Staatsgreep Turkije.

In dit forum bespreken wij de onlusten en andere uitwassen van de islamitische revolutie.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 8645
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Staatsgreep Turkije.

Bericht door sjun »

De tijd begint rijp te worden voor de bevrijding van West Turkije. Als Putin het handig speelt wordt Istanbul weer Constantinopel en het in staat van ontbinding verkerende Istiklal Caddesi herbenoemd naar Grande Rue de Péra om ook daar weer betere tijden te laten aanbreken.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Mahalingam
Berichten: 43755
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Staatsgreep Turkije.

Bericht door Mahalingam »

Turkije geeft opdracht tot arrestatie 1.112 personen, drie jaar na mislukte coup

De Turkse regering heeft dinsdag opnieuw een grote operatie gelanceerd tegen personen die de geestelijke Fethullah Gülen zouden steunen. De openbare aanklager gelastte de arrestatie van 1.112 personen, drie jaar na de mislukte coup die volgens Ankara het werk was van Gülen.
[...]
Volgens het OM zou een deel van de Gülen-aanhangers hebben geprobeerd om in het politiekorps te infiltreren. Het door de staat gecontroleerde persbureau Anadolu meldt dat ze in 2010 door fraude met het examen onderinspecteur probeerden te worden. Agenten die Gülen zouden steunen, zouden de vragen van te voren hebben gekregen. Tot nu toe zijn 642 personen opgepakt. Het is onduidelijk, als de beschuldigingen al kloppen, hoeveel vermeende Gülen-aanhangers indertijd werden aangenomen door de politie.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~b515f4b5/
En nog altijd praten onze media over "de mislukte coup" terwijl onderhand wel duidelijk moet zijn dat de coup, vanuit Erdogan gezien, een succes was.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43755
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Staatsgreep Turkije.

Bericht door Mahalingam »

En de zuiveringen gaan nog steeds door.
Razzia in Turkije in verband met mislukte coup

De Turkse autoriteiten hebben de arrestatie bevolen van meer dan honderd veronderstelde aanhangers van de islamitische geestelijke Fethullah Gülen in verband met de poging tot staatsgreep vier jaar geleden. Gisteren hield de politie in verschillende provincies razzia's, meldt het staatspersbureau Anadolu. De meeste gezochte mensen zijn actieve of voormalige politieagenten. Tienduizenden veronderstelde aanhangers van Gülen zijn al opgepakt. De 78-jarige Gülen woont zelf al jaren in de VS. Hij ontkent alle betrokkenheid. Turkije heeft de VS eerder al om zijn uitlevering gevraagd.
https://www.topics.nl/razzia-in-turkije ... =brand/dm/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7149
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: Staatsgreep Turkije.

Bericht door hans van de mortel »

Turkije is een vies smerig op fascisme geschoold islamitisch land. Dus dictatoriaal mensonterend. De EU-lidstaten waren regelmatig in de weer om Turkije binnen de EU te halen.

Dat dit net niet lukte heeft Turkije aan Erdogan te danken
en dus aan zijn domme onderontwikkelde moslimbevolking.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Mahalingam
Berichten: 43755
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Staatsgreep Turkije.

Bericht door Mahalingam »

Erdogan heeft een groots plan. Een kanaal naar de Zwarte Zee. Waarom als er al de Bosporus is?
Maar waag het niet om deze dwaasheid van Erdogan te bekritiseren.
Turkije arresteert tien admiraals in ruste na open brief ‘die tijden van militaire staatsgrepen weerspiegelt’

Turkije heeft maandag tien gepensioneerde admiraals gearresteerd naar aanleiding van een open brief van 104 voormalige, hooggeplaatste marinefunctionarissen. Die uiten in hun verklaring kritiek op Erdogans plan voor de bouw van een Turks ‘Suez-kanaal’.

De admiraals worden verdacht van samenzwering tegen de staatsveiligheid en constitutionele orde. Vier andere verdachten zijn opgeroepen om zich binnen drie dagen te melden bij de politie, melden staatspersbureau Anadolu en nieuwssite Haberturk. Het Openbaar Ministerie in Istanboel onderzoekt de zaak volgens hen.

,,Niet alleen degenen die de brief hebben ondertekend maar ook degenen die hen aanmoedigen zullen verantwoording moeten afleggen aan justitie”, reageerde Erdogans media-adviseur Fahrettin Altun op Twitter, verwijzend naar het onderzoek.

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zal de kwestie maandag naar verwachting bespreken tijdens een bijeenkomst. Volgens zijn woordvoerder heeft de open brief de kenmerken van een militair complot om de regering omver te werpen. ,,Een groep gepensioneerde soldaten brengt zichzelf in een lachwekkende en ellendige situatie met hun verklaring die de tijden van militaire staatsgrepen weerspiegelt’’, zei hij.

Nieuw kanaal

Aanleiding voor de open brief is het plan van Erdogan om een scheepvaartkanaal te ontwikkelen dat de Zwarte Zee ten noorden van Istanbul verbindt met de Zee van Marmara in het zuiden. Het vorige maand door Ankara goedgekeurde plan, in april 2011 gelanceerd onthuld door Erdogan, is het meest ambitieuze van wat de Turkse president zijn ‘gekke projecten’ noemt waarmee hij de afgelopen 18 jaar de infrastructuur van Turkije transformeerde met nieuwe bruggen, wegen, luchthavens en tunnels.

Het nieuwe kanaal is volgens Turkse functionarissen van vitaal belang voor het ontlasten van de Bosporus, een belangrijke route voor de wereldhandel waar vorig jaar meer dan 38.000 schepen doorheen voeren. De waterweg tussen Europa en Azië is verstopt met maritiem verkeer en was de afgelopen jaren het toneel van verschillende scheepvaartongelukken.

Tegenstanders zeggen dat deskundigen een zeer schadelijk milieueffect verwachten van het nieuwe kanaal en dat het tevens het verdrag van Montreux (1936) zou kunnen ondermijnen. Dat akkoord garandeert burgerschepen uit andere landen in zowel vredes- als oorlogstijd de vrije doorvaart door de Bosporus en de Dardanellen, een 65 kilometer lange en zeven meter brede zeestraat op de grens van Azië en Europa. Het regelt ook het gebruik van de zeestraten door militaire schepen uit niet-Zwarte Zee-landen.Volgens Turkse functionarissen valt ‘Kanal Istanbul’ niet onder het verdrag.

Met het nieuwe kanaal zouden schepen tussen de Middellandse Zee en de Zwarte Zee kunnen varen zonder een deel van de zeestraten te passeren die onder het verdrag vallen. In hun brief noemden de gepensioneerde admiraals het ,,zorgwekkend” om het verdrag van Montreux ter discussie te stellen. ,,Montreux gaf Turkije de mogelijkheid om neutraal te zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wij zijn van mening dat het noodzaak is om uitspraken en acties te vermijden die dit verdrag, belangrijk voor het overleven van Turkije, ter discussie stellen.”
https://www.ad.nl/buitenland/turkije-ar ... ~a61c0884/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79420
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Staatsgreep Turkije.

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:
ma apr 05, 2021 11:25 am
Erdogan heeft een groots plan. Een kanaal naar de Zwarte Zee. Waarom als er al de Bosporus is?
Maar waag het niet om deze dwaasheid van Erdogan te bekritiseren.
Ja waarom niet. Het EU geld blijft binnenstromen. Het ene miljard na het ander. Het is bedoelt voor andere zaken. But who cares... :nietverstaan: Ze dumpen de illegale asielzoekers gewoon in Griekenland , en vandaar in de rest van Europa.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43755
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Staatsgreep Turkije.

Bericht door Mahalingam »

Nog steeds heeft de gelukte staatgreep van Erdogan gevolgen voor velen. De arrestaties gaan nog steeds door. De gevangenissen blijven gevuld met tegenstanders en vermeende tegenstanders.
Turkije beveelt arrestaties van honderden ‘Gülen-aanhangers’

De Turkse autoriteiten hebben de arrestaties bevolen van 532 verdachten wegens hun vermoede banden met de beweging van de islamitisch geestelijke Fethullah Gülen. Dat meldt het Turkse staatspersbureau Anadolu maandag. Onder de verdachten zouden 459 dienstdoende militairen zijn.

Het justitieel onderzoek is uitgevoerd in 62 Turkse provincies en richt zich op de veronderstelde infiltratie van de Gülen-beweging onder Turkse militairen. De autoriteiten verdenken de groepering van betrokkenheid bij een mislukte coup in juli 2016. Daarbij kwamen ruim 250 mensen om het leven. Gülen, die in de Verenigde Staten in ballingschap verblijft, ontkent iedere betrokkenheid bij de poging tot staatsgreep.

De Turkse autoriteiten reageerden in de nasleep van de couppoging volgens Amnesty International met „een klopjacht van ongekende omvang” op vermeende aanhangers van de Gülen-beweging. Tot nu toe zijn zo’n tachtigduizend mensen gearresteerd en grofweg 150.000 politieagenten, rechters, openbaar aanklagers, advocaten, academici en militairen ontslagen of geschorst. Ook moesten zeker 160 mediabedrijven op last van de regering sluiten.
https://www.nrc.nl/nieuws/2021/04/26/tu ... s-a4041298
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie