Premier Erdogan speelt hoog spel

In dit forum bespreken wij de onlusten en andere uitwassen van de islamitische revolutie.
Gebruikersavatar
Maarten
Berichten: 975
Lid geworden op: di mar 21, 2017 3:00 pm
Locatie: Twente

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Maarten »

Grieken klagen bij Verenigde Naties over Turkije

De Griekse regering gaat bij de Verenigde Naties klagen over Turkije omdat het buurland de Griekse heerschappij over een aantal eilanden voor de Turkse kust in twijfel trekt. Het gaat daarbij ook om populaire vakantie-eilanden zoals Samos en Rhodos.

https://www.rd.nl/artikel/976956-grieke ... er-turkije

De eilanden zijn al Grieks sinds de klassieke oudheid, toen de Turken nog als nomaden rondzwierven op de steppes van Centraal-Azië
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85238
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Ariel »

Turkije dient een verzoek in bij de Verenigde Naties en andere internationale organisaties de naam van het land voortaan te spellen als Türkiye, in plaats van het Engelse Turkey. Volgens de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu ging het officiële schrijven dinsdag de deur uit. ’Turkey weinig flatteus’
VN noemen Turkije voortaan Türkiye

De Verenigde Naties noemen Turkije voortaan Türkiye, in plaats van het Engelse Turkey. Dat bevestigt een woordvoerder van VN-chef António Guterres aan het Franse persbureau AFP, nadat het land eind vorige maand een verzoek hiertoe indiende bij de organisatie.

„De verandering gaat per direct in”, aldus de VN-woordvoerder. De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu maakte dinsdag bekend een officiële brief met het verzoek naar de VN te sturen. Volgens de woordvoerder van Guterres is deze brief woensdag aangekomen bij het hoofdkantoor van de VN in New York. Turkije heeft ook andere internationale organisaties gevraagd de spelling aan te passen.

De stap volgt op een decreet van president Recep Tayyip Erdogan uit december om de schrijfwijze Türkiye in het Engels, Frans, Duits en andere talen te gebruiken. Eerder werd de nieuwe schrijfwijze ook al gepromoot in veel internationale correspondentie. De naam zou bijvoorbeeld ook op etiketten van producten moeten komen.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 48602
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Mahalingam »

"We willen geen holle woorden, we willen resultaten", zei Erdogan. Hij zei ook het wachten moe te zijn. "Als Zweden en Finland lid moeten worden van de NAVO, moeten ze de veiligheidsbezorgdheden van Turkije ernstig nemen", zei hij.
En wat heeft hij gekregen? Holle woorden.
Op de NAVO-top in Madrid zouden ze erin zijn geslaagd de Turkse bezwaren weg te nemen.

De drie landen hebben een memorandum ondertekend. Daarin zou Turkije verklaren zijn verzet te staken en zeggen de landen elkaar volgens Niinisto volledige steun toe in geval van veiligheidsdreigingen.
https://www.demorgen.be/nieuws/live-oek ... ~b38bed0a/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85238
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Ariel »

De Turkse president Erdogan kan tevreden zijn. Voor intrekking van zijn veto voor het NAVO-lidmaatschap van Zweden en Finland heeft hij veel teruggekregen. In het akkoord tussen Zweden, Finland en Turkije tijdens de NAVO-top in Madrid zijn heel wat belangrijke concessies aan Ankara gedaan. De Turkse media spreken dan ook massaal van een overwinning voor Erdogan.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 48602
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Mahalingam »

Toegevingen door ongelovigen aan Mohammedanen worden door die gezien als een zwakte. En dus gaat Erdogan door met eisen. De een zijn vrijheidsstrijder is de ander zijn terrorist.
Erdogan morrelt al weer aan NAVO-deal over Zweden en Finland

De inkt van het akkoord met Turkije over de toetreding van Zweden en Finland tot de NAVO is amper droog of het staat alweer op losse schroeven. President Erdogan zei donderdag op een persconferentie dat Zweden en Finland hebben „beloofd 73 terroristen uit te leveren” om het Turkse veto op te heffen. Als ze niet hun woord houden, zal hij hun aanvragen om lid te worden van de alliantie niet naar het Turkse parlement sturen voor ratificatie.

Nu wordt in het memorandum wel gesproken over uitlevering van terreurverdachten aan Turkije, maar er worden geen aantallen genoemd. Zweden en Finland beloven „lopende verzoeken tot uitzetting en uitlevering van terreurverdachten snel en grondig te behandelen, rekening houdend met door Turkije verstrekte informatie, bewijs en inlichtingen”. Het akkoord wordt door Turkije enerzijds en Zweden en Finland anderzijds heel anders uitgelegd.

Gebagatelliseerd

Hoe Erdogan bij het aantal van 73 komt, is onduidelijk. In de Turkse pers zongen eerder 33 namen rond van terreurverdachten voor wie Turkije een uitleveringsverzoek had ingediend. „De Zweedse en Finse ministeries van Justitie hebben dossiers uit Turkije van 33 mensen met vermeende terreurbanden”, zei de Turkse minister van Justitie Bekir Bozdag woensdag. „Na deze deal zullen we hen opnieuw aanschrijven en hen daaraan herinneren.”

Aan Zweedse en Finse kant worden de beloftes aan Turkije wat betreft uitleveringen juist gebagatelliseerd. De regeringsleiders van beide landen benadrukken dat rechters moeten oordelen over de uitleveringsverzoeken en dat hun eigen wetgeving en internationale verdragen daarbij geldig blijven. De Zweedse minister van Buitenlandse Zaken Ann Linde zei tegen de krant Dagens Nyheter dat dit niet tot problemen zou leiden.

Dus wel. Turkije ziet met name Zweden als een vrijhaven voor terrorisme. De afgelopen jaren hebben duizenden leden en sympathisanten van de Koerdische terreurbeweging PKK en van de Turkse geestelijke Fethullah Gülen, het vermeende brein achter de mislukte coup in 2016, asiel gekregen in Zweden. Turkije vindt dat Zweden te veel ruimte geeft aan deze groepen. De eerste is door Zweden bestempeld als een terroristische organisatie, de tweede niet.

Verschillende definities

Het probleem is dat Zweden en Turkije heel andere definities hanteren van terrorisme. Dat bleek al tijdens de onderhandelingen, vertelde de Finse minister van Buitenlandse Zaken Pekka Haavisto tegen persbureau AP. „Turkije heeft zijn eigen definitie, en we konden het daar niet over eens worden omdat de Turkse breder is dan de Europese of internationale definities. Onze rode lijn is dat we niet onze wetgeving aanpassen – op elk gebied.”

Een koffiepauze leidde tot een doorbaak in de onderhandelingen. Maar de definitiekwestie wordt in het memorandum vermeden. In Zweden zijn weliswaar enkele wetten en grondwetswijzigingen in de maak, die deels aan de Turkse eisen tegemoetkomen. Zo wordt lidmaatschap van een terroristische organisatie strafbaar. Maar het effect daarvan op uitleveringsverzoeken is onduidelijk. Rechters wezen eerdere verzoeken af omdat er niet genoeg bewijs was of het recht op een eerlijk proces niet is gegarandeerd in Turkije.

Zweden heeft de afgelopen jaren wel enkele verdachte PKK-leden naar Turkije gedeporteerd nadat hun asielverzoek was afgewezen. Een van hen was Resul Özdemir, die in 2020 werd uitgezet ondanks het feit dat hem een celstraf boven het hoofd hing in Turkije. Volgens Dagens Nyheter heeft de Zweedse veiligheidsdienst een lijst van tien PKK-verdachten die zouden kunnen worden uitgezet. Het is twijfelachtig dat Turkije daarmee genoegen neemt.

Om toe te zien op de uitvoering van het akkoord wordt een speciaal gezamenlijk mechanisme in het leven geroepen met experts van de ministeries van Justitie, Binnenlandse Zaken, Buitenlandse Zaken en de inlichtingendiensten van de drie landen. Erdogan zei dat hij de uitvoering van het memorandum nauwgezet zal volgen, en dat hij dienovereenkomstig stappen zal ondernemen.
https://www.nrc.nl/nieuws/2022/07/01/er ... d-a4135323
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85238
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Ariel »

Erdogan dreigt opnieuw met blokkade NAVO-lidmaatschap Zweden en Finland

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan herhaalde maandag zijn dreigement om het proces van het NAVO-lidmaatschap voor Zweden en Finland te "bevriezen", nadat hij voorwaardelijk had ingestemd met groen licht voor hun bod na onderhandelingen met de Scandinavische landen en NAVO-leden eind juni.

“We hebben onze voorwaardelijke goedkeuring met de lidstaten gedeeld voor de start van het NAVO-lidmaatschapsproces van Zweden en Finland. Ik wil u er nogmaals aan herinneren dat we het proces zullen bevriezen als ze niet de nodige stappen ondernemen om aan onze voorwaarden te voldoen', zei Erdoğan maandag na een kabinetsvergadering.

"We zien dat Zweden in dit opzicht geen goed beeld geeft", voegde hij eraan toe, zonder zijn opmerkingen toe te lichten.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Boudewijn Atsma
Berichten: 744
Lid geworden op: do jun 30, 2022 12:04 am

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Boudewijn Atsma »

Ariel schreef:
di jul 19, 2022 11:03 am
Erdogan dreigt opnieuw met blokkade NAVO-lidmaatschap Zweden en Finland

Erdogan probeert zijn onderhandelingspositie tot het einde toe uit te braden. Het lidmaatschap van Zweden en Finland is een feit. Alleen dit feit impliceert al dat Putin zijn oorlog heeft verloren. Tegen deze strategische nederlaag weegt een eventuele inlijving van een naar gort geschoten Donbas niet op.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85238
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Ariel »

Boudewijn Atsma schreef:
di jul 19, 2022 11:18 am
Alleen dit feit impliceert al dat Putin zijn oorlog heeft verloren. Tegen deze strategische nederlaag weegt een eventuele inlijving van een naar gort geschoten Donbas niet op.
Dat durf ik niet te roepen. We kunnen alleen maar hopen op een goeie uitkomst voor Oekraïne. Maar daar moet Zelensky ook aan mee werken.

Deze oorlog heeft al genoeg ellende en slachtoffers gekost.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Boudewijn Atsma
Berichten: 744
Lid geworden op: do jun 30, 2022 12:04 am

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Boudewijn Atsma »

Ariel schreef:
di jul 19, 2022 11:45 am
Boudewijn Atsma schreef:
di jul 19, 2022 11:18 am
Alleen dit feit impliceert al dat Putin zijn oorlog heeft verloren. Tegen deze strategische nederlaag weegt een eventuele inlijving van een naar gort geschoten Donbas niet op.
Dat durf ik niet te roepen. We kunnen alleen maar hopen op een goeie uitkomst voor Oekraïne. Maar daar moet Zelensky ook aan mee werken.

Deze oorlog heeft al genoeg ellende en slachtoffers gekost.
Wat zie je als een goede uitkomst?
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85238
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Ariel »

Boudewijn Atsma schreef:
di jul 19, 2022 11:53 am


Wat zie je als een goede uitkomst?
Desnoods moet het land maar opgesplitst worden. Oekraïne is groot genoeg. Al die onnodige doden die nu aan beide kanten vallen en al dat verdriet is toch verschrikkelijk.

Maar ik woon daar niet, dus heb ik geen recht om dit te zeggen.

En wie weet komt het later ooit weer goed. Putin heeft ook niet het eeuwige leven.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Boudewijn Atsma
Berichten: 744
Lid geworden op: do jun 30, 2022 12:04 am

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Boudewijn Atsma »

Ariel schreef:
di jul 19, 2022 12:18 pm


Desnoods moet het land maar opgesplitst worden. Oekraïne is groot genoeg. Al die onnodige doden die nu aan beide kanten vallen en al dat verdriet is toch verschrikkelijk.

Maar ik woon daar niet, dus heb ik geen recht om dit te zeggen.

En wie weet komt het later ooit weer goed. Putin heeft ook niet het eeuwige leven.
Er is wat voor te zeggen verdere verwoesting en bloedvergieten te voorkomen door Putin zijn zin te geven en een deel van Oekraïne op te geven. Er zijn echter twee bezwaren: de Oekraïense bevolking zal dat nooit accepteren, liever vechten ze zich dood voor het vaderland.
Een tweede bezwaar, dat vooral ook bij de Baltische Staten en landen als Polen en Hongarije leeft, is dat Putin daarna gewoon door zal gaan. Net als Chamberlain in het licht van de geschiedenis ongelijk had met zijn Peace for our time", waarin hij concessies deed aan de landhonger van Hitler, waarna de inval van Polen plaatsvond, is het niet te verwachten dat Putin na inlijving van het oosten en zuiden van Oekraïne tevreden zal zijn. Hij zal doorgaan met de rest van Oekraïne te verzwakken en gaandeweg in te lijven.
Zijn behoefte om daarna de Baltische Staten onder de invloedssfeer van Rusland zal ook niet verminderen, hoewel de NAVO op dit punt wel zijn tanden heeft laten zien waardoor het militair wellicht geen optie meer is.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85238
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Ariel »

Al de argumenten besef ik. Maar er zal toch iets gedaan moeten worden.
Ik ben blij dat ik niet hoef te beslissen wel land er kapot moet. Rusland of Oekraïne.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10421
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door sjun »

Boudewijn Atsma schreef:
di jul 19, 2022 12:36 pm
Ariel schreef:
di jul 19, 2022 12:18 pm


Desnoods moet het land maar opgesplitst worden. Oekraïne is groot genoeg. Al die onnodige doden die nu aan beide kanten vallen en al dat verdriet is toch verschrikkelijk.

Maar ik woon daar niet, dus heb ik geen recht om dit te zeggen.

En wie weet komt het later ooit weer goed. Putin heeft ook niet het eeuwige leven.
Er is wat voor te zeggen verdere verwoesting en bloedvergieten te voorkomen door Putin zijn zin te geven en een deel van Oekraïne op te geven. Er zijn echter twee bezwaren: de Oekraïense bevolking zal dat nooit accepteren, liever vechten ze zich dood voor het vaderland.
Een tweede bezwaar, dat vooral ook bij de Baltische Staten en landen als Polen en Hongarije leeft, is dat Putin daarna gewoon door zal gaan. Net als Chamberlain in het licht van de geschiedenis ongelijk had met zijn Peace for our time", waarin hij concessies deed aan de landhonger van Hitler, waarna de inval van Polen plaatsvond, is het niet te verwachten dat Putin na inlijving van het oosten en zuiden van Oekraïne tevreden zal zijn. Hij zal doorgaan met de rest van Oekraïne te verzwakken en gaandeweg in te lijven.
Zijn behoefte om daarna de Baltische Staten onder de invloedssfeer van Rusland zal ook niet verminderen, hoewel de NAVO op dit punt wel zijn tanden heeft laten zien waardoor het militair wellicht geen optie meer is.
Ik zou niet de pretentie uitventen dat je voor het Oekrainse volk spreekt. Immers leven er meer volken in de Oekraïne. Een deel ervan in het Ooten en Zuiden is al sinds 2014 behoorlijk ondedrukt terwijl hun mensenrechten systematisch geschonden zijn. Hoewel wij dit in de Westerse geregisseerde media niet te zien krijgen zijn er we beelden te vinden van blijde mensen die feest vierden omdat zij nu van hun onderdrukkers gelegitimeerd door Kiev zijn bevrijd.

Het was al wat jaren bekend dat Putin toch graag weer iets van de oude Tsarengrandeur van het Russische rijk wenste te herstellen. Terugveroveroveren van verloren gegane gebieden waar een behoorlijk deel van de bevolking nog steeds Russisch is hoort daarbij. Voor WO2 hoorden de Donbasrepublieken en de Krim zeker niet bij de Oekraïne en het is nog maar zeer de vraag of die mensen dat ooit zo gewenst hadden. We gaan dus zien of deze gebieden zullen worden heringelijfd door middel van het uitdelen van Russische paspoorten aan haar bewoners en hoever de Russische noodzaak om even wat recht te zetten na de regimechance die vanuit de NATO en Amerika geinstigeerd was teruggedraaid te krijgen.

Omdat Duitsland onder leiding van Merkel zo stom was om haar industrie volledig afhankelijk te maken van Russische olie en gas verwacht ik dat Euroese initiatieven daar op niets gaan uitlopen. Europa kan dat domweg niet betalen en moet lering trekken door evenals Frankrijk heel vlot in Kernenergie te gaan investeren. Polen heeft dat al goed begrepen en het zou fijn zijn Als rutte en/of zijn opvolgers daar vlot een begin mee gaan maken Omdat de windhandel en de zonnecollectoren nooit voldoende constante energie kunnen genereren om industrie en huishoudens op te laten lopen.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Mahalingam
Berichten: 48602
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Mahalingam »

Russische olie in dollars betalen? Erdogan heeft heeft geen dollars. Dus betalen in roebels is een uitkomst. Dat dit van de USA niet mag is geen reden om het te laten.
Erdogan bevestigt betaling voor Russische olie en gas in roebels

SOTSJI (ANP/AFP/DPA) - De Turkse president Erdogan heeft bevestigd dat hij met zijn Russische ambtsgenoot Poetin heeft afgesproken dat Turkije een deel van zijn betalingen voor Russische olie en gas in roebels zal voldoen. Dat deed Erdogan tijdens de terugvlucht vanuit de Russische badplaats Sotsji waar hij Poetin vrijdag ontmoette.

Volgens de Turkse president is de afspraak voor beide landen voordelig. Rusland probeert al langer geld voor fossiele brandstoffen in roebels binnen te krijgen. Met betalingen in dollars kan het land niet zo veel omdat het die munteenheid niet kan omwisselen door sancties die westerse landen hebben ingesteld tegen Rusland na de inval in Oekraïne.

Voor Turkije heeft de gedeeltelijke betaling het voordeel dat het zijn dollarreserves minder hoeft aan te spreken. Die reserves zijn al flink afgenomen omdat Turkije miljarden dollars heeft uitgegeven om de eigen lira te stutten. Die zakte als gevolg van de zeer hoge Turkse inflatie en het dalende vertrouwen in de Turkse economie ten opzichte van de dollar.

Turkije gaat voor MIR

Behalve de betalingen in roebels zal Turkije ook het alternatieve Russische betaalsysteem Mir omarmen. Rusland probeert dat te promoten omdat het van het internationale betaalsysteem SWIFT is afgesloten. Vijf Turkse banken zullen werken aan de integratie van het Mir-systeem. Daarmee moet het voor Russische toeristen makkelijker worden om in Turkije zaken te betalen. In de eerst helft van dit jaar kwamen alleen vanuit Duitsland meer toeristen naar Turkije dan vanuit Rusland.
https://www.telegraaf.nl/financieel/131 ... in-roebels
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24018
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door King George »

Zweden brandoffert de Koerden om Turkije gedienstig te zijn om lid te mogen worden van de NAVO. Turkije gijzelt de NAVO.

Sweden Agrees To Extradite Man To Turkey After NATO Deal
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 48602
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Mahalingam »

Turkse centrale bank zet weer mes in rente ondanks torenhoge inflatie: lira onder druk

ANKARA (ANP/AFP) - De Turkse centrale bank heeft donderdag de financiële markten versteld doen staan door het belangrijkste rentetarief te verlagen. Dit ondanks het feit dat de inflatie in het land het hoogste niveau in 24 jaar heeft bereikt.


De centrale bank verlaagde het rentetarief met een vol procentpunt naar 13 procent. Daarbij werd verwezen naar de „afzwakkende effecten van geopolitieke risico’s” waarmee een rentestap te rechtvaardigen valt, aldus de beleidsmakers. Kort na de bekendmaking van de rentestap zakte de waarde van de Turkse lira in ten opzichte van de dollar.

De Turkse inflatie is inmiddels opgelopen tot bijna 80 procent. De consumentenprijzen in Turkije zijn sinds het begin van 2017 bijna ononderbroken met dubbele cijfers gestegen. Dit jaar nam de prijsstijging nog meer toe door de stijgende kosten van energie en andere grondstoffen, die deels werden aangewakkerd door de Russische invasie van Oekraïne.

Economische crisis

Turkije stortte zich in een nieuwe economische crisis doordat president Recep Tayyip Erdogan bijna een jaar geleden begon aan een ongewoon economisch experiment. Erdogan vindt, in tegenstelling tot de gangbare theorie onder economen, dat een hogere rente zorgt voor hogere prijzen. Onder druk van de president werd de rente in Turkije daardoor al vaker verlaagd om de waarde van de Turkse lira te drukken.

Erdogan wil de goedkope lira gebruiken om de industrie van zijn land te helpen, omdat het dan voor andere landen goedkoper wordt om Turkse producten te kopen. Die koersdaling voedt echter ook de inflatie, doordat invoer van bijvoorbeeld brandstof juist duurder wordt. Over minder dan een jaar worden er in Turkije verkiezingen gehouden. Erdogan heeft al meermaals beloofd de leenkosten laag te zullen houden.
https://www.telegraaf.nl/financieel/522 ... onder-druk
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 48602
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Mahalingam »

Islam gaat nergens samen met lol en leut. Om over humor maar niet te praten.

Afbeelding
Turkse zangeres Gülşen gearresteerd om grap

ISTANBUL - De bekende Turkse popzangeres Gülşen is gearresteerd in Istanbul omdat ze tijdens een concertoptreden in april als grap had gezegd: „Hij had eerder op een imam hatip-school gestudeerd. Daarom is hij zo pervers”, waar het publiek toen om moest lachen.

Imam hatip-scholen zijn religieuze scholen die de afgelopen twintig jaar een grote opmars in Turkije hebben gekend.

De 46-jarige popzangeres wordt wegens de opmerking verdacht van aanzet tot haat en vijandigheid. Ze werd bij haar thuis door de politie gearresteerd, moest voorkomen bij het gerechtshof en is in voorarrest.

Met name de islamitische regeringspartij AKP van president Erdogan reageerde woedend op de opmerking van Gülşen tijdens het concert. „Een deel van de Turkse maatschappij als mikpunt nemen met de beschuldiging van perversie en proberen op die manier Turkije te verdelen is een haatmisdaad en een schande van de mensheid”, zei de woordvoerder van de AKP, Ömer Celik. Ook ministers reageerden kwaad.

De seculiere oppositiepartij CHP kwam voor de zangeres op. Partijleider Kemal Kilicdaroglu riep de jongeren op bij de volgende verkiezingen dusdanig te stemmen dat artiesten zoals Gülşen niet meer gevangen gezet kunnen worden. Voetbalfans van de club Fenerbahce zongen tijdens een wedstrijd uit solidariteit massaal een lied van Gülşen.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1356296 ... rd-om-grap
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 48602
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Mahalingam »

Turkse inflatie stijgt boven 80 procent

De inflatie in Turkije is in augustus voorbij de kaap van 80 procent gegaan. De consumptieprijzen lagen er 80,21 procent hoger dan een jaar eerder, zo blijkt maandag uit cijfers van het Turkse statistiekbureau. Dat is het hoogste peil sinds 1998.

De inflatie in Turkije wordt door meerdere factoren aangedreven. Een groot deel van de verklaring ligt in de verzwakking van de munt, de lira. Die is in een jaar tijd meer dan de helft van zijn waarde tegenover de Amerikaanse dollar verloren. Daarnaast spelen ook prijsstijgingen van energie en grondstoffen een rol, net als elders in Europa, na de Russische inval in Oekraïne.

Ondanks de torenhoge inflatie kende de Turkse economie in het tweede kwartaal een stevige groei. Het bruto binnenlands product (bbp) steeg met 7,6 procent ten opzichte van een jaar eerder.
https://www.hln.be/buitenland/turkse-in ... ~adc2c37d/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 48602
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Mahalingam »

Turkse popster Gülsen niet meer onder huisarrest na grapje over religieuze school
[...]
In april had zij tijdens een concert met een grapje een van haar bandleden voorgesteld als een ‘perverseling’, omdat hij op een Imam Hatip-school had gezeten.
[...]
Op de middelbare Imam Hatip-scholen wordt islamitisch onderwijs gegeven. President Recep Tayyip Erdogan is een warm pleitbezorger van de scholen, die hij de afgelopen twintig jaar ruim heeft bedeeld met geld uit de onderwijsbegroting. Gewild zijn de scholen echter niet; vaak zijn ze tweede keus voor leerlingen met te lage cijfers voor een betere middelbare school.[...]
https://www.topics.nl/turkse-popster-gu ... =brand/vk/

Als je helemaal niks kan, te stom bent om voor de duvel te dansen dan kan je in Allahstan nog altijd imam (voorganger in het gebed) worden. Tenmiste zolang je de licht-gymnastische oefeningen kunt doen onder het prevelen van mantra's .
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 48602
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Mahalingam »

Dit is een speelplaats Istanbul.

Afbeelding

Ziet er best wel frivool uit voor Moslims. En rubberentegels? Daar doen ze niet aan.
Waar ze wel aan doen zijn fitnesstoestellen voor grote mensen. (op de achtergrond te zien) Maar ik zie die muzelvrouwtjes nog niet daar aan een trekstok hangen. Ook de mannetjes laten het massaal afweten.
Intussen hangen de fitnesstoestellen er in het Masterplan een beetje bij. Incekara weet ook niet zo goed wat de gemeente ermee aan moet. ‘Ik heb geen idee hoeveel ze worden gebruikt. Maar ze zijn onderdeel van onze planning. Burgers vragen erom. Als we ze schrappen, zullen mensen boos worden.’

De vraag is waarom die burgers het dan laten afweten als het daadwerkelijk op bewegen aankomt. Het botte antwoord is: omdat Turken niet van bewegen houden. Turken fietsen niet. Turken doen niet aan hardlopen. Turken zwemmen niet. Turken houden wel van voetbal, maar vooral als dat gebeurt door 22 mannen in een stadion.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~be969ba6/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 48602
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Mahalingam »

Erdogan heeft de Zweden bij hun taas. Willen die onder de NATO paraplu schuilen dan moeten alle vijanden van Erdogan vanuit Zweden naar Turkije worden uitgeleverd alwaar ze hun gerechte straffen zullen krijgen. Gaan de Zweden dit zoenoffer brengen?
En onderwijl maakt de Zweedse StaatsTV Erdogan boos.
Satire over Turkse president Erdogan op Zweedse NPO, Turkije woest, ‘beledigende inhoud’

ISTANBUL, 5 oktober (Reuters) – NAVO-lid Turkije heeft de Zweedse ambassadeur ontboden wegens “beledigende inhoud” over president Tayyip Erdogan uitgezonden op de Zweedse publieke omroep, aldus het Turkse staatsagentschap Anadolu op woensdag.

Zweden en Finland hebben eerder dit jaar het lidmaatschap van de NAVO aangevraagd na de inval van Rusland in Oekraïne. Tot nu toe hebben 28 van de huidige 30 parlementen van de lidstaten de aanvraag goedgekeurd, maar Turkije heeft bezwaar gemaakt.

De Zweedse ambassadeur Staffan Herrstrom werd naar het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken geroepen en kreeg te horen dat de “impertinente en lelijke uitingen en beelden” over Erdogan en Turkije onaanvaardbaar waren, aldus Anadolu.

De stap kwam toen een Zweedse delegatie in Ankara werd verwacht om details te bespreken over de uitlevering van mensen die Turkije als terroristen beschouwt, wat volgens Ankara een voorwaarde is om de kandidaturen van Zweden en Finland voor toetreding tot de NAVO goed te keuren.

De Zweedse premier Magdalena Andersson bagatelliseerde het belang van de satirische tv-show waartegen Ankara protesteerde, en zei dat ze niet dacht dat het de kansen van Zweden om toe te treden tot de NAVO zou schaden.

“Ik denk dat het voor Turkije natuurlijk belangrijk is dat we ons houden aan de overeenkomst die we hebben gesloten,” zei ze tegen een persconferentie.

De wekelijkse tv-satire Swedish News, die stelselmatig de draak steekt met Zweedse en internationale politici, bespotte Erdogan vanwege vermeende mensenrechtenschendingen en eindigde het segment met de kreet: “Lang leve de democratie!”.

De komische nieuwsshow heeft in het verleden kritiek gekregen van buitenlandse autoriteiten, waarbij de Chinese ambassade in Stockholm in 2018 een verontschuldiging eiste voor wat volgens haar een racistisch beeld van Chinese burgers was.

De Zweedse publieke omroep wordt door belastingbetalers gefinancierd, maar opereert onafhankelijk in zijn dagelijkse werkzaamheden.
https://tpo.nl/2022/10/05/satire-over-t ... de-inhoud/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10421
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door sjun »

Ondertussen lijkt Erdogan toch behoorlijke winst binnen te halen door investering in Turkstream. De opgepakte Oekraïners die deze pijpleiding wilden saboteren komen zo gauw nog niet vrij. Daarnaast denk ik dat er nog weinig Turkse hulp richting Oekraïne zal gaan na deze stunt. TurkStream SABOTAGE! EU Countries INCREASE Imports From Russia.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Mahalingam
Berichten: 48602
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Mahalingam »

Wij zullen ook we EU-wetten krijgen tegen ‘desinformatie’.
Turkije neemt het voortouw:
Nieuwe strenge wetten tegen ‘desinformatie’ in Turkije, feitenoverzicht

ANKARA, 14 oktober (Reuters) – Het Turkse parlement heeft donderdag een door de partij van president Tayyip Erdogan voorgestelde wet goedgekeurd die journalisten en gebruikers van sociale media tot drie jaar gevangenisstraf geeft voor het verspreiden van “desinformatie”, ondanks de grote bezorgdheid over de vrijheid van meningsuiting.

De wet, die nog door de president moet worden goedgekeurd, verplicht sociale mediabedrijven ook om gegevens door te geven over iedereen die valse informatie verspreidt, en lokale vertegenwoordigers aan te wijzen om inhoud te verwijderen wanneer dat nodig is.

De regering van Erdogan zegt dat de wet nodig is om de “ernstige dreiging” van desinformatie aan te pakken, terwijl critici zeggen dat de wet dissidenten verder zal aanpakken.

Hier volgen enkele details van de wet tot wijziging van de perswet:

Gevangenisstraf:

Artikel 29 van de wet bepaalt dat iedereen die “publiekelijk valse informatie verspreidt over de binnenlandse en buitenlandse veiligheid van het land, de openbare orde en de algemene gezondheid, met als enig doel angst, vrees of paniek te zaaien onder het publiek” één tot drie jaar gevangenisstraf kan krijgen.

De Commissie van Venetië, die de rechtenwaakhond van de Raad van Europa adviseert, zei zich vooral zorgen te maken over de gevolgen die de nieuwe gevangenisstraffen zouden hebben – “namelijk het afschrikwekkende effect en een toename van de zelfcensuur”.

Het ontwerp bevat ook eisen voor socialemediabedrijven om Turkse vertegenwoordigers aan te stellen voor de behandeling van verzoeken met betrekking tot het verwijderen van inhoud, en een nieuwe commissie die perskaarten en accreditatie behandelt.

Een openbare aanklager zal gebruikers van sociale media die problematisch geacht nieuws en informatie verspreiden, kunnen aanklagen.

De wet stelt voor de gevangenisstraffen te halveren als de daders hun ware identiteit verbergen of handelen “in het kader van de activiteit van een organisatie”.

Sociale media

Van sociale medianetwerken wordt verwacht dat zij vertegenwoordigers aanwijzen die in Turkije wonen en persoonlijke informatie verstrekken over iedereen die de wet overtreedt, waaronder iedereen die misleidende informatie verspreidt en de eenheid van de staat schaadt.

De Autoriteit voor Informatie- en Communicatietechnologieën kan een sociaal netwerk tot zes maanden verbieden reclame te ontvangen als het netwerk de gevraagde informatie niet verstrekt.

Sociale medianetwerken die niet meewerken, krijgen te maken met een sterke vermindering van de bandbreedte van hun internetverkeer.
https://tpo.nl/2022/10/14/nieuwe-streng ... overzicht/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie