Alternative für Deutschland (AfD)

Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Bericht door Mahalingam »

Dit lees ik over het leerplan in Beieren:
Dovemansdiscussie over leerplan in Beieren

Uli Henkel, AfD-verkozene in het parlement van Beieren, richt zich tot mevrouw Triebe, die de belangen der Grünen vertegenwoordigt:

“Mevrouw Triebe, U bent lid der Grünen-fractie. U bent een vrouw en U heeft zich in deze materie verdiept. Dan moet het U toch opgevallen zijn dat dat bij par. 9.6 van het leermateriaal staat “Mohammed is een voorbeeld voor het samenleven met vrouwen”… Ik veroorloof mij tot u te richten met de vraag, als groene volksvertegenwoordigster en als vrouw, of hij werkelijk een voorbeeld voor vrouwen kan zijn.
Mohammed was met 12 vrouwen getrouwd, waarvan één slechts 6 jaar oud was. Hij heeft het bevel gegeven haar te slaan als er voor haar opstandigheid gevreesd werd. Zo staat het in soera 4, vers 34. Haar op elk tijdstip seksuele beschikbaarheid werd bevolen in soera 2, vers 223. Elke man werden vier echtgenotes toebedeeld, soera 4, vers 3. Hoe is dit in overeenstemming met de groene vrouwenpolitiek? Ik wil u dan ook verzoeken een eerlijk antwoord te geven op de vraag hoe het mogelijk is dat U, als groene vrouw, zoiets in het leerplan wil laten staan: “Mohammed is een voorbeeld voor het samenleven met vrouwen.”???”


Collega Henkel… ik wil U eraan herinneren dat U deel uitmaakt van een partij die een vrouwenbeeld heeft uit de vijftiger jaren, een beeld dat ook niet in het heden aangekomen is… Daarom is uw uitleg en uw vrouw voor mij zeer ongeloofwaardig.

Tussenopmerking van de heer Henkel:

“Tja, geachte collega, ik heb naar U geluisterd en ik heb me vanzelfsprekend ook vooraf in het leerplan verdiept en ik vraag U nu open… al voor de kleinsten (punt 1.51 van het leerplan) staat bv. geschreven “Mohammed is liefdevol voor alle schepsels” en bijgevolg vraag ik U, bent U zich ervan bewust dat de heer Mohammed 79 keer ten oorlog trok, 900 gevangen joden in het jaar 627 in Medina heeft laten onthoofden. Hij beval het doden van iedereen die kritiek op hem had en mijn vraag is nl. hierom – ik ken u goed en u nuanceert altijd zeer grondig en zeer correct – maar als nu leerlingen – en dan vooral de kleine – een dermate positief beeld gegeven wordt van de profeet, ziet U dan niet ook het gevaar dat deze jongeren nog ongemotiveerder en nog agressiever op eender welke kritiek op de profeet zullen reageren? Bv. bij discussies over Mohammed-cartoons of iets dergelijks… Als Mohammed liefdevol is voor alle schepsels hoewel wij weten dat hij een oorlogsfluisteraar…”

Klank wordt uitgeschakeld.

Blonde dame met groen kleed geeft dit verhakkeld antwoord:

“In het leerplan is voorzien dat de islamitische lessen ethisch onderwijs… geen ethisch onderwijs kan zijn… zich met de fundamentele waarden moet verantwoorden met de islam en met de andere religieuze richtingen en daarom zie ik geen enkel gevaar, integendeel, ik zie het dat het hierom gaat, als ik een geloof ken, dan kan ik het ook aanvaarden. En het is onze taak als staat en daarom zullen wij ook voorstander zijn voor het geloofsonderwijs, in de zin van een islamitische voorlichting als keuze-plichtvak.”

Als U uit het bovenstaande een antwoord op de nochtans duidelijks vraag van dhr. Uli Henkel kunt distilleren, mag U het ons melden. Wij hebben intussen begrepen dat er geen yota zal gewijzigd worden aan het leerplan: Mohammeds integriteit, vrouwenliefde en zachtzinnigheid is boven elke twijfel verheven. Vandaar de grote verontwaardiging als wij eraan durven te twijfelen. O.L.Heer vond tenslotte ook: “Wie zonder zonden is…” Vandaar de stenen, resp. kogels, die af en toe onze richting uitkomen.
https://www.golfbrekers.be/dovemansdisc ... n-beieren/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Bericht door Mahalingam »

Marktkraampjes van de AfD worden geregeld door boze linksdenkenden aangevallen, wat die links denkenden een goed doel vinden. Er zijn mensen die bij het zien van zo'n kraam van de AfD zoveel onderbuikgevoelens en haat voelen dat ze niet anders kunnen dan te handelen. Wat die AfD zaait haat. Vandaar.
Vaak worden goederen beschadigd (posters verscheuren is heel plezierig) en soms ook de mensen van de AfD. Nu een gevalletje waar de aanvaller door zijn eigen onbesuisde handelen het ziekenhuis in gaat.
AfD-tegenstander valt campagnetribune aan, verwondt zichzelf en moet naar ziekenhuis

Dit schot mislukte, of beter gezegd: deze trap. En het kwam van een burgerlijk moedige strijder voor democratie en diversiteit, in het Duits: een opstandige AfD-tegenstander. Maar hij had zich zijn betrokkenheid zeker anders voorgesteld.

Berlijn-Adlershof, gisteren woensdag, net voor de middag: AfD-Kamerlid Frank Scholtysek voert campagne met enkele partijvrienden in de Dörpfeldstrasse. JWD, janz ver in het zuidoosten, zoals ze in Berlijn zeggen. Niet bepaald een bolwerk van de links-extremistische scene.
[...]
...Toen liep hij plotseling in een snel tempo naar de groep toe, schreeuwde iets en begon toen op een poster te trappen. Iedereen die bij de les natuurkunde heeft opgelet, weet: kracht is gelijk aan massa maal versnelling. Bij een gedrongen jongeman zit veel kracht.

In feite is de stand omgewaaid. Doel bereikt. De nevenschade is echter aanzienlijk. Want ook de aanvaller gaat naar de grond, raakt zijn knie aan en vloekt: “Fuck Nazis!”. Volgens Scholtysek sprong de 'antifascist' zijn knieschijf uit het gewricht. Uiteindelijk moest de reddingsdienst komen en de man naar een ziekenhuis brengen, zoals een woordvoerder van de Berlijnse politie op verzoek van JF bevestigde.
https://jungefreiheit.de/politik/deutsc ... tremismus/
Afbeelding
Ik heb nog een beeld gevonden zonder pixelhoofd:
Afbeelding
Laatst gewijzigd door Mahalingam op vr aug 27, 2021 9:33 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Bericht door Mahalingam »

Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Bericht door Mahalingam »

Grof geschat en door de bank genomen is het resultaat van de verkiezingen tussen de 10 en 20 % overal.
SPD zegeviert bij deelstaatverkiezingen in Mecklenburg-Voor-Pommeren / AfD voor CDU

ARD-projectie 19:56 uur (tussen haakjes de uitslag van de staatsverkiezingen 2016):
SPD 38,3 procent (30,6 procent)
AfD 18,0 procent (20,8 procent)
CDU 14,3 procent (19,0 procent)
Links 9,7 procent (13,2 procent)
Groen 6,7 procent (4,8 procent)
FDP 6,0 procent (3,0 procent)
https://jungefreiheit.de/politik/deutsc ... mmern-spd/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Bericht door Mahalingam »

Saksen, Thüringen en Saksen-Anhalt
AfD-kandidaten winnen in deze kiesdistricten


BERLIJN. De AfD heeft het aantal directe mandaten bij de federale verkiezingen in 2021 meer dan vervijfvoudigd. Vier jaar geleden won ze drie kiesdistricten in Saksen, dit jaar waren dat er alleen al in de Vrijstaat tien. De AfD won nog vier directe mandaten in Thüringen en twee in Saksen-Anhalt. In Saksen was de partij van de topkandidaten Alice Weidel en Tino Chrupalla ook de sterkste partij bij de tweede stemming, net als in Thüringen.

In Saksen won de AfD bijna alle directe mandaten in plattelandsgebieden. Chrupalla deed het het sterkst. Hij kreeg 35,8 procent in zijn kiesdistrict Görlitz en zegevierde tegen de CDU-kandidaat Florian Oest. Karsten Hilse kreeg 33,4 procent. Het lid van de Bondsdag won voor de tweede keer het kiesdistrict Bautzen I. Carolin Bachmann behaalde hetzelfde percentage in Midden-Saksen.

In het kiesdistrict Saksisch Zwitserland en het oostelijke Ertsgebergte won de AfD-kandidaat Steffen Janich met 33 procent. Thomas Dietz won de Erzgebirgskreis I met 31,7 procent, Barbara Lenk won met 31 procent in Meißen. In het gebied rond Chemnitz - Erzgebirgskreis II leed de oostelijke commissaris van de federale regering, Marco Wanderwitz (CDU), een nederlaag tegen AfD-kandidaat Mike Moncsek, die 28,9 procent van de stemmen kreeg.

René Bochmann won het district Noord-Saksen met 27,8 procent voor de AfD, Matthias Moosdorf won het district Zwickau met 25,6 procent. In het kiesdistrict Leipzig-Land won Edgar Najouk met een flinterdunne 24,6 procent voor de CDU-kandidaat Georg-Ludwig von Breitenbuch, die 24,4 procent kreeg.

Thüringen was de enige deelstaat waarin de AfD zijn tweede stemresultaat met 24 procent wist te verbeteren ten opzichte van 2017 (plus 1,3 punten). De ingenieur Michael Heinz Kaufmann won in Saalfeld-Rudolstadt - Saale-Holzland-Kreis - Saale-Orla-Kreis met 29,3 procent, ruim voor de SPD-kandidaat. Het Bundestag-lid Stephan Brandner kreeg bijna hetzelfde percentage in Gera - Greiz - Altenburger Land. Marcus Bühl kreeg het kiesdistrict Gotha - Ilm met 26,5 procent en Klaus Stöber won met 24,8 procent in Eisenach - Wartburgkreis - Unstrut-Hainich-Kreis.

In Saksen-Anhalt won het vorige lid van het deelstaatparlement, Robert Farle, in het kiesdistrict Mansfeld met 25,1 procent. De staatssecretaris Kay-Uwe Ziegler gaat ook rechtstreeks naar de Bondsdag. Hij kreeg 24,2 procent van de stemmen in de wijk Anhalt. (ls)
https://jungefreiheit.de/politik/deutsc ... ktmandate/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24105
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Bericht door King George »

AfD is sterk in de Oost, maar in oud West-Duitsland krijgt AfD geen voet aan de grond.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8888
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Bericht door xplosive »

Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Bericht door Mahalingam »

Iedere fatsoenlijke politieke partij heeft een eigen wetenschappelijke stichting, een jongerenclub en anderssoortige stichtingen.
In Duitsland zijn ze gul met subside voor die clubs. En controle op wat ze met dat geld doen is een gruwel voor een politieke partij.
Maar nu: de AfD heeft ook recht op subsidies zoals allen dat hebben. En dat kan niet in de strijd tegen rechts. Dus moeten er wetten opgetuigd worden om het de AfD zeer moeilijk te maken om subsidie te krijgen. Hier een artikel er over vol met 'foei'.
Rel in Duitsland over miljoenensubsidie voor extreem-rechtse partijstichting die zich met de naam Erasmus tooit

In Duitsland klinkt de naam Erasmus (1466-1536) tegenwoordig veelvuldig. Naar hem heet de Desiderius Erasmus Stiftung. Die is nauw gelieerd aan de extreem-rechtse partij Alternative für Deutschland (AfD). Critici proberen te voorkomen dat de stichting 70 miljoen euro overheidssubsidie opstrijkt.

Op de website van de stichting leggen de initiatiefnemers uit dat zij de naam van Erasmus hebben gekozen vanwege zijn revolutionaire rol in de geschiedenis: ‘Erasmus zag de fouten van zijn heden en trachtte die te herstellen’.

De AfD, waar de stichting bij hoort, is een anti-establishmentpartij die ageert tegen de status quo en ‘de gevestigde elite in Duitsland en Europa’. Ze stelt dat burgers hun vrijheid verliezen, bijvoorbeeld tijdens de coronapandemie. Daarin ziet de stichting een link met Erasmus, die in de aanloop naar de Reformatie de vrijheid van het individu bepleitte.

Zijn minder aangename ideeën

Erasmus bepleitte overigens niet alleen tolerantie, hij had ook minder aangename ideeën. Die maakten het de Duitse Arjan Lubach, Jan Böhmermann, onlangs mogelijk flink uit te pakken. “Erasmus wijdde een heel boek aan de noodzaak van oorlog tegen Turkije en de kwaadaardige en misdadige Mohammed.” Böhmermann voegde daar Erasmus’ afkeer van het jodendom aan toe. “Een islamofobe antisemiet dus. Nou goed, dat verklaart een hoop dan.

Hoewel de Desiderius Erasmus stichting al sinds 2017 bestaat en sinds 2018 bij de AfD hoort, kwam ze afgelopen maand pas echt in de schijnwerpers te staan. De verkiezingsresultaten van de AfD – 10 procent van de stemmen – zijn genoeg voor de partij om een tweede keer in het parlement te komen. Met een tweede vertegenwoordiging in het parlement krijgt de aan de politieke partij gelieerde stichting recht op overheidsfinanciering, die kan oplopen tot maar liefst 70 miljoen euro. Ieder jaar.

Het verontrust organisaties als het in Frankfurt am Main gevestigde onderwijsinstituut Anne Frank, dat zich inzet voor mensenrechten en democratie en tegen discriminatie. “Deze Erasmusstichting probeert zichzelf te presenteren als een betrouwbare conservatieve organisatie die de naam draagt van een groot filosoof”, zegt directeur Meron Mendel. “Maar eigenlijk is het een klassiek uiterst-rechtse organisatie.” De onderwijsinstelling van Mendel deed langdurig onderzoek naar de Erasmusstichting en ziet een collectief met ‘erg problematische, anti-liberale tot fascistische opvattingen’.

Relativeren van de Holocaust

De voorzitter van de AfD-stichting is Erika Steinbach, die uit de CDU stapte uit onvrede over het vluchtelingenbeleid van Angela Merkel. Volgens historici en journalisten maakt ze zich geregeld schuldig aan het relativeren van de Holocaust. Zo beweerde zij dat AfD-kinderen uitgesloten worden en dat zij de nieuwe Joodse kinderen uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog zijn. Andere leden van de stichting, zoals Angelika Barbe, zijn vooraanstaande figuren in de Duitse beweging tegen de coronamaatregelen en staan bekend om een aantal samenzweringstheorieën.

“Het is onlogisch dat een stichting met samenzweringsfanatici, anti-feministen en dergelijke geld van de belastingbetaler gaat ontvangen”, zegt Mendel. Door de stichting te sieren met de naam van een vooraanstaande filosoof en door veel geld te besteden komt ze salonfähig over. De stichting wil projecten opzetten op Duitse scholen en beurzen geven aan studenten en onderzoekers, die de thema’s op hun politieke agenda ten goede komen. Daarmee kunnen zij het publieke debat beïnvloeden. “Denk daarbij aan conversietherapie voor homoseksuelen”, zegt Mendel.

Ook wil de stichting zich richten op internationale samenwerking met gelijkgezinden. Daarmee zullen zij het netwerk van extreemrechts, dat vertakt is in heel Europa en Amerika, versterken. “Het is allemaal niet illegaal wat zij doen, maar wij zien niet in waarom deze activiteiten gesponsord zouden moeten worden door een overheid”, zegt hij. “Wij zijn niet tegen vrijheid van meningsuiting. Wel tegen het promoten van deze ideeën met belastinggeld.”

Bevorderen van democratie


Om daar een stokje voor te steken is het onderwijsinstituut Anne Frank bezig met een wet voor aan partijen gelieerde stichtingen. Die zouden aan de grondwet moeten worden getoetst. “Volgens het strafrecht mogen zij de Holocaust relativeren, maar dat strookt niet met de grondwet, die onze democratische grondvesten en een aantal breed gedefinieerde waarden beschrijft”, zegt Mendel. “Sommigen denken dat als zij niet in de rechtbank belanden voor hun uitspraken, dat die niet problematisch zijn. Maar dat zijn ze wel. En overheidsgeld moet bestemd zijn voor het bevorderen van democratie. Je moet kunnen controleren, niet alleen bij de AfD, dat zo’n stichting geschikt is voor die taak.”

Op grond van zijn onderzoekt vindt Mendel dat het hele systeem op de schop moet. “In Duitsland hebben we zoveel wetten. We reguleren zoveel. Het was voor mij dus een grote verrassing dat de overheid jaarlijks bijna 700 miljoen euro uitgeeft aan partijstichtingen, zonder dat dit door een wet gereguleerd wordt. Dat is echt uniek.” Door deze lacune worden de uitgaven van die stichtingen nauwelijks gecontroleerd. Terwijl stichtingen als die van Mendel zich wél dienen te houden aan regels voor subsidie. “Wij moeten voor iedere 100.000 euro vechten”, zegt hij. “Je moet heel nauwkeurig uitleggen waarom je het geld nodig hebt en je moet aan het eind van de rit kunnen aantonen wat je met het geld hebt gedaan.”

Nieuw wetsvoorstel

Al in 1993 heeft de toenmalige bondspresident Richard von Weizsäcker een commissie aangesteld om zo’n wet te ontwerpen. Maar daar is nooit iets uitgekomen. “Het werkt natuurlijk in het voordeel van partijen om zoveel geld zonder enige restricties te ontvangen”, zegt Mendel. Toch heeft hij goede hoop dat dat binnenkort verandert. De Groenen – na de verkiezingen groter dan ooit en straks hoogstwaarschijnlijk deel van de regering – steunen de wet. Samen met Groenen-politicus Volker Beck schreef Mendel een wetsvoorstel van zestig pagina’s.

“Zonder deze wet krijgt de Erasmusstichting hoe dan ook dat geld”, zegt Mendel. Als de budgetcommissie van de Bondsdag het geld weigert aan de stichting, kan de AfD naar de rechter stappen. “Maar in die tijd, één tot twee jaar, heeft de regering nog de tijd om deze wet te maken”, zegt Mendel. “Dat is onze eis aan de partijen van de nieuwe coalitie. Gebruik de tijd die deze rechtszaak gaat duren verstandig, want voor de democratie in Duitsland is dit ontzettend belangrijk.”
https://www.trouw.nl/religie-filosofie/ ... ~b0a86ffc/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Bericht door Mahalingam »

Over de werking van het cordon sanitaire in Duitsland. Hoe houden ze de AfD overal buiten?
Met de dictatuur van de meerderheid.
AfD verlaat de MDR Broadcasting Council

DRESDEN. Het Saksische parlementslid Thorsten Gahler (AfD) heeft kritiek geuit op de verandering in het verkiezingsproces om de Omroepraad van de Centrale Duitse Omroep (MDR) te vullen. Hij beschuldigde haar van het vertrek van zijn partij uit het lichaam. "Dat is al bewust veranderd omdat de machtsverhoudingen en de meerderheidsstructuur enorm zijn verschoven en de AfD daardoor meer zetels zou hebben gehad", legde hij dinsdag uit aan Deutschlandfunk.

Vrijdag stemde een meerderheid in het Saksische deelstaatparlement ermee in om de Omroepraad niet te vullen op basis van de sterkte van de in het deelstaatparlement vertegenwoordigde partijen, maar om de individuele kandidaten met een tweederdemeerderheid te kiezen. Gahler haalde deze meerderheid niet. De partij behoudt zich het recht voor om het nieuwe verkiezingsproces juridisch aan te vechten.
https://jungefreiheit.de/politik/deutsc ... nkrat-aus/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Bericht door Mahalingam »

In Dresden was het afgelopen weekend verboden om uiting te geven aan anti-gevoelens over de corona maatregelen. In modern Duits: " „Versammlungen des maßnahmenkritischen Klientels“'.

De bestuurder van deze auto kreeg zo iets te horen van de politie als: "We houden je in de gaten. We kennen je wel ! We weten waar je huis woont. Ik zou maar oprotten als ik jouw was."
Dit alles natuurlijk in wettelijk juiste taal.

Afbeelding

Details:
op de poster zijn linksonder een paar pionnetjes in partijkleuren (de Roden, de Groenen, ..) te zien die zijn omgevallen . De blauwe (kleur van de AfD is blauw) staat rechtop.
Dit is dus partijpolitieke propaganda.

Uitleg voor onze niet-kosmopolieten:
Gefährderansprache dat is
Indien feiten de veronderstelling rechtvaardigen dat een persoon binnen afzienbare tijd de openbare veiligheid zal verstoren, kan de politie deze persoon informeren over de toepasselijke rechtssituatie en vertellen welke maatregelen de politie zal nemen bij een dreigend of daadwerkelijke overlast. 2 Hiertoe kan de politie de persoon aanspreken (gevaarlijke persoon adres) of schrijven (gevaarlijke persoon brief).

(2) 1 Rechtvaardigen feiten de veronderstelling dat een persoon in de voorzienbare toekomst een strafbaar feit zal plegen of eraan zal bijdragen dat in strijd is met leven, ledematen, vrijheid, seksuele zelfbeschikking, het bestaan ​​of de veiligheid van de Federatie of een Land of significante eigendommen of bezittingen van derden, kan de politie anderen hiervan op de hoogte stellen als zij het slachtoffer kunnen worden van het dreigende strafbare feit of van wie kennis van het dreigende strafbare feit om andere redenen absoluut noodzakelijk is. 2 Hiertoe kan de politie de betrokkenen aanspreken (risicopersonen aanspreken).
https://dejure.org/gesetze/PolG/29.html

Platzverweis dat is:
Het ontslag of het ontslag is in de Duitse wet een politiemaatregel om een bedreiging van de openbare veiligheid of de openbare orde af te wenden . Het dient dus om gevaar af te wenden . Door deze mondelinge of schriftelijke bestuurshandeling wordt de betrokkene gelast een locatie tijdelijk te verlaten of tijdelijk niet te betreden. Overtreders kunnen ook worden aangehouden door de politie . Indien de ontruiming onrechtmatig is, kan betrokkene dit door middel van een rechtsmiddel tegengaan.
https://de-m-wikipedia-org.translate.go ... x_tr_hl=nl
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Bericht door Mahalingam »

In Thuringen wordt veel gehuichelt door de groen+rood coalitie.
Zij wensen windmolens bijna letterlijk in de achtertuin. De CDU die veel aanhang heeft op het platte land alwaar dorpen omringd gaan worden door molens is daar tegen. De CDU wenst een afstand van 1 km tussen molens en achtertuinen.
Maar ja, democratie is in Duitsland verworden tot de dictatuur van de helft plus 1.
En wat doet de CDU? Die vraag steun aan de AfD die ook gegeven wordt. En dan zijn die twee de meerderheid plus 1.
Dat is verboden. Dat mag niet. Dat is taboedoorbrekend. En dus gaat de linkse hap met steun van de federale regering helemaal in de rooie.
SPD waarschuwt Thüringer CDU tegen stemmen met AfD - Groenen bieden "windvrede" aan

De CDU in Thüringen is van plan, met goedkeuring van de AfD, een aanvraag voor vaste windturbineafstanden door te drukken. SPD-secretaris-generaal Kevin Kühnert is verontwaardigd en spreekt van een "wetsmeerderheid bij de gratie van Höcke". De Groenen bieden de CDU nu een "windvrede" aan.

De SPD waarschuwt voor een nieuw politiek taboe in Thüringen. Volgens berichten in de media overweegt de CDU in het deelstaatparlement volgende week met goedkeuring van de AfD een aanvraag voor vaste windturbineafstanden door te drukken. SPD-secretaris-generaal Kevin Kühnert deed een beroep op CDU-leider Friedrich Merz. "Leiderschap is nu vereist in de CDU, omdat het gezag van partijleider Friedrich Merz ook wordt uitgedaagd in het deelstaatparlement in Erfurt", zei Kühnert tegen de "Spiegel" .

Een wet tegen de stemmen van de rood-rood-groene minderheidsregering is "een wetsmeerderheid bij de gratie van Höcke", legde Kühnert uit, verwijzend naar de AfD-staat en fractieleider Björn Höcke. "Zoiets heeft nooit bestaan ​​en mag ook nooit bestaan." Blijkbaar is de CDU van mening dat in samenwerking met de AfD de uitsluitingszone pas begint bij gezamenlijke coalities. “Wie zo betoogt, heeft niets geleerd.” De CDU had nu nog een paar dagen om “de Vrijstaat Thüringen een slechte dienst te bewijzen”.
Spoiler! :
FDP-secretaris-generaal Bijan Djir-Sarai riep ook de christen-democraten op om de situatie op te lossen. "De CDU is verantwoordelijk voor het voorkomen van de situatie die door haar toepassing is ontstaan", zei de FDP-politicus tegen het redactienetwerk Duitsland (RND). "Het is niet duidelijk waarom ze nu deze staatspolitieke situatie uitlokt." De parlementaire fractie van de FDP heeft ook goedkeuring gegeven voor de aanvraag van de Unie. Inhoudelijk gaat het om een ​​minimale afstand van 1000 meter tussen nieuwe windturbines en woningen.

Scherpe kritiek op de CDU kwam ook van de Groenen. CDU-partijleider Merz zei in december vorig jaar : "Met mij zal er een firewall zijn voor de AfD" en dreigde zelfs met uitsluiting van partijen in geval van inbreuk, herinnerde de politiek directeur van de Federale Groenen, Emily Büning, zich in de "Spiegel" van relevante uitspraken van Merz. "Nu zwijgt hij terwijl de Thüringer CDU van plan is om met de stemmen van de AfD voor het eerst twee wetsontwerpen door te drukken tegen de deelstaatregering."

De fractievoorzitter van de CDU-fractie van Thüringen, Mario Voigt, verwierp de kritiek. "Dit gaat over Thüringer problemen, en ik verwacht dat ook hier in Thüringen oplossingen zullen worden gevonden", zei hij. De reacties van de federale regering lieten zien hoe ver "de Berlijnse zeepbel is verwijderd van de realiteit van het leven van mensen op het platteland." Kühnert geeft helemaal niets om de mensen in Thüringen. "De kritiek heeft maar één doel: de succesvolle koers van Friedrich Merz torpederen."
Groene Minister biedt CDU "windvrede" aan.

Om de stemming af te wenden, bood Anja Siegesmund, de minister van Milieu van Thüringen, de CDU-fractie een "windvrede" aan. De Groenen-politicus vertelde de omroep MDR Thüringen dat als de CDU hun controversiële wetsontwerp over een minimumafstand tussen windturbines en nederzettingen in de wacht zou zetten, dit besproken zou kunnen worden.
advertentie

Het energiedocument van de lopende verkennende gesprekken tussen de CDU en de Groenen in Noordrijn-Westfalen zou als basis kunnen dienen, aldus Siegesmund. Het bevat suggesties hoe de verdere uitbreiding van duurzame energie sneller kan worden gepland en goedgekeurd en hoe hiervoor de ruimte kan worden gevonden.

CDU-fractieleider Voigt zei toen ook op MDR Thüringen dat de Thüringer CDU al maanden klaar was om te praten. Hij wil graag een burgervriendelijke oplossing voor de uitbreiding van windenergie met duidelijke tussenpozen - en spreekt daarom dinsdag met Anja Siegesmund. Hij verwacht echter dat rood-rood-groen dezelfde bereidheid tot compromissen zal tonen als de CDU. Bovendien zouden de Groenen en de SPD hun “Berlijnse volk” terug moeten fluiten.

In het deelstaatparlement van Erfurt heeft de oppositie van de CDU, AfD en FDP grote invloed omdat de rood-rood-groene coalitieregering van premier Bodo Ramelow (links) geen eigen meerderheid heeft - zij mist vier stemmen.

De CDU en de FDP hebben al negatieve ervaringen met de AfD in Thüringen. Op 5 februari 2020 werd de FDP-politicus Thomas Kemmerich gekozen tot premier van de Vrijstaat met stemmen van de AfD, CDU en FDP. De AfD had zijn eigen kandidaat zonder stemmen laten vallen en op Kemmerich gestemd. De liberaal aanvaardde de verkiezing. De gebeurtenis veroorzaakte een landelijke storm van verontwaardiging. De verkiezing werd vaak gezien als het doorbreken van een politiek taboe. Na publieke druk kondigde Kemmerich een dag na de stemming zijn ontslag aan , die hij drie dagen na de verkiezingen afrondde.
https://www.welt.de/politik/deutschland ... ieden.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Bericht door Mahalingam »

Met volledige rugdekking van de politiek zal de politie niet beschikbaar zijn om een partijcongres te verdedigen tegen aangekondigde aanvallen van de antifa.
Dan kan dat congres niet doorgaan wat gewenst is door de 'powers that are'.
Politie vreest links geweld: conferentie van AfD-partij afgelast

STUTTGART. De exploitant van de Carl Benz Arena in Stuttgart heeft het contract voor de conferentie van de staatspartij op 2 en 3 juli met de AfD Baden-Württemberg opgezegd. Sascha Penna doet een beroep op de politie bij het OM. Ze legden uit dat er een banmijl, enkele honderden functionarissen en waterkanonnen nodig waren om het partijcongres veilig te stellen. De staatsvereniging AfD, die wordt geleid door de voorzitter van de parlementaire fractie, Alice Weidel, wil nu naar de rechter stappen.

De politie verwacht dan ook dat de linkse scene uit de wijk Bad Cannstatt in Stuttgart het partijcongres wil verstoren. "We kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor persoonlijk letsel en schade aan eigendommen", zei Penna. Daarnaast vinden in het eerste weekend van juli ook concerten van de Fantastischen Vier met tot 100.000 bezoekers plaats in het Neckarpark.

AfD: "Dat zullen we nooit accepteren"

De AfD kondigde juridische stappen aan. Partijwoordvoerder en vice-president Markus Frohnmaier zei tegen de dpa: "De beëindiging is volledig onterecht. Een dreiging voor de veiligheid gaat niet uit van de AfD, maar hooguit van gewelddadige links-extremisten.” Als een legale en democratische partij als de AfD door zo’n dreiging geen partijconferenties meer kan houden, “hebben we een pre- democratische staat. Wij zullen dat nooit accepteren en zullen daarom het ontslag voor de rechter dagen.”

Het is niet de eerste keer dat de AfD evenementenruimtes verliest die al zijn beloofd. De achtergrond is altijd massale bedreigingen van de linkerscène tegen de exploitanten van het pand. De partij had 800 tot 1000 gasten verwacht voor de conferentie van de staatspartij op 2 en 3 juli. De afgevaardigden moeten een nieuwe staatssecretaris kiezen nadat fractieleider Alice Weidel haar terugtrekking uit het lichaam had aangekondigd. (fh)
https://jungefreiheit.de/politik/2022/p ... -abgesagt/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Bericht door Mahalingam »

Nog altijd wordt er in de EU agitprop bedreven tegen de Poolse regering omdat die rechters kan ontslaan of tegen hun wil met pensioen wegsturen. En wel rechters die in hun jonge jaren functionaris waren bij de Kommunistische Partij en die nog steeds dwars liggen.

Nu lees ik dat de Duitse regering net zo rechters kan ontslaan die een verkeerde politieke voorkeur hebben en dat ook doet.
Beroepsverbod voor een rechter

BERLIJN. Voormalig AfD-Kamerlid Birgit Malsack-Winkemann mag niet meer als rechter werken. Reden die de rood-rood-groene Berlijnse senaat aangaf was bezorgdheid over de algemene reputatie van de rechterlijke macht. Zelfs media als de Tagesspiegel , de taz en Wikipedia beschrijven de advocaat echter als "gematigd".

Het Senaatsdepartement voor Justitie, onder leiding van de linkse politica Lena Kreck, maakte bekend dat zij na een intensief onderzoek bij de bevoegde rechtbank van het gerechtshof een verzoek hadden ingediend om de rechter uit zijn ambt te dwingen.

Uitspraken van voormalige AfD-leden van de Bondsdag over vluchtelingen vormen de aanleiding voor het besluit: "In het verleden heeft de rechter herhaaldelijk en publiekelijk mensen uitgesloten die bescherming zoeken in Duitsland en gekleineerd vanwege hun afkomst." (Citaten en documenten worden niet gegeven.). De verklaringen gaven het publiek de indruk dat de rechter niet onpartijdig was. Een overgang naar pensionering is "in het belang van de rechtspraak" dus "absoluut noodzakelijk".

Voor directe democratie


Birgit Malsack-Winkemann had in de Bondsdag campagne gevoerd voor directe democratie naar Zwitsers model en een immigratiebeleid naar Canadees model. In 2018 zei ze in het parlement, met het oog op taalbarrières, dat de Duitse gezondheidszorg "miljarden kosten zou maken omdat vluchtelingen de bijsluiter niet kunnen lezen".

De basiswet beschermt rechters tegen voortijdige verwijdering uit hun ambt vanwege hun voorheen onafhankelijke status. Uitzonderingen zijn alleen mogelijk bij beslissing van een dienstrechter. Er moeten strikte wettelijke criteria in acht worden genomen. Dat is waar het nu om gaat. Ze mag niet verder met haar werk totdat de definitieve beslissing is genomen.

Malsack-Winkemann verloor haar mandaat bij de federale verkiezingen in september vorig jaar en wilde terugkeren naar de gerechtelijke dienst in de deelstaat Berlijn.

In Saksen had de deelstaatregering ex-AfD-parlementslid Jens Maier gepensioneerd. De magistraat oordeelde in maart dat dit legaal was. (fh)
https://jungefreiheit.de/politik/deutsc ... richterin/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Bericht door Mahalingam »

Het is uit en voorbij om politieagent of militair te zijn en tevens lid van de AfD.
Dit is het geitenpaadje:
Ministerie van Binnenlandse Zaken wil AfD-leden ontwapenen

ERFURT. De minister van Binnenlandse Zaken van Thüringen, Georg Maier (SPD) is blijkbaar van plan om de wapenvergunning van alle AfD-leden in de Vrijstaat in te trekken. Dat meldt de spiegel , daarbij verwijzend naar een interne brief. Daarom heeft het ministerie zijn medewerkers geïnformeerd over de oprichting van een werkgroep "Wapens en Extremisten".

De "AG WaffEx" moet zich bij het staatsbestuur bevinden en de lokale autoriteiten helpen "bij de behandeling van relevante zaken". Concreet is het tegen AfD-leden die bijvoorbeeld legaal wapens bezitten als jagers of scherpschutters . In de brief staat dat "in principe passende herroepingsprocedures moeten worden gestart".

Scherpe kritiek van de AfD-staatswoordvoerder

Als rechtvaardiging voor de rigoureuze aanpak gebruikt Maier de beoordeling van het Thüringer Bureau voor de Bescherming van de Grondwet dat de staatsvereniging van de AfD in Thüringen "bewezen rechts-extremistisch is". De AfD Thüringen klaagt deze classificatie aan in het rapport ter bescherming van de grondwet.

AfD-staatswoordvoerder Stefan Möller bekritiseerde het optreden van de minister van Binnenlandse Zaken. Hij beschuldigde hem van het gebruik van "de speciaal aangepaste wapenwet" "om het te gebruiken als een vervangend strafrecht tegen gezagsgetrouwe jagers en schutters in de AfD". Maier zet daarmee voort wat hij begon met "misbruik van de dienstwet om het bestaan ​​van AfD-gerelateerde functionarissen te vernietigen". "Maier kiest voor deze methode omdat zijn SPD geen kans ziet in een eerlijk politiek debat tegen de AfD Thüringen."

"We houden ons alleen aan de wet en voeren de wapenwet uit", zei Maier als reden tegen Spiegel . Sinds de wet in 2020 werd aangescherpt, moesten de autoriteiten de "betrouwbaarheid" van een wapenbezitter in twijfel trekken bij de respectieve instantie voor constitutionele bescherming, in dit geval bij het Bureau voor de bescherming van de grondwettelijke bescherming van Thüringen, dat deel uitmaakt van het ministerie van het interieur.
https://jungefreiheit.de/politik/deutsc ... ntwaffnen/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Bericht door Mahalingam »Mijn advies zou zijn: als je voor de AfD een redevoering houdt, zorg dat de rechterhand in de broekzak blijft ! Want anders...
Afbeelding

Hitlergroet? Rechtbank is het eens met AfD-politici


MÜNCHEN. Het parket van München heeft gefaald in zijn poging om AfD-parlementslid Petr Bystron te beschuldigen van een vermeende Hitlergroet. De kantonrechter weigerde verder te gaan. Er is "geen voldoende vermoeden". Dat meldt reitschuster.de.

Bystron, die zeven jaar lid was van de FDP, gebaarde met zijn rechterarm tijdens zijn toespraak tegen de verplichte vaccinatie op 5 maart. Als je een foto van dit tafereel maakt, zou je met veel fantasie de indruk kunnen krijgen dat de AfD-politicus het verboden gebaar toont, ook al wijst de duim naar boven. Uit video's van het optreden blijkt echter duidelijk dat dit niet het geval is en dat de aantijgingen verzonnen zijn.

Het feit dat het parket van München bleef proberen Bystron voor de rechter te slepen, levert haar nu een juridische klap in het gezicht op. "De exacte uitvoering van een 'Hitler-groet' is bij deze beweging dus niet te zien", schrijft de rechtbank volgens reitschuster.de. "Er is ook geen verwarrend soortgelijk gebaar volgens artikel 86a lid 2 van het Wetboek van Strafrecht." Hoewel de verdachte zijn rechterarm opheft, zijn verdere overeenkomsten met de Hitlergroet "maar ook niet herkenbaar vanuit het frontale cameraperspectief".

De officier van justitie wil echter in beroep gaan tegen de afwijzing van hun aanklacht. (fh)
https://jungefreiheit.de/politik/deutsc ... ker-recht/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Bericht door Mahalingam »

Het Bureau voor de Bescherming van de Grondwet moet persbericht over inflatie schrappen

BERLIJN. Het Federaal Bureau voor de Bescherming van de Grondwet moest een persbericht verwijderen waarin de autoriteit de AfD omschreef als een “verdacht geval” en het toeschreef aan “rechts-extremisme”. De partij had de autoriteit dienovereenkomstig gewaarschuwd.

Op 17 augustus publiceerde het bureau onder leiding van Thomas Haldenwang het persbericht getiteld "Mogelijke effecten van de oorlog in Oekraïne en de economische, energie- en pandemische situatie op de binnenlandse veiligheid in Duitsland". Onder het kopje "rechts-extremisme" stond: "Het onderwerp inflatie wordt momenteel steeds meer opgepakt door de AfD-partij (vermoedelijke zaak ((Verdachtsfall)))".

Chrupalla: "Dat is gek"

De AfD waarschuwde het Bureau voor de Bescherming van de Grondwet en eiste dat het bericht werd verwijderd. Reden: De naamgeving van de partij in verband met "mogelijke effecten op de binnenlandse veiligheid van Duitsland" en de indeling in de categorie "rechts-extremisme" zijn ontoelaatbaar. Op 29 augustus liet het AfD-bureau voor de bescherming van de grondwet weten dat het het rapport had verwijderd en dat de verklaring over de AfD "niet opnieuw publiekelijk zou worden verspreid".

Partijleider Tino Chrupalla beschreef het als "belachelijk" om de AfD als een verdacht geval te noemen omdat het de kwestie van inflatie aan de orde stelde: "Het probleem treft momenteel alle burgers". Hij beschreef het feit dat het Bureau voor de Bescherming van de Grondwet zijn fout als een "mooi succes" beschouwde.
https://jungefreiheit.de/politik/2022/v ... -loeschen/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Bericht door Mahalingam »

Ook in Duitsland dienen volksvertegenwoordigers lid te zijn van een partij (desnoods een 1-mans partij) om gekozen te kunnen worden. Maar zijn ze eenmaal gekozen dan hebben ze de vrijheid om partijloos te worden. Een partij kan wel een volksvertegenwoordiger uit de fractie zetten maar niet uit het parlement.
En dus krijg je net zulke toestanden als bij ons: een groot aantal sprekers die hun zegje moeten doen. De oplossing in Nedersaksen is: volksvertegenwoordigers zonder partij moeten hun bek houden. En zeker al ze ex-AfD zijn.
AfD-politicus vervolgt met succes tegen staatsparlement van Nedersaksen

HANNOVER. Het staatsrechtbank in Nedersaksen heeft de niet-ingeschreven AfD-politicus Klaus Wichmann in het gelijk gesteld in een juridisch geschil met het deelstaatparlement in Hannover. De rechters van het constitutionele hof van de staat beschouwden het als bewezen dat het deelstaatparlement van Nedersaksen de plaatsvervanger van het deelstaatparlement ten onrechte het spreekrecht had ontzegd. "Onze rechten als parlementsleden werden willekeurig en zonder wettelijke basis beperkt door de voorzitter van het staatsparlement, Gabriele Andretta Party (SPD)", zei Wichmann volgens het persbureau dpa.

"Maar het reglement van orde van het staatsparlement kan niet naar believen worden verdraaid om politieke tegenstanders het zwijgen op te leggen. Dat hebben de rechters duidelijk gemaakt”, benadrukte hij, verwijzend naar de voor hem gunstige uitspraak.

AfD-politici hebben binnenkort spreektijd

Een woordvoerder van het deelstaatparlement van Nedersaksen heeft al aangekondigd dat de raad van oudsten die verantwoordelijk is voor de verdeling van de parlementaire spreektijden snel zal worden geadviseerd om "het vonnis onmiddellijk uit te voeren". In het volgende deel van de conferentie heeft elke niet-ingeschreven EP-lid recht op spreektijd voor de onderwerpen van de huidige uren”.

Volgens het reglement van orde van het deelstaatparlement in Nedersaksen is het spreekrecht op een lopend uur in het parlement tot dusver exclusief voorbehouden aan de fracties. De lokale AfD had zijn status als parlementaire groep verloren na verschillende exits in 2020, sindsdien hebben de AfD-parlementsleden officieel gehandeld als niet-aangesloten.
https://jungefreiheit.de/politik/deutsc ... ersachsen/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Bericht door Mahalingam »

Criminaliseren. Een bekende taktiek in niet-democratische landen die nu ook aanhang vindt in de meer democratische landen. Die hebben nog het excuus dat ze de democratie beschermen.
Duitse openbaar aanklager doorzoekt landelijk kantoor Alternative für Deutschland

Het Berlijnse federale kantoor van de rechtse oppositiepartij Alternative für Deutschland is vanochtend doorzocht door de Duitse openbaar aanklager. Volgens Der Spiegel zijn er verdenkingen richting de voormalig partijleider, Jörg Meuthen, en de penningmeester Klaus-Günther Fohrmann.

Meuthen was van 2016 tot 2022 partijleider, de laatste jaren samen met Tino Chrupalla, en werd daarna opgevolgd door Alice Weidel. Meuthen werd in 2017 verkozen tot Europarlementariër. Sinds januari 2022 is hij niet meer verbonden met de partij, en is hij onafhankelijk lid van het Europees Parlement.

De openbaar aanklager hoopte bewijs te vinden van geheime afspraken rond de campagnefinanciering van de partij. Er zou sprake zijn geweest van anonieme steun door een schimmige groep geldschieters.

Naast het doorzoeken van het kantoor in Berlijn, werden ook op zes andere locaties huiszoekingen verricht, in Berlijn, Baden-Württemberg, Beieren en Noordrijn-Westfalen. Hierbij documenten en harde schijven in beslag genomen. Jörg Meuthen was zelf in Baden-Württemberg docent aan een privé-universiteit, en deed in 2016 voor de AfD mee aan de lokale verkiezingen. Hierbij werd de partij met 15 procent van de stemmen derde.

Reactie AfD

De partij laat in een reactie op de huiszoeking weten dat de aanklager geen eerdere vragen over de kwestie had gesteld. Als de aanklager eerder vragen had gesteld, dan was de partij volgens partijleider Tino Chrupalla bereid geweest om mee te werken. Mede-partijleider Alice Weidel noemt de huiszoeking in een reactie ”een extreem ongebruikelijk en extreem disproportioneel middel om de AfD te intimideren.”

Meuthen trad naar eigen zeggen in januari terug als partijleider omdat hij de interne richtingenstrijd binnen de AfD verloren had. De partij was teveel onder de invloed geraakt van de eigen rechterflank, ook wel Der Flügel genoemd, die volgens Meuthen onverenigbaar was met de liberale grondwettelijke orde in Duitsland.
https://tpo.nl/2022/09/28/duitse-openba ... utschland/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding

Pianist Igor Levit (links) en Danger Dan bij de prijsuitreiking van Opus Klassik op zondagavond.

Igor kreeg een muziekprijs. En voordien heeft hij ook al prijzen gewonnen door politiek zeer correcte dingen te doen en te zeggen.
Levit heeft al meerdere onderscheidingen ontvangen voor zijn politieke inzet tegen racisme en antisemitisme. Hij positioneerde zich ook duidelijk tegen de AfD en beschreef het als een "fascistische partij".
Hoera hoera !! Hij staan aan de goede kant van de geschiedenis. Zoals iedere bekende Duitser tegenwoordig aan de goede kant staat. Zonder te signaleren dat je een Gutmensch bent kom je er niet.
Danger Dan, echte naam Daniel Pongratz, sloot zijn toespraak af met de volgende zinnen: "Ik zou deze laudatio - gewoon om Igor blij te maken - willen beëindigen met een boodschap aan alle antisemieten, racisten, antifeministen en AfD-sympathisanten van de televisietoestellen: jullie zijn idioten.«
Maar ga je kijken naar de online video van dit gebeuren dan valt op, helemaal aan het eind, dat "en AfD-sympathisanten van de televisietoestellen" weggesneden is.
In de opname van het gala, dat met vertraging werd uitgezonden en beschikbaar is in de ZDF-mediabibliotheek , zijn de woorden “en AfD-sympathisanten” weggelaten – de verkorte lovende toespraak is vanaf 1:00:55 te horen. Levit zelf vestigde op Twitter de aandacht op de procedure .

In reactie op vragen van de media verklaarde ZDF dat er "een fout door tijdsdruk" was opgetreden tijdens de snede. Hoe zo'n precieze interventie en tijdsdruk samengaan, liet de omroep open.
https://www.spiegel.de/kultur/tv/zdf-sc ... caee9fdd1c
Zou Levit boos zijn omdat hij nu deugpuntjes mist vanwege deze 'fout'?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Bericht door Mahalingam »

AfD-rechter hoeft niet met vervroegd pensioen

Birgit Malsack-Winkemann heeft bij de administratieve rechtbank van Berlijn een juridisch succes geboekt dat belangrijk is voor haarzelf en voor de AfD. Het aldaar gevestigde arrondissementsrechtbank verwierp haar overplaatsing naar vervroegd pensioen, waarmee de Berlijnse gerechtelijke administratie haar terugkeer naar de functie van rechter bij een regionale rechtbank in de federale hoofdstad (Az. DG 1/22) wilde voorkomen. Dat meldt de Legal Tribune Online.

Birgit Malsack-Winkemann diende de deelstaat Berlijn als rechter tot 2017, maar dit werd opgeschort toen ze werd gekozen in de 19e Duitse Bondsdag via de Berlijnse staatslijst van de AfD. De zittingsperiode eindigde vier jaar later - en Malsack-Winkemann wilde terugkeren naar haar oude baan.

De rechtspraak, onder leiding van de linkse senator Lena Kreck, probeerde dit te voorkomen door met volledig salaris met pensioen te gaan. De belastingbetaler zou hiervoor enkele honderdduizenden euro's hebben moeten betalen, waar geen tegenprestatie voor zou zijn geweest. Blijkbaar zou de maatregel de senator van justitie en haar kameraden alleen maar het goede gevoel hebben gegeven dat ze consequent waren geweest in de "strijd tegen rechts".

Een rechter kan niet zomaar uit zijn ambt worden ontheven. En Birgit Malsack-Winkemann heeft binnen of buiten het kantoor van de rechter niets misdaan. Afgezien van het feit dat dit ook geldt voor de inhoud van haar toespraken in de Duitse Bondsdag, kunnen parlementaire verklaringen haar principieel niet worden tegengeworpen, zoals het gerechtshof nu heeft beslist. De administratieve juristen geven daarmee het concept van een politieke rechterlijke macht en het idee dat de Bondsrepubliek Duitsland een liberalistische ideologische staat is - om zo te zeggen een kapitalistische variant van de Sovjet-Unie - een zeer welkome afwijzing.

Dit zou ook nuttig moeten zijn voor de Saksische rechter en voormalig AfD-parlementslid Jens Maier, die herhaaldelijk politiek naam heeft gemaakt maar geen extremistische uitspraken heeft gedaan en daarom ook met vervroegd pensioen moet worden gestuurd. Hij heeft de Keulse advocaat Jochen Lober aan zijn zijde, een juridisch adviseur met ervaring in politieke processen die weet wat in dergelijke gevallen belangrijk is: blijf altijd objectief en blijf kalm.
https://www.pi-news.net/2022/10/afd-ric ... ruhestand/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Bericht door Mahalingam »

Intimidatie: 20 politieagenten doorzoeken de Beierse AfD-parlementaire groep

De CSU in Beieren lijkt in paniek te raken: gezien het groeiende succes van de AfD kort voor de deelstaatverkiezingen, gebruikt de Söder-partij, met de hulp van de aan haar ondergeschikte autoriteiten, steeds twijfelachtigere methoden om de Beierse AfD in te zetten.

Donderdagochtend hebben 20 politieagenten in aanwezigheid van drie officieren van justitie de kantoren van de AfD-parlementaire groep in het Beierse deelstaatparlement doorzocht met toestemming van het deelstaatparlement - Ilse Aigner (CSU) treedt op als voorzitter van het Beierse deelstaatparlement - en nam verschillende opslagmedia mee - vanwege een vermeende schending van een video tegen de auteursrechtwet.

De AfD zou in januari 2021 een video hebben geüpload die in strijd was met de auteursrechtwetgeving. De bijna twee jaar oude video ging over een debat in het plenum met toespraken van AfD-Kamerlid prof.dr. Ingo Hahn en het FW-parlementslid Gabi Schmidt. Het drie maanden oude huiszoekingsbevel omvat niet alleen kantoren van de fractie, maar ook die van ten minste zeven parlementsleden die schijnbaar willekeurig zijn gekozen. Een kantoor met de aanduiding "S 313" wordt ook vermeld in het huiszoekingsbevel. Een kamer onder deze naam bestaat echter niet eens op het niveau van de AfD.

Dergelijke aanvallen zijn de laatste tijd toegenomen: in de zomer heeft de officier van justitie van München I strafrechtelijke vervolging ingesteld tegen AfD-lid van de Bondsdag Petr Bystron wegens het naar verluidt tonen van een Hitlergroet en heeft hij een aanklacht ingediend. De bevoegde rechtbank weigerde echter enige aanklacht in te dienen. Het was maar al te duidelijk dat de beschuldigingen van de aanklager waren geconstrueerd (PI-NEWS meldde) . In september werd het hoofdkantoor van de AfD in Berlijn doorzocht. En onlangs verbood de administratieve rechtbank in München het Bureau voor de Bescherming van de Grondwet om inlichtingen te gebruiken om de AfD af te luisteren. Tegelijkertijd nemen de peilingen voor het alternatief voor Duitsland toe.

Christoph Maier, plaatsvervangend voorzitter van de juridische commissie van het Beierse staatsparlement, zegt over het incident: "Hoe meer de AfD de goedkeuring van de bevolking krijgt, hoe gewelddadiger het wordt verondersteld te worden bestreden. Deze keer werd de Beierse AfD-factie geraakt. Wat echter wordt bedoeld, zijn allemaal oppositieburgers. We zullen ons in ieder geval democratisch blijven verzetten!”
https://www.pi-news.net/2022/11/schikan ... sfraktion/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Bericht door Mahalingam »

Het ziet er niet naar uit dat de Duitse media richting 'de Putin connectie' (dixit Trump in de USA) worden gestuurd maar richting AfD. Aanzetten om het voor het volk acceptabel te maken de AfD te verbieden. Of minimaal uit de volksvertegenwoordiging te verwijderen.
Gevaar voor Duitsland niet geweken met oppakken coupplanners, angst voor rechts-radicale AfD groeit

Binnen de Duitse coalitie is met verbijstering gereageerd op de arrestatie van een voormalig AfD-parlementariër wegens het voorbereiden van een staatsgreep. Bondskanselier Scholz worstelt met de nog zittende rechts-radicale volksvertegenwoordigers.

Birgit Malsack-Winkemann kende, als ex-Bondsdaglid namens de rechts-radicale politieke partij Alternative für Deutschland (AfD), het Rijksdaggebouw van binnenuit. Vier jaar lang liep ze wekelijks door de wandelgangen van het Duitse parlement in hartje Berlijn.

Daardoor kon de ervaren rechter haarfijn uitleggen waar Rüdiger von Pescatore, de 69-jarige commandant van het nieuwe Duitse leger, en zijn pas gerekruteerde militanten na de bestorming van het parlement bondskanselier Olaf Scholz (SPD) en andere kabinetsleden konden gijzelen.

‘Opmerkelijk en zeer ernstig’

Ruim anderhalve dag nadat Malsack-Winkemann is opgepakt voor het beramen van een gewelddadige staatsgreep in Duitsland, heeft Scholz verbijsterd gereageerd op de verijdelde terreurdaad. ,,Dat zich onder de verdachten een ex-parlementariër van de AfD begeeft, is natuurlijk zeer opmerkelijk en zeer ernstig’’, verklaarde de kanselier donderdagavond laat.

Zijn partijgenoot en SPD-partijvoorzitter Lars Klingbeil ijvert voor een hardere aanpak van leden van de rechts-radicale partij. ,,In heel het land hoort AfD op de lijst van geheime diensten die onze grondwet borgen, en niet in het parlement, gerechtshoven of bij de overheid’, zei Klingbeil tegen persbureau DPA.

De huiszoekingen en invallen in elf verschillende Duitse deelstaten - waarbij 25 verdachten zijn gevangengenomen, onder wie Malsack-Winkemann en de spin in het web: prins Heinrich Reuss - hebben aangetoond hoe erg AfD (het afgelopen verkiezingsjaar met 10,3 procent van de stemmen de vijfde partij van Duitsland) verweven is met rechtsextremistische groeperingen zoals de Reichsbürgerbeweging, die grotendeels achter het coupplan zat.

Vergelijkbaar met Capitoolbestorming

Een half jaar na de bestorming van het Capitool in Washington gebeurde er in augustus 2020 in Berlijn iets vergelijkbaars. Tijdens een grootschalige demonstratie tegen de coronamaatregelen rondom Brandenburger Tor, waarbij 40.000 betogers aanwezig waren, trok een groep van vierhonderd man richting de Bondsdag. Zij wisten voor het gebouw door de barricades en slagbomen van de politieposten te breken.

Zwaaiend met vlaggen in zwart-wit-rood, het symbool van de Reichsbürgerbeweging en de vaandel van het oude Duitse keizerrijk, scandeerden betogers op de trappen van het Duitse parlement leuzen. Malsack-Winkemann, op dat moment nog volksvertegenwoordiger namens de AfD, was naar alle waarschijnlijkheid toen al een aanhanger van de uit Amerika overgewaaide complottheorie QAnon, en ervan overtuigd dat Duitsland door vertegenwoordigers van een zogenaamde deep state wordt geregeerd.

Nog altijd gevaar

Met het oppakken van Malsack-Winkemann is het gevaar voor de Duitse democratie allerminst geweken, waarschuwt Katrin Göring-Eckardt, vice-bondspresident (De Groenen). ,,Er zijn nog overduidelijk banden tussen Reichsbürger en de huidige AfD-fractie.’’ Göring-Eckardt kondigde aan veiligheidsmaatregelen voor de Bondsdag aan te scherpen.

Vanuit de liberale FDP, dat samen met SPD en De Groenen Duitsland sinds een jaar regeert, klonk de oproep om het ambt van rechters beter te beschermen. ,,Met de beste wil begrijp ik niet hoe zo’n staatsgevaarlijk persoon lange tijd toegang had tot de rechtbank’’, aldus FDP’er Alexander Graf Lambsdorff.
https://www.ad.nl/buitenland/gevaar-voo ... ~afe8e969/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Bericht door Mahalingam »


Reichsbürger-Razzia: nu moet een AfD-verbod worden voorbereid


Na de Reichsbürger-Razzia moet nu een AfD-verbod worden voorbereid. Dat heeft de Thüringse minister van Binnenlandse Zaken Maier (SPD) bekendgemaakt. De partij voldoet "duidelijk" aan criteria om ze te verbieden.


ERFURT. De minister van Binnenlandse Zaken van Thüringen, Georg Maier (SPD), greep de inval tegen Reichsburgers aan als een gelegenheid om op te roepen tot de voorbereiding van een AfD-verbod. De partij, die volgens peilingen de sterkste kracht in de federale staat is, is “duidelijk anticonstitutioneel en verbergt bijna nooit haar wens om de vrij-democratische basisorde af te schaffen.

Maier vertelde de taz dat de partij "duidelijk voldoet aan enkele criteria die de basis vormen voor een partijverbod". In zijn weigering om de NPD te verbieden, had het Federaal Grondwettelijk Hof onder meer bepaald dat het relevant moest zijn. Dit betekent dat de partij de mogelijkheid moet hebben om haar doelen te realiseren. Daarnaast moet je een agressieve en strijdlustige houding aan de dag leggen. Dergelijke punten zouden nu via de oppositiepartij moeten worden verzameld om ze vervolgens door Karlsruhe te laten verbieden.

AfD koos ook FDP-premier

In Thüringen had de partij bijna drie jaar geleden samen met de liberalen en de CDU de FDP-kandidaat Thomas Kemmerich tot premier gekozen. Op tussenkomst van de toenmalige bondskanselier Angela Merkel (CDU) werd dit – zoals door haar gevraagd – “ongedaan gemaakt”. Sindsdien regeert een door de CDU getolereerd rood-rood-groen minderheidskabinet onder leiding van de linkse politicus Bodo Ramelow. Er waren geen nieuwe verkiezingen beloofd door de regering.

Het Thüringer bureau voor de bescherming van de grondwet heeft de regionale vereniging daar geclassificeerd als een "veilige rechts-extremistische inspanning". Van AfD-leden die een wapenvergunning hebben, bijvoorbeeld als jager of scherpschutter, wordt hun wapen sinds juli in beslag genomen. (fh)
https://jungefreiheit.de/politik/deutsc ... rbereitet/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10685
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Bericht door sjun »

Duitsland begint alweer aardig totalitair te worden. Echte oppositie dreigt een verbod. Het lijkt er echter sterk op dat Duitsland zichzelf niet bestuurt gezin de geringe zin in en tegenwerking van het onderzoek naar de aanslag op de Nordstream pijpleidingen die door Engelsen of Amerikanen is gepleegd. Dan is er de waanzinpolitiek van Scholtz die zelfs de cijfers vervalst om immigratie te promoten (hij stelt dat 9 miljoen buitenlanders werk hebben, maar slechts de helft daarvan heeft daadwerkelijk een baan) en die de Russen de schuld geeft van de resultaten van Europese energiepolitiek. Gelukkig is het niet enkel drama met hem omdat hij ook besloot de Duitse kerncentrales open te houden en de energiesuïcidale groenen te weerstaan.

Of wat te denken van minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock die vooral Amerikaanse belangen lijkt te behartigen. Door de oorlog met Rusland en het verlies van goedkope Russische energie, kreeg de Duitse economie enorme klappen en lijkt een toekomst van de-industrialisatie er maar zo in te zitten omdat het vanwege de energieprijzen niet langer kan concurreren. Om een of andere reden weigert de Duitse regering zich te verzetten tegen de VS en gaat in plaats daarvan door met het huidige rampzalige Ruslandbeleid. Om minder zou je een volksoproer kunnen verwachten.

Zo zie je de ingrediënten voor een totalitaire regering die kennelijk de belangen van anderen dan het eigen volk dient te behartigen.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Alternative für Deutschland (AfD)

Bericht door Mahalingam »

Die "Reichsbürger" zien het land als bezet door de Amerikanen die sinds de verloren oorlog de lakens uitdelen. En dan komen ze met kaartjes die dat bewijzen:


Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie