Wat weten we nu van de coronacrisis?

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Dutch
Berichten: 3285
Lid geworden op: ma jan 20, 2003 7:10 pm
Locatie: Darul Hourria

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Dutch »

Ik hecht geen geloof meer aan officiële cijfers…
In mijn eigen omgeving (in Vlaanderen) heb ik te maken gehad met 5 corona zieken, 3 zijn nu weer gezond (1 was op bepaald moment in kritieke toestand, maar pas 25 dus werd niet opgenomen…), 1 is nog steeds kritiek (asthma patiënt) en 1 is eraan gestorven (oudere man).
Van die 5 zieken werd er slechts 1 ooit getest op het virus en dat was niet degene die eraan stierf! De man die eraan stierf kwam stervend binnen op de corona afdeling, dus werd niet meer getest.
Hoe kunnen officiële cijfers nu kloppen met de realiteit als er bijna niemand getest wordt?!?
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79383
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Ariel »

:rolleyes:
Ondanks dat er in de hele regio Haaglanden forse maatregelen werden getroffen, waaronder het afsluiten van parkeerplaatsen en het vliegen met een drone, was het toch relatief druk in het Zuiderpark.

Bij veel parken en bij onder andere het strand in de regio Haaglanden werden de parkeerplaatsen afgezet. Bij het Zuiderpark waren de parkeerplaatsen nog vrij toegankelijk.

Vooral bij de sporttoestellen was het druk.

Veel volgers vragen ons op de WhatsApp-tiplijn (0615151502) of de politie op de hoogte gebracht kan worden. De politie en toezichthouders van de Gemeente Den Haag rijden continue langs. Het is voor hen ook lastig, de drukte komt en gaat.

BRON
Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
mercator
Berichten: 19405
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door mercator »

Dutch schreef:Ik hecht geen geloof meer aan officiële cijfers…
Net zoals met het al dan niet nut hebben van die mondmaskers gewoon gepraat is om niet toe te moeten geven dat ze er in België gewoon niet zijn. Er is ook niet genoeg testmateriaal dus al die cijfers zijn heel twijfelachtig. Eigenlijk het enige dat wel geweten kan zijn is hoeveel mensen er wegens een corona vermoeden binnen komen in de ziekenhuizen en hoeveel er buiten gaan.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6999
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Ali Yas »

mercator schreef:Daar heb ik nog geen enkele "expert" iets over horen zeggen.
Zal ik dat dan maar doen? Een "expert" tussen aanhalingstekens is bijna iedereen tegenwoordig.

Ten eerste moet je niet verwachten dat maatregelen nu morgen al werken. Je hebt een incubatietijd van gemiddeld een week, en daarna duurt het soms nog een week voor iemand in het ziekenhuis komt, om misschien weer een week later pas op de IC te komen.

Verder helpt het weinig als mensen die toch al zowat als kluizenaar leven nog eens extra voorzichtig gaan doen. De verspreiding gaat door mensen die juist niet voorzichtig doen, vrijwillig of gedwongen. In Nederland zitten caissières nog niet met een mondkapje op, en het winkelend publiek evenmin. De enkeling die er als een ruimtewandelaar bij loopt, maakt dan geen verschil. Om werkelijk indruk te maken op het virus zal vrijwel ideréén zo moeten leven dat hij minder dan één ander aansteekt (als hij het heeft). Hoe belangrijk dat is, is ook in topland Nederland nog lang niet overal doorgedrongen. Bij mij in de buurt lopen ze vrolijk met zijn zessen te voetballen op een paar vierkante meter.

Het is in Nederland eerder de vraag hoe het komt dat de maatregelen wél lijken te werken. Maar het navrante anwoord daarop is dat dit meer te maken heeft met de schandalige onderrapportage dan met de feiten. Een motie van het FvD om een representatieve steekproef te nemen onder Nederlanders om te weten wat de echte cijfers nu zijn, werd door de regeringspartijen geblokkeerd. Men wil de feiten niet weten.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
mercator
Berichten: 19405
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door mercator »

Ali Yas schreef: Ten eerste moet je niet verwachten dat maatregelen nu morgen al werken. Je hebt een incubatietijd van gemiddeld een week, en daarna duurt het soms nog een week voor iemand in het ziekenhuis komt, om misschien weer een week later pas op de IC te komen.
In België zit nu zowat iedereen( behalve de asielzoekers) 2 weken opgehokt dus zouden we toch al een beetje effect moeten zien.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6999
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Ali Yas »

mercator schreef:In België zit nu zowat iedereen( behalve de asielzoekers) 2 weken opgehokt dus zouden we toch al een beetje effect moeten zien.
Gaat niemand meer naar de super bij jullie dan?
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Pilgrim »

CORONA-aanpak is wederrechtelijk

Geplaatst op 4 april 2020

Afbeelding

Persbericht van het BAHNER-advocatenkantoor van 3 april 2020

Beate Bahner uit Heidelberg (foto), advocate gespecialiseerd in medisch recht, kondigt aan dat zij gerechtelijke stappen gaat ondernemen tegen de Corona-verordening van de deelstaat Baden-Württemberg: De maatregelen van de federale en de deelstaatregering zijn overduidelijk in strijd met de grondwet en schenden in een tot nu toe ongekende omvang een groot aantal grondrechten van de burgers in Duitsland. Dit geldt voor alle Corona-voorschriften van de 16 deelstaten. Deze maatregelen worden met name niet ondersteund door de Infectiebeschermingswet, die pas enkele dagen geleden in alle haast werd herzien. Het wekenlang beperken van uitgaansmogelijkheden en uitgevaardigde contactbeperkingen op basis van de somberste toekomstmodellen (zonder rekening te houden met zakelijke en kritische adviezen van deskundigen) alsmede de volledige sluiting van bedrijven en winkels zonder enig bewijs van een risico van besmetting door deze winkels en bedrijven zijn ongrondwettig tot in de hoogste graad.


Want de beschikbare cijfers en statistieken tonen aan dat de corona-infectie bij meer dan 95% van de bevolking probleemloos verloopt (of misschien al verlopen is) en daarom geen ernstig risico vormt voor de algemene volksgezondheid. Speciale aandacht daarentegen verdienen de risicogroepen van oudere mensen en personen die reeds een aandoening hebben (ca 4,5% van de bevolking). Deze mensen moeten beschermd worden door zowel de overheid alsook door daadwerkelijk maatregelen van deze risicogroepen zelf: bijvoorbeeld door toegangssluizen bij bejaardentehuizen, door uitleg te geven over de overdracht van het virus (alleen via geïnfecteerde druppeltjes), door hygiënemaatregelen en regels om afstand te houden, en in het bijzonder door op eigen verantwoordelijkheid gebaseerde beschermingsmaatregelen van deze kwetsbare mensen zelf vooral in de periode van de epidemie. De medische staf in ziekenhuizen, dokterspraktijken, bejaardentehuizen en verpleegzorg moeten van alle benodigde hulpmiddelen worden voorzien, wat de federale regering tot nu toe nog steeds niet gelukt is!

Beate Bahner kondigt aan dat ze naar het Federaal Constitutioneel Hof gaat:

De door de regering getroffen radicale maatregelen van uitgaans- en contactverbod voor 83 miljoen mensen en het stilleggen van bijna de hele economie gedurende vele weken zijn niet gerechtvaardigd: noch door de ontwikkeling van de aantallen, noch door studies, noch door welke eerdere ervaringen ook. De echt noodzakelijke maatregelen zijn echter nog steeds niet uitgevoerd, zoals blijkt uit de veelvuldige klachten uit klinieken, bejaardentehuizen en medische praktijken. Er is ook behoefte aan meer testen bij mensen die veel worden blootgesteld aan contact met de risicogroep: dit zijn de verzorgers en familieleden, inclusief de kinderen, die hun oude familieleden willen bezoeken. Dringend moeten ook de supermarktmedewerkers getest worden, die dagelijks contact hebben met honderden mensen.

Verder zijn er steekproeven bij de bevolking nodig om het werkelijke (waarschijnlijk veelvoudig hogere) aantal infecties en dus het werkelijke (waarschijnlijk vele malen lagere) percentage van de ernstige en zeer ernstige zieken ten gevolge van het corona-virus te bepalen. Het percentage zieken met dodelijke afloop van Covid19 werd door deskundigen bepaald op slechts 0,1% (dit is één op de 1.000 geïnfecteerden en dus vergelijkbaar met een ernstige griepepidemie). Bovenal is de autopsie van mensen die zijn gestorven aan/met corona dringend nodig om vast te stellen waaraan deze meestal oude mensen met meestal veel ziekten daadwerkelijk zijn overleden. Verder is een eerlijke weergave van het dodental nodig, want dagelijks sterven er ongeveer 2500 mensen, waaronder 900 mensen in verzorgingstehuizen. Jaarlijks sterven in Duitsland 900.000 mensen! Er is daarom eindelijk een correcte wetenschappelijke aanpak nodig en het correct informeren van de mensen!

De Federale minister van Volksgezondheid Spahn moet nu eindelijk de maatregelen nemen – die tot nu toe zijn verzuimd – en waartoe zijn ministerie onlangs verplicht werd in de nieuwe versie van de Infectiebeschermingswet: de onmiddellijke levering van de nodige medische hulpmiddelen, laboratoriumdiagnostiek, hulpmiddelen en de levering van hulpmiddelen voor persoonlijke bescherming en producten voor desinfectie!

De lock-down, die in 70 jaar nooit voorgekomen is en door de Infectiebeschermingswet uitdrukkelijk niet toegestaan wordt, is buitenproportioneel en schendt op grove wijze het grondwettelijke principe van het evenredigheidsbeginsel en de grondwettelijke plicht van de staat ter bescherming van de vrijheidsrechten en de gezondheid van de burgers. Dit handelen van de regering is in strijd met alle principes van onze grondwet en onze rechtsstaat, die we een paar maanden geleden nog zo trots gevierd hebben met de 70e verjaardag van de grondwet.

Beate Bahner: “Ik ben echt geschokt en wil mezelf nooit hoeven verwijten niet als advocate gehandeld en de rechtsstaat met alle middelen waarover ik beschik verdedigd te hebben! Want de gevolgen van de lock-down voor de samenleving, de economie, de democratie en vooral voor de gezondheid van de mensen zullen vernietigend zijn!”

De advocate eist: Deze lock-down moet onmiddellijk worden beëindigd!

Over de persoon:

Beate Bahner is al 25 jaar beëdigd advocaat en eigenaar van het gespecialiseerde BAHNER-advocatenkantoor in Heidelberg. Drie keer was ze succesvol bij het Federaal Constitutioneel Hof met haar constitutionele klachten over schendingen van de beroepsvrijheid.

Beate Bahner is de auteur van vijf medisch-juridische vakboeken en talrijke artikelen en bijdragen. Haar laatste boek behandelt het onderwerp “Wet ter bestrijding van corruptie in de gezondheidszorg”.

Bron: http://beatebahner.de

Vertaald uit het Duits door: “Weethetwel”

https://ejbron.wordpress.com/2020/04/04 ... echtelijk/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Pilgrim »

Aan Hugo de Jonge

Posted on 4 april 2020 by Jan Dijkgraaf

Afbeelding

Meneer De Jonge,

De minister die verantwoordelijk is voor voldoende IC-plaatsen, voor voldoende apparatuur, voor voldoende beschermingsmiddelen en voor voldoende mensen, had het er gisteren maar druk mee.


Met de Grote Hugo de Jonge Show, bedoel ik. Jolig brak u in bij een interviewtje van Jinek-lachzak Jaïr Ferwerda met uw collega Martin van Rijn. Dat jullie, nu de kans aanwezig is dat de KNVB de stekker uit het eredivisieseizoen trekt, als Rotterdammers Feyenoord wel tot kampioen konden uitroepen. Hahaha.

Lees verder>>>
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Pilgrim »

Berlijn voert tariefstelsel voor geldboetes betreffende overtredingen tegen corona-maatregelen in: van € 25,- tot € 25.000,- boete

Geplaatst op 4 april 2020

Afbeelding
Een fietser met een beschermend kapje passeer op 31 maart 2020 een patrouillerende agent op een leger Berlijnse Alexanderplatz.

Na invoering van contact-, handels- en reisbeperkingen door de Duitse staat en de deelstaten om de corona-pandemie in te dammen, hebben meerdere deelstaten een tariefstelsel voor geldboetes ingevoerd om overtredingen van de beperkingen uniform te kunnen bestraffen. Nu werd door de Senaat ook in Berlijn zo´n tariefstelsel in werking gesteld.

Sinds vrijdag 3 april heeft nu ook Berlijn een tariefstelsel voor geldboetes. Het moet als het aan de Senaat van Berlijn ligt voor de bestuursautoriteiten van de deelstaat Berlijn als richtlijn dienen om overtredingen op het terrein van de Infectiebeschermingswet in verband met de verordening over noodzakelijke indammingsmaatregelen ter uitbreiding van het nieuwe corona-virus SARS-CoV-2 te bestraffen.

Daartoe worden met onmiddellijke ingang overtredingen als strafbaar feit bestraft.

Daarbij gaat het om algemene richtlijnen over de hoogte van de geldboete. Deze richtlijnen kunnen afhankelijk van de omstandigheden van het individuele geval in het kader van de wettelijke grenzen verhoogd of verlaagd worden. De vaststelling van de geldboete zal plaatsvinden door de verantwoordelijke bestuursautoriteit.

De autoriteiten dienen zich bij het vaststellen van de hoogte van de geldboete te oriënteren op:
 • De omvang van de door de ontstane gevaren voor de openbare gezondheid,
 • De graad van de nalatigheid,
 • Het begrip van de dader,
 • Of er sprake is van herhaling,
 • De hoogte van het economisch voordeel dat uit de daad werd behaald.
In gevallen van herhaalde overtredingen kan een geldboete van tot € 25.000,- worden opgelegd. Wanneer door een handeling meerdere strafbare feiten worden overtreden, dan dient de geldboete desbetreffend verhoogd te worden.

Geldboete van tot € 25.000,-
De in het tariefstelsel opgesomde strafbare feiten worden door de ordediensten van de districten bestraft, omdat ze de orde in de openbare ruimte betreffen.

Dit geldt niet voor overtredingen van SARS-CoV-2 maatregelen die de “bezoekersregeling” (§ 6), de “instellingen van de dag- en nachtzorg” (§ 7) en de “rehabilitatie en deelname van mensen met een handicap” (§ 7a) betreffen. Daarvoor zijn de ordediensten niet verantwoordelijk.

In gevallen van overtredingen van “speciale soorten bedrijven” (§ 2), “restaurants en hotels” (§ 3), “detailhandel” (§ 3a) en “zwembaden, sportplaatsen en sportbedrijf” (§ 4) van de SARS-CoV-2 maatregelen kan – in geval van herhaling – een geldboete van tot € 25.000,- opgelegd worden.

Worden door een handeling meerdere strafbare feiten overtreden, dan dient de geldboete gepast verhoogd te worden. Daarbij mag de som van de hoogste boetes niet bereikt worden.

Geldboete tegen juridische persoon mogelijk
In de regel zijn de boetes tegen een individueel persoon gericht. Er kan echter ook een onderneming (dus een juridisch persoon of een personenvereniging) met een geldboete bestraft worden. Deze mogelijkheid bestaat bijvoorbeeld wanneer de juridische persoon of de personenvereniging door de overtreding van de SARS-CoV-2 maatregelen hier financieel beter van werd of van zou moeten worden.

In dit geval dient de geldboete hoger te zijn dan het economisch voordeel dat de dader(s) van het strafbare feit heeft/hebben. Het tariefstelsel voor geldboetes is op 3 april 2020 in werking getreden.

Contactbeperkingen tot na Pasen
Volgens de SARS-CoV-2 verordening bestaan er zogenaamde contactverboden, die de Berlijnse Senaat nu tot 19 april verlengde. Derhalve moeten alle inwoners van Berlijn zich “constant in hun woning of gebruikelijke onderkomen” ophouden om contacten te beperken en zo een uitbreiding van het corona-virus af te remmen.

Er zijn echter talrijke uitzonderingen die het verlaten van de woning mogelijk maken. Zo kunnen bijvoorbeeld vanwege het bezoek aan een dokter, boodschappen doen, de hond uitlaten of voor sport en wandelingen in de frisse lucht de eigen vier muren verlaten worden. Daarbij moet een minimale afstand van 1,5 meter tot andere personen gegarandeerd zijn. Concentraties van meer dan twee personen buiten zijn verboden. Bij families geldt een uitzondering. Hier mag de groep groter zijn.

Hogere straffen voor ondernemingen
Het nieuwe tariefstelsel voor geldboetes betreffende de overtreding van corona-regelingen is niet alleen tegen privépersonen gericht. Ook ondernemingen kunnen, als ze bijvoorbeeld het openingsverbod overtreden, met een geldboete van tot € 10.000,- gestraft worden. Ook de overtreding van hygiënemaatregelen kan met tot € 2.500,- bestraft worden.

Bron: www.epochtimes.de

Door: Erik Rusch

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/04/04 ... 000-boete/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Pilgrim »

Inwoners Wuhan zeggen dat er in realiteit 100 x zoveel corona slachtoffers zijn

Posted on 04/04/2020

Afbeelding

Gewoon op het internet te vinden: Corona-biolab in Wuhan had al in december vacature voor wetenschappers om ‘een vreselijk virus aan te pakken’

Inwoners van Wuhan bevestigen wat onafhankelijke journalisten en analisten al twee maanden lang schrijven, en dat is dat het werkelijke aantal slachtoffers van de corona uitbraak in Wuhan en de rest van China wel eens 100 x hoger kan zijn dan de officiële overheidscijfers. ‘Niemand gelooft deze officiële cijfers,’ verklaarde een van hen. Een ander: ‘De officiële media hebben ruim 3000 corona doden gemeld. Ik denk dat het echte aantal minstens 10 x zo hoog is, en zelfs 100 x zo hoog is niet onmogelijk.’ Een bekende YouTuber die met een Chinese vrouw is getrouwd en daar al 10 jaar woont, zegt dat hij gewoon op het internet bewijs heeft gevonden hoe erg de regering in Beijing het eigen volk èn de wereld belazerd heeft.

Nu het openbare leven in Wuhan weer op gang begint te komen, hebben journalisten van het Spaanse persagentschap EFE de stemming onder de bevolking in de stad gepeild. ‘Er zijn vermoedens dat veel mensen in hun huizen zijn gestorven zonder gediagnosticeerd te zijn,’ aldus een burger. ‘Eerst waren er geen testen beschikbaar. Veel mensen zouden officieel door griep of een andere ziekte zijn overleden. Maar er gaan veel verhalen rond van inwoners die gedwongen werden overlijdenscertificaten van familieleden te tekenen, zonder dat daar een (andere) oorzaak op stond.’

‘Niemand in Wuhan gelooft de officiële cijfers. De echte, dat weten alleen zij,’ vervolgde hij, met zijn vinger naar omhoog wijzend.

Duizenden nieuwe urnen
Vrijwel meteen na de uitbraak begonnen veel mensen te twijfelen aan de berichten van de staatsmedia, en hun eigen filmpjes, foto’s en berichten op social media te plaatsen. Dat leidde tot een enorme toename van de toch al zware censuur in China.

De Spaanse verslaggevers wijzen op eerdere, ook op deze site besproken berichten over duizenden nieuwe urnen die bij 7 crematoria en uitvaartcentra in de stad zijn afgeleverd. Deze aantallen wijzen niet op 3000+ slachtoffers, zoals Beijing beweert, maar minimaal 30.000 tot 40.000.

Het onafhankelijke Chinese Caixin plaatste foto’s waaruit bleek dat slechts één van deze crematoria vorige week op één dag 5000 nieuwe urnen had binnengekregen. Toen de Spanjaarden medewerkers van enkele crematoria wilden interviewen, werden ze door de autoriteiten tegengehouden en weggestuurd.

Minimaal 15 tot wel 100 x meer slachtoffers
Ook andere inwoners verklaarden tegenover de internationale anti-communistische krant The Epoch Times dat ze niets geloven van de officiële cijfers. ‘Als de rijen op de begraafplaats al zo lang zijn, hoeveel inwoners van Wuhan zijn er dan werkelijk gestorven?’ vroeg iemand zich af. ‘Officieel zijn het er ruim 3000, maar ik denk dat het echte aantal minstens 10 x hoger is, en dat zelfs 100 x hoger niet onmogelijk is.’

Het Spaanse journalistenteam schreef dan ook dat op basis van het feit dat Chinezen in de uitvaartcentra urenlang in de rij moeten staan voordat ze de as van hun overleden familieleden meekrijgen, en het feit dat landen met betere medische voorzieningen, zoals in Europa en Amerika, een veel hoger sterftepercentage hebben, de meeste mensen hebben doen concluderen dat ‘de Chinese Communistische Partij (CCP) het echte dodental geheim houdt.’

De Amerikaanse en Britse regeringen zijn inmiddels tot de overtuiging gekomen dat China inderdaad heeft gelogen over de omvang van de corona uitbraak, en er zeker 15 tot 40 x meer slachtoffers moeten zijn gevallen dan het communistische regime opgeeft. (1)

‘Chinese regering gedreven door prestige en hebzucht’
De Amerikaanse YouTuber laowhy86 (met 440.000 abonnees) die met een Chinese vrouw is getrouwd en al 10 jaar in het land woont, zegt in een nieuwe video dat hij ‘vloeiend Chinees spreekt en de samenleving hier behoorlijk goed kent... En ik zeg u dit: als u de politieke leiding van China toejuicht of bewondert, dan bent u onvoorstelbaar misleid... De Chinese regering is een door prestige- en hebzucht gedreven regering, die leugens en tirannie gebruikt om aan de macht te blijven.’

24 december 2019: ‘Wij hebben een nieuw en vreselijk virus ontdekt’
Eerder schreven we al over de advertentie waarin het Biolab in Wuhan op 18 november 2019 wetenschappers opriep om te solliciteren, omdat er nieuwe mensen nodig waren voor research naar de relatie tussen het coronavirus en vleermuizen. Na verder onderzoek op het internet ontdekte Laowhy86 dat het lab op 24 december –dus enkele weken vóór de eerste berichten over corona- nòg een vacature had, waarin stond te lezen dat ‘wij een nieuw en vreselijk virus hebben ontdekt, en graag mensen willen werven om dit aan te pakken.’

Dat wekte nog meer zijn interesse, waarop hij zijn zoektocht intensiveerde. Daaruit kwam een hele lijst met tot zwijgen gebrachte, of zelfs verdwenen wetenschappers en arsten naar voren, en een constante stroom propaganda. ‘Het is heel duidelijk dat de Chinese regering zijn mond moet houden, en moet erkennen dat dit virus inderdaad uit Wuhan komt. Ik heb niet naar complottheoriën gekeken, dus ik heb het niet over biowapens… Dit is allemaal openbare informatie op het Chinese internet, gepubliceerd door researchers, wetenschappers en artsen.’

‘Beijing moet verantwoordelijk worden gesteld’
‘Ondanks de almacht van de CCP om alles geheim proberen te houden, vindt de waarheid doorgaans toch zijn weg naar buiten. De Chinese regering zou de volgende keer wat beter zijn sporen moeten verbergen als ze weer de schuld aan Italië of de VS, of aan wie dan ook, willen geven.’

‘De Chinese regering moet verantwoordelijk worden gesteld voor zijn incompetentie om het gevaar van dit virus op een puur wetenschappelijk niveau te begrijpen, en vervolgens vanwege het tot zwijgen brengen van degenen die het publiek wilden waarschuwen, plus het maandenlang laten verspreiden van het virus.’

Mainstream media beginnen ‘nepnieuws’ over lab in Wuhan te erkennen
Inmiddels beginnen de Westerse mainstream media langzaam te erkennen wat onafhankelijke nieuwsmedia al vanaf eind januari schrijven, maar wat door de gevestigde journalisten wekenlang steevast nepnieuws werd genoemd, en dat is dat de corona pandemie NIET is ontstaan door het eten van besmette vleermuizen, maar inderdaad wel eens afkomstig zou kunnen zijn uit het Biohazard P4 lab in Wuhan.

Zo heeft zelfs de Washington Post eindelijk op het ‘toeval’ gewezen dat er op nog geen 100 meter afstand van de voedselmarkt in Wuhan een faciliteit van de Chinese CDC is gevestigd, en wetenschappers van het nabij gelegen biolab daar al jaren onderzoek doen naar het coronavirus.

Microbioloog en bio-veiligheid expert Richard Ebright wees erop dat het onderzoek naar corona in dat lab slechts op niveau 2 plaatsvindt, ‘wat slechts minimale bescherming geeft.’ Het kan daarom goed dat het virus per ongeluk is ontsnapt, vooral omdat hij al in december een video van het Wuhan lab had bekeken, waarop was te zien hoe het Chinese personeel ‘inadequaat en onveilig’ met samples van het coronavirus omging.

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Zero Hedge

https://www.xandernieuws.net/algemeen/i ... fers-zijn/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Pilgrim »

Er zijn al meer dan een miljoen banen verloren gegaan in Europa in de laatste twee weken en het aantal bedrijven dat failliet gaat zal alleen nog maar gaan toenemen, zegt ETUC-secretaris-generaal Luca Visentini, aldus Euronieuws.
www.breitbart.com

https://ejbron.wordpress.com/2020/04/04 ... de-feiten/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Pilgrim »

Corona tariefstelsel voor boetes geldt alleen maar voor Duitsers: massaal gebed van moslims blijft zonder straf

Geplaatst op 4 april 2020Gisteren kwamen in Berlin-Neukölln honderden moslims bij elkaar voor het traditionele vrijdagsgebed en volgden de oproep van hun imam. De politie deed haar best om de illegale bijeenkomst te ontbinden. Vanwege de corona-crisis heerst er ook in Duitsland een contactverbod en een verbod op bijeenkomsten van meer dan twee personen. Maar de moslims bleven zonder straf.

De politie en de ordedienst probeerden de bijeenkomst in Berlin-Neukölln op 3 april eerst zo te organiseren dat de voorgeschreven veiligheidsafstand werd aangehouden. Toen dit niet lukte, ontbond men in overleg met de imam de bijeenkomst.

Moskee geobserveerd door de Binnenlandse Veiligheidsdienst
RBB-Online kwam erachter dat het bij de moskee om de door de Binnenlandse Veiligheidsdienst geobserveerde Dar-as-Salam-moskee ging. Zoals blijkt uit talrijke peilingen in Europese landen,beschouwen strenggelovige moslims de wet en de grondwet in hun nieuwe woonplaatsen als ondergeschikt aan de wetten van de islam. De moskeegemeenschap behoort tot de grootste van Berlijn. Voor de corona-crisis kwamen daar elke vrijdag ongeveer 1500 mensen bij elkaar voor het gebed.

Waarom was er geen straf voor het massale gebed?
Dit deelde de politie via Twitter mee. Of de moslims bestraft zullen worden, die met honderden tegelijk het contactverbod van de regering negeerden, was vanochtend kennelijk nog onduidelijk. Dat betekent in heldere taal niets anders dan dat het corona tariefstelsel voor boetes alleen maar voor Duitsers geldt. Want het massale gebed was zelfs voor leken duidelijk zichtbaar en een ernstige overtreding van het in heel Duitsland opgelegde contactverbod.

Veel kritiek op de sociale media
Op Twitter ergerden zich veel gebruikers aan een vermoede ongelijke behandeling. “Werden er straffen uitgedeeld?! Waarom niet? Of zijn er alleen maar straffen wanneer je als Duitser op een bankje zit?” – Een andere gebruiker vermoedde dat de politie niet zou mogen optreden tegen de moslims, omdat dit “door de linkse regering niet gewenst zou zijn”.

Bron: www.anonymousnews.ru

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/04/04 ... der-straf/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Pilgrim »

Tja...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Pilgrim »

“Word wakker!”

Geplaatst op 4 april 2020Na Robert Jensen (https://jensen.nl/) roept ook Karel van Wolferen tegen ons: “Word Wakker!” Klopt alle informatie betreffende corona? Zijn de beperkende quarantainemaatregelen te rechtvaardigen? 3,9 miljard mensen, dus meer dan de helft van de wereldbevolking, is gedwongen/heeft zichzelf in een isolement geplaatst. 90 landen doen mee aan de gehele of gedeeltelijke quarantaine en namen maatregelen die een ernstige inbreuk zijn op het leven van de burger. Dat legt ook 2/3 van de wereldeconomie plat. Zijn die quarantainecijfers wel goed te rechtvaardigen?

Op 3 april waren er wereldwijd (7 miljard) 7.000.000.000 mensen. Vergelijk eens het aantal doden met andere ziekten in zelfde periode t/m3 april 2020:

Influenza: 113.000 (gewone griep)
Aids: 390.000
Malaria: 228.000
Kanker: 2.000.000
Corona: 53.000 (meest op hoge leeftijd met onderliggende kwalen. Moeten die meegeteld worden?)

Staat de veroorzaakte schade van alle maatregelen óók in verhouding tot de ernst van de virus uitbraak? Steeds meer Nederlanders beginnen de overheid te wantrouwen over de waarheid van de informatie. Handelt Rutte wel als “de staatsman” of… is het eigen belang???

Wie is die Karel G. van Wolferen?

De nog jonge Karel (R’dam, 1941) deed al veel kennis op tijdens zijn verblijf in het Midden-Oosten, India en Zuidoost-Azië. Hij gaf vanaf 1962 een paar jaar Engelse les in Japan en was 31 toen hij voor het NRC Handelsblad correspondent Oost-Azië werd. Hij ontving in 1987 de Nederlandse dagbladjournalistiek prijs voor zijn artikelen over politieke en maatschappelijke ontwikkelingen in Oost-Azië.

Van 1997 tot 2006 was van Wolferen hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. (vergelijking van politieke- en economische instituties, in het bijzonder in Oost-Azië) en schreef o.a. de boeken: The Enigma of Japanese Power, De ondergang van een wereldorde (met kritiek op het buitenlandse beleid van George Bush) en Een Keerpunt in de Vaderlandse Geschiedenis.

Als journalist had Karel van Wolferen veel kritiek op de Amerikaanse wereldpolitieke rol vanaf 1990, maar beschuldigt hij ook de Europese landen van gebrek aan objectiviteit en het niet-onafhankelijk-zijn, zoals in de Oekraïne-crisis. Hij verwijt de media dat ze zich aanpassen aan de politieke doelstellingen van de Verenigde Staten.

U kunt bijdragen van Wolferen volgen o.a. op Youtube: Café Weltschmerz

Door: “D.G.M. Holland”

https://ejbron.wordpress.com/2020/04/04/word-wakker/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Pilgrim »

Zijn we bereid om onze ­Europese ziel aan de duivel van de politiestaat te verkopen?

ColumnSylvain Ephimenco - 4 april 2020

Nadat eerst Lombardije tot ‘rode zone’ was uitgeroepen, werd vervolgens op 9 maart heel Italië op slot gezet wegens corona-infectie. Wie zich op straat bevindt zonder urgentie en zonder een soort laissez-passer, kan op een fikse boete rekenen.

Hiermee introduceerde Italië als eerste het Chinese model in Europa. Het autoritaire China is in feite een postcommunistische politiestaat, die er niet voor terugdeinsde om zijn burgers omwille van de coronaziekte de meest elementaire vrijheden te ontzeggen. Dat Europa dit model min of meer overnam, had te maken met de positieve resultaten in China (het land dat met zijn handel in wilde dieren de oorsprong van het virus is). China telde ‘officieel’ nog geen 4000 coronadoden op een bevolking van 1,4 miljard mensen. Sinds enkele dagen zijn er steeds meer signalen die doen denken dat China over dit aantal heeft gelogen. Mogelijk zijn er veel meer Chinese slachtoffers gevallen.

Als je de huidige Italiaanse situatie (meer dan 14.000 doden onder 60 miljoen inwoners) op China projecteert, kom je hypothetisch op meer dan 300.000 Chinese doden. Maar hiervoor is vooralsnog geen bewijs.

Probleem is wel dat Europa, ­tegen al haar beginselen in, het model van een politiestaat heeft geïntroduceerd dat aan het einde van de rit niet beter hoeft te zijn dan een liberaal model à la Zweden: in dat permissieve land (geen lockdown maar basale vrijheden gegarandeerd voor de 10 miljoen ­inwoners) zijn tot nu toe rond de 300 doden gevallen.

Was er misschien sprake van de drie p’s: paniek, paranoia en psychose?

Zijn we dan bereid om onze ­Europese ziel aan de duivel van de politiestaat te verkopen om er uiteindelijk ­alleen maar knollen en geen citroenen voor terug te krijgen? Was er misschien sprake van de drie p’s: paniek, paranoia en psychose?

Een man die deze week in Nederland een agent bewust in het gezicht had gehoest, kreeg gisteren een 7 weken celstraf. Vergelijk dit met de actrice die een agent in het gezicht sloeg en in november 45 uur taakstraf kreeg opgelegd. In Frankrijk kreeg iemand een boete, ­omdat ze buiten liep en in haar tas te weinig boodschappen had. Een andere vrouw werd streng aan­gesproken, omdat ze naar buiten ging voor ‘maar’ een pakje maandverband.

Zelfs als slachtoffer van het virus word je nu verdacht: in Parijs verklaarde gisteren de politieprefect dat patiënten op de intensive care schuldig waren, omdat ze de lockdown ‘niet hadden gerespecteerd’. Hij bood vervolgens zijn excuses aan. Glijden we niet af naar een situatie die eigenlijk niet past bij ­onze principes, zonder zeker te zijn van de efficiëntie van de toegepaste methode?

Gisteren kreeg ik een e-mail van een arts die daar sterk aan twijfelt. Zij en sommige van haar collega’s vragen zich af of ‘we niet gek zijn geworden’: als arts word je ‘zowat gelyncht’, schrijft ze, als je oppert dat Covid-19 niet veel erger lijkt dan een griep. Jaarlijks sterven 500.000 tot 600.000 mensen aan influenza. Met corona zitten we voorlopig (zonder Chinese correctie) op 50.000 doden wereldwijd.

https://www.trouw.nl/opinie/zijn-we-ber ... e=facebook
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Pilgrim »

VIDEO PVV: “Wij zijn een sterk volk. En we geven nooit op”
4 april 2020

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Pilgrim »

Raad van Europa: Nederland moet migranten in detentie vrijlaten

Toegevoegd door JD - 4 april 2020, 18:47

Afbeelding

Dunja Mijatović, de commissaris voor de mensenrechten van de Raad van Europa, eist dat de nationale regeringen van de Europese Unie migranten vrijlaten uit detentie en terug laten keren in de algemene bevolking als een corona-virus (Covid-19) preventiemaatregel.

Vorige week zei Mijatović in een verklaring dat de EU-lidstaten “migranten zoveel mogelijk moeten vrijlaten”, aangezien “immigratiedetentiefaciliteiten over het algemeen slechte kansen bieden voor sociale afstand en andere maatregelen ter bescherming tegen Covid-19-infectie voor migranten en personeel. ”

Mijatovic merkte ook op dat België, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk al migranten hadden vrijgelaten als gevolg van de pandemie.

Ze merkte op dat het vasthouden van migranten in detentiecentra alleen wettelijk is toegestaan in het kader van mensenrechtenverdragen wanneer zeker is dat gedetineerden uiteindelijk naar hun vaderland zullen worden teruggestuurd.

Aangezien dat in veel gevallen niet meer mogelijk is gezien de reisbeperkingen die zijn opgelegd als gevolg van de pandemie, is detentie van migranten niet langer verdedigbaar op juridische gronden.

Lees verder bij de bron: voiceofeurope.com

https://jdreport.com/raad-van-europa-ne ... vrijlaten/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Pilgrim »

Levensmiddelentekorten worden waarschijnlijker: Rusland beperkt graanexport drastisch

Geplaatst op 4 april 2020

Afbeelding

Niet alleen de Duitse regering bereidt de bevolking er tactvol op voor dat het als gevolg van de door de corona-epidemie onderbroken aanvoerlijnen tot tekorten bij bijvoorbeeld de verzorging met groente zou kunnen komen. Ook de VN beschouwt levensmiddelentekorten als plausibel.

Nu geeft Rusland nieuwe voeding aan zulke waarschuwingen – want Moskou gaat de graanexport drastisch beperken. Eerst tot eind juni mogen er in totaal maar zeven miljoen ton tarwe, maïs, gerst en rogge naar het buitenland verkocht worden, liet de regering donderdag verluiden. Rusland is de grootste tarwe-exporteur van de wereld.

In het door de Russische minister-president Misjoestin ondertekende decreet om de export te beperken, wordt de corona-epidemie weliswaar niet uitdrukkelijk genoemd. In de tekst van het decreet staat dat graan “van groot belang voor de binnenlandse markt” zou zijn. Met de exportbeperking wil het land de binnenlandse verzorging garanderen en de prijzen laag houden.

In het economische jaar 2018/2019 had Rusland meer dan 35 miljoen ton tarwe en meer dan 43 miljoen ton ander graan geëxporteerd.

De Verenigde Naties waarschuwden vrijdag opnieuw voor de verwoestende gevolgen van de corona-crisis voor de armere landen van de wereld. Voor honderden miljoenen mensen, vooral in Afrika, zou levensmiddelenschaarste dreigen, verklaarde de chef-econoom van het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de VN, Arif Husain, in Rome. In armere landen, die van export afhankelijk zijn om de importen van levensmiddelen te kunnen betalen, zou weldra zelfs de middenklasse in de crisis op levensmiddelenhulp aangewezen kunnen zijn.

Bron: https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/04/04 ... drastisch/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Pilgrim »

Britse oud-opperrechter ziet ‘een hysterisch verval naar een politiestaat’

Posted on 04/04/2020

Afbeelding

‘Er is geen bijzondere wetenschappelijke reden waarom we onze vrijheid moeten opgeven’ – ‘Gevaar wordt overdreven, we moeten ons afvragen of het middel niet erger is dan de kwaal’

Lord Jonathan Sumption (foto (2)), oud-rechter van het Britse Hooggerechtshof, vindt de lockdown maatregelen die tegen het coronavirus zijn genomen buiten alle proporties. ‘Dit is een hysterisch verval naar een politiestaat, een schandelijk opdringen van een politiemacht met amper respect voor het gezonde verstand of tradities. Het is een irrationele, door angst gedreven overreactie,’ verklaarde hij in een interview met de BBC.

Lord Sumption is één van ’s lands meest gevierde juristen. Zijn mening legt daarom veel meer gewicht in de schaal dan die van de doorsnee ‘hoax! hoax!’ roeper op het internet.

‘Klassieke symptomen van collectieve hysterie’
‘Het echte probleem is wanneer menselijke samenlevingen hun vrijheid verliezen. Dat gebeurt doorgaans niet omdat tirannen dit afpakken, maar omdat de mensen vrijwillig bereid zijn hun vrijheid op te geven in ruil voor bescherming tegen een bepaalde externe dreiging. Die dreiging is meestal een echt gevaar, maar wordt gewoonlijk overdreven. En daar ben ik bang voor, gezien wat we nu zien gebeuren.’

‘De druk op politici is afkomstig van het publiek. Ze willen actie. Ze denken niet even na of die actie wel zal werken. Ze vragen zichzelf niet af of het de prijs die betaald moet worden, waard is. Ze willen hoe dan ook actie. Iedereen die studie heeft gemaakt van de geschiedenis zal de klassieke symptomen van collectieve hysterie herkennen. Hysterie is besmettelijk... We overdrijven het gevaar, en stoppen met onszelf af te vragen of het middel niet erger is dan de kwaal.’

‘Is dit ernstig genoeg om ons thuis gevangen te zetten en de economie te verwoesten?’
BBC interviewer Jonny Dymond: ‘In een tijd is als deze, wanneer burgers naar de staat kijken om bescherming, voor hulp, moeten we niet verbaasd zijn als de staat zichzelf als antwoord nieuwe machten geeft. Dat is wat er gevraagd werd, geëist zelfs.’

Lord Sumption: ‘We moeten erkennen dat samenlevingen op deze wijze despotieën (dictaturen) worden, en dat dit proces vanzelf tot overdrijving leidt. De symptomen van het coronavirus zijn duidelijk ernstig voor degenen die andere ernstige medische aandoeningen hebben, vooral als ze oud zijn. Er zijn uitzonderingsgevallen van jongere mensen die worden geveld, en die hebben veel publiciteit gekregen. Maar hun aantallen zijn behoorlijk klein. Zo blijkt uit het bewijs uit Italië dat in slechts 12% van de gevallen corona als de belangrijkste doodsoorzaak kan worden genoemd.’

‘De echte vraag is of dit ernstig genoeg is om het grootste deel van de bevolking thuis gevangen te zetten, waardoor de economie voor een onbepaalde periode lam wordt gelegd; om bedrijven, die in jaren door hardwerkende en eerlijk mensen zijn opgebouwd, kapot te maken, en bij miljoenen mensen hartaanvallen, zelfmoorden en onvoorstelbare ellende te veroorzaken, terwijl ze niet speciaal kwetsbaar zijn, en geen of enkel milde symptomen krijgen, zoals de ministers van Volksgezondheid en de premier.’

Dymond: ‘De uitvoerende macht, de overheid, is plotseling heel erg machtig en behoorlijk ongecontroleerd geworden. Het parlement is in reces... en de premier communiceert via zijn telefoon. Er is niet veel controle op, nietwaar?’

Lord Sumption: ‘Nee... En het grootste deel van de pers heeft volgens mij enkel de algehele paniek herhaald en versterkt.’

‘Dit is hoe een politiestaat eruit ziet’
Dymond: ‘De politie noemt burgers bij naam en zet ze te schande als ze op de ‘verkeerde’ tijd gaan reizen, of naar de ‘verkeerde plek’ toe gaan. Doet dat bij u, als voormalig senior lid van de gerechtelijke macht, alarmbellen afgaan?’

Lord Sumption. ‘Ik moet zeggen van wel... In sommige delen van het land stopt de politie mensen die in de natuur willen gaan sporten, wat niet tegen de regels is, maar enkel omdat ministers vinden dat we dat beter niet kunnen doen. De politie heeft echter geen macht om de voorkeuren van ministers af te dwingen, maar enkel de wettelijke regels... Het gedrag van sommige politiemachten tegen mensen die hun onbetwistbare recht uitoefenen om de natuur in te gaan, en dan zelfs bepaalde mooie plaatsen vernielen zodat mensen er niet meer naartoe willen, is eerlijk gezegd schandelijk.’

‘Dit is hoe een politiestaat eruit ziet. Het is een staat waar de overheid zonder wettelijke autoriteit bevelen kan geven, of voorkeuren kan hebben, en de politie de wensen van de ministers afdwingen... Het is een krachtige verleiding voor de politie om het zicht te verliezen op zijn echte functie, en zichzelf te veranderen van burgers in uniform naar hoog verheven opzichters.’

‘Geen bijzondere reden om onze vrijheid op te geven’
Dymond: ‘Sommige mensen zullen u hierom bewonderen, maar anderen zullen zeggen dat u geen epidemioloog bent en niet weet hoe ziekte zich verspreidt, en de risico’s niet begrijpt als dit oncontroleerbaar wordt. Wat zou u tegen hen willen zeggen?’

Lord Sumption: ‘Ik ben geen wetenschapper, maar het is de recht en plicht van iedere burger om te kijken naar wat de wetenschappers hebben gezegd, en dit zelf te analyseren, om daar met gezond verstand conclusies uit te trekken. Daar zijn we allemaal prima toe in staat. Er is geen bijzondere wetenschappelijke reden waarom we onze vrijheid moeten overgeven in de handen van wetenschappers. We hebben allemaal kritisch denkvermogen, en het is heel belangrijk, op zo’n moment van nationale paniek, dat we dat blijven behouden.’

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur Cambridge Law Faculty, bron https://www.youtube.com/watch?v=uMR1NIEifWM, Creative Commons Attribution 3.0 Unported license.

https://www.xandernieuws.net/algemeen/b ... itiestaat/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 8645
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door sjun »

COVID-19 Animation: What Happens If You Get Coronavirus?


How To Boost Immune System Against Coronavirus Infection (Abazar Habibinia, MD, Director of CAASN)
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Pilgrim »

Een open brief van Professor Sucharit Bhakdi aan de Duitse Bondskanselier Angela Merkel

Kiel, 26 maart 2020

Afbeelding

Pleidooi tegen de huidige Covid-19 overreactie

Geachte Bondskanselier,

Als emeritus van de Johannes-Gutenberg-Universiteit in Mainz en al lang directeur van het Institute for Medical Microbiology, voel ik me verplicht kritisch te twijfelen aan de verreikende beperkingen op het openbare leven die we momenteel op ons nemen om de verspreiding van de COVID-19-virus.

Het is nadrukkelijk niet mijn bedoeling de gevaren van het virus te bagatelliseren of een politieke boodschap te verspreiden. Ik vind het echter mijn plicht om een wetenschappelijke bijdrage te leveren aan het relativeren van de huidige gegevens en feiten – en daarnaast vragen te stellen die in het verhitte debat verloren dreigen te gaan.

De reden voor mijn bezorgdheid ligt vooral in de werkelijk onvoorziene sociaaleconomische gevolgen van de drastische inperkingsmaatregelen die momenteel in grote delen van Europa worden toegepast en die ook al op grote schaal in Duitsland worden toegepast.

Mijn wens is om kritisch – en met de nodige vooruitziende blik – de voor- en nadelen van beperking van het openbare leven en de daaruit voortvloeiende langetermijneffecten te bespreken.

Daartoe formuleer ik vijf vragen die tot dusver niet voldoende zijn beantwoord, maar die onmisbaar zijn voor een evenwichtige analyse.

Ik zou u willen vragen om snel commentaar te geven en tegelijkertijd een beroep te doen op de federale regering om strategieën te ontwikkelen die risicogroepen effectief beschermen zonder het openbare leven over de hele linie te beperken en de kiem te zaaien voor een nog intensievere polarisatie van de samenleving dan nu al plaatsvindt.

Met alle respect,

Prof. em. Dr. med. Sucharit Bhakdi

1. Statistieken
In de infectiologie – door Robert Koch zelf opgericht – wordt traditioneel onderscheid gemaakt tussen infectie en ziekte. Een ziekte vereist een klinische manifestatie. [1] Daarom mogen alleen patiënten met symptomen zoals koorts of hoest als nieuwe gevallen in de statistieken worden opgenomen.

Met andere woorden, een nieuwe infectie – zoals gemeten met de COVID-19-test – betekent niet noodzakelijk dat we te maken hebben met een pas zieke patiënt die een ziekenhuisbed nodig heeft. Momenteel wordt echter aangenomen dat vijf procent van alle geïnfecteerde mensen ernstig ziek wordt en beademd moet worden. Prognoses op basis van deze schatting suggereren dat de gezondheidszorg overbelast zou kunnen raken.

Mijn vraag: maakten de projecties een onderscheid tussen symptoomvrije geïnfecteerde mensen en echte, zieke patiënten – dat wil zeggen mensen die symptomen ontwikkelen?

2. Gevaarlijkheid
Een aantal coronavirussen circuleert al geruime tijd – grotendeels onopgemerkt door de media. [2] Als zou blijken dat het COVID-19-virus niet aan een significant hoger risicopotentieel mag worden toegeschreven dan de reeds circulerende coronavirussen, zouden alle tegenmaatregelen uiteraard overbodig worden.

Het internationaal erkende International Journal of Antimicrobial Agents zal binnenkort een paper publiceren dat precies deze vraag behandelt. Voorlopige resultaten van de studie zijn vandaag al te zien en leiden tot de conclusie dat het nieuwe virus qua gevaarlijkheid NIET verschilt van traditionele coronavirussen. De auteurs drukken dit uit in de titel van hun paper „SARS-CoV-2: Fear versus Data“. [3]

Mijn vraag: Hoe verhoudt de huidige werkdruk van intensive care-afdelingen met patiënten met gediagnosticeerde COVID-19 zich tot andere coronavirusinfecties, en in hoeverre zullen deze gegevens in aanmerking worden genomen bij verdere besluitvorming door de federale overheid? Bovendien: is tot dusver met de bovenstaande studie rekening gehouden bij de planning? Ook hier betekent ‘gediagnosticeerd’ natuurlijk dat het virus een beslissende rol speelt in de ziektetoestand van de patiënt, en niet dat eerdere ziekten een grotere rol spelen.

3. Verspreiding
Volgens een rapport in de Süddeutsche Zeitung weet zelfs het veel geciteerde Robert Koch Institute niet precies hoeveel er wordt getest op COVID-19. Het is echter een feit dat recentelijk in Duitsland een snelle toename van het aantal gevallen is waargenomen naarmate het aantal tests toeneemt. [4]

Het is daarom redelijk te vermoeden dat het virus zich al onopgemerkt heeft verspreid onder de gezonde bevolking. Dit zou twee gevolgen hebben: ten eerste zou het betekenen dat het officiële sterftecijfer te hoog is – op 26 maart 2020 waren er bijvoorbeeld 206 sterfgevallen als gevolg van ongeveer 37.300 infecties, of 0,55 procent [5]; en ten tweede zou het moeilijk zijn om te voorkomen dat het virus zich verspreidt onder de gezonde bevolking.

Mijn vraag: Is er al een willekeurige steekproef van de gezonde algemene bevolking geweest om de echte verspreiding van het virus te valideren, of is dit gepland in de nabije toekomst?

4. Mortaliteit
De angst voor een stijging van het sterftecijfer in Duitsland (momenteel 0,55 procent) is momenteel het onderwerp van bijzonder intense media-aandacht. Veel mensen zijn bang dat het cijfer omhoog zou kunnen schieten zoals in Italië (10 procent) en Spanje (7 procent) als er niet op tijd actie wordt ondernomen.

Tegelijkertijd wordt wereldwijd de fout gemaakt om virusgerelateerde sterfgevallen te melden zodra wordt vastgesteld dat het virus aanwezig was op het moment van overlijden.

Referenties
 1. Fachwörterbuch Infektionsschutz und Infektionsepidemiologie. Fachwörter – Definitionen – Interpretationen. Robert Koch-Institut, Berlin 2015. (abgerufen am 26.3.2020)
 2. Killerby et al., Human Coronavirus Circulation in the United States 2014–2017. J Clin Virol. 2018, 101, 52-56
 3. Roussel et al. SARS-CoV-2: Fear Versus Data. Int. J. Antimicrob. Agents 2020, 105947
 4. Charisius, H. Covid-19: Wie gut testet Deutschland? Süddeutsche Zeitung. (abgerufen am 27.3.2020)
 5. Johns Hopkins University, Coronavirus Resource Center. 2020. (abgerufen am 26.3.2020)
 6. S1-Leitlinie 054-001, Regeln zur Durchführung der ärztlichen Leichenschau. AWMF Online (abgerufen am 26.3.2020)
 7. Martuzzi et al. Health Impact of PM10 and Ozone in 13 Italian Cities. World Health Organization Regional Office for Europe. WHOLIS number E88700 2006
 8. European Environment Agency, Air Pollution Country Fact Sheets 2019, (abgerufen am 26.3.2020)
 9. Croft et al. The Association between Respiratory Infection and Air Pollution in the Setting of Air Quality Policy and Economic Change. Ann. Am. Thorac. Soc. 2019, 16, 321–330.
 10. United Nations, Department of Economic and Social Affairs, Population Division. Living Arrange­ments of Older Persons: A Report on an Expanded International Dataset (ST/ESA/SER.A/407). 2017
 11. Deutsches Ärzteblatt, Überlastung deutscher Krankenhäuser durch COVID-19 laut Experten unwahrscheinlich, (abgerufen am 26.3.2020)
https://groene-rekenkamer.nl/11594/plei ... qVZeOJLVtU
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Pilgrim »

Bingo...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door Pilgrim »

Coronavirus: complot of realisme? - Het Panel #3
30 mrt. 2020

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 8645
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door sjun »

Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 8645
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Wat weten we nu van de coronacrisis?

Bericht door sjun »

Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Plaats reactie