Perussuomalaiset (Finland)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51244
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Perussuomalaiset (Finland)

Bericht door Pilgrim »

Ook Finland staat de rechtse ommekeer te wachten: “De Finnen” zijn de grootste partij

Geplaatst op 7 december 2019

Afbeelding

Ook in Finland tekent zich een rechts-populistische ommekeer af. Volgens actuele peilingen staat op dit moment de immigratie-kritische partij “Perussuomalaiset”, die voordien “Ware Finnen” heette en nu alleen nog maar “De Finnen”, met 22,4% bovenaan – ook daarom, omdat zij geen “klimaatpolitiek” bedrijft.

“De Finnen” zien zichzelf als patriottisch en EU-sceptisch. Bij de laatste parlementsverkiezingen kreeg ze 17,5% van de stemmen en werd ze de op een na grootste partij.

De sociaaldemocraten staan op dit moment nog maar op de 3e plaats (15,2%), de coalitiepartij Centrumrechts staat op 17,3%. Onder de kiezers van “De Finnen” bevinden zich meer mannen dan vrouwen.

Behalve het thema immigratie konden “De Finnen” onder partijvoorzitter Jussi Ala-aho scoren met de thema´s milieu en klimaatverandering – echter anders dan de meeste andere partijen. “De Finnen” staan op het standpunt dat Finland al zo veel tegen de klimaatverandering zou hebben ondernomen, dat dit voldoende en een klimaatpolitiek met de verhoging van de CO2-belasting niet nodig zou zijn.

Bron: https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/12/07 ... te-partij/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Plaats reactie