Vlaams Belang grote winnaar


Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72361
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Vlaams Belang grote winnaar

Berichtdoor Ariel » Za Sep 14, 2019 3:06 pm

Vlaams Belang wordt in peiling groter dan N-VA, dramatische score voor CD&V en sp.a

Vlaams Belang is de enige partij die sinds de verkiezingen op 26 mei campagne is blijven voeren, vooral op sociale media. Een strategie die loont, zo blijkt uit De Grote Peiling van Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws, RTL TVI en Le Soir. De partij van Tom Van Grieken wordt daardoor de grootste en steekt zo N-VA voorbij. Voor CD&V en sp.a zijn de peilingen dramatisch.

Als er vandaag federale verkiezingen zouden zijn, zou Vlaams Belang het nóg beter doen dan op 26 mei, toen de partij al een verrassend sterk resultaat neerzette. Vlaams Belang stijgt in de nieuwste Grote Peiling van 18,7 procent naar maar liefst 24,9 procent. Daarmee springt de partij naar de eerste plek en doet ze beter dan tijdens haar beste score ooit bij verkiezingen, in 2004.

De winst van Vlaams Belang gaat ten koste van onder andere N-VA, dat verder blijft dalen. Gingen de Vlaams-nationalisten op 26 mei nog vlot over de 25 procent, vandaag zouden ze uitkomen op 22,7 procent. De laagste score in alle peilingen sinds 2014.

Open Vld kan zich handhaven: de liberalen blijven hangen op 13,3 procent. Dramatischer is het voor de christendemocraten en socialisten: CD&V nadert met 11,7 procent stilaan de 10 procent-drempel, terwijl sp.a daar al stevig onder zit: 8,4 procent.

Groen, dat op 26 mei nog een overwinningsnederlaag boekte door er wel licht op vooruit te gaan maar onder de verwachtingen te blijven, groeit verdernaar een kleine 11 procent. PVDA blijft stabiel rond de 6 procent.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Anti Islam Politiek”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast