Premier Erdogan speelt hoog spel

In dit forum bespreken wij de onlusten en andere uitwassen van de islamitische revolutie.
Mahalingam
Berichten: 49537
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Mahalingam »

Erdogan blokkeert de toetreding van Zweden tot de Navo. Pas als hij Turkse staatsburgers krijgt uitgeleverd die verraad hebben gepleegd.
Na veel woorden was het in kannen en kruiken maar Erdogan zei wel dat hij wachtte met 'ja' zeggen tot hij die mensen daadwerkelijk in handen heeft.
Wat voor draai de Zweden er ook aan proberen te geven, het is duidelijk dat ze die 'verzetsrijders' opoffert voor het nationaal belang.
HD stopt deportatie van staatsgreep Turk - zou Zweden toegang tot de NAVO kunnen kosten

Inrikes. In een zaak waarin Turkije de uitlevering vroeg van zijn eigen burger als medeverantwoordelijke voor de poging tot staatsgreep in het land in 2016, wordt de uitlevering nu tegengehouden door het Hooggerechtshof, ook al heeft Turkije duidelijk gemaakt dat het kan voorkomen dat Zweden wordt toegelaten tot de NAVO.

- Het is duidelijk dat er in dit geval verschillende belemmeringen zijn voor uitlevering. Wel geldt dat bij de ene strafrechtelijke verdenking niet wordt voldaan aan de eis van dubbele strafbaarheid, zegt rechter Petter Asp, die een van de rechters is die meewerkte aan de uitspraak, in een persbericht.

- Het is ook een kwestie van politieke misdaden. En er is ook een risico op vervolging op basis van de politieke opvattingen van deze persoon. Uitlevering kan dus niet plaatsvinden, zegt hij verder.

De persoon zou deel hebben uitgemaakt van de zogenaamde Gülen-beweging. De misdrijven waarop het uitleveringsverzoek is gebaseerd betreffen deels dat de persoon wordt verdacht van deelname aan de couppoging in Turkije in 2016, deels dat hij ervan wordt verdacht deel uit te hebben gemaakt van de organisatie zelf.

Inmiddels heeft de Hoge Raad hierover advies uitgebracht aan de regering.

Met betrekking tot het vermoeden dat de persoon betrokken was bij de Gülen-beweging, is de Hoge Raad van oordeel dat er al belemmeringen voor uitlevering bestaan ​​op grond van het feit dat de daden die hij zou hebben gepleegd in Zweden niet strafbaar zijn. De verdenking van medeplichtigheid aan de poging tot staatsgreep komt daarentegen overeen met een verdenking van medeplichtigheid aan een opstand, wat in Zweden een misdaad is.

De rechtbank overweegt voorts dat uitlevering in de weg staat omdat er sprake is van zogenaamde politieke delicten. misdaden die tegen de staat zijn gericht en politiek van aard zijn.

Onder verwijzing naar het feit dat de persoon eerder de vluchtelingenstatus in Zweden had gekregen vanwege het risico op vervolging vanwege zijn politieke overtuiging, is de rechtbank ook van oordeel dat er belemmeringen bestaan ​​volgens artikel 7 van de uitleveringswet.

Dat onderdeel beoogt onder meer het risico van vervolging op grond van iemands politieke opvattingen.

Door het oordeel van de Hoge Raad komt de regering - die uiteindelijk over de kwestie moet beslissen - niet in de gelegenheid om het uitleveringsverzoek in te willigen.
https://www.friatider.se/hd-stoppar-utv ... ade-i-nato
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49537
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Mahalingam »

Turkse inflatie daalt naar 64%

ANKARA (ANP/AFP) - De Turkse inflatie is in december veel lager uitgevallen dan de maanden ervoor. Maar nog altijd werd het leven in het land die maand haast twee derde duurder vergeleken met eind 2021. Het officiële inflatiecijfer kwam uit op 64,3%.

In november was er al een einde gekomen aan de sterke toenames van de inflatie in Turkije. Die piekte in oktober op 85,5% ten opzichte van een jaar eerder. In november gingen de prijzen evenwel nog altijd met 84,4% omhoog.

De daling van de inflatie heeft mede te maken met het feit dat de prijzen eind 2021 al omhoogschoten. Toen bedroeg de inflatie op jaarbasis ook al 36%. Daarnaast daalden in december de energieprijzen, waardoor die een minder groot aandeel hadden in de geldontwaarding. Ook in veel Europese landen zorgde dat voor een minder hoge inflatie.

Onorthodox monetair beleid

Turkije voert al lange tijd een onorthodox monetair beleid. Terwijl de inflatie steeg, verlaagde de centrale bank op aandringen van president Recep Tayyip Erdogan herhaaldelijk de rente. Daarmee wil hij de groei van de productie aanjagen. Maar tegelijkertijd zakte daardoor de lira weg ten opzichte van de dollar en dat maakte de import van energie duur.

Ondertussen is Erdogan ook begonnen met een aantal maatregelen om de koopkracht van de Turkse bevolking te verbeteren. Zo ging het minimumloon dit jaar met 55% omhoog ten opzichte van 2022. Ook wordt het mogelijk voor mensen om eerder met pensioen te gaan.

Verkiezingen

Die maatregelen zijn niet los te zien van de verkiezingen later dit jaar. Erdogans populariteit kwam door de hoge inflatie onder vuur te liggen en door de koopkracht deels te repareren hoopt hij weer wat van die populariteit terug te winnen. De echte inflatie ligt volgens sommige economen echter veel hoger dan het officiële cijfer, wat het ook moeilijker maakt voor Erdogan om dat te lijmen.
https://www.telegraaf.nl/financieel/134 ... lt-naar-64
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 86362
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Ariel »

Turkije woest over Erdogan-afbeelding van Zweedse Koerden

Turkije is woedend over een video van een Koerdische groep in Zweden waarin president Recep Tayyip Erdogan aan zijn benen aan een touw bungelt. De Zweedse ambassadeur in Ankara is ontboden om tekst en uitleg te geven.

In de op Twitter geplaatste video van het Rojava-comité in Zweden, dat onder meer actievoert voor Koerdische strijders in Syrië, wordt Erdogan vergeleken met de Italiaanse fascist Benito Mussolini. De dictator werd ondersteboven opgehangen na zijn executie aan het eind van de Tweede Wereldoorlog.

„De geschiedenis laat zien hoe dictators eindigen”, schreef de groep bij een video met foto’s van Mussolini’s executie in 1945. Vervolgens is een aan een touw bungelende Erdogan-pop te zien. „Het is tijd dat Erdogan aftreedt”, staat erbij.

NAVO-lid Turkije oefent druk uit op Zweden en Finland om veronderstelde Koerdische terroristen uit te leveren als voorwaarde voor instemming met het door beide landen aangevraagde NAVO-lidmaatschap. Ook zou Stockholm het Rojava-comité, dat zou bestaan uit leden van de verboden Turkse arbeiderspartij PKK, moeten vervolgen, vindt Ankara.

Turkije veroordeelt de tweet van de Koerdische groep „in de sterkst mogelijke bewoordingen”, zei Erdogans woordvoerder. „We dringen er bij de Zweedse autoriteiten op aan om zonder verder uitstel de nodige stappen te ondernemen tegen terroristische groeperingen”, twitterde de zegsman.

’Weerzinwekkend’
De Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, Tobias Billström, heeft de video veroordeeld. Stockholm steunt een open debat over politiek maar „neemt afstand van bedreigingen en haat tegen politieke vertegenwoordigers”, schreef Billström. „Het afbeelden van een door het volk gekozen president die buiten het stadhuis wordt geëxecuteerd, is weerzinwekkend”, aldus de minister.

Billström bracht vorige maand nog een bezoek aan Ankara in een poging het NAVO-lidmaatschap rond te krijgen. De Zweedse regering gaf recent aan dat de grens van wat ze kan doen om aan de eisen van Ankara te voldoen is bereikt. Het gaat dan vooral om de uitlevering van verdachten, waarin de onafhankelijke rechtspraak een doorslaggevende rol heeft.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 86362
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Ariel »

Turkije eist 130 ’terroristen’ van Zweden en Finland voor NAVO-toetreding

Zweden en Finland moeten tot 130 „terroristen” deporteren of uitleveren aan Turkije voordat het Turkse parlement hun toetreding tot de NAVO goedkeurt, zei president Recep Tayyip Erdogan. Hij stelde eerder de uitlevering van vooral Koerdische militanten als voorwaarde en geeft daar nu een aantal bij.

Stockholm en Helsinki dienden vorig jaar een aanvraag in om lid te worden van de militaire alliantie na de Russische invasie van Oekraïne. Van de dertig lidstaten moeten alleen de parlementen van Turkije en Hongarije nog groen licht geven.

Zweden en Finland tekenden afgelopen juni een overeenkomst met Turkije om de bezwaren van Ankara weg te nemen. Met name Zweden zou eerst duidelijker moeten optreden tegen wat Turkije ziet als terroristen. Het gaat voornamelijk om aanhangers van de Koerdische PKK en sympathisanten van de in de VS wonende geestelijke Fethullah Gülen, die volgens Turkije achter een couppoging in 2016 zou zitten.

Tijd begint te dringen voor Turkse parlement
Zweden en Finland beloofden Turkijes deportatie- of uitleveringsverzoeken van terreurverdachten snel en grondig te behandelen. „Om dit door het parlement te laten komen, moet je eerst meer dan 100, ongeveer 130 van deze terroristen aan ons overhandigen”, aldus Erdogan. Zijn woordvoerder zei afgelopen weekend dat de tijd begint te dringen voor het Turkse parlement, aangezien er in mei presidents- en parlementsverkiezingen worden gehouden.

Het Zweedse hooggerechtshof heeft echter al een blokkade opgeworpen voor de uitlevering van een aantal verdachten die volgens Ankara banden hebben met Gülen. De Zweedse premier Ulf Kristersson zei maandag evenwel dat zijn land in een „goede positie” is om ratificatie door Turkije van zijn NAVO-lidmaatschapsaanvraag veilig te stellen.

Finse politici interpreteren de eis van Erdogan als een boze reactie op een incident in Stockholm waarbij activisten vorige week een pop lijkend op de Turkse leider aan zijn benen ophingen. „We benadrukken dat we in Finland en Zweden vrijheid van meningsuiting hebben. We kunnen die niet controleren”, zei de voorzitter van het Finse parlement.

De Zweedse regering heeft de actie veroordeeld. Aanklagers in Zweden lieten maandag weten geen strafrechtelijk onderzoek in te stellen nadat een klacht wegens laster was binnengekomen. De Turkse justitie zei eerder het incident te onderzoeken, nadat de Turkse regering de Zweedse ambassadeur in Ankara had ontboden.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 86362
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Ariel »

Gemoederen lopen op tussen Turkije en Zweden vanwege anti-Turkse protesten

De Zweedse defensieminister Pal Jonson is volgende week niet welkom in Turkije om over het Zweedse Navo-lidmaatschap te praten. Ankara annuleert zijn bezoek vanwege anti-Turkse protesten in Zweden en een aangekondigde koranverbranding in Stockholm vanmiddag.

Volgens de Turkse minister van Defensie Hulusi Akar heeft een ontmoeting daardoor ‘zijn belang en betekenis verloren’. De Zweedse ambassadeur moest zich vrijdag ook al melden in Ankara vanwege de protesten. De rechts-extremistische politicus Rasmus Paludan is van plan om vanmiddag een koran te verbranden voor de Turkse ambassade in Stockholm.

Ankara vindt het onaanvaardbaar dat Paludan toestemming heeft gekregen voor het ‘provocerende haatmisdrijf’ en eist dat de Zweedse regering de koranverbranding toch verbiedt. Vorig jaar april ontstonden in Zweden rellen omdat Paludan bijeenkomsten organiseerde waarbij hij korans wilde verbranden. Vandaag staat ook een demonstratie van aanhangers van de Turkse regering gepland bij de ambassade, maar de kans op botsingen wordt laag ingeschat.

Vorige week trok Turkije ook al een uitnodiging in aan de Zweedse parlementsvoorzitter na een rel. De Turkse regering was toen woest over een actie van Zweedse Koerden, die een pop van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan aan zijn voeten hadden opgehangen, alsof hij was geëxecuteerd.

De twee landen liggen al maanden met elkaar overhoop, sinds Turkije de toetreding van Zweden en Finland tot de Navo blokkeert. Ankara stelt als voorwaarde dat Zweden tot 130 mensen uitlevert die Turkije ziet als Koerdische terroristen of die betrokkenen zouden zijn bij de couppoging in 2016. Zweden heeft wel enkele stappen gezet en Jonson had gehoopt met zijn bezoek komende week alle plooien glad te kunnen strijken.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 49537
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Mahalingam »

Zo hing de pop erbij:
Afbeelding
video van het ophijsen:
https://gatesofvienna.net/2023/01/hangi ... d-for-him/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 86362
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Ariel »

Ik ben benieuwd of de NAVO zich stoort aan de uitspraak van Erdogan.
Erdogan: voorlopig geen steun voor NAVO-lidmaatschap Zweden

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zegt dat Zweden niet hoeft te rekenen op de steun van Turkije bij het verkrijgen van het NAVO-lidmaatschap, na de koranverbranding bij de Turkse ambassade in Stockholm afgelopen weekend.

De rechts-extremistische politicus Rasmus Paludan kreeg toestemming voor een protest waarbij hij een koran verbrandde bij de Turkse ambassade in de Zweedse hoofdstad. Die toestemming leidde tot woede in Turkije. De Zweedse ambassadeur in Turkije moest zich vrijdag al melden vanwege de geplande koranverbranding. Er werd ook een streep gezet door een bezoek van de Zweedse defensieminister.

„Als je geen respect toont voor de Turkse republiek of het geloof van moslims, kun je ook geen steun van ons krijgen wat betreft NAVO”, zei Erdogan in een speech na de ministerraad. Hij noemde de stunt van de Deens-Zweedse Paludan een „schande.” Ook Zweedse politici veroordeelden de actie van Paludan, maar zij verdedigden tegelijkertijd de brede vrijheid van meningsuiting in het land.

De relatie tussen de twee landen is moeizaam sinds Turkije de toetreding van Zweden en Finland tot de NAVO blokkeert. Voor dat lidmaatschap moeten alle leden akkoord gaan. Ankara stelt als voorwaarde dat Zweden tot 130 mensen uitlevert die Turkije als Koerdische terroristen of betrokkenen bij de couppoging van 2016 beschouwt.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 86362
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Bericht door Ariel »

Turkije blijft dwarsliggen bij NAVO-uitbreiding; irritaties nemen toe

De irritaties over het verzet van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan tegen toetreding van Zweden tot de NAVO nemen toe. Ondertussen suggereert Finland dat toetreding zónder Zweden een optie is.

Turkije sloot voor de zomer op de NAVO-top in Madrid een deal met de twee landen. Om een veto van Ankara van tafel te krijgen moeten Zweden en Finland werk maken van een stevigere anti-terreuraanpak, exportblokkades voor wapens opheffen en Turkse dissidenten uitleveren.

Maar Erdoğan is vooral over het huiswerk van Zweden ontevreden. Het Turkse staatshoofd, al volop in campagnestand voor de presidentsverkiezingen, lijkt iedere keer nieuwe voorwaarden af te vuren op Stockholm. Afgelopen maandag deed hij er nog een schepje bovenop: Zweden hoeft voorlopig geen goedkeuring te verwachten.

Protest
Aanleiding voor zijn jongste blokkade is een demonstratie van een Koerdische actiegroep in Stockholm, bij het protest was een hangende pop met daarop Erdoğan te zien. Verder is hij woest over een politicus die afgelopen weekend de koran verbrandde bij de Turkse ambassade.

Het Scandinavische land vreest onderhand dat de Turkse ratificatie niet meer zal plaatsvinden voor de presidentverkiezingen halverwege mei. In Finland, met Rusland als grote buur en aanleiding om zich aan te willen sluiten bij het bondgenootschap, neemt het ongeduld toe. Voor Helsinki is het altijd een belangrijke lijn geweest om samen met Zweden toe te treden tot de militaire alliantie.

Maar de Finse minister Pekka Haavisto (Buitenlandse Zaken) suggereerde bij televisiezender Yle dat er een moment kan komen dat Finland alleen verder gaat als het te lang duurt met Zweden. De uitspraken zorgen voor veel commotie in Zweden.

Haavisto heeft de kwestie dinsdagochtend besproken met NAVO-topman Jens Stoltenberg en zijn Zweedse ambtsgenoot. „Het doel is dat Finland en Zweden tegelijkertijd lid worden van de NAVO”, zei Haavisto na afloop tijdens een persconferentie.

Irritaties
Binnen de NAVO nemen de irritaties over Turkije toe. „Finland en Zweden zijn klaar om toe te treden”, zegt secretaris-generaal Jens Stoltenberg keer op keer tijdens persconferenties.

Volgens minister Wopke Hoekstra (Buitenlandse Zaken) stelt Ankara het geduld op de proef. „Maar het is beter dat ik op mijn tong bijt”, zei de CDA-bewindsman maandag in Brussel. De minister vreest dat het alleen maar averechts werkt als hij zich zou uitspreken over de kwestie.

Zweden en Finland kunnen in de wachtkamer voor NAVO-lidmaatschap geen beroep doen op het beroemde artikel 5: een aanval op een lidstaat wordt beschouwd als een aanval op alle lidstaten. Beide landen zien deze ‘grijze zone’ als een veiligheidsrisico. De Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk hebben om die reden veiligheidsgaranties afgegeven. De twee militaire grootmachten schieten te hulp zodra de landen worden aangevallen in periode tussen het aanmelden voor lidmaatschap en de officiële toetreding.
Volgens minister Wopke Hoekstra (Buitenlandse Zaken) stelt Ankara het geduld op de proef. „Maar het is beter dat ik op mijn tong bijt”, zei de CDA-bewindsman maandag in Brussel. De minister vreest dat het alleen maar averechts werkt als hij zich zou uitspreken over de kwestie.

Misschien moet Wopke wat minder op zijn tong bijten, en aangeven dat men Turkije het NAVO-lidmaatschap ontneemt. Probleem opgelost. Turkije hoort niet in de NAVO.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16715
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Premier Erdogan is net zoals Aboutaleb een salafist

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ariel schreef:
di jan 24, 2023 1:16 pm
Misschien moet Wopke wat minder op zijn tong bijten, en aangeven dat men Turkije het NAVO-lidmaatschap ontneemt. Probleem opgelost. Turkije hoort niet in de NAVO.
Afbeelding

JUIST JA! Wopke zou overleg moeten plegen met de belangrijkste NAVO partners zonder uiteraard de aanwezigheid van het dwarsliggende zich superieur voelende overbodige moslimland Turkije; en stellen dat we beter af zijn zonder Turkije, maar mèt Zweden en Finland. En dat op zéér korte termijn. Dat moslimland had allang verwijderd moeten worden op het lijstje van de westerse beschaving.

Erdogan manifesteert zich keer op keer als een arrogante klootzak die anti-democratische kuren heeft keer op keer op keer. Een Salafist die democratisch is? Dat kan alleen in Nederland met de hypocriete geniepige achterbakse Salafist Ahmed Aboutaleb, burgervader van Rotterdam en hoofd van de politie aldaar. Typisch iets voor een bananenrepubliek zoals Nederland: zo logisch corrupt als de pest.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst en verkondig eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Plaats reactie