Turkije valt Noordoost-Syrië binnen

In dit forum bespreken wij de onlusten en andere uitwassen van de islamitische revolutie.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85727
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Turkije valt Noordoost-Syrië binnen

Bericht door Ariel »

King George schreef:Dat gaat een wespennest worden.
Ja, daar ben ik ook bang voor, en ik voorzie een nieuwe golf Syrische "vluchtelingen".
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51243
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Turkije valt Noordoost-Syrië binnen

Bericht door Pilgrim »

Amerikaanse topdiplomaat bevestigt Turkse etnische zuiveringen en oorlogsmidaden tegen Koerden

Posted on 11/11/2019

Afbeelding
Door Turkije gesteunde islamisten openen in Tal Abyad het vuur op Koerdische verzetsgroepen. Afbeelding: Getty Images (2).

‘Turkije gebruikt islamistische groepen om afschuwelijke oorlogsmisdaden te plegen’ – Topdiplomaat drong er bij Trump op aan om Amerikaanse troepen in te zetten om de Turkse invasie te stoppen

Het is al veel langer bekend, maar nu is het ook officieel toegegeven: de Turken voeren doelbewust etnische zuiveringen uit tegen de Koerden. De New York Times heeft een gelekte memo van het ministerie van Binnenlandse Zaken hierover gepubliceerd. Gaan de NAVO en de EU een herhaling van de Turkse genocide op de Armenen toestaan? Het lijkt erop van wel, want ondanks wat protesten en minuscule financiële sancties onderneemt Europa niets substantieels tegen de almaar gevaarlijker en gewelddadiger wordende moslimdictator in Ankara. Daarmee dreigen we wéér medeplichtig te worden aan een massaslachting.

Deze ontwikkelingen kunnen onmogelijk als een volslagen verrassing komen. Erdogan kondigt zijn agressieve imperialistische veroveringsplannen voor Syrië, en daarna het halve Midden Oosten, Noord Afrika en Oost Europa immers al jaren aan. De Koerden zijn met hun aspiraties voor een eigen onafhankelijke staat een lastige hobbel op de weg, die permanent moet worden verwijderd.

‘Afschuwelijke oorlogsmisdaden en etnische zuiveringen’
In de doelbewuste memo, die werd geschreven door William Roebuck, topdiplomaat in Noord Syrië en voorheen het vicehoofd van de Amerikaanse missie in het verscheurde land, staat letterlijk dat ‘de Turkse militaire operatie in noordelijke Syrië, met als speerpunt hun betaalde islamistische groepen, neerkomt op een met opzet verweven poging tot etnische zuiveringen.’

Roebuck bevestigt wat wij al jaren schrijven, namelijk dat –nog altijd NAVO lid!- Turkije islamistische proxy’s in het zogenaamde ‘Syrian National Army’ (voorheen FSA) gebruikt om afschuwelijke mensenrechtenschendingen en strandrechtelijke executies van Koerdische strijders en burgers uit te voeren. ‘Deze kunnen enkel als oorlogsmisdaden en etnische zuiveringen worden omschreven,’ aldus de diplomaat.

‘Zet Amerikaanse troepen in om Turkse invasie te stoppen’
Daarom drong hij er bij president Trump op aan om Amerikaanse troepen in te zetten om de Turkse invasiemacht tegen te houden. ‘We hebben een kans om de schade voor ons te minimaliseren, en hopelijk de impact van het huidige Turkse beleid te corrigeren.’

Het terugtrekken van de Amerikaanse troepen –in werkelijkheid géén terugtrekking, maar een verplaatsing en zelfs aanvulling met nog zwaardere wapens- noemde Roebuck ‘catastrofaal.. Er komt een dag waarop mensen zich zullen afvragen wat hier is gebeurd, en waarom officials niet meer deden om het te stoppen, of zich tenminste krachtiger uitspraken om Turkije te berispen voor zijn gedrag.’

‘President Trump is duidelijk en consistent geweest met zijn wens om onze troepen uit Syrië te halen,’ concludeerde Roebuck. ‘De resterende aanwezigheid om de olie te beschermen en tegen ISIS te vechten geeft ons wat tijd.’

Erdogan komt over twee dagen in het Witte Huis op bezoek. Trump zal de kwestie rond de Koerden ongetwijfeld ter sprake brengen, en vermoedelijk ook de Turkse aankoop van Russische S-400 afweerraketten, wat de VS ertoe bracht om de Turkse deelname aan het F-35 programma voorlopig te bevriezen.

EU heeft zich feitelijk onderworpen aan Turkije
Van de gevestigde orde in de EU hoeft Trump sowieso niets te verwachten; ten eerste wordt hij sowieso alom door hen gehaat, en ten tweede doet men er in Brussel alles aan om vriendjes te blijven met Erdogan, uit angst dat de despoot de sluizen nog verder openzet, en in één klap miljoenen Syrische migranten op ons afstuurt. Die halen de eurofielen veel liever geleidelijk naar Europa, zodat de autochtone bevolking niet op tijd doorkrijgt dat hun landen stapsgewijs totaal worden geïslamiseerd.

Dan is er nog een andere reden die de mainstream media nooit zullen toegeven, en dat zijn de miljoenen Turken in Europa, waarvan een grote meerderheid fervente aanhangers van Erdogan zijn. Hoge officials en ministers van diens AKP partij dreigden jaren geleden al de hier woonachtige Turken als een vijfde colonne tegen de Europeanen in te zetten, indien wij het zouden wagen Erdogan en zijn plannen voor de voeten te lopen.

Dat de EU eveneens nog steeds zwijgt over de tientallen jaren durende Turkse bezetting van de helft van het grondgebied van één van haar lidstaten(!), Cyprus, bewijst dat de werkelijke heerser van Europa niet in Brussel, maar in één van zijn enorme paleizen zo’n 2500 kilometer verderop zit. En die despoot is vast van plan om het islamitische Turks-Ottomaanse Rijk, dat berucht was vanwege zijn peilloze wreedheden, te herstellen – ook in Europa.

Xander

(1) Zero Hedge via Infowars
(2) Afbeelding: Embed from Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

https://www.xandernieuws.net/algemeen/a ... n-koerden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51243
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Turkije valt Noordoost-Syrië binnen

Bericht door Pilgrim »

Amerikaanse drones filmen pro-Turkse strijdgroepen die Koerdische burgers uitmoorden

Posted on 13/11/2019

Afbeelding
Afbeelding: (2).

Pro-Turkse islamisten die nu oorlogsmisdaden tegen burgers plegen werden gefinancierd, getraind en bewapend door CIA, Pentagon en Turkije – Vrouwen van deze wrede terroristen mogen van linkse rechter samen met hun jihadkindjes terugkeren naar Nederland

‘Wie zwijgt stemt toe,’ en dat geldt zeker voor de EU en de NAVO nu er nog steeds helemaal niets wordt ondernomen tegen de ‘schokkende oorlogsmisdaden’ van de door Turkije gesteunde ‘Syrische’ eenheden, die Koerdische burgers en gevangenen standrechtelijk executeren. We schreven er eergisteren al over, en nu blijken de oorlogsmisdaden door Amerikaanse drones ook op video te zijn gezet.

‘Amerikaanse militaire officials hebben de afgelopen maand live dronebeelden gezien waarop door Turkije gesteunde Arabische schutters tijdens hun aanval op de Koerdische strijders in het noordoosten van Syrië op burgers leken te schieten. De officials, die bekend zijn met dit soort incidenten, meldden aan hun commandanten dat er mogelijk oorlogsmisdaden werden gepleegd.’

Wat het enkele dagen geleden door de Wall Street Journal gepubliceerde rapport echter ‘vergat’ te melden was dat de pro-Turkse islamisten die nu (weer) burgers uitmoorden enkele jaren geleden werden gefinancierd, getraind en bewapend door Obama’s CIA en het Pentagon, om tegen de Syrische regering te vechten.

Erdogans proxy invasieleger bomvol ISIS en Al-Qaeda terroristen
Erdogans proxy invasieleger (het Syrian National Army, voorheen Free Syrian Army) werd onlangs gefilmd toen het door de CIA geleverd TOW raketten inzette tegen de door de Koerden geleide SDF (Syrian Democratic Forces), die cruciaal zijn geweest bij het verslaan van ISIS.

Het is tevens een goed gedocumenteerd feit dat de Turkse invasiemacht van het SNA bomvol ‘voormalige’ ISIS, Al-Nusrah/Al-Qaeda en FSA terroristen zit. En die hebben overduidelijk hun CIA speelgoed meegenomen naar het slagveld, of beter gezegd: slachtveld, want de uitroeiing van de Koerden is al jaren een vurige wens van de moslimdictator in Ankara.

Maar plotseling komt het voor Washington goed uit om ‘geschokt’ te zijn, nu de FSA moslimstrijders niet meer voor ‘Team USA’ willen spelen. ‘Wij gaan dit niet pikken, en dat hebben we de Turken heel duidelijk gemaakt,’ reageerde een Amerikaanse official. De top van het Pentagon zou er echter nog niets mee willen doen, en eerst de beelden nog nauwkeuriger willen bestuderen.

Wat er dan onduidelijk is aan bijvoorbeeld de opname van een ‘glashelder geval van gevangenen die met vastgebonden handen worden doodgeschoten’, en een andere video van de moord op een Koerdische politicus op een hoofdweg, wordt niet uitgelegd. Of is het omdat dezelfde groepen die nu oorlogsmisdaden plegen de afgelopen weken werden gefilmd met anti-tankwapens van de CIA?

‘Wat hier gebeurde?’: VS en Turkije creëerden gruwelijke jihadisten
‘Er komt een dag waarop mensen zich zullen afvragen wat er hier is gebeurd, en waarom officials niet meer deden om het te stoppen, of zich tenminste krachtiger uitspraken om Turkije te berispen voor zijn gedrag,’ schreef de Amerikaanse topdiplomaat voor Syrië, William Roebuck, in een memo die we eergisteren bespraken. Ook Roebuck had het letterlijk over ‘oorlogsmisdaden en etnische zuiveringen.’

Maar het antwoord op de vraag ‘wat er hier is gebeurd’ is makkelijk te beantwoorden: jarenlang heeft de VS nauw samengewerkt met NAVO bondgenoot Turkije en met andere regionale machten zoals Saudi Arabië, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten om de Syrische regering van president Assad omver te werpen.

Daarbij werden in de strijd geharde jihadisten ingezet, die grote aantallen burgers op vaak gruwelijke wijze uitmoordden of tot (seks)slavernij dwongen. (En dezelfde ISIS vrouwen die hier volgens de slachtoffers die het overleefden gretig aan meewerkten eisen nu met steun van een linkse rechter dat zij met hun jihadkindjes naar Nederland mogen ‘terugkeren’ om onze toch al zo veilige samenleving nog verder te verrijken).

Deze islamitische oorlogsmisdadigers werken nu direct voor hun ‘Kalief’ Erdogan. Het Pentagon en de mainstream media lijken er nu pas ‘achter te komen’ hoe wreed deze strijders zijn, en dat terwijl al jaren bekend is dat deze monsters door de (militair gezien) twee grootste NAVO lidstaten, Amerika en Turkije, werden gecreëerd en ingezet.

Mark ‘Memory Loss’ weet niets meer van Nederlandse bom op Syrisch dorp
Klaarblijkelijk heeft Nederland er geen enkel probleem mee lid te blijven van een militaire alliantie die dergelijke oorlogsmisdaden van één van haar lidstaten tolereert en faciliteert. Maar wat wil je ook met een premier die zich ‘niet kon herinneren’ destijds iets gehoord te hebben over een Nederlandse bom op een Iraaks dorp, waarbij minstens 70 burgers omkwamen. Handig, zo’n selectief geheugen, vooral als je daarmee iedere keer weer weet weg te komen.

Hoeveel mensen twijfelen er nu nog aan dat de echte heerser van Europa niet in Brussel, maar in Ankara zit, zoals we eergisteren schreven?

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: Embed from Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

https://www.xandernieuws.net/algemeen/a ... itmoorden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51243
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Turkije valt Noordoost-Syrië binnen

Bericht door Pilgrim »

Waarom Hamas de invasie van Turkije in Noord-Syrië ondersteunt

Geplaatst op 11 januari 2020

Afbeelding
De hoogste Iraanse leider ayatollah Ali Khamenei (rechts) ontvangt de vice-chef van Hamas, Saleh al-Arouri (tweede van rechts), en de Hamas-delegatie in Teheran op 22 juli 2019.

Midden oktober, nadat de Amerikaanse president Donald Trump het vertrek van de Amerikaanse troepen uit Noord-Syrië aangekondigd had, drong het leger van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan het door de Koerden gecontroleerde gebied binnen.

Ankara beschouwt de Koerden in Noord-Syrië als aan de PKK gelieerde terroristen, die vanwege hun wens naar vrijheid als serieuze bedreiging voor de nationale veiligheid van de Turken worden aangezien. De eliminatie van de Koerdische autonomie is sinds het begin van de Syrische burgeroorlog in 2011 een zeer belangrijke prioriteit voor Erdoğan.

Het Amerikaanse vertrek uit het gebied dat aan Turkije grenst, werd door Erdoğan blijkbaar als groen licht opgevat voor een invasie, waarop hij al bijna tien jaar had gewacht. Hoewel er geen twijfel bestaat over de verwoestende uitwerkingen die deze stap op de Koerden heeft en verder zal hebben, is het de vraag of en in hoeverre hij Israël betreft, een buurland dat een ondersteuner van de Koerdische onafhankelijkheid was en terecht een nog grotere Iraanse machtsovername in Syrië vreest.

Israël´s vijanden verdedigden, weinig verrassend, onmiddellijk het aangekondigde vertrek door Trump en prezen de invasie van Erdoğan. Bijvoorbeeld Hamas, de terreurorganisatie die de Gazastrook beheerst.

Hamas streeft, net als Turkije, niet alleen naar de vernietiging van Israël, maar onderhoudt ook nauwe contacten met de regering van Erdoğan. De militaire vleugel van Hamas bezit een kantoor in Istanboel, ondanks de internationale druk op Turkije om dit te sluiten. Tijdens een officieel bezoek in Londen in mei 2018 verklaarde Erdoğan:

“Ik beschouw Hamas niet als een terroristische organisatie. Hamas is een van de verzetsbewegingen die zich voor de bevrijding van de bezette gebieden van de Palestijnen inzetten.”

De Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu reageerde op Twitter op het commentaar en schreef:

“Erdoğan behoort tot de grootste ondersteuners van Hamas en het lijdt geen twijfel dat hij terrorisme en afslachten uitstekend begrijpt. Ik stel voor dat hij ons niet moreel de les leest.”

Met andere woorden: de “ideologische liefdesaffaire” van Turkije met Hamas is geen geheim.

Maar terwijl Turkije, dat lid is van de NAVO, mogelijkerwijs dubbelspel met het Westen speelt – het ondersteunt tegelijkertijd Hamas en bedrijft reële politieke diplomatie met Washington en Jeruzalem – is Hamas zich heel goed bewust van haar radicaal-“islamistische” agenda. Net zoals haar terroristische tegenhangers in het hele Midden-Oosten, waarvan velen door het Iraanse regime gefinancierd worden, wil Hamas niet alleen Israël vernietigen omdat het een joodse staat is, maar omdat het land de Amerikaanse waarden van vrijheid en democratie deelt. In de ogen van Hamas zijn de Koerden een uitbreiding van het westelijke bondgenootschap.

Zoals Khaled Abu Toameh onlangs schreef:

In een verklaring van Hamas van 14 oktober wordt gezegd dat de terreurbeweging “het recht van Turkije begrijpt om zijn grenzen te beschermen, zich te verdedigen en bedreigingen die de nationale veiligheid schaden te bestrijden en de manipulatie van de zionistische Mossad in de regio, als deel van (Israël´s) inspanningen de Arabische en islamitische nationale veiligheid te ondermijnen, uit de weg te ruimen.”

Hamas prees Erdoğan ook voor zijn “ondersteuning van de Palestijnse zaak en de rechten van het Palestijnse volk” en sprak zich tegen “de zionistische en Amerikaanse aanwezigheid in de regio” uit.

Sami Abu Zuhri, een woordvoerder van Hamas in de Gazastrook, ondersteunde Turkije. “De Israëlische mediacampagne tegen Turkije is onbeleefd en onacceptabel. Israël zal de vijand blijven en Turkije zal in de harten van de moslims blijven”, schreef hij op Twitter.

Een andere aanvoerder van Hamas, Izzar al-Risheq, zei dat zijn groepering “vol vertrouwen is dat president Erdoğan geen ambities in Syrië heeft en dat hij alleen maar de veiligheid van zijn land wil beschermen”. De moslims “zouden een einde aan hun conflicten moeten maken, opdat ze de tijd zouden hebben om de grote uitdaging aan te gaan die voortkomt uit de aanwezigheid van de zionistische vijand”.

De ondersteuning van Hamas voor de Turkse agressie zou daarom net zomin een verrassing moeten zijn als de campagne van Erdoğan tegen het Westen en de omvangrijke militaire inspanningen voor een regionale hegemonie.

Bron: https://de.gatestoneinstitute.org

Vertaling: Audiatur Online

Bron oorspronkelijk artikel: www.gatestoneinstitute.org

Door: Omer Demir

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/01/11 ... dersteunt/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51243
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Turkije valt Noordoost-Syrië binnen

Bericht door Pilgrim »

Turkije wil ineens toch Amerikaanse afweerraketten om Rusland en Syrië af te schrikken

Posted on 20/02/2020

Afbeelding
Een Syrische tank vuurt op posities van door Turkije gesteunde moslimterroristen in de provincie Idlib. (Afbeelding: (3)).

Dreigende taal tussen Turkije en Rusland over Syrisch offensief in Idlib

Het aanhoudende conflict in Syrië stond de afgelopen dagen in het teken van een almaar feller wordende ruzie tussen Rusland en Turkije over Idlib, het laatste bolwerk van de islamistische rebellen. Dictator Erdogan liet het Turkse parlement weten dat er een grote militaire operatie in Idlib op handen was om die moslimrebellen te redden: ‘We tellen af, en geven onze laatste waarschuwingen.’ Waarop het Kremlin hem liet weten dat als hij het Syrische leger aanvalt, dit wat betreft Rusland ‘een worst case scenario’ is. Vandaag lijken de Turken ineens toch weer terug te vallen op de VS, en hebben de Amerikanen gevraagd om twee Patriot luchtafweersystemen bij de grens met Syrië op te stellen, ter ‘verdediging’ tegen de Russische luchtmacht.

De afgelopen jaren kreeg Erdogan meerdere malen flinke ruzie met de NAVO partners en de Amerikaanse president Donald Trump, omdat hij per se Russische S-400 luchtafweersystemen wilde aanschaffen. Trump ziet die raketten als een bedreiging voor de F-35, en schortte vervolgens de samenwerking met Turkije bij de bouw van de nieuwe Joint Strike Fighter –waar de Turken zo’n 100 van willen aanschaffen- op.

De strijd om Idlib doet de Russen en Turken echter weer uit elkaar drijven. Erdogan steunt de islamistische rebellen en jihadisten, terwijl Putin het Syrische regeringsleger van president Assad steunt, vooral met de Russische luchtmacht. Ondertussen zouden al honderdduizenden inwoners van Idlib op de vlucht zijn geslagen. Die gaan allemaal naar Turkije, dat al drie miljoen vluchtelingen huisvest.

Botsing Turkije-Rusland
Gisteren bezwoer Erdogan dat ‘wij Idlib niet zullen overgeven aan het (Syrische) regime… Wij zijn vastbesloten iedere prijs te betalen om de veiligheid in zowel Idlib als Turkije te verzekeren.’

De afgelopen weken hebben het Turkse en Syrische leger enkele sporadische gevechten met elkaar uitgevoerd. Daarbij zijn aan beide kanten een onbekend aantal doden en gewonden, hoewel Turkije het over minimaal 13 omgekomen Turkse soldaten heeft. De Turken zouden op hun beurt een of meerdere Syrische helikopters hebben neergehaald.

Er was ook een bericht over een grote Russische luchtaanval op Turkse tanks en andere militaire voertuigen, maar dit is tot nu toe door niet één bron bevestigd.

‘Worst case scenario’
Het Kremlin reageerde snel op Erdogans dreigement. ‘Als zijn operatie tegen de terroristische krachten in Idlib is, zou dat zeker in de juiste geest zijn van de Russische afspraken met Turkije,’ verklaarde woordvoerder Dmitry Peskov. ‘Maar als het een operatie tegen de legitieme Syrische strijdkrachten is, zou dan absoluut het worst case scenario zijn.’

Trump schaart zich achter Erdogan
Trump zou zich tijdens een telefoongesprek achter Erdogan hebben geschaard. Beide leiders zouden het eens zijn dat het Syrische-Russische offensief ‘onmiddellijk’ moet worden gestopt. De Turken lijken de daad bij het woord te voegen met hun verzoek aan de VS om zo snel mogelijk Patriot luchtafweerraketten op te stellen. Dat is helemaal in het straatje van de regering Trump, die vindt dat de Turken ‘moeten kiezen tussen NAVO lid blijven en het aanschaffen van de Russische S-400.’

Alle analisten zijn het erover eens dat Turkije bij een rechtstreekse militaire confrontatie met Rusland geen schijn van kans maakt, en al heel snel een beroep zou moeten doen op Amerika, en misschien zelfs op de NAVO. Het is echter maar de vraag of men in Brussel nu al bereid is om oorlog met Rusland te riskeren.

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Zero Hedge
(3) Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur وكالة تسنيم للأنباء, bron https://www.tasnimnews.com/en/news/2018 ... idlib-hama, Creative Commons Attribution 4.0 International license.

https://www.xandernieuws.net/algemeen/t ... schrikken/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85727
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Turkije valt Noordoost-Syrië binnen

Bericht door Ariel »

Zeker 33 Turkse militairen zijn omgekomen door een luchtaanval in de Syrische provincie Idlib. Dat zegt de gouverneur van de zuidelijke Turkse provincie Hatay, die grenst aan Syrië.

De aanval zou volgens Ankara zijn uitgevoerd door het Syrische regeringsleger of Rusland, dat militaire steun geeft aan het Syrische regime van Bashar al-Assad. Turkije reageerde vrijdag met artilleriebombardementen op stellingen van het Syrische regeringsleger, meldden overheidsfunctionarissen aan staatspersbureau Anadolu.

De Russische president Vladimir Poetin en zijn Turkse ambtgenoot Recep Tayyip Erdogan hebben vrijdag overlegd over de situatie in de Syrische regio Idlib. Donderdag kwamen 33 Turkse militairen om het leven bij een Russische luchtaanval.

De coördinatie tussen beide landen was niet goed, volgens Rusland had Turkije niet laten weten dat er Turkse militairen op de locatie waren, Turkije zegt dat dit wel was gemeld. Rusland zegt dat ze dachten alleen rebellen onder vuur te nemen. Als reactie op de bombardementen hebben de Turken Syrische doelen bestookt. Daarbij zijn zeker zestien Syrische soldaten gedood.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 49079
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Turkije valt Noordoost-Syrië binnen

Bericht door Mahalingam »

Turkije heeft de troepen van Syrië op Syrisch grondgebied aangevallen. De schattingen lopen uiteen maar tussen de 500 en 1000 Syrische soldaten zijn gedood. Video van de Turken hier:Erdogan wil dat de NATO hem gaat helpen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51243
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Turkije valt Noordoost-Syrië binnen

Bericht door Pilgrim »

Turkije en Rusland op randje van oorlog om situatie in Syrië

Posted on 28/02/2020

Afbeelding
Turkse troepen in Syrië. Afbeelding (illustratief): (7).

Turkse leger schiet raketten op Russische vliegtuigen – Tientallen Turkse soldaten omgekomen bij Russisch vergeldingsbombardement – Onbevestigd: Erdogan stuurt gevechtsvliegtuigen luchtruim Syrië in – Turkije chanteert NAVO door grenzen te openen voor miljoenen migranten die naar Europa willen

Terwijl het coronavirus bijna het complete nieuws beheerst, is er nog een andere gevaarlijke ontwikkeling gaande die ernstige internationale gevolgen kan hebben. Turkije en Rusland balanceren namelijk op het randje van een ‘hete’ oorlog om de situatie in Idlib, Syrië, waar zich de laatste jihadisten bevinden die door de Turken en het Westen worden gesteund in hun strijd tegen de legitieme regering van president Assad. Volgens nog onbevestigde berichten zou de Turkse dictator Erdogan de staat-van-beleg hebben uitgeroepen en ballistische raketten en gevechtsvliegtuigen inzetten, waardoor een militaire botsing met Rusland onvermijdelijk wordt.

Gisteren beschuldigde het Kremlin het Turkse leger ervan in de afgelopen week raketten op Russische vliegtuigen te hebben afgeschoten, wat onder meer op dit filmpje zou zijn te zien. (5) Uiteindelijk volgde een Russisch vergeldingsbombardement waarbij minstens 33 Turkse soldaten om het leven kwamen. (1)

Offensief tegen laatste bolwerk door Westen/Turkije gesteunde jihadisten
De moslimterroristen van diverse bij Al-Qaeda en ISIS behorende facties vechten met Turkse militaire steun en Amerikaanse wapens tegen het offensief van het Syrische leger, dat daarbij gesteund wordt door de Russische luchtmacht. Idlib is het laatste bolwerk dat nog in handen is van de jihadisten. Eerder werden al enkele helikopters van de Syrische luchtmacht neergeschoten.

Het Russische ministerie van Defensie verklaarde dat Turkse ‘gevechtseenheden’ zich bij de terroristen hebben aangesloten. Toen de Syrische en Russische luchtmacht stellingen van de jihadgroepen bombardeerde, zijn daarbij ook tientallen Turkse soldaten gedood. (2)

Riskeert Turkije een oorlog met Rusland?
Dictator Erdogan heeft vandaag een spoedzitting in Ankara bijeengeroepen. Er zijn signalen dat hij zijn vele dreigementen van de afgelopen maanden –en jaren- eindelijk wil waarmaken, en alles zal doen om te voorkomen dat Idlib wordt bevrijd door het Syrische leger.

‘Als Turkije ‘all in’ gaat om de Syrische opmars te stoppen, zal dit dan op een totale oorlog uitlopen?’ vroeg Russia Today zich gisteren af. In Moskou lijkt men vooralsnog te denken dat de Turken het niet aandurven om een oorlog met Rusland te riskeren, mede omdat de NAVO hier (nog) niet op zou zitten te wachten. (3)

‘Turkije doet beroep op NAVO’
Volgens de in Nieuw Zeeland werkende analist en buitenlands beleid specialist Darius Shahtahmasebi heeft Turkije na het verlies van de 33 soldaten echter wel degelijk de steun van de NAVO gevraagd. Een woordvoerder van Erdogans AKP partij, Omer Celik, noemde het Russische bombardement namelijk letterlijk ‘een aanval op de internationale gemeenschap en op de NAVO.’

Turkije kan in principe geen beroep doen op Artikel 5 van het Westerse bondgenootschap, dat de NAVO landen verplicht te hulp te schieten als een van de lidstaten wordt binnengevallen. De situatie is juist andersom: Turkije is zelf Syrië binnengevallen, en dus de agressor.

Shahtahmasebi noemt de dreigende oorlog tussen Turkije en Rusland ‘een geschenk uit de hemel’ voor de VS, dat eerder Turkije uitsloot van het F-35 programma vanwege de aankoop van Russische S-400 afweerraketten. Het Pentagon is al jaren bang voor een alliantie tussen Rusland, China, Turkije en Iran, en ziet in de huidige grote spanningen in Syrië daarom een uitgelezen mogelijkheid om de Turken bij de NAVO te houden.

‘Turkije zet grenzen open voor miljoenen migranten die naar Europa willen’
Normaal gesproken zouden we ervan uit kunnen gaan dat de Turken het wederom bij enkel dreigementen houden. En mocht het dan toch tot vuurgevechten met de Russen komen, dat beide partijen besluiten daar weer snel mee te stoppen en om de tafel te gaan zitten, omdat niemand op een oorlog zit te wachten.

Dit zijn echter geen normale tijden meer. De laatste paar jaar is er zo ontzettend veel veranderd op de wereld, is eigenlijk alles zo onzeker, onstabiel, onvoorspelbaar en fragiel geworden, dat er maar heel weinig voor nodig lijkt om landen en machtsblokken elkaar militair in de haren te doen vliegen. De corona crisis zou, indien niet binnen afzienbare tijd opgelost, wel eens het laatste zetje kunnen gaan geven.

Het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft al verklaard dat alle grenzen met Europa voor minstens 72 uur worden geopend voor de circa 3,4 miljoen vluchtelingen in het land, in een poging om de NAVO te dwingen achter Turkije te gaan staan (6). Volgens onbevestigde berichten heeft het Turkse leger inmiddels ballistische raketten op het Syrische leger en de Russische strijdkrachten afgeschoten, en zijn Turkse F-16’s het Syrische luchtruim binnengedrongen.

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Russia Today
(3) Russia Today
(4) Russia Today
(5) Zero Hedge
(6) Infowars
(7) Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur Türk Silahlı Kuvvetleri (VOA), bron Voice of America licentie: the public domain in the United States

https://www.xandernieuws.net/algemeen/t ... -in-syrie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51243
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Turkije valt Noordoost-Syrië binnen

Bericht door Pilgrim »

‘Turkije schiet raketten af op Russische basis, verklaart Syrië morgen de oorlog’

Posted on 28/02/2020

Afbeelding
Russische gevechtsbommenwerpers stijgen op vanaf de basis bij Latakia, die vandaag door de Turken onder vuur zou zijn genomen. (Afbeelding (archief): (4)).

Griekenland en Bulgarije sturen troepen naar grens met Turkije – ‘90% kans op oorlog Turkije – Syrië’

Volgens nog onbevestigde berichten zijn Turkse F-16’s het Syrische luchtruim binnengedrongen, en hebben raketten afgeschoten op de Russische basis bij Latakia. De Russische raketafweersystemen wisten deze projectielen onschadelijk te maken. Ook zou een Turkse F-16 boven Idlib zijn neergeschoten. De Turkse dictator Erdogan zou inmiddels de staat-van-beleg hebben uitgeroepen, en morgen het Turkse parlement bijeenroepen om Syrië officieel de oorlog te verklaren. Enige honderden Turken protesteerden vandaag tegen Erdogans beleid.

De Turken zouden gelijktijdig zijn begonnen met het opnieuw bestoken van de Koerdische YPG milities in Meng en al-Malikiyah. In de buurt van Aleppo, rond Nablus en Zahra, zouden ook doelwitten van de regering Assad zijn gebombardeerd. Naar verluid zal het Witte Huis later op de avond met een verklaring komen (1).

Vlak na telefonisch overleg tussen de Turkse en Amerikaanse ministers van Defensie, en nog tijdens een veiligheidszitting met president Erdogan in Ankara, zouden de Russen hebben teruggeslagen met een luchtaanval in de buurt van Saraqeb. Daarbij zouden 32 of 33 Turkse soldaten om het leven zijn gekomen. Amerikaanse inlichtingenbronnen zouden de kans op een volledige oorlog tussen Turkije en Syrië nu inschatten op 90%.

Griekenland en Bulgarije sturen troepen naar grens met Turkije
De Turken lijken de steun van de Europese NAVO landen af te willen dwingen voor hun illegale oorlogsoperaties, door de komende drie dagen de grenzen open te zetten voor de bijna 3,5 vluchtelingen en migranten in Turkije, die naar Europa willen. Griekenland en Bulgarije sturen extra troepen naar hun grenzen met Turkije, met de bedoeling een migranten vloedgolf tegen te houden. Ook de Hongaarse premier Viktor Orban zei er alles aan te zullen doen om een eventuele migranten ‘aanval op onze grenzen’ af te weren (2).

We benadrukken dat de onbevestigde berichten over een op handen zijn oorlog vooral afkomstig zijn van Hal Turner, die als ex-FBI’er weliswaar bewezen heeft inderdaad over contacten in de Amerikaanse inlichtingendiensten te beschikken, maar regelmatig ook echt nieuws met nepnieuws vermengt. Voorzichtigheid is dus geboden.

We hebben desondanks besloten hier toch over te berichten, omdat de gevolgen van zo’n ‘hete’ oorlog tussen Turkije en Syrië, en daarmee ook Rusland –dat als enige buitenlandse mogendheid legaal (op verzoek van de wettige regering) aanwezig is in Syrië-, verstrekkend zouden kunnen zijn. Zo zou ook Israël, dat afgelopen nacht met helikopters opnieuw doelen op de Syrische kant van de Golan zou hebben aangevallen, bij deze oorlog betrokken kunnen raken. (3)

Xander

(1) Hal Turner
(2) Infowars
(3) DEBKA
(4) Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur Russian Ministry of Defence, bron,
http://syria.mil.ru/photo/gallery.htm?i ... otoGallery, Creative Commons Attribution 4.0 Licence.

https://www.xandernieuws.net/algemeen/t ... de-oorlog/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10639
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Turkije valt Noordoost-Syrië binnen

Bericht door sjun »

Als Erdogan zo hanig is om ruzie te gaan zoeken met Putin dan kon de deling van Turkije in een beschaafd Westelijk en een meer achtergebleven Oostelijk gedeelte wel eens vlot een feit gaan worden. Bovendien brengt hij dan de eigen Turkse economie de nekslag toe daarom zie ik het nog niet zo gauw gebeuren.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Mahalingam
Berichten: 49079
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Turkije valt Noordoost-Syrië binnen

Bericht door Mahalingam »

Als Turkije Assad echt wil stoppen, moet het langs de Russen
President Erdogan belegde donderdagavond een spoedberaad dat tot diep in de nacht duurde. Later berichtte het presidentieel paleis dat het Turkse leger 309 soldaten van het Assad-regime heeft ‘geneutraliseerd’. Een vergeldingsactie tegen een ongekende aanval op Turkse doelwitten. Maar de echte vraag blijft: wat doet Turkije hierna?

Dat hangt af van wie de vijand daadwerkelijk is. Want hoewel de Turkse autoriteiten de luchtaanval uit voorzichtigheid toeschreven aan het Syrische regime, is glashelder dat Assad verantwoording aflegt aan Moskou. Niet alleen controleren de Russen het luchtruim boven Idlib en moeten ze dus van de aanval geweten hebben, het is zelfs goed mogelijk dat de Turkse soldaten gedood zijn door Russische gevechtsvliegtuigen, zo schreef de ervaren Turkse militaire analist Metin Gurcan op de nieuwssite Al Monitor.

De Russische beer in de bek kijken

Uit vrees de Russische beer in de bek te moeten kijken, zoekt Ankara tevergeefs naar een diplomatieke uitweg. Al weken probeert Erdogan zijn persoonlijke relatie met president Poetin in te zetten om ervoor te zorgen dat Assad zijn offensief staakt en zich terugtrekt achter de in Idlib gestationeerde Turkse grensposten. Maar Poetin speelt een cynisch spel; hoe langer hij de onderhandelingen rekt, hoe meer tijd er voor Assad is om zijn offensief door te zetten.

In die zin was de luchtaanval op de Turkse militairen een reality check: als het Turkse leger Assad echt wil stoppen, moét het langs Rusland. Een enorm risico dat Ankara alleen aankan met de onvoorwaardelijke solidariteit van de Navo.

Maar die komt er niet. Terwijl het glashelder is dat de Turken concrete luchtsteun nodig hebben om de Russische overmacht aan te kunnen, sprak Navo-secretaris-generaal Jens Stoltenberg donderdag slechts van welgemeende condoleances en gaf vage beloftes over ‘sterke politieke steun’. De Navo zoekt geen confrontatie met de Russen, zeker niet vanwege een doel waar het westerse bondgenootschap toch allang niet meer in gelooft – de strijd tegen Assad.

Datzelfde geldt voor een groot deel van de Turkse oppositie. Waar eerdere Turkse operaties tegen Koerdische strijders in Noord-Syrië op brede politieke steun konden rekenen, vraagt de grootste Turkse oppostiepartij CHP zich dit keer hardop af wiens oorlog Erdogan in Syrië uitvecht.

Nog meer dan het Westen stuurt de Turkse oppositie het liefst aan op een snelle verzoening met het Assad-regime.

Hoewel veel Turken plichtsgetrouw achter hun soldaten staan, blijft het onduidelijk waar die daadwerkelijk ingezet kunnen worden. Zelfs de achttienjarige Oral lijkt zich daarvan bewust. “De geschiedenis leert dat iedereen die Turkije aanraakt zijn verdiende straf krijgt”, begint hij stoer, maar voegt daar snel aan toe. “Maar natuurlijk willen we om de tafel. Turkije wil vrede.”
https://www.trouw.nl/buitenland/als-tur ... ~b9552424/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51243
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Turkije valt Noordoost-Syrië binnen

Bericht door Pilgrim »

‘Griekenland spreekt veto uit over NAVO steun aan Turkse oorlog tegen Syrië’

Posted on 29/02/2020

Afbeelding
Klein aanvalsschip van de Griekse kustwacht in de haven van Rhodos. (Afbeelding: (5)).

Griekenland zet 50 marineschepen in om migranten vloedgolf uit Turkije te stoppen

Griekenland heeft een Turks verzoek aan de NAVO om artikel 4 in werking te stellen, en steun te verlenen aan de (illegale) oorlog tegen Syrië, geblokkeerd. De Grieken hadden als voorwaarde gesteld dat het respect voor de grenzen van andere landen in de gezamenlijke verklaring zou worden opgenomen, maar Ankara weigerde dat. Vervolgens sprak Griekenland zijn veto uit, waarna er een fikse ruzie zou zijn ontstaan. Opmerkelijk is dat Duitsland, Groot Brittannië, Frankrijk en de VS zich eveneens verzetten tegen de Griekse eis. Desondanks lijken de NAVO landen (nog) niet warm te lopen voor een oorlog, omdat daarmee een militaire confrontatie met de Russen in Syrië onvermijdelijk wordt.

De Turken beweren dat het Syrische leger met Russische steun ‘de soevereiniteit en rechten’ van Turkije in gevaar brengt – een even bizarre als schaamteloze claim, aangezien de Turken zelf de agressors zijn en Syrië zijn binnengevallen. Ook is de Turkse steun voor ISIS de afgelopen jaren uitvoerig aangetoond en gedocumenteerd.

Escalatie
Nadat jihadisten in Idlib de afgelopen weken steeds vaker –door Amerika geleverde- raketten op Syrische en Russische vliegtuigen en helikopters afschoten, bombardeerde de Russische luchtmacht afgelopen donderdag stellingen van de moslimterroristen. Daarbij kwamen ook 33 Turkse soldaten om het leven.

De Turken begonnen toen MANPADS –vanaf de schouder afgevuurde luchtdoelraketten- op Russische vliegtuigen af te schieten, waarop de Russische toestellen zich verdedigden door bommen en raketten op de Turkse troepen, tanks en pantserwagens te gooien.

Daarop vuurde Turkije enkele ballistische raketten af op de Russische basis bij Latakia. De projectielen werden door de Russische raketafweer onschadelijk gemaakt.

Erdogan gooit grens naar Europa voor miljoenen migranten 72 uur lang open
Het regime van de Turkse dictator Erdogan besloot toen om voor minstens 72 uur de grenzen open te gooien, en tegen alle afspraken met Brussel in de circa 3,5 tot 4 miljoen vluchtelingen in het land aan te sporen om de Europese grenzen te bestormen. Volgens schattingen zouden minimaal 30.000, maar mogelijk al 80.000 migranten hun iPhones in hun rugzakken hebben gestopt, en vervolgens met Turkse bussen naar de grenzen en stranden zijn vervoerd.

Als reactie stuurden Griekenland en Bulgarije troepen naar de grens met Turkije. Zeker Griekenland zit al bomvol migranten, en wil er niet nog meer opvangen. De afgelopen dagen waren er gewelddadige onlusten op de eilanden Lesbos en Chios, waar de bewoners heftig in opstand kwamen tegen plannen voor de bouw van nieuwe AZC’s. De protesterende Griekse inwoners werden door de politie met traangas uit elkaar gedreven.

Volgens Duitse media heeft Griekenland zijn grenzen compleet gesloten, en maar liefst 50 kustwacht- en marineschepen ingezet om de migranten vloedgolf uit Turkije te stoppen. (4)

Turken maken geen enkele kans tegen Rusland, willen daarom steun NAVO
Op dit moment is de NAVO dus niet bereid om de Turken militair te steunen. Het Turkse leger gaat ondertussen onverminderd voort met het aanvallen en beschieten van het Syrische regeringsleger (1). Het is op dit moment onduidelijk of Erdogan nog vandaag het parlement bijeenroept om Syrië de oorlog te verklaren.

Een analist schrijft op The Unz Review dat de Turken bepaald geen goede kans maken om die oorlog te winnen, zeker niet als ze het tegen Rusland moeten opnemen. Diverse militaire operaties in het noorden van Syrië zijn de afgelopen jaren ronduit dramatisch verlopen voor het Turkse leger. Met een ‘hete’ oorlog riskeert Erdogan de steun van de Turkse bevolking te verliezen, mede omdat de toch al in grote problemen verkerende economie daardoor nog meer klappen zal krijgen.

De analist voorspelt daarom dat Erdogan wederom zijn stoere dreigementen dat de Russen ‘uit de weg moeten gaan, zodat wij met Assad kunnen afrekenen’ (3), zal moeten inslikken, en geen andere keus heeft dan zijn zogenaamde ‘vriendschap’ met de Russische president Putin proberen te herstellen.

Potentiële WO-3 trigger
Daarentegen hebben we wel met een ware dictator, een megalomane despoot te maken, die al heel lang openlijk droomt van een hersteld islamitisch Turks-Ottomaans wereldrijk, en die wel eens alle trucs en chantagemiddelen uit de kast kan trekken om de NAVO en Amerika in een nieuwe oorlog te storten, desnoods ook tegen Rusland.

Het risico op een gevaarlijke escalatie naar een veel omvangrijkere regionale- en misschien zelfs wel wereldoorlog, is in dat geval extreem groot, omdat vermoedelijk ook Israël en Iran bij een oorlog tegen Syrië betrokken zullen raken. De Joodse staat en het Shi’itische regime bevechten elkaar immers al jaren in Syrië. En laten we niet vergeten dat ongeveer een derde van Syrië wordt bezet door Amerikaanse troepen.

Xander

(1) Hal Turner
(2) The Unz Review via Zero Hedge
(3) Russia Today
(4) Breitbart
(5) Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur Jebulon, Creative Commons CC0 1.0 Universal Public Domain Dedication

https://www.xandernieuws.net/algemeen/g ... gen-syrie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 49079
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Turkije valt Noordoost-Syrië binnen

Bericht door Mahalingam »

Erdogan Air hervat campagne tegen Assad, vernietigt "2,557 Syrian regime elements"

In navolging van de de drone- en artillerieaanvallen op 27 en 28 februari worden we nu getrakteerd op beelden van vervolgoffensief. Eindeloze "target rich environments"

Volgens Turkijes MinDef meldde gister dat Turkije vanaf 27 februari tot nu toe "2,557 Syrian regime elements" heeft uitgeschakeld, waaronder 2 straaljagers, 2 drones, 8 helikopters, 135 tanks en 5 luchtverdedigingssystemen. Inmiddels is een derde Syrische straaljager neergehaald. We weten niet precies wat Turkije met "regime elements" bedoelt, maar vorige ronde doodde ongeveer 550 Syrische militairen en toen stond hun score pas op 23 tanks, 23 howitzers, 5 helikopters, 2 luchtverdedigingssystemen en 309 soldaten. Grote kans dus, dat het totaal aantal gedode Syrische militairen inderdaad rond de 2.557 ligt. Fors, zouden we dat willen noemen, en dat allemaal rond het Syrische Idlib (maps).

Rusland laat het bondgenoot Assad ondertussen een beetje gebeuren, maar heeft inmiddels wel vier oorlogsschepen naar de Syrische kust gestuurd en zegt cryptisch dat ze "cannot guarantee the safety of Turkish aviation in the Syrian sky. We support Syria's territorial integrity and back up Syria’s intention to continue fighting terrorists and terrorist groups." Aanstaande donderdag ontmoeten Erdogan en Poetin elkaar om het er eens goed over te hebben. Ondertussen zegt Erdogan dat er binnenkort "miljoenen" migranten Europa's kant op zullen komen.
https://www.geenstijl.nl/5152195/erdoga ... -elements/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51243
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Turkije valt Noordoost-Syrië binnen

Bericht door Pilgrim »

Nu komt er warempel toch een 'Europees' antwoord op deze crisis, maar niet van de kant van de EU... :victory:
Hongarije, Tsjechië, Polen en Slowakije in de bres voor Griekenland

Danny - 04/03/2020

Afbeelding

De situatie aan de grens tussen Turkije en Griekenland wordt steeds erger.

De Griekse authoriteiten hebben vanochtend met traangas en granaten weer duizenden migranten weg moeten jagen om te voorkomen dat ze het land binnenkwamen. (bron)

In totaal zeggen de Grieken 27.832 pogingen om de grens over te steken te hebben voorkomen. Er zijn 220 mensen gearresteerd.

Ook lijkt het erop dat Turkije deze aanval op de Griekse grenzen alleen maar aanwakkert. Er wordt fakenews verspreidt en gezegd dat er doden zijn gevallen door Grieks vuur. Ook zouden de Turken zelf met traangas spuiten.

Een woordvoerder van de Griekse regering Tweette:
Ελληνική Κυβέρνηση
@govgr

Greek Government Spokesperson @SteliosPetsas: The Turkish side creates and disperses fake news targeted against Greece. Today they created yet another such falsehood, with injured migrants and one dead supposedly by Greek fire. I categorically deny it.

12:07 - 4 mrt. 2020
De EU is vandaag eindelijk bij elkaar gekomen om de crisis te bespreken.

“Onze eerste prioriteit is om zeker te stellen dat de orde wordt hersteld aan de Griekse grenzen. Het zijn namelijk ook Europese grenzen.” aldus globalist Ursula von der Leyen.

Het lijkt ondenkbaar dat laffe West-Europese landen fysiek gaan meehelpen om deze aanval op Europa te lijf te gaan. Men zal dan moeten strijden tegen de kansparels van de globalisten. Of ze nou Allahu Akbar roepend Molotovcocktails gooien naar de Griekse politie en kerken verwoesten doet er niet zoveel toe. (bron)

Voorlopig doet de EU de zaak af door 700 miljoen euro naar Griekenland te sturen. (bron)

Verder waarschuwde de EU Turkije “om niet nog meer migranten aan te moedigen richting de EU-grenzen te reizen.”

Turkse officials antwoordden hierop dat ze ze niet tegen kunnen houden als ze dat wel doen.

Afbeelding

Wij staan wel klaar om te helpen!

De vier landen waar het gezonde verstand gelukkig nog niet is verdwenen, zijn bij elkaar gekomen tijdens een conferentie en hebben wel toegezegd Griekenland effectief en fysiek te hulp te schieten om hun grenzen te beschermen.

Dit zijn Polen, Slowakije, Tsjechië en Hongarije.

De Tsjechische Premier Andrej Babis zei vandaag dat er nu gehandeld moet worden en dat Europa de grenzen moet verdedigen.

“Wij staan klaar om te helpen!” aldus Babis. (bron)

Ook de Premier van Polen Mateusz Morawiecki gaf aan dat het land klaar is om Poolse hulptroepen in te zetten bij de grenzen van Griekenland. “Het stijgende aantal migranten is een bedreiging voor onze veiligheid. En niet alleen van die van Griekenland.”

Volgens Victor Orbán zijn er al 130.000 migranten de grens overgestoken in de Balkan. (bron)

“Het zal niet genoeg zijn om alleen de Grieks-Turkse grens te verdedigen.” zei Orbán vandaag tijdens de conferentie. “Zij moeten gestopt worden. Zo zuidelijk mogelijk.”

“En in het uiterste geval zullen we ook de buitengrenzen van Europa verdedigen.” (bron)

https://commonsensetv.nl/hongarije-tsje ... iekenland/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51243
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Turkije valt Noordoost-Syrië binnen

Bericht door Pilgrim »

Erdoğan veroordeelt Russische luchtaanvallen op “islamistische” pro-Turkse strijders in Syrië

Geplaatst op 29 oktober 2020

Afbeelding
Een lid van het oppositionele Nationale Bevrijdingsfront van Syrië vuurt op 28 oktober 2020 een 155 mm geschut op Russische stellingen af als vergelding voor een vermeende Russische luchtaanval op een trainingskamp twee dagen geleden, waarbij tientalleen rebellenstrijders in de noordwestelijke provincie Idlib om het leven kwamen.

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan, lid van de wereldwijd agerende Moslimbroederschap, heeft de Russische luchtaanvallen op pro-Turkse strijders in Syrië veroordeeld. In Ankara beschuldigde hij Moskou er van geen “duurzame vrede en stabiliteit” in Syrië te willen. De Russische aanvallen waren maandag tegen een trainingskamp van pro-Turkse milities in de regio Idlib in de buurt van de Turkse grens gericht.

Bij de aanval in het begin van de week werden volgens informatie van het Syrische Observatiepunt voor de Mensenrechten 78 strijders gedood en meer dan 90 anderen verwond. Volgens de activisten doodde de aangevallen Failak-al-Sham-groepering daarop in een vergeldingsaanval 15 pro-Syrische strijders. De soennitische groepering, die verbonden is aan de voormalige tak van Al-Qaida, Hajat Tahrir al-Sham (HTS), zou ook pro-Turkse huurlingen naar Libië gestuurd hebben.

Idlib laatste “islamistische” bolwerk in Syrië
De regio Idlib in het noordwesten van Syrië is het laatste “islamistische” bolwerk dat nog niet onder controle van Damascus is. De HTS was vroeger deel van het netwerk van Al-Qaida en controleert nu grote gebieden in de provincie Idlib. In de regio zijn echter ook andere pro-Turkse “islamistische” milities actief.

De Russische aanval van afgelopen maandag was de dodelijkste sinds acht maanden in de regio. In maart had een Russisch-Turkse wapenstilstandovereenkomst een nieuw offensief van de troepen van de Syrische machthebber Bashar al-Assad gestopt. Assad, die bekendstaat als een nauw bondgenoot van Moskou, was het binnen enkele maanden gelukt om met zijn bondgenoten een serie regio´s onder zijn controle te brengen.

Bron: epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/10/29 ... -in-syrie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 49079
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Turkije valt Noordoost-Syrië binnen

Bericht door Mahalingam »

Er lijkt een einde te komen aan het vluchtelingenkamp vol met burgers en veel jihadisten onder Turkse bescherming.
Dan zullen de humanistische hulpverleners moeten gaan samenwerken met Assad. Dat is hun een gruwel.
En de geldschieters hebben gezegd te stoppen als het voedsel voor Idlib niet meer via Turkije kan maar via Assad moet lopen. Hongersnood veroorzaken uit ideologische overwegingen.
Het lot van miljoenen Syriërs in Idlib wordt vandaag beslist in de VN Veiligheidsraad

Alle humanitaire hulp die bestemd is voor het Syrische Idlib kan maar langs één grensovergang. Nu wordt ook deze waarschijnlijk gesloten.

Een stemming van de VN Veiligheidsraad zal vandaag beslissen over het lot van miljoenen Syriërs die in de provincie Idlib wonen, een van de laatste gebieden in handen van Syrische oppositiegroepen. De raad komt bijeen om te stemmen over een resolutie die de Bab al-Hawa-grensovergang tussen Turkije en Idlib een extra jaar moet openhouden voor de invoer van hulpgoederen.

Het is de enige grensovergang die nog gebruikt mag worden voor de invoer van noodhulp, en wordt door velen gezien als de laatste ‘levenslijn’ tussen Idlib en de buitenwereld. Maar nu dreigt Rusland met een veto. Als het dit inzet, betekent dat de afsluiting van deze levensader, en een ramp voor de inwoners van de noodlijdende provincie.

Het mandaat dat de VN heeft om de Bab al-Hawa grensovergang te gebruiken loopt al sinds 2014, en moet elk jaar via een stemming opnieuw worden verlengd. Onder druk van Rusland en China zijn er vorig jaar al drie andere grensovergangen – met Turkije, Irak en Jordanië – gesloten. Dit legde al een grote druk op de toevoer van noodhulp, die van levensbelang is voor de inwoners van Idlib. Naar schatting wonen er zo’n vier miljoen mensen en een groot deel van hen is door de oorlog gevlucht uit andere delen van het land. Veel van hen wonen in tentenkampen. Volgens Human Rights Watch is 75 procent van de bevolking van Idlib afhankelijk van noodhulp.

Langzaam uithongeren


Bab al-Hawa is de laatste grensovergang waarmee de VN toegang hebben tot Idlib zonder direct met de Syrische president Bashar al-Assad te moeten onderhandelen. Rusland – een trouwe bondgenoot van Assad – zegt zijn veto in te gaan zetten omdat het vindt dat het gebruik van deze grensovergang een schending is van de soevereiniteit van Syrië. De hulpgoederen kunnen beter via Syrië zelf naar Idlib vervoerd worden, vindt de Russische buitenlandminister Sergei Lavrov. Dit zou betekenen dat de hulpgoederen eerst aan het Syrische regime overhandigd moeten worden, dat dan verantwoordelijk zou zijn voor de distributie.

Maar gevreesd wordt dat als Assad de controle krijgt over de toevoer van hulpmiddelen aan de provincie, hij dit als drukmiddel zal gebruiken om de bevolking en de strijdgroepen die er de controle uitoefenen uit te hongeren. De afgelopen weken hebben Syrische regeringstroepen de luchtaanvallen op Idlib opgevoerd; een tactiek van uithongeren zou Assad verder kunnen helpen in een poging de noordwestelijke verzetshaard in te nemen.

Pionnen

De potentiële sluiting van Bab al-Hawa valt samen met een groeiende behoefte aan noodhulp voor deze enclave, dit tot wanhoop van veel hulporganisaties. Volgens de VN is het aantal inwoners van Idlib dat afhankelijk is van hulpmiddelen het afgelopen jaar met twintig procent gestegen naar 3,4 miljoen mensen. “We willen niet dat deze mensen pionnen worden in een politiek spel”, stelt Mark Cutts, de VN-coördinator voor noodhulp in Syrië. “Het is echt schandelijk dat het nu gaat over het beperken van toegang terwijl de operatie juist zou moeten worden opgeschaald.”

Als de hulpgoederen straks onder toezicht van het Syrische regime naar Idlib vervoerd moeten worden is het de vraag hoeveel landen nog zullen bijdragen aan de noodhulp. De Franse ambassadeur bij de VN, Nicolas De Riviére, waarschuwt dat in dit geval de westerse landen de geldkraan zullen dichtdraaien. Zeker 92 procent van de humanitaire hulp voor Syrië wordt door hen gefinancierd.

Ook al wordt de humanitaire hulp toch voortgezet onder auspiciën van Assad, dan nog zal er via deze binnenlandse route veel minder vervoerd kunnen worden, stellen verschillende mensenrechtenorganisaties, waardoor Idlib alsnog met een tekort zit. Linda Thomas-Greenfield, de Amerikaanse ambassadeur bij de VN, hamerde er dinsdag op een persconferentie op dat de gevolgen van het sluiten van Bab al-Hawa alleen maar wreed kunnen zijn. “Ik denk dat de repercussies overduidelijk zijn - mensen zullen doodgaan van de honger.”
https://www.trouw.nl/buitenland/het-lot ... ~b05192ca/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85727
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Turkije valt Noordoost-Syrië binnen

Bericht door Ariel »

Turkije bombardeert christelijk dorp in Syrië

Turkije heeft maandag bombardementen uitgevoerd op een Assyrisch christelijk dorp in Noord-Syrië. Turkije voert al jarenlang een gewapende strijd met de Koerdische PKK. Christenen en Jezidi’s zijn vaak het slachtoffer.

Het dorp ligt vlakbij Tel Tamar. Er vielen geen slachtoffers bij het bombardement, maar wel werden huizen vernietigd. De Assyrisch-christelijke regio met plaatsen als Qamishli, Tal Gerebet en Ain Issa lijdt al maanden onder de Turkse luchtaanvallen. Volgens Ankara zijn deze acties gericht op de Koerdische PKK.

Volgens Elias Antar Elias, het hoofd van de Assyrische gemeenschap in het noordoosten van Syrië, lijken de huidige aanvallen op die van tijdens de genocide op de christenen van de vroege 20ste eeuw, toen de regio nog deel uitmaakte van het Ottomaanse Rijk. Hij maakt ook de vergelijking met de aanvallen van de Islamitische Staat. Hij verwijst naar het feit dat vele christenen ontheemd zijn geraakt, omdat hele dorpen de afgelopen maanden geëvacueerd moesten worden. “De geschiedenis herhaalt zichzelf”, klinkt het.

Volgens een mensenrechtenorganisatie blijft Turkije druk bezig met het bouwen van nederzettingen in het Syrische district Afrin. Dit zou gedaan worden met financiële hulp van liefdadigheidsorganisaties die banden hebben met diverse islamistische bewegingen uit onder andere Koeweit en Qatar. Volgens critici probeert Turkije op deze wijze demografische veranderingen in de regio teweeg te brengen.

Sinds Turkije in 2018 de controle overnam in het district Afrin, zouden er meer gevallen van moord, ontvoering en andere illegale feiten plaats hebben gevonden. Amnesty International berichtte datzelfde jaar over Turkse schendingen van mensenrechten in het gebied rondom Afrin. De mensenrechtenorganisatie beschuldigde Turkije ervan de islamistische milities alle gelegenheid te geven de mensenrechten in het gebied te schenden. Turkije zou niet alleen een oogje dichtknijpen maar ook wapens hebben geleverd. De Syrische milities bezondigden zich onder andere aan willekeurige detenties, gedwongen verdwijningen en het onrechtmatig toe-eigenen van bezittingen en plunderingen. De troepen zouden ook twee scholen hebben overgenomen en daarmee het onderwijs voor duizenden kinderen onmogelijk hebben gemaakt.

Irak
In Irak moesten nog in mei dit jaar christelijke dorpen evacueren vanwege de voortdurende Turkse luchtaanvallen. Zo moesten bijvoorbeeld de bewoners van het dorpje Kesta in de noordelijke provincie Dohuk hun huizen ontvluchten. Op acht mei vertrokken de meeste christelijke inwoners van het dorp Chalk. Het dorp Miska werd op 28 mei door Turkse bombardementen verwoest. In juni van dit jaar werden er in het Europees Parlement vragen gesteld over het gebruik van chemische wapens (een oorlogsmisdaad) in de regio door Turkije. Tot grote woede van Iraakse zijde bouwt Turkije al enige tijd aan een sterke militaire basis in Irak.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85727
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Turkije valt Noordoost-Syrië binnen

Bericht door Ariel »

:shock: Wordt dit de volgende hotspot?
Doden in Turkije na tegenaanval uit Syrië

In een Zuid-Turkse grensplaats zijn doden gevallen door een aanval uit het noorden van Syrië. Bij de beschietingen kwamen zeker twee personen om het leven.

Meerdere burgers van Karkamis raakten gewond, aldus de autoriteiten. Volgens hen was het een raketaanval van Koerden die strijden voor onafhankelijkheid.

Een schoolgebouw, huizen en een vrachtwagen werden geraakt. Een kind en een leraar stierven. Daarop is besloten alle scholen in Karkamis te sluiten.

Wraak voor Turkse beschietingen
De aanval lijkt wraak voor de Turkse beschietingen zondag van Koerdische milities in Syrië en Irak. Naar schatting kwamen daarbij veertig mensen om het leven. Als reactie op Karkamis ging de Turkse strijdkrachten over tot nieuwe bombardementen. President Erdogan liet weten het sturen van grondtroepen te overwegen.

De eerdere Turkse luchtaanvallen waren op hun beurt een vergelding voor de bomaanslag onlangs in de Turkse metropool Istanbul, die zes mensen het leven kostte. Volgens de Turkse regering zaten Koerdische extremisten er achter.

De aangehouden hoofdverdachte, een vrouw uit Syrië, zou hebben bekend. Maar Koerdische milities ontkennen elke betrokkenheid.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24074
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Turkije valt Noordoost-Syrië binnen

Bericht door King George »

Kan Turkije niet uit de NAVO? We kunnen Turkije missen. Turkije gijzelt de NAVO. En zo'n conflict aan de Turks-Syrische grens is onze oorlog niet. Waarom zouden wij dan Turkije daar bij moeten staan?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85727
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Turkije valt Noordoost-Syrië binnen

Bericht door Ariel »

King George schreef:
di nov 22, 2022 3:17 am
. En zo'n conflict aan de Turks-Syrische grens is onze oorlog niet. Waarom zouden wij dan Turkije daar bij moeten staan?
Het wordt vanzelf onze oorlog als Kaag en Rutte zich er mee gaat bemoeien. :unhappy:
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85727
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Turkije valt Noordoost-Syrië binnen

Bericht door Ariel »

Erdogan wil zo snel mogelijk Turkse soldaten naar Syrië sturen

Turkije zal „Insjallah” zo snel mogelijk grondtroepen naar Syrië sturen. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zegt dinsdag „tanks, kanonnen en soldaten” te willen sturen om de Koerdische milities in het noorden van Syrië aan te vallen.

De afgelopen dagen escaleerde de strijd tussen Turkije en de Koerden in het grensgebied. Turkije zegt met drones en vliegtuigen 184 militanten van de Koerdische PKK en de Syrisch-Koerdische YPG te hebben „geneutraliseerd.” Na de luchtaanvallen wil Erdogan met grondtroepen „alle terroristen uitroeien.”

De Turkse regering houdt de Koerden verantwoordelijk voor een bomaanslag in Istanbul eerder deze maand. Daarbij kwamen zes mensen om het leven. Maandag werd ook het Turkse grensdorp Karkamis beschoten vanuit Syrië, als tegenaanval na de Turkse luchtaanvallen. Daar kwamen zeker twee mensen om, waaronder een kind.

Turkije heeft dinsdag overleg gehad met Rusland en Iran over de situatie in Syrië. Moskou geeft aan de Turkse zorgen te „begrijpen en respecteren”, maar roept tegelijkertijd op tot terughoudendheid om de stabiliteit te bewaren in het land. Rusland en Iran steunen de Syrische regering in de burgeroorlog, terwijl Turkije een bondgenoot is van de rebellen en vooral in het noorden tegen de Koerden vecht.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 49079
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Turkije valt Noordoost-Syrië binnen

Bericht door Mahalingam »

Die Koerdische milities in het noorden van Syrië staan onder bescherming van de USA. Voor wat die waard is. Ook de Koerden zijn USA bondgenoten die opgeofferd kunnen worden.
Net zoals trouwens die rebellen in Ethiopië in de streek Tigray.
Die hadden de sympathie (en wapens+ammo) van de USA en hadden bijna Addis Abama veroverd met bijbehorende regime change.
En die regering heeft de steun van China en Rusland.
Ethiopia: Peace agreement between Government and Tigray ‘a critical first step’: Guterres
https://news.un.org/en/story/2022/11/1130137
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85727
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Turkije valt Noordoost-Syrië binnen

Bericht door Ariel »

Koerdische milities kunnen IS-kampen mogelijk niet meer bewaken door Turkse aanvallen

De Syrisch-Koerdische strijdgroep SDF (Syrische Democratische Strijdkrachten) kan mogelijk niet langer instaan voor de beveiliging van kampen voor voormalige strijders van Islamitische Staat (IS) en hun gezinsleden in het noorden van Syrië. Lokale troepen van de SDF melden aan de BBC dat zij de kampen mogelijk zullen verlaten als Turkije aanvallen op de regio uit blijft voeren.

Turkije voerde afgelopen week gerichte luchtaanvallen uit op posities van Koerdische milities in het noorden van Syrië. De Turkse regering houdt de Koerden verantwoordelijk voor een bomaanslag in Istanboel eerder deze maand. Daarbij kwamen zes mensen om het leven. De SDF ontkent hierbij betrokken te zijn.

Deze week liet de Turkse president Recep Tayyip Erdogan weten het noorden van Syrië aan te willen vallen met ,,tanks, kanonnen en soldaten” omdat zijn geduld op is en hij niet langer wil wachten op een diplomatieke oplossing.

Opleving IS
Zo’n Turkse aanval zal uiteindelijk resulteren in een opleving van de terreurorganisatie IS, zegt het hoofd van de SDF, generaal Mazloum Abdi, tegen de Britse omroep. ,,Het zou leiden tot een tweede burgeroorlog in Syrië en onze terrorismebestrijding beëindigen”, aldus Abdi, die stelt dat ,,Turkije de internationale inspanningen ondermijnt”. De Koerdische groep werkte nauw samen met de Amerikanen tijdens de strijd tegen IS in Syrië.

De kampen voor voormalige IS-strijders in de regio staan onder Koerdische controle. Artsen zonder Grenzen (AzG) luidde begin deze maand nog de noodklok om de rampzalige leefomstandigheden in het beruchte kamp al-Hol. Ook dat kamp zou deze week getroffen zijn door een Turkse luchtaanval, stelt Abdi.

Veiligheid Koerdische strijdkrachten prioriteit
Als dergelijke aanvallen doorgaan, ,,gaat de veiligheid van onze eigen strijdkrachten voor en zijn wij niet langer in staat de kampen te bewaken”, aldus de generaal. ,,De gevolgen hiervan zullen erg slecht zijn, niet alleen voor ons maar voor de hele wereld.”

Terreurorganisatie IS had voorheen een enorm gebied in Syrië in handen. Dat kalifaat stortte na enkele jaren in en veel voormalige IS-strijders en hun gezinnen kwamen terecht in kampen van de SDF.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85727
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Turkije valt Noordoost-Syrië binnen

Bericht door Ariel »

Amerikaanse basis in Syrië getroffen door raketten

Een Amerikaanse patrouillebasis in Syrië is vrijdagavond getroffen door een raketaanval, meldt Centcom, het commandocentrum van het Amerikaanse ministerie van Defensie dat zich richt op het Midden-Oosten. Niemand raakte gewond en er is ook geen schade aan de basis nabij al-Shaddadi in het noordoosten van Syrië.

Of en hoeveel Amerikaanse soldaten zich op dit moment in al-Shaddadi bevinden is niet duidelijk. Centcom meldt dat de raketaanval was gericht op „coalitietroepen”, waar de Syrisch-Koerdische strijdgroep SDF (Syrische Democratische Strijdkrachten) er waarschijnlijk een van was. Deze groepering wordt gesteund door de VS en vond volgens de verklaring van Centcom ook nog een derde raket die niet werd afgevuurd.

„Dit soort aanvallen brengen niet alleen coalitietroepen maar ook burgers in gevaar”, aldus een Centcom-woordvoerder, die vreest voor de „zwaarbevochten stabiliteit in de regio.”

Het Amerikaanse ministerie maakt niets bekend over wie er achter de raketaanval zou zitten. Duidelijk is wel dat de situatie in de regio gespannen is sinds ruim een week geleden een drukke winkelstraat in het Turkse Istanbul getroffen werd door een bomaanslag. Turkije begon vervolgens een offensief in het noorden van Syrië en Irak.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 49079
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Turkije valt Noordoost-Syrië binnen

Bericht door Mahalingam »

Het zit/zat eraan te komen. NATO land Turkije in gevecht met Koerden in Syrië die door Amerikanen (ook een NATO-land) beschermd worden tegen de regering van Syrië en nu dus ook tegen de Turken. Of toch niet? Zal de USA die Koerden laten vallen vanwege hoger belang? Ik denk van wel. Dode soldaten gestorven in gevecht met bondgenoot Turkije is moeilijk te verkopen aan het USA publiek.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie