Pegida beweging

Mahalingam
Berichten: 52317
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Pegida beweging

Bericht door Mahalingam »

Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem gaat zich sterk maken voor een verbod op koranverbrandingen zoals dat ook bestaat in Allahstan en de thuislanden van de DENK aanhang.
Burgemeester Arnhem wil pleiten voor verbod op koranverbranding

ARNHEM - Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem gaat zich bij „de wetgever in Den Haag” inzetten voor een landelijk verbod op koranverbrandingen. Hij vindt zo’n verbranding „een giftige actie waardoor anderen zich laten provoceren”, zei hij woensdag tijdens een raadsdebat over de uit de hand gelopen poging van Pegida-voorman Edwin Wagensveld om een koran te verbranden in Arnhem op 13 januari. Marcouch waarschuwde woensdagavond voor „giftige polarisatie” en pleit voor meer respect voor elkaars meningen en opvattingen.
[...]
Het raadsdebat was aangevraagd door de lokale fractie van DENK. Die wilde weten waarom Marcouch de koranverbranding niet vooraf verbood en of hij niet gefaald heeft, nu de voorgenomen verbranding uitliep op geweld van tegendemonstranten. [...]
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1836094 ... erbranding

En er is antwoord op kamervragen van het lid Van Baarle over "Het bericht Deense regering wil koranverbrandingen voorkomen met wet" en dat is: geen verbod want dat kan niet in onze rechtsstaat en het is niet grondwettelijk.
https://app.1848.nl/document/kamervraag/106153
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24966
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Pegida beweging

Bericht door King George »

Helaas ben ik niet verbaasd als hier een Kamermeerderheid voor gaat stemmen. Die motie Halsema oftewel nationale collaboratiedag 27 oktober 2010 werd ook op de OVV en de SGP na door de hele Kamer gesteund.
Het morele gelijk ligt bij het volk
Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 52317
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Pegida beweging

Bericht door Mahalingam »

Wagensveld mag van de mufti van Mekka niet in Mekka komen.
Hij mag van de burgemeester van Arnhem ook niet in Arnhem komen.
In beide gevallen wordt dit door een Mohammedaan verordineerd.
Een verschil is er wel: dat voor Mekka is levenslang, dat verbod op aanwezigheid in Arnhem is voor 6 maanden.
Pegida-voorman Edwin Wagensveld mag 6 maanden niet in Arnhem komen

Arnhem - Pegida-voorman Edwin Wagensveld mag zes maanden lang niet op het grondgebied van de stad Arnhem komen. Dat is het gevolg van een gebiedsverbod dat burgemeester Ahmed Marcouch hem donderdag heeft opgelegd. Het verbod gaat onmiddellijk in. Na drie maanden zal Marcouch het gebiedsverbod heroverwegen, zo heeft hij aan Wagensveld laten weten.

Wagensveld laat weten dat hij nu nog niet wil reageren op het gebiedsverbod, maar dat hij dat later donderdagavond doet op beeld bij het televisieprogramma Hart van Nederland op SBS6.

Wagensveld wilde zaterdag een koran verbranden op het Jansplein in Arnhem. Woensdag verbood Marcouch dat op advies van de politie uit vrees voor wanordelijkheden en omdat er concrete terroristische bedreigingen zouden zijn. Wagensveld liet meteen op sociale media weten dat hij zaterdag zeker wel naar Arnhem zou komen. Daarom heeft Marcouch hem nu een gebiedsverbod opgelegd.

Wagensveld mag zich nergens in Arnhem vertonen op grond van het gebiedsverbod. Hij mag wel met trein of bus door Arnhem reizen, maar daar niet uitstappen. Arnhem is een hoofdstation voor treinen van en naar Duitsland, waar Wagensveld woont. Ook geldt een uitzondering voor het geval hij in het gerechtsgebouw in Arnhem zou moeten verschijnen.

Gewelddadigheden

Marcouch vreest dat de komst van Wagensveld groepen en individuen zal aantrekken, die met geweld zullen proberen hem tegen te houden of zijn actie te verhinderen. Er zijn concrete bedreigingen richting zijn persoon. Ook duiken er waarschijnlijk groepen op die hoe dan ook gewelddadigheden willen plegen, aldus de burgemeester, die spreekt van „een hoge mate van waarschijnlijkheid.”

Via oproepen op sociale media zullen er waarschijnlijk in de laatste uren voor de verboden demonstratie nog veel tegendemonstranten naar Arnhem komen, „wat de onvoorspelbaarheid en daarmee de onbeheersbaarheid van de al te verwachten ernstige wanordelijkheden vergroot”, aldus Marcouch. De politie zegt de veiligheid niet te kunnen garanderen, zelfs niet met de inzet van een heel grote politiemacht.

Wagensveld probeerde in januari al een koran te verbranden in Arnhem. Dat ging niet door omdat er veel tegendemonstranten waren. De bijeenkomst liep uit op rellen en vechtpartijen, waarbij de politie de Pegida-voorman in bescherming moest nemen. Marcouch verbood die manifestatie destijds niet, omdat iedereen recht op demonstreren heeft.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1612706 ... nhem-komen
Noemen ze dat niet: met plezier zwichten voor Islamitische terreur?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 52317
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Pegida beweging

Bericht door Mahalingam »

De straten zijn vol met politie. Kunnen we dan spreken van een politiestaat?
Arnhem staat blauw van de politie voor verboden koranverbranding: ‘Kijk, alweer drie politiebusjes’

Bezoekers van Arnhem zullen zich zelden zo veilig hebben gevoeld als zaterdagochtend. Rond 11.00 uur wemelt het al van het blauw op straat in de omgeving van Centraal Station, het Willemsplein en uitgaansplein de Korenmarkt.

De agenten zijn voorbereid op de komst van Pegida-voorman Edwin Wagensveld, die eerder heeft aangekondigd dat hij zaterdag naar Arnhem komt om een Koran in de brand te steken. Zaterdagochtend zei hij nog op X (voorheen Twitter): ‘tot straks Ahmed’, richting de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch, gevolgd door een knipogende smiley.

Tegen deze krant liet Wagensveld zaterdagochtend vroeg in het midden wanneer hij precies zou opduiken: ,,Dat gaat u merken. Net als Marcouch.”

Ook al is zijn demonstratie door burgemeester Marcouch verboden vanwege een terreurdreiging en heeft hij een gebiedsverbod voor een half jaar gekregen. Wagensveld heeft daar lak aan. Sterker, hij hoopt dat hij in de boeien wordt geslagen. ,,Dan kan ik voor de rechter duidelijk maken dat er met twee maten wordt gemeten”, zei hij eerder deze week.

Drie politiebusjes
Waar en hoe laat hij Arnhem bereikt, is onbekend. Daarom rijden al sinds tien uur zaterdagochtend politiebusjes en ME-busjes door de stad. Ook fietsen politiemensen onafgebroken door het het centrum. Bezoekers kijken hun ogen uit. ,,Kijk”, zegt een moeder tegen haar kinderen, ,,daar staan weer drie politiebusjes.”

Een man die bij de Korenmarkt loopt, probeert een praatje aan te knopen met een politieman in een busje. ,,Toen zou hij weer wel toen weer niet komen. Nu komt hij toch en daar houden we rekening mee”, is het enige wat de politieman kwijt wil. ‘Hij’ is Wagensveld van Pegida (wat staat voor ‘Patriottische Europeanen tegen de islamisering van het Avondland’), die vrijdagavond een nog een actie heeft gehouden Rotterdam waar nauwelijks ruchtbaarheid aan is gegeven.

Het Jansplein en de Jansplaats worden met name in de gaten gehouden. Hier probeerde Wagensveld 13 januari vergeefs een Koran in de brand te steken. Dat liep volledig uit de hand, omdat een woedende menigte door een linie van politieagenten heen brak. Wagensveld kondigde daarop direct aan op een later moment terug te keren in de Gelderse hoofdstad.
https://www.gelderlander.nl/arnhem/arnh ... ~a8bf7d10/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 52317
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Pegida beweging

Bericht door Mahalingam »

Preventieve arrestatie wegens het uiten van de wens om een koran te gaan verscheuren.
Vrouw die koran wilde verscheuren aangehouden in Arnhem

ARNHEM (ANP) - De politie heeft zaterdag in Arnhem een 38-jarige vrouw opgepakt, omdat ze had aangekondigd dat ze een koran wilde verscheuren. De vrouw uit het Gelderse Vorden is na korte tijd weer vrijgelaten. Ze heeft wel een gebiedsverbod gekregen, net als Pegida-voorman Edwin Wagensveld. In reactie op zijn aankondiging dat hij weer een exemplaar van de koran wilde verbranden op het Jansplein in de stad, was een grote politiemacht op de been.

Burgemeester Ahmed Marcouch vreesde een herhaling van januari, toen een soortgelijke actie van Wagensveld uitdraaide op ernstige rellen. Bovendien waren er volgens de gemeente signalen over een terroristische dreiging. Wagensveld heeft al laten weten dat hij nog steeds van plan is om ergens in de komende dagen toch weer naar Arnhem te komen.

De politie legt uit dat de vrouw die werd opgepakt is aangehouden op basis van de plaatselijk ingestelde regel dat het verboden is "door uitdagend gedrag aanleiding te geven tot wanordelijkheden".

Uiteindelijk verliep de dag verder heel rustig in de Gelderse hoofdstad. Marcouch bedankt in een bericht "de Arnhemmers voor hun begrip, de politie uit het hele land voor hun inzet en de ondernemers voor hun kalmte".
https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/Binnen ... e8b4&ei=39

"...door uitdagend gedrag aanleiding te geven tot wanordelijkheden"."
Wat kan daar wel niet allemaal onder vallen?
Als een enge dragqueen over straat lopen?
Twee mannen die hand in hand lopen?
Vrouw met kort rokje?
Vrouw zonder hoofddoek?
...
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 52317
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Pegida beweging

Bericht door Mahalingam »

Koranverbranding wordt kat- en muisspel tussen burgemeester en Pegida-voorman: hoe nu verder?

Koste wat kost wil Pegida-voorman Edwin Wagensveld een koran verbranden in Arnhem. En alles leek erop dat dat zaterdag - ondanks een verbod - zou gebeuren. Een politiemacht van zeshonderd man was op de been (geschatte kosten: 1 miljoen euro), maar Wagensveld kwam niet. Wanneer dan wel? En hoe gaat burgemeester Ahmed Marcouch dat in de gaten houden?


Vijf vragen over het protest dat Arnhem al dagen in zijn greep houdt.

1. Wat is er dit weekend precies gebeurd?
Ondanks een demonstratieverbod en daarna een gebiedsverbod voor Pegida-voorman Edwin Wagensveld, zei hij zaterdag naar Arnhem te willen komen om een koran in brand te steken. Hij zei zelfs op een arrestatie te hopen. Zover kwam het niet, want Wagensveld kwam de stad niet in. Toch was de politie al vanaf 10.00 uur in opperste staat van paraatheid. Wagensveld was urenlang onbereikbaar. Volgens hem omdat zijn telefoon wordt gevolgd. Uiteindelijk postte hij aan het eind van de middag een video vanaf de gemeentegrens bij Velp, waarin hij liet weten dat hij niet opgaf en een legale manier heeft gevonden om de koran te verbranden: ,,Dit boek gaat de fik in in Arnhem. Sneller dan menigeen denkt.”

2. Hoeveel heeft dat gekost en gaat dat nog kosten?
Volgens Marcouch was er zaterdag een politiemacht van zeshonderd man op de been, omdat hij rekening hield met serieuze terreurdreiging. Geschatte kosten volgens de burgemeester (inclusief voorbereidingen): meer dan 1 miljoen euro. De omgeving van het Willemsplein zag blauw van de politie. Overal politiebusjes, politie te voet, te paard en op de fiets. Tot aan het begin van de avond. ,, Wij hebben voor deze inzet gekozen omdat de opruiende teksten van de heer Wagensveld de hele dag via sociale media werden geuit. In het belang van de openbare veiligheid konden wij geen enkel risico lopen en de inzet was al geregeld toen de verbranding nog niet was verboden”, aldus Marcouch. Er is zaterdag wel een arrestatie verricht. Een 38-jarige vrouw uit Vorden had aangekondigd een koran te willen verscheuren. Op de grond van de Algemene Plaatselijke Politieverordening is zij aangehouden. De vrouw heeft een gebiedsontzegging gekregen.

Hoeveel geld en inzet het nog gáát kosten is onduidelijk, want het kan nog dagen duren, misschien zelfs wel weken of maanden voordat Wagensveld een derde poging doet (in januari liep de poging tot een koranverbranding uit de hand). Marcouch sluit niet uit dat er te zijner tijd weer een politiemacht wordt opgetrommeld, in verband met de terroristische dreiging en risico’s voor de openbare orde in de stad. ,,Dat zal afhangen van de informatie die wij krijgen.”

3. Waarom houdt Wagensveld zo vast aan het verbranden van een koran in Arnhem?

Wagensveld zelf beroept zich op de vrijheid van meningsuiting, die hij wil gebruiken om zich te verzetten tegen de islam. Dat is immers waar zijn organisatie Pegida voor staat: ‘Patriottische Europeanen tegen de islamisering van het Avondland’. Per se in Arnhem, omdat hij tegen het besluit is dat boa’s in de stad een hoofddoekje mogen dragen. Hij rekent dat in het bijzonder burgemeester Marcouch aan, die volgens hem een ‘promotor van het islamitisch geloof’ is.

Marcouch vindt Wagenvelds protestacties echter veel te ver gaan, zei hij zaterdagavond. ,,Het is heel treurig dat meneer Wagensveld voortdurend aan het pesten, kwellen en dreigen is. Pegida wil gewoon het geloof vernietigen. Het zwijgen opleggen. Terwijl het zelf klaagt omdat het zegt het recht op vrije meningsuiting te hebben door de koran te verbranden, maar ondertussen ontneem je anderen de mogelijkheid hun geloof te belijden.”

4. Hoe gaat het nou verder?

Marcouch wil dat de landelijke politiek ingrijpt. ,,Ik vind dat Den Haag daar niet langer van kan wegkijken. Er moet een landelijk verbod komen op het verbranden van heilige, godsdienstige en levensbeschouwelijke boeken en symbolen. De wetgever moet dit begrenzen. Ik heb daar al eerder voor gepleit. Je ontwricht de samenleving en brengt de nationale veiligheid in gevaar.”
Zo’n wetswijziging duurt lang, dus voorlopig moet Marcouch het zelf oplossen en blijft het gebiedsverbod staan. Een optie is dat Wagensveld naar de rechter stapt, zegt Marcouch, ,,Die heeft het laatste woord.”

5. Wat vinden Arnhemmers er eigenlijk zelf van?

De reacties zaterdag - toen het centrum blauw zag van de politie - waren wisselend. Sommigen vroegen zich af of de koning zou komen, terwijl anderen wel wisten wat er speelt. ,,Heel goed dat de politie zo massaal aanwezig is”, zei een 23-jarige (alle namen van geïnterviewden zijn bij de redactie bekend) in de middag. ,,Want bij de demonstratie in januari is het flink uit de hand gelopen. Voor de veiligheid van mensen in de stad is dit supergoed. En ik ben blij dat voorkomen is, dat een koran wordt verbrand.” Tegelijkertijd klinkt er: ,,Het is natuurlijk stom om een koran te verbranden. Maar het demonstratierecht is heel belangrijk. Je kunt niet dreigen met geweld om iemand de mond snoeren”, vindt een 30-jarige plaatsgenoot.

Een 68-jarige vrouw wil vooral dat het gedoe stopt: ,,Laat iedereen respect hebben voor elkaars geloof en ga niet provoceren. Dat is zo jammer. Er is al zoveel oorlog en andere ellende.”
https://www.gelderlander.nl/arnhem/kora ... ~a05a890e/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 52317
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Pegida beweging

Bericht door Mahalingam »

Mienke wilde de koran verscheuren en werd opgepakt: ‘Waarom moet ik dit heilig vinden?’

Mienke de Wilde ging zaterdag naar Arnhem om een koran te verscheuren. Want ze vond het maar vreemd dat Pegida-voorman Edwin Wagensveld, die het voor moslims heilige boek in brand wilde steken, het recht was ontnomen om te demonstreren. Vervolgens belandde de 38-jarige Vordense in de cel. ,,Ik heb niks tegen de islam, wel als het boven de rechtsstaat staat.”


Ja, ze had een koran in haar tas. Maar van tevoren wist ze niet of ze die wel of niet bij het Paleis van Justitie zou verscheuren, zegt De Wilde twee dagen later. Ze vindt demonstreren een grondrecht. Daarom was ze naar Arnhem afgereisd, aldus de rechtenstudent aan de Open Universiteit.

‘Geen fan’

,,Ik ben op zich geen fan van die man (Edwin Wagensveld, red). En natuurlijk komt hij pesterig over. Maar dat demonstratierecht wordt dus tenietgedaan door intimidatie, door dreiging met geweld vanuit fanatieke fundamentalistische islamieten. Daar luisteren we naar, daar geven we aan toe. Daar ben ik tegen. Toen hij een gebiedsverbod kreeg, besloot ik naar Arnhem te gaan en mijn eigen koran die in de boekenkast staat, te verscheuren. Ik heb niks tegen de islam, wel als het boven de rechtsstaat staat.”

Koranverbrander Edwin Wagensveld van Pegida (staat voor ‘Patriottische Europeanen tegen de islamisering van het Avondland’) kreeg vorige week een stadsverbod van zes maanden. Want zijn komst zou effect hebben op groepen die met geweld zouden proberen de manifestatie van de rechts-extremistische voorman te verhinderen, aldus burgemeester Marcouch van Arnhem.
https://www.gelderlander.nl/arnhem/mien ... ~afc24082/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 52317
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Pegida beweging

Bericht door Mahalingam »

We kunnen veel zeggen van Edwin Wagensveld - dat het nogal een aparte snuiter is bijvoorbeeld - maar niet dat-ie bang is. Enige tijd nadat hij een boekje in de fik had gezet (moet gewoon kunnen) en hij klappen kreeg (moet niet kunnen) is hij weer in Arnhem opgedoken (moet kunnen). Voor een rechtszaak (kan gebeuren), maar ook om een boekje over de grond te slepen aan een hondenriem (flauw, maar moet kunnen). Dat was een overtreding van een verordening: hij mag sinds afgelopen week geen 'handelingen' uitvoeren in Arnhem. En een boekje over de grond slepen... is blijkbaar wel heel kwetsend voor bepaalde mensen. Edje is meteen weer opgepakt. Tsja. Pick your battles, ofzo.
https://www.geenstijl.nl/5175466/zucht
Afbeelding
Pegida-voorman Edwin Wagensveld opgepakt vanwege slepen met koran aan hondenriem

Koranverbranding Vanwege een gebiedsverbod mag Wagensveld alleen in Arnhem komen om naar de rechtbank te gaan. Hij mag in de Gelderse stad geen verdere handelingen uitvoeren, maar overtrad die verordening door een koran over de grond te slepen.

Edwin Wagensveld, de voorman van Pegida, is woensdag opgepakt vanwege het overtreden van een tegen hem opgelegd noodbevel. De anti-islamitische activist mag sinds afgelopen week geen handelingen uitvoeren in Arnhem omdat daar een gebiedsverbod voor hem geldt − hij mag alleen de stad in om naar de rechtbank te gaan − maar overtrad die verordening toen hij voor de rechtbank in de Gelderse stad een koran aan een hondenriem over de grond sleepte, zo schrijft persbureau ANP.

Wagensveld mocht woensdag naar de rechtbank komen omdat de rechter zijn bezwaar tegen het gebiedsverbod behandelt. De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch legde hem dat verbod vorige week op om te verhinderen dat hij een koran zou verbranden op het Jansplein. In eerste instantie had Marcouch de verbranding zelf verboden, maar toen Wagensveld zei dat verbod te zullen negeren, besloot de burgemeester hem een halfjaar de toegang tot de stad te ontzeggen.

De rechtszaak gaat woensdagmiddag naar verwachting wel door, ondanks Wagensvelds aanhouding. Voor de rechtbank werd ook nog een andere man aangehouden, omdat hij stond te schreeuwen tegen tegendemonstranten.
https://www.nrc.nl/nieuws/2024/03/27/pe ... m-a4194403
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 52317
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Pegida beweging

Bericht door Mahalingam »

Er is video van het uitlaten van die koran door Wagensveld. Van zijn aanhouding zijn geen beelden.

Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 2519
Lid geworden op: do apr 14, 2016 8:43 pm

Re: Pegida beweging

Bericht door Pizzaman »

Mahalingam schreef:
do mar 28, 2024 10:26 pm
Er is video van het uitlaten van die koran door Wagensveld. Van zijn aanhouding zijn geen beelden.

Hij werd achtervolgd door het woord van Mohammed.
Of was het toch een hondendrol.... :thinking:
Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.
Mahalingam
Berichten: 52317
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Pegida beweging

Bericht door Mahalingam »

Het wordt de kinderen met de paplepel ingegoten.

Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24966
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Pegida beweging

Bericht door King George »

Dit zijn dus de kindsoldaten van de Mohamedaanse stoottroepen met rugdekking van de overheid en de sharia politie. De toekomst heeft geen jeugd meer.
Het morele gelijk ligt bij het volk
Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Plaats reactie