Nieuws uit Finland

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51240
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Nieuws uit Finland

Bericht door Pilgrim »

Ook Finland staat de rechtse ommekeer te wachten: “De Finnen” zijn de grootste partij

Geplaatst op 7 december 2019

Afbeelding

Ook in Finland tekent zich een rechts-populistische ommekeer af. Volgens actuele peilingen staat op dit moment de immigratie-kritische partij “Perussuomalaiset”, die voordien “Ware Finnen” heette en nu alleen nog maar “De Finnen”, met 22,4% bovenaan – ook daarom, omdat zij geen “klimaatpolitiek” bedrijft.

“De Finnen” zien zichzelf als patriottisch en EU-sceptisch. Bij de laatste parlementsverkiezingen kreeg ze 17,5% van de stemmen en werd ze de op een na grootste partij.

De sociaaldemocraten staan op dit moment nog maar op de 3e plaats (15,2%), de coalitiepartij Centrumrechts staat op 17,3%. Onder de kiezers van “De Finnen” bevinden zich meer mannen dan vrouwen.

Behalve het thema immigratie konden “De Finnen” onder partijvoorzitter Jussi Ala-aho scoren met de thema´s milieu en klimaatverandering – echter anders dan de meeste andere partijen. “De Finnen” staan op het standpunt dat Finland al zo veel tegen de klimaatverandering zou hebben ondernomen, dat dit voldoende en een klimaatpolitiek met de verhoging van de CO2-belasting niet nodig zou zijn.

Bron: https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/12/07 ... te-partij/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 87041
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Finland

Bericht door Ariel »

En hier is het goede rechtse nieuws uit Finland.
Nederlaag voor Finse premier Sanna Marin

Petteri Orpo, de leider van de rechtse Nationale Coalitiepartij (NCP), heeft de overwinning opgeëist in de zwaarbevochten parlementsverkiezingen in Finland. Met 93,4 procent van de stemmen geteld lijkt de NCP de meeste zetels in het parlement te halen, namelijk 48. „Wij hebben het grootste mandaat”, zei Orpo in een toespraak voor zijn aanhangers.

Als de zetelverdeling niet meer verandert, wat de belangrijkste media en onderzoeksbureaus niet meer verwachten, dan wordt de nationalistische Finnenpartij met 46 zetels de op een na grootste in Finland, gevolgd door de sociaaldemocratische partij (SDP) van premier Sanna Marin, met 43 zetels. Marin heeft haar nederlaag dan ook al erkend.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Plaats reactie