Ja, naar het fascistoïde islamitische regime van Iran
Gepubliceerd: 15 augustus 2009
Door Afshin Ellian.

Wie, zoals Tariq Ramadan, vrijwillig voor een gewetenloos en extreem gewelddadig regime werkt zoals het Iraanse, kan hier geen bruggenbouwer zijn.

Het is niet altijd makkelijk met Europese islamisten te debatteren. Ze hebben vaak twee gezichten en vele verschillende tongen. Ze hebben een taak: het normaliseren van de perceptie van het salafisme, en het islamisme in het algemeen in Europa. Tariq Ramadan is een islamist par excellence. Wanneer Frits Bolkestein hem kritische vragen stelt, dan is Bolkestein een leugenaar die angst wil zaaien. Zo is het ook gegaan met Henk Krol. Niemand mag Ramadan bekritiseren.

De gemeente Rotterdam en de Erasmus Universiteit hebben deze glad gepolijste islamist aangesteld als bruggenbouwer. Daarvoor werd veel, heel veel belastinggeld beschikbaar gesteld – belastinggeld dat niet in Egypte wordt verzameld wel te verstaan.

Wat is de wetenschappelijke waarde van een bruggenbouwer? Ik besef dat dit door sommigen kan worden opgevat als een racistische vraag die niet mag worden gesteld – kritische vragen aan islamisten worden vaak geëtiketteerd als racistisch. Anders dan: hoe bouwt iemand een brug tussen moslims en niet-moslims in Nederland wanneer hij niet alleen geen Nederlander is, maar ook geen woord Nederlands spreekt?

Ik ben bang dat ook dit een uitermate verkeerde vraag is in de ogen van de afdeling bruggenbouwers van de multiculturele industrie. Elke vraag naar het functioneren van deze aal is taboe onder de multiculturelen. Dan maar een neutrale vraag: doet Ramadan naast het bouwen van bruggen in Nederland nog iets anders? Ja, hij werkt voor PressTV.

PressTV is een Iraanse zender. Op 2 juli 2007 werd hij door president Ahmadinejad geopend. Hij is onderdeel van de Iraanse staatsomroep. Wat wil het islamitische regime bereiken met PressTV, dat toch een aardig zak duiten kost?

Zoals alle andere staatsomroepen in Iran, beoogt deze zender staatspropaganda uit te zenden. Op wie is die gericht? Op de moslims in Europa. Propaganda tegen Israël en de VS, en het verheerlijken van de Iraanse staat is de core business van PressTV. De boodschap luidt, samengevat: alle problemen in de wereld zijn terug te brengen tot de Israëliërs, de zionisten – vroeger zouden we zeggen: die rotjoden.

PressTV is niets anders dan de Engelstalige arm van antisemitische tirannie. En ook Ramadan, die leuke bruggenbouwer, werkt voor deze zender. Zijn programma heet Islam and Life. A weekly show presented by Tariq Ramadan. De eerste uitzending van dat programma was op 24 april van dit jaar. Hij heeft er inmiddels zestien gemaakt. PressTV zond in de afgelopen maanden, tot woede van de BBC en CNN, staatspropaganda uit over de wrede en gewelddadige onderdrukking van miljoenen protesterende Iraniërs. De berichtgeving van PressTV werd zo bont dat in Groot-Brittannië een onderzoek is gestart over de vraag of PressTV onafhankelijk genoeg is om vanuit Londen te mogen uitzenden. PressTV beschikt daar over een enorm gebouw. Terwijl Teheran bijna alle westerse journalisten het land heeft uitgezet en de eigen media aan banden heeft gelegd, zitten de Engelstalige Iraanse propagandisten in Londen.

Dag in dag uit zijn we getuige geweest van gruwelijke optredens van de Iraanse regering tegen weerloze burgers. En dat gaat onverminderd door. Nu schrijft zelfs Karoubi (een moellah en tegenkandidaat) dat in de Iraanse gevangenissen de gearresteerde betogers werden verkracht. En wat doet onze bruggenbouwer Ramadan? Hij maakt programma’s die rechtstreeks door de Iraanse regering worden betaald. Als een moslim in Palestijnse gebieden omkomt, dan is de wereld te klein voor Ramadan en de zijnen. Maar de verkrachte, mishandelde en vermoorde Iraanse jongeren hoeven niet op zijn sympathie te rekenen. Hij werkt voor een regering van moordenaars en verkrachters, terwijl wij hem in Rotterdam aan een leuke zakcent helpen als beloning voor minimale inspanningen. De verlichte Ramadan maakt talkshows voor de islamo-fascisten van Teheran; zonder gewetenswroeging, want de islamitische republiek is kennelijk zijn ideale republiek. Het is duidelijk waarheen deze door Nederland gesubsidieerde bruggenbouwer zijn bruggen bouwt. Naar het fascistoïde islamitische regime van Ahmadinejad.

De tv-zender waarvoor Ramadan werkt, heeft ook een Perzische site. Daarop werd gisteren gemeld dat de tragische dood van een Turkse vrouw in Amsterdam (de crèchemoord) een racistische moord was op een islamitische vrouw met een hoofddoek. Alsof zij vanwege haar hoofddoek is vermoord. Deze leugen is nodig om de aandacht in Iran af te leiden van werkelijke politieke moorden die juist daar plaatsvinden. Voor deze club van leugenaars en staatsverkrachters werkt Tariq Ramadan, de Rotterdamse bruggenbouwer.

Wie zonder enige noodzaak en geheel vrijwillig voor het gewetenloze, extreem gewelddadige en antisemitische Iraanse regime werkt, mag en kan nooit en te nimmer met Nederlands geld bruggen gaan bouwen. En als Ramadan onverhoeds een bruggetje heeft gebouwd, moeten we het zo spoedig mogelijk afbreken. Want de andere kant van die brug, de oever waar het islamitische fascisme tiert, mag nooit en te nimmer een Nederlandse polder zijn.

Afshin Ellian is columnist van NRC Handelsblad.

http://www.nrc.nl/opinie/article2329083 ... e_islamist" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79376
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: CDA plaatst opnieuw vraagtekens bij Ramadan

Bericht door Ariel »

41 linkse argumenten tegen Tariq Ramadan

Door Carel Brendel

In Nederland debatteren we nu al zo’n twintig jaar over islam, immigratie en integratie. Veel schieten we er niet mee op. De reflexen zijn onveranderd. De Tweede Wereldoorlog is altijd dichtbij, en anders zijn de critici wel racistisch, xenofoob, islamofoob of extreemrechts.

GroenLinks in Rotterdam lijkt tot elke prijs vast te houden aan het dure adviseurschap van de Tariq Ramadan, de fundamentalist in progressieve verpakking. Wethouder van Apartheid Rik Grashoff haalde Henk Krol, hoofdredacteur van de Gay Krant, door het slijk om Ramadan te redden. Hij beweerde in strijd met de waarheid dat Krol uitspraken van Ramadan uit zijn verband had gerukt. Een meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad slikte de leugens van Grashoff voor zoete koek.

Zelfs de medewerking van Ramadan aan een staatszender van het Iraanse beulsregime brengt GroenLinks niet tot inzicht. Veelzeggend is de reactie van GL-raadslid Arno Bonte op de nieuwste affaire, waarover twee CDA-Kamerleden vragen hebben gesteld aan het kabinet. “Uit electoraal oogpunt schiet het CDA nu ook in een Wilders-kramp. Daar doen wij niet aan mee.”

Zie daar het beperkte denkraam van mensen als Arno Bonte. Zijn partij GroenLinks trekt graag ten strijde tegen joods of christelijk fundamentalisme, maar is blind voor het moslimfundamentalisme. Kritiek op de ‘islamgeleerde’ en ‘bruggenbouwerRamadan is voor hem per definitie rechts en deugt dus niet. Discussie gesloten.

Ramadan-verdedigers als Bonte gaan er aan voorbij, dat niet alleen de PVV van Wilders, of de lokale partij Leefbaar Rotterdam, maar ook de VVD en de linkse SP zich tegen Ramadan heeft gekeerd. Waarom zegt Bonte dan niet dat het landelijke CDA in een Marijnissen- of Kant-kramp is geschoten?

Linkse kritiek op de islam en de intolerante uitingen of vertegenwoordigers ervan past niet in het wereldbeeld van mensen als Bonte. Toch komt de meest wezenlijke kritiek op iemand als Tariq Ramadan juist uit de linkse hoek. Op deze site heb ik vaker verwezen naar een artikel van de Franse marxist Yves Coleman, waarvan de Engelse versie staat op de website van de Alliance for Workers’ Liberty (AWL).

De AWL is een trotskistische splintergroep in Groot-Brittannië, net als de Socialist Workers Party (SWP), de moederorganisatie van de Internationale Socialisten (IS). In tegenstelling tot SWP en IS (‘met de islamisten soms, met de staat nooit’) moet de AWL echter niets hebben van het moslimfundamentalisme.

Speciaal voor Bonte en verstokte gelijkgezinden geef ik hier enkele citaten uit de inleiding op het artikel van Coleman.

“Coleman gelooft dat het bijna onmogelijk is om Ramadan te ‘vangen’ of ‘klem te zetten’. Hij valt moeilijk vast te pinnen. De oorzaak is simpel: Tariq Ramadan zegt vaak één ding tegen één groep, en iets anders, of tegenstrijdigs, ergens anders.”

“Het is niet afdoende om de reactionaire uitspraken van Ramadan over het onderwerp vrouwenrechten, bijvoorbeeld, te weerleggen met andere citaten over dat onderwerp (en door te suggereren dat Ramadan nooit de door Coleman geciteerde uitspraken kan hebben gedaan en dus niet direct op die uitspraken in te gaan). Ramadan kan zowel reactionaire als liberale standpunten verkondigen. Zoals Yves Coleman laat zien, heeft Ramadan dat over veel onderwerpen inderdaad gedaan.”

“Het heeft ook geen zin om te verkondigen dat Ramadan liberaler gezind en niet zo star reactionair is als extreme islamitische groepen als Hizb-ut Tahrir. Dat is hij inderdaad. Mainstream katholieke ideologen zijn niet zo star reactionair als de Tridententijnen (een ultra-conservatieve katholieke stroming, CB). Maar dat maakt ze nog geen bondgenoten van links.”

“Het probleem is dat grote delen van de linkse beweging zo ontworteld en in verval zijn geraakt, dat ze niet meer in staat zijn om het verschil te zien tussen critici van de bestaande maatschappij die een positief alternatief bieden voor het kapitalisme (de arbeidersklasse, de op klassenstrijd gerichte linkse beweging), en critici die niets anders zijn dan achterom kijkende reactionairen.

Nep-links is schijnbaar vergeten waar het positief voor staat, en herinnert zich alleen waar het tegen is (Blair, Israël en, het allermeest, Amerika). Omdat islamisten tegen Israël en de VS zijn, en katholieke reactionairen in het algemeen niet, denkt nep-links dat islamisten progressief zijn.”

Ramadan mag dan geen fundamentalist van de ergste soort zijn maar hij leidt duidelijk een hele generatie op van religieuze kaderleden die proberen het secularisme in Frankrijk te veranderen in een meer pro-godsdienstige richting.”

“Achter de modern en redelijk klinkende Ramadan staan de islamisten van de Moslimbroederschap. Hij is het redelijke gezicht van de politieke islam, en de smalle kant van de wig.”

“Tenslotte moeten we begrijpen dat pogingen om marxistische critici van Ramadan weg te honen met beschuldigingen van ‘islamofobie‘, en zelfs van ‘racisme’, absurd zijn. Discriminatie van en geweld tegen moslims bestaan. We keren ons tegen zulke kwezelarij. Maar we staan ook voor emancipatie van vrouwen en homo’s. De AWL is een atheïstische organisatie, en vecht voor seculiere waarden. Daarom gaan we niet voorbij aan Ramadans kwezelarij of achterlijkheid.”

Hierna volgt een gedetailleerde opsomming van veertig punten, waarop Ramadan ingaat tegen fundamentele linkse waarden. Net als de inleiding is de kritiek soms verpakt in trotskistisch jargon, maar voor de rest is de kritiek van Coleman feitelijk, beargumenteerd en daarom zeer de moeite waard.
http://www.workersliberty.org/node/4004" onclick="window.open(this.href);return false;

Ramadans samenwerking met een Iraans bewind, dat moordt, martelt en verkracht, dat homo’s aan hijskranen ophangt en overspelige vrouwen stenigt, kunnen we als 41ste punt toevoegen aan de lange lijst van redenen, waarom Tariq Ramadan een reactionair is.

Zal Arno Bonte, als hij al de moeite neemt om kennis te nemen van de feiten, nu ook roepen dat de Franse marxist Coleman en zijn trotskistische Britse vrienden, in een Wilders-kramp zijn geschoten?

Gelukkig begint nu ook het college van B. en W. in Rotterdam te twijfelen aan de moslimfundamentalist Taqiq Ramadan. SP-senator Anja Meulenbelt, Ramadan-groupie tot de laatste snik, adviseert hem nu om de eer aan zichzelf te houden. De bruggenhoofdbouwer in bruggenbouwerskleren zelf lijkt er ook niet meer in te geloven. Hij zal ongetwijfeld verkondigen dat hij in Nederland slachtoffer is geworden van een ‘hetze’. Dat deed hij ook toen hij na protesten afzag van het hoogleraarschap, dat hem was aangeboden door de Universiteit Leiden (devies: Praesidium Libertas, bolwerk van de vrijheid)

Ik vrees voor Ramadan de hij ramadan niet haalt in Rotterdam. Misschien nog wel het begin, maar zeker niet het einde.

Geplaatst op 15 augustus 2009

Homepage: http://www.hetverraadvanlinks.nl" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79376
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: CDA plaatst opnieuw vraagtekens bij Ramadan

Bericht door Ariel »

Tariq Ramadan moet in Rotterdam blijven
Gepubliceerd: 17 augustus 2009

Tariq Ramadan moet stoppen met Press TV, maar het is onzin hem weg te zuiveren als hoogleraar en bruggenbouwer.
Door Shervin Nekuee

In de ogen van Afshin Ellian is Ramadan een wolf in schaapskleren, een stiekeme boodschapper van een ondemocratische ideologie – een islamist. Gesubsidieerd met (Rotterdams) geld is Ramadan bezig om de democratische grondvesten van deze samenleving te vergiftigen met zijn islam (Opiniepagina, 14 augustus). Op zich is er niks nieuws aan deze opvatting: de boze mannen van Pim Fortuyn in Rotterdam en het dozijn Hollandse islam-bashers hebben het al langer op hem gemunt. Of het nu om zijn mening over sluiers, homoseksualiteit of Iran gaat is secondair: als Ramadan maar vertrekt uit Nederland, lijkt de missie van deze anti-Ramadanlobby.

Het feit dat Ramadan medewerker is van het ‘islamo-fascistische’ Press TV is de bekende druppel. Ramadan is een enge islamist in plaats van een bruggenbouwer tussen de verschillende bevolkingsgroepen in Nederland. Als hij al een brug aan bouwen is, dan is dat er een die naar het islamo-fascisme van bebaarde enge mannen in Iran leidt. We moeten derhalve zo snel mogelijk af van deze vijfde colonne van de radicale islam.

Wat Ellian doet is niets meer dan een ordinaire aantijging aan het adres van Ramadan en diens vermeende islamisme en anti-democratische agenda, zonder enig bewijs.

Ik denk wel dat Ramadan beter had moeten uitkijken bij het kiezen van Press TV als zijn internationale podium, en vooral bij het continueren van zijn programma’s na de Iraanse verkiezingen. Maar er is geen bewijs dat hij de Iraanse regering, laat staan het radicale islamisme, zou ondersteunen. In zijn programma laat hij zich op geen enkele manier uit over de Iraanse machthebbers of andere ‘schurken’. Hij organiseerde als presentator en programmamaker een dialoog tussen sunnieten en shi’ieten en dat is heel belangrijk gezien de huidige situatie in Irak. Ook ging hij in op de positie van moslims in Europa.

Wie een faire studie maakt van Ramadan kan hem niet veel meer verwijten dan dat hij, zoals elke geëngageerde intellectueel, wel eens te veel opgaat in zijn eigen enthousiasme.

Zijn primaire doel om relevant publiek, namelijk moslims, wereldwijd aan te spreken is een nobel streven, maar soms ook een valkuil. Het internationale formaat van een podium als Press TV was kennelijk verleidelijk (zie ook de brief van Ramadan van afgelopen donderdag op http://www.nrc.nl/" onclick="window.open(this.href);return false; binnenland/...).

Gezien de gebeurtenissen de laatste tijd in Iran en de brute wijze waarop de democratische oppositie is neergeslagen door het regime, moet hij dat televisieprogramma opgeven. Maar het is geen reden om hem als het ware te willen wegzuiveren als hoogleraar aan de Rotterdamse Erasmus Universiteit en als bruggenbouwer voor de gemeente Rotterdam.

De authentiek intellectuele poging van Ramadan om trouw te zijn aan de islam, gepaard gaande met een vurig enthousiasme om de moslims te willen overtuigen dat hun geloof niet in strijd hoeft te zijn met democratische principes en Europese burgerschapsnormen, maakt hem een bijzondere en broodnodige stem in het Europa van onze tijd. Wie Ramadan wil begrijpen, raad ik aan het degelijke en prachtige essay te lezen van Ian Buruma in The New York Times).

Dit alles zal de tegenstanders van Ramadan niet overtuigen, want de kwestie is niet wat Ramadan fout of goed doet, maar wat hij is. Hij staat met zijn academische en intellectuele prestatie, zijn retorisch gave, zelfs zijn elegante handgebaren en kledingsmaak ver van zijn tegenstrevers. De boze mannen van Leefbaar Rotterdam, noch Ellian en andere provinciale professoren en publicisten kunnen ertegen dat een bebaarde moslimman hen met veel elegantie en hoffelijkheid verbaal knock-out weet te slaan.

Een andere reden waarom Ramadan weg zou moeten, is dat hij een treffend voorbeeld kan zijn voor de nieuwe generatie moslims die, door hem geïnspireerd, door de these prikken dat islam en democratie niet samengaan. Volgens zijn tegenstanders moet Ramadan niet weg wegens zijn optreden op Press TV Iran, maar omdat moslim-bashers zijn gave om islam en democratie met elkaar te verbinden als een bedreiging zien. Hij moet weg omdat hij in staat blijkt te doen waar hij door het Rotterdamse college oorspronkelijk voor was aangesteld, namelijk bruggen te slaan tussen de islam en het Westen.

Niet de toekomst van Ramadan baart mij zorgen, wél die van Nederland. Hoe moet het met ons land, met onze kinderen en met de toekomst van de multiculturele samenleving?

Hoe komen we uit deze angst- en verdachtmakingssfeer? Een democratie bloeit bij diversiteit. Bij tegengeluiden. Daar is – of misschien moeten we, na deze hetze zeggen: ‘was’– Ramadan een voortreffelijk voorbeeld van.


Shervin Nekuee is socioloog, redacteur van eutopia.nl en auteur van De Perzische paradox

http://www.nrc.nl/opinie/article2331235 ... am_blijven" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79376
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: CDA plaatst opnieuw vraagtekens bij Ramadan

Bericht door Ariel »

De kogel is door de moskee. Yes.... Wijs besluit.
Tariq Ramadan ontslagen

ROTTERDAM -
Het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders heeft de moslimfilosoof Tariq Ramadan (46) ontslagen. Ramadan heeft volgens het college zijn geloofwaardigheid als integratieadviseur verloren. De reden is dat Ramadan wekelijks een dicussieprogramma presenteert op de Iraanse zender Press TV, die wordt gefinancierd door het omstreden regime in Teheran.

''Omdat Ramadan zelf inzet van discussie is geworden, kan hij onmogelijk langer leiding geven aan de dialoog in de stad.” Het Rotterdamse college zou vanmiddag om twee uur bijeen komen om het ontslag te bekrachtigen. In april liet burgemeester Ahmed Aboutaleb zijn ongenoegen al blijken bij een raadsdebat: ''We kunnen deze constructie uitzitten, maar mijn advies zou zijn: nooit meer'', meldden bronnen in het Rotterdamse stadshuis aan het NRC.

Ramadan werkt sinds twee jaar als integratieadviseur voor de gemeente Rotterdam. Vorige week drongen de drie opposititiepartijen Leefbaar, SP en VVD al aan op zijn ontslag.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/4632 ... gen__.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Polleke
Berichten: 3234
Lid geworden op: ma sep 04, 2006 3:07 pm
Locatie: Amsterdam

Rotterdam ontslaat Tariq Ramadan

Bericht door Polleke »

Rotterdam ontslaat Tariq Ramadan

Rotterdam, 18 aug. Het Rotterdamse stadsbestuur verbreekt de banden met moslimfilosoof Tariq Ramadan. Ramadan heeft volgens het college zijn geloofwaardigheid als integratieadviseur verloren.

Afbeelding

De reden is dat Ramadan wekelijks een discussieprogramma presenteert op de Iraanse zender Press TV, die wordt gefinancierd door het omstreden regime in Teheran.

Dat hebben bronnen in het stadhuis bevestigd. „Omdat Ramadan zelf inzet van discussie is geworden, kan hij onmogelijk langer leiding geven aan de dialoog in de stad.” Het Rotterdamse college zou vanmiddag om twee uur bijeen komen om het ontslag te bekrachtigen. In april liet burgemeester Ahmed Aboutaleb zijn ongenoegen al blijken bij een raadsdebat: „We kunnen deze constructie uitzitten, maar mijn advies zou zijn: nooit meer.”

http://www.nrc.nl/binnenland/article233 ... iq_Ramadan" onclick="window.open(this.href);return false;

------------------------------------

Reactie van Tariq Ramadan: Ik heb het Iraanse bewind niet gesteund

http://www.nrc.nl/opinie/article2332135 ... t_gesteund" onclick="window.open(this.href);return false;
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79376
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: CDA plaatst opnieuw vraagtekens bij Ramadan

Bericht door Ariel »

Tariq Ramadan legt vandaag nog maar een keer uit dat hij het Iraanse bewind niet steunt
Ik heb het Iraanse bewind niet gesteund

Heftige polemieken zoals in Nederland worden gevoerd, leiden nergens toe
Gepubliceerd: 18 augustus 2009
Wie werkt voor een Iraanse tv-zender steunt daarmee niet het bewind van dat land. Nederland drijft ook handel met Iran.
Door Tariq Ramadan.

Weer ben ik in Nederland onder vuur komen te liggen. In het voorjaar werd ik beschuldigd van ‘dubbelhartigheid’, ‘homofobie’ en het vernederen van vrouwen. Na onderzoek verklaarde de gemeente Rotterdam de beschuldigingen ongegrond.

Nu wordt beweerd dat ik banden met het Iraanse bewind heb: ik steun de onderdrukking die op de laatste verkiezingen volgde. Moet het verbazen dat deze nieuwste beschuldiging alleen in Nederland is opgedoken? Het lijkt wel of ik in het bijzonder en de islam in het algemeen worden gebruikt ten bate van bepaalde politieke agenda’s bij de komende verkiezingen in Nederland. PVV-leider Geert Wilders, die stemmen wint door de Koran met Hitlers Mein Kampf te vergelijken, werpt een lange schaduw. Ik word voorgesteld als zijnde de oorzaak van een uitbarsting van politieke hartstochten die verre van gezond is. Maar de huidige controverse zegt veel meer over de zorgwekkende toestand van de politiek in Nederland dan over mijn persoon.

De aanvallen op mij zijn uitzonderlijk heftig; ik zal er met de grootst mogelijke duidelijkheid op ingaan. Toen ik in april 2008 de afspraak maakte om een televisieprogramma te presenteren op Press TV, de Iraanse nieuwszender die 24 uur per dag wereldwijd in de lucht is, volgde deze beslissing na drie maanden zorgvuldige afweging en gesprekken met Iraanse vrienden en mediadeskundigen. In de loop der tijd heb ik de politieke ontwikkelingen en toenemende binnenlandse spanningen in Iran nauwlettend gevolgd. Ik behoorde tot de eerste islamitische denkers in het Westen die zich verzetten tegen de fatwa tegen Salman Rushdie.

De afgelopen 25 jaar heb ik vastgesteld dat Iran, in vergelijking met de Arabische landen, aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt inzake vrouwenrechten en democratische normen. Maar ik heb ook kritiek geleverd op het gebrek aan de vrijheid van meningsuiting, de verplichting voor vrouwen om een hoofddoek te dragen en de Holocaust-conferentie van 2006 (die de grenzen tussen kritiek op de Israëlische politiek en het antisemitisme gevaarlijk deed vervagen). Het spreekt vanzelf dat ik het neerschieten van betogers en de onderdrukking na de verkiezingen van juni heb veroordeeld.

Mijn standpunt is altijd dat opbouwende kritiek de discussie vooruithelpt. Ik heb mij grondig verdiept in de binnenlandse dynamiek van het Iraanse politieke systeem. Ik weiger mij te laten leiden door propaganda, of die nu komt van het Iraanse bewind of van Israël (dat voortdurend zijn onschuld beklemtoont en Iran als belangrijkste beletsel voor de vrede aanwijst), of van de Verenigde Staten of de Europese landen, die allemaal zo hun strategische belangen hebben. In Iran is de verhouding tussen godsdienst en politiek uiterst complex. De simplistische opvatting van twee tegenover elkaar gestelde kampen – de fundamentalistische conservatieven tegenover de democratische hervormingsgezinden – geeft blijk van een verregaande onwetendheid wat betreft de Iraanse realiteit. Bovendien kan een ontwikkeling naar democratische transparantie niet plaatsvinden onder druk van het Westen: het proces zal in het land zelf moeten plaatsvinden en langdurig en pijnlijk zijn.

Toen ik de afspraak maakte om een televisieprogramma over de islam en het hedendaagse leven te presenteren, heb ik de weg van het kritische debat gekozen. Ik accepteerde geen verplichtingen. Tot mijn gasten behoorden atheïsten, rabbijnen, priesters, vrouwen met en zonder hoofddoek: allemaal uitgenodigd om te praten over thema’s als vrijheid, de rede, interreligieuze dialoog, sunnieten versus de shi’itische islam, geweld, jihad, liefde, kunst – om er enkele te noemen.

Ik daag mijn critici uit om deze programma’s te bestuderen en er het geringste bewijs van steun aan het Iraanse bewind in te vinden. Uit mijn programma spreekt openheid voor de wereld; alle gasten worden met hetzelfde respect behandeld.

Terwijl Iran door een crisis wordt verscheurd, ben ik van plan alle benodigde tijd voor de juiste beslissing te nemen. Alle feiten moeten zorgvuldig worden afgewogen om te komen tot de optimale strategie ter ondersteuning van de lange mars in Iran naar transparantie en eerbied voor de mensenrechten. Heftige polemieken en oververhitte debatten zoals we die in het huidige Nederland zien, leiden nergens toe. Alvorens mijn gedragslijn te bepalen, wil ik mij eerst een afgerond beeld vormen.

Toen ik inging op het aanbod van Press TV in Londen (ik had alleen contact met de Britse producenten die de zender een concept voorlegden), deed ik dat op voorwaarde dat ik vrij zou zijn in mijn onderwerpkeuze en dat ik volledige redactionele vrijheid zou hebben binnen de kaders van een wekelijks programma over religie, filosofie en vraagstukken van onze tijd. Mijn werkwijze was erop gericht deze thema’s te verkennen zonder steun aan het Iraanse bewind te verlenen en zonder mijzelf geweld aan te doen. Dat was een keuze die veel Iraanse vrienden niet alleen begrepen, maar ook hebben aangemoedigd. Geld speelt geen rol. Een andere internationale nieuwszender heeft mij driemaal zoveel geboden als ik van Press TV ontvang, een aanbod dat ik op principiële gronden heb afgewezen.

Als ik mijn politieke en godsdienstige overtuigingen zou veranderen, zou ik een rijk man zijn, zoals iedereen die mijn loopbaan heeft gevolgd heel goed weet. Maar ik zoek niet de gunst van koningen en prinsen, van regimes en van de rijken. De prijs van mijn politieke stellingname is hoog. Ik heb nooit gemarchandeerd met mijn principes. Ik kan niet naar Egypte, Saoedi-Arabië, Tunesië, Libië en Syrië wegens mijn kritiek op deze ondemocratische regimes, die weigeren de meest elementaire mensenrechten te eerbiedigen. De Verenigde Staten hebben mijn visum ingetrokken wegens mijn uitdrukkelijke veroordeling van de oorlogen in Irak en Afghanistan en hun eenzijdige steun aan Israël. Uiteraard ben ik ook persona non grata in Israël. Twintig jaar geleden gaf een medewerker van de Chinese ambassade mij te verstaan dat de autoriteiten in Peking zich terdege bewust waren van mijn inzet voor de Tibetanen.

Ik heb altijd de volle verantwoordelijkheid voor mijn standpunten genomen en ik heb nooit steun verleend aan dictaturen of onrecht gedoogd in maatschappijen met een moslimmeerderheid – of waar dan ook. Wie mij ‘uit principe’ veroordeelt omdat ik een televisieprogramma op een Iraanse zender presenteer krijgt van mij als antwoord: wie werkt voor een televisiezender in een land, steunt daarmee nog niet het bewind van dat land.

Als het allemaal zo eenvoudig was, dan zouden mijn tegenstanders, die toonbeelden van politieke deugd, al lang geleden hebben verlangd dat de Nederlandse regering alle politieke en economische banden met Iran, Saoedi-Arabië, Egypte, Israël en China zou verbreken. Vreemd genoeg is hun stem nu niet te horen. Ook niet toen de gemeente Rotterdam mij publiekelijk vrijpleitte van de valse beschuldiging van ‘dubbelhartigheid’ of ‘homofobie’, of toen onlangs een Amerikaanse federale rechtbank het besluit van een lagere rechtbank vernietigde om mijn visum in te trekken. Vanwaar dit stilzwijgen? Vanwaar die beschuldigingen die alleen op mij van toepassing lijken?

Het antwoord is simpel: bij de keuze van een ‘zichtbare moslimintellectueel’ tot doelwit, is hun echte agenda de politiek van het moslimpesten en de angst. Als het gaat om stemmen winnen is alles geoorloofd, zelfs de meest oneerlijke en schunnige praktijken.

Ik hecht te sterk aan mijn principes om mij aan deze misleidende propagandacampagne te onderwerpen. Niet alleen uit persoonlijke eer, maar ook in naam van de menselijke waardigheid en het geloof in de toekomst.

Tariq Ramadan is een Zwitserse islamoloog en filosoof.

http://www.nrc.nl/opinie/article2332135 ... t_gesteund" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79376
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: CDA plaatst opnieuw vraagtekens bij Ramadan

Bericht door Ariel »

Tariq Ramadan: bruggenbouwer of splijtzwam?

Het integratiedebat aanzwengelen. Dat was de belangrijkste taak die Tariq Ramadan meekreeg toen de gemeente Rotterdam hem op 1 januari 2007 in dienst nam als 'speciaal adviseur'. De Egyptisch-Zwitserse hoogleraar moest vertrouwen kweken en zorgen dat burgers van alle gezindten met elkaar de dialoog aan zouden gaan.

Maar sinds zijn aantreden ging de dialoog vaak over Ramadan zelf, wiens integriteit meerdere malen in twijfel werd getrokken. Zijn positie werd vorige week onhoudbaar, nadat bekend was geworden dat Ramadan een wekelijks tv-programma maakt voor een door de Iraanse regering gefinancierde zender. Rotterdam besloot dinsdag het contract van de islamoloog te ontbinden.

Volgens critici is hij een fundamentalist, die geen afstand neemt van het islamitisch terrorisme. Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken verdenkt hem ook van het ondersteunen van terroristische organisaties en weigert hem daarom de toegang tot het land. Bovendien zou hij in preken homo- en vrouwonvriendelijke uitlatingen hebben gedaan.

Tariq Saïd Ramadan werd 47 jaar geleden geboren in het Zwitserse Genève. Hij studeerde Franse literatuur en promoveerde in de filosofie aan de universiteit in zijn geboorteplaats. Tot 2004 was hij onder meer professor islamologie aan de universiteit van Freiburg. Ramadan reisde de hele wereld rond en pleit voor een eigen islam in het Westen, die niet wordt beïnvloed door conservatieve krachten in het Midden-Oosten.

Als gasthoogleraar identiteit aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en adviseur van de gemeente Rotterdam lag Ramadan regelmatig onder vuur. Oppositiepartijen Leefbaar Rotterdam en SP zijn al sinds zijn aantreden fel tegenstander van de islamoloog. Coalitiepartij VVD schaarde zich daar in april bij naar aanleiding van een kritisch artikel in de Gay Krant. Wat de partijen ook dwarszit, is zijn hoge gage: Ramadan kostte de gemeente tot nu toe al een slordige 1,5 miljoen euro.

http://www.depers.nl/binnenland/330017/ ... tzwam.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
BFA
Berichten: 11583
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Re: CDA plaatst opnieuw vraagtekens bij Ramadan

Bericht door BFA »

Moet het verbazen dat deze nieuwste beschuldiging alleen in Nederland is opgedoken?
Neen, het is het riante loon dat hij in Nederland ontvangt dat in vraag wordt gesteld.
Hoe zit het in Frankrijk, Tariq?
door de Koran met Hitlers Mein Kampf te vergelijken
Dat die vergeljking gegrond zou Tariq uit de eerste hand moeten weten.
Hassan Al Banna, zijn grootvader heeft met steun van Hitler de Muslim Brotherhood opgericht.
Hassan Al Banna werkte samen met Hitler voor de constructie van exterminatiekampen voor Joden in Palestina en andere plaatsen in het MO.
De afgelopen 25 jaar heb ik vastgesteld dat Iran, in vergelijking met de Arabische landen, aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt inzake vrouwenrechten en democratische normen.
Dat van die vrouwenrechten is schijn. Een vrouw in Iran heeft meer Islamitische verplichtingen dan 10j geleden.
Een land dat zijn kandidaten eerst screent op opinie, voor deze kandidaten mogen deelnemen aan het democratisch proces heeft een schijndemocratie.
Met een decennia erbij, is er in deze tijdslijn dan vooruitgang of achteruitgang te merkn op democratie en vrouwenrechten?
Iran als belangrijkste beletsel voor de vrede aanwijst
De imperiale ambities van Iran zijn een heel belangrijk beletsel voor vrede in het MO.
Voor vrede in de wereld, zijn de imperiale ambities van Iran en SA een heel groot beletsel. Beiden steunen terreur ter verbreiding van Islam. Iran is de grootste sponsor.
Israël verdedigt waar het recht op heeft. Dit kan je moeilijk als een beletsel voor vrede aanzien. Wat wel maakt, dat zolang Israël zich moet verdedigen er van vrede geen sprake kan zijn. Dit verdedigen vind oa zijn oorzaak in de koude oorlog tussen Iran en SA over de leiding van het toekomstige wereldkalifaat.
en eerbied voor de mensenrechten
Tariq streeft niet naar mensenrechten. Tariq streeft naar Islamitische rechten gebaseerd op Sharia.
Onder verstande van het feit, dat voor Mohammedanen ongelovigen geen mensen zijn, kan je dit mensenrechten noemen.
Ik kan niet naar Egypte, Saoedi-Arabië, Tunesië, Libië en Syrië wegens mijn kritiek op deze ondemocratische regimes
De Muslim Brotherhood ziet deze regimes als on-Islamitisch. Daarom kan Tariq er niet heen.
De Verenigde Staten hebben mijn visum ingetrokken wegens mijn uitdrukkelijke veroordeling van de oorlogen in Irak en Afghanistan en hun eenzijdige steun aan Israël.
De US hebben Tariqs visum ingetrokken wegens het overmaken van gelden aan terroristenorganisatie Hamas.
Twintig jaar geleden gaf een medewerker van de Chinese ambassade mij te verstaan dat de autoriteiten in Peking zich terdege bewust waren van mijn inzet voor de Tibetanen.
Uighurs?
Ik heb altijd de volle verantwoordelijkheid voor mijn standpunten genomen en ik heb nooit steun verleend aan dictaturen of onrecht gedoogd in maatschappijen met een moslimmeerderheid
Te veel bewijzen van het tegendeel om op te noemen, nietwaar Frère Tariq.
http://www.leefbaarrotterdam.nl/index.p ... ere_tariq/
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
BFA
Berichten: 11583
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Re: CDA plaatst opnieuw vraagtekens bij Ramadan

Bericht door BFA »

Offer van polderproduct Tariq Ramadan
JOOST NIEMöLLER

Tariq Ramadan is ontslagen. Eindelijk. Hij had natuurlijk nooit benoemd moeten worden door de stille polderaars die Nederland besturen. Wanneer worden de echte schuldigen nu eens aangepakt?De gemeente Rotterdam heeft Tariq Ramadan vandaag ontslagen als ‘integratieadviseur’. De opgegeven reden is typisch Nederlands: Hij past niet meer in het poldermodel. NRC Handelsblad citeert ‘bronnen uit het stadhuis’: “Omdat Ramadan zelf inzet van discussie is geworden, kan hij onmogelijk langer leiding geven aan de dialoog in de stad.” Dat is ongeveer de formulering die werd gehanteerd in het hoofdcommentaar van De Volkskrant vandaag. Wie onderwerp wordt van de discussie, wordt buiten spel geplaatst. Want dat is namelijk niet wat de bestuurselite wil, discussie.

Hoe zou een benoemd bruggenbouwer over integratie niet inzet van de discussie kunnen worden? Alleen door zich volstrekt onzichtbaar te maken. Dat is wat de bestuurders willen in Nederland. Geen debat. In nietszeggende frases worden de onderliggende conflicten verborgen. Alsof de gevoelens van onbehagen daardoor vanzelf zouden verdwijnen.

Hoe dom kun je zijn.

Extra dom is het natuurlijk op die positie juist voor veel geld iemand te benoemen die altijd al de inzet van de discussie is geweest. Hier faalde het poldermodel. Zoals het in onze zogenaamd multiculturele samenleving steeds meer zal falen. Want de migranten, allochtonen, moslims, noem maar op, die door de bestuurspolderaars naar voren worden geschoven, zijn van huis uit zelf helemaal geen polderaars. Ze komen uit een lange hiërarchische traditie. Ze zien er misschien deftig uit, maar ze zijn het helemaal niet. Ze zijn veroveraars. Daarom liet Fatima Elatik, zoals ‘Tommy’ op Het Vrije Volk terecht opmerkte, zich in Knevel & Van de Brink ontglippen: “Dit is mijn Nederland.”

Bij Ramadan hadden we zijn ware aard trouwens al lang kunnen kennen.

Niet voor niets werd Tariq Ramadan door de critici al zo vaak hard zo aangepakt. Bijvoorbeeld om de dubbele tongen waar hij mee sprak. In Nederland lijkt dat vooral een zaak van ‘rechts’ geweest te zijn, maar recentelijk nog gaf de journalist Carel Brendel aan dat er in het buitenland keiharde, en feitelijke, kritiek op Ramadan kwam uit Marxistische hoek. Trouwens, waarom had minister Plasterk zich niet eens op zijn hoofd kunnen krabben, gezien het feit dat Ramadan openlijk verklaarde dat de wetenschap aan banden gelegd moest worden door de islam? En lees er nog eens het heldere boekje van de Amerikaan Paul Berman op na: Wie is er bang voor Tariq Ramadan? Ik bedoel: Iemand die gewoon in een debat voor de Franse televisie stelde dat we het moslim principe van de steniging alleen maar ‘voorlopig’ even niet moeten invoeren in Europa, welke idioot benoemt zo’n man tot bruggenbouwer? Hoeveel foute uitspraken over homo’s en vrouwen wil je dan nog horen om ervan overtuigd te raken dat dit wel de laatste figuur is die we als bruggenbouwer moeten aanstellen?

Maar nee, daarover werd geen openlijk debat gevoerd, toen het er nog toe deed. Toen Ramadan namelijk nog benoemd had moeten worden. Dat is het probleem; alle belangrijke beslissingen worden hier gemaakt onder de verstikkende dekmantel van het gepolder. Er is geen debat. Slechts sfeerbeelden komen naar boven. De kritiek op Ramadan, heet het dan, komt van ‘rechts’, je speelt er Wilders mee in de kaart wordt gezegd, moslims zijn ook mensen, denk aan Hitler, allemaal oprispingen die niets met het debat over migratie en islam te maken hebben. Maar die wel bepalend blijken bij het maken van beslissingen.

Is het zo vreemd dat Ramadan zich laat inhuren door de Iraanse staats televisie in Europa? Ik vind het niet. Zoals gezegd, Ramadan is een evangelist. Volgens hem is de islam het morele geneesmiddel voor het verloederde Europa, zoals hij schreef in zijn boek Westerse moslims en de toekomst van de islam. Het is helemaal verkeerd om Ramadan te ontslaan om dat baantje voor de Iraanse staatsislamisten. Ramadan was alleen maar consequent. Ontsla hem om wat hij is. Sterker nog: Had hem om die reden nooit aangenomen.

Ramadan is er opportunist genoeg voor om elke gelegenheid aan te pakken nog meer geld te verdienen. Het Iraanse regime, de Rotterdamse gemeenteraad, het is hem allemaal om het even. Als hij de lof van de islam maar mag zingen.


Nee, waar de discussie over zou moeten gaan is nu juist niet Ramadan. De vraag moet zijn: Wie heeft hem in die zetel gehesen van gemeentelijk bruggenbouwer, ook nog eens aan de Rotterdamse universiteit verbonden? Die lui moeten aangepakt worden. Het zijn dezelfde lui die het viswijf Fatima Elatik tot voorzitter van het Amsterdamse stadsdeel Zeeburg maakten. En die de islam toeteraar Marcouch tot voorzitter van het Amsterdamse stadsdeel benoemden.

Polderaars met een verstopte ideologische agenda. De machten achter het bestuur. De bestuurselite van de PvdA en het CDA. Daar zit het probleem. Nu wordt Ramadan geofferd, maar dit probleem wordt er niet mee opgelost.

Reageren kan op: http://www.Joostniemoller.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
Bloodgod
Berichten: 528
Lid geworden op: ma feb 23, 2009 1:29 am

Re: Rotterdam ontslaat Tariq Ramadan

Bericht door Bloodgod »

dinsdag 18 augustus 2009
Ramadan in beroep tegen ontslag

HILVERSUM - Tariq Ramadan legt zich niet neer bij het besluit van Rotterdam om zijn contract te ontbinden.
Afbeelding
FOTO GEM. ROTTERDAM

Hij begint een juridische procedure tegen de stad, zei hij dinsdag in het Radio 1-Journaal. Ramadan vindt dat zijn ,,eer en waardigheid zijn aangetast. Je kan iemand niet zo behandelen''.
,,Naïef en simplistisch'', noemde de islamoloog de veronderstelling dat hij het Iraanse regime zou steunen door mee te werken aan een Iraanse nieuwszender. Hij verwijt Rotterdam in dat opzicht zwart-witdenken.

Geert Wilders

Ramadan, die in Marokko met vakantie is, vermoedt dat het besluit te maken heeft met het politieke klimaat in Nederland en de rol die PVV-leider Geert Wilders daarin speelt, zei hij verder.
Hij heeft overigens geen probleem met Nederland en komt begin september naar Amsterdam. (ANP)
Nou, nog een paar centjes van ons ertegenaan om het verrotte uitheemse bloemetjesbehang van onze hobbie-binnenland-architectjes van de muur te krabben.

http://www.ad.nl/binnenland/3437551/Ram ... tslag.html
Living on enemy ground, I will not obey your law.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79376
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Rotterdam ontslaat Tariq Ramadan

Bericht door Ariel »

Bloodgod schreef:
Nou, nog een paar centjes van ons ertegenaan om het verrotte uitheemse bloemetjesbehang van onze hobbie-binnenland-architectjes van de muur te krabben.
Hij heeft al een slordige 1,5 miljoen euro gekost, en dat bedrag zal verdubbeld worden. Ik had niks anders verwacht dat hij hier een slaatje uit gaat slaan. Het is niet leuk als de kip met gouden eieren zomaar van je gestolen wordt.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Bernie
Berichten: 434
Lid geworden op: do aug 10, 2006 8:59 pm

Re: CDA plaatst opnieuw vraagtekens bij Ramadan

Bericht door Bernie »

Het is begrijpelijk dat meneer Ramadan geen probleem met Nederland heeft.

Waar anders had hij 1.500.000 euro gevangen voor wat adviesjes aan de gemeente?

Sterk artikel van Joost Niemöller. Dit kan alleen in een door en door verziekte bestuurscultuur.
The Prophet said, "Isn't the witness of a woman equal to half of that of a man?" The women said, "Yes." He said, "This is because of the deficiency of a woman's mind."
Bukhari Volume 3, Book 48, Number 826
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79376
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: CDA plaatst opnieuw vraagtekens bij Ramadan

Bericht door Ariel »

:shock: Wat een macht Wilders al heeft. Het gaat goed zo in Nederland. :smile:
'Rotterdam ontslaat mij uit angst voor Wilders'
dinsdag 18 augustus 2009 17:22

Volgens islamoloog Tariq Ramadan is zijn ontslag als adviseur van de stad Rotterdam onderdeel van een jacht op in het oog springende intellectuelen. ‘Het college is gewoon bang voor Geert Wilders. Door mij te ontslaan probeert het van de islam af te komen,’ aldus Ramadan, die officieel nog van niets weet.

‘Zo kun je iemand niet behandelen. Ik moest het via de media vernemen,’ fulmineert Ramadan tegen elsevier.nl.

Wilders
Ramadan is vandaag ontslagen door het Rotterdamse stadsbestuur omdat hij in opspraak raakte door een tv-programma dat hij maakt voor het Iraanse Press TV.

Volgens de omstreden islamoloog, die ook zijn baan als hoogleraar bij de Erasmus Universiteit kwijt is, heeft zijn ontslag helemaal niets te maken met zijn werkzaamheden voor de omstreden zender , maar des te meer met de opkomst van Wilders.

‘Wilders was met zijn PVV tijdens de Europese verkiezingen de grootste in Rotterdam. Daar zijn ze bij het college bang voor: de groei van de PVV.’ Ramadan is erg bezorgd over het politieke klimaat in Nederland. ‘Ze pakken in het oog springende intellectuelen als ik aan, om van de islam af te komen.’

Religie
De Zwitserse Egyptenaar laat het hier niet bij zitten: ‘Dit is een kwestie van eer en waardigheid. Dit pik ik niet: ik stap naar de rechter. Ik ben niet boos, maar zo behandel je je werknemers niet. Ze hebben me niet eens gebeld!’ Wat voor juridische stappen hij precies gaat nemen, weet Ramadan, die nog een contract heeft tot 2011, nog niet.

Over zijn werkzaamheden bij Press TV, waar zijn ontslag uit voort is gekomen, zegt hij: 'Dat heeft helemaal niets te maken met het steunen van het Iraanse regime. Ik heb drie maanden goed nagedacht over de keus om daar te gaan werken. Ik heb daar in volledige onafhankelijkheid een programma gemaakt.’

Had hij dan nooit op die zender zich kritisch kunnen uitlaten over dat corrupte regime? ‘Nee, want ik maakte daar een programma over religie, niet over politiek,’ besluit Ramadan, die als integratiebruggenbouwer was aangesteld door Rotterdam.

Door Robin van der Kloor

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Polit ... ilders.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79376
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: CDA plaatst opnieuw vraagtekens bij Ramadan

Bericht door Ariel »

PvdA: Ontslag Ramadan verstandig

ROTTERDAM - De Rotterdamse PvdA noemt het collegebesluit de samenwerking te stoppen met islamoloog Tariq Ramadan „zeer verstandig”. PvdA-raadslid Peggy Wijntuin: „Het geeft recht aan de gevoelens die er al over hem heersen. Wat de PvdA betreft is zijn positie onhoudbaar geworden. Zijn geloofwaardigheid is door deze kwestie zeer beschadigd.”

Wijntuin vindt de snelle actie van dit college prijzenswaardig. „Het totalitaire regime in Iran is verwerpelijk. Vooral de vervolging van homo's in dat land vinden wij zorgelijk. Elke suggestie dat Ramadan een band heeft met dit regime is voor de PvdA ontoelaatbaar.”

Leefbaar Rotterdam-raadslid Anita Fähmel had niks anders verwacht dan ontslag. De situatie was volgens haar onhoudbaar geworden. „Op de dag dat in Iran een meisje werd vermoord had Ramadan een uitzending over discriminatie van islamitische studenten in Europa. Dat is niet toelaatbaar, hij had daar afstand van moeten nemen. Jammer dat we die drie jaar hebben stilgestaan”, zegt ze verwijzend naar de discussie over hem.

VVD-raadslid Bas van Tijn zegt dat Ramadan al eerder had weg gemogen omdat hij verwarring zaait en er een dubbele tong op na houdt over homo's geloofsafvalligen en vrouwen. „Hij heeft hier in Rotterdam niks bijgedragen aan het integratiedebat en alleen maar geld gekost.”

Arno Bonte, raadslid voor GroenLinks, noemt het ook een juiste beslissing. „In eerdere situaties is een antimoslimhetze tegen Ramadan geweest. Ik ben blij dat die beeldvorming in april ongedaan is gemaakt. Maar Rotterdam moet niet het risico lopen dat het in verband wordt gebracht met het vergoelijken van het verwerpelijke regime in Iran.”

http://www.telegraaf.nl/binnenland/4635 ... dig__.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43723
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: CDA plaatst opnieuw vraagtekens bij Ramadan

Bericht door Mahalingam »

Volgens islamoloog Tariq Ramadan is zijn ontslag als adviseur van de stad Rotterdam onderdeel van een jacht op in het oog springende intellectuelen. ‘Het college is gewoon bang voor Geert Wilders. Door mij te ontslaan probeert het van de islam af te komen,’ aldus Ramadan, die officieel nog van niets weet.
Je broodheren zo afschilderen, dat is toch echt geen bruggen bouwen.
Het komt door Geert Wilders dus. En Geert is bevriend met Israël (daar wonen Joden) dus de moeilijkheden en tegenwerking zijn onderdeel van het Joodse Complot. Het Mohammedaanse wereldbeeld klopt weer.
En dat zinnetje in rood zal wel een vertaalfout zijn want Tariq spreekt geen woord Nederlands en zal dat ook niet leren (en dat hoeft nu ook niet meer).
Ik weet dat die zich vreselijk geweldig voelt, maar zo geweldig?
Kan iemand mij uitleggen wat er bedoeld wordt?
Het vorige levensteken van Tariq kwam uit Mauretanië. Nu is hij alweer elders:
http://www.spitsnieuws.nl/archives/binn ... tegen.html
Ramadan, die in Marokko met vakantie is, vermoedt dat het besluit te maken heeft met het politieke klimaat in Nederland en de rol die PVV-leider Geert Wilders daarin speelt, zei hij verder. Hij heeft overigens geen probleem met Nederland en komt begin september naar Amsterdam.
Kan iemand Tariq er even op attent maken dat die werkt in Rotterdam en niet in Amsterdam? Of heeft Job Cohen hem al een aanbod gedaan (rivaliteit tussen beide steden?)?
Het was het politieke klimaat in Nederland dat hem zijn baantjes bezorgde en nu is het het politieke klimaat in Nederland dat hem zijn baantjes afneemt. Ja, zo zijn onze manieren. Is cultuur.
En trouwens: voor al die miljoenen euro: wat heeft Tariq ons gebracht dat wel al niet hadden? Wat heeft die gepresteerd? Colleges? werkgroepen, praktica, presentaties, discussies, fora, voorlichting, raadgevingen, cursussen, begeleiding promovendi, boeken, geschriften, handleidingen, toespraken, adviezen etc etc.??
Is er daarover ergens iets te vinden?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79376
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: CDA plaatst opnieuw vraagtekens bij Ramadan

Bericht door Ariel »

Lachen... :smile: Rechts is in al de jaren dat Ramadan ( kuch) "bruggenbouwer" in Rotterdam was , afgerekend op hun kritiek. We waren islamfoben, racisten, noem het maar op , Alleen maar omdat we durfde te zeggen dat deze man een wolf in schaapskleren was, en nu... Nu is iedereen er van overtuigd ( zelfs Groen Links) dat deze man verdeeldheid gezaaid heeft. "We hebben het altijd al gedacht ' lees je nu in de commentaren. Grappig.
Ik wist trouwens niet dat zijn gasthoogleraarschap burgerschap en identiteit aan de universiteit een aparte functie is. Het blijkt dat hij ook weg moet bij de Erasmus Universiteit Rotterdam. Nou ja... Prachtig. Je zal mij niet horen klagen.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/4635 ... eit__.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Steun voor Tariq Ramadan brokkelde langzaam af

Rotterdam schuift islamoloog Tariq Ramadan aan de kant. Hij zou te ver zijn gegaan door als tv-presentator het bewind in Iran te behagen.

Praktisch bezien was de verbintenis die Rotterdam bijna drie jaar geleden sloot met filosoof en arabist Tariq Ramadan weinig gelukkig. Hij sprak, en spreekt, geen woord Nederlands. Dat is op zijn minst onhandig voor een beoogde bruggenbouwer in een voor hem onbekende stad, van wie wordt verwacht dat hij adviezen aanreikt in het integratiedebat.

Bij zijn benoeming tot gasthoogleraar aan de Erasmus Universiteit was destijds al duidelijk dat globetrotter Ramadan slechts een beperkt deel van zijn tijd aan Rotterdam zou (kunnen) besteden. De man is druk bezet en veelgevraagd, tot in alle uithoeken van de wereld.

Toenmalig integratiewethouder Kaya van GroenLinks zag hierin echter geen probleem. „Vriend en vijand zijn het erover eens dat Ramadan een bindende factor is”, motiveerde hij blij verrast diens komst.

De werkelijkheid bleek anders. Zelden heeft een door een gemeente aangetrokken adviseur in zo’n korte tijd zoveel verdeeldheid gezaaid als uitgerekend Ramadan.

Nog maar een klein half jaar geleden leidde dit tot het vertrek van de twee VVD-wethouders in het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam.

Die liberale crisis kon de Zwitsers-Egyptische filosoof overigens onmogelijk zelf worden aangerekend: hij vormde slechts ongewild de aanleiding.

Het VVD-duo steunde aanvankelijk het collegevoorstel om hem als integratieadviseur in huis te houden, maar kwam daar een week later, mede onder druk van de eigen partijtop, van terug en stapte op.

Juist bijgekomen van enige – relatieve – rust rond Ramadan ontstond vorige week een nieuwe, nu voor hem fatale rel. Aanleiding was het presenteren van een programma over de islam voor het Iraanse, en door het regime in Teheran gesubsidieerde televisiestation Press TV.

Het was koren op de molen van het toenemend aantal criticasters, dat vond dat Rotterdam destijds met het aantrekken van Ramadan voor een onmogelijke weg koos.

Illustratief voor deze stroming is burgemeester Aboutaleb. In april diskwalificeerde hij, in de gemeenteraad, de integratieadviseur met de opmerking: „We kunnen deze constructie uitzitten, maar mijn advies zou zijn: nooit meer.”

Die bewuste dag was nog wel zo mooi begonnen voor Ramadan. Onderzoek van de gemeente Rotterdam naar zijn opvattingen over homoseksualiteit en vrouwen pakte gunstig voor hem uit. Van het uitdragen van een dubbele boodschap door Ramadan was geen sprake, luidde de uitkomst van het onderzoek, dat in gang werd gezet na een klacht van de Gaykrant.

Het maakte de paar woorden van Aboutaleb voor hem alleen maar dodelijker. Openlijke en onvoorwaardelijke steun was er sindsdien alleen nog van de lokale CDA-fractie en van integratiewethouder Grashoff, opvolger van partijgenoot Kaya. Grashoff plaatste de ophef over de opvattingen van Ramadan rond vrouwen en homoseksuelen in een sfeer van ’stemmingmakerij’ tegen alles wat islamitisch is.

Het debat over de kwaliteiten van Ramadam, of vaker nog zijn persoonlijke integriteit, gaf de laatste tijd steeds vaker aanleiding voor polemiek. Hij werd publiekelijk de ’Schande van Rotterdam’ genoemd. Voor- en tegenstanders, veelal publicisten, gebruikten steeds vaker krassere bewoordingen, om zo hun gelijk te halen.

http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/ar ... _af__.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Plaats reactie