Israël legt Iraanse oorlogsschepen bloot in Rode Zee

In dit forum bespreken wij de onlusten en andere uitwassen van de islamitische revolutie.
Gebruikersavatar
Maarten
Berichten: 975
Lid geworden op: di mar 21, 2017 3:00 pm
Locatie: Twente

Israël legt Iraanse oorlogsschepen bloot in Rode Zee

Bericht door Maarten »

Israël legt Iraanse oorlogsschepen bloot in Rode Zee

Minister van Defensie Gantz noemt deze ontwikkeling een “significante” bedreiging voor “handel, energie en de wereldeconomie”.

Iran houdt zich op in de Rode Zee, en dat vormt een grote bedreiging voor Israël en zijn Arabische buren, maar ook voor de wereldhandel en de economie.

Dat was de boodschap die de Israëlische minister van Defensie Benny Gantz dinsdag bracht tijdens de Annual Economist Government Roundtable in Griekenland.

“Iran breidt zijn agressieve operaties in de regio in het algemeen en in de marine-arena in het bijzonder uit,” zei Gantz. Hij benadrukte dat het niet gebruikelijk en volkomen onnodig was dat Iraanse troepen patrouilleerden in de Rode Zee.

De aanwezigheid van de Iraanse schepen in de Rode Zee verhoogt de kans op een gewapend treffen met de Israëlische marine.

“Iran is een uitstekend voorbeeld van een wijdverbreide regionale en wereldwijde dreiging: het heeft onlangs in de provincie Semnan een experiment uitgevoerd met een installatie waarmee satellieten worden gelanceerd. De technologie hiervan zou kunnen worden gebruikt voor de ontwikkeling van een intercontinentale langeafstandsraket met een bereik van duizenden kilometers die ook Midden-Europa zou kunnen bedreigen,” voegde Gantz eraan toe.
https://israeltoday.nl/read/israel-legt ... -rode-zee/

Een oorlog tussen Israël en Iran lijkt mij hoe dan ook onvermijdelijk.
Plaats reactie