Pegida beweging

Mahalingam
Berichten: 50701
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Pegida beweging

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding

Hier zien wij dhr. Wagensveld aangehouden worden door een agent die draadloos in directe verbinding staat met zijn bazen ( "De Driehoek"? ).
Dit is zondagochtend in Den Haag. Hij is dus zaterdag weer los gelaten in Rotterdam. En hij heeft zijn megafoon mee mogen nemen zo te zien. En wat is er gebeurt met die koran die ze van hem hebben afgenomen?
Pegida-voorman opnieuw aangehouden bij demonstratie, vandaag bij betoging voor Tweede Kamer

Voorman Edwin Wagensveld van anti-islamgroepering Pegida is zondag opnieuw aangehouden. Hij wilde 's middags demonstreren voor het tijdelijke Tweede Kamergebouw en zei daarbij ook Korans te willen verbranden. De demonstratie van Pegida mag van de gemeente Den Haag doorgaan, zolang niks in brand wordt gestoken.

Op het voorplein bij de Tweede Kamer verzamelden iets voor 14.00 uur zo'n dertig tegendemonstranten. De politie heeft tegen aan een aantal van hen gezegd dat de demonstratie is verboden. Ze mogen wel blijven staan voor het gebouw, maar er is benadrukt dat er niets gaat gebeuren.

Zaterdag werd Wagensveld ook al aangehouden bij eenzelfde soort demonstratie in Rotterdam. Op een Twitter-filmpje dat door een omstander werd gemaakt was te zien hoe Wagensveld voor het Centraal Station in Rotterdam wordt meegenomen door de politie.

Via hetzelfde sociale medium meldde Wagensveld zondagochtend dat hij weer op vrije voeten was en zondag naar Den Haag ging. ‘Weer kom ik met Korans, weer zal ik me niet laten intimideren door allerlei plotselinge verboden’, klonk zijn bericht.
https://www.ad.nl/den-haag/pegida-voorm ... ~ab1f64c0/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 87983
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Pegida beweging

Bericht door Ariel »

De demonstranten van de tegendemonstratie.

De politie heeft gezegd dat de tegendemonstratie is verboden, maar de tegendemonstranten mogen wel blijven staan.

Afbeelding
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 50701
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Pegida beweging

Bericht door Mahalingam »

De teksten die werden uitgesproken door dhr. Wagensveld en de draadloos verbonden agent :

Aan de razendsnelle aanhouding gaat een uiterst beknopt gesprekje vooraf. ,,Wat komt u hier doen?” vraagt een politieman aan de voorman van de anti-islambeweging.. ,,We gaan korans verbranden. Dat is niet verboden”, zegt Wagensveld. ,,Kunt u mij de koran geven?” vraagt de politieman. ,,Nee”, zegt Wagensveld. ,,Dan bent u hierbij aangehouden.”

En zo vertrekt Edwin Wagensveld in een politiebusje naar het Haagse politiebureau.
https://www.topics.nl/hoezo-koranverbra ... =brand/ad/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24617
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Pegida beweging

Bericht door King George »

En wat gebeurde er met de korans?
Het morele gelijk ligt bij het volk
Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 87983
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Pegida beweging

Bericht door Ariel »

King George schreef:
zo okt 23, 2022 11:22 pm
En wat gebeurde er met de korans?
Die zijn begraven door de politie. :smile7:
wat doen zij met oude, versleten korans? Je mag ze blijkbaar niet weggooien.

Wanneer een moslim een koran of een ander heilig schrift niet meer hoeft of wanneer het schrift beschadigd is, kan hij een paar dingen doen:

1) Repareren / preserveren
Meestal gaan heilige geschriften erg lang mee, omdat ze kwalitatief goed zijn geproduceerd en er dierbaar mee om wordt gegaan. Als een heilig geschift zoals de koran dan toch stuk mocht gaan wordt deze vaak gerepareerd.

2) Aan iemand anders geven
Delen wordt toegejuicht in vele geloven; ook in de islam.

3) Begraven
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 17117
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Pegida beweging. Waarheidsvinding dient de goede zaak

Bericht door Hans v d Mortel sr »

PURE FASCISTISCHE DISCRIMINATIE.

De Nederlandse corrupte Justitie is daar steengoed in.

Hitler's Mein Kampf boeken mogen worden verbrand. De nog veel meer onmenselijke vunzige fascistische racistische jood haatdragende Korans dienen echter gerespecteerd te worden.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst wegens gebrek aan de vrije wil.
Mahalingam
Berichten: 50701
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Pegida beweging

Bericht door Mahalingam »

Wel Hans, je mag je beledigend uitlaten over die profeet zonder strafbaar te zijn. Want religiekritiek.
Pegida-chef Edwin Wagensveld niet vervolgd voor 'beledigen profeet'

OM: Activist ten onrechte opgepakt

Pegida-voorman Edwin Wagensveld wordt niet vervolgd voor het 'beledigen van de moslimgemeenschap'. De activist werd op zaterdag 22 oktober bij het Centraal Station van Rotterdam opgepakt omdat hij tijdens een voorgenomen Koranverbranding - die uiteindelijk niet doorging - volgens RTV Rijnmond 'de profeet' had 'beschimpt'.

De officier van Justitie heeft naar de kwestie gekeken en besloot donderdag dat Wagensveld niet wordt vervolgd omdat hij 'geen strafbare feiten heeft gepleegd'.

Het Openbaar Ministerie in een verklaring: "De 54-jarige demonstrant werd door agenten aangehouden nadat hij zich met een megafoon beledigend uitliet over de profeet Mohammed. De verbalisanten meenden dat de uitlating als beledigend voor de moslimgemeenschap kon worden aangemerkt. De gemaakte opmerking is echter op basis van bestaande jurisprudentie niet te kwalificeren als belediging van de aanhangers van het Islamitisch geloof, maar als belediging van de religie zelf. Er is dus geen sprake van zogenoemde strafbare groepsbelediging."
https://www.nieuwnieuws.nl/5158269/pegi ... n-profeet/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 50701
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Pegida beweging

Bericht door Mahalingam »

Wie had dat ooit kunnen denken? Iemand is in Den Haag bij het 2-de Kamer gebouw gevankelijk weggevoerd omdat hij een koran bij zich had die hij niet wilde afgeven aan het daartoe bevoegde gezag.
Voorman Pegida opnieuw opgepakt bij demonstratie in Den Haag

Edwin Wagensveld, de leider van Pegida, is zondag opgepakt bij het gebouw van de Tweede Kamer aan de Bezuidenhoutseweg in Den Haag. Wagensveld was daar voor een demonstratie van de anti-islamgroepering.

Op beelden op sociale media is te zien hoe hij wordt aangehouden. Vorige maand werd Wagensveld ook al twee keer opgepakt bij een demonstratie.

Een woordvoerster van de politie bevestigt dat bij het protest een man is aangehouden, maar doet geen uitspraken over de identiteit van de verdachte. Volgens de woordvoerster had de gemeente het protest toegestaan op voorwaarde dat de demonstranten geen koran met zich meebrachten. De verdachte had zich niet aan deze voorwaarde gehouden en weigerde de koran aan agenten af te geven. Hierop werd hij opgepakt.

Volgens de woordvoerster is de man meegenomen naar het bureau voor verhoor. Voor zover bekend heeft de politie geen andere arrestaties verricht en mocht de demonstratie worden voortgezet.

Koran in brand steken

Wagensveld werd vorige maand ook al twee keer aangehouden. Bij een demonstratie in het centrum van Rotterdam werd hij opgepakt voor het roepen van kwetsende teksten richting moslims. Een dag later werd hij bij een protest in Den Haag aangehouden omdat hij dreigde een koran in brand te steken. Ook bij die demonstratie had de gemeente Den Haag het protest toegestaan, onder de voorwaarde dat de demonstranten - om wanordelijkheden te voorkomen - zonder korans zouden komen.

Eerder deze week maakte het Openbaar Ministerie bekend dat Wagensveld niet wordt vervolgd voor het roepen van kwetsende teksten richting moslims bij de demonstratie in Rotterdam. Volgens het OM had hij geen strafbare feiten gepleegd.
https://www.topics.nl/voorman-pegida-op ... brand/trw/

Voor zover bekend zijn de demonstranten niet gefouilleerd op het bezit van korannen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 50701
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Pegida beweging

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding

Wat zien wij hier? Dhr. Wagensveld bezig met een internationaal incident in de maak.

Omdat hij geen koran in de brand mag steken (vanwege gemeentelijk verbod van het zomaar dingen in brand steken in de openbare ruimte) doet hij iets dan niet verboden is: koran verscheuren. Dit gebeurt onder toezicht van de politie en omdat je niet zomaar rotzooi op straat mag achter laten, heeft hij na afloop het papier samengeraapt en mee genomen.
Turkije ontbiedt Nederlandse ambassadeur na koranverscheuring Pegida-voorman

Turkije heeft dinsdag de Nederlandse ambassadeur ontboden. Aanleiding is een filmpje van de Nederlandse leider van de extreemrechtse Pegida-groep, die een exemplaar van de koran verscheurde en vertrapt. Afgelopen weekend werd in Zweden al een soortgelijke video met de anti-islam handeling de wereld in gestuurd. „We veroordelen en protesteren tegen deze gruwelijke en verachtelijke daad”, meldt het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring. De autoriteiten spreken van een „haatmisdrijf” en zien in de actie het bewijs dat „islamofobie, discriminatie en xenofobie geen grenzen kent in Europa”. Ze eist dat Nederland dergelijke „provocerende acties” niet toestaat.

De Nederlandse video die zondag op social media werd gepost, toont anti-moslimprovocateur Edwin Wagensveld die de koran uit elkaar scheurt en vertrapt. Hij deed dat voor het tijdelijke Tweede Kamergebouw in Den Haag. Tijdens het verscheuren beweerde Wagensveld dat er soortgelijke acties in verschillende steden werden voorbereid. „Tijd om gebrek aan respect vanuit de islam met een gebrek aan respect te beantwoorden.”

Eerder op de dag had hij de ‘demonstratie’ in Den Haag al op zijn Twitter-account aangekondigd. Hij werd niet aangehouden. Naar eigen zeggen zou Wagensveld toestemming hebben gekregen van de gemeente Den Haag voor de „vernietiging van de koran”, dat bleek niet het geval. Ter plaatse spraken agenten Wagensveld kort aan over de voorwaarden waar hij zich aan diende te houden. Zo mocht hij, zoals hij eerder had aangekondigd, geen koran in brand steken.

Verachtelijke demonstratie

Een koranverbranding voor de Turkse ambassade in de Zweedse Stockholm leidde deze week al tot spanningen tussen Zweden en Turkije. In reactie op de verbranding van een extreemrechtse Deense provocateur besloot de Turkse regering zaterdag het aanstaande bezoek van de Zweedse minister van Defensie af te blazen. Volgens Ankara was het Zweedse besluit om de „verachtelijke” demonstratie toe te staan „volstrekt onacceptabel”. De diplomatieke rel, die doet denken aan de Deense cartoonkwestie, komt op het moment dat Zweden de goedkeuring van Turkije zoekt om toe te treden tot de NAVO.
https://www.nrc.nl/nieuws/2023/01/24/tu ... n-a4155131
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 87983
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Pegida beweging

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:
di jan 24, 2023 12:38 pm
Turkije ontbiedt Nederlandse ambassadeur na koranverscheuring Pegida-voorman

Turkije heeft dinsdag de Nederlandse ambassadeur ontboden.
Oei NRC. Wat erg. :shock: Straks worden we de NAVO uitgezet door Turkije. Daar moeten we toch niet aan denken. :no1:
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 87983
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Pegida beweging

Bericht door Ariel »

Wagensveld noemt de Turkse reactie „typisch.” „Turkije bemoeit zich constant met zaken die in Europese landen gebeuren en Turkije niets aangaan, maar als het andersom gebeurt, is dat opeens ongepast.” De voorman van de anti-islamgroepering is niet te spreken over het feit dat de ambassadeur naar het Turkse ministerie gaat. „We laten zo de Turkse bemoeienis toe. Wij doen er helemaal niets aan en laten het maar gebeuren.” Wagensveld zegt dat de ambassadeur een vaste parkeerplaats kan krijgen bij het ministerie, „want dit gaat vaker gebeuren.”
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 50701
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Pegida beweging

Bericht door Mahalingam »

En daar gaan we weer !
Nu doet ook Pakistan meehuilen.
Pakistan veroordeelt koranverscheuring in Nederland

De verscheuring van een koran in Den Haag leidt ook buiten Nederland tot kritiek. Pakistan heeft het ‘zeer aanstootgevende’ voorval veroordeeld. Het Pakistaanse ministerie van Buitenlandse Zaken noemt het bewust beschadigen van het heilige boek kwetsend voor alle moslims in de wereld.


Pegida-voorman Edwin Wagensveld verscheurde een koran vrijdag, in de buurt van de Turkse ambassade. Op de actie waren ook tegendemonstranten afgekomen. Die riepen onder meer ‘schaam je’ en er is met stenen gegooid. Wagensveld zei op zijn beurt richting de Turkse ambassade “jullie horen hier niet thuis”.

Pakistan vraagt Nederland om te zorgen dat dergelijke ‘hatelijke en islamofobe daden’ niet kunnen plaatsvinden. Het Pakistaanse ministerie stelt dat landen op grond van internationale wetgeving verplicht zijn om het ‘aanzetten tot haat’ te voorkomen. Het bewust beschadigen van een koran valt volgens het land ook niet onder de vrijheid van meningsuiting.

Vergelijkbare incidenten in andere Europese landen zorgden al voor grote verontwaardiging in moslimlanden. Zweden zag zich recent genoodzaakt het dreigingsniveau voor terreurdaden te verhogen na koranverbrandingen. Justitieminister Dilan Yeşilgöz zei afgelopen week er rekening mee te houden dat het vernietigen of verbranden van een koran ook in Nederland kan leiden tot een verhoogde terreurdreiging.
https://www.trouw.nl/binnenland/pakista ... ~b7a98abe/

En hier zie je het plaatselijke tegengeluid door een stel niet-van-hier-ders:
Afbeelding
De vrouwen staan vooraan (terwijl die normaal achteraan moeten aansluiten). Dat doen ze ter bescherming van hun mannen. Zo lopen ze ook 10 stappen voor hun man uit (normaal is 4 stappen achter) als er door mijnenvelden gelopen moet worden.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 87983
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Pegida beweging

Bericht door Ariel »

Wat ik erg vind is dat Christenen in Pakistan gestraft worden voor de daden van Edwin Wagensveld en andere koran verbranders.

Afbeelding

Christians in Jaranwala, Pakistan have taken refuge in fields and jungles as pious Muslims burnt their houses and churches.

Afbeelding
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Plaats reactie